Top Banner
Side 12-15 / PartnerPlast Side 6-9 / Vest Supply Side 10-11 / Gadgets Adcom Magazine Desember / 2014 Magazine
20

Adcom Magazine desember 2014

Apr 06, 2016

Download

Documents

ADCOM

Kundemagasin fra Adcom kjeden. Til glede og nytte for eksisterende og nye kunder.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Adcom Magazine desember 2014

Side 12-15 / PartnerPlastSide 6-9 / Vest Supply Side 10-11 / Gadgets

Adcom Magazine Desember / 2014

Magazine

Page 2: Adcom Magazine desember 2014

Med Visma SuperOffice får du de aller beste mulighetene til å ta godt vare på disse relasjonene. Økt salg krever systematisk bearbeiding av eksisterende og potensielle kunder. Visma SuperOffice gir støtte, trygghet og oversikt som styrker din salgsorganisasjon.

Eksisterende og potensielle kunder er din framtid!

Pocket-CRM gir deg umiddelbar oversikt over kunder, kontakt- personer, salg, avtaler og oppfølginger. Du kan også legge inn kundeinformasjon, avtale et møte eller opprette et nytt salg mens du er på farten.

Pocket CRM er tilgjengelig på iPhone og Android-telefoner og nettbrett.

Skaper gode kunderelasjoner

Viser resultatet av markedsaktiviteter

Hjelper deg å treffe målgruppen

Bedrer kommunikasjonen

CRM

Customer Relationship Managment

SuperOffice er med deg overalt

Page 3: Adcom Magazine desember 2014

CRM handler i stor grad om hvordan man behandler sine kunder og klienter. Det dreier seg i liten grad om teknologi. CRM er en måte å tenke på. Et grunnleggende spørsmål er hva løsningen kan bety for din virksomhet. Hvilke kunder er mest lønnsomme? Hva gjør du med de ulønnsomme? Hvordan skal du klare å knytte de beste kundene til deg? Har du kontroll på all kommunikasjon mot kunder i alle kanaler?

Å innføre CRM er en prosess som involverer alle i en virksomhet. Adcom har lang erfaring i å lede slike prosesser på en slik måte at din bedrift blir en godt fornøyd CRM-kunde.

Adcom skreddersyr CRM-løsningen slik at den passer din bedrift. Vi har lang fartstid

og god kunnskap om programvaren vi leverer, noe som gir deg en mer

effektiv arbeidshverdag.

Page 4: Adcom Magazine desember 2014

Innhold

Side 5 / Leder - John Erik Johnsen

Side 6-9 / Vest Supply

Side 10-11 / Gadgets

Side 16-17 / Andersen & Mørck AS

Side 12-15 / PartnerPlast

Produksjon & design avAdcom Kristiansund v/ Linn Alnes Djuvsland Storgata 19 6509 Kristiansund N Telefon / 71 67 84 90Telefaks / 71 67 73 30Grafisk - Linn / 924 05 863E-post / [email protected]

Trykt av Trykkpartner AS Lade Alle 71 7041 Trondheim

For å kunne betjene kundene dine og holde deg konkurransekraftig kreves det at du er så produktiv

som mulig gjennom en travel arbeidsdag. Du er alltid på farten, og det samme gjelder medarbeiderne dine.

Samtidig har du ansvar for å spare inn på kostnadene og sikre at bedriftens konfidensielle dataer er trygge.

Du trenger at kontoret fungerer der du er, på nett eller frakoblet.

Microsoft Office 365er det riktige valget

for bedriften din

Nettmøter i HDProfesjonell e-post

Enklere IT-administrasjonSosiale foretaksverktøy

Tilgang til dokumenter overaltHele Office-pakken

En komplett Office-pakke i skyen.office.com/business

Page 5: Adcom Magazine desember 2014

5

Tidligere kjedeleder i Adcomkjeden, Helge Mjølnerød, gjentok i det uendelige et mantra han hadde hentet fra idrettsverdenen: «Du må trene for å bli god». Han, som mange trenere i idretten, peker på at mye og riktig trening er avgjørende for at en idrettsutøver skal nå sine mål. Man kan ikke ta en pille og bli bedre enn Olaf Tufte i roing. Det eneste som hjelper er knallhardt arbeide.

