Top Banner
Aşağıdaki soruları cevaplayalım. Doğru seçeneği işaretleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım. Doğru seçeneği işaretleyelim. Aslan neden uyanmış? Fare, aslanın üzerinde ne yapıyormuş? Aslanı kim yakalamak istemiş? Fazla merak iyi değildir. 2 İyilik eden, iyilik bulur. 3 Herkesle oyun oynanmaz. El elden üstündür. 4 5 Metnin ana fikri nedir? Metnin son cümlesinde tek başına anlamı olmayan kaç kelime vardır? 1. 2. 3. 4. 5. A. A. B. B. C. D. C. C. Günün birinde bir ormanda kral aslan uyuyormuş. Aslanı gö- ren fare onunla oynamanın zevkli olabileceğini düşünmüş ve as- lanın üstüne çıkmış. Kuyruğundan aşağı doğru kayarak eğleniyor- muş. Aslan birden uyanmış ve pençesiyle fareyi yakalayıvermiş. Fare çok korkmuş. ‘‘Ne olur kralım beni yeme, günün birinde bende sana yardım ederim.’’ demiş. Aslan, küçücük farenin ona nasıl yardım edebileceğini düşünmüş ve onu serbest bırakmış. ASLAN İLE FARE ‘‘Şanslısın, yemeğimi yeni yemiştim.’’ demiş. Aslan daha sonra ormandan geziyormuş. Az ileride avcılar fare kapanı hazırlıyorlarmış. Aslan kapanı görmemiş ve onun üstüne bastığında tuzağa yakanlanmış. Avcılar aslanı yukarı çekmişler. Kükremeye başlayan aslanın sesini duyan hayvanlar ona yardım etmemiş ama fare hemen yardıma koşmuş. ‘Kralım, sizi kurtarmaya geldim.’’ demiş. Bu sırada avcılarda aslanı koymak için büyük bir tekerlekli kafes almak için köyü yolunu tutmuşlar. Fare aslanın kuyruğundan tutarak yukarı çıkmış ve ipi kemirmeye başlamış. Bütün ipi kemiren fare, aslanı kurtarmış ve kral, fareye çok teşekkür etmiş. Bundan sonra ormanın prensi sensin demiş. Fare de teşekkür ederek gitmek üzereyken aslan ona, ‘‘Dur, nereye gidiyorsun? Benimle oynamak istemez misin?’’ demiş. Fare de aslanın üstüne çıkmış, bu esnada avcılar geliyormuş. Aslan kükreyerek onları kovalamış ve arkalarından gülmüşler. Bu günden sonra da aslan ile fare çok iyi arkadaş olmuşlar ve ömür boyu birlikte oynamışlar. Okuyorum, Anlıyorum TÜRKÇE sonerhoca.net 1 4. 4. Sını . Sını 1. Dönem 1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta
26

ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Nov 30, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Aşağıdaki soruları cevaplayalım. Doğru seçeneği işaretleyelim.Aşağıdaki soruları cevaplayalım. Doğru seçeneği işaretleyelim.

Aslan neden uyanmış?

Fare, aslanın üzerinde ne yapıyormuş?

Aslanı kim yakalamak istemiş?

Fazla merak iyi değildir.

2

İyilik eden, iyilik bulur.

3

Herkesle oyun oynanmaz.El elden üstündür.

45

Metnin ana fikri nedir?

Metnin son cümlesinde tek başına anlamı olmayan kaç kelime vardır?

1.

2.

3.

4.

5.

A.

A.

B.

B.

C.D.

C.C.

Günün birinde bir ormanda kral aslan uyuyormuş. Aslanı gö-ren fare onunla oynamanın zevkli olabileceğini düşünmüş ve as-lanın üstüne çıkmış. Kuyruğundan aşağı doğru kayarak eğleniyor-muş. Aslan birden uyanmış ve pençesiyle fareyi yakalayıvermiş. Fare çok korkmuş. ‘‘Ne olur kralım beni yeme, günün birinde bende sana yardım ederim.’’ demiş. Aslan, küçücük farenin ona nasıl yardım edebileceğini düşünmüş ve onu serbest bırakmış.

ASLAN İLE FARE

‘‘Şanslısın, yemeğimi yeni yemiştim.’’ demiş. Aslan daha sonra ormandan geziyormuş. Az ileride avcılar fare kapanı hazırlıyorlarmış. Aslan kapanı görmemiş ve onun üstüne bastığında tuzağa yakanlanmış. Avcılar aslanı yukarı çekmişler. Kükremeye başlayan aslanın sesini duyan hayvanlar ona yardım etmemiş ama fare hemen yardıma koşmuş. ‘Kralım, sizi kurtarmaya geldim.’’ demiş. Bu sırada avcılarda aslanı koymak için büyük bir tekerlekli kafes almak için köyü yolunu tutmuşlar. Fare aslanın kuyruğundan tutarak yukarı çıkmış ve ipi kemirmeye başlamış. Bütün ipi kemiren fare, aslanı kurtarmış ve kral, fareye çok teşekkür etmiş. Bundan sonra ormanın prensi sensin demiş. Fare de teşekkür ederek gitmek üzereyken aslan ona, ‘‘Dur, nereye gidiyorsun? Benimle oynamak istemez misin?’’ demiş. Fare de aslanın üstüne çıkmış, bu esnada avcılar geliyormuş. Aslan kükreyerek onları kovalamış ve arkalarından gülmüşler. Bu günden sonra da aslan ile fare çok iyi arkadaş olmuşlar ve ömür boyu birlikte oynamışlar.

Okuyorum, Anlıyorum TÜRKÇE

sonerhoca.net 14.4.. Sını. Sını 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Page 2: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Harf ve Hece Bilgisi TÜRKÇE

sonerhoca.net 24. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Aşağıdaki görseller ile ilgili istenen bilgileri kutulara yazalım.Aşağıdaki görseller ile ilgili istenen bilgileri kutulara yazalım.

