Top Banner
Options Disable Get Free Shots Agatha Travel Posts Tagged ‘obiceiuri si traditii’ CETATI DACO-ROMANE februarie 24, 2010 CETATI DACO-ROMANE Pret 259 Lei Ziua 1 In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Drobeta Turnu Severin. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin. Va propunem sa
25
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • OptionsDisable

    Get Free Shots

    Agatha TravelPosts Tagged obiceiuri si traditii

    CETATI DACO-ROMANE februarie 24, 2010

    CETATI DACO-ROMANEPret 259 Lei

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Drobeta Turnu Severin. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Pitesti Craiova Drobeta Turnu Severin. Va propunem sa

  • vizitati Muzeul Portilor de Fier aici se pastreaza si ruinele Castrului roman din Drobeta si cele ale Bisericii Mitropoliei Severinului, ridicata in secolul XVI. Pe marginea fluviului, Ruinele podului lui Traian se rezuma la doi stalpi, ultimele vestigii ale formidabilei opere de arta concepute de catre Apolodor din Damasc si construita in trei ani (103-106) pentru a inlesni intrarea trupelor si materialelor necesare cuceririi Daciei. Urmand malul spre amonte, se zaresc Ruinele termelor romanei si cele ale fortaretei medievale Ruinele cetatii Severinului. Cazare la hotel 2* in Drobeta Turnu Severin. Camerele dispun de 2,3 paturi, grup sanitar propriu, TV.

    Ziua 2

    Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii cetatilor dacice din zona Orastie. Vom ajunge aici dupa ce vom parcurge urmatorul traseu : Drobeta Turnu Severin Caransebes Sarmizegetusa (ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa) Biserica Densus Hateg (Rezervatia de Zimbri) Simeria Orastie. De aici ne vom indrepta spre Costesti, poarta ce marcheaza plecarea potecilor spre fortarete. La dreapta o poteca marcata urca pe dealul Cetatuia. Mai departe potea merge de-a lungul dealului Blidaru, a carui culme este ocupata de doua puternice fortarete, una in forma de trapez alta in forma de pentagon. Ne reintoarcem la autocar si ne continuam drumul spre Sarmizegetusa Regia. In cursul In cursul serii sosire si cazare Deva hotel 2*. Camerele dispun de 2,3 paturi, grup sanitar propriu, TV.

  • Ziua 3

    Mic dejun. Vizita orasului Deva Ruinele Cetii Deva, de pe Dealul Cetatii. Plecare spre Hunedoara Castelul Corvinilor. In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Hunedoara Sibiu Ramnicu Valcea Pitesti Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

    - Cazare 2 nopti : 1 noapte in Drobeta Turnu Severin, 1 noapte in zona Deva

    - Mic dejun

    Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Drobeta Turnu Severin - numele medieval al cetatii Severinului este de origine latina, asociata numelui imparatului Septimiu Severus. Drobeta (Drubeta in limba getilor, drub insemnand despicatura, dupa cum arata Dunarea in fata Insulei Simian). Drobeta a fost prima cetate din piatra ridicata in Dacia (103-105) de imparatul Traian, un castru roman de aparare si un important centru militar si politic, initial fiind construit pentru a adaposti 500 de soldati care asigurau paza podului. Se vad si azi fundatiile (refacute de Constantin cel Mare) pe o suprafata de doua hectare, cu cele patru porti laterale, cu locuinte, cazarmi, depozite de arme, strazi si in centrul castrului cladirea pretorului (comandantului) unde a poposit insusi imparatul Traian in iarna anului 105. La vest de castru, pe malul Dunarii, se vad ruinele termelor (bailor) romane; s-au gasit in ziduri caramizi cu stampila legiunii a V-a Macedonica, semn al datarii constructiei bailor in

  • acelasi timp cu constructiaa castrului si a podului. Aceasta asezare a fost ridicata la rang de municipiu in 121 de imparatul Hadrian si la rang de colonie in 193 de Septimiu Sever. Podul lui Traian a fost construit in numai trei ani (103105) dupa planurile celebrului arhitect, Apolodor din Damasc, fiind considerat cea mai indrazneata lucrare inginereasca a antichitatii romane. Podul a fost ridicat pe 20 de piloni din blocuri de piatra, fiind lung de 1.135 m, lat de 14,55 m si inalt de 18,60 m, la capete avand cate un portal monument, ale caror relicve se vad pe ambele maluri ale Dunarii. Pentru partea lemnoasa a constructiei s-au folosit stejarii de pe 200 de hectare de padure.

    Biserica Sfntul Nicolae din Densus, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania, construita in secolul XIII. Din 1991 este pe lista de monumente propuse pentru a intra in patrimoniul UNESCO. Nicolae Iorga a numit biserica fara pereche in toata romanimea. Construita din pietre romane fasonate aduse din ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa din apropiere, biserica are o infatisare ciudata, care nu ascunde insa amprentele stilistice ale romanicului tarziu. Valoroasele fragmente de pictura murala, datand din 1443, opera unei echipe de maestri in frunte cu Stefan, unul din primii zugravi romani cunoscuti, vadesc stranse legaturi stilistice cu picturile de epoca din Tara Romaneasca. Foarte bine pastrat cu fresca interioara acest ciudat edificiu al Tarii Hategului a fost obiectul multor controverse iscate intre diferiti oameni de stiinta, dornici de a-i stabili originea. Unii au considerat ca la inceput biserica a fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci; altii vorbeau de un fost templu roman al zeului Marte; Nicolae Iorga plaseaza construirea monumentului in secolul al XVI-lea, iar istoricul de arta Vataseanu, in ultimul sfert al secolului al XIII-lea.