Hvordan relaterer dette seg til å få hentet ut gevinsten fra bedriftens datainvesteringer? Er man i mål når bedriften har:a) Investert i riktig programvare og maskinvare?b) En leverandør som bistår i å holde systemene i drift, slik at medarbeiderne slipper å rote bort tid på dataproblemer?

Svaret er NEI. Selvsagt er god drift viktig. God drift er selve fundamentet for å hente ut gevinst, men da på samme måte som at utstyret til en idrettsutøver må være i orden, og grunntrening og organisasjon må være på plass.

Men for å bli skikkelig god er det den strukturerte og spissede treningen som virkelig gjør utslaget.

Og her kommer treningen i næringslivet inn. Bedriften må være villig til å la ansatte trene, og for å trene må man vite hva man er god og dårlig på.

Vi i Adcom tror mye av mulighetene til å hente ut gevinster fra bedriftens ressursbruk hviler på bedriftens evne og vilje til å satse på riktig trening. Vi vil ha fokus på å bistå bedriftene på dette fagområdet i årene som kommer. Det vil si at vi satser på å opprettholde en solid kompetanse, og vil bistå bedrifter i å avdekke på hvilke områder det må «trenes» og stille opp med både trenere og treningsopplegg.

I tillegg til at det trenes, vil det også være et klart behov for å arbeide med gode og dokumenterte rutiner i organisasjonen.

Jeg har ofte sagt at «Vi har det for travelt til å bli effektive». Med det mener jeg at vi er kommet i en slags tidsklemme på jobben. Vi halser av gårde og rekker ikke å gjøre alt vi bør gjøre, og «trening» har vi ihvertfall ikke tid til. Og her er sakens kjerne.

Bedriften og den enkelte ansatte må innse at man kun blir bedre til å utnyttes systemene hvis man avsetter tid til kursing, dokumentasjon av rutiner og trening. Trening vil si at man faktisk terper på det man har lært på kurset, eller ber om kurs hvor man lærer og terper som en del av kurset.

«Du må være villig til å bruke tid, for å få tid.»

Så vanskelig og så enkelt er det.

– Du må trene for å bli god!

John Erik JohnsenAvdelingsleder programvare og utvikling Adcom Molde

Page 6: Adcom Magazine desember 2014

6 Vest Supply / Reportasje

Som ett av bare to lokalt eide selskaper på Norges største forsyningsbase, sitter Vest Supply i sine røde lokaler på Vestbase i Kristiansund. Året var 1992 da far og sønn, Ivar og Kjell Ivar Gjøstøl bestemte seg for å starte en skipshandel. På kontoret henger fremdeles deres første faktura datert 24. august samme år, hvor deler er ført for hånd og deler på skrivemaskin.

– Vi brukte skrivemaskin da, men den gikk på strøm – hvilket var «hightech» på den tiden, ler Kjell Ivar. Det er helt utrolig å mimre tilbake, fortsetter han.

– I dag er jo telefonen ett av våre viktigste hjelpemidler, den inneholder stort sett det man skulle trenge og mere til. Den er med oss over alt, og man blir lettere nervøs om den ikke skulle befinne seg i den umiddelbare nærhet. – Vi hadde jo mobiltelefon allerede i -93 også, legger han til, men den var som de fleste kanskje vet, på størrelse med enn en trillekoffert og kostet rundt 26.000

kroner. – Tenk deg hva det er i dagens kroner, sier han med et flir. Kjapt regnet kan vi bare legge til at det er en investering undertegnede ikke hadde tatt seg råd til.

Adcom sitt Kristiansunds-kontor har hatt gleden av å ha Vest Supply som kunde helt fra starten, og sammen med mobiltelefonen i 1993 kom også den første datamaskinen til Vest Supply, selvsagt kjøpt hos Datateam Systems AS (Adcom Kristiansund). – Jeg husker ikke helt hvilken type maskin det var, men den hadde et DOS-basert regnskapssystem, og det var svært begrensede bruksområder i forhold til i dag, forteller Kjell Ivar.

