Top Banner
ARRANGöRER: SAMARBETSPARTNERS: MEDIAPARTNER: Lördag 15 juni 2013 • Start kl 15.00 HELA DENNA TIDNING äR EN ANNONS FRåN å-VARVET Foto: Sinnebild Reklambyrå
8

Å-varvet Eskilstuna 2013

Feb 12, 2016

Download

Documents

Allt om Sveriges vackraste kvartsmarathon - Å-varvet.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Å-varvet Eskilstuna 2013

ArrAngörer: sAmArbetspArtners: mediApArtner:

Lördag 15 juni 2013 • Start kl 15.00H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t

foto

: sin

nebi

ld r

ekla

mby

Page 2: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t2

Å-varvet är ett vackert och lättsprunget stads-lopp utmed Eskilstunaån.

Med lätta steg springer du som deltagare genom de äldsta industridelarna i Munktell-staden, genom den lummiga stadsparken, ut till folkfyllda motionsområdet Vilsta, över ån och tillbaka för att gå i mål på Strömsholmen, mitt i hjärtat av staden. Allt detta ackompanjerat av publikens stöd och diverse uppträdanden som inspirerar dig till att ge det lilla extra.

Tävlingsdag och starttidLördagen den 15 juni. Första starttid är kl 15.00, därefter startar de olika grupperna med 5 minu-ters intervaller. Vilken startgrupp som du startar i beror på vilken tid du hade 2012 alternativt har anmält dig på.

Tidsbaserade startgrupperNär du anmäler dig till Å-varvet ombeds du att uppge vilken uppskattad tid som är din sluttid. I första hand kommer du placeras i startgrupp efter föregående års tid, i andra hand efter din egen uppskattade tid.

För gåendeDet viktiga är inte att vinna, utan att delta. Med det i tankarna har Å-varvet skapat en startgrupp för dig som gärna deltar men inte vill springa hela distansen. För att anmäla dig till denna grupp går du in på anmälningssidan och under rubriken ”Uppskattad förmåga” klickar du i gående alternativt stavgångare.

Individuell tidtagningDu som deltagare i Å-varvet kommer att få din exakta löptid. Från och med i år samarbetar vi med tidtagningsföretaget Neptron och varje deltagare fäster ett datachip på skon. När man sedan passerar start- och mållinje samt mellan-tidstagningarna registreras tiden. Tiden hittar du i resultatlistan som publiceras på vår hemsida och vår app efter loppet. Var noga med att sätta dit chipet ordentligt, utan det kan du inte få en sluttid.

NummerlapparUtdelningen sker torsdag–fredag kl 10.00–19.00 i Cityhuset (gamla Kent-butiken, mitt emot Mon-ki). Nummerlapp kan även hämtas i Sporthallen på lördagen kl 10.00–13.00. Den fäster du på din tröja synligt på bröstet.

Omklädning och duschDet finns möjlighet att duscha och byta om i Sporthallen som ligger cirka 100 m från start.

ÖverdragskläderDet kommer att finnas möjlighet för dig att på plats lämna in dina överdragskläder innan star-ten i Sporthallen.

VätskekontrollerDet kommer att finnas 3–4 vätskekontroller efter banan där Eskilstuna Energi & Miljö garanterar att vattnet räcker till alla löpare.

Sjukvård och MassageUnder Å-varvet finns Nordiska Hälsoakademien på plats längs banan för att garantera säkerheten med hjärtstartare. De hjälper även till vid små-skavanker och blessyrer. Efter målgång finns Svensk Kroppsterapi redo i särskilda tält för att hjälpa trötta löparben med massage och fotvård.

Håll till högerVill du ta det lite lugnare – håll till höger, då kan de som vill springa om hålla till vänster. Samtliga vätskekontroller är på höger sida.

UnderhållningÅ-varvet är inte bara ett motionslopp. Längs med banan finns det flera platser där det bjuds på underhållning för deltagare och åskådare. Sveriges Radio P4 Sörmland direktsänder läns-finalen av programmet Svensktoppen nästa på Strömsholmen kl 13.00–14.00.

