Top Banner
BOEI6* IOAK-2723 / 8055352 (10.2016 / v2) MANUAL DE UTILIZARE / CUPTOR INCORPORABIL RO
36

BOEI6* - data.amica.com.pl

Oct 16, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: BOEI6* - data.amica.com.pl

BOEI6*

IOAK-2723 / 8055352(10.2016 / v2)

C

ECO

MENU

CLEAN

MANUAL DE UTILIZARE / CUPTOR INCORPORABIL RO

Page 2: BOEI6* - data.amica.com.pl

2

STIMATI CUMPARATORI,

Acest Hansa produs este usor de utilizat si este foarte eficient. Dupa citirea acestui manual, utilizarea aparatului va fi foarte usoara.

Inainte de a fi ambalat si de a parasi fabrica, aparatul a fost verificat din punct de vedere al sigurantei si al functionalitatii.

Inainte de a utiliza aparatul, cititi cu atentie acest manual de utilizare.Daca urmati aceste instructiuni veti putea evita eventualele probleme ce pot apare in urma utilizarii aparatului.

Este important sa pastrati acest manual de utilizare intr-un loc sigur, astfel incat sa poata fi consultat in orice moment.Este necesar sa urmati aceste instructiuni cu atentie pentru a evita eventualele accidente.

Atentie!Nu utilizati produsul inainte de a citi manual de utilizare.

Acest aparatul este destinat doar pentru uz casnic.

Producatorul isi rezerva dreptul de a realiza modificari fara a afecta functionarea produsu-lui.

Page 3: BOEI6* - data.amica.com.pl

3

CUPRINS

Instructiuni de siguranta.....................................................................................................4

Descrierea aparatului…………………………………………………………………...............8

Instalare……………………………………………………………………………….................10

Utilizare…………………………………………………………………………………...............12

Prepararea in cuptor – sfaturi practice……………………………………………...............27

Curatare si intretinere…………………………………………………………………..............29

Date tehnice……………………………………………………………………………...............33

Page 4: BOEI6* - data.amica.com.pl

4

INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA

Observaţie. Dispozitivul şi toate piesele componente ale acestuia care sunt la îndemâna utilizatorului de-vin fierbinţi în momentul în care acesta este folosit. Posibilitatea de atingere a elementelor de încălzire trebuie să fie realizată cu o deosebită grijă. Copii care nu au atins vârsta de 8 ani nu trebuie să se apropie de dispozitiv cu excepţia cazului în care se află sub supraveghere permanentă.Acest dispozitiv poate fi utilizat de copii care au vârsta de peste 8 ani şi mai mari, de către persoane cu ca-pacităţi fizice, senzoriale şi mentale limitate şi de către persoane fără experienţă şi care nu cunosc dispozi-tivul, atunci când acestea sunt supravegheate sau au fost instruite cu privire la utilizarea dispozitivului în siguranţă care le sunt transmise de către persoanele care sunt răspunzătoare de siguranţa lor. Aveţi grijă la copii, nu-i lăsaţi să se joace cu aparatul. Curăţarea şi activităţile de deservire nu trebuiesc realizate de către copii care nu sunt supravegheaţi.Aparatul devine fierbinte in timpul utilizarii. Aveti gri-ja sa nu atingeti partile fierbinti din interiorul cupto-rului.Când se utilizează funcţia de prăjire elementele cup-torului pot fi fierbinţi. Recomandăm să nu permiteţi accesul copiilor în apropierea cuptorului.

Page 5: BOEI6* - data.amica.com.pl

5

INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA

Observaţie. Nu folosiţi produse de curăţare abrazive sau obiecte ascuţite de metal pentru curăţarea uşii de sticlă, deoarece acestea pot zgâria suprafaţa, ceea ce poate conduce la crăparea sticlei.Observaţie. Pentru a evita pericolul de electrocutare, asigurati-va de faptul ca aparatul este oprit inainte de a inlocui becul.Poate fi folosită numai sonda de măsurare a tempe-raturii care face parte din echipamentul cuptorului.Pentru curăţarea aparatului nu se recomandă folosi-rea dispozitivelor de curăţare cu ajutorul aburilor.

Asigurati-va de faptul ca aparatele de uz casnic, inclusiv cablurile de alimentare, nu ating suprafata fierbinte a cuptorului sau a plitei, deoarece materialul izolator al acestora nu este de obicei rezistent la temperaturi ridicate. Nu lasati aragazul nesupravegheat atunci cand prajiti alimente. Uleiul sau grasimile pot lua foc datorita supraincalzirii sau in cazul in care vor curge in foc. Nu utilizati agenti duri de curatare sau obiecte metalice ascutite pentru a curata usa, de-oarece se poate zgaria suprafata acesteia, iar geamul se va fisura. Nu utilizati produsul in cazul unor avarii tehnice, deconectati-l de la sursa de alimentare cu energie electrica si apelati la un centru de service pentru a-l repara. In cazul producerii unui incident provocat de o defectiune tehnica, scoateti stecherul ca-blului de alimentare din priza si apelati la un centru de service autorizat pentru a fi reparat.Instalaţia trebuie utilizată doar în condiţii casnice. Utilizarea necorespunzătoare (de exemplu pentru încălzirea încăperilor) poate fi periculoasă

Page 6: BOEI6* - data.amica.com.pl

6

CUM SA ECONOMISITI ENERGIE

Prin utilizarea energiei in-tr-un mod responsabil nu numai ca economisiti bani, ci veti proteja si mediul in-conjurator. Cum puteti face acest lucru:

●Utilizati cuptorul atunci cand preparati cantitati mai mari de alimente.Carnea de pana la un kilogram poate fi pre-parata mai economic intr-un recipient pe plita ● Utilizati caldura remanenta a cuptorului.Daca timpul de preparare este mai mare de 40 de minute, opriti cuptorul cu 10 minute inainte de a incheia.

●Important!Atunci cand utilizati un cronometru, setati timpi de preparare mai scurti in functie de alimentele preparate.

●Doar gratarul cu ventilator ultra dupa ce ati inchis usa cuptorului.Asigurati-va de faptul ca usa cuptorului este inchisa.Nu instalati aparatul in apropierea frigideru-lui / congelatorului.Consumul de energie va creste fara a fi ne-cesar acest lucru.

Page 7: BOEI6* - data.amica.com.pl

7

Aparatele vechi nu trebuie sa fie tratate ca si gunoi menajer, ci trebuie sa fie predate unui centru de colectare si reciclare al echipamentelor electricesi electronice. Simbolul inscrip-tionat pe produs, pe manualul

de utilizare sau pe ambalaj indica faptul ca acest produs poate fi reciclat.Materialele utilizate in interiorul aparatului sunt reciclabile si sunt etichetate cu informa-tii privind acest lucru. Prin reciclarea mate-rialelor sau a altor componente ale dispozi-tivului uzat, contribuiti la protejarea mediului inconjurator.Informatii privind centrele de reciclare pot fi obtinute de la autoritatile locale.

