Top Banner
KULTURKALENDER & KIRKEBLAD DET SKER I AALBORG ØST SOMMER I 9220 - FÅ OVERBLIKKET HER NY KIWI I PLANETCENTERET KENDTE ANSIGTER NYT FRA TREKANTEN // JULI - OKTOBER 2015 //
19

9220 blad juli okt 2015 web

Jul 22, 2016

Download

Documents

Det sker i 9220

Nyheder, kultur, mennesker, i 9220 Aalborg Øst.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 9220 blad juli okt 2015 web

KULTURKALENDER

& KIRKEBLAD

DET SKER I AALBORG ØST

SOMMER I 9220 - FÅ OVERBLIKKET HER NY KIWI I PLANETCENTERET

KENDTE ANSIGTER

NYT FRA TREKANTEN

// JULI - OKTOBER 2015 //

Page 2: 9220 blad juli okt 2015 web

Willy Brandts Vej 31

[email protected]

OM 9220 BLADET

KvarterværkstedetSundheds- og KvarterhusetFyrkildevej 7 tlf: 9931 7616

[email protected]

Sundheds- og KvarterhusetFyrkildevej 7 [email protected]

[email protected]

RedaktionFrederik Alken (ansv.)[email protected] 7612

Grethe [email protected] 7616

9220 Bladet er baseret på samarbejde og frivillig arbejdskraft af borgerjour -nalister i 9220. Distribution af FDF og Borgerforum i Aalborg Øst.

Vi tager forbehold for ændringer af tider og steder i indholdet. Oplag 9000 eks.

tlf: 9982 [email protected]: 9815 1536

www.facebook.com/9220bladet

Lemvigvej 100Tlf.: 9815 7205

E-mail: [email protected]

www.nrtranders.dk

DEADLINE TIL NÆSTE BLAD OKTOBER - JANUAR: FREDAG 28. AUGUST

Ny Kiwi

Nordjyllands Regionsvaskeri A/S – i daglig tale Regionsvaskeriet – er ét af 13 vaskerier i DFD-koncernen, som er en landsdækkende servicevirksomhed.

Regionsvaskeriet beskæftiger 140 me-darbejdere, hvoraf ca. 1/3 er af anden etnisk oprindelse end dansk. Medarbe-jderne fordeler sig på ca. 20 forskellige kulturer.

Vi tror på, at det betaler sig at tage an-svar for mennesker, der har svært ved at få fodfæste på det danske arbejds-marked. Medarbejderne respekterer hinandens forskelligheder, men skelner ikke mellem nationalitet. Alle arbejder på lige fod.

Menneskelighed er en af kernevær-dierne i De Forenede Dampvaskerier. Derfor har vi fokus på ligestilling og mangfoldighed. Vi giver vores medar-bejdere frihed til forskellighed inden for de fælles rammer, som vores kerne-værdier fastsætter.

Vi har et tæt samarbejde med Aalborg Kommunes Jobcenter omkring prak-

tikordninger for kommunens tospro-gede indbyggere samt ledige danske kontanthjælpsmodtagere. Her har vi løbende folk i praktik med henblik på et blivende job, hvilket det i langt de fleste tilfælde ender op i.

Den brede sammensætning og forskel-lighed i medarbejderstaben kan natur-ligvis give nogle mindre udfordringer, men disse klares ofte med en kollegas mellemkomst og en snak.

Netop forskelligheden gør, at daglig-dagen ikke er som på mange andre danske arbejdspladser, men er fyldt med mange positive oplevelser. For nogle år siden vandt vi en stor ordre,

der sikrede beskæftigelsen for op mod 70 medarbejdere flere år frem. Stor var glæden blandt vores medarbejde-re, hvor nogle fra Filippinerne spurgte mig, om de måtte komme med deres egen mad, blot for at fejre det. Dagen efter troppede de op med 4 forskel-lige retter, ikke bare til sig selv, men til alle medarbejderne. Jeg må sige, at jeg aldrig tidligere har set så mange forårsruller!

Mange virksomheder har den opfat-telse, at det at tage et socialt ansvar er ensbetydende med ”mere arbejde”. Jeg vil mene, at det er ensbetydende med mere arbejdsglæde.

MANgFolDigHeD

af: Morten Christensen, lederRegionsvaskeriet

I maj holdt Region Nordjylland licitation på byggeriets største entreprise, der omfatter støbning af råhuset til det nye hospital. Bygningen opføres med kælder i to etager, en basisbygning i tre etager samt to sengetårne på henholdsvis fire og fem etager. Regionen forventer at skrive kontrakt med lavestbydende efter regionsrådsmø-det i juni, så de første betonkanoner kan køre ind på byggepladsen efter sommerferien. Opførelsen af det nye hospital forventes at vare omkring tre et halvt år.

Tag med en tur rundt på byggepladsen på det nye uni-versitetshospital – se film på www.nau.rn.dk under “Byggeriet i billeder” http://nau.rn.dk/Byggeriet-i-billeder/Video

Af Annette Leth, Region Nordjylland

SUPERSYGEHUSET I STØBESKEEN

Når bladet udkommer er den nye Kiwi allerede åbent i Planetcenteret. For åbningsdatoen er sat til den 20 juni, hvor hele den 715 kvadratmeter store butik er åbner med masser af frække tilbud ”..også i non-food afdelingen, som vi lancerer som noget nyt” siger Kiwis regionschef Morten Laursen til 9220 bladet.

En anden god nyhed er at Kiwi har ”vægtet det lokale” i ansættelsen af nyt personale, så de omkring 35 nye jobs er ansat primært fra nærområdet. Den nye butikschef Rasmus Bak er også her fra byen, for Kiwi kan se en fordel i at have ansatte med et lokalt

kendskab. Kæden er godt klar over Planetcenterets lidt triste forfatning, og har da også gjort en del ud af at res-taurere butikken, og vendt butikkens indgang direkte mod parkeringsplad-sen. Men på den anden side ved Kiwi også at der er en masse udvikling på vej i Aalborg Øst og derfor ser ”Mange spændende muligheder i bydelen” som Morten Laursen siger. Butikken får åbningstider fra 7 – 23 og kom-mer til at indeholde både posthus og brødudsalg.

Travlhed før åbningen. Foto: Borger-journalist Kirsten Jørgensen Ardal

FORSIDEN

Pia Skjødt Nielsen har taget fotoet af en pige der har fået malet klovne-ansigt til legedag med Frikirken ved Trekanten.

Foto: Borgerjournalist Kirsten Jørgensen Ardal

Page 3: 9220 blad juli okt 2015 web

Forleden vandt Aab DM i ishockey. Altså U15 holdet, men en flot sejr, og en fjer i hatten for Aab Ishockey, der ikke har taget pokalen i de sidste 29 år. Holdkaptajn på U15 holdet hedder Alexander Bobko, og bor på Fyrkilde-vej, så han er en af de drenge, Aalborg Øst kan være rigtig stolt af. Jeg vil selv-følgelig gerne på landsholdet, fortæller han, ”og så gerne til Sverige, for de er superdygtige til ishockey derovre.”

Rikke sætter fut i Aktivitetshuset

Aktivitetshuset i Sundparken har fået ny beboerkonsu-lent. Hun hedder Rikke Frandsen, og har store dele af livet været i nærkontakt med Aalborg Øst.

“Faktisk lige siden den gang jeg som lille faldt ned af asfaltrampen fra busstoppestedet på Humlebakken og skrabede hovedet. “ fortæller Rikke smilende. Nu er hun ny beboerkonsulent for Sallingsundvej, Tambosundvej, Hvalpsundvej, oddesundvej, Næssundvej og Vilsundvej og har mange planer for Aktivitetshuset, der nu skal være “Sundparkens Hjerte”.

Som beboerkonsulent snakker Rikke meget med folk i kvarteret, “og det kommer der mange gode ideer ud af, for beboerne vil mange ting”, fortæller Rikke. Blandt andet er der en seniorklub i støbeskeen, desuden har hun inviteret Barnets Blå Hus til at bruge aktivitetshuset på fast basis, “Så kan de med udgangspunkt i børnene kan arbejde i gode rammer med udsatte familier”, fortæller hun. ”Aktivitetshuset er desuden det perfekte sted at holde traditioner som f.eks. halloween, juletræsfest og fællesspisninger samt bankospil i.” Bag Aktivitetshuset skal der etableres en multibane, når renoveringen af Tambosundvej er gennemført. ”og så vil jeg ønske at der også bliver anlagt en petanquebane for de mere modne.” siger Rikke

Så Rikke Frandsen er ikke bare en dame med initiativ. Hun har førhen arbejdet mange år i kommunen, så hvis man har et brev, eller en afgørelse i en sag men ikke forstår, “så ved jeg som regel hvem jeg kan tage fat i” siger hun. ellers er hun rigtig glad for at komme væk fra det kommunale skrivebord “og ud til nogle rigtige mennesker”, siger hun.

Mød Rikke Frandsen i Aktivitetshuset tirsdag 10 - 14 og torsdag 13-17. Ellers har hun tlf. 2087 0110mail: [email protected]

KRONPRINSESSEN OG KLUBFIDUSEN

UNG KAPTAJN PÅ VINDERKURS Bor man i Aalborg Øst møder man tit Leif fra

Sebbersundvej. Han er ude på Minicrosseren hver dag, selvom han godt kan gå med lidt støtte fra krykkerne “Jeg er ude for at møde mennesker, det er sjovere end at hænge hjemme i lejligheden”, som han siger. leif er desuden en hjælpsom en, og giver en hånd med til blandt andet Aalborg Øst Dagen og Majfesten.

Leif giver en hånd med det hele

Kronprinsesse Mary var et smut forbi Hornevej i Aalborg Øst. For der ligger AaB, og hun kom fordi hun er protektor for “Klubfi-dusen” - et initiativ mod mobning, som AaB står for. Prinsessen var selv på ba-nen for at drible bold med drengene, også selvom det øspjaskregnede på dagen.

Der sidder et meget kendt ansigt på 1. viceborgmester og folketingskandidat (i skrivende stud) Daniel Nyboe Andersen,der har været meget flittig med valgplakaterne op til folketingsvalget. Daniel bor i Aalborg Øst og er stadig med i redaktionsgruppen på 9220 bladet.

AALBORG ØSTBORGER PÅ PLAKATEN

Foto: Borgerjournalist Kirsten Jørgensen Ardal

Page 4: 9220 blad juli okt 2015 web

Aalborg Ø

st dag 2015

17. august kl. 19 DUS TornhøjFå alle informati oner om Øst dagen – selv hvis du ikke ved, om du vil deltage.

Deltag i KAGEkonkurrencen og vind fl ott e præmier

5. september kl. 11-20: Aalborg Øst dag ved Tornhøj Idrætscenter

Læs mere om hvad der skal ske på Aalborg Øst dagen:

www.aalborgostdag.dk eller Facebook: Aalborg Øst dagen

Se mig! Uanset hvilket humør eller hvilken på-

klædning jeg er iført, så er jeg klar til at sige hej til din hund”.

Billederne er fra Hundedagen i Baghaven med Børnehaven

Fyrkildevej

Tülay kører med tørklæde hele året

Tülay Kayatuz hedder en af de ny chauffører på Arrivas busser i Aalborg Øst.

Hun er noget særligt for det er ikke et job særligt mange kvindelige indvandrere har. ”På et tidspunkt syntes jeg ikke jeg ville gå hjemme mere, og så mig om efter mulig-hederne, fortæller hun. ”Først troede jeg at det var umuligt at blive buschauffør, på grund af mit tørklæde, men det var intet problem”, fortæller Tülay. Der var ellers formanende ord fra faren og hendes mand , som ikke syntes det var nogen god ide, med chaufførjobbet. Men i dag støtter hele familien hende.

