Top Banner

of 29

BILANT SEM I_2009-2010_.pdf

Oct 05, 2015

Download

Documents

Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA DESFAURAT NSEMESTRUL I

    ANUL COLAR 2009-2010

    Analiza instituional

    Principalele aspecte legate de organizare, competene profesionale, respectarea legalitii, comunicare, marketing educaional, imagine, relaii comunitare.

    ntreaga activitate desfaurat de cadrele didactice din Liceul de Metrologie pe parcursului semestrului I, an colar 2008-2009, s-a derulat n conformitate cu legislaia n vigoare i sub directa coordonare a Inspectoratului colar. ncadrarea profesorilor s-a realizat n condiiile legii, au fost asigurate cu profesori toate orele cu excepia orelor de informatic, redistribuite n catedr. Activitatea a fost organizat n conformitate cu Planul de dezvoltare instituional din care au fost defalcate planurile de activitate pentru diferite domenii. Activitatea a fost coordonat i condus de directorii liceului. Au funcionat, n condiiile legii, Consiliul Profesoral, Consiliul de Administratie, comisiile metodice, comisiile pe probleme.

    Comunicarea s-a realizat n condiii corespunzatoare: au fost transmise prin Fia postului, prin note de serviciu sacinile pentru ntreg personalul colii, periodic au fost analizate n C.A. activitatea ariilor curriculare, activitatea diverselor compartimente administrative; s-au luat msuri pentru remedierea operativ a problemelor aprute; conducerea liceului a desfurat o activitate transparent prin comunicarea permanent cu personalul liceului; nu au existat probleme de comunicare ntre profesori, profesori i elevi; comunicarea cu printii elevilor s-a realizat sistematic prin edine semestriale i prin consultaii organizate n afara programului colar; comunicarea cu intituiile care reprezint comunitatea s-a realizat att prin iniiativa acestora ct i la solicitarea colii.

    Marketingul educaional a vizat pe de o parte analiza perspectivei pentru viitorii absolveni: relaia cu agenii economici pentru identificarea locurilor de munc, relaii cu instituii de nvamnt superior ( cu Universitatea Politehnic, Universitatea Bucureti, Universitatea Romano-American, Universitatea D. Cantemir am ncheiat protocoale de colaborare ); pe de alt parte pentru asigurarea realizrii ncadrrii noilor clase a IX-a n climatul unitii. n acest sens au fost relizate materiale de promovare a imaginii liceului care vor fi prezentate n coli i la Trgul de ofert educaional.

    Parteneriatul cu comunitatea local s-a desfurat n condiii bune: am beneficiat de sprijinul Poliiei i a poliistului de proximitate; serviciile religioase au fost asigurate de preotul parohial local; am desfaurat activiti n colaborare cu reprezentani F.I.C.E., Institutul de prevenire a criminalitii.

    Relaia cu administraia local s-a desfurat n condiii optime: au fost alocate de catre Primrie foduri pentru calculatoare, videoproiectoare, pentru plata salariilor.

    Au fost realizate contracte cu intituii pentru colectarea deeurilor i a gunoaielor care i-au respectat obligaiile contractuale.

    1

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Analiza punctelor slabe, punctelor tari n funcionarea colii.

    Punctele tari sunt: organizarea activitii, numr mare de profesori cu grad I sau nscrii la doctorat/ masterat, profesori metoditi, profesor inspector, pregtirea profesional i metodic a profesorilor, spiritul de echip al colectivului, realizarea operativ a obligaiilor profesionale, calitatea social i profesional a elevilor i prinilor.

    Punctele slabe sunt: fluctuaia profesorilor, insuficiena fondurilor pentru modernizarea laboratoarelor de specialitate, a cabinetelor de informatic i a cabinetelor pentru cultura general; n activitatea metodic a unor cadre didactice domin nc informativul n dauna formativului, folosirea redus a metodelor interactive, a autoevaluarii realizate de elevi; n activitatea administrativ apare ntrzierea realizrii lucrrilor curente, n relaia cu prinii nu a fost sistematic activitatea de educare a acestora n spiritul cerinelor noi ale societii.

    Propuneri, soluii de optimizare a situaiei.

    Pentru eliminarea punctelor slabe: asistene i interasistene la ore, mbuntirea programului de perfecionare pentru profesori; realizarea unui calendar de activitate pentru serviciul administrativ astfel nct realizarea situaiilor neprevzute s nu afecteze realizarea situaiilor curente; cu ajutorul consilierului psihopedagog, realizarea unui program educativ pentru prini.

    Progrese n managementul liceului se vor obine prin urmrirea operativ i sistematic a realizrii de ctre fiecare membru al colectivului a sarcinilor din fia postului, sancionarea abaterilor i promovarea, stimularea iniiativelor.

    Tendine generale Meninerea imaginii i a profilului liceului; adaptarea activitii liceului la spiritul reformei din nvamant.

    n conformitate cu planul managerial al liceului activitatea a fost organizat la nceputul anului colar dup cum urmeaz :

    a) au fost organizate ariile curriculare, comisiile metodice i comisiile pe probleme, au fost alei responsabilii acestor comisii i au fost validai n Consiliul Profesoral ; au fost ntocmite planurile de activitate i au fost repartizate responsabilitile pentru fiecare cadru didactic, au fost ntocmite fiele postului pentru ntreg personalul liceului ;

    b) au fost ntocmite clasele i au fost validate n Consiliul Profesoral;c) a fost validat n Consiliul Profesoral situaia de la sfritul anului 2008 2009, au fost

    verificate toate documentele colare precum i documentele privind corigenele i examenele de diferene;

    d) au fost asigurate manualele din lista aprobat de M.Ed.C., a fost realizat ncadrarea profesorilor i orarul. Att la nceputul anului colar ct i pe parcursul lui au fost asigurate documentele de politic educaional i a fost verificat periodic aplicarea acestora ;

    e) toate activitile desfurate n liceu s-au desfurat n cadrul legal; au funcionat Comisia de disciplin pentru elevi i Comisia de disciplin pentru profesori; acestea au funcionat sistematic; Comisia de disciplin pentru elevi a analizat n cele patru ntlniri 11 de situaii i a contribuit la asigurarea ordinei i disciplinei n liceu ;

    2

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    f) marchetigul educaional a fost organizat de o comisie special nfiinat care a avut urmtoarele obiective: promovarea imaginii noi a liceului, parteneriate cu colile generale i cu facultile de profil, parteneriate cu comunitatea local; au fost organizate aciuni n parteneriat cu Universitatea Bucureti, cu Universitatea Politehnic, cu Universitatea Romano- American. Scopul acestor aciuni a fost orientarea profesional a elevilor liceului nostru pe de o parte i de atragerea de elevi la liceul nostru pe de alt parte. De asemenea, liceul nostru a fost solicitat de diferite firme de profil n scopul asigurrii de tehnicieni metrologi pentru acestea;

    g) ne pregtim pentru Trgul de ofert Educaional i am completat coninutul paginii Web a liceului ;

    h) am organizat activiti de parteneriat cu diferite ONG-uri n scopul educrii pentru via al elevilor.

    Ne propunem urmtoarele soluii pentru optimizarea activitii din liceul nostru: creterea competenelor profesionale ale profesorilor prin participarea la activiti de perfecionare tiintifice (grade didactice, doctorat, cursuri de specialitate i metodice ), aplicarea ferm a Regulamentului de Ordine Interioar, personalizarea liceului prin realizarea unui poster, a unui nou pliant; realizarea de panouri educaionale pentru anii colari urmtori, o reevaluare a ntregii activiti n vederea acreditrii i a efectului de scdere al numrului de elevi, reevaluare care s corepund pe de o parte cu normele elaborate de M.Ed.C. iar pe de alt parte cu cerinele pieii forei de munc i cu aptitudinile elevilor.

    Conducerea liceului a fost asigurat de ctre Consiliul Profesoral, Consiliul de Administratie i de directori. Toate problemele aprute n liceu au fost soluionate operativ n cadrul Consiliului de Administraie; au fost soluionate problemele ridicate de printi i elevi i a fost asigurat cadrul logistic pentru consultaiile cu prinii. Consiliul elevilor a acionat sistematic i a avut un reprezentant in Consiliul de Administraie.

    DEZVOLTARE PROFESIONAL. ACTIVITATEA DE FORMARE I PERFECIONARE A CADRELOR DIDACTICE .

    RESURSE UMANE.

    La sfritul anului colar 2008-2009 Consiliul de administraie a acordat calificative pentru activitatea depus de personalul liceului: din 62 profesori au obinut calificativul f.b. 58, calificativul b. 2 si insuficient 2; aceste calificative au reflectat concluziile rezultate dup inspeciile efectuate la ore de ctre directorii liceului i de ctre inspectorii de specialitate; n calificative s-au reflectat activitatea extracurricular precum i rezultatele obinute la concursuri, olimpiade colare ;

    La nceputul anului n liceu au funcionat 71 de profesori, dintre care nou venii n unitate sunt 5 titulari i 20 suplinitori (25 de profesori = 35,21 %).