På Vestbase er det i dag litt over 60 selskaper, men bare to av disse er lokalt eide. Vest Supply er en av disse to, og dette er nok kanskje også en av de grunnene til at Vest Supply skiller seg ut i mengden.

Vest Supply

to logoer, én bedrift og service 24/7

1992Selskapet stiftet i Kristiansund 7. juli 1992 av Ivar Gjøstøl (Styreleder) og hans sønn Kjell Ivar Gjøstøl (Daglig leder).

1996Vest Supply AS blir for første gang sertifisert som godkjent leverandør i Achilles sin felles kvalifikasjonsordning for leverandører til oljeindustrien i Norge.

1997Kåret som «Gaselle-bedrift» av Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet.

2001Vest Supply AS blir innlemmet som medlem i TOOLS, Nordens største leverandørkjede av industrielt forbruksmateriell.

Page 7: Adcom Magazine desember 2014

– Vi startet som en tradisjonell skipshandel, men med årene har vi utviklet oss betydelig, sier Kjell Ivar. Vi opererer innen mange ulike forretningsområder, men har en hovedvekt på salg av maskiner og forbruksmateriell. Når det er nevnt så opererer vi også som agenter for kunder som har pågående prosjekt i Kristiansund, men som ikke er etablert her selv, legger Kjell Ivar til. – Det vil si at vi supplerer med arbeidskraft og viderefører for eksempel oppdrag til Adcom hvis noen av våre har behov for IT-hjelp. I tillegg håndterer vi gass og kjemikalier, spedisjon av tollvarer og lignende. – Vi gjør stort sett alt kundene ber oss om, og med service døgnet rundt, smiler han.

Grunnet plasseringen til Vest Supply, som man trygt kan betegne som midt i offshore-smørøyet, er det nesten en selvfølge at hovedfokuset ligger i nettopp offshorenæringen. Med denne målgruppen som kunder, har de erfart alle de høye kravene til kvalitet og responstid som denne bransjen stiller. På grunn av dette har Vest Supply et overordnet fokus på HMSK: helse, miljø, sikkerhet og kvalitet. – For oss går disse fire faktorene hånd i hånd, og de utgjør moralen vi jobber etter hver dag, forteller Kjell Ivar. Vest Supply kan skilte med kvalifikasjoner som Trippel A, Achilles-sertifisering, Gasellebedrift i 2007, og i oktober 2014 ble de sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 på første forsøk. Dette er alle kvalifikasjoner som underbygger arbeidet deres med helse, miljø, sikkerhet og kvalitet.

Trendene for bransjen viser at flere og flere går inn i større kjeder og blir filialkontor istedenfor å være egne selvstyrte firma. Vest Supply så også nytteverdien i dette, og i 2001 ble de medlem i Nordens største leverandørkjede av industrielt forbruksmateriell, TOOLS.

2005Gründer Ivar Gjøstøl går ut av selskapet som aksjonær, men fortsetter som arbeidende styreformann. Hovedaksjonær etter dette er Kjell Ivar Gjøstøl, som sammen med søstrene Marianne og Monica Gjøstøl kontrollerer 100 % av selskapet.

2007De åpner en ny stor butikk i lokaler på Løkkemyra.For første gang siden etableringen i 1992, så passerer de 20 ansatte.

2008Historisk rekord på omsetningen - ca. 90 MNOK.

2014Selskapet blir sertifisert av DNV-GL i henhold til kvalitetsstandarden ISO 9001:2008.

Page 8: Adcom Magazine desember 2014

8

– Selv om vi er medlem i den kjeden og har tilgang til en sentral IT-avdeling, så har vi i Vest Supply valgt å beholde vår lokale leverandør som er Adcom Kristiansund. I flere situasjoner har det vist seg at en lokal IT-leverandør gir vesentlig bedre responstid, og tettere oppfølging. Det at Adcom kjenner oss så godt som kunde, gjør jo at de lettere kan skreddersy de løsningene de vet at vi trenger, sier Kjell Ivar. – Jeg føler absolutt at vi har fått god hjelp opp gjennom årene, og det er uvurderlig for at vi skal få drive med det vi tjener penger på, legger han til.

