Top Banner
68

Chill Out (May - June 2010)

Mar 23, 2016

Download

Documents

Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε δυο μήνες και διανέμεται δωρεάν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά σε 20.000 αντίτυπα. Γιατί... Είναι ωραίο να είσαι φοιτητής!!!
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Chill Out (May - June 2010)
Page 2: Chill Out (May - June 2010)
Page 3: Chill Out (May - June 2010)
Page 4: Chill Out (May - June 2010)

ΠεριεχόμεναΔιμηνιαίο Φοιτητικό Περιοδικόwww.chill-out.gr

ΕκδότεςΓιάννης Ντούπης - Γιώργος Παρηγοράκης

ΑρχισυνταξίαΧρύσα Πλιάτσικα

Συντακτική ομάδαΝίκος ΑνδρουλιδάκηςΓιάννης ΒασιλείουΧαρά ΒασιλοπούλουΜαρία ΓαλιμιτάκηΒασίλης ΓρίβαςΝάνσυ ΓκότζαϋΓιάννης ΚακόγιαννοςΕλβίρα ΚοντούΜύρωνας ΜπιτινήςΆγγελος ΝέγκαςΓιώργος ΝτούπηςΘύμιος ΠαπαγρηγορίουΛευτέρης ΠολυταρίδηςΠαναγιώτης ΠότσηςΦωτεινή ΠουταχίδουΒιβή ΡηγοπούλουΒασιλική ΣταυρόγλουΦωτεινή ΤάτσηΝάντια ΤουμπανιάρηΕλένη ΤσακιλτζήΆλκηστη ΦάρουΑγνή ΧιώτηΒύρωνας ΨαρράςKateWindseeker

Επιμέλεια κειμένωνΕλένη Παρηγοράκη

Σχεδιασμός περιοδικούTHE DESIGN | thedesign.grΜαντώ Δαμιράλη

Φωτογραφίες/EξοπλισμόςAlex Karmios AlexImaging STUDIO Υπεύθυνος ΔιαφήμισηςΓιώργος ΠαρηγοράκηςT : 697 379 70 [email protected]

ΙδιοκτησίαENTRUSTΒοιωτίας 3, 152 31, ΧαλάνδριΤηλ: 210 28 37 853,697 080 77 39e-mail: [email protected]

Τα κείμενα του περιοδικού εκφράζουν πάντα τις απόψεις των αρθρογράφων και σε καμία περίπτωση τις απόψεις της επιχείρησης ENTRUST και των εκδοτών. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση οποιουδήποτε μέρους του υλικού του περιοδικού αρκεί να είναι ακριβής και να αναφέρεται η πηγή.*Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να βρείτε το περιοδικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο διανομής στο 694 851 7767 για να το προμηθευτείτε.

20 60

36

ΘέματαΘα γίνει της… εξεταστικής! 12Ετοιμαστείτε ανάλογα λοιπόν

Υπομονή, έρχεται καλοκαίρι 13Ε, κάνουμε και τίποτα άλλο

Παγωτό 14Ένας αιώνιος καλοκαιρινός πειρασμός

The wind of change 16Για όσους δεν φοβούνται τις αλλαγές

Όνειρα θερινής νυκτός 17Γιατί κάποια πράγματα μένουν όνειρα

Κυριακή στο κέντρο 19

Κι’ όμως υπάρχει φάρμακο για τη μιζέρια

Καλοκαιρινά ραντεβού 30 Είναι σίγουρα τα καλύτερα!

Μ’ αρέσεις ή σ’ αγαπώ; 32

Όταν οι λέξεις κάνουν τη διαφορά

I’m hunting shadows 33Αφιερωμένο στους «πρώην»…που παρέμειναν «νυν και αεί»…

Άντρες 34Καλά καταλάβατε… ώρα για «κράξιμο»!

FASHION

Summer Haze 36

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κλέλια Ρένεση 20

Enola Str8 46Μοιράζουν «νότες» αισιοδοξίας

Πάνος Τριανταφύλλου 48Νικητής στον αθλητισμό και τη ζωή!

Μόνιμες στήλεςEditorial 6

Παρασκήνια 8

Στάση Βύρωνα 10

Με προκαλεί όταν… 18

Chill Out προτάσεις 26

Boys – Girls Version 29

Κόντρες μέσω… sms 31

Φοιτητές εν δράσει 50

Music Corner 52

Βιβλία 53

Cinema- DVD 54

PC Maniac 56

Gadgets 57

Συνταγές για φοιτητές 58

Φτιάξε all alone! 59

The Life of a Legend: Kurt Cobain 60

Σκέψεις και ιστορίες... 61

Συμβουλές Μόδας 62

Όλα για το σωστό μακιγιάζ 63

Ώρα Χαλάρωσης 64

Ώρα Αυτοκριτικής 65

Ζώδια 66

Page 5: Chill Out (May - June 2010)
Page 6: Chill Out (May - June 2010)

ταν ήμουν πιο μικρή δεν είχα αφή-σει παραμύθι για παραμύθι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά τα περίεργα με τα εξωγήινα όντα που παλεύουν.

Προτιμούσα παραμύθια με κλασσικά κόμικς ή κλασσικές παιδικές ιστορίες. Αυτή που μου ήρθε πρόσφατα στο μυαλό, κάνοντάς μου εντύπωση που ακόμα την θυμάμαι, είναι μια ιστορία που οι πρωταγωνιστές ήταν δύο μικρά αγόρια. Όλο το παραμύθι διαδραματιζόταν γύρω από μία ερώτηση. «Ποια είναι η αγαπη-μένη σου εποχή του χρόνου;» Το πρώτο αγόρι είχε απαντήσει: «Όλες οι εποχές του χρόνου μου αρέσουν και αυτό γιατί κάθε εποχή του χρόνου έχει τις χάρες της». Μετά την απάντη-σή του αυτή, οι εικόνες εναλλάσσονταν τόσο γρήγορα και εύκολα συνειδητοποιούσες ότι η άποψη του αγοριού ήταν σωστή. Όντως όλες οι εποχές του χρόνου είναι ωραίες.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως και φυσικά είναι και ο λόγος που θυμάμαι την ιστορία είναι η απάντηση του δεύτερου αγο-ριού: «Εμένα η αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι, που ο ήλιος λάμπει και όλα μου φαίνονται χαρούμενα. Το φθινόπωρο το μισώ γιατί πέφτουν τα φύλλα από τα δέντρα και ασχημαίνουν γιατί βρέχει και ο κόσμος πλημ-μυρίζει. Μισώ τον χειμώνα γιατί κάνει κρύο και όλα τα ζώα φεύγουν από δίπλα μου και πάνε εκεί που έχει καλοκαίρι.Μισώ την άνοιξη που είναι αναποφάσιστη ανάμεσα σε καλοκαίρι και χειμώνα και που όλος ο κόσμος αρρωσταίνει τόσο εύκολα». Η απάντησή του τότε, ακόμα το θυμάμαι, με εξέφραζε τόσο πολύ που αυτό που ακολουθούσε με είχε ξαφνιάσει. Μετά την απάντησή του το παραμύθι άρχισε να γίνεται κατά κάποιο τρόπο επιθετικό προς το αγόρι, αρχίζοντας να εξιστορεί και να περιγράφει έντονα κάθε αρνητική πτυχή του καλοκαιριού, τονίζοντάς του το πόσο λάθος είχε σκεφτεί για τις υπόλοιπες εποχές. Πέρασαν τόσα χρόνια και σκεπτόμενη αυτή την ιστορία έρχομαι να αναρωτηθώ. Τελικά ποιοι πραγματικά είμαστε; Είναι προφανές ότι ακόμα και από τα παραμύθια τα παιδάκια

οδηγούνται κατά κάποιο τρόπο στον «σωστό» τρόπο σκέψης. Ποιος όμως μπορεί να αποφα-σίσει αν αυτό που σκεφτόμαστε είναι σωστό ή λάθος και αν οι πράξεις μας είναι αποδεκτές ή κατακριτέες; Κάποιος θα μπορούσε να πει το κοινωνικό σύνολο. Δεν θα διαφωνούσα μέχρι όμως το σημείο που αυτό δεν καταπιέζει και δεν περιορίζει την προσωπική σκέψη και άπο-ψη. Μεγαλώνοντας έχουμε επηρεαστεί από το οι-κογενειακό μας περιβάλλον, από τους φίλους και γενικότερα από όλες μας τις εμπειρίες. Καλό θα ήταν κάποιες στιγμές να σκεφτόμα-στε αν η άποψη που θέλουμε να υποστηρίζου-με είναι και η άποψη που τελικά πιστεύουμε.

Φυσικά και είναι δύσκολο γιατί οι απόψεις αυ-τές δεν σχηματίστηκαν εν μία νυκτί αλλά είναι αποτέλεσμα χρόνων.

Μιας, λοιπόν, που και εμένα η αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι και δεν φοβάμαι να το πω, αρχίζω κιόλας να αναθεωρώ και να επανεξετάζω. Ότι μπορεί να αποδειχτεί ό,τι δεν είναι δικό μας, ας προσπαθήσουμε να το αλλά-ξουμε. Κανείς δεν είπε ότι πρέπει όλοι να είμα-στε ένα με το σύνολο. Και εδώ θα συμφωνήσω με το λαϊκό άσμα… «Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε…»

ΌΕditorial

Χρύσα

Page 7: Chill Out (May - June 2010)
Page 8: Chill Out (May - June 2010)

Παρασκήνια

Οι φωτογραφήσεις μας πάντα περιείχαν ένα μεγάλο βαθμό άγχους… Πρέ-πει να είναι σωστός ο φωτισμός, ενδιαφέρουσα η τοποθεσία, έξυπνο το concept, να έχουμε πάρει άδειες για φωτογράφηση χώρων κοκ. Βάλε και ότι είμαστε και πολλοί και ο καθένας έχει τη δική του αισθητική. Ουφ… Ευτυχώς όμως έχουμε συνηθίσει πλέον και κάθε μας φωτογράφηση είναι καλύτερη από ποτέ!Ειδικά σε αυτό το τεύχος μας ετύχαν χίλια δυο απρόοπτα… Με σημαντι-κότερο το ότι θέλαμε να κάνουμε καλοκαιρινή φωτογράφηση στη Κλέλια Ρένεση και εκείνη τη μέρα έβρεχε!!! Αλλά το έχουμε μάθει το κόλπο, φτά-νει να έχεις καλή διάθεση και ευρηματικότητα και όλα στο τέλος θα είναι τέλεια. Γι’ αυτό και πάντα όταν τελειώνει κάθε μας φωτογράφηση και μας λέει ο Alex (ο φωτογράφος μας) «εντάξει το’ χουμε» νιώθουμε μια μεγάλη ανακούφιση, αλλά και παράλληλα και μια μελαγχολία που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο μας τεύχος πάλι.

Backstage Photographer: Άκης Μπέσας

Page 9: Chill Out (May - June 2010)

9

«Ναι, αυτή που ντρέπεται και δεν θέλει να βγει φωτογραφία είναι η μακιγιέρ μας! Μαρία Κυπράκη παρακαλώ… πολύ ταλαντούχα!!!»

«Όπα ρε Βασίλη! Η Κλέλια μπήκε στο νερό, εσύ γιατί κρυώνεις; Από αλληλεγγύη;;;»

«Σιγά σιγά κορίτσια… Θα μας τη ξεμαλλιάσετε!

Εντάξει, περιορισμένοι οι χρόνοι αλλά είπαμε.»

Page 10: Chill Out (May - June 2010)

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι! Στη σημερινή μας εκπομπή θα μιλήσουμε για τους άντρες. Καλά μη τρελαίνε-στε και εγώ ανήρ είμαι και δεν έχω σκοπό να μας «χαντακώσω» πολύ, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Εμείς οι άντρες, λοιπόν, είμαστε πολύ περίπλοκα όντα και δυσανάγνωστα. Έχουμε προβλήματα, σκοτούρες, μόνο εμείς ξέρουμε να οδηγούμε σωστά ό, τι έχει ρόδες ή φτερά, έχουμε φορτωθεί να φέρνουμε τα λεφτά στο σπίτι, είμαστε εκ φύσεως πιο δυνατοί και έξυπνοι από τις γυναίκες, μας την πέφτουν και μας γουστάρουν όλες ανεξαιρέτως, βρωμούμε νταηλίκι και είμαστε η «κολώνα του σπιτιού». Και μετά ξυπνήσαμε.

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας

Έχουμε δε τόσα πολλά προβλή-ματα και σκοτούρες που μπορεί να είμαστε χάλια όλη μέρα και με το που περάσει μια κοπέλα με ωραία οπίσθια τα ξεχνάμε όλα και μας φτιάχνει η μέρα. Δεν ξέρω πως γί-νεται αυτό, μάλλον επειδή η σκέψη μας ταλανίζεται ανάμεσα στη βάλα-νο και στο κάτω τμήμα του τριχωτού της κεφαλής μας. Δεν έχει σημασία αν ποσοστιαία αντιστοιχούν 3 γυ-ναίκες σε 1 άντρα, εγώ κάθε φορά που βγαίνω, πάντως, βλέπω 1 γυ-ναίκα και 15 άντρες γύρω-γύρω να την κυνηγούν. Υπάρχουν πολλά είδη αντρών πάντως αλλά όλοι μας σκε-φτόμαστε ένα: Πώς να χτυπήσουμε γκομενάκια και να περηφανευτούμε στην παρέα. Εντάξει υπάρχουν και χειρότερα. Το να κατουράει το σκυ-λί σου τον καναπέ ας πούμε. Όπως είπα και πριν, υπάρχουν πολλά είδη αντρών, όπως και σε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη τούτου που ανή-κουν στο ίδιο γένος. Μερικές από τις μεγάλες κατηγορίες είναι: 1) εκείνοι που το κλειδί του αυτοκινήτου τους είναι η προέκταση του αντρισμού τους, 2) εκείνοι που η προέκταση του αντρισμού τους είναι ένα στρογ-γυλό πράγμα που λέγεται μπάλα και ό,τι συνεπάγεται αυτό (ομάδες, πο-

δόσφαιρο, μπάσκετ κ.τ.λ.), 3) υπάρ-χουν εκείνοι που θηλυπρεπίζουν, όχι απαραίτητα κατ’ επιλογήν, απλά και μόνο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα πε-τύχουν το πρωταρχικό στόχο κάθε άντρα (να χτυπήσουν ωραία γκό-μενα ή σε κάποιες περιπτώσεις και γκόμενο, αφού δε μας ενοχλεί προ-σωπικά τι μας νοιάζει τι κάνει ο άλ-λος στο κρεβάτι του!). 4) εκείνοι που η προέκταση του αντρισμού τους είναι οι καθρέφτες. Πάσης φύσεως. Είτε αυτός λέγεται βιτρίνα μαγαζιού, είτε ιδιωτικός στο σπίτι, είτε σε γυ-μναστήριο, το μόνο που αρκεί είναι να μπορούν να θαυμάζουν το είδω-λό τους. Βλέπετε ωραίες μου δεσποινίδες, λοιπόν, ότι έχουμε το «γνώθι σ’ αυ-τόν», απλά δε το χρησιμοποιούμε ποτέ για να γίνουμε καλύτεροι και ας συνεχίζετε εσείς να μας λέτε ότι έχουμε γίνει όλοι ομοφυλόφιλοι. Και θα κλείσω με ένα ανέκδοτο που νο-μίζω μας χαρακτηρίζει κατά μεγάλη προσέγγιση: Ήταν ένας άντρας με πολλά λεφτά, ο οποίος έπρεπε από 3 γυναίκες να διαλέξει μία για γυναίκα του. Έδωκε στη μία 1 εκατομμύριο ευρώ να το κάνει ό,τι θέλει. Αυτή πήγε και αγόρασε ό, τι καλύτερο για εκείνη με τη πρόφαση ότι το

έκανε για να του αρέσει. Το χάρηκε αυτό. Στη δεύτερη έδωκε άλλα τόσα λεφτά και εκείνη πήγε πήρε τα πάντα από αντρικά είδη για να τον κάνει ευτυχισμένο, όπως είπε. Του άρεσε και αυτό. Στη τρίτη έκανε το ίδιο και αυτή πήγε τα επένδυσε, τα έκανε 50 εκατομμύρια και του τα έδωκε, με τη πρόφαση να μην ξαναχρειαστεί να δουλέψουν ποτέ, όπως είπε. Του άρεσε και αυτό. Έκατσε λοιπόν να σκεφτεί ποια να διαλέξει και μετά από 2 μέρες πολλών σκέψεων, διά-λεξε εκείνη... με τα μεγαλύτερα βυ-ζιά! Αυτά από εμένα και φιλιά στις μουσούδες σας!

Page 11: Chill Out (May - June 2010)

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Ο επαγγελµατικός τίτλος του ACCA

Η απήχηση και η αναγνωρισιµότητα των επαγγελµατικών τίτλων (ACCA, CIA, CFA) στα τµήµατα προσωπικού αυξάνεται διαρκώς, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και σε περιόδους κρίσης, όπου οι κάτοχοι επαγγελ-µατικών τίτλων µετακινούνται πολύ πιο εύκολα, ενώ ταυτόχρονα δια-φοροποιούνται ανάµεσα σε εκατο-ντάδες βιογραφικά µε µεταπτυχιακό τίτλο.

Οι επαγγελµατικοί τίτλοι είναι πτυ-χία πιστοποίησης µεταπτυχιακού επιπέδου σε συγκεκριµένους επαγ-γελµατικούς κλάδους, οι οποίοι απονέµονται από παγκοσµίως ανα-γνωρισµένα σώµατα / ενώσεις και

Πέραν όµως της επαγγελµατικής εµπειρίας και της δια βίου εκπαί-δευσης, µια µεγάλη διαφορά από τους ακαδηµαϊκούς τίτλους αποτε-λεί το γεγονός ότι οι εξετάσεις των επαγγελµατικών σωµάτων είναι κοινές και διεξάγονται την ίδια µέρα σε παγκόσµιο επίπεδο, αυξάνοντας την αξιοπιστία που δείχνει η αγορά στους κατόχους επαγγελµατικών πιστοποιήσεων.

Χαρακτηριστικό της αυξανόµενης αποδοχής των επαγγελµατικών τίτλων στην Ελλάδα είναι η πρό-σφατη συµφωνία συνεργασίας του Σ.Ο.Ε.Λ. (Σώµα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) µε το ACCA (Association of Chartered Certified Accountants,

U.K.), για τη διεξαγωγή από κοι-νού εξετάσεων (Joint Examination Scheme – JES) στην Ελλάδα, µε την υποστήριξη της Ε.Λ.Τ.Ε. Η συγκε-κριµένη εξέλιξη αναγνωρίζει ου-σιαστικά τους κάτοχους του επαγ-γελµατικού µεταπτυχιακού τίτλου ACCA και τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν ως νόµιµοι ελεγκτές στην Ελλάδα.

Σύµφωνα µε απόφαση Υπουρ-γού Οικονοµίας και Οικονοµικών (29580/940/15.6.2009), «υπο-ψήφιοι που έχουν περατώσει επι-τυχώς τις εξετάσεις του ACCA της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και οι υποψήφιοι που συµµετέχουν στο Κοινό Πρόγραµµα Εξετάσεων (Joint Examination Scheme «JES»), το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Σ.Ο.Ε.Λ. και το ACCA, πλην των Εξετάσεων F4 – Corporate & Business Law (Εµπορικό ∆ίκαιο) και F6 – Taxation (Φορολογία), θε-ωρείται ότι έχουν ολοκληρώσει τις επαγγελµατικές εξετάσεις του ν. 3693/2008, εφόσον επιτύχουν και στις εξετάσεις στα γνωστικά αντι-κείµενα του Ελληνικού ∆ικαίου και της Ελληνικής φορολογίας».

Το ACCA είναι ο µεγαλύτερος δι-εθνής οργανισµός που αφορά εγκεκριµένους ελεγκτές –λογιστές και εκπροσωπείται σε 170 χώρες από 131,000 µέλη και 360,000 χιλιάδες υποψηφίους, ενώ ήταν ο πρώτος επαγγελµατικός φορέας που υιοθέτησε τα ∆ιεθνή Λογιστικά Πρότυπα στις εξετάσεις του.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 250 µέλη τα οποία εργάζονται σε διεθνείς συµβουλευτικούς/ ελεγκτι-κούς οίκους, σε τράπεζες και σε οι-κονοµικές διευθύνσεις εισηγµένων εταιρειών.

Η Globaltraining® είναι ο οργανι-σµός που “έφερε” το ACCA στην Ελλάδα από το 1997 παρέχοντας ολοκληρωµένα προγράµµατα σπουδών και εκπαιδεύοντας εκατο-ντάδες επαγγελµατίες, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τον περιζήτη-το επαγγελµατικό τίτλο του ACCA. Επίσης, η Globaltraining® είναι ο µοναδικός εκπαιδευτικός οργανι-σµός στην Ελλάδα και ο πρώτος στα Βαλκάνια που έχει αξιολογηθεί στην ανώτατη βαθµίδα ποιότητας εκπαι-δευτικών υπηρεσιών από το ACCA, «Platinum Status».

Οι ενδιαφερόµενοι (υποψήφιοι και ιατνονύθυεπα αν νύοροπµ ,)ςίενογ

στο τηλέφωνο 210-6722868 ή να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας στο δια-δίκτυο, www.globaltraining.gr, απ’ όπου και µπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το ACCA, το Joint Examination Scheme (JES) και τους άλλους επαγ-γελµατικούς τίτλους σπουδών που προσφέρει η Globaltraining®.

Ο Στέλιος Ντότσιας είναι ∆ιευθυ-ντής της Globaltraining Ελλάδος, όπου διδάσκει Λογιστική και Ελε-γκτική σε στελέχη που προετοιµά-ζονται για τις παγκόσµιες εξετάσεις επαγγελµατικής µεταπτυχιακής πιστοποίησης ACCA και DipIFR και παράλληλα είναι µόνιµος εισηγη-τής σε επαγγελµατικά σεµινάρια µε θέµα τα ∆ιεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Είναι πτυχιούχος Οικονοµικών Επι-στηµών (Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Πειραιώς), Εγκεκριµένος Εσωτε-ρικός Ελεγκτής (Certified Internal Auditor) και Μέλος του Association of Chartered Certified Accountants (FCCA).

• την επιτυχή ολοκλήρωση σε εξετάσεις• τη συµπλήρωση σχετικής προϋπηρεσίας (από 2 έως 3 έτη τουλάχιστον) και • τη δια βίου εκπαίδευση για τη διατήρηση του τίτλου.

Page 12: Chill Out (May - June 2010)

Καλοκαιράκι. Κάθεσαι και πίνεις το freddochino της παρηγοριάς αφού ο φόβος και ο τρόμος των φοιτητών σου χτυπά τη πόρτα! Ήρθε της εξετα-στικής η ώρα! Ήρθε πλέον η στιγμή που πρέπει να αποχαιρετήσεις για λίγο τις καφετέριες στων οποίων τα καθίσματα έχεις αρχίσει να πιάνεις βρύα, να αφήσεις κατά μέρος τις οχτάωρες προ-πονήσεις στο τάβλι (είπαμε αθλητισμός αλλά κι εσύ απ’ τα μάτια το έβγαλες!) και να κάνεις πραγματικότητα το όνειρο κάθε ελληνίδας μά-νας; ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Ως γνωστόν θα σηκωθείς λίγες μέρες πριν κλείσει η σχολή να πας να παρακολουθήσεις κάποια παρά-δοση (να μη σε πουν και αδιάφο-ρο!), θα κοιτάξεις τον καθηγητή όλο νόημα (γνωριζόμαστε από κάπου;!) και θα συρθείς στο πλησιέστερο έδρανο. Θα ακούσεις ένα σωρό θε-ωρίες που θα μοιάζουν πιο πολύ με κινέζικα, «αλαμπουρνέζικα» (έστω και σουαχίλι βρε αδελφέ) παρά με ελληνικά, ενώ κλασσικά θα καταλή-ξεις να παίζεις τρίλιζα με το διπλα-νό σου (κι ακόμη πιο κλασσικά θα χάσεις!). Κάτι η γκρίνια της μάνας σου, κάτι η δική σου υπευθυνότη-τα (λέμε τώρα!) θα σε «ζώσουν τα φίδια» και θα επισκεφτείς τη βιβλι-οθήκη, οπού αντί να διαβάσεις θα καμακώνεις την γοητευτική ύπαρξη απέναντί σου! Κάπου εκεί θα σου ΄ρθει αναλα-μπή ότι σας είχαν δώσει και κάτι συγγραμματάκια στην αρχή τού εξαμήνου (τι σου θυμίζω τώρα ε;!).

Γυρνώντας όλο χαρά σπίτι που βρήκες τη λύση (πωπω τι σπίρτο είσαι βρε παιδί μου, θαμπώθηκα!) θα διαπιστώσεις ότι τα ...συγγραμ-ματάκια είναι κάτι τεράστιοι τόμοι (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν bonus κάτι ωραιότατες αραχνούλες, γιατί είσαι και φιλόζωος!). Δυστυ-χώς όμως για σένα ο μόνος τόμος που έχεις διαβάσει είναι αυτός του ΞΑΠΛΑ (ξεκουράζομαι αμέριμνος πληρώνοντας με λεφτά άλλων). Με διάθεση «κλαίει η μάνα μου στο μνήμα», θα πάρεις την πικρή από-φαση. Περιττό να σου πω ότι μέ-χρι να τελειώσει το μαρτύριο θα έχεις χάσει τα μισά (και λίγα λέω) εγκεφαλικά σου κύτταρα, τα νεύρα σου θα έχουν γίνει «κρόσσια» (ΟΧΙ ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΧΥΜΟΥΛΙ!), ενώ η μόνη επαφή με τον έξω κόσμο που θα σε αφήσει να συνεχίσεις να κατατάσσεσαι στους ανθρώπους κι όχι στα «UFO», θα είναι η περιφορά σου σαν την «άδικη κατάρα» στο

μπαλκόνι του σπιτιού σου. Η αϋπνία θα σου «βαρέσει τη πόρτα τόσο», που την πρώτη μέρα της εξεταστικής θα καταφτάσεις αλαφιασμένος και αργοπορημένος στο πρώτο μάθημα, γιατί ούτε με το τρίτο ξυπνητήρι κατάφερες να ση-κωθείς. Θα γράψεις, θα περάσεις τα μισά μαθήματα (είπαμε είσαι σπίρ-το!), ενώ τα υπόλοιπα θα τα στείλεις να κάνουν παρέα μ’ εκείνα που δεν πέρασες το πρώτο εξάμηνο (ναι ναι εκείνα που’ χεις αφήσει για το Σε-πτέμβρη...ξέρεις εσύ!) Επιτέλους θα ακούσεις το πολυπόθητο «Είμαι η εξεταστικούλα και μόλις τελείωσα» .Θα χτυπήσεις κάτι σαρανταοχτάω-ρα ύπνου στην αρχή αφού θα φρο-ντίσει η «φουκαριά» η μάνα σου να μην ενοχλήσει κανείς το «χρυσού-λι» της, θα πας διακοπές, θα περά-σεις τέλεια, θα πιείς και ένα καφέ στην υγειά μου (τόση υποστήριξη σου παρείχα!). Άντε και καλές βου-τιές!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ…

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ! Χαρά Βασιλοπούλου

Page 13: Chill Out (May - June 2010)

13

ΥΠΟΜΟΝΗ!... ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!Νίκος

«Summer is in the air», για να παραφράσω και το γνωστό τραγούδι. Το αισθανόμαστε, το βλέπουμε γύρω μας και το αναμένουμε πώς και πώς.

Ύστερα από άλλη μια βασανιστική χρονιά επιτέλους το καλοκαίρι έρ-χεται και τα σημάδια είναι αρκετά: τα δέντρα βγάζουν πάλι τα φύλλα τους, οι γειτονιές μυρίζουν λου-λούδια, ο ουρανός είναι καταγάλα-νος(λέμε τώρα με τόσο νέφος!)και τα παγωμένα νερά και τα παγωτά δίνουν και παίρνουν. Μέχρι και η μουντή καθημερινότητα αποκτά όλο και πιο έντονα χρώματα γύρω μας! Όλοι, μπροστά σε αυτά τα σημάδια, ντύνονται αναλόγως με τα κοντομά-νικα, τα σορτς και τα πέδιλά τους. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως ένα διά-λειμμα το έχουμε ανάγκη.