DESPACHETAREA

In timpul transportului, a fost utilizat material protector pentru a proteja aparatul de eventualele avarii. Dupa ce ati despachetat aparatul, aruncati ambalajele intr-un mod ce nu

va afecta mediul inconjurator.Toate materialele utilizate ca ambalaje pot fi reciclate; sunt 100% reciclabile si sunt mar-cate cu simbolul corespunzator.Atentie! In timp ce despachetati, tineti la dis-tanta de copii materialele ambalajului.

RECICLAREA APARATULUI

Page 8: BOEI6* - data.amica.com.pl

8

C

ECO

MENU

CLEAN

C

ECO

MENU

CLEAN

DESCRIEREA APARATULUI

Buton pentru se-lectarea functiei cuptorului

Programator elec-tronic

Butonului de schimbare a setărilor (-) / (+)

ECO butonul menu

butonul CLEANpentru economisi-rea de

temperaturii MENU

butonul progra-melor

butonul de modifi-care a

Maner usa cuptor

Page 9: BOEI6* - data.amica.com.pl

9

*optional

DESCRIEREA APARATULUI

Tavă de coacere* Grătar sarma nichelata

Tavă de prăjire*

Copt de transport foaie

Rotisorul*

Page 10: BOEI6* - data.amica.com.pl

10

INSTALARE

Pozitionarea cuptorului

Bucataria trebuie sa fie uscata, aerisita si ven ti la ta. Pozitionarea cuptorului trebuie sa asi gu re accesul usor la toate facilitatile lui. Cup to rul este fabricat in clasa Y. Mobila in care urmeaza a fi incastrat cuptorul, trebuie sa reziste pana la o temperatura de 100°C, alt fel se poate deforma suprafata precum si stra tul depus.

Asamblarea cuptorului

Pentru asamblarea cuptorului, trebuie să:● Pregatiti un loc special (gaura) in mobilier,

cu dimensiunile conform celor din Fig.A, B.

● Instalaţi cuptorul în piesa de mobilier, asigurându-l cu patru şuruburi în locurile indicate în figura C.

Fig.A

Fig.B

Fig.CImportant!Cuptorul trebuie să fie montat când nu este conectat la sursa de ener-gie electrică.

Page 11: BOEI6* - data.amica.com.pl

11

INSTALARE

Conexiuni electrice

Cuptorul a fost realizat pentru a functiona la un curent alternativ monofazic (230V 1N ~ 50 Hz) si este echipat cu un cablu de conec-tare de 3 x 1,5 mm2 cu o lungime de 1,5 m si este prevazut cu un stecher cu protectie.

Priza de alimentre trebuie sa fie prevazu-ta cu protectie. Dupa ce ati instalat cuptorul, este necesar ca utilizatorul sa aiba acces cu usurinta la priza.

Inainte de a conecta cuptorul la priza, ve-rificati daca:- Siguranta si circuitul electric suporta sar-cina.- Sursa de alimentare este prevazuta cu un sistem de impamantare foarte eficient care respecta standardele curente de alimenta-re.- Stecherul este accesibil.

Important!In cazul in care cablul de alimentare este avariat, acesta trebuie sa fie inlocuit doar de un centru de service autorizat sau de catre o persoana calificata, pentru a evita perico-lele.

Page 12: BOEI6* - data.amica.com.pl

12

UTILIZARE

înainte de prima pornire a cuptorului

●îndepărtaţi elementele ambalajului, cu-răţaţi camera cuptorului de mijloacele de conservare din fabrică

●scoateţi tot echipamentul cuptorului şi spălaţi-l în apă caldă cu adaus de deter-gent pentru spălarea vaselor

●porniţi ventilaţia din încăpere sau deschi-deţi geamul

●apăsaţi delicat butonul şi rotiţi-l spre

dreapta pe poziţia sau (vezi ca-pitolul: Funcţionarea programatorului şi comandarea cuptorului),

●încălziţi cuptorul (la temp. de 250°C, cca. 30 min.), îndepărtaţi murdăria şi spălaţi bine

Important!Camera cuptorului trebuie spălată numai prin folosirea apei calde cu adaos de detergent pentru spălarea vaselor.

Atenţie!În maşinile de gătit electrice marcate cu litera „O” înainte de începerea exploatării verificaţi cum este montat radiatorul în pereţii camerei cupto-rului, în cazul în care radiatorul nu este montat corect atunci acesta trebuie ridicat şi apoi trebuie introdus în redesenările din pereţii laterali ai camerei.

Atenţie!În cazul în care cuptorul este pus în funcţiune pentru prima dată sau în ca-zul decuplării de la reţeaua electrică şi apoi este din nou cuplat se va aprinde indicatorul orei 12:00 şi licăreşte sim-bolul . Timpul actual trebuie setat cu ajutorul butonului prevăzut pentru schimbarea setărilor .Setarea timpului va fi înregistrată în memoria ceasului, dacă nici un fel de schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonul MENU .Dacă nu va fi setat timpul curent atunci va fi imposibilă funcţionarea cuptorului.

Butoanele „sunt ascunse” în panoul de comandă, cu scopul de a alege funcţia trebuie:1.să apăsaţi delicat butonul apoi să îi daţi drumul,2. setaţi funcţia aleasă. Marcajul butonului de pe circumferinţa sa corespunde funcţiilor efectuate de cuptor.

1

2

Page 13: BOEI6* - data.amica.com.pl

13

UTILIZARE

Ce înseamnă pictogramele şi simbolurile

Funcţionarea programatorului şi co-mandarea cuptorului

kg

C

C

CLEAN

ECO

MENU

ECO

C

MENU

- butonul programelor

- butonul de modificare a

- temperaturii

- butonul menu

- butonul pentru economisirea de

- energie

- butonul pentru curăţarea

- cuptorului

- iluminarea camerei cuptorului - decongelare

- sfârşitul procesului

- durata procesului

CLEAN

- cronometrul

- economisirea energiei

- sonda

- programul terminat

- curăţarea cuptorului

- nivelul, poziţia mâncărurilor

Page 14: BOEI6* - data.amica.com.pl

14

UTILIZARE

1.Pornirea cuptorului.

Atenţie: programatorul este gata de fun-cţionare de abia după setarea ceasului.