”Så snart jeg fik kørekortet, gik jeg ned på Arriva og sagde at hun ville have et job.” fortæller hun. ”De sagde ok, i kantinen, eller med rengøring eller hvad? Nej som chauffør,sagde jeg. Der gik lige et øjeblik, ”ok” sagde de.”

Nu kører Tülay så bus på fuld tid ”og er me-get glad for det hele.” Det er passagererne også, for hun har altid et smil på læben, også hvis der er en, der bliver lidt overrasket over hovedbeklædningen.

Page 5: 9220 blad juli okt 2015 web

for alti d at opti mere deres arbejde. Derudover tager vi alle ti l konkurrencer i Danmark og i udlandet for at teste os selv, og ikke mindst vores hunde, i det der ligner virkelige situati oner. Vi træner vores hunde ti l at redde menneskeliv, i sammenstyrtede bygninger og i skov og terræn.

Redningsarbejdet i ind- og udlandTidligere har der været Danske Redningshunde samt teamledere for redningshundene i både Tyrkiet og Iran i forbindelse med redningsarbejde ved jordskælv - også fra Aalborg. Vi i Aalborg brænder for det vi gør. Vi er alle er gået ind ti l dett e med håbet om en dag at blive sendt ud med vores hund i indland eller udland for at gøre en forskel og redde nogens kære!

Den 22-27. september 2015 afh oldes Verdensmesterskabet for Redningshunde på Beredskabskolen på Rørdalsvej 55 i Aalborg Øst.

Arrangementet afh oldes af Redningshundecenter Danmark under Beredskabscenter Aalborg i samarbejde med Redningshunden-Danmark og den Internati onale Redningshunde Organisati on. Cirka 20 nati oner forventes at deltage med omkring 120 redningshundeteams.

Kom og kig - grati s adgangDer er grati s adgang for ti lskuere og alle er velkommen. Selve konkurrencen er delt op i 3 forskellige discipliner hvor hundene skal fi nde mennesker der er forsvundet. Hvert team deltager kun i én disciplin. Alle deltagerne er hver især udtaget ved en nati onal konkurrence i deres land og det er derfor kun de allerbedste hunde og hundeførere vi kommer ti l at se i Aalborg.

Nogle er vant ti l virkelige situati oner i verdenen hvor de rejser ud med deres hunde, udsendt af deres land og organisati on, ti l virkelige krisesituati oner som jordskælv. De bruger derfor prøverne ti l at teste dem selv og ikke mindst deres hund i det der kommer så tæt på en virkelig situati on som muligt.

Arrangementet løft es af frivillige Hos Redningshundecenter Danmark er vi 15 frivillige hundefører-trænere og uddanner vores redningshunde som en del af redningsberedskabet ved Beredskabscenter Aalborg. Vi træner alle vores hunde fl ere gange om ugen

VM for Redningshunde kommer til Aalborg ØstA

ALB

ORG

ØST

R I

HU

ND

ENE

AA

LBO

RG Ø

ST G

ÅR

I H

UN

DEN

E

Hundeklubben SAKHundeklubben S.A.K - Træning af din hund i dit nærområde.

Vi er en lille hyggelig klub med fokus på lydighedstræning, agility og rally. Hos Hundeklubben SAK kan du, i en positi v atmosfære, opnå et samarbejde med din hund, som giver både dig og din hund stor glæde i dagligdagen. Hunde i alle aldre kan gå ti l træning hos SAK. SAK er beliggende på Astrupsti en tæt ved trekanten. Vores hjemmeside fi nder du her: www.hundeklubben-sak.dk Her kan du læse meget mere om hvem vi er, og du er alti d velkommen ti l at rett e henvendelse ti l os, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os ti l at møde dig og din hund.

Lys lys lys... Så kom det endelig. Lys i Hundeskoven. Eft er en del års vedholdende og energiske forsøg lykkedes endelig Lars Jensen, på vegne af alle hundeluft erne, at få lov af Park og Natur. Først byggede de sammen med Kvarterværkstedet deres læskur, men de manglede lyset. Lars søgte Spar-Nord-fonden og fi k pengene.. og så var der skred i sagerne. 6 LED lamper drevet af solceller, lyser nu området op. Park og Natur iværksatt e en brugertælling af området, og var så overraskede over, at så mange benytt ede sig af området, at de mått e overgive sig.

Tillykke siger vi, og ikke mindst ti l Lars: “Godt kæmpet”.

Haven er fyldt med hundelorte, som skal samles op. Det kommer de ældste børn fra Børnehaven Fyrkildevej heldigvis og hjælper os med. Det er dog ikke almindelige hundelorte, der er tale om – de er alle forbundet med en opgave, der skal løses. Vi leger os ti l et kendskab ti l hunde og generel hundekultur. Dagen slutt ede af med et besøg af Torben med sin redningshund Eki. Eft erfølgende mødte vi fi re af kvarterets skønne hunde på Astrupsti en.Det gode resultat af Hundedagen er, at ALLE børnene, som deltog, nu er trygge ved at møde en hund.

Hundedag i Baghaven Hundeskoven

Page 6: 9220 blad juli okt 2015 web

TREKANTEN HOLDER

Vi var så heldige på Kvarterværkstedet, at blive inviteret med til at indrette den nye cafe på Trekanten, så vi satte lige vores autograf nu hvor vi har bidraget. en super cafe.. og hvor er det dog spændende som Trekanten udvikler sig på alle fronter. Vi kan kun opfordre alle til at kigge ind på Trekanten og mærke det nye liv der er kommet. Vi er fulde af beundring og nyder det i fulde drag hilsen: Per Thornberg

Trekantens nye cafe ved Astrupstien er nu indviet, og har fået navnet Cafe T Te’ indvielsen blev snoren klippet af rådmand Mads Duedahl fra Sundheds - og Kulturforvaltningen. Han brugte lejligheden til at takke for samarbejdet hele vejen rundt, og kunne med glæde kunne konstatere, at der nu kan sættes kryds ved en lang række af de mål, som de kommunale ejere har sat for kulturhuset.

Trekantens leder Michael Mansdotter sagde ligeledes tusind tak for samarbej-det, ikke mindst til de borgere der har været med til at indrette Café T. ”Og så

takker jeg vores foreninger og brugere for tålmodighed i tiden med byggerod, hvor det har været svært bare at finde indgangen”, sagde han.

Byrådsmedlem Anna Kirsten olesen fik æren af at afsløre det nye Café T logo, som ved samme lejlighed blev præsenteret af udpegede ”nummerpi-ger” fra Trekanten. Bagefter sørgede Kvarterværkstedets Per Thornberg for ophængningen, under overværelse af hele selskabet. For der kom mange gæster forbi den eftermiddag, og alle fik forsmagt på hvad den nye Café T formår.

Nu kan du få hjælp med paragrafferne første torsdag i hver måned på kul-turhuset Trekanten næsten uanset hvilket juridisk problem du har. Husk at tage alle relevante papirer med, ellers er det svært at give dig hjælp. Kom i god tid. Du kommer til efter først-til-mølle. Der er retshjælp på Trekanten den første torsdag i hver måned. Næste gang er torsdag 3. september mel-lem klokken 15 – 18.

RETSHJÆLPEN

CAFE T INDVIET

Nu kan du bruge dit kulturhus hele juli måned. For Trekanten holder åbent fra klokken 11 - 18 i ugerne 28. 29. og 30.

Du har mulighed for at låne lokaler, og du kan købe kaffe / the og lidt knas. Der kommer til tilbud om tegneværksted, som Dorte Marie Bang holder. Se mere på www.trekanten.info.

Trekantens Streetnight blev et tilløbstykke. Der var rap med blandt andre Samuel Kanu & Maximilian Andersen, der sammen danner gruppen Ownrs Label. Man kunne også møde Kasper Gordon også kendt som Kazpa g., rapperen Phillip Andersen samt en DJ Rasmus Kjærsgaard, som holdt skiverne kørende og stemningen oppe.

MANGE TIL STREETNIGHT

NYT FRA TREKANTEN

Souths gate Society har åbent kon-tor torsdage på Trekanten fra 10-15

10 Summer Sessions10. juni - 29. august

Forfatterskolen South Gate Society, der holder til på Trekanten, tilbyder dramaskole sommeren over, og er du 15 år eller ældre er du velkommen til at være med. Der arbejdes med improvisation, stemmetræning, udvikling af roller og meget andet. Det hele foregår onsdage kl. 19 – 21 enten påTrekanten bibliotek & kulturhus , eller: Byens Rum Østre Havngade 34.Tilbuddet er gratis for alle medlemmer af South Gate Society. Medlemskab koster 50,- om måneden.

Nye medlemmer bedes tilslutte sig: https://www.facebook.com/groups/SGSDramaClub/Events kan ses på The South Gate Society’s Facebook side her: https://www.facebook.com/thesouthgatesocietySouth Gate Society’s website:

DRAMATILBUD I SOMMERFERIEN

SOMMERÅBENT

CAFÉ T TILBYDER: Mandag til lørdag fra kl. 12 har vi sandwich - veg-etar ret - salater - frokost retter.

Fra kl. 17-19.30 tirsdag, onsdag , torsdag , serverer vi dagens ret. Se hvad vi tilbyder på tavlen i Café T.

BORGERNE PYNTEDE BORDENEAlle bordene i Café T er pyntet af borgere fra Aalborg Øst. Der er brugt mange og meget hyggelige timer på at male de mønstre man ser på bordene. Her er Pernille og Mowita i gang med penslerne.

NYT FRA TREKANTEN

Page 7: 9220 blad juli okt 2015 web

NYT FRA TREKANTEN

Lørdag 22. august Kl. 14-20 Vi arrangerer en billardturnering med 6 billiard-borde. Der er undervisning, præmier

Du har også mulighed for at spille Petanque, dart, og vi arbejder på at Weber kommer forbi og demonstrerer deres grillprodukter, og så kommer der naturligvis også noget på grillen. E: 40,-

Netværksstik sammen med Boligforeningen lejerbo / Skallerupvej

Lørdag 3. oktober

EN AFTEN MED BOLD Lynge-Jakobsen fortæller om sin tid i AaB samt om sit engagement i Aalborg Øst.

Vi danser til alle de gode gamle fodboldslag-sange med liVe oRKeSTeR.

Vi tilbyder grillmad. Netværksstik i samarbejde med afdelings-bestyelsen Sallingsundvej.

Hvad sker der fredag aften? Jo, på Trekanten lancerer vi nu et nyt cafétil-bud med musik i. Hver første fredag i måneden holder vi Fredagskoncert med nye upcoming navne fra det Nordjyske.

Fredag 4. september Country med Mads Toghøj

Ferdag 2. oktober Country / pop med Peter larsenog Friends...

Fredag 6. november irsk folk med Svend erik larsen

Fredag 4. december Amalie Thørholm / lasse Baggenæs

Alle arrangementerne starter klokken 19.30 og foregår i den nye Café T. Der vil være et godt spisetilbud. Se mere på www.trekanten.info

FREDAGSHJØRNET

Mr Africa DK 2015Lørdag 12. september

The search is on:Do you consider yourself to be:A charismatic and self assured man?Are you 19 to 35 years oldAre you in touch with your African Roots?Can you see yourself as a role model to other youths?If so, we want to hear from you! mailto: [email protected]

arr Touch of Africa

Efterårsbalmed Aalborg Danse og Spillemandslaug

Fredag 25. septemberkl 19.00

Foredrag med Signe Wenneberg

onsdag 30. septemberkl. 19arr. Haveselskabet

NYT FRA TREKANTEN

VISEAFTENmed VISENS VENNERTirsdag 8. septemberKl. 19 - 22

Kom og syng med på kendte, ukendte, glade og sørgelige viser. E: 50,- (gratis for medlemmer)

BILLARD OG GRILLNYT!