    Construite in stilul murus dacicus, cele sase fortarete dacice din Muntii Orastie, din Romania, au fost ridicate intre secolul I i.Hr. si secolul I d.Hr. pentru protectie contra cuceririi romane. Ramasitele lor extinse si bine pastrate prezinta o imagine a Epocii Fierului viguroase si inovative. Cele sase fortarete (Sarmizegetusa Regia, Luncani Piatra Rosie, Costesti Blidaru, Costesti Cettuie, Capalna si Banita) care au format sistemul defensiv al lui Decebal, fac acum parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

    Cetatile dacic e Costeti Blidaru si Costesti Cetatuie au fost construite in secolul I i.Hr. cu scop de protectie impotriva cuceririi romane. Se gasesc langa satul Costesti, comuna Orastioara de Sus din judetul Hunedoara.

    Sarmizegetusa Regia capitala regatului dac, construita probabil la mijlocul secolului I i. Hr., cuprindea in perimetrul sau cetatea, zona sacra si asezarea civila. Referitor la cetatea Sarmizegetusa Regia, putem afirma ca zidurile ei, ridicate in tehnica murus Dacicus, inconjurau un mamelon aflat la 1000 de metri altitudine, respectand configuratia terenului. Dupa cucerire, romanii au reamenjat cetatea, marindu-i suprafata, fara a respecta insa traseul zidurilor dacice sau tehnica de constructie a acestora. La cca. 100 m est de cetate, pe doua terase, se afl zona sacra, la care duce un drum pavat cu lespezi de calcar, calea de acces terminandu-se intr-o piateta. In acest spatiu au fost amplasate sanctuare de plan rectangular si circular, unele fiind construite din piatra de calcar, iar altele din andezit. Asezarea civila formata din cartierele de est si de vest, se intindea pe cateva zeci de terase, constituind cel mai amplu complex de locuire dacica documentat pana in prezent. Aici se aflau grupuri de locuinte, ateliere mestesugaresti, depozite, hambare, instalatii de captare si distribuire a apei potabile. Intr-una din aceste

  • locuinte a fost descoperit celebrul vas ceramic cu stampila DECEBALUS PER SCORILO.

    Nota : Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in CETATI DACO-ROMANE-autocar | Etichetat 8 gratuitati la 40 persoane platitoare, Biserica Densus, Biserica Mitropoliei Severinului, Castelul Corvinilor, cazare hotel 2*, cetatile daco-romane, Costesti, destinate elevilor si studentilor, EXCURSIE DE 3 ZILE cu autocarul, excursii interne, ghid turistic acreditat, Muzeul Portilor de Fier, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, Orastie, parc auto, preluari gratuite, PRET 259 LEI, puncte de interes turistic si istoric, reduceri pentru inscrieri timpurii, Rezervatia de zimbri-Hateg, Romania, Ruinele termelor romane, ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa, servicii de calitate, Simeria, transferuri avantajoase, turism de grup | Las un comentariu

    EXCURSIE IN NORDUL MOLDO VEI februarie 24, 2010

    NORDUL MOLDOVEIPret 459 lei

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Durau. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Ploiesti Brasov Miercurea Ciuc Gheorgheni Cheile Bicaz - Durau. Cazare la hotel 2*. Camerele dispun de 2, 3, 4 paturi, grup sanitar propriu.

  • Ziua 2

    Dupa servirea micului dejun vom pleca spre Targu Neamt. In zona vom vizita Casa Memoriala a lui Ion Creanga de la Humulesti, Casa Memoriala Mihail Sadoveanu de la Vanatori , Manastirea Agapia si Varatec. In cursul dupa-amiezii sosire in Iasi.

    Program liber in Iasi Catedrala metropolitana Sf. Paraschiva, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Culturii, Parcul Copou. Cazare Caminul Mitropoliei din Iasi.

    Ziua 3

  • Mic dejun. Plecare spre Gura Humorului. Traseul pe care il vom urma este Iasi Botosani Ipotesti (Casa Memoriala a lui Mihai Eminescu) Suceava (Cetatea de Scaun a Sucevei) Putna (Manastirea Putna) Sucevita (Manastirea Sucevita) Gura Humorului. In cursul serii sosire si cazare la Hotel 2* Gura Humorului.

    Ziua 4

    Mic dejun. In cursul diminetii vom vizita Manastirea Gura Humorului si Voronet. Apoi se merge la Casa Memoriala Ciprian Porumbescu dupa care se porneste spre Sovata pe traseul Gura Humorului Vatra Dornei Borsec Toplita Gheorgheni Sovata. Cazare Vila 2*.

    Ziua 5

    Mic dejun. Plecare spre Praid pentru a vizitarea Salinei. In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Praid Sighisoara Brasov Ploiesti Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

  • - Cazare 4 nopti : 1 noapte in zona Durau, 1 noapte in Iasi, 1 noapte in zona Gura Humorului, 1 noapte in zona Sovata

    - Mic dejun

    Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Cheile Bicazului - reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita. Cheile au fost formate de raul Bicaz si fac legatura intre Transilvania si Moldova. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Rosu in amonte pana la localitatea Bicazul Ardelean in aval, este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz. Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului Hasmas.

    Casa memoriala Ion Creanga de la Humulesti - construita in 1830 de catre Petrea Ciubotariul, bunicul marelui povestitor, casa in care s-a nascut si a copilarit Ion Creanga a fost amenajata ca muzeu in anul 1951. Devenita unul dintre cele mai vizitate muzee memoriale, aceasta reprezinta, dincolo de semnificatia sa istorico-literara si sentimentala, un produs cert al arhitecturii populare specifice perioadei si ariei etno-culturale in care se incadreaza.

    Casa memoriala Mihail Sadoveanu de la Vanatori - scriitorul a locuit in cladirea actualului muzeu in perioada 1944 1961, fiind resedinta sa de vara. Cladirea a fost construita in 1937 de catre mitropolitul Visarion Puiu, cu destinatia de palat arhieresc. Devenita casa de oaspeti, este pusa la dispozitia scriitorului Mihail Sadoveanu in 1944 si cedata spre folosinta pe viata in 1949. Muzeul pastreaza ambianta de epoca si expune obiecte memoriale: portretele parintilor, portret si bust ale scriitorului, o icoana din secolul al XVIII-lea, o masa florentina, un sah de fildes, pianul, sabia de samurai, obiecte de vanatoare si pescuit; carti , editii princeps ; volume de documente istorice de la 1500.

