Top Banner
CHARGE & CHILL YANI DE VLEMINCK, KIM VANGEENBERGE, KIMBERLY MOERMAN, LAURA DE SLOOVER, FLORENCE VAN HEESCHVELDE & IREEN DE LOOF - 3COMF -
80

Charge & Chill

Jul 24, 2016

Download

Documents

Ireendl

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
 • CHARGE & CHILL YANI DE VLEMINCK, K IM VANGEENBERGE, K IMBERLY MOERMAN, LAURA DE

  SLOOVER, FLORENCE VAN HEESCHVELDE & IREEN DE LOOF - 3COMF -

 • Het concept

  Charge & Chill is een innovatieve loungebar opgericht door Gentse studenten uit de richting communicatiemanagement. Bij C&C hoef je je geen zorgen te maken over een dead battery, n van de grootste ergernissen van een student, want wij voorzien de mogelijkheid om je smartphone op te laden op een duurzame manier. Heb je nu een Samsung, een iPhone, een Huawei of iets anders? Het maakt niet uit, wij zorgen voor een totaalpakket aan opladers.

  Daarnaast kun je bij C&C ook nog terecht voor een relaxte avond met vrienden en kun je genieten van enkele verrukkelijke hapjes. Wij bieden een vaste menukaart met een gevarieerd aanbod aan drank en hapjes. Wij werken ook elke week met een wereldkeuken. De bedoeling is om elke week een bepaald land en zijn keuken in de kijker te stellen.

  Laat jullie verrassen!

 • Het concept

  De charge in onze Charge & Chill staat voor:

  Duurzaam &

  Geen stress voor een dead battery

 • Het concept

  De chill in onze Charge & Chill staat voor:

  Samen chillen met vrienden voor het uitgaan &

  Nieuwe smaken van verschillende wereldkeukens ontdekken

 • Onze kanalen

  Website: http://chargeandchill.wix.com/loungebar

  Facebookpagina: https://www.facebook.com/chargeandchill/?fref=ts

  Instagram: https://www.instagram.com/chargeandchill/

  Twitter: https://twitter.com/ChargeAndChill

 • Missie & Visie Visie

  Veel jongeren irriteren zich aan het feit dat hun batterij plat is na een dag op school of tijdens het uitgaan. Er is vaak geen tijd genoeg om de smartphone op te laden voor het uitgaan. Daarom willen wij deze twee combineren: opladen n uitgaan.

  Missie Wij willen een betaalbaar alternatief bieden voor alle studenten die een smartphone bezitten. Wij hebben een innovatief concept bedacht: een bar waar je je smartphone kan opladen. Wij maken daarbij gebruik van groene energie door middel van zonnepanelen. Dit is dus een milieubewust en duurzaam concept. Daarnaast bieden wij ontspanning door onze unieke loungebar. Studenten kunnen hier genieten van onze wereldkeuken en terwijl hun smartphone opladen. Wij maken gebruik van verse producten in het bereiden van onze tapas. Wij geven de studenten voldoening door deze twee ideen te combineren.

 • Onze waarden

  Betaalbaar

  Doelgericht

  Innovatief

  Milieubewust

  Duurzaam

  Ontspanning

  Uniek

  Voldoening

 • USP

  Wij bieden een uniek concept aan waarbij duurzaam opladen centraal staat (Charge). Wie zijn smartphone wil opladen kan in onze loungebar terecht. Tijdens het wachten kan de klant genieten van een hapje of een drankje (Chill). Daarnaast bieden wij elke week een andere wereldkeuken aan.

 • Doelstellingen Ondernemingsdoelstellingen

  Tegen december 2016 wil Charge & Chill graag een break-even hebben. Natuurlijk is het mooi meegenomen als we tijdens ons startjaar omzet zouden halen, maar een break-even is ons streefdoel aangezien we met lage prijzen werken voor de studenten.

  Aangezien duurzaamheid en milieubewust twee belangrijke waarden zijn, willen we een sterke maatschappelijke positie innemen tegen december 2016.

