Top Banner
2015 www.ovoostkapelle.nl ORANJEVERENIGING OOSTKAPELLE thema Trugkieke
31

boekje 2015

Feb 14, 2017

Download

Documents

vanlien
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: boekje 2015

2015

www.ovoostkapelle.nl

ORANJEVERENIGINGOOSTKAPELLE

thema

Trugkieke

Page 2: boekje 2015
Page 3: boekje 2015

Met veel plezier wil ik weer een kleine bijdrage leveren aan de festiviteiten op Koningsdag2015. Natuurlijk met een voorwoord in dit programmaboekje, maar we komen ook langs! Dewethouders en ik zijn weer graag van de partij.

Op 27 april vieren we de eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’. De koninklijke familie bezoekt voortaan één gemeente. Dit jaar mag de gemeente Dordrecht zich aan het land presenteren.Hoe? Dat is nog een verrassing! Het moet een feest worden in het teken van ontmoeting en verbinding, volgens de koning.

Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor alle mensen die zich inzetten om er weer eenmooie dag van te maken. Ongelofelijk wat de bestuursleden en vrijwilligers van de plaatselijkeOranjeverenigingen allemaal verzinnen; van eenvoudige spelletjes als zaklopen en blikgooien,tot spectaculaire hindernisbanen en zeephellingen, looporkestjes, vrijmarkten en natuurlijk eenhapje en een drankje. Voor jong en oud en voor iedereen wat. De één doet fanatiek mee en deander is liever toeschouwer. Kortom een dagje oer-Hollandse gezelligheid in onze gemeente.Zo sluit Koningsdag ook hier aan bij de wens van het koningspaar: een feest in het teken vanontmoeten en verbinden.

Alle feestvierders een gezellige en (hopelijk) zonnige Koningsdag 2015!

Burgemeester van VeereRob van der Zwaag

www.veere.nlGemeentehuis Veere, Traverse 1, 4357 ET Domburg,

Koningsdag in Oostkapelle

VOORWOORD DOOR DE BURGEMEESTER

1

Page 4: boekje 2015

2

Page 5: boekje 2015

VOORWOORD DOOR HET BESTUUR

De tweede Koningsdag onder Koning Willem Alexander is binnenkort een feit. Het bestuur vande Oranjevereniging Oostkapelle is de afgelopen maanden druk bezig geweest om ook dezedag tot een feestelijke dag te maken. Vorig jaar was het programma enigszins aangepast, minof meer gedwongen door landelijke richtlijnen. Na dit intern te hebben besproken is er beslotenom dit jaar een feestdag te organiseren zoals men dit op Oostkapelle vele jaren van ons gewend is, voor jong en oud.

Door de fijne samenwerking met de verenigingen, de scholen, de gemeente Veere en ondernemers binnen en buiten Oostkapelle, is het voor ons mogelijk vele activiteiten te organiseren. Dat willen we graag blijven doen, enorm bedankt! Al jaren kunnen wij een beroepdoen op een flink aantal vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken en er uiteindelijkvoor zorgen dat onze plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Die hulp is onmisbaar en daarzijn we best wel een beetje trots op!

Even over de vlaggenlijnen. Door wat gebrek aan fanatieke inbreng vanuit de straten, maar ookomdat de kwaliteit van de vlaggenlijnen te wensen overliet hebben we besloten dit anders tegaan doen. Door het bestuur van Oranjevereniging Oostkapelle wordt er op het dorp een grotere ronde voorzien van vlaggenlijnen. Dankzij de inbreng van Dorpsraad Oostkapelle zijnwe zelfs in staat voor deze route nieuwe vlaggenlijnen aan te schaffen. Fantastisch, bedankt!We kunnen ons voorstellen dat de vlaggenlijnen gemist worden in enkele straten, neem dancontact op met Johan Noordhoek. Hij kijkt dan wat er mogelijk is (blijft dus onder voorbehoud).

Als thema voor 2015 is de keuze gevallen op Trugkieke. We zien dit thema graag terugkomenbij minimaal de optocht en bij de deelnemende ploegen aan de zeskamp. Ook bij een anderonderdeel van deze feestdag of als bezoeker mag je trugkieken zoals jij het wilt. We laten onsgraag verrassen, we zijn erg benieuwd ...