Στην αρχή κάνει ποδαρικό στη χώρα η άνοιξη, εποχή που ξεμυαλίζει. Εί-ναι η ώρα που ερωτευόμαστε, που γελάμε και αισιοδοξούμε. Ο καθέ-νας από εμάς βλέπει τον καιρό να αλλάζει προς το καλύτερο, τον ήλιο να ψήνει αλύπητα τα πεζοδρόμια και το μόνο που σκέφτεται είναι ότι θα ήθελε αυτήν ακριβώς τη στιγμή να έχει φορτώσει τη βαλίτσα του με τα αναγκαία και να όδευε σε κάνα νησί ενώ η πόλη να έχει ήδη… φάει τη σκόνη του!

Το φαινόμενο διακοπές είναι πολύ μεγάλο ζήτημα έπειτα από τις ατέ-λειωτες εβδομάδες με μαθήματα, εξετάσεις, και δουλειές. Ποιος δε θα ’θελε μετά από τις υποχρεώσεις του να καλέσει την παρέα του για καμιά εκδρομή, να κάνει τα μπάνια του, να ξεσκάσει βρε αδερφέ;

Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και το Διαδί-κτυο είναι περιζήτητα εργαλεία για όσους ψάχνουν «εξωτικούς προορι-σμούς» εντός ή εκτός Ελλάδας.

Από την άλλη όμως, παίζει ρόλο και ο οικονομικός παράγοντας: ποιος έχει τα λεφτά να πάει διακοπές σε περίοδο κρίσης, και ειδικά εκτός της χώρας; Αυτό το τελευταίο είναι σί-γουρα ψευδαίσθηση! Αλλά ας μην το βάζουμε κάτω. Ακόμα και αν οι διακοπές αποτελούν άπιαστο όνει-ρο για κάποιους δε χάλασε δα και ο κόσμος! Ένα έτσι να κάνει κανείς και βρήκε μέρος να ηρεμήσει για με-ρικές μέρες. Το καλό είναι ότι, ακόμα και γύρω απ’ την Αθήνα, τα ωραία μέρη εύκολα θα τα βρεις. Παρόλα

αυτά πάλι επεμβαίνει η οικονομική δυσχέρεια. Πρέπει να έχει κανείς μαζί του τουλάχιστον είκοσι ευρώ για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Γιατί;

Μόνο να σκεφτεί κάποιος πως πρέ-πει να πληρώσει είσοδο, να νοικιά-σει ξαπλώστρα και μετά να αγορά-σει κάτι φαγώσιμο… ορίστε πως τα είκοσι ευρώ αποτελούν παρελθόν! Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να συχνάζουμε σε φθηνές ή, ακόμα καλύτερα, σε δωρεάν παρα-λίες.

Ωστόσο, αν κάποιος καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες και πάει διακοπές έχει καλώς. Και υπάρχουν ορισμένοι που τους τυ-χαίνει μέχρι και τρεις φορές σε ένα καλοκαίρι να ξεφύγουν! Τι να πούμε και για εκείνους; Θα τους βλέπουμε από την τηλεόραση να χορεύουν και να τα πίνουν στα νησιά και τις τα-βέρνες ενώ εμείς, στην απ’ έξω, να ζηλεύουμε. Αλλά δεν πειράζει. Στην τελική, καλή είναι και η Αθήνα άδεια το καλοκαίρι!

Ανεξάρτητα από αυτά αξίζει, είτε έτσι είτε αλλιώς, να διασκεδάσουμε τώρα όσο περισσότερο μπορούμε και να ζήσουμε τις απολαυστικές στιγμές του καλοκαιριού όσο το δυνατόν καλύτερα. Να πάμε και στις παραλίες μας, να επισκεφτού-με και τα νησιά μας, να πιούμε και τους φραπέδες μας διότι τι άλλο έχει απομείνει στον Έλληνα τη σήμερον ημέρα; Το γνωστό και αγαπητό τρί-πτυχο: λίγος φραπές, λίγο θάλασσα και η ξαπλώστρα μου!

Page 14: Chill Out (May - June 2010)

Μερικούς αιώνες πριν, ο Γάλλος Σεφ του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας εντυπωσίασε τους εκλεκτούς καλεσμέ-νους σε ένα δείπνο με ένα ξεχωριστό επιδόρπιο, που έμοιαζε με χιόνι αλλά ήταν πολύ πιο γλυκό! Ο Κάρολος της Αγγλίας τότε, φανερά κολακευμένος, προσέφερε 500 λίρες το χρόνο στο Σεφ για να μην πει σε κανέναν τη μυ-στική συνταγή και να συνεχίσει να το φτιάχνει μόνο για αυτόν και τις δεξιώ-σεις του. Μέχρι, όμως, το 1649, που ο βασιλιάς Κάρολος αποκεφαλίστηκε και το μυστικό διέρρευσε. Η πρώτη αισθητή βελτίωση στην παραγωγή του έγινε το 1846, από την Αμερικανίδα Νάνσυ Τζόνσον, που εφηύρε τη χειροκίνητη παγωτομηχανή με τη μανιβέλα. Μέσα σε αυτήν τη συ-σκευή ανακατευόταν το μείγμα παγω-τού με πάγο και αλάτι, μέχρι να γίνει στερεό. Η Νάνσυ Τζόνσον όμως, αν και γυναίκα, δεν ήταν αρκετά προνοητική και δεν κατοχύρωσε την «πατέντα» της, αλλά πούλησε τα δικαιώματα σε κάποιον κ. Γιανγκ, ο ο οποίος τουλά-χιστον έδειξε την απαραίτητη ευγένεια και έδωσε στη συσκευή το όνομά της. Όσο για το ΠΑΓΩΤΟ το ποιος το εφηύ-ρε δεν είναι σίγουρο, αλλά λέγεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, γύρω στο 2000 π.Χ. παρασκευ-αζόταν από ελαφρώς βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα, τα οποία τοποθε-τούνταν στο χιόνι για να πήξουν. Αρ-γότερα παρασκευάστηκαν γλυκά με

βάση παγωμένους χυμούς φρούτων με ή χωρίς γάλα και κατά το 13ο αιώ-να μπορούσε να τα αγοράσει κάποιος εύκολα στους δρόμους του Πεκίνου. Το 14ο αιώνα έκαναν την εμφά-νισή τους στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ιταλία με ΠΑΓΩΜΕΝΑ φρούτα και

γάλα, τα οποία έφερε ο Μάρκο Πόλο. Το 16ου αιώνα υπήρχαν αποθήκες γε-μάτες με χιόνι για το πάγωμα των σερ-μπετιών στο σαράι του σουλτάνου της Κωνσταντινούπολης. Το 1533, όταν η Κατερίνα των Με-δίκων παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β’, έφε-

Χύμα ή παρασκευασμένο, ξυλάκι, πύραυλος ή κυπελάκι, για την πλειοψηφία των απανταχού λιχούδηδων, το θέαμα ενός παγωτού αποτελεί τον «απόλυτο πειρασμό» του καλοκαιριού! Πώς όμως έφτασε σε μας αυτή η καλοκαιρινή δροσιστική απόλαυση; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

ΠΑΓΩΤΟΈνας αιώνιος καλοκαιρινός πειρασμός! Νάντια

Τώρα που έφτασε το καλοκαιράκι (επιτέλους!!), εκτός από το ότι ελάφρυνε η

διάθεσή μας (μαζί και τα ρούχα μας), ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ξανά (και

ξανά και ξανά) το αγαπημένο μας επιδόρπιο. Το παγωτό ήρθε για άλλη μια

φορά να μας «απογειώσει» τις αισθήσεις!

Page 15: Chill Out (May - June 2010)

15

ρε στη νέα της πατρίδα ένα επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα, η οποία έμοιαζε πολύ με το σημερινό παγωτό. Η τιμή του ήταν ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ, αφού δεν ήταν εύκολο να διατηρηθεί ο πάγος μέσα στο κατακαλόκαιρο .Το παγωτό, λοιπόν, ήταν αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων. Όμως το 1560, ένας Ισπανός για-τρός που ζούσε στη Ρώμη, ο Μπλάσι-ους Βιλαφράνκα, ανακάλυψε ότι αν προσθέσει νιτρική ποτάσα στο χιόνι και στον πάγο μπορούσε να καταψύ-ξει οτιδήποτε πολύ πιο γρήγορα. Αυτή η εφεύρεση έδωσε μεγάλη αίσθηση στην παραγωγή παγωτού. Κατά το 19ο αιώνα το παγωτό διαδόθηκε στην Αγγλία και στην Αμερική χάρη στους Ιταλούς μετανάστες που το πουλού-σαν στους δρόμους. Οι παγωτατζήδες ονομάστηκαν «χόκι-πόκι», παράφρα-ση του «Ecco un poco», που σημαίνει «ορίστε λιγάκι». Πολλά φαγητά που σήμερα τα θεω-ρούμε συνηθισμένα, όπως το ΠΑΓΩΤΟ, κάποτε ήταν εξαιρετικά εδέσματα που προορίζονταν μόνο για τους πλούσι-ους και τους ευγενείς. Κάποιες πρώτες συνταγές του ΠΑΓΩΤΟΥ εμφανίστηκαν το 1700 σε ένα Γαλλικό βιβλίο με τίτλο «Η τέχνη του να φτιάχνεις παγωτό». Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τόμας Τζέ-φερσον, είχε στην κατοχή του μια συ-νταγή παγωτό ΒΑΝΙΛΙΑ, ενώ ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε πληρώσει σχεδόν 200 ΔΟΛΑΡΙΑ($) που για τα δεδομέ-να της εποχής ήταν αρκετά χρήματα για μια συγκεκριμένη σπάνια συνταγή. Σύμφωνα με στατιστικές το περισσό-τερο ΠΑΓΩΤΟ το τρώνε παιδιά ηλικίας 2-12 χρονών, αλλά και ενήλικες άνω τον 45. Συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας η οποία αφορά τις επιδράσεις του πα-γωτού στον οργανισμό μας δηλώνουν ότι καμιά φορά το παγωτό μπορεί να μας φέρει πονοκέφαλο. Αυτό γίνεται γιατί η θερμοκρασία στο στόμα μας πέφτει απότομα και τα αγγεία στον εγκέφαλο αντιδρούν και πρήζονται, κάτι που είναι γνωστό ως «πάγωμα» του εγκεφάλου(!). Στην Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι πρω-τοεμφανίστηκε στη δεκαετία του ΄50. Τα παγωτά “ALFA” ήταν από τα πρώτα που εμφανίστηκαν στην αγορά. Ο ιδι-οκτήτης της τότε “gellaterie”, Μιχάλης

Αρχιτεκτονίδης, υιοθέτησε την ιταλική φιλοσοφία του παγωτού και δημιούρ-γησε την εταιρεία παραγωγής παγω-τού “ALFA”. Έτσι, πολύ σύντομα το παγωτό εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και έγινε αγαπητό από μικρούς και με-γάλους.«Οι πρώτες γεύσεις των παγωτών ήταν αυτές της βανίλιας και της σοκολάτας, φτιαγμένες με οικογενειακές παρα-δοσιακές συνταγές και αγνά υλικά», αναφέρει η κ. Παρθένα Αρχιτεκτονί-δου, ιδιοκτήτρια σήμερα της εταιρείας

“ΑLFA”. Σύμφωνα με την ίδια, την αξία του καλού παγωτού την αντιλαμβά-νεται κανείς με την πρώτη κουταλιά. Φρέσκο αγελαδινό και πρόβειο γάλα, κρέμα γάλακτος, φυσική βανίλια και διαλεκτό κακάο Βελγίου, ζάχαρη, κρό-κους αυγών, ολόφρεσκα φρούτα της ελληνικής γης και νόστιμους ξηρούς καρπούς. Επίσης, πρέπει να γνωρίζου-με ότι το καλό παγωτό δε λιώνει, λόγο των πολλών στερεών που βρίσκονται μέσα σε αυτό κι όχι κατόπιν προσθή-κης αέρα.

Τι πρέπει να προσέχουμε;

• Προτιμάτε το τυποποιημένο παγωτό από το χύμα. (ποσοστά νοθείας 15-20%)

• Αποφύγετε τα παγωτά με εμφανή ελαττώματα και παραμόρφωση στη συσκευασία, όπως και εκείνα που φαίνονται αλλοιωμένα.

• Παρατηρήστε τις συνθήκες συντή- ρησης, οι οποίες επιβάλλεται να

είναι ίδιες, είτε το παγωτό πωλείται σε ζαχαροπλαστείο, είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε περίπτερο είτε σε καντίνα. Για παράδειγμα ο καταψύκτης θα πρέπει να είναι σε σκιερό μέρος και να μην είναι υπερβολικά γεμάτος.

• Όταν αγοράσετε ένα παγωτό και δεν καταναλωθεί άμεσα, πρέπει να τοποθετηθεί στην κατάψυξη το συ ντομότερο.

• Το μη τυποποιημένο παγωτό πρέπει να διατηρείται σε ειδικές βιτρίνες, οι οποίες πρέπει να είναι καθαρές. Η γεύση και η οσμή του πρέπει να είναι πάντοτε «ευχάριστη και γλυκιά».

Αυτά προς το παρόν. Πάω να πάρω ένα χωνάκι με μπάλες παγωτό φυστίκι, γκοφρέτα και cookies, με λιωμένη σοκολάτα από πάνω και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια. Yummy!

Page 16: Chill Out (May - June 2010)

Wind of change..

Είναι Δευτέρα βραδάκι και εγώ σκέ-φτομαι τις αλλαγές… Αλλαγές που ήρθαν, αλλαγές που θα έρθουν, και άλλες που δε θα έρθουν ποτέ. Ανέκαθεν μου άρεσε ο άνεμος των αλλαγών, γιατί είμαι υπέρ της συνε-χούς αναγέννησης… Και οι αλλαγές συχνά -αν όχι πάντα- μας βοηθούν να πάμε ένα βήμα μπροστά σαν άν-θρωποι, να μάθουμε κάτι περαιτέ-ρω, μας δείχνουν ένα μονοπάτι που δεν είχαμε προσέξει πως υπήρχε νωρίτερα.

Το θέμα είναι όμως, πόσο αντέχου-με τις αλλαγές; Είμαστε όντα φύσει προγραμματισμένα να διατηρού-με μιαν Α ομοιόσταση, τουτέστιν, αναζητούμε την ασφάλεια, τη σι-γουριά, τη ρουτίνα. Το αβέβαιο το αποφεύγουμε με περισσή επιμέλεια. Και αυτό γιατί μας φοβίζει ό,τι δεν μπορούμε να αγγίξουμε με τη λογι-κή, ό,τι δε χωράει στα καλοσχημα-τισμένα κουτάκια των στερεοτύπων μας... Μας ξενίζει το καινούριο, απο-στρεφόμαστε τις εκπλήξεις, γιατί έρ-χονται όταν δεν το περιμένουμε...

Έτσι συνήθως κλεινόμαστε στο προ-στατευτικό καβούκι της ρουτίνας μας και ζούμε μια flat ζωή. Δε νο-μίζετε όμως πως η ζωή είναι υπερ-

βολικά μικρή για να μην ταράξουμε τα νερά της;Τείνουμε να υπεραναλύουμε τα πά-ντα πριν ακόμη συμβούν, γιατί θέ-λουμε να πονέσουμε όσο το δυνα-τόν λιγότερο ή και καθόλου αν αυτό είναι δυνατόν. Ε, guess what folks, that ain’t gonna happen. Not in this reality at least! Και αυτό γιατί χωρίς τον πόνο η ευτυχία δεν έχει κανένα νόημα, χωρίς το άσπρο το μαύρο μοιάζει ανούσιο και κενό, χωρίς το φόβο της απώλειας ή της απόρρι-ψης η αγάπη απλά δεν υφίσταται. Αν λοιπόν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, να αλλάξουμε τα δεδομένα, τότε κρατάμε την επίπεδη ζωή μας και προτιμάμε να την αναλύουμε και να την ψειρίζουμε, αντί να την παίρνουμε από τα μαλλιά και να τη στύβουμε.

Υπάρχουν 2 τρόποι να ζήσεις λέει ένα ρητό: σαν οδηγός μετρό, γνω-ρίζοντας ήδη τη διαδρομή, ή σαν σέρφερ: ακολουθώντας (και δαμά-ζοντας) τα κύματα. I always liked the waves…Προσωπικά αγαπώ κάθε αλλαγή που έχει έρθει στη μέχρι τώρα περιπέτεια (όλοι θυμόμαστε τι εστί περιπέτεια, έτσι;) σε αυτό τον κόσμο, γιατί, καλή ή κακή σαν εμπειρία, πάντα με έχει

βγάλει κάπου θετικά τελικά. Με έχει πάει ένα βήμα παραπάνω και παρα-πέρα, μου έχει δώσει νέα δεδομένα προς επεξεργασία, νέες εμπειρίες.. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, έλεγαν σοφά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και αλλάζω σημαίνει επαναπροσδιορί-ζω, ελίσσομαι και εξελίσσομαι. Και εξελίσσομαι σημαίνει Ζω. So,

“Take me to the magic of

the moment

On a glory night

Where the children of

tomorrow share their

dreams

With you and me

Take me to the magic of

the moment

On a glory night

Where the children of

tomorrow dream away

in the wind of change…”

Νάντια

“I follow the Moskva Down to Gorky Park Listening to the wind of change...”

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όποτε ακούω αυτό το τρα-γούδι, ταξιδεύω… σε μέρη μακρινά, χαμένα μέσα στη θάλασσα των αναμνήσεων… άλλοτε φουρ-τουνιασμένη, άλλοτε γαλήνια, μα και αν έχει δει πολλές στεριές καμιά δεν την αράζει.

Άλκηστη

Νάντια

Page 17: Chill Out (May - June 2010)

17 Wind of change.. ΟΝΕΙΡΑΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

Το καλοκαίρι είναι μια τρε-λή εποχή. Λίγο ο ήλιος, λίγο η ζέστη, μας τη βαράει στο κεφάλι και ελπίζουμε ότι, ναι αυτό θα είναι το καλύτερο κα-λοκαίρι της μέχρι τώρα ζωής μας, γιατί φυσικά θα ακολου-θήσουν και άλλα. Ποιες εί-ναι λοιπόν οι αυταπάτες που θρέφουμε και φέτος; Κι ας ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι έχουν τόσες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν όσο το να αρχίσουμε δίαιτα Δευτέρα και να αντέξουμε τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Προσδοκία Νo 1 “Λυγαριά, λυγαριά”: Κάθε χειμώνα τρώμε τον αγλέορα γιατί το καλοκαίρι φαντάζει αιώνες μακριά. Έτσι, όταν πιάνουν οι ζέστες είμαστε απολύτως απροετοίμαστοι για την παραλία. Έχουμε, λοιπόν, την ανόητη ιδέα ότι θα χάσουμε όλα τα περιττά κιλά το καλοκαίρι, γιατί θα κάνει τόση ζέστη που θα κλείσει το στομάχι μας. Έλα όμως που το στομάχι για ανεξήγη-τους λόγους είναι 24/7 ανοιχτό για παγω-τά! Γι’ αυτό σήκω από την ξαπλώστρα να παίξεις καμία ρακέτα μπας και προλάβεις την εμφάνιση της ύπουλης «μπυροκοιλιάς», και του συμπαθητικού, αλλά καθόλου σω-τήριου, σωσίβιου!

Και μια μπόνους προσδοκία…. Ελπίζεις ότι αυτό το καλοκαίρι δε θα χρωστάς κανένα μάθημα, αλλά ακόμα κι αν γίνει η στραβή, θα αρ-χίσεις το διάβασμα σαν συνεπής φοιτητής από μέσα Αυγούστου και όχι δύο μόλις μέρες πριν την εξεταστική.Καλοκαίρι, ας μην ήσουν τόσο υπέροχο και θα σε είχαμε αποκλη-ρώσει! Καλές διακοπές!

Νo 4“Τσικουλάτα” Το μαύρισμα είναι αποδεικτικό στοιχείο άπειρων επισκέψεων στην παραλία. Έτσι ελπίζουμε ότι φέτος όχι απλά θα απο-κτήσουμε το χρωματάκι της Tyra Banks, αλλά και ότι θα το διατηρήσουμε ολόκληρο τον χειμώνα. Εκτός κι αν θέλεις να ανήκεις στην ένδοξη φυλή των «καροτί» (βλέπε σολάριουμ), πρέπει να δεχτείς ότι το μαύρι-σμα έχει ημερομηνία λήξης τον Οκτώβρη.

Άλκηστη

Προσδοκία Νo2 “Summer Love” Ο καλοκαιρινός έρωτας, που εξελίσσεται σε χειμωνιάτικη σχέση, είναι τόσο σπά-νιος που κοντεύει να γίνει αστικός μύθος. Παρ’ όλα αυτά, κάθε καλοκαίρι ελπίζουμε ότι αυτός ο τύπος που μας κερνάει σφηνάκια, βλέπει στο πρόσωπό μας τον έρωτα της ζωής του. Για τους άντρες, όπου έρωτας βάλε...κάτι άλλο. Λυπάμαι που θα σε πληγώσω, αλλά κάθε αίσθημα διαγράφεται με το που πατήσεις ξανά το πόδι σου στον καταθλιπτικό Πειραιά. Γι’ αυτό ζήσε τη στιγμή και άσε τα ερωτοχτυπήματα για τον χειμώνα.

Προσδοκία

Νo 5“Μοney makes you go around ” Η εξαντλητική οικονομία του χειμώνα όπου την έβγαζες με μια μπύρα όλο το βράδυ, ελ-πίζεις ότι θα σου εξασφαλίσει αρκετά χρήματα για το κοσμι-κό νησί αλλά φυσικά και την εξωτική χώρα. Έλα όμως που η στέρηση του χειμώνα είναι ύπουλη... Θα βρεθείς με μαθη-ματική ακρίβεια ά-ευρω-ς από την πρώτη κιόλας νύχτα να κλαις πάνω από άδεια κυπελ-λάκια παγωτού.

Προσδοκία Νo 3 “Φίλοι για πάντα” Οι διακοπές με τους φίλους εί-ναι οι καλύτερες. Είναι όμως και οι εν δυνάμει καταστροφικότερες για τις μεταξύ σας σχέσεις. Όσο και να οργανωθείς, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα γκρινιάζει και θα χαλάει τη διάθεση της παρέας. Εδώ μάλιστα ισχύει και το «αξίωμα της κάλτσας»: όσοι περισσότεροι στο ίδιο μέρος τόσο μεγαλύτερο το χάος. Γι’ αυτό διαλέξτε με προσοχή τους φίλους σας, μπας και περάσει αυτό το καλοκαίρι χωρίς τσακω-μούς!

Page 18: Chill Out (May - June 2010)

Και επειδή πολλά ακούμε τελευταία που μας προκαλούν με όλους του δυνατούς τρόπους,

ρωτήσαμε τα μέλη του περιοδικού τι είναι αυτό που τους προκαλεί περισσότερο απ’ όλα.

Για να δούμε τι μας είπαν…

Student Life

… ξέρω ότι λέει ψέματα ή ότι έχω δίκιο

και συνεχίζει να επιμένει.

Αφροδίτη

…πετούν σκουπίδια

και βιομηχανικά

λήμματα

στη φύση.

Νάσος

… το παίζει αδιάφορος…

Στέφη

… δεν με σέβονται.

Χαρά

… κάνει πως δεν μου δίνει σημασία!

Χρύσα

… όταν μου λένε ότι δεν μπορώ να

κάνω κάτι. Τότε πεισμώνω πραγ-

ματικά και βάζω τα δυνατά μου

για να αποδείξω το αντίθετο!!!

Παρασκευή

…βλέπω άλλες φοιτή-

τριες να φωτοσυνθέ-

τουν και εγώ να περ-

νάω τα μαθήματα με

5άρια.

Ειρήνη

… νομίζουν ότι είναι πιο έξυ-

πνοι από μένα και γι’ αυτό

μπορούν να εκμεταλλεύονται

τη νοημοσύνη μου. Υπομο-

νετική είμαι απλά, ή μάλλον

ήμουν!

Νάνσυ

… πρέπει να είμαι «παραγωγικός» για να

«τρώνε» άλλοι!

Γιάννης

… μου βάζει δύσκολα!!!

Νίκος

… το οτιδήποτε! Η ζωή είναι μια συνεχής

καθημερινή διαφορετική πρόκληση, και

έτσι μου αρέσει να τη ζω, προκαλώντας και

προκαλούμενη!

Νάντια

...μου λένε

ψέματα!!!!!

Σμαράγδα

...έρχεται στο πάρτι γενεθλίων μου ενώ

έχουμε χωρίσει, είναι μες τη γλύκα και

μου τραγουδάει «φοβάμαι πως ποτέ

δεν σε ξεπέρασα».

Φωτεινή

Με προκαλεί όταν…

...κάποιος δεν

συμφωνεί μαζί

μου!!!

Άρης

… με κοιτάζει.

Σταμάτης

… με προκαλεί !

Μαρία

... οι ανεγκέφαλοι το παίζουν έξυπνοι!

Άλκηστης

…όταν δεν μου απαντά…!

Δήμητρα

Page 19: Chill Out (May - June 2010)

Βρέθηκε ο τρόπος καταπολέμησης της μιζέριας

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια με-γάλη πολιτεία που την έλεγαν «Αθήνα», υπήρχε μια μικρή παρέα. Ο Χρήστος, ο Γιάννης, ο Αργύρης κι ο Λευτέρης ήταν φοιτητές και η πολιτεία, στην οποία κα-τοικούσαν, τους φαινόταν τόσο «εχθρι-κή». Είχε μικρά πεζοδρόμια, οδηγούς που έβριζαν, κατοίκους που πετούσαν στον δρόμο τα άδεια πακέτα από τσι-γάρα, άσχημες πολυκατοικίες. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, εμφανίστη-κε μια μέρα ο Πρωθυπουργός και είπε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χρωστάμε πολλά λεφτά στους συμμάχους και εταίρους μας και κυρίως στις τράπεζες τους. Για όλο αυτό το οικονομικό ναυάγιο φταί-ει ο προηγούμενος πρωθυπουργός και είμαι πολύ στενοχωρημένος που, παρ’ ό,τι σας αγαπώ, αναγκάζομαι να σας μειώσω τους μισθούς». Έτσι «έδεσε το γλυκό» και η μιζέρια τους «τύλιξε στην άχαρη αγκαλιά της».

Περνούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι τέσσερις φίλοι δεν έβγαιναν για να διασκεδάσουν, αφού δεν είχαν παρά μόνο λίγα λεφτά. Ένα Σάββατο, λοιπόν, ο Λευτέρης ακούει στις ειδήσεις ότι η αυτού εξοχότης, ο Πρόεδρος της Δημο-κρατίας, ανοίγει τον κήπο του Προεδρι-κού Μεγάρου στο κοινό, κάθε Κυριακή. Έτσι μάζεψε και τους υπολοίπους και τους πρότεινε να πάνε για πικ-νικ στου Προέδρου. Η παρέα έγινε σε χρόνο «dt» τεράστια.

Την επόμενη ημέρα, στις 11.00, πέρα-σαν το κατώφλι του μεγάρου αλλά όταν ζήτησαν να μιλήσουν στον Πρόεδρο, έμαθαν ότι ήταν σε ταξίδι. «Τυχερός ο Πρόεδρος», σκέφτηκε ο Χρήστος, αφού είχε σκοπό να του «τρίξει τα δόντια» για όλη αυτή την κατάσταση που έφερνε ολόκληρη την κοινωνία στα όριά της. Αρκέστηκαν στην βόλτα στον κήπο, όπου θαύμασαν τα εξωτικά δέντρα και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά δη-μοσίων χώρων που ως τότε απαγορευ-όταν η προσέγγισή τους.