În cazul în care cuptorul este pus în funcţiune pentru prima dată sau în cazul decuplării de la reţeaua electrică şi apoi este din nou cuplat se va aprinde indicatorul orei 12:00 şi licăreşte simbolul .Timpul actual trebuie setat cu ajutorul buto-nului prevăzut pentru schimbarea setărilor

.

Setarea timpului va fi înregistrată în memoria ceasului, dacă nici un fel de schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonulk MENU .Dacă timpul curent nu va fi fixat , nu va fi posibilă punerea în funcţiune a cupto-rului.

2.Fixarea cronometrului

Apăsaţi butonul MENU până în momentul când simbolul (cronometrul ) va începe să licărească . Indicarea timpului “00:00” este afişată în locul timpului real. Setaţi cro-nometrul cu ajutorul butonului de schimbare a setărilor (cu o precizie de până la un minut). Setarea timpului va fi înregistrată în memoria ceasului, dacă nici un fel de schim-bări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonul MENU . Este afişată ora actuală, simbolul este pornit.Alarma va răsuna după trecerea timpului setat preliminar (2 semnale sonore - pauză - 2 semnale sonore). Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Simbolul

va licări în permanenţă.Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul cuptorului în poziţia „0“ sau trebuie rotit butonul de schimbare a setărilor. După oprirea alarmei, simbolul (cronometrul ) este oprit.

Page 15: BOEI6* - data.amica.com.pl

15

UTILIZARE

4.Fixarea duratei procesului şi a timpu-lui final (tribul întârzierii)

În cazul în care simbolul (durata procesu-lui) este aprins, trebuie apăsat butonul MENU până în momentul când simbolul (sfârşitul procesului)începe să licărească. Este afişat timpul actual. Setaţi durata procesului cu ajutorul butonului de schimbare a setărilor. Setarea sfârşitului duratei procesului va fi înregistrată în memorie, dacă nici un fel de

3.Fixarea duratei procesului

Apăsaţi butonul MENU până în momentul când simbolul (durata procesului) începesă licărească (aceasta este posibil atunci când butonul funcţiei este în altă poziţie decât „0“).Indicarea timpului “00:00” este afişată în locul timpului real. setaţi durata procesului cu aju-torul butonului de schimbare a setărilor . Setarea timpului va fi înregistrată în memoria ceasului, dacă nici un fel de schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonul MENU . Este afişată numărătoarea inversă pentru durata procesului, simbolul este pornit.

Alarma va răsuna după trecerea timpului setat preliminar pentru durata procesului (4 semnale sonore - pauză - 4 semnale sonore). Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Este afişată indicarea timpului “00:00” iar simbolul (durata procesului) licăreşte permanent.Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul funcţiei în poziţia „0“ sau trebuie rotit buto-nul de schimbare a setărilor. După oprirea alarmei, pe display este afişat timpul actual şi funcţia aleasă, simbolul (durata proce-sului) dispare.

schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 se-cunde sau dacă va fi apăsat butonul. Simbolul

(sfârşitul procesului ) se va stinge. După trecerea timpului de întârziere, programatorul va trece în tribul (durata procesului). Este afişată numărătoarea inversă pentru durata procesului, simbolul (sfârşitul procesului) este stins, simbolul (durata procesului) este stins.Alarma va răsuna după trecerea timpului setat preliminar pentru durata procesului (4 semnale sonore - pauză - 4 semnale sonore). Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Este afişată indicarea timpului “00:00” iar simbolul (durata procesului) licăreşte permanent.

Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul funcţiei în poziţia „0“ sau trebuie rotit buto-nul de schimbare a setărilor. După oprirea alarmei, pe display este afişat timpul actual şi funcţia aleasă, simbolul (durata proce-sului) dispare.

Pentru a anula setările cu privire la durata procesului sau sfârşitul duratei procesu-lui sau a cronometrului, trebuie apăsate pentru o perioadă mai lungă butoanele MENU şi CLEAN timp de circa 3 secunde , toate setările temporare vor fi anulate . Anularea setărilor temporare este posibilă numai atunci când una din funcţiile de fixare a timpului (durata procesului sau sfârşitul duratei procesului sau fixarea timpului) a fost setată anterior.

Page 16: BOEI6* - data.amica.com.pl

16

UTILIZARE

5.Comandarea cuptorului

5.1 Posibile locaţii ale butonului funcţiei cuptorului.

0 Setare pe zero

Iluminarea independentă a cupto-ruluiPrin fixarea butonului în această poziţie obţinem iluminarea camerei cuptorului.

Pornirea rezistenţei inferioare şi a celei superioareFixarea butonului în această poziţie permite încălzirea cuptorului în mod convenţional. Este perfect pentru co-acerea prăjiturilor, cărnii, peştelui, pâi-nii pizza (este necesar ca, cuptorul să fie încălzit preliminar şi trebuie folosite tăvi închise la culoare) coacerea pe un singur nivel. Intervalul temperaturii: 30-2800C.

C

Ventilatorul şi rezistenţa inferioară şi cea superioară porniteÎn această poziţie de funcţionare a butonului cuptorul realizează funcţia prăjitura. Cuptor convenţional cu ventilator ( funcţie recomandată în timpul coacerii). Intervalul temperatu-rii: 30-2800C.

Grill-ul şi rotisorul pornit.Funcţia rotisorului - coacerea mân-cărurilor pe rotisor.Intervalul temperaturii: 30-2800C.

Prăjitor pornit „Grill-area ” la suprafaţă, se aplică pen-tru coacerea unor porţii mici de carne: fripturi, şniţele, peşte, pâine prăjită, cârnăciori, musaca (grosimea felului de mâncare copt nu poate fi mai mare de 2-3 cm în timpul coacerii trebuie întoarsă pe partea cealaltă). Intervalul temperaturii: 30-2800C.

C

C

C

Page 17: BOEI6* - data.amica.com.pl

17

UTILIZARE

Ventilatorul şi grill-ul pornitÎn această poziţie a butonului, cup-torul realizează funcţia de grill cu ventilator. Punerea în practică a acestei funcţii permite accelerarea procesului de coacere şi ridicarea valorilor gustative ale mâncărurilor. Intervalul temperaturii: 30-2800C.

C

SupergrillPornirea funcţiei de „supergrill’’ permite ca, coacerea să aibă loc atunci când concomitent este pornită rezistenţa superioară. Această funcţie permite obţinerea unei temperaturi mai ridicate în partea de lucru supe-rioară a cuptorului, ceea ce conduce la rumenirea mai puternică a mân-cării, totodată permite coacerea unei porţii mai mari. Intervalul temperatu-rii: 30-2800C.