We bedanken alle sponsoren, we bedanken alle mensen die op ons gestemd hebben bij deRabobank Clubkas Campagne en we bedanken hen die al jaren lid zijn van OranjeverenigingOostkapellle. Nog geen lid? Klamp dan één van de bestuursleden aan op het feestterein bij devoetbal, want daar is het te doen!

Wij wensen eenieder veel plezier bij onze activiteiten, als deelnemer, maar ook als zeer gewaardeerd publiek. Ook ter gelegenheid van 70 jaar Bevrijding organiseren wij een activiteit.Deelnemen aan onze activiteiten is op eigen risico. Wij rekenen op de sfeer die past bij Koningsdag, de sfeer die past bij Oostkapelle, in en rondom de tent.

Hans BurgsVoorzitter

3

Ben je 18 jaar of ouder, dan krijg je bij binnenkomst een polsbandje. Het isde bedoeling dat je dit bandje zichtbaar draagt.

Om te voorkomen dat het Oranjebal van overheidswege voortijdig beëindigdwordt en de Oranjevereniging een fikse boete riskeert, vragen we iedereen om deze maatregel te respecteren.

Page 6: boekje 2015

4

Page 7: boekje 2015

BESTUUR ORaNjEVERENIGING OOSTKaPEllEHet bestuur van de Oranjevereniging van Oostkapelle organiseert en coördineert de feestelijkheden rond Koningsdag en maakt daarbij gebruik van de hulp van vele vrijwilligers. De vereniging is hierbij afhankelijk van de contributies van leden. De Oranjevereniging vanOostkapelle is opgericht in 1977 en houdt zich dus al 38 jaar bezig met de festiviteiten op enrond Koningsdag.

Voorzitter: Hans Burgs, Halve Maanstraat 18A, [email protected] voorzitter: Aart Rotte, Brouwerijstraat 36, [email protected] Secretariaat: Annerie Aikema, Noordsingel 152, Middelburg, [email protected]: Ellen Capelle, Poolsterstraat 29, [email protected] lid: Froukje Groenendijk, Groene Specht 3, [email protected] lid: Johan Noordhoek, P. Hollestraat 3, [email protected] lid: Walter Ovaa, Brouwerijstraat 30, [email protected] lid: Daan van Tilborgh, ED vd Broeckestraat 18, [email protected]

5

C O N S U M P T I E M U N T E N1 muntje € 1,00

11 muntjes € 10,0022 muntjes € 20,0033 muntjes € 30,0044 muntjes € 40,0055 muntjes € 55,00

110 muntjes € 100,00

Ook in 2015 hanteren we consumptiemunten. Het is niet mogelijk met contact geld te betalen.

Op een centrale plaats in de feesttent zijn de consumptiemunten te koop. De gekochte munten zijn alleen op zaterdag 25 april 2015

en maandag 27 april 2015 te gebruiken.

Domburgseweg 85 - 0118-581733 - www.mosselsenmeer.nl

Zeeuwse Mossels eet je in OostkapelleDagelijks vers aangeleverd door:

volg ons op twitter @ovoostkapelle

Scan met uw smartphone de speciale QR-code

Page 8: boekje 2015

6

Page 9: boekje 2015

7

let op! Dit jaar kan je op maandag 27 april de heledag lootjes kopen voor de verloting tijdens defeestavond! Een lootje kost € 0,50 per stukof 25 stuks voor slechts € 10,00.

VERSIEREN VaN HET DORP Koningsdag betekent feest, en daar hoort natuurlijk versiering bij. Het zou fijn zijn als iedereendaarbij helpt. Het zal een prachtig gezicht zijn als de optocht door de versierde straten gaat.Versier je huis met rood-wit-blauw of hang in elk geval de vlag uit. En natuurlijk hopen wij datde winkeliers hun etalage weer mooi versieren, zoals voorgaande jaren het geval was. Steekde Nederlandse of Oôstkappelse vlag uit op 27 april. Op deze dag mag de Nederlandse vlag incombinatie met oranje wimpel.