 • Doelstellingen Marketingdoelstellingen

  Betaalbaar is ook een belangrijke waarde van onze organisatie. Daarom zullen we onze prijzen aanpassen door te vergelijken met anderen. Tegen december 2016 willen we daarom behoren tot de 5 betaalbaarste loungebars in Gent.

  PR-doelstellingen

  Tegen december 2016 willen we een goed netwerk hebben uitgebouwd met leveranciers. Daardoor hopen we vaste leveranciers te hebben om het jaar nadien, in 2017, nog betere diensten aan te bieden. Door te werken met vaste leveranciers kunnen we waarschijnlijk kosten drukken en onze prijzen betaalbaar houden.

 • Doelstellingen Communicatiedoelstellingen

  Kennis

  Tegen december 2016 moet 50% van onze doelgroep weten dat Charge & Chill een duo-pakket aanbiedt, namelijk opladen en genieten van de wereldkeuken met vrienden.

  Tegen december 2016 moet 50% van onze doelgroep weten dat Charge & Chill staat voor een onderneming dat betaalbaar is en milieubewust oplaadt. Duurzaamheid is namelijk n van onze belangrijkste waarden.

  Gedrag

  Tegen december 2016 wil Charge & Chill dat 20% van de doelgroep een bezoek heeft gebracht aan onze loungebar.

  Attitude

  Tegen december 2016 moet zeker 15% van de doelgroep die is langsgekomen, tevreden zijn over onze dienst.

 • Themas Charge & Chill heeft gecommuniceerd rond twee themas: een totaalpakket duurzaam opladen en een mogelijkheid om te eten met een wereldkeuken.

  Totaalpakket duurzaam opladen

  Tijdens onze communicatie ligt de nadruk op het duurzaam opladen omdat dat onze loungebar uniek maakt. We communiceren over onze verschillende soorten opladers, hoe we groene stroom voorzien Het duurzaam opladen is dan ook een sterkte van Charge & Chill waarmee we ons onderscheiden van de concurrenten.

  Wereldkeuken

  Bovenop het opladen zetten we elke week een ander land met zijn specialiteiten in de kijker. Op die manier kunnen de jongeren een nieuwe cultuur leren kennen. Elke week communiceren we over onze nieuwe wereldkeuken via uitnodigende collages en onze aangepaste menukaarten.

 • SWOT-analyse Sterktes - Verschillende voordelen in n - Duurzaam opladen - s Avonds geopend - Wereldkeuken - Snelle service - Gratis WIFI - Opgericht door studenten (doelgroep

  zelf) - Aanwezig op verschillende sociale

  media - Gevestigd in studentenbuurt

  Zwaktes - Geen mogelijkheid om laptops op te

  laden - Nog niet echt naambekendheid

  Kansen - Aanbieden van opladers voor laptops - Aanwezig in andere Vlaamse

  studentensteden - Geen van de concurrenten heeft een

  wereldkeuken met elke week een andere cultuur

  Bedreigingen - Strengere wetgeving in verband met

  duurzaamheid - Andere bars die dit aanbieden - Veranderingen in technologiesector

 • Concurrentieanalyse Oplaadbar

  De Oplaadbar is onze grootste concurrent, want ze bieden een oplossing voor hetzelfde probleem. Jongeren willen altijd bereikbaar zijn, maar smartphones hebben geen lange batterijduur. De Oplaadbar heeft niet alleen opladers voor smartphones, maar ook voor tablets en computers. Daarnaast kunnen studenten hun smartphone ook draadloos opladen. Ondertussen kunnen ze genieten van een koffie, ijsthee of snelle hap. Bovendien kunnen studenten hun toestel binnenbrengen bij de afhaaldienst. De Oplaadbar wil zowel digitaal als mentaal opladen. Op de website staat dat de prijzen voordelig zijn, maar de precieze prijzen kennen we niet. De Oplaadbar is actief op Facebook, Twitter en Instagram. Ze hebben ook een eigen website. Duurzaamheid is niet belangrijk voor de Oplaadbar.

