Top Banner
Зима 2013 - 2014 Много жени постигат желаното тегло, но се изправят пред ново предизвикателство — да открият и приемат как загубата на тегло е променило самите тях. Отслабнах и изгубих себе си
14

Diane magazine winter 2013 2014

Mar 23, 2016

Download

Documents

Diane magazine е списание за жени, които обичат активния начин на живот. В този брой ще откриете нови фитнес съвети и съвети за здравословно хранене, и как да бъдете в хармония с тялото си.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Diane magazine winter 2013 2014

Зима 2013 - 2014

Много жени постигат желаното тегло, но се изправят пред ново предизвикателство — да открият и приемат как загубата на тегло е променило самите тях.

Отслабнах и изгубих себе си

Page 2: Diane magazine winter 2013 2014

6/Diane/September

*Добре дошли 3 Весели празници

24/7 4

Яжте леки храниза добро настроение

Мозъкът през нощтаВнимание:Електронните цигари без дим не се безвредни

Яж 6 В сезона на ядките

Вреден ли е зехтина?

На фокус 8Чувствам се най - красива, когато...

Специален доклад 10Отслабнах и изгубих себе си

Съдържание

Page 3: Diane magazine winter 2013 2014

October/Diane/7

Добре дошли!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

( )бъдете усмихнати,позитивни и щастливи

®Живей + Обичай + Смей се

Ще се възползваме от възможността да благодарим на всички вас, че избрахте да бъдете част от предизвикателството FitCurves. Надяваме се старата година да е била изпълнена с много позитивни моменти, а новата да ви донесе само прекрасни емоции и много успехи. Много сме горди, че заедно успяваме да постигаме вашите мечти и цели, но не забравайте, че най - важното условие, за да се чувствате щастливи, е да обичате себе си.

Екипът на

Едно списание за теб от

Фиткървс клубове:

София:Студентски Град, бул. Акад. Стефан Младенов 80 (срещу арката на НСА)тел: (02) 961 71 00

Борово/Манастирски ливади,ул. Тодор Каблешков 69 (в близост до бул. България) Tел.: (02) 441 4880

Лозенец, ул. Рилски Езера 8-12(в близост до Хладилника)Tел.: (02) 962 4927

Център, ул. Алдомировска 107(в близост до Мол София)Тел: (02) 468 46 78; 0897 094 087

Младост, бул. Александър Малинов 51, секция 3, офис (срещу Деница)Тел: (02) 444 07 62; 0884 132 798

Пловдив:Широк Център,Бул. „Христо Ботев“ 112 (срещу Военна Болница)Tел.: (032) 630 690

Варна:Център, бул. Христо Ботев № 3AБизнес хотел "Golden Tulip"Tел.: (052) 69 44 99

Page 4: Diane magazine winter 2013 2014

4/Diane

24/7

Процента от жените определят нивото си на стрес като 8,9 или 10 по десетобалната система на оценяване.

Процента от мъжете определят нивото на стрес като 8,9 или 10.

23 16

В цифри

Яжте леки храниза добро настроениеПолуготовите меса, пържените храни, както и сладките десерти и напитки, се отразяват не само на килограмите. Те могат да се отразят негативно и на вашата психика и настроение. Започнете да ядете по-здравословни храни и може да промените състоянието на психичното си здраве. Това съветват финландски учени от University of Eastern Finland, провели 3-годишено проучване с участието на 140 мъже и жени на средна възраст.Доброволците, които заместили мазните и сладки храни с ягоди и други плодове, пълнозърнести храни, пиле, риба, нискомаслени сирена, тъмнозелени листни зеленчуци, както и други храни, източници на фолиева киселина, имат значително по-редки симптоми на депресия.Тези, които започнали да тренират и отслабнали, намалили вроятността за депресия още повече.

