Top Banner
Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma wordt gezien als een zeer eectieve reinigingsbehandeling binnen de Ayurveda. Zowel lichaam als geest wordt gereinigd en wat is er mooier dan dit te kunnen ervaren in India! Waarom in India? LayurTravel heeft ervoor gekozen om pancha karma reizen naar India aan te bieden, omdat hier de wortels van de ayurveda liggen. Wanneer je omringd wordt door spiritualiteit en weg bent uit je eigen dagelijkse routine dan kan er ruimte ontstaan voor verdieping en bezinning. India is een zeer mooi, kleurrijk land wat je voor altijd bij zal blijven. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Waarom reizen met LayurTravel? Layurtravel is ontstaan uit mijn jarenlange ervaring als ayurveda therapeute. Door de steeds grotere vraag naar pancha karma en mijn liefde voor India is in 2014 LayurTravel ontstaan. Elke jaar bezoek ik India en heb een goede selectie gemaakt met kwalitatief goede pancha karma plekken. LayurTravel kenmerkt zich door kleinschaligheid en betrokkenheid bij de totale reis. LayurTravel is aangesloten bij het garantiefonds STO Een reis om nooit meer te vergeten…
6

Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Jul 16, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Brochure pancha karma reis naar India

Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma wordt gezien als een zeer effectieve reinigingsbehandeling binnen de Ayurveda. Zowel lichaam als geest wordt gereinigd en wat is er mooier dan dit te kunnen ervaren in India!

Waarom in India? LayurTravel heeft ervoor gekozen om pancha karma reizen naar India aan te bieden, omdat hier de wortels van de ayurveda liggen. Wanneer je omringd wordt door spiritualiteit en weg bent uit je eigen dagelijkse routine dan kan er ruimte ontstaan voor verdieping en bezinning. India is een zeer mooi, kleurrijk land wat je voor altijd bij zal blijven. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Waarom reizen met LayurTravel? Layurtravel is ontstaan uit mijn jarenlange ervaring als ayurveda therapeute. Door de steeds grotere vraag naar pancha karma en mijn liefde voor India is in 2014 LayurTravel ontstaan. Elke jaar bezoek ik India en heb een goede selectie gemaakt met kwalitatief goede pancha karma plekken. LayurTravel kenmerkt zich door kleinschaligheid en betrokkenheid bij de totale reis. LayurTravel is aangesloten bij het garantiefonds STO

Een reis om nooit meer te vergeten…

Page 2: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Pancha karma In ayurveda wordt de pancha karma gezien als een bijzonder intensieve en tegelijk uiterst zachte inwendige zuiveringskuur.Panchakarma is Sanskriet en betekent 'vijf handelingen'. Er zijn 5 verschillende behandelvormen om het lichaam te reinigen en te verjongen. De vijf hoofdbehandelingen zijn:Vamana: reinigen van longen en luchtwegenVirechena: reinigen van lever en darmenBasti: reinigen van darmenNasya: reinigen van sinussenRaktamokshana: reinigen van bloed Panchakarma heeft verschillende fases:* voorbereiding* hoofdbehandeling* nabehandeling De eerste fase is nodig om het lichaam voor te bereiden op het reinigen, zodat het beste resultaat behaald kan worden. Afvalstoffen worden losgemaakt uit het lichaam. Er worden hiervoor speciale kruiden en een dieet voorgeschreven.Tijdens deze fase vinden er oliemassages plaats en stoombehandelingen.Verschillende oliebehandelingen kunnen plaatsvinden zoals:Abhyanga: lichaamsmassageShirodhara: continue oliestroom op het voorhoofdGati basti : lokaal aanbrengen van warme olie bij rugklachtenKarnapurna: oliebehandeling bij oorklachtenShirobasti: warme olie op het hoofd aanbrengenJanu basti: lokaal aanbrengen van warme olie bij knieklachtenGreeva basti: lokaal aanbrengen van warme olie bij nekklachtenPizichil: continue stroom van warme olie over het lichaamPatra potli: oliemassage met kruidenstempels gevuld met bladeren De voorbereiding is nodig om de afvalstoffen los te maken uit het lichaam. De afvalstoffen worden naar het maagdarmkanaal gebracht, waardoor ze tijdens de hoofdbehandeling uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Het is belangrijk dat de voorbereiding goed verloopt voor het beste resultaat.De nabehandeling bestaat uit het opbouwen van een goed werkend spijsverteringsvuur (agni), het voorschrijven van verjongende kruiden en vergroten van zelfinzicht voor preventie.