    3

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    71

    25

    0

    20

    40

    60

    80

    NOU VENII

    Din 71 de profesori sunt:

    10 debutani

    20 definitivi

    8 gradul II

    33 gradul I

    Fr studii corespunztoareNr crt Numele i prenumele Disciplina Grad didactic

    1 FAUR ALINA INFORMATIC FARA STUDII

    Debutani:Nr crt Numele i prenumele Disciplina Grad didactic

    1 ANDREI MARIANA ECONOMIE DEBUTANT2 CARDA CAMIL SOCIO-UMANE DEBUTANT3 CULCEA ANDREEA IULIA SOCIO-UMANE DEBUTANT4 DLEANU GELUA EDUCAIE MUZICAL DEBUTANT5 DAMIAN TUDOREL RELIGIE DEBUTANT6 DUMITRESCU FLORENTINA ECONOMIE DEBUTANT7 GHI ECATERINA CLARA CHIMIE DEBUTANT8 MENGAI ALINA LIMBA ENGLEZ DEBUTANT9 RANTE BOGDAN ISTORIE DEBUTANT10 STOICA ROXANA GEORGIANA ISTORIE DEBUTANT

    DefinitivatNr crt Numele i prenumele Disciplina Grad didactic

    1 ALEXE MIRELA RAMONA RELIGIE DEFINITIVAT2 B CAMELIA MARIA ELECTRICE DEFINITIVAT3 CERCEL CTLINA LIMBA ROMN DEFINITIVAT4 CERCHEZ IULIANA INFORMATIC DEFINITIVAT5 CIOHODARU MAGDALENA LIMBA ROMN DEFINITIVAT

    4

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    6 DUMITRACU ENEL EDUCAIE PLASTIC DEFINITIVAT7 DUMITRU DANIELA LIMBA ENGLEZ DEFINITIVAT8 GEORGESCU CRISTIAN ELECTRICE DEFINITIVAT9 GHEORGHIU ANA-LAURA FILOSOFIE DEFINITIVAT10 GDEA-SNDUU IONELA LIMBA FRANCEZ DEFINITIVAT11 GRIGORI TEODORA LIMBA ENGLEZ DEFINITIVAT12 HERESCU COSMIN LIMBA GERMAN DEFINITIVAT13 MIHILESCU ALEXANDRU MECANIC DEFINITIVAT14 PNDARU VICTOR MATEMATIC DEFINITIVAT15 POPESCU IOANA REVECA LIMBA FRANCEZ DEFINITIVAT16 POPESCU MAGDA ELECTRICE DEFINITIVAT17 RINEANU LILIANA LIMBA ROMN DEFINITIVAT18 SIBAEV DANIELA ELENA LIMBA ROMN DEFINITIVAT19 TELESCU ALEXANDRU ELECTRICE DEFINITIVAT20 VAE TATIANA ANISA GEOGRAFIE DEFINITIVAT

    Gradul II:Nr crt Numele i prenumele Disciplina Grad didactic

    1 ALEXAN OANA MATEMATIC II2 BRGAN STROE FLORENTINA MECANIC II3 GRIGORESCU CRNGUA LILIANA MATEMATIC II4 HERCZEG DOINA SOCIO-UMANE II5 LUCA-HUSTI MONICA LUCREIA LIMBA FRANCEZ II6 PATRICHE MONICA MATEMATIC II7 STAN ELENA MECANIC II8 ZDRU NICULINA INFORMATIC II

    Gradul I:Nr crt Numele i prenumele Disciplina Grad didactic

    1 AVRAM SERGIU MATEMATIC I2 BARBU GHEORGHIA MECANIC I3 BERCEA MARILENA ISTORIE I4 CHIRU ADRIAN EDUCAIE FIZIC I5 CIOBANU RUXANA LUIZA MECANIC I6 CONSTANTINESCU ROXANA SORINA LIMBA ENGLEZ I7 DIMITRIU VICTORIA MECANIC I8 DRAGOMIR DORINA ELECTRICE I9 FLOAREA MIHAI LIMBA ROMN I10 GEORGESCU ION INFORMATIC I11 GUNCIU PETRUA INFORMATIC I12 HNDOREAN DUMITRA BIOLOGIE I13 LEORDEANU MARIOARA FIZIC I14 LICHIARDOPOL GABRIELA MECANIC I15 MACAVEIU GABRIELA FIZIC I16 MARINESCU RADU MATEMATIC I17 MIREA TINCUA ELECTRICE I18 MLADIN VIORICA MIHAELA MECANIC I

    5

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    19 NEAGU GHEORGHE EDUCAIE FIZIC I20 NICOAR TIA CHIMIE I21 PAALIU VICTOR MECANIC I22 POLONI DORIAN FIZIC I23 POPA RALUCA ELECTRICE I24 POPITEANU ILEANA MECANIC I25 RADU ELENA CHIMIE I26 RADU PETRE GEOGRAFIE I27 RDUCAN CRISTINA BIOLOGIE I28 ERBAN MARIN ELECTRICE I29 SIMION CAMELIA INFORMATIC I30 STNESCU PAULINA LIMBA ROMN I31 TEFAN ECATERINA LIMBA FRANCEZ I32 STOICA GHEORGHE MATEMATIC I33 TNASE MICHAELA CHRISTINA FIZIC I

    Interesul pentru pregtirea profesional este exprimat i prin formarea continu a profesorilor. Din materialele urmtoare rezult participarea la cursuri de perfecionare, parcurgerea gradelor didactice:

    din 71 de profesori 9 (12,67 %) au parcurs un curs de perfecionare; 1 (1,4 %) au parcurs cte dou cursuri.

    71

    91

    01020304050607080

    TOTAL 1 CURS 2 CURSURI

    Nr crt Numele i prenumele

    Formare continuaNumele cursului

    1 ALEXE RAMONA BRITISH COUNCIL2 RANTE BOGDAN METODE ACTIVE - ISTORIE3 SIMION CAMELIA Oracle PL/SQL4 RDUCAN CRISTINA PREDAREA DISCIPLINEI - TIINE5 STOICA ROXANA METODE ACTIVE - ISTORIE6 ZDRU NICULINA Oracle PL/SQL7 BRGAN-STROE FLORENTINA MANAGEMENTUL PROIECTELOR 8 CHIRU ADRIAN RESPONSABILIZAREA SOCIAL9 CONSTANTINESCU ROXANA SORINA RESPONSABILIZAREA SOCIAL10 CONSTANTINESCU ROXANA SORINA ENERGII ALTERNATIVE11 ANDREI MARIANA NVARE CEN

    Din 71 de profesori 11 (15,49 %) sunt nscrii la grade didactice.

    6

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    71

    2 36

    010

    20

    30

    4050

    60

    70

    80

    TOTAL DEFINITIV GRADUL II GRADUL I

    Din 71 de profesori 17 sunt nscrii la masterat, postuniversitar i doctorat

    5

    9

    3

    0

    2

    4

    6

    8

    10

    DOCTORAT MASTERAT POSTUNIVERSITAR

    Nr crt Numele i prenumele Specialitatea

    INSCRIERE FORME PERFECTIONARE

    1 CIOHODARU MAGDALENA ELENA Limba i lit. romn DOCTORAT2 DRAGOMIR DORINA Tehnologii electrice DOCTORAT3 MIHILESCU ALEXANDRU Tehnologii mecanice DOCTORAT4 POPESCU IOANA REVECA Limba francez DOCTORAT5 BRGAN-STROE FLORENTINA Tehnologii mecanice DOCTORAT6 CONSTANTINESCU ROXANA SORINA Limba englez MASTER7 MACAVEIU GABRIELA Fizic MASTER8 GRIGORI TEODORA Limba englez MASTER9 MENGAI ALINA Limba englez MASTER10 LUCA HUSTI MONICA Limba francez MASTER

    Nr crt Numele i prenumele Specialitatea nscriere grade1 LUCA HUSTI MONICA Limba francez I2 POPESCU IOANA REVECA Limba francez II3 GRIGORESCU CRNGUA Matematic I4 PATRICHE MONICA Matematic I5 ALEXAN OANA Matematic I6 PNDARU VICTOR Matematic I7 ZDRU NICULINA Informatic I8 DUMITRACU ENEL Educaie plastic II9 STOICA ROXANA Istorie Definitivat10 DAMIAN TUDOREL Religie Definitivat11 B CAMELIA Tehnologii electrice II

    7

    mailto:[email protected]

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    11 GDEA SNDUU IONELA Limba francez MASTER12 RANTE BOGDAN Istorie MASTER13 DAMIAN TUDOREL Religie MASTER14 CARDA CAMIL Educaie pt. societate MASTER15 POPESCU IOANA REVECA Limba francez POSTUNIVERSITAR16 CHIRU ADRIAN Educaie fizic POSTUNIVERSITAR17 GHEORGHIU ANA LAURA Economie POSTUNIVERSITAR

    Interesul pentru promovarea imaginii liceului i a propriei imagini este exprimat prin deinerea unor poziii tiinifice i metodice a profesorilor, personalului didactic auxiliar:

    Mentori: 2 Metoditi: 3 Formator: 6 Membrii ai Consiliului Consultativ de specialitate: 2

    71

    2 3 6 20

    1020304050607080

    TOTAL MENTORI METODISTI FORMATORI C.C.