Съвети за вашия живот

Ще намерите нашите съвети на следващата сраница

Page 5: Diane magazine winter 2013 2014

Diane/5

Мозъкът през нощта

Скоро след като заспим, мозъкът ни започва да премахва токсините, които се натрупват в тялото, докато сме будни. До това заключение достигатучените от University of Roches-ter Medical Center. Те установили, че пространствата, изпълнени с течност, между мозъчните клетки се разширяват по време на сън, което дава възможност на мозъка ни по-бързо да "отмие" болестотворните молекули, които са свързани със

заболявания като Алцхаймер."Имаме нужда от сън", казва водещият изследовател д-р Майкен Недергард. "Той почиства мозъка." Повечето възрастни се нуждаят от между 7 и 9 часа здрав сън дневно.Така че не пропускайте заслужената почивка вечер.

TIPS

Внимание:Електронните цигари без дим не се безвредни

Електронните цигари могат да бъдат с аромат на ванилия, канела, мента, плодови аромати, но дори тези без дим, могат да бъдат вредни за вас и вашите деца. Броят на младите хора, които използват електронни цигари се увеличава все повече. Това, което тийнеджърите и техните родители пропускат е, че дори електронните цигари, които не отделят дим и не съдържат никотин, могат да доведат до пристрастяване. Според доклад на американския Център за контрол и превенция на заболяванията, повече от 75 процента от тийнеджърите, които използват електронни цигари пушат и "нормални" цигари. Новата "безвредна" версия отваря врата към тютюнопушенето. Няколко дни след публикуването на доклада, близо 40 американски адвокатски сдружения поискаха забрана за продажбата на електронни цигари на непълнолетни.

Ще намерите нашите съвети на следващата сраница

Page 6: Diane magazine winter 2013 2014

6/Diane

Яж

Къснатата есен и ранната зимата са сезоните на ядки, особено на орехите и бадемите. Това е добра новина за тези от вас, които искат да отслабнат и да се грижат за здравето си. Ядките са пълни с добри мазнини, които защитават сърцето ви и не запушват артериите. Едно ново проучване установи, че хората, изложени на риск от диабет, които ядат 30 грама бадеми всеки ден, не огладняват толкова бързо, което се отразява и на теглото. Кръвните тестове показват, че количеството на витамин E се увеличава. Хората, които ядат ядки са не само по – слаби, но и живеят с 20% по – дълго от хората, които не ядат ядки всеки ден. Хората, които обичат ядки са по-склонни да водят здравословен начин на живот като избират тренировките, плодовете и заленчуците, и живот без цигари.

Няколко факта за бадемите и орехите

ЯДКИТЕ

Бадеми: С почти нулево съдържание на наситени мазнини, 20 грама бадеми доставят 3 грама фибри и 6 грама протеини на организма ни.

Орехи: Те имат най-високо съдържание на антиоксиданти от всички ядки. Те, също така, съдържат значителни количества омега-3 мастни киселини. 20 грама съдържат185 калории,4 грама протеин, и 2 грама фибри.

В сезона на:

“Всичко, от което се нуждаете е любов. Но и малко шоколад не вреди” —Ч. Шулц

Page 7: Diane magazine winter 2013 2014

Ако сте избрали зехтина, за да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, рак на гърдата и Алцхаймер, четете внимателно. Изследователите от Калифорнийския университет Дейвис анализират повече от 186 проби и установяват, че почти 70 процента от най – продавания зехтин „extra virgin” не е качествен. Много от продуктите са с лошо качество, изолзван е по-евтиния рафиниран зехтин или са добавени масла от друг произход. Някои видове зехтин са направени по начин, който повиша риска от образуване на свободни радикали, фактор, допринасящ за развитието на много заболявания. Някои продукти са били определени и като "мухлясали", въпреки факта, че "екстра върджин " е топ клас при зехтина (в съответствие с международните стандарти).

Вреден ли е зехтина?

“Всичко, от което се нуждаете е любов. Но и малко шоколад не вреди” —Ч. Шулц

Ако сте подложени на стрес или се чувствате тъжни, по-добре оставете бисквитите в магазина. Депресивните състояния ни карат да преяждаме с вредни храни, а ако не държите сладки вкъщи, е по-малко вероятно да ги „нападнете”. Ако следите теглото си или искате да отслабнете, не е добра идея да приготвяте любимия сладкиш често. Нека сладките да са за специалните моменти.

