Top Banner
Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin HAFTA HAFTA TELAFİ KİTABIM 4 3. Hafta
16

3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

Oct 12, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

Türkçe Türkçe

MatematikTürkçe Türkçe Türkçe

Matematik

Fen BilimleriMatematik

Fen Bilimleri

Hayat Bilgisi

3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin

HAFTA HAFTA

TELAFİKİTABIM

43. Hafta

Page 2: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

24. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

İçindekiler

Türkçe1. Etkinlik: Okuduğunu Anlama2. Etkinlik: Olayların Oluş Sırası3. Etkinlik: 5N 1K4. Etkinlik: Hikâye Unsurları5. Etkinlik: Metin Türleri, Konu ve Anafikir6. Etkinlik: Varlıkların Niteliklerini Belirten Kelimeler7. Etkinlik: Şiir, Konu ve Ana Duygu

Matematik1. Etkinlik: Standart Olmayan Uzunluk Ölçme Araçları2. Etkinlik: Metre ve Santimetre Arasındaki İlişki3. Etkinlik: Verilen Uzunluğu Çizme4. Etkinlik: Kilometrenin Kullanıldığı Yerler5. Etkinlik: Uzunluk Ölçme Birimlerinin Kullanıldığı Problemler6 ve 7. Etkinlik: Şekillerin Çevre Uzunlukları8. Etkinlik: Şekillerin Çevre Uzunlukları ile İlgili Problemler9 ve 10. Etkinlik: Şekillerin Alanını Kaplama ve Ölçme11. Etkinlik: Litre ve Yarım Litre12. Etkinlik: Litre ile İlgili Problemler

Hayat Bilgisi6. Tema: Doğada Hayat

1 ve 2. Etkinlik: Meyve ve Sebzelerin Yetişme Koşulları3. Etkinlik: Yön Bulma4 ve 5. Etkinlik: Doğal Çevreyi Koruma ve Geri Dönüşüm

Fen Bilimleri7. Tema: Elektrikli Araçlar

1. Etkinlik: Elektrik Kaynakları2. Etkinlik: Pil Atıklarının Çevreye Zararları3 ve 4. Etkinlik: Elektriğin Güvenli Kullanımı

Page 3: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

34. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Türkçe 3. Hafta

Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce Bir duygu sarar bizi, Bu sınıfa girince...

RESİM

Öğretmenimizin kürsüdeVerdiği dersiDinler bizimle birlikteAtatürk’ün resmi.

Tıpkı sınıftaki gibiBütün ömrüm boyunca Yaptığım bir işte İyi, doğru oldumsaSevincini belli et, Gülümse!

Yaprak yaprak dökülürken önümdeHer yıl, dört mevsim; Sınıflar içinde yalnız bu sınıf,Resimler içinde yalnız bu resim!

Behçet Necatigil

Çalışkanız, çünkü, Çalışınca Bakarız, Atatürk güldü...

1. Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayalım.

Çocukları ne zaman yücelerden yüce bir duygu sarıyormuş? ................................................................................................................................................. Çocuklar niçin çalışkanmış? ................................................................................................................................................. Kim çocuklarla birlikte öğretmenin verdiği dersi dinliyormuş? ................................................................................................................................................. Şiirin ana duygusu hangisidir? İşaretleyelim.

Öğretmen sevgisi Okul özlemi Atatürk sevgisi

Page 4: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

44. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Türkçe 3. Hafta2. Aşağıdaki cümlelere olayın oluş sırasına göre numara verelim. Olayı oluş sırasına

göre yazalım.

( ) Hep birlikte saklambaç oynadılar. ( ) Hülya, birden bankta tek başına oturmuş etrafı izleyen bir çocuk fark etti. ( ) Çocuk onu anlamadı ve sadece “Benim adım Vahid.” dedi. ( ) Güzel bir yaz günü Hülya, Derin ve Sümeyye parkta saklambaç oynuyorlardı. ( ) Hülya, Vahid’in dilimizi tam bilmediğini anladı. ( ) Hemen yanına giderek “Bizimle oynamak ister misin?” diye sordu. ( ) Vahid ile aynı ülkeden gelen arkadaşı Sümeyye’den yardım istedi.

....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................

3. Aşağıdaki soruları yazdığımız metne göre cevaplayalım.

Hülya, Derin ve Sümeyye parkta ne oynuyormuş? .................................................................................................................................................. Hülya, Derin ve Sümeyye nerede oynuyormuş? .................................................................................................................................................. Hülya, Vahid’in dilimizi yeni öğrendiğini nasıl anlamış? .................................................................................................................................................. Hülya niçin koşarak Vahid’in yanına gitmiş? .................................................................................................................................................. Hülya, Derin ve Sümeyye parkta ne zaman oynuyormuş? .................................................................................................................................................. Vahid’i ilk önce kim fark etmiş? ..................................................................................................................................................