Ayurveda Pancha karma is een belangrijk onderdeel binnen de Ayurveda. Ayurveda, kennis van het leven, is een eeuwenoude gezondheidsfilosofie die zijn oorsprong heeft in India. Ayurveda gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Ayurveda ziet gezondheid als een evenwichtig fysiek, mentaal en spiritueel leven, en niet alleen als afwezigheid van ziekte.Gezondheid wordt volgens de ayurveda gedefinieerd als in balans zijn, je gelukkig en tevreden voelen: dat je geen lichamelijke ongemakken of pijn ervaart en dat je zintuigen goed functioneren. Preventie is een belangrijk onderdeel binnen een ayurveda-behandeling.

De mens wordt gezien als een onlosmakelijk onderdeel van de natuur. De elementen uit de natuur zijn ook weer terug te vinden in onszelf. Ether, lucht, water, vuur en aarde zijn de vijf elementen waaruit een mens is opgebouwd. De elementen zijn onderverdeeld in de drie dosha’s: vata, pitta en kapha. Het element dat overheerst, vormt uiteindelijk jouw persoonlijke natuur. Deze krijg je mee tijdens je geboorte en blijft onveranderd. Door invloeden van buitenaf kan dit evenwicht verstoord raken, waardoor er een disbalans kan ontstaan en uiteindelijk ziekte.

Een van de therapeuten

Page 3: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Duur van Pancha karma Er zijn uiteenlopende redenen waarom je voor een pancha karma kan kiezen. Preventie is een belangrijke reden. Door regelmatig een pancha karma te ondergaan, blijft je lichaam en geest schoon en fit. Maar wanneer je klachten hebt of ziek bent dan kan een pancha karma ook zeer effectief zijn en je van je klachten afhelpen of verminderen. Pancha karma kan voor de duur van 7, 10, 14, 21 of 30 dagen. 21 en 30 dagen wordt geadviseerd voor mensen die chronisch ziek zijn.

Locaties De keuze van je verblijf is mede afhankelijk van welk doel je hebt met deze reis. Wil je altijd al een keer naar India en vind je het leuk om dit te combineren met een pancha karma, dan is het hotel in Rishikesh het meest geschikt. Hier heb je volop de mogelijkheid om Rishikesh en de omgeving te ontdekken. Zoek je meer spirituele verdieping dan is een verblijf in een ashram geschikt. Je hebt minder interesse om veel te gaan bekijken, maar je focus ligt meer op een reis naar binnen. Een luxe spa resort is er voor diegene die echt voor ontspanning en rust gaat en daarbij zich willen omringen met enig comfort. Het resort ligt buiten Rishikesh, waardoor je verblijf veelal in het resort zal zijn. Er zijn op dit moment drie locaties waar je kunt verblijven.

Hotel in Rishikesh: Je verblijft in een Indiaas middenklas hotel in Rishikesh zelf. Het voordeel van dit hotel is dat je s’ middags makkelijk Rishikesh in kunt gaan om bijvoorbeeld langs de Ganges te zitten of te slenteren door de vele straatjes.

Ashram: Je kiest voor deze plek wanneer je meer spirituele verdieping zoekt naast de pancha karma. Je volgt een dagprogramma met veel tijd voor yoga, meditatie, satsang en spirituele verdieping. De ashram ligt op een mooie locatie, waarbij je prachtig uitzicht hebt over Rishikesh en de Ganges.

Luxe spa resort: Je verblijft voor dit resort wanneer je meer luxe om je heen wilt. Er zijn prachtige tuinen en een zwembad aanwezig om heerlijk te kunnen ontspannen na je behandelingen. Dit resort ligt buiten Rishikesh. Je krijgt een dagprogramma op maat gemaakt.

Het medisch team Er worden met verschillende artsen en therapeuten gewerkt. Allemaal zijn zij opgeleid volgens de traditie van Ayurveda en zeer toegewijd aan hun vak. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke therapeuten aanwezig.

Pancha karma arts

Page 4: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Rishikesh Alle behandelingen vinden plaats in Rishikesh, aan de uitlopers van de Himalaya en dicht bij de Ganges. Rishikesh wordt ook wel gezien als de bakermat van yoga en ayurveda. Het is een plek waar veel pelgrims uit India en toeristen vanuit de hele wereld naar toe komen. Het is een prettige plek om te zijn. Er heerst een kalme sfeer en doordat het aan de uitlopers van de Himalaya ligt is het klimaat er prettig. De Ganges stroomt in Rishikesh. Hindoes baden en bidden in de Ganges. Er is altijd een plek of te gaan zitten en deze rituelen te aanschouwen. De vele winkeltjes en smalle straatjes, kleurrijke mensen en alle geuren en kleuren zorgen voor een levendig straatbeeld.