C

Termo-circulaţia pornităFixarea butonului în poziţia „termo-circulaţia pornită”permite încălzirea cuptorului în mod forţat cu ajutorul ter-mo-ventilatorului care este amplasat în partea centrală a peretelui din spate a camerei cuptorului. În comparaţie cu, cuptorul convenţional sunt utilizate temperaturi de coacere mai joase.Folosirea acestei metode de încălzire permite distribuirea uniformă a căldurii de jur împrejurul felului de mâncare care este în cuptor.Pregătirea produselor finite (congela-te) - prăjituri, pizza, cartofi prăjiţi.Decongelarea (cărnii, fructelor, legu-melor, pâinii)– în cazul mâncărurilor delicate (pentru consum în stare cru-dă– de ex. căpşuni) nu este pornită încălzirea ,pentru decongelarea de ex. a cărnii termostatul trebuie fixat la o temperatură de până la 50 – 75°C.SUscarea fructelor, ciupercilor (pe mai multe niveluri, temperatura de 50 – 80°C)Intervalul temperaturii: 30-2800C.

C

Page 18: BOEI6* - data.amica.com.pl

18

UTILIZARE

Ventilatorul pornit.În cazul în care butonul este fixat în această poziţie cuptorul foloseşte la decongelarea produselor de cofetărie şi a pâinii.

Rezistenţa inferioară pornităFixarea butonului în această poziţie permite realizarea procesului de încălzire a cuptorului numai cu aju-torul rezistenţei inferioare. Coacerea suplimentară a prăjiturii în partea de jos (de ex. prăjituri umede şi a celora cu umplutură de fructe). Intervalul temperaturii: 30-2400C.

Grill-ul, rezistenţa superioară (su-per grill) şi rotisorul pornite.Îmbinarea funcţiei supergrillşi a funcţiei rotisorului.Intervalul temperaturii: 30-2800C.

Rezistenţa superioară pornităFixarea butonului în această poziţie permite realizarea procesului de în-călzire a cuptorului numai cu ajutorul rezistenţei superioare. Rumenirea produsului copt, coacerea de sus, coacere suplimentară. Intervalul tem-peraturii: 30-2300C.

C

C

C

Termo-circulaţia şi rezistenţa infe-rioară porniteÎn cazul în care butonul se găseşte în această poziţie, cuptorul realizează funcţia termo-circulaţiei şi este pornită rezistenţa inferioară ceea ce conduce la creşterea temperaturii în partea de jos a produsului care este copt. O cantitate mai mare de energie termică furnizată în partea de jos a produsului copt, prăjituri umede, pizza. Intervalul temperaturii: 30-2800C.

C

Page 19: BOEI6* - data.amica.com.pl

19

UTILIZARE

5.2 Modificarea şi afişarea setărilor tem-peraturii

Valoarea presupusă a temperaturii pentru un anumit program este afişată pe display-ul temperaturii după alegerea funcţiei cuptorului

. Acest fapt este semnalizat cu ajutorul simbolului °C care licăreşte. Cu scopul de a realiza modificarea treptată a setării tempera-turii (din 5°C în 5°C ) trebuie folosit butonul de schimbare a setărilor Setarea tempe-raturii va fi înregistrată în memorie , dacă nici un fel de schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonul MENU sau nu va fi apăsat butonul C .

Modificarea setărilor temperaturii în timpul funcţionării programului poate fi realizată prin apăsarea butonului C .

Temperatura actuală este afişată ca pro-cent al valorii fixate preliminar pe simbolul termometrului:

Dacă butonul funcţiei cuptorului este fixat în poziţia „0” şi temperatura actuală a cuptorului depăşeşte 60°C, simbolul termometrului este aprins, pentru a-l informa pe utilizator despre faptul că, cuptorul este fierbinte, dacă tempe-ratura cuptorului este mai joasă decât 60°C, simbolul termometrului se va stinge.

100%75%50%25%

5.3 Funcţia ECO

Cu ajutorul funcţiei ECO poate fi economisită energia prin utilizarea căldurii reziduale din di-spozitivul cuplat. În timpul funcţionării funcţiei ECO, regulatorul timpului opreşte dispozitivul cuplat în perioada de timp specificată înainte de sfârşitul funcţionării.

Funcţia ECO poate fi activată, atunci când sunt pornite următoarele funcţii de încălzire:

Cu scopul de a porni funcţia ECO trebuie setat (durata procesului) sau (durata procesului) şi (sfârşitul procesului). Re-gulatorul timpului opreşte dispozitivul cuplat în perioada de timp specificată cu ajutorul formulei “sfârşitul funcţionării dispozitivului minus durata de utilizare a căldurii rezidu-ale”.

Activarea funcţiei ECO.

După libera alegere a uneia dintre funcţiile de încălzire, care funcţionează împreună cu funcţia ECO, trebuie setat (durata procesului) sau (durata procesului) şi (sfârşitul duratei procesului). Apoi trebuie apăsat butonul ECO . Pe display va apărea simbolul care confirmă, că funcţia ECO este pornită.

Pentru a opri funcţia ECO trebuie apăsat butonul ECO sau trebuie schimbată poziţia butonului funcţiei cuptorului. În momentul în care funcţia ECO este oprită simbolul este de asemenea, stins.

Alarma va răsuna (4 semnale sonore/ pau-za/4 semnale sonore) după trecerea timpului setat preliminar. Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Este afişată indicarea timpului“00:00” iar simbolul

licăreşte pe display.

Page 20: BOEI6* - data.amica.com.pl

20

UTILIZARE

5.4 Funcţia Steam Clean

Curăţarea camerei cuptorului ci ajutorul aburilor.

Turnati 0,25 l de apa intr-un recipient si intro-duceti-l in cuptor pe primul nivel de jos.Inchideti usa cuptorului. Cu scopul de a porni funcţia Steam Clean trebuie apăsat butonul

CLEAN Simbolul va licări pe display. Pro-gramatorul va seta temperatura automat cât şi timpul de încălzire (durata procesului) este fixat la 00:30). Durata programului şi temperatura vor apărea pe display.. Simbolul grafic al cuptorului va licări împreună cu tipul de încălzire sugerat poziţia . Fixaţi butonul funcţiei cuptorului pe tipul de încălzire reco-mandat. Regulatorul timpului va confirma poziţia corectă printr-un semnal sonor scurt şi se va aprinde simbolul . Dacă tipul de încălzire recomandată nu va fi ales în 10 secunde, programul va fi anulat. Temperaturi pentru funcţia Steam Clean: 50°C

Pentru a anula procesul de curăţare a ca-merei cuptorului cu ajutorul aburilor Steam Clean, trebuie apăsat butonul CLEAN sau trebuie schimbată poziţia butonului funcţiei cuptoru-lui. În cazul în care acest proces Steam Clean este anulat programatorul va funcţiona identic ca în timpul tribului normal de funcţionare (setările sunt identice ca pentru programele de gătire).

