Top Banner
www.halkinsesikibris.com www.halkinsesikibris.com Kurucusu: Dr. Fazıl KÜÇÜK (1906-1984) Kuruluş: 14 Mart 1942 Hakkın Sesi ve Halkın Dilidir... 21 Kasım 2015 Cumartesi Yıl: 74 Sayı: 24143 2.50 TL (KDV DAHİL) 2.80 2.83 3.00 3.03 4.27 4.32 “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” “iNSANIMIZA VERDiĞiMiZ DEĞER BU MU?” Filtresi olmayan bacalarından yıllardır zehir saçan Teknecik Elektrik Santrali’yle ilgili Çevre ve Doğal Kaynaklar eski bakanı Hakan Dinçyürek’ten önemli itiraflar geldi Kanlı otel baskını 27 ölü Terör haberi bu kez Afrika’nın en yoksul ülkelerinden Mali’den geldi. 10’dan fazla silahlı saldırgan, ülkenin en lüks otelini bas 7’si Türk 170 kişiyi rehin aldı. Kurtarma operasyonunda çıkan çaşmada 27 kişi öldü. Türk rehinelerin tamamı kurtarıldı 21>> Zekai Altan için seferberlik Haciz memurlarına öelenerek otelinin odasını yakan Zekai Altan'ın avukat masraflarının ödenmesi için bazı turizm işletmelerinin desteği ile 35 bin TL toplandı. Bazı gönüllüler tarandan da “1000 Kişi 36 TL verse bu iş kapanır” adı alnda kampanya başlaldı. Dün mahkemeye çıkarılan Altan ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı 3>> Teknecik Santrali’ndeki filtrenin uluslararası standartlara uygun olmadığını söyleyen Dinçyürek, bir ton yüzde 3.5 kükürt içeren yakıt ile yüzde 1 kükürt içeren yakıt arasındaki fiyat farkının sadece 5 dolar olduğunu ifade e ve “Bu mu bizim insanımıza verdiğimiz değer? İnsan sağlığı bilerek ve istenerek tehdit ediliyor” dedi Çevre Bakanı Kutlu Evren ise AKSA elektrik santraline, hava kirliliğini önlemek için takılan filtrenin sadece 10-15 gün çalışğını, daha sonra çalışmadığını ve ilgili firmaya para cezası kesildiğini açıkladı 5>> Pasha Grup Yönem Kurulu Başkanı Vedat Erbaş'ın annesi Nejla Erbaş hayanı kaybe Pasha Grup'un acı günü 13>>
32

21 kasım 2015

Jul 24, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 21 kasım 2015

www.halkinsesikibris.comwww.halkinsesikibris.com

Kurucusu: Dr. Fazıl KÜÇÜK (1906-1984) Kuruluş: 14 Mart 1942 Hakkın Sesi ve Halkın Dilidir... 21 Kasım 2015 Cumartesi Yıl: 74 Sayı: 24143 2.50 TL (KDV DAHİL)

2.80 2.83

3.00 3.03

4.27 4.32

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”

“iNSANIMIZAVERDiĞiMiZDEĞER BU MU?”Filtresi olmayan bacalarından yıllardır zehir saçan TeknecikElektrik Santrali’yle ilgili Çevre ve Doğal Kaynaklar eskibakanı Hakan Dinçyürek’ten önemli itiraflar geldi

Kanlı otel baskını 27 ölüTerör haberi bu kezAfrika’nın en yoksulülkelerindenMali’den geldi.10’dan fazla silahlısaldırgan, ülkeninen lüks otelini bas07’si Türk 170 kişiyirehin aldı. Kurtarmaoperasyonundaçıkan ça0şmada27 kişi öldü. Türkrehinelerin tamamıkurtarıldı 21>>

Zekai Altaniçin seferberlik

Haciz memurlarınaö�elenerek otelinin odasınıyakan Zekai Altan'ın avukatmasraflarının ödenmesi içinbazı turizm işletmelerinindesteği ile 35 bin TL toplandı.Bazı gönüllüler tara�ndan da“1000 Kişi 36 TL verse bu işkapanır” adı al#nda kampanyabaşla#ldı. Dün mahkemeyeçıkarılan Altan ise tutuksuzyargılanmak üzere teminatabağlandı 3>>

Teknecik Santrali’ndeki

filtrenin uluslararası

standartlara uygun olmadığını

söyleyen Dinçyürek, bir ton yüzde

3.5 kükürt içeren yakıt ile yüzde 1

kükürt içeren yakıt arasındaki fiyat

farkının sadece 5 dolar olduğunu

ifade e1 ve “Bu mu bizim

insanımıza verdiğimiz değer? İnsan

sağlığı bilerek ve istenerek tehdit

ediliyor” dedi

Çevre Bakanı Kutlu Evren ise

AKSA elektrik santraline, hava

kirliliğini önlemek için takılan filtrenin

sadece 10-15 gün çalış0ğını, daha

sonra çalışmadığını ve ilgili firmaya

para cezası kesildiğini açıkladı

5>>

Pasha GrupYöne/m KuruluBaşkanı VedatErbaş'ın annesiNejla Erbaşhaya0nıkaybe1

Pasha Grup'unacı günü

13>>

Page 2: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i02 21 Kasım 2015 Cumartesi HABER

Barın pencere vekapı camlarıkırıldı

Yedidalga’da, faaliyet gösteren “HeavenSurf House” isimli barın pencere ve kapıcamları kırıldı. 18 Kasım saat 23:45 ile 19Kasım 07:00 saatleri arasında meydanagelen olayda, meçhul şahıslar tara"ndan, 8adet sürme kapı camı ile 4 adet sürmepencere camı kırıldı.

Gemikonağı’ndahırsızlık

Gemikonağı'nda, Ali Ersener’e ait parkhalinde bulunan kapıları kilitsiz HB 478plakalı araç içerisinden, meçhul şahıs/lartara"ndan 770 TL nakit para çalındı.