İnce İnceünlüleriünlüleri

GörselinGörselin ismi ismi

Kalın Kalınünlüleriünlüleri

Ünsüzleri Ünsüzleri HecelenişiHecelenişi

Page 3: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Alfabetik Sıra TÜRKÇE

Aşağıdaki kelimeleri örnekteki gibi alfabetik sırasına göre sıralayalım.Aşağıdaki kelimeleri örnekteki gibi alfabetik sırasına göre sıralayalım.

Aşağıda verilen kelimelerin son harfini dairenin içine yazalım. Daha sonra örnekte oldu-Aşağıda verilen kelimelerin son harfini dairenin içine yazalım. Daha sonra örnekte oldu-ğu gibi alfabetik sıraya göre bir sonra gelen harfle başlayan yeni kelimeler yazalım.ğu gibi alfabetik sıraya göre bir sonra gelen harfle başlayan yeni kelimeler yazalım.

sonerhoca.net 34. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

televizyon

mikrofon

yastık

şemsiye

hastane

öğretmen

tiyatro

maydonoz

yatsı

saman

gazete

öğrenci

telefon

makine

yaprak

salyangoz

gerginlik

öğün

taziye

masa

yatak

sahil

gitar

örgü

33 22 1144

Rduvar boya

fayans

dolap

alem

siyah

hediye

yargı

fırın

yarın

soru

kış

saat

keklik

tost

yel

öykü

kilolu

sermaye

Page 4: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Noktalama İşaretleri TÜRKÇE

Aşağıdaki boşlukları verilen kelimelerden uygun olanlarıyla tamamlayalım.Aşağıdaki boşlukları verilen kelimelerden uygun olanlarıyla tamamlayalım.

Aşağıdaki cümlelerde hatalı kullanılan noktalama işaretlerini düzeltip cümleyi tekrar yazalım.Aşağıdaki cümlelerde hatalı kullanılan noktalama işaretlerini düzeltip cümleyi tekrar yazalım.

üç nokta soru işareti virgül ünlem işareti

kesme işareti kısa çizgi uzun çizgi nokta

Konuşma cümlelerinin başına ......................... konur.

Özel isimlere gelen ekleri ayırmak için .................................... kullanılır.

Soru bildiren cümlelerin sonunda .................................... kullanılır.

Kızgınlık, şaşırma gibi duyguları belirten cümlelerin sonuna .................................. konur..

Tamamlanmamış cümlelerin sonuna .................................... konur.

Satır sonuna sığmayan sözcükleri ayırmak için ............................... kullanılır.

Tamamlanmış cümlelerin sonuna ............................. konur.

Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarının arasında ................................... kullanılır.

Yarın okula gidiyor muyuz!

Sen, ve Aslı bizimle gelecek misiniz.

İstanbul''da bugün yağış var.

Eyvah. vazo kırıldı.

Sen'le gelen Arzu muydu.

-Memleket İsterim- şiirini duydun mu.

Ankara,dan kargomuz geldi?

12,10,2016'da birinci sınıfa başladım.

Senin, kardeşin geldi mi.

Üç gün sonra gidecek misin.

Ali korkudan ağlıyordu!

Babam gelirken 3 ekmek almış?

sonerhoca.net 44. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Page 5: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

sonerhoca.net 54. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Cümle Bilgisi TÜRKÇE

Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Kurallı cümle ise üstündeki kutucuğa (K), devrik cümle ise üstünde-Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Kurallı cümle ise üstündeki kutucuğa (K), devrik cümle ise üstünde-ki kutucuğa (D) yazalım.ki kutucuğa (D) yazalım.

Aşağıda verilen kelimelerle devrik cümleler oluşturalım.Aşağıda verilen kelimelerle devrik cümleler oluşturalım.

Bir cümlede yapılan işi belirten kelimenin sonda yer almasıyla oluşan cümleye kurallı cümlekurallı cümle denir.Örnek: Örnek: Ailece bugün pikniğe gittik. Bir cümlede işi belirten kelimenin cümlenin başında veya ortasında bulunma-sıyla oluşan cümleye devrik cümledevrik cümle denir.Örnek: Örnek: Sabah bakkalla gitti Ömer.

Bugün, Ali'yle parka gittik.

Doğdu, doğudan Güneş.

Sabahki derste çok yorulduk.

Doya doya sarıldı, bebeğine.

Kahvemi içtim, eve.

Okula gelirken uçurtmanı getir.

Dün gördüm seni.

Okula gittik erkenden.

Düşmüş merdivenden çıkarken.

Ahmet de dün bize geldi.

soldusoldu

koşuştularkoşuştular

kazandılarkazandılar

gidiyordugidiyordu

Page 6: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Kelimede Anlam TÜRKÇE

Gerçek anlam Gerçek anlam; bir kelimenin aklımıza ilk gelen anlamına verilen isimdir. Keli-melerin, sözlükte geçen anlamları gerçek anlamlarıdır. Bu yüzden gerçek anla-ma, sözlük anlamı da denir. Kelimelerin cümle içinde, sözlük anlamlarından başka anlamlardakullanılmasına mecaz anlammecaz anlam denir. Bir sözcüğün bilim, sanat, spor ya da meslek alanına özgü kavramları karşı-lığında kazandığı anlama terim anlamterim anlam adı verilir. Bir sözcüğün gerçek anlamının yanında zamanla kazandığı anlama yan an-yan an-lamlam denir.Örnekler: Örnekler: Kahvaltı yapmadan evden çıkmamalıyız. (Kahvaltı sözcüğü gerçek anla-mı ile kullanılmış.)Ali çok ince düşünür. (İnce sözcüğü mecaz anlamı ile kullanılmış.)Türkçe dersinde fabl türünü öğreniyoruz. (Fabl sözcüğü terim anlamdır.)Babam böbrek taşı düşürüyor. (Taş sözcüğü yan anlamına gelecek şekilde kulla-nılmış.)

Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin kullanıldıkları anlamlarına göre yandaki kutulara dolduralım.Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin kullanıldıkları anlamlarına göre yandaki kutulara dolduralım.

Bugün babamla gezmeye gittik.

Masanın ayağı oynuyor.

Geminin burnu iskeleye dönmüş.

Perdeler açıldı ve tiyatro başladı.

Gözüme toz kaçtı.

Maçta on korner oldu.

Çok sıcak tavırları vardı.

Üçgenleri öğrenirken çok eğlendik.

Yaprağın damarları net görünüyor.

Gerçek AnlamGerçek Anlam

Mecaz AnlamMecaz Anlam

Terim AnlamTerim Anlam

Yan AnlamYan Anlam

sonerhoca.net 64. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Page 7: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Aşağıdaki kelimeleri gerçek ve mecaz anlamına gelecek şekilde kullanalım.Aşağıdaki kelimeleri gerçek ve mecaz anlamına gelecek şekilde kullanalım.

Aşağıdaki terim anlamlı sözcükleri, ilgili alanlara yazalım.Aşağıdaki terim anlamlı sözcükleri, ilgili alanlara yazalım.

sonerhoca.net 74. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Kelimede Anlam TÜRKÇE

kuru

yaşlı

soğuk

kara

gerçek

gerçek

gerçek

gerçek

mecaz

mecaz

mecaz

mecaz

MüzikMüzik SporSpor MatematikMatematik Fen BilgisiFen Bilgisi

penaltı

dikdörtgen

protein

yağ

korner

flüt

ritim

taç

sol anahtarı

kare

Güneş

Dünya gol

gitar

davul

üçgen

bateri

daire

Page 8: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Yazım Kuralları TÜRKÇE

sonerhoca.net 84. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Aşağıdaki kelimelerden yazımı doğru olanları işaretleyelim.Aşağıdaki kelimelerden yazımı doğru olanları işaretleyelim.

Aşağıdaki cümlelerde yazım yanlışı yapılan sözcükleri düzeltip cümleyi tekrar yazalım.Aşağıdaki cümlelerde yazım yanlışı yapılan sözcükleri düzeltip cümleyi tekrar yazalım.

çenber

bir kaç

tıraktör

kirpik

itfaiye

marol

kirbit

orjinal

pantolon

herkes

süpriz

stajer

herşey

hiç bir

hafta sonu

espri

çember

birkaç

traktör

kiprik

itfaye

marul

kibrit

orijinal

pantulon

herkez

sürpriz

stajyer

her şey

hiçbir

haftasonu

espiri

Abim yukarda ders çalışıyor.

Ağaçda çok sayıda meyva var.

Sabah kahvaltıda poça yedik. Onlar orda bir arada oturuyorlar.

Burdaki her şey çok eksimiş.

Yola bügün asvalt döküyorlar.

Page 9: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

sonerhoca.net 94. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

De’nin Yazımı TÜRKÇE

Aşağıdaki cümlelerde ‘‘da, de’’ eki veya bağlacının doğru yazıldığı cümleleri işaretleyelim.Aşağıdaki cümlelerde ‘‘da, de’’ eki veya bağlacının doğru yazıldığı cümleleri işaretleyelim.

Aşağıdaki cümlelerdeki “de” ya da “-de”nin hâl eki mi yoksa bağlaç mı olduğunu belirleyelim. Aşağıdaki cümlelerdeki “de” ya da “-de”nin hâl eki mi yoksa bağlaç mı olduğunu belirleyelim. Yazılışının doğru mu, yanlış mı olduğunu örnekteki gibi işaretleyelimYazılışının doğru mu, yanlış mı olduğunu örnekteki gibi işaretleyelim

Sen de mi geldin?

Bana hediyede al.

Ben de sizinle gelmek istiyorum.

Ödevimi evde unuttum.

Sinemaya, bende geleceğim.

Okula kaydını da yaptık.

Senin sırtın da bir sorun mu var?

Bugün sınava da gireceğim.

Orası da sıcak mı?

Mersin’de, limonlar olgunlaşmış.

“-de” -da”“-de” -da” bağlacı daima ayrı yazılır. Hal eki olan “-de,-da, -te,-ta”“-de,-da, -te,-ta” ise sözcüğe bitişik yazılır. “de, da”“de, da” bağlacıyla “-de,-da,-te,-ta”“-de,-da,-te,-ta” ekleri birbiriyle karıştırılmama-lıdır. Pratik olarak birbirinden şu şekilde ayırt ederiz: Cümle içerisinde cümleden “de”“de”yi çıkartırız, eğer cümlenin yapısında bir bozukluk olmuyorsa o “de”“de” bağlaçtır. Cümlenin yapısı bozuluyorsa o “de”“de” bulunma durum ekidir. Kapıyı da kapatacağım (Kapıyı kapatacağım.) Burada ‘‘-da’’‘‘-da’’ ekini çıkardığı-mız zaman cümlenin anlamı değişmiyor. O yüzden ‘‘-da’’‘‘-da’’ eki bağlaçtır. Parkta oyunlar oynadık. (Park oynadık.) Burada ‘‘-ta’’ ‘‘-ta’’ ekini cümleden çıkar-dığımız zaman anlam değişiyor. O yüzden ‘‘-ta’’‘‘-ta’’ bulunma ekidir.

Cümle Bağlaç Hal Eki Doğru Yanlış

Bu arabayı da alacağım.

Evde oturmaktan çok sıkıldım.