I 2005 gikk gründer og far Ivar Gjøstøl ut av selskapet som aksjonær, men fortsatte som arbeidende styreformann. I en alder av 75 år er Ivar fremdeles på kontoret nesten hver dag, og henger godt med på utviklingene både som firmaet og verden har tatt, smiler Kjell Ivar. I desember 1998 startet enda ett

Vest Supply / Reportasje

Page 9: Adcom Magazine desember 2014

9Reportasje / Vest Supply

familiemedlem i den lokale bedriften, nemlig søster Monica som sitter som økonomileder. Til sammen er vi nå tre søsken som er hovedaksjonærer, og vi kontrollerer 100 % av selskapet.

– Siden 1992 har vi tatt store steg framover, og med våre nå 21 ansatte tilbyr vi innovative løsninger som skiller oss fra mengden. Blant disse løsningene har vi noe som

heter webstock, dette er fullpakkede containere med bærbare enheter som er koblet inn til oss og styrer lagerføringen direkte ved hjelp av QR-koder eller strekkoder.

– Vi tenker stadig framover, og i disse tider er vi også i gang med nye nettsider, dette også med hjelp fra grafisk designer Linn Djuvsland hos Adcom Kristiansund. På bakgrunn av noen rapporter fra nåværende nettside viste det seg at det var liten trafikk, og derfor tok de grep. – Vi vil ha en dynamisk og stilig side med nytteverdi for kundene sier Kjell Ivar.

Vest Supply går julen 2014 i møte med historisk høye tall, en sertifisering og snart en ny nettside rikere – vi i Adcom Kristiansund gratulerer og gleder oss til fortsettelsen.

Lars Ulvund i TOOLS-butikken på Løkkemyra.

Inne i en webstock-container. Denne scanneren leser og lagerfører direkte det kundene plukker av utstyr.

En av Vest Supplys lastebiler – på baksiden av deres lokaler på Vestbase.

Page 10: Adcom Magazine desember 2014

10 Gadgets

Gadg

ets. Apple Watch

Smartklokker har kommet for å bli. Og Apple Watch blir nok neste års store slager når denne blir lansert. Klokken kommer i tre utgaver, med forskjellige typer armbånd og utførelse på selve urkassen.

Iphone 6 / Iphone 6 plusApple tilbyr igjen en mobil med topp ytelse i lekker innpakning. Telefonen har fått et renere brukergrensesnitt og en betydelig utvidet funksjonalitet, samtidig som ytelsen holdes på et skyhøyt nivå.

Page 11: Adcom Magazine desember 2014

11Gadgets

Samsung Galaxy Note 4Overgår alt vi har sett av mobiltelefoner. Med sine spesielle egenskaper og gode spesifikasjoner er Galaxy Note 4 en smartmobil som virker skreddersydd for den som bruker mobilen som verktøy også i jobb. Sensitive data kan sikres med Samsungs smarte løsning Knox, og ellers finner du selvsagt alt av kontorapplikasjoner og notatverktøy på telefonen. Blant annet kan du ta bilder av tavlen i møterommet og digitalisere innholdet for etterbehandling på mobilen eller en PC.

Lenovo Yoga 3 ProLenovo sin nye ultrabook med en særegen konstruksjon som tillater at skjermen enkelt kan bøyes bakover inntil 360 grader ved hjelp av klokkelignende hengsler. Den er utstyrt med en skjerm som har en oppløsning på hele 3200 x 1800 bildepunkter og det på en 13,3 tommer skjerm. Vekten er på litt over 1 kg, så dette er årets lekreste og mest bærbare maskin.

Samsung Gear VRDette er Samsungs nye satsning på VR (virtuell virkelighet). Ved å plassere en Samsung Galaxy Note 4 inn i denne «brillen» får man en uovertruffen seeropplevelse. Med Galaxy Note 4 sin 5.7 tommers Quad HD super-AMOLED skjerm, blir det som å ha den beste plassen i kinosalen med full 360 graders 3D-video. Spill blir en helt ny opplevelse.