    Manastirea Agapia denumita si Manastirea Agapia Noua pentru diferentiere de Schitul Agapia Veche, este o manastire din Romania situata in valea paraului Agapia din judetul Neamt, la 9 km de Targu Neamt. A fost construita intre anii 1642-1647. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu, intre anii 1858-1861.

    Manastirea Varatec dateaza din anul 1785 si a fost ctitorita de fiica unui preot din Iasi, calugarita cu numele de Olimpiada: in aceasta lucrare a fost sfatuita si indrumata de Paisie Velicikovski, staret la Manastirea Neamt. Biserica actuala a manastirii s-a construit intre anii 1808-1812, pe locul celei vechi, si a fost pictat in 1841. Arhitectonic, biserica se prezinta ca un edificiu eclectic, cu elemente ale vechiului stil moldovenesc si elemente de arhitectura straina care au patruns in Moldova la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XlX-lea. n ansamblul monahal Varatec se mai afla biserica

  • Sfantul Ioan Botezatorul (1844), langa care se gseste mormantul poetei Veronica Micle, decedata n 1889, si Biserica Schimbarea la Fata (1847). Manastirea are o bogat colectie muzeala, cuprinzand Evanghelii, icoane, manuscrise, vesminte, tapiserii cu valoare artistica si istorica.

    Casa memoriala Mihai Eminescu de la Ipotesti este casa in care a trait poetul Mihai Eminescu (1850-1889). In anul 1850, familia caminarului Gheorghe Eminovici a cumparat o mosie in satul Ipotesti, unde va construi o casa cu toate acareturile ce pot intregi o gospodarie de oameni instariti. Casa avea trei camere: salonul familiei, biroul tatalui lui Eminescu si dormitorul mamei si surorilor poetului. In aceasta casa a locuit familia Eminovici pana in 1878. In anul 1924, casa unde a copilarit Mihai Eminescu si care ramasese nelocuita ani de zile, ajunsese o ruin. In anul 1934, casa a fost reconstruita pe acelasi loc, acolo fiind inaugurat in 1940 primul muzeu memorial dedicat marelui poet.

    Cetatea de Scaun a Sucevei - aflata la marginea de est a orasului, este localizata pe un pinten terminal al unui platou aflat la o inaltime de 70 m fata de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea intreaga vale a Sucevei. Este preferata folosirea termenului de Cetatea de Scaun a Sucevei si nu a celui de Cetatea Sucevei, deoarece in Suceava au existat doua ceti: Cetatea de Scaun i Cetatea de Apus (Cetatea Scheia), ambele fiind construite de domnitorul Petru I Muat. Cetatea Sucevei facea parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XlV-lea, in momentul aparitiei pericolului otoman. Sistemul de fortificatii medievale cuprindea asezari fortificate (curti domnesti, manastiri cu ziduri inalte, precum si cetati de importanta strategica), in scop de aparare, intarite cu ziduri de piatra, valuri de pamant sau avand santuri adanci. Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat, a fost fortificata in secolul al XV-lea de Stefan cel Mare si distrusa in secolul al XVII-lea de Dumitrascu Cantacuzino. In prezent, Cetatea Sucevei se afla in ruine.

    Manastirea Putna este un lacas monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase si artistice romanesti. A fost supranumita Ierusalimul Neamului Romanesc (M.Eminescu). Manastirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise si au fost realizate miniaturi pretioase. Lacasul detine un bogat muzeu manastiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc. Potrivit vechilor cronici moldovenesti, zidirea manastirii, ctitorie a lui Stefan cel Mare (al carui mormant se afla aici), a inceput in anul 1466 si s-a terminat in 1469.

    Manastirea Sucevita traditia aseaza pe valea raului Sucevita, intre dealuri, o biserica din lemn si o schivnicie de pe la inceputul veacului al XVI-lea. Legenda spune ca, mai tarziu, pentru rascumpararea a cine stie caror pacate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesara actualei constructii. Documentar, manastirea este atestata la 1582, in vremea domnitorului Petru Schiopul. Monumentul este in realitate ctitorie comuna a familiilor Movilestilor (mari boieri, carturari si chiar domnitori ai Moldovei si Tarii Romanesti, sec. XVI-XVII).

    Manastirea Voronet constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Biserica face parte dintre putinele monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care-si pastreaza in mare masura forma initiala.

  • Nota: Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in NORDUL MOLDOVEI-autocar | Etichetat 8 gratuitati la 40 persoane platitoare, Biserica Trei Ierarhi-iasi, Casa Memoriala Ion Creanga-Humulesti, Casa Memoriala Mihail Eminescu-Ipotesti, Casa Memoriala Mihail Sadoveanu-Vanatori, Casa Memorila Ciprian Porumbescu, Catedrala metropolitana Sf.Paraschiva-Iasi, cazari in hoteluri de 2*, Cetatea de scaun a Sucevei, destinate elevilor si studentilor, EXCURSIE DE 5 ZILE CU AUTOCARUL, excursii interne, Gura Humorului, Manastirea Agapia si Varatec, Manastirea Gura Humorului, Manastirea Putna, Manastirea Sucevita, Manastirea Voronet, nivel ridicat de confort, nordul Moldovei, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, Palatul Culturii-Iasi, parc auto, Parcul Copou, preluari gratuite, PRET 459 LEI, puncte de interes turistic si istoric, reduceri pentru inscrieri timpurii, Romania, Salina de la Praid, servicii de calitate, Targu Neamt, transferuri avantajoase, transport modern autocar, turism de grup | Las un comentariu