Buna da soğuk mu diyorsun?

Kalemim, Ada da kalmış.

Beni durak da bekle.

Ali de bizle gelecek.

XX XX

Page 10: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Ki’nin Yazımı TÜRKÇE

sonerhoca.net 104. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem 1. Dönem 6. Hafta6. Hafta

Aşağıdaki cümleleri ‘‘-ki’’ eki veya ‘‘ki’’ sözcüğünden uygun olanı ile tamamlayalım.Aşağıdaki cümleleri ‘‘-ki’’ eki veya ‘‘ki’’ sözcüğünden uygun olanı ile tamamlayalım.

Aşağıdaki cümlelerdeki “ki”nin ek mi yoksa bağlaç mı olduğunu belirleyelim. Yazılışının doğru Aşağıdaki cümlelerdeki “ki”nin ek mi yoksa bağlaç mı olduğunu belirleyelim. Yazılışının doğru mu, yanlış mı olduğunu örnekteki gibi işaretleyelim.mu, yanlış mı olduğunu örnekteki gibi işaretleyelim.

Onda............ para kaybolmuş.

Geçen yaptığın......... gibi olmamış.

Dün akşam........... dizi çok heyecanlıydı.

Burada........... kitabım kaybolmuş.

Ödevini yap..........., annen kızmasın.

Baktım.......... orada yok.

Bizimle gel........., Ali'yi gör.

Kolunda.......... saati nereden aldın?

Tam evden çıktım......... yağmur yağdı.

Bir şey biliyorum........... konuşuyorum.

Kapıda.......... ayakkabılar bizim değil.

Yağmur yağmadı.........., bu toz kalksın.

Cümlelerde geçen ‘‘-ki’’ bağlaç ya da ek olabilir. Ek olan ‘‘-ki’’ bitişik yazılır. Bağ-laç olan ‘‘ki’’ ise ayrı yazılır. Pratik olarak birbirinden şu şekilde ayırt ederiz: ‘‘ki’’ ekinden sonra bulunduğu kelimeye ‘‘-ler’’ ekini getirdiğimiz zaman kelime anla-mını kaybetmiyorsa ektir ve bitişik yazılır. Anlamını kaybediyorsa bağlaçtır ve ayrı yazılır.Örnek: Örnek: Sen ki onun her zor anında yanında oldun. Sen ki den sonra -ler ekini koy-dumuz zaman kelime anlamını kaybediyor. Burada -ki bağlaçtır. Çantadaki su dökülmüş. Çantadaki kelimesinden sonra -ler ekini getirdiğimiz zaman kelime anlamını kaybetmiyor. Burada -ki ektir.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Cümle Bağlaç Ek

XX XX

Doğru YanlışYanlış

Sendeki kalemleri verir misiin?

Sınava çalış ki, yüksek not al.

Camları sil ki, temiz görünsüm.

Ayyakabında ki yırtık büyümüş

Resimdeki sen misin?

Gittiğinde ki gibi görünmüyorsun.

Page 11: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler TÜRKÇE

Aşağıdaki kelimelerden aralarında eş anlam ilişkisi olanların kutularını kırmızıya, zıt anlam ilişikisi Aşağıdaki kelimelerden aralarında eş anlam ilişkisi olanların kutularını kırmızıya, zıt anlam ilişikisi olanların kutularını maviye boyayalım.olanların kutularını maviye boyayalım.

Aşağıda verilen kelimelerin başında (E) yazanın eş anlamlısını, (Z) yazanın zıt anlamlısını cümle Aşağıda verilen kelimelerin başında (E) yazanın eş anlamlısını, (Z) yazanın zıt anlamlısını cümle içinde kullanalım.içinde kullanalım.

sonerhoca.net 114. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

konut - ev

sıcak - soğuk

konuk - misafir

ak - kara

veteriner - baytar

dik - eğik

güzel - çirkin

neşe - hüzün

doğu - batıırmak - nehir

gündüz - gece

kapalı - açık

yurt - vatan

kuru - ıslak

ihtiyar - yaşlı

sonbahar - güz

öğrenci - talebe

yel - rüzgar

hafif - ağırhatıra - anı

kapalı

sene

mekan

fakir

derin

dize

ZZ

EE

EE

ZZ

ZZ

EE

Page 12: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

ÖrüntüÖrüntü MATEMATİKMATEMATİK

sonerhoca.net 124. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Aşağıdaki örüntünün kuralını belirleyip boşlukları dolduralım.Aşağıdaki örüntünün kuralını belirleyip boşlukları dolduralım.

Verilen kurallara göre örüntüler oluşturalım.Verilen kurallara göre örüntüler oluşturalım.

18

50

.......

62

Kural:Kural:

Kural:Kural:

Kural:Kural:

Kural:Kural:

25

.......

48

66

20

55

44

72

27

50

49

......

.......

60

45

.......

.......

.......

.......

86

5 artar 3 azalır. 2 azalır, 3 azalır. 4 artar, 3 artar. 8 artar, 6 azalır.