Στην συνέχεια, πέρασαν στον εθνικό κήπο, ο οποίος ήταν κατάμεστος από ολόκληρες οικογένειες με μικρά παι-δάκια που έπαιζαν στις λιμνούλες καικατέληξαν στο Ζάππειο, σε ένα απόμερο και ήσυχο χώρο του οποίου, έστρωσαν και έφαγαν για μεσημέρι. Αργότερα έπαιξαν αμπάριζα και κρυφτό. Ο Γιάννης είχε φάει τόσο πολύ που φούσκωσε το στομάχι του και δεν έκανε ούτε ένα βήμα πριν πιει μισό λίτρο σόδα, ενώ ο Αργύ-ρης με τον Λευτέρη πιο ‘κει, έπαιζαν τάβλι κάτω από την σκιά ενός δέντρου. Τα κορίτσια της παρέας ξεσήκωσαν τους υπολοίπους και αποφασίστηκε το από-γευμα να πάνε στο μπαρ που σύχναζαν τα τελευταία χρόνια, για μια μπύρα. Κατέβηκαν λοιπόν προς του Ψυρρή για να πάνε στην “Suita”, όμως πριν ακόμη φτάσουν, άκουγαν μουσικές χορευτικές να «γεμίζουν με κέφι» την ατμόσφαιρα. Έξω από το μαγαζί είχε στηθεί ένα ανοιξιάτικο street party και

όλη η παρέα έτρεξε να μπλεχτεί με τον υπόλοιπο κόσμο που είχε κλείσει τον πεζόδρομο χορεύοντας και πίνοντας δροσερές μπύρες. Οι “Daltons Free Trio” έπαιζαν, με πάθος, swing και rock ‘n’ roll και δεν σταμάτησαν παρά μόνο όταν είχε ήδη νυχτώσει και η ώρα ήταν πε-ρασμένες 12.

Εκείνη η Κυριακή επαναλήφθηκε πολ-λές φορές από τότε και συνέχεια ξετρυ-πώνοντας νέα μέρη για να «φιλοξενή-σουν» το κέφι τους.

To νου σας, η πόλη «μας ανήκει». Εκτός από το Προεδρικό Μέγαρο (10.00 - 14.00, κάθε Κυριακή), το Μέγαρο Μου-σικής Αθηνών άνοιξε τον κήπο της για το κοινό (10.00 - δύση ηλίου καθημε-ρινά). Τα κρατικά μουσεία (εθνικό, πι-νακοθήκη κτλ.) έχουν δωρεάν είσοδο για τους φοιτητές και τα μαγαζιά του κέντρου κάνουν συνέχεια απογευματινά parties. Ας ανακαλύψουμε την Αθήνα. Ραντεβού την επόμενη Κυριακή, στο σι-ντριβάνι του Ζαππείου για βουτιές!

19ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟΓιάννης Κακόγιαννος

Page 20: Chill Out (May - June 2010)

Συνέντευξη: Βασίλης ΓρίβαςPhotography & Retouch: Alex KarmiosMUA: Μαρία ΚυπράκηHair Styling: Μαίρη Κωνσταντινίδου Equipment: AlexImaging Studio

συνέντευξη

PENEΣΗΚλέλια

Μια ηθοποιός με ουσία και μια γυναίκα με περιεχόμενο, καλλιέργεια και δυναμισμό...

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα κάποιου όταν συζητάει με την Κλέ-λια Ρένεση.Όλα αυτά συνδυασμένα με ξεχωριστή ομορφιά και έξυπνο χιούμορ χαρίζουν στην Κλέλια μοναδική φινέτσα, που τσαλακώνεται αλλά και φωτίζεται το ίδιο στους ρόλους της και στη ζωή της, αφού ερμηνεύοντας τη Ρίτα στη σειρά του Mega «Μίλα μου βρώμικα» βγάζει κατι αφελές και μπονμπον σε αντίθεση με τον πραγματικό της εαυτό. Η Κλέλια απλώνει μια ευχάριστη ζεστασιά που νομίζω θα νιώσει ο κα-θένας διαβάζοντας τη συνέντευξή της, παρόλο που οι θερμοκράσιες έχουν αρχίσει να γίνονται υψηλές έτσι και αλλιώς!

Page 21: Chill Out (May - June 2010)

21

- Κλέλια, τοσήριαλ«Μίλαμουβρώμικα»,στοοποίοκαισυμμε-τείχες ενσαρκώνοντας το ρόλοτηςΡίτας,έφτασεστοτέλοςτου.Τιγεύσησουέχειαφήσειησυ-γκεκριμένηδουλειά;- Αυτή τη χρονιά μόνο τρελή μπο-ρώ να την χαρακτηρίσω. Δούλευα πάρα πολύ για το σήριαλ, έβαζα ακόμα και την ψυχή μου γι’ αυτό. Η συνεργασία μου με τους υπόλοι-πους μπροστά και πίσω από την κάμερα ήταν εκπληκτική, συγκεκρι-μένα η καλύτερη που είχα ποτέ στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Αυτή η ομάδα μου έδινε την ενέργεια και τη δύναμη να αντέχω, γιατί υπήρχαν και αντίξοες συνθήκες με δύσκο-λα γυρίσματα. Αγαπήσαμε πολύ το κείμενο της Μυρτούς Κοντοβά και λατρέψαμε και την ίδια την Μυρ-τώ. Μας μετέδωσε το όραμα της και εμείς κληθήκαμε να το υλοποιή-σουμε σαν ομάδα. Δεν υπήρξε ποτέ κάποιο αφεντικό που διέταζε και οι

υπόλοιποι σαν υπάλληλοι να εκτε-λούμε τις διαταγές. Όλοι μαζί μπαί-ναμε αυθόρμητα στην διαδικασία να δημιουργήσουμε και όχι απλά να πάρουμε τον μισθό μας και να πάμε στα σπίτια μας.

- Απέκτησεςφιλίεςμέσααπότησειρά«Μίλαμουβρώμικα»;- Επειδή τη λέξη «φιλία» την έχου-με κάνει λίγο καραμέλα για όλους όσους μας περιτριγυρίζουν, μπορώ να πω ότι απέκτησα μια πολύ καλή παρέα. Φιλίες απέκτησα μεμονω-μένα. Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στη Μαρία την Κωνσταντάκη, η οποία έχει γίνει και φίλη μου. Ταιριάζου-με πάρα πολύ, είμαστε και οι δύο τρελές Υδροχόες, λέμε κουλαμάρες, γελάμε, αλλά η Μαρία με βοήθησε πολύ και σε δύσκολες φάσεις της δουλειάς.

-ΥπάρχουνκαιοιγλώσσεςπουλένεγιαμιαιδιαίτερηαδυναμίακαιστονΓιάννηΣπαλιάραόμως

(γέλια)..- Με τον Σπαλ είμαστε φιλαράκια και τίποτα άλλο. Γελάμε όλη την ώρα, γιατί έχει ένα ιδιαίτερο καυ-στικό χιούμορ ο Γιάννης. Λυσσάξα-νε όλο τον χρόνο να μας βγάζουν ζευγάρι με τον Σπαλ. Μα ούτε μια φωτογραφία κοινή δεν έχουμε, δεν έχουμε βγει ποτέ για καφέ μόνοι μας. Δηλαδή τι είμαστε, εξωγήινοι και εξαφανιζόμαστε; Δεν εμφανιζό-μαστε εμείς στον έξω κόσμο για να μας πάρει πρέφα κανείς Είναι αστεία αυτά.

- Με αφορμή τον Γιάννη, πουείναι μοντέλο και ηθοποιός, τιέχειςνασχολιάσειςγιατηνάπο-ψη που υποστηρίζουν αρκετοίάνθρωποιτουχώρουσας,ότιταμοντέλαδενπρέπειναγίνονταιηθοποιοί εξαιτίας της εμφάνι-σηςτους;- Όλα αυτά για εμένα είναι μεγάλες μπούρδες και οπισθοδρομικοί αυτοί

Page 22: Chill Out (May - June 2010)

που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Δηλαδή γιατί να μην αντιστρέψουμε το πράγμα; Οι ηθοποιοί δηλαδή για-τί να μπορούν να κάνουν τις δου-λειές των μοντέλων; Πόσοι κάνουν διαφημίσεις και πασαρέλες και τα λοιπά, που είναι δουλειές μοντέλων, απλά και μόνο για την αρπαχτή; Εκεί δεν βρίσκει δηλαδή κανείς τίποτα το μεμπτό, οι ηθοποιοί μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά τα μοντέλα να μην κάνουν τίποτα. Όπως κα-ταλαβαίνεις, είναι γελοιότητες όλα αυτά. Η αγορά είναι ανοιχτή και όποιος μπορεί να κάνει κάτι, το κά-νει. Έχω δει ηθοποιούς με κουλτού-

ρα και μόρφωση που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη και μοντέλο να μπορεί να βγάλει μια σκηνή πολύ ρεαλιστικά. Και σε πόσους τομείς, πέρα του καλλιτεχνικού, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ως επάγγελμα πράγματα που δεν έχουν σπουδά-σει, απλά έχουν κλίση και μεράκι σε αυτό που κάνουν; Ταμπέλες λοιπόν δεν υπάρχουν, υπάρχουν ταλέντα, ενέργειες και θέληση. Και είμαι κά-θετη σε αυτό.

- Πιστεύειςότιμιαηθοποιόςπρέπειναπουλάειτοσεξαπίλτηςγιανασυμφέρειστονχώρο;

- Δεν υπάρχει μία κάθετη γραμμή σε αυτό το πράγμα. O ρόλος θα σε κάνει sexy. Μια ηθοποιός μπορεί στο ρόλο να φαίνεται σεξοβόμβα και στη ζωή της να είναι καλόγρια ας πούμε. Τώρα βέβαια αν μία ηθοποι-ός θέλει αυτό το sexy να το βγάλει και στη ζωή της για να πουλήσει το σήριαλ, είναι καθαρά πάνω στη δική της κρίση. Εγώ προσπαθώ να έχω μια ισορροπία σε αυτό. Δεν θα απο-ποιηθώ την sexy πλευρά μου, γιατί δεν είμαι μοναχή σε μοναστήρι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την θηλυ-κότητα μου. Κανείς δεν είναι μόνο καλλιτέχνης, είμαστε και άνθρωποι

Page 23: Chill Out (May - June 2010)

Με τον Σπαλ είμα-στε φιλαράκια και τίποτα άλλο. Γελάμε όλη την ώρα, γιατί έχει ένα ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ ο Γιάννης. Λυσσάξανε όλο τον χρόνο να μας βγάζουν ζευγάρι με τον Σπαλ. Μα ούτε μια φω-τογραφία κοινή δεν έχουμε, δεν έχουμε βγει ποτέ για καφέ μόνοι μας..

23

και σαν άνθρωποι στη ζωή μας θα είμαστε και μάνες και αδελφές και ερωμένες και φίλες, δεν είμαστε μόνο καλλιτέχνες που όλο μας το είναι το αποτελεί η τέχνη.

-Λόγωτουρόλουσουστησειρά,πουσεέκανεκαιγνωστήστοευρύκοινό,φοβάσαιμηνεγκλωβιστείςστηνεικόνατηςωραίας;

- Αν σου πω ότι δεν το έχω σκε-φτεί, θα σου πω ψέματα. Δεν είναι ο φόβος όμως το συναίσθημα που κυριαρχεί γύρω από αυτό το ζήτη-μα, απλά με απασχολεί. Δεν μπο-

ρώ να αλλάξω τα δεδομένα, απλά φροντίζω όσο μπορώ να μη μένει κάποιος εκεί μόνο. Εφόσον λοιπόν ο ρόλος πλασάρεται με αυτό τον τρόπο, τα media πλασάρουν αυτή την εικόνα, πρέπει και εγώ να πλα-σάρω ανάλογα τον εαυτό μου, που δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο αλλά πολλά, χίλιες δύο ηρωίδες. Δεν θα απαρνηθώ λοιπόν ποτέ τη Ρίτα, γουστάρω Ρίτα, αλλά δεν θα απαρ-νηθώ σίγουρα και ποτέ την Κλέλια.

-Αντοθέατροσουέδινεταχρήματατηςτηλε-όρασης,θαεξακολουθούσεςνακάνειςθέατρο;- Δεν αγαπάω τίποτα περισσότε-ρο, τίποτα λιγότερο. Εγώ αγαπώ τη δουλειά μου και δουλειά μου είναι να λέω ιστορίες είτε αυτές είναι πάνω σε ένα σανίδι είτε μπροστά από τις κάμερες. Αυτό λοιπόν που θα κέρδιζε θα ήταν η πιο ωραία ιστορία σεναριακά, και μάλιστα ανεξάρτητα ρόλου. Με ενδιαφέρει η ιστορία αυτή να αγαπιέται από τον κόσμο. Τι να το κάνω να είμαι

πρωταγωνίστρια σε ένα σενάριο που δεν αφορά κανέναν και είναι ξενέρωτο και βαρετό; Οπότε με ενδιαφέρει κυρίως το honey και όχι τόσο πολύ το money (γέλια).

-Καριέραγιαεσένατιείναι;- Καριέρα για εμένα είναι να ακο-λουθεί ο καθένας τον δικό του προ-σωπικό δρόμο της νίκης. Ποια είναι η νίκη; Είναι η εσωτερική ευτυχία και η λάμψη στα μάτια του. Όταν απο-κτά κανείς αυτά, έχει προχωρήσει στη ζωή του. Και καριέρα δεν νοεί-ται μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Κάνω, για παράδειγμα, οικογένεια. Ναι, και τότε κάνω καριέρα γιατί για εμένα αυτός είναι ο δρόμος της ευτυχίας. Όπως επίσης το να δου-λεύω για παράδειγμα εικοσιπέντε χρόνια στην τηλεόραση, δεν ση-μαίνει ότι έκανα καριέρα. Αν έχω χάσει τη μπάλα και τον εαυτό μου, αν δεν θυμάμαι τα όνειρα μου και τα κίνητρα μου, τότε έχω κάνει μια τρύπα στο νερό και σκ..ά καριέρα. Η ίδια μας η ζωή είναι καριέρα. Μπο-ρεί αύριο να βρεθώ για το υπόλοιπο της ζωής μου στο Περού και να μα-ζεύω μπανάνες. Αυτή είναι η καριέ-ρα μου, γιατί αυτή είναι η ζωή μου.

-Ηθοποιόςστο2010:Εύκολοήδύσκολομεταοικονομικάδε-δομέναπουεπικρατούν;- Τώρα αγγίζεις ένα μεγάλο θέμα που θέλει συζήτηση. Όταν πρωτοξε-κίνησε το επάγγελμα του ηθοποιού, ήταν ένας μεγάλος διχασμός το αν η τέχνη μπορεί να γίνει επάγγελμα. Πολλοί λίγοι κατάφεραν να ζήσουν καλά από την τέχνη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θεωρούνται καλλιτέχνες. Συνήθως καλλιτέχνης θεωρείται αυτός που ερήμην του χρήματος

Page 24: Chill Out (May - June 2010)

δημιουργεί ανεξάντλητα. Εγώ λοι-πόν με αυτή την έννοια δεν θεω-ρούμαι καλλιτέχνης ηθοποιός, γιατί έχω παντρέψει αυτό το πράγμα με την πρακτικότητα ώστε να μπορώ να ζω. Έχουν στενέψει πάντως τα περιθώρια γύρω μας. Αλλά και πέρα της οικονομικής χροιάς, επαγγελ-ματικά πάρα πολύ λίγα πράγματα έχουν ενδιαφέρον πια. Δεν υπάρχει νέο ρεύμα στην τέχνη. Μπορώ να πω κιόλας ότι έχουμε επιστρέψει σε έναν καλλιτεχνικό Μεσαίωνα. Οπότε και ένας καλλιτέχνης τι θα κάνει; Τον γελωτοποιό για να γελάει ο κόσμος, όπως εκείνη την περίοδο. Αυτό που πρέπει όμως, ανεξαιρέτως επαγγέλ-ματος, να σκεφτούμε όλοι είναι το εξής : Ζω στην Ελλάδα του 2010, θέλω όμως; Και αν ναι, γιατί; Τι μου προσφέρει, τι της προσφέρω, σε τι

με ζημιώνει, σε τι με ωφελεί. Δεν θα πρέπει να είμαστε μεμψίμοιροι και να δεχόμαστε άκριτα την μοίρα μας.

- Πιστεύειςεξοργίζειτονκόσμοηεικόνατηςshowbizσεσχέσημετηνοικονομικήκρίσηπουεπικρατεί;- Η showbiz είναι ένας κόσμος πα-σπαλισμένος με στρασόσκονη που απασχολεί μια μερίδα ανθρώπων και υπάρχει και η μεγαλύτερη με-ρίδα ανθρώπων που απλά τον πα-ρακολουθεί για να περάσει η ώρα. Και εγώ όταν βγω μια βόλτα έξω με μια φίλη μου, αφού συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα που μας απασχο-λούν, θα σχολιάσουμε και το νέο κούρεμα του Μπέκαμ στο τέλος. Εξυπηρετεί λοιπόν κάτι όλο αυτό το παραμύθι, γιατί με το φάε παραμύθι,

φάε παραμύθι, δημιουργείται και ο καταναλωτισμός, και να τα ψεύτικα νύχια και να τα μανικιούρ και πάει λέγοντας. Βλέπει κάποιος ας πούμε τις βίλες των διασήμων και τους ίδιους πάντα πρόσχαρους, ήρεμους και ηλιοκαμένους από το Περού και αναρωτιέται, τι λες ρε φίλε, και εγώ που ζω, που είμαι στα Πατήσια στον δεύτερο και μαγειρεύω γεμιστά και νιώθω και τυχερός που την έβγαλα και αυτό τον μήνα; Λες λοιπόν ωραίο παραμυθάκι, ας το χαζέψω και λίγο.

- Στηshowbizπρέπεικανείςναδείχνειτοπραγματικότουπρόσωπο;- Πραγματικά δεν έχω απάντηση σε αυτή την ερώτηση, γιατί δεν ξέρω τι πρέπει να δώσεις σε αυτό το θηρίο και τι να κρατήσεις για εσένα. Εγώ προσπαθώ να είμαι ακέραια και αληθινή ογδόντα ώρες το εικοσι-τετράωρο. Κάποιες στιγμές βέβαια

συνέντευξη

Η showbiz είναι ένας κόσμος πασπαλισμέ-νος με στρασόσκονη που απασχολεί μια μερίδα αν-θρώπων και υπάρχει και η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώ-πων που απλά τον παρα-κολουθεί για να περάσει η ώρα. Εξυπηρετεί λοιπόν κάτι όλο αυτό το παραμύθι, γιατί με το φάε παραμύθι, φάε παραμύθι, δημιουργείται και ο καταναλωτισμός, και να τα ψεύτικα νύχια και να τα μα-νικιούρ και πάει λέγοντας…

Page 25: Chill Out (May - June 2010)

25συνέντευξη

απαιτείται να έχω ένα κοινωνικό προφίλ κατάλληλο με το μέρος που βρίσκομαι, αλλά αυτό το κάνουμε όλοι οι άνθρωποι στην υφήλιο. Όταν θα πάω σε ένα πάρτυ του σταθμού για παράδειγμα, δεν θα αρχίσω να μιλάω για τα υπαρξιακά μου. Θα είμαι χαλαρή, κεφάτη, με το φου-στανάκι μου και θα περνάω καλά. Αλλά αυτό είναι μέρος του εαυτού μου, δεν αποτελεί όλο το είναι της Κλέλιας. Σε οποιαδήποτε δουλειά και να είσαι θα πρέπει να έχεις μια χι συμπεριφορά στους πελάτες σου και μια ψι συμπεριφορά στο αφεντι-κό σου. Δεν είναι λοιπόν υποκρισία, αλλά ανάλογη σωστή συμπεριφορά. Τώρα το ότι εμείς ανήκουμε σε μια υποτιθέμενη κοινωνική ομάδα των σταρ που είναι μια ανώτερη τάξη ανθρώπων, αυτά πραγματικά τα ακούω και γελάω. Είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι, και με τον πρωθυπουρ-γό και με την Μαρίκα της γειτονιάς.

- Έχειυπάρξειποτέπερίοδοςπουναμηναγαπούσεςτονεαυ-τόσου; - Ναι, βέβαια. Αλλά νομίζω πως όλοι μας το έχουμε περάσει αυτό. Είναι λοιπόν φορές που είμαι τόσο χαμένη στους κυκλώνες του μυα-λού μου, που παραμελώ τον ίδιο μου τον εαυτό αναλώνοντας τον σε ανούσια πράγματα, χάνοντας έτσι την ψυχική μου ισορροπία και ηρεμία. Συνεπώς δεν τρώω καλά, δεν περιποιούμαι τον εαυτό μου, δεν κάνω πράγματα που αγαπώ και απομακρύνομαι από κοντινά μου πρόσωπα. Ναι, τότε δεν αγαπώ τον εαυτό μου και δυστυχώς υπάρ-χουν πολύ συχνά τέτοιες περίοδοι

- Είσαικατάτουγάμου; - Δεν είμαι κατά, με την έννοια δεν παντρεύομαι δεν νοικοκυρεύομαι, αλλά ούτε και υπέρ. Απλά δεν με

απασχολεί. Καταρχήν σήμερα έχου-με μπερδέψει την έννοια γάμος. Οι περισσότεροι όταν θα θελήσουν να παντρευτούν, δεν θα σκεφτούν την τελετή και το όλο μυστήριο, αλλά το πάρτυ που θα κάνουν μετά την τελετή, τι καναπεδάκια θα έχει στο τραπέζι και αν η τούρτα θα είναι με γεύση ανανά η όχι. Εγώ τον γάμο μου ας πούμε τον ψιλοφαντάζομαι χυμαδιό. Δηλαδή να τελεστεί το μυ-στήριο με φίλους σου και αγαπημέ-νους σου ανθρώπους, με τα κρασιά σας, το γλέντι σας, τους χορούς σας, με ένα σανδάλι σε μια παραλία και όλα σούπερ. Δεν χρειάζεται να σκά-σω μύτη με μια τρίμετρη λιμουζίνα και να το παίζω πριγκίπισσα του Σιάμ.

- Πιστεύειςότιυπάρχουνρόλοισεμιασχέση;- Βέβαια υπάρχουν. Βέβαια η αντί-ληψη ότι ο άντρας είναι κεφαλή του σπιτιού και η γυναίκα δούλα και κυρά έχει εξασθενήσει αλλά νο-μίζω ότι τα ένστικτα παραμένουν. Εννοώ ότι σε ένα ζευγάρι πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για ρόλους. Μπορεί δηλαδή τη μια μέρα ο σύ-ντροφός σου να κάνει σαν μωρό και να κάνω τη μαμά του, την άλλη να σταθώ ως φίλη και να ακούσω τα προβλήματα του, την άλλη να είμαι η σούπερ γκόμενα που θα τον εξι-τάρει και πάει λέγοντας. Γι’αυτό και κρατάει μία σχέση, γιατί δεν υπάρ-χει μονοτονία, δηλαδή μόνο σεξ ή μόνο συζήτηση ή μόνο διασκέδαση.

- Ταέχειςρίξειεσύποτέσεάντρα;- Όχι, δεν μπορώ να λειτουργήσω καθόλου έτσι. Ποτέ δεν μπορώ να πάω εγώ πρώτη σε έναν άντρα και να του πω «ξέρεις κάτι, μου αρέσεις». Εκδηλώνομαι μόνο σε κάποιον που θα ξέρω καιρό και θα έχω ψυλλιαστεί ότι παίζει και κάτι από πλευράς του. Αλλά είμαι πολύ «κόκκινη» με τις

σχέσεις μου, δεν μαζεύομαι (γέλια).

- Ποιοτηλεοπτικόπρόσωποθαυ-μάζειςκαιποιοαπεχθάνεσαι;- Επειδή εγώ ανήκω σε όλο αυτό το σύστημα, το έχω απομυθοποιήσει λίγο. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο τη-λεοπτικό πρόσωπο και προσωπικό-τητες που με να με έχουν συγκινή-σει τόσο πολύ και να έχω ταυτιστεί. Υπάρχουν φυσικά άνθρωποι που θαυμάζω, αλλά κανείς που να με έχει μαγέψει τόσο πολύ στην Ελλάδα του 2010. Ανά καιρούς έχουν εμ-φανιστεί άνθρωποι που έχουν επη-ρεάσει την παγκόσμια ιστορία και τέχνη, που φυσικά και θαυμάζω από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αλλά δεν υπήρξαν ποτέ τηλέ-περσόνες.

Όσον αφορά το αν απεχθάνο-μαι κάποιον, δεν έχω τέτοια συ-ναισθήματα για κανέναν. Θα σου πω όμως τι τηλεοπτικά προϊόντα απεχθάνομαι. Δεν αντέχω να βλέ-πω trash TV, δηλαδή οποιαδήποτε εκπομπή αναπαράγει ελαττώματα και προβλήματα εκ φύσεως κά-ποιων ανθρώπων για να κάνει κέφι. Δεν μπορώ να βλέπω εκπομπές με πολιτικό φανατισμό, που όλα όσα λέγονται υποτίθεται είναι αντικει-μενικά και κάνουν μπαμ ότι είναι βαμμένα με το πολιτικό χρώμα που θέλει να περάσει ο παρουσιαστής. Επίσης τα ριάλιτι είναι εκπομπές που ντρέπομαι με τον εαυτό μου αν καθίσω και τα παρακολουθή-σω έστω πέντε λεπτά και λέγοντας ριάλιτι εννοώ αυτά που έχουν ως αντικείμενο το πώς χαβαλεδιάζουν δέκα άνθρωποι μέσα σε μια βίλα. Γιατί τα talent shows δεν είναι πάντα ριάλιτι. Και αυτό που δεν αντέχω άλλο πραγματικά είναι οι επαναλή-ψεις του «Ρετιρέ», του «Κωνσταντί-νου και Ελένης», «Δύο ξένοι» και τα λοιπά (γέλια).

Page 26: Chill Out (May - June 2010)

Εσείς μας το ζητήσατε και εμείς το κάναμε συνήθεια! Ψάξαμε, λοιπόν, και σας

παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για ότι «κινείται» στη πόλη μας. Από τα

καλύτερα «φοιτητικά στέκια», μέχρι τα πιo «ψαγμένα» νέα. Γι’ αυτό διαβάστε

προσεκτικά και θα καταλάβετε γιατί σας τα προτείνουμε...

Page 27: Chill Out (May - June 2010)

27

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Το κέντρο της Aθήνας έχει το δικό του ξεχωριστό χώρο που θα πρέπει να «σταθείτε» για να απολαύσετε το καφεδάκι σας. Χαρακτηριστικά του είναι οι μεγάλοι χώροι, το νεοκλασι-κό και πρωτότυπο design και η πολύ καλή μουσική που παίζει καθώς jazz, funky και rock ήχοι εναλλάσο-νται αρμονικά.

Θα το βρείτε στα σύνορα Εξαρχεί-ων και Κολωνακίου, στη διασταυ-ρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου, κοντά στη Νομική σχολή. Παρασκευή και Σάββατο μην πάτε!!!!

Από τις προτάσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει και το Bubbles Bar στην Πανόρμου. Η αλήθεια εί-ναι ότι πήγαμε σε αρκετά μαγαζιά, αλλά το Bubbles ήταν αυτό που μας εντυ-πωσίασε περισσότερο! Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και αυτό που σίγουρα θα σας τραβήξει την προ-σοχή είναι το παρεϊστικο κλίμα που θα συναντή-σετε. Η μουσική θα μπορού-σε να χαρακτηρίστει ως «mainstream», ενώ

οι μουσικές επιλογές θα σας κάνουν να αναφωνείτε συνέχεια «Φοβερό δεν είναι αυτό το κομμάτι;» Τι κάθεστε λοιπόν; Φύγαμε για Αλέ-ξη Παυλή και Πανόρμου, που βρίσκεται το «The Bubbles bar»! Και για τους πιο απαιτητικούς; Σας περιμένει και το bar στην ταράτσα του, με θέα... απλά εντυπωσια-κή, και τώρα με ακόμα μεγαλύτερο χώρο για να απολαύσετε το ποτάκι σας.

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Page 28: Chill Out (May - June 2010)

Αυτές ήταν οι προτάσεις μας για αυτό το τεύχος.

Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις από όλα μας τα

τεύχη στο www.chill-out.gr. Μέσω του site μπο-

ρείτε επίσης να διαβάσετε προηγούμενα τεύχη, να

επικοινωνήσετε μαζί μας, να στείλετε τα άρθρα

σας και να διασκεδάσετε με αστεία βίντεο!

PLAYFUL – SEXY – LIBERATED

Όπως κι αν το δεις, ο Björn Borg είναι μπρο-

στά! Έχοντας καταστήσει σαφές το μοναδικά δικό

του fashion statement, συνεχίζει να προκαλεί

και να μας κλείνει το μάτι προτείνοντάς μας τη

θετική πλευρά της ζωής.