    Rezultatele la evaluarea intern din luna ianuarie:

    n liceu au funcionat 35 clase din care 9 cu profilul matematic - informatic, 23 tehnic i 1 SAM, 2 clase an de completare;

    8

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Evaluarile externe au fost realizare prin inspecii de specialitate, inspecii tematice; v prezentm recomandrile acestor inspecii:

    Recomandri n urma inspeciei tematice din sept 2009 :-Emiterea deciziei pentru plata cu ora a profesorilor suplinitori-rspunde conducerea scolii;

    termen 2 oct 2009.-Preocupare pentru acoperirea catedrelor vacante-rspunde conducerea colii.-Emiterea deciziei de numire a CA, rspunde conducerea scolii, termen 2 oct.2009.

    Recomandri n urma inspeciei pentru inscrierea la gradul didactic II -Se recomanda integrarea TIC n ore.-Se recomand activiti difereniate.

    -Transcrierea notelor n cataloage (acolo unde este cazul) i respetarea prevederilor ROFUIP privind numrul de note i condiiile de ncheiere a situaiei colare-rspunde conducerea colii.

    -Respectarea prevederilor ROFUIP privind numrul de ore de asisten efectuate de directori, rspund directorii.

    -Strngerea dovezilor privind activitile extracolare i extracurriculare realizate, rspunde conducerea scolii.

    -Completarea regulamentului CE i strngerea dovezilor pentru activitile desfurate, termen 16 II 2009;rspunde coordonatorul de programe i proiecte.

    -Avizarea tuturor adeverintelor medicale de ctre cabinetul medical al colii i respectarea prevederilor ROFUIP privind sanciunile aplicate la sfritul semestrului-Prelucrarea ROFUIP

    9

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    privind ndatoririle i sanctiunile ce pot fi aplicate elevilor n edintele cu prinii, termen 23 X 2009; rspund diriginii.

    MANAGEMENTUL COLAR

    Conducerea liceului a realizat la nceputul fiecrui an colar un plan de asisten managerial i de specialitate.

    Planul managerial a fost ndeplinit, asigurndu-se deschiderea corespunztoare a anului colar. n primul consiliu profesoral din acest an au fost validate rezultatele la corigene, diferene precum i situaia colar la sfritul anului colar 2008-2009.

    La nceputul anului colar au fost realizate programele i planurile manageriale la toate nivelurile. A fost obtinut avizul sanitar. Planul de colarizare aprobat de I.S.M.B. a fost realizat.

    Au fost constituite comisiile pentru diverse activiti specifice ale liceului, au fost alei i avizai de CA i CP efii comisiilor metodice i ai ariilor curriculare. Putem afirma c n mare masur planurile manageriale i de specialitate ale comisiilor au fost realizate.

    Consiliul de Administratie i-a desfurat activitatea pe baza unui plan propriu adaptat situaiilor aprute. C.A. a stabilit atribuiile efilor de catedre i ale comisiilor metodice.

    Directorii au efectuat ore de asisten (33) i au discutat cu profesorii inspectai i cu efii de arii curriculare i de catedre, urmrind mbunttirea procesului de predare-nvaare.

    Propunem ca efii ariilor curriculare i de catedre s urmareasc n acest an colar activitatea de formare continu a personalului didactic i s-i ndrume pe colegii cu experien mic n nvmnt.

    Dei atribuiile profesorilor de serviciu au fost n general respectate totui activitatea de supraveghere a elevilor i de suplinire a profesorilor abseni nu au fost ndeplinite.

    Se impune respectarea sarcinilor profesorului de serviciu i urmrirea mai atent a elevilor n pauzele colare.

    Cataloagele i documentele colare au fost n general completate sistematic dar s-au constatat i neglijene din partea unor profesori dirigini .

    Conducerea liceului i CA-ul au fost preocupate de asigurarea utilizrii eficiente a spaiilor de nvtmnt precum i de realizarea condiiilor igienico-sanitare necesare pentru asigurarea unui climat sntos (s-au asigurat dozatoare cu spun lichid), s-au igienizat grupurile sanitare i o bun parte din slile de curs.

    Tezele s-au desfurat urmrindu-se respectarea metodologiei.

    CURRICULUM. CALITATEA PROCESULUI DE PREDARE NVARE EVALUARE

    RAPORT DE ACTIVITATE Al ARIEI CURRICULARE MATEMATICAI TIINTELE NATURII

    In semestrul I al anului scolar 2009/2010 membrii ariei curriculare matematica si stiintele naturii au desfasurat urmatoarele activitati:

    Participarea la consfatuirile cadrelor didactice

    10

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Intocmirea planificarilor conform programelor scolare si a dispozitiilor primite la consfatuiri(punct tare)

    Stabilirea manualelor si a autorilor de manuale si distribuirea lor in timp util in cadrul fiecarei catedre(punct tare)

    Au fost intocmite teste predictive,s-au discutat la nivel de catedra si arie rezultatele obtinute si s-au tras urmatoarele concluzii: Elevii in buna masura vin in liceul nostru cu multe si grave lacune Se poate considera ca o buna parte din elevi nu se pot concentra in momente de

    evaluare,sunt superficiali,nu exista un spirit de munca,nu se pot mobiliza Exista in mare masura o lipsa de preocupare si chiar dezinteres din partea familiei

    pentru buna desfasurare a activitatilor elevilor (puncte slabe) s-a luat hotararea de a se stabili programe speciale de pregatire si urmarire a progresului

    scolar A fost parcursa materia conform programelor scolare (punct tare) si s-a respectat in

    general ritmicitatea notarii S-au organizat in cadrul catedrelor ore de pregatire pentru olimpiada si s-a desfasurat

    faza pe scoala si in unele cazuri si pe sector(punct tare) Au fost realizate asistente la ore in special la profesorii nou sositi in scoala si la cei ce

    urmeaza sa sustina examene Majoritatea membrilor ariei au participat sau participa la cursuri de perfectionare,

    masterat,doctorat . Prof. Stoica a prezentat referatul Aspecte metodice ale pregatirii examenului de

    bacalaureat si pregatire pentru olimpiada,activitate de sef de catedra La faza pe sector a Olimpiadei de matematica s-au calificat 10 elevi OBS.La faza pe sector din 13.02.2010 tinuta la Colegiul National Gheorghe Sincai s-au

    prezentat doar 12(doisprezece) elevi de clasa a XII-a si s-au calificat la faza pe capitala 5 elevi Prof Grigorescu C si Alexan O se pregatesc pentru sustinerea gr I pe sem II,pregatire

    pentru bacalaureat Prof. Patriche M a participat la realizarea revistei scolii Primul zbor,a publicat cartea

    Memoria fluviului,recenzii la Viata romaneasca,articol publicat in revista Abstract and applied analisis,articole de popularizare a stiintei in Lumina

    Prof. Pindaru V a prezentat referatul Consideratii asupra unei probleme de integrale improprii,pregatire pentru gr.II

    Prof Marinescu R pregatire pentru bacalaureat,intocmirea orarului scolii,acivitate ca sef de arie curriculara

    Prof.Leordeanu M si Tanase M au participat la cursul IUSES,pregatire pentru concursul Titeica, pregatire pentru bacalaureat

    11

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Prof Macaveiu G a participat la actiunea Toamna baladelor,firma Gaudeamus consiliul consultativ,la cursuri de masterat,prof. metodist,activitate de sef al comisiei dirigintilor

    Membrii catedrei de fizica au avut inspectie de specialitate rezultatele fiind foarte bune Prof.Raducan C a participat la Ziua habitatului in data de 6X cu clasele IX E si XG si a

    urmat cursurile de perfectionare Repere metodologice in predarea disciplinei stiinte Membrii ariei curriculare matematica si stiintele naturii au de asemenea activitate de

    diriginte si participa la diferitele actiuni ale comisiilor din care fac parte

    ARIA LIMBA I COMUNICARE

    Activitatea organizatoric: Au fost selecionate i procurate manualele pentru clasele a XI-a i a XII-a. Au fost elaborate planificrile calendaristice i semestriale, stabilindu-se succesiunea de

    parcurgere a coninuturilor, corelarea fiecrui coninut cu obiectivele de referin vizate i alocarea resurselor de timp pentru fiecare unitate de nvare.

    n leciile desfurate la clas, majoritatea profesorilor au aplicat tehnici de implicare individual sau n grup a elevilor, lucrul n perechi sau n grupuri mici, care au condus la participarea efectiv a tuturor elevilor la activitile desfurate.