    EXCURSII 1 ZI AUTOCAR februarie 24, 2010

    EXCURSII 1 ZI AUTOCAR

    12 PLATITORI + 2 GRATUITATI

    LUNIMARTI-VINERI

    SAMBATA-DUMINICA

    1 Campina Barajul Paltinu 75 lei 92 lei 100 lei2 Sinaia Castelul Peles 87 lei 103 lei 112 lei3 Predeal Cabana 3 Brazi 98 lei 115 lei 123 lei4 Castelul Bran 116 lei 133 lei 141 lei5 Cheia Cabana Muntele Rosu 79 lei 109 lei 118 lei6 Barajul Vidraru Curtea de Arges 116 lei 133 lei 141 lei7 Vulcanii Noroiosi Mrea Ciolanu 101 lei 118 lei 126 lei

    8Cetatile de scaun Targoviste, Campulung, Curtea de Arges 107 lei 124 lei 132 lei

    9 Busteni Cabana Gura Diham 93 lei 109 lei 118 lei10 Cabana Voina Mrea Namaiesti 110 lei 127 lei 135 lei11 Pestera Dambovicioara 116 lei 133 lei 141 lei12 Oltul la Cozia Mrea Turnu 128 lei 144 lei 153 lei

    13Horezu- Mrea Polovragi, Mrea

    Govora 165 lei 182 lei 190 lei14 Turul orasului Bucuresti 63 lei 80 lei 88 lei

    NOTE

    tarifele sunt exprimate in LEI tarifele includ transportul cu autocarul sau microbuzul moderne dotate cu casetofon,

    statie, microfon

  • tarifele sunt informative si pot varia in functie de carburanti tarifele nu includ biletele de intrare la obiectivele turistice, taxele de parcare, alte servicii

    decat cele mentionate tarifele nu includ biletele de intrare la obiectivele turistice, taxele de parcare, alte servicii

    decat cele mentionate plecarile sunt numai din Bucuresti la cerere se pot organiza si alte trasee cu plecari din toate orasele tarii la cerere grupurile pot avea si alta structura ( numar de participanti )

    Postat in EXCURSII INTERNE CU AUTOCARUL | Etichetat 13 Horezu- Mrea Polovragi, 5 Cheia - Cabana Muntele Rosu, 6 Barajul Vidraru - Curtea de Arges, 9 Busteni - Cabana Gura Diham, Cabana Voina - Mrea Namaiesti, Campina - Barajul Paltinu, Castelul Bran, Cetatile de scaun - Targoviste-Campulung-Curtea de Arges, destinate elevilor si studentilor, EXCURSII DE O ZI CU AUTOCARUL, excursii interne, ghid turistic acreditat, gratuitati, Mrea Govora, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, Oltul la Cozia - Mrea Turnu, parc auto, Pestera Dambovicioara, Predeal - Cabana 3 Brazi, preluari gratuite, preturi modice, puncte de interes turistic si istoric, reduceri clienti fideli, reduceri pentru inscrieri timpurii, Romania, servicii de calitate, Sinaia - Castelul Peles, transferuri avantajoase, turism de grup, Turul orasului Bucuresti, Vulcanii Noroiosi - Mrea Ciolanu | Las un comentariu

    EXCURSII DE 2 ZILE CU AUTOCARUL februarie 24, 2010

    LACUL VULCANIC SF. ANAPret 125 lei

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Tusnad. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Ploiesti Brasov (Piata Sfatului, Biserica Neagra) Prejmer (Cetatea si biserica evanghelica saseasca) Sfantul Gheorghe Baile Tusnad. Cazare la pensiuni 2 margarete in zona Baile Tusnad. Camerele dispun de 2,3,4 paturi, grup sanitar propriu si comun.

  • Ziua 2

    Dupa servirea micului dejun vom pleca spre Lacul Sfanta Ana, o rezervatie complexa naturala, geologica, floristica si faunistica. Langa lac se afla o capela romano-catolica cu hramul Sfintei Ana. Plecare spre Targu Secuiesc (Centrul istoric de forma ovala, unic in Europa), in traseu oprim pentru o scurta vizita in statiunea Balvanyos, statiune balneocliamterica binecunsocuta datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale. Savurati un pahar de apa minerala si respirati aerul ozonat si bogat in ionuri negative. In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Targu Secuiesc Sf. Gheorghe Brasov Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu

    instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

    - Cazare 1 noapte la pensiuni 2 margarete in zona Baile Tusnad

    - Mic dejun

  • Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

    - Optional se poate asigura cina

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Brasov Biserica Neagra construita intre 1377 si 1477 pe locul unei vechi bazilici romane, este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, masurand 89 de metri lungime si 38 de metri latime. In aceasta biserica incap circa 5.000 de persoane. Biserica Neagra este celebra nu doar prin dimensiunile sale ci si prin alte lucruri: astfel, in clopotnit se afla cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Colectia de covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogata de acest tip din Romania. Orga principala a bisericii a fost construita de Carl August Buchholz din Berlin in perioada 1936-1939 si este cea mai mare din cele 140 de orgi construite de maistrii familiei Buchholz.

    Prejmer Cetatea si Biserica evanghelica saseasca - pe la 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea pomeneste intr-un document adresat teutonilor numele raului Tarlung, pe langa care va creste localitatea Prejmer. Cavalerii teutoni care primesc drepturi asupra acestui teritoriu sunt cei care vor ridica pan la un anumit nivel biserica din Tartlau (denumirea saseasca a localitatii). Lacasul de cult a fost construit in stilul gotic burgund introdus de cistercieni la Carta. In1999 biserica a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Fiindca Prejmerul era prima localitate care primea loviturile turcilor veniti prin pasul Buzau, dupa ce regele Sigismund de Luxemburg a dispus ridicarea unor sisteme de aparare in Tara Barsei a inceput fortificarea bisericii prin ridicarea unei incinte inalte si puternice inconjurata de un sant lat de apa. Cetatea, cladita in forma de cerc, avea ziduri groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioane, porti de fier si poduri care se ridicau. Un drum de straja folosea pentru aprovizionarea luptatorilor de la crenele. Pe langa gurile de foc fixate in ziduri, in cetate se afla un dispozitiv de lupta neobisnuit: vestita Orga a mortii. Formata din mai multe arme asezate la un loc, care trageau toate deodata. Ea producea dusmanului o mare panica si pierderi grele.