FLERE ARRANGEMENTER PÅ WWW.TREKANTEN.INFO

Page 8: 9220 blad juli okt 2015 web

Kultur kalenderJuli - O

ktober 2015

HV

ER

UG

EM

andag-Fredag Kl. 8 – 14Tornhøjcentret 1. salKofoeds Skole tilbyder aktiviteter, m

ad, undervisning og fællesskab

(mandag 8-20)

ww

w.aalborg.kofoedsskole.dk

MAN

DAGKl. 12-14 Trekanten Tegnevæ

rksted fra 20. Juli

Kl. 14.30-22 RunderenSom

mer på Runderen - Gratis

aktiviteter for børn. 29. Juni-27. Juli. Se m

ere på Facebook: Projekt 9220

Kl. 16-18 ulige uger Kæ

lderlokalet i TrekantenDrengeklubben – for drenge m

ellem 7-13 år. Klubben

bestræber sig på at have åbent

hele somm

eren. Kontakt Christina Pedersen 29703885

Kl. 17.30 Fæ

lleshuset Skallerupvej 305ABankoklub. Start 31. augustKontakt Per Christiansen, 25615286

Kl. 18 Bundgårdsparken P-pladsen Budum

vej 7Discgolf. Kom

og prøv.

Kl. 19-22 Skalloppen, SkallerupvejStrikkeklub - Vi strikker til socialt udsatte. Alle er velkom

ne. Fra 7./9. Kontakt Sus Kiilgast, 22952322

Kl. 19 Trekanten Aalborg Harm

onikaklub

Kl. 19-22 lige uger Trekanten Kniplepigerne – vil du væ

re med til

at kniple?

Kl. 19 ulige uger Trekanten Aalborg Danse og Spillem

andslaug holder m

andagsdans

TIRSDAGKl. 9-11.50 G

loben, Aggersundvej 28 Danskundervisning. Kontakt beboerrådgiver på 5134 9134Starter op igen uge 34

Kl. 12-14 Trekanten Tegnevæ

rksted fra 20. Juli

Kl. 12-15 ButikcafeenKreativ tirsdag

Kl. 14 lige uger Aktivitetscentret Sm

edegårdenGudstjeneste

Kl. 15-17 lige uger Sebbersundvej 35Cykelvæ

rkstedet

Kl. 15-17 Feggesundvej 13 Kld.Genbrugsbutikken ”JGS”

Kl. 17–18:30 AaB’s anlæ

g, Hornevej 2Træ

ning for Grønlandske børn 8-14 år - m

an møder bare op

Kl. 172. tirsdag hver m

åned Trekanten 9220 De Frivillige. Vil du væ

re med

til at lave arrangementer for børn

og familier? Ingen m

øder i Juli.

Kl. 18-19.30 Skallerupvej 139B under vaskehuset Børnem

ix v. URK - For børn 5-14 år.

Fra 1./9. bornemix@

urk-aalborg.dk

Kl. 18-21 lige uger TrekantenKunstm

aling

Klip ud...

ng op... Væ

r med til

spændende

aktiviteter i 9220

Kultur kalenderKultur kalenderKultur

AALB

ORG Ø

ST 9220 - A

ALB

ORG Ø

ST 9220 - A

ALB

ORG Ø

ST 9220

SommerStemning fra HeSteSkoenHesteskoen er Aalborg Øst’s strand. Og selv om industri og produktion er rykket virke-ligt tæt på, så er Hesteskoen en vaskeægte perle ganske tæt på Aalborg. Med blå flag og det hele. Fotos af borgerjournalist Kirsten Jørgensen Ardal.

Page 9: 9220 blad juli okt 2015 web

NØRRE TRANDERS MENIGHEDSRÅDOnsdag 26. august, tirsdag 29. septem-ber og onsdag 28. oktober kl. 19 i Nørre Tranders kirkecenter, Lemvigvej 100. Menighedsrådets møder er offentlige.

NØRRE TRANDERS STRIKKEKLUBMandagene 14. september, 12. oktober og 9. november kl. 14 i Nørre Tranders kirkecenter, Lemvigvej 100. Interesserede er velkomne til at kontakte Ragnhild Flov på tlf. 22 23 94 71.

MØDERSYNG SOLEN NED

GUDSTJENESTEPLAN

KIR

KES

IDER

NE

Torsdagene 23. juli og 20. august kl. 19.00 i Nørre Tranders KirkeI sommerens løb er der traditionen tro ”syng solen ned ”, hvor menigheden væl-ger salmerne blandt vore smukke aften- og sommersalmer.

Efterfølgende er menighedsrådet vært ved et køligt glas hvidvin i dåbsværelset.Der er mulighed for at besøge kirken fra kl. 18, hvor kirkeværter er tilstede.

RØRDAL KIRKE

JULISø. 5.: Aftengudstjeneste . .AUGUSTSø. 16.: 11. s. e. trinitatis . . . . . . .SEPTEMBERTo. 3.: Familiegudstjeneste . . . .Sø. 13.: 15. s. e. Trinitatis . . . . . .Sø. 27.: 17. s. e. Trinitatis . . . . . . OKTOBERTo. 1.: Familiegudstjeneste . . . .

SMEDEGÅRDEN”

JULITi. 7.: 14.00 BorréTi.: 21.: 14.00 Liisberg

AUGUSTTi. 4.: . .14.00 IsaksenTi. 18.: . .14.00 Liisberg

SEPTEMBERTi. 1.: . .14.00 BorréTi. 15.: . .14.00 LiisbergTi. 29.: 14.00 Isaksen

19.00 Borré

KIRKEBILNørre Tranders og Rørdal sogne tilbyder handicappede og gangbesværede gratis transport til højmesser og andre kirkelige aktiviteter i Rørdal Kirke og Nørre Tranders Kirke og Kirkecenter. Tilbuddet gælder sognenes beboere og sognebåndsløsere in-den for en afstand af 10 km.Kirkebil bestilles ved henvendelse til kirkekontoret på tlf . 9815 7205 senest dagen før kl . 12 og til søndage senest fredag kl . 12 .

NØRRE TRANDERS KIRKE

JULISø. 5.: 5. s. e. TrinitatisSø. 12.: 6. s. e. Trinitatis . . . . . . .Sø. 19.: 7. s. e. Trinitatis . . . . . . . .To. 23.: Syng solen ned . . . . . . . .Sø. 26.: 8. s. e. Trinitatis . . . . . . .AUGUSTLø. 1.: Dåbsgudstjeneste . . . . .Sø. 2.: 9. s. e. trinitatis . . . . . . .Sø. 9.: 10. s. e. trinitatis . . . . . . .Sø. 16.: 11. s. e. trinitatis . . . . . . .To. 20.: Syng solen ned . . . . . . .Sø. 23.: 12. s. e. trinitatis . . . . . .Sø. 30.: 13. s. e . trinitatis . . . . . .SEPTEMBERSø. 6.: 14. s. e. trinitatis . . . . . .Ti. 8.: Fyraftensgudstjeneste . .

Lø. 12.: Dåbsgudstjeneste . . . . .Sø. 13.: 15. s. e. trinitatis . . . . . .Sø. 20.: 16. s. e. Trinitatis/ Høstfamiliegudstjeneste

Sø. 27.: 17. s. e. Trinitatis . . . . . .OKTOBERLø. 3.: Dåbsgudstjeneste . . . . .Sø. 4.: 18. s. e. Trinitatis . . . . . .Ti. 6.: Høst i Øst . . . . . . . . . . . .

Sø. 11.: 19. s. e. Trinitatis . . . . . .Sø. 18.: 20. s. e. Trinitatis . . . . . .Sø. 25.: 21. s. e. Trinitatis/ BUSK-gudstjeneste . . . .

10.00 Isaksen10.00 Borré10.00 Liisberg19.00 Liisberg10.00 Liisberg

11.00 Isaksen10.00 Isaksen10.00 Liisberg10.00 Borré19.00 Isaksen10.00 Isaksen10.00 Borré

10.00 Liisberg17.00 Isaksen & Borré11.00 Isaksen10.00 Isaksen10.00 Liisberg & Borré

10.00 Isaksen

11.00 Liisberg10.00 Liisberg10.00 Isaksen & Borré10.00 Borré10.00 Liisberg10.00 Liisberg & Borré

17.00 Borré10.30 Liisberg10.30 Borré

17.00 Isaksen

10.30 Liisberg

ON

SDAG

Kl. 9

-12

Trek

ante

n Le

gest

ue fo

r alle

med

små

børn

.Pr

is: 1

00 k

r.md

/ 15

kr./

barn

pr.

gang

ww

w.le

gest

uern

e.m

ono.

net

Ferie

uge

26-

33

Kl. 9

.30

Fælle

shus

et S

kalle

rupv

ej 3

05A

Ons

dags

café

– m

orge

nmad

og

bank

o. 2

5 kr

. Ko

ntak

t Per

Chr

istia

nsen

, 25

6152

86, o

nsda

gsca

fe@

sol.d

kSt

art 2

6. a

ugus

t

Kl. 1

0 Tr

ekan

ten

Nor

dic

Wal

king

Sta

vmot

ion

Kl. 1

0-14

Ak

tivite

tshu

set S

undp

arke

nFr

i-Sun

det -

Kre

ativ

t væ

rkst

edKo

ntak

t Ann

é O

verg

aard

, 61

3308

20

Kl. 1

2-14

Tre

kant

en

Tegn

evæ

rkst

ed fr

a 8.

- 22

. Jul

i

Kl. 1

4.30

-22

Rund

eren

Som

mer

Rund

eren

– G

ratis

ak

tivite

ter f

or b

ørn

Se m

ere

på F

aceb

ook:

Pr

ojek

t 922

0Fr

a 1.

- 29.

Juli

Kl. 1

2–16

Caf

é Ba

by S

tart

Øst

Sund

heds

-og

Kvar

ters

huse

t.w

ww

.face

book

.com

/Caf

eBab

ySta

rtFe

rie u

ge 2

7-32

Kl. 1

3-16

Ki

rkec

ente

ret,

Lem

vigv

ej 1

00Lo

kal H

istor

isk F

oren

ing

for N

ørre

Tr

ande

rs S

ogn.

Ark

ivet

er å

bent

.Ko

ntak

t Jyt

te A

nder

sen,

408

3724

3 in

fo@

nrtr

ande

rs-lo

kalh

istor

ie.c

omw

ww

.nrt

rand

ers-

loka

lhist

orie

.com

Ferie

lukk

et i

juli

Kl. 1

3.30

Ak

tivite

tsce

ntre

t Sm

edeg

årde

nBa

nko

Kl. 1

5-17

Gen

brug

sen

Saltu

mve

j 17

– i k

æld

eren

Efte

r fer

ie å

bnes

der

igen

den

29.

juli

Kl. 1

5-21

Tre

kant

enLi

neda

nce

med

Sid

e-by

Sid

e Li

neda

ncer

s. S

e ho

ld p

å:w

ww

.sid

ebys

ide-

lined

ance

.dk

Kl. 1

8-22

2.

ons

dag

hver

mån

ed T

reka

nten

Aalb

org

scra

pboo

king

og

kort

TORS

DAG

Kl. 9

-11.

50 G

lobe

n, A

gger

sund

vej 2

8Da

nsku

nder

visn

ing.

Kon

takt

be

boer

rådg

iver

5134

9134

St

arte

r op

igen

uge

34

Kl. 1

2-13

.30

Gig

antiu

mAa

lbor

g Se

nior

spor

tKo

ntak

t: 98

1900

19 e

ller 2

1633

211

Star

t: 3.

Sep

tem

ber.