Alarma va răsuna (4 semnale sonore/ pau-za/4 semnale sonore) după trecerea timpului setat preliminar. Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. indicarea timpului “00:00” iar simbolul licăreşte pe display.

Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul funcţiei în poziţia „0“ sau trebuie rotit butonul de schimbare a setărilor. după ce procesul a luat sfârşit, pe display va apărea timpul actual.

Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul funcţiei în poziţia „0“ sau trebuie rotit butonul

. La sfârşitul procesului, pe display este afişat timpul actual şi funcţia cuptorului care a fost aleasă.

Dacă beneficiarul doreşte să activeze fun-cţia ECO împreună cu funcţia de încălzire, dar nici o valoare (durata procesului) sau (durata procesului) şi (sfârşitul procesului) nu a fost setată, va răsuna un semnal de alarmă lung iar simbolul va licări pe display o dată (timp de cca 0,3 secunde), pentru a-l informa pe beneficiar, că nu este posibilă funcţionarea funcţiei ECO cu funcţia de încălzire aleasă sau , că datele introduse sunt incomplete

Funcţia ECO este accesibilă numai în cazul în care valoarea (durata procesului) este de 10 minute sau mai mult. Dacă este cu-plată sonda pentru măsurarea temperaturii cărnii, atunci temperatura finală a sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii trebuie să fie cu 3 grade mai mare decât cea actu-ală a temperaturii sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii. Funcţia ECO este oprită automat atunci când valoarea (durata procesului) sau temperatura finală a sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii a fost schimbată şi este mai joasă decât a ace-stor valori minimale. Funcţia ECO este, de asemenea, oprită automat dacă va apărea orice fel de eroare legată de sonda pentru măsurarea temperaturii cărnii.

Setarea valorii (durata procesului)sau (durata procesului) şi (sfârşitul pro-

cesului) nu au importanţă în cazul pregătirii mâncărurilor prin folosirea sondei pentru alimente.. În cazul acesta, butonul ECO tre-buie apăsat ultimul, după ce au fost introduse toate temperaturile legate de temperatură cu privire la camera cuptorului şi setarea temperaturii sondei pentru măsurarea tem-peraturii cărnii.

Page 21: BOEI6* - data.amica.com.pl

21

UTILIZARE

5.5 Folosirea termo-sondei

Sonda suplimentară pentru măsurarea tem-peraturii cărnii poate fi folosită prin cuplarea acesteia la priza sondei din cuptor. Simbolul sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii informează că sonda este introdusă. Valoarea presupusă a temperaturii sondei este de 60°C şi poate fi modificată cu ajutorul butonului cu o exactitate de 1°C în inte-rvalul de la 30 la 99°C. În timpul funcţionării în acest trib este afişată temperatura actuală a sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii.

Setarea temperaturii poate fi modificată în timpul procesului prin apăsarea butonului

C . Temperatura sondei setată preliminar este afişată şi poate fi modificată cu ajutorul butonului . Dacă în 5 secunde nu sunt introduse nici un fel de modificări, va fi afişată temperatura setată pentru camera cuptoru-lui. Această valoare poate fi schimbată cu ajutorul butonului . Setarea temperaturii sondei pentru măsurarea temperaturii căr-nii şi setarea temperaturii cuptorului va fi înregistrată în memorie , dacă nici un fel de schimbări nu vor fi introduse în timp de 5 secunde sau dacă va fi apăsat butonul MENU sau butonul C .

Display-ul temperaturii afişează timpul ac-tual, temperatura actuală a sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii, simbolul (sonda pentru măsurarea temperaturii cărnii) este stins.

În cazul schimbării poziţiei butonului funcţiei cuptorului, va intra în funcţiune tribul de se-tare a temperaturii sondei pentru măsurarea temperaturii cărnii şi tribul de setare a tem-peraturii cuptorului.

Alarma va răsuna (4 semnale sonore/ pau-za/4 semnale sonore) după trecerea timpului setat preliminar. Secvenţa semnalelor de

alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Timp de circa un minut. Pe display va licări şi temperatura actuală a sondei.

Pentru a opri alarma trebuie apăsat oricare buton la alegere, apoi trebuie fixat butonul funcţiei cuptorului în poziţia „0“ sau trebuie rotit butonul de schimbare a setărilor. După ce procesul a luat sfârşit, pe display va apărea timpul actual.Recomandăm folosirea sondei de măsurare a temperaturii atunci când coaceţi cantităţi mai mari de carne (1kg şi mai mult).Nu se recomandă folosirea sondei pentru măsurarea temperaturii la prăjirea cărnii cu os şi a cărnii de pasăre

În cazul în care sonda de măsurare a tempe-raturii nu este folosită, se recomandă scoate-rea acesteia din priză şi din cuptor

Atenţie! Poate fi folosită numai sonda de măsurare a temperaturii care face parte din echipamentul cuptorului

Tipul cărnii Temperatura [°C]

Carne de porc 85 - 90

Carne de vită 80 - 85

Carne de viţel 75 - 80

Carne de miel 80 - 85

Carne de vânat 80 - 85

Temperaturi pentru termo-sondă

Page 22: BOEI6* - data.amica.com.pl

22

UTILIZARE

5.6 Programe finite

Funcţia programelor finite permite utilizarea propunerilor de reţete înregistrate în program Programele finite unesc un anume tip de în-călzire sau anumite combinaţii de încălzire cu o perioadă corespunzătoare de funcţionare a dispozitivului, care depinde de greutatea alimentelor care trebuiesc preparate.

IInstrucţiunile de deservire vă vor informa despre, care dintre programe poate fi folosit pentru pregătirea unui anume tip de alimen-te. Pentru a activa un anume program finit, trebuie apăsat butonul , când butonul funcţiei cuptorului este setat în poziţia “0”. Licăreşte simbolul (reţeta) ,pe display licăreşte marcajul “P01”. Programul finit poate fi schimbat cu ajutorul butonului . Dacă programul ales funcţionează împreu-nă cu sonda de măsurare a temperaturii şi această sondă nu este cuplată sau dacă programul funcţionează fără această sondă de măsurare a temperaturii cărnii şi această sondă este cuplată - atunci va licări simbolul sondei . Pentru a confirma alegerea pro-gramului trebuie apăsat butonul , este auzit un semnal sonor scurt, dacă cuplarea sondei pentru măsurarea temperaturii va permite trecerea la următoarea etapă. Dacă butonul nu va fi apăsat în 10 secunde, programul va fi anulat. Dacă programul ales este dependent de greutatea alimentelor propuse , atunci pe display va licări valoarea greutăţii. Această valoare poate fi schimbată cu ajutorul butonului . Pentru a confirma alegerea programului trebuie apăsat butonul