Prisutdelning och lotteriGrant Thornton sponsrar med priser till de tre snabbaste herrarna och damerna. Handlarna i Eskilstuna Innerstad sponsrar samtliga delta-gare med en lott i Å-varvslotteriet. Priserna är skänkta av framförallt handlarna i Eskilstuna Innerstad. Glöm inte att titta om du har vunnit efter målgång. Anslag finns på Strömsholmen.

MåletNär du passerat mållinjen på Strömsholmen så får du fortsätta ytterligare en bit, sedan får du din välförtjänta medalj samt dryck.

ApplikationerSom deltagare eller åskådare kan du enkelt ladda ner Å-varvets app från Columbird och där ta del av en mängd nyttig information om loppet.Hjälp oss dessutom att göra Å-varvet bättre genom att ladda ner appen Frontreport och ge oss feedback på årets lopp. Tack!

TrafikinformationDå Å-varvet i år lockar över 3 000 löpare så kom-mer det att bli svårt att ta sig fram med bil under loppets genomförande. Vi rekommenderar att man lämnar bilen hemma kl 14.00–17.30 då köer kan komma att uppstå. Vi i Å-varvet ber om ursäkt för detta men hoppas att så många som möjligt tar en promenad eller en cykeltur istället ner till centrum för att heja fram löparna och njuta av folkfesten!

FolkfestÅ-varvet är mer än ett motionslopp, vi törs redan nu kalla det en folkfest. Vi arbetar hårt för att alla som deltar eller tittar på Å-varvet ska tycka att det är lika roligt som vi arrangörer tycker.

Välkommen till Å-varvet!

Tredje upplagan av kvartsmaranHALLÅ DÄREskilstuna Innerstad– som var med från början och stöttade Stefan Bengtssons initiativ till Å-varvet

lÖrdag 15 JUni 2013

Vilken betydelse har Å-varvet för Eskilstuna Innerstad?– eskilstuna innerstads huvuduppgift är att stärka och göra vår innerstad mer levande och attraktiv för boende, besökare och näringsidkare. Vi verkar bland annat för fler evenemang i innerstaden och Å-varvet är verkligen ett lyckat evenemang som sätter fokus på eskilstuna. evenemanget riktar sig såväl till boende som besökare. Vi eskilstunabor känner stolthet över vår stad och ambassadör-skapet stärks.– Å-varvet bidrar också till att eskilstuna får flera tusen besökare, vilket i sin tur, om vi ser det hela i ett ekonomiskt perspektiv, innebär att butiker, restauranger och andra näringsidkare får ett uppsving. eskilstuna centrum blir med andra ord den handelsplats som innerstad strävar efter och arbetar för. en publik del av vår kommun. Eskilstuna Innerstad AB måste känna en viss stolthet över att ha bidragit till Å-varvet?– Ja självklart. intresset för Å-varvet har stadigt blivit större och större, vilket givetvis är glädjande och i dag kan vi faktiskt redan tala om en tradition med ett växande antal startande med en bredd från gående motionärer till elitlöpare. precis som det ska vara med andra ord. Å-varvet förenar oss eskilstunabor på ett positivt sätt. Något mer ni vill tillägga?– Å-varvet är sveriges vackraste kvartsmara. det är bara att titta på den miljö där loppet genomförs. du upplever munktellstaden, vår vackra å, ja egentligen allting. Vi tycker att det här loppet utan konkurrens är fantastiskt. Och det känner säkert alla som deltar, både från eskilstuna och andra städer.– Vi erbjuder deltagare och åskådare en trevlig stund i eskilstuna innerstad, med mat, dryck, shopping, boende och annat nöje.

Eskilstuna Innerstad gillar Å-varvet:• Innerstad sponsrar samtliga deltagare i loppet med

en lott där man på sitt startnummer kan vinna fina priser från Innerstadshandlarna och andra närings-idkare.