Kl. 1

2-15

Glo

ben

Agge

rsun

dvej

28

Tors

dags

syni

ng fo

r kvi

nder

Kont

akt b

eboe

rråd

give

r på

5134

9134

Star

ter o

p ig

en u

ge 3

4

Kl. 1

3-16

.30

Trek

ante

nPa

tchw

orkp

iger

ne

Kl. 1

3-17

Sun

dhed

s- o

g Kv

arte

rshu

set

”Sun

dhed

s-Be

nte”

– B

esøg

su

ndhe

dsko

nsul

ente

n og

få e

n gr

atis

snak

om

DIN

sund

hed

Ferie

lukk

et u

ge 2

8, 2

9 og

30

Kl. 1

4-17

Dan

mar

ksga

de 5

2, A

albo

rgRe

den

Aalb

org

– et

ano

nym

t tilb

ud

for k

vind

er o

g m

ænd

der

har

erf

arin

g m

ed a

t sæ

lge

sex.

Kon

takt

Pia

40

9255

65 e

ller J

eane

tte

5375

3033

Kl. 1

5-17

Feg

gesu

ndve

j 13

Kld.

Genb

rugs

butik

ken

”JGS

Kl. 1

5-18

– 1

. tor

sdag

hve

r mån

ed

Trek

ante

n Gr

atis

rets

hjæ

lp

Kl. 1

8.30

1. to

rsda

g hv

er m

åned

Tre

kant

en

Byde

lsmød

rene

mød

es

Kl. 1

6 To

rnhø

jcen

tret

Min

iklu

bben

for a

lle b

ørn

mel

lem

5

og 1

0 år

.Ko

ntak

t Maj

Høj

gaar

d 28

2104

71

Kl. 1

9-22

Bru

gshu

set,

Vejrh

olm

27,

Ø

ster

Utt

rup

Pile

ns V

enne

r - V

i mød

es o

g fle

tter

. Ko

ntak

t Len

e O

lsen,

613

6897

0 e-

mai

l: til

.lene

olse

n@gm

ail.c

om

FRED

AGKl

. 10-

12

Aktiv

itets

huse

t Sun

dpar

ken

Fri-S

unde

t Kre

ativ

t væ

rkst

ed

Kont

akt A

nné

Ove

rgaa

rd, 6

1330

820

Kl. 1

4.30

-22

Rund

eren

Som

mer

Rund

eren

– G

ratis

ak

tivite

ter f

or b

ørn

Se m

ere

på F

aceb

ook:

Pro

jekt

922

0Fr

a 3.

- 31.

Juli

LØRD

AGKl

. 11-

13 F

ørst

e lø

rdag

i m

dn.

Genb

rugs

en, S

altu

mve

j 17

i Kld

.O

psta

rt ig

en lø

rdag

25.

juli

SØN

DAG

Kl. 1

5-17

Gud

stje

nest

e i F

rikirk

enIn

tern

atio

nal C

hurc

h.To

rnhø

jcen

tret

1.s

alSo

mm

ergu

dstje

nest

e m

ed k

affe

og

the

unde

r gud

stje

nest

en i

ferie

n.

ww

w.fi

ntc.

dk

Som

mer

i 9

220

Page 10: 9220 blad juli okt 2015 web

KIR

KES

IDER

NE

FORUNDRINGSPARATHED v/ Jørgen Carlsen Sogneaften tirsdag 1. septem-ber kl. 19.30

Efterårets sognearrangementer begynder med foredrag ved høj-skoleforstander Jørgen Carlsen,

der vil komme og fortælle om forundringsparathed .

Jørgen Carlsen har selv opfun-det ordet forundringsparathed, og han vil i foredraget præsente-re en række eksempler på forun-dringsparathed med baggrund i filosofi, litteratur og højskolens univers.

Eksempelvis kan en god højsko-lesang stimulere vores fornem-melse for livets underforståede under.

SOGNEARRANGEMENTER Alle er velkomne! Fri entré. Kaffebord 20 kr.

SOMMERAFTEN-GUDSTJENESTESøndag 5. juli kl. 19 i Rørdal Kirke

Aftenen begynder med en kort gudstjeneste over temaet: ”Er ferien starten på en frisk”? ved sognepræst Inger Due Borré.

Efter gudstjenesten serveres kaffe, te og et glas koldt hvidvin.

FYRAFTENS-GUDSTJENESTETirsdag 8. september kl. 17 i Nørre Tranders Kirke

Gudstjenestens tema er ”Humor” ved sognepræsterne Lisbeth Krogh Isaksen og Inger Due Borré.

Bagefter er der spisning og hyg-geligt samvær i Nørre Tranders kirkecenter, Lemvigvej 100.

Pris for spisning er 40 kr . og til-melding skal ske til kirkekontoret på tlf . 98 15 72 05 senest fredag den 4 . september kl . 12 .00 .

ANDRE GUDSTJENESTER

Nørre Tranders Kirkecenter, Lemvigvej 100.

DET GRØNNE GULD v/ Esben BuchSogneaften tirsdag 6. oktober kl. 19.30

Naturvejleder Esben Buch for-tæller om og viser flotte lysbil-leder af udvalgte naturperlers flora og fauna i Aalborg Kom-mune som f. eks. Lundby Krat, Egholm, Hammer Bakker, og Ur-tehaven i Lindholm.

Esben Buch medbringer des-uden aktuelle vilde svampe og bær fra naturen. Esben Buch, der har Diplom i svampekend-skab, giver desuden nyttige råd om vilde svampe og fortæl-ler om gode lokale svampe- og bærlokaliteter.

DE SMÅBORGERLIGE GÅRDSANGERE FRA DRONNINGLUND v/ Birthe & Aksel Børsting og Jytte Mørk & Ole HartmannSogneeftermiddag onsdag 23. september kl. 14.30

De småborgerlige gårdsangere er en meget spilleglad gruppe, hvis repertoire er gårdsange, som de ønsker at være med til at bevare for eftertiden, men reper-toiret omfatter også gamle viser og Giro 413.

Instrumenterne, de spiller på, er lirekasse, harmonika, trommer, fløjte, guitar, triangel og tam-burin, men også mere løjerlige instrumenter som murbaljebas, sav, vaskebræt, rumsterstang, tommestok, skralde m.m. bliver betjent.

Hertil synges der og kommes med diverse udbrud. Det bliver en festlig eftermiddag med musikalske oplevelser ud over det sædvanlige.

KIR

KES

IDER

NE

Målgruppen er dagplejebørn, vuggestuer og børnehaver i Aal-borg Øst området. Det er gratis at deltage, men til-melding er nødvendig til kirkekon-toret på tlf . 98 15 72 05 senest onsdag den 3 . september 2015 . Der er plads til max . 100 børn og tilmelding sker efter ”først til mølle princip” .

HØSTGUDSTJENESTE FOR HELE FAMILIENSøndag 20. september kl. 10 i Nørre Tranders Kirke

Høstgudstjeneste for hele fami-lien, hvor alle er meget velkomne uanset alder. Samme dag fejrer vi også dåbsjubilæum for de 3-4 årige.Temaet for årets høstgudstjene-ste bliver ”Skabelse”, og vi skal på tur rundt i Edens havePå gensyn til en festlig gudstje-neste ved sognepræsterne Inger Borré og Kathrine Staghøj Liis-berg.

MUSIKALSK BØRNESHOW MED MEK PEK, SØN & ONKEL TOTSøndag 27. september kl. 14 i Nørre Tranders kirkecenter

Mek Pek, Søn & Onkel Tot, der er et humoristisk show for børn i alle aldre, er bygget op over sangene fra bl. a. de pop-ulære Åh Abe-pladerne.Koncerten er en del af Plan B-festivalen, som er en festival lavet i samarbejde mellem alle kirker i Stor-Aalborg. Billetter á 50 kr . kan købes på kirkekontoret, Lemvigvej 100, 9220 Aalborg Ø, fra tirsdag 1 . september . Børn kan kun deltage i følge med en voksen .

HØST I ØST – HØSTGUDSTJENESTE I BØRNEHØJDETirsdag 6. oktober kl. 10 i Nørre Tranders KirkeKirken inviterer dagplejere, vug-gestuer, børnehaver og 0-klasser

til en høstgudstjeneste i børne-højde ved sognepræsterne Lis-beth Krogh Isaksen og Inger Due Borré. Efter gudstjenesten vil der være dukketeater i Nørre Tran-ders kirkecenter, Lemvigvej 100. Dukketeatret hedder ”Lille Spire” og opføres af Anne-Dorte Mach-holm og kirke- og kulturmedarbej-der Helle Krogsbøll. Vi slutter af med lidt godt kl. 12.Det er gratis at deltage, men til-melding er nødvendig til kirke-kontoret på telefon 98 15 72 05 senest fredag den 2 . oktober kl . 12 .30 .

FAMILIEGUDSTJENESTER I RØRDAL KIRKETorsdag 3. september kl. 17 ved sognepræst Inger Due Borré.Tema: David og Goliat – denne aften skal alle prøve at bekæmpe Goliat, mon det lykkes?

Torsdag 1. oktober kl. 17 ved sognepræst Lisbeth Krogh Isak-sen

Familiegudstjenesterne foregår i børnehøjde, hvor vi synger, hører historier og laver aktiviteter. Efter gudstjenesten er Rørdal Menig-hedsråd vært ved gratis aftens-mad i Logen.

Det kræver ikke tilmelding og alle er velkomne . Vi slutter af ca . kl . 18 .30 .

BABYSALMESANGNyt hold starter fredag 21. august kl. 10 - 11.30 i Nørre Tranders Kirke

Holdet henvender sig til børn i al-deren 3-9 mdr. i følgeskab med mor eller far. Undervisningen strækker sig over 8 undervis-ningsgange, og det er gratis at deltage. Det er muligt at støde til i løbet af sæsonen, såfremt der er plads. Interesserede kan kontakte musikpædagog Helle Krogsbøl på tlf . 22 10 78 24 eller 98 15 75 78 .

SMÅ SYNGER SAMMENTorsdag 10. september kl. 10 -11.30 i Nørre Tranders kirkecenter

Kirken slår ligesom sidste år døre-ne op for ”Små synger sammen” i forbindelse med DRs landsdæk-kende sangarrangement for dag-plejebørn, vuggestuer og børne-haver. Arrangementet slutter med et let måltid at gå hjem på.

AKTIVITETER FOR FAMILIER OG BØRN

Page 11: 9220 blad juli okt 2015 web

KIR

KES

IDER

NE

- V

EJV

ISER

Inger Due BorréKirkebogsfører og begravelsesmyndighedRibevej 47, 9220 Aalborg Øst Tlf.: 2531 7900 / 9815 7001. E-mail: [email protected]æffes efter aftale . Mandag fridag .

Kathrine Staghøj LiisbergKontor: Lemvigvej 100, 9220 Aalborg ØstTlf.: 2490 1257. E-mail: [email protected]æffes efter aftale . Mandag fridag .

Lisbeth Krogh IsaksenKontor: Lemvigvej 100, 9220 Aalborg ØstTlf.: 2092 3570 E-mail: [email protected]æffes efter aftale . Mandag fridag .

BESØG AF PRÆSTENPræsten kommer gerne på besøg i hjemmet, på plejehjemmet eller hospitalet. Der er også mulighed for at modtage nadver under sådan et besøg. Ring blot til en af præsterne. Vi kommer meget gerne, når der er brug for en samtale.