Page 12: Adcom Magazine desember 2014

12 PartnerPlast / Reportasje

– For oss var det riktig å sette ut datadriften. Og valget av Adcom Molde har vi ikke angret på, sier teknisk direktør Jan Møllerhaug i PartnerPlast AS på Åndalsnes. Bedriften er i vekst, og både oppkjøp og nye investorer danner grunnlag for økt satsing.

Dagens PartnerPlast kan trekke historiske tråder tilbake til etableringen av Bakelittfabrikken på Åndalsnes i 1946. Deretter var det forskjellige firma med forskjellige navn og eiere som drev innen produksjon av plastrelaterte produkter. I 1992 avviklet Dyno aktiviteten på Åndalsnes og flyttet den til Ålesund. 26 tidligere ansatte dannet da PartnerPlast, med Lars Berdal som initiativtager. Kort etter ble dagens administrerende direktør, Tom Samuelsen, hentet inn. Det sies at han skulle bistå i en tre-måneders-periode på grunn av sykdom, men har siden blitt i bedriften.

– De første produktene var forholdsvis enkle produkter som plastpaller og trillebårer i plast. Jeg tror omsetningen første året var rundt 10.000 kroner, sier Møllerhaug.

Møllerhaug forteller at den store dreiningen mot de produktene de lager i dag, skjedde på slutten av 90-tallet, da de begynte å produsere flottører i plast for å holde seismiske systemer oppe. Tidligere var flottørene av stål eller aluminium, og man var plaget av at utstyret rustet og ble bulket. Slik fikk PartnerPlast innpass i et helt nytt markedssegment.

Fire markedsområder – Deretter følger en utvikling fra at vi leverte «dumme» flottører, til at vi begynte å fylle flottørene med elektronikk som datamaskiner, navigasjonssystemer etc. Det har gitt oss mulighet til å beholde posisjon som hovedleverandør, og ikke bare underleverandør, til seismikkbransjen.

– Vi deler markedene våre i fire. Det vi har snakket om nå er seismikk, der vi leverer utstyr til olje- og gassletingsoperatørene. Så har vi offshore og subsea som er bøyesystemer, altså flyteelementer med oppdrift, som brukes fra havoverflaten ned til 6.000 meters dyp. Her er kjerneteknologien det som er inne

Skrevet av / John Erik Johnsen, Adcom Molde

Riktig å sette ut datadriften!

Page 13: Adcom Magazine desember 2014

Fylling av syntakt (innmat) i bøyer i produksjonen hos PartnerPlast (Foto: Anunatak AS).

Page 14: Adcom Magazine desember 2014

i bøyene. Innmaten sørger for oppdrift samtidig som elementene tåler det hydrostatiske trykket på den dybden enheten skal operere på. I tillegg kan vi levere elektronikk inne i bøyene.

– Det tredje området er industri, hvor det er et mye større spenn i produktene. Vi produserer for eksempel; fiskekar, dieseltanker, flytepongtonger til flytebrygger, bøyer til værobservasjon, etc. Et nytt spennende område er drivstofftanker til Kongsberg Defence Systems sin Joint Strike Missile. Dette er et stort prosjekt både innenfor materialkvalifisering og design, forteller Møllerhaug.

Elektronikk utgjør det fjerde området, både til egne produkter og til andre kunder.

Økonomi

Med en omsetning på 113,5 millioner kroner og et resultat på over 8,2 millioner hadde PartnerPlast på Åndalsnes nok et godt år i 2013. De siste årene har selskapet levert solide driftsresultater. Men selv med ordinære resultater på opptil 13,7 millioner kroner har selskapet valgt å «salte» ned overskuddet. Siste gang det ble tatt ut utbytte var i 2004. Selskapet har i dag en egenkapitalandel på 60,8 prosent.

I 2014 overtok firmaet alle aksjene i Powex AS i Molde, som de allerede hadde en eierandel i. Powex var på mange måter en spin-off fra PartnerPlast, og størstedelen av omsetningen til Powex har vært mot PartnerPlast.– Vi har også kjøpt et selskap i Houston – Exploration Support Services Inc (ESS) – som leverer drift innen fagområdet seismikk, men ikke på utstyr produsert av oss. Tanken er å bruke dette selskapet til å vokse i USA. Det er i dag et lite selskap med åtte millioner i omsetning, og som leier inn ressurser etter behov.