Vlaggenlijnen De Oranjevereniging zal op 20 april de vlaggenlijnen in de Dorpsstraat, Lantsheertraat en eengedeelte van de Torenstraat ophangen. Wij zouden het op prijs stellen dat er meer straten inOostkapelle versierd gaan worden. Doe dit samen met je buren zodat Oostkapelle een feestelijk aangezicht krijgt!. Wil je vlaggenlijnen ontvangen of heb je vragen en/of opmerkingenover de vlaggetjes neem dan contact op met Johan Noordhoek, telefoon: 58 37 57 of 06 15 85 06 73

De Oranjevereniging zal de vlaggenlijnen in de bovengenoemde straten op 1 mei weer verwijderen. Na deze datum komen wij de haspels weer ophalen.

VaN DE PENNINGMEESTER...

De Oranjevereniging en de inwoners van Oostkapelle weten elkaar moeiteloos te vinden, uwopkomst en de enthousiaste reacties zijn voor ons het bewijs dat we de juiste toon weten tezetten. Dit alles is er voor u. Een handvol vrijwilligers zet zich voor de organisatie van deze dag jaarlijks belangeloos in en u bent geen donateur?Wij zouden het fijn vinden als u zich betrokken voelt bij het werk dat de Oranjevereniging doet.Iedereen weet dat een éénmansfeest geen feest kan zijn. Daarom vragen wij uw steun. Voor € 7,50 per jaar bent u al lid van de Oranjevereniging. Informatie hierover kunt u op onzewebsite vinden www.ovoostkapelle.nl. Vul de bon in (inleveren bij de kraam in de feesttent) enwordt lid. Zo kunnen wij blijven doen wat we doen en… misschien nog wel meer.

De contributies over 2014 zijn helaas pas begin 2015 geïncasseerd. Dit omdat we over zijn gegaan op een nieuw programma en door invoering van de Iban. De contributie over 2015 zalin mei 2015 geïnd worden. Excusus voor het ongemak.

lIKE ONS OP FaCEBOOK Scan met uw smartphone de

speciale QR-code

https://www.facebook.com/oranjevereniging.oostkapelle

Page 10: boekje 2015

8

robbert boogaard tweewielers

Noordweg 19 - 4356 EA OostkapelleTel./Fax 0118 581344

www.robbertboogaardtweewielers.nlinfo@robbertboogaardtweewielers.nl

Page 11: boekje 2015

9

Page 12: boekje 2015

Schrijfwaren - Cartridges - Vuurwerk - DHL-servicepoint - Tabaksartikelen - Stomerij Ruim assortiment Ansichtkaarten, Wenskaarten, Tijdschriften en Boeken

De boeken en cartridges die niet voorradig zijn kunnen wij voor u bestellen. (Snelle levering)

Dorpsstraat 21a, 4356 AH Oostkapelle, Tel: [email protected]

M a C H I N a a l H O U T B E W E R K I N G S B E D R I j Fa a N N E M E R S B & U

DEKKER en WalHOUT

Voor het leveren van kozijnen, ramen, deuren,trappen, lijstwerk en hout op maat

Noordweg 127, 4353 AV Serooskerke

tel. 0118 593465

10

BOOKSHOP OOSTKaPEllE

Page 13: boekje 2015

11

Page 14: boekje 2015

12

Camping De Pekelinge

Vraag eens naar de mogelijkheden vaneen kinder- of familiefeestje waarbij u gebruik kunt maken van de overdektespeeltuin.

Camping De PekelingeLandmetersweg 1

4356 RE Oostkapelle0118 - 582820

[email protected]

Page 15: boekje 2015

13

ERKEND SCHILDERS- EN AFWERKINGSBEDRIJFVERF- EN BEHANG SPECIAALZAAK

- Voor al uw behang, glas en schilderwerk- Vrijblijvende prijsopgaaf- Verkoop van verf en behang- Kleurmeng machine aanwezig- Verf op kleur gemaakt terwijl u wacht

GERaRD SCHIPPERMolenstraat 22, 4364 AA Grijpskerke

Tel. 0118 59 16 58bgg. 0118 59 22 00Fax. 0118 59 33 18

schilderbedrijf SCHIBOO

Page 16: boekje 2015

14

Dorpsstraat 184356 AJ Oostkapelletelefoon: 0118 - 581695e-mail: [email protected]

ongedwongen en sfeervol

Gezellig iets drinken en eten op het terras of bij de open haard.Biljart van september tot april.

