Top Banner
NY FOLKESKOLE PÅ VEJ NY ATLETIKHAL I GIGANTIUM MANGE VENDER IKKE TIL- BAGE EFTER GENHUSNING NYT FRA KIRKEN, KULTUR, SUNDHED OG NAVNE. 9220 Kulturkalender og kirkesider midt i bladet kan tages ud og hænges op . DET SKER I AALBORG ØST februar - maj 2014
32

9220 bladet februar - maj 2014

Feb 20, 2016

Download

Documents

Det sker i 9220

Bydelsblad for Aalborg Øst. Nyt om kultur, kirke, foreningsliv mennesker og meget mere.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 9220 bladet februar -  maj 2014

Ny folkeskole på vej

Ny AtletikhAl i GiGANtium

mANGe veNder ikke til-bAGe efter GeNhusNiNG

Nyt frA kirkeN, kultur, suNdhed oG NAvNe.

9220

Kulturkalender og kirkesider midt i bladet kan tages ud og hænges op.

det sker i AAlborG Østfebruar - maj 2014

Page 2: 9220 bladet februar -  maj 2014

Som det sikkert er kendt for mange er fodboldklubben AaB 1885 indgået i nogle projekter i det Østlige Aalborg.

Det er projekter der er lavet i sam-arbejde med dels Aalborg kommu-ne. Dansk idrætsforbund og dansk bodspilunion samt boligselskabet Himmerland. Alle projekterne ind-går i den bolig sociale helhedsplan.

Da jeg stoppede som direktør i AaB a/s i sommeren 2013 øn-skede jeg at lave et eller andet for amatørklubben AaB af 1885, såvel AaB som jeg selv fandt det var projekterne i 9220 jeg skulle være en del af.

Projekterne handler om at indgå i

et fagligt og konstruktivt samar-bejde med de mange andre aktører der er i området.

Vores hovedopgave er at være med til at skaffe arbejde til nogle af de mange unge der mangler, og få så mange børn og unge som muligt til at dyrke en eller anden form for sport.

Til daglig er vi 2 personer fra AaB der har sin gang i området. Det er Mette Heide Andersen og undertegnede. Vi har fået kontor i kvarter- og sundhedshuset hvor vi er at træffe hver tirsdag og torsdag.

For en nybegynder som mig har det været en meget positiv oplevelse, at lære området bedre

at kende, som så mange andre har jeg tidligere lavet min vurdering på baggrund af hvad jeg har hørt og set i pressen.

Jeg ser nu meget mere nuanceret på det østlige Aalborg og ser rigtig gode muligheder for at det bliver et endnu bedre sted at bo og leve.

Boligselskaberne er gået i gang med en kæmpe renovering af bo-ligerne, jeg har mødt rigtig mange dygtige og meget engagede per-soner der har deres arbejde i områ-det, her tænker jeg ikke mindst på de mange ejendomsfunktionærer der har en central rolle.

Det har også været en dejlig op-levelse at være til møde med de 3

MeD AAB På BAnenskoler i området, det er bemærkel-sesværdigt at høre hvordan ledelse og lærerne brænder for deres børn – som de jo kalder deres elever.

Mette og jeg ser frem til fortsat at være en del af den bolig sociale helhedsplan og samarbejdet med de mange der er en del heraf, og ikke mindst med alle jer der bor herude.

Lynge Jakobsen er tidl. sportschef i AaB, og arbejder nu bl.a sammen med Bolig-selskabet Himmerland.

Foto på forsiden af Borgerjournalist Kirsten Jørgensen Ardal, som til lejligheden or-ganiserede en kæmpe sneboldkamp med børn fra FC Byggeren på Sebbersundvej.

Vi søger borgerjournalister Bor du i Aalborg Øst, og har du lyst til at skrive og tage foto, så er du velkommen til at kontakte Frederik på 9931 7612 / [email protected] eller Grethe på 99317616 / [email protected]

Page 3: 9220 bladet februar -  maj 2014

NY H

AL TIL ATLETIK“Nææsten færdig.” Gigantiums nye atletikhal er på nær et par manglende kabelbakker klar til brug.

Dermed har Aalborg Øst sin egen indedørs atletikbane med duftende ny rød asfalt og opmarkerede baner i hvidt. Nu bliver der først og fremmest mulighed for at træne atletik hele året rundt i Aalborg. Men ikke alene det: “Allerede 14 dage efter at vi har ta-

Byggeriet omfatter 3.000 kvadratmeter, hvor selve atletikhallen fylder ca. 1.900 kvadrat-meter.

Atletikhallen rummer seks løbebaner af 60 meter, samt faciliteter til kuglestød, højdespring, længdespring, trespring og stangspring.

Hertil kommer styrke- og motionsrum, om-klædningsrum og mødelokaler. Indretningen er meget fleksibel, så lokalerne kan bruges til mange formål.

Prisen for det samlede projekt er 20,5 mio. kroner.

FACTS

Fredag den 28. februar 2014 kl. 16.30 i AaB hallen på Hornevej, starter et nyt idrætstilbud i Aalborg Øst. Det er Floorball for børn og unge med f.eks. AD/HD, Autisme eller lidende diag-noser, som gerne vil spille, men som ikke kan være med på et ”normalt” hold. ”Vi har fundet nogle rigtig gode trænere, som er klar til at stå for træningen. Vi har stave, mål og bolde, man skal bare møde

TILpASSET FLoorbALL For børN og uNgE op”, siger Helge Overgaard formand i AaB Floorball. Tilbuddet er er et samarbejde med AaB Floorball og Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg om tilpasset floorball. Efter opstarten den 28. feb-ruar, trænes der hver fredag fra 16.30

get hallen i brug, skal vi huse “Skills” hvor 48 fag mødes og konkurrerer under festlige former,” fortæller Gigan-tiums Morgen Larsen (foto) mens håndværkere knokler med at lægge plader til et midlertidigt gulv ovenpå asfalten. “Den nye atletikhal bliver ikke en multihal,” understreger Morten Larsen, “den skal hovedsageligt bruges til sport.” Vil du bruge hallen, sker det gennem din lokale sportsklub. (fa)

Spørgsmål vedr. floorball til: Helge Overgaard: [email protected] / Jan Karkov Sø[email protected]

Page 4: 9220 bladet februar -  maj 2014

Byrådsvalget i november var en succes i 9220 Aal-borg Øst. I hvert fald, hvis man ser på valgdeltagel-sen. I 2009 var stemmeprocenten pinligt lav. Faktisk var Tornhøjskolen helt i bund på landsplan, hvor kun 45% gad afgive deres stemme. I 2013 lavede mange et stort stykke arbejde for at få flere til at stemme. Der var kampagner, valgmøder og man kunne brev-stemme bla. På Trekanten.

Heldigvis virkede det. Alene på Mellervangskolen og Tornhøjskolen, var der næsten 1500 flere borgere der stemte i 2013 end i 2009. Den samlede stem-meprocent de to steder steg fra knap 49% til 60,1%. Målt i personer betyder det, at 5947 ud af 9888 stemmeberettigede på Tornhøj og Mellervang var nede at stemme i november 2013. 3941 blev hjemme på sofaen.

Med stigningen på 11% halede vi ind på resten af Danmark. Men vi er altså stadigvæk bagefter. I hele Danmark steg valgdeltagelsen med 6% til 71,9. Vi skulle altså have lokket over 1100 flere ned at stemme på Tornhøj og Mellervang, hvis vi skulle komme helt op på landsgennemsnittet. Byrådet træffer rigtig mange beslutninger, der har betydning for 9220 Aalborg Øst. Vi er rigtig mange mennesker herude. Hvis vi fortsætter den flotte udvikling næste gang, så ser fremtiden rigtig god ud for demokratiet og Aalborg Øst.

Flere stemmer Også i 9220

af: Borgerjournalist Daniel Nyboe Andersen

Så blev de første Aalborg Øst mesterskaber i skoleskak afgjort. Som noget nyt kan man nemlig spille skoleskak på alle de tre skoler i Aalborg Øst.

Selvom de fleste af børnene kun har spillet skak i få måner, var koncentrationen høj og sejrsvil-jen stor i Mellervangskolens kan-tine. Undertegnede, viceborg-mester Daniel Nyboe Andersen, havde æren af at åbne turnerin-gen og være til stede under hele det flotte arrangement, der er sat i søen af Dansk Skoleskak og 9220 i samarbejde med de tre skoleskakklubber.

Jeg kan bevidne, at både piger og drenge sagtens kan sidde stille og koncentrere sig i læn-

gere tid ad gangen. I hvert fald, hvis de har et skakspil at fokusere på.

Vinderne af de første Aalborg Øst mesterskaber i skoleskak blev Herningvej Skole. Det er planen, at successen skal genta-ges allerede i foråret 2014. Der er medaljer og en flot vandrepo-kal på spil!

Man kan spille skoleskak:Herningvej Skole torsdag 14.35-15,30 Bygning C lokale 25

Mellervangskolen torsdag 14.30-15-15 Kantinen

Tornhøjskolen torsdag 13.30-15.00 bygning D lokale 1

Herningvej Skole mestre i skoleskak Borgerjournalist: Daniel Nyboe Andersen

Page 5: 9220 bladet februar -  maj 2014

To på FLASKEPOSTEN

Mads Borgstøm og

Brian Rhode, sund-

hedskoordinator og

halbestyrer, fik et

ægte akutjob da de fik

besøg af et par meget

små børn forleden. Der

kom et par flasker på

bordet, og stemningen

var i top, da de små

blev lagt til.

RIMSMEDEN i AALBORG ØST

Hedder Sonny Christensen og leverer digte om både bydelen og de mennesker der bor i den. Vi havde et helt et med i sidste num-mer, og her et lille pluk:

Hvad er Aalborg øst?En bydel i udvikling Et sted til leg og pjat Sammenhold og smil Muligheder og debat fede arrangementer Et sted at finde liv En finger på pulsen At turde være kreativ

NY CHEF PÅ TREKANTEN

Michael Mansdotter er navnet på Trekantens nye chef. Nogle kender måske navnet, for Michael har været chef for Jomfru Aneteateret. Egentligt starter han første februar, men var frisk og tog til Åbent hus på Trekanten, hvor der starks var god kemi mellem ham og 9220 De Frivillige.

ELBÆK TIL TAFFEL

Mellervangsskolens Edith Bech Riemer og Tornhøjskolens jette Stegmann har begge valgt at sige deres stillinger som skoleledere op. Derfor venter mange skolebørn nu spændt på hvem de nu skal ind og have en kammeratlig snak med, hvis de har lave for meget ballade..

REKTORER SIGER OPEsben Elbæk, formand for Aalborg Øst Road Runners Club, har været på kongeligt besøg. Det er ikke på grund af klubben, men på grund af hans indsats som sundhedshjælper. Efter en treretters menu og stående haffe/kage fik Esben en snak med Kronprins Frederik og fik en lovning på en pokal til de kvindelige mestre i Cross løb - mændene har allerede en. Jo, det kan betale sig at krejle!

Flere stemmer Også i 9220

Page 6: 9220 bladet februar -  maj 2014

Drømmer du om at have din egen køkken-have, så kom og vær med i Sommerfuglehav-erne. Vi er en lille gruppe haveinteresserede der i 2013 var med til at igangsætte et køkken-haveprojekt i Tranumparken tæt ved Som-merfuglen, på jord udlejet til os af Aalborg. Kommune. Der er stadig ledige haver, så vi kunne godt tænke os at der kom nogle flere med lyst til at dyrke egne grøntsager og samtidig få glæde af det fællesskab det giver at være med. Vi råder hver især over et jordlod til dyrkning af egne grøntsager, men har derudover også et fællesareal med æbletræer og et bord-/bænkesæt. I foråret 2014 forventer vi des-uden at få et redskabsskur. Prisen for at være med er 100 kr. pr. år som dækker jordlod, vand, haveredskaber m.m. Frø/planter betales af den enkelte deltager. Vi holder informationsmøde i Sommerfuglen, ”skriv adressen” søndag d. 16. marts 2014 kl. 10.00. Hvis du ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte: Kl. 08.00-12.00 Inge Solvej Thomsen, mobil 2398 0657 eller [email protected]. Kl. 14.00-18.00 Anni Schultz, mobil 6177 4203. Med venlig hilsen Projekt Sommerfuglehaverne

Aalborg Øst, vores bydel, er under konstant udvikling og det bliver ikke mindre de kommende år, hvor den sociale bol-igmasse renoveres, universitet udvides markant og et super sygehus vil se dagens lys. Hvad er allerede sat i gang, hvad er i støbeskeen og hvor kan vi fortsat gøre vores indflydelse gældende? Det får du svar på, når du kommer til

Borgerforums årsmøde tirsdag den 8. april kl. 18.30 – 21.30

på Trekanten, bydelens kulturhus

Skriv allerede nu datoen i kalenderen, så du ikke misser denne mulighed for at få indflydelse på bydelens fortsatte udvikling.

Vores bydel – vores ansvar

Vild med grøntsager?

Borgerforum invitererSidste år blev årsmødet holdt i Tornhøj Idrætscenters nye lokaler - interresant men koldt

Page 7: 9220 bladet februar -  maj 2014

himmerland boligforening er i gang med en større renovering af afdeling 19 på Sallingsundvej, Det betyder at alle skal genhuses. men ikke alle vender tilbage.

Det første spadestik på renoveringen blev taget den 2. november 2012 og undervejs i byggeriet bliver bebo-erne genhuset for en periode på 6 – 8 måneder. Halvdelen af beboerne vælger at vende tilbage efter endt renovering, og det er en af dem, der er i fokus her. 9220-bladet har snakket med Hanne Hesthaven - der netop nu er blevet genhuset.

Hanne er flyttet ind på Tambosundvej, for hendes gamle lejlighed bliver reno-veret både ude og inde. Renoveringen betyder at Sallingsundvej går fra 186 til kun 164 lejemål. Der kommer flere lejligheder på 3 værelser, færre på 2. De et-værelses lejligheder bliver helt nedlagt. Hanne flyttede på Tambosundvej i september og ved endnu ikke, hvornår hun flytter tilbage til Sallingsundvej. Men som hun siger: ”Jeg kommer tilbage, når det er færdigt”. Det ville

måske forstyrre nogle, men som Hanne siger, “Jeg har ikke noget imod forandringer, så det er nok en hjælp her”.

Hanne er flyttet fra en 2-værelses til en 3-værelses, men betaler det samme i husleje som før. Så huslejen stiger ikke, mens man er genhuset. Bliver man genhuset i en mindre lejlighed, bliver huslejen også mindre. Ligeledes bliver flytningen ”begge veje” betalt. Hanne har også fået hjælp med nedpakningen, da hun selv har svært ved at klare det.

Når Hanne vender tilbage til sin renoverede lejlighed er huslejen er ca. den samme. En væsentlig forskel er dog at huslejen efter renoveringen er eksklusive vand, der bliver nemlig sat vandure op.

Hanne er glad for genhusningen , men hun ved godt, at det er alle ikke. Beboerne var blevet lovet at flytte ind i nymalede og rengjorte lejligheder, men ikke alle har været tilfredse med standarden. Flere savner også Salling-sundvej, men så er det jo heldigt, at de kan så kan komme tilbage.

genHUsede Vender iKKe tilBage

o

Tekst og foto Borgerjournalisterne Anette Ahrens Jensen / Kirsten Jørgensen Ardal

Page 8: 9220 bladet februar -  maj 2014

I dette skoleår gennemføres den største reform af folkeskolen i mange år.

Et flertal på Christiansborg blev i foråret 2013 enige om, at den folkeskole vi kender, skal fornys. Reformen træder derfor i kraft ved skolestart 1. august 2014. Forinden er der gået et meget stort forarbejde i gang på landets skoler med at udforme den skole, som med Regeringens ord kaldes ”et faglig løft af folkeskolen”.

I Aalborg Kommune har der været arbe-jdet med at virkeliggøre reformen, og nu afventer skolerne, om den nye rådmand og det nye politiske ”skoleudvalg” vil udstikke en bestemt retning i det videre arbejde frem mod august i år.

På skolerne i Aalborg Øst – Mellervang-skolen, Tornhøjskolen og Herningvej Skole – er arbejdet i fuld gang. En ting er sikkert, forældre til nuværende og kommende børn i skolerne vil opleve en grundlæggende forandret skole allerede efter sommerferien.

Overordnet i Skolereform 2014 er kravet fra Regeringen og Folketinget, at:Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.Tilliden til og trivselen i Folkeskolen skal styrkes, blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis

Det er også et krav, at der bliver en længere og mere varieret skoledag, og timetallet for eleverne øges efter følgende model:30 timer for 0.-3. klasse33 timer for 4.-6. klasse35 timer for 7.-9. klasse

Der indføres engelsk fra 1. klasse, et andet sprog – f.eks. tysk – fra 5. klasse. Der bliver flere dansk- og matema-tiktimer, ja alle fag styrkes, herunder idræt, musik og naturfag. Endelig vil der blive lektiecafe, dog ikke obligatorisk før 2016, og der vil blive indført under-støttende undervisning og en række aktører udenfor skolen bydes ind, f.eks. idrætsforeninger. Særlig vigtigt er det, at der vil være både lærere og pædagoger i hele skoleforløbet.

Det er nu op til den enkelte skole, hvordan man vil udmønte og indføre de mange elementer. Derfor er der nu og i de kommende måneder høj aktivitet på skolerne i 9220, hvor ledelser, personale og skolebestyrelser arbejder på højtryk for, at skabe rammer og indhold i den nye skole.

Skolerne vil løbende orientere elever og forældre om processen, nærmere herom kan læses på den enkelte skoles hjemmeside, eller ved henvendelse til skolernes ledelser.

af René Arnold Knudsen, skoleleder Herningvej Skole

fornyet folkeskole efter sommerferien

Musik, drama og billedkunst bliver en del af hverda-gen på Herningevejens skole i de kommende måned-er. Skolen har nemlig fået 320.000 kroner af Børn og Ungeministeriet til at sætte gang i de kreative tilbud efter den normale skoletid.

“Vi er rigtigt glade, “ siger skoleinspektør Rene Knud-sen til 9220 bladet” Det her er en fantastisk chance til at gøre noget af det vi altid har drømt om at gøre. Vi skal have gang i alle elever fra nulte til 8 klasserne i DUS tiden og klub tiden, til at give eleverne en varieret skoledag med kreativt indhold”

Aktiviteterne kommer til at køre frem til april måned, og kommer sandsynligvis til at kulmineret med flotte opvisninger og workshops til skolen årlige skolefest.

Forsøgsperioden lægger samtidigt op til den nye skolereform, der starter til august, hvor børnene skal have en længere skoledag med flere aktivitetstil-bud.

Kroner til kreativitet

Page 9: 9220 bladet februar -  maj 2014

Der skal snart være valg til skolebestyrelserne

i Aalborg Kommunes folkeskoler. Her skal der

vælges 7 nye forældrerepræsentanter til skol-

ernes bestyrelser, herunder til de tre folkeskoler

– Mellervangskolen, Tornhøjskolen og Herning-

vej Skole – i Aalborg Øst.

Sidste valg til bestyrelserne var for 4 år siden og

siden er der sket rigtig meget i skoleverdenen,

særligt på skolerne i 9220. De er i en stor

udvikling og medvirker i forskellige udvikling-

sprojekter, bl.a. om styrkelse af faglighed,

innovation, idræt, musik, om samarbejde med

ungdomsuddannelserne. De mange udvikling-

stiltag i Aalborg Øst har fået særlig opmærk-

somhed – og anerkendelse - fra kommunens

politikere og andre skoler.

De nye bestyrelser, som formelt tiltræder ved

det nye skoleårs start i august 2014, får en helt

særlig – og vigtig – rolle, idet den store og om-

fattende Folkeskolereform træder i kraft.

Skolebestyrelserne på de tre Aalborg Øst skoler

vil indbyde til orienteringsmøde og valgmøde

inden valgene afvikles. Det kan være forskelligt

fra skole til skole, hold dig derfor orienteret via

hjemmesiden på dit barns skole.

sNArt vAlG til

skolebestyrelserNe

Lærin

gsek

sper

imen

t ros

t til s

Kyer

ne

På Mellervangskolen går to lærere, Carsten Hermansen og Charlotte Rørvig, der bliver omtalt i forskerkredse i Dan-mark, Norden og i EU, rost til skyerne for deres banebry-dende arbejde. De underviser på en helt ny måde, der gør, at eleverne elsker at lære nyt. Begreberne er “innovation og entreprenørskab”, som meget populært betyder, at man er levende og nysgerrig og

gennemfører sine planer også i den fysiske verden.

De kører såkaldte “Camps” med elev-erne i deres meget specielle rum: “Det

Skæve Rum”. Navnet hentyder netop til, at alle skæve tanker er ok, og at det er OK at

fejle. I november var Mellervangskolen således inviteret som én ud af 9 skoler fra hele Norden, til at

vise hvordan de underviste. Det var den skandinaviske tænketank Mandag Morgen og Nordisk Ministerråd, der

havde inviteret. Her kunne politikere og embedspersoner fra ministerierne ved selvsyn opleve den spændende under-

visning.

For nylig var Mellervangskolen desuden, som den eneste af de 9 udvalgte skoler, inviteret til Danmarks største innovationsmesse i Øksne-

hallen, for også her at give deres bud på deres bud på en ny undervisning. Kvarterværkstedet hjælper med selve udstillingen for Mellervangskolen, og

takker for det spændende samarbejde.

Page 10: 9220 bladet februar -  maj 2014

LeneS

DE

T SK

ER

Lige en lille hilsen til Jer læsere for at fortælle at vi er i fuld gang med planlægningen af dette års Maj-Fest, som foregår på plænen ved Astrupstien i dagene 2. - 4. maj.

Rudolfs tivoli har igen sagt at de rigtig gerne vil komme. Der kommer foldboldturnering i runderen, Benny Schumann The Clown kommer og mange andre sjove aktiviteter. Der bliver musik i det opvarmede telt, fredag og lørdag aften.Vi håber at vores store kræmmermarked, som var det største nogensinde sidste år, vil blive endnu større.Programmet kommer ud ca. en uge inden, så kig efter det. Vi håber rigtig mange familier og Aalborg Øst borgere vil støtte op om vores traditionelle Maj-Fest og dermed alle de frivillige der laver denne fest, for uden Jeres opbakning er det jo skønne spildte kræfter.

Vi glæder os til nogle hyggelige og festlige dage sammen med Jer.

Mange hilsner Anna Kirsten Olesen “Sammenhold i Øst”

Café Baby Start Øst i Sundheds- og Kvarterhuset!

Café Baby Start Øst er et tilbud til dig og evt. din partner, der venter barn eller har et barn under 1 år, hvis du: Venter barn og er under 22 år, er alene om din graviditet eller forældrerollen, har mindre end 9 års skolegang, ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet, nybagt mor med psykiske lidelser, har anden etnisk baggrund end dansk, eller oplever det som svært at være gravid eller forældre.

Der er mulighed for en festlig aften med andre kvinder. Det starter kl. 17.00 og der vil være mad, oplysning, underholdning og kulturmøder på tværs. Entre: 50 kr. Billetter kan købes på Trekanten.Hvorfor 8. marts?Kvindedagen, som officielt hedder kvindernes internationale kampdag, blev stiftet i 1910. Initiativtageren bag var Clara Zetkin. Formålet var at agitere for valgret for kvinder. I de første år blev dagen ikke fejret den 8. marts, men derimod om søndagen, hvor flere havde mulighed for at deltage. I 1914 blev dagen holdt på en søndag, som også var den 8. marts, og derefter har man holdt fast ved denne dato. I Danmark fik kvinderne stemmeret i 1915 og kvindedagen fik efterhånden et bredere indhold med fokus på kvinders forhold i Danmark og udlandet.For yderligere oplysninger henvendelse til Kvarterværkstedet.

Lørdag den 8. marts afholdes der kvindedag på Trekanten. International kvindedag på Trekanten

Tirsdag d. 25. februar 2014 kl. 15.00-17.30 åbner Sundheds- og Kvartershuset dørene op til et åbent hus arrangement.

Der vil blive opstillet stande i husets stueetage, hvor du kan møde de mange forskellige aktører, som holder til i huset.

Der vil være små konkurrencer, mulighed for at få målt blodtryk, gode tilbud og hygge hos Kaffé Fair og meget mere. Så kig forbi, se det flotte hus og lær lidt nyt om de mange tilbud, huset rummer.

Vi glæder os til at se dig!

Børnemusiker Michael Back kommer forbi huset og afholder en lille koncert for børn for barnlige sjæle kl. 16.00.

Der vil desuden være koncert med koret Rumklang kl. 17.00.

Sundheds- og Kvartershuset inviterer

Næste gratis workshop på Trekantentorsdag d. 27. februar kl. 17-21.

Tilmelding hos Dorthe: [email protected] eller 23700516

Husk elefanten!

spændte til at se det store kunstværk. Det står i Sundheds- og Kvarterhuset ved siden af det andet kunstværk ”Vandkunsten”.

Perler på en STOR pladeDen 3. december stod i perlernes tegn. Initiativtager Ditte fra Børnehave Fyrkildevej tænkte stort, og hun fik Dagtilbud Tornhøj (Børnehaverne Stjernehuset, Atlantis, Fyrkildevej, Lille Tornhøj samt vuggestuerne Tornhøj og Ribevej) med på idéen om at lave perleplader – og MANGE af dem. Resultatet blev et flot kunstværk, og selvfølgelig krævede en ordentlig fernisering. Med hjælp fra 9220’s medarbejdere Mette og Lotte kom 186 børn og 41 voksne glade og

Det var den afsluttende bemærkning, da Danske Handicaporganisationer rundede en lørdag i november af for modul 1 og 2 på kurset ”Mangfoldighed i Foreningslivet” på Trekanten i Aalborg Øst. Elefanten skal minde os alle om, at vi skal passe på med at sætte andre i bås.

Vi er mere end vores handicap, tørklæde, oprindelse eller job. Der var en mangfoldighed af 11 frivillige foreninger samlet for at blive skarpere på inklusion af personer med handicap og etnisk minoriteter. Det helt afgørende for at dagen og budskabet om mangfoldig inklusion blev en succes.

En deltager sagde om sit udbytte af kurset: ”Opmærksomhed på at et handicap også kan give fordele. Eksempelvis kan en blind ikke se en muslimsk kvindes tørklæde og vil således ikke have mulighed for at falde for at dømme hende på udseendet.”

....til åbent hus!SI

DE

N S

IDST

Kom og vær med

Kontakt: [email protected] eller [email protected]. Se: www.facebook.com/CafeBabyStart (Facebookside for Café Baby Start Øst kommer snart)

Finansieret gennem Sundhedsstyrelsens satspuljemidler og forløber foreløbig over 4 år.

Her er der altid en sundhedsplejerske og en jordemoder til rådighed, så du kan få en snak, råd og vejledning vedr. graviditet, fødsel, barnets udvikling osv. Desuden vil der være oplæg om relevante emner omkring det at vente og have barn, fødselsforberedelse i grupper og undervisning i babymassage. Her kan du møde andre forældre og kommende forældre. Café Baby Start Øst holder åben hver onsdag kl. 12-16 i Sundheds- og Kvarterhuset i Sundhedsplejens lokaler. Café Baby Start holder også åbent i Aalborg jordemodercenter(Dag Hammerskjoldsgade) fra kl. 10-16 hver fredag. Du kan bare møde op, men er også velkommen til at kontakte sundhedsplejerske Maria Sand eller jordemoder Ane Bache.

Du kan læse mere om åbent hus arrangementet på Sundheds- og Kvartershusets hjemmesidewww.sk.abhim.dk under ”arrangementer”.

Page 11: 9220 bladet februar -  maj 2014

LeneS

DE

T SK

ER

Lige en lille hilsen til Jer læsere for at fortælle at vi er i fuld gang med planlægningen af dette års Maj-Fest, som foregår på plænen ved Astrupstien i dagene 2. - 4. maj.

Rudolfs tivoli har igen sagt at de rigtig gerne vil komme. Der kommer foldboldturnering i runderen, Benny Schumann The Clown kommer og mange andre sjove aktiviteter. Der bliver musik i det opvarmede telt, fredag og lørdag aften.Vi håber at vores store kræmmermarked, som var det største nogensinde sidste år, vil blive endnu større.Programmet kommer ud ca. en uge inden, så kig efter det. Vi håber rigtig mange familier og Aalborg Øst borgere vil støtte op om vores traditionelle Maj-Fest og dermed alle de frivillige der laver denne fest, for uden Jeres opbakning er det jo skønne spildte kræfter.

Vi glæder os til nogle hyggelige og festlige dage sammen med Jer.

Mange hilsner Anna Kirsten Olesen “Sammenhold i Øst”

Café Baby Start Øst i Sundheds- og Kvarterhuset!

Café Baby Start Øst er et tilbud til dig og evt. din partner, der venter barn eller har et barn under 1 år, hvis du: Venter barn og er under 22 år, er alene om din graviditet eller forældrerollen, har mindre end 9 års skolegang, ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet, nybagt mor med psykiske lidelser, har anden etnisk baggrund end dansk, eller oplever det som svært at være gravid eller forældre.

Der er mulighed for en festlig aften med andre kvinder. Det starter kl. 17.00 og der vil være mad, oplysning, underholdning og kulturmøder på tværs. Entre: 50 kr. Billetter kan købes på Trekanten.Hvorfor 8. marts?Kvindedagen, som officielt hedder kvindernes internationale kampdag, blev stiftet i 1910. Initiativtageren bag var Clara Zetkin. Formålet var at agitere for valgret for kvinder. I de første år blev dagen ikke fejret den 8. marts, men derimod om søndagen, hvor flere havde mulighed for at deltage. I 1914 blev dagen holdt på en søndag, som også var den 8. marts, og derefter har man holdt fast ved denne dato. I Danmark fik kvinderne stemmeret i 1915 og kvindedagen fik efterhånden et bredere indhold med fokus på kvinders forhold i Danmark og udlandet.For yderligere oplysninger henvendelse til Kvarterværkstedet.

Lørdag den 8. marts afholdes der kvindedag på Trekanten. International kvindedag på Trekanten

Tirsdag d. 25. februar 2014 kl. 15.00-17.30 åbner Sundheds- og Kvartershuset dørene op til et åbent hus arrangement.

Der vil blive opstillet stande i husets stueetage, hvor du kan møde de mange forskellige aktører, som holder til i huset.

Der vil være små konkurrencer, mulighed for at få målt blodtryk, gode tilbud og hygge hos Kaffé Fair og meget mere. Så kig forbi, se det flotte hus og lær lidt nyt om de mange tilbud, huset rummer.

Vi glæder os til at se dig!

Børnemusiker Michael Back kommer forbi huset og afholder en lille koncert for børn for barnlige sjæle kl. 16.00.

Der vil desuden være koncert med koret Rumklang kl. 17.00.

Sundheds- og Kvartershuset inviterer

Næste gratis workshop på Trekantentorsdag d. 27. februar kl. 17-21.

Tilmelding hos Dorthe: [email protected] eller 23700516

Husk elefanten!

spændte til at se det store kunstværk. Det står i Sundheds- og Kvarterhuset ved siden af det andet kunstværk ”Vandkunsten”.

Perler på en STOR pladeDen 3. december stod i perlernes tegn. Initiativtager Ditte fra Børnehave Fyrkildevej tænkte stort, og hun fik Dagtilbud Tornhøj (Børnehaverne Stjernehuset, Atlantis, Fyrkildevej, Lille Tornhøj samt vuggestuerne Tornhøj og Ribevej) med på idéen om at lave perleplader – og MANGE af dem. Resultatet blev et flot kunstværk, og selvfølgelig krævede en ordentlig fernisering. Med hjælp fra 9220’s medarbejdere Mette og Lotte kom 186 børn og 41 voksne glade og

Det var den afsluttende bemærkning, da Danske Handicaporganisationer rundede en lørdag i november af for modul 1 og 2 på kurset ”Mangfoldighed i Foreningslivet” på Trekanten i Aalborg Øst. Elefanten skal minde os alle om, at vi skal passe på med at sætte andre i bås.

Vi er mere end vores handicap, tørklæde, oprindelse eller job. Der var en mangfoldighed af 11 frivillige foreninger samlet for at blive skarpere på inklusion af personer med handicap og etnisk minoriteter. Det helt afgørende for at dagen og budskabet om mangfoldig inklusion blev en succes.

En deltager sagde om sit udbytte af kurset: ”Opmærksomhed på at et handicap også kan give fordele. Eksempelvis kan en blind ikke se en muslimsk kvindes tørklæde og vil således ikke have mulighed for at falde for at dømme hende på udseendet.”

....til åbent hus!

SID

EN

SID

ST

Kom og vær med

Kontakt: [email protected] eller [email protected]. Se: www.facebook.com/CafeBabyStart (Facebookside for Café Baby Start Øst kommer snart)

Finansieret gennem Sundhedsstyrelsens satspuljemidler og forløber foreløbig over 4 år.

Her er der altid en sundhedsplejerske og en jordemoder til rådighed, så du kan få en snak, råd og vejledning vedr. graviditet, fødsel, barnets udvikling osv. Desuden vil der være oplæg om relevante emner omkring det at vente og have barn, fødselsforberedelse i grupper og undervisning i babymassage. Her kan du møde andre forældre og kommende forældre. Café Baby Start Øst holder åben hver onsdag kl. 12-16 i Sundheds- og Kvarterhuset i Sundhedsplejens lokaler. Café Baby Start holder også åbent i Aalborg jordemodercenter(Dag Hammerskjoldsgade) fra kl. 10-16 hver fredag. Du kan bare møde op, men er også velkommen til at kontakte sundhedsplejerske Maria Sand eller jordemoder Ane Bache.

Du kan læse mere om åbent hus arrangementet på Sundheds- og Kvartershusets hjemmesidewww.sk.abhim.dk under ”arrangementer”.

Page 12: 9220 bladet februar -  maj 2014

Kom og Kvit – KaffeTil dig der har deltaget i kom og kvit eller overvejer det.Har du lyst til at mødes med dem DU har gået på kurset med, eller tale med en rådgiver – så kom og vær med! Vi byder på kaffe og lidt til maven.

Vi mødes den 4. marts, fra klokken: 17 – 18 I sundheds- og kvarterhuset.

15. marts Standerhejsning i KB81 - Fodboldklubbens ungdomsafdeling starter udendørs sæsonen kl 10:00 med standerhejsning foranTornhøj Idrætscenter. Samme dag er der åbent hus i FitnessØ - Motionscenter i Tornhøj Idrætscenenter - Se programmet på hjemmesiden: www.fitnessø.dk

Nu har Tornhøj Idrætscenter fået deres egne Cheerleaders. Foreningen er flyttet over fjorden fra Nørresundby, hvor den startede i 2012, og dyrker konkurrencecheerleading. “Det vil sige, at vi bruger størstedelen af vores energi på at deltage til forskellige konkur-rencer, ofte 2-3 pr. sæson. Vi laver derudover også opvisninger og shows i forskellige sam-menhæng, men vi bruger så ikke tid på at tage på stadion til kampe hver weekend.” siger Ann-Cathrine Skou, formand for Jam Aalborg.

Til DM i marts fik klubben 2 guldmedaljer og en bronze, så det kræver et vist engangement at være med. “Teamwork er nøgleordet i Cheerleading, for man er afhængig af at alle udø-vere på et hold er til stede...se selv fotoet. Der findes Cheerleaders i flere forskellige aldre, ja, også drenge kan skam være med!

Se mere på www.jamaalborg.dk,

hAr du tjek på diN suNdhed?Det er gratis at deltage – du kan få målt: Blodtryk, blodsukker, BMI og fedtprocent, blodets indhold af kulilte i Sundhedshjørnet. Du finder det i Sundheds- og Kvarterhuset påFyrkildevej. Hver torsdag fra kl. 13–17 (tidsbestilling er ikke nødvendig!).

Kom ned og få en uforpligt-ende samtale med Bente.

mere Nyt frA torNhØj idræts-CeNTer

Page 13: 9220 bladet februar -  maj 2014

Lørdag 1. februarKl. 19 TrekantenSom

alisk Støttefest for Tyfonofre i Som

alia. Entre 100,-

Weekenden 1. – 2. februar

Kl. 8-22 Gigantium

DM

i Futsal, begge dage

Tirsdag 4 februarKL. 14 Trekanten Højskolecafe m

ed Jens Topholm om

Aalborg Ø

stEntré 50,- inkl. kaffe og kageKl.19.30 Trekanten Velkom

stkoncert for Aalborg Country M

usic Club kr. 125,-

Onsdag 5. februar

kl. 19 Logen SølystBorgerforeningen holder bankospil.

Fredag 7. februarKl. 10 Sm

edegårdenBorgerhjæ

lp Øst

- Stiftende generalforsamling.

Lørdag 8. februarKl. 10.15 TrekantenM

ichael Back holder Musikalsk Legestue

Pris 50,- Kl. 11.30 Fjolletrolde koncert Pris 50,-

Tirsdag 11. februar Kl. 17-18.30 Trekanten9220 De Frivillige - For alle der vil skabe sjove ferieaktiviteter. Henv. Jens Christian, tlf.: 61787466Kl. 19 N

ørre Tranders KirkecenterForedrag: ”Læ

ge i verdens brænd-

punkter” v/ Wiera Lorentzen Fri entré.

Kaffebord á 20,-

Kl. 19.30 Trekanten Svend Erik Larsen spiller Irsk folkem

usik Entre 20,-G

igantium

Aalborg Pirates - Rungsted

Onsdag 12. februar

Gigantium

Aalborg Håndbold - M

ors Thy

Torsdag 13. februarKl. 19 TrekantenForedrag: “Biffen i Aalborg i 50’ erne og 60’erne” Entré: 90,-

Fredag 14. februarG

igantium

Aalborg Pirates – Odense

Lørdag 15. februarkl. 12 Trekanten Syng, spis og væ

r glad matine m

ed frokostti

lbudPris inkl. 3 stk sm

ørrebrød 75,-

Søndag 16. februarG

igantium

Aalborg Pirates - HerlevG

igantium

CL Kamp Aalborg Håndbold - Gorenje

Velenje

Tirsdag 18. februarKl. 19 Sundheds- og KvarterhusetBorgerforum

smøde – alle er velkom

ne

Onsdag 19. februar

Gigantium

Aalborg Håndbold – Sønderjyske

Onsdag 19. - Torsdag 20. februar

Kl. 14 - 16 TrekantenKreative W

orkshops lav sjove ting af skrot, skidt og skram

mel. Gratis

Torsdag 20.februarKl. 12 - 16 TrekantenKom

og leg med 9220 De frivillige. Gratis

Weekenden 22.-23. februar

Gigantium

- Loppemarked

Søndag 23. februarG

igantium - Aalborg Pirates – Esbjerg

Mandag 24. februar

Kl. 15 TrekantenSyng Sam

men m

ed Visens Venner.Entre 30,- inkl. kaffe / kage

Tirsdag 25. februarKl.19 TrekantenForedrag m

ed Hanne Vibeke Holst Entré: 170,-G

igantium

Aalborg Pirates - Sønderjyske

Onsdag 26. februar

Gigantium

Aalborg Håndbold - GOG

Torsdag 27. februarKl. 17-21 TrekantenDobbeltm

inoriteter: Workshop om

m

angfoldighed i foreningslivet.Tilm

elding hos Dorthe på dsc@

handicap.dk / 2370 0516. Gratis

Tirsdag 25. februarkl. 19 Sundheds og Kvartershuset, Foredrag : Lev m

ed din travlhed. Tilm

elding: FOKU

S Folkeoplysning – tlf. 9930 1000. w

ww

.center-for-trivsel.dkE: 85,-

FEBRUARTil DM i marts fik klubben 2 guldmedaljer og en bronze, så det kræver et vist engangement at være med. “Teamwork er nøgleordet i Cheerleading, for man er afhængig af at alle udø-vere på et hold er til stede...se selv fotoet. Der findes Cheerleaders i flere forskellige aldre, ja, også drenge kan skam være med!

Se mere på www.jamaalborg.dk,

Page 14: 9220 bladet februar -  maj 2014

sjove

ferie

aktiv

itete

r. He

nv. J

ens C

hris-

tian,

tlf.:

617

8746

6Kl

. 19

Trek

ante

nFo

redr

ag o

m A

albo

rg Ø

st (A

OF)

Kirs

ten

Mar

tha

Hans

enEn

tré:

90,

-Kl

. 19

Trek

ante

n Ve

nnea

ften

med

Vise

ns V

enne

rEn

tré

50,-

/ med

lem

mer

gra

tis

Tors

dag

13. m

arts

Kl

. 14-

16

FC S

med

egår

den

Skak

klub

mes

ters

kabe

rne

Aalb

org

Øst

Ar

r: 9

220

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Chok

olad

ewor

ksho

pPr

is: 1

50,-

inkl

. mat

eria

ler

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Fore

drag

: “Sh

out i

t out

” om

Kvi

ndel

ige

Blue

smus

iker

e Pr

is: 9

5,-

Kl. 1

9.30

Tre

kant

enKo

ncer

t med

Pet

er A

brah

amse

n -

solo

Pris:

125

,-

Lørd

ag 1

5. m

arts

Kl. 1

0-13

Tre

kant

enSk

andi

a Sa

mle

rtræ

fGr

atis e

ntré

Kl. 2

1 G

igan

tium

Ko

ncer

t Ras

mus

See

bach

In

gen

Kan

Love

Dig

I m

orge

n To

ur 2

014

Sønd

ag 1

6. m

arts

Kl. 1

0 i S

omm

erfu

glen

/ V

edst

edve

jIn

fom

øde

om S

omm

erfu

gleh

aver

neYd

erlig

ere

info

rmati

on:

Kl. 8

-12

Inge

Sol

vej T

hom

sen

tlf:

2398

0657

/ in

geso

lvej

@gm

ail.c

om.

Kl. 1

4-18

Ann

i Sch

ultz

, tlf:

617

7 42

03

Man

dag

17.m

arts

Kl. 1

7 Tr

ekan

ten

Fore

drag

om

Fre

mtid

sfor

skni

ng10

tend

ense

r mod

år 2

020

Pris:

95,

-

Tirs

dag

18. m

arts

Kl

. 19

Trek

ante

nBo

rger

foru

msm

øde

– al

le e

r vel

kom

ne ti

l at

del

tage

i de

batte

n om

byd

elen

Kl. 1

9.30

Tre

kant

enCo

inoff

erko

ncer

t: Vi

nder

af å

rets

Lørd

ag 1

. mar

tsKl

. 11

Trek

ante

nFa

stel

avn

og Tø

ndes

lagn

ing

Brun

ch fr

a kl

. 11.

30

Gig

antiu

m

DGI F

orår

sopv

isnin

g

Sønd

ag 2

. mar

tsKl

. 14

Nør

re T

rand

ers K

irke

Fast

elav

nsgu

dstje

nest

e

Tirs

dag

4. m

arts

Kl.1

0–16

Gig

antiu

mKa

rrie

rem

esse

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Fore

drag

: sen

sitive

bør

n og

ung

eEn

tré:

110

,-Kl

. 19.

30 N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eKo

ncer

t: ”H

its’n

Hot

s” fe

stlig

kon

cert

, m

ed m

usik

fra

popu

lære

mus

ical

s og

oper

etter

.Kl

. 20

Trek

ante

n Ko

ncer

t med

Ern

est R

ay E

vere

tt

Aalb

org

Coun

try

Mus

ic C

lub

Pris

90,-

/ 70,

- for

med

lem

mer

Ons

dag

5. m

arts

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Fore

drag

“Hu

sker

du

50 o

g 60

’ern

e i

Aalb

org?

” (A

OF)

Kr.

90,-

Kl. 1

9 Lo

gen

Søly

stBo

rger

fore

ning

en h

olde

r ban

kosp

il.

Lørd

ag 8

. mar

ts

Kl. 1

7 Tr

ekan

ten

Inte

rnati

onal

Kvi

nded

ag v

/ Kva

rter

værk

-st

edet

og

9220

E: 5

0,- /

bør

n 25

Sønd

ag 9

. mar

ts”T

o tim

er k

an re

dde

et li

v” -

Sogn

eind

-sa

mlin

g fo

r Fol

keki

rken

s Nød

hjæ

lpVi

l du

sam

le in

d? K

onta

kt In

ger J

ense

n tlf

. 981

5 52

53

Tirs

dag

11. m

arts

Kl. 1

7-18

.30

Trek

ante

n92

20 D

e Fr

ivill

ige

- For

alle

der

vil

skab

e

Song

writ

er B

andb

attle

.En

tré:

20,

- (Sp

is Da

nsk)

Ons

dag

19. m

arts

Kl. 1

7.00

-18.

30 L

ogen

( Rø

rdal

)Bø

rneg

udst

jene

ste

Tors

dag

20. m

arts

Kl. 1

4.30

Nør

re T

rand

ers K

irke

Fore

drag

: ”Ki

rken

den

er e

t gam

mel

t hus

også

vor

es k

irke

i Nør

re T

rand

ers”

v/

Torb

en W

inkle

r og P

oul E

rik Fø

ns Sø

rens

en

Fri E

ntrè

. Kaff

ebor

d á

20,-

Kl. 1

7 Tr

ekan

ten

Det u

kend

te K

øben

havn

tips

og

tric

ks

grati

s - ti

lmel

ding

: aal

borg

bibl

iote

kern

e.dk

Kl. 1

9.30

Tre

kant

enFo

redr

ag m

ed G

itte

Horn

shøj

Kr. 1

50,-

inkl

forf

riskn

ing

i pau

sen.

Lørd

ag 2

2. m

arts

Kl

. 10-

16 T

reka

nten

Kr

eativ

Insp

iratio

ns M

esse

- sm

ykke

r, te

kstil

er, h

obby

kun

sthå

ndvæ

rk.

Køb

en b

od, k

un 1

00,-

inkl

. bru

nch

ww

w.tr

ekan

ten.

info

. Gra

tis e

ntré

Tirs

dag

25. m

arts

Kl. 1

4 Tr

ekan

ten

Højsk

olec

afe

med

Ole

Hel

mig

Entr

é 75

,- in

kl k

affe

og k

age

Ons

dag

26. m

arts

Kl. 1

9 Su

ndhe

ds o

g kv

arte

rshu

set

Fore

drag

: Tan

kens

kra

ft. v

/ La

rs O

verv

ad

Nie

lsen.

- vi

skab

er v

ores

virk

elig

hed,

ud

fra

vore

s måd

e at

tænk

e på

. E: 8

5,-

FOKU

S Fo

lkeo

plys

ning

tlf

9930

100

0Kl

. 19:

Tre

kant

enM

øde

i mol

- m

ed fo

rfatt

eren

Lisb

eth

Neb

elon

g Kr

. 95,

- ink

l. ka

ffe /

brød

Tors

dag

27. m

arts

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Fore

drag

om

rftet

i Aa

lbor

g K

r. 90

,-Kl

. 19.

30 T

reka

nten

Thes

sink

og M

ølle

r – B

lues

kon

cert

En

tré

200,

-

Fred

ag 2

8. m

arts

Kl. 2

0 G

igan

tium

Ko

ncer

t med

An

drea

Ber

g - d

en ty

ske

schl

ager

-dr

onni

ng.

MAR

TS

Page 15: 9220 bladet februar -  maj 2014

KIR

KE

SID

ER

NE

SogneudflugtSæt allerede nu kryds i kalenderen onsdag den 11. juni 2014, hvor Nørre Tran-ders Kirke arrangerer den årlige sommerudflugt. Hvor turen går hen i år vil blive annonceret på et senere tidspunkt i Vejgaard Avis, 9220-magasinet og på kirkens hjemmeside.

GUDSTJENESTEPLANLOGEN (Sølystvej 6) RØRDAL

FEBRUARSø.16.: Septuagesima........MARTSSø.2.: Fastelavn...................Sø.16.: 2.s. i fasten..............Ons.19.: Børnegudstj..........Sø.30.: Midfaste.................APRILSøn.20.: Påskedag...............MAJSø.4.: 2. s. e. påske.............Sø.18.: 4. s. e. påske............

”SMEDEGÅRDEN”

FEBRUARTi. 18..............MARTS Ti.4................Ti.18. .............APRILTi.1.................Ti.15...............Ti.29...............MAJTi.13...............Ti.27...............

10.30 Kristiansen

10.30 Borré10.30 Mølgaard17.00 Borré10.30 Kristiansen

10.30 Kristiansen

10.30 Mølgaard10.30 Borré

14.00 Borré

14.00 Borré14.00 Mølgaard

14.00 Kristiansen14.00 Mølgaard14.00 Borré

14.00 Kristiansen14.00 Mølgaard

KirkebilSognets beboere og sognebåndsløsere kan få gratis transport til højmesser i Nørre Tranders og Rørdal kirker og til sogneeftermiddage og sogneaftener i Nørre Tran-ders Kirkecenter.

Henvendelse til kordegnekontoret, tlf: 98 15 72 05. Åbningstider: mandag-fredag kl.9.00-12.30, torsdage kl.16.00-18.00.

NØRRE TRANDERS KIRKE

FEBRUARSø.16.: Septuagesima...........Sø.23.: Seksagesima..............MARTS.Lø.1.: Dåbsgudstjeneste.......Sø.2.: Fastelavn.....................Sø.2.Fastelavnsgudstjeneste.Sø.9.: 1. s. i fasten.................Sø.16.: 2. s. i fasten...............Sø.23.: 3. s. i fasten...............Sø.30.: Midfaste....................APRILTo.3.: Familiegudstjeneste....Lø.5.: Dåbsgudstjeneste........Sø.6.: Mariæ BebudelsesdagSø.13.: Palmesøndag.............To.17.: Skærtorsdag..............Fre.18.: Langfredag...............Sø.20.: Påskedag....................Ma.21.: 2. påskedag..............Sø.27.: 1. s. e. påske..............MAJLø.3.: Dåbsgudstjeneste........Sø.4.: Konfirmation...............To.8.: Tordenkalvens føds.....

Sø.11.: Konfirmation..............Sø.11.: Konfirmation..............Fr.16.: St. Bed. Konfirmation..Fr.16.: St. Bed. Konfirmation.Sø.18.: Konfirmation.............Sø.25.: 5. s. e. påske.............

10.00 Mølgaard10.00 Kristiansen

11.00 Kristiansen10.00 Kristiansen14.00 Kristiansen10.00 Borré10.00 Borré10.00 Kristiansen10.00 Borré

17.00 Borré11.00 Borré10.00 Mølgaard10.00 Borré10.00 Mølgaard10.00 Kristiansen10.00 Borré10.00 Mølgaard10.00 Borré

11.00 Mølgaard10.00 Borré17.00 Kristiansen/Borré/Mølgaard9.00 Borré11.00 Mølgaard9.00 Kristiansen11.00 Mølgaard10.00 Kristiansen10.00 Mølgaard

Page 16: 9220 bladet februar -  maj 2014

KIR

KE

SID

ER

NE

Koncert: “Hits ‘n Hots”Tirsdag den 4. marts kl. 19.30 i Nørre Tranders KirkeKoncerten består af highlights fra både den klassiske musikhistorie og fra musicalens verden. Medvirkende: Margrethe Smedegaard (sopran), Morten Porsborg (baryton) og Christina Beltoft (akkompagnatør). Alle er velkomne – Fri entré.

Koncert med Jutlandia Saxophone QuartetTirsdag den 1. april kl. 19.30 i Nørre Tranders KirkeKlassisk musik for fire saxofoner er Jutlandia Saxophone Quartets varemærke. Deres repertoire spænder vidt - fra det originale repertoire for saxofonkvartet til dristige bearbejdelser af klassiske værker. Under koncerten introduceres værkerne i et levende og uhøjtidligt sprog.Alle er velkomne - Fri entré.

Læge i verdens brændpunkter v/ Wiera Lorentzen Tirsdag den 11. februar kl. 19.00 i Nørre Tranders Kirkecenter. Bemærk tidspunktet.Wiera Lorentzen er en af Danmarks mest erfarne krigslæger, som har oplevet flere krige end mange soldater. Hun har beskrevet sit begivenhedsrige liv i sin bog Mamma Doc – krigslæge på mission. Hun er født i Polen af en russisk mor og med en jødisk far, og på grund af antisemitismen i efterkrigstiden flygtede familien til Danmark, hvor Wiera uddannede sig til læge. Som læge er hendes syn på krigen et ganske andet end det, man møder i traditionelle bøger skrevet af soldater, for Wiera Lorentsen er bare en ”doc”, der egentlig slet ikke bryder sig om våben. Hun giver os sin personlige beretning om, hvad der sker, når danskerne drager i krig, og hvilke tragedier det medfører. Alle er velkomne - Fri entré. Kaffebord á 20 kr.

Hjælp voldsofre - Sæt ofret i centrum v/ Sarah Kruse Tirsdag den 8. april kl. 19.30 i Nørre Tranders Kirkecenter.Sarah Kruse fra foreningen Hjælp Voldsofre fortæller sin gribende og hudløst ærlige historie om den nat, hvor hun blev voldtaget, og om den efterfølgende kamp tilbage til livet. Sarah Kruse præsenterer også fotoprojektet ”Sæt ofret i centrum” med de grænse-overskridende og blodige billeder, som viser den virkelighed, vi lever i, men som mange lukker øjnene for. Se mere om fotoprojek-tet på www.voldsofre-nord.dk Alle er velkomne - Fri entré. Kaffebord á 20 kr.

KONCERTER

SOGNEAFTENER

Page 17: 9220 bladet februar -  maj 2014

KIR

KE

SID

ER

NE

Møder i Nørre Tranders menighedsrådMenighedsrådets møder er offentlige. Der afholdes i vinter/foråret møder tirsdagene den 25. februar, den 25. marts, den 29. april samt onsdagene den 21. maj og den 18. juni. Alle møder er kl. 19.00 og forgår i Nørre Tranders Kirkecenter, Lemvigvej 100.

SOGNEEFTERMIDDAGEKirken den er et gammelt hus - Også vores kirke i Nørre Tranders Torsdag den 20. marts kl. 14.30 v/ Torben Winkler og Poul Erik Føns SørensenKender du din egen/sognets kirke? Hvis du ikke gør eller bare gerne vil vide mere, så kom til denne sogneeftermiddag, hvor Tor-ben Winkler og Poul Erik Føns Sørensen vil fortælle om kirkens historie, arkitektur og udstyr – herunder kirkens kalkmalerier.Vi mødes i kirken kl. 14.30. Efter en times tid tager vi til kirkecentret for at drikke kaffe og fortsætter med historier om vores og andre kirkers beliggenhed i Himmerland, kalkmaleriernes historie og et par skrøner om oldtidshøjen nord for kirken.Eventuel nødvendig transport mellem kirke og kirkecenter løser vi undervejs.Alle er velkomne. Fri entré. Kaffebord à 20 kr.

Nyt hold i babysalmesangI babysalmesangen stimuleres børnene via musik, sang, rytmik og motoriklege. Babysalmesangen giver desuden rig mulighed for støtte i dåbsoplæringen af barnet, og der vil være mulighed for at få uddybet spørgsmål ved den efterfølgende kaffe og hygge i dåbslokalet. Holdet henvender sig til børn i alderen 3-9 mdr. i følgeskab med mor eller far. Undervisningen strækker sig over 10 undervisnings-gange med start 24. januar 2014 kl. 10.00-11.30, og det er gratis at deltage. Det er muligt at støde til i løbet af sæsonen, såfremt der er plads.Er du interesseret i at deltage, kan du kontakte sognemedhjælper Helle Krogsbøll på tlf. 98 15 75 78.

Fastelavnsgudstjeneste - Søndag den 2. marts kl. 14.00 i Nørre Tranders KirkeOgså i år holder Nørre Tranders Kirke fastelavnsgudstjeneste i samarbejde med FDF. Først er der gudstjeneste for hele familien i kirken, hvor børn og voksne opfordres til at komme festligt udklædte. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning med varm kakao og fastelavnsboller i Nørre Tranders Kirkecenter. Der vil som altid være præmier til kattekonge og kattedronning, og præmier for den bedste og den sjoveste udklædning. Kom og være med – det er gratis at deltage.

BØRNEARRANGEMENTER

Mother Teresa KlubbenMother Teresa Klubben holder møder mandage kl. 14 i Nørre Tranders Kirkecenter den 10. marts, 14. april og 12. maj.Interesserede er velkomne til at kontakte Else Friis-Pedersen på tlf. 98 15 71 83

Børnegudstjeneste - Onsdag den 19. marts kl. 17.00-18.30 i Logen (Rørdal)Ved denne korte gudstjeneste i børnehøjde med sognepræst Inger Borré skal vi høre om Noah og være med til at lave en regnbue. Hvem er Noah, og hvor mange farver skal der til for at lave en regnbue? Efter gudstjenesten er der aftensmad til hele familien bestående af pizza. Det er gratis at deltage, også selv om man ikke bor i sognet – så kom og vær med til gudstjeneste, hygge og aftensmad i Logen.

Page 18: 9220 bladet februar -  maj 2014

VEJVISERSOGNEPRÆSTER

Inger Due BorréKirkebogsfører og begravelsesmyndighedRibevej 47, 9220 Aal. Ø, tlf: 25 31 79 00 / 98 15 70 01. E-mail: [email protected]æffes hverdage (undtagen mandag og lørdag) kl. 11.30-12.30 eller efter aftale.

Per SørensenGøttrupvej 18, tlf. 98 15 87 52 – E-mail: [email protected]æffes hverdage (undtagen mandag og lørdag) kl. 11.30-12.30 eller efter aftale.Per Sørensen er pt. sygemeldt. Pastor Villy Mølgaard er konstitueret i stillingen i sygdomsperioden.

Jens Kristian KristiansenPontoppidanstræde 25, tlf. 98 15 72 08 – E-mail: [email protected]æffes onsdag-fredag kl.10.30-12.30 eller efter aftale.

Villy Mølgaard Tlf. 98 13 69 90/ 40 46 83 23 - E-mail: [email protected]

Besøg af præsten:Præsten kommer gerne på besøg i hjemmet, på plejehjemmet eller hospitalet. Der er også mulighed for at modtage nadver under sådan et besøg. Ring blot til en af præsterne. Vi kommer meget gerne, når der er brug for en samtale.

KORDEGNEKONTORET

Lemvigvej 100, tlf: 98 15 72 05, fax 98 15 76 06E-mail: [email protected]: Inge-Lise VistisenKordegn: Helle Holst DaugaardÅbningstider: Hverdage kl. 9.00-12.30 - torsdag tillige kl. 16.00-18.00

Dåb, bryllup, bisættelse/begravelseaftales på kordegnekontoret eller hos en af præsterne.

NØRRE TRANDERS KIRKE

Lemvigvej 61, Nørre TrandersHjemmeside: www.nrtranders.dk

Nørre Tranders KirkegårdskontorLemvigvej 61, tlf: 98 15 45 48Åbningstider: Hverdage kl. 11.00-12.00

PersonaleOrganist: Christina Beltoft Mortensen – tlf. 61 71 91 73Organistassistent: Galina Jakobsen – tlf. 22 10 78 27Sognemedhjælper: Helle Krogsbøll – tlf. 98 15 75 78 – [email protected]: Karsten Henriksen – tlf. 22 10 78 26Kirketjener: Jane Mikkelsen – tlf. 22 10 78 25Kirkeværge: Poul Møller – tlf. 20 40 35 63Menighedsrådsformand: Ingelise Pedersen – tlf. 98 15 33 44Kasserer: John Pedersen – tlf. 21 29 34 64Regnskabsfører: Ole Dahl – tlf. 98 18 67 87 – [email protected]

RØRDAL KIRKE

Ringer og graver: Per Poulsen – tlf. 20 22 17 14Kirkeværge: Poul Erik Kristiansen – tlf. 40 61 17 72Menighedsrådsformand: Tage Thomsen – tlf. 98 16 43 01Kasserer: Birgit Abrahamsen – tlf. 98 11 17 18Regnskabsfører: Ole Dahl – tlf. 98 18 67 87 – [email protected]

Fornyelse af gravsteder i Rørdal kan ske ved henvendelse til kirkeværgen.Hvis man vil bese kirken, rettes henvendelse til graveren eller formanden.

MATERIALE TIL “DET SKER I 9220”

Kirkestoffet i 9220 udgives af Nørre Tranders Menighedsråd.

Kirkestof til næste nummer af 9220 (maj - august 2014) skal være Ingelise Pedersen, Lemvigvej 100, 9220 Aalborg Øst, eller [email protected] i hænde senest den 21. marts 2014.

KIR

KE

SID

ER

NE

Page 19: 9220 bladet februar -  maj 2014

VEJVISERSOGNEPRÆSTER

Inger Due BorréKirkebogsfører og begravelsesmyndighedRibevej 47, 9220 Aal. Ø, tlf: 25 31 79 00 / 98 15 70 01. E-mail: [email protected]æffes hverdage (undtagen mandag og lørdag) kl. 11.30-12.30 eller efter aftale.

Per SørensenGøttrupvej 18, tlf. 98 15 87 52 – E-mail: [email protected]æffes hverdage (undtagen mandag og lørdag) kl. 11.30-12.30 eller efter aftale.Per Sørensen er pt. sygemeldt. Pastor Villy Mølgaard er konstitueret i stillingen i sygdomsperioden.

Jens Kristian KristiansenPontoppidanstræde 25, tlf. 98 15 72 08 – E-mail: [email protected]æffes onsdag-fredag kl.10.30-12.30 eller efter aftale.

Villy Mølgaard Tlf. 98 13 69 90/ 40 46 83 23 - E-mail: [email protected]

Besøg af præsten:Præsten kommer gerne på besøg i hjemmet, på plejehjemmet eller hospitalet. Der er også mulighed for at modtage nadver under sådan et besøg. Ring blot til en af præsterne. Vi kommer meget gerne, når der er brug for en samtale.

KORDEGNEKONTORET

Lemvigvej 100, tlf: 98 15 72 05, fax 98 15 76 06E-mail: [email protected]: Inge-Lise VistisenKordegn: Helle Holst DaugaardÅbningstider: Hverdage kl. 9.00-12.30 - torsdag tillige kl. 16.00-18.00

Dåb, bryllup, bisættelse/begravelseaftales på kordegnekontoret eller hos en af præsterne.

NØRRE TRANDERS KIRKE

Lemvigvej 61, Nørre TrandersHjemmeside: www.nrtranders.dk

Nørre Tranders KirkegårdskontorLemvigvej 61, tlf: 98 15 45 48Åbningstider: Hverdage kl. 11.00-12.00

PersonaleOrganist: Christina Beltoft Mortensen – tlf. 61 71 91 73Organistassistent: Galina Jakobsen – tlf. 22 10 78 27Sognemedhjælper: Helle Krogsbøll – tlf. 98 15 75 78 – [email protected]: Karsten Henriksen – tlf. 22 10 78 26Kirketjener: Jane Mikkelsen – tlf. 22 10 78 25Kirkeværge: Poul Møller – tlf. 20 40 35 63Menighedsrådsformand: Ingelise Pedersen – tlf. 98 15 33 44Kasserer: John Pedersen – tlf. 21 29 34 64Regnskabsfører: Ole Dahl – tlf. 98 18 67 87 – [email protected]

RØRDAL KIRKE

Ringer og graver: Per Poulsen – tlf. 20 22 17 14Kirkeværge: Poul Erik Kristiansen – tlf. 40 61 17 72Menighedsrådsformand: Tage Thomsen – tlf. 98 16 43 01Kasserer: Birgit Abrahamsen – tlf. 98 11 17 18Regnskabsfører: Ole Dahl – tlf. 98 18 67 87 – [email protected]

Fornyelse af gravsteder i Rørdal kan ske ved henvendelse til kirkeværgen.Hvis man vil bese kirken, rettes henvendelse til graveren eller formanden.

MATERIALE TIL “DET SKER I 9220”

Kirkestoffet i 9220 udgives af Nørre Tranders Menighedsråd.

Kirkestof til næste nummer af 9220 (maj - august 2014) skal være Ingelise Pedersen, Lemvigvej 100, 9220 Aalborg Øst, eller [email protected] i hænde senest den 21. marts 2014.

KIR

KE

SID

ER

NE

Tirs

dag:

1. a

pril

Kl. 1

9.30

Nør

re T

rand

ers K

irke

Konc

ert:

Jutla

ndia

Sax

opho

ne Q

uart

etFr

i ent

Ons

dag

2. a

pril

Kl. 1

9 Lo

gen

Søly

stBo

rger

fore

ning

en h

olde

r ban

kosp

il.

Tors

dag

3. a

pril

Kl. 1

9.30

Tre

kant

enAn

ne M

arie

Hel

ger -

Sho

wEn

tré

170,

-Sp

isnin

g se

ww

w.tr

ekan

ten.

info

Lørd

ag 5

. apr

ilKl

. 14

Øst

er U

ttru

p fo

rsam

lings

hus,

Ve

d Da

mm

en 2

Dile

ttantf

ores

tillin

g - G

ener

alpr

øve

E: k

r. 40

,- M

edle

mm

er k

r. 25

- Bø

rn 1

0,-

Kl. 1

8 Pr

emie

re in

kl. S

pisn

ing

– da

ns

efter

fore

stilli

ngen

. E

: kr.

200,

- Med

lem

mer

kr.

175,

-Ti

lmel

ding

ww

w.ø

ster

-utt

rup.

dk

Sønd

ag 6

. apr

ilKl

. 19

Øst

er U

ttru

p fo

rsam

lings

hus,

Ve

d Da

mm

en 2

Dile

ttantf

ores

tillin

g - E

kstr

a fo

resti

lling

E

: kr.

60,-

Med

lem

mer

kr.

50,-

inkl

. kaff

e / b

rød.

Tilm

eldi

ng: w

ww

.øst

er-u

ttru

p.dk

Tirs

dag

8. a

pril

Kl. 1

7-18

.30

Trek

ante

n92

20 D

e Fr

ivill

ige

- For

alle

der

vil

skab

e sjo

ve fe

rieak

tivite

ter.

Henv

. Jen

s Chr

is-tia

n, tl

f.: 6

1787

466

Kl. 1

8.30

Tre

kant

en

Borg

erfo

rum

s Års

mød

e –

alle

er

velk

omne

Kl. 1

9.30

Tre

kant

enCo

inoff

er: G

ræsk

mad

og

mus

ik m

ed

Drag

an o

g Jo

hnEn

tré

20,-

Mad

: 20,

-Kl

. 19.

30 N

ørre

Tra

nder

s Kirk

ecen

ter

Fore

drag

: ” S

æt o

fret

i ce

ntru

m”

v/ S

arah

Kru

se fr

a Hj

ælp

Vol

dsof

reFr

i ent

ré. K

affeb

ord

á 20

,-Lø

rdag

12.

apr

ilKl

. 17.

30 T

reka

nten

Spill

eman

dsfe

stiva

l med

spill

emæ

nd

fra

hele

Dan

mar

k.En

tré

95,-

/ 75,

- (m

edle

mm

er)

Man

dag

14. A

pril

Kl. 1

5 Tr

ekan

ten

Syng

Sam

men

med

Vise

ns V

enne

rE:

30,

- ink

l. ka

ffe o

g ka

ge.

Tirs

dag

15. a

pril

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Borg

erfo

rum

smød

e –

alle

er v

elko

mne

til

at d

elta

ge i

deba

tter o

m b

ydel

en

Ons

dag

23. a

pril

Kl. 1

9 Aa

lbor

g Ø

st d

ag –

Info

rmati

onsa

ften

for

alle

. Se

ww

w.k

vart

erlo

ft.dk

Fred

ag 2

5. a

pril

Kl. 1

0-14

Tor

nhøj

Idræ

tsce

nter

(922

0)Gi

gant

stæ

vne

SKAK

Lørd

ag 2

6. a

pril

Kl. 1

3 - 1

6.30

Tre

kant

en

Nor

disk

Dag

- fo

reni

ngen

Nor

den.

Kr

. 75

/ 20,

- bør

n. F

otok

onku

rren

ce.

Fred

ag 1

6. m

aj

Aalb

org

Teat

er

”92

20 –

por

træ

t af e

n by

del”

– p

re-

mie

re. S

pille

r ind

til 1

4. ju

ni

Tors

dag

22. m

ajKl

. 19

Trek

ante

n Bo

rger

foru

msm

øde

– al

le e

r vel

kom

ne

til

at d

elta

ge i

deba

tter o

m b

ydel

en

APRI

L

Fred

ag 2

. maj

Kl

. 13

Børn

ekar

neva

l på

Rund

eren

Fred

ag 2

.- sø

ndag

4. m

aj

Plæ

nern

e ve

d Fy

rkild

evej

M

AJFE

ST –

se w

ww

.maj

fest

.dk

Tirs

dag

6. m

aj

Lege

patr

ulje

n st

arte

r

Ons

dag

7. m

ajkl

. 19

Loge

n Sø

lyst

Borg

erfo

reni

ngen

hol

der b

anko

spil.

Tirs

dag

13. m

ajKl

. 17-

18.3

0 Tr

ekan

ten

9220

De

Friv

illig

e - F

or a

lle d

er v

il sk

abe

sjove

ferie

aktiv

itete

r. He

nv. J

ens C

hris-

tian,

tlf.:

617

8746

6

Ons

dag

14. m

aj

Dagp

leje

dag

MAJ

Alle

am

atør

- og

friti

dsfo

togr

afer

kan

de

ltage

. Der

kan

kun

del

tage

pap

ir-bi

llede

r. Bi

llede

rne

kan

være

i so

rt/

hvid

elle

r far

ve o

g sk

al m

onte

res p

å le

t st

øttek

arto

n el

ler i

pas

sepa

rtou

t med

yd

erm

ålen

e 25

x 3

5 og

mak

simum

30

x 40

cm

.

Bille

dern

e sk

al v

ære

opt

aget

i N

orde

n (N

orge

, Sve

rige,

Fin

land

, Isla

nd, G

røn-

land

, Fæ

røer

ne, D

anm

ark

elle

r Åla

nds-

øe

rne)

og

hver

del

tage

r må

inds

ende

op

til 3

bill

eder

, hvo

raf h

øjst

et m

å væ

re

opta

get i

Dan

mar

k.

Hver

t bill

ede

skal

bags

iden

re

tyde

ligt f

orsy

net m

ed d

it na

vn, a

dres

se,

tele

fonn

umm

er/e

-mai

l-adr

esse

sam

t op

tage

lsess

ted/

-land

. Bill

eder

, der

ikke

op

fyld

er d

e be

tinge

lser,

kan

ikke

del

tage

.

Bille

dern

e sk

al v

ære

inds

endt

/afle

vere

t til

Tre

kant

en, S

ebbe

rsun

dvej

2A,

922

0 Aa

lbor

g Ø

st se

nest

1. a

pril,

og

vil h

er-

efter

bliv

e be

døm

t af e

n do

mm

erko

mite

3 m

edle

mm

er. L

eif A

lvee

n, A

albo

rg

Foto

klub

, Jen

s Mor

ten,

fhv.

pres

sefo

to-

graf

ved

NO

RDJY

SKE

og V

agn

Thom

sen,

Fo

reni

ngen

Nor

den.

De a

ntag

ne b

illed

er v

il bl

ive

udsti

llet p

å Tr

ekan

ten

fra

10. A

pril

2014

til o

g m

ed

den

26. a

pril,

hvo

r der

er N

ordi

sk D

ag p

å Tr

ekan

ten.

Blan

dt b

illed

erne

vil

dom

mer

ne u

dpeg

e 1.

, 2.,

3., 4

. og

5. p

lads

en, d

er v

il bl

ive

belø

nnet

med

præ

mie

r i fo

rm a

f gav

e-ko

rt ti

l Clic

k Fo

to i

Aalb

org.

Før

step

ræ-

mie

n er

1.50

0 kr

. Offe

ntlig

gøre

lse

af v

inde

rne

af k

onku

rren

cen

vil s

ke i

forb

inde

lse m

ed N

ordi

sk D

ag. D

elta

-ge

rne

kan

tage

der

es b

illed

er m

ed h

jem

, nå

r arr

ange

men

tet e

r slu

t.Fr

a 26

. Apr

il til

1. J

uni 2

014

kan

bille

-de

rne

hent

es p

å Tr

ekan

ten.

Uafh

ente

de

bille

der b

liver

mak

uler

et.

Skyd

et n

ordi

sk p

lets

kud

- fo

toko

nkur

renc

e

Page 20: 9220 bladet februar -  maj 2014

Hver Mandag

Kl. 11-12 TrekantenBydelsm

or - Kylene Bak giver råd og vejledning.Kl. 18.00 Skallerupvejs gam

le fælleshus

Strikkeklub - Vi strikker til udsatte men-

nesker. Alle er velkomne. Henv. Susanne

Kiilgast, tlf.: 22952322

Kl. 18.30-21.30 Blåkildevej 67AKrea-Kilden, Glasvæ

rksted – Åbent værk-

sted, alle er velkomne.

Kontakt: Birgith Droob, tlf.: 40205146Kl. 18.30 Trekanten M

andagsdans v. Aalborg Danse- og Spil-lem

andslaug

Hver Tirsdag

Kl. 8-14 Sallingsundvej 71, st. Kofoeds Skole - Tilbyder sam

vær,

aktiviteter og fællesspisning. Kontakt:

41733060Kl. 9-11.50 G

loben, Aggersundvej 28Danskundervisning - Kontakt beboerråd-giver Louise, tlf.: 51349134Kl. 13.30-16.30 Blåkildevej 67AKreakilden, Glasvæ

rksted – Holdunder-visningKontakt: Birgith Droob, tlf.: 40205146Kl. 15-17 Sebbersundvej 35 Cykelvæ

rkstedet - (åbent i lige uger)Kl. 15-17 Feggesundvej 13, i kæ

lderenGenbrugsbutikken ”JGS” Kl. 16-18 TrekantenN

IFA´s Lektiecafé – Lektiehjælp, aktivite-

ter og god snak. Kontakt: [email protected]

/ Kadra, tlf.: 25633142Kl. 16.30-18.30 M

usiklokalet på Mel-

lervangskolen Rum

klang Koret øverKontakt Astrid: 60 14 38 44 eller face-book/Rum

klang.

Kl. 18-19.45 Skallerupvej 139B (Kæ

lderen under vaskehuset). Børnemix

v. URK - For børn 6-12 år. Henv. M

ahtab Jalili, E-m

ail: bornemix@

urk-aalborg.dk

Hver Onsdag

Kl. 9-12 TrekantenLegestue – For alle m

ed små børn. Se på

ww

w.legestuerne.m

ono.netPris: 100 kr.m

d. / 15 kr. pr. barn pr. gang Kl. 10-14 Tam

bosundvej 41 kld. (bagsiden v. legepladsen) Fri- Sundet – Kreativt væ

rksted. Kontakt: Anné O

vergaard tlf.: 61330820Kl. 10-14 TrekantenHåndarbejdspigerne – Kontakt: Dorte M

arie tlf.: 29661969Kl. 12 – 16 i Sundheds-og Kvarterhuset i Sundhedsplejens lokalerCafé Baby Start Ø

stSe w

ww

.facebook.com/CafeBabyStart

Kl. 13-16 Kirkecenteret, Lemvigvej 100

Lokal Historisk Forening for Nørre Tran-

ders Sogn - Arkivet er åbent. Kontakt: Jytte Andersen tlf.: 40837243/ nrtran-ders-lokalhistorie@

hotmail.com

w

ww

.nrtranders-lokalhistorie.dkKl. 13.30 Sm

edegårdens aktivitetscenterBankoKl. 14-16 TrekantenLinedance m

ed Side-by Side Linedan-cers. Se hold på: w

ww

.sidebyside-linedance.dk/hold Kl. 15-17 G

enbrugsen, Saltumvej 17 – i

kælderen (også åbent 1. lørdag i m

åne-den kl. 11-13)Kl. 18-19.30 Lem

vigvej 100AFDF Aalborg 8 N

r. Tranders (foto)Grupper for 0.-6. klassew

ww

.FDF.dk/aalborg8

Hver Torsdag

Kl. 12-15 Globen Aggersundvej 28

Torsdagssyning for kvinder - Kontakt beboerrådgiver Louise, tlf.: 51349134Kl. 13-17 Sundheds- og Kvartershuset”Sundheds-Bente” - Besøg sundheds-

konsulenten og få en gratis snak om DIN

sundhed.Kl. 15-17 Feggesundvej 13 Genbrugsbutikken ”JGS” (i kæ

lderen)Kl. 16-18 TrekantenN

IFA´s Lektiecafé - Lektiehjælp, aktivite-

ter og god snak. Kontakt: [email protected]

/ Kadra, tlf.: 25633142Kl. 17-19 Skallerupvej 139b (I kæ

lderen under vaskehuset) Lektiecaféen v. U

RK. Kontakt: Jesper Petersen, tlf.: 29221717Kl. 19 i Fæ

lleshuset Ravnkildevej 50Dart- og aktivitetsklubKl. 19-22 Brugshuset, Vejrholm

27, Ø

ster Utt

rup Pilens Venner - Vi m

ødes og fletter, henv. Lene O

lsen, tlf.: 61368970 m

ail: [email protected]

Hver Fredag

Kl. 10-12 Tambosundvej 41 kld.

(bagsiden v. legepladsen) Fri-Sundet - M

ale/tegnekursusKontakt: Anné O

vergaard, tlf.: 61330820

Frisundet er et sted, hvor du hygger dig, m

ens du arbejder med kreative ting.På

tegne- og malekurset, arbejder du m

ed dim

ensioner, skygger og forskellige tek-nikker inden for både tegning og m

aling. Fri-sundet tager m

eget gerne imod nye

ideer og kreative tiltag. De er frivillige og vil m

eget gerne have, at du føler dig velkom

men.

Hver Søndag

Kl. 15 Frikirken – international churchTornhøjcentret, Tornhøjvej 4, 1.Gudstjeneste. Se m

ere på ww

w.fintc.dk

HVER UGE

Klasser fra Herningvej og Mellervangskolen var mødt op for at se deres billeder udstillet – og håbede selvfølgelig på en vinderplads.

Styr på tidenKarl Elbæk vandt børnenes konkurrence, med et sjovt billede hvor hans brødre ”finder stier”. Det er sammen med de andre børnebilleder på års-kalenderen, som du forhåbentlig har fået i din postkasse.

Jeanette Johnsen blev begejstret, da hun blev udråbt til vinder. Kirsten Ardal og Henriette Johnsen fik hhv. 3. og 2. præmien.

Lige knap 100 bidrag blev det til, da Kvarterværkstedet holdt Plakatkonkurrence

Stifinde

rEr her for borgernes skyld

Hjælper enhver, der vil gøre noget for Aalborg øst

Støtter gode ideer

Bakker op om foreninger og institutioner

Henvend dig, hvis du er i tvivl

Kontakt os på: [email protected] / 9931 7616

eller kom ind på kontoret i Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej 7

KVARTERVÆRKSTEDET:

Både kalender og plakater uddeles gratis fra Kvarterværkstedet, så længe der er flere.

med dette tema. De har nu været udstillet i forhallen i 2 måneder, og mange har nydt de smukke fotos og tegninger. Vinderne blev afsløret ved en lille reception, og voksenprisen

gik til Jeanette Johnsen, hvis billede nu er udkommet som årets ”Aalborg Øst plakat”.

Page 21: 9220 bladet februar -  maj 2014

Klasser fra Herningvej og Mellervangskolen var mødt op for at se deres billeder udstillet – og håbede selvfølgelig på en vinderplads.

Styr på tidenKarl Elbæk vandt børnenes konkurrence, med et sjovt billede hvor hans brødre ”finder stier”. Det er sammen med de andre børnebilleder på års-kalenderen, som du forhåbentlig har fået i din postkasse.

Jeanette Johnsen blev begejstret, da hun blev udråbt til vinder. Kirsten Ardal og Henriette Johnsen fik hhv. 3. og 2. præmien.

Lige knap 100 bidrag blev det til, da Kvarterværkstedet holdt Plakatkonkurrence

Stifinde

rEr her for borgernes skyld

Hjælper enhver, der vil gøre noget for Aalborg øst

Støtter gode ideer

Bakker op om foreninger og institutioner

Henvend dig, hvis du er i tvivl

Kontakt os på: [email protected] / 9931 7616

eller kom ind på kontoret i Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej 7

KVARTERVÆRKSTEDET:

Både kalender og plakater uddeles gratis fra Kvarterværkstedet, så længe der er flere.

med dette tema. De har nu været udstillet i forhallen i 2 måneder, og mange har nydt de smukke fotos og tegninger. Vinderne blev afsløret ved en lille reception, og voksenprisen

gik til Jeanette Johnsen, hvis billede nu er udkommet som årets ”Aalborg Øst plakat”.

Page 22: 9220 bladet februar -  maj 2014

Sundhedsværkstedet søger frivillige medarbejdere med hjertet på rette sted.

Sundhedsværkstedet samarbejder med lokale om at udvikle tilbud til børn, unge, voksne og seniorer. Grundstammen i samarbejdet er, at etablere tilbud til ALLE i Aalborg øst, med fokus på fællesskab, bevægelse og gode oplevelser.

På nuværende tidspunkt er følgende job ledige:

Instruktør

der søges frivillige der har en god ide og som ønsker at gøre noget sammen med andre.

Vi tilbyder: et spændende og udviklende miljø Gode oplevelser og glæden ved at dele den med andremulighed for supplerende uddannelseKontakt med en masse spændende mennesker fællesskab med andre frivillige og ansatte

frivilligarrangementer medindflydelse Temadage og kurserGod introduktion ved en ansat medarbejder

forventninger til dig: at du har tid og lyst til at bidrage der hvor du kanat du har tid og lyst til at arbejde med mange forskellige menneskerat du møder til aftalt tid at du møder til personalemøderne (2 gange årligt), hvis du har mulighed for det. at tavshedspligten overholdes

Sådan bliver du instruktør:

Kontakt Projektleder, mads borgstrøm-Hansen - Tlf. 25 20 19 17 mail: [email protected]

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

åbeN rådGivNiNG om Alkohol oG stofferDet er muligt at tale med en misbrugsrådgiver i Sund-heds- og Kvartershuset hver anden torsdag (ulige uger) – eller få dem til at kontakte dig - hvis du har brug for at tale om dit brug af alkohol eller stoffer eller et har et misbrug.

Her kan du anonymt og uforpligtende få råd og vejled-ning af en rådgiver.

Hvis du vil vide mere – kontakt: mads borgstrøm-Hansen på tlf. 2520 1917 mail: [email protected].

ANoNyme Alkoholikere i AAlborG Østfredagsgruppen aalborg Øst Holder møde hver fredag kl.: 16.30 - 17.30 Åben møde den 1. fredag, hver måned. Vi mødes: Sundheds- og Kvartershuset (se info. Skærm i huset) fyrkildevej 7

Page 23: 9220 bladet februar -  maj 2014

I Øster Uttrup forsamlingshus er der nogle men-nesker, som mødes og er helt vilde med teater. De er en fast gruppe på 16, som har spillet ama-tørteater sammen i et godt stykke tid. Nogle har været med i gruppen i over 25 år, mens andre er mere nye.

En sjov historie er, at en af dem startede som 3 årig børneskuespiller og nu er vendt tilbage som voksen. ”Folk kan ikke slippe skuespillet, når de først er begyndt på det,” som instruktøren Bente Myrrhøj Hanghøi siger. Aldersfordelingen i

Dilettanterne fra Øster Uttrup - Hvem er de og hvad laver de?

Aalborg Teater i Aalborg ØstAalborg Teaters Borgerscene er rykket ud i Aalborg Øst og er i fuld gang med at lave research og finde medvirkende til forestillingen 9220 Portræt af en Bydel.

Borgerscenen er Aalborg Teaters nyeste scene hvor borgerne står på scenen som sig selv, med deres egne historier, deres egne erfaringer, som eksper-ter i netop deres, personlige virkelighed.

Borgerscenens anden forestilling skal handle om Aalborg Øst, og den har derfor ved flere anled-ninger været i bydelen og talt med beboerne for at høre deres historier om livet i øst, og hvad de synes er vigtigt at få med i teaterforestillingen.

Når Borgerscenen har fundet dem der skal med-virke, skal disse være med til at skabe portrættet af Aalborg Øst ved at de interviewer naboer, venner, politikere og andre som har noget på hjertet om Aalborg Øst – for på den måde at skabe et så mangfoldigt portræt af bydelen som muligt.

Forestillingen har premiere 16. maj, og man kan al-lerede nu købe billetter til forestillingen på teatrets hjemmeside.

gruppen ligger mellem 27 – ca 70 år. ”Men alder betyder ikke noget, vi har det sjovt sammen og har et godt sammenhold. Vi står selv for lys, lyd, kostumer og alt til forestillingerne. Mange fra gruppen ser også hinanden privat, på grund af de mange sociale ting, der sker i Øster Uttrup fx

det årlige loppemarked og Sankt Hans Festerne. Nogle af medlemmerne i gruppen bor i øvrigt ikke i Øster Uttrup, men har en form for tilknyt-ning til byen. Enten har de boet der, eller de kender nogen som gør”, konstaterer hun til slut.

”Dilettanterne fra Øster Uttrup: ” er en åben gruppe for medlemmer af Øster Uttrup Bor-gerforening og man kan bare dukke op, når de øver hver tirsdag fra 19.00 – 22.00, hvis man har en skuespiller i maven. Eller man kan kontakte instruktøren Bente Myrrhøj Hanghøi på 40 80 31 07 for flere oplysninger.

Stykket, de øver på lige nu, hedder ”Sæt aldrig din kone på spil i poker”. Det er en komedie og er skrevet af Dilettanternes foretrukne forfatter: Knud Erik Meyer Ibsen. Meget hurtigt og kort fortalt handler det om en mand, der er glad for at spille poker og som ender med at sætte sin kone ind som indsats i pokerspillet. Derefter følger en vild og meget morsom forvekslingsko-medie, hvor ingen ved, hvad der sker og hvem der er hvem.

Der er generalprøve lørdag 5. april kl. 14. og premiere kl. 18.Se Kulturkalenderen

Teks

t og

foto

Bor

gerjo

urna

liste

rne

Lone

Kjæ

r / K

irste

n Jø

rgen

sen

Arda

l

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Page 24: 9220 bladet februar -  maj 2014

To timer kan redde et livTo timer søndag den 9. marts 2014. Det er alt, hvad du skal give, for at ændre en – eller måske endda flere – menneskers liv for altid.

”Jeg har set med mine egne øjne, hvilken forskel vi kan gøre, for børn og voksne, familier, ja, hele landsbyer,” siger Inger Jensen, Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsleder i Nørre Tranders Sogn. Hun var sidste år på rejse til nogle af de områder i Uganda, hvor nødhjælpsorganisationen arbejder, og har set og følt på egen krop, hvilken betydning indsamlingerne har for menneskene der.

”Det er så lidt, vi skal give, for at gøre en kæmpe forskel for dem. Folkekirkens Nødhjælps arbejde handler ikke om at uddele mad til de sultende – det handler om hjælp til selvhjælp, så de kan klare sig selv. De får fx bedre dyrkningsmetoder og bedre bygninger til opbevaring af afgrøderne, og derved mulighed for at sælge dem på de bedste tidspunkter til højere pris,” for-tæller Inger Jensen og tilføjer:

”Vi mødte kvinder, der for første gang i deres liv ejede jord og dyr og kunne forsørge deres børn – som samtidig havde fået mulighed for at gå i skole. Det var fantastisk at se, og det understreger, hvor heldige vi er her i Danmark, og hvor let det i bund og grund er for os at hjælpe.”

Årets sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp finder sted søndag den 9. marts 2014. Ønsker du at melde dig som indsamler, kan du kontakte Inger Jensen på tlf. 98 15 52 53.

Vær med til at fejre Tordenkalvens fødselsdag“Kalv og flæsk” - Gudstjeneste og fællesspisning - Torsdag den 8. maj kl. 17.00 i Nørre Tranders Kirke

Som noget nyt vil Nørre Tranders Kirke denne maj fejre Tordenkalvens fødselsdag. Tordenkalven er den himmerlandske original Christen Christian Larsen. I et mislykket forsøg på at tilride en hest brækkede han benet, og det voksede forkert sammen. Han blev krøbling og gik som vagabond med krykker. Der fortælles om Tordenkalven, at han var født uden for ægteskab i 1816 ved Stenildvad i Aars Sogn og døde den 5. december 1891 hos Søren Veggerby i Nørre Tranders. Der er rejst en granitsten til minde om ham, udført af billedhuggeren Carlo Vognsen, sydvest for Nørre Tranders Kirkes tårn.Efter en kort gudstjeneste i kirken ved kirkens præster er der fællesspisning i Nørre Tranders Kirkecenter, hvor menuen vil stå på “kalv og flæsk”. Kom og vær med til et nyt initiativ. Vi slutter vores fællesspisning kl. ca. 19.30 med en fællessang.Tilmelding til spisning skal ske senest tirsdag den 6. maj kl. 12.30 til kirkekontoret på tlf. 98 15 72 05. Pris: 60 kr.

Mary er en af de kvinder i Uganda, der nu selv kan for- sørge sin familie

brianNyt rygestop tilbud til dig, som tænker på at lægge tobakken på hylden.De, der ønsker at deltage, kan forvente:

Et rygestop tilbud der er helt gratis.

Et tilbud i nærheden af hvor du/I bor.

Et fleksibelt tilbud – både i forhold til tid og indhold.

Der tilbydes GRATIS! nikotinerstatning i op til 8. uger. Du behøver ikke være røgfri for at deltage

tid og stedKom & Kvit kører løbende. Du har derfor altid mulighed for at starte på et ry-gestop. Kurser afholdes i Aalborg øst; tirsdag og torsdag – formiddag og efter-middag.

tilmelding Er du interesseret, skal du henvende dig ved Sundhedsværkstedet i sundheds- og kvarterhuset eller ring til rygestoprådgiver brian rohde på telefon 31 99 02 29

!GrAtis! Nikotinerstatning i forbindelse med rygestop !GrAtis!

NYHED! Mulighed for gratis nikotinerstatning. Bor du i 9220 Aalborg Øst og tilmelder dig et Kom & Kvit forløb i Aalborg Øst, har du mulighed for at få 8 uger gratis nikotinerstatning, i forbindelse med dit rygestop. Hør mere når du tilmelder dig Kom & Kvit…Projektleder, Mads Borgstrøm-Hansen - Tlf. 2520 1917 – mail: [email protected] Læs mere på: www.sundøst.dk – eller facebook

I januar begyndte håndværkere en stor renovering og fornyelse af Butik-Caféen. I skrivende stund er det stadig uvist, hvornår den åbner igen, men det bliver ca. midt i februar. På Cafeens Facebook side kan I følge renovering-sprocessen, og se hvornår den lille Cafe igen slår dørene op.

“Når vi åbner igen vil vi glæde os til at vise jer vores nyrenoverede lokaler med nye friske farver og udvidelse af køkken, café og genbrugsbutik.” siger Else Marie Klitgaard fra Butik Cafeen.

I genbrugen vil man i fremtiden også gerne kunne sælge møbler og dermed også tilbyde kørsel af genbrugsting hver onsdag kl. 10-14 (eller efter aftale). Dette gælder både ting man køber eller ting man vil donere til butikken.

Disse forandringer har betydet at syværkstedet lukkede ned med det gamle år. Så det er ikke længere er muligt at sy tirsdag aften og onsdag formiddag. Gerda er dog fortsat at finde, og tilbyder stadig at sy på bestilling, udføre diverse reparationer samt oplægge bukser. Gerda kan du møde i Butik Cafeen tirsdag, onsdag og torsdag til en snak om dine ønsker.

BUTIK CAFeen BYGGeR OM

Page 25: 9220 bladet februar -  maj 2014

To timer kan redde et livTo timer søndag den 9. marts 2014. Det er alt, hvad du skal give, for at ændre en – eller måske endda flere – menneskers liv for altid.

”Jeg har set med mine egne øjne, hvilken forskel vi kan gøre, for børn og voksne, familier, ja, hele landsbyer,” siger Inger Jensen, Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsleder i Nørre Tranders Sogn. Hun var sidste år på rejse til nogle af de områder i Uganda, hvor nødhjælpsorganisationen arbejder, og har set og følt på egen krop, hvilken betydning indsamlingerne har for menneskene der.

”Det er så lidt, vi skal give, for at gøre en kæmpe forskel for dem. Folkekirkens Nødhjælps arbejde handler ikke om at uddele mad til de sultende – det handler om hjælp til selvhjælp, så de kan klare sig selv. De får fx bedre dyrkningsmetoder og bedre bygninger til opbevaring af afgrøderne, og derved mulighed for at sælge dem på de bedste tidspunkter til højere pris,” for-tæller Inger Jensen og tilføjer:

”Vi mødte kvinder, der for første gang i deres liv ejede jord og dyr og kunne forsørge deres børn – som samtidig havde fået mulighed for at gå i skole. Det var fantastisk at se, og det understreger, hvor heldige vi er her i Danmark, og hvor let det i bund og grund er for os at hjælpe.”

Årets sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp finder sted søndag den 9. marts 2014. Ønsker du at melde dig som indsamler, kan du kontakte Inger Jensen på tlf. 98 15 52 53.

Vær med til at fejre Tordenkalvens fødselsdag“Kalv og flæsk” - Gudstjeneste og fællesspisning - Torsdag den 8. maj kl. 17.00 i Nørre Tranders Kirke

Som noget nyt vil Nørre Tranders Kirke denne maj fejre Tordenkalvens fødselsdag. Tordenkalven er den himmerlandske original Christen Christian Larsen. I et mislykket forsøg på at tilride en hest brækkede han benet, og det voksede forkert sammen. Han blev krøbling og gik som vagabond med krykker. Der fortælles om Tordenkalven, at han var født uden for ægteskab i 1816 ved Stenildvad i Aars Sogn og døde den 5. december 1891 hos Søren Veggerby i Nørre Tranders. Der er rejst en granitsten til minde om ham, udført af billedhuggeren Carlo Vognsen, sydvest for Nørre Tranders Kirkes tårn.Efter en kort gudstjeneste i kirken ved kirkens præster er der fællesspisning i Nørre Tranders Kirkecenter, hvor menuen vil stå på “kalv og flæsk”. Kom og vær med til et nyt initiativ. Vi slutter vores fællesspisning kl. ca. 19.30 med en fællessang.Tilmelding til spisning skal ske senest tirsdag den 6. maj kl. 12.30 til kirkekontoret på tlf. 98 15 72 05. Pris: 60 kr.

Mary er en af de kvinder i Uganda, der nu selv kan for- sørge sin familie

Page 26: 9220 bladet februar -  maj 2014

Borgerhjælp ØstStiftende generalforsamling 7. februar kl. 10 på Smedegården.Vi ønsker at starte et tilbud om hjælp til borgerne i Aalborg øst. Hjælpen kan være alt fra at lufte hund, slå søm i eller tage med i biografen.

Vi har brug for at få valgt en besty-relse, der kan være med til at få dette initiativ til at blive til virkelighed. Vi glæder os til at se rigtig mange.

Ny Dart- og aktivitetskluBHar du lyst til at spille – kort, dart, brætspil osv. – er du velkommen i den nye klub torsdag aften kl. 19. Klubben holder til i Fælleshuset på Ravnkildevej 50. Mere information hos Prüser, tlf. 20575595

geNeralForsaMliNgi foreningen 9220 De Frivillige

Tirsdag 11. marts kl. 19på Trekanten - Lokale 3

Dagsorden:

• Valg af dirigent• Bestyrelsens beretning fremlægges

til debat og godkendelse.• Godkendelse af revideret regnskab• Behandling af indkomne forslag• Fastsættelse af kontingent• Val af bestyrelsesmedlemmer• Valg af suppleant og revisor• Eventuelt

Alle er velkomne!

aalBorg Øst’s eget kor

Mere energi – flere grin Kom og syng pop, rock, soul med os! Grib chancen – vi bider ikke :-)

Hver tirsdag kl. 16.30-18.30Mellervangskolens musiklokaleKontakt Korleder Astrid: 60 14 38 44 eller på facebook.com/Rumklang.

HER ER OGSÅ PLADS TIL DIN ANNONCE

Page 27: 9220 bladet februar -  maj 2014

Kender du et barn der er overvægtigt? – Fortæl barnet om vanebryderne..- Et tilbud til børn og unge med over-vægt.

Her træner børnene med sjov leg og motion. Og forældre og børn lærer at blive mere opmærksomme og bevidste om de valg man træffer i dagligdagen.

Der er også mulighed for individuelle vejledninger om børn og overvægt. Hver mandag kl. 16 -17.30 i Tornhøj-hallen: Børnene træner og forældrene mødes til kaffe/te og snak om deres livsstil

Kan du komme med? Ring til Jytte Møller Christensen, telefon: 25 20 34 49 og aftal et møde.eller Brian Rhode, telefon: 31 99 02 29 mail: [email protected]

• Erherforborgernesskyld.• Hjælperenhver,dervilgørenogetforAalborgøst.Støttergodeideer.• Bakkeropomforeningeroginstitutioner.• Vedhvorduskalhenvendedig,hvisdueritvivl.

Kontaktospå[email protected]–99317616-ellerkomindpåkontoretiSundheds-ogKvartershusetpåFyrkildevej7.

Bydelens mødre har forenet sigForslag og gode ideer fløj om ørerne, da “Bydelsmødrene i Aalborg Øst” havde stiftende generalforsamling. Selv da vi kom til det alvorlige - hvem vil sidde i bestyrelsen og sørge for, alt dette sker - røg hænderne op fra alle sider, og det var nemt at få en stærk bestyrelse.

Kender du en kvinde, der har brug for at snakke (fortroligt) med en anden kvinde om børn, familie og problemer? Bydelsmødrene taler mange forskellige sprog, og du finder dem på facebook “Bydelsmødre Aalborg Øst” eller via Tre-kanten og Kvarterværkstedet.

Page 28: 9220 bladet februar -  maj 2014

SommerfuglenDet var ikke lige til at se på vejret, men der var JUL på Sommerfuglen.

Der blev både jule-hygget og arbejdet koncentreret på årets jule-dekorationer.

Lørdag d. 12. april er der Påske på Sommerfuglen.kl. 12 - 16

KIMKreativInspirationsMesse, så første gang dagens lys en lørdag i marts i 2013 på Trekanten, Bibliotek og Kulturhus. Idéen bag var et ønske om at give plads og hjerterum til kreativitet i alle dets former og skabe et rum, hvor kreative hobbyister,amatørkunstnere og kreative værksteder, ja; i det hele taget kreative ildsjæle kunne mødes og inspirere og lade sig inspirere.

JenE

KreativInspirationsMesse på Trekanten - Lørdag d. 22. marts Kreative grupper, foreninger og private inviteres til messe. Få en stand og kaffe/te og lidt at stå imod med for en 100 kr. seddel. Skriv gerne kontaktoplysninger og hvad du/I deltager med.Har du en god idé til workshops eller andet, eller vil du vide mere om at deltage, så send en mail til: [email protected] eller kig ned på Kvarterværkstedet, Fyrkildevej 7. FRI ENTRÉ Messen er åben, og der er fri entré for besøgende fra kl. 10 til 15. Vi glæder os til at byde deltagere og besøgende velkommen.

Page 29: 9220 bladet februar -  maj 2014

SommerfuglenDet var ikke lige til at se på vejret, men der var JUL på Sommerfuglen.

Der blev både jule-hygget og arbejdet koncentreret på årets jule-dekorationer.

Lørdag d. 12. april er der Påske på Sommerfuglen.kl. 12 - 16

KIMKreativInspirationsMesse, så første gang dagens lys en lørdag i marts i 2013 på Trekanten, Bibliotek og Kulturhus. Idéen bag var et ønske om at give plads og hjerterum til kreativitet i alle dets former og skabe et rum, hvor kreative hobbyister,amatørkunstnere og kreative værksteder, ja; i det hele taget kreative ildsjæle kunne mødes og inspirere og lade sig inspirere.

JenE

KreativInspirationsMesse på Trekanten - Lørdag d. 22. marts Kreative grupper, foreninger og private inviteres til messe. Få en stand og kaffe/te og lidt at stå imod med for en 100 kr. seddel. Skriv gerne kontaktoplysninger og hvad du/I deltager med.Har du en god idé til workshops eller andet, eller vil du vide mere om at deltage, så send en mail til: [email protected] eller kig ned på Kvarterværkstedet, Fyrkildevej 7. FRI ENTRÉ Messen er åben, og der er fri entré for besøgende fra kl. 10 til 15. Vi glæder os til at byde deltagere og besøgende velkommen.

Hjerterum i Øst

Aalborg øst har mange dejlige steder, som vi Aalborgøst-borgere holder meget af, og sætter stor pris på i det daglige og i vores fritid. Jeg er selv født og opvokset her og føler at mine rødder går langt ned i jorden.Pia Skjødt

Aalborg øst er skøn, en grøn perle med vidunderlige steder fyldt med lys, ro og liv.Her er et par billeder, der kan tilføjes mange flere, men især et mangler; “Runder-en” fyldt med liv, leg og latter en varm sommerdag. Det må du selv tage.

JenE

Pas godT På dEM“RuNdEREN” cyKELsTIERNE dE gRØNNE PLæNERbILFRI oMRådER dE dEjLIgE LEgPLadsER ToRNHØjgåRdKæLKEbaKKERNE soMMERFugLEN

Page 30: 9220 bladet februar -  maj 2014

Eredan 2. delNogle gange burde man (jeg) måske bare give op, erkende at det ikke kan lade sig gøre, eller at det bare er for svært. Men det “umulige” har en sær tiltrækningskraft. Pokkers. Eredan er et ligeud-af-landevejen Trading Card Game (TCG), hvor man vælger / sammensætter et guild based deck. Ikke overraskende er der deck, der er bedre end andre, men der er også forskel på, hvor gode de mulige deck kan blive.

Man kan læse sig til forskellige grundsammensætninger på wiki.eredan.com (The Tactical Guide), men det er ikke her, du finder en guide til deck, der kan nå toppen. Vil du have en fornemmelse af deck potentialer, så prøv at kigge i forum-met.Holder man sig så til de sikre kombinationer, sparer op til det deck, man ved er ”sikre kort”, eller .... Tjahh... hvis man nu fx. godt kan lide WitchBlades fra Noz’Dingard En-voys (caste and guild), så har man gode muligheder i basis tuneringen.

Men jeg kan godt lide mit Zil dagger deck, og vil gerne se, hvor godt det kan blive (og om et rent Sap Heart - elfine deck kan klare sig nogen som helst steder). Jep, jeg har problemer både mod magi-brugere og især mod deck med damage reduction.

Hvis målet var en plads i top-pen af en tunering, så var det nok en mission impossible. Men målet er at gøre dem så gode, som de nu kan blive.

JenE

GAMERS CORNER

Page 31: 9220 bladet februar -  maj 2014

uddannelsesvalg

UllaKullab

Hvad er det bedste ved dinuddannelse?Jeg har altid kunnet lide biologi og kemi. Derfor var det perfekt, at Aalborghus tilbød Bioteknologi, som er en blanding af de to fag.

Det bedste ved Aalborghus er, at alle trives med hinanden. Jeg blev taget rigtigt godt i mod af min nye klasse.

HusseinAhmed Nuur

Hvorfor 10.kl og ikke en anden uddannelse?Jeg har valgt 10.kl fordi jeg ikke følte, at jeg vidste, hvad jeg ville efter 9.kl.

Det bedste ved 10.kl er, at du får et ansvar for din egen uddannelse. Og så selvfølgelig alle de nye venskaber du får! Takket været 10.kl ved jeg, at jeg næste år nok vil sidde i et lokale på et alment gymnasie - STX.

Kevin Huynh

Hvorfor har du valgt HHX?Jeg har valgt HHX da økonomi, markedsføring, og internationale forhold er noget som jeg gerne vil arbejde med, når jeg kommer ud på arbejdsmarkedet.Det mest positive ved en HHX ud-dannelse er de nye økonomi fag,og den måde undervisningen foregår på. Derudover starter man på en ny skole som betyder man starter på en frisk sammen med en flok nye mennesker og venner.

Diana Fayed

Hvorfor har jeg valgt Biotek. på STX?Jeg var meget i tvivl, da jeg selv skulle vælge en ungdomsud-dannelse. Min vejleder var ikke til megen hjælp, så jeg tog sagen i egen hånd og Googlede og Googlede hver aften inden den ‘store’ beslutning. Jeg valg-te Aalborghus. Biotek. Masser af matematik, Kemi, Biologi og fysik! Rigtige hjernevrider fag! Min klasse er helt fantastisk!

ungebyrådetJeg hedder David og er 13 år. Jeg er suppleant i ungebyrådet,og bor i Aalborg Øst.

Jeg har valgt det fordi vi kan være med til at bedstemme, hvordan der skal se ud lige der hvor du bor for eksempel.

Og hvis du stiller op næste gang der er valg kan du måske komme med.

Se mere på:www.ungebyraad.ungaalborg.dk

Page 32: 9220 bladet februar -  maj 2014

Og vinderen blev: Tonny Pedersen Buhl

Lav din egen fastelavnsmaske1) Klip masken og øjnene ud. 2) Bind en snor i masken.3) Mal, klister, tape, tegn, alt hvad du kan!

Stort

TILLYKKE!

Tonny var den heldige vinder af en Ipad Mini til valg-konkurrencen i november.

Vi ønsker et stort tillykke!

TIPS: Du kan klistre alt på hvad du kan finde. Ideer kan være fjer, klistermærker, garn, kapsler. Du kan også bruge den som skabelon, og selv lave en større maske i pap.