Лично време: Направете нещо, което ви отпуска. Вземете вана, резходете се и слушайте любимата си музика.

Дишайте: Не се ядосвайте за малките неща. Поемете дълбоко въздух, усмихнете се и забравете за счупената чаша и изгорените сладки.

Припомняйте си важните неща: като хората, които обичате.

Поискайте помощ: и приятелите, и семейството ви ще се отзоват. Това намалява стреса и тъгата.

Diane/7

Съвети за намаляване на стреса

Page 8: Diane magazine winter 2013 2014

8/Diane

На Фокус

Отговор?1Въпрос:

Кое от двете средства е по-ефективно за превенция на диабет и подобряване на състоянието на хора със сърдечно - съдови заболявания- тренировките или медикаментите?

Нито едното, защото и двете средства са еднакво ефективни. Изследователи от London School of Econom-ics и Stanford University са анализирали резултатите от 305 проучвания с над 339,000 участници и са установили, че няма разлика при ефективността на тренировките и медикаментите за превенция на диабет и сърдечно - съдови заболявания.Изглежда, че все пак тренировките са победител.

Какво кара жените да се чувстват красиви? Вижте някои от най - искрените и вдъхновяващи отговори от членки на Curves.

"Чувствам се най-красива, когато съм щастлива. В момента съм

подложена на лечение за рак на гърдата. Направиха ми двойна

мастектомия, химиотерапията все още продължава,загубих косата

си и все още ми предстои допълнително лечение. Но се опитвам да

бъда щастлива. Слагам си грим, за да подчертая очите си и да отвлека

вниманието от косата си. Любовта и подкрепа на моето семейство и

приятели ме карат да се чувствам красива отвътре и отвън."

ЧУВСТВАМ СЕ НАЙ - КРАСИВА,КОГАТО...

Page 9: Diane magazine winter 2013 2014

"Чувствам се най-красива, когато съм себе си."

"Чувствам се най-красива, когато съм горда със себе си!" Норийн, Флорида "Чувствам се най-красива, когато съпругът ми от 32 година ме гледа, докато се обличам."

"Чувствам се най-красива, когато съм щастлива." "Чувствам се най-красива, когато пея." "Чувствам се най-красива, когато съм без грим." "Чувствам се най-красива, когато седя на брега, а океанските вълни докосват краката ми. " "Чувствам се най-красивата след добра тренировка в Curves, когато съм потна и съм дала най - доброто от себе си на тренировка!" Анджи Смит,Южна Африка

Чувствам се най-красива, когато тренирам с момичетата!" "Чувствам се най-красива, когато погледна в огледалото и видя какво тренировки са направили за тялото ми, душата ми, и отношението ми. към живота." Даян Фриман, Мериленд "Чувствам се най-красива, когато свалям килограми. Не много, просто непрекъснатата малка загуба на тегло."

"Чувствам се най-красива, когато съм постигнала целта си и мога да я махна от моя списък със задачи. Чувството на удовлетворение от постигнатото ме кара да се чувствам непобедима. " Кристъл Бюканън, Мисури "Чувствам се най-красива, когато погледна в очите на сина ми и да видя, че моята любов към него се връща обратно към мен. " Лесли, Арканзас "Чувствам се най-красива, когато споделям щастливи моменти с моята красива дъщеря" Клийвс-Клодет, Флорида "Чувствам се най-красива, когато съм направил нещо добор за другите и видя разлика. Това е моята награда." "Чувствам се най-красива, когато прекарвам време със съпруга си. Той си мисли, че аз съм красива. "

"Чувствам се най-красива, когато внуците ми са около мен. Виждам толкова много от себе си и съпруга ми във всеки един от тях. Те са най-важните в живота ми. " "Чувствам се най-красива, когато прегръщам децата си." "Чувствам се най-красива, когато нося лилавата си рокля с размер 38." Хуанита, Флорида "Чувствам се най-красива, когато съм обичана."

