Top Banner
ÅRSPLAN 2015/2016 BARNEHAGE LOGO
36

Barnehagekalender mal 3

Apr 08, 2016

Download

Documents

RGB-Design

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Barnehagekalender mal 3

ÅRSPLAN2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Page 2: Barnehagekalender mal 3

Vår barnehage ligger sentralt til i sentrum, midt mellom kirken og rådhuset. Barnehagen ble åpnet i august 1989, og menigheten eier og driver barnehagen. De første årene var også menigheten arbeidsgiver, men siden 2002 har kommunen hatt arbeidsgiveransvaret.

Barnehagen har 2 avdelinger, en for barn i alderen 0-3 år og en for 3-6 åringer. Grunnbemanningen pr. avd. består av en pedagogisk leder / førskolelærer i 100% stilling og 2 assistentstillinger som også er på 100% hver. I tillegg kommer ansatte for barn med spesielle behov og evt. lærlinger. Styrer har 75% av stillingen på kontoret og er resterende 25% på avdeling.

Åpningstiden er kl. 0645 – 1630 mandag til fredag.

Vi har tilbud om full plass og delt plass, 6 timer 15min. eller 9 timer pr dag. De barna som har delt plass får også et redusert tilbud. De får med seg de aktivitetene som er de dagene de er i barnehagen.Foreldrebetalingen fastsettes av kommunen. Det betales for 11 måneder pr. år.

Barnehagen praktiserer vid tolking av lovens kristne formålsbestemmelse. I praksis vil det si at vi daglig legger ekstra vekt på det kristne budskapet. Vi har en samling pr. uke som vi har kristent innhold. En gang pr. måned er vi også i kirken. Da har presten eller kateketen samling for oss. Høytider som jul, påske og pinse legger vi også vekt på. Vi synger for maten og synger kristne barnesanger.

Velkommen til barnehagenavn

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

“ Barnets behov skal styre våre valg! “

Page 3: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Syke barn I utgangspunktet er det alltid barnets allmenntilstand som skal avgjøre om barnet skal gå i barnehagen. I tillegg må det vurderes om barnet skal være hjemme for å unngå smittespredning til andre. Barn med feber og akutt diaré skal være hjemme fra barnehagen. Bleiebarn skal ha minst en symptomfri dag før de kommer tilbake i barnehagen.

Barn som kaster opp om natta skal ikke gå i barnehage dagen etter.

Har barnet brennkopper eller øyekatarr, kan barnet gå i barnehage dagen etter at det har begynt med behandling (antibiotika).

Noen barn kan ha symptomer som ligner akutt infeksjon, uten at dette er noe som smitter. Det er viktig at du informerer barnehagen dersom barnet ditt har en slik tilstand.

Dette gjelder barn som har løs eller tyntfl ytende avføring fordi de har en sykdom i tarmen, eller fordi det er mat de ikke tåler.

En del barn har det første leveåret trange eller tette tårekanaler, og har av den grunn mye rusk og tårer i øynene støtt. Når det er slått fast at dette ikke er øyekatarr, kan disse barna gå i barnehagen. Passe strenge regler for når barn skal være hjemme fra barnehagen ved sykdom, vil føre til mindre sykdom blant barnehagebarn og ansatte.

Barnehagens personale har ikke lov til å gi barna medisiner, verken øyendråper eller penicillin. Barn med kroniske sykdommer som må ha medisiner jevnlig, må avtales og opplæring av ansatte må settes i gang.

Page 4: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Pedagogisk plattform PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detal-jplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observasjoner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldrene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

• Pedagogisk ledermøter: Pedagogisk ledere og styrer møtes for å samordne aktiviteter og samarbeid.

• 5 stk. plangleggingsdager: Barnehagen er stengt disse dagene. Disse blir brukt til kurs, planlegging av temaplaner og årplaner, evaluering med mer.

A B C

Page 5: Barnehagekalender mal 3

Generell huskeliste Til enhver tid er det alltid mye å huske på. Nedenfor har vi laget en huskeliste til dere som vi håper er til god hjelp i hverdagen.

• Byttetøy: Det bør være to sett med bytte tøy til enhver tid i korgen. Se gjennom korgen jevnlig, husk å fyll på, og merke klærne med navn.

• Regntøy: Husk å sjekke regntøy/dress jevnlig, og ta med hjem for vask ved behov.

• Syk/ fri: Ring eller send melding til avdelingen om barnet har fri eller er syk.

• Mat: Ta med nistemat til eventuelt frokost og ettermiddagsmåltid.

