Top Banner
Bel Canto Neste utgivelse:01.06.16 Frist for innsending:15.05.16 Nr. 1 / 01.03.2016 – Årgang 31 2. Hilsen fra leder 3. Mitt korminne 4. Dirigentportrett 5. Hva skjer? 6. Nytt medlemskor 7. 5 på gaten 8. Møt Trønderkor 13. Tilbakeblikk 17. Cantilena tar nye utfordringer 18. Møt Courage 19. Nytt fra korene 24. Konsertsted 25. Roberts bakehjørne 26. Noe for ditt kor? 30. Skråblikk 32. Tillitsvalgte NKST 2016 Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor «Ja no e’ da endelig vintern fordufta, sola ho skin, det e’ vår i lufta, På barflekkan der dukke hest’hoven fram, og svarttrasten drekk sæ ein vårbekkdram, Snøfoinnan tape og vårsola vinn, det e’ myttji som kjem fram når snøen forsvinn» - Paul Tokle Først og fremst godt nyttår, litt på etterskudd! Vårsesongen er her, selv om temperaturmåleren mange steder henger litt etter. Vår betyr varmere luft, en mer frodig tilværelse og vintertøyet skal få gå i dvale helt til neste vinter. Men viktigst av alt for korsangere: Det er oppstart, friskt repertoar og kanskje forberedelse til vårkonsert. En kor-vår byr for mange på både reise, sangerstevne og små- konserter her og der. I Sør-Trøndelag er det ikke sangerstevne før i 2017. Da reiser mange kor til Bjugn og stevnet som arrangeres av Valsfjord Mannskor. Frem til den tid har vi en hel vår og en hel høst til å gjøre nye ting. Det florerer av invitasjoner til vårkonsert både på nett og papir, og mange vet å verdsette våren på musikalsk vis. For det finnes jo så mange flotte vårsanger. Både kjente og mer ukjente. Klassiske vårviser som «Kom mai, du skjønne milde» og «Vårsøg», og andre flotte viser som Halvdan Sivertsens nydelige «Nordaførr vårvise» og Paul Tokles skildrende «Det e myttji som kjem fram når snøen forsvinn», som sitert over. Våren markeres, og hva er ikke flottere enn å markere den med nydelig korsang i form av en konsert? En flott vårsesong ønskes alle sangervenner, og lykke til med forestående konsert eller hva det måtte være! Mvh Bel Canto-redaksjonen Susann, Trine, Toril og Grim. Innhold Som en prøve kan denne utgaven leses online på issuu.com eller via appen ISSUU
32

Bel canto 1 2016

Jul 26, 2016

Download

Documents

Espen Amdahl

Bel Canto 1 2016
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Bel canto 1 2016

Bel CantoNeste utgivelse:01.06.16 Frist for innsending:15.05.16

Nr. 1 / 01.03.2016 – Årgang 31

2. Hilsen fra leder

3. Mitt korminne

4. Dirigentportrett

5. Hva skjer?

6. Nytt medlemskor

7. 5 på gaten

8. Møt Trønderkor

13. Tilbakeblikk

17. Cantilena tar nye utfordringer

18. Møt Courage

19. Nytt fra korene

24. Konsertsted

25. Roberts bakehjørne

26. Noe for ditt kor?

30. Skråblikk

32. Tillitsvalgte NKST 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

«Ja no e’ da endelig vintern fordufta, sola ho skin, det e’ vår i lufta,På barflekkan der dukke hest’hoven fram, og svarttrasten drekk sæ ein vårbekkdram,Snøfoinnan tape og vårsola vinn, det e’ myttji som kjem fram når snøen forsvinn» - Paul Tokle

Først og fremst godt nyttår, litt på etterskudd!Vårsesongen er her, selv om temperaturmåleren mange steder henger litt etter. Vår betyr varmere luft, en mer frodig tilværelse og vintertøyet skal få gå i dvale helt til neste vinter. Men viktigst av alt for korsangere: Det er oppstart, friskt repertoar og kanskje forberedelse til vårkonsert. En kor-vår byr for mange på både reise, sangerstevne og små- konserter her og der. I Sør-Trøndelag er det ikke sangerstevne før i 2017. Da reiser mange kor til Bjugn og stevnet som arrangeres av Valsfjord Mannskor. Frem til den tid har vi en hel vår og en hel høst til å gjøre nye ting. Det florerer av invitasjoner til vårkonsert både på nett og papir, og mange vet å verdsette våren på musikalsk vis. For det finnes jo så mange flotte vårsanger. Både kjente og mer ukjente. Klassiske vårviser som «Kom mai, du skjønne milde» og «Vårsøg», og andre flotte viser som Halvdan Sivertsens nydelige «Nordaførr vårvise» og Paul Tokles skildrende «Det e myttji som kjem fram når snøen forsvinn», som sitert over. Våren markeres, og hva er ikke flottere enn å markere den med nydelig korsang i form av en konsert?

En flott vårsesong ønskes alle sangervenner, og lykke til med forestående konsert eller hva det måtte være!

Mvh Bel Canto-redaksjonen Susann, Trine, Toril og Grim.