Bahar havasıyaşamaya devam

Hava sıcaklığı önümüzdeki bir ha$alıksüreçte 23-26 derece dolaylarındaseyredecek. Meteoroloji Dairesi’ninbugünden başlayıp 27 Kasım’a kadardevam edecek dönemle ilgili raporunagöre, KKTC genellikle alçak basınç sistemiile, periyodun ilk yarısında ılık ve nispetennemli; ikinci yarısında ise serin ve nemlihava kütlesinin etkisi al7nda kalacak.Bugün parçalı zamanla az bulutlu; Pazar ,Pazartesi Salı ve Çarşamba günleri açık veaz bulutlu; Perşembe ve Cuma günleri iseparçalı bulutlu olacak. En yüksek havasıcaklığı iç kesimler ve sahillerde 23 – 26derece dolaylarında seyredecek. Rüzgarise Kuzey ve Doğu yönlerden ortakuvve8e, periyodun son günlerinde Güneyve Ba7 yönlerden orta kuvve8e zamanzaman kuvvetli olarak esecek.

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı köyünde define aramak amacı ile yetkili makamlardan izinsizolarak kazı yap7kları tespit edilen Hasan Hüseyin Kaygısız, Engin Hönerve Semih Mahmut Öksüz tutuklandı. “İzinsiz kazı yapma” suçlamasıyladün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kaygısız, Höner ve Öksüz,tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

DEFİNE ARAMAK İÇİNMeselenin tahkikat memuru Hüseyin Eğitmen, 18 Kasım tarihinde

İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleritara"ndan Kumyalı köyünde yapılan operasyonda zanlı Hasan HüseyinKaygısız, Engin Höner ve Semih Mahmut Öksüz’ün define aramakamacıyla izinsiz kazı yap7klarının tespit edildiğini açıkladı. Zanlılaraleyhine yürütülen tahkika7n tamamlandığını belirten Eğitmen, her üçanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep e9.

TEMİNATA BAĞLANDILARİskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan, zanlı Hasan Hüseyin

Kaygısız, Engin Höner ve Semih Mahmut Öksüz’ün kimlik, pasaport veseyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine,ha$ada bir gün ispa7 vücu8a bulunmalarına ve 2’şer KKTC vatandaşının50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Define arayışı poliste bitti

Nijeryalı Olalekan David, birbankada çalışan veznedar kadına,“Göğüslerin çok güzel, benimleolur musun” diyerek taciz e5.Tutuklanan zanlı, mahkemedekiyargıca “Vak4m yok. Sizidinleyemem” dedi

Evrim KAMALI

Nijerya uyruklu Olalekan David, Girnebölgesindeki bir bankada çalışan veznedarkadına, “Göğüslerin çok güzel, benimle olur

musun” diyerek taciz e9ği gerekçesi ile öncekigün gözal7na alındı. Hakkında cinsel tacizsuçundan soruşturma başla7lan zanlı dünGirne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemedemesele ile ilgili olarak şahadet veren polismemurunun şahade6 esnasında zanlı tuhaf vedengesiz hareketler sergilemeye başladı.Zanlının “Vak6m yok. Sizi dinleyemem”şeklinde konuşup, acayip el hareketleri yapmasıüzerine Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı,duruşmayı yarıda keserek zanlının derhal BarışRuh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’negötürülmesi, akıl sağlığının kontrol edilmesidirek6fi verdi. Yargıç, zanlı hakkında raporçıkması amacı ile duruşmayı 23 Kasım tarihineerteledi.

Tacizden yakalandı, yargıca hakaret etti

Hasan

Hüseyin Kaygısız,

Engin Höner ve Semih

Mahmut Öksüz adlı kişiler,

Kumyalı köyünde define

aramak amacıyla izinsiz

kazı yaparken

tutuklandı

İçerisinde Suriye uyruklu 9 mülteci bulunan süratteknesi ile Kuzey Kıbrıs’a kanunsuz giriş yapmayaçalışan Abdullah Temiz, Sahil Güvenlik ekipleritara"ndan yakalandı

Evrim KAMALI

İçerisinde Suriye uyruklu 9 mülteci bulunan sürat teknesi ile Kuzey Kıbrıs’akanunsuz giriş yapmaya çalışan Abdullah Temiz, Sahil Güvenlik ekipleritara"ndan Esentepe bölgesinde deniz açıklarında tespit edildi. SahilGüvenlik ekipleri tara"ndan, tekne yeni limana götürülerek polise haberverildi. Polis, zanlı Temiz’i gözal7na alarak dün tutuklama talebi ile Girne’demahkemeye çıkardı.

Esentepe Karakolunda görevli polis memuru, Sahil Güvenlik Ekipleri’ninönceki gece saat 01.00 sıralarında Esentepe’nin 3 deniz mili kuzeyinde,içerisinde 2 aylık bir bebek, bir kadın ve 7 erkek Suriye uyruklu dokuz kişininbulunduğu “GhostRider” isimli sürat teknesinin KKTC karasularına kanunsuzgiriş yap7ğı esnada fark e9ğini belir9. Teknenin Sahil Güvenlik Ekipleritara"ndan yeni limana ge6rildiğini, olayın polise bildirildiğini ve tekne sahibiAbdullah Temiz’in tutuklandığını kaydeden polis, zanlının benzer suçlardansabıkası olduğunu ifade e9.

Polis, zanlı Temiz ile beraberindeki iki kişinin 2012 yılında 6 Suriyelimülteciyi kaçak yollardan KKTC’ye ge6rmeye çalış7kları teknenin ba:ğını vesanığın beraberindeki iki kişi ile birlikte bu suçtan yargılandığını ancak delilyetersizliğinden beraat e9ğini belir9.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam e9ğini, zanlının suçunu kabule9ğini ancak serbest kalması halinde mültecilerden alınacak ifadeleremüdahale edebileceğini kaydeden polis,3 gün tutuklu kalmasını talep e9.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise her şeyi polise anla:ğını, tekneninsahibi olduğunu, tutuklu kalmasına gerek olmadığını ifade e9. Mahkeme,zanlı hakkında 3 gün tutuklama emri verdi.