Page 5: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

54. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Türkçe 3. Hafta4. Aşağıdaki metni okuyalım. Hikâyenin unsurlarını yazalım.

Buket’in babası eve yeni gelmişti. Hep birlikte akşam yemeği için masaya oturdular. Annesi Buket’e tabağını uzattı. Buket tabağındaki pırasa yemeğini görünce yemek iste-medi. Bunun üzerine babası: – Buketçiğim, sebzeler vücudumuz için çok yararlı besinlerdir ve bizi hastalıklara karşı korurlar. Pırasa, kemik sağlığımızı koruyan ve kan dolaşımını düzenleyen faydalı bir sebzedir. Sağlıklı gelişebilmek için meyve ve sebzeler gereklidir. Bu besinlerden yeteri kadar yemelisin. – Peki babacığım. Pırasanın faydalı olduğunu bilmiyordum. Bundan sonra pırasayı severek yiyeceğim.

5. Aşağıdaki metni okuyalım. Metnin türünü işaretleyerek noktalı yerleri tamamlayalım.

Toprak akarsuların, yağışların ve rüzgârların etkisiyle zaman içinde aşınır ve başka yerlere taşınır. Buna erozyon adı verilir. Erozyona pek çok etken neden olabilir. Arazinin eğimli olması, şiddetli yağışlar ve toprağın yapısı doğal nedenler arasındadır. Ayrıca bitki örtüsünün yok edilmesi ve uygun olmayan tarım yöntemlerinin kullanılması gibi insanlardan kaynaklanan nedenler de vardır. Erozyon aslında çok yavaş gerçekleşen bir doğa olayıdır. Ancak bazı insan etkinlikleri erozyonu hızlandırabilir. Erozyon toprağın verimliliğini kaybetmesine yol açar. Erozyon ülkemiz için de önemli bir sorundur.

Metnin türü : Hikâye edici Bilgilendirici ŞiirMetnin başlığı : .............................................................................................................................Metnin Konusu : .............................................................................................................................Metnin ana fikri : .............................................................................................................................

Hikâyenin Kahramanları

....................................................................

....................................................................

Hikâyenin Geçtiği Yer

....................................................................

....................................................................

Hikâyenin Geçtiği Zaman

....................................................................

....................................................................

Hikâyedeki Olay

....................................................................

....................................................................

Page 6: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

64. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Türkçe 3. Hafta6. Aşağıdaki noktalı yerlere görsellerden yararlanarak varlıkların niteliklerini belirten

kelimeler yazalım.

Aslı karşıya geçmek isteyen .................................. kadına yardım etti.

Onur bahçede .............................. kedi gördü.

Babası, Umut’a .............................. bisiklet aldı.

Annesi .............................. elbisesini fark etmedi.

Çiftçi .............................. havaya rağmen çalışıyordu.

Masanın üzerinde .............................. ekmek vardı.

Şiirin şairi kimdir? ..............................................................................................................

Şiir kaç kıtadan oluşmaktadır? ........................................................................................

Şiirde kaç dize vardır? ......................................................................................................

Şiirin konusu nedir? ..........................................................................................................

Şiirin ana duygusu nedir? ...............................................................................................

7. Aşağıdaki şiiri okuyalım. Şiirin içeriğine uygun bir başlık yazarak soruları cevapla-yalım.

Satır satır süzerim,Dünyaları gezerim.Her hafta temizler,Kitaplığa dizerim.

Çiçeklere benzerler,Kitaplığı süslerler.Boş zamanlarımda,Arkadaşlık ederler.

............................................

İlim, irfan öğretir,Doğruları belletir.Okuyunca çok kitap,Beni güzel söyletir.

Kâzım SAYMALI

yaşlı

Page 7: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

74. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Matematik 3. Hafta1. Aşağıdaki ifadelere göre noktalı yerlere uygun sayıları yazalım.

2. Aşağıdaki noktalı yerleri örnekteki gibi uygun sayılarla tamamlayalım.

3. Cetvel kullanarak aşağıda belirtilen uzunluklarda doğru parçaları çizelim.

8 cm ............................................................................................................................. 5 cm ............................................................................................................................. 12 cm .............................................................................................................................

Ege halının uzunluğunu 12 adım ölçmüştür. Buna göre halının uzunluğu ........ m’dir.

Barış yazı tahtasının enini 3 kulaçta ölçmüştür. Buna göre yazı tahtasının eni ........ m’dir.