Τα ολοκαίνουρια σχέδια φέρνουν τη μάρκα

και πάλι στο προσκήνιο!

Πρωτοποριακά, παιχνιδιάρικα prints, funky,

πρωτότυπες στάμπες και άπειρα χρώματα!

Χρώματα ζωντανά, έντονα και φωτεινά

που, σε συνδυασμό με τις απαλές

υφές των υφασμάτων σου

φτιάχνουν τη διάθεση!

Τόλμα κι εσύ να προκαλέσεις και

γίνε μέλος της πιο πολύχρωμης

συνωμοσίας! Info: bjornborg.com - facebook.com/bjornborg.

greece - 2105785400

Πρόσφατα, ήπιαμε το Freddo μας(άπαιχτο!) στο One Eleven cafe και ξεχαστήκαμε με το ταβλάκι και τα επιτραπέζια (μας κέρασαν και brownies!). Όμορφος, ανανεωμένος χώρος για όλα τα γού-στα, αφού διαθέτει κυκλικό εξώστη(χαίρε ύψος!), μεγάλη μπάρα, stands, και έξω χώρο, ιδανικό για να μαζευτείς με την παρέα. Εδώ θα ακούσεις τα πάντα: από Lady Gaga και 80s μέχρι Χατζηγιάννη

και Going Through. Καλή επιλογή και για ένα ποτάκι το βράδυ, ιδιαίτερα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όπου όλα γίνονται LIVE! Φοιτητικά και νεανικά συγκροτήματα, με pop + rock ακούσματα, έντεχνο και ότι άλλο προκύψει. Θα το βρείτε Λ. Παπάγου 111. Περάστε μια βόλτα και θα μας θυμηθείτε... ΥΓ. Α! ξέχασα το καλύτερο! Εδώ δε βαράνε στις τιμές!!! (και στα live έχει φοιτητικές τιμές!)

Girl’s Version

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δε χρειάζεται να κάνεις τον γύρο του κόσμου για να ανακαλύψεις μέρη με ιδιαίτερο στίγ-μα. Αρκεί μια βόλτα στη Ζωγράφου, για να επισκεφτείς το Phileas Fogg. Με την πρώτη μα-τιά, θα σε εντυπωσιάσει

η διακόσμησή του και η μεγάλη προσοχή που έχει δοθεί στη λε-πτομέρεια.

Η ψαγμένη μουσική και ο ιδι-αίτερος του χώρος θα σε “τα-ξιδέψουν” σίγουρα. Πρόκειται για ένα μαγαζί με χαρακτήρα, όπου μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι ή το ποτό σου με την παρέα σου.

Θα το βρεις στη Λ. Παπάγου 106.

bjornborg.com

Ë. ÐÁÐÁÃÏÕ 111, ÆÙÃÑÁÖÏÕ, Res: 2107718385ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Page 29: Chill Out (May - June 2010)

29

Αν και τον ξέρω και από την καλή και από την ανάποδη,

τώρα πια η σχέση μας είναι διαφορετική. Είμαστε επιτε-

λούς μαζί. Την όλη συμπεριφορά του την κρίνω πια ως

κοπέλα του και κάποια μικρά πραγματάκια που παλιότε-

ρα μου περνούσαν αδιάφορα τώρα τα προσέχω και με το

παραπάνω! Τελικά, είναι πάντα η υπερβολική οικειότητα

θετική σε μια σχέση ή απλά εξαφανίζει τον ενθουσιασμό

και να τα κάνει όλα να φαίνονται βαρετά; Ναι, είμαι ερω-

τευμένη, αλλά κάποιες φορές σκέφτομαι πως οι συνήθειές

μας δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Βγαίνουμε ακόμα στα

ίδια μέρη, συζητάμε τα ίδια πράγματα και μπορώ να πω

πως δεν περνάμε μόνοι όσο χρόνο θα ήθελα. Περάσαμε

κατευθείαν σε αυτή τη φάση, χωρίς εκείνες τις βραδιές

που περνάς με τον άλλον ατέλειωτες ώρες συζητώντας

θέλοντας να μάθεις όσα πιο πολλά μπορείς. Αφού, μετά

από τόσα χρόνια, ήξερα τα πάντα γι’ αυτόν! Μάλλον δεν

γίνεται να τα έχεις όλα σε μια σχέση, και μαγεία και οικει-

ότητα μαζί... Πρόσφατα είχαμε κανονίσει να πάμε για ται-

νία το βράδυ και αργότερα να συνεχίσουμε κάπου αλλού

και φυσικά είχα ενθουσιαστεί όσο δεν πάει που επιτέλους

θα περνούσαμε τόσες ώρες μόνοι! Αλλά φυσικά πάλι είχε

καλέσει και τους φίλους μας χωρίς να με ρωτήσει καν!

Οκ, δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ότι τώρα

πια δεν είναι φυσιολογικό να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι

κάναμε πριν που ήμασταν κολλητοί;;; Είχα «στραβώσει»

πολύ και φάνηκε Έτσι, όταν έφτασα σπίτι τον πήρα κατευ-

θείαν τηλέφωνο και του είπα πως νιώθω... Από εκείνη τη

μέρα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα! Τις επόμενες

μέρες είχαμε μιλήσει πολύ λίγο και τη μόνη μέρα που συ-

ναντηθήκαμε ήταν ψυχρός. Το είχα πάρει απόφαση πως

αυτή η σχέση δεν πρόκειται να δουλέψει και σκεφτόμουν

πως είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Εκεί λοιπόν, που περ-

νούσα ακόμα μια νύχτα μόνη, χτυπάει ξαφνικά το κουδού-

νι! Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω με μια βαλίτσα και

στο χέρι δύο εισιτήρια για Παρίσι! Τον αγκάλιασα αμέσως

και ένιωσα τόσο ευτυχισμένη... Μαζί, δέκα μέρες στα μέρη

όπου είχε ξεκινήσει η ιστορία μας! Ήταν η καλύτερη έκπλη-

ξη που μπορούσε να μου κάνει.. Τελικά το να τα έχεις όλα

δεν είναι και τόσο δύσκολο!

Είμαστε τελικά ψυχές που διψούν για αλλαγή, παγιδευμέ-

νες σε σώματα που κυνηγάνε την συνήθεια. Ίσως, γι’ αυτό

να είμαστε συνεχώς σε μία εσωτερική σύγκρουση... Δεν

έκανα τυχαία αυτές τις σκέψεις. Τις προκάλεσε ένας τσα-

κωμός με την πρώην καλύτερη μου φίλη και νυν κοπέλα

μου. Δεν ήταν συνηθισμένος τσακωμός. Είναι από κείνους

τους τσακωμούς που έρχονται από εκεί που δεν το περιμέ-

νεις και ανατρέπουν αυτά που θεωρούσες για την σχέση

σου.

Το λένε Reality check! Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι

τα έχεις καταφέρει. Σαν τον ήρωα σε ταινία δράσης έχεις

ξεπαστρέψει τους αντιπάλους, έχεις ξεπεράσει τα εμπόδια,

έχεις λαβωθεί, αλλά τουλάχιστον στο τέλος κρατάς την

ηρωίδα στην αγκαλιά. Όμως, εκεί που κανονικά στις τηλε-

οράσεις πέφτουν οι τίτλοι τέλους, η ηρωίδα γυρίζει και σε

κοιτάει με ανασηκωμένο φρύδι και ρωτάει «Και τώρα τι;».

Βραχυκυκλωμένος, γυρίζεις και απαντάς με παράπονο και

ελαφριά ενόχληση «Δηλαδή; Τι θέλεις τώρα;». Πόσοι και

πόσοι τσακωμοί δεν έχουν ξεκινήσει με αυτές την χιλιο-

ειπωμένη φράση μέσα στην αμηχανία. Όταν της την είπα

ήταν σαν να άναβα σπίρτο σε αγωγό υγραερίου. Για την

επόμενη ώρα προσπαθούσα μάταια να ανακρούσω κατη-

γορίες κάθε είδους. Ότι την παραμελώ, την θεωρώ δεδο-

μένη, ότι είμαι γελασμένος αν νομίζω ότι θα συμπεριφερό-

μαστε σαν φιλαράκια και άλλα πολλά.

Η αλήθεια είναι ότι τα λόγια της με θύμωσαν πολύ αρχικά.

Περιμένεις από κάποια που σε ξέρει τόσο καιρό και που

υποτίθεται ότι είναι ερωτευμένη μαζί σου να σε καταλα-

βαίνει καλύτερα. Περιμένεις να μην χρειάζεται κάθε τρεις

και λίγο να αποδεικνύεις ότι ενδιαφέρεσαι. Περιμένεις να

το διαισθάνεται και γιατί όχι, να το θεωρεί δεδομένο, ειδι-

κά όταν δεν έχεις δώσει δικαιώματα να πιστεύει το αντίθε-

το. Τα νεύρα μου κράτησαν δύο τρεις μέρες. Και στο τέλος

ήταν αυτό που δια πίστωσα που με έκανε να αλλάξω στά-

ση. «Είμαστε ψυχές που διψούν για αλλαγή παγιδευμένες

σε σώματα που κυνηγάνε την συνήθεια.» Είναι λογικό το

σώμα μας να ζητάει την ασφάλεια και την ξεκούραση που

προσφέρει η συνήθεια και όλα αυτά που θεωρούμε δεδο-

μένα. Όμως, χρωστάμε και στην ψυχή μας να ανανεωνό-

μαστε, να ζούμε δυνατές εμπειρίες και να ξεκινάμε από την

αρχή. Πάμε Παρίσι λοιπόν! Εκεί που ξεκίνησαν όλα…

Girl’s Version

Boy’s Version

Αγόρια και κορίτσια βλέπουν τις σχέσεις με διαφορετικό μάτι. Η στήλη αυτή διηγείται τα πράγματα από την οπτική του καθενός σε μία ιστορία που εξελίσσεται σε κάθε τεύχος. Σε αυτό το τεύχος ολοκληρώνεται η ιστορία μας για φέτος. Για να την διαβάσετε ολοκληρωμένη ανατρέξτε στα προηγούμενα τεύχη στο www.chill-out.gr

Ελβίρα, Βασιλική - Γιώργος

Page 30: Chill Out (May - June 2010)

Όλες οι εποχές έχουν μια «μαγεία» και ένα ιδιαίτερο λόγο για τον οποίο τις αγαπάμε. Το φθινόπωρο, είναι η εποχή που μας προετοιμάζει για τις γιορτές του χειμώνα ξεπλένοντας το τοπίο, ο χειμώνας, τροφοδοτεί την αλλαγή, το πέρασμα σε μια νέα χρονιά κάθε φορά, η άνοιξη, είναι η περίοδος αναγέννησης και αναζω-ογόνησης των πάντων και το καλο-καιράκι η εποχή αναμονής! Αναμο-νής;;; Φυσικά!

Δεν είναι τυχαίο που οι διακοπές εί-ναι το καλοκαίρι. Με το που βγαίνει ο ήλιος, ζεσταίνοντας λίγο περαιτέρω την ατμόσφαιρα, είναι λες και αυτή η θερμό-τητα περνά απευθείας στις καρδιές των ανθρώπων. Όλοι είναι πιο ανάλαφροι το καλοκαίρι, «ρίχνουν» άμυνες, χαμο-γελούν περισσότερο, λες και μαζί με τα ρούχα τους αλάφρυνε και η ψυχή τους.Αυτός είναι ο ένας λόγος που τα κα-λοκαιρινά ραντεβού είναι αντικειμενικά τα καλύτερα: ασπάζονται το ρητό «λίγο κρασί λίγο θάλασσα…», αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά σωστό τον Αριστοτέ-λη που είπε πως «η μεσότητα – απλό-τητα διασώζει την τελειότητα» (αυτός ο άνθρωπος ήξερε εκνευριστικά πολλά, απορώ πού και πώς τα προλάβαινε, μα ας μην μπω σε αυτή την ανάλυση για-τί θα φιλοσοφήσουμε και δεν το θέλω, ούτε και σεις φαντάζομαι!). Ο άλλος λόγος που τα καλοκαιρινά ραντεβού κερδίζουν με διαφορά τα ραντεβού των άλλων εποχών είναι το γνωστό πλέον σλόγκαν του Mega: «να σου’ ρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις: αυτό είναι megalicious!» Και τι πιο «μεγκαλίσιους» από το αναπάντεχο και το απ’ αλλού φερμένο;

Φυσικά, τα καλοκαιρινά ραντεβού δεν είναι απαραίτητο να είναι ερωτικού περιεχομένου. Ναι, σαφώς όλοι δίνου-με ψήφο εμπιστοσύνης στο σενάριο «Τουρίστας μόνος ψάχνει λουόμενη να κάνουν ηλιοθεραπεία μαζί, συζητώντας

παράλληλα τις επιπτώσεις της τρύπας του όζοντος στο δέρμα» (τραγικό όμως!), αλλά προσωπικά δε με χαλάει καθό-λου και το concept που περιλαμβάνει την παρουσία εμού της ιδίας, μαζί με την «τρελοπαρέα» μου, στην παραλία, με μια κιθάρα, πολλές μπύρες, ακόμη περισσότερη διάθεση για «χαβαλέ» και «χαζομαριάσεις», και ένα ηλιοβασίλε-μα στο background, γιατί είμαστε και ρομαντικές ψυχές όπως να το κάνουμε, να συζητάμε επί ώρες, ενώ ένας άμοι-ρος παίζει και ένας ακόμη πιο άμοιρος τον συνοδεύει τραγουδώντας, χωρίς να βγάζουμε καμία άκρη και φυσικά κανέ-να σοβαρό συμπέρασμα (πάγια κατάλη-ξη- εγγύηση της παρέας!)

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω αυτή την εικόνα… Ή μάλλον ξέρω: Μια φίλη που θα έρθει αναπάντε-χα, από τη χώρα των Μαγυάρων, φο-ρώντας όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου –τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι λες και έχουν φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτή- μιλώντας

μας ελληνικά με προφορά που είμαι σί-γουρη πως θα είναι τέλεια, αφήνοντας έτσι άφωνο (ως εκ θαύματος) τον κιθα-ρωδό μας! Και έτσι λοιπόν, το παραμύθι τέλειωσε και αρχίζει η ζωή… Ή μήπως το αντίθετο;

Δεν ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορώ να περιμένω να έρθει το φετινό καλοκαιράκι, να δω τι θα παίξει στην αυ-λαία. Τι ποιαν αυλαία; Της Ζωής φυσικά! Μα δεν το μάθατε; Γράφει τα καλύτερα σενάρια, και έχει ένα μοναδικό τρόπο, εκεί που όλα είναι μουντά, να πετάει μια δυο πινελιές και να γίνονται φτυστό τοπίο του Μονέ, γεμάτο χρώματα και ει-κόνες που σε ταξιδεύουν... Ραντεβού τον Ιούνιο λοιπόν! Πάρε ψάθα, «γυαλικό», πετσέτα, αντηλιακό και καπέλο, φόρα και την «καλοκαιρινή σου διάθεση» και φύγαμε! Και επειδή είμαι και large τύπος στους 30 βαθμούς, σε κερνάω και γρα-νίτα φράουλα!

Καλοκαιρινά ΡαντεβούΝάντια

Προσοχή! Όποιος πιστεύει πως το παρακάτω κείμενο περιέχει οποιοδήποτε “κλισέ”,

μπορεί να συνεπάγεται ο τίτλος, παρακαλείται όπως σταματήσει εδώ, ή γυρίσει σελίδα.

Ευχαριστώ!

Page 31: Chill Out (May - June 2010)

κόντρες μέσω sms

Χρύσα: Καλέ, άσε την τηλεόραση και πάμε για ένα ποτό στην παραλιακή. Τι βλέπεις πάλι; Ποδόσφαιρο; Ποιος παίζει ο Ακράτητος;

Γ : Ο “Highlander”, μικρή και ανόητη νεαρά, είναι η καλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ. Οι άλλες ταινίες τη βλέπουν και ζηλεύουν και θέλουν να γίνουν σαν κι αυτή.

Γ: … και λύνουν τις διαφορές τους στο γήπε-δο και στο τέλος κερδίζει μόνο ένας. Είναι κάτι σαν το “Highlander”, αλλά με μπάλες αντί για σπαθιά.

Αμάν πια αυτοί οι δύο… Πότε θα σταματήσουν να τσακώνονται… Κάθε φορά με νέο θέμα μας αποδει-

κνύουν ότι δύσκολα μπορούν να τα βρουν τα δύο φύλα. Για να δούμε τι συνέβη και σε αυτό το τεύχος.

Γιάννης: Κάθισε, κάθισε στην καρέκλα, για να μη σου έρθει απότομα. Που λες υπάρχει ένα event που λέγεται Μουντιάλ. Εκεί 32 εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο συναντιούνται και...

Χ: Α μάλιστα… Κατάλαβα, αλλά να σου κάνω μια ερωτησούλα; Ποιος είναι ο “Highlander”; Κάτι σαν τον superman ήταν;

Χ: Τώρα εξηγούνται όλα, είναι πολύ παλιά ταινία ε; Γι’ αυτό την ξέρεις; Την ξέρουν και άλλοι εκτός από σένα ή με κοροϊδεύεις; Και τι το ενδιαφέρον έχουν κάτι ομάδες που αντί για σπαθιά έχουν μπάλα; Αν είχαν σπαθιά, ίσως και να το έβλεπα.

Σπαρτιάτες είναι αυτοί με τις μπάλες;

Χ: Και τι; Μην με κρατάς σε αγωνία, μην μου κινείς τόσο την περιέργεια γιατί ξέ-ρεις φουντώνω… Για πες, για πες!!!

Χ: Εντάξει τώρα με δουλεύεις; Θες να μου πεις ότι μετά απ’ όλο αυτό το σόου με τους τύπους με τις μπάλες υπάρχει και εκπομπή που αναλύ-ει πως πεταγόταν η μπάλα πάνω κάτω; Και θα το δεις κιόλας;

Γ : Θα απαντούσα στις προκλήσεις σου, αλλά

όπως βλέπεις έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα

να ασχοληθώ. Αν θέλεις πάντως μπορούμε να το

συζητήσουμε όταν τελειώσει το ματς - ή καλύτερα

όταν τελειώσει η εκπομπή που έχει μετά το ματς.

Γ : Όχι, ναι και εννοείται.

Γ : Κάνε μου μια χάρη. Βγες έξω, ψάξε να βρεις μια τοποθεσία που λέγεται Καιάδας και πέσε. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Χ: Κοίτα η αλήθεια είναι ότι ακούω συνέχεια «Τι μωρό είσαι εσύ μάνα μου;», αλλά σε καμία πε-ρίπτωση δεν είμαι για τον Καιάδα. Η πολύ παρέα με τους φίλους σου τους Σπαρτιάτες, νομίζω, σε έχει χαλάσει. Κλείνω την τηλεόραση τώρα.

Γιάννης: Πρόσεξε καλά, γιατί αυτό που πας να κάνεις για μερικούς λαούς θεω-ρείται casus belli.

Χ: Και ξέρεις, τώρα φοβήθηκα. Θα δανειστώ το σπαθί αυτού του κολλητού σου του “Highlander” και τρέξε να κρυφτείς. Άντε μην νευριάσω τώρα. Σήκω να φύγουμε.

Γ : Δεν πάω πουθενά!Θα «κατσικωθώ» εδώ μέχρι να τελειώσει ο αγώνας! Τελεία και παύλα!

Χ: Γκρρρ… σου’ ρχομαι!!! Γ : Έλα! Κι όπως θα έρχεσαι πιάσε και μια εξάδα μπύρες, έχουμε άλλες 5 ώρες μπάλας μπροστά μας - χωρίς τις διαφημίσεις πάντα.

Page 32: Chill Out (May - June 2010)

Διάβασα μια ιστορία η οποία έλεγε πως ένας άντρας και μια γυ-ναίκα έβγαιναν μαζί για αρκετό καιρό. Είχαν ήδη κάνει έρωτα, όμως ο άντρας δεν της είχε πει ποτέ «σ’ αγαπώ». Παρόλο αυτά η γυναίκα περίμενε. Ο καιρός περνούσε και αυτή ακόμη περίμενε… Ένα βράδυ της τη-λεφωνεί και της λέει να βγούνε για ένα ποτό γιατί είχε να της πει κάτι πολύ σημαντικό. Όταν βρέθηκαν της λέει: Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να στο πω. Το σκέπτομαι συνέχεια, στροβιλίζει πολύ καιρό στο μυαλό μου, δεν αντέχω άλλο, κοντεύω να σκάσω!!! Και η γυναίκα με ανυπομονησία του λέει: Πες το επιτέλους!! Και ο άντρας της λέει: Ε, δεν μπορώ άλλο. Θα στο πω… μ’ αρέσεις πάρα πολύ!!!!

Οι άνθρωποι συνήθισαν να λένε πια ο ένας στον άλλον μ’ αρέσεις, γιατί δεν λένε σ’ αγαπώ; Τι είναι αυτό που τους κρατάει; Μεταξύ του μ’ αρέσεις και του σ’ αγαπώ υπάρ-χει πολύ μεγάλη διαφορά. Το αγα-πώ αντιπροσωπεύει τη δέσμευση, την υπόσχεση, περιέχει ρίσκο και διάρκεια. Όταν λες σ’ αγαπώ τότε παίρνεις ρίσκο. Λες κάτι που δεν περιγράφει εσένα, αλλά το άλλο πρόσωπο. Δίνεις αξία, το είναι του άλλου σε τρελαίνει, σε κάνει να αι-σθάνεσαι περίεργα, σε προσελκύει απίστευτα, σε σημείο που να μην θέλεις να τον χάσεις.

Αντίθετα το μ’ αρέσεις δεν ανα-φέρεται σε δέσμευση. Δεν συμπε-ριλαμβάνει κανένα ρίσκο, ούτε για το τώρα, αλλά ούτε και για το αύριο. Όπως λέει και το τραγούδι: Το ξέρεις μ’ αρέσεις, μα μην με πι-στέψεις… Όταν το λες αναφέρεσαι σε εσένα «έτσι είμαι εγώ και μου αρέσεις, είσαι του γούστου μου». Είναι κάτι το στιγμιαίο, δεν περιέ-χει καμία διάρκεια, μπορεί να μου αρέσεις τώρα, αλλά μετά από λίγα λεπτά όχι.

Δες τη διαφορά. Όταν λες «σ’ αγα-πώ τώρα και θα συνεχίζω να σ’ αγαπώ, θα είμαι το στήριγμά σου», τότε δίνεις υπόσχεση. Φέρτε στο μυαλό σας τους στίχους: σ’ αγαπώ για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα, θα ΄μαι εδώ…

Από την άλλη πλευρά το μ’ αρέσεις δεν έχει απολύτως καμία ομοιότη-τα με την υπόσχεση. Ίσως για αυτό οι άνθρωποι δεν μιλάνε πια πολύ για αγάπη, γιατί δεν θέλουν να αι-σθάνονται τη δέσμευση, τους πνί-γει, νιώθουν ότι δεν μπορούν να πάρουν αέρα και ότι θα σκάσουν.

Το μ’ αρέσεις είναι εντελώς επι-φανειακό, είναι κάτι συνηθισμένο. Ενώ η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να είναι συνηθισμένη. Κάθε φορά εί-ναι διαφορετική, έχει διαφορετική ένταση. Η αγάπη είναι σαν το νερό. Το νερό μπορεί να περάσει από την πιο μικρή τρύπα, την πιο μικρή χα-ραμάδα και να φτάσει όσο βαθιά θέλει. Έτσι και η αγάπη, χώνεται μέσα στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, τον κατακλύζει και του χαϊδεύει την ψυχή του.

Μ’ αρέσεις ή Σ’ αγαπώ;Ποια να είναι άραγε η ουσιαστική διαφορά του «μ’ αρέσεις» και του

«σ’ αγαπώ»; Υπάρχει διαφορά; Φωτεινή

Page 33: Chill Out (May - June 2010)

ραδάκι Κυριακής και τι πιο λογικό και επόμενο από το να κάνω μια ερ-γασία, που έχω να πα-ραδώσω Δευτέρα πρωί (κλασσικές αξίες! Θα ’μαι καλό παιδί, άξιος φοι-

τητής, αρκεί οι 5 από τις 7 μέρες της εβδομάδας να γίνουν επισήμως αργίες!). Δεν προλαβαίνω να ανοίξω τον υπολο-γιστή και σκάει μήνυμα από τον κολλητό μου στο msn. «Έλα ρε τρελοκομείο, τι κάνεις;» απαντώ με χαρά και τσαχπινιά. Μετά θυμάμαι πως κάτι έπαιζε με μια κοπέλα αυτό τον καιρό και ανυποψία-στη όπως πάντα, ρωτάω πώς πάει. Και φυσικά, ακόμη πιο ανυποψίαστη, δεν πε-ριμένω την απάντηση που έρχεται από το άλλο πληκτρολόγιο: «Δεν πάει, πάω να τα χάσω. Είναι εξαιρετική κοπέλα, περνάμε τέλεια μαζί, μα είμαστε απλώς φίλοι τώρα, γιατί σκέφτομαι ακόμη την άλλη. Δεν ξέρω, είμαι σε μια κατάσταση που αν μου πει να τα ξαναφτιάξουμε, θα πω ναι.» «Ναι αλλά περνάς τέλεια με την άλλη κοπέλα μου είπες», προσπαθώ να το παίξω αρχαιολόγος και να αποκρυ-πτογραφήσω τα δεδομένα του θέματος. «Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Και γι’ αυτό δεν κάνω κάτι παραπάνω μαζί της, γιατί δεν θέλω να την πληγώσω». Κάπου εκεί, συνειδητοποιώ πως πρέπει να πέσω για ύπνο. Η εργασία θα πάρει παράταση, γιατί έχουμε θέμα.Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, ειλι-κρινά. Χωρίζεις με κάποιον. Προχωράς κανονικά τη ζωή σου (αφού ανεβάσεις πρώτα τις πωλήσεις σε χαρτομάντιλα και σοκολατάκια) και ξαφνικά βρίσκε-ται στο δρόμο σου ένας άνθρωπος που περνάτε τέλεια μαζί, επικοινωνείτε ωραι-ότατα, και γενικώς σε ανεβάζει η όλη κατάσταση. Και πριν προλάβεις να πιά-σεις στρατόσφαιρα, τσουπ, να’ σαι πάλι κάτω. Ο λόγος; Ο/Η πρώην. Όχι, δεν σε πήρε τηλέφωνο, ούτε θέλει να τα ξανα-βρείτε. Για την ακρίβεια, δεν ξέρεις τι θέ-λει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν ξέρεις τι θέλεις εσύ. Το μόνο που ξέρεις είναι πως τον/ την σκέφτεσαι.

33

I’m hunting shadows

in the dark…

ΒΝάντια

Πάλι. Και κάπου εκεί το ρίχνεις στις

μπύρες και στα ρακόμελα.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να κολ-

λάμε με τα πρόσωπα που έχουν δη-

λώσει/ δείξει πως δεν μας θέλουν;

Ανασφάλεια, ματαιοδοξία, πληγω-

μένος εγωισμός ή μήπως τελικά

απλά απύθμενη βλακεία; Γιατί όταν

όλα μας λένε πως είναι καιρός να

πάμε μπροστά, εμείς προτιμάμε το

«εμπρός-πίσω»; Τι έχει τελικά αυτός

ο παλιός και είναι αλλιώς και πα-

ρόλο που ο νέος είναι ωραίος τον

βάζει κάτω έτσι για πλάκα;

Οι πιο κυνικοί της παρέας θα πουν

πως όλα είναι στο μυαλό, και πως

έλα μωρέ, όλα μια ιδέα είναι, σιγά

μην κάτσω να σκάσω κιόλας.

Θα σκάσεις όμως αγά-

πη μου, και θα λυσσάξεις.

Γιατί αυτό το «ριμαδοκλίκ»

δε γίνεται κατά παραγγε-

λία, ούτε όποτε να’ ναι, γί-

νεται όποτε θέλει, εκεί που

δεν το περιμένεις (γι’ αυτό

είναι «megalicious»!) και

σου αλλάζει τη ζωή αλλά

και εσένα τον ίδιο. Και μετα-

ξύ μας τώρα, κατά βάθος όλοι

αυτό ψάχνουμε (ακόμη και οι

«players»), το ή τα άτομα που

θα μας κάνουν αυτό το κλικ.