• Informasjon: Informasjon fra avdelingene og barnehagen fi nner dere i månedsplan, hjemmesiden og i årsplanen. Vi bruker også ytterdøren til generell informasjon. Dagen i dag skriver vi om på tavlen ute i garderobene.

• Billedalbum: Vi legger ut bilder fra barnehage hverdagen jevnlig. Passordet for å logge dere på får dere på mail.

• Drikkefl aske: Ta med drikkefl aske i barnehagen, og husk å ta den med hjem hver dag for en vask.

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Page 6: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Vårt satsingsområde Vårt satsningsområde er miljø. Barnehagen vår har hatt grønt fl agg siden 2004, og i 2010 ble vi Miljøfyrtårn.

Grønt Flagg: Har barnehagen fått for vår innsats i miljøskapende arbeid. Flagget må vi søke om hvert år. Vi kildesorterer med stor vekt på kompostering, og benytter videre avfallet som ressurs ”fra jord til mat.” Vi har en fl otte kjøkkenhage der vi dyrker blomster, urter, poteter og grønnsaker. Vi har også et uteområde med blant annet frukttrær, bærbusker og en pilehytte. Vi har plantet vårt eget rognebærtre – som vi har døpt ”Amanda Rognebær” som vi følger vekstprosessen til. Andre tiltak vi vil satse på dette barnehageåret er: grønn samling hver måned der vi tar opp miljøtema, ett miljøtips for foreldre og personal hver måned, og gjøre barn og voksne oppmerksomme på å spare strøm, vann og papir.

Miljøfyrtårn: Virksomheten har oppfylt strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Dette er dokumentert ved et eget miljøfyrtårnsertifi kat som er påført gyldighets-periode. Barnehagen skal i tillegg dokumentere virksomhetens konkrete miljøprestasjoner i en årlig miljørapport.

“ Akka bakka, bunka rakka, ella mella, sjong dong, fi lli fong, issa bissa topp. Stopp! Du-er-ute! ”

Page 7: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Barns medvirkning Barnehageloven paragraf 3 Barns rett til medvirkning:”Barn i barnehagen har rett til å gi uttrykk for sitt syn på barnehagens daglige virksomhet. Barn skal jevnlig få mulighet til aktiv deltakelse, planlegging og vurdering av barnehagens virksomhet. Barnets synspunkter skal tillegges vekt i samsvar med dets alder og modenhet”.

Barnehagen skal ta hensyn til barns alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn. Vi skal tilrettelegge for at ulike individer, mi-noritetsspråklige barn og barn med nedsatt funksjonsevne skal møtes med respekt for at de er forskjellige. Dersom barnet skal oppleve at det å gi utrykk for meninger og tanker er viktig må det oppleve anerkjennelse for egne tanker og meninger. Det må oppleve å bli hørt og sett.

Målet i Amanda Barnehage er at alle barna skal oppleve å bli sett, hørt og tatt på alvor ut fra egne forutsettinger. For å gjennomføre det må vi:• Se hvert enkelt barn og gi det anerkjennelse for egne tanker og meninger• Være positivt innstilt til barns utrykk• Ta barnas innspill med i planlegging• Tilrettelegge for godt foreldresamarbeid Eksempel på praktisk gjennomføring:• Alle barn og foreldre skal bli møtt hver morgen og ettermiddag• Ukas barn. Der hvert barn får komme i fokus, velge sanger, rim regler og aktivitet vere med å dekke bord.• Har lekedag / frilek en dag i uken der barnet får velge aktivitet de vil være med på.

• Stille åpne spørsmål der barna kan påvirke beslutninger• Ta hensyn til barnas interesser og innspill.

LIKESTILLING (Rammeplanen Kap. 1)Likestilling mellom kjønnene skal gjenspeiles i barnehagens pedagogikk. Barne-hagen skal oppdra barn til å møte og skape et likestilt samfunn. Barnehagen skal bygge sin virksomhet på prinsippet om likestilling mellom kjønn. Gutter og jenter skal ha like muligheter til å bli sett og hørt og oppmuntres til å delta i felleskap i alle aktiviteter i barnehagen. Personalet må refl ektere over sine egne holdninger til og samfunnets forventninger til gutter og jenter. Det er viktig å fremme forvalter-ansvaret overfor natur og kultur og ansvaret for menneskers liv og helse allerede i barnehagen. Forståelse for en bærekraftig utvikling skal fremmes i dagliglivet. Respekten for liv er grunnleggende

Page 8: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Syke barn I utgangspunktet er det alltid barnets allmenntilstand som skal avgjøre om barnet skal gå i barnehagen. I tillegg må det vurderes om barnet skal være hjemme for å unngå smittespredning til andre. Barn med feber og akutt diaré skal være hjemme fra barnehagen. Bleiebarn skal ha minst en symptomfri dag før de kommer tilbake i barnehagen.