Lemvigvej 61, Nørre TrandersKirken er åben:Mandag-torsdag kl. 9-15, fredag kl. 9-12, samt efter aftale.Hjemmeside: www.nrtranders.dkNØRRE TRANDERS KIRKEKONTORLemvigvej 100Tlf.: 9815 7205E-mail: [email protected]: Inge-Lise VistisenKordegn: Helle Holst HaugaardÅbningstider:Hverdage kl. 9.00-12.30 og torsdag tillige kl.16.00-18.00Dåb, bryllup, bisættelse/begravelse aftales på kirkekontoret eller hos en af præsterne.NØRRE TRANDERS KIRKEGÅRDSKONTORLemvigvej 61, 9220 Aalborg ØstTlf.: 9815 4548Graver: Kaj Mosbjerg Jensen Åbningstider: Hverdage kl.11.00-12.00PERSONALEOrganist: Christina Beltoft Mortensen, tlf.: 6171 9173Organist: Ulla Kjærsgaard, tlf.: 2510 4106Kirke- og kulturmedarbejder: Helle Krogsbøll, tlf.: 9815 7578Kirketjener: Karsten Henriksen, tlf.: 2210 7826Kirketjener: Jane Mikkelsen, tlf.: 2210 7825Gravermedhjælper: Lars Grøn ZindorffGravermedhjælper: Tommy HjorthInformationsmedarbejder: Christian H. Paulsen, tlf.: 3112 3622MENIGHEDSRÅDMenighedsrådsformand: Ingelise Pedersen, tlf.: 9815 3344Kasserer: John Pedersen, tlf.: 2129 3464Kirkeværge: KIRKESTOFKirkestof vedrørende perioden oktober-januar sendes til Christian H. Paulsen, Lemvigvej 100, 9220 Aalborg Øst, eller e-mail:[email protected] senest torsdag den 13. oktober 2015.

Sølystvej 2, RørdalAftale om besøg i kirken kan ske ved henvendelse til graveren eller formanden.PERSONALE Organist: Sigrid Mollwitz, tlf. 2295 2281Ringer og graver: Finn Herman Kaalund, tlf.: 9813 1588MENIGHEDSRÅDMenighedsrådsformand: Tage Thomsen, tlf.: 9816 4301Kasserer: Birgit Abrahamsen, tlf.: 9811 1718Kirkeværge: Poul Erik Kristiansen, tlf.: 4061 1772Fornyelse af gravsteder i Rørdal kan ske ved henvendelse til kirke-værgen.Ved barnedåb i Rørdal Kirke tilbyder menighedsrådet gratis udlån af ”Logen”, Sølystvej 6, til efterfølgende sammenkomst. Aftale om lån af ”Logen” kan ske ved henvendelse til formanden.

SOGNEPRÆSTER NØRRE TRANDERS KIRKE

RØRDAL KIRKE

20.august 2015

JULI

Tors

dag

2.ju

liKl

. 12-

16.3

0 Le

g på

plæ

nen

ved

Trek

ante

n

Tors

dag

2. ju

liKl

. 17.

00 –

20.

00

Butik

-Caf

éen,

Pla

netc

entr

etGr

illhy

gge

ved

Butik

-Caf

éen

og 1

00

m sk

oven

. 1 st

k. k

ød, 1

pøl

se, s

alat

og

brø

d fo

r 50

kr. /

bør

n 30

kr.

Køb

spise

bille

t sen

est d

en 3

0. ju

ni

i But

ik-C

afée

n

Lørd

ag 4

. jul

iKl

. 12-

16So

mm

er p

å So

mm

erfu

glen

Sønd

ag 5

. jul

iKl

. 19.

00 i

Rørd

al K

irke

Afte

ngud

stje

nest

e ov

er te

mae

t: Er

fe

rien

star

ten

på e

n fr

isk?

Here

fter e

t gla

s vin

i ”L

ogen

”.

Sønd

ag 5

. jul

iN

æst

e nu

mm

er a

f 922

0-M

agas

inet

ud

delt

til a

lle

Tors

dag

9.ju

liKl

. 12-

16.3

0Le

g på

plæ

nen

ved

Saltu

mve

j

Tors

dag

16.ju

li Kl

. 12-

16.3

0Le

g på

plæ

nen

ved

Fyrk

ildev

ej

Tors

dag

23.ju

liKl

. 12-

16.3

0Le

g på

plæ

nen

ved

Fegg

esun

dvej

Tors

dag

23. j

uli

Kl. 1

9.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eSy

ng so

len

ned

og h

eref

ter e

t gla

s vi

n. B

esøg

kirk

en fr

a kl

. 18,

hvo

r de

r er k

irkev

ært

er ti

l ste

de

Tors

dag

30.ju

liKl

. 12-

16.3

0Le

g på

plæ

nen

ved

Trek

ante

n

Augu

stLø

rdag

8. a

ugus

tKl

. 11-

16 G

enbr

ugse

n Sa

ltum

vej

Vejfe

st/lo

ppem

arke

d.

Tirs

dag

11. a

ugus

tKl

. 19

Trek

ante

nBo

rger

foru

m .

Byde

lens

affæ

rer

beha

ndle

s.

Man

dag

17. a

ugus

t Kl

. 19

DUS

Torn

høj

Info

rmat

ion

om A

albo

rg Ø

st d

agHø

r pla

nern

e –

spør

g om

alt

– se

pl

adse

n.

Tors

dag

20. a

ugus

tKl

. 19.

00 i

Nør

re T

rand

ers K

irke

Syng

sole

n ne

d og

her

efte

r et g

las v

in.

Besø

g ki

rken

fra

kl. 1

8, h

vor d

er e

r ki

rkev

ært

er ti

l ste

de.

Tors

dag

20. a

ugus

t Kl

. 18.

30 M

yliu

s Eric

hsen

s Vej

132

+

138,

900

0 Aa

lbor

g. V

i ska

l bes

øge

to

kuns

tner

have

r. M

an b

este

mm

er se

lv

hvilk

en ræ

kkef

ølge

man

vil

besø

ge

have

rne.

Pr

is: K

r. 30

. Aal

borg

Hav

ekre

ds.

Fred

ag 2

1. a

ugus

tKl

. 10.

00 i

Nør

re T

rand

ers K

irke

Nyt

hol

d m

ed b

abys

alm

esan

g st

arte

rKo

ntak

t Hel

le K

rogs

bøll

tlf. 2

210

7824

elle

r 981

5 75

78.

Ons

dag

26. a

ugus

t17

.30-

19 F

DF A

albo

rg 8

Nr.

Tran

ders

, Le

mvi

gvej

100

A, 9

220

Aalb

org

Øst

Sæso

nsta

rt fo

r nye

og

gam

le

med

lem

mer

med

akt

ivite

ter f

or b

ørn

og in

form

atio

n til

foræ

ldre

.

Sept

embe

rTi

rsda

g 1.

sept

embe

rKl

. 9 T

reka

nten

Børn

ebio

Tirs

dag

1. se

ptem

ber

Kl. 1

9.30

i N

ørre

Tra

nder

s Ki

rkec

ente

rSo

gnea

ften.

Høj

skol

efor

stan

der

Jørg

en C

arlse

n fo

rtæ

ller o

m

”for

undr

ings

para

thed

”.Fr

i ent

ré. K

affe

bord

20

kr

Tors

dag

3. se

ptem

ber

Kl. 1

5-18

Tre

kant

enGr

atis

rets

hjæ

lp

Tors

dag

3. se

ptem

ber

Kl. 1

7.00

i Rø

rdal

Kirk

eFa

mili

egud

stje

nest

e m

ed te

mae

t ”D

avid

og

Golia

t” o

g gr

atis

afte

nsm

ad b

agef

ter i

Log

en

Lørd

ag 5

. sep

tem

ber

Kl. 1

1-20

Torn

høj –

plæ

nen

bag

halle

nAA

LBO

RG Ø

ST D

AGFo

reni

ngs-

hutt

elih

ut, k

agek

ast

unde

rhol

dnin

g, k

agek

onku

rren

ce

osv

– se

mer

e i b

lade

t.

Tirs

dag

8. se

ptem

ber

Kl. 1

7.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eFy

rafte

nsgu

dstje

nest

e m

ed te

mae

t ”H

umor

”. Sp

isnin

g og

hyg

gelig

t sa

mvæ

r bag

efte

r i N

ørre

Tra

nder

s Ki

rkec

ente

r. Pr

is fo

r spi

snin

g: 4

0 kr

. Ti

lmel

ding

til k

irkek

onto

ret p

å tlf

. 98

15

72 0

5 se

nest

4. s

ep. k

l. 12

Tirs

dag

8. se

ptem

ber

Kl. 1

9 Tr

ekan

ten

Venn

eafte

n m

ed V

isens

Ven

ner

Page 12: 9220 blad juli okt 2015 web

Med mere end syv års erfaring som kirke- og kultur-medarbejder blev Helle Krogsbøll for 5 ½ år siden ansat i Nørre Tranders Sogn. Med sig i bagagen har hun en uddannelse som musikpædagog og teologi-ske studier på Århus Universitet, hvilket hun drager nytte af bl.a i arbejdet med babysalmesang: ”Mange unge forældre er ikke vokset op med kristendom-mens fortællinger som en naturlig del i livet – den får de mulighed for at lære gennem salmer og bibelfor-tælling sammen med deres barn.”

Helle Krogsbøll betegner selv babysalmesang som noget vigtigt, som kirken bør tilbyde, da det sam-men med barnedåben for mange børnefamilier er blevet den nye”indgangsportal” til Folkekirken. Hun var selv pioner med babysalmesang på stiftsplan, og har været med til at hjælpe andre sogne med at komme i gang med at tilbyde babysalmesang til de nybagte forældre.

Nyt initiativ for ”eneforældre”Selvom der findes kirke- og kulturmedarbejdere mange steder i Danmark, så er de individuelle stil-linger meget forskellige – undtaget på et punkt: Mi-nikonfirmandundervisingen – som alle har det som hovedopgave. Herudover kommer det an på hvilken befolkningsmæssige sammensætning sognet har. I Nørre Tranders kirke er fokus på Folkekirkens Fe-riehjælp, hvor udsatte familier gennem samarbejde mellem kirken og skolernes trivselspersoner får

mulighed for at komme på en uges ferie sammen. Og netop fokus på familien kommer til at præge det fremtidige diakonale arbejde, hvor hun sammen med diakoniudvalget ved kirken er ved at søsætte et nyt projekt, som henvender sig til eneforældre. Et til-bud, som vil blive lanceret på sensommeren og med sigte på både hygge, samvær og netværksgruppe for disse børnefamilier.

Kirke – og kulturmedarbejderen i Nr. Tranders kirke har hovedvægten af sit arbejdsområde lagt på den kirkelige undervisning, som udover babysalmesan-gen også indbefatter skolekirkesamarbejde med de 3 store skoler i Aalborg Øst området. Helle Krogs-bøll uddyber: ”Jeg tager ud på skolerne til 3. klas-

serne og fortæller om kristendommen uden dog at forkynde. I 4. klasse vil eleverne som noget nyt nu blive inviteret til at være minikonfirmander og kom-me op i kirken og modtage undervisning, som her er forkyndende.”

Dukketeater til ”Høst i Øst”Som musikpædagog er hun ligeledes hvert efterår travlt beskæftiget som arrangør af ”Små synger sammen”, hvor dagplejer, vuggestuer og børneha-ver kan komme og få stimuleret deres sangglæde. Og hun er også med, når præsterne i efteråret in-viterer til ”Høst i Øst” i kirken for børnehaver og 0. klasser fra skolerne. ”Sammen med frivillige laver jeg dukketeater ”, fortæller Helle Krogsbøll.

Men arbejdet strækker sig udover børnearbejdet – hun er koordinator og tovholder på forskellige ar-rangmenter i løbet af året. ”Det er dejligt, at arbejde indenfor et område, hvor jeg kan gøre brug af alle mine kompetencer og kirke –og kulturarbejdet er dejligt varierende med både skrivebordsarbejde, undervisning, sang og musik og sparring i lokal-området med skoler og institutioner”, slutter Helle Krogsbøll.