Zanlının yargılanıp beraat e9ği olay nasıl olmuştu:24 Ağustos 2012 tarihinde Suriye uyruklu M. Z, A.D, S.H, F.Z, Y.H ve A.H,

Sili#e kıyısından “Patriot” isimli sürat teknesine binerek yasa dışı yollardanKKTC’ye gelmek için yola çıkmışlardı. Karpaz açıklarına gelen “Patriot” isimlisürat teknesi 4 saat yolculuğun ardından batmış ve sürat teknesindebulunan 6 Suriye uyruklu mülteci boğularak can vermiş6. Sanık YunusGülduran organizatör, sanık Niyazi Kormaz gemi müre8eba7, sanık AbdullahTemiz ise “Patriot” isimli geminin kaptanı olduğu gerekçesiyletutuklanmışlardı. Yargılanan zanlılar daha sonra delil yetersizliğinden beraatetmişlerdi.

İnsan taciri yakalandı

Abdullah Temiz

Page 3: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 CumartesiHABER 03

Altan'ın avukat masraflarının ödenmesi için bazı turizmişletmelerinin desteği ile 35 bin TL toplandı. Bazı gönüllülertara�ndan da “1000 Kişi 36 TL verse bu iş kapanır” adıal0nda kampanya başla0ldı

Nitovikta Hotel sahibi Zekai Altan'ın avukat masraflarının ödenmesiiçin 35 bin TL toplandı. Kıbrıs6me’ın haberine göre, Turizm Bakanı FaizSucuoğlu bazı turizm işletmelerinin desteği ile paranın temin edildiğinive Pazartesi günü Altan'a teslim edeceklerini açıkladı. Sucuoğlu yananotelin tamirat işlerinin de bakanlık tara!ndan üstlenildiğini söyledi. Öteyandan Zekai Altan için bazı gönüllüler tara!ndan da kampanyabaşla6ldı, Altan’ı tanıyan ve tanımayan birçok vatandaş seferber oldu.“1000 Kişi 36 TL verse bu iş kapanır” diyerek yola çıkan Devrim Erlant,sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yap6ğı paylaşımına dakikalariçinde onlarca olumlu yanıt ve destek aldı. “Biz bize yeteriz” adı al6ndaZekai Altan adına başla6lan kampanya Devrim Erlant, Salih Ha!z veMünür Öztürk tara!ndan hızla yayıldı. Zekai Altan’ın oğlu ve gelinininde desteklediği yardım kampanyası kapsamında Zekai Altan’a destekiçin iki bankada hesap açıldı. Yardımlar karşılığında alınan makbuzlarınayni zamanda Nitovikla Eco-Bio Otel'de %10 indirim yerine geçeceğibilgisi de verildi. Devrim Erlant, “Başla9ğımız kampanya 24 saatolmadan çığ gibi büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Günden güneeriyen kültürümüzü zorlukla ayakta tutmaya çabalayan �Zekai� �Altan�ve ailesine, işletmesine bir umut ışığı olmaktan gururluyuz hep birlikteel ele (unutmayalım bizim bizden başka kimsemiz maalesef yok)teşekkürler Kıbrıs halkı” dedi. Zekai Altan’ın oğlu Menteş Altan’ınverdiği Hesap Numaraları: Yakın Doğu Bank Hesap Numarası: 15-300-44247 Dilek Yusufoğlu Türkiye İş Bankası Hesap Numarası: 6801-0226708 TR15 0006 4000 0016 8010 2267 08

Gönüllüler, Altaniçin seferber oldu

“Esnafa bir darbe dehukuk sisteminden”Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Nitovikla Otel’e gelen hacizkararına tepki gösterdi ve kredi taksitlerini ödeyemeyenborç batağına sürüklenmiş insanlara, esnaf ve zanaatkarabir darbe de hukuk sisteminin vurduğunu ifade e1

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel KoordinatörüHürrem Tulga, Nitovikla Otel’de yaşanan olayın; KalkınmaBankası’ndan alınan kredinin geriye ödenmemesinden dolayı açılandavalardan kaynaklı avuka6n talep e8ği ücret için hacze gitmesindenortaya çık6ğını belir8. KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga,Nitovikla olayının özelde turizm poli5kaları, genelde ise ekonomipoli5kaları ve imzalanan protokoller sorgulanmadananlaşılamayacağını ve önüne geçilemeyeceğini kayde8. Zekai Altan’ınKalkınma Bankası’ndan aldığı krediyi yerinde kullandığını ve tesisigerçekleş5rdiğini kaydeden Tulga, diğer küçük kültürel otellerde vepansiyonlarda yaşanan sorunların burada da yaşandığını, turizmteşviklerinden yararlanamadıkları için küçük otel ve pansiyonlarınhaciz noktasına geldiğini ileri sürdü. Turizmin her şey dahil sistemiylekapalı devre haline ge5rildiğini, eği5min de bundan çok farklıolmadığını belirten Tulga, “Yani sorun sadece Nitovikla olayı değil, buülkenin ekonomisinin, sosyal yapısının ge5rildiği noktadır. Devlet eliyle“ba6r küçüğü” poli5kalarının sonuçlarıdır bunlar” ifadelerini kullandı.Avuka6n Kalkınma Bankası adına aç6ğı davalardan dolayı tahsiledemediği parası için hacze gitmesinin ise bir başka trajedi olduğunukaydeden Tulga, kredi taksitlerini ödeyemeyen borç batağınasürüklenmiş insanlara, esnaf ve zanaatkara bir darbe de hukuksisteminin vurduğunu ifade e8.

Devrim Erlant'ın sosyal medyayı ayaklandıran paylaşımı

Turizm sektörü örgütleri Eko-Agro turizm ya0rımcılarınınyaşadıkları sorunlara sahipçıkarak, ilgili kurumlarının bualana ya0rım yapanlarınyaşadıkları sorunlara dahafazla seyirci kalmamasınıistedi

Turizmde Eko – Agro turizmya6rımcılarının yaşadıkları sorunlaraturizm sektöründe örgütlü kuruluşlarsahip çık6.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği(KITSAB) Restoran İşletmecileri Birliği(RES-BİR) Kıbrıs Türk Rehberler Birliği(KITREB) Karpaz Eko – Agro TurizmDerneği dün düzenledikleri basın

toplan6sında hükümet ve ilgilikurumlarının bu alana ya6rım yapanlarınyaşadıkları sorunlara daha fazla seyircikalmamasını istediler. Turizm örgütleriyaşanan trajediye seyirci kalınmayadevam edilmesi halinde tepkilerininartarak devam edeceğini bildirdiler.