, este auzit un semnal sonor scurt Dacă butonul nu va fi apăsat în 10 secunde, programul va fi anulat. În partea dreaptă a display-ului licăreşte simbolul cuptorului şi totodată tipul de încălzire recomandat. În cazul programelor care nu necesită utiliza-rea sondei pentru măsurarea temperaturii

pe display va fi afişată durata programului şi temperatura fixată. În cazul programelor care necesită utilizarea sondei de măsurare a temperaturii pe display va fi afişat timpul actual şi temperatura sondei. Setaţi butonul funcţiei cuptorului pe tipul de încălzire care este recomandat pentru programul ales. Regulatorul timpului confirmă poziţia corectă printr-un semnal sonor scurt. Durata progra-mului şi temperatura vor apărea pe display.. În cazul programelor care necesită utilizarea sondei de măsurare a temperaturii, tempera-tura actuală a sondei este afişată în momentul când este pornit programul principal. Dacă tipul de încălzire recomandată nu va fi ales în 10 secunde, programul va fi anulat.

Apăsaţi butonul în timpul încălzirii preliminare sau a programului principal, în orice moment în timpul duratei procesului, cu scopul de a verifica setările programului. Nu-mărul programului şi greutatea (acolo unde este cazul) este afişat pentru programele , în care nu este folosită sonda pentru măsurarea temperaturii sau este afişat numărul progra-mului şi temperatura sondei setată. În acest caz nu este posibilă modificarea acestor setări. Dacă doriţi să schimbaţi parametrii, închideţi programul şi introduceţi din nou setările programului Atunci când parametrii programului (durata procesului, temperatura, temperatura sondei setată ) sunt schimbate în timp ce este folosit un program finit , simbolul

se va aprinde.

Pentru a anula procesul acesta trebuie schim-bată poziţia butonului funcţiei cuptorului.

Page 23: BOEI6* - data.amica.com.pl

23

UTILIZARE

În cazul programelor care nu necesită utili-zarea sondei pentru măsurarea temperaturii alarma va răsuna (4 semnale sonore/ pau-za/4 semnale sonore)după trecerea timpului fixat preliminar.. Secvenţa semnalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Este afişată indicarea timpului “00:00” şi licăreşte simbolul .

În cazul programelor care necesită utilizarea sondei pentru măsurarea temperaturii alarma va răsuna (4 semnale sonore/pauza/4 sem-nale sonore)după atingerea temperaturii din interiorul felului de mâncare, temperatură care a fost fixată preliminar.. Secvenţa sem-nalelor de alarmă sonore este repetată la un interval de 3-secunde timp de circa in minut. Pe display licăreşte simbolul , temperatu-ra actuală a sondei şi simbolul .

Fixaţi butonul funcţiei cuptorului în poziţia-“0”sau apăsaţi oricare buton la alegere cu scopul de a reseta alarma de sfârşit al pro-cesului. După ce procesul a luat sfârşit, pe display va apărea timpul actual.

Atunci când este ales programul cu încălzire preliminară, cuptorul este încălzit până la temperatura stabilită preliminar înainte de începerea programului principal. În timpul în-călzirii preliminare simbolul este aprins. În cazul programelor care nu necesită utilizarea sondei pentru măsurarea temperaturii, este afişată durata şi temperatu¬ra setată pentru programul principal. În cazul programelor care necesită utilizarea sondei de măsurare a temperaturii pe display va fi afişat timpul actual şi temperatura sondei. Termometrul de pe display va afişa valoarea procentuală a temperaturii atinse fixate pentru cuptor.

Semnalul sonor (4 semnale sonore/pauza/4 semnale sonore) cât şi licărirea simbolului informează despre momentul când a fost atin-să temperatura setată pentru cuptor. Alarma poate fi oprită prin apăsarea oricărui buton la alegere. După oprirea alarmei, simbolurile li-căritoare informează despre atingerea temperaturii preliminare de încălzire Pentru a porni programul principal, trebuie introdus în cuptor felul de mâncare şi apoi trebuie apăsat butonul . Pentru programele cu funcţia de încălzire preliminară este imposibilă setarea momentului final al duratei procesului.

Lista programelor finite - în următoarele pa-gini ale instrucţiunii.

Page 24: BOEI6* - data.amica.com.pl

24

UTILIZARE

Programe finiteProgramul Funcţia cuptoru-

lui/ încălzitDurata/temp.

sondele

Temperatura fixată Nivelul

P01 carne de porc

85°C 180°C 3

P02 carne de vită

80°C 180°C 3

P03 carne de viţel

75°C 170°C 3

P04 carne de pasăre - pui

85 min 190°C 3

P05 carne de pasăre - raţă

90 min 180°C 3

P06 carne de pasăre - gâscă

115 min 170°C 2

P07 pizza cu fund gros

încălzit

40 min 200°C 3

P08 pizza congelată

încălzit

20 min 200°C 3

P09 congela-tă peşte

încălzit

20 min 175°C 3

P10 musaca

încălzit

20 min 180°C 3

P11 musacalasagne

încălzit

40 min 200°C 3

P12 conge-latecartofi prăjiţi încălzit

20 min 225°C 3

P13 prăjiturăcu fărâmiţe

încălzit

30 min 175°C 3

P14 prăjiturăcu fructe

încălzit

30 min 175°C 3

P15rolada

încălzit

10 min 200°C 3

Page 25: BOEI6* - data.amica.com.pl

25

UTILIZARE

5.7 Blocada programatorului

Pentru a porni blocada programatorului tre-buie concomitent apăsate butoanele MENU şi

C timp de circa 3 secunde. Se va aprinde simbolul blocadei care confirmă punerea în funcţiune a blocadei.

Trebuie să ţineţi minte că dacă blocada este pornită, aceasta poate fi oprită numai prin apăsarea concomitentă a butonului MENU şi a butonului C . Alarma erori (un singur sem-nal sonor lung) ne informează că a fost atins un buton sau o tastă de schimbare a setărilor în momentul când blocada este pornită.

Când programatorul este blocat atunci nu există posibilitatea de modificare nici a programului şi nici a funcţiilor speciale ale acestuia. Modificarea poziţiei butonului atunci când blocada este cuplată cauzează anula-rea funcţiei fixate anterior, licăreşte simbolul blocadei , răsună alarma erorii. Dacă butonul funcţiei cuptorului este fixat în poziţia “0”, simbolul blocadei este aprins.