Page 13: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Toplama İşlemi Toplama İşlemi MATEMATİKMATEMATİK

sonerhoca.net 134. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

652158+

837274+

905767+

627198+

425669+

953976 +

844691246369 4325 9615

<4374154+

5701257+

6258340+

5055808+

9656269+

5587876 +

6598 992558635958 4528 6463

45992255+

4599+

61873227+

50574040+

83721108+

61511084+

82461676 +

68549414 90979480 7235 9922

4624

5684+

573276+

652884+

6329

8425+8550

1595+

1780264+2811

456+6907

4257+

4578

6024+6382

6248

+7021

4236

+5932

2365+

7414

3284+

9322

5458

+9127

3211245

1624 2547 2415

6579

6579

Page 14: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Çıkarma İşlemiÇıkarma İşlemi MATEMATİKMATEMATİK

sonerhoca.net 144. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

43296

38486

75236

63259

81079

60578

76326

46966

50555

83588

96373

68766

70784

89467

58779

66256

50046

45879

60016

90757

77061

61636

10430

53746

52276

65233

95753

59047

60378

50767

Page 15: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Çıkarma İşlemiÇıkarma İşlemi MATEMATİKMATEMATİK

sonerhoca.net 154. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

76 - 28 = 58 - 36 = 86 - 16 = 36 - 26 =

93 - 59 = 64 - 43 81 - 66 =

73 - 48 = 98 - 22 = 55 - 26

63 - 29 56 - 11 = 77 - 57 =

99 - 75 = 62 - 48 =

73 - 58 = 93 - 77 =

97 - 82 = 63 - 37 =

8445

6532

9449

7425

9667

7526

5948

7345

7822

6139

9358

6833

7361

9869

5714

=

=

=

79 - 44 =

63 - 46 =

72 - 30 =

66 - 55 = 45 - 16 =

72 - 25 = 96 - 35 =

96 - 55 = 79 - 52 =

Page 16: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Çıkarma İşlemiÇıkarma İşlemi MATEMATİKMATEMATİK

sonerhoca.net 164. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

658

410

746

265

- -

-

8421

4880

7147

1158

- -

-

1216

456

7526

225

- -

-

6245

1203

3157

82

- -

-

2987

1236

1996

- -

-3536

6047

345

- -

-

4526

1036

2746

203

- -

-

6578

3150

3577

1077

- -

-

2258 2256

Page 17: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Besinler FEN BİLİMLERİ

sonerhoca.net 4. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta 17

Aşağıda verilen cümlelerin dairelerine, verilen besin gruplarının sayılarından uygun olanları Aşağıda verilen cümlelerin dairelerine, verilen besin gruplarının sayılarından uygun olanları yazalım.yazalım.

Proteinlerin Proteinlerin vücudumuzdaki öncelikli görevleri; yapım ve onarımdır. Yaşam faaliyetlerini düzenleyip vücudumuzun büyüme ve gelişmesini sağlarlar. Vücüdun mikroplara karşı direncini artırırlar. Et, yumurta, süt gibi besinlerde bol miktarda protein bulunur. KarbonhidratlarınKarbonhidratların görevi; vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamaktır. Makarna, buğday, pirinç, arpa ve yulaf gibi besinlerde bol miktarda karbonhidrat bulunur. Vitaminler,Vitaminler, vücudumuzda düzenleyici olarak rol oynar. Bizi hastalıklardan korur ve hasta olduğumuz zaman hemen iyileşmemizi sağlarlar. Vitaminlerin bir diğer rolü de karbonhidrat ve proteinlerin vücut tarafından kullanılmasını sağla-masıdır. Sebze ve meyvelerde bol miktarda vitamin bulunur. Su,Su, vücudumuzda düzenleyici rol oynar. Su gereksinimimizi içilen sudan yanı sıra yenilen besinlerden karşılanır. Birçok besinin içerisinde az ya da çok miktarda su bulunmaktadır. Mineraller,Mineraller, vücudumuzun büyüyüp gelişmesinde, sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam etmemizde katkısı vardır. Vücudumuzda düzenleyici olarak rol oynar. Ke-miklerimizin yapısı, kalp atışlarımızın düzenli olması gibi vücudumuzda birçok işlevi vardır. Demir, kalsiyum, çinko, potasyum gibi mineraller çeşitli besinlerin içeriğin-de bulunmaktadır. YağlarYağlar, , karbonhidratların yetersiz kaldığı durumlarda vücudumuzun enerji ihti-yacanı karşılamak için devreye girer. Deri altında depo edilerek dışarıdan gelecek darbelere karşı vücudumuzu korur. Ayrıca vücudu soğuktan koruma özelliği de vardır. Fazla depo edildiği zaman kilo alınmasına neden olur. Ayçiçeği, fındık, fıstık, zeytin gibi besinlerde bol miktarda bulunur.

Yapıcı ve onarıcı besin gurubunda birinci sıradadır. Et, süt gibi besinlerde bolca bulunur.

Karbonhidrat ve proteinlerin vücudumuz tarafından kullanılmasını sağlarlar.

Her besinin içinde az ve çok bulunur. Vücudumuzda düzenleyici rol oynar.

Deri altında depo edilerek vücudumuzu dışarıdan gelecek darbelere karşı korur.

Vücudumuzun enerji ihtiyacını ilk başta karşılayan besin grubudur.

Çeşitli besinlerin içeriğinde bulunur. Demir, fosfat, çinko bu grupta yer alır.

KarbonhidratlarKarbonhidratlarProteinlerProteinler SuSu

VitaminlerVitaminler YağlarYağlarMinerallerMineraller

11 22 33

665544

Page 18: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Besinler FEN BİLİMLERİ

Aşağıdaki ifadeler doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazalım.Aşağıdaki ifadeler doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazalım.

sonerhoca.net 184. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Besin olarak tükettiğimiz sebze ve meyvelerde bol miktarda vitamin bulunur.

Sucuk, salam ve pastırma gibi et ürünlerini çiğ olarak tüketmeliyiz.

Mineraller vücudumuzun büyüyüp gelişmesinde ve sağlıklı kalmasında rol oynamaz.

Yağlar deri altına depo edilerek vücudu darbelere karşı korumakla da görevlidir.

Proteinlerin vücudumuzdaki öncelikli görevi yapım ve onarımdır.

Yemek yapmakta kullandığımız araç ve gereçlerin temizliğine dikkat etmeliyiz.

Makarna, pirinç ve patateste bol miktarda protein bulunur.

Su vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapar.