Page 10: Diane magazine winter 2013 2014
Page 11: Diane magazine winter 2013 2014

От Карол Дей Да достигнете желаното тегло наистина е страхотно: Можете да погледнете кантара без притеснение, да обуете дънките си с лекота и да изкачите стълбите без да се задъхвате. Вие се чувствате чудесно и физически, защото загубата на наднорменото тегло има много ползи за здравето, като по-ниско кръвно налягане. Но заедно с позитивните преживявания и емоции идват и неувереността , тревожността, депресията и страха. Барбара Ленхам, която е членка на Curves, беше основната причина за тази статия. Тя казва: " Загубата на тегло е най- лесната част , трудностите идват след това."Негативните чувства са рядко обсъждани, никой не те предупреждава за това какво те очаквате, и никой не ти казва как да се справиш . Но много жени , които са достигнали своята цел, не се чувстват удобно в собствената си кожа . Те казват, че:

l Не знаят как да бъдат себе си в новото си тяло l Съдят себе си и своето тяло прекалено строгоl Страхуват се, че никога няма да са идеалниl Завладяни са от несъвършенствата като целулит, пропорции на тялото или отпусната кожаl Не харесват да бъдат център на вниманиеl Притесняват се от комплиментиl Ужасяват се да се съблекат пред някогоl Притесняват се, че приятелите им ще ги отблъснатl Срамуват се, че са били с наднормено тегло.l Мислят се, че са с наднормено тегло, въпреки че не саl Чувстват се изгубени

Много жени постигат желаното тегло, но се изправят пред ново предизвикателство — да открият и приемат как това е променило самите тях.

Отслабнах и изгубих себе си

Специален доклад

Diane/11

Page 12: Diane magazine winter 2013 2014

Тези въпроси може да не изглеждат толкова важни като необходимостта да се свалят килограми, когато физическото ни здраве е в опасност, но са. Те се превръщат в пречка пред поддържането на добро физическо и психическо състояние. Ако една жена не може да започне да обича новото си аз в новото си тяло, страхът от напълняване може лесно да стане реалност. Ако и вие имате същите страхове, продължете да четете и ще разберете защо не винаги по- слаба означава по - щастлива.

Проучването, за което никой не говори

Много изследвания свързват наднорменото тегло с възприятието за себе си, но тази информация остава в научните среди.Мисията на медиите е да дадат на читателите и зрителите подкрепа за постигането на мечтания успех без стрес и трудности, но реалността е различна.

Когато целта е намаляване на теглото, хората обикновено са погълнати от броя изгубени килограми. Но това, което се случва след достигане на желаното тегло, е много важна част от предизвикателството и трябва да бъдете подготвени. Килограмите фантом

Често, хората, справили се с наднорменото тегло, все още се възприемат като пълни. Психолози от Old Dominion Universityнаричат това състояние "килограмите фантом" - състояние, което Трейси Томпсън, собственик и треньор в Curves, познава добре. Въпреки че Трейси отслабва със 7 килограма, тя вижда

разликата само на "преди" и "след" снимки. Но тя вече е осъзнала, че това поведение работи срещу нея и се отразява на самочувствието, и помага на други жени в тяхната борба с "килограмите фантом" .

ДисморфофобияХората, които страдат от това разстройство, често са обсебени от дефектите в техния външен вид. Дори и от малките недостатъци. Д-р Джейми Фуснър, изследовател в UCLA, казва, че проблемът може да се крие в начина, по който мозъкът приема визуална та информация, като се фокусира върху детайлите, а не цялостната картина. Осъзнаването и победата над прекалената самокритичност към начина, по който изглеждаме, е крачка напред към приемането на новото ни аз.