 • Concurrentieanalyse Charge It

  Charge It is eveneens een grote concurrent. Het is geen loungebar, maar een innovatieve automaat waarmee studenten snel en gemakkelijk hun gsm kunnen opladen. Het concept is simpel. Studenten kunnen hun gsm in een oplaadvakje met verschillende USB-kabels leggen. Deze vakjes worden beveiligd met een vingerafdruk. Studenten krijgen een ticket en moeten hiermee betalen als ze terugkomen. Charge It is actief op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben ze een eigen website en applicatie. Charge It is niet actief bezig met duurzaamheid.

 • Concurrentieanalyse Wasbar

  De Wasbar is een onrechtstreekse concurrent van Charge & Chill, omdat het ook een conceptbar in Gent is, populair bij studenten. Het concept bestaat enerzijds uit wassen en anderzijds uit eten en drinken. In de Wasbar kunnen studenten hun was laten draaien, terwijl ze genieten van een lekkere koffie, cocktail of lunch. Studenten kunnen tijdens het wachten ook genieten van een mini ontbijt, Wasbar-ontbijt of zalig weekendontbijt. Daarnaast kunnen studenten er een feest of evenement organiseren. De Wasbar is actief op Facebook en Instagram. Ze hebben ook een eigen website. Duurzaamheid is niet belangrijk voor de Wasbar.

 • Stakeholders: extern Vastgoedkantoor

  Bij het openen van een zaak is het de bedoeling dat een geschikt pand gevonden wordt. Het vastgoedkantoor dat we hier voor raadplegen is een externe stakeholder. Het kantoor heeft er baat bij of we al dan niet een geschikt pand bij hen vinden.

  De bank

  Om een pand te kunnen kopen, is een lening essentieel. We moeten op zoek gaan naar de geschikte bank die ons een interessante lening kan geven. Als we bijvoorbeeld kiezen voor KBC, wordt KBC een externe stakeholder aangezien KBC er financieel gezien baat bij heeft dat we voor hen kiezen.

  Stad Gent

  Het volstaat in Gent om n aanvraag in te dienen om een horecazaak op te starten. Als de zaak voldoet aan alle voorwaarden, wordt binnen de 30 dagen een uniek horeca-attest toegediend.

  Vanaf 1 januari 2013 zijn er in Gent nieuwe geluidsnormen wat betreft elektronisch versterkte muziek.

 • Stakeholders: extern Vergunningen

  Voedingsmiddelenvergunning:

  Omdat onze organisatie in contact komt met voeding, is het verplicht om een voedingsmiddelenvergunning aan te vragen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

  Milieuvergunning:

  Deze vergunning bepaalt de technische bepalingen waar we ons aan moeten houden zodat we geen hinder of gevaar vormen voor het milieu, de gezondheid en de veiligheid van de bevolking in de buurt.

  SABAM:

  We moeten een SABAM-bijdrage bepalen zodat we muziek mogen draaien in onze zaak.

 • Stakeholders: extern

  Elektrabel -> elektriciteit en aardgas

  Na een pand en een lening, gaan we op zoek naar een goede elektriciteitsverdeler. Hier kiezen we voor Elektrabel, de verdeler van elektriciteit en aardgas. Elektrabel is ook een externe stakeholder.

  De Watergroep -> water

  Naast elektriciteit en aardgas is er natuurlijk ook nood aan stromend water. Daarom kiezen we voor De Watergroep als waterverdeler. De Watergroep voorziet zo'n 2,8 miljoen mensen van (drink)water in Vlaanderen en staat bekend als een betrouwbaar bedrijf, daarom was de keuze snel gemaakt.