Aşağıda verilen besin gruplarının vücudumuz için faydasını kısaca yazalım. Aşağıda verilen besin gruplarının vücudumuz için faydasını kısaca yazalım.

KarbonhidratlarKarbonhidratlar

YağlarYağlar

ProteinlerProteinler

MinerallerMineraller

SuSu

VitaminlerVitaminler

Page 19: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Aile Tarihimizi ÖğreniyorumAile Tarihimizi Öğreniyorum SOSYAL BİLGİLERSOSYAL BİLGİLER

sonerhoca.net 194. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Aile; Aile; toplumu oluşturan en küçük yapı birimidir. Anne, baba ve çocuklardan oluşan aile yapısına çekirdek aileçekirdek aile denir. Genel olarak aileler çekirdek aile şeklinde yaşarlar. Geniş aileGeniş aile ise anne, baba, çocukların yanında dede ve nine gibi aile büyüklerininin bir arada yaşamasıyla oluşur. Ailemizin nasıl bir araya geldiğini aile tarihineaile tarihine bakarak öğrenebiliriz. Bu şekilde hatıralarımız hakkında bilgi sahibi oluruz. Aile tarihimizi oluştururken yazılıyazılı, görselgörsel ve sözlüsözlü kaynaklardan yararla-nabiliriz.

Aşağıda verilen kelimelerden akrabalık ilişkisi bulunanların kutularını işaretleyelim.Aşağıda verilen kelimelerden akrabalık ilişkisi bulunanların kutularını işaretleyelim.

Aile tarihimizi öğrenirken yararlandığımız kaynak türlerini örnekteki gibi verilen kelimenin altına Aile tarihimizi öğrenirken yararlandığımız kaynak türlerini örnekteki gibi verilen kelimenin altına yazalım.yazalım.

hala

komşu

kardeş

yenge

anneanne

teyze

nine

mühendiis

dede

arkadaş

öğretmen

dost

müdür

amca

doktor

dayı

videogörsel kaynakgörsel kaynak

sohbetler

eski eşyalar

ses kaydı

albümler

kıyafetler

fotoğraflar

anı defterleri

belgeler

mektuplar

düğünler

madalyalar

Page 20: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Aile Tarihimizi ÖğreniyorumAile Tarihimizi Öğreniyorum SOSYAL BİLGİLERSOSYAL BİLGİLER

sonerhoca.net 204. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

dayı

çekirdek aile

görsel

soy ağacı

sözlü amca

geniş aile yazılı

Verilen kelimeleri kullanarak aşağıdaki boşlukları dolduralım.Verilen kelimeleri kullanarak aşağıdaki boşlukları dolduralım.

Aşağıdaki boşlukları akrabalık ilişkisine göre dolduralım.Aşağıdaki boşlukları akrabalık ilişkisine göre dolduralım.

Aile tarihimizi araştırırken kullandığımız video ve fotoğraflar .............................. kaynaklardandır.

Anne, baba ve çocuklardan oluşan toplumun en küçük birimine ........................................ denir.

Aile tarihimizi araştırıken kullandığımız mektuplar ve anı defterleri .............................. kaynaklardandır.

Aile tarihimizi araştırırken yararlandığımız, anlatılan anılar .......................................... kaynaklardandır.

Bir ailenin bütün bireylerinin geçmişten günümüze sıralanmasına ................................. denir.

Anne, baba, dede ve nineden oluşan kalabalık aile yapısına ..................................... denir.

Babamızın erkek kardeşine .................................. deriz.

Annemizin erkek kardeşine ................................... deriz.

Annemizin kız kardeşi. ..........................................

Annemizin babası. ..........................................

Amcamızın babası. ..........................................

Babamızın erkek kardeşi. ..........................................

Annemizin annesi. ..........................................

Halamızın kızı

..........................................

Teyzemizin erkek kardeşi

..........................................

Babamızın kız kardeşi. ..........................................

Babamızın Annesi

..........................................

Page 21: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

4.4.

2.2.

A.A.

C.C.

B.B.

D.D.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime gerçek anlamıyla kullanılmıştır?kelime gerçek anlamıyla kullanılmıştır?

Yukarıda tabloda yazımı doğru olan söz-Yukarıda tabloda yazımı doğru olan söz-cüklerin kutuları boyanacaktır. Tablonun cüklerin kutuları boyanacaktır. Tablonun son görünümü aşağıdakilerden hangisidir?son görünümü aşağıdakilerden hangisidir?

GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ

5.5.

Aşağıdaki kelimelerden hangisi yukarıda verilen Aşağıdaki kelimelerden hangisi yukarıda verilen kelimelerden birinin eş anlamlısı değildir?kelimelerden birinin eş anlamlısı değildir?

sonerhoca.net 214. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

A.A.

B.B.C.C.D.D.

Dışarıda kötü bir koku olduğunu söy-ledi.Keskin bir zekaya sahip olduğunu söyler.

Uçağı kaçırınca biletleri yandı.Bu kadar ağır konuşmasını kimse bek-lemiyordu.

herkezherkezsürprizsürprizhaftasonuhaftasonustajyerstajyerorijinalorijinal

1.1.

Yukarıdaki sözcüklerin alfabetik sıralamasının Yukarıdaki sözcüklerin alfabetik sıralamasının doğru olması için hangi iki sözcüğün yer değiş-doğru olması için hangi iki sözcüğün yer değiş-timesi gerekir?timesi gerekir?

kartal

karga

kapak

kargıkasa 3.3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi terim an-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi terim an-lamlıdır?lamlıdır?A.A.

A.A.

A.A.

B.B.

B.B.

B.B.

C.C.

C.C.

C.C.

D.D.

D.D.

D.D.

maç

zarar

1 ve 2

tıp

görev

2 ve 4

şarkı

yürek

1 ve 5

duruşma

ırak

3 ve 5

1.1. 2.2. 3.3.