Wij bieden diverse vis- en vleesproducten.Tevens hebben wij een cafetaria waar wij frites op een

ambachtelijke wijze zelf maken en verse kibbeling en pizza´s bereiden.Proef ook een ons schepijs, gemaakt volgens Italiaans recept!

eetcafé

Huis verkopen? Schakel uw regionale makelaar in.

www.wissevastgoed.nl

PROGRaMMa ZaTERDaG 25 aPRIl - KINDERDISCO

19.00 uur - Tent open

Elk kind tot en met 12 jaar krijgt bij binnenkomst een gratis lot. (goed bewaren) Tijdens depauze vindt de verloting plaats. Heb je niks gewonnen? Gooi je lot niet weg! Na afloop van dekinderdisco kan je je lot inruilen voor een prijs, geschonken door de Pannenkoekenbakker inOostkapelle. Dus niemand gaat met lege handen naar huis tijdens deze kinderdiscoWat we verder nog gaan doen is een verrassing! Kom dus allemaal, toegang is gratis.

22.00 uur - Einde kinderdisco

Page 17: boekje 2015

15

PROGRaMMa MaaNDaG 27 aPRIl - KONINGSDaG

08.00 uur - Klokgelui en aansluitend reveille vanaf de torenVanaf de toren van de Dorpskerk zorgt Brassband Crescendo dat Oostkapelle muzikaal ontwaakt en het dorp in oranjestemming brengt.

08.45 uur - Inschrijven voor de optocht + jureringHet verzamelpunt voor de optocht is ook dit jaar weer bij de WoZoCo aan de Egelantier. Hetthema van Koningsdag is: Trugkieke. Hoe kom jij verkleed? In klederdracht of zoals je vroegerwas als peuter of misschien als Prinses Juliana? Je kan zelf waarschijnlijk nog iets veel leukersbedenken om de jury te verrassen.Schrijf je tussen 8.45 uur en 9.00 uur in voor de optocht bij de dames aan de inschrijftafel. Zorgdat je naam goed opgeschreven wordt. Je krijgt van de dames een inschrijfnummer. Zorg datdit nummer goed te zien is voor de jury. Als iedereen een nummer heeft, kijkt de jury wie hetmooist verkleed is. We hebben 3 categorieën: 0 t/m 6 jaar, 7 t/m 99 jaar en de karren. Voordatde optocht begint kijkt de jury wie er als mooiste creatie uit de bus komt. Er zijn mooie prijzente winnen. Wie er gewonnen heeft, hoor je na officiële opening.

09.15 uur - OptochtVanaf de WoZoCo vertrekt de optocht door het dorp. Achter Brassband Crescendo aan lopenwe via de Duinweg, Torenstraat, Waterstraat, Oude Domburgseweg, Halve Maanstraat, Orionstraat, Oude Domburgseweg, Dorpsstraat, Lantsheerstraat en via een stukje Torenstraat,naar de Schoolstraat en we eindigen op het feestterrein bij het voetbalveld. Bij slecht weer zalde optocht ingekort worden.

10.15 uur - Officiële Opening + PrijsuitreikingNamens de gemeente Veere zal de heer R.M.A. Molenaar de officiële opening verrichten.Daarna zullen kinderen van de basisscholen uit Oostkapelle en bewoners van de WoZoCo eenvlag hijsen. Namens Samenwerkingsschool De Lispeltuut zijn dit Rowhana Linnebank en MilanOvaa. Namens de Eben-Haezerschool zijn dit Josien Faasse en Saphirah Dekker. Tijdens hetvlaghijsen wordt het Wilhelmus gezongen, met begeleiding van Brassband Crescendo. Daarnazal bekend gemaakt worden wie er een prijs gewonnen heeft bij de optocht.

10.30 uur - OchtendprogrammaDe kinderspelletjes zijn terug! Er zijn weer leuke peuterspelletjes (0-4 jaar) en ook weer leukekinderspelen voor de kinderen van groep 1 t/m 4 van de basisschool. Het thema van de spelenis natuurlijk Trugkieke! Zo kan je iets moois knutselen, is er een bolusbaan, een klompenspelen nog veel meer! Om mee te doen haal je een deelnemerskaart bij de tafel bij de ingang vande tent. Voor de peuterspelletjes en de kinderspelletjes zijn aparte kaarten. Als je alle spelletjesheb gedaan kun je met deze kaart een prijs ophalen.Vind jij ’t leuk om geschminkt te worden? Als vlinder bijvoorbeeld. Of als piraat? Dat kan bij deschminkdames. Tot 12.00 uur kun je bij hen terecht om jezelf nog mooier te laten maken. Ookkun je springen op het springkussen. Dit jaar wordt het springkussen gesponsord door Oostkapelle Actief. Dat is fijn. We springen een gat in de lucht van blijdschap... Vergeet je nietom je schoenen uit te doen als je gaat springen? Uiteraard is gezorgd voor toezicht bij deze activiteit. Maar..... wij verwachten wel dat (groot)ouders of verzorgers hun kinderen begeleiden.