Λίγα και καλά. Γιατί; Γιατί μπορεί

η αλλαγή να πονάει, μα κατά βά-

θος όλοι μας ψάχνουμε αυτόν/

ήν που θα ταράξει τα κύματα… εί-

ναι ωραία η θάλασσα, γιατί κινεί-

ται πάντα, είναι ωραία η θάλασσα

γιατί με σένα μοιάζει..

Page 34: Chill Out (May - June 2010)

ΑΝΤΡΕΣ ! Αν όλο τον υπόλοιπο καιρό σκε-φτόμουν το θεματάκι αυτό τέσσερις φορές τη μέρα τώρα που μπήκε το καλοκαίρι το σκέφτομαι… μμμ… δεν μπορώ να τις μετρήσω, συγνώμη. Λίγο ο καιρός, λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα… Ε τι μόνη μου θα εί-μαι στην ξαπλώστρα, ποιος θα μου αλείφει το λαδάκι; Ξέρω οι άντρες, που είναι και το θέμα μου, θα πούνε η κολλητή σου, αλλά θα απαντήσω όχι δεν θέλω, την κολλητή άλλωστε δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς στο έπακρον και να σου κάνει έτσι τυχαία και ένα μασάζ…!

Η αλήθεια είναι ότι όπως εμείς σκεφτόμαστε έτσι «πρόθυμα και ανοιχτά», φανταστείτε τι κάνουν και αυτοί, οι άντρες. Αν και η αγαπημένη

μου αρχισυντάκτρια μου δίνει αρκε-τό χρόνο για να της στείλω το κείμενο, αυτή τη φορά δεν προλά-βαινα τις σημειώσεις απ’ όλο αυτό τον κατακλυσμό πληροφοριών και συμπερασμάτων που βγάλαμε με τις φίλες μου. Τις αγγάρεψα και αυτές γιατί έτσι περνάμε καλύτερα.

Αυτό που μας προβλημάτισε και σε αυτό που καταλήξαμε είναι ότι: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!! Σε μια μικρή έρευνα που πραγ-ματοποιήσαμε με προσωπικό μόχθο, (καλά ήταν δεν μπορώ να πω), πα-ρατηρήσαμε ότι τώρα που εμείς χα-λαρώνουμε βγαίνουν στον πηγαιμό για…το κρεβάτι μας άντρες που μπο-ρεί βέβαια να μας χαρίσουν μια στιγ-μιαία χαρά, μπορούν όμως να μας «ρίξουν στα τάρταρα»!!Θα μου πείτε ότι τα έχω βάλει με τους άντρες αλλά δεν είναι έτσι, μάλλον αυτοί τα έχουν βάλει μαζί μας, εκτός βέβαια αν έχουν βάλει στόχο την παρέα μου. Μάζεψα λοιπόν όλες τις πληροφορίες απ’ ότι είδαμε και όλες τις παρατηρήσεις από τα κορίτσια και σας τις παρουσιάζω.

ΑΝΤΡΑΣ ΨΩΝΙΟ

Η φίλη μου η Ελένη, μιας και είναι πολύ όμορφη κοπέλα στο ιστορικό της πάντα είχε όμορ-φους άντρες. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Μια μέρα που πίναμε τα ποτάκια μας στο αγα-πημένο μας μαγαζί κοιταζόταν επίμονα με τον απέναντι κούκλο. Ήταν πραγματικά πολύ ωραίος, αλλά πραγματικά ήταν και ακού-νητος. Αρχίσαμε οι υπόλοιπες να τον παρατηρούμε. Αυτό που είδαμε ήταν ότι εκτός από την Ελένη κοιτούσε και από πίσω από την Ελένη, τον καθρέφτη που βρισκόταν στο πίσω μέρος του μπαρ. Φυσικά η βραδιά κύ-λισε με τον ίδιο μονότονο τρό-πο. Αυτόν να κοιτάει την Ελένη και πιο πίσω φυσικά και εμείς να κοιτάμε αυτόν αλλά και γύ-ρω-γύρω στο μπαρ.

ΑΝΤΡΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Η φίλη μου η Σοφία είχε γνω-ρίσει ένα παιδί, που φαινόταν πολύ καλός άλλα ήταν λίγο χο-ντρούλης, λίγο φουσκοτούλης, λίγο ασχημούλης δηλαδή. Φαι-νόταν ότι του άρεσε και συνε-χώς της μιλούσε και με τον τρό-πο του της έδειχνε ενδιαφέρον. Η Σοφία όμως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει το οτιδήποτε. Δεν της το έβγαζε, όπως έλεγε. Και πριν λίγες μέρες σε μία άλλη έξοδό μας, τον συναντήσαμε τυ-χαία. Η αλήθεια είναι ότι μας

πήρε λίγο χρόνο να τον ανα-γνωρίσουμε. Είχε αδυνατίσει, είχε ξεφουσκώσει, είχε γίνει ωραίος δηλαδή. Η Σοφία είχε χαζέψει. Για να μην σας τα πο-λυλογώ, της ζήτησε να βγούνε σχεδόν αμέσως, άλλωστε ήταν φανερό ότι η αυτοπεποίθησή του ήταν στα ύψη. Βγήκαν, έκα-νε πολύ χαλαρά κίνηση, την φί-λησε και από τότε… «Μην τον είδατε τον Παναή». Γιώργο τον έλεγαν αλλά αυτό δεν έχει κα-μία σημασία. Αργότερα μάθαμε ότι τώρα τελευταία το έχει κάνει σπορ με κοπέλες, είτε γνωστές, είτε όχι.

Kate

Page 35: Chill Out (May - June 2010)

35

ΑΝΤΡΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ

Αν είσαι άπειρη παιδούλα και δεν ξέρεις και είσαι τώρα στις πρώτες τάξεις της εκμάθησης πρόσεχε μην πέσεις σε αυτόν τον τύπο άντρα. Ο κομπλεξικός ο άντρας είναι αυτός που νιώθει τόσο χάλια με τον εαυτό του που για να νιώσει καλύτερα θα σε γεμίζει με ένα σορό ανασφάλειες. Το χειρότερο είναι να τον πιστέψεις, κάτι πολύ εύκολο να γίνει αν είσαι μικρούλα και ανειδίκευτη. Αυτοί είναι οι χειρότεροι. Η ιστορία αυτή αποδεδειγμένη από τις εμπειρίες της φίλης μου Ελίνας.

Όπως παρατηρείτε η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή και έρχεται και καλο-καίρι και συγχύζομαι. Θα σας έλεγα και άλλα, δυστυχώς όμως έχω περιορισμό λέξεων. Μην μου αγχώνεστε όμως. Εδώ θα είμαι και από το νέο τεύχος του χρό-νου να σας ενημερώσω για τα τεκται-νόμενα. Τι έτσι θα σας άφηνα; Η συμβουλή μου: Προσέξτε αυτούς που δεν φαίνονται!Καλές καυτές διακοπές!!!

«Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, έχω... μέσον»

Στην επόχη του ΔΝΤ, λιτότητα και στο

θέατρο. Η μίνι-σπονδυλωτή κωμωδία

«Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίπο-

τα, έχω...μέσον» του Γιάννη Γουλέ από

τη θ. ομάδα ‘Ας γελάσουμε’.

Τι περιεκτικότητα σε «θέλω» ή «πρέ-

πει» έχει το διάλυμα της ζωής; Τι διά-

ολο συμβαίνει γύρω μας... μέσα μας;

Πλανήτης Γη, όβερ. Βιώνουμε; Συμβι-

ώνουμε, επιβιώνουμεή απλά αποβιώ

νουμε; «Φτου, φτου»! Που πήγε το

όραμα; Οι αξίες; Όχι οι αντικειμενικές,

οι υποκειμενικές...Και κάτι τελευταίο.

Τα μέσα απεργούν, το «μέσον» πότε

θα απεργήσει;

Κείμενα: Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία:

Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Μουσική: ETSI DE®, Αγωνίζονται:

Αναστάσης Τούρος, Πέτρα Τσέλιου,

Γιάννης Γουλές

Θέατρο Επικολωνώ

τηλ: 210 5138067fax: 210 5146169Ναυπλίου 12 & Λένορµαν 94, Κολωνός

email: [email protected]: www.epikolono.gr

Οι καθηγητές του University of Leicester, ενός από τα απολύ-τως κορυφαία πανεπιστήµια σε όλες τις αξιολογήσεις και Νο1 University of the Year, προσφέρει και συνεχώς εκσυγχρονίζει όλη την ιεραρχική σειρά των εκπαιδευ-τικών προγραµµάτων σε Human Resource Management και τα προ-σφέρει και στην Ελλάδα η iCon International Training (www.icon.gr, 210 9248534). Η διάρκεια, η εµβάθυνση και το κόστος των προ-γραµµάτων αυτών είναι ανάλογα του επιπέδου γνώσεων, το οποίο επιδιώκει κάθε άτοµο. Η δοµή και η αλληλουχία των προγραµµάτων δίνουν εξαιρετική ευελιξία, ώστε να «χτίζει» κάποιος βαθµιδόν τις ικανότητές του αποκτώντας µέσα σε τρία χρόνια σταδιακά και τα τρία

πτυχία (certificate, diploma και bachelor) και ανάλογα µε τις δι-αθέσεις του να φθάσει σε Master (MBA ή MSc) και σε Διδακτορι-κό. Το γεγονός ότι ο παγκόσµιος επαγγελµατικός οργανισµός CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) πιστοποιεί την επάρκεια και επικαιρότητα των προσόντων των αποφοίτων master, εξασφαλίζει πέρα από τα ακαδηµα-ϊκά επίσης πλήρη και διεθνή επαγ-γελµατικά προσόντα. Τα προγράµµατα θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση ενηµέρωσης στην Αθήνα, στις 7/7 (ώρα 19:00), στο εκπαιδευτικό κέντρο iCon - Δηµη-τρακοπούλου 49Α (στάση µετρό Συγγρού-Φιξ). Για κράτηση θέσεων απευθυνθείτε στα 210-9248534, 2310-264570 και [email protected]

University of Leicester Total Human Resource Management Certificate, Diploma, Bachelor, Master ή Doctorate;

Page 36: Chill Out (May - June 2010)

Η ζέστη, ο ήλιος, τα χρώματα, η ζάλη του καλοκαιριού…Αφεθείτε, ταξιδέψτε, χαθείτε, απολαύστε και αφήστε την φύση να σας αποπλανήσει και να σας παρασύρει,

ακόμα και εντός των τειχών της πόλης αν χρειαστεί!

Page 37: Chill Out (May - June 2010)

37

Francesca : Φόρεμα BSB, Παπούτσια Nikki me, Κολιέ Attr@tivo, Βραχιόλια Attr@tivo, Γυαλιά Ray-ban (Luxottica)Ραµόνα : Πουκαμίσα Toi&Moi, Φούστα BSB, Βραχιόλια BSB, Παπούτσια Anne Klein (Anne Klein Boutique)

Η ζέστη, ο ήλιος, τα χρώματα, η ζάλη του καλοκαιριού…Αφεθείτε, ταξιδέψτε, χαθείτε, απολαύστε και αφήστε την φύση να σας αποπλανήσει και να σας παρασύρει,

ακόμα και εντός των τειχών της πόλης αν χρειαστεί!

Photography & Retouch Alex Karmios

Fashion Director Άρης Πλιάτσικας

Page 38: Chill Out (May - June 2010)

Nathan: Μαγιό Calzedonia, Γυαλιά Prada (Luxottica)

Page 39: Chill Out (May - June 2010)

Ραµόνα : Τζιν φόρεμα Attr@tivo, Μαγιό Calzedonia, Παπούτσια Nine West, Γυαλιά Ray-ban ( Luxottica)

Francesca: Πουκαμίσα BSB, Παπούτσια Nikki me, Γυαλιά Vogue (Luxoticca)

Models: Francesca Frame (X-ray models management)

Nathan Lessnick (X-ray models management)

Άρης Κοντός (a1 management)

Ραμόνα Κοσελέβα (a1 management)

Page 40: Chill Out (May - June 2010)

Francesca : Πουκαμίσα BSB, Μαγιό CalzedoniaΆρης : Μαγιό Calzedonia

Page 41: Chill Out (May - June 2010)

41

Page 42: Chill Out (May - June 2010)

Francesca : Μπλούζα BSB, Σορτσάκι BSB, Παπούτσια BSB, Κολιέ Attr@tivo, βραχιόλια BSB.

Page 43: Chill Out (May - June 2010)

10Άρης: Βερμούδα Overdose, Μπλούζα Levi’s, Παπούτσια Salvatore Ferragamo ( Καλογήρου), Καπέλο 55 DSL

Nathan: Βερμούδα Wranngler, Πουκάμισο Energie, Παπούτσια B&S, Σακίδιο Eastpak

Nathan: Παντελόνι Levi’s, Πουκάμισο Wrangler, Παπούτσια Glou

Άρης: Παντελόνι Levi’s, Πουκάμισο Murphy & Nye, Παπούτσια B&SNathan: Παντελόνι Levi’s, Πουκάμισο Glou, Παπούτσια B&S

Page 44: Chill Out (May - June 2010)

Ραµόνα: Φόρεμα Toi&Moi, Βραχιόλια BSB

MUA: Μαρία Γαλιμιτάκη

Hair Styling: Μαριάννα Μπασδέκη, Μαίρη Κωνσταντινίδου

Equipment: AlexImaging Studio

Page 45: Chill Out (May - June 2010)

45

Ραµόνα : Παντελόνι Lee, Μπλούζα BSB, Παπούτσια killah, Βραχιόλια Attr@tivo

Francesca : Φόρεμα Attr@tivo Άρης: Βερμούδα Energie, Μπλούζα Diesel, Παπούτσια Dolce & Gabanna (Καλογηρου)

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:Overdose 210 5813089Anne Klein Boutique 210 3356000 Attr@tivo 210 2853813BSB 210 2509000B&S 22620 31111Calzedonia 210 6840005Diesel 210 6021900Eastpak 210 2822627Energie 210 5231681Glou 210 4805300Καλογήρου 210 3356000 Killah 210 5231681Lee 210 6772640Levi’s 210 6873501Luxottica 210 6669300Murphy & Nye 210 5231681Nikki me 22620 31111Nine West 210 3356000 Toi&Moi 210 2593700Wranngler 210 677264055 DSL 210 6021900

Page 46: Chill Out (May - June 2010)

ENOLA STR8

συνέντευξη

Συνέντευξη: Βύρωνας Ψαρράς

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τους Εnola Str8! Ένα φρέσκο

συγκρότημα, με πολύ όρεξη για να μας αφήσουν

άφωνους. Με ένα νέο cd να έχει ήδη κυκλοφορήσει οι Enola Str8 μας δίνουν συνέντευξη και απ’ ότι

φαίνεται ξέρουν καλά τι κάνουν... Εnjoy!!

- Καλησπέρα παιδιά, τι γίνετε, τι κάνετε; Πως σας βρίσκουμε αυτό το διάστημα;

- Χαιρετούμε από το Στρατηγείο των Enolastr8 και ευχαριστούμε πολύ το Chill Out για την δυνατότη-τα που μας δίνει να παρουσιάσουμε την δουλειά μας στον κόσμο του. Από τα μέσα Ioυνίου κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία ο πρώτος μας δίσκος με τίτλο “11 Βήματα” και αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι, το οποίο θα περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Αθήνα και ελπίζουμε και σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

- Αλήθεια, πολύ καλό το λογο-παίγνιό σας με το όνομα, αλλά πως καταλήξατε σε αυτό; Ποια η ιδέα;

- Το όνομά μας προέρχεται από ένα λογοπαίγνιο του Enola Gay, που εί-ναι το βομβαρδιστικό που έριξε την πυρηνική βόμβα στην Χιροσίμα και

επίσης είναι και ένα πολύ γνωστό τραγούδι των OMD. Βασικά όμως το κρατήσαμε χωρίς να το φιλο-σοφήσουμε και πολύ, περισσότερο επειδή μας άρεσε και είναι εύηχο.

- Σαν enola str8, ποιο είναι το είδος της μουσικής που πιστεύ-ετε ότι υπηρετείτε; Μπουζούκια δε το λες πάντως...- Υπηρετούμε εμάς! Δεν βάζουμε ότι και αν είναι αυτό που μας εμπνέ-ει σε μια φόρμα. Δουλεύουμε τις

ιδέες μας με βάση τη διάθεση, την όρεξη, τον αυθορμητισμό! Αυτά δεν μπορείς να τα βάλεις σε μία φόρμα, ούτε σε κανένα καλούπι! Enola style λοιπόν.

- Τώρα πρόσφατα βγήκε το πρώτο cd σας με τίτλο «11 Βήματα» και το video clip με τίτλο «Αρκεί να θέλεις», πεί-τε μου εντυπώσεις, και πως νιώθετε που τελικά οι κόποι

σας εν τέλει βρήκαν απήχηση;

- Είναι πολύ δυνατές εμπειρίες και η δημιουργία ενός δίσκου και να γυρίζεις ένα video clip! Όπως επίσης δεν συγκρίνεται το συναί-σθημα να βλέπεις όλο και πιο πολύ κόσμο να γουστάρει με αυτό που γουστάρεις και να βρίσκεστε σε ένα κοινό σημείο για να το γιορτάσε-τε μαζί. Το βίντεο κλίπ του “Αρκεί να θέλεις” μας παίδεψε πολύ είναι αλήθεια γιατί τα γυρίσματα πήραν κυριολεκτικά 24 ώρες, αλλά ευ-

Page 47: Chill Out (May - June 2010)

47

Συνέντευξη: Βύρωνας Ψαρράς

τυχώς το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ και η ενέργεια που βγαίνει στο κομμάτι είναι χαρακτηριστική της μπάντας. Δεν είναι όμως οι κόποι μας που βρήκαν απήχηση, αλλά τα τραγούδια μας, που όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά εκφράζει και ένα κομμάτι από τον εαυτό μας και ένα κομμάτι από τον εαυτό σας, όπως μας δείχνετε!

- «Αρκεί να θέλεις» ο τίτλος του τραγουδιού που ακούγε-ται, για πείτε μου τώρα εσείς τι θέλετε..; Ακούω τις ενδόμυχες και κρυφές σκέψεις σας προς τέρψιν των απανταχού θαυμα-στριών...- Αυτό που θέλουν οι «Enolastr8» είναι να καταλάβει ο κόσμος την ανάγκη της γενιάς μας για έρωτα, πάθος για τη ζωή και τη μουσική! ‘’ Αν είσαι εσύ αλλού... τότε και εγώ είμαι εκεί ‘’!

Και τώρα που είπα θαυμάστριες, τι γίνεται στα live σας; Από κάτω κοριτσόπουλα να ουρλιάζουν και να σκίζουν τις μπλούζες τους; Και ποιος έχει τις περισσό-τερες κατακτήσεις φυσικά..- Στα live μας εισπράττουμε αγά-πη και από γυναίκες αλλά και από άντρες! Αλήθεια είναι πως είναι

λίγο νωρίς για να πούμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται Νο 1 στις κατακτήσεις αυτή τη στιγμή είναι η μουσική μας!

- Ωραία ας σοβαρευτώ λίγο και να σας ρωτήσω ποιες είναι οι σκέψεις για το μέλλον...; Πως βλέπετε τους εαυτούς σας σε 1 χρόνο από τώρα…; - Μετά από πολλά πολλά live και αμέτρητες κραιπάλες μας βλέπου-με να καταλήγουμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το καινούργιο album Enola Str8! Σίγουρα πάντως το ζητούμενο από εμάς είναι τα live! Είναι το στοιχείο μας, αλλά και επι-θυμία μας να παρουσιάζουμε αυτό που κάνουμε στο κόσμο και να τον βλέπουμε να ανταποκρίνεται με τον

τρόπο του!

- Τέλος, τι θα θέλατε να πείτε στους φοιτητές που σας δια-βάζουν τώρα...; Αξίζει να κυ-νηγήσουν τα όνειρα τους όπως εσείς..;- Είναι η εποχή τέτοια που δεν σε αφήνει να κάνεις και τίποτα άλλο, παρά να ονειρεύεσαι και να προ-σπαθείς να εκπληρώσεις τα όνειρά σου! Τουλάχιστον εκεί δεν σου επι-βάλλεται κανένας φόρος και δεν σου ζητάνε ποτέ επιστροφές. Κυνηγήστε ότι νομίζετε ότι αξίζει να κυνηγήσετε και μείνετε μακριά απ’ ότι σας στεναχωρεί και σας χαλάει την αισθητική!

Κυνηγήστε ότι νομίζετε ότι αξίζει να κυνηγήσετε και μείνετε μακριά απ’ ότι σας στεναχωρεί και σας χαλάει την αισθητική!

Page 48: Chill Out (May - June 2010)

ΠΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Νικητής στον αθλητισμό και στη ζωή!

Τον Πάνο τον συνάντησα για καφέ μετά

από μια καθημερινή προπόνησή του και

από τα πρώτα λεπτά συνειδητοποίησα

ότι είχα να κάνω με ένα γελαστό και

ειλικρινή άνθρωπο. Είναι φοιτητής στο

τμήμα Ηλεκτρονικής και αθλητής της

Εθνικής ομάδας Ξιφασκίας και Μπά-

σκετ με Αναπηρικό Αμαξίδιο αντίστοιχα.

Μας εκπροσωπεί επάξια σαν χώρα σε

πολλές πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες

αθλητικές διοργανώσεις, έχοντας κρε-

μάσει στο στήθος του αρκετά μετάλλια.

Για τον Πάνο τρία πράγματα μπορώ να

πω με σιγουριά: μιλάει φιλικά και ζεστά,

χαμογελάει πηγαία και κοιτάζει πάντα

στα μάτια τον συνομιλητή του. Α! Και

κάτι γυναικεία πονηρά βλέμματα προς

το μέρος του διέκρινα, επειδή τα πιάνω

εγώ αυτά στον αέρα, έχοντας συνηθί-

σει άλλωστε να τα τραβάω! Αλλά έχω

ξαναπεί, όλες σε εμένα ξαναγυρνάνε,

οπότε Πάνο και κάθε Πάνο, μην ελπίζετε,

σας τρώω λάχανο (τι λέω πάλι!)! Όμως

επειδή πάλι ξέφυγα λόγω του απαρά-

μιλλου κάλλους μου και ο Πάνος μου

είπε πολλά, ενδιαφέροντα και ουσιώδη

πράγματα, αξίζει πραγματικά να δούμε

τι μοιράζεται μαζί μας, καθώς γνωρίζει

πώς να ζει καλύτερα απ’ όλους μας και

μας παραδίδει μαθήματα αισιοδοξίας

και όρεξης για ζωή.

- Πάνο, τι σε ώθησε να ασχο-ληθείς με την ξιφασκία, που είναι ένα άθλημα όχι και τόσο γνωστό στον κόσμο;- Με ώθησε ακριβώς αυτό. Λίγα άτομα ασχολούνται με αυτό το άθλημα, συνεπώς θα είχα περισσό-τερες προοπτικές εξέλιξης. Βασικά ξεκίνησα να το κάνω αυτό χαλαρά και επειδή αναζητούσα ένα αγώ-νισμα ατομικό, πέρα από ομαδι-κό όπως το μπάσκετ. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι έχω τις δυ-νατότητες να ασχοληθώ με αυτό σοβαρά, καθώς και ο προπονητής μου είδε πολλά καλά στοιχεία πάνω μου, που αφορούν το άθλημα. Στον πρώτο μου αγώνα, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μό-ντρεαλ του Καναδά, κατέκτησα την τρίτη θέση και το αργυρό μετάλλιο, οπότε αυτό το γεγονός μου έδωσε θάρρος να συνεχίσω.

- Ποια ήταν τα αισθήματα σου την ώρα που σου κρεμούσαν το πρώτο μετάλλιο;

- Καταρχήν, αισθάνθηκα περήφα-νος που εκπροσώπησα επάξια τη χώρα μου και μπόρεσα να σηκώσω τη σημαία μας μπροστά στο βάθρο. Από εκεί και πέρα, ποικίλα συναι-σθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια. Χαρά, συγκίνηση, υπερη-φάνεια όπως σου είπα, ένα πράγμα σαν να θέλω να κατουρηθώ πάνω μου (γέλια)! Το σίγουρο είναι ότι εί

ναι μοναδικά συναισθήματα κάθε φορά.

- Αν έπρεπε να επιλέξεις ανα-γκαστικά ανάμεσα σε ξιφασκία και μπάσκετ, που θα κατέληγες;-Αυτό είναι πραγματικά ένα τερά-στιο δίλημμα, γιατί και τα δύο τα αγαπώ εξίσου για διαφορετικούς λόγους. Αλλά αν δεν είχα άλλη επιλογή, μάλλον θα κατέληγα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ μου αρέσει πιο πολύ. Τρέχω συνεχώς πάνω κάτω με το καρότσι, ιδρώνω πιο πολύ, κουράζομαι πιο πολύ και συ-νεπώς γυμνάζομαι πιο πολύ. Αλλά σίγουρα ο πρωτεύων παράγοντας είναι ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Αλλάζεις πέντε κουβέντες με τους συναθλητές σου, κάνεις χαβαλέ και οι αποστολές ακόμα χα-ρακτηρίζονται από γέλια και καλή διάθεση λόγω της καλής παρέας που κάνουμε μεταξύ μας. Άσε που αραιά και που έρχεται και κανένα fan club που δεν μας χαλάει καθό-λου, πίστεψέ με (γέλια) !

- Λόγω της χρήσης ξίφους, μπορεί να πει κανείς ότι η ξιφα-σκία είναι βίαιο άθλημα;- Καταρχήν την ξιφασκία εδώ και πολλά χρόνια τη θεωρούν το ευγενές άθλημα. Αυτό, λοιπόν, αναιρεί την βιαιότητα. Αλλά δεν σημαίνει

συνέντευξη

Συνέντευξη: Βασίλης Γρίβας

Page 49: Chill Out (May - June 2010)

49

είναι ένα άθλημα που δεν προκα-λεί πόνο. Πονάει πάρα πολύ η αλή-θεια είναι και παρόλο που φοράμε τις μάσκες και τις στολές, τσούζει πραγματικά. Έχω φύγει με πολλές μελανιές από αγώνες και προπονή-σεις ξιφασκίας. Πονάει λοιπόν, αλλά αυτός ο πόνος είναι γλυκός, ειδικά όταν έρχεται ένα καλό αποτέλε-σμα. Βέβαια , στις μικρές ηλικίες δεν πρέπει οι γονείς να επιτρέπουν στα παιδιά να παίρνουν τα ξίφη στο σπί-τι, γιατί τα παιδιά πολλές φορές το βλέπουν σαν παιχνίδι και υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού. Και εγώ σαν παιδί θα το έκανα, θα έπαιζα με τον αδερφό μου και θα τον έκανα πειρατή, με ένα μάτι (γέλια)!

- Ο αθλητισμός προάγει πνεύ-μα, σώμα ή και τα δύο;- Ο αθλητισμός προάγει πνεύμα πρώτα απ’ όλα. Προσφέρει παιδεία και καλλιέργεια ήθους. Φυσικά προσφέρει και καλογυμνασμένο σώμα, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό το βασικό κίνητρο κάποιου για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Σε κάνει πιο κοινωνικό και ανοίγει το μυαλό σου, ώστε να μην είσαι μονόπλευρος και να βλέπεις το νό-μισμα και από τις δυο όψεις. Είναι πιστεύω ευλογία να είσαι αθλητής. - Αν έπρεπε να εγκαταλείψεις τον αθλητισμό για πάντα, θα υπήρχε κάτι άλλο με το οποίο θα καταπιανόσουν;.- Θα πάθαινα κατάθλιψη! Αλλά αν έπρεπε οπωσδήποτε να αφήσω

το κομμάτι του αθλητισμού, θα κατέφευγα στη τέχνη. Δεν ξέρω τι είδους τέχνη, αλλά τέχνη. Η τέχνη είναι δημιουργική όπως και ο αθλη-τισμός, οπότε θα έκανα κάτι καλλι-τεχνικό, ώστε να μη νιώθω ότι μου λείπει τόσο πολύ ο αθλητισμός.