    Targu Secuiesc Centrul de forma ovala, care a fost si piata orasului, are un stil unic in Europa: din el ies in forma razelor soarelui asa-numitele udvarterek (in traducere aproximativa curti), niste stradute infundate (in oras exista 72 asemenea stradute). Acestea au luat fiinta odata cu dezvoltarea orasului, cand familiile de mestesugari au inceput sa construiasca in gradinile din spatele cladirilor principale (care dadeau spre centru) alte case, cu acces usor in piata. Pe ultimul teren construibil au fost ridicate case in asa fel incatt sa blocheze accesul din afara pietei. Accesul in centru se face prin patru strazi de la coltul pietii. Incepand cu deceniul al optulea al secolului 19, casele mici, de lemn, ale mestesugarilor au fost inlocuite treptat de casele din piatra, etajate, ale negustorilor.

    Lacul Sf Ana este un lac de origine vulcanica, fiind singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romniei. Este situat in masivul Ciumatul Mare, de pe stanga Oltului, in

  • apropiere de Tusnad. Lacul este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice in Carpati si in Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani. Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 946 m. De forma aproape circulara, similar cu o palet de pictor, are o lungime de 620 m si o latime maxima de 460 m, o suprafata de 19,50 ha si o adancime maxima de 7 m. Lacul isi completeaz apele numai din precipitatii, neavand izvoare. Despre acest lac exist si unele legende : doi tineri trebuiau sa se casatoreasca. Fata,pe nume Ana, care urma sa devina sotie, nu dorea acest lucru deoarece parintii o obligau sa se casatoreasca numai pentru a pune mana pe averea tanarului, care era destul de necioplit in ale maritisului. In seara nuntii, mireasa a fugit si s-a aruncat in acest lac, trupul ei neinsufletit nefiind gasit nici in ziua de astazi. Din aceasta cauza lacul poarta numele acelei fete. In fiecare an, de hramul Sf. Ana, lacul este sfintit de catre mitropolie.

    Nota : Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in LACUL SF.ANA-autocar | Etichetat 8 gratuitati la 40 persoane platitoare, Baile Tusnad, Biserica Neagra-Brasov, camere de 2-3-4 paturi, cazare pensiuni 2 margarete, Centrul istoric de forma ovala(unic in Europa), Cetatea si biserica evanghelica saseasca-Prejmer, destinate elevilor si studentilor, EXCURSIE DE 2 ZILE CU AUTOCARUL, excursii de 2 zile cu autocarul, excursii interne, ghid tursitic acreditat, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, orasul Sfantul Gheorghe, parc auto, Piata Sfatului-Brasov, preluari gratuite, PRET 125 LEI, preturi mici, puncte de interes turistic si istoric, reduceri clienti fideli, Romania, servicii de calitate, statiunea Balvanyos, Targu Secuiesc, transferuri avantajoase, transport modern autocar, turism de grup | Las un comentariu

    EXCURSII DE 2 ZILE CU AUTOCARUL februarie 24, 2010

    CETATI SI BISERICI MEDIEVALE DIN TRANSILVANIAPret 160 lei

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Sighisoara. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Ploiesti Brasov (Piata Sfatului, Biserica Neagra) Feldioara (Cetatea de pamant) Maierus (Biserica gotica) Rupea (Cetatea de la Rupea) Sighisoara. Cazare la

  • pensiuni 2 margarete / hotel de tineret in zona Sighisoara. Camerele dispun de 2,3,4 paturi, grup sanitar propriu si comun.

    Ziua 2

    Dupa servirea micului dejun vom vizita Cetatea Sighisoarei. . Plecare spre Sibiu pe traseul Sighisoara Medias Sibiu. Vom avea ocazia sa admiram frumusetile vechiului oras medieval Palatul si Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului, Piata Mare. In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Sibiu Calimanesti (Manastirea Cozia) Ramnicu Valcea Pitesti Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

    - Cazare 1 noapte la pensiuni 2 margarete/ hotel de tineret in zona Sighisoara

  • - Mic dejun

    Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

    - Optional se poate asigura cina pret 15 lei/persoana

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Brasov Biserica Neagra - construita intre 1377 si 1477 pe locul unei vechi bazilici romane, este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, masurand 89 de metri lungime si 38 de metri latime. In aceasta biserica incap circa 5.000 de persoane. Biserica Neagra este celebra nu doar prin dimensiunile sale ci si prin alte lucruri: astfel, in clopotnit se afla cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Colectia de covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogata de acest tip din Romania. Orga principala a bisericii a fost construita de Carl August Buchholz din Berlin in perioada 1936-1939 si este cea mai mare din cele 140 de orgi construite de maistrii familiei Buchholz.

    Maierus -Datorita pozitiei sale strategice, se presupune ca localitatea a reprezentat un punct de interes pentru Cavalerii Teutoni, atunci cand acestia au fost adusi aici de catre imparatul maghiar Andrei al II-lea, in 1211. Primele documente referitoare la aceasta asezare dateaz din 1377. Biserica, construita in secolul al XIV-lea, a fost inconjurata de fortificatii, avand circa 6-8 m inaltime, din care nu au mai ramas decat fragmente. In urma unui incendiu devastator, biserica si clopotnita au fost refacute in stil gotic, in 1573.

    Feldioara - numele romanesc al localitatii este derivat din maghiara, Fld-Vr, care inseamna cetate de pamant. Cetatea de la Feldioara este cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania. Cetatea era situata pe colina de la Feldioara, inconjurata pe trei laturi de rul Olt. Experiena de constructori a teutonilor acumulat in Tara Sfanta si in Asia Mic a adus pe meleagurile transilvanene tehnici si solutii de constructie intalnite la marile castele cruciate de la Tyr, Krak des Chevaliers si Ascalon. Din vechea cetate a teutonilor se mai pastreaza astazi numai un rest dintr-un zid de piatra in partea de nord-vest.