Page 18: boekje 2015

16

Oude Domburgseweg 264356 CC OostkapelleRabo 3144.33236Postbank 4804544K.v.K. 22026297

Telefoon 0118-582929Fax 0118-583675

Email [email protected] www.hotelirene.nl

B.T.W. NL 1116.22.761 B01

Vergaderen, groepen, feesten.speelzaal met poolbiljart, tennistafel, voetbalspelen, airhokey, enz

Dames,-Herenmode & Cadeau www.seasideoostkapelle.nl

Page 19: boekje 2015

17

Sponsors bedankt!Sponsors bedankt!Denkt u ook aan hen?Denkt u ook aan hen?

10.30 uur - MinizeskampVoor de leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool wordt er weer een wervelende zeskamp georganiseerd. Doe sportieve kleding aan die vuil en nat mag worden, want er staatweer het een en ander op het programma. Neem voor de zekerheid schone en droge en afhankelijk van de temperatuur ook warme kleding mee.De mini-zeskamp duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Schrijf je in op school. Daar hangt een lijst om jein te schrijven. Je kunt je ook opgeven door een briefje in de bus te doen bij Walter Ovaa, Brouwerijstraat 30, of via onze website. Mailen kan ook: [email protected].

12.00 uur - Einde ochtendprogramma

12.00 uur - ZeskampVanzelfsprekend ook dit jaar een knotsgekke zeskamp, met fantatische teams die Trugkieke zoals niemand anders doet ... We verzamelen om 12.00 uur, op ouderwetse wijze, bij De Babbelaar. Daar worden de teams opgehaald en gaan we in optocht naar hetfeestterein. Om 13.00 uur worden de geweldige teams in de tent gepresenteerd.

Meedoen? Zit je niet meer op de basisschool en je bent nog geen 16 jaar, dan kun je met eenjeugdteam aan de zeskamp midi meedoen. Ben je 16 jaar of ouder dan kun je meedoen aan dezeskamp maxi. Deelnemers aan de zeskamp moeten zich vooraf aanmelden. Vorm (vooral)een gezellig team van minimaal 6 personen en wijs een teamcaptain aan. Zorg dat er minstens3 leden van je team lid zijn van de Oranjevereniging. Meld jouw team vervolgens aan via onzewebsite: www.ovoostkapelle.nl (tabblad inschrijven). Wacht niet te lang met aanmelden. Er kunnen in principe niet meer dan 6 jeugdteams en 10 oudere teams meedoen.Vol=Vol. En eh, we zien dus graag het thema Trugkieke terugkomen bij de aankleding van deteams (is eigenlijk gewoon een must).

Aansluitend gaan de spelen van start. De teams van 16+ strijden om de felbegeerde BABBELAAR BOKAAL en de jeugd hoopt de RABOBOKAAL in de wacht te slepen. Rond16.00 uur zal de zeskamp afgelopen zijn. Nadat we met z'n allen hebben opgeruimd, gaan wegezellig in de feesttent verder. Dan worden de winnende teams gehuldigd en toegezongen!

14.30 uur - KindervoorstellingVoor de jongste kinderen is er een gratis voorstelling. Deze vindt plaats in de feesttent. Devoorstelling duurt ongeveer 30 minuten en is een prima moment voor de kinderen om even uitte rusten en bij te komen van de drukte rondom de feesttent.

18.00 uur - Einde middagprogramma

Tijdens de zeskamp is het NIET toegestaan zelf meegebrachte alcohol te nuttigen op het veld in verband met het nieuwe alcoholbeleid en de controle hierop (er zal gecontroleerd worden!). Op vertoon van het polsbandje mag

de gekochte alcohol wel op het veld genuttigd worden. Wij hopen op jullie begrip.