KITSAB merkezinde bugün düzenlenenbasın toplan6sında KITSAB adına konuşangenel sekreter Orhan Tolun, devle5yönetenlerin turizm poli5kasına inanarakya6rım yapan insanların şu andakendilerini bir yangının ortasındabulduklarına işaret ederek hüküme5nolaya pozi5f yaklaşarak acil bir dizitedbirle bu alanda yaşanan trajediye sonvermesini istedi.

RES-BİR Başkanı Süleyman Gürcaferya6rımcıların başla9kları mücadeleyihaklı bularak sonuna kadar onlarınyanında olacaklarını açıkladı.Gürcafer “

memura maaş ödemekten başka dertgörmeyen hükümetler esna!ylaya6rımcısıyla bu ülkenin insanını bi5rdiler.Girişimciliği bir yandan par5zanlık diğeryandan beceriksizlikle öldüren, sorunlaradoğru teşhis koyup kalıcı çözümlerüretmekten aciz yöne5mlere mahkumolmadığımızı birlik beraberlikle tekyürekle aşacağız ” şeklinde konuştu.

KITREB Yöne5m Kurulu Üyesi İbrahimAl6ner hüküme5n turizmin çıkış noktasıolacak bu alan için yaşanan sorunları ivediolarak çözmesini istedi ve birlik olarak bualanın ya6rımcılarının yanında olduklarınıvurguladı. Basın toplan6sında söz alanKarpaz Eko Agro Turizm ya6rımcılarıkalkınma bankası ile yaşanan sorunlarıaktarıp turizm ve maliye bakanlıklarınınkendilerinden kaynaklanmayan busorunlar için sağlıklı çözümler üretmesinibeklediklerini ifade e8ler.

“Hükümet bu trajediye seyirci kalmamalı”

Haciz memurlarına ö�elenerek otelininodasını yakan Zekai Altan, “Yasal olarakel konulan malları kaçırmak”, “Binadakieşyaları ateşe vermek” ve “İzinsiz yakıtbulundurmak” suçlarıyla ilgilimahkemeye çıkarıldı ve tutuksuzyargılanmak üzere teminata bağlandı

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı’da faaliyet gösteren Nitovikla Eco-Bio Otel’in tahliyesi için icra memurlarınınönceki gün otele gitmesiyle birlikte kendisiniodaya kapatarak Urania isimli odayı ateşeveren otel sahibi Zekai Altan dün İskele KazaMahkemesi’ne çıkarıldı. “Yasal olarak elkonulan malları kaçırmak”, “Binadaki eşyalarıateşe vermek” ve “İzinsiz yakıt bulundurmak”suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılanAltan, tutuksuz yargılanmak üzere teminatabağlandı. Meselenin tahkikat memuru RaifSafa, zanlı Zekai Altan’ın 19 Kasım tarihindeNitovikla Eco-Bio isimli otel içerisinde “Yasalolarak el konulan malları kaçırmak”, “Binadakieşyaları ateşe vermek” ve “İzinsiz yakıtbulundurmak” suçlarını işlediğini açıkadı. Zanlıaleyhine yürütülen tahkika6n tamamlandığınıbelirten Safa, zanlının uygun bir teminatabağlanmasını talep e8. İskele Kaza MahkemesiYargıcı Cenkay İnan, zanlı Zekai Altan’ın kimlik,pasaport ve seyahat belgelerine el konularakKKTC dışına çıkışının men edilmesine, ha#adabir gün ispa6 vücu7a bulunmasına ve 2 KKTCvatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senediimza etmesine emir verdi.

Zekai Altan tutuksuzyargılanacak

Turizm örgütleri, tepkilerinin artarak devam edeceğini bildirdi

Page 4: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi04 HABER

“Faşizmokullarımızda”AKEL: Okullarımız, Kıbrıslı TürklerleRumların barış içerisinde birlikteyaşaması yerine Grivasçılığı vekinciliği ileri götürüyor

AKEL Eği2m Bürosu Başkanı HristosHristofidis “aşırı sağ örencileringeçen pazartesi Kıbrıslı Türkleresaldırıları, yılan yumurtası faşizmin,yeniden okullarımızda kuluçkadaolduğunu bir kez daha gösterdi”vurgusunu yap3.

“Yılan yumurtasını, kamusal alandasıkça bulunan siyasi tercihler vemilliyetçi-şoven söylemler dekutsallaş3rıyor” diyen Hristofidis,ik2dardakilerin suçsuz olmadığınaişaret ederek özetle şunların al3nıçizdi:

“Çünkü okullarımızda KıbrıslıTürklerle Rumların barış içerisindebirlikte yaşaması kültürünü ilerigötürmek –bu yöndeki söylemlerisözde kalıyor- yerine Grivasçılığı vekinciliği ileri götürüyorlar. Bu aşırısağ örgütlerin web sitelerine bir göza3ldığında her birinin temelideolojisinin Grivasçılık olduğugörülür. İk2dardakiler ve özellikleEği2m Bakanlığı, kendi siyasitaleplerini dayatmak için okullarımızve öğrencilerimiz çi likleriymiş gibihareket ediyor.”

Kıbrıslı Türklere saldırıların öncedenplanlandığı belir(ldi

Kıbrıslı Türklere saldırıların farklı öğrenciler tara�ndanüç ayrı nokta gerçekleş2rildiğini ha3rlatan Güney’deyayımlanan Poli2s gazetesi, bu durumun “saldırınınönceden planlanmış ve örgütlü olduğunu” gösterdiğinedikkat çek2, özetle şunları yazdı:

“Cikko-A Lisesi öğrencileri barikatlarda düzenlenenkınama etkinliklerine ka3lmadılar, küçük gruplarhalinde okul etra�na dağılıp Kıbrıs Türk plakalı arabaaramayı seç2ler. Saldırılar körlemesine oldu çünküsaldırdıkları arabalardaki Kıbrıslı Türkleri tanımıyorlardı.Şüpheli öğrencilerin aşırı gruplarla bağlan3ları olupolmadığını ve saldırıların ardında beyin takımı bulunupbulunmadığını araş3rıyor. ELAM pazartesi günkü KıbrıslıTürklere saldırılara ka3lmadığını, bu tür olaylara

ka3lanları da kutlamadığını açıkladı. ELAMaçıklamasında, tutuklanan 15 öğrencinin okuduğuokulun (Cikko-A Lisesi) Müdürü ve OELMEK (Orta Eği2mÖğretmenler Sendikası) Başkanı ile aynı argümanıkullandı. Yetkililerden, İsak ve Solomu’nun ka2llerininKıbrıs makamlarına teslim edilmesini istediler. ELAM,‘öyle bir kınama furyası koptu ki, gören de ilk günahıonların işlediğini sanır’ diyerek tutuklanan öğrencileredestek beyan etmekten de çekinmedi. Cikko Lisesi’ndenbazı öğrenciler tutuklu öğrencilerin ELAM destekçisiolduğunu söylemesine karşın polis tutukluları ELAM’lailişkilendirmiyor.” Haravgi Gazetesi, OELMEK BaşkanıTaliadoros’un büyük par2lere (DİSİ ve AKEL) devletokullarını sürtüşmelerinin dışında bırakma çağrısıyaparken, pazartesi günü Kıbrıslı Türklere saldırıdantutuklanan 15 öğrenciden 11’inin Taliodoros’unmüdürü olduğu okulda okuduğunun ortaya çık3ğına

işaret e4, özetle şunları yazdı: “Grivasçılığı savunan vesürekli anma törenleri düzenleyen malum aşırı sağörgütün söz konusu okula ‘nüfuz e4ği’ yolunda bilgilervar. Bilgilere göre söz konusu okulda milliyetçi, ırkçıdavranışları destekleyen çok sayıda öğrenci bulunuyor.ELAM’ın Cikko-A Lisesi’ndeki faaliyetleri –bizesöylendiğine göre- gizli de değil. Okuldaki milliyetçilik vekincilik sorununun derinliği Kıbrıslı Türklere karşı sonsaldırı olaylarından sonra ortaya çık3. Maalesef buokulda milliyetçi cephelerin kayıtlı faaliye2 bulunuyorhem de Eği2m Bakanlığı’nın Kıbrıslı Türkler ve Rumlararasında barış ve birlikte yaşama kültürünü geliş2rmekistemesine rağmen...” Gazete, Rum Eği2m BakanıKostas Kadis’in, saldırı olaylarına karışan öğrencilerinokul kuralları temelinde de cezalandırılacağınıbelirterek, bunlardan bazılarının disiplinsizlik sicili debulunduğunu söylediğini yazdı.

“Saldırılar önceden planlanmış”

Kıbrıslı Türklere saldıran ve Rum Polisitara�ndan tutuklanan öğrenci sayısı 15’eyükseldi. Tutuklanan 15 Rum öğrenci, saldırıolaylarına karış)klarını i(raf e* ve aleyhlerinedava okunduktan sonra serbest bırakıldı

KKTC’nin kuruluş yıldönümünü “kınamak” içinRum tara�nda 16 Kasım’da “protesto” yürüyüşüdüzenleyen lise-üniversite öğrenci gruplarınıngüzergahları üzerinde buldukları KKTC plakalı

araçlara yap3kları ve iki Kıbrıslı Türk’ün deyaralandığı saldırı olaylarına karış3kları içintutuklananların sayısı 15’e yükseldi.

Güney’de yayımlanan Poli2s gazetesi, tutuklanan15 öğrencinin tamamının Cikko-A Lisesi öğrencisiolduklarına işaret ederek aleyhlerine dava okunanöğrencilerin serbest bırakıldığını, davanıngörüleceği gün mahkemeye çıkarılacaklarını yazdı.

Gazete Rum polis kaynaklarına dayanarak, saldırıolaylarıyla ilgili başka tutuklama yapmasınınbeklenmediğini kayde4.

Öğrencilerin tamamının Cikko-A Lisesi’nin çeşitlisınıflarına devam e4ğine işaret eden gazete,öğrencilerin, suçlu bulunmaları halinde hapis cezasıda alabileceklerini bildirdi.

Habere göre olaylarla ilgili daha önce tutuklanan4 öğrenci, Kıbrıslı Türklere saldırı olaylarınakarış3klarını i2raf e4, bunlardan biri gönüllü ifadede verdi. Daha sonra tutuklanan 11 öğrencinin,saldırılara karış3klarını kabul etmemelerinerağmen, karış3klarına dair şahadet, videolar vefotoğraflar var.

15 Rum öğrenciye saldırı davası

Page 5: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi

Devle6n kaçak elektrik çek6ğinisavunan Dinçyürek, KIB-TEK’in ikijeneratörü ÇED raporu olmadandevreye koyduğunu söyledi

Çevre ve Doğal Kaynaklar eski bakanı, DP-UGMilletvekili Hakan Dinçyürek, kendi bakanlığıdöneminde enerji üreten tesislerde kaliteli yakıtageçiş için ısrar e6ğini ve Bakanlar Kurulu’naönerge götürdüğünü,ancak dirençle karşılaş4ğınıanla7. Dinçyürek, KIB-TEK’in elektrik üre3mmaliye3ni ar4racağı argümanı olduğu için bunakarşı çık4ğını belir6.

DP-G Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek,kaliteli yakıta geçilince değil zam indirimyapılması gerek3ğini defalarca izah e6ğini, ancakKIB-TEK’in “hüküme3n önüne öcü korkususerdiğini” ve başka gerekçeler de öne sürdüğünü,böylece önergesinin reddedildiğini, bakanlığınınyetkisini kullanarak yakıt girişini denetleyeceğinisöyleyince yüzde 1 kükürt içeren daha çevreciyakıta geçilmesi kararı alındığını anla7.

Kaliteli yakıta geçiş kararının uygulanması içinKIB-TEK’e al4 aylık geçiş süreci verdiklerinibelirten Dinçyürek, KIB-TEK’in 2015 yılı için talepe6ği 50 milyon TL’yi de 115 milyona çıkardıklarınıkayde6.

Dinçyürek, hükümet değişir değişmez KIB-TEKYöne3m Kurulu’nun “Teknecik’e filtretakmayacağız” diye açıklama yap4ğını; kendisininbunu asla kabul edemeyeceğini ifade e6.Dinçyürek, KIB-TEK’in Bakanlar Kurulu’na bukonuda taahhü5e bulunmuşken bu tavrınındoğru olmadığını anla7.