Ela masasının uzun kenarını 9 karışta ölçmüştür. Buna göre masanın uzun kenarı ........ cm’dir.

1 m = ......... cm 4 m = ......... cm 2 m = ......... cm8 m = ......... cm 3 m = ......... cm 7 m = ......... cm

100 cm = ......... m 400 cm = ......... m 200 cm = ......... m 900 cm = ......... m 300 cm = ......... m 500 cm = ......... m

1 m 35 cm = ......... cm 2 m 53 cm = ......... cm 6 m 50 cm = ......... cm 4 m 10 cm = ......... cm

215 cm = ......... m ......... cm 128 cm = ......... m ......... cm440 cm = ......... m ......... cm 688 cm = ......... m ......... cm

100

1

135

2 15

Bir karışım 10 cm’dir.

Bir kulacım 1m’dir.

Bir adımım yarım m’dir.

Ela Barış Ege

Page 8: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

84. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Matematik 3. Hafta4. Aşağıdaki noktalı yerlere verilen uzunlukları ifade etmek için kullandığımız ölçme

birimlerinden uygun olanının kutucuğunu işaretleyelim.

5. Aşağıdaki problemleri çözelim.

Şehirler arası mesafeler

kilometre

metre

Kapının uzunluğu

kilometre

metre

Arkadaşımızın boyu

kilometre

metre

Ülkelerin sınırları

kilometre

metre

Apartmanın yüksekliği

kilometre

metre

Ay’ın Dünya’mıza olan uzaklığı

kilometre

metre

Melis’in bir adımı 75 cm’dir. Melis salonun boyunu 12 adımda ölçüyor. Buna göre salonun boyu kaç m’dir?

Bir terzinin 8 metre kumaşı vardı. Bu kumaştan 3 elbise dikti. Her bir elbise için 2 m 50 cm kumaş kullandığına göre geriye kaç cm kumaşı kaldı?

Annem 700 cm’lik kurdelenin önce 2 m 15 cm’sini sonra 185 cm’sini kullanıyor. Geriye kaç m kurdele kalmıştır?

Melih’in boyunun uzunluğu 130 cm, Figen’in boyunun uzunluğu 1 m 41 cm’dir. Figen, Melih’ten kaç santimetre uzundur?

Page 9: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

94. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Matematik 3. Hafta6. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluğunun kaç birim olduğunu yazalım.

7. Aşağıda verilen şekillerin çevre uzunluklarını hesaplayalım.

8. Aşağıdaki problemleri çözelim.

Yağız, bir kenarının uzunluğu 75 m olan kare şeklindeki parkın etrafında 6 tur koşmuştur. Yağız toplam kaç metre koşmuştur?

Tüm kenar uzunlukları eşit olan bir üçgenin bir kenarı 27 cm’dir. Buna göre bu üçgenin çevresi kaç cm’dir?

Kısa kenarı 24 m, uzun kenarı ise kısa kena-rından 18 m fazla olan dikdörtgen şeklindeki bir tarlanın çevresine 3 sıra tel çekilecektir. En az kaç metre tel gereklidir?

Ç= ..... cm

4 cm 4 cm

4 cm 5 cm

5 cm

5 cm

5 cm

Ç= ..... cm

4 cm

8 cm

4 cm4 cm 2

cm

2 cm

Ç= ..... cm

Ç= ..... birim Ç= ..... birim Ç= ..... birim

1 birim

Page 10: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

104. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Matematik 3. Hafta

11. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazalım.

1 litre = ...... yarım litre 2 yarım litre = ...... litre 4 yarım litre = ...... litre 5 litre = ...... yarım litre 7 litre = ...... yarım litre 8 yarım litre = ...... litre

12. Aşağıdaki problemleri çözelim.

Bir bidonda bulunan 45 litre zeytinyağı 3 litrelik şişelere dolduruldu. Kaç tane 3 litrelik şişe kullanılmıştır?

Hamza, günde yarım litre süt içiyor. Hamza bir ayda kaç litre süt içer? (Bir ay 30 gün)

9. Aşağıdaki şekillerin alanlarının kaç birimkare olduğunu sayarak bulalım.

..... birimkare ..... birimkare ..... birimkare

10. Aşağıdaki şekillerin alanları mavi kart ile kaplanacaktır. Her şekil için kaç kart kul-lanılacağını yazalım.

..... mavi kart ..... mavi kart ..... mavi kart

Page 11: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

114. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Fen Bilimleri 3. Hafta1. Aşağıda verilen enerji kaynaklarını görsellerden yararlanarak şemada uygun yere

yazalım.