Selskapet har to fabrikker på Åndalsnes og sysselsetter 35 personer. I tillegg kommer 12 ansatte i Powex i Molde, samt noen ansatte i ESS i Houston.

PartnerPlast har vekstambisjoner i årene framover, både gjennom organisk vekst ved utvikling av egne produkter og egen organisasjon, og eventuelt andre oppkjøp. Når det gjelder oljemarkedet generelt, er vi ikke så bekymret. Vi tar endringene alvorlig, men det er jo hele tiden svingninger, og man må tilpasse seg deretter. Vi har flere bein å stå, sier Jan Møllerhaug.

IT

– På 90-tallet var ikke PartnerPlast spesielt IT-fisert. Men etterhvert økte behovet for bruk av IT i det daglige, med flere datamaskiner, skrivere etc. I begynnelsen var det lokale ressurser på Åndalsnes som driftet utstyret. Så ble det ansatt en person som etterhvert fikk IT-ansvaret. Vedkommende ble etterhvert vår IT-sjef.

– Vi foretok en evaluering i forhold til om vi skulle ha vår egen IT-seksjon eller om vi skulle sette ut hele IT-driften. Argumentene for å sette det ut var kompetanseoppbygging og kompetansevedlikehold, og økonomien i dette. Vi mente at én person vanskelig ville klare å holde seg oppdatert uten å ha noe fagmiljø rundt seg. Det er lettere for et spesialisert firma, som for eksempel Adcom, å holde seg oppdatert og vite om de nyeste tingene innen hardware og software. Vi regnet litt på det, og fant ut at det ikke vil bli noe dyrere, kanskje heller tvert imot.

Når bedriften først hadde bestemt seg for å outsource IT-driften sendte de ut en henvendelse til aktuelle aktører. På slutten av 2012 inngikk de avtale med Adcom. – Det var ikke pris Adcom vant

«Firmaet kjøpte sporadisk både hardware og tjenester hos Adcom før bedriften valgte å outsource driften for

to år siden.»

PartnerPlast produserer mange spennende produkter. Her en Tail Bouy.

Page 15: Adcom Magazine desember 2014

15

på. De var ikke billigst, og det var flere aktuelle aktører. Noen falt ut på grunnlag av oppfølgingen vi fikk i prosessen, noen falt ut på grunn av kompetanse. Noen aktører falt også ut på grunn av at vi følte at vi ble avhengig av én person i selskapet.Et av argumentene for å sette ut, var jo å ikke å bli for personavhengige.

– Vi hadde et par stykker til slutt som var like på tjenesteinnhold og pris, og det var vår positive erfaring med Adcom som gjorde utslaget. Vi er veldig godt fornøyd med valget. Fornøyd med to ting. Først med beslutningen om å sette IT-driften ut. Den beslutningen har vi ikke angret på – den var strategisk riktig. At vi valgte Adcom har vi vært fornøyd med hele tida, og er fortsatt fornøyd. Vi får veldig god oppfølging, og det er veldig flinke folk. Så vi har bare positive erfaringer å melde om samarbeidet med Adcom, sier Jan Møllerhaug.

Digital informasjonsstrøm

PartnerPlast implementerte for et par år siden et nytt ERP-system. De hadde da en papirbasert produksjon, det vil si ordremapper med informasjon som ble levert ut til arbeidsstasjonene, og som fulgte produksjonen. I mappen stod

det hvor mange enheter som skulle produseres og annen informasjon. Og etter hvert som produksjonen skred framover ble det påført informasjon på de fysiske arkene.

– I dag er produksjonen papirløs. Det er en datamaskin ved hver arbeidsstasjon hvor operatørene forløpende fører inn informasjon, noe som har gitt økt effektivitet og gir datainnsamling i sanntid. Vi slipper en bunke papir som formannen må gå igjennom og føre inn i datasystemene i etterkant. Dette var en stor omvelting for oss, spesielt for produksjonen.