Page 20: boekje 2015

18

Koningsdag in Oostkapellewordt mede mogelijk gemaakt

door de Rabobank.www.rabobank.nl/wnb

ORANJEFANS BEDANKT VOOR JULLIE STEM BIJ DE RABO CLUBACTIE!

Nog geen lid van Oranjevereniging Oostkapelle?

Voor maar € 7,50 per jaar hoort u er helemaal bij.Kijk op onze website ovoostkapelle.nl voor meer informatie of neem contact op met één van de bestuursleden. Ook zijn er inschrijfformulieren in detent aanwezig. Het innen van de contributie verloopt via automatische incasso.

Page 21: boekje 2015

19

Transportbedrijf

BROUWERIJSTRAAT 14 - 4356 AN OOSTKAPELLETELEFOON 0118 583395 -MOBIEL 06 53383982

TRANSPORTBEDRIJFWONDERGEM@HOTMAIL.COMWWW.WONDERGEM-OOSTKAPELLE.NL

Voor uw transporten en verhuizingen

b.v.

19.30 uur - Start avondprogramma

De feestavond in de tent begint met optredens van wereldberoemde ‘artiesten’, die hun succesacts aan het grote publiek laten horen/zien. Het is niet alleen Playback, maar alles kanen alles mag! We kennen een maximum van 25 optredens dus meld je snel aan! De deelnemers worden verzocht zelf de gekozen muziek op cd aan te leveren. Zorg dat jouwmuziek vóór 23 april is afgegeven bij Hans Burgs (Halve Maanstraat 18a).

Sinds dit jaar is om veiligheidsredenen gekozen voor een maximale grootte van 8 personen peroptreden. Iedere deelnemer mag één keer meedoen. Indien het tijdschema het toelaat zullenalle winnaars nog een keertje optreden. Begin maar alvast met oefenen, want de jury zal ookdit jaar weer streng zijn!! Wie gaat er winnen???

De tent is open vanaf 19.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 1,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden (je kunt ter plekke lid worden). Deelnemers aan de Playbackshow mogen uiteraardgratis naar binnen. Opgave vóór 23 april bij Hans Burgs, Halve Maanstraat 18a, tel: 583321 e-mail: [email protected] of bij Froukje Groenendijk, Groene Specht 3, tel: 0644748195,e-mail: [email protected]. Naast het nummer waarmee je gaat optreden en je naam willen we ook graag jouw adres, leeftijd en eventueel groep van school weten. Wat zou het leukzijn als er weer eens een aantal volwassenen de stoute schoenen aan zouden doen en onszouden verrassen met hun deelname.

Pauze met verloting

Vele ondernemers uit Oostkapelle en omstreken hebben ook dit jaar de verloting mogelijk gemaakt, bedankt!!! Er zijn prachtige prijzen te winnen, die zeer zeker de moeite waard zijn. Dehoofdprijs houden we nog even geheim, maar hij is weer super! Het zou toch mooi zijn als udoor het kopen van een lootje van slechts € 0,50 per stuk of 25 stuks voor € 10,00 een kleinfeestje kan vieren. De lootjes zijn de gehele dag te koop bij de kassa of anders bij binnenkomstmaar.... op = op. De winkans is groot!

Na afloop van de Playback ruimen we de stoelen op en maken de dansvloer vrij voor DJ Tom. Hij zal jullie weer verrassen met zijn muziekkeuze. Vraag je favoriete nummer aan. Laten weer met zijn allen een bruisende avond van maken!

01.00 uur - Einde avondprogramma

Page 22: boekje 2015

H Administratiekantoor

HarinckADMINISTRATIESBELASTINGZAKENBEDRIJFSADVIEZEN

Torenstraat 33 - 4356 BG OostkapelleE-mail: [email protected]

Tel.: 0118 581671

HHH

20

Page 23: boekje 2015

21

Page 24: boekje 2015

22

Café Restaurant DennenbosDuinweg 64a - 4356 GB Oostkapelle - 0118-586555

www.restaurantdennenbos.nl

Het juiste adres voor uw verjaardagpartijtje, kinderfeestje,reünie,sfeervol diner personeelsfeestje, verenigingsfeest,bruiloft, catering en/of koude schotels.

Elke week een 3-gangen keuzemenuvoor slechts € 18,95 p.p.

Het perfecte feestje is een feestje op maat!Kom gerust eens binnenlopen en onder het genot van een drankje

stellen we uw feestje samen, geheel naar uw wens.