    Rupea - fost asezamant dacic (Rumidava) si mai tarziu, pe timpul ocupatiei romane, denumirea i-a fost schimbata in Rupes (stanca sau piatra in limba latina). Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominand de sus orasul, a fost construita si extinsa in secolele al XIV-leaal XVII-lea, ca cetate si refugiu pentru satele din imprejurimi. In prezent este in stadiu de ruina.

    Sibiu Samuel von Brukenthal a fost un jurist sas, guvernator al Transilvaniei, colectionar de arta si fondator al muzeului din Sibiu care ii poarta numele. In 1779 a construit la palatul de la Sibiu, in stilul barocului tarziu, dupa model vienez. Spatiul fastuos al acestei resedinte, ce adapostea seratele muzicale si literare patronate de Baronul Samuel von Brukenthal, galeriile de arta, cabinetul de stampe si biblioteca, a reprezentat un nucleu spiritual de excepie pentru Transilvania. Colectiile de arta

  • europeana ale baronului Samuel Brukenthal au fost deschise publicului inc din 1790, cu trei ani inaintea inaugurrii Muzeului Louvre, din Paris. Prin testament, Baronul Samuel von Brukenthal a dispus deschiderea Palatului ca muzeu public, gestul sau inscriindu-l astfel in randul marilor iluministi ai veacului. Palatul a devenit in 1817 muzeu public, cunoscut ca Muzeul Brukenthal, una dintre primele institutii de acest gen din Europa.

    Nota : Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in CETATI SI BISERICI MEDIEVALE IN TRANSILVANIA-autocar | Etichetat 8 gratuitati la 40 persoane platitoare, Biserica din Deal din Sighisoara, Biserica Gotica-Maierus, Biserica Neagra-Brasov, camere de 2-3-4 paturi, cazare la hotel de tineret, cazari la pensiuni de 2 margarete, Cetatea De la Rupea, Cetatea de Pamant-Feldioara, circuite interne, destinate elevilor si studentilor, EXCURSIE DE 2 ZILE CU AUTOCARUL, ghid tursitic acreditat, Manastirea Cozia, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, Palatul si Muzeul Brukenthal-Sibiu, parc auto, Piata Mare-Sibiu, Piata Sfatului-Brasov, preluari gratuite, PRET 160 LEI, preturi mici, Ramnicu Valcea, reduceri clienti fideli, reduceri pentru inscrieri timpurii, Romania, servicii de calitate, transferuri avantajoase, transport modern autocar, turism de grup, Turnul Sfatului-Sibiu | Las un comentariu

    EXCURSII DE 2 ZILE CU AUTOCARUL februarie 24, 2010

    CULOARUL RUCAR BRANPret 130 lei

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Bran. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Ploiesti Posada (Muzeul Cinegetic) Sinaia (Manastirea Sinaia, Castelul Peles) Predeal Paraul Rece - Bran. Cazare la pensiuni 2 margarete in zona Bran Moeciu. Camerele dispun de 2,3,4 paturi, grup sanitar propriu si comun.

  • Ziua 2

    Dupa servirea micului dejun vom vizita Castelul Bran. Plecare spre Bucuresti traversand culoarul Bran Rucar. In traseu se fac opriri pentru a vizita Mausoleul Mateias si frumoasa manastire sapata in stanca, de la Namaesti. In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Campulung Pitesti Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu

    instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

    - Cazare 1 noapte la pensiuni 2 margarete in zona Bran Moeciu

    - Mic dejun

    Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

  • - Optional se poate asigura cina pret 35-40 lei/persoana

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Muzeul Cinegetic de la Poasada este o sectie a Muzeului Peles, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vanatorii si are o colectie valoroasa de trofee medaliate in tara si peste hotare. Cel mai vechi trofeu din muzeu este un exemplar de CAPRA NEAGRA (si a apartinut unui vanator sas), care l-a vanat in Muntii Fagaras in anul 1934. Are 141,10 puncte si medaliile de aur pentru astfel de trofee se acorda, pe plan international, de la 110 puncte in sus.

    Manastirea Sinaia - supranumita Catedrala Carpatilor, situata intr-un cadru natural feeric, dateaza din secolul al XVII-lea si reprezinta identitatea istorica a orasului, fiind prima constructie pe acest teritoriu. Fondatorul Manastirii Sinaia este Spatarul Mihail Cantacuzino care impreuna cu mama sa, Elena si cu sora sa Stanca, face un pelerinaj la Locurile Sfinte (Ierusalim, Nazaret, etc.), ajungand cu aceasta ocazie la Muntele Sinai unde s-a rugat in Manastirea Sfanta Ecaterina. Impresionat de cea ce a vazut, s-a hotarat ca la intoarcerea in Tara Romaneasca, sa construiasca in muntii romanesti si sa inchine Sfintei Fecioare Maria, o manastire care sa poarte numele Muntelui Sinai si aceasta este Manastirea Sinaia.

    Castelul Peles resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romniei, dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman. Construit intre 1873 si 1914 este cel mai important edificiu de tip istoric din Romania, avand caracter de unicat si este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Castelul Peles - este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov. Un document emis de regele Ludovic al Ungariei la 19 noimebrie 1377 in Zvolen confirma sasilor din Scaunul Brasovului dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala si cu mesterii lor, o noua cetate de piatra la Bran. Cu aceast ocazie, regele promite brasovenilor ca, daca Tara Romaneasca va ajunge in mainile noastre, atunci vama va fi mutata de la Rucar la Bran .