2. Tablodaki ifadelerden doğru olanların “D”, yanlış olanların “Y” kutusunu işaretle-yelim.

Doğru Yanlış

Ütü, ısınma amaçlı kullanılan elektrikli araçlardandır.

Elektrikli araçların çalışması için bir elektrik kaynağına ihtiyaç vardır.Çevreye atılan tükenmiş pillerin içindeki zararlı maddeler kirli-liğe neden olur.Atık piller evdeki diğer atıklarla birlikte aynı yerde toplanma-lıdır.Pil atıklarının daha az oluşması için yeniden doldurulabilen (şarj edilen) piller tercih edilmelidir.

Tüm elektrikli araçların elektrik kaynağı aynıdır.

Pil Akü Batarya Şehir elektriği

Elektrik Kaynakları

................................. ................................. ................................. .................................

Page 12: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

124. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Fen Bilimleri 3. Hafta3. Aşağıdaki noktalı yerlere verilen ifadelerden uygun olanını yazarak cümleleri ta-

mamlayalım.

TSE uzman ıslakken priz kazalara

kullanım kılavuzu elektrik çarpması

Elektrikli araç gereçler dikkatli kullanılmadıklarında ............................... neden ola-bilirler.

Vücudun elektriğin etkisi altında kalmasına ...................................................... denir. İlk kez kullanılacak olan elektrikli bir aracın ............................... okunmalıdır. Yerli üretim elektrikli araçları satın alırken araçların ............................... damgası

olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Şehir elektriğinin elektrikli araç gereçlere aktarıldığı yere ............................... denir. Ellerimiz ............................... elektrikli araç gereçleri açıp kapatmamalıyız. Elektrikli araç gereçler bozulduğunda tamiri ............................... kişiler tarafından

yapılmalıdır.

4. Aşağıdaki ifadeleri anlam bütünlüğü oluşturacak şekilde örnekteki gibi eşleştirelim.

Şehir elektriği ile çalışan elektrikli araç gereçlerin suyla temas etmesi hemen fişi çekilmelidir.

Küçük çocukları elektriğin olumsuzetkilerinden korumak için bir büyükten yardım istemeliyiz.

Elektrikli araç gereçlerden bir koku geldiğinde elektrik çarpmasına sebep olabilir.

Elektrik direklerine yakın yerlerde elektrik prizlerinin üzeri kapatıl-malıdır.

Elektrikli araç gereçleri kullanma-mız gerektiğinde oyun oynanılmamalıdır.

Page 13: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

134. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Hayat Bilgisi 3. Hafta

Yönümüzü en doğru ve güvenilir bir şekilde ........................ ile bulabiliriz. Güneşin doğduğu tarafa sağ kolumuzu uzatırsak sağ kolumuz ...................., sol

kolumuz .................... gösterir. Karınca yuvalarının ağzı ....................gösterir. Ağaçların ve kayaların yosun tutan tarafları .................... yönünü gösterir.

1. Ürünlerin yetiştiği yerlere göre taboloda uygun yerlere işareti koyalım.

3. Görsellerden yararlanarak noktalı yerlere uygun ifadeleri yazarak cümleleri ta-mamlayalım.

Toprağın Altında

Toprağın Üstünde

Ağaçta

2. Aşağıda görseli verilen ürünlerin yetişmesi için gerekli iklim koşullarını araştırıp yazalım.

Page 14: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

144. Sınıf KALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

Hayat Bilgisi 3. Hafta4. Aşağıda karışık olarak verilen, insanların çevreye olumlu ve olumsuz etkilerinin

numaralarını, ait olduğu kutuya yazalım.

5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlar için , yanlış olanları için sembolünü boyayalım.

Su kirliliğini önlemek için su kaynaklarını temiz ve dikkatli kullanmalıyız.

Yerleşim yerlerinde altyapı çalışmalarına önem verilmelidir.

Evlerde yakıt olarak kömür kullanılmalıdır.

Ulaşımda, özel araç yerine toplu taşıma araçları tercih edilmelidir.

Pil, plastik, cam gibi atıklar toprağa atılmamalıdır.

Atık yağlar lavaboya dökülmelidir.

Tarımda, yapay gübre ve zehirli tarım ilaçları kullanılmamalıdır.

Evde kullandığımız kâğıt, plastik, cam gibi atıklar yeni ürünlere dönüş-türülerek tekrar kullanılabilir.

Geri dönüşüm sayesinde enerji tasarrufu sağlanır.

Sokaklarda yaşayan hayvanlarabarınak yaparak yiyecek sağlamak

2Evsel ve sanayi atıkları doğaya atmak

1

Yeni tarım alanları açmak için ağaçları kesmek

4Atık suların arıtılmadan doğaya bırakılması.