İnsan ve çevre sağlığının hiçe sayılmaması adınagörevleri olmasa da Avrupa’dan ilgili jeneratörüre3cisi firmayla görüşmeler yap4klarını belirtenHakan Dinçyürek, AKSA’nın kullandığı filtrenin

uluslararası standartlara uygun olduğunu;Teknecik’in ise uymadığını kayde6.

Dinçyürek, hükümet değişikliği üzerine yüzde1’lik kükürt içeren yakıt gelmesinin yine askıyaalındığını; insan sağlığını hiçe sayan buuygulamanın asla kabul edilemeyeceğinivurguladı. “Bu kötü yöne3mdir, yasalarımıza görede suçtur” diyen Dinçyürek, insan sağlığınınbilerek ve istenerek tehdit edildiğini söyledi.

“FARK 5 DOLAR”Dünya petrol fiyatlarının düşüş eğiliminin

sürdüğünü kaydeden Hakan Dinçyürek, bir tonyüzde 3.5 kükürt içeren yakıt ile yüzde 1 kükürtiçeren yakıt arasındaki fiyat farkının sadece 5dolar olduğunu ifade e6 ve “Bu mu biziminsanımıza verdiğimiz değer?” diye sordu.

KIB-TEK’in 2 jeneratörü ÇED raporu olmadandevreye koyduğunu, bu konuda Çevre Dairesi’nidefalarca göreve davet e6ğini belirtenDinçyürek, filtre, jeneratörün verimliliği gündemegelmesin diye ÇED raporu alınmadığını savundu.

“Sürdürülebilir bir çevre gündemden düştümü?” diye soran Hakan Dinçyürek, “Adına reformhüküme3 diyen hükümet, kaliteli yakıta geçişkararını askıya aldı. Bu İyi İdare Yasası’na daaykırıdır. Kimsenin insan sağlığıyla oynama hakkıyoktur. Bu dünyaya, insanlığa karşı da bir suçtur”dedi.

“EURODİZELE GEÇİLMELİ”Eurodizel ile mazot konusundaki devlet

poli3kasını eleş3ren Dinçyürek, vergileryüzünden vatandaşın kötü yakıt kullanmayateşvik edildiğini, oysa ar4k mazot ithala4na sonverilmesi gerek3ğini anla7.

Hakan Dinçyürek, çi çiler için renkli Eurodizeluygulamasına geçilmesi gerek3ğini de ifadeederek, insan sağlığını koruyan, devlete zararıolmayan bu uygulamaya niçin geçilmediğini

sorgularken ortada bir akıl tutulması olduğunugördüğünü söyledi.

Binlerce aracın Eurodizele geçmesi gerek3ğinibelirten Dinçyürek, Çevre Bakanı’nın bunaöncülük etmesini istedi.

Dinçyürek, ka4 a4k yöne3m planınageçilmemesi nedeniyle doğanın gördüğüzarardan örnekler vererek, “bu yüzden turizm veeği3m sektörlerinin böğründen bıçaklandığını”kayde6.

“SERHATKÖY VE MEVLEVİ’DE YENİVAHŞİ DEPOLAMA ALANLARI OLUŞTU”Vahşi depolama alanlarının kapa4lacağı vaadine

işaret eden Hakan Dinçyürek, Serhatköy veMevlevi’de yeni ve vahşi depolama alanlarıoluşturulduğunu; oysa yapılan anlaşmaya göreçöplerin Güngör’e taşınması gerek3ğinibelirterek, bu konuda önlem alınmasını istedi.

Hakan Dinçyürek, özel çevre korumabölgelerinin korunması için kendi giderinin kendiiçinde finanse edilmesi amacıyla kendi bakanlığıdöneminde hazırladıkları taslağınsonuçlandırılmasını talep e6.

Devle3n kaçak elektrik çek3ğini savunan veeleş3rilerde bulunan Dinçyürek, bakanlığı göreveçağırdı.

Yine bakanlığı döneminde hazırlanan risk analizive acil müdahale planı konusunda adım a4lıpa4lmadığını soran Hakan Dinçyürek, taşocaklarının çalışmaları konusunda dengeyi Çevreve Orman dairelerinin sağlaması gerek3ğinibelirterek, alçı taşının ihracına izin verilmesinieleş3rdi.

Beşparmak Dağları’nın mahvedildiğine işareteden Dinçyürek, gelecekte güneyde yapılacak yolve limanlar için de bu dağın mı patla4lacağınısordu.

Dinçyürek, bu ha a Bakanlar Kurulu’ndangeçen tüzükle yeni taş ocaklarının düzenlendiğinibelirterek, kendi bakanlığı dönemindekidüzenlemelerden geri adım a4ldığını savundu vetüzüğü eleş3rdi.

Kendisi bakanlığa geldiğinde taş ocaklarıkonusunda objek3f görünen sübjek3f kriterlerbulduklarını ve düzenlemeler yap4klarını anlatanDinçyürek, işletme için 13 tane olmazsa olmazkriter koyduklarını kaydederek, bunlarla ilgili bilgiverdi.

Hakan Dinçyürek, “Taş ocakları sadece madenmühendislerinin insa�na bırakılamaz. ÇevreKoruma Dairesi ve Çevre Bakanlığı’nın mutlakasürecin içinde yer alması lazım. Çevreninkorunması ve geleceğe düzgün bir çevrebırakılması amacıyla bu tüzükte gerekli yerialmalısınız. Lü2en bu tüzükle ilgili i3razlarınızıkoyun” dedi.

Ülkede 59 taş ocağı bulunduğunu, ama özeldeçalışan maden mühendisinin bir elin parmaklarınıgeçmediğini ifade eden Dinçyürek, BakanlarKurulu’ndan geçen tüzüğün objek3flikten uzakolduğu görüşünü dile ge3rdi ve birkaç kişiye rantsağlama adına yapılmışsa bundan üzüntüduyduğunu söyledi.

Dinçyürek, Türkiye ile imzalanan Orman EylemPlanı’nın gerisinde kalındığını, bunun

hızlandırılması gerek3ğini belirterek, bugerilemenin yıllar içinde oluştuğunu kayde6.Çam kese böceğiyle mücadelede entegresistemin sürüp sürmediğini soran Dinçyürek,yapılanlar hakkında bilgi istedi.