VakantieoordWeltevreden

Noordweg 50, Oostkapelle

Tel. 0118-591974

www.weltevredenoostkapelle.nl

Groepsaccomodatie, Café-bar

Terras, Speeltuin

Ook een leuk adres voor uw familie/barbecuefeestje.

Page 25: boekje 2015

PROGRaMMa 4 MEI

Vrijheid geef je door.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rodedraad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Zoals ieder jaar bieden weeen verdiepende tekst aan, die gebruikt kan worden om het thema eenander accent mee te geven dan voorgaande jaren.

In 2015 is de tekst getiteld: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst.Deze verdiepende tekst is geschreven door Maurice Adams, hoogleraar aan Tilburg University en bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

19.00 uur Inloop en muziek door Crescendo19.15 uur Klokgelui19.30 uur Welkomstwoord19.35 uur Zingen Zeeuws volkslied onder begeleiding van Crescendo19.38 uur Inleiding door afgevaardigde B&W gemeente Veere, aansluitend

koraalmuziek Crescendo19.43 uur Voorlezen Memorandum en invulling kinderen van de Eben-Haëzerschool

te Oostkapelle19.48 uur Koraalmuziek door Crescendo19.50 uur Naar het monument buiten voor bloemlegging19.58 uur Spelen “The Last Post”20.00 uur Tijdsein en 2 minuten stilte20.02 uur Zingen Wilhelmus 1e en 6e couplet onder begeleiding van Crescendo

Gelegenheid tot het leggen van bloemen na afkondiging, met aansluitend een slotwoord.

De herdenking vindt plaats in en rondom de dorpskerk in Oostkapelle.

PROGRaMMa 5 MEI - 70 jaaR BEVRIjDING

Ter gelegenheid van het vieren van 70 jaar Bevrijding organiseert Oranjevereniging Oostkapelle een fietspuzzeltocht over Walcheren, van een kleine 30 kilometer. Deelname isgratis en we starten vanaf Eetcafé De Babbelaar. Inschrijven en vertrekken tussen 10.00 uuren 12.00 uur, uiterlijk 16.00 uur moet je weer terug zijn in Oostkapelle (met hopelijk de juisteantwoorden). Uiteraard geven we je iets mee voor onderweg, wat dat is blijft vooralsnog eenverrassing. Ook tijdens de route proberen we je te verrassen.

Er dient minimaal één persoon per inschrijving lid te zijn van Oranjevereniging Oostkapelle.Je kunt ook ter plekke lid worden ....

23

Page 26: boekje 2015

24

Page 27: boekje 2015

25

- Voetreflex massage- Sport massage- Hotstone massage

In overleg met Etherische Olieën voor een optimaal effect

Bij Marianne de Voogd, Orionstraat 19, Oostkapelle.Tel. 0118-581621 of [email protected] voor een afspraak

Page 28: boekje 2015

DE KUIjPER BETONBORINGENMIDDELBURG BV

BETONBORINGEN

BETONZAGEN

VERANKEREN

Noordweg 38, Postbus 604356 ZG Oostkapelle

0118 - 59 32 23

26

Page 29: boekje 2015

27

KlEDING - aFRIKaaNSE aRTIKElEN - KaMERS MET ONTBIjT

Dorpsstraat 29 - Oostkapelle - 0118 583398

LOODGIETERSBEDRIJF

v.o.f. BOONEeigen service! geen voorrijkosten!

Gratis advies

DUINWEG 18OOSTKAPELLE0118-582875bgg 0118-581841

GAS-, WATER-, SANITAIRE INSTALLATIES - RIOLERING CENTRALE VERWARMING -

DAKBEDEKKINGDOE HET ZELF INSTALLATIE MATERIALEN

MELISIDDELBURG

KRAANVERHUUR

tel. 0118-650668 mob. 06-53281701

Page 30: boekje 2015

Voor al uw glas-, behang- en schilderwerk

Schildersbedrijf

Tonnie HuibregtseHogehilweg 5 - 4357 AC Domburg - Tel. 0118 586102

e-mail: [email protected]

MULTITECInstallatietechniek &loodgieterswerken.

Bram WattelSerooskerke / Oostkapel le

592552 / 583727Fax 583751

28

Page 31: boekje 2015