    Profesorii au elaborat, aplicat i evaluat teste de evaluare (iniial, formativ i sumativ). Pe baza rezultatelor obinute, s-au ntocmit planuri de msuri.

    S-au realizat materiale auxiliare (prezentri PowerPoint, fie de lucru) S-au procurat materialele auxiliare pentru pregtirea elevilor n vederea Examenului de

    Bacalaureat.Activitatea de perfecionare: Toi membrii ariei curriculare au participat la consftuiri, ntlniri metodice i cursuri

    de perfecionare. Catedra de limba romn: Prof. Magdalena Ciohodaru este nscris la doctorat. Prof. Mihai Floarea a participat la prelegerea despre necesitatea nfiinrii catedrei de

    studiere a istoriei recente- Alex M. Stoenescu, organizat la Liceul Ion Creang. Catedra de limbi stine: Prof. Ionela Gdea- Snduu i Ioana Popescu au susinut inspecii n vederea obinerii

    Gradului didactic II. Prof. Ioana Popescu este nscris la doctorat, prof. Teodora Grigori este nscris la

    Masteratul Traducerea textului literar contemporan (Facultatea de Limbi Strine- Universitatea Bucureti), prof. Roxana Constantinescu este nscris la Masteratul Formarea formatorilor (Facultatea de Psihologie i tiinele Educaiei- Universitatea Bucureti), prof.

    12

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Monica Luca-Husti i prof. Ionela Gdea-Snduu sunt nscrise la Masteratul Didactica limbii franceze (Universitatea Bucureti)

    S-au efectuat asistene la ore, finalizate cu discuii metodice. Prof. Roxana Constantinescu a participat la Conferina Naional a Mentorilor; cursul

    Preparing students for CAE, organizat de British Council; seminarul Go Interactive in the Classroom, organizat de UniScan; proiectul Responsabilitatea social a companiilor, organizat de C.S.D.R.; cursul IUSES, organizat de I.S.M.B. i U.P.B.

    Prof. Monica Luca-Husti a participat la stagiul de formare - Construire une s2auence dapprentissage partir dun document authentique, organizat de Institutul francez- Bucureti.

    Prof. Ioana Popescu a participat la seminarul Utilizarea limbii franceze n domenii specializate, organizat de Universitatea Bucureti

    Pregtirea elevilor: S-au prelucrat Metodologia de Bacalaureat i a cea pentru Examenul de competene

    lingvistice la clasele a XII-a S-au rezolvat i discutat modelele de subiecte de Bacalaureat i Examene de

    competene lingvistice, aprute pe site-ul MECI S-au organizat Olimpiada de limba romn i cea de limba englez, faza pe coal. Activiti extracurriculare i extracolare: Catedra de limba romn: A fost lansat numrul 25 al revistei Primul zbor, coordonator: prof. Mihai Floarea. Prof. Paulina Stnescu a organizat o vizit la Casa Memorial Liviu Rebreanu, cu

    clasele a X-a D i a X-a C. Prof. Mihai Floarea i Ctlina Cercel au organizat vizite la Trgul de carte

    Gaudeamus, cu clasele a XI-a D, a XI-a F i a XII-a C. Catedra de limbi strine: Prof. Teodora Grigori a organizat o lecie deschis- Halloween, la clasa a XII-a F Prof. Monica Luca-Hustia a organizat o lecie deschis- La phrase interrogative

    directe, clasa a X-a B

    ANALIZA SWOT

    PUNCTE TARI: Cadre didactice calificate Cadre didactice interesate de procesul de perfecionare Receptivitatea cadrelor didactice fa de nvarea centrat pe elev Interesul elevilor fa de disciplinele ariei curriculare Existena unei reviste a liceului

    13

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Existena unor cabinete de limba romn i limbi strinePUNCTE SLABE:

    Slaba implicare a elevilor n activiti extracolare i extracurriculare Inexistena unor proiecte/ parteneriate la nivelul ariei curriculare Dotarea insuficient cu mijloace didactice Materialele didactice existente la nivelul ariei curriculare sunt insuficiente Nu exist niciun curs opional la nivelul ariei curriculare

    OPORTUNITI: Interesul elevilor fa de disciplinele ariei curriculare Existena unei oferte bogate de cursuri de perfecionare pentru profesori att la CCD, ct i la institutele culturaleAMENINRI: Numrul mare de elevi la unele clase, fapt ce ngreuneaz procesul de predare- nvare-evaluare

    Nu exist suficiente manuale pentru elevii claselor a IX-a i a X-a. De asemenea, unele dintre acestea sunt depite din punct de vedere al coninutului

    Nu toi elevii claselor a XI-a i a XII-a i pot permite achiziionarea manualelor Insuficienta motivare a elevilor n vederea participrii la concursurile colare Mediocritatea orizontului cultural al elevilor

    RAPORT DE ACTIVITATEARIA CURRICULAR OM I SOCIETATE

    La nceputul anului scolar a fost ntocmit planul managerial al ariei pe baza discutiilor avute cu toti membrii catedrei.

    In semestrul I ne-am atins obiectivele propuse, am realizat urmatoarele activitati:I. Curriculum

    1. Au fost discutate sii prezentate programele scolare de specialitate, planurile cadru pe baza carora au fost intocmite documentele scolare necesre actului instructiv educativ;

    2. Au fost ntocmite portofoliile profesorilor;3. Materia a fost parcurs ritmic i integral, conform planificrilor calendaristice;4. A fost monitorizat notarea ritmica.

    II. Management scolar1. Au fost stabilite sarcini membrilor ariei n conformitate cu legislatia n vigoare;2. Monitorizarea aplicarii de ctre toti membrii ariei a Regulamentului de organizare si

    functionare a unittilor de nvatmnt preuniversitar si a Regulamentului de ordine intern;3. Sprijinirea cadrelor didactice de specialitate pentru sustinerea examenelor de

    perfectionare si de obtinere a gradelor didactice.4. Au fost efectuate interasistente la ore.

    14

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    La nivel de catedre s-au realizat urmatoarele activitati:

    ISTORIE SI RELIGIE Realizarea sedintelor de catedr si mentinerea unei bune comunicri ntre toti membrii

    catedrei; D-na profesor Alexe Mirela a organizat faza pe scoal a olimpiadei de religie, selectarea

    elevilor si realizarea pregririi suplimentare a acestora, au participat la olimpiada 22 de elevi. Anexez lista cu participantii si rezultatele obtinute.

    D-na profesr Alexe Mirela a organizat vizite la centre de plasaent cu elevii, in cadrul carora a facut donatii stranse cu ajutorul elevilor.

    nscrierea profesorilor Stoica Roxana si Damian Tudorel la examenul de obtinere a definitivatului.

    Participarea tuturor membrilor catedrei la confstuiri; Participarea la sedintele metodice pe sector; Participarea d-nei profesor Stoica Roxana la ntalnirea organizata la Liceul Gheorghe Sincai

    cu prilejul Comemorrii Holocaustului n Romnia (9 octombrie 2009); D-na profesor Bercea Marilena a realizat urmatoarele activitati:

    o 9 octombrie: activiti organizate cu clasele a XII-a pentru Ziua Naional de comemorare a victimelor Holocaustului: dezbatere, proiecie, portofolii, promovarea prin postere, afie, fluturai, simboluri.

    o 14 octombrie: activitate metodic, Liceul Jean Monnet; formarea profesorilor de istorie din Municipiul Bucureti cu privire la aplicarea programelor colare la gimnaziu (predare-evaluarte prin competene).

    o 25 noiembrie: participarea cu clasa a XII -a C la Simpozionul Societatea romneasc n perioada comunist, organizat de Consiliul Naional pentru Studierea Arhivelor Securitii la CN Gh. incai. Participare la proiecie film, dezbatere, discuie la ore.

    o 17 noiembrie: aciuni organizate cu clasa a XII-a dedicate Zilei Naionale a Romniei: dezbatere, proiecie, portofolii, promovare prin postere, afie, fluturai, simboluri.

    o 10 decembrie: participare cu clasele a XII -a la expoziia de la sediul Consiliului Europei: Anul 1989.

    o Activitate de m,etodist: organizarea activitilor la nivelul sectorului, realizarea bazei de date, activiti de formare la nivel de sector, municipiu.

    o Activitate de formare la CCD: formator pentru cursul Metode active n predarea istoriei.