Kirke- og kulturmedarbejder med mange facetterMed hovedfokus på den kirkelige undervisning arbejder kirke- og kulturmedarbejder Helle Krogsbøll med mange forskellige

opgaver fra babysalmesang til fortælling om kristendom på de lokale skoler i Aalborg Øst

Tors

dag

10. s

epte

mbe

rKl

. 10.

00 i

Nør

re T

rand

ers

Kirk

ecen

ter

”Sm

å sy

nger

sam

men

” fo

r dag

plej

e,

vugg

estu

e, b

ørne

have

elle

r and

re

små.

Tilm

eldi

ng p

å tlf

. 981

5720

5 se

nest

3./

9. M

ax. 1

00 d

elta

gere

Tors

dag

10. s

epte

mbe

rKl

14-

16 T

reka

nten

Kjel

d Dj

ernø

kom

mer

og

fort

ælle

r og

vise

r lys

bille

der f

ra d

et g

amle

Aa

lbor

g Ar

rang

ør: A

OF

Fred

ag 1

1. se

ptem

ber

Kl. 1

9-21

, Tor

nhøj

cent

ret 1

. sal

(T

ornh

øjve

j 4)

Mus

ikaf

ten

I Frik

irken

Inte

rnat

iona

l Ch

urch

. Bag

efte

r vil

der v

ære

fo

rfris

knin

ger o

g m

ulig

hed

for

soci

alt s

amvæ

r. Ar

rang

emen

tet e

r gr

atis

og a

lle e

r vel

kom

ne.

12. -

13.

sept

embe

rBu

ndgå

rdsp

arke

n, B

udum

vej 7

, Aa

lbor

g Ø

st.

DM i

Disc

golf

Lørd

ag 1

2. se

ptem

ber

Trek

ante

nM

r. Af

rica

Denm

ark

2015

Arra

ngør

: Tou

ch o

f Afr

ica

Lørd

ag 1

2. se

ptem

ber

Kl. 1

1.00

Græ

sare

aler

ne v

/ Je

rups

tien

og H

unde

mar

ken

mel

lem

Sa

ltum

vej o

g Sk

alle

rupv

ej

Guld

Græ

sset

/lopp

emar

ked

Tirs

dag

15. s

epte

mbe

rKl

. 19-

21 T

reka

nten

Borg

erfo

rum

Hvor

dan

går d

et i

Aalb

org

Øst

?

Lørd

ag 1

9. se

ptem

ber

Trek

ante

nVi

ld m

ed a

t dan

se?

Kom

og

tag

en

svin

gom

med

fors

kelli

g sla

gs d

ans.

Sønd

ag 2

0. se

ptem

ber

Kl. 1

0.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eHø

stgu

dstje

nest

e fo

r hel

e fa

mili

en

og d

åbsju

bilæ

um fo

r de

3-4-

årig

e.

22. -

27.

sept

embe

rBe

reds

kabs

skol

en, R

ørda

lsvej

55,

Aa

lbor

g Ø

stVM

for R

edni

ngsh

unde

. Alle

er

velk

omm

en. G

ratis

Ons

dag

23. s

epte

mbe

rKl

. 14.

30 i

Nør

re T

rand

ers K

irkec

ente

rSo

gnee

fterm

idda

g m

ed D

e Sm

åbor

gerli

ge G

årds

ange

re fr

a Dr

onni

nglu

nd, B

irthe

& A

ksel

Bør

stin

g og

Jytt

e M

ørk

& O

le H

artm

ann.

Fr

i ent

ré. K

affe

bord

20

kr

Tors

dag

24. s

epte

mbe

rKl

14-

16 T

reka

nten

Kjel

d Dj

ernø

kom

mer

og

fort

ælle

r og

vise

r lys

bille

der f

ra d

et g

amle

Aal

borg

Ar

rang

ør: A

OF

Lørd

ag 2

6. se

ptem

ber

Kl. 1

7.30

Gig

antiu

mDa

nmar

ks st

ørst

e O

ktob

erfe

stPr

is: 2

95 k

r.M

ere

info

sam

t køb

af b

illet

på:

w

ww

.spe

cial

invi

te.d

k/op

leve

lser/

danm

arks

-sto

erst

e-ok

tobe

r-fes

t

Sønd

ag 2

7. se

ptem

ber

Kl. 1

4.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

ecen

ter

Mus

ikal

sk b

ørne

show

med

Mek

Pek

, Sø

n og

Onk

el To

t. Pr

is: 5

0 kr

. Kø

b bi

llet p

å ki

rkek

onto

ret,

Lem

vigv

ej

100,

fra

1. se

p. B

ørn

kan

kun

delta

ge

ifølg

e m

ed e

n vo

ksen

Okt

ober

Tors

dag

1. o

ktob

erKl

. 17.

00 i

Rørd

al K

irke

Fam

ilieg

udst

jene

ste

og b

agef

ter g

ratis

af

tens

mad

bag

efte

r i L

ogen

.

Tirs

dag

6. o

ktob

erKl

. 10.

00 i

Nør

re T

rand

ers K

irke

Høst

i Ø

st –

høs

tgud

stje

nest

e i

børn

ehøj

de fo

r de

min

dste

i da

gple

je,

vugg

estu

e, b

ørne

have

og

0. k

lass

e.Ti

lmel

ding

til k

irkek

onto

ret p

å tlf

. 981

5 72

05 se

nest

2. o

kt.

Tirs

dag

6. o

ktob

erKl

. 19.

30 i

Nør

re T

rand

ers

Kirk

ecen

ter

Sogn

eafte

n m

ed n

atur

vejle

der,

Esbe

n Bu

ch, d

er fo

rtæ

ller o

m

”Det

grø

nne

guld

”, og

vise

r flo

tte

lysb

illed

er.

Fri e

ntré

. Kaf

febo

rd 2

0 kr

.

Tors

dag

8. o

ktob

erKl

14-

16 T

reka

nten

Kjel

d Dj

ernø

kom

mer

og

fort

ælle

r og

vise

r lys

bille

der f

ra d

et g

amle

Aa

lbor

g. A

rran

gør:

AOF

Lørd

ag 1

0. o

ktob

erFe

st fo

r med

hjæ

lper

e på

Aal

borg

øs

t dag

en

Tors

dag

22. o

ktob

erKl

. 19.

00 i

Nør

re T

rand

ers K

irke.

”Spi

l Dan

sk U

gen”

mar

kere

s med

fe

jring

af 1

50-å

ret f

or C

arl N

ielse

n og

100

-åre

t for

Hal

fdan

Ras

mus

sen.

Ko

ncer

t ved

Ulri

k R.

Dam

m,

orga

nist

, Birg

itte

Kaas

Sør

ense

n,

sang

, og

Ulla

Kjæ

rsga

ard,

sang

. Fr

i ent

ré.

Tors

dag

22. o

ktob

erKl

14-

16 T

reka

nten

Kjel

d Dj

ernø

kom

mer

og

fort

ælle

r og

vise

r lys

bille

der f

ra d

et g

amle

Aa

lbor

g. A

rran

gør:

AOF

Sønd

ag 2

5. o

ktob

er

Kl. 1

0.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eBU

SK-g

udst

jene

ste

for h

ele

fam

ilien

. BU

SK –

Bør

n, U

nge,

So

gn o

g Ki

rke

fejre

s ove

r hel

e la

ndet

. Pål

ægs

kage

man

d ef

ter

guds

tjene

sten

i N

ørre

Tra

nder

s Ki

rkec

ente

r. Pr

is sp

isnin

g: 2

0 kr

. for

vo

ksne

og

10 k

r. fo

r bør

n.

Tirs

dag

27. o

ktob

er

Kl. 1

7.00

i N

ørre

Tra

nder

s Kirk

eFy

rafte

nsgu

dstje

nest

e m

ed te

mae

t ”T

ime,

dag

og

uge”

. Spi

snin

g og

hyg

gelig

t sam

vær b

agef

ter i

Ki

rkec

ente

ret.

Pris

spisn

ing:

40

kr.

Tilm

eldi

ng ti

l kirk

ekon

tore

t på

tlf.

98 1

5 72

05

sene

st fr

edag

23.

okt

. kl

. 12

Page 13: 9220 blad juli okt 2015 web

Børnemix er en aftenklub for børn i alderen 5-14 år, der foregår om tirsdagen i tidsrummet 18.00-19.30 på Skallerupvej 139b under vaskekælde-ren. Klubben bliver arrangeret af Ungdommens Røde Kors og vi laver mange forskellige sjove aktiviteter, hygger og er både ude og inde. i Børnemix behandler vi hinanden og tingene pænt. Kom og vær med, når vi starter op efter sommerferien i september! Mange hilsner fra de frivillige i Børnemix

Miniklubben er åben igen!

i miniklubben er der altid kreati-ve aktiviteter. Forårets højdepunkt var da vi malede med æg – æg-gene skulle kastes mod et lærred og havde forskellige farver indeni. Hver gang er det sjovt at se hvem der vinder quizkonkurrencen efter at vi har hørt en spændende bibelhistorie. Hvis du vil være med så gå op ad trap-pen i Tornhøjscenteret torsdag kl. 16.

For alle børn mellem 5 og 10 år. Kontakt gerne miniklubbens leder Maj Højgaard 28210471.

SoMMer på runderen 2015 GratiS aktiviteter

... så kom med til sjov og leg på Runderen

MANDAG – ONSDAG – FREDAG I UGE 27-31 TID: 14.30-22.00

Fodboldturneringen starter kl. 18.00

Husk drikkedunk – så har vi vand til opfyldning Der er voksne deltagere fra: DUS’erne, Børnehaverne og FC’erne

Følg med på Facebook: projekt 9220

Tegneværksted

på TrekantenHver mandag, tirsdag og onsdag i uge 28, 29 og 30 fra kl. 12 til 14.

SoMMer på SoMMerfuGlen

Lørdag d. 4. juli - kl. 12 - 16

En eftermiddag på Sommerfuglen (for enden af Vedstedvej)

Ta’ familien med til hygge & sjove

aktiviteter

Rap acadamy er du vild med musik? Kan du mærke at du har en indre rapper/sanger i dig? Så kigger du det rigtige sted!

Vi arbejder med unge mennesker, som elsker musikkens verden og som gerne vil bygge mere på deres talenter. Vi tilbyder en professionel rapper, som er der til at hjælpe, samt en erfaren beatboxer.

Det er gratis og er for alle! Kom frisk!

Peace Info: Samir El-Omar tlf. 4230 3787 - mail: [email protected]

I uge 32 (3. – 7. august 2015) afholder AaB og KB81 igen deres get2 fodboldskole.

er du mellem 8 og 15 år vil du denne uge kunne få en masse spændende fodboldoplevelser. Det er hver dag fra kl 9:00 – 15:00, der vil blive serveret morgenmad samt frokost og frugt. Du vil også få udleveret et DBU fodboldskolesæt samt bold og drikkedunk. Mandag og tirsdag er vi på KB81 og de sidste 3 dage er vi på AaB. Prisen for denne uge er kun 100 kr. Du kan tilmelde dig ved at sende dit navn og fødselsår samt mobil og tøjstørrelse til Mette Andersen på mail [email protected] eller Brian Rohde på [email protected] - Håber at vi ses til en god uge.

SoMMer i aalborG Ø Digt af Lana Hayes

Sommeren er lige startet, og fuglene synger fra hjertet. Kålorme bli’r til sommerfugle, og der, der er nogen der bygger en hule. Solen skinner, Mens drengene på banen vinder. Mange af børnene klatre i træer, Nogen også i bare tæer. Den mand virker glad, Ew!, han trænger vidst til et bad. På stranden er der en varm hede, Hvis man ikke bruger solcreme, bli’r man rød som en rødbede. Alle er ude og sole sig, Ja... Selv mig.

velkoMMen i fdf!Kom til sæsonstart for alle nye og gamle medlemmer onsdag den 26. august kl. 17.30-19 med aktiviteter for børn og information til forældre. I september starter de almindelige møder. FDF Aalborg 8 Nr. Tranders tilbyder oplevelser og udfordringer til børn fra 2 år til 7. klasse. Find mødetidspunkter og program for alle hold på www.FDF.dk/aalborg8. Alle møder holdes på Lemvigvej 100A, 9220 Aalborg Øst. NYHED: Vi tilbyder Familie-FDF for børn i alderen 2-6 år med forældre.

Get2

fodboldSkole

ny drenGeklub på trekanten!Red Barnet Ungdom Aalborg har åbnet fritidsklubben, Drengeklubben, der får base i kælderlokalet i Trekanten i Aalborg Øst. Drengeklubben har åbent mandage i ulige uger kl. 16-18. Derudover vil der hen over sommeren blive holdt særlige arrangementer og sociale udflugter. Klubbens mål er at give drenge i alderen 7-13 år i Aalborg Øst trygge rammer, med aktiviteter af forskellige typer – sport, sociale udflugter, leg og læring. Formålet med aktiviteterne er at styrke drengenes sociale, faglige og kreative ressourcer.

Info: Christina Hjort Pedersen - Tlf.: 29 70 38 85 - Mail: christina.hjort@redbarnetungdomdk www.redbarnetungdom.dk/aalborgFacebook.com/redbarnetungdomaalborg

Leg på pLænenKom tiL aLLetiders sommerdage med masser af Leg, sjov og samvær

for heLe famiLien.5 torsdage i juLi KL. 12-16.30 er der Leg og aKtiviteter på

aaLborg Østs grØnne areaLer.

De frivillige

2. juLi ved treKanten

9. juLi ved saLtumvej

16. juLi ved fyrKiLdevej

23. juLi ved feggersundvej

30. juLi ved treKanten

Page 14: 9220 blad juli okt 2015 web

Vi starter NYT kursus i september

HAR DU TJeK På DiN SUNDHeD??Få målt: Blodtryk, blodsukker, BMI og fedtprocent, blodets indhold af kulilte i Sundhedshjørnet i Sundheds- og Kvarterhuset på Fyrkildevej.

Hver torsdag fra kl. 13 – 17 (tidsbestilling ikke nødvendig!)Kom ned og få en uforpligtende samtale med Bente.

Rygestop tilbud til dig, som tænker på at lægge tobakken på hylden.

De der ønsker at deltage, kan forvente:* Et rygestop tilbud der er helt gratis.* Et tilbud i nærheden af hvor du/I bor.* Et fleksibelt tilbud – både i forhold til tid og indhold.* GRATIS! nikotinerstatning i op til 4. uger. Du behøver ikke være røgfri for at deltage

Tid og stedKom & Kvit kører løbende. Du har derfor altid mulighed for at starte på et rygestop.I afholder kurser i Aalborg øst; tirsdag og torsdag – formiddag og eftermiddag. Tilmelding er du interesseret, skal du henvende dig ved Sundhedsværkst-edet i sundheds- og kvarterhuset eller ringe til rygestoprådgiver Karen Gjerrild på telefon 31 99 02 28

!GRATIS! nikotinerstatning i forbindelse med rygestop !GRATIS!NYHED! Mulighed få gratis nikotinerstatning. Bor du i 9220 Aalborg Øst og tilmelder dig et Kom & Kvit forløb i Aalborg Øst, har du mulighed for at få op til 8 ugers gratis nikotinerstatning, i forbindelse med dit rygestop. Hør mere når du tilmelder dig Kom & Kvit…Læse mere på facebook: Sundhedsværkstedet øst

DU KAN LærE At tAcKLE ANgst og DEprEssioNoplever du tegn på angst og/eller depression? • Har du til tider svært ved at få hverdagen til at hænge sammen pga. dine symptomer? • Har du brug for redskaber til at undgå, at symptomerne styrer dit liv?

På kurset får du mulighed for at: • tilegne dig redskaber, som kan give dig større psykisk frihed • dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation • arbejde med dine stærke sider• kurset løber over 7 uger (et møde ugentligt) og det er gratis at deltageKurset ledes af to frivillige instruktører. instruktørerne har gennemført en uddannelse og er certificeret til at lede kurset. Arbejdsformen på kurset veksler mellem oplæg, erfaringsudveksling, øvelser og individuelt arbejde. Der er tavshedspligt.

Kunne du tænke dig at komme med på kurset? - eller har du spørgsmål? Så kontakt Karen Gjerrild, telefon: 31 99 02 28 eller mail: [email protected] Du kan også læse mere på www.patientuddannelse.info

Netværk Dobbeltminoriteter mødes på Trekanten. Her har aktive foreningsfrivil-lige gennem samarbejde gjort sig erfaringer og opnået ny viden med at inkludere personer med handicap og etnisk minoritetsbaggrund. erfaringerne kan anvendes i arbejdet med at nå andre målgrupper.

Netværket opfordrer til, at man henvender sig til dem, hvis man som forening eller aktør på frivilligområdet ønsker at sætte fokus på mangfoldighed i foreningslivet. Kontakt netværket gennem De Frivilliges Hus eller Ulla Ringgren Nielsen, formand for DH Aalborg, e-mail: [email protected], tlf. 50 94 94 67.

NEtVærK DELEr UD AF ErFAriNgErNEPandaen Pelle og alle hans venner har haft besøg af to børnehaver i Baghaveskoven. Pandaen Pelle kom-mer ud i børnehaverne og laver Yoga med børnene, her skal børnene gen-skabe alle dyrene fra baghaveskoven i yoga øvelserne. Børnene får motion af yogaen, og den styrker deres motorik. Det kan også være med til at lære børnene at sætte farten ned og slappe af, samtidig med det styrker børnenes fællesskab.

PANDAYOGA GODT FOR BØRN

Page 15: 9220 blad juli okt 2015 web

Vejfest på Saltumvej lørdag d. 8. august

Loppemarked, hygge, fællesspisning og et godt naboskab.

Program for dagen Kl. 11 – 16 for alle Åbning af boderne ved Genbrugsen, skattejagt for børnene, salg af kaffe og kage. Kl. 18 - 22 for beboere Selskabslokalet åbner til fællesspisning og underholdning for børnene.

Fællesspisning kl. 18.00 i selskabslokalet Kun for beboerne i afd. 14. Den lille slagter kommer med maden. Menuen står på lam og gris med stort salat bord og 2 X drikkevarer til hver spisebillet. Pris: voksen 50 kr. Børn (under 12 år) 25. kr. Tilmeld dig ved Benny i Genbrugsen senest d. 25. juli

Tilmelding til loppebod Åben for alle Skal du have gjort plads i skuret, sorteret ud i ungernes legetøj eller have solgt lidt ud af din ur samling? Så kan du få en gratis stand til loppemarked. Du skal medbringe dit eget bord! Tilmeld dig ved Benny i Genbrugsen (senest d. 25. juli)

Det er også muligt at købe spisebilletter tirsdag d. 2. juni i fælleshuset fra 18-19

Med venlig hilsen Genbrugsen afd. 14 Saltumvej – ved nr. 17

Genbrugsen åbningstider Onsdag d. 27. maj 15.00-17.00

Onsdag 3. juni kl. 15.00-17.00

Lørdag d. 6. juni kl. 11.00-14.00

Lørdag d. 25. juli 11.00-14.00

Vi danser onsdage på Trekanten, Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst 14.45 - 16.15 Hyggehold/letøvede/øvede 16.30 - 17.30 Begyndere 17.45 - 18.45 Let øvede19.00 - 20.00 Øvede20.00 - 21.00 Meget øvede

SIDE BY SIDE LINEDANCENY SÆSON STARTER ONSDAG 9. SEPTEMBER

GRATIS PRØVEDANS ONSDAG 16.30

Se mere på www.sidebyside-linedance.dkVi ses til Linedance!

Nu genstarter onsdagscaféen i fæl-leshuset på Skallerupvej på onsdag d. 26/8-15 kl. 9.30 Onsdagscaféen holder derefter åbent hver onsdag. Det koster kun 25,- pr. gang. i caféen hygges der med morgenmad og 5 bankospil.

Mandag d. 31/8-15 kl. 17.30 opstar-ter Bankoklubben i fælleshuset på Skallerupvej efter ferien. Bankoklub-

ONsdagscafé & baNKOKlub geN-starter

ben holder derefter åbent hver mandag. Der er plads til alle, så kom og vær´ med.

For flere informationer kontakt Per Christiansen på mobil: 25 61 52 86 eller mail: [email protected] Vi håber at se jer!

Page 16: 9220 blad juli okt 2015 web

Der er holdt diplomfest for bydelens første ti 9220 Fædre, som netop har færdiggjort deres grunduddannelse. Fremover vil fædrene fungere som frivillige ambassadører, der hjælper og guider andre fædre og familier og laver arrangementer samt aktiviteter i samarbejde med ildsjæle og andre aktører i bydelen. Tak til alle oplægsholderne på ud-dannelsen, hvoraf de fleste er fra bydelens institutioner og foreningsliv. I har været med til at gøre uddan-nelsen til noget helt særligt! Stort tillykke til 9220 Fædrene – I gør en forskel! 9220 Fædre er støttet af midler fra TrygFonden.

Foreningslivet i Aalborg Øst stod for undervisningen i uge 23 og 24 - det betød at alle elever fik mulighed for at stifte bekendskab med de gode fritids tilbud der findes i bydelen. eleverne prøvede kræfter med fodbold, hånd-bold, floorball og amerikank fodbold, atletik, cheerlead-ing og spejderlivet. Både foreningerne og skolerne var tilfredse med forløbet og ser gerne mere af den slags i fremtiden.

Reden AalborgEt 100% anonymt ti lbud ti l kvinder og mænd der har erfaring med at sælge sexStøtt ende samtaler med/uden forudgående aft aleEt afk laringsforløb, med fokus på at forbedre den enkeltes livssituati on eller ønske Deltagelse i en psykologledet terapeuti sk gruppe, hvor der er ti lknytt et en mentor med egen erfaring fra prosti tuti on. Løbende op-tagelse.Pårørende, skoler og fagpersoner er også velkommen ti l at kontakte os.

Åben café torsdag 14 – 17

Vi er mange der venter på dig ti l Aalborg Seniorsport

Grundtræning/opvarmning for alle.Hereft er volleyball, badminton eller andre småspil.Eft er moti onen er der mulighed for et ti ltrængt bad, før vi samles i cafeteriet ti l fælles hygge. Mød op i Hallen, Giganti um

Sæson 2015/2016 - start uge 36Torsdag kl. 12-13.30

Aalborg SeniorSport, Ny Kærvej 2 A, 9000 AalborgTlf. 98 19 00 19 Mobil 21 63 32 11E-mail: kirsti [email protected]@seniorsport.dkwww.seniorsport.dk

Af formand Erik Munch Nielsen

C.W. Obel Cigarmagernes Klub blev dannet d.22 maj 2002.

Vi er er gruppe af cigarmager, der alle har haft deres virke på C.W. Obel i perioden fra 1935 ti l 1966. Foreningens formål er at vise fremsti llingen af håndrullede cigarer, bidrage ti l kendskabet ti l vores gamle håndværk, ti l gavn for den historiske udvikling. Eft er alle disse års fravær, hvor vi i forskellige erhverv og positi oner i samfundet att er har kunne samles, er i sig selv enestående.