Barn som kaster opp om natta skal ikke gå i barnehage dagen etter.

Har barnet brennkopper eller øyekatarr, kan barnet gå i barnehage dagen etter at det har begynt med behandling (antibiotika).

Noen barn kan ha symptomer som ligner akutt infeksjon, uten at dette er noe som smitter. Det er viktig at du informerer barnehagen dersom barnet ditt har en slik tilstand.

Dette gjelder barn som har løs eller tyntfl ytende avføring fordi de har en sykdom i tarmen, eller fordi det er mat de ikke tåler.

En del barn har det første leveåret trange eller tette tårekanaler, og har av den grunn mye rusk og tårer i øynene støtt. Når det er slått fast at dette ikke er øyekatarr, kan disse barna gå i barnehagen. Passe strenge regler for når barn skal være hjemme fra barnehagen ved sykdom, vil føre til mindre sykdom blant barnehagebarn og ansatte.

Barnehagens personale har ikke lov til å gi barna medisiner, verken øyendråper eller penicillin. Barn med kroniske sykdommer som må ha medisiner jevnlig, må avtales og opplæring av ansatte må settes i gang.

Page 9: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Pedagogisk plattform PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detal-jplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observasjoner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldrene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

• Pedagogisk ledermøter: Pedagogisk ledere og styrer møtes for å samordne aktiviteter og samarbeid.

• 5 stk. plangleggingsdager: Barnehagen er stengt disse dagene. Disse blir brukt til kurs, planlegging av temaplaner og årplaner, evaluering med mer.

A B C

Page 10: Barnehagekalender mal 3

Generell huskeliste Til enhver tid er det alltid mye å huske på. Nedenfor har vi laget en huskeliste til dere som vi håper er til god hjelp i hverdagen.

• Byttetøy: Det bør være to sett med bytte tøy til enhver tid i korgen. Se gjennom korgen jevnlig, husk å fyll på, og merke klærne med navn.

• Regntøy: Husk å sjekke regntøy/dress jevnlig, og ta med hjem for vask ved behov.

• Syk/ fri: Ring eller send melding til avdelingen om barnet har fri eller er syk.

• Mat: Ta med nistemat til eventuelt frokost og ettermiddagsmåltid.

• Informasjon: Informasjon fra avdelingene og barnehagen fi nner dere i månedsplan, hjemmesiden og i årsplanen. Vi bruker også ytterdøren til generell informasjon. Dagen i dag skriver vi om på tavlen ute i garderobene.

• Billedalbum: Vi legger ut bilder fra barnehage hverdagen jevnlig. Passordet for å logge dere på får dere på mail.

• Drikkefl aske: Ta med drikkefl aske i barnehagen, og husk å ta den med hjem hver dag for en vask.

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Page 11: Barnehagekalender mal 3

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Vårt satsingsområde Vårt satsningsområde er miljø. Barnehagen vår har hatt grønt fl agg siden 2004, og i 2010 ble vi Miljøfyrtårn.

Grønt Flagg: Har barnehagen fått for vår innsats i miljøskapende arbeid. Flagget må vi søke om hvert år. Vi kildesorterer med stor vekt på kompostering, og benytter videre avfallet som ressurs ”fra jord til mat.” Vi har en fl otte kjøkkenhage der vi dyrker blomster, urter, poteter og grønnsaker. Vi har også et uteområde med blant annet frukttrær, bærbusker og en pilehytte. Vi har plantet vårt eget rognebærtre – som vi har døpt ”Amanda Rognebær” som vi følger vekstprosessen til. Andre tiltak vi vil satse på dette barnehageåret er: grønn samling hver måned der vi tar opp miljøtema, ett miljøtips for foreldre og personal hver måned, og gjøre barn og voksne oppmerksomme på å spare strøm, vann og papir.

Miljøfyrtårn: Virksomheten har oppfylt strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Dette er dokumentert ved et eget miljøfyrtårnsertifi kat som er påført gyldighets-periode. Barnehagen skal i tillegg dokumentere virksomhetens konkrete miljøprestasjoner i en årlig miljørapport.