    GEOGRAFIE SI SOCIO-UMANE

    In 14 septembrie 2009 a avut loc sedinta comisiei profesorilor de geografie si socio-umane unde s-a discutat conformitatea dintre programe si planificari (proiecte de organizare a unitatilor de invatare). S-au studiat manualele si s-au luat hotarari in privinta utilizarii acestora. S-a optat pentru manuale sintetice, aerisite si cu multe aplicatii.

    Pe data de 30 a IX a 2009 a avut loc o sedinta in vederea discutarii si realizarii macroproiectarii si microproiectarii didactice in anul scolar 2009-2010. Am discutat despre formarea

    15

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    deprinderilor practice la elevi: deprinderea de a citi si interpreta texte, deprinderea de a realiza comparatii si conexiuni intre procese si fenomene, de a explica prin exemple, de a avea comportamente adecvate si atitudini corecte, de comunicare.

    Pe data de 18 a XI a 2009 profesoara Culcea Andreea a sustinut lectia demonstrativa Psihicul. caracteristici. S-au folosit metode moderne de lucru, respectiv lucrul in echipe pentru a dezvolta competente de cooperare si competitie intre echipe.

    S-a urmarit realizarea tuturor actiunilor planificate in cadrul comisiei metodice si participarea la activitatile organizate de comisiile pe sector si inspectorat.

    In 23.01.2010 d-na profesor Herczeg Dorina a participat la olimpiada de psihologie pe sector in calitate de corector.

    Puncte tari: Implicarea unor profesori in activitati extracurriculare; O buna colaborare intre respomsabilul de arie currriculara si responsabilii de catedre; Rezultate bune la olimpiada de religie pe scoala;

    Puncte slabe: Existenta unor cadre didactice cu o mai slaba implicare in activitatea educativa; Fluctuatia de profesori; Lipsa unui cabinet pentru discilplinele soccio-umane; Imposibilitatea accesarii xeroxuli din scoala pentru multiplicarea materialelor educative (teste,

    fise); Numarul mare de elevi/clasa.

    Oportunitati: Oferta destul de buna pentru cursuri de perfectionare;

    Amenintari: Scaderea numarului de ore si discipline; Reducerea veniturilor salariale;

    RAPORT DE ACTIVITATE - CATEDRA TEHNIC

    DOMENIUL ACTIVITATEA REALIZATA DE:Asigurarea cu toate documentele privind planul cadru pentru fiecare nivel de clasa

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popa Raluca

    Analizarea curriculum-lui tehnic pentru clasa a XI-a si a XII-a ruta directa in vederea alocrii numrului de ore sptmnale pe parcursul anului colar pentru cele 11, respectiv 10 module ale celor 2 calificri profesionale.

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popa RalucaBaragan Stroe F.

    Analizarea curriculum-lui tehnic pentru clasa a XII-a si a XIII-a - ruta progresiva in vederea alocrii numrului de ore sptmnale pe parcursul anului colar pentru cele 11 module ale calificrii profesionale.

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popescu MagdaPopa Raluca

    16

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    I. CURRICULUM

    I. CURRICULUM

    Baragan Stroe F.ntocmirea planificrilor calendaristice conform programelor colare si standardelor profesionale toti profesoriiAsigurarea cu toate documentele privind planul cadru pentru fiecare nivel de clasa

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popa Raluca

    Analizarea curriculum-lui tehnic pentru clasa a XI-a si a XII-a ruta directa in vederea alocrii numrului de ore sptmnale pe parcursul anului colar pentru cele 11, respectiv 10 module ale celor 2 calificri profesionale.

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popa RalucaBaragan Stroe F.

    Analizarea curriculum-lui tehnic pentru clasa a XII-a si a XIII-a - ruta progresiva in vederea alocrii numrului de ore sptmnale pe parcursul anului colar pentru cele 11 module ale calificrii profesionale.

    Dir. Dragomir D.Ciobanu R. Mladin V. Popescu MagdaPopa RalucaBaragan Stroe F.

    ntocmirea proiectelor unitilor de invtare pe discipline si module conform programelor colare si standardelor profesionale.

    Toti profesorii

    Discutii cu elevii si parintii Toti profesoriiDiscutarea cu firme interesate in angajarea fortei de munca Director

    Toti profesoriintocmirea testelor predictive pentru toate disciplinele si modulele tehnice din cei 4 ani de studiu si pentru SAM. Toti profesoriiDifuzarea si insusirea materialelor, ghidurilor si auxiliarelor curriculare elaborate de MEC si ISMB

    DirectorSef Arie CurricularaToti profesorii

    Popularizarea cursurilor de perfectionare propuse de ISMB si CCD Toti profesoriiAsigurarea de manuale alternative conform listei aprobate de MEC

    DirectorSef Arie CurricularaSef Catedra

    Stabilirea si repartizarea temelor pentru examenul de certificare a competentelor profesionale nivel 3 ruta directa si progresiva

    Popa R., Popescu M, Georgescu C, Mirea T

    Stabilirea si repartizarea temelor pentru examenul de certificare a competentelor profesionale nivel 2 ruta progresiva

    Barbu G.Dimitriu V.

    Pregatirea claselor in vederea inceperii anului scolar DirectorSef Arie Curriculara

    Realizarea incadrrilor respectndu-se proiectul continuittii

    DirectorSef Arie Curriculara

    Alegerea sefului de catedr si a ariei curriculare Toti profesoriiCompletarea cataloagelor Toti profesorii

    Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente pentru disciplinele tehnice

    Dir. Dragomir D. Ciobanu RoxanaPopa Raluca

    17

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    II. MANAGEMENT

    Baragan-Stroe F.Popescu MagdaMirea Tincuta

    Accesarea site-urilor de Internet si centralizarea pe suport electronic a informaiilor necesare pentru membrii catedrei/ elevi /inspectori de specialitate / inspectori MEC privind: standarde profesionale, programe, curriculum, metodologii / programe / subiecte examene, suporturi de curs module.

    Mladin VioricaPopa RalucaBaragan-Stroe F.Popescu Magda

    Msuri de mbuntire a activitii de nvare - evaluare discutate in edinele Catedrei Tehnice:- aplicarea chestionarelor pentru determinarea stilurilor de nvare- contientizarea de ctre fiecare elev a stilului propriu de nvare pe baza rezultatului obinut prin evaluarea individuala si a profesorului- aplicarea metodelor centrate pe elev- modele de teste pentru stiluri de nvare: auditiv, vizual, practic- aplicarea metodelor moderne de nvare- aplicarea metodelor de autoevaluare profesor / elev

    Toti profesorii

    Fluidizarea transmiterii catre cadrele didactice a tuturor actelor normative

    Ciobanu R. Mladin VioricaPopa RalucaBaragan-Stroe F.

    III. INVATAREA

    SI EVALUAREA

    III. INVATAREA

    SI EVALUAREA

    Evaluarea prin teste predictive pentru toate disciplinele si modulele tehnice din cei 4 ani de studiu si pentru SAM. Toti profesoriiConcluzii asupra testelor predictive pentru toate disciplinele si modulele tehnice din cei 4 ani de studiu si pentru SAM si propuneri de masuri preconizate pentru ridicarea nivelului de pregatire a elevilor

    Toti profesorii

    Realizarea fiselor de lucru si a testelor de evaluare pentru clasa a XIII-a ruta progresiva.

    Stan ElenaPopisteanu I.Georgescu Cristian

    Stabilirea, repartizarea si ndrumarea elevilor pentru realizarea lucrrilor de specialitate in vederea obinerii certificatului de atestare a competentelor profesionale pentru clasa a XII-a - liceu tehnologic

    Ciobanu R.Mladin V.Popa RalucaBaragan-Stroe F.Popescu Magda

    Indrumarea elevilor pentru pregatirea teoretica si practica in vederea obinerii certificatului de atestare a competentelor profesionale pentru clasa a X-a SAM

    Baragan-Stroe F.Pataliu V.Serban M.

    Stabilirea, repartizarea si ndrumarea elevilor pentru realizarea lucrrilor de specialitate in vederea obinerii certificatului de atestare a competentelor profesionale pentru clasa a XI-a anul de completare.

    Popa RalucaPopescu MagdaMirea TincutaBarbu G.Popisteanu I.

    18

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Organizarea etapei pe scoala a Olimpiadei Tehnice Interdisciplinare pentru clasele a X XIIa ruta directa

    Ciobanu R.Mladin V.Popa RalucaPopescu Magda

    IV.PERFECTIONARE

    METODICA SI STIINTIFICA

    Prezentare de referate tiinifice la simpozioane / sesiuni de comunicri tiinifice / cursuri CCD in calitate de doctorand / masterand / lector.