5.5.4.4.

uzak

kalp

vazife

fayda

Page 22: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

1.1.

3.3.

2.2.

A.A.

C.C.

B.B.

D.D.

Bir çıkarma işleminde eksilen sayı 100 art-Bir çıkarma işleminde eksilen sayı 100 art-tırılıp çıkan sayı 50 azaltılırsa fark bundan tırılıp çıkan sayı 50 azaltılırsa fark bundan nasıl etkilenir?nasıl etkilenir?

Yukarıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçları Yukarıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçları A, B ve C olarak harflendirilmiştir. Buna A, B ve C olarak harflendirilmiştir. Buna göre A, B ve C sayılarının sıralaması han-göre A, B ve C sayılarının sıralaması han-gi seçenekte doğru olarak verilmiştir?gi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Yukarıdaki sayıdan 7,3,5,6 rakamlarını Yukarıdaki sayıdan 7,3,5,6 rakamlarını kullanarak oluşturulabilecek en küçük 4 kullanarak oluşturulabilecek en küçük 4 basamaklı çift sayıyı çıkarırsak sonuç ne basamaklı çift sayıyı çıkarırsak sonuç ne olur?olur?

GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ

5

41 2

6 72 3 46

67 0

2 59 8 98

44 9

1 46 7 07

55 8

9 98 6 8

A.A.B.B.C.C.D.D.

232323452356

2378

sonerhoca.net 4. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta 22

- - -

50 artar.

150 artar.

100 azalır.

150 azalır.

A B C

Yukarıdaki işlem basamaklarına göre Yukarıdaki işlem basamaklarına göre yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmeli-yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmeli-dir?dir?

5.5.

A.A.A.A.B.B.B.B.C.C.C.C.D.D.D.D.

790A < B < CA > C > BC < A < BB < A < C

800802820

- -

6.6. 5689 sayısının en yakın yüzlüğe yuvarlan-5689 sayısının en yakın yüzlüğe yuvarlan-mış şekli ile 3949 sayısının en yakın onluğa mış şekli ile 3949 sayısının en yakın onluğa yuvarlanmış şeklinin farkı kaçtır?yuvarlanmış şeklinin farkı kaçtır?

A.A.B.B.C.C.D.D.

1440155016901750

Yukarıdaki gibi çözümlenen sayıdan 2895 Yukarıdaki gibi çözümlenen sayıdan 2895 sayısını çıkarırsak bulduğumuz sonucun en sayısını çıkarırsak bulduğumuz sonucun en yakın onluğa yuvarlanmış hali kaç olur?yakın onluğa yuvarlanmış hali kaç olur?

4.4.

A.A.B.B.C.C.D.D.

3600

36503640

3660

6 binlik + 5 yüzlük + 4 onluk + 3 6 binlik + 5 yüzlük + 4 onluk + 3 birlik birlik

5899

Page 23: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

1.1.

2.2.

4.4.

A.A.B.B.C.C.D.D.

Mustafa, aile tarihini öğrenmek istemek-Mustafa, aile tarihini öğrenmek istemek-tedir. Mustafa bunun için aşağıdakilerden tedir. Mustafa bunun için aşağıdakilerden hangisini yapabilir?hangisini yapabilir?

Arda, ailesiyle ilgili bir sözlü tarih araştır-ması yapacaktır. Arda bu çalışmayı aşağı-Arda bu çalışmayı aşağı-dakilerden hangisi ile yapamaz? dakilerden hangisi ile yapamaz?

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Öğretmenine sorabilir.Sözlü tarih çalışması yapabilir.Ansiklopedilere bakabilir.Soyağacı hazırlayabilir.

GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ

A.A.

B.B.C.C.

D.D.

A.A.B.B.C.C.D.D.

DedesiHalasıBabaannesiÖğretmeni

5.5. Sözlü tarih araştırması yaparken aşağıdaki-Sözlü tarih araştırması yaparken aşağıdaki-lerden hangisi diğerlerinden sonra yapılır?lerden hangisi diğerlerinden sonra yapılır?A.A.B.B.C.C.D.D.

Görüşme yapılır.Sorular belirlenir.

Görüşme yapılacak kişi belirlenir.

Görüşmenin yeri ve zamanı belirlenir.

sonerhoca.net 234. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

3.3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Aile tarihimizi öğrenmek akrabalık bağları-nı devam ettirmek için önemlidir.Aile tarihimizi araştırırken yazılı ve görsel kaynaklardan yararlanabiliriz.

Aile tarih çalışması hazırlarken edin-diğimiz bilgileri kronolojik sıraya göre yazmalıyız.

Aile tarihimizi kitaplardan hazır olarak bulabiliriz.

A.A.

B.B.

C.C.

D.D.

6.6.

Yukarıdakilerden kaç tanesi aile tarihimizi Yukarıdakilerden kaç tanesi aile tarihimizi öğrenirken yararlanabileceğimiz kaynak öğrenirken yararlanabileceğimiz kaynak türlerindendir?türlerindendir?A.A.B.B.C.C.D.D.

3456

Aile tarihimizi araştırırken kullan-dığımız video ve fotoğraflar görsel kaynaklardandır.

Anne, baba ve çocuklardan oluşan toplu-mun en küçük birimine aile denir.Bir ailenin bütün bireylerinin geçmişten günümüze sıralanmasına kronoloji denir.

Babamızın erkek kardeşine amca deriz.

videosohbetler

eski eşyalar kıyafetler

fotoğraflar düğünler

Page 24: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

1.1. 4.4.Aşağıdaki bilgilerden hangisi karbonhidratlar Aşağıdaki bilgilerden hangisi karbonhidratlar ile ilgili değildir?ile ilgili değildir?