    Nota : Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in CULOARUL RUCAR-BRAN-autocar | Etichetat Castelul Bran, Castelul Peles-Sinaia, cazari la pensiuni de 2 margarete, circuite interne, elevi, EXCURSIE DE 2 ZILE CU AUTOCARUL, excursii interne, ghid tursitic acreditat, gratuitati, Manastirea Sinaia, Mausoleul Mateias-Namaesti, Muzeul Cinegetic Posada, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, optional-cina, Paraul Rece-Predeal, parc auto, preluari gratuite, PRET 130 LEI, preturi mici, puncte de interes turistic si istoric, reduceri clienti fideli, reduceri pentru inscrieri timpurii, Romania, servicii de calitate, sistem de reduceri, studenti, transferuri avantajoase, transport modern autocar, turism de grup, zona Bran-Moeciu | Las un comentariu

  • EXCURSII INTERNE februarie 24, 2010

    TARA MARAMURESULUI PRET 299 LEI

    Ziua 1

    In cursul diminetii intalnire in fata scolii pentru a pleca spre Cluj Napoca. Traseul urmat de noi va fi Bucuresti Pitesti Ramnicu Valcea Sibiu Alba Iulia Cluj Napoca. Ajunsi aici va propunem sa vizitati Piata Unirii cu catedrala Sf Mihai unde a fost botezat Matei Corvin, si apoi printr-o plimbare pe Bd. Eroilor, frumoasa magistrala incadrata de case joase si colorate descoperiti atmosfera veche a orasului. La capatul bulevardului admirati pe partea stanga Piata Avram Iancu , in centrul careia se alfa statuia revolutionarului de la 1848. In spatele acestui monument se ridica spectaculoasa Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, a carei constructie a fost hotarata dupa unirea Transilvaniei cu Romania. Vis-a-vis de piata se ridica semeata fatada stil Secession aliat cu neo-baroc a Teatrului si Operei Nationale. Ne continuam drumul spre Sighetul Marmatiei. Sosire si cazare la hotel 2*. Camerele dispun de 2,3 paturi, grup sanitar propriu, TV.

    Ziua 2

    Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii obiectivelor turistice din Sighetul Marmatiei Memorialul victimelor comunismului instalat in vechea inchisoare; Muzeul Satului. Ne vom continua traseul mai departe spre Borsa iar in traseu ne vom opri la Sapanta unde avem ocazia de a vizita Cimitirul vesel si apoi la Manastirea Barsana. In cursul serii sosire si cazare statiunea Borsa la hotel 2*. . Camerele dispun de 2,3 paturi, grup sanitar propriu, TV.

  • Ziua 3

    Mic dejun. Plecare spre Bucuresti pe traseul Borsa Nasaud (Casa Memoriala George Cosbuc) Bistrita Reghin Targu Mures Sighisoara (Cetatea Sighisoarei Turnul cu ceas, Biserica Manastirii, Piata Cetatii, Biserica din Deal). In cursul dupa-amiezii ne continuam drumul spre Bucuresti pe traseul Sighisoara Brasov Ploiesti Bucuresti.

    Pretul include :

    - Transport autocar modern dotat cu

    instalatie de aer conditionat, casetofon, statie, microfon

    - Cazare 2 nopti : 1 noapte in Sighetul Marmatiei , 1 noapte in zona Borsa

    - Mic dejun

  • Pretul nu include :

    - Intrarile la obiectivele turistice

    - Alte servicii decat cele mentionate

    Puncte de interes :

    Cluj Napoca una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei. Numele de Cluj provine, cel mai probabil, din latinescul Castrum Clus, folosit pentru intaia oara in secolul al XII-lea pentru a desemna cetatea orasului medieval din acest loc. Toponimul Clus are semnificatia de inchis in latina si se refera la dealurile care inconjoara orasul. O alta ipoteza acceptata este aceea a provenientei numelui topic din germanul Klaus sau din cuvantul Klause (insemnand trecatoare intre munti sau din clusa stavilar, baraj). Prima atestare documentara a unei asezari pe teritoriul de astazi al Clujului a fost facuta de geograful grec Claudius Ptolemeu, care a menionat aici una dintre cele mai insemnate localitati din Dacia, cu numele Napuca. Cea dintai atestare a Napocii romane dateaza din perioada imediat urmatoare razboaielor de cucerire a Daciei, din anii 107-108, si consta dintr-o borna militara, descoperita la Aiton, rezultata de la constructia unui drum strategic imperial. Fondata pe malul drept al raului Samus, Napoca era la inceput un simplu vicus. Ea devine asezare urbana (civitas) in timpul imparatului Hadrian, in anul 124 d.Hr., sub numele de Municipium Aelium Hadrianum Napoca, atestat in inscriptii. Ajunsa capitala a provinciei, Napoca este ridicata apoi la rangul de colonia, fiind denumita Colonia Aurelia Napoca, privilegiu acordat de Marcus Aurelius sau de Commodus. Catedrala Ortodox din Cluj a fost ridicata in perioada anilor 1920-1930, imediat dupa unirea Transilvaniei cu Romania. Este unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj. In anul 1973, odata cu ridicarea scaunului eparhial al Clujului la rangul de arhiepiscopie, lacasul de cult a devenit catedrala arhiepiscopala. Din anul 2006 edificiul serveste drept catedrala a arhiepiscopului Vadului, Feleacului si Clujului, care este totodat si mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Biserica Romano-Catolic Sfntul Mihail este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice construite in stil gotic in Cluj-Napoca. Edificiul a fost ridicat in piata centrala (actuala Piata Unirii) si se numara printre monumentele emblematice ale urbei de pe Somes. Alaturi de Biserica Neagra din Brasov si Catedrala Evanghelica din Sibiu, Biserica Sf. Mihail din Cluj este considerata a fi unul dintre cele mai impozante edificii gotice din Romania, cu 70 de metri lungime ai o inaltime maxima de aproape 80 de metri. In ciuda impozantei sale, trebuie specificat ca edificiul nu a fost si nu este catedrala, ci biserica.