• Innerstad håller med lokaler för utlämning av start-nummerlapparna.

• Innerstad bidrar med bra kupongerbjudanden från medlemsföretagen i startnummerpåsarna.

Emma Andersson, Ulf Söderström och Susanne Lindgren från Eskilstuna Innerstads styrelse.

Page 3: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t 3

10km

8km

9km

7km

1km

6km

2km

5km

3km

4km

È

È

È

È

Köpm

angatan

RådhustorgetForskyrka

KlosterkyrkaStrömsholmen

Rotho�sparken

Strandgatan

VästraStorgatan

Strandgatan

Annehillsgatan

Rosenhällsgatan

illustration: sinnebild reklambyrå

10 549 meter fo

lkfest

AnmälanEfteranmälan: i mån av plats går det att efter-anmäla sig i sporthallen kl 10.00–13.00 den 15 juni. pris: 400 kr/deltagare. i år har vi ett max antal deltagare om 4 000 st.Hemsida: a-varvet.se

Å-varvet är ett ideellt lopp och hela överskottet går till idrottslivet i eskilstuna då det skänks till eskilstuna guif och eskilstuna Friidrott.

Lotteri & priserPriser till Löparna: grant thornton sponsrar med priser till de tre snabbaste herrarna och damerna. prispengarna är 7 000 kr till 1:an, 2 000 kr till 2:an och 1 000 kr till 3:an. Å-varvslotteriet: Cityhandlarna i eskilstuna innerstad sponsrar samtliga deltagare med en lott i Å-varvets lotteri. Lottsedeln är ditt start-nummer och samtliga deltagare är med i lotteriet. priserna är skänkta av framför allt handlarna i eskilstuna innerstad. Exempel från lotteriet:make Up store: 1 presentkort på privat makeupApotek Hjärtat: 1 korg med hudvårdsprodukterHallberts salong: 4 presentkort á 550 krprofeel: 1 presentkort á 300 krelite Hotell: 1 weekendövernattning för två personer och 1 presentkort på Y-Won á 500 krsöderbönans Café: 2 presentkorgarskandia Försäkring: 1 löpkitdaniel suurna Klassisk massage: 2 presentkort på massageFuji Fotocenter, Cityhuset: 3 presentkort på 100 krClas Ohlson, Cityhuset: 5 stycken presentkort á 100 kr inkl 1 st Led shoe LightZladd: 1 högtalare/konferenstelefon och 1 klockaLykil: 1 st eLiQ energy Online energihubb för energiövervakningForex och papas tapas: 1 presentkort á 400 krparken Zoo: 1 entré och åkband för en familjbest Western plaza Hotel: 3 presentkort på hotellfrukost för 2 personerLökens: 4 presentkort på smörgåstårtaÅhlens: 10 presentkort á 100 krCityhuset: 1 presentkort á 1 000 kr

Hålltider10.00–12.00 eHiF/tuna tanks spelar uppvisnings-match mot iFAH stockholm i elhockey.11.00 start Lilla Å-varvet.14.00-14.30 Utmanarmatch och revansch möte mellan tuna tanks och eskilstuna guifs A-lag i el-hockey. Kom och se om guif har någon chans mot stjärnorna i tuna tanks!13.00–14.00 sveriges radio p4 sörmland direkt-sänder programmet svensktoppen nästa från strömsholmen.14.00–15.00 Uppvärmning med Forever träning och hälsa, vi bjuds på ett smakprov från föreställ-ningen Cabaret och fler happenings från scenen på strömsholmen. Konferencier och speaker för Å-varvet är micke Wallin från sundbyholmstravet.15.00 start Å-varvet.16.30 prisutdelning.

Smultronställen med underhållning15.10 Volvo musikkår, stadsparken/munktell.15.20 eskilstuna gardet, Vilstabadet.15.40 skyttemusikkåren, nybroparken.

Page 4: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t4

Arr: Eskilstuna GUIF och Eskilstuna Fridrott. Samarbetspartners: Eskilstuna kommun, Eskilstuna Marknadsföring, Eskilstuna Innerstad, Grant Thornton, Viaduct och Sinnebild Reklambyrå. Mediapartner: Eskilstuna-Kuriren. Sponsorer: Folktandvården Sörmland, Team Sportia, Sparbanken Rekarne.

Fakta:du hämtar din nummerlapp vid starten.samtliga deltagande ungdomar får en medalj, frukt och dryck samt en entrébiljett till tuna busland.direkt efter att sista löparen gått i mål sker utlottning av cykeln.

Anmälan: du anmäler dig genom att betala in 50:- på eskilstuna Friidrotts pg: 435 999 – 8. Uppge namn och födelseår.sista anmälningsdag 10 juni 2013. efteranmälan vid starten senast kl 10.30. efteranmälan + 20:-

Ingen tidtagning!Alla barn får medalj och entrébiljett till Tuna Busland!

Klasser och starttider::Knattar 0– 6 år 11.00F o p födda 2006 11.10F o p födda 2005 11.20F o p födda 2004 11.30F o p födda 2003 11.40F o p födda 2002 11.50F o p födda 2001 12.00

Upplysningar: eskil, 016-12 27 18, [email protected]

VIlSTA MArkNAd arrangeras 15–16 juni för tjugoåttonde året med över 130 knallar från Kalix i norr till Malmö i söder.

Tivoli, restaurangtält, familje-underhållning och pubkvällar ramar in marknaden till ett av Eskilstunas populäraste arrang-emang under sommaren och som har ca 10 000 besökare/dag vid fint väder från när o fjärran.

Här HITTAr MAN allt från kryddor till konfektion. Stor variation på knallar gör att man fyndar i ett stort utbud av produkter.

Marknaden arrangeras av Eskils tuna IK, en över 100-årig anrik förening som finansierar sin ungdomsverksamhet på överskottet från Marknaden. I sin verksamhet har man skrid-sko, konståkning, triathon och cykel.

Marknaden är ett samarbete med Vilsta Sporthotell som ansvarar för restaurangtält och logi.

Varmt välkomna!

Vilsta marknad15–16 JUni

Eskilstunas största Knallemarknad

Vi lottar ut en

cykEL från Team Sportia!

Lördag 15 juni 2013Löpning med start och mål på Strömsholmen

Page 5: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t 5

Eskilstuna Energi och Miljö är stolta att, för andra året i rad, vara en av huvudsponsorerna för Å-varvet. Vi vill önska våra egna 106 deltagare och alla andra som kommer att delta, lycka till!

Tillsammans gör vi Eskilstuna grönareeem.se facebook.com/energi.miljo twitter.com/energimiljo

samarbetar under Å-varvet på Strömsholmen kl 09.00– 16.45rBU ocH eskilstUna gUif

TIllSAMMANS Med rBU -fören-ingar och idrottslag slår Riksför-bundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU, ett slag för att ett aktivt liv är lönsamt, både för individen och samhället och att alla har rätt att delta på sina villkor. Syftet är att få fler barn och ungdo-mar med funktionsnedsättning att leva ett aktivt liv för att motverka de faktorer som leder till ohälsa. Under Å-varvet ger vi tillsammans med RBU Södermanland dem möj-lighet att prova på olika aktiviteter.

MeN rBU VIll också uppmärk-samma att en förutsättning för att kunna delta i föreningslivet och i fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning är att det finns anpassade redskap och hjälpmedel. Idag förskrivs inte hjälpmedel för fritidsaktivteter som t ex idrottsutövande.

När Å-VArVeT äger rum i Eskils-tuna är alla på fötterna för att heja fram nära och kära i stadsloppet. I år deltar RBU och visar upp bl a el-hockey, boule, boccia och rull-stolsinnebandy. Eskilstuna Guifs herr/damlag deltar också och vill ha revansch för förra årets förlust i el-hockeyn.

Vill du veta mer: • matz Wahlqvist, ordförande, rbU

södermanland, [email protected], 070-172 96 61

• mikael danielsson, marknadsansvarig, eskilstuna guif, micke.danielsson@ guif.nu, 070-946 12 12

• peter Asplund, marknadsansvarig rbU riksförbund, [email protected], 076-677 90 33

EHIF/Tuna Tanks.

Page 6: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t6

deN 15 jUNI klockan 13.00 är det dags för den sjätte upplagan av låt- och artisttävlingen Svensktoppen nästa. P4 Sörmlands delfinal leds av det erfarna programledar-paret Jonas Carnesten och Fredrik Lorenzoni från P4 Morgon. De har fått det fina jobbet att presentera de fem finalister som gått vidare till finalen.

– Det är alltid kul att presentera lokal sörmländsk musik live! Det finns så mycket bra lokal musik som inte får utrymme offentligt, säger Jonas Carnesten.

UNder eN MÅNAdS tid kunde sörmländska kompositörer och artister skicka in nyskriven musik till Svensktoppen nästa. En jury, bestående av enbart kvinnliga musiker, valde ut sina fem favoriter. Johanna Iggsten, som till vardags presenterar den lokala musiklistan Sörmland Topp 5 på P4 Sörmland, är juryns ordförande.

– Musikscenerna och musik-industrin domineras av män. Det märks inte minst på hur få kvinn-liga artister och kompositörer som skickat in till våra uttagningar till Svensktoppen Nästa. Därför känns det jätteviktigt för mig att visa fram en bred och musikaliskt begåvad jury bestående av bara kvinnliga musiker. Jag är oerhört glad och stolt över att ha Lizette von Pana-jott, Terese Persson, Felicia Olsson och Sanna Carlstedt vid min sida. De spänner från hårdrock till visa och allt där emellan. Att de sedan

alla har sina rötter i den sörm-ländska myllan gör det bara ännu malligare, säger Johanna Iggsten.

Johanna hoppas att en jury som denna ska inspirera tjejer att börja med musik och få kvinnliga musiker att visa sina låtskatter för en större publik. Eskilstunaartisten Felicia Olsson ska förutom att sitta i årets jury också framföra Make Me Number One som hon sjöng i årets Melodifestival.

I ceNTrUM STÅr förstås de fem finalisterna, fyra soloartister och ett Katrineholmsband. Henning Ejnefjäll från Nyköping har tagit sig till delfinal för femte gången i rad och hoppas på att äntligen få ta sig vidare till riksfinalen. Även Paul Lötberg från Katrineholm och Bengt Sjöberg från Gnesta har vid ett tidigare tillfälle tagit sig till delfinal.

Helt nya i sammanhanget är Nyköpingsbon Dick Lundberg och Katrineholmsbandet Itopia. Den av finalisterna som vinner den sörm-ländska uttagningen skickas vidare till en nationell jury som väljer ut åtta finalister som uppträder på Liseberg den 25 augusti. Vinnaren kvalar in på Svensktoppen och har också en given plats i nästa års melodifestival.

NyTT FÖr I år är att den av de fem finalisterna som har mest publik-stöd på Strömsholmen vinner en spelning i höst i P4 Sörmland. Så kom och heja på din favorit!

Kom till Strömsholmen och lyssna på riktigt bra

mUsik från sÖrmland!

Johanna Iggsten, Fredrik Lorenzoni och Jonas Carnesten.

DIck LunDbERgMiraklet i din ögonglobErfaren vis- och rocksångare med egen festival från Nyköping.

ITopIAIgnorance is BlissKatrineholmsband som funnits i 13 år och som jobbar med sitt debutalbum.

pAuL LöTbERgWarriors of LoveKatrineholmskille som kom sjua i Idol 2004 och som sedan dess spelat både musikal och showat.

bEngT SjöbERgJag vill kramas naken med digMed texten i centrum och vardagen som inspiration skriver och sjunger denna Gnestabo.