Yukarıdaki metinde hangi besin grubundan Yukarıdaki metinde hangi besin grubundan bahsedilmektedir?bahsedilmektedir?

GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ

6.6.

A.A.

B.B.C.C.

D.D.

Fazla alındığı zaman vücutta yağ olarak depolanır.Vücudumuzda düzenleyici rol oynar. Vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

Unlu gıdalar, tatlılar, pirinç, patates gibi besinlerde bolca bulunur.

Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlış-Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlış-tır?tır?

2.2. Aşağıdaki besinlerden hangisi ‘‘doymamış yağ’’ Aşağıdaki besinlerden hangisi ‘‘doymamış yağ’’ içerir?içerir?

A.A.B.B.C.C.

D.D.

Tavuk etiBalık etiKırmızı et

Susam

A.A.

B.B.

C.C.

D.D.

sonerhoca.net 244. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

A.A.

C.C.

B.B.

D.D.

Vücudumuzda düzenleyici olarak rol Vücudumuzda düzenleyici olarak rol oynar. Bizi hastalıklardan korur ve hasta oynar. Bizi hastalıklardan korur ve hasta olduğumuz zaman hemen iyileşmemizi olduğumuz zaman hemen iyileşmemizi sağlar. Sebze ve meyvelerde bol miktar-sağlar. Sebze ve meyvelerde bol miktar-da bulunur.da bulunur.

A.A.B.B.C.C.D.D.

protein

karbonhidratvitaminyağ

3.3.

Hasan, top oynarken düşüp kolunu kırmıştır. Hasan, top oynarken düşüp kolunu kırmıştır. Doktor, Hasan’ın daha erken iyileşebilmesi için Doktor, Hasan’ın daha erken iyileşebilmesi için aşağıdaki besinlerden birini daha sık tüketme-aşağıdaki besinlerden birini daha sık tüketme-sini önermiştir. Doktorun, Hasan’a daha sık sini önermiştir. Doktorun, Hasan’a daha sık tüketmesini önerdiği besin hangisi olabilir?tüketmesini önerdiği besin hangisi olabilir?

Besin olarak tükettiğimiz sebze ve meyve-lerde bol miktarda vitamin bulunur.Yağlar deri altına depo edilerek vücudu darbelere karşı korumakla da görevlidir.

Makarna, pirinç, tahıl ürünleri ile patateste bol miktarda protein bulunur.

Su vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapar.

5.5. Aşağıdaki besinlerden hangisinde su oranı Aşağıdaki besinlerden hangisinde su oranı diğerlerinden fazladır?diğerlerinden fazladır?

A.A.

C.C.

B.B.

D.D.

Page 25: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

YENİ NESİL YENİ NESİL SORUYA GEL

sonerhoca.net 254. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta

Seda Öğretmen, Ali ve Ozan’a alfabeden bazı harfler vermiş ve bu harflerin alfabedeki sıra numaralarını yazmalarını istemiştir. Daha sonra bu harflerin alfabedeki sıra numaraları ile oluş-turacakları sayılarla bazı işlemler yapmalarını istemiştir.

Verilenlere göre yapılan işlem ve bilgilerden kaç tanesi doğrudur?Verilenlere göre yapılan işlem ve bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

1 - 1 - Ali’ye verilen harflerin sıra numaraları ile oluşturulacak en büyük 4 basamaklı çift sayı ile en küçük 4 basamaklı tek sayının farkı 4167’dir.

2 -2 - Ozan’a verilen harflerin sıra numaraları ile oluşturulacak en küçük 4 basamaklı çift sayı ile en büyük üç basamaklı tek sayının toplamı 3359’dur.

3 -3 - Ali’ye verilen harflerin sıra numaraları ile oluşturulacak en büyük 4 basamaklı sayı ile, Ozan’a verilen harflerin sıra numaraları ile oluşturulacak en küçük 4 basamaklı sayının farkının en yakın onluğa yuvarlanmış şekli 6390’dir.

4 -4 - Ali’ye verilen harflerin sıra numarası ile oluşturulabilecek her dört basamaklı sayının rakam-ları toplamı, Ozan’a verilen harflerin sıra numaları ile oluşturulabilecek her dört basamaklı sayı-nın rakamları toplamından büyük olacaktır.

AliAli OzanOzan

1.1.

Bana verilenler Ç, D, F, G harfleridir.

Bana verilenler B, C, E, Ğ harfleridir.

A.A. B.B. C.C. D.D.1 2 3 4

Aynur aynı kurala göre üç örüntü oluşturmuştur. Buna göre Aynur’un örüntülerde yazmadığı A, Aynur aynı kurala göre üç örüntü oluşturmuştur. Buna göre Aynur’un örüntülerde yazmadığı A, B, C harflerinin yerine gelecek sayılar için A+B+C işleminin sonucu kaçtır?B, C harflerinin yerine gelecek sayılar için A+B+C işleminin sonucu kaçtır?

A.A. B.B. C.C. D.D.159 169 179 189

2.2. 22

50

42AA BB

CC

26

55 65

41

76

46 48 60 78

Page 26: ASLAN İLE FARE - sonerhoca.net

Cevap Anahtarı 4. Sınıf 1. Dönem 6. Hafta

TÜRKÇE

SOSYAL BİLGİLER

MATEMATİK

FEN BİLİMLERİ

SORUYA GEL

1-

1-

1-

1-

1-

C

B

C

B

D

2-

2-

2-

2-

2-

A

D

B

D

D

3-

3-

3-

3-

D

C

A

A

4-

4-

4-

4-

A

D

C

C

5-

5-

5-

5-6-

6-

6-

C

D

C

AD

D

D

sonerhoca.net 264. Sınıf 4. Sınıf 1. Dönem1. Dönem 6. Hafta 6. Hafta