ВъзприятиеДори тези, които не страдат от дисморфофобия, могат да изпитват неудовлетворение след успешната загуба на тегло. Друго важно изследване показва, че хората, които са отслабнали, не са толкова доволни от начина, по който изглеждат, в сравнение с тези, които никога не са били с наднормено тегло. Те, също така, по-скоро изпитват неудовлетворението, което е присъщо за хората с наднормено тегло. Дори, когато тялото им се променя, тяхното възприятие за начина. по който изглеждат не се променя.

Специален доклад

12/Diane

Page 13: Diane magazine winter 2013 2014

Общество срещу възприятие

Факторът, който влияе негативно върху възприятието на жените за самите тях и се отразява върху самочувствието и самокритиката, е животът в общество, обсебено от медиите. Телевизията, филмите, списанията и интернет ни бомбардиратс изображения, "критерии" за женско съвършенство, което е трудно да се постигне в реалния живот. Проучване от 2011 на списание Glamour с повече от 300 жени с различни размери дрехи, показа, че 97% от тях казват "Аз мразя тялото си" поне един път на ден. Дори момичета на 10 години могат да изпитват страх от напълняване, като вече дори съществуват кампании, които целят да помогнат на младите момичета да изградят позитивна представа за себе си още в ранна възраст."Перфектните" модели и актриси също се

страхуват от критиката и могат да бъдат много несигурни. Камерън Ръсел, модел на Victoria’s Secret, подчертава, че стойността на човека идва от неговия или нейния характер, умения и качества, а не външен вид. Телевизионните предавания допринасят за изграждането на представите на обществото. Хората с наднормено тегло по-често биват представяни в негативна светлина с акцент върху отрицателните човешки качества.

Пътят към "Обичам себе си"Положили сте твърде големи усилия, за да се отдадете на страха. Намерете път към себе си, щастието, доброто здраве, и трайно отслабване.

Започнете с един символичен жест. Например, вземе дреха, която свързвате с трудните моменти и я дарете. Вземете си нова дреха, която ви прави щастлива. Или напишете негативните си мисли и страхове на лист хартия и ги изгорете. Освободете се от всички неприятни емоции и отворете съзнанието си за новите възможности.

Бъдете активни.Бъдете истински активни, за да започнете да приемате новото си тяло. Изберете да правите нещо ново, за да постигнете хармония между тяло и дух. Вашата цел до края на живота ви трябва да бъде стремеж към щастие и баланс между душевно спокойствие и физическа активност.

Специален доклад

Diane/13

Page 14: Diane magazine winter 2013 2014

Мило отношениеЛипсващата съставка, за да обичате отново себе си и да се преборите с негативизма, може да е вашето милото отношение. Към себе си.Как се отнасяме към себе си има значение за постигането на положителни промени в поведението и спомага за поддържането на здравословно тегло за цял живот. В допълнение, милото отношение може значително да повиши удовлетвореността от начина, по който изглеждаме, и да се отрази положително върху физическото здраве.

Преследвайте целите сиНека отслабването не бъде единствената ви цел. Поставете си цели, свързани с това, какви искате да бъдете. Инвестирайте в бъдещето си. Постигането на желаното тегло не е края на предизвикаелството, а началото. Пробвайте нови неща, срещайте се с нови хора и открийте нови идеи. И следвайте мечтите си.

Трансофмация отвън - навътреПромяната се постига трудно, но всичко, което правите, дори и малките неща, имат значение - движения, жестове и стойка. Когато човек излъчва увереност, начинът, по който останалите го възприемат се променя, а тялото му започва да отделя хормона на щастието.

Помогнете си да бъдете по - самоуверена с нова прическа или хубава дреха. Изхрърлете старите си навици да се криете зад дрехите си или прическата си. Вдигнете глава и изправете рамене: вие сте победител.

Протегнете ръкаОбградете се с хора, които ви подкрепят и избягвайте тези, за който не ви разбират. Оставете старите навици и не бъдете затворени в себе си. Говорете за предизвикателствата, с които се борите ,и за целите, които сте си поставили. Хората, които ви ценят, ще ви подрепят. Изразяването на емоциите и комуникацията с другите са много важни, за да се чувствате добре в тялото си.

Специален доклад

14/Diane