Tidligere hadde bedriften mange sidesystemer med Excel-ark, Word-lister og mailbokser, og informasjonen lå spredt og kanskje også tilgjengelighetsbegrenset. Nå er alt integrert i ett system. Det var et stort skritt for bedriften IT-messig.

– Vi ser nå på mulige effektivitetsgevinster ved å ta i bruk hyllevare. For eksempel Lync og videokonferanse, og SharePoint, avslutter teknisk direktør Jan Møllerhaug i PartnerPlast på Åndalsnes.

Reportasje / PartnerPlast

Teknisk direktør Jan Møllerhaug (t.v.) og administrerende direktør Tom Samuelsen i PartnerPlast AS. (Foto: Evy Kavli, Åndalsnes Avis)

Page 16: Adcom Magazine desember 2014

Andersen & Mørck tilbyr tjenester innen følgende virksomhetsområder:

• spedisjon, frakt og fortolling• terminal-, havne- og lagervirksomhet• skipsklarering

Vi ringer daglig leder Geir Teistung for en prat, og selv om han egentlig var hjemme med sykdom, tok han seg tid til en hyggelig prat med oss. – Jeg kan jo fylle ut litt om våre tre hovedområder, starter Geir.

– Når det for eksempel skal en båt full av klippfisk ut fra Kristiansund, må det være et bindeledd mellom skip og eksportør/importør. Det er oss, og vi kaller det for skipsklarering. Vi er skipsagenter for cirka 900 anløp i året. Det andre området firmaet fokuserer på er spedisjon, frakt og fortolling. Vi har både båtfrakt, flyfrakt og bilfrakt. Her håndterer vi både frakten av varer fra eller til utlandet, pluss alle tollprosedyrene rundt dette. Det tredje området i fokus, forteller Geir, er terminal-, havne- og lagervirksomhet.

– Du har vel kanskje sett på deres egen havn i Kristiansund, mange trucker, containere og båter til og fra? spør han. – Hele den biten håndterer vi på havna i Fredrikstad. Vi har både trailere og trucker – hele fire store containertrucker som løfter opp til 40 tonn. Disse containerne inneholder varer til/fra båter med alt fra råvarer fra industri til matvarer.

– Adcom er bare en SMS unna! Andersen & Mørck AS

På Andersen & Mørcks nye nettside kan man lese: «Andersen & Mørck er leverandør av komplette logistikkløsninger med kunden i fokus. Vi har som mål til enhver tid å yte transporttjenester og service til industri og handel i inn- og utland.»

Page 17: Adcom Magazine desember 2014

Bildetekster fra øverst til venstre/ 1. Soldater på besøk. 2. Gutta på havneterminalen. 3. Kreativ kakebaking for å feire «SkanTrans».4. Miran fant denne i skuffen. 5. To typer trucker, det til høyre er en containertruck.6. Richard fisket en landgang. 7. Tavlen med ord som omhandler kundebehandling etter et møte.8. Fredrikstads stolte menn. Første kamp ble vunnet overlegent. 78 - 34 mot Ullensaker. Andersen & Mørck gratulerer.9. Kveldstimene på havna er nydelige.10. Havneterminalen i Fredrikstad.

– Alle våre avdelinger er helt avhengige av de tjenester Adcom leverer. Nå har vi vel jobba med disse guttene i snart 20 år tenker jeg, så de kjenner oss godt, sier Geir med et flir. Andersen & Mørck jobber tjuefire timer i døgnet, sju dager i uka og er derfor avhengig av at ting fungerer til enhver tid. Dagens teknologi vet dessverre ikke forskjell på hverdag og helg, men Geir kan fortelle at gutta fra Adcom stiller opp hver gang noe skulle skjære seg.

– Vi har en egen avtale om at når jeg sender tekstmelding så kommer de for å hjelpe oss, om det så skulle være klokka ni på søndagsmorgenen. Denne typen service er noe av det som gjør at vi holder oss lojale til Adcom.