5.9 Oprirea sunetului

Există posibilitatea de oprire a semnalelor sonore ale programatorului. Pentru ca progra-matorul să nu emită semnale sonore (oprirea sunetului) trebuie rotit butonul în sensul invers de rotire a acelor ceasornicului, şi apoi trebuie apăsate butoanele MENU şi CLEAN Pentru a pune din n ou în funcţiune sunetul trebuie rotit butonul zîn sensul de rotire a acelor ceasornicului, apoi trebuie apăsate butoanele MENU şi CLEAN .

Trebuie să aveţi în vedere că în tribul mute sunt oprite semnalele sonore confirmatoare şi alarmele erorilor de exploatare , dar nu sunt oprite alarmele regulatorului timpului (durata procesului şi regulatorul timpului).

5.8 Alarma erorii de exploatare

Programatorul va emite un semnal sonor lung în cazul în care apare o eroare de exploatare (greşeala beneficiarului). Astfel de erori de funcţionare includ apăsarea butoanelor care nu sunt activate, rotirea bu-tonului de schimbare a setărilor într-o direcţie greşită, sau orice alt fel de activităţi care pot conduce la orice fel de schimbare a valorii parametrilor.

5.10 Tăierea automată de la sursa de alimentare

Programatorul va decupla subansamblele electrice de la reţeaua de alimentare dacă butonul funcţiei cuptorului se va afla în orice altă poziţie decât “0” pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcţie de temperatura din camera cuptorului acest timp este de la 2 la 10 ore.

Simbolul (tăierea automată a alimentării) licăreşte dacă programatorul decuplează toate subansamblele electrice.

Pentru a porni din nou cuptorul trebuie fixat butonul în poziţia “0”.

Page 26: BOEI6* - data.amica.com.pl

26

Pentru a porni gratarul trebuie sa:●Setati butonul pentru functii pe pozitia

marcata cu ● Incalziti cuptorul aproximativ 5 minute (cu

usa cuptorului inchisa).● Introduceti tava pe nivelul potrivit de

preparare, iar daca frigeti pe gratar intro-duceti pe nivelul urmator inferior o tava colectoare (sub gratar).

●Inchideţi uşa cuptorului.

UTILIZARE

Utilizarea gratarului

Procesul de frigere se realizeaza cu ajutorul razelor infrarosii emise asupra recipientului de catre elementul de incalzire incandescent al gratarului.

Atenţie!Prăjirea se face cu uşa cuptorului în-chisă.Când se utilizează funcţia de prăjire elementele cuptorului pot fi fierbinţi. Recomandăm să nu permiteţi acce-sul copiilor în apropierea cuptorului.

Pentru a prepara mâncarea :● puneţi ţepuşa şi asiguraţi-o cu furca ●inseraţi cadrul la nivelul „ III „ al cupto-

rului●amplasaţi ţepuşa pe cadrul ● introduceţi capătul ţepuşei în cuplajul de

acţionare al rotirii.

Rotisorul este folosit pentru rotirea mâncării in timpul gatirii. Este indicat pentru pentru pui, kebab, cârnaţi, etc. La utilizarea rezistenţei superioare împreună cu rezistenţa grill.Roti-sorul se poate opri întâmplător sau schimba rotaţia. Aceasta nu influenţează funcţionarea cuptorului şi calitatea frigerii

Utilizarea rotisorului*

Page 27: BOEI6* - data.amica.com.pl

27

PREPARAREA IN CUPTOR – SFATURI PRACTICE

Coacere

● Va recomandam sa utilizati tavile furnizate impreuna cu cuptor.● Puteti utiliza si alte recipiente ce trebuie sa fie asezate pe raftul de uscare;

este recomandabil sa utilizati tavi de culoare neagra, deoarece sunt mai bune conductoare de caldura si scurteaza timpul de preparare.

● Tavile cu suprafete lucioase nu sunt recomandate atunci cand utilizati metoda conventionala de incalzire (arzator superior si inferior). Partea inferioara a prajiturii va fi arsa.

● Inainte de a scoate prajitura din cuptor, verificati daca este coapta, cu ajutorul unui betisor din lemn (daca prajitura este gata, batul trebuie sa fie uscat si curat dupa ce a fost scos din prajitura).

● Dupa ce ati oprit cuptorul este recomandabil sa lasati prajitura in interior timp de 5 min.

● Parametri de coacere oferiti in Tabelul sunt aproximativi si pot fi corectati ba-zandu-va pe propriile experiente si preferinte.

● Daca informatiile oferite in retete difera considerabil de valorile incluse in acest manual de utilizare, respectati instructiunile din manual.

Rumenirea carnii

● Puteti prepara bucati de carne mai mari de 1 kg in cuptor, insa cele mici pot fi preparate pe arzatorul cu gaz.

● Utilizati recipiente termorezistente atunci cand preparati carne in cuptor, cu manere ce sunt de asemenea rezistente la temperaturi ridicate.

● Atunci cand preparati carne pe raftul de uscare sau pe gratar, va recomandam sa asezati pe cel mai coborat nivel o tava cu apa.

● Este recomandabil sa intoarceti carnea cel putin o data in timpul prepararii si sa o ungeti cu sucul acesteia sau cu apa fierbinte cu sare – nu turnati apa rece pe carne.

Page 28: BOEI6* - data.amica.com.pl

28

PREPARAREA IN CUPTOR – SFATURI PRACTICE

Tipulprodusului care va

fi coptfelului de

p - programul /M - setarea ma-

nuală

Funcţia cup-torului

Tempera-tura

Nivelul Timpul [min]

P15 160 - 200 2 - 3 30 - 50

P13 160 - 180 2 20 - 40*

P14 140 - 160 2 10 - 40*

P08 200 - 230 1 - 3 10 - 20

M 210 - 220 2 45 - 60

P09 160 - 180 2 - 3 45 - 60

M 190 2 - 3 60 - 70

M 230 - 250 4 14 - 18

M 225 - 250 2 120 - 150

P02 160 - 180 2 120 - 160

M 160 - 230 2 90 - 120

P01 160 - 190 2 90 - 120

P04 200 - 220 2 - 3 50 - 60

M 160 - 180 2 45 - 60

M 175 - 190 2 60 - 70

M 190 - 210 2 40 - 50

M 170 - 190 3 40 - 50

Important!Parametrii cuprinşi în acest tabel sunt orientativi şi pot fi corectaţi în funcţie de propria expe-rienţă şi propriile gusturi culinare.

*timpurile prezentate se referă la produsele coapte în forme mici

Page 29: BOEI6* - data.amica.com.pl

29

CURATARE SI INTRETINERE

Prin curatarea si intretinerea corespunza-toare a cuptoruli veti avea o influenta semni-ficativa asupra evitarii erorilor de functionare a acestuia.Inainte de a curata cuptorul, acesta tre-buie sa fie oprit iar butoanele in pozitia „●” / „0”. Nu curatati cuptorul daca aces-ta nu s-a racit complet.