3

Nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına almak

6Çevreyi temiz tutmak

5

Ağaç dikmek8Piknik ateşinin söndürülmemesi

gibi nedenlerle çıkan yangınlar7

İnsanların çevreye olumlu etkileri: ....................................................................

İnsanların çevreye olumsuz etkileri: ....................................................................

Page 15: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

154. SınıfKALİTELİ EĞİTİM YAYINLARI

3. Hafta Değerlendirme Testi

1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur?

A) 3 - 4 - 1 - 2 B) 2 - 3 - 1 - 4 C) 3 - 2 - 1 - 4

4. Canan, kardeşinin boyunu 11 karış olarak ölçüyor.

Canan’ın bir karışı 10 cm olduğuna göre Canan’ın kardeşinin boyu için hangisi söylenemez?

A) Kardeşinin boyu 110 cm’dir. B) Kardeşinin boyu 1 m 10 cm’dir. C) Kardeşinin boyu 1 m’den kısadır.

2. Yukarıdaki metinde hikâye unsurla-rından hangisine yer verilmemiştir?

A) Zaman B) Yer C) Kişi

5.

Bir marangoz 3 m 15 cm uzunlu-ğundaki bir tahtanın her iki ucundan da 25 cm kesiyor. Buna göre geriye kalan tahtanın uzunluğu kaç cm’dir?

A) 265 B) 275 C) 290

1 ve 2. soruyu numaralandırılmış cümle-lere göre cevaplayalım.

1. Önce rehberden hastanenin tele-fon numarısını buldu.

2. Doktora gitmeye karar verdi.3. Pelin sabah uyandığında karnı çok

ağrıyordu. 4. Hastaneyi arayarak doktorundan

randevu aldı.

3. Aşağıdaki çocuklardan hangisi varlığın özelliğini bildiren kelime kullanmıştır?

A)

B)

C)

A) Yaz tatilinde köye gideceğiz.

Doktor çürük dişimi çekti.

Bahçede tavuklara yem verdik.

6. Mine tel ile bir kenar uzunluğu 5 cm olan yandaki gibi kare oluş-turuyor.

Merve bu tel ile aşağıda kenar uzun-lukları verilen şekillerden hangisini oluşturabilir?

A) B)

C)

5 cm

6 cm7 cm

8 cm

2 cm2 cm4

cm 2 cm

6 cm

8 cm

2 cm

8 cm

Page 16: 3. Sınıftan 4. Sınıfa Geçenler İçin · 3. Hafta Değerlendirme Testi 1. Yukarıdaki cümleleri oluş sırasına göre sıralarsak sıralama nasıl olur? A) 3 - 4 - 1 - 2 B)

3. Hafta Değerlendirme Testi7.

1 2 3

Yukarıdaki numarlandırılmış alanlar kırmızı renkteki kağıtlarla kaplana-caktır.

Buna göre kaç numaralı şekil için daha az sayıda kağıda ihtiyaç vardır?

A) 1 B) 2 B) 3

10. Elektriğin Güvenli Kullanımı1. Elektrikli araç gereçlerin kul-

lanım kılavuzunu okumak2. Elektrikli araç gereçler bo-

zulduğunda tamirini uzman kişilere yaptırmak

3. Tek kullanımlık piller yerine şarjlı piller kullanmak

4. Kapaklı elektrik prizleri kul-lanmak

Yukarıdaki numaralandırılmış ifadeler-den hangisi veya hangileri elektriğin güvenli kullanımı ile ilgili değildir?

A) 1 ve 3 B) 2 ve 4 C) Yalnız 3

8.

12 LYarım L

Hacer teyze 12 litre sütü yarım litrelik şişelere doldurarak satacaktır.

Bunun için Hacer teyzeye en az kaç şişe gereklidir?

A) 12 B) 23 C) 24

12. Hangi cümledeki noktalı yere farklı bir yön yazılmalıdır?

A) Güneşin doğduğu tarafa sağ ko-lumuzu uzatırsak arkamız .............. gösterir.

B) Ağaçların yosun tutan tarafları .................... gösterir.

C) Karınca yuvalarının girişi .............. gösterir.

9. Aşağıda görseli verilen araçlardan hangisi farklı elektrik kaynağı ile ça-lışmaktadır?

A) B)

C)

11. Aşağıdakilerden hangisinin yetiştiği yer diğerlerinden farklıdır?

A) B)

C)

A) B)

1. C 5. A3. B 7. B2. B 6. B4. C 8. C 9. A 10. C 11. A 12. BCevap Anahtarı