HEnnIng EjnEfjÄLLVart har vi gåttFör femte gången är denna Nyköpings- bo i final i Svensktoppen nästa.

Ditt stöd kan dessutom ge en lokal artist en spelning i Sveriges Radio.

fInALISTERnA:

Svensktoppen nästa (stn) är sveriges radio p4:s rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik. i år arrangeras stn för sjätte året i rad i landets alla 25 lokala p4-kanaler. 25 lokala deltävlingar som slutligen mynnar ut i 25 finalbidrag. sedan tar en nationell jury vid och väljer ut åtta finalbidrag som sedan tävlar och uppträder live på Lise-bergs stora scen i direktsändning inför publik den 25 augusti. den låt som vinner stn 2013 spelas sedan regelbundet i sveriges största radiokanal p4 och en utmanarchans till svensk-toppen. dessutom erbjuds den artist som vinner en plats i melodifestivalen 2014.Källa: sverigesradio.se

www.ekopriser.seBesöksadress: Norra HamN 3 eller

kontakta oss på [email protected]

mEDaLJLEVEraNTÖrÅ-VarVET 2013

Page 7: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t 7

Vi ses!

STOLT SPONSOR AV Å-VARVET

TANDFEBOLLVÄGGTANDTROLLmiNiTENNisVATTENkONTROLLTANDBORsTARPREsENTERiNFORmATiON ...

En bra allmänhälsa gör även munnen glad. Därför är vi huvudsponsor till Å-varvet 15 juni. Vi är också med och går, lunkar, springer, cyklar och anordnar aktiviteter som är bra för ork och humör hos både

deltagare och åskådare.På Strömsholmen från kl. 10: Möt tandfeer och tandtroll, prova på minitennis och se om du kan slå bollväggen. Vi delar också ut tandborstar och mycket annat. Till de yngsta förstås.

Vid Forskliniken och Ica Supermarket: Vattenkontroll för både små och stora löpare efter att startskottet har gått.

Page 8: Å-varvet Eskilstuna 2013

H e l a d e n n a t i d n i n g ä r e n a n n o n s f r å n å - Va r V e t8

eskilstunainnerstad.se

FÖR ATT UTVECKLA ESKILSTUNA INNERSTAD!Vi välkomnar Isabel Gölles, som Eskilstuna Innerstads nya centrumutvecklare/vd!

Vi ser fram emot ett givande samarbete med alla våra härliga medlemmar och Isabel i spetsen. Tillsammans skapar vi en attraktivare stadskärna!

Möt Isabel vid Å-varvslotteriets prisutdelning!

TREVLIG SOMMAR OCH LYCKA TILL ALLA Å-VARVSDELTAGARE!Hälsningar Styrelsen i Eskilstuna Innerstad AB

NU TAR VI NÄSTA STEG

UPPLADDNING INFÖR Å-VARVETMASSOR AV LÖPARKLÄDER TILL SPECIALPRIS!

www.teamsportia.se

ASICS GEL VOLT 33Löparsko som är byggd för att ge löparen naturlig stegaveckling. Låg vikt med geldämpning. Skon ger en härlig löpkänsla. Dam- och herrstorlekar.

599KRORD. PRIS 1199 KR

CRAFT LOGO TEECraft träningströja med bra fukttransport. Dam- och herrstorlekar.

99KRORD. PRIS 199 KR

ESKILSTUNA, TUNA PARK Tel: 016-13 60 61 • Öppet: Mån-fre 10-20 • Lör 10-18 • Sön 11-18

HALVAPRISET

NORTH BEND TIGHTS 3/4Löpartights i trekvartsmodell. Fuktransporterande och snabbtorkande material. Dam- och herrstorlekar.

199KRORD. PRIS 299 KR

CRAFT SHORTSCraft löparshorts i längre modell med bra fukktransport och innerbyxa. Herrstorlekar.

299KRORD. PRIS 399 KR