● Cuptorul trebuie sa fie curatat dupa fiecare utilizare. Atunci cand il curatati, aprindeti lumina din interiorul acestuia pentru a avea o mai buna vizibilitate

● Interiorul cuptorului trebuie sa fie curatat doar cu apa calda si o cantitate redusa de detergent lichid.

● Curăţarea cu ajutorul aburilor - Steam Clean Modul de procedare este deschis în

capitolul Modul de acţionare a progra-matorului şi de comandare a cuptorului, pct.5.4.

La sfârşitul procesului de curăţare trebuie deschisă uşa cuptorului, interiorul came-rei trebuie şters cu ajutorul buretelui sau a unei cârpe iar apoi trebuie spălată cu apă caldă şi detergent pentru spălat vase.

● Dupa curatarea interiorului cuptorului, stergeti pentru a se usca.

Atentie!Nu utilizati produse de curatare ce contin materiale abrazive pentru curatarea si intretinerea panoului frontal din sticla.

Inlocuirea becului cuptorului

Pentru a evita pericolul de electrocutare, asigurati-va de faptul ca aparatul este oprit inainte de a inlocui becul.

● Setati toate butoanele de control pe pozi-tia „●” / „0” „si scoateti stecherul cablului de alimentare din priza.

● Desurubati si spalati capacul becului, apoi stergeti-l.

● Desurubati becul, introduceti altul nou – un bec cu temperatura mai ridicata (300°C) cu urmatorii parametri:

- voltaj 230 V - Putere 25 W - Filet E14.

Infiletati becul si asigurati-va ca este bine fixat.

Infiletati la loc capacul.

Becul pentru cuptor

Page 30: BOEI6* - data.amica.com.pl

30

CURATARE SI INTRETINERE

Scoaterea usii

Pentru a avea un acces mai bun la interiorul cuptorului pentru a il curata, puteti sa scoateti usa acestuia. Pentru acest lucru, inclinati dispozitivul de prindere al usii, ridicati si tra-geti spre dumneavoastra (des.A ). Pentru a pune usa la loc, faceti acelasi lucru in sens invers. Asigurati-va de faptul ca balamalele sunt fixate corespunzator. Dupa ce ati fixat usa, dispozitivul de siguranta trebuie sa fie coborat din nou cu atentie. Daca acesta nu este setat, pot fi avariate balamalele atunci cand se inchide usa.

Inclinarea dispzitivelor de siguranta ale balamalelor

Scoaterea geamului interior

1. Cu ajutorul unei şurubelniţe clasice plate trebuie să daţi la o parte plinta superi-oară a uşii, începând cu desprinderea delicată a acesteia pe margini (fig. B).

2. Daţi la o parte plinta superioară a uşii (fig. B,C)

A

B

C

Page 31: BOEI6* - data.amica.com.pl

31

CURATARE SI INTRETINERE

D

1

2

3

1

2

3

1

2

3

Scoaterea geamului interior. 2 interior.

D1

1

1

2

2

Scoaterea geamului interior.3 interior.

3. Geamul interior se scoate din suporţi ( în partea inferioară a uşii ). des.D,D1.4. Se spală geamul cu apă călduţă şi cu o

mică cantitate de detergent. Pentru a monta geamul din nou trebu-

ie să acţionăm invers. Partea netedă a geamului trebuie să se afle în partea su-perioară.

Atenţie! Nu forţaţi plinta superioară simultan, pe ambele laturi ale uşii. Pentru a monta corect plinta superioară a uşii trebuie să apropiaţi de uşă ca-pătul stâng al plintei iar capătul drept al acesteia trebuie apăsat până ce veţi auzi sunetul specific „clic”. Apoi apăsaţi plinta la capătul stâng al acesteia până ce veţi auzi sunetul specific „clic”.

Page 32: BOEI6* - data.amica.com.pl

32

Verificari periodice

In afara de curatarea cuptoruli, trebuie sa:●Realizati verificari periodice ale elemente-

lor de control si a unitatilor de preparare. Dupa expirarea garantiei, apelati la un tehnician autorizat pentru ca verificarea cuptoruli sa fie realizata la un centru de service autorizat, cel putin o data la 2 ani.

● Reparati orice erori,● Realizati intretinerea periodica a unitatii

de preparare a cuptoruli.

Atentie!

Toate reparatiile si activitatile norma-le trebuie sa fie realizate de catre un centru de service autorizat sau de catre o persoana autorizata.

CURATARE SI INTRETINERE

PROBLEMA

1. Aparatul nu functioneaza

2. Afisajul programatorului clipeste “12:00”.

3.Lumina cuptorului nu func-tioneaza.

CAUZA

Nu este alimentat.

Aparatul a fost deconectat de la sursa de alimentare sau a fost o intrerupere temporara de alimentare.

Becul este slabit sau ars.

ACTIUNE

Verificati panoul cu siguran-te, daca exista o siguranta arsa, inlocuiti-o.

Vezi timpul curent (vezi Utilizarea programatorului)

Infiletati becul sau inlocuiti-l (vezi “Curatare si intretine-re”)

CUM SE PROCEDEAZA IN CAZ DE URGENTA

In caz de urgenta, trebuie sa:●Opriti toate unitatile de functionare ale cuptoruli● Scoateti stecherul cablului de alimentare din priza● Apelati la un centru de service autorizat● Unele erori minore pot fi rezolvate prin verificarea instructiunilor oferite in tabelul de mai

jos. Inainte de a apela la un centru de service autorizat, verificati urmatoarele puncte din tabel

Page 33: BOEI6* - data.amica.com.pl

33

DATE TEHNICE

Voltaj 230V ~ 50Hz

Putere Maxim 3,1 kW

Dimensiuni (IxLxA) 59,5 / 57,5 / 59,5 cm

Respecta regulile UE Standarde EN 60335-1, EN 60335-2-6

Marca: Hansa

A 0,79 65-72 128049-51mare 44BOE*

Model Timppreparare(bazat peincarcarestandard)

[min]

Zgomot

[dB(A) re 1 pW]

Grill

[cm2]

Consumenergetic

[kWh]

Capacitateutila

cuptor

[ litri ]

MarimeClasa ener-getica

FISE TEHNICE

Clasa energetica: A….G (A=economic…G=putin economic)

Page 34: BOEI6* - data.amica.com.pl

34

Page 35: BOEI6* - data.amica.com.pl

35

Page 36: BOEI6* - data.amica.com.pl