 • Stakeholders: extern Verzekeringen

  Burgerlijke aansprakelijkheid in geval van brand of ontploffing

  Bij het opstarten van een zaak zijn een aantal verzekeringen verplicht. Hiertoe behoort ook de brandverzekering. Deze verzekering dekt de schade die aan derden veroorzaakt wordt door een brand of ontploffing in verzekerde ruimtes.

  Arbeidsongevallenverzekering

  Zodra een organisatie personeel in dienst heeft, is hij verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Zo zijn onze medewerkers verzekerd op, maar ook van en naar het werk.

 • Stakeholders: extern Interieurzaak

  Ondertussen hebben we al een pand, elektriciteit, water en de nodige verzekeringen en goedkeuringen. Nu is het tijd voor de keuze van meubelen en het interieur.

  Investeerders

  Leveranciers drank

  Om een groot aanbod aan drank te kunnen bieden, hebben we een goede drankleverancier nodig. Ook de drankleverancier is een externe stakeholder met een financieel motief.

  Leveranciers voedsel

  We gaan op zoek naar verschillende leveranciers van voedsel aangezien we elke week een andere wereldkeuken toepassen.

 • Stakeholders: extern Concurrenten

  We gaan op zoek naar concurrenten aan de hand van een concurrentenanalyse. Ook concurrenten zijn een externe stakeholder. Zij hebben baat bij het goed of niet goed draaien van onze organisatie aangezien dat hun organisatie kan benvloeden.

  Buren

  Buren kunnen geluids- of vervuilingsoverlast hebben en daarom is het belangrijk dat we een goede band met onze omwoners creren en behouden. Zij hebben er dus baat bij dat er rust, stilte en zo weinig mogelijk vervuiling is.

 • Stakeholders: extern

  Media

  De media kan de organisatie maken of kraken. De media heeft belang bij het verwerven van nieuwe informatie over de organisatie om zo bericht te kunnen geven.

  Klanten (studenten in Gent)

  Klanten komen naar onze zaak met het doel om hun smartphone op te laden en te genieten van een hapje en drankje. Ze dienen tevreden gehouden te worden zodat ze terugkeren naar onze zaak.

 • Stakeholders: intern Werknemers

  Werknemers behoren tot de interne stakeholders van de organisatie. Het is belangrijk om voor hen een goede werksfeer te creren. Zij hebben een groot belang bij de organisatie aangezien hun loon en werkzekerheid er ook van af hangt.

  Management

  Het management heeft het grootste belang bij het welvaren van de organisatie. Logisch, aangezien ze hem opgestart hebben.

  Investeerders, aandeelhouders:

  Investeerders en aandeelhouders steken geld en andere in de onderneming, daarom behoren zij ook tot de interne stakeholders. Zij hebben er belang bij dat hun geld tot zijn recht komt.

 • Doelgroep Momenteel richten we ons tot alle Gentse studenten tussen 18 en 25 jaar. In de toekomst willen we ons concept uitbreiden naar alle Vlaamse studentensteden, namelijk Antwerpen, Brugge, Brussel, Leuven en Kortrijk. Onze doelgroep is bang om iets te missen en wilt altijd up-to-date blijven op sociale media. Generation Y voelt zich naakt zonder smartphone en gaat liever naar huis dan op schok te zijn zonder smartphone.

  Daarnaast bestaat onze doelgroep uit jongeren die graag nieuwe geuren en smaken ontdekken. Ze zijn fastfood beu en zijn op zoek naar afwisseling. Ze willen nieuwe wereldkeukens leren kennen om hun horizon te verbreden.

 • Persona: Jana (20 jaar) Jana is 20 jaar oud. Ze studeert bedrijfsmanagement aan Arteveldehogeschool Gent. Elke woensdag gaat ze uit met haar klasgenootjes. Ze is verslaafd aan haar smartphone. De les begint woensdag om 10 uur, maar haar smartphone houdt het uit tot 18 uur s avonds. Dan slaat de paniek toe, ze is bang om onbereikbaar te zijn. Ze leerde Charge & Chill kennen via Facebook, toen een vriendin de pagina deelde. Ze stelde haar klasgenootjes meteen voor om de loungebar een bezoekje te brengen na school, voor het uitgaan. Haar vriendinnen waren meteen akkoord. Ze zijn niet echt verslaafd aan hun smartphone, maar willen de Spaanse keuken graag eens proberen en willen eens niet op kot zitten voor het uitgaan.