- Ποια αξία της ζωής σου θα υπερασπιζόσουν με το ξίφος σου;- Ό,τι αφορά την οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντική για εμένα και με έχει στηρίξει και με στηρίζει ακό-μη σε πολλά. Από εκεί και έπειτα θα υπερασπιζόμουν τους φίλους μου και τελευταίο εμένα, μην με ξεχά-σω (γέλια). Βέβαια ελπίζω ότι θα το κάνανε και αυτοί για εμένα, αλλιώς ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους (γέλια)!

- To αχώριστο φιλαράκι σου, το καροτσάκι, πόσο σου έχει αλλά-ξει τη ζωή; - Το φιλαράκι μου μου δημιουργεί κάποια προβληματάκια στην κίνηση και δεν με αφήνει να περπατήσω το άτιμο (γέλια)! Δεν μπορώ να ανε-βώ σκαλιά και να χορέψω, απορώ γιατί το κρατάω (γέλια)! Σε κάτι άλλο όμως όχι. Έχω δυνατά χέρια και με βοηθούν στο να κάνω πολ-λά πράγματα. Αν δεν είχα αυτά να με βοηθούν, κατά πάσα πιθανότητα θα είχα περισσότερα προβλήματα, αλλά προς το παρόν είμαι εντάξει. Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πο-λιτειακό και αναφέρομαι στις υπο

δομές για ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες ή κακοφτιαγμένες. Χρειάζονται βελ-τίωση, ώστε να κάνει και τη δική μας ζωή πιο εύκολη.

- Τι μήνυμα θα έδινες σε κά-ποιον που έχει παρόμοιο τρόπο ζωής με εσένα;- Πάνω απ’ όλα να μη βλέπει μίζε-ρα τη ζωή. Η ζωή έχει πολλές χαρές να σου προσφέρει, αλλά πρέπει να ανταποκριθείς και εσύ στο κάλεσμά της για να τα χαρείς. Από μόνο του δεν έρχεται τίποτα απολύτως. Έχει και πολλές δυσκολίες βέβαια η ζωή, αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμ-μα και καλό είναι να τα ζούμε όλα. Το καροτσάκι δεν βάζει απαγορευ-τικό στη ζωή μας, απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Χάνεις κάποια πράγμα-τα, αλλά κερδίζεις και κάποια άλλα, όπως υπομονή και πείσμα. Εγώ προσωπικά έχω κερδίσει πολλά πράγματα μετά το τροχαίο ατύχημα όπου και χτύπησα, που δεν το περί-μενα οφείλω να ομολογήσω. Συνε-πώς, πάνω απ’ όλα να ρουφάμε τη ζωή σαν σφουγγάρι.

- Πάνο, ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;- Χμ…πολλοί, η αλήθεια είναι. Στο κομμάτι του αθλητισμού, να φτάσω όσο γίνεται πιο ψηλά. Να συνεχί-σω να φέρνω διακρίσεις για την χώρα μας στα πρωταθλήματα που συμμετέχω και θέλω να φτάσω και Παρολυμπιακούς Αγώνες, την μέγι-στη αθλητική διοργάνωση στην κα-τηγορία μας. Σε προσωπικό επίπεδο, όνειρό μου είναι να κάνω μια καλή και ευτυχισμένη οικογένεια.

Page 50: Chill Out (May - June 2010)

Γιατί, όμως, να διοργανωθεί ένα θερι-

νό σχολείο με θέμα την αναγεννητική

ιατρική; Πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι

κάτι τέτοιο στους φοιτητές ιατρικής;

Αν αναλογιστούμε το μέλλον πάρα

πολύ! Η αναγεννητική ιατρική είναι η

ιατρική του μέλλοντος. Τα βλαστοκύτ-

ταρα έχουν εισβάλλει στη ζωή μας και

οι προσπάθειες για τη χρησιμοποίηση

τους, ώστε να εξαλειφθούν οι ασθέ-

νειες ή ακόμα και να καταπολεμηθεί

το γήρας, πληθαίνουν συνεχώς.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα

είναι η μεταμόσχευση αρχέγονων αι-

μοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς

που πάσχουν από λευχαιμία, μέθο-

δος θεραπείας με υψηλά ποσοστά

αποτελεσματικότητας. Εκτός από τα

βλαστοκύτταρα, τμήμα των προσπα-

θειών στον τομέα της αναγεννητικής

ιατρικής αποτελούν και οι μέθοδοι γε-

νετικής μηχανικής. μηχανικής. Όμως,

όπως και καθετί καινούργιο, έτσι και

η αναγεννητική ιατρική δημιουργεί

η αναγεννητική ιατρική δημιουργεί

αρκετά ηθικά, νομικά και κοινωνικά

διλλήματα, τα οποία απαιτούν εκτενείς

συζητήσεις, ώστε να τεθούν τα όρια

της νέας αυτής επιστήμης. Τα σημεία

κλειδιά που πρέπει να διερευνηθούν

είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονε-

κτήματα των βλαστοκυττάρων, καθώς

και αν οι προσδοκώμενες ωφέλειες

αντισταθμίζουν τις αρνητικές πτυχές.

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα και όχι

μόνο θα προσπαθήσει να προσεγγίσει

Φοιτητές Εν Δράσει!

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Αυτόν το Σεπτέμβρη η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής ( HelMSIC ) διοργανώνει ένα θερινό σχολείο με θέμα την αναγεννητική ιατρική. Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 6-12 Σεπτεμβρίου 2010 και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ( ΙΒΕΑΑ ).

Νίκη Οικονομοπούλου

Page 51: Chill Out (May - June 2010)

Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά

Προγράμματα

Το Πανεπιστήμιο του Sunderland βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις παρακάτω υποτροφίες:

Υποτροφίες αξίας £12,000 (δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης) σε:

• MSc IT Application Development (Διάρκεια: 14 μήνες)• MSc Software Engineering (Διάρκεια: 12 μήνες)• MSc Software Enterprise (Διάρκεια: 12 μήνες)Τα προγράμματα ξεκινάνε τον Οκτώβριο του 2010.

Υποτροφίες αξίας £16,000 (δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης) σε:

• MSc Enterprise in Biotechnology • MSc Pharmacotherapy and Medicines Management • MSc Advanced Clinical Practice • MSc Drug Discovery and DevelopmentΤα προγράμματα έχουν διάρκεια 12 μήνες και ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο του 2010.Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές διαμένουν σε εστία, όπου ο κάθε φοιτητής έχει δικό του δωμάτιο και μπάνιο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΤο University of Sunderland έχει δημιουρ-γήσει Γραφείο Διασύνδεσης και Ενημέρω-σης με έδρα την Αθήνα, όπου οι ενδιαφε-ρόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις ειδικότητες του Πανεπιστημίου, να επικοι-νωνήσουν με τα τμήματα που ενδιαφέρο-νται και να αποκτήσουν ειδικό εγχειρίδιο για την ειδικότητα της επιλογής τους. Τέλος, μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες που αφορούν τις αιτήσεις, τα κριτήρια επιλογής, καθώς και τη διαμονή τους στη Μεγάλη Βρετανία.

University of SunderlandEuropean Regional OfficeΣτρατηγού Μακρυγιάννη 3414343, Νέα Χαλκηδόνα, ΑθήναΤηλ: 210. 9212885, 210. 9212258Fax: 210. 9212767Email: [email protected], [email protected] www.sunderland.gr, www.sunderland.ac.uk

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θερινό σχολείο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://rmss.athens.helmsic.grΓια τυχόν απορίες και διευκρι-νήσεις είμαστε διαθέσιμοι στο [email protected]

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότε-ρα για τη HelMSIC και να συμμε-τάσχετε σε περισσότερες δράσεις μας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας : www.athens.helmsic.gr

μόνο θα προσπαθήσει να προσεγγίσει

αυτό το θερινό σχολείο μέσα από τις

διαλέξεις αλλά και τις επισκέψεις στα

εργαστήρια. Στους σύγχρονους και πολύ

καλά εξοπλισμένους χώρους του ΙΒΕΑΑ

θα υπάρχει η δυνατότητα οι συμμετέ-

χοντες να παρακολουθήσουν διάφορα

πειράματα και έτσι να εμβαθύνουν σε

πρακτικές πλευρές του αντικειμένου.

Αλλά και οι διαλέξεις θα συμβάλλουν

στην κατανόηση του μεγάλου αυτού

θέματος, που τιτλοφορείται ως αναγεν-

νητική ιατρική και των όποιων προεκτά-

σεων του. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι

για το εκπαιδευτικό τμήμα του θερινού

σχολείου είναι οι Ανάγνου Νικόλαος,

καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική σχο-

λή Αθηνών, Παπανικολάου Ελένη και

Ρουμπελάκη Μαρία, μεταδιδακτορικές

ερευνήτριες στο ΙΒΕΑΑ. Θα υπάρχουν

φυσικά και προσκεκλημένοι επιστήμο-

νες από την Ελλάδα αλλά και το εξω-

τερικό, οι οποίοι θα δώσουν διαλέξεις.

Πέρα από το εκπαιδευτικό θα υπάρχει

και το κοινωνικό πρόγραμμα, ώστε οι

συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία

να γνωρίσουν τόσο τον ελληνικό πο-

λιτισμό και την κουλτούρα, όσο και τον

ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Άλλωστε

από τους 40 συμμετέχοντες οι 30 θα

είναι από το εξωτερικό, οπότε η επαφή

με τον ελληνικό τρόπο ζωής θα είναι

για αυτούς άκρως ενδιαφέρουσα. Αλλά

και για τους Έλληνες συμμετέχοντες θα

είναι μια αξέχαστη εμπειρία να ζήσουν

και να εκπαιδευτούν για μια εβδομάδα

με ξένους συμφοιτητές τους.

Στο θερινό σχολείο μπορούν να συμμε-

τάσχουν προπτυχιακοί φοιτητές ιατρικής

πού βρίσκονται τουλάχιστον στο δεύτε-

ρο έτος της φοίτησης τους, έχουν εξε-

ταστεί επιτυχώς στα μαθήματα της Ιστο-

λογίας, Εμβρυολογίας και Βιολογίας και

γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα,

καθώς αυτή θα είναι η επίσημη γλώσσα

του συνεδρίου. Το κόστος συμμετοχής

για τους έλληνες συμμετέχοντες ανέρ-

χεται στα 100 ευρώ και περιλαμβάνει τη

διατροφή και τη συμμετοχή στο εκπαι-

δευτικό-κοινωνικό πρόγραμμα.

Page 52: Chill Out (May - June 2010)

Music CORNER

Παναγιώτης

Artist: Sharon Jones & The Dap King Album: I Learned The Hard Way [2010]

Με 10 χρόνια καριέρας να «βαραίνουν ήδη τις πλάτες τους» και τη «ρετσινιά» από τον πρώτο κιόλας δίσκο τους, ότι έθεσαν νέα στάνταρτ στη soul-funk, ο τέταρτος δίσκος τους έκανε χαρούμενους πολλούς φαν του συγκροτήματος. Όχι βέβαια πως από το 2007 που κυκλοφόρησαν το “100 days, 100 nights” εξαφανίστηκαν. Κάθε άλλο. Έβαλαν το όνομα και τις ιδέες τους σε πολλούς δίσκους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πιο «τρανταχτά» παραδείγματα το τελευταίο cd της Amy Winehouse “Back to black» αλλά και το “Version” του Mark Ronson. Τα νέα τους τραγούδια ακούγονται πιο ώριμα από οτιδήποτε έχουν γράψει μέχρι τώρα. Ίσως λόγω αυτού βέβαια, έχουν χάσει τη δύναμη του ωμού funk που είχαν στους πρώτους δίσκους, αλλά οι ενορχη-στρώσεις είναι τόσο πλούσιες, εκφραστικές και γεμάτες που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες. Αυτός είναι ο καλύτερος δίσκος τους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον! Και το μυστικό για τον ήχο τους, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές τους ως μουσικοί, βρίσκεται στην εμμονή τους να κάνουν τα πάντα αναλογικά. Από την ηχο-γράφηση, την οποία έχουν απαλλάξει από τις περισσότερες ψηφιακές μεθόδους ως τα όργανα που χρησιμοποιούν, πολλά από τα οποία έπρεπε να ζούσες το ’60 για να τα βρεις. Τρία είναι τα κομμάτια που μου κόλλησαν από την πρώτη ακρόαση. Το “the game gets old” που ανοίγει το δίσκο, το “better things to do” που σου φτιάχνει τη διάθεση με τις απλές μελωδίες και το ονειρικό “window shopping”. Από κει και πέρα δε λείπουν τα δυναμικά κομμάτια όπως το “money” και το οργανικό “the reason” αλλά και οι μπαλά-ντες “i’ll still be true”, “if you call”.

Μπορεί η κυρία Sharon Jones να το έμαθε “the hard way”, αλλά στο τέλος της μέρας κατάφερε να μην ακούγεται απλά σαν funk-soul του ’60 και του ’70, αλλά να βάλει τη δική της σφραγίδα σε αυτό το είδος, έστω και 40 χρόνια μετά.

Artist: Charlie WinstonAlbum: Hobo [2010]

Είναι ο Βρετανός που λατρεύουν οι Γάλ-λοι (το πρώτο του single “like a hobo”, έμει-νε αρκετές βδομάδες πρώτο στα charts της Γαλλίας) και κάνει τους Άγγλους κριτικούς να αναρωτιούνται γιατί ο δίσκος του δεν κάνει γκελ στη χώρα τους! Το μυστικό του κρύβεται στις απλές μελωδίες, τους «έξυ-πνους» στίχους και τη λιτή ενορχήστρωσή του. Η κιθάρα και τα ντραμς κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους μέχρι το σκηνικό να πλαισιωθεί από λίγα πλήκτρα, πνευ-στά και την «ευφυέστατη» φυσαρμόνικα του Benjamin Edwards. Ακούστε επίσης τα “Kick The Bucket” και “Tongue Tied”.

Artist: Cypress HillAlbum: Rise Up [2010]

Είχαν να κυκλοφορήσουν δίσκο 6 χρό-νια και οι κριτικές που πήραν δεν ήταν και οι καλύτερες. Ωστόσο ο δίσκος αυτός έχει πολλά καλά τραγούδια, τα οποία θα μπορούσαν να σταθούν με αξιώσεις στα ραδιόφωνα και τα clubs. Οι συμμετοχές των Tom Morello (των rage against the machine), Mike Shinoda (των linkin park) και του Mark Anthony, σίγουρα δίνουν «πρεστίζ» και ο δίσκος ακούγεται ευχάρι-στα από την αρχή ως το τέλος. Για να πά-ρετε μια ιδέα ακούστε τα “armada latina”, “get it anyway” και “carry me away”.

Artist: Calle 13Album: Feats Del Pecado [2009]

Αυτός είναι ένας φουλ καλοκαιρι-νός δίσκος, κατευθείαν από το Puerto Rico, με πολλές διάσημες συνεργασίες (Nelly Furtado, Don Omar, Alejandro Sanz, Juanes και Orishas). Τα τρία αδέρφια που δημιούργησαν το συγκρότημα τα έχουν καταφέρει περίφημα και τα «10 Latin Grammy Awards» που στολίζουν τα ράφια τους το αποδεικνύουν. Αν θέλετε, λοιπόν, να μυρίσετε λίγο καλοκαιράκι ακούστε τα “Malasuerte”, “Pal Norte”, “Chulin Culin Chunfly” και “Rompe”.

Music Corner’s favourite singles• Dub Pistols - Running from the thoughts ft. Terry Hall)• Marco Polo - nobody ft. Ruste Juxx• The Black Keys - Unknown Brother• Hindi Zahra - Beautiful Tango• Delinquent Habits - Return Of The Tres

NEW RELEASES• Avi Buffalo - Avi Buffalo• David Byrne & Fatboy Slim - Here Lies Love• Janelle Monae - The ArchAndroid• Laura Marling - I Speak Because I Can• LCD Soundsystem - This Is Happening

Page 53: Chill Out (May - June 2010)

Παναγιώτης

53BιβλίαΝάσος

Με όλα αυτά που ακούγονται και γί-νονται το τελευταίο διάστημα δεν είναι να απορεί κανείς ότι όλο και περισσό-τεροι σκέφτονται την φυγή από αυτή τη «δυσλειτουργική, σχεδόν μαζοχι-στική» χώρα. Η ιδέα «φλέρταρε κάποια φεγγάρια και μαζί μου. Έβαλε όλη της τη σαγήνη, φόρεσε τα πρόστυχά της εσώ-ρουχα και με κάλεσε να ονειρευτώ μια ζωή γεμάτη ηδονές, περιπέτεια και γρή-γορο κέρδος σε Ευρώπη, Αμερική, ακόμα και Άπω Ανατολή. Στο αποκορύφωμα της σαγήνης της, με έπεισε να βάλω το σακίδιο στον ώμο και όπου με βγάλει. Το μόνο που μπορούσα να της αντιπροτείνω ήταν στο σακίδιο να υπάρχουν μερικά καλά βιβλία, να μου κρατούν συντροφιά στο δρόμο…». Ήμουν έτοιμος για το μεγάλο βήμα, ήταν σκοτάδι ακόμα, αλλά σε λίγο θα ξημέρωνε, πιθανόν άλλο ένα συννεφια-σμένο πρωινό, όπως και τις προηγού-μενες μέρες, αλλά προς μεγάλη μου έκ-πληξη ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του. Ένιωσα το σώμα μου να κατακλύζεται από σεροτονίνη και ένα αίσθημα ευ-φορίας με πλημμύρισε θυμίζοντάς μου το επερχόμενο Ελληνικό καλοκαίρι σε ειδική προσφορά με θάλασσα, ήλιο και «παγωμένο» καρπούζι. «Ότι και να γίνει αυτά δεν μπορεί να μου τα στερήσει κα-νείς», σκέφτηκα και χαμογέλασα. Έβγα-λα το σακίδιο από τον ώμο και έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου ότι τα βιβλία

αυτά θα προσθέτονταν έτσι αυθαίρετα στο δεξί σκέλος της εξίσωσης Ελληνικό καλοκαίρι = θάλασσα + ήλιος + «παγω-μένο» καρπούζι + καλό βιβλίο. Δεν ξέρω εσείς ποια βιβλία έχετε κατά νου γι’ αυτό το καλοκαίρι, αλλά εγώ έχω τέσσερα να σας προτείνω. Μάλιστα τα τρία αποτελούν κομμάτια της τριλο-γίας «Millenium» του Στιγκ Λάρσον. «Το κορίτσι με το τατουάζ», «Το κορί-τσι που έπαιζε με την φωτιά» και «Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα κορίτσι εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σου-ηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Ήταν μόλις δεκαέξι ετών και παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί απ’ όλους. Εκτός από το θείο της τον Χένρικ Βάνιερ, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Έτσι αρχίζει η τριλογία «Millenium», μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεκτικό κορίτσι με τατουάζ, άσο

στους υπολογιστές. Παρά τον μεγάλο όγκο τους, η πλοκή είναι τόσο καταιγι-στική που μπορεί ακόμα και να ξεχάσε-τε να βάλετε αντηλιακό στην παραλία οπότε…προσοχή! Μιας και πριν αναφέρθηκα σε εξι-σώσεις, κατά διαβολική σύμπτωση (λέω εγώ…), το τέταρτο βιβλίο που θα σας προτείνω είναι «Το θεώρημα του παπαγάλου», του Ντένι Γκέτς, από τις εκδόσεις Κέδρος. Ένας παράλυτος και ηλικιωμένος βιβλιοπώλης, λάτρης της φιλοσοφίας, θα λάβει ένα αινιγματικό

γράμμα και κάτι ακόμα από ένα παλιό συμφοιτητή του, λάτρη των μαθηματι-κών. Το γράμμα αυτό, με την υπόνοια μιας δολοφονικής πράξης, θα γίνει η αφορμή ώστε αυτός και οι πιο στενοί του άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας ομιλητικότατος παπαγάλος, (ναι το ξέρω ότι ο παπαγάλος δεν είναι άνθρω-πος), να ψάξουν για την λύση του μυ-στηρίου. Η έρευνά τους θα τους φέρει κοντά στους μεγαλύτερους διανοητές των μαθηματικών από την αρχή της αν-θρώπινης ιστορίας και μέσα σε όλα θα ανακαλύψουν ότι ακόμα και προβλή-ματα καθημερινά μπορούν να βρουν τη λύση τους σε μαθηματικά θεωρήματα.

Page 54: Chill Out (May - June 2010)

Στις αίθουσες... Γιάννης

DVDCinema

Με την έξοδο στις ελληνικές αίθουσες των πλέον πολυαναμενόμενων ταινιών του καλοκαιριού να έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο, το φετινό κινηματογρα-φικό καλοκαίρι φαντάζει λίγο «second class». Από «μπλοκμπαστεριές» έχου-με μόνο τη συνέχεια του δημοφιλούς «βαμπιρικού άρλεκιν», το “Twilight: Eclipse” -που δε θα χρειαστεί να προ-σπαθήσει πολύ για να ξεπεράσει το φιά-σκο που ακούει στο όνομα -New Moon-, το “Knight and Day”, που επανενώ-νει τον Τομ Κρουζ με την Κάμερον Ντίαζ μια δεκαετία μετά το “Vanilla Sky” και το “The A-Team”, που βασίζεται στην ομώνυμη ξεχασμένη τηλεοπτική σειρά των 80’s. Από εκεί και πέρα έχουμε μπόλικες, ενδιαφέρουσες και μη, πρεμιέρες χαμη-λότερου βεληνεκούς. Το ξεκαρδιστικό “Hot Tub Time Machine”, (από 27 Μαΐου) είναι μια κωμωδία με άντρες που δε θέλουν να σκοτώσουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και σε αυ-τούς ακριβώς θα έχει τη μεγαλύτε-ρη απήχηση (όπως και το περσινό και πολυαγαπημένο “The Hangover”). Επίσης, θα το λατρέψουν όλοιεκείνοι που θα πήγαιναν σε μια ταινία που λέγεται “Hot Tub Time Machine”, ακριβώς επειδή λέγεται “Hot Tub Time Machine!”. Το ειδικού ενδια-

φέροντος “Streetdance” 3D, (από 9 Ιουνίου), είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, με την υποσημείωση ότι πρό-κειται για την πρώτη βρετανική τρισ-διάστατη παραγωγή. Τα αρχ*** μας «κουνιόσαντο» το ένα πλάι στ’ άλλο.

Το “City Island”, (από 24 Ιουνίου) είναι μια κομεντί στην οποία συμβαίνει το εξής παράδοξο: ενώ αυτά που συμ-βαίνουν είναι εξωφρενικά και οι συ-μπεριφορές των χαρακτήρων σχεδόν ακατανόητες, οι τελευταίοι φαντάζουν

αληθινοί άνθρωποι και τα πάθη τους παρεμφερή με τα δικά μας.Το “From Paris With Love”, (από 24 Ιουνίου), είναι μια περιπέτεια του συρμού, από τον σκηνοθέτη του περσι-νού “Taken”, με ένα John Travolta εκνευ-ριστικότερο από ποτέ. Το “I Love You Philip Morris”, (από 8 Ιουλίου)είναι μια «σπαρταριστή» κωμωδία από τους δημιουργούς του “Bad Santa”, που πετά την πολιτική ορθότητα από την …πίσω πόρτα. Οι συντηρητικότε-ροι φαν του Τζιμ Κάρεϊ ενδεχομένως να δυσανασχετήσουν με τη “γκέι” θεματολογία, οι υπόλοιποι όμως θα περάσουν μια υπέροχη βραδιά. Φυσικά θερινό σινεμαδάκι χωρίς επα-νεκδόσεις δε γίνεται κι έτσι και φέτος

έχουμε πολλές και εκλεκτές επιλογές. Από το ανατρεπτικό και απολαυστικό-τατο “Ραντεβού στο Παρίσι” με τον Κάρι Γκραντ και την Όντρει Χέμπορν, ως το αθεόφοβο “Οι Ιππότες της Ελεεινής Τρα-πέζης” των Μόντι Πάιθον και από το αγωνιώδες “Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως” του Άλφρεντ Χί-τσκοκ έως το τολμηρό “Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι”, οι επανεκδόσεις αναμένε-ται και φέτος να προσελκύσουν ουρές σινεφίλ. Αν υπάρχει πάντως μία επα-νέκδοση που, κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα, αυτή είναι η “Σύντομη Συνάντηση” του Ντέιβιντ Λιν. Ατμοσφαιρική σκηνογραφία, δυ-νατές ερμηνείες και ένας καταραμένος έρωτας, μια σχέση καταδικασμένη να μην ανθίσει ποτέ, στην τρυφερότερη και σπαραχτικότερη κινηματογραφική ιστο-ρία αγάπης όλων των εποχών!

Θυμίζουμε ότι για να στείλεις μηνύματα λατρείας προς το πρόσωπό μου και για να δηλώσεις κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι πριν από σένα πόσο έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και πόσο καλύτερο άνθρωπο σε έχουν κάνει όσα γράφω, στέλνεις mail στο [email protected].

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, να περνάς καλά και να πηγαίνεις σινεμά, που λέει κι ο Γουλιάς στην ΕΤ3.

Page 55: Chill Out (May - June 2010)

55Μύρωνας

DVD

Nine (2009) ***Σκηνοθεσία: Rob MarshallΠαίζουν: Daniel Day Lewis, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Sophia Loren, Judi Dench

Ο διάσημος σκηνοθέτης Γκουίντο Κοντίνι, έχοντας έλλειψη έμπνευ-σης, προσπαθεί να βρει την αρμονία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Καθώς η νέα του ταινία είναι ήδη στα «σκα-ριά», δέχεται την πίεση όλων για μια ακόμη επιτυχία. Ο Γκουίντο αποτρα-βιέται και περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες της ζωής του: τη σύζυγό του, την ερωμένη του, τη μούσα του, τη ατζέντισσά του και τη μητέρα του καθώς και άλλες γυναικείες μορφές. Καλή ταινία με ατμοσφαιρική μουσι-κή, βασισμένη στο “8 ½” του Φελί-νι, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να φθάσει το επίπεδο της ταινίας

“Chicagο’’. Μικρή αλλά εκρηκτική η παρουσία της Fergie και λίγο αποστασιοποιη-μένη η Kidman. Αν και η ταινία εγ-γυάται ένα πολλά υποσχόμενο cast, το τελικό αποτέλεσμα δεν απογειώ-νεται έτσι όπως θα περιμέναμε. Too bad!

Sherlock Holmes (2009) ***Σκηνοθεσία: Guy RitchieΠαίζουν: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong

Ο Ex-Madonna Guy εκμοντερνίζει τους θρυλικούς χαρακτήρες του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Ο Σέρλοκ Χόλμς και Γουάτσον θυμίζουν κάτι από υπερ-ήρωες σε αυτή τη δυναμι-κή κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού χαρακτήρα. Οι «δαιμόνι-οι» πρωταγωνιστές, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της «νεκρανά-στασης» του λόρδου Μπλάκγουντ και στην πορεία δεινά συμπεράσμα-τα, τρελές «σερλοκχολμιακές» ατά-κες και συνεχόμενες σκηνές δράσης εναλλάσσονται σε μια ταινία που κωμωδία και δράση μετατρέπονται σε ένα.

Σίγουρα ο Sherlock Holmes δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα αρι-στούργημα της 7ης τέχνης, άλλα σαφέστατα θα ψυχαγωγηθείς, πα-ρακολουθώντας τον «δυνατό» και γρήγορο ρυθμό της ταινίας, όσο και τον «δαιμόνιο» Ντάουνι Τζούνιορ, που απογειώνει τον ρόλο του world famous inspector.

H Νήσος (2009) ***Σκηνοθεσία: Guy RitchieΠαίζουν: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong

Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού που όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυ-χα, αναστατώνεται από τον απότομο και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου Θεμιστοκλή Δικαίου, που αφήνει πίσω του μια τεράστια περι-ουσία. Καθώς είναι άκληρος, όλοι αναρωτιούνται σε ποιον θα μείνουν τόσα χρήματα. Η διαθήκη, τους επι-φυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περι-ουσία μοιράζεται σε τέσσερα άτομα με εξουσία στο χωριό. Για να πά-ρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές, κάθε μία για τον καθένα, το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος ο Θεμιστοκλής Δίκαιος. Θα δεχτούν όμως και οι τέσσερις να διαβαστούν οι συγκεκριμένες επιστολές; Γιατί εί-ναι πειρασμός… Αξιόλογη ελληνική -πάνω απ’ όλα- προσπάθεια που βλέπεται ευχάρι-στα θα λέγαμε και αξίζει να υποστη-ρίξουμε!