    Dna Dir. Dorina DragomirInsp. Lichiardopol G.

    Participarea la cursuri de doctorat si la conferinte internationale

    Dna Dir. Dorina Dragomir

    Inspectie de specialitate pentru gradul II didactic Bata CameliaLectii - vizita la muzeul tehnic Dimitrie Leonida cu elevii Ciobanu R.

    - cl. a XI-aCActivitate metodico-stiintifica cu tema Orientare profesionala pentru alegerea carierei realizata prin lectii-vizita la Universitatea Politehnica Buc. cu elevii claselor terminale

    Ciobanu RoxanaBaragan-Stroe F.Popa RalucaMladin V.

    V. PARTENERIATE SI PROGRAME

    Parteneriat cu UPB contract de colaborare Esti un potential intreprinzator cu Centrul de Electronica Tehnologica

    Ciobanu RoxanaPopa RalucaMladin V.Popescu MMirea T.

    Mentinerea legaturilor cu centrul de informare al Comisiei Europene in vederea organizarii unor evenimente in cadrul liceului

    Dna Dir. Dorina Dragomir

    Parteneriat cu firma CAUTIS pentru efectuarea stagiului de practica a elevilor claselor de SAM

    Dna Dir. Dorina DragomirCiobanu R.

    Parteneriat cu firma APA NOVA pentru efectuarea stagiului de practica a elevilor claselor a XII-a liceu tehnologic

    Dna Dir. Dorina DragomirCiobanu R.

    Raport de activitate al catedrei de informatic

    Participarea tuturor profesorilor la consftuirile cadrelor didactice (septembrie 2009) ntlniri ale profesorilor informatic pentru alegerea manualelor pe baza programelor colare ntocmirea claselor a IX-a n funcie de limbile strine studiate n coala general ntocmirea planificrilor calendaristice de ctre toi membrii catedrei ntocmirea proiectelor pe unitate de nvare i a planurilor de lecie pentru profesorii

    debutani ntocmirea subiectelor pentru testele predictive ,stabilirea baremelor de corectare , discutarea

    rezultatelor obinute de elevi la susinerea acestora; ntocmirea proiectelor pentru susinerea Atestatului profesional la disciplina

    informatic de ctre elevii claselor a-XII-a A, a-XII-a B, a-XII-a C sub ndrumarea profesorilor Simion Camelia , Zdru Niculina , Cerchez Iuliana

    Colaborarea ntre membrii catedrei pentru obinerea unor rezultate din ce n ce mai bune n activitatea cu elevii la clas

    Realizarea unei baze de date pe suport electronic (programe colare, subiecte de bacalaureat)

    19

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Activiti interdisciplinare cu membrii catedrei de matematic , fizic i chimie n vederea organizrii unor lecii demonstrative la clasele a XI-a i a XII-a

    Vizite la trguri i expoziii de informatic dup orele de curs; Organizarea unei aciuni dedicat srbtorilor de iarn (colinde, proiecte PowerPoint) Realizarea cu prilejul Zilei Liceului a proiectului cu tema Traian Vuia inventator i

    pionier al aviaiei mondiale coordonator proiect profesor Zdru Niculina , clasa a XI-a B Alctuirea fielor de lucru individual centrate pe elev Finalizarea cursurilor de la ACADEMY ORACLE (PL/SQL) n cadrul formrii continue

    (Profesor CAMELIA SIMION ,ZDRU NICULINA ) ,cursuri continuate i n perioada 31 august 2009 5 septembrie 2009 i finalizate cu examen de absolvire;

    nscrierea i frecventarea cursurilor de la ACADEMY ORACLE de ctre elevii claselor a-XII-a A, a-XII-a B (profil matematic informatic intensiv prof. Simion Camelia , Zdru Niculina ),

    Lucru individual i difereniat cu elevii cu probleme deosebite de sntate (a XI-a A Simion Camelia i Zdru Niculina)

    n cadrul formrii continue, inspecia final pentru obinerea gradului I profesor Zdru Niculina ;

    Pregtirea i susinerea examenului de atestare profesional la disciplina informatic de ctre elevii claselor a XII-a profil matematic informatic (rezolvarea subiectelor propuse de I.S.M.B. pentru examenul de atestare profesional precum i a unora dintre subiectele de bacalaureat)-profesori Simion Camelia , Zdru Niculina;

    Pregtirea i susinerea examenelor de la ACADEMY ORACLE de ctre elevii claselor a XII-a A, a XII-a B profil matematic informatic

    Pregtirea laboratoarelor de informatic pentru realizarea i desfurarea n condiii foarte bune a orelor de informatic;

    Membrii catedrei de informatic fac parte din urmtoarele comisii: Comisia de evaluare i asigurare a calitii - prof. Gunciu Petrua , Simion Camelia s-au realizat inspecii de specialitate la clase, asistene la ore , s-au stabilit strategii care trebuie s i ajute pe elevi s-i nsueasc sistematic ,corect cunotinele dobndite ,s le aplice n practic; Comisia de urmrire a ritmicitii notrii prof. Gunciu Petrua -s-au verificat sptmnal cataloagele i au fost avertizai profesorii care nu au notat ritmic; Comisia de examene de diferen i corigen - prof. Simion Camelia, Marinescu Maria, Gunciu Petrua - s-au realizat subiectele pentru susinerea examenelor de diferen cu elevii de la clasa de seral i corigen, s-au stabilit baremele de corectare , s-a pregtit laboratorul de informatic pentru susinerea examenului; Comisia de Colectare a Bazei de Date a liceului B.D.N.E - prof. Gunciu Petrua -s-a reactualizat baza de date a liceului pe baza datelor furnizate de fiecare elev ; Comisia de Disciplin - prof. Simion Camelia, Zdru Niculina s-au ntrunit toi membrii comisiei i au fost discutate problemele elevilor care au avut un comportament neadecvat n relaiile cu profesorii, au fost stabilite sanciunile pentru acetia;

    20

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    La examenul de simulare a competenelor digitale au participat toate cadrele didactice, punctajele obinute de elevii de la clasele de matematic-informatic au fost mult mai mari n comparaie cu cele obinute de elevii de la clasele de tehnic

    ANALIZA SWOT

    PUNCTE TARI PUNCTE SLABE-Pregtirea profesional a cadrelor didactice :

    4 profesori cu gradul didactic I; 1 profesor cu definitivat 100% din profesori au cunotine de operare pe calculator; 1 profesor definitivat.

    -Activitatea de perfecionare a cadrelor didactice : Profesorii Camelia Simion , Zdru Niculina, Iuliana Cerchez

    au participat la cursuri de perfecionare; (ACADEMY ORACLE, INTEL TEACH, A.E.L. ,A.S.M.)

    Toi elevii claselor a XII-a A, a XII-a B urmeaz cursurile la ACADEMY ORACLE i procentul de promovabilitate a examenelor a fost de 100%

    Participarea cadrelor didactice la consftuirile de informatic ,la ntrunirile comisiei metodice la nivel de capital

    -Implicarea tuturor cadrelor didactice de specializare informatic n pregtirea elevilor pentru pregtirea examenelor de: competenelor digitale, atestat informatic, bacalaureat informatic.-Rezultate la concursuri i olimpiade colare:

    La olimpiada de informatic, faza pe coal, desfurat pe data de 5 ianuarie 2010 , notele obinute de elevii claselor a-IX-a, a-X-a, a-XI-aau fost ntre 5,50 i 7,50 ,ceeace nu a permis elevilor participani calificarea la o etap superioar.

    -Interesul tuturor elevilor pentru susinerea examenului de atestare profesional la disciplina informatic.-Procentul de promovabilitate la examenul de atestare este de 100%.-Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat 2008-2009 este de 100%.-Toi elevii de la orice filier sunt obligai s susin examenul de competene profesionale la disciplina Informatic.-La examenul de simulare a competenelor digitale punctajele obinute de elevii de la clasele de matematic-informatic a fost mult mai mare n comparaie cu cele obinute de elevii de la clasele de tehnic

    Interesul sczut al comunitaii pentru colaborare , implicit sprijin insuficient din partea Primariei i agenilor economici.

    Avnd n vedere vechimea liceului o bun parte din baza material pentru Informatic este depasit moral.

    n situaia n care fiecare laborator , cabinet i sal de clas ar trebui s existe cte un calculator , n prezent numrul acestora este insuficient.

    Lipsa dotrii bibliotecii liceului cu cri n format electronic.

    21

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    Raport de activitateal ariei curriculare educaie fizic educaie muzical educaie plastic

    In urma analizei activitatii ariei curriculare se desprind urmatoarele aspecte:Puncte slabe:

    Lipsa unui spatiu adecvat si regulamentar (a unei Sali de sport) cu dependinte. Numarul mare de scutiri medicale si tendinta din ce in ce mai accentuate spre comodiotate si lipsa de miscare. Legatura nu foarte buna intre profesorul de educatie fizica si diriginte. Mici neintelegeri in cadrul catedrei.

    Puncte tari: Perfectionarea continua a cadrelor (de exemplu dl profesor Dumitrascu Enel inscris la gradul II, a primit primit inspectie). Continuare activitatilor sustinute argumente fiind rezultatele bune si foarte bune din ultimii 10 ani. Selectia si preocuparea profesorului pentru a participa la activitati si competitii in afara programului scolar. Atitudinea pozitiva, deschisa si de sustinere a conducerii liceului. Sprijunul asociatiei sportive a liceului.

    Oportunitati: Imbunatatirea bazei sportive sala de sport. Scaderea numarului mare de scutiti medical si intelegerea necesitati miscarii si a exercitiului fizic. Imbunatatirea calendarului sportiv pe sector si a calendarului national.

    Amenintari: Instabilitatea normei didactice si a numarului de ore alocate pe clase. Atitudinea unor profesori fata de elevii care sunt prinsi in mod organizat in activitati extrascolare si competitii.

    Activitati efectuate permanent: Mini competitii pe clase. Selectia pentru echipele representative de volei si handbal fete si baieti. Antrenamentele pregatitoare in vederea participari la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar.

    Decembrie 2009Expozitie cu desene Sarbatorile de iarnaArte plastice Dumitrascu Enel23-24.01.2010 - Cupa Liceelor05.02.2010 - Activitate extrascolara scoala 18919.02.2010 - Activitate extrascolara scoala 18920-21.02.2010 - Tenis de masa I.Creanga in cadrul ONSS27-28.02.2010 - Volei fete si baieti I.Creanga in cadrul ONSSMartie 2010 - Handbalfete si baieti in cadrul ONSS

    Raport de activitate al coordonatorului activitilor educative22

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    I. Activitatea Coordonatorului pentru proiecte i programe educative colare i extracolare

    La nceputul anului colar a fost realizat Planul managerial pentru munca educativ , Planul aciunilor colare i extracolare , Calendarul aciunilor educative , Planul de parteneriat. S-a constituit Comisia diriginilor , au fost desemnai responsabilii pe an de studiu , a fost validat Coordonatorul pentru proiecte i programe colare i extracolare ; au fost ntocmite documentele comisiei diriginilor, au fost realizate materiale metodice , a fost organizat Consiliul elevilor , a fost desemnat reprezentantul elevilor n Consiliul de administraie ; a fost constituit Comisia de prevenire i combatere a violenei . Au fost organizate edinele cu prinii, au fost alei membrii CRP din fiecare clas , precum i pe coal. Prof. Macaveiu Gabriela a avut activitate de profesor metodist , a coordonat activiti educative desfurate la nivelul sectorului.Dirigenia/Consiliere i orientare:

    Au fost prelucrate Regulamentele colare (ROF i Regulamentul Intern) la toate clasele, ct i la edinele cu prinii ; clasele a X-a au luat cunotin de Metodologia de promovare n ciclul superior al liceului , iar clasele a XII-a de Metodologia de desfurare a examenului de Bacalaureat.Au fost respectate temele propuse n cadrul orelor de dirigenie , elevii participnd activ la desfurarea acestora . Profesorii dirigini aplic metode si mijloace de nvmnt moderne la orele de dirigentie. Se remarc prezena activ a poliitilor de proximitate , a celor de la Poliia rutier i a celor de la Antidrog la orele de dirigenie.Evaluarea strii disciplinare n nvmnt

    Elevii liceului nostru manifest n general o conduit civilizat ; abaterile disciplinare au fost reduse numeric i au fost sancionate prompt i drastic prin intermediul Comisiei de disciplin . Comisia diriginilor a colaborat bine cu consilierul psihopedegog , cu comisia de disciplin , Comisia de verificare a frecvenei , Consiliul elevilor, Comitetul reprezentativ al prinilor ; cazurile de indisciplin au fost soluionate operativ. Se remarc totui numrul mare de absene nemotivate din nvmntul obligatoriu , nsoite de scderea corespunztoare a notelor la purtare .

    II. Activitatea extracolarAciunile extracolare au fost organizate att la nivelul claselor , ct i la nivelul

    liceului . S-a instituit condica pentru activiti educative colare i extracolare. Programul activitilor a inut cont de implicarea tuturor cadrelor didactice n realizarea valenelor educative ale disciplinelor de nvmnt ; dovezile activitilor claselor se afl n dosarul Comisiei pentru activiti extracolare ; desfurarea unor activiti planificate a fost amnat din cauza aciunilor consacrate combaterii epidemiei de grip AH1N1.

    Au fost realizate n sem. I : Ziua naional de comemorare a Holocaustului (prof. Bercea) , 1 Decembrie n sunet i imagini , se organizeaz festivitatea de absolvire ,,Ultimul clopoel " .n continuare considerm necesar ca diriginii s-i cunoasc mai bine elevii , comportamentul acestora n timpul programului colar , situaia lor familial ; s nu fac derogri nejustificate de la aplicarea Regulamentului de Ordine Interioar ; s colaborareze cu ceilali dirigini , cu Consiliul profesorilor clasei , cu prinii i cu psihopedagogul pentru recuperarea elevilor cu probleme .

    23

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    ACTIVITATEA COMISIILOR PE PROBLEME

    RAPORT DE ACTIVITATE A COMISIEIDE ACTIVITATI EXTRASCOLARE SI EXTRACURRICULARE

    Comisia de activiti extracolare i extracurriculare i-a desfurat activitatea n Liceul de Metrologie Traian Vuia. Activitatea comisiei are ca scop principal cresterea prestigiului i a calitatii activitii unitii de nvatmnt prin activitile desfurate cu elevii i profesorii, i prin formele de parteneriat cu reprezentanii comunitii locale.

    ANALIZA SWOTPuncte tari:Buna colaborare dintre comisia de activiti extracolare i extracurriculare i directiunea

    liceului.Puncte slabe:Slaba implicare a membrilor comisiei de activiti extracolare i extracurriculare.

    Ameninri: Lipsa de participare a unor profesori n desfurarea activitilor extracolareManifestarea tot mai slab a interesului elevilor pentru concursuri i olimpiade.Faptul ca unele catedre nu au organizat activiti.Oportuniti:Numrul mare de activiti extracolare.Implicarea unui numr mare de elevi de niveluri diferite de studio.Existena parteneriatelor.Deschiderea pe care consilierul liceului a artat-o fa de problemele elevilor, materializat

    prin frecvente participri ale acestuia la orele de consiliere si orientare.

    COMISIA DE URMRIRE A RITMICITII NOTRII

    ANALIZA SWOTComisia i-a desfurat activitatea n baza prevederilor Planului Managerial. Astfel au

    fost realizate urmriri sistematice ale notrii elevilor la nivelul claselor. Rezultatele obinute au fost centralizate i consemnate apoi n procesele-verbale care au fost nmnate direciunii liceului pentru a fi prezentate i analizate de Consiliul Profesoral.

    PUNCTE TARI:- buna colaborare ntre membrii comisiei;- buna colaborare ntre responsabilul comisiei i direciunea liceului;- promptitudinea cu care membrii comisiei au realizat rapoartele solicitate.

    PUNCTE SLABE:- nu s-a realizat o centralizare a notrii ritmice la nivelul fiecrei clase;- interesul scazut al unor cadre didactice pentru notarea corespunztoare.

    OPORTUNITI:

    24

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    - implicarea profesorilor dirigini privina absenteismului unor elevi i, implicit, a lipsei numrului corespunztor de note.

    - colaborarea mai strns cu cadrele didactice care nu efectueaz notarea conform regulamentului;

    AMENINRI:- fluctuaia mare a cadrelor didactice ; - dificultatea crerii unui colectiv cu cerine unitare.

    Modaliti de mbuntire a activitii comisiei:- urmrirea elevilor cu un numr mare de absene;- mustrare scris profesorilor care nu pun note la timp.

    RAPORT DE ACTIVITATE AL COMISIEI DE ABSENTEISM COLAR

    Analiza SWOT

    Puncte tari : - existena unui numr mare de profesori cu o

    bun pregtire profesional-subvenionarea de la buget a programelor care

    urmresc stoparea fenomenului de absenteism i abandon colar

    -implicarea profesorilor/elevilor n diferite proiecte

    -existena dotrilor moderne la nivelul unitii de nvmnt: laboratoare de informatic(4),laboratoare AeL

    - o bun comunicare ntre cadrele didacticedirigini i elevi

    -bun comunicare ntre cadrele didacticedirigini i familie

    - implicarea profesorilor/elevilor n diferite activiti colare i extracolare

    Puncte slabe : -lipsa motivaiei pentru formarea

    profesional a elevilor-lipsa comunicriilucrului n echip-fluctuaia de cadre didactice-proveniena din familii

    defavorizatedestrmate-domiciliul elevilor in afara

    Bucuretiului-lipsa implicrii familiei n supravegherea copilului(copii muli cu prini plecai n strintate)

    Oportuniti:-o bun legtur cu comunitatea local-existena unor programe de consiliere psiho-pedagogic-implicarea organelor de ordine n asigurarea pazei

    Ameninri:-fluctuaia numrului elevilor(a

    populaiei colare)-fluctuaia personalului didactic-lipsa unei legislaii clare i stabile

    RAPORT DE ACTIVITATE AL COMISIEI

    25

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    DE VERIFICARE A DOCUMENTELOR SCOLARE

    Responsabil Comisiei de verficare a documentelor scolare, Prof. Vae TatianaAnaliza Swot a activitatii de verificare a documentelor scolare la nivelul unitatii de

    invatamantPuncte tari: - buna colaborare ntre membrii comisiei i profesorii dirigini- buna colaborare ntre responsabilul comisei i direciunea liceului- promptitudinea cu care membrii comisiei au realizat rapoartele solicitate- verifcarea periodic a documentelor colarePuncte slabe:- intersul sczut al unor cadre didactice n realizarea notrii/verficrii- lipsa lucrului n echipOportunitati:- posibilitatea efecturii unor statistici- colaborarea mai strnsa cu profesorii dirigini pentru nlturarea eventualelor greeliAmeninri:- lipsa unei legislaii clare i stabile- abundena documentelor de ntocmit- fluctuatia personalului didactic- fluctuaia numrului de elevi

    COMISIA DE INTERVENIE N CAZ DE NECESITATE

    Comisia de interventie n caz de necesitate a participat la sesiunea Reprezentarea i comunicarea riscurilor naturale la nivel social organizat de SNSPA (coala Naional de tiinte Politice i Administrative) n colaborare cu Inspectoratul colar al Municipiului Bucureti.

    S-a prezentat n aceasta sesiune ce nseamna situatia de criz n sistemul educaional, planul de gestiune a crizei, planul de comunicare n situaii de criz, comunicarea cu prinii, relaia cu mass-media, resursele, riscul, msurile de prevenire.

    Ca urmare a desfaurrii acestei sesiuni Comisia de intervenie n caz de necesitate a elaborat Planul de msuri n situaie de criz, att la nivel de sector, ct i la nivel de coal.

    ACTIVITATEA CABINETULUI COLAR DE ASISTEN PSIHOLOGIC

    Nr crt

    Activitati desfasurate conform Registrului de activitati de la cabinetul de asistenta psihopedagogica

    Indicatori de performanta

    Beneficiari

    1 Informarea si consilierea elevilor :

    Nr. copii consiliati individual

    Nr. sedinte consiliere individuala

    Nr. copii consiliati in cadrul grupurilor

    Nr. sedintelor de consiliere de grup

    17 41 164 12

    1. Cunoastere si autocunoastere 8 19

    26

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    2. Adaptarea elevilor la mediul scolar

    5 58

    3. Adaptarea scolii la nevoile elevilor in conformitate cu standardele curriculare4. Optimizarea relatiei elevi-parinti-profesori

    6

    5. Stil de viata sanatos 486. Prevenirea comportamentelor agresive

    4 53

    7. Consecintele abandonului scolar

    2

    B. Informarea si consilierea parintilor

    Nr. parinti consiliati individual

    Nr. sedinte consiliere individuala

    Nr. parinti consiliati in cadrul grupurilor

    Nr. sedintelor de consiliere de grup

    3 3 196 7

    1. Cunoastere si autocunoastere2. Adaptarea elevilor la mediul scolar

    3

    3. Adaptarea scolii la necesitatile elevilor4. Optimizarea relatiei elevi-parinti-profesori

    196

    5. Stil de viata sanatos6. Prevenirea comportamentelor agresive7. Consecintele abandonului scolarC. Informarea si consilierea profesorilor

    Nr. profesori consiliati individual

    Nr. sedinte consiliere individuala

    Nr. profesori consiliati in cadrul grupurilor

    Nr. sedintelor de consiliere de grup

    10 30 78 1

    1. Cunoastere si autocunoastere 12. Adaptarea elevilor la mediul scolar

    10

    3. Adaptarea scolii la necesitatile elevilor4. Optimizarea relatiei elevi-parinti-profesori

    12

    5. Stil de viata sanatos6. Prevenirea comportamentelor agresive

    4 78

    7. Consecintele abandonului scolar

    2

    8. Strategii didactice moderne2 Lectii de consiliere educationala cu tematica specifica (in afara obligatiei de catedra) numar/tematica:

    10/ Tehnici de comunicare3 Intalniri metodice : Nr. participari

    - la nivel de sector 4- la nivel de municipiu 2

    4 Implicare in studii psihosociologice la nivel de scoala, sector, CMBRAE, alte institutii:a) ca organizatorb) ca participant Decide-ti cariera potrivita

    5 Activitati cu continut metodico-stiintifica) cursuri de Denumire Calitatea de : Institutia Perioada Nr. Ore

    27

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    formare/perfectionare formator/ participant

    organizatoare /credite

    Metode de evaluare si diagnostic in depresie la copii si adolescenti

    participant CMBRAE 13.11.09-14.11.2009

    Tehnici de comunicare

    Tehnici de informare

    Legislatie drepturile copilului

    participant

    participant

    participant

    ASIS-Asociatia Sprijinirea integrarii sociale ASIS

    ASIS

    16.11.2009

    30.11.2009

    14.12.2009

    4

    4

    4

    b)seminarii, simpozioane, conferinte

    Denumire Calitatea de :- partici-pant cu lucrare- partici-pant fara lucrare

    Titlul lucrarii Data Locul desfasurarii

    c) articole, participari la emisiuni radio/TV, editare carti

    Titlul/ tema emisiunii Institutia/ Editura Data

    d) alte activitati6 Problematica (cazuistica) cu

    cea mai mare frecventa inregistrata in unitatea dvs si modalitatile de solutionare

    - Probleme de comportament- Absenteism-

    7 Copii cu CES (cu diagnostic) Nr. cazuri in unitatea scolara Nr copii in process de consiliere la nivelul cabinetului

    10 1

    Implicarea in proiecte si programe

    Nr. Crt

    Descrierea proiectului/programului

    Proiect/program 1 Proiect/program 2 Proiect/program 3

    1 Titulul proiectului/programului

    Cum sa devenim Sunt cetatean Imi cunosc drepturile

    Prevenirea comportamentului violent in scoala Prevenirea consumului de droguri

    2 Calitatea :- initiator x x- participant x x- colaborator x x

    3 Tipul Proiect educativ Proiect educativ Proect educativ4 Finantare

    - fara finantare x x- finantare interna (scoala, consiliul local etc)- finantare externa (fonduri EU)

    SUA prin ASIS In colaborare cu Sectia de Pol. 26

    28

  • Liceul de Metrologie Traian Vuia februarie 2010

    5 Loc de desfasurare Lic. De Metrologie Scoli si DGASPC din sect. 1. 2 si 4

    Lic. De Metrologie

    6 Grup tinta Elevii liceului Elevi di licee si centre de plasament

    Elevii liceului

    7 Durata (in luni) 8 10 88 Nr. participanti 39 28-elevi ; 30- adulti 1019 Evaluare/certificare

    Situatia cazurilor de violenta scolara

    Numar cazuri de violenta identificate la nivelul unitatii scolare 4Numar de elevi consiliati individual 4Numar de elevi consiliati in grup 78Numar de parinti consiliati individual (parinti ai copiilor identificati avand comportamente violente)Numar cazuri ameliorate in urma procesului de consiliere 4

    ACTIVITATEA PERSONALULUI DIDACTIC AUXILIAR SI ADMINISTRATIV

    Serviciile secretariat, contabilitate s-au implicat n activitatea liceului, lucrrile curente au fost realizate la timp; unele lucrri au fost realizate cu ntrziere, de exemplu completarea foilor matricole. Biblioteca liceului a funcionat n interesul elevilor, fondul de carte a fost mbuntit, numrul elevilor cititori a crescut. S-a realizat un punct de documentare n care se afl materiale de la examene, materiale metodice.

    Pentru semestrul al II-lea ne propunem urmtoarele: creterea calitii ntregii noastre activiti prin: pregtirea metodic i de specialitate a profesorilor ; motivarea elevilor pentru participarea activ la procesul de nvare ; scderea absenteismului elevilor ; respectarea nsemnelor liceului.

    29