“Ercan Havalimanı’nın onaylanmış herhangi birprojesi var mı, ÇED değerlendirmesi ona göre miyapıldı? Olmayan bir projenin neresinden kaçağaç kesildiğini nasıl belirlediniz?” diye soranDinçyürek, yasal sürecin tamamlanmasıkonusunda kendilerinin üzerlerine düşeniyap4klarını anla7.

05HABER

“Bu mu insanımızaverdiğimiz değer?”

Çevreve Doğal Kaynaklar eski

bakanı Hakan Dinçyürek, önemlii6raflarda bulundu. Teknecik Santrali’ndeki

filtrenin uluslararası standartlara uygunolmadığını söyleyen Dinçyürek, bir ton yüzde 3.5

kükürt içeren yakıt ile yüzde 1 kükürt içerenyakıt arasındaki fiyat farkının sadece 5 dolar

olduğunu ifade e8 ve “Bu mu biziminsanımıza verdiğimiz değer?”

diye sordu

Çevre Bakanı Kutlu Evren, AKSAelektrik santraline, hava kirliliğiniönlemek için takılan filtreninsadece 10-15 gün çalış7ğını, dahasonra çalışmadığını ve ilgili firmayapara cezası kesildiğini açıkladı

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı KutluEvren, Kalecik’teki AKSA elektriksantralına,hava kirliliğini önlemek içintakılan filtrenin sadece 10-15 günçalış4ğını, daha sonra çalışmadığını ve ilgilifirmaya para cezası kesildiğiniaçıkladı.Ekonomi, Maliye, Bütçe ve PlanKomitesi’nde bakanlığının bütçesigörüşülürken yapılan konuşmalarıyanıtlayan Evren, baca gazı kontrolü vesantralları kapatmak gibi yetkileribulunduğunu ancak ülkenin içindebulunduğu durumda santralkapatamayacaklarını belir6. Evren, KIB-TEKtara�ndan yüzde 1 kükürt içeren yakıtageçileceği sözü verildiği için Teknecik’tekiduruma göz yummak zorunda kaldıklarınıda söyledi.AKSA santralına filtre takıldığınıancak filtrelerin sadece 10-15 günçalış4ğını; o günden beri filtrelerin hiççalışmadığını ve şirkete Çevre Dairesi’nindenetlemeleri sonucu ceza kesildiğiniaçıklayan Bakan Evren, “Para cezasıkesebiliriz veya kapatabiliriz.Yapabileceğimiz başka bir şey yok” diyekonuştu.Ka4 a4k konusuna da değinenKutlu Evren, yaşanan sıkın4ları anla7.Evren, Kalkanlı’daki ka4 a4k alanınınrehabilitasyonu yanında, Mağusa ve İskeleiçin de çalışmaların sürdüğünübildirdi.Kutlu Evren, ormanlara önemverdiklerini, çam kese böceği sorununamekanik bir yöntemle mücadelesürdürmeyi düşündüklerini söyledi.

Göz göregöre zehir!

Hakan Dinçyürek

Page 6: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi06 HABER

Maliye Bakanlığı, asgari ücre/n1,75 ka0 olan hazırlıködeneğinin 1,25’e indirilerektüm öğretmenlere eşit olaraködeneceğini açıkladı

Maliye Bakanlığı, asgari ücre0n 1,75 ka1olan hazırlık ödeneğinin 1,25’e indirilerek tümöğretmenlere eşit olarak ödeneceğiniaçıkladı.

Bakanlar Kurulu kararı uyarınca kamuokullarında hizmet yürüten tümöğretmenlerin hazırlık ödeneğini eşit orandaalması için gerekli yasal düzenlemeleryapılacak.

Kamu maliyesine ek mükellefiyetyara1lmadan ve maaş rejimindekiyeknesaklık bozulmadan düzenlemeyapılacağı vurgulanan açıklamada, bu amaçlayapılacak yasal düzenlemeler hakkında bilgiverildi.

Buna göre; Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer ÖdeneklerininDüzenlenmesiYasası’nda (47/2010) düzenlemeler yapılarakbu asa al1nda is0hdam edilen öğretmenlerinde hazırlık ödeneği almalarına imkânsağlanacak.

Öğretmenler Yasası’nda yapılacakdeğişiklikle de, asgari ücre0n 1.75 ka1 olan

Hazırlık Ödeneği oranı,asgarin ücre0n 1.25ka1na çekilecek.

Açıklamada, söz konusu eş zamanlı iki yasadeğişikliğiyle birlikte eşitlik, ek mükellefiyetyaratmama ve kamu personel maaşrejimindeki yeknesaklığı bozmama ilkelerinede bağlı kalınacağı, düzenlemenin de 2016-2017 eği0m yılı i0bariyle geçerli olacağıkaydedildi.

2015-2016 EĞİTİM YILIAçıklamada, şu ifadelere yer verildi:“2015-2016 Eği0m yılı için geçerli olan

asgari ücre0n 1,75 ka1 tutarındaki öğretmenhazırlık ödenekleri, bu yeni düzenlemeylebirlikte tüm öğretmenlere eşit şekildeödenecek0r.

47/2010 sayılı yasa ile is0hdam edilenöğretmenlere, öğretmen hazırlık ödeneğitutarının yüzde 50’si, 47/2010 sayılı yasaöncesi is0hdam edilen öğretmenlere ise dahaönceden ödenmiş olan % 25’e ilaveolarak%25’lik ilave bir ödeme 2016 yılındaödenecek0r. 2015-2016 eği0m dönemi içintüm öğretmenlere eşit şekilde verilecek olanasgari ücre0n 1,75 ka1 tutarındaki öğretmenhazırlık ödeneklerinin geriye kalan %50’likdilimi ise bütçe imkânları çerçevesinde 2015-2016 eği0m yılı tamamlanmadanödenecek0r.”