Page 56: Chill Out (May - June 2010)

Το pcάκι σας αργεί να ξεκινήσει; Πατάτε το κουμπάκι για να ανοίξει το πρωί και έχετε όλο το χρόνο να κάνετε ένα ντους και να φτιάξετε το ταπεινό σας full English breakfast; Κοντεύετε να χάσετε το λεωφορείο γιατί μέχρι να ανοίξει το pc και να φροντίσετε τη “φάρμα” σας, έχουν περάσει ώρες ατέλειωτες; Τι θα λέγατε αν ο υπολογιστής σας μπορούσε να ξυπνήσει πριν από εσάς, έτσι ώστε να είναι έτοιμος πριν ακόμα φορέσετε τις παντόφλες; Τι θα λέγατε επίσης, αν είχε και τη δυνατότητα να σας ξυπνήσει παίζοντας την αγαπημένη σας playlist ή τον πιο hot, για σας, online ραδιοφωνι-κό σταθμό;

Όλα αυτά, μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα και πολύ απλά με το πρόγραμμα

“WakeupOnStandBy” που εί-ναι εντελώς δωρεάν. Το προγραμμα-τάκι αυτό, μπορείτε να το κατεβάσετε από το http://www.dennisbabkin.com/software. Αφού το κατεβάσετε δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση. Το WakeupOnStandBy παίζει όπως είναι και χρειάζεται μόλις πέντε βήματα για να το ρυθμίσετε. Στο (1) ορίζετε την ώρα που θέλετε να “ξυπνήσει” ο υπο-λογιστής σας. Τικάροντας την επιλογή της ημερομηνίας ορίζετε συγκεκριμένη ημερομηνία αφύπνισης του υπολογι-στή, διαφορετικά η αφύπνιση πηγαίνει για την επόμενη μέρα. Στο (2) μπορείτε να προγραμματίσετε κάποια ενέργεια που θα κάνει ο υπολογιστής όταν ξυ-πνήσει. Εδώ θα ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε εσείς να ξυπνήσετε. Μπορείτε να βάλετε ένα mp3 ή ακόμα

και ολόκληρη playlist που έχετε απο-θηκεύσει. Έτσι, όταν ο υπολογιστής ξυπνήσει, θα παίξει τα τραγούδια που του έχετε πει. Διαφορετικά, αν σας αρέσει να ξυπνάτε με ραδιόφωνο, μπορείτε (στο ίδιο πεδίο) να βάλετε το link του σταθμού που θέ-λετε. Όποια και να είναι η επιλογή σας, θυμηθείτε να μην κλείσετε τα ηχεία, ώστε να γλιτώσει ο συντάκτης του άρ-θρου τα μπινελίκια επειδή δεν ξυπνή-σατε! Στο (3), μπορείτε να πείτε στον υπολογιστή σας να κάνει κάποια άλλη ενέργεια αφού ξυπνήσει. Για παράδειγ-μα, μπορείτε να τον ορίσετε να κλείσει 1 ώρα αφού ανοίξει. Στο (4), μπορείτε να ορίσετε την περιοδικότητα της αφύ-πνισης. Έτσι, αν θέλετε κάθε Δευτέρα να ξυπνάτε την ίδια ώρα, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την επιλογή “Every week” και το “Mon”.

Πλέον, έχετε κάνει όλες τις απαραί-τητες ρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξυπνήσετε μελωδικά το πρωί. Το μόνο που απομένει είναι να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή. Έτσι, λοιπόν, στο (5) κάντε κλικ στο κουμπί Start. Όμως, για να έχει ο υπολογιστής τη δυνατότητα να ξυπνήσει την χρονική στιγμή που θέλετε, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο τον κλείνετε. Πλέον αντί για την παραδοσιακή Απενεργοποίηση (Shut Down) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Αδρανοποίηση (Hibernate) ή την Αναμονή/Αναστολή λειτουργίας (Sleep). Με την επιλογή Hibernate είναι σαν να κλείνετε τον υπολογιστή σας, μόνο που έχει τη δυνατότητα να ξυπνή

σει και να επαναφέρει όσα προγράμμα-τα είχατε σε λειτουργία την στιγμή που τον αδρανοποιήσατε. Με την επιλογή Sleep, ο υπολογιστής σας, παραμένει σε λειτουργία, όμως έχει μπει σε κα-τάσταση εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης θορύβου. Συνίσταται να χρη-σιμοποιήσετε την λειτουργία Hibernate, αν ο υπολογιστής την υποστηρίζει, κα-θώς είναι πιο αθόρυβη. Για να κλείσετε τον υπολογιστή σας με τους παραπάνω τρόπους, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες δίπλα από το Start, κλικ στο Perform Now και επιλέξτε Hibernate ή Sleep.Υ.Γ. Αν ξυπνήσεις νωρίτερα από τον υπολογιστή, για να τον επαναφέρεις σε λειτουργία από Hibernate πάτα το κου-μπί ενεργοποίησης του υπολογιστή. Για να τον επαναφέρεις σε λειτουργία από Sleep κούνα απλά το ποντίκι.

Θύμιος

Κάντε τον υπολογιστή σας...

ξυπνητήρι

PC Maniacs

Όνομα προγράμματος:

WakeupOnStandBy

Έκδοση: 1.7.14.0

Λειτουργικό σύστημα:

Windows Vista/XP/2000/ME/98

Download:

http://www.dennisbabkin.com/software

Τιμή: Δωρεάν

Page 57: Chill Out (May - June 2010)

57GadgetsΧαιρετώ τους πιστούς φίλους gadgetάκηδες! Ανατρέχοντας στα προηγούμενα τεύχη ανα-

κάλυψα πως τα gadgets που συνήθως προτείνουμε είναι άπιαστα όνειρα για εμάς τους

απλούς φοιτητές, λόγω της «διαστημικής» τους τιμής. Αποφάσισα, λοιπόν, σ’ αυτό το τεύχος

να προτείνω gadgets το ίδιο «τρελιάρικα», αλλά να μην ξεπερνούν την τιμή των 30 ευρό-

πουλων. Βιβή- Άγγελος

“Όχι πια δάκρια!” Το πρώτο affordable gadget, είναι κάτι

που όλοι το χρειαστήκαμε λίγο πολύ κά-

ποια στιγμή...Πόσες φορές δεν έκλαψες

με «μαύρο» δάκρυ πάνω από τα καθαρι-

σμένα σου κρεμμύδια; Ξέρω, κι εγώ έχω

σκεφτεί πολλές φορές να τα αποφύγω...

“Όχι πια δάκρια!” (oops!κλεμμένο...). Τα

επαναστατικά γυαλιά για το καθάρισμα

των κρεμμυδιών έφτασαν και είναι εδώ

για να μας σώσουν! Έχουν μοναδικό

trendy design, με ειδική εσωτερική επί-

στρωση που προστατεύει τα μάτια! Το

σχέδιο είναι unisex και διατίθενται σε 3

χρώματα: μαύρο, ροζ και μπλε.

Που είναι τα κλειδιά; “…θερμοσίφωνας κλειστός, κινητό, πορ-

τοφόλι… κλειδιά! Που είναι τα κλειδιά; Ξε-

κλείδωσα και… μετα…;” Αυτός είναι ένας

τυπικός μονόλογος λίγο πριν την έξοδο

από το σπίτι. Πόσες φορές δεν σκέφτη-

κες «Ας υπήρχε μια συσκευή να καλεί τα

κλειδιά κι εκείνα να κουδουνίζουν! Σαν το

κινητό...» Ε, λοιπόν, το όνειρό σου γίνε-

ται πραγματικότητα! Αυτό το μικροσκο-

πικό τηλεχειριστήριο μπορεί να «φωνά-

ξει» τα κλειδιά σου με το πάτημα ενός

κουμπιού! Για το μόνο που έχεις να ανη-

συχείς τώρα πια είναι ο θερμοσίφωνας...

«Δημιουργικό» χαρτί τουαλέτας... Κάτι άλλο που ίσως να έχεις φαντα-

στεί (ή και να έχεις κάνει...χεχε) είναι ένα

πιο «δημιουργικό» χαρτί τουαλέτας...

Όλοι ξέρουμε ότι οι ώρες που περνάμε

στην τουαλέτα μπορεί να είναι απείρως

βαρετές! Κάποιοι διαβάζουν, άλλοι τρα-

γουδούν, άλλοι απλά κοιτάζουν το τα-

βάνι...! Τι θα έλεγες να έπαιζες Sudοku με

το χαρτί της τουαλέτας σου; Δοκίμασέ

το, είναι άκρως εθιστικό και αν σε δυ-

σκολέψει και δεν μπορείς να το τελειώ-

σεις… απλά χρησιμοποίησέ το ως χαρτί

τουαλέτας και πέταξέ το! Είναι εύκολο

να το παίξεις. Απλά συμπλήρωσέ το έτσι,

ώστε κάθε κολώνα που αποτελείται από

3 κουτάκια οριζόντια και κάθετα να έχει

από μία φορά τον αριθμό 1-9.

Fridge Tag Έχεις καεί ποτέ από σημείωμα στο ψυ-

γείο που δεν διάβασες ή δεν διαβάστη-

κε εγκαίρως; Εγώ πολλές φορές! Τελικά

το ψυγείο δεν βολεύει και πολύ... Τί θα

έλεγες για τον τοίχο που είναι φάτσα

φόρα στην είσοδο; Γιατί να χάνεις χρόνο

γράφοντας χαρτάκια, να ψάχνεις στυλό,

πινέζες και μαγνητάκια, αφού έχεις κάτι

καλύτερο; Το “fridge tag” είναι ένα μη

τοξικό μαρκαδοράκι, με το οποίο μπο-

ρείς να γράψεις πάνω σε ένα πλήθος

επιφανειών και καθαρίζει εύκολα με ένα

απλό πανί.

Eπικύνδινα παγάκια Βαρέθηκες τα παγάκια σε σχήμα κύβου,

καρδούλας ή αστερία; Η λύση είναι αυτό

το απίθανο gadget: η παγοθήκη Σφαίρα

που κάνει παγάκια σε σχήμα σφαίρας

ΑΚ-47 που θα εντυπωσιάσουν τους φί-

λους σου! Μπορείς να παγώσεις νερό ή

το αγαπημένο σου ποτό. Το ότι πίνεις το

ποτό σου με παγάκια σε σχήμα σφαίρας

δεν σημαίνει ότι είσαι βίαιος τύπος, έτσι

δεν είναι;

Ηλιακός Φορτιστής Έχεις ξεκινήσει για διακοπές, είσαι σί-

γουρος ότι έχεις πάρει όλα τα απαραίτη-

τα μαζί και...τσουπ! Να σου η αναποδιά!

Low bat!!! Τι κάνεις τώρα που στο αυ-

τοκίνητο/ πλοίο/ αεροπλάνο/ κάμπινγκ

δεν υπάρχει πρίζα; Κανένα πρόβλημα!

Για σένα μόνο, κατέφθασε ο ηλιακός

φορτιστής για όλων των τύπων τα κι-

νητά, MP3, PDA, IPOD, IPHONE. Φορτίζει

με 3 τρόπους ηλιακή ενέργεια (10-15

ώρες φόρτιση), ρεύμα (5 ώρες) υπολο-

γιστή μέσω θύρας USB (5 ώρες). Ένα

gadget απολύτως απαραίτητο σε όλους.

Διαθέσιμο σε 5 χρώματα. Μπλε, ροζ,

μαύρο, κίτρινο, ασημί. Αυτό ήταν λοιπόν! Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για σένα απελπισμένε, άφρα-γκε φοιτητή! CU σε δύο μήνες!

Page 58: Chill Out (May - June 2010)

Μαγειρεύοντας

ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

Η ομάδα του chill-out είμαστε και πάλι κοντά σας και εν όψει καλοκαιριού ψάξαμε και βρήκαμε μόνο

για σας, τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές… Γιατί τώρα δεν έχουμε χρόνο να μαγειρεύουμε όλη

μέρα, προέχουν το μπάνια μας και τα cocktails μέχρι τελικής πτώσης στα beach bar!!!Νάνσυ

Υλικά (για 3-4 κρέπες):Για τη ζύμη:

• ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κούπα φρέσκο γάλα

• ½ κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

• 1 αυγό

Για τη γέμιση:

• 4 φέτες σαλάμι γαλοπούλα ή 4 φέτες μπέικον ανάλογα με την προτίμηση

• 8 φέτες κίτρινο τυρί

• 1 πιπεριά

Εκτέλεση:Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ (μούλ-τι) και χτυπάμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα.Για τη γέμιση: Κόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια.Σοτάρουμε για λίγο τα αλλαντικά σε ένα τηγάνι και συ-γκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ για να τα έχουμε έτοιμα για τις κρέπες.Συναρμολόγηση:Αλείφουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουτάλα από το έτοιμο μίγμα για τη ζύμη. Μόλις ροδίσει από την κάτω μεριά γυρνάμε το φύλλο από την άλλη μεριά και προσθέτουμε ικανοποιητική ποσότητα από τα έτοιμα υλικά που έχουμε για τη γέμιση. Τέλος, κλείνουμε την κρέπα και τη σερβίρουμε ζεστή.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε για τη γέμιση οποιοδήποτε άλλο υλικό

Υλικά:⎫• 1 κουτί κρέμα γάλακτος 250 ml

• 1 κουτί γάλα εβαπορέ

• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

• 1 κούπα τρούφα σοκολάτας

Σε ένα μπολ χτυπάμε το κουτί με το γάλα εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέ-μα (αφού πρώτα έχουμε αφήσει τα δύο κουτιά για αρκετές ώρες στην ψύξη).

Μόλις γίνουν κρέμα την βάζουμε στην κατάψυξη.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την τρούφα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μίγμα.

Μόλις πήξει το μίγμα με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα που έχουμε στην κατάψυξη και αφού το ανακατέψουμε καλά αφήνουμε το μίγμα μας στην κατά-ψυξη για τουλάχιστον τρείς ώρες.

Αλμυρές κρέπες! Παγωτό με τρούφα σοκολάτα:

Page 59: Chill Out (May - June 2010)

59ΦΤΙΑΞΤΟ Αll Αlone!!

…με καλοκαιρινή διάθεση!!

Μπομπομάστορες και μπομπομαστορίνες! Επιτέλους, έφτασε η στιγμή να εγκαταλείψουμε τα κατσαβίδια και τα λοιπά μας εργαλεία και να πάρουμε «σβάρνα» κάθε νησί, παραλία και beach bar που υπάρχει, για να απολαύσουμε λίγο θαλασσίτσα, λίγο καυτό ήλιο, να

κάνουμε το επιβαλλόμενο μαύρισμά μας… μα πάνω απ’ όλα να χαλαρώσουμε αλλά και να ξεσαλώσουμε! Ουφ! Μύρισε ήδη καλοκαιράκι και δυστυχώς τίποτε πλέον δεν μας κρατάει στην Αθήνα, πόσο μάλλον αυτή η έρμη η εξεταστική. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η εποχή δεν είναι για κατασκευές, αλλά για διακοπές και δεν έχω καμία μα καμία όρεξη να σας βάζω να φτιάχνετε πράγματα καλοκαιριάτικα… αλλά μετά τις διακοπές τι θα κάνετε ε;

Φωτεινή

Πολλοί από μας έχουμε τη συνήθεια, καλή ή κακή, όταν βρεθούμε σε παραλία να αρχίσουμε να μαζεύουμε μανιωδώς ό,τι κοχύλι και βότσαλο υπάρχει τριγύρω και μας κάνει εντύπωση. Αντικείμενα που δυστυχώς ξεχνάμε και εγκαταλείπουμε αχρησιμοποίητα μετά το πέρας των δια-κοπών μας και πιάνουν τζάμπα πολύτιμο χώρο. Έτσι, για να αποφύγουμε και φέτος την εγκατάλειψή τους, θα δούμε εύκολους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσουμε και για να δημιουργήσουμε όμορφα αναμνη-στικά από τις διακοπές μας.

# Πρώτα από όλα, εύκολα και απλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κο-χύλια, βότσαλα και άμμο από παραλία για να διακοσμήσουμε πιατέλες, βάσεις, βάζα και οποιοδήποτε άλλο διακοσμη-τικό μέσο μας έρχεται στο νου και θα θέλαμε να στολίζει το τραπέζι του σα-λονιού ή το ράφι του δωματίου μας.

# Κινούμενοι στην ίδια λογική, μπορούμε να κολλήσουμε κοχύλια γύρω από κορνί-ζες με φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, πλαίσια για κάδρα και καθρέ-φτες, έτσι ώστε να τους δώσουμε μια πιο προσωπική αλλά και καλοκαιρινή άποψη.

# Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο στα κάδρα, μπορούμε να επιλέξουμε εκείνα τα οποία διαθέτουν ένα αρκετά μεγά-λο περιθώριο-κενό εσωτερικά και όχι

το κλασσικό που χωράει μόνο μια αφίσα ή φωτογραφία (τα βρίσκου-με εύκολα στα πολυκαταστήματα εξοπλισμού σπιτιού). Στο εσωτερι-κό τους μέρος, λοιπόν, μπορούμε να τοποθετήσουμε άμμο και κοχυ-λάκια, δημιουργώντας μια αίσθη-

ση «παραλίας». Ή ακόμη καλύτερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πίσω μέρος του κάδρου για να το επικαλύψουμε όλο με κόλλα και να τοποθετήσουμε πάνω άμμο και κο-χύλια με όποιο τρόπο μας εκφράζει.

# Μια ακόμη εντυπωσιακή, αλλά και πολύ δημιουργική ιδέα, είναι να μετατρέψουμε τα κοχυλάκια μας σε κεράκια. Αναφερόμαστε σίγουρα στα πιο μεγάλα κοχύλια της συλλογής μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κερί από ρεσό που έχουμε όλοι στο σπίτι ή απλά να αγοράσουμε σε ότι άρωμα μας αρέσει. Μην ξεχάσετε από τα ρεσό να κρατήσετε το φυτίλι ή διαφο-ρετικά να αγοράσετε καινούργιο. Λιώνουμε, λοιπόν, το κερί σε μπεν-μαρί (αποφύγετε το κλασσικό τρόπο γιατί είναι και δυσεύρετοι οι πυρο-σβέστες το καλοκαίρι), τοποθετούμε

το φυτίλι στο κέντρο του κοχυλιού και στη συνέχεια το γεμίζουμε με το ρευστοποιημένο κερί. Το αφή-νουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και έτοιμο για διακόσμηση και άναμμα!

# Για το τέλος φυσικά έχω αφήσει το καλύτερο. Μιας και τα Χριστούγεν-να αργούν πολύ ακόμη, μπορούμε να δανειστούμε και να χρησιμο-ποιήσουμε τα κλασικά λαμπάκια που στολίζουμε το δέντρο, τοπο-θετώντας-κολλώντας ένα μεγάλο, φυσικά, κοχύλι ως κάλυμμα για το κάθε λαμπάκι. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα υπέροχο και μπορεί εύκο-λα να φέρει ένα κύμα δροσιάς από θαλασσίτσα στον τοίχο του σαλο-νιού μας τις «ατελείωτες» βραδιές που θα βράζουμε στην Αθήνα...

Σίγουρα οι ιδέες σχετικά με το πώς μπορούμε να χρησιμοποιή-σουμε τα κοχυλάκια μας δεν τε-λειώνουν ποτέ. Τα πάντα είναι στο χέρι σας και στη φαντασία-δημιουργικότητα που διαθέτετε. Εγώ να σας ευχηθώ ένα τέλειο κα-λοκαίρι μακριά από την Αθήνα βέ-βαια και να μου γυρίσετε πίσω ανα-νεωμένοι, μαυρισμένοι και γεμάτη ενέργεια για νέες δημιουργίες;-) Καλά να περάσετε ό,τι και να κάνετε!!

Tips: Μην ξεχάσετε να πλύνετε και να καθαρίσετε τα κοχύλια πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τρόπους καθα-ρισμού μπορείτε να βρείτε εύκολα στο internet.

Page 60: Chill Out (May - June 2010)

Ο Kurt Donald Cobain γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967 και μεγά-λωσε σε μία μικρή πόλη της Αμερικής. Παρόλο που από μικρός φημιζόταν για το φιλελεύθερο πνεύμα τoυ ο χωρισμός των γονιών του, όταν ο ίδιος ήταν μό-λις εφτά χρονών, τον επηρέασε πάρα πολύ και αποτέλεσε τον κυριότερο πα-ράγοντα στη διαμόρφωση της προσω-πικότητας και του χαρακτήρα του. Με-ταμορφώθηκε σε ένα παιδί καχύποπτο, ιδιόρρυθμο και ομοφοβικό. Μάλιστα στο σχολείο τον αποκαλούσαν ομοφυλόφι-λο, πράγμα για το οποίο ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν «gay in spirit» και μάλιστα φή-μες τον ήθελαν να ζωγραφίζει με σπρέι στα καπό των αυτοκινήτων «Ο Θεός εί-ναι Γκέι». Σε συνεντεύξεις του αργότερα έλεγε για εκείνη την περίοδο της ζωής του: «Θυμάμαι να νιώθω ντροπή για κά-ποιο λόγο. Ντρεπόμουν για τους γονείς μου. Δεν μπορούσα πια να αντικρίσω κάποιους φίλους μου από το σχολείο, γιατί ήθελα απελπισμένα να έχω την κλασική, ξέρετε, συνηθισμένη οικογέ-νεια. Μητέρα, πατέρα. Ήθελα αυτή την ασφάλεια!». Όλη αυτή η συμπεριφορά τον ακολού-θησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ατάκα που έδωσε ένας συνεργάτης του όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τον Kurt Cobain με μία φράση: «Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ο οποίος χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε μπορεί να σε κά-νει να αισθανθείς πάρα πολύ άσχημα!». Η μουσική ήταν το καταφύγιο του από πολύ μικρή ηλικία. Στα δεκατέσσε-ρα του απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και μόλις μέσα σε έξι μήνες άρχισε να δουλεύει πάνω σε δικά του κομμάτια! Στο λύκειο γνωρίζει τον Krist Novoselic, έναν ακόμα ένθερμο υποστηρικτή του πανκ ροκ, ο οποίος γίνεται μόνιμος συ-

νεργάτης του επιτελώντας τον ρόλο του μπασίστα. Το 1987 δημιούργησαν μαζί τους «Νirvana». Το όνομα του συγκρο-τήματος το εμπνεύστηκε ο Cobain από τη βουδιστική φιλοσοφία και για τον ίδιο αντιπροσώπευε: «freedom from pain, suffering and the external world». Παρό-λο που στα τραγούδια του Cobain είναι έντονη η αίσθηση του Χριστιανισμού, ο ίδιος δήλωνε βουδιστής. H φήμη των Nirvana εξαπλώνεται πάρα πολύ γρή-γορα και η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους «Nevermind», το οποίο έγινε δέκα φορές πλατινένιο, έκανε τον Cobain παγκοσμίως γνωστό. Πολλοί πι-στεύουν ακόμα πως ο Cobain «έσωσε» τη rock μουσική τη δεκαετία του ‘90. Κύκνειο άσμα των συνθετικών δημιουρ-γιών του αποτέλεσε ο δίσκος “In Utero”, που ήταν και το τελευταίo άλμπουμ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά σπου-δαία συγκροτήματα της «grunge» μου-σικής εκείνης της εποχής επηρεάστηκαν καθοριστικά από τον Cobain.Ο ίδιος όμως ένοιωθε πολύ άσχημα με όλο αυτό το «μεγαλείο».

Παρόλο που υπήρξε η μεγαλύτερη μου-σική προσωπικότητα της γενιάς του, εξακολουθούσε να είναι πολύ αδύνα-μος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε έντονα προβλήματα εθι-σμού σε ναρκωτικές ουσίες. Μαζί με τη γυναίκα του, την Courtney Love -τρα-γουδίστρια των Hole, την οποία γνώ-ρισε σε μία συναυλία του, κάνανε χρήση διάφορων ουσιών μέχρι να μπορούν να μην σκέφτονται. Όταν η Courtney έμεινε έγκυος κάνανε μία προσπάθεια απεξάρ-τησης αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά τη γέννηση της κόρης τους, Frances Bean, οι ίδιοι θεωρήθηκαν ακατάλληλοι για γονείς, αλλά μετά από πολλούς δικαστι-κούς αγώνες κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι την κηδεμονία. Παρόλα αυτά η σχέση μεταξύ τους χειροτέρευε κι ο γά-μος τους δεν πήγαινε καθόλου καλά. Ο Cobain ένοιωθε όλο και πιο μόνος. Τον Απρίλιο του 1994, ο Cobain βρέθηκε πεθαμένος στο σπίτι του στη λίμνη Ου-άσινγκτον. Ο ιατροδικαστής είπε ότι το σώμα του βρισκόταν εκεί για μέρες κι ότι η ημερομηνία θανάτου του ορίζεται η 5η Απριλίου. Δίπλα του υπήρχε ένα σημεί-ωμα αυτοκτονίας που έλεγε:

«Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημι-ουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο...εδώ και πάρα πολλά χρόνια». .

Life of a Legend

KURTCOBAIN Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΩΝ 90’ Αγνή- Ελένη

Page 61: Chill Out (May - June 2010)

61

Beach Party

ΣΚΕΨΕΙΣ & ΙΣΤΟΡΙΕΣΠαναγιώτης

Μόλις είχε τελειώσει η εξεταστική. Η ζέστη ήταν αφόρητη, όπως επιβάλλεται να είναι στις αρχές Ιουλίου. Καθόμουν με το μποξεράκι στο μπαλκόνι τεμπελιά-ζοντας. Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο αν και είναι πολύ κουραστική. Ο ήλιος είχε αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα και ήταν λίγες οι ώρες που με χώριζαν από το βραδινό beach party. Έπρεπε να είχα ήδη αρχίσει την προετοιμασία.

Πήγα στο σπίτι του παππού μου να του σερβίρω βραδινό. Έβγαλα το τσίπου-ρο που έχει κρυμμένο και δύο σφη-νοπότηρα. Τον κέρασα και αντάμειψα τον εαυτό μου με τρία ποτηράκια. Το καλύτερο stretching για μια δύσκολη βραδιά. Γύρισα σπίτι, ντύθηκα, πήρα το μαγιό μου και πέταξα μια βιταμίνη να διαλυθεί σ’ ένα ποτήρι νερό. Ο φίλος μου ο Θανάσης μπήκε στην κουζίνα τη στιγμή που άδειαζα το ποτήρι με το βα-θυπράσινο περιεχόμενο. «Είσαι εντελώς βλάκας;» μου φώναξε. «Πίνεις σκέτο λάδι;» Ρεύτηκα δυνατά και τον κοίταξα. Το εννοούσε. «Φυσικά», του απάντησα, «το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα στρώμα στο στομάχι και έτσι μπορώ να πιω όσα ποτά θέλω χωρίς να ζαλίζομαι. Δοκίμα-σέ το κι εσύ. Μπορεί να έχει χάλια γεύση αλλά το βράδυ θα μ’ ευχαριστείς» και με αυτά τα λόγια του έβαλα μια κούπα λάδι. Ειλικρινά δεν περίμενα να το κάνει, αλλά αυτός έκλεισε τα μάτια και με μια έκφραση αηδιασμένης αποφασιστικότη-τας άρχισε να καταπίνει το λάδι με με-γάλες γουλιές. Περίμενα να το πιει όλο και μετά ξέσπασα στα πιο δυνατά γέλια. Έπεσα στο πάτωμα και γελούσα με κομ-μένη την ανάσα, χωρίς να μπορώ να το ελέγξω.