    Sapanta este celebra prin cimitirul din localitate cimitirul vesel din Sapanta, opera a mesterului Stan Patras 1935. Crucile gravate si colorate de mester Stan Patras si de ucenicii sai reprezinta ironic, dar fara rautate, viata celui raposat, atat prin realizarile sale, cat si prin obiceiurile rele ale acestuia, aceasta conferindu-i o nota de originalitate deosebita si unicitate in intreaga lume.

    Manastirea Barsana Barsana este una din cele mai mari comune din Maramures si unul din cele mai importante sate de pe Valea Izei.Termenul barsan denumeste un cioban care isi tine oile cu lana bogata si lunga, cuvantul devenind un prenume in

  • timpurile medievale. Satul Barsana a fost in proprietatea cneazului Stanislau, fiul lui Stan Barsan, atestat in documente intre 1326 si 1346. Trebuie ca pana atunci manastirea sa fi existat de cateva secole, dupa cum un document din 6 noiembrie 1405 atesta existenta unui camp al manastirii. Biserica a fost folosita in scopuri monahale pana in 1791, cand a fost desfiintata. In 1802, satenii au hotarat sa mute biserica nefolosita in mijlocul comunitatii lor. Este una din cele opt biserici aflate pe Lista Mostenirilor Internationale a UNESCO. O inscriptie murala din naos marturiseste ca Hodor Toader a pictat peretii in 1806. Picturile erau facute din bucati textile, fixate pe pereti si acoperite cu un strat de var preparat, cum era obiceiul in timpul acelei perioade.

    Nota: Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane platitoare + 8 gratuitati !!!

    Postat in TARA MARAMURESULUI - autocar | Etichetat Biserica din Deal din Sighisoara, Biserica Neagra din Brasov, Casa Memoriala George Cosbuc, Catedrala Evanghelica din Sibiu, Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Catedrala Sf Mihai, cazari cu demipensiune, cazari cu mic dejun, cazari cu pensiune completa, cele mai importante edificii gotice din Romania, Cetatea Sighisoarei, Cimitirul Vesel din Sapanta-Maramures, circuite interne, elevi, EXCURSIE DE 3 ZILE, excursii interne, ghid tursitic acreditat, gratuitati, Manastirea Barsana, nivel ridicat de confort, obiceiuri si traditii, obiective turistice si istorice, parc auto, Piata Avram Iancu din Cluj Napoca, Piata Unirii din Cluj Napoca, preluari gratuite, PRET 299 LEI, preturi mici, preturi modice, puncte de interes turistic si istoric, reduceri clienti fideli, reduceri pentru inscrieri timpurii, Romania, servicii de calitate, Sighetul Marmatiei, sistem de reduceri, statiunea Borsa, studenti, Tara Maramuresului, Tara Oasului, transferuri avantajoase, transport modern autocar, turism de grup, Valea Izei | Las un comentariu

    martie 2010

    Lu Ma Mi Jo Vi S Du Feb 1 2 3 4 5 6 78 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 2122 23 24 25 26 27 2829 30 31

    Submit Query

    Arhiveo martie 2010 o februarie 2010

  • Categoriio BULGARIA- charter autocar o CETATI DACO-ROMANE-autocar o CETATI SI BISERICI MEDIEVALE IN TRANSILVANIA-autocar o CIRCUIT ANGLIA- SCOTIA- IRLANDA autocar o CIRCUIT CAPPADOKIA-autocar o CIRCUIT COSTA BRAVA-autocar o CIRCUIT EUROPEAN: BUDAPESTA BRATISLAVA PRAGA VIENA-

    autocar o CIRCUIT FINLANDA-NORVEGIA-DANEMARCA-autocar o CIRCUIT FLAMENCO-CORIDA-SANGRIA-autocar o CIRCUIT SCANDINAVIA-TARILE BALTICE-autocar o CIRCUIT SI SEJUR COSTA BRAVA-SPANIA-autocar o CULOARUL RUCAR-BRAN-autocar o EXCURSII INTERNE CU AUTOCARUL o FRUMUSETILE DUNARII-autocar o LACUL SF.ANA-autocar o NORDUL MOLDOVEI-autocar o OLTENIA-autocar o TABARA ANTALYA-charter avion o TABARA CORFU charter autocar o TABARA COSTA BRAVA charter avion o TABARA CRETA charter avion o TABARA CROATIA charter autocar o TABARA KUSADASI charter autocar o TABARA MARMARIS-charter avion o TABARA OLYMPIC BEACH- charter autocar o TABARA PARALIA KATERINI- charter autocar o TABARA THASSOS charter autocar o TARA MARAMURESULUI autocar o Uncategorized o VACANTA IN ALPII AUSTRIECI- autocar o VACANTA LA AMSTERDAM-autocar o VACANTA LA DISNEYLAND-autocar o VACANTA LA ISTANBUL-autocar o VACANTA LA LONDRA-autocar o VACANTA LA PARIS-autocar o VACANTA LA RIMINI-autocar o VACANTA LA VIENA-autocar o ZAKYNTHOS charter autocar

    Blogrollo Gerroma Asigurari Medicale o Politia de frontiera

    Etichete

  • 8 gratuitati la 40 persoane platitoare Acropole asigurare medicala de calatorie asistenta turistica ATENA balcon Charter autocar chicineta clima DEMIPENSIUNE destinate elevilor si studentilor DE STIUT durata EXCURSIE DE 2 ZILE CU AUTOCARUL excursii interne EXCURSII OPTIONALE formalitati vamale. ghid tursitic acreditat GRATUITATE gratuitati info utile insotitor de grup Marea Egee Meteora nivel ridicat de confort obiceiuri si traditii obiective turistice si istorice parc auto popasuri preluari gratuite preturi mici program plecari puncte de interes turistic si istoric reduceri clienti fideli reduceri pentru inscrieri timpurii Romania servicii de calitate servicii incluse servicii neincluse TARIFE televizor transferuri avantajoase transport modern autocar turism de grup Valea Tembi

    Bloguiete pe WordPress.com. Theme: Neat. Intrri (RSS) and Comentarii (RSS).

    DefaultOcxName: DefaultOcxName1: