Top Banner
september - november 2015 Gl. Kirkevej 33, 7400 Herning sewember - november 2015 Gl. Kirkevej 33, 7400 Herning Hedeagerkirken Hedeagerkirken
8

48507 hedeagerkirken september 2015

Jul 23, 2016

Download

Documents

Hedeagerkirken

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 48507 hedeagerkirken september 2015

september - novem

ber 2015 G

l. Kirkevej 33, 7400 H

erningsew

ember - novem

ber 2015 G

l. Kirkevej 33, 7400 H

erningH

edea

gerk

irken

Hed

eag

erkirk

en

Page 2: 48507 hedeagerkirken september 2015

2

Peder Kjærsgaard Roulund

Æbletræerne har været på overar-bejde.Igennem foråret og sommeren har de bakset for at give vækst til æblerne, der nu endelig er klar til at blive pluk-ket, inden det bliver vinter.

VI SKAL DØSådan er det i naturen med alle træer, planter, blomster og dyr. Sådan er det også i menneskenes verden, hvor også de fleste af os gerne vil nå at have børn, inden vi bliver gamle og ufrugtbare.

Det er hårde odds. Tilværelsen levner kun en kort tid, hvor alt jordisk liv skal nå at genskabe sig selv i en ny genera-tion, inden vinteren og alderdommen kommer med bud om døden.

Høsttid, befalingog godt budskab

Vi skal dø. Det er den erkendelse, vi får ved at betragte alt levende. Denne erkendelse er også til stede i kristen-dommen.

VI SKAL ELSKEVi skal dø, og inden vi dør, har Gud et hårdt bud til os. Buddet er, at vi skal elske. Ikke for at genskabe os selv i en ny generation. Ikke for at opnå en fordel hos Gud eller mennesker, men simpelthen for at give Guds kærlighed videre. Vi skal elske, også selvom vi, hver især, mister os selv og vor ejendom ved det.

GODT BUDSKABVi skal elske. Vi skal dø; men inden vi dør, har Gud et godt budskab til os. Budskabet er, at Gud blev men-neske i Jesus af Nazareth for vores skyld. Troen på Jesus redder os fra alle spørgsmål om, hvorvidt vi har sat os frugter nok eller har elsket nok.

På dine og mine vegne har Jesus elsket nok, og ja! Vi skal stadig elske, men vi kan nå at begynde nu på trods af alderdom, vinter og død.

Glædelig høst!

Page 3: 48507 hedeagerkirken september 2015

3

AKSEL POULSENDet er med tak i sindet og lidt vemod, jeg skriver disse linjer. Tak for den tid jeg har arbejdet i Hedeagerkirken. Tak til skiftende præster, menigheds-råd, herunder kontaktpersoner og kirkeværger. Tak til øvrige ansatte for et rigtig dejlig arbejdsfællesskab. Tak til frivillige og tak til menigheden.

PEDER KJÆRSGAARD ROULUNDMenighedens opgave er at fortælle om Gud, der er blevet menneske i Jesus Kristus.

For at gøre vor pligt i forhold til denne opgave holder vi gudstjenester for mennesker i alle aldre. Vi holder dåb og altergang. Vi indbyder mennesker til at blive gift i kirken, og vi hjælper de sørgende efterladte til at tage af-sked med deres kære. Så underviser vi børn i kristendom. Vi oplyser voksne mennesker om kristendom til kultu-relle sammenkomster, og vi prøver at være medmennesker, så godt vi kan over for mennesker, der har brug for et øre eller en hjælpende hånd.

Det er en kæmpe opgave, og den har jeg prøvet at være en del af, så godt jeg kunne under min tid i Hedeagerkir-ken og Kirkens Korshær i Herning.

Tak til alle jeg har arbejdet sammen

med! Tak til alle jeg har fået lov til at snakke med!

Den 1. oktober er jeg ikke ansat i Hedeager Sogn og Kirkens Korshær mere. Gud velsigne Jer alle!

Afsked

Page 4: 48507 hedeagerkirken september 2015

4

Fyrtøiet. Lille Claus og store Claus. Prindsessen paa Ærten. Tommelise. Den lille Havfrue. Keiserens nye Klæder. Den standhaftige Tinsol-dat. De vilde Svaner. Den flyvende Kuffert. Ole Lukøie. Svinedrengen. Boghveden. Nattergalen. Den grimme Ælling. Grantræet. De røde Sko. Hyrdinden og Skorsteensfeieren. Klokken. Skyggen. Den lille Pige med Svovlstikkerne. Historien om en Mode. Flipperne. Nissen hos Spekhøkeren. Klods-Hans. Suppe paa en Pølsepind. Pebersvendens Nathue. Dynd-Kongens Datter. Hvad Fatter gjør, det er altid det Rigtige. Iisjomfruen. Sneglen og Rosenhækken. Theepotten. Lygtemændene ere i Byen, sagde Mosekonen. Portnerens Søn. Det Utroligste. Gartne-ren og Herskabet. Fyrtøiet. Lille Claus og store Claus. Prindsessen paa Ærten. Tommelise. Den lille Havfrue. Keiserens nye Klæder. Den standhaftige Tinsoldat. De vilde Svaner. Den flyvende Kuffert. Ole Lukøie. Svinedrengen. Boghveden. Nattergalen. Den grimme Ælling. Grantræet. De røde Sko. Hyrdinden og Skorsteensfeieren. Klokken. Skyggen. Den lille Pige med Svovlstikkerne. Historien om en Mode. Flipperne. Nissen hos Spekhøkeren. Klods-Hans. Suppe paa en Pølsepind. Pebersvendens Nathue. Dynd-Kongens Datter. Hvad Fatter gjør, det er altid det Rigtige. Iisjomfruen. Sneglen og Rosenhækken. Theepotten. Lygtemændene ere i Byen, sagde Mosekonen. Portnerens Søn. Det Utroligste. Gartneren og Herskabet.

Litteraturcafé 14Arrangør: Karin Villadsen og Lone Kæmpegaard

Dén Andersen, som er så berømt, at det er unødvendigt at nævne fornav-net, er på litteraturcaféens menukorti sæsonen 2015/16.

Inspirationen kommer fra Thomas Mann, som igen og igen skriver An-dersens eventyr ind i sine værker.

Litteraturcaféen har hidtil forbigået Andersen, men det vil der nu blive rådet bod på.

I efteråret 2015 er det planen at læse samlede eventyr og historier i krono-logisk rækkefølge.

Denne læsemåde tydeliggør, at Ander-sen til en begyndelse skriver tørt somen folkeminderegistrator, men siden udvikler sin egen, levende eventyrstil.Ydermere fremgår det af den krono-logiske læsning, at Andersens tidlige eventyr mest er for børn, hvorimodde senere historier mest er for voksne.

De velprøvede tolkninger: Den bio-grafiske og den psykologiske vil blive trukket af stald.

Efter nytår læses romanerne ”At være eller ikke være” og ”Lykke-Peer”, som har inspireret I. P. Jakobsen og Henrik Pontoppidan til at skrive henholdsvis ”Niels Lyhne” og ”Lykke-Per”. Deto værker skal naturligvis også læses!

Men først når det bliver forår!

I efteråret er caféen åben:11. og 25. september 9. og 23. oktober 6. og 20. november 4. december kl. 10.00 - 11.30 i Hedeagerkirken.

Deltagerbetaling (incl. kaffe): 100 kr. pr. halvår.

Tilmelding: [email protected]

Page 5: 48507 hedeagerkirken september 2015

555

Den 27. september kl. 10.00 er der høstgudstjeneste i Hedeagerkirken.Børn og voksne opfordres til at medbringe frugt, grøntsager, brød og blom-ster.Ved gudstjenestens begyndelse bæres høstgaverne ind i kirken.Efter gudstjenesten sælges de på auktion. Pengene herfra går til Kirkens Korshær, Blå Kors, Folkekirkens Nødhjælp eller andre organisationer.I kirkens våbenhus er der kuverter til brug for givere, der gerne tilgodeser et bestemt formål.

Byggeri ved kirkenDet kan næppe være nogen over-raskelse for jer, der af og til besøger kirken, at vi er i gang med et byggeri i forlængelse af menighedslokalerne. Nu er bygningen forsynet med tag, hvorefter det indre skal gøres klar til at tages i brug i uge 43 - 44.Det drejer sig om kontorlokaler, som skal lejes ud til provsterne og deres stab af medarbejdere. Derfor er det hele planlagt i samarbejde mellem menighedsrådet og provstiet.Vi har tilstræbt at tilbygningen bliver en helhed, der synsmæssigt hænger sammen med de nuværende menig-hedslokaler. Om det er lykkedes, må andre bedømme. Med denne tilbygning har vi en forventning om, at provstiet vil blive på adressen mange år frem i tiden til glæde for det kirkelige arbejde på egnen. Et yderligere plus ved placerin-

gen er, at der altid er p-pladser uden tidsbegrænsninger til rådighed.

På menighedsrådets vegneByggeudvalgsformand

Kurt Linnebjerg

Høstgudstjeneste

Page 6: 48507 hedeagerkirken september 2015

6

ALLEHELGENDen 1. november er det Allehelgens søndag. Allehelgen er den dag, hvor vi i kirken mindes vore døde; hvor vi hører om det at have mistet og det at skulle leve med savnet; og hvor vi får forkyndt, at vore døde er i Guds hænder.Denne søndag mindes vi vore døde under gudstjenesten i Hedeagerkirken ved at læse navnene op på dem, der er døde siden sidste Allehelgen og som havde tilknytning til Hedeager sogn.

Gitte Thorsøe

BASARTraditionen tro holdes der basar i Hedeagerkirken første fredag i november i ulige årstal.

Forberedelserne til denne dag er i fuld sving, så alt kan være klar, når dørene åbnes d. 6. november kl. 14.00.

Kom og vær med til at gøre dagen til en festdag.

Du vil i basarlokalerne finde salgsbod med håndarbejde, høkerbod, salg af kirkegårdsdekorationer, genbrugsafdeling, tombola, lykkehjul m.m..

Der serveres kaffe med hjemmebag, som kan nydes i et hyggeligt café-miljø sammen med såvel gamle som nye venner. Der er også mulighed for at købe aftensmaden.

Såvel børn som voksne har hele eftermiddagen gode chancer for at gøre en god handel, vinde fine gevinster, hygge sig og frem for alt være med til at skabe en god stemning og et godt fællesskab, så basaren også i år 2015 fort-sat må være en god og positiv tradition i sognet.

Gaver til tombola, høkerbord samt cafeteria modtages med tak og kan afle-veres i kirken, evt. aftale på tlf. 9712 5831.

Karin Villadsen

Page 7: 48507 hedeagerkirken september 2015

7

Det sker…

Morgensang hver torsdag kl. 9.00 med efterfølgende

formiddagskaffe

September 2015Tirsdag den 22. sept. kl. 13.00SOGNEEFTERMIDDAGSTURVi drikker kaffe undervejs.

Torsdag den 24. sept. kl. 17.00SPAGHETTIGUDSTJENESTE

Fredag den 25. september kl. 10.00 – 11.30Litteratur 14

Oktober 2015Torsdag den 8. oktober kl. 19.30HEDEAGERAFTENFlyvetjenesten MAF v. Helmer Ole-sen, Tarm

Fredag den 8. oktober kl. 10.00 – 11.30Litteratur 14

Fredag den 23. oktober kl. 10.00 – 11.30Litteratur 14

Tirsdag den 27. oktober kl. 14.00SOGNEEFTER MIDDAGSognepræst, Signe Kølbæk Høg, Dal-lerup: ”De stærke jyder”

Torsdag den 29. oktober kl. 17.00SPAGHETTIGUDSTJENESTE

NovemberFredag den 6. november kl. 10.00 – 11.30Litteratur 14

Torsdag den 12. nov. kl. 19.30HEDEAGERAFTENProvst Kirsten Thyssen, Herning:”Halfdan Rasmussen – sang og fore-drag.”Fredag den 20. november kl. 10.00 – 11.30Litteratur 14

Tirsdag den 24. nov. kl. 14.00SOGNEEFTER MIDDAGForstander, Ebbe Larsen, Møltrup:”Det er svært at være menneske, men det er et forsøg værd.”

Torsdag den 26. novemberSPAGHETTIGUDSTJENESTE

SPAGHETTI-GUDSTJENESTERDer er børnegudstje-nester med aftensmad bagefter sidste torsdag i hver måned. Hold øje med hjemmesiden og Facebooksiden.

Page 8: 48507 hedeagerkirken september 2015

grc.

dk

Gudstjenester

Hedeager sogns kirkekontorØstre Kirkevej 1. Tlf. 9712 2338Vikarierende sognepræst indtil 1. okt. Peder Kjærsgaard RoulundGl. Kirkevej 33. Tlf. 51 50 66 48 Fridag fredag - [email protected]æst Marie Ginnerup Vestergaard fra 16. okt.Gl. Kirkevej 31. Tlf. 97 12 66 46Fridag fredag - [email protected] Sognepræst Gitte ThorsøeGl. Kirkevej 33. Tlf. 53 76 13 32Fridag mandag - [email protected]

Sognemedhjælper Mette KarkovTlf. 29 40 40 [email protected] Tlf. i kirken: 97 21 70 43Arne Pedersen. Tlf. 30 63 58 32Anna Grethe Sangild Nielsen. Tlf. 41 10 80 91Organist Benjamin Davis MaackTlf. 53 50 18 13MenighedsrådsformandBent Johansen Tlf. 97 12 54 66www.hedeagerkirken.dk

6. sep. 14. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Roulund 13. sep. 15. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Roulund 20. sep. 16. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Roulund 27. sep. 17. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Roulund / Thorsøe - Høst

4. okt. 18. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Guldager 11. okt. 19. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Guldager 18. okt. 20. s. e. Trinitatis kl. 11.00 Thorsøe - Bemærk tidspunkt 25. okt. 21. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Vestergaard

1. nov. Allehelgensdag kl. 10.00 Thorsøe - Særlig gudstj. 8. nov. 23. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Vestergaard 15. nov. 24. s. e. Trinitatis kl. 10.00 Thorsøe 22. nov. S. s. i kirkeåret kl. 10.00 Vestergaard 29. nov. 1. s. i advent kl. 10.00 Vestergaard

6. dec. 2. s. i advent kl. 10.00 Vestergaard

ANDRE NYTTIGE OPLYSNINGER