“ Akka bakka, bunka rakka, ella mella, sjong dong, fi lli fong, issa bissa topp. Stopp! Du-er-ute! ”

Page 12: Barnehagekalender mal 3

August PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 13: Barnehagekalender mal 3

juli 2015M T O T F L S

1 2 3 4 56 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 1920 21 22 23 24 25 2627 28 29 30 31

september 2015M T O T F L S

1 2 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13

14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 2728 29 30

29 30 31 1 2

3 4 5 6 7 8 9

10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

31 1 2

mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndagU

ke 31

Uke

32U

ke 33

Uke

34U

ke 35

Uke

36

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

August 2015

Page 14: Barnehagekalender mal 3

September PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 15: Barnehagekalender mal 3

Uke

36U

ke 37

Uke

38U

ke 39

Uke

40

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

September 2015

Page 16: Barnehagekalender mal 3

Oktober PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 17: Barnehagekalender mal 3

Uke

40

Uke

41

Uke

42

Uke

43

Uke

44

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Oktober 2015

Page 18: Barnehagekalender mal 3

November PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 19: Barnehagekalender mal 3

Uke

44

Uke

45

Uke

46

Uke

47

Uke

48

Uke

49

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

November 2015

Page 20: Barnehagekalender mal 3

Desember PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 21: Barnehagekalender mal 3

Uke

49

Uke

50U

ke 51

Uke

52U

ke 53

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Desember 2015

Page 22: Barnehagekalender mal 3

Januar PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 23: Barnehagekalender mal 3

Uke

53U

ke 1

Uke

2U

ke 3

Uke

4

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Januar 2016

Page 24: Barnehagekalender mal 3

Februar PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 25: Barnehagekalender mal 3

Uke

5U

ke 6

Uke

7U

ke 8

Uke

9

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Februar 2016

Page 26: Barnehagekalender mal 3

Mars PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 27: Barnehagekalender mal 3

Uke

9U

ke 10

Uke

11U

ke 12

Uke

13

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Mars 2016

Page 28: Barnehagekalender mal 3

April PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 29: Barnehagekalender mal 3

Uke

13U

ke 14

Uke

15U

ke 16

Uke

17

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

April 2016

Page 30: Barnehagekalender mal 3

Mai PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 31: Barnehagekalender mal 3

Uke

17U

ke 18

Uke

19U

ke 20

Uke

21U

ke 22

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Mai 2016

Page 32: Barnehagekalender mal 3

Juni PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 33: Barnehagekalender mal 3

Uke

22

Uke

23

Uke

24

Uke

25

Uke

26

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Juni 2016

Page 34: Barnehagekalender mal 3

Juli PEDAGOGISK PLATTFORM:Hos oss vil vi at alle skal ha omsorg for hverandre, ta hensyn og samarbeide. Vi arbeider for at ungene skal få en god selvfølelse, lære å omgås andre og gi dem kunnskaper som de vil ha nytte av.

HVA BARNEHAGEN DRIVES ETTER:• Lov om barnehager• Rammeplanen med temahefter• Vedtekter for barnehagen• Barnehagens årsplan• Temaplan og månedsplaner

MØTER:• Personalmøter: Disse foregår 1 gang. pr. mnd. på kveldstid. Vi prøver å ha en faglig del, samtidig som vi diskuterer felles aktiviteter og evaluerer.

• Avdelingsmøter: 1 time pr. uke i barnehagens åpningstid. Motsatt avdeling passer barna. Her detaljplanlegger vi uka, evaluerer og diskuterer observas-joner som er tatt.

• Samarbeidsutvalget: Møter 2-4 ganger pr. år. Består av 2 repr. fra foreldr-ene, 2 repr. fra ansatte, 2 repr. fra eierne. Alle gruppene har varamedlemmer. Styrer har møte og uttalerett.

Årsplan 2015/2016BARNEHAGE LOGO

Page 35: Barnehagekalender mal 3

Uke

26

Uke

27

Uke

28

Uke

29

Uke

30

Årsplan 2015/2016

BARNEHAGE LOGO

Juli 2016

Page 36: Barnehagekalender mal 3

Kontaktinformasjon

Akka bakka:

Tlf: 52 82 12 345

Bunka rakka:

Tlf: 52 82 12 345

Ella mella:

Tlf: 52 82 12 345

Våre avdelinger:

Barnehagenavn Hundremeterskogen 5, 4280 Oslo

www.barnehagen.no

Daglig leder: Navn Etternavn

[email protected]

BARNEHAGE LOGO