 • Persona: Thomas (23 jaar) Thomas is 23 jaar oud en studeert toegepaste economische wetenschappen aan Hogeschool Gent. Elke donderdag maakt hij de Overpoort onveilig met zijn vrienden. Het enige probleem is dat niemand van de vriendengroep op kot zit. Ze weten nooit waar ze na school kunnen ontspannen en iets drinken. Het is overal duur en de studenten hebben geen groot budget. Een vriend vertelde hem over Charge & Chill. Thomas vond het een goed idee en stelde het voor aan zijn vrienden. Zijn vriend Lucas was meteen akkoord. Hij is ook 23, maar zijn mama is nog altijd ongerust als hij uitgaat. Als hij zijn gsm niet opneemt, wordt ze bang dat er hem iets overkomen is. Zijn oude toestel gaat slechts een paar uur mee waardoor hij Charge & Chill d plaats vindt om je gsm op te laden voor het uitgaan. De andere jongens waren ook meteen akkoord. Ze zijn geen grote fan van nieuwe smaken ontdekken, maar de frituurhapjes en pizza voor het uitgaan hebben goed gesmaakt.

 • Suspect, Prospect, Klant

  Suspect

  Sociale media

  Event

  Radiospot

  Flyers

  Affichage

  SEO optimaliseren

  Prospect

  Sociale media

  Acties

  Ambassadeurs

  Klant

  Tevredenheidsenqute

  Spaarkaart

  Nieuwsbrief

  Direct Marketing

  E-mail

 • Suspect, Prospect, Klant Om de suspects te kunnen bereiken in de verkenningsfase, willen we eerst en vooral aanwezig zijn op verschillende sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Studenten zijn tegenwoordig constant aanwezig op sociale media. Daarnaast kunnen we ook een lanceringsevenement organiseren om ons concept bekend te maken en de sfeer van onze loungebar duidelijk te maken. Een leuk spotje op de radiozender MNM kan ons concept aankondigingen bij onze suspects. Verder zouden we flyers uitdelen op strategische plaatsen die populair zijn bij studenten zoals scholen, uitgaansbuurten, de Vooruit, hotspots voor studenten etc. Hetzelfde geldt voor de affiches. Ten slotte is het ook altijd belangrijk om goede keywords en SEO te gebruiken zodat de suspects je meteen terugvinden als ze op zoek zijn naar een innovatieve loungebar.

  Om prospects te kunnen bereiken, zetten we opnieuw sociale media in om hen te overtuigen om eens langs te komen via uitnodigende beelden en acties. Daarnaast zouden we ook af en toe acties organiseren om de prospects te overtuigen tijdens de beslissingsfase. Vervolgens is het ook een kans om goede ervaringen van onze trouwe klanten te delen. Zij zijn onze ambassadeurs die hen overtuigen van ons concept.

 • Suspect, Prospect, Klant Door een spaarkaart te lanceren (bijvoorbeeld: Customer Card) kunnen onze trouwe klanten punten verzamelen en beloond worden met een gratis consumptie. Om onze klanten te behouden is het belangrijk te weten hoe ze denken. Door in kaart te brengen hoe tevreden klanten zijn met ons concept, leren we hen beter kennen. Dat kunnen we bijvoorbeeld realiseren via online tevredenheidsenqutes. Op die manier kunnen we klachten en eigen meningen verzamelen en kunnen we daar rekening mee houden. Het zijn kansen om ons concept te verbeteren en beter in te spelen op de behoeften van onze klanten. Door gegevens van de klanten te verzamelen, kunnen we hen bedanken via een op maat gemaakte mail via direct marketing. Ook wanneer je klant jarig is, gaan we hen feliciteren met hun verjaardag via een gepersonaliseerde mail. Tot slot communiceren we een nieuwsbrief naar onze klanten waarbij ze op de hoogte gehouden worden van onze recente gebeurtenissen. We willen een relatie opbouwen met onze trouwe klanten.

 • SEO

  Naam:

  Bij het opzoeken van Charge & Chill op Google kwamen we uit op een aangename verrassing. Onze Facebookpagina staat namelijk op de zevende plaats bij de zoekterm Charge & Chill. Onze Facebookpagina scoort dus hoog in de ranking. Natuurlijk zou het beter zijn als onze website tevoorschijn komt bij deze zoekterm. Dat is niet het geval. We maakten onze website met Wix en dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij niet tevoorschijn komt. We hebben ook niet zoveel bezoekers als andere websites die gelinkt zijn aan deze zoekterm. In de toekomst zouden we onze website met een professioneler programma kunnen maken en meer bezoekers proberen te generen. We kunnen bijvoorbeeld winacties oprichten op Facebook waar je dan een link vindt die verwijst naar de website. Bijvoorbeeld: Wil je kans maken op een gratis drankje in onze loungebar? Doe dan mee aan de winactie op onze website! Door deze post te plaatsen zullen er nog meer bezoekers op onze Facebookpagina zijn, maar zullen er ook meer bezoekers op onze website zijn.

 • SEO Duurzaamheid is de belangrijkste waarde:

  Onze loungebar is een bar waar duurzaamheid en hernieuwbare energie centraal staat. Daarom zouden we graag een goede ranking hebben op Google bij de zoekterm duurzame bar. Nu is dat niet het geval, maar in de toekomst willen we dat verbeteren. Op de homepagina van onze website staan op verschillende fotos dat wij staan voor duurzaamheid. Ook bij de landingspagina Charge staat het nogmaals expliciet beschreven. Misschien door in de toekomst een professionelere website te maken, zal Charge & Chill wel in de ranking komen te staan.

  Plaats:

  Ook is het belangrijk om te weten dat we te vinden zijn in Gent. Daarom willen we graag ook in de toekomst hoog scoren in de ranking op Google bij de zoekterm loungebar Gent. Nu is dat niet het geval, maar in de toekomst willen we dat verbeteren. Op onze website staat bij contact de plaats van onze bar. We kunnen in de toekomst op meerdere landingspaginas verwijzen naar de plaats, zodat we meer kans hebben om bij de zoekterm loungebar Gent hoger te scoren in de ranking.

 • SEO

 • SEO Naam: Charge & Chill is gemakkelijk te vinden op Facebook. In de toekomst is het dus belangrijk om sterk aanwezig te blijven op deze sociale media. Veel jongeren gebruiken Facebook en moeten dus steeds op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes door dat kanaal. We zullen dus in de toekomst ook voldoende moeten posten op onze Facebookpagina.

  Duurzaamheid is de belangrijkste waarde: Het is moeilijk om met gewone trefwoorden te scoren op Facebook. Dat is niet echt de bedoeling van Facebook. Het is beter om een (bedrijfs-) naam of plaats in te geven. Daarom is inzetten op het begrip duurzame bar bij Facebook niet zinvol. De andere twee wel. De naam staat hierboven beschreven. De plaats staat hieronder beschreven.

  Plaats: Bij de zoekterm loungebar Gent verschijnt onze loungebar niet. Het is erg belangrijk dat studenten weten dat onze loungebar te vinden is in Gent. Gent is een uitgaansbuurt en wij willen net die duurzame loungebar zijn waar studenten naartoe gaan voor ze uitgaan. Misschien is het beter om meer over onze ligging te plaatsen op Facebook.