C.W. Obel Cigarmagernes Klub

Reden Aalborg, Danmarksgade 52, 9000 Aalborg

KontaktPia 40 92 55 [email protected]

Jeanett e 53 75 30 [email protected]

www.redenaalborg.dk

www.facebook.com/redenaalborg

Sæson 2015/ 2016 - start uge 36

Gigantium

Grundtræning / opvarmning for alle Herefter volleyball, badminton eller andre småspil

Efter motionen er der mulighed for et tiltrængt bad, før vi samles i cafeteriet til fælles hygge

Mød op i Hallen

Vi er mange, der venter på dig !

Instruktør Jane Fjeldgaard Ansersen

Aalborg SeniorSport ● Ny Kærvej 2 A, 9000 Aalborg ● Tlf. 98 19 00 19 ● Mobil 21 63 32 11 E-mail: [email protected][email protected] ● www.seniorsport.dk

Torsdag kl. 12.00 - 13.30

Billedet er fra Åbent hus på Trekanten, hvor man ti t kan møde cigarmagerne.

9220 FÆDRE GØR EN FORSKEL

FORENINGER OG FRITID PÅ SKOLEN

Page 17: 9220 blad juli okt 2015 web

Mange børn oplever ti der, hvor de ikke trives så godt. Det kan skyldes svære omstændigheder eller særligt belastende vilkår som f.eks. psykiske vanskeligheder. Barnets Blå Hus vil gerne støtt e børnene, så de trives bedre i deres hverdag. Det er grati s, og børnene (0 ti l 13 år) kan komme alene eller evt. med forældre.

I Aalborg Skøjteløberforening/ASF er alle velkomne. Vi har vi sæsonstart i august, men der er løbende indmelding af nye medlemmer. Du er velkommen ti l at komme og få 2 grati s prøveti mer. ASF sti ller skøjter ti l rådighed, som du kan låne ti l prøveti merne, hereft er er der mulighed for at leje skøjter af ASF. Vi holder ti l i Giganti um og vi træner i hal 2.

Så blev der sat et punktum for denne sæson for ungdomsholdene. Trænere fi k mulighed for at takke ordentligt af ti l spillerne for denne sæson og spillerne fi k også mulighed for at sige ti l par ord ti l deres trænere. Derudover blev bl.a. årets spiller, årets holdkammerat og årets fi dus udnævnt.

Der blev fortalt om sæsonen der gik, om diverse cups som holdene har været ti l. Pigeholdene havde en rigti g god tur, og her blev det bevist, at selvom man ikke kommer hjem med den største pokal, er sammenhold og fællesskab en stor gevinst i sig selv og noget som HK Star lægger stor vægt på.

Til sidst vil HK Star endnu en gang sige tak for en fantasti sk sæson og ser frem ti l endnu en fantasti sk sæson 2015/2016 i godt samarbejde. Uden de skønne unger, ingen HK Star.

Her kan de slappe af, have det sjovt eller tale med husets voksne om det, der er svært. Vi har også ”Babys Blå Hus”, der er et ti lbud ti l gravide og forældre ti l småbørn i alderen 0 ti l 5 år.

Barnets Blå Hus ligger på Sønderbro 2 i Aalborg men har akti viteter i Aalborg Øst.www.facebook.com/barnetsblaahus Eller kontakt Betti na Poulsen – 29689664/[email protected]

Fra JM 2013 hvor fl ere af vores deltagere fi k medaljer

Følgende begynderhold træner grundlæggende færdigheder i kunstskøjteløb:Børn fra 4 ti l 12 årTeenagere fra 13 årVoksne og familiehold

UngdomsafslutningBarnets Blå Hus

Hvad er discgolf?Discgolf går ud på, at kaste en speciallavet disc (frisbee) i en kurv på færrest mulige kast.

Aalborg Dinosaurs Discgolf Hvad er discgolf? I modsætning til almindelig golf, hvor du skal få en bold i et hul, så går discgolf ud på, at kaste en speciallavet disc (frisbee) i en kurv på færrest mulige kast. Et andet punkt, hvor discgolf adskiller sig er, at det er for alle. Du kan være med, som du og din indkomst er. I 2014 var discgolf den hurtigst voksende sportsgren i Finland, og i 2015 ser der ud til at ske det samme i Norge.

Hvordan kan jeg prøve det? I Aalborg Ø er der én af Danmarks bedste discgolfbaner i Bundgårdsparken, og den er hjemmebane for Aalborg Dinosaurs. Hvis du kunne tænke dig at prøve discgolf skal du bare møde op til vores ugentlige match mandag kl. 18 ved parkeringspladsen på Budumvej 7 i Aalborg Ø. Så vil vi tage os godt af dig derfra. Du kan låne discs og klubbens rutinerede spillere vil hjælpe dig med at lære de grundlæggende regler og kast.

DM i discgolf i Aalborg Ø Dinosaurs afholder i weekenden d. 12.-13. september 2015 DM i discgolf, hvor 90 af Danmarks bedste discgoldspillere dyster på højeste niveau. Det er ganske gratis at komme forbi og se nogle fantastisk dygtige sportsudøvere yde deres bedste i nogle skønne omgivelser.

[email protected] www.bundgaardsparken.dk Aalborg Dinosaurs Discgolf

Vokser dit barn op i en familie med et spinkelt voksennetværk?

Børns Voksenvenner

Kunne du tænke dig at styrke dit barns selvværd?Kunne du tænke dig at blive rollemodel for et barn?Har du ti d, lyst og overskud ti l at se et barn 2-4 gange om måneden?

Så kontakt Børns Voksenvenner i Aalborg & Omegn v. Birgit Leong på tlf. 28122921 eller mail ti l [email protected]

Aalborg Dinosaurs Discgolf

Hvordan kan jeg prøve det?Der er discgolfb ane i Bundgårdsparken. Hvis du kunne tænke dig at prøve discgolf skal du bare møde op mandag kl. 18 ved parkeringspladsen på Budumvej 7 i Aalborg Ø. Du kan låne discs og lære de grundlæggende regler og kast.

DM i discgolf i Aalborg ØDinosaurs afh older i weekenden d. 12.-13. september 2015 DM i discgolf, hvilket er grati s.

[email protected]

HK STARPå billedet er HK STARS ungdomshold ti l AGF Cup 2015HK Star´s U10, U12 og U14/16 piger deltog i påsken ved AGF Cup i Århus. Der blev spillet rigti g mange kampe med blandede resultater, men bedst af alt var, at alle piger kæmpede for sejr hver eneste gang. Det var nogle glade og stolte trænere/ledere, som kom hjem med nogle piger, der havde: taget ansvar for hinanden, udvist god sportslig optræden og opført sig yderst disciplinerede.

HK Star er en håndboldklub, som træner og spiller kampe i Tornhøj Idrætscenter.

Klubbens sociale mål er at skabe sammenhold blandt spillere, trænere, ledere og andre med ti lknytning ti l klubben. Det er klubbens mål at højne det sociale sammenhold og igangsætt e arrangementer, som involverer klubbens medlemmer og forældre ti l ungdomsspillere.Der er plads ti l alle og vi accepterer ikke mobning.

STJERNERÅDVi har i år lavet et STJERNERÅD, bestående af 1-2 spillere fra hvert hold. STJERNERÅDET vil få medindfl ydelse på hvilke arrangementer der skal holdes i klubben, lave klubblad mm.

Alle hold starter op igen ti l august. Se nærmere dato på www.hkstar.dk i løbet af juli.

Info: Lene Melgaard 26577950 (eft er 16.00), [email protected]

[email protected]

Page 18: 9220 blad juli okt 2015 web

legePlads er Helt sIN

egeN

Selv om der desværre kom besøgt af nogle regnbyger i løbet af dagen lykkedes det Butik Caféen at afholde et rost loppemarked. Der var travlt hele dagen og besøg af mange dejlige mennesker. Ca-féen var fyldt til sidste plads og humøret var højt. Mon ikke de gentager succesen en anden gang…

lOPPeMarKed fIK et drYP

Så blev det gæstedagplejens tur, Humlebien på Ravnkil-devej. Kvarterværkstedets Per og Christian tog sig tid og tegnede en ny naturlegeplads, om end den ikke er så stor.. men den er ny og spændende. en masse træ i skøre og skønne former, så legepladsen er nu “helt sin egen”. Børnene er super-glade og pædagoger og forældre jubler. Kan man forlange mere? Den officielle indvielse blev godt overståetmed fest og boller. Men man kan da vist godt gå på besøg hvis man er nysgerrig.

Hilsen: Per Thornberg, Kvarterværkstedet

Apoteksudsalg i Fyrkilden ændres til en Apoteksfilial den 1. juli. En Apoteksfilial er et ”RIGTIGT APOTEK”, der kan ekspedere recepter fra lægen nemt, hurtigt og enkelt. Apoteket får et lager af receptpligtige lægemidler, som hen af vejen bliver tilpasset behovet fra dine recepter. Apoteket kan derfor ekspedere, kontrollere, og udlevere din medicin til dig når du kommer.

Du skal stadig bestille din medicin ved lægen og op-lyse, at du vil afhente i Fyrkilden. Forskellen på hvad vi har gjort indtil nu og efter den 1. juli, er at du kan få dine recepter fra recept-serveren med når du står hos os uden først, at skulle bestille pr mail eller tele-fon hos os og så komme igen senere for at afhente.

Fyrkilden hører stadig sammen med Vejgaard Apotek og har samme Apoteker (chef), men vores medicin-udleveringer skal ikke længere ind over dem og køres herud. “Vi forventer selvfølgelig at det bliver en succes for både kunderne og os at vi kan yde denne forbedrede service.” siger apoteket, der i øvrigt bliver på adressen i Sundheds & Kvarterhuset, med de samme åbningstider. Apoteket kan som altid kontaktes på både mail og telefon, men har ikke så meget tid til at besvare tele-fonen. Skriv i stedet en mail til:[email protected]

Brug WWW.SUNDHED.DK til, at se hvilke recepter du har på receptserveren.

Du kan også ringe og høre om den elektroniske recept er modtaget fra lægen ved at bruge tast selv muligheden.

Brug WWW.VEJGAARD-APOTEK.DK til at søge oplys-ninger på.

APoTeKeTSåBNiNgSTiDeR

Mandag til Torsdag 9.00 - 17.30 Fredag 9.00 – 18.00 Lørdag 9.00 – 13.00Søndag og Helligdage holder vi lukket.

Tlf: 98 15 51 88

APOTEKBLIVERFILIALNu inviterer Frikirken International Church til mu-

sikaften fredag den 11. september kl. 19-21. Bandet består af forskellige nationaliteter, og vi regner med at få en spændende aften med gang i.

Det bliver en hel aften kun med musik, og bagefter vil der være forfriskninger og mulighed for socialt sam-vær. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Mini Klubben er åben for børn i 3 til 12 års alderen, mens forældrene er til musikaften.Det foregår i Tornhøjcenteret, 1. sal (Tornhøjvej 4)

FRIKIRKEKONCERT

Der bliver fællessang og stemning på Aalborg Øst dagen lørdag 5. september for Chris Hayes og Henrik engqvist har lovet at vende tilbage og gentage succesen fra sid-ste år. Det glæder vi os til.

GOD MUSIK PÅ AALBORG ØST DAGEN

Page 19: 9220 blad juli okt 2015 web

SVAR FRA SiDSTlars Østerby Næssundvej 152, svaredeom bagsidefotoet i sidste udgave: Der står to ”herrerer” og manden i det lyse jakkesæt, med briller og skæg, er Luffe Horndal.

FIND 10 FEJL Vores tegner, borgerjournalist Pia Skjødt Nielsen, (som også har taget foto på forsiden) har været flittig med farveladerne og lavet en tegning. Der er 10 forskelle mellem de to tegninger. Kan du finde ud af hvilke? Send svaret ind til [email protected] - så er der to fribilletter til et af Trekan-tens arrangementer på højkant.