Μετά από 15 λεπτά περίπου ανέκτησα τον έλεγχο του εαυτού μου και μπή-καμε στο αυτοκίνητο για να πάμε στο πάρτι. Περάσαμε από την Εθνική Άμυνα και πήραμε δύο κοπέλες. Την ώρα που οδηγούσα, προσπαθούσα να ξεχάσω το συμβάν και απέφευγα να κοιτάω το Θα-νάση για να επικεντρωθώ στις κοπέλες. Η αλήθεια είναι ότι τον λυπόμουν. Τον έβλεπα με την άκρη του ματιού μου να

ζορίζεται και να αφήνει μικρά διακριτι-κά, ρεψιματάκια. Μόλις βγήκαμε απ’ το αμάξι, η μία κοπέλα με πλησίασε και με ρώτησε τι είχε ο Θανάσης. Της είπα ότι χώρισε με την κοπέλα του και δεν ήταν πολύ καλά αλλά αν κάποιος μπορούσε να του φτιάξει τη διάθεση σίγουρα ήταν αυτή… Εκείνη ακριβώς τη στιγμή πετά-χτηκε η δεύτερη κοπέλα και ρώτησε τι ήταν αυτό που μύριζε σαν καντήλι μέσα

στο αυτοκίνητο. «Είμαι άνθρωπος της εκκλησίας» της πέταξα και απομακρύν-θηκα γελώντας δυνατά.

Άρχισα να γεμίζω τον οργανισμό μου με αλκοόλ. Να κάτι που ποτέ δε βαριέ-μαι να κάνω. Όσο περνούσε η ώρα το πάρτι μεγάλωνε. Κόσμος ερχόταν, έπι-νε, χαλάρωνε και έμπαινε στη θάλασ-σα για μια βουτιά. Πήγα πίσω από ένα δέντρο γδύθηκα, φόρεσα το μαγιό μου και έπεσα στη θάλασσα. Βραδινό, μεθυ-σμένο μπάνιο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα είναι αφροδισιακό. Πλησίασα μια παρέα και άρχισα να πειράζω τις κοπέλες, αλλά μάλλον έγινα ενοχλη-τικός γιατί απομακρύνθηκαν. Τζίφος. Βγήκα έξω, σκουπίστηκα και χωρίς να καταλάβω το πώς, βρέθηκα με ένα ωραίο, μεγάλο, «καλοκαιρινό» τσιγάρο στο χέρι μου. Το λαμπάδιασα, αλλά την ίδια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν έχει πλάκα αν είσαι μόνος σου. Είδα από μα-κριά μια γνωστή μου που σίγουρα θα χαιρόταν με αυτό που είχα στο χέρι μου. Απομακρυνθήκαμε από το πλήθος, κα-θίσαμε σε μια ξαπλώστρα και το καπνί-σαμε. Της έδωσα την τελευταία τζούρα και εκείνη φύσηξε τον καπνό στο στόμα μου με ένα φιλί.

Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που θυμόμουν όταν ξύπνησα. Ευχήθηκα να μην ήταν και το τελευταίο πράγμα που έγινε. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα ου-ρανό. Σκατά! Ήμουν μέσα σε μια βάρκα. Όλα τα ερωτηματικά του κόσμου μαζεύ-τηκαν στο κεφάλι μου, που ήταν έτοιμο να εκραγεί από τον πονοκέφαλο. Ανα-κατεύτηκα και ξέρασα με θόρυβο στο νερό και το μόνο που μπόρεσα να σκε-φτώ ήταν, πόσο βρώμικη πρέπει να είναι η θάλασσα με όλα αυτά τα ψάρια που αφοδεύουν και κάνουν σεξ εκεί κάτω…

Page 62: Chill Out (May - June 2010)

ε το που μπαίνει καλοκαίρι είμαι τόσο χαρωπή και γε-λαστή που κάποιες φορές καταντάει κουραστικό…

αλλά ποιος νοιάζεται; Η διάθεση μου φτιάχνει με το που βγαίνει ο ήλιος και με το που τα ελαφριά και μικρά καλοκαι-ρινά ρουχαλάκια μου βγαίνουν μπρο-στά-μπροστά στην ντουλάπα. Αυτό το καλοκαίρι έχω πάθει εμμονή με τις που-καμίσες. Φυσικό επόμενο αφού ξεπρο-βάλουν μπροστά μου σε κάθε μαγαζί που επισκέπτομαι. Ο τρόπος που μπο-ρείς να φορέσεις μια πουκαμίσα είναι τόσο πολλοί που κάθε φορά μπερδεύ-ομαι… Ας τα βάλω όμως σε μία τάξη και την επόμενη φορά απλά θα ανοίξω το τεύχος και τσουπ θα διαλέξω μία στην τύχη. Βαριέμαι να σκέφτομαι, καλοκαίρι είναι. Έτσι έχουμε:

1ος τρόπος: Ο πιο κλασσικός τρόπος να φορέ-σεις μια πουκαμίσα το πρωί είναι με μία κοντή φούστα ή ένα κοντό σορτσάκι. Αν φορεθεί με αυτό τον τρόπο καλό θα ήταν τα πάνω κουμπιά και τα τελευταία να παραμένουν ανοιχτά γιατί δεν είναι ωραίο να προκαλείς πρωινιάτικα…

2ος τρόπος Ένας άλλος τρόπος, ίσως λίγο πιο απογευματινός που με μία αλλαγή πα-πουτσιού γίνεται και βραδινός, είναι να φορέσεις την πουκαμίσα μόνη της με μία ζώνη από πάνω, φαρδιά κατά προτίμη-ση. Το απόγευμα μπορείς να την συνο-δεύσεις με φλατ πέδιλο που ίσως είναι στολισμένο με κάτι γυαλιστερό και αν η βραδιά σου συνεχίσει σε κάποιο καυτό opening έχε το μικρό βραδινό τσαντάκι και τα πανύψηλα πέδιλα σου στην τερά-στια απογευματινή τσάντα. Μια αλλαγή τόσο απλή μπορεί να σε κάνει την πιο καλοντυμένη για το βράδυ.

3ος τρόπος Η πουκαμίσα ή ένα αντρικό που-κάμισο είναι η αγαπημένη μου ζακέ-τα. Μιας και το ύφασμα είναι τόσο λεπτό, είναι ότι καλύτερο για την απογευματινή ψύχρα. Απλά φόρεσε το πουκάμισο, ξε-κούμπωσε τα 4 τελευταία κουμπιά από κάτω και πάρε τις μύτες και δέσε τες στην πλάτη σου. Τον φιόγκο που θα φτιάξεις απλά γύρισε τον προς τα μέσα. Μάζεψε και τα μανίκια για να είναι σαν τριών τετάρτων και είσαι έτοιμη.

Τα πουκάμισα που αποτελούν την καλύτερη επιλογή είναι τα μονόχρωμα, με έντονα χρώματα ή διάφορες αποχρώσεις του λευ-κού. Επίσης μια άλλη καλή επι-λογή είναι η επιλογή πουκαμίσας με χοντρή ρίγα που κάνει έντονη αντίθεση σε χρώμα με το υπόλοι-πο κομμάτι. Ψάξε να βρεις τις πιο πρωτότυπες, γιατί έτσι θα κάνεις μεγαλύτερη εντύπωση. Χρώματα σε εκρού με χρυσή ρίγα, μπλε με κόκκινη ρίγα, φούξια με πετρόλ ρίγα και άλλες πολλές.

Όπως σας είπα, όπου και να πάτε, η ποικιλία είναι τεράστια. Η επιλογή είναι δική σας και σίγουρα θα εκπροσωπεί το δικό σας ξεχωριστό γούστο. Αν τίποτα δεν σας ευχαριστεί μια τελευταία λύση είναι η πλέον παραδοσιακή. Κλέψτε το πουκάμισο του φίλου σας που για έναν περίεργο τρόπο πάντα μας πάει καλύτε-ρα…!Καλές διακοπές σε όλους!!!

Mόδα

ΜΧρύσα

ΚΛΕΨΤΟ…

Page 63: Chill Out (May - June 2010)

Το Καλοκαίρι ο ήλιος είναι πιο δυνατός, άρα πρέπει να προσέξουμε την επιδερμίδα μας με ένα αντηλιακό την ημέρα, μετά από την ενυδατική κρέμα, που έχουμε τοποθετήσει στο πρόσωπό μας ή με μία κρέμα ενυδατική και αντηλιακή μαζί. Τα βασικά στοιχεία που πρέ-πει να έχει το μακιγιάζ μας είναι να δείχνει φωτεινό, ελαφρύ και να έχει έντονα χρώματα.

63MAKE-UP

Μαρία

ΒΑΣΗ Το make-up που θα χρη-σιμοποιήσουμε θα είναι ένα με δύο τόνους πιο σκούρο από το χειμερι-νό μας, αν άλογα με το χρώμα που έχουμε πάρει. Το απλώνουμε έτσι ώστε να φαίνεται φυσικό το απο-τέλεσμα και έπειτα το φιξάρουμε με πούδρα. Σκιάζουμε με ένα καφέ-μπεζ ρουζ ή με μία τερακότα κάτω από τα ζυγωματικά μας και φωτί-ζουμε κάτω από τα μάτια, ώστε να δώσουμε έμφαση στα μάτια και να δημιουργήσουμε αντίθεση στο πρό-σωπο. Αν θελήσουμε να δώσουμε πιο λαμπερό αποτέλεσμα, μπορού-με να τοποθετήσουμε ένα φωτεινό τόνο πάνω στα ζυγωματικά με ιρι-δίζον πούδρα, αλλά πάντα χωρίς υπερβολή, γιατί το πρόσωπό μας θα δείχνει να έχει γυαλάδα.

ΜΑΤΙΑ Μπορούμε να σχεδιά-σουμε, με ένα μαύρο μολύβι, μία γραμμή στο πάνω και κάτω βλέφα-ρο και να τις ενώσουμε στην εξω-τερική γωνία του ματιού. Σβήνουμε ελαφριά τις γραμμές με ένα πινέλο για να μην έχουμε άγριο αποτέλε-σμα. Εάν θέλουμε αντί για μολύβι να βάλουμε αϊ-λάινερ τότε θα σχε-διάσουμε μία γραμμή, η οποία θα είναι στο άνω βλέφαρο μόνο και στο κάτω εάν θελήσουμε θα σχε-διάσουμε μία λεπτή γραμμή με τη σκιά που επιλέξαμε για το άνω βλέ-φαρο, με ένα πινέλο. Τα χρώματα που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι ζωντανά και έντονα, γιατί φεύγουμε πλέον από τις μουντές αποχρώσεις του Χειμώνα. Προτιμάμε να χρη-σιμοποιούμε γήινες αποχρώσεις, όπως καφέ, μπεζ, ροζ, πορτοκαλί, κεραμιδί, λαδί. Επίσης μπορούμε να συμπληρώσουμε χρώματα όπως αποχρώσεις του μπλε, του μοβ και του πράσινου. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χρώματα του μπλε ή του μοβ πρέπει να προσέ-

ξουμε την τοποθέτησή τους στα βλέφαρα, για να μην σκορπιστεί το χρώμα κάτω από τα μάτια, διότι τότε θα έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα δημιουργώντας μαύρους κύκλους. Φωτίζουμε με μία σκιά μπεζ-λευκό κάτω από τα φρύδια για να δώ-σουμε ύψος και να τονίσουμε το μακιγιάζ μας και αν θελήσουμε να δείχνει πιο φρέσκο συμπληρώνουμε με ιριδίζον μπεζ σκιά, πάνω ακριβώς από την προηγούμενη, κάτω από τα φρύδια. Τέλος βάζουμε μάσκαρα και χτενίζουμε τα φρύδια μας.

ΡΟΥΖ Πάνω από την τερακό-τα ή το καφέ-μπεζ ρουζ, που έχουμε βάλει κάτω από τα ζυγωματικά, το-ποθετούμε το ρουζ πάνω στα ζυγω-ματικά. Το ρουζ θα είναι σε αποχρώ-σεις του κόκκινου, του ροζ και του

κοραλλί. Επιλέγουμε αποχρώσεις που ταιριάζουν με το στυλ του μα-κιγιάζ που κάνουμε, για να έχουμε αρμονία στο πρόσωπο. Γενικά το αποτέλεσμα που θα έχουμε, θα είναι μπρονζέ και θα δείχνουμε πιο μαυ-ρισμένοι.

ΧΕΙΛΗ Με ένα μολύβι σε φυσικό χρώμα χειλιών κάνουμε περίγραμμα στα χείλη μας και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με χρώμα. Τα χρώματα που προτιμάμε για το Καλοκαίρι εί-ναι ανοιχτά, όπως αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του ροζ. Αν έχουμε μεγάλα χείλη σε σχέση με τα μάτια και γενικά με όλο το πρόσωπο πρέπει να χρησιμοποι-ούμε αποχρώσεις του κόκκινου, ώστε να τα κάνουμε να φαίνονται πιο μικρά. Ενώ τα μικρά χείλη για να τα τονίσουμε πρέπει να χρησιμο-ποιούμε αποχρώσεις φυσικές αλλά να βάζουμε πάντα λιπ-γκλος για να φαίνονται πιο σαρκώδη.

Το Καλοκαιρινό μακιγιάζ δεν απαιτεί συγκεκριμένα χρώματα και ορισμένα στυλ μακιγιάζ, όλα μπο-ρούν να χρησιμοποιηθούν. Οπότε οι δοκιμές στα χρώ-ματα είναι βασικές. Επιλέ-γουμε πάντα χρώματα που πιστεύουμε ότι μας ταιριά-ζουν και που προτιμάμε.

Page 64: Chill Out (May - June 2010)

Ανέκδοτα Ώρα χαλάρωσης

1 ): Ένας τσιγκούνης παίρνει τηλέφωνο σε μια εφημερίδα για να κανονίσει τα σχε-τικά με την δημοσίευση του θανάτου της γυναίκας του.

- «Ναι, γεια σας. Θα ήθελα να σας δώσω να δημοσιεύσετε ένα κείμενο σχετικά με τον θάνατο της γυναίκας μου».

- «Ξέρετε κύριε η χρέωση είναι με την λέξη, η οποία στοιχίζει 5 € η μία».

- «Χμμμμ», σκέφτεται ο τσιγκούνης. «Τότε γράψτε... Μαρία πέθανε».

- «Ξέρετε κύριε, δεν μπορείτε να βάλετε τόσο μικρό κείμενο, το ελάχιστο είναι πέ-ντε λέξεις».Το σκέφτεται λίγο ο τσιγκούνης και του λέει:

- «Βάλτε τότε... Μαρία πέθανε, πωλείται Fiat Punto»

2 : ) Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης. Ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική:

- «Οργανωμένη χώρα», λέει, «τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα. Μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση».Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κόλασης. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα στα γερμανικά “ΚΟΛΑΣΗ”. Χτυπάει. Του ανοί-γει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.

- «Να δω πώς είναι», του απαντά εκείνος.- «Ούτε να το σκέφτεστε!», του απαντά ο υπάλληλος! «Όλη την ημέρα μας δέρνου-νε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γε-μάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!»Όπου φύγει-φύγει ο Έλληνας. Στη συνέ-χεια δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!

Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη, όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη “ΚΟΛΑ-ΣΗ». Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει “ΟΑΣΗ”.

- «Ελληνική ανοργανωσιά...», μουρμουρί-ζει.Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους... Μοιάζουν με μουσική. Πλησι-άζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακού-γεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλα-μάδες κ.λ.π. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι, τύφλα στο μεθύσι, και τον ρωτά τι θέλει.

- «Ήρθα να δω πώς είναι», του λέει και βά-ζει το κεφάλι του μέσα.Ποτά, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταού-λια... Γενικώς, μπάχαλο!Τρελαίνεται ο τύπος:

- «Καλά ρε φίλε, τι γίνεται εδώ;»- «Άσε φίλε, χάλια!», του λέει ο μεθυσμέ-νος. «Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τε-ράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.

- «Πλάκα μου κάνεις;;;», απαντάει ο πεθα-μένος. «Εδώ πίνετε και γλεντάτε!»

- «Εεε, ξέρεις πως είναι μωρέ εδώ στην Ελ-λάδα... Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια...»

3 : )Ένας άντρας πάει για εξετάσεις στον ου-ρολόγο του. Στο ιατρείο λέει στον ιατρό:

- «Υποσχεθείτε μου ότι δε θα γελάσετε».- «Ξεχνάτε ότι είμαι επαγγελματίας; Στα 20 χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα ποτέ μου δεν έχω γελάσει σε βάρος ασθε-νή», απαντάει ο ιατρός.

- «Καλά τότε,» του λέει ο άντρας και βγά-ζει το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας το μικρότερο μόριο που είχε δει ο ιατρός στη ζωή του. Είχε το μέγεθος μιας μπαταρίας του τηλεκοντρόλ!Ανίκανος να ελέγξει τον εαυτό του, ο ια-τρός αρχίζει να «χαχανίζει» και το «χαχα-νητό» του γρήγορα εξελίσσεται σε «υστε-ρικό» γέλιο. Μετά από 10 λεπτά

καταφέρνει να σταματήσει και να ανασυ-γκροτηθεί.

- «Σας ζητώ συγνώμη,» του λέει. «Αλήθεια. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Στο λόγο της τιμής μου ως ιατρού και τζέντλεμαν σας υπό-σχομαι ότι δε θα ξανασυμβεί. Πείτε μου τώρα, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε;»

- «Έχει πρηστεί...»

Ο πιο καλός ο μαθητής…1. Η άρπα παιζόταν από γυναίκες που ήταν παρθένες από τη μέση και κάτω.2. Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμα-μίνες. 3. Η διαφορά μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών είναι ελάχιστη. Εμείς έχουμε τον παπά και αυτοί τον Πάπα!4. Τι γνωρίζετε για την έρημο Σαχάρα; Στην έρημο Σαχάρα έχει ερημιά. Δεν υπάρχει ψυχή…

SUDOKU2 5 6 9

5

6 1 3 7

5 4 8 1

8 9 4

9 7 4 2

5 7 6 9

1

3 9 2 8

Αυτοκριτική

Page 65: Chill Out (May - June 2010)

Le Pol 1982

Αυτοκριτική 65Δεν σας έτυχε ποτέ να διαβάσετε κάτι και να θέλετε να τα «χώσετε» σ’ αυτόν που το έγραψε; Ε λοιπόν, αυτό κάνω εγώ! Τα «χώνω» στους άλλους συντάκτες του περιοδικού. Είμαι ο προπονητής της εξέδρας, ο άνθρωπος που τα ξέρει όλα! Αφού διαβάσετε, λοιπόν, τα κείμενα, ελά-τε να συμφωνήσετε μαζί μου! Ρε, ας ήμουν εγώ αρχισυντάκτης...

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Καταγγέλλω το Βύρωνα ως ψεύτη και συκοφάντη !!! Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι όλοι οι άντρες θα επέλε-γαν με μόνο κριτήριο το στήθος της γυναίκας. Θα κοιτούσαν και το ποπό. Έλεος με τη συνεχή υποβάθμιση του αντρικού γούστου. Άνθρωποι είμαστε όχι ζώα.

Παγωτό: ένας αιώνιος κα-λοκαιρινός πειρασμός!Φάτε φάτε παγωτά… Και μετά αρχίστε τα «Μωρό μου πάχυνα; Μωλάκι έχω ψωμάκια; Μα πως έγινε αυτό ζουζου-νάκι μου αφού εγώ δεν είχα ποτέ κυτ-ταρίτιδα» Αφού έχεις φάει 11 παγωτά σε 8 μέρες και η περιφέρεια σου είναι 88 πόντοι. Τυχαία η μπάκα ; Δε νομίζω…

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

Να πας 5 μέρες διακοπές με τους/τις φίλους/ες χωρίς να στα ζαλίζει και να σε γεμίζει τύψεις το έτερο σου ήμισυ. Καλά κάνε όνειρα ..

ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΣΩ SMS

Προσπαθεί να εξηγήσει την αξία του μουντιάλ σε γυναίκα με παράδειγμα το «Highlander». Το παιδί είναι κατάχαζο. Ακούστε κορίτσια. Το μουντιάλ είναι σαν τη Eurovision, σε παγκόσμιο όμως επίπεδο και με μία ομάδα με τους καλύ-τερους «καλλιτέχνες» από κάθε χώρα.

Φανταστείτε δηλαδή την Ελλάδα να στέλνει Βίσση, Βανδή, Παπαρίζου και από την άλλη η Αμερική με Madonna, Gaga, Beyonce. Όσο για τις εκπομπές μετά; Απλά φανταστείτε τα μεσημερια-νάδικα το βράδυ.

ΑΝΤΡΕΣΜπλα μπλα μπλα χυλόπιτα, μπλα μπλα γαϊδούρι, κομπλεξικός, ψώνιο…

Φτιάξτο all alone… με καλοκαιρινή διάθεση!!

Θα χρειαστείς: Ένα μπουκαλάκι παγω-μένο νερό, ένα σέικερ, καφέ, ζάχαρη και καλαμάκι!Εκτέλεση: Βάζεις το καφέ με τη ζάχαρη στο σέικερ και τα ανακατεύεις καλά με λίγο νερό. Συμπληρώνεις με νερό και αν θέλεις προσθέτεις γάλα. Βάλτε το καλαμάκι για να μη γίνετε χάλια. Απόλαυσε επιτέλους ένα ήρεμο Φραπέ χαζεύοντας όλα τα μωρά της παραλίας όσο η κοπέλα σου μαζεύει κοχύλια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ναι, για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τα μαζεύ-ει. Ναι και όμως ΝΑΙ. Αν αρχίσει να μαζεύει φύκια για προ-σάναμμα το Πάσχα μάζεψέ την γιατί και η χαζομάρα έχει όρια.

ΚΛΕΨΤΟ….

Ψηφίζουμε το δεύτερο τρόπο!! Ενισχύ-στε τον με 2 έως 5 κουμπιά ανοιχτά ανάλογα με το που ανήκετε στη κλίμα-κα Τζούλια. Αν ανοίξετε 5 η σαμπάνια που θα σας κεράσουν θα πάει σύννεφο.

Page 66: Chill Out (May - June 2010)

ΖΩΔΙΑ ΚΡΙΟΣΕρωτικά: Αν μέχρι τώρα έχεις πήξει στη ρουτίνα της καθημερινότητας και βαριέσαι, τότε πρότεινε αλλαγές και άρπαξε όποια ευκαιρία σου δίνεται για απόδραση με το αντίθετο φύλο. Αν είσαι μπακούρι, ήρθε ο καιρός να πάρεις τα πάνω σου και να πας και εσύ διακοπές με γκομενάκι.Οικονομικά: Εντάξει θα έχεις πολλές προτάσεις για να «κονομήσεις» χρήμα, αλλά πρόσεχε γιατί κάποιες απλά θα σε παραπλανήσουν. Πρόσεχε τι επιλο-γές κάνεις και θα έχεις χρήμα ακόμη και για Μύκονο.

ΤΑΥΡΟΣΕρωτικά: ΠΩΠΩΠΩ. Αν οι παραγωγοί της γνωστής αισθησιακής ταινίας “Εμμανουέλα” σε είχαν δει τώρα θα πρωταγωνιστούσες! Τι πάθος που υπάρχει στο ζώδιό σου αυτό το διάστημα .Κωλόφαρδη/ε.Οικονομικά: Αν όντως σε είχαν βρει οι παραγωγοί της ταινίας, θα είχες λιώσει στο ευρώ. Ξεκίνα ψάχνε όσο προλαβαίνεις λέμε.

ΔΙΔΥΜΟΣΕρωτικά:Κράτα ψυχραιμία, πιες κανένα ποτήρι «παλαιωμένο» κρασί ( ή αλλιώς ξύδι). Δεν ωφελεί κανέναν ένα μαλλιοτράβηγμα και σκέψου ότι υπάρχουν τόσα γκομενάκια ελεύθερα τριγύρω!Οικονομικά: Ε, θα έχεις κάτι προβληματάκια με τα οικονομικά αλλά μην τρελαίνεσαι, αν κάνεις λίγη οικονομία όλα θα γίνουν! Μην ξεχνάς ότι λε-φτά και τσιγάρα πάντα μπορείς να βρεις…

ΚΑΡΚΙΝΟΣΕρωτικά: Όλοι κάνουμε σκέψεις περίεργες και πέφτουμε λίγο ψυχολο-γικά, αλλά εσύ το παραξήλωσες μου φαίνεται! Όλα είναι στο μυαλό σου, οπότε ηρέμησε και θα τα δεις όλα πολύ καλύτερα απ’ ό, τι νομίζεις.Οικονομικά: Θα σου έρθουν από εκεί που περιμένεις κάτι λεφτά, αλλά μην τρέξεις και τα φας όλα στα μπουζούκια. Ηρεμία για να έχεις να φας και τίποτα.

ΛΕΩΝΕρωτικά: Είπαμε βρε πουλάκι μου, όλοι έχουμε υποχρεώσεις, δουλειές κ.τ.λ. Αλλά είναι σπαστικό από ένα σημείο και μετά για το γκομενάκι να του λες συνέχεια ότι δεν μπορείς. Chill OutΟικονομικά: Κοίτα το ότι έχεις υποχρεώσεις λογικά σου τρώει και λεφτά οπότε μετρίασέ τα, αν και στα «κιτάπια μου» βλέπω μια ανέλιξη ξαφνική στα οικονομικά, αλλά με φειδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣΕρωτικά: Την κότα πολλοί μίσησαν, τον κυνηγό ουδείς! Και ο νοών νοείτω!Οικονομικά: Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τους δικούς σου και να ζη-τήσεις μια αύξηση αποδοχών διότι αν δε το κάνεις τώρα μετά μη γκρι-νιάζεις

ΖΥΓΟΣΕρωτικά: «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώώώώ…». Αυτά είναι ρε φίλε. Κάποιους η ζωή τους δίνει sex appeal και κάποιους τους φτύνει κατάμουτρα (το τελευταίο πήγαινε για μένα).Οικονομικά: Προσπάθησε να είσαι όσο λιγότερο σπάταλος γίνεται. Δύσκο-λες εποχές έρχονται, λεφτά δεν έχουμε, φύλαξε και εσύ τα δικά σου λοιπόν!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ερωτικά: Αν σκεφτείς λίγο έξυπνα, και κάνεις και μια δυο σωστές κινήσεις θα περάσεις «ζωή και κότα» με το γκομενάκι αυτό το διάστημα. Οπότε σκέψου, κάτσε σκέψου, λύση για να βρεις.Οικονομικά: Εντάξει δε χρειάζεται να πάρεις ρούχα που να κάνουν όσο το δάνειο του Δ.Ν.Τ. μπορείς να μετριάσεις τα πάθη σου και με κάτι πιο φτηνό. Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», που λένε και στο χωριό μου.

ΤΟΞΟΤΗΣΕρωτικά: Κοίτα θα μιλήσω μόνο για τα μπακούρια γιατί μόνο για τους έχοντες σχέσεις λέω. Το λοιπόν μπακούρια μου ήρθε ο καιρός να πάρετε τα πάνω σας γιατί τώρα είναι ο καιρός για νέα και δυνατά θεμέλια.Οικονομικά: Θυμάσαι κάτι λεφτά που είχες δανείσει παλιότερα και τα έχεις κλαμένα; Έ παίζει και να ήρθε ο καιρός να τα πάρεις πίσω σιγά-σιγά.

AIΓΟΚΕΡΩΣΕρωτικά: Καλά πρώτη μούρη στο καβούρι έτσι; Ήρθε ο καιρός το προφίλ σου στο πρόσωπο-βιβλίο (facebook) να γεμίσει θαυμαστές/ στριες!Οικονομικά: Εντάξει δε θα κλάψουμε κιόλας. Μπορεί να μην έχουμε και τα λεφτά τα πολλά αλλά τουλάχιστον θα βρεις γκομενάκι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣΕρωτικά: Προχώρα και μη φοβάσαι. Τα άστρα είναι εδώ να σε βοηθή-σουν σε όποια κίνηση ανανέωσης πρόκειται να κάνεις και θα σε βοηθή-σουν να τις δεχτούν και οι άλλοι με χαρά!Οικονομικά: Μπορεί να χρωστούσες μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά τώρα θα σου έρθουν κάποια λεφτά που με σωστές κινήσεις να τα χρησιμοποι-ήσεις εκεί που πρέπει.

ΙΧΘΥΣ Ερωτικά: Έεεερωτα…έεερωτα… Ναι, ναι, ναι. Φεύγουν τα άγχη και ήρθε ο καιρός να πάρεις τα πάνω σου και να περάσεις τέλεια με το πιπινάκι.Οικονομικά: Παντού ευκαιρίες και κακό, για να βγάλεις λεφτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις ποιες επιλογές πρέπει να κάνεις.

Page 67: Chill Out (May - June 2010)
Page 68: Chill Out (May - June 2010)