Etter en titt på andmork.no ser vi at det ligger en link til deres Instagramprofil. Selv om Instagram har vært populært i flere år så er det ikke hverdagskost å finne et firma som Andersen & Mørck der inne. – Det er jo bare jeg som har tilgang til den, men det er litt morsomt å dele bilder fra vår hverdag, forteller Geir. – Det var i prosessen med ny hjemmeside det kom opp spørsmål fra vår designer om å fylle ut siden mer, fortsetter han. På Instagram kan man derfor følge @andmork, og få et innblikk i hverdagen firmaet Andersen & Mørck. – Det ligger blant annet et bilde der av ei tavle vi skrev full da vi gikk gjennom hva som var viktig når det gjelder kundebehandling, sier Geir. Her kan man se ord som: Ærlig, åpen, blid og imøtekommende. Denne Instagramkontoen i seg selv er absolutt med på å understreke disse fire verdiene som de ansatte har vært med på å finne.

Det siste året har det skjedd litt av hvert hos Andersen & Mørck, blant annet har de startet et nytt selskap som heter SkanTrans. Her spesialiserer de seg på transport til og fra England/Irland. – Vi leverer for eksempel bøker til akademiske bokhandlere på store universitet, og da snakker vi ikke én bok per bil, for å si det sånn, ler Geir. – Vi startet SkanTrans i år, og det har selvsagt tatt mye tid, fortsetter han. Geir er daglig leder i både Andersen & Mørck og SkanTrans.

– Vi har riktig nok ingen ansatte i SkanTrans, det er mer et merkenavn for en tjeneste vi yter. Sammen med boktransport har bryggeriutstyr blitt en interessant importvare. – Det er en stor trend for hjemmebrygging og bryggelag, og vi prøver å få til import av kvalitetsutstyr fra England for å holde liv i dette. Selv brygger jeg ikke, men jeg skjønner godt at det er interessant, avslutter Geir Teistung.

Page 18: Adcom Magazine desember 2014

• Førde

• Kristiansund

• Molde

• Måløy

• Namsos

• Narvik

• Nordfjord

• Sarpsborg

• Sortland

• Søre Sunnmøre

www.adcom.no

Adcom Førde 57 72 35 00 / Adcom Kristiansund 71 67 84 90 / Adcom Molde 71 25 06 40 / Adcom Måløy 57 84 80 00 Adcom Namsos 74 21 90 20 / Adcom Narvik 76 94 43 77 / Adcom Nordfjord 57 84 99 99 / Adcom Sarpsborg 69 13 36 30

Adcom Sortland 76 11 30 00 / Adcom Søre Sunnmøre 70 05 51 50

Page 19: Adcom Magazine desember 2014

JOBB UTEN LADING I TO ARBEIDSDAGERThinkPad® T440s Ultrabook™: Den tynneste av vår legendariske T-serie, klargjort for næringslivet. T440s leverer høy ytelse og kan brukes i lang tid uten avbrudd.

ThinkPad X240 Ultrabook™: Tar bærbarhet for forretnings-PCer til et nytt nivå, med lang batterilevetid, og muligheten for å kjøre mange oppgaver på en 12” tynn og lett maskin.

Verdt å merke seg

• Inntil 4.-generasjon Intel® Core™ i7 prosessor for høy ytelse

• Windows 8 Pro

• Inntil 17 timers batterilevetid med Power Bridge Technology, som tillater batteribytte uten å måtte slå av maskinen.

-

THINKPAD T440s ULTRABOOK™

• Windows 8 Pro• Inntil 12GB DDR3L RAM• 14" HD+, FHD and

FHD touchskjerm

THINKPAD X240 ULTRABOOK™

• Inntil 4.-generasjon Intel®Core™ i7 prosessor

• Windows 8 Pro• 12.5" HD, HD Widescreen,HD Widescreen

touch, FHD, FHD touchskjerm• Intel® HD Graphics 4400

Inntil 4.-generasjon Intel®Core™ i7 prosessor

www.lenovo.com

Lenovo® anbefaler Windows 8 Pro

Pris fra 8.190,- eks. mvaPris fra 9.390,- eks. mva

Lenovo ThinkPad T440s

Power Bridge Technology

Lenovo ThinkPad X240

Page 20: Adcom Magazine desember 2014

Vi vil ønske alle våre kunder og partnere en riktig god jul &

et godt nytt år!

Vennlig hilsen alle oss i Adcom