Innhold

Som en prøve kan denne utgaven leses online på issuu.com eller via appen ISSUU

Page 2: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Hilsen fra lederGodt nytt til alle sangere og dirigenter! Og takk for tilliten til å gå på et nytt år som leder for NKST. Sammen med styret hvor ett medlem har gått ut og en vara har kommet inn skal skuta føres med stø hånd. Januarkonferansen bød på både flotte foredrag og nyttige diskusjoner gruppevis. Helge Gudmundsen avrun-det søndagen med et gripende foredrag om sitt virke for Flatåsen Lions, han engasjement lokket fram både latter og tårer hos mange av oss. Det er med stor glede vi registrere ikke mindre enn 4 nye kor siden i fjor høst! Dermed består NKST nå av 68 kor og vokalgrupper med til sam-men ca. 2300 sangere. Siden i fjor høst har følgende meldt seg inn; Klingende mynt, Hysj, Mannskoret Lerka og UnikHum Trondheim humanistkor. Når dette skrives er Korvake 2016 et tilbakelagt kapittel. To flotte konserter med våre kor samt en festkonsert med Pust er avholdt i Nidarosdomen. Tror alle hadde en flott opplevelse til tross for at det var litt kaldt i katedralen. I tillegg var det mange som fikk med seg et inspirerende seminar med Pust lørdag formiddag. Søknadsfristen for sommerkorskolen går ut 1. mars, har du husket å søke? Per skrivende stund har korkontoret mottatt 2 søknader så det er fortsatt mulighet for å søke om et tilskudd til denne enestående muligheten. NKST yter 4000 i stipend til inntil 4 sangere og 4 dirigenter. I mai 2017 vil region midt sette opp et nytt pro-sjektkor, opera er tema denne gangen. 24. april avholdes “Opera hele landet” i operaen i Bjørvika, 600 sangere, KORK og solister skal da i ilden. Vi håper rundt 200 melder seg på vår versjon av “Opera hele landet”, konserter ca. 18-22. mai 2017. Vi får med oss Trondheim Symfoniorkester, gode solister og en stødig konsertmester. For den som liker opera og/eller prosjektkor må dette være midt i blinken. Mer info kommer, sett av tid og meld deg på! Sang hele livet! Halvard BjørgumLeder NKST

Halvard BjørgumLeder NKST

Page 3: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Mitt korminneMinner fra et langt liv med korsang Det er mange opplevelser jeg kan tenke tilbake på, og det er mye som har forandret seg siden jeg startet i Kvål Songlag 1959, med Eystein Kvam som dirigent. Sangerstevneminner er mange, og jeg husker spesielt mitt andre stevne som var i 1960 på Berkåk. Innkvartering var privat den gangen, og det var spennende for vi visste ikke hvor vi skulle bo før vi kom til stevnet. Vi var flere som lå på samme rom, og vi måtte være stille når vi kom hjem fra sangerfesten ut på natta. Det var hyggelige folk vi bodde hos, og om søndagsmorgenen fikk vi frokost. Jeg husker at vi betalte 5 kroner for frokosten selv om vertskapet sa de ikke ville ha noe betaling for frokosten. Været var helt nydelig, nesten for varmt. Det var mye sang hele helga, både ute og inne. Kirkekonserten vi var med på, skulle foregå i Innset kirke. Skyssen dit var i en kassevogn, og vi satt på bruskasser ! Trafikksikkerhet var ikke så nøye den gangen. Det var jo få som hadde privatbil, og vi reiste til sangerstevnet med tog.

Konsertene og dansen foregikk i sangerteltet. Når det var dårlig vær, ble det selvfølgelig kaldt og vått inne i teltet. Og på godværsdager ble det svært varmt og mye sand og støv. I teltet var det treplatter vi danset på, og det var «glipper» mellom plattene som skoene kunne sette seg fast i , så det hendte det ble litt «knall og fall» i dansen.Vi damene hadde svarte skjørt og kvite bluser, og så SANGERLUE, selvsagt! Jeg savner den litt. Det var flere fellessanger til slutt på stevnet i teltet, fast var «Morgensang» av Gade og «I Østen stiger solen opp». Det var ei herlig tid! Hilsen Anna Bellingmo.

Bildet er fra sangerstevnet på Ranheim, 1961. Gerd Nordaune, senere Trondsaune, og meg, Anna Ven Bellingmo. Mannfolka er fra Orkdal.

Page 4: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

DirigentportrettetHva motiverer deg?

Jeg har fått det privilegium å dirigere Kammer-koret Aurum siden 2012. Først og fremst er det musikken som har motivert meg til å jobbe så hardt som kordirigent de siste 4 årene. Jeg er særlig glad i den skandinaviske klassiske kor-musikken som skapes nå til dags.De frem-ragende sangerne i Aurum og korets ambisiøse aktivitetsnivå inspirerer meg til stadig bli en bedre musiker og dirigent. De er kunnskapstørste og flittige og det ville være synd hvis dirigenten deres skulle bremse mulighetene. Sånn sett virker det som om vi er en god match og vi kan utvikle oss I takt med hverandre. I min arbeidshverdag som frilans pianist og komponist kan jeg aldri tillate meg å stagnere, så jeg prøver å stadig strebe etter nye mål. Det er også veldig motiverende når arbeidet lykkes. Jeg blir også veldig inspirert til å komponere for en gruppe som jeg kjenner godt, og det er også en svært lærerik prosess å dirigere og innstudere egne stykker.

Hva vektlegger du i arbeidet med korsangerne?

Jeg er i utgangspunktet hverken dirigent eller sanger. Om det er en fordel eller ulempe varierer fra dag til dag. Mitt fokus er at musikken alltid må komme først. Jeg jobber daglig tett med profesjonelle operasangere og opplever og lærer hver dag nye muligheter med den menneskelige stemmen. Gjennom arbeidet med opera har jeg forstått at sangteknikk oppleves veldig individu-elt, så mitt utgangspunkt for å jobbe med sang skjer alltid gjennom lytting. Jeg trives veldig godt med detalj-arbeid og har kanskje for uvane å starte tidlig med det i en innstuderingsprosess.

For meg betyr det mye å ha en avslappet holdning til prestasjon og forventningspress. Jeg tenker at å være utøvende musiker skal være en lek, men vi må være seriøse når vi leker. Uansett hvilket mål som ligger i horisonten er det prosessen dit som er gevinsten og lærdommen er kraften som vi tar med oss videre.

Hvorfor valgte du å begynne å dirigere kor?

Da jeg begynte som dirigent i Kammerkoret Aurum i 2012 hadde jeg aldri vært fast dirigent for et kor og var rimelig uerfaren. Men jeg har sunget i kor siden jeg gikk på videregående, og deretter sang jeg bortimot 10 år i damekoret Embla. Jeg har alltid tenkt at ”kordirigent skal jeg bli en gang” men at det ble med Kammerkoret Aurum og denne timingen var nokså tilfeldig. Min aller første opptreden med dem var på NM i kor i 2012. Siden den gang har jeg møtt mange inspir-erende kolleger som har vært med på å påvirke årenes gang. Å dirigere kor er på mange måter min hobby.

Som repetitør får man i stor grad en akkom-pagnerende rolle, og det er en perfekt anledning for å lære og lytte. Etter flere år under forskjel-lige dirigenter får man kjenne på at det finnes en egen drivkraft med ønsker om egne valg. Da er det et privilegium å få lov til å lede, synse og bestemme over et godt ensemble. Grunnen til at jeg valgte å dirigere kor, og ikke har sluttet med det, er nok mye på grunn av at det er et fleksi-belt instrument som kan avgi vanvittige mengder energi gjennom musikk og den menneskelige stemmen. Det aller mest rørende jeg opplever er dyktige og engasjerte amatører som synger av hjertens lyst, nettopp fordi jeg vet hvor uendelig mye jobb og lidenskap som ligger bak.

Eva Holm Foosnæs

Page 5: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Hva skjer?

GRATIS KURS FOR UNGE SANGERE!

Vi arrangerer helgekurs i sang og stemmebruk for unge voksne lørdag 2. og søndag 3. april 2016. Kurset vil foregå fra 10.00 – 16.00 på Heimdal videregående skole (Saupstadringen 9Saupstad/ Heimdal)

Deltakerne skal etter endt kurs ha fått en kort innføring i grunnleggende sangteknikk, bedre kjennskap til sin egen sangstemme, samt innblikk i hvordan denne best kan benyttes i korsang. Deltakerne skal også ha fått innføring i hvordan man kan utvikle sangstemmen sin videre, og det vektlegges å skape gode opplevelser i kor sammen med andre.

Siden du synger i et kor som medlem av Norges Korforbund, så er kurset med lunsj gratis for deg!

Guro Olsen Gjestvang og Ingrid Eggen er instruktører, begge utdannet faglærere i musikk fra Høgskolen Nord - Trøndelag. I tillegg har de studert rytmisk korledelse, et samarbeidsstudium mellom det Jyske musikkonservatoriet i Aalborg og HiNT. De startet opp HiNT Studentkor og dirigerte koret sammen i 3 år.

Guro jobber for tiden på Åsheim ungdomsskole og Ingrid ved Opera Trøndelag. De jobber også som sangpedagoger og instruktører innenfor vokalfeltet. Gjennom flere års samarbeid har denne duoen lært seg å utnytte hverandre musikalske og personlige styrker. Påmeldingsfrist er 20. mars, men vi regner med at kurset blir fulltegnet så her gjelder det å melde seg på så fort som mulig. Førstemann til mølla!

Kurset arrangeres av Norges Korforbund Sør Trøndelag og Norges Korforbund Øvre Gauldal i samarbeid med Studieforbundet KOR og er for sangere under 36 år. Pris for personer som ikke er medlem av Norges Korforbund er 500,- kroner.

Påmelding til [email protected]

1

Page 6: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt medlemskor: Mannskoret Klingende Mynt Mannskoret Klingende Mynt (MKM) ble stiftet høsten 2015. Koret består utelukkende av mannlige studenter tilknyttet institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved Norges teknisk-naturvitenskapelige univer-sitet. Vi øver inn sanger fra det tradisjonelle mannskorrepertoaret, men synger også viser og arrangementer av moderne sanger. Hvert år begynner det ca 120 nye studenter på indøk. Til tross for at rekrutteringsgrunnlaget er relativt tynt har vi i løpet av kort tid klart å stable på beina et kor bestående av 14 habile sangere. Vi har et uttalt ønske om å vokse ytterligere i løpet av 2016.

De siste ti årene har det dukket opp mange nye kor ved de gamle sivilingeniørlinjene tilknyttet NTNU. MKM er det nyeste tilskuddet. Andre kor, som for eksempel Trondhjems Studenter-sangforening (TSS) og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening (TKS), sitter på store mengder tilgjengelige noter og arrangementer. Mange av studentkordirigentene synger nettopp i foreninger som TSS og TKS, og henter mye lærdom derfra. Tilgjengelige musikalske ressurser gjør det enklere å utvikle seg som et amatørensemble med lav terskel. Vi har også stor glede av at trønderpublikummet er glade i korsang. Trøndernes Mandssang-forening og korene tilknyttet Nidarosdomen har bidratt sterkt til dette opp gjennom årene.

Studentene på indøk befinner seg i skjæring-spunktet mellom siviløkonom- og sivilingeniør-utdannelsen. Av den grunn har MKM valgt et image som parodierer næringslivet og de yrkene som flere av indøkstudentene normalt sett ender opp i.

Vi bruker for eksempel stillingstitler som CEO for korets leder, CFO for økonomiansvarlig og MC (Managing Conductor) for dirigenten. Alle medlemmer har personlige visittkort. Vi kaller øvingshelger for strategiseminarer og nye kormedlemmer for interns. 45 minutter av den ukentlige sangøvelsen går med til til såkalte Office Meetings, der vi snakker sammen og planlegger fremtidige aktiviteter. Vi tror at denne pratetimen bidrar ubetinget positivt til det sosiale samholdet i gruppen.

Her i Trondheim (og sikkert på nasjonalt nivå) er tendensen entydig: Akademisk korsang er på fremmarsj! Stadig flere mennesker får sitt første møte med korsang i studentkor. Studentkorene er derfor en viktig ressurs for hele korsangtradisjonen. Gode støtteordninger fra korforbundet, tilgjengelige musikalske ressurser og stor publikumsiver gjør det heldigvis lekende lett å starte opp studentkor i Norge. Vi i MKM er takknemlige for det. Skål!

Oleiv Mæhle GrimsrudCEO i MKM og tidligere formann i Trondhjems Studentersangforening

Page 7: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

5 på gatenSpørsmål:

Hva heter generalsekretær i Norges Korforbund?Hvem er musikksjef i Norges Korforbund?Hvilken vokalgruppe hadde seminar for korsangere i forbindelse med Korvake 2016?Når og hvor arrangeres neste NM for kor?

Svar:Åsmund MæhleTove Ramlo-YstadPUST13. -14. oktober 2017 i Trondheim

1.2.3.4.

1.2.3.4.

Monica Høvik, Heimklang

Marte Grønseth, Våren

Ingebjørg Nilsen, Heimklang

Ann-Kristin Lykken, Våren

Astrid O. G. Hindbjørgen, Heimklang

MæhleTove Ramlo-YstadPUST2017, tror jeg.. Aner ikke hvor..

1.2.3.4.

Åsmund Mæhle Tove Ramlo-Ystad PUST Trondheim?

1.2.3.4.

Åsmund MæhleDet ble vel Tove RamloPuls 2017 nordpå en plass i alle fall.

1.2.3.4.

Vet ikkeVet ikkePUSTTrondheim i oktober 2017

1.2.3.4.

Åsmund MæhleTove Ramlo-YstadPUSTTrondheim 2017

1.2.3.4.

Page 8: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt Trønderkor

Page 9: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt Trønderkor

Page 10: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt Trønderkor

Page 11: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt Trønderkor

Page 12: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt Trønderkor

Page 13: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Tilbakeblikk JanuarkonferansenFørstereis på Januarkonferansen…

Deltok for første gang på Januarkonferansen, men også min første korkonferanse. Er forholdsvis ny i både korsammenheng og som tillitsvalgt.

Hadde store forventninger da jeg fikk se programmet – syntes det så både interessant og nyttig ut med mange spennende temaer. Rune Frank Brunslid, spesialrådgiver i Norges Korforbund, ga en god innføring, og nyttige råd og tips på det å være tillitsvalgt.

Gjennomgang av stillingsprosent- skjema, samt nyttige tips ift ansettelse av dirigent fra Tove Ramo-Ystad og Rune Frank ble også satt pris på. Vi var midt i prosessen med å ansette ny dirigent da jeg deltok på konferansen, og programmet på årets konferanse var således “ midt i blinken”.

Gruppearbeid lørdag ettermiddag med etter-følgende gjennomgang i plenum, synes jeg som forholdsvis ny kordeltager/ tillitsvalgt ga meg fin mulighet til å få litt info om hvordan andre kor driver. Alltid nyttig med erfaringsutveksling. Vår gruppeoppgave gikk på ansettelse av ny dirigent og fikk gode innspill fra tillitsvalgte i andre kor.

Søndagen ble avsluttet med et flott foredrag av Helge Gudmundsen, kjent fra bla «Salmeboka minutt for minutt». Han snakket om teamwork, livsglede og menneskeverd i alle livets sammenhenger, også i kor.

Et foredrag til ettertanke!

Min første konferanse i korsammenheng ga meg både godt faglig påfyll som føltes nyttig og som jeg vil dra nytte av i korarbeidet for Leinstrand Songlag fremover.

Alt i alt kan helgen 29.-31. januar på Scandic Hell med Korforbundet oppsummeres som en meget positiv opplevelse, og mine forventninger ble innfridd. Deltar gjerne igjen.

Mvh Nina Moe

Nina Moe, Leinstrand Songlag

Bel C

anto

Page 14: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Tilbakeblikk Januarkonferansen

Januarkonferansen

Instruktør Håvard Forvemo

Anny og Bente i sekretariatet

Fra mannskorøvelse

Gruppearbeid

Page 15: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Tilbakeblikk Januarkonferansen

Page 16: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Tilbakeblikk korvaken “Pusterom”Tanker etter korvaken «Pusterom» i Nidarosdomen 19 og 20.02.

RiTardando deltok for første gang på korvake i Nidarosdomen helgen 19 -20.02.16. Vi hadde meldt oss på konsert med åpen vurdering, men da denne ble avlyst, fikk vi i stedet synge på konserten i Nidarosdomen fredag kveld.Utpust ble denne konserten kalt, og det var virkelig en god måte å puste ut på etter en lang arbeidsuke. Nidarosdomen er en fantastisk katedral og var en flott og stemningsfull ramme for korvaken. Vi ble plassert ved sølvalteret, og selv om omgivelsene er vakre, er det utfor-drende å synge i Domen! Under oppvarmingen ble vi bekymret, vi følte at lyden forsvant under de høye buegangene, men da det ble vår tur og østskipet var fylt med tilhørere, falt ting på plass og følelsen ble heldigvis mye bedre. Konsertene fredag og lørdag var lagt opp som stafetter, med kor oppstilt på fire plasser i øst-skipet. Jeg likte godt at det ikke ble snakket mellom korene. På denne måten kom virkelig musikken i sentrum; vi ble omkranset av vakker klang som bare fløt avgårde. Repertoaret til de ulike korene bidro til å skape ro og ettertanke og gav oss nødvendig varme i en litt kjølig kirke! Workshop med vokalgruppen PUST lørdag for-middag stod i sterk kontrast til de to konsertene i Nidarosdomen. Her var hovedfokus på ulike rytmer i sangen, og det ble en morsom opp- levelse med to entusiastiske ledere.

Vi spiste lunsj på «To Tårn», og før PUST-konserten slappet vi av på «Ni Muser». På denne måten ble dagen også hyggelig sosialt sett for koret.

Festkonserten med PUST var fantastisk; det er utrolig hva de får til og veldig inspirerende å høre på! Et flott punktum for en fin korvake!Tittelen på korvaken var midt i blinken, det ble virkelig mange pusterom fra hverdagens mas. Det er alltid lærerikt å høre andre kor synge, og det gir ideer til nytt repertoar. Korvaken gav meg musikalsk påfyll og inspirasjon til å jobbe videre i eget kor. Takk til Norges Korforbund Sør-Trøndelag for mange fine musikalske opplevelser, jeg håper det blir flere korvaker i Nidarosdomen!

Ellen Gjerløw, RiTardando

Page 17: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Cantilena tar nye utfordringer

Page 18: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Møt CourageCourage - energisk og strålende!

Courage er et damekor fra Klæbu, som ble startet høsten 2007 med dirigent Espen Selbæk. Et sprekt påfunn, da det allerede var tre kor i lille Klæbu kommune. Courage skulle bli et sprekt kor, med “fresht” repertoar. Første store mål var å sette opp en stor egen konsert med band og lyd og lys, og det ble realisert våren 2009, under navnet “Girls just wanna have fun”. Fra den våren ble vi et mer aktivt kor, og har gjort oppdrag på kjøpesenter, julebord, egne julekonserter, lokale arrangement, koring til låt av Too far gone, flere storkonserter, frokostsang på hurtigruta, samarbeid med Nilsen og Aalberg, sunget i bryllup og siste storprosjekt var “Vårflørt” sammen med Klæbu mannskor.

Koret har byttet dirigent tre ganger, og er nå under ledelse av Astrid Rabben. I tillegg til solid musikkutdannelse, har hun bakgrunn fra både Candiss og Cantus, noe vi nyter godt av i Courage. Med sitt gode humør, utstråling, dyktighet og formidlingsevne, har hun mye av æren for at koret oppnår de resultater det gjør.

Året 2015 ble et viktig år for Courage. Vi har hatt et omfattende arbeid med å definere hvem vi er og hva vi vil. Ut fra et medlemsmøte ble det satt en komite på fire personer, som utarbeidet en visjon med bakgrunn i medlemmenes ønsker for Courage. Foruten “energisk og strålende”, ønsker vi å være et allsidig kor, som gir gode opplevelser for vårt publikum. Vi ønsker også å formidle sang med høy kvalitet. Disse ordene gikk rett hjem, da vi i høst for første gang deltok i korkonkurranse under NM for kor i Trondheim. Vi vant damekor klasse B, og fikk sølvdiplom. Dette er vi veldig stolte av!

For tiden jobber vi mot en vårkonsert 11.juni 2016, hvor vi hyller tøffe damer med låter fra 1930 og fram til dags dato. Vi er også i start-fasen med planleggingen mot storslått feiring av 10-årsjubileum i 2017. Per dags dato er vi 36 medlemmer og er en blid gjeng som trives veldig godt i lag. Vi har mange ildsjeler i koret som ofrer mye for å være med og synge, samt bidra med organisatorisk arbeid. Vi kan skrive under på at det er helse i hver tone! Sjekk gjerne nettsiden vår, courage.no.

For Courage, Ingrid Rønning

Page 19: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt fra korene

Page 20: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt fra korene

Cantus - I sporene til norsk folkemusikk

Kun to måneder er gått av 2016, og Cantus har allerede hatt en innholdsrik start på det nye året. I midten av februar fulgte vi nøye med årets Grammy-utdeling, siden vår produsent Morten Lindberg hadde hele tre album nominert i kategorien “Best Surround Sound”, blant annet vårt siste album SPES. Dessverre gikk verken Morten, eller SPES av med seieren, men det var en stor ære for oss å få lov å ta del i en så stor begivenhet.

Vi er også godt i gang med øvinga til vår neste konsert. Konserten har fått tittelen SPOR, og skal holdes i Nidarosdomen i begynnelsen av april. Her vil mesteparten av repertoaret bestå av norsk folkemusikk, med særlig fokus på musikk fra Midt-Norge, og vi er så heldige å ha med folkesanger Unni Boksasp, og pianist og komponist Trygve Brøske som gjesteartister. De har også vært med oss på øvelser og utfordret oss på å gå dypere inn i en vokal tradisjon de færreste oss har prøvd seg på før. Kjempespennende!

Under konserten vil vi utforske det fantastiske kirkerommet Nidarosdomen har å by på. Koreograf Päivi Järvinen hjelper oss med å få fram et visuelt uttrykk som forsterker og komplimenter det musikalske uttrykket som konsertens repertoar innehar.

Nærhet til publikum vil være ett av stikkordene under denne konserten. Både fysisk og gjennom musikken vi skaper sammen, vil koret som alltid forsøke å skape en emosjonell tilstedeværelse som også treffer publikum. Dette blir en spennende konsert, som vi gleder oss veldig til.

Velkommen!

Page 21: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt fra korene

Damekoret VIVA og Kirkens N¿dhjelp inviterer til konsert i

VŒr Frue kirkeMandag 14. mars kl 19.30

Stj¿rdal kirke, Kimen kulturhusOnsdag 16. mars kl 19.30Med gjestene Else B¿, HYSJ, Hege MerakerŒs og elever fra Trondheim og Stj¿rdal kulturskole

Inngang kr 200,- / 100,- / 400,- / 50,- + avgifterBilletter kan kj¿pes pŒ hoopla.no, www.kimenkulturhus.no, og ved inngang

Overskuddet gŒr uavkortet til Kirkens N¿dhjelp og gave kan gis ved utgangen

D R P E Rav tid

Page 22: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt fra koreneDråper av tid

Den 14. og 16. mars vil konserten ”Dråper av tid” ta publikum med på en reise i vann og håp. Mandag 14. mars er konserten i Vår Frue kirke i

Trondheim, mens vi onsdag reiser på tur til Stjørdal kirke, i Kimen kulturhus.

Damekoret VIVA, med dirigent Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen, og Kirkens Nødhjelp går sammen om dette prosjektet hvor overskuddet uavkortet går til Kirkens Nødhjelps bistandsarbeid.

Kirkens Nødhjelp er en effektiv nødhjelpsorganisasjon med høy troverdighet i markedet som er tilstede i kriser. Deres fremste varemerke er vann- og sanitærhjelp i katastrofer.

I tillegg til VIVA skal vokalkvartetten HYSJ, pianist Else Bøe og elever fra både Trondheim og Stjørd-al Kulturskole bidra med musikalske innslag.

Hege Merakerås vil binde det hele sammen med sterke ord.

Det er det andre året vi gjennomfører denne konserten. Vi håper vi kan få røre enda flere i år med ord og toner, og håper mange vil møte opp for å støtte

denne viktige saken.

Velkommen til konsert!

Page 23: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Nytt fra koreneSjetnekoret har vært på en CoolTour!

CoolTour var navnet på årets kabaret som Sjetnekoret underholdt med i Sjetne bydelshus siste helga i januar og første helga i februar. I hele 5 forestillinger ga vi alt vi hadde, og jammen meg var hver forestilling omtrent full-satt. Det vil si at nesten 1000 personer så kabareten CoolTour. - Å, som vi kosa oss! Å, som publikum kosa sæ! Ja, for det sa de til oss :-) Vi er så takknemlig for det herlige publikummet vi hadde. De viste sin begeistring med spontane hurrarop, jubel og applaus. Det gjorde det ekstra ekstra gøy for oss som var på scenen.

Kabaret i Sjetnemarka er en tradisjon. Hvert andre år setter Sjetnekoret opp kabaret. Dette var den 15. i rekken. Vi stiller like store krav til oss selv hver gang. Hver kabaret er et nytt spennende prosjekt. Det er en kjempestor dugnad og alle i koret bidrar. Vi jobber i komitéer, og kreativiteten er og må være stor. Vi vil jo lage den beste kabareten hver gang!

Vi ønsker å vise en kabaret det er god kvalitet på. Derfor henter vi inn profesjonell hjelp til innøvingen. I år hyrte vi danser og skuespiller Martha Standal, mest kjent fra Trøndelag Teat-er, til å sy sammen forestillingen med regi og koreografi. Musikalsk leder er vår dirigent Kirsti Jacobsen.

Pianist/studiomusiker Thomas Henriksen er også en god ressurs for oss. Han bidrar i innøvingen og arrangerer noen sanger. Under forestillingene har han med seg dyktige musikere som utgjør husbandet. Profesjonelle som tar seg av lyd og lys gir også den kvaliteten vi ønsker.

I år var temaet reise. Fra James Bond med sine vakre Bond-damer, en tømmerhogger i høy-hælte sko i The Lumberjack Song, en Bohemsk Rhapsody fra Queens verden, gikk reisen via et elvecruise med Proud Mary til Africa, til Beijing med sine Nine Million Bicycles og mange andre steder. Det ble en uforglemmelig reise!

Page 24: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Konsertsted

Lyst til å holde en liten konsert på Bakklandets kulturperle?

Antikvariatet har ulike kulturarrangement i løpet av ei uke, quiz, karaoke, impro.teater, åpen scene og selvfølgelig konserter i mange ulike sjangre.

Nå inviterer vi æ kor til å avholde uhøytidelige konserter på ca 30 min - en Kormatine - lørdager klokka 15 i Bokbaren. Dette håper vi kan bli en arena for sangglade og andre korin-teresserte.

Koret bestemmer selv om de vil ta billettinngang eller sende rundt hatten - alle pengene beholder de selv. Vi stiller med lokale og noe markeds-føring (også plakater/flyers)

Litt om oss:Antikvariatet er en todelt kafé og bar hvor det holdes konserter og andre kulturelle arrange-menter. Kafeen omfatter uteservering med utsikt mot Bakklandets gågate. Bokbaren på baksiden av bygget har utsikt ut mot Nidelva, bybroen og domkirka. Veggene er dekt med bøker og baren byr på et større utvalg øltyper

Er ditt kor interessert?

Ta kontakt med

Marit Gjeset

[email protected]

93267741

Page 25: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Roberts bakehjørne I dag tar vi for oss marsipanroser. Kjekt å kunne, for kanskje er marsipanroser bedre egnet enn alminnelige roser. De kan lages på et hvert kjøkken, til alle årstider, og har den fordelen at de kan spises. Blomster og konfekt i et, så å si. Hva er vel bedre egnet når forholdet går i baklås?

Det man trenger er marsipan, konditorfarge, melis og et kjevle. Samt noe til å stikke ut rundingene som rosene skal lages av. Det er flere måter å lage roser på, men jeg synes nå engang at denne metoden er den beste. Er man noe behagelig anlagt, med antipati med hensyn til rydding, er det mulig å kjøpe ferdig farget marsipan.

Når man blander farge i marsipanen er det fare for at den blir for løs. Da må man pøse på med melis til konsistensen blir passe. Hva som er passe finner du ut under veis.

Når du har laget en passe bit høvelig farge, må den kjevles, og den må kjevles tynn. Bruk melis å kjevle i, mel er bannlyst. Når den er tynn nok, rull den opp på kjevlet eller en passe linjal, og børst av overflødig melis. Rull ut igjen, og stikk ut runde marsipanbiter. Jeg bruker lokket fra en boks formfett, det er sånn passe størrelse. Du finner sikkert noe du kan bruke. Er du ikke såpass kreativ, må du holde deg til kjøperoser.

Form en bit som et rør, og så er det bare å legge på blad for blad til rosen er så stor som du vil ha den. Mer enn fem blad krever tålmodighet. Hvis kronbladene ikke vil feste seg til hverandre, kan du bruke litt vann. Det du tror er “litt”, er omtrent somMjøsa, i forhold til det som menes. Etter som materialet er fleksibelt, kan bladene formes, lages tynne i kantene, for eksempel. Vil du ha litt grønt i tillegg bruker du et pizzahjul og skjærer ut blad som passer til, så kan du dekorere hva du vil. Marsipankaker, eller muffins. Er kjæresten ikke til å spise opp? En marsipanrose i håret, så er du igang!

Man kan forresten lage hvilken som helst dekorasjon i marsipan. Prinsesser, brannbiler, eller symbolet til koret ditt. Skulle det gå galt så kan beviset spises opp. Måtte ditt strev velsignes. Lykke til!

Robert Bang

Page 26: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Noe for ditt kor?

Page 27: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Noe for ditt kor?

Page 28: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Noe for ditt kor?

Øvingshelg på Tautra? Dere:Er ca. 25 sangereHar et repertoar dere jobber med og sender dette til oss på forhånd så kan vi jobbe helt spesifikt med dette.

Eller

Har ikke et spesifikt repertoar, men et ønske om å jobbe grundig med hver enkelt kormedlems fysiske, mentale og musikalske potensiale, å bygge et generelt godt grunnlag for ulike typer sanglige utfordringer.

Dere får:En helg på Tautra med: 2 overnattinger på Klostergården (www.klostergaarden.no) 2 Frokoster, 2 lunsjer, og 2 middagerTilgang til et nydelig øvingslokale i en gammel brygge, på påler ut i fjorden med store vinduer og flygel. (se bilder over). I tillegg til øvingslokalet inneholder brygga bad, kjøkken og flere små rom hvor man kan trekke seg litt unna hvis det trengs.Mulighet for å delta på tidebønner i Tautra Mariakloster (www.tautramariakloster.no)

8 timer Timani work-shop i løpet av helgen som en del av øvingshelga. Individuell, gruppevis og felles instruksjon og masse deilige musikalske oppdagelser. Vi lager en plan ut fra korets behov.

Pris: 2200,- pr. deltager

Mvh Marte AuneMai-Britt Wagnild

For bestilling eller spørsmål: Marte (454 86 202/[email protected] ) eller Anne Marthe (Klostergården), 408 45 789/ [email protected] )

Page 29: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Noe for ditt kor?HelFlott Produksjonpresenterer:

seks stemmer

Anne Hilde Grøv – sopranCamilla Susann Haug - sopranElisabewth Anvik - altJostein Hasselgård – tenorHåvard Gravdal - barytonMads Iversen - bass

VOKALSEKSTETT SOM PRESENTERER ALLSIDIGHET, NYTENKNING OG STEMMELEK, KOMBINERT MED ET HØYT MUSIKALSK NIVÅ

PUST har etablert seg som en av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. De holder til i Oslo og ble startet opp våren 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.

En konsert med Pust byr på et uforutsigbart møte med den menneskelige stemme. De seks ulike sangerne danner en acappella-gruppe, som omfavner improvisasjon og klanglek. De henter inspirasjon fra jazz og folkemusikk og er uredde i sine tolkninger av egne og andres komposisjoner. Hvis du tror du vet hvordan en vokalgruppe høres ut, ønsker Pust å overraske deg. To konserter med Pust blir aldri like.

Repertoaret ligger i hovedsak i et spenn mellom folk-, jazz- og etniske genre. PUST satser på originale låtvalg, og alle komposisjoner og arrangementer er skrevet av eller for PUST. Mye framføres a cappella, men gruppa samarbeider også med andre musikere.

Deres to første album ble utgitt på eget selskap; Femkant (2007) og Kry (2009). Femkant ble nominert til Spellemannpris i ”Åpen Klasse”. Begge albumene mottok en rekke femmere og seksere i landspressen, blant annet i Aftenposten som ga en sekser til debutalbumet , og om oppfølgeren Kry mente de følgende: ”Vokalensemblet Pust har gjort det igjen. De er viltvoksende, utfordrende og uforutsigbare, både eksperimentelle og temperamentsfulle i sin vokalglede.” Begge albumene fikk også en rekke nominasjoner til CARA Awards (a cappella-genrens ”Grammy”), blant annet for beste europeiske album, beste folk/world-album, beste folk/world sang, og beste originalkomposisjon.

Tredje album ble utgitt høsten 2011. Julero (Kirkelig Kulturverksted) ble en av de mestselgende norske juleplatene dette året. Albumet fulgte også fint opp sine forgjengere med et tosifret antall terningkast 5 og 6 i norsk presse.

Page 30: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Skråblikk!Kritikk

Kritikk, hvem liker det? Kritikk er ikke behagelig. Man kan gjerne bli støtt, eller krenket, som det heter i vår tids kontekst. Det skal man ha seg frabedt. Noen vil endog forby det, og belegge det med straff.

Det er neppe spesielt godt gjennomtenkt. Hvordan kan vi vite hva som oppfattes som krenkende? Det kan vi ikke vite, Skulle et forbud komme, vil det føre til at det skal mindre og mindre til før noen blir krenket. Det er utrolig hvor nærtakende enkelte er. Skal de mest hårsåre bestemme, blir det stille.

Det finnes, grovt sett, to typer kritikk. Kritikk for det man er, og kritikk for det man gjør. Å bli kritisert for det man er antar gjerne en form for utskjelling og har ikke noe positivt med seg, muligens med noen få unntak. Denne type kri-tikk kan man fristes til å bruke overfor ektefelle og barn. Det er et dårlig valg. Hvis det virker, virker det motsatt av hva hensikten var. De-linkventen må huske hvem som i sin tid sa “ja”, samt hvem sine barn det er.Denne formen for kritikk går lett over i utskjell-ing, mobbing og vold. Noen steds har mob-beren lært sitt fag.

Å bli kritisert for det man gjør er ikke behagelig det heller, men like fullt nødvendig. Situasjon: Forballkamp for smågutter, sønn på banen, far på sidelinja. Sønnen skal slå et innlegg, men sleiver og sender ballen til skogs. Faren roper: ”Bra, gutt!”. Noen kan finne på å lure på hva som var bra med det gutten gjorde. Vi kan også spørre om hvilken grunn faren hadde for lære gutten at sleivspark er bra.

Ser vi litt større på det, kan det fort være slik at barn får høre: ”Å, så flink du er”, uansett prestasjon. Hva skjer da når barnet kommer sammen med jevnaldrende, på skolen? Det har formodningen for seg at noen, som har alltid fått høre at de er flinke, selv finner ut at andre er flinkere. Ja da, jeg vet at det er foreldre som tar med advokat på foreldremøtene.

Det burde ikke være vanskelig. Det må da gå an å være glad i sine barn, uten å la dem tro at de må være verdensmestre.

Kordirigenter, hvorfor har vi det? Jeg har latt meg fortelle at det er morsommere uten, men sikrere med. Dirigentens oppgave er å lede koret rent kunstnerisk, samt få det til å synge best mulig. Kan dette gjøres uten at dirigenten kritiserer? Hver enkelt hører sin stemme, og stemmene til dem som står omkring. Alle disse individuelle røstene skal dirigenten skape et kor som klinger godt, med balanse mellom de stemmene som er til rådighet.

Til tider vil det derfor være nødvendig å kritisere den enkelte sanger og stemmegruppe. Vi drar på øvelse for å bli flinkere, både som individ og som kor. Med andre ord for å få kritikk. Hadde vi prestert bra nok hadde det ikke vært nødv-endig å øve. Dette er en kunnskap som alle har, men som man kanskje ikke har tenkt over. Det fine med dette er at vi blir kritisert for det vi gjør, godt eller dårlig, av en person som bør ha greie på det vedkommende snakker om.

Page 31: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Skråblikk!Om slik kritikk er positiv eller negativ, er en sak for seg, men den er i alle fall konstruktiv, og må håndteres som det. Det er ikke alltid enkelt. Det er mye lettere å ta det som personkritikk, oppfatte det som om noen prøver å forandre oss, og føle oss krenket. Det er heller tvilsomt om det kommer noe godt ut av slike skytter-graver.

Nå er det selvfølgelig slik at man ikke skal innrette seg etter en hver kritikk. Kritikken må også utsettes for kritikk, og det er her det beg-ynne å bli virkelig utfordrende. Men som John F. Kennedy sa, så sendte ikke USA folk til månen fordi det var lett, men fordi det var vanskelig.

Det er nå en gang slik at å forandre måten vi reagerer på, ikke betyr at vi forandrer oss. Jeg tror at alle forstår at adekvate reaksjon-smønstre er en absolutt fordel. Jeg er også overbevist om at ingen vil ha problemer med å leve med en forbedret utgave av seg selv. Du er bra nok som du er, sier Anne Grethe Preus. Selvfølgelig er du bra nok. Men noe av det du gjør kan forbedres. Si til deg selv: “Jeg har po-tensiale!” og vit at denne gang sa du noe som er udiskutabelt rett. Uansett kritikk.

Robert Bang

Bel C

anto

Page 32: Bel canto 1 2016

Medlemsblad for Norges Korforbund Sør-Trøndelag 2300 sangere – 68 kor

Tillitsvalgte NKST 2016

Forbundsstyret:

Leder Halvard Bjørgum [email protected] Nestleder Karen Ervik [email protected] Trond Håskjold [email protected] Otto Klykken [email protected] Eva Johnsen [email protected] Bente Kokaas [email protected] 1 Jostein Leirvik [email protected] 2 Anny F. Nilsen [email protected] 3 Svein Li [email protected]

Ansatte:

Distriktskonsulent: Trine Lyng Andersen [email protected] 41615870

Musikksjef i NK: Tove Ramlo-Ystad [email protected] 91766158

Red.komite:

Leder Susann Dahl [email protected] Torill Kremmervik [email protected] Grim Rune Esp

Valgnemnd:

Leder Aaste Ruud [email protected] Astrid Bøysen [email protected] Medlem Anne Wærnes Vara Arve Almvik

Revisorer:

Leder Torkel Ranum [email protected] Heidi BrurokVara Arne Trædal

A Cappellissimo

Ad Libitum

Bel Canto

Bergstadkoret

Buvik Songlag

Byneset Songlag

Cantilena

Cantus (Trøndelag)

Courage

Damekoret Hedda

Eggkleiva Mannskor

Embla

Epleklang

Fosenlagets Sangkor

Gresk kor

Heimdal Mannskor

Heimklang

Hemne Songlag

Hitterklang

Hysj

Jonsvatnet Sangkor

Kammerkoret Aurum

Klæbu Damekor

Klæbu Mannskor

Kor E Lade

KorLivåt

Koret Våren, Viggja

KORissa

Leinstrand Songlag

Lensvik Blandakor

Malvik Blandakor

Mannskoret Lerka

Mannskoret Klingende Mynt

Mannskoret Nøkken

Meldal Songlag

Melhus Songlag

Oppdal Mannskor

Oppdal Songlag

Orkdal Blandakor

Orklang

Ranheim Mannskor

Rennebu Songkor

Reppe Blandakor

Ritardando

Rolling Tones

Sangkoret Havdur (Trøn-

delag)

Sangkoret Jubel

Sangkoret Lundarljom

Sangkoret Teleklang

Selbu Korensemble

Selbuklang

Sintef-koret

Sistranda Mannskor

Sjetnekoret

Songlaget Våren

Stjernekoret Lundamo

Stjørdal Blandakor

Trondhjems Mandskor

Trønderkor

Trøndernes Mandssang-

forening

UnikHum Trondheims

humanistkor

Uthaug Songlag

Valsfjord Mannskor

Viva (Trondheim)

Ørland Sangforening

Øvre Nidelven Kammerskor