Dagprogramma Afhankelijk waar je verblijft heeft iedere plek zijn eigen dagprogramma. Kenmerkend voor elk programma is dat er veel rustmomenten zijn, waarin je kunt doen wat goed voor je is. * Start de dag met yogales van 1 uur* 2 pancha karma behandelingen per dag* 3 maaltijden per dag* ’S middags vrij in te vullen. Wanneer je in de ashram verblijft dan volg je het programma van de ashram.

Excursiedagen Tijdens de pancha karma reizen zitten twee excursie dagen bij de reis inbegrepen. Samen met een team van ervaren gidsen worden er mooie excursies aangeboden. Hierbij is het mogelijk om prachtige tempels te bekijken, traditionele dropjes te bezoeken, langs verschillende watervallen te lopen en een jeepsafari te doen in een safaripark. Samen wordt bekeken wat het beste past bij jouw wensen.

Yoga en meditatie De yoga lessen worden afgestemd op diegene die deelnemen. Je hoeft dus geen ervaring te hebben. De yoga leraren zijn zeer bekwaam in hun vak en weten veel te vertellen over de yoga filosofie. De lessen kenmerken zich door asana’s, pranayama en meditatie. Wanneer het weer het toelaat is er een mogelijkheid om buiten aan de Ganges les te krijgen.

Page 5: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Reismodules Wil je naast de pancha karma ook nog wat meer van India zien dan is dit mogelijk. LayurTravel heeft verschillende reismodules samengesteld. Onze reismodules zijn zo georganiseerd dat deze makkelijk te combineren zijn met de pancha karma reizen. Maar ze zijn ook goed los te boeken. Mocht je zelf een idee hebben wat je graag zou willen zien in India, dan kunnen we samen met jou een reismodule voor je samenstellen. We helpen je graag mee!

Individueel of in een groep Het is zowel mogelijk om individueel als met een groep op reis te gaan. Het hele jaar door worden er groepsreizen gepland. De geplande data staat op de website van LayurTravel. De groepsreizen zijn 14 daagse reizen, waarbij 10 dagen pancha karma gegeven wordt en 2 dagen excursies worden gepland. Wanneer je voor een groep kiest dan kies je voor een stukje gezelligheid met de groep. Wanneer je individueel een reis boekt dan ben je flexibel wanneer te gaan. Beide is mogelijk. Wanneer je kiest voor een behandeling afwijkend van de 10 dagen dan is de reis altijd individueel

Begeleiding tijdens de reis Wanneer je op reis gaat met LayurTravel dan is je reis compleet verzorgd. Samen met het team in India wordt alles geregeld, waardoor je onbezorgd kunt genieten van deze reis. De gidsen zijn tijdens de excursiedagen aanwezig. Tijdens de pancha karma dagen zijn zij ten alle tijden te bereiken.

Wanneer op reis? Je kunt het hele jaar op reis naar India. Maar LayurTravel raad af om in de maanden mei tot eind september te reizen. Het is dan erg warm en de moesson start. De beste tijd om te reizen is tussen eind januari tot half april en eind september tot eind november.

Dhr Anjeet Kumar manager van deze reis in India

Page 6: Brochure pancha karma reis naar India - LayurTravel · 2018-09-24 · Brochure pancha karma reis naar India Bedankt voor je interesse in een pancha karma reis naar India. Pancha karma

Kosten Prijzen zijn afhankelijk van de locatie en de duur van de reis. De reizen zijn exclusief ticket.Inclusief* Hotelovernachtingen* Consultatie met de arts, waarbij een individueel behandelplan

wordt opgesteld.* 2 ayurvedische behandelingen per dag* Kruidenmedicatie tijdens het verblijf voorgeschreven door de

arts* Eind evaluatie met de arts* Voedings en leefadviezen voor thuis* 3 maaltijden per dag afgestemd op individueel voedingsplan* Yoga en meditatie* 2 excursie dagen inclusief Engelssprekende gids en taxi vervoer* Taxi vervoer van en naar het vliegveld* Wifi aansluiting

Exclusief* Vliegticket* Tussendoor snacks en drankjes* Inentingen* Visum* Reisverzekering* Excursies en vervoer buiten de 2 excursiedagen om* Entree voor tempels en bezienswaardigheden buiten de

excursie dagen om* Verlenging van de reis, al dan niet met pancha karma* Extra behandelingen die buiten de pancha karma vallen. * Garantiefonds €15

Voorbereidingen Voor aanvang is het niet nodig om je lichamelijk voor te bereiden op de pancha karma. Mocht je medische rapporten hebben of recente bloeduitslagen dan is het raadzaam om deze mee te brengen.

Wat regel je voor de reis:* Ticket* Visum* Inentingen* reisverzekering

Verdere vragen? Informatie aanvragen06-278 23 684www.layurtravel.nl