Top Banner
CREATIVITAT CREAR DEL NO RES
16

Creativitat 2008

Jun 20, 2015

Download

Documents

Mari Carmen
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Creativitat 2008

CREATIVITATCREAR DEL NO RES

Page 2: Creativitat 2008

La creativitat és la capacitat de crear, de produir coses noves i valuoses, és la capacitat d’un cervell per arribar a conclusions noves i resoldre problemes en una forma original.

Originalitat: és la facilitat per veure les coses de forma única i distinta. L’activitat creativa deu ser intencionada i apuntar a un objectiu.

Page 3: Creativitat 2008

En la seva materialització pot adoptar, entre altres, forma artística, literària o científica, si bé, no és privativa de ningú àrea en particular.

La creativitat és el principi bàsic pel millorament de la intel·ligència personal i del progrés de la societat i és també, una de les estratègies fonamentals de l’evolució natural.

És un procés que es desenvolupa en el temps i que es caracteritza per l’originalitat, per l’adaptabilitat i per les seves possibilitats de realització concreta.

Creativitat és la producció d’una idea, un concepte, una creació o un descobriment que és nou, original, útil i que satisfà tant al seu creador com a altres durant algun període.

Page 4: Creativitat 2008

Tots naixem amb una capacitat creativa que després pot ser estimulada o no. Com totes les capacitats humanes, la creativitat pot ser desenvolupada i millorada. Així, existeixen moltes tècniques per tal d’augmentar i desenvolupar la capacitat creativa.

Page 5: Creativitat 2008
Page 6: Creativitat 2008
Page 7: Creativitat 2008

Es capbussa en la seva pròpia ment i treballa en si mateix per desenvolupar les seves pròpies habilitats de pensament i personalitat

Page 8: Creativitat 2008

És responsable de:

la cognició

les emocions

la creativitat

la memòria i

l’aprenentatge

Page 9: Creativitat 2008

Totes les coses s’interconnecten: EL PENSAMENT IRRADIANT.

Podem preguntar-nos què succeeix en el cervell quan assaborim una fruita madura, aspirem el perfum d’una flor, escoltem música, acaronem a un ser estimat o, simplement, evoquem un record. La resposta és, al mateix temps, simple i sorprenentment complexa.

Page 10: Creativitat 2008

Cada bit d’informació que accedeix al cervell, és a dir, cada sensació, record o pensament (això vol dir cada paraula, número, codi, aliment, fragància, línia, color, imatge, nota, camp, textura) es pot representar com una esfera central de la qual irradien desenes, centenes, mil i milions d’enllaços.

Page 11: Creativitat 2008

Cada eslavó, representa una associació, i cada associació té la seva pròpia i infinita xarxa de vincles i connexions.

El número d’associacions “utilitzades” es pot considerar com la teva memòria, la teva base de dades o la teva biblioteca.

Page 12: Creativitat 2008

Mentre llegeixes aquestes paraules, pots estar segur de què a l’interior de la teva ment hi ha un sistema de processament de dades que comparat amb la combinació de les capacitats analítiques i d’emmagatzemen dels ordenadors més potents resulta bastant irrisori. Com resultat de l’ús d’aquest sistema multienllaçat i multiordenat de processament i de magatzematge de la informació, el nostre cervell conté ja mapes d’informació que, si haguéssim pogut mirar-los, haurien deixat bocabadats d’incredulitat als millors cartògrafs del món.

Page 13: Creativitat 2008

“El cervell és un òrgan meravellós: comença a treballar en el moment en què et despertés i no deixa de fer-lo fins que arribés a l’oficina”. (Robert Frost)

“Interessa’t per tot allò que succeeix en la teva vida: la gent, les coses, la literatura, la música... El món és tan ric, que abunda en ell palpitants tresors, ànimes maques i gent interessant. Oblida’t de tu mateix”.

(Henry Miller)

Page 14: Creativitat 2008
Page 15: Creativitat 2008
Page 16: Creativitat 2008

“NO DEIXES DE XAFAROTEJAR”

Lewis Carroll. “Alícia en el pais de las maravillas”