 • SEO

 • SEO

 • Contentplan & Contentkalender

 • Contentplan & Contentkalender

 • Contentplan & Contentkalender

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Storify

 • Google Analytics

  Sedert 1 december 2015 hebben we Google Analytics gekoppeld aan onze website. De resultaten na enkele dagen zijn zeker niet slecht voor een nieuw concept. In totaal hebben we op n week tijd 34 sessies. 34 mensen brachten dus een bezoekje aan onze website.

 • Google Analytics

  Daarnaast bedraagt het totaal aantal bekeken paginas 40 paginaweergaven.

 • Google Analytics

  Waar we zeer blij om zijn is het hoge bouncepercentage, die 85,29% bedraagt. De bezoekers hebben dus redelijk lang vertoefd op onze website. Het is zeer positief dat de bezoekers niet zomaar na n seconde hebben weggeklikt.

 • Google Analytics

  Als we kijken welke taal onze bezoekers spreken, kunnen we zien dat 67,65% Nederlands spreekt. Onze doelgroep bevindt zich uiteindelijk ook in Vlaanderen. Daarnaast merken we op dat er ook enkele Engelstalige bezoekers bij waren.

 • Google Analytics

  Het grootste aantal van onze bezoekers bevindt zich in Belgi en dat met een percentage van ongeveer 94%. Andere bezoekers komen uit China en Rusland.

 • Google Analytics

  Bij de categorie plaats kunnen we concluderen dat 38% van de bezoekers uit Gent komt. Dat is ergens ook logisch aangezien ons concept in Gent gevestigd is en onze doelgroep bestaat uit Gentse studenten. Verder zien we ook dat er bezoekers zijn uit Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Roeselare enzovoort.

 • Google Analytics

  88% van onze bezoekers gebruikte de browser Chrome toen ze onze website bezochten. Een relatief klein aandeel gebruikte Firefox en Safari.

 • Google Analytics

  Sommige bezoekers gebruikten hun smartphone bij het bekijken van onze website. In totaal waren er 9 sessies. 8 sessies werden bekeken via Android en 1 via iOs.

 • Google Analytics

  Als we kijken hoeveel actieve gebruikers er waren op n week tijd, dan bedraagt het resultaat 27. Dat is relatief hoog, aangezien ons totaal aantal bezoekers 34 is op n week tijd. Het is dus zeer positief dat ze niet zomaar de website bezoeken, maar ook doorklikken naar de verschillende paginas.

 • Google Analytics

  Als we vergelijken hoeveel nieuwe bezoekers en hoeveel frequente bezoekers er zijn, dan kunnen we concluderen dat 27 van onze bezoekers een nieuwe bezoeker is. Toch zijn er enkele bezoekers die onze website regelmatig opnieuw bezoeken. Bij beide bezoekers is het bouncepercentage redelijk hoog, wat opnieuw zeer positief is.

 • Analytics: Facebook

  We hebben 210 vind-ik-leuks voor onze pagina op Facebook. Vanaf de eerste dag hadden we al veel vind-ik-leuks. Daarna was er een constante lichte stijging.

 • Analytics: Facebook

  Onze fans zijn bijna allemaal elke dag online. De grootste groep is s avonds online.

 • Analytics: Facebook

  Er zijn meer vrouwen dan mannen die onze pagina leuk vinden. De meesten bevinden zich onder de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar.

 • Analytics: Facebook

  De meeste vind-ik-leuks komen uit Belgi, en dan voornamelijk uit Gent. De meest gebruikte taal is Nederlands.

 • Analytics: Facebook

  Onze tijdlijn wordt het meest bezocht. Het tabblad met informatie over ons concept staat op de tweede plaats.

 • Analytics: Facebook

 • Analytics: Facebook

  Op dit beeld kunnen we het bereik per bericht zien. Daarnaast zien we ook de betrokkenheid. Dat zijn het aantal vind-ik-leuks van het bericht en de reacties.

 • Analytics: Facebook

  Op 22 november 2015 hadden we het grootste bereik. Dat was de groepsfoto.

 • QR-code filmpje

 • Ons team