Tüm öğretmenlereeşit hazırlık ödeneği

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “yeni bina yapımı, personel eksikliği veterfiler konusunda adım a1lmadığı” gerekçesiyleLe�oşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tamgün grev yapıldı. Sosyal Sigortalar Dairesi’ndekipersonelin yüzde 85 oranında ka1lımıylagerçekleş0rildiği belir0len grevle ilgili KTAMS veKamu-Sen Başkanları birer açıklama yap1. KTAMSBaşkanı Ahmet Kaptan, Sosyal Sigortalar Dairesiçalışanlarının gerek personel eksikliği, gerekseçalışma ortamı açısından yaşadıkları sorunlarıbirçok kez dile ge0rdiklerini ve son olarak 12

Ekim’de hükümet ile bir protokol imzaladıklarınıanımsa4.

Hüküme0n imzalanan protokole rağmenkonuyla ilgili herhangi bir girişimdebulunmadığını savunan Kaptan, “ne zamanki birgrev kararı açıkladık bakanlık da toplan1 yap1,müdüre yeni bina için kaynak bulma yetkisiverme kararı aldı” dedi. Kaptan, kendilerininmaaş ar1şı veya tahsisat için mücadeleetmediğini hizmet veren ve alanların yaşadıklarıyapısal sıkın1lara çözüm aradıklarını ifade ederek,çalışanların da hizmet alanların da sabrınıntükendiğini söyledi.

ÖZKARDAŞKamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ise,

hükümetlerde devamlılık olması gerek0ğini öncekiçalışma bakanıyla yap1kları görüşmelerde 2016bütçesine bina yapımı için ödenek konulacağı,personel eksikliklerinin giderilmesi ve terfilerkonusunda çözüm üre0leceği hususundaanlaşmaya vardıklarını söyleyerek, “bakanındeğişmesiyle öğrendik ki ne ödenek ne de diğerkonularda çalışma yapıldı” dedi. Bakana sıkın1larınıaktardıklarında ve sabırları kalmadığınısöylediklerinde bakının kendilerinden birkaç günsüre istediğini anlatan Özkardaş, bakanın İh0yatSandığı ile Sosyal Sigortalara ortak bina

yapabileceklerini söylediğini ancak İh0yat Sandığıyetkililerinin bunu redde3ğini önceki günsigortalarda yapılan toplan1da müdüre kaynakbulma konusunda yetki verildiğini söyledi. Özkardaş,bu binada hizmet verilemeyeceğine işaret ederek,yeni bina için somut adım a1lana kadar gerekirsesüresiz grev dahil eylemlerine devam edeceklerinivurguladı. “Hak verilmez alınır gerekirse almak içinde sokağa çıkılır” diyen Özkardaş, dün akşamkitoplan1da alınan karar metnini basına dağıtarakal1nda imza olmadığının da herkes tara�ndangörülmesini istedi. Özkardaş, konuşmasınınardından sendikalarının konuyla ilgili sıkın1 vegörüşlerinin yer aldığı açıklamayı da dağı4.

Sosyal Sigortalar’dasüresiz grev gündemde

Turizm Bakanlığı Müsteşarı ŞahapAşıkoğlu, şu anda bulunduğugörevde turizme ve devlete faydasağlamakta zorlandığı için is/fakararı aldığını belir1

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu,görevinden is0fa e3ğini açıkladı.

Aşıkoğlu yap1ğı yazılı açıklamada, şu andabulunduğu görevde turizme ve devlete faydasağlamakta zorlandığı için is0fa kararı aldığınıbelirterek, 2016 yılı bütçesinin sorunsuz bir şekildeyasallaşmasının ardından geçerli olacak şekildeis0fasını ilgili bakana sunduğunu kayde3.

Aşıkoğlu, 2009 yılından bu yana 7 yıla yakın birsüredir yürü2üğü Turizm Bakanlığı Müsteşarlığıgörevinden ayrılma yönündeki kararını, bir süreönce aldığını ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile depaylaş1ğını kayde3.

Görev yap1ğı süre içerisinde, ne turizmsektörünün, ne bürokratların, ne de bir bakanınülke turizminin yöne0lmesinde tek karar merciiolabileceğine inandığını belirten Aşıkoğluaçıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tüm bu paydaşların; güçlü sosyal yanıyla birlikteçok önemli bir ekonomik araç olan turizmin, ilgilikamu kuruluşlarının işbirliğinde, hükümetlerlekoordinasyon halinde çalışarak, bir üst akıloluşturup yöne0lmesi gerek0ğine inandım. Çünküturizm sektörü ülkemizin yaşadığımız zamandilimindeki tek ekonomik ve sosyal çıkış noktasıdır.

Bu anlamda, şu anda bulunduğum görevde

turizme ve devle0mize fayda sağlamaktazorlandığımdan dolayı 2016 yılı bütçesininsorunsuz bir şekilde yasallaşmasının ardındangeçerli olacak şekilde görevden ayrılma kararımıyazılı olarak Sayın Bakana sundum”

Aşıkoğlu, görevde bulunduğu sürece destekverip, katkı koyan tüm paydaşlara, basına, çalışmaarkadaşlarına ve kendisini bu göreve layık görenbakanlara, başbakanlara cumhurbaşkanlarınateşekkür ve saygılarını sundu.

“Devlete fayda sağlayamadığım için istifa ettim”

ŞahapAşıkoğlu

Le�oşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde,yeni bina yapımı, personel eksikliği veterfiler konusunda adım a0lmadığıgerekçesiyle tam gün grev yapıldı.Sendikalar, süresiz grev dahil eylemlerinedevam edeceklerini vurguladı

Page 7: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 CumartesiHABER 07

Göç Yasası öfkesiGöç Yasası öfkesiGöç Yasası öfkesiGöç Yasası öfkesiGöç Yasası öfkesiGöç Yasası öfkesi

“Göç Yasası” için Meclis önündeyine eylem vardı. Yasanınkaldırılmamasını protesto edenKTAMS ve KTÖS, şarkılarla davul vetrampetlerle tepkisini ortayakoydu; hükümete “Barra” dedi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) “GöçYasası” olarak niteledikleri Kamu ÇalışanlarınınMaaş Ücret ve Diğer ÖdeneklerininDüzenlenmesi Yasası’nın hükümet tara"ndankaldırılmaması protesto etmek için Meclisönünde eylem yap6.

Bayrak ve pankartlar taşıyarak, düdük, davul vetrampetlerle slogan atarak Cumhuriyet Meclisiönüne gelen eylemciler, burada “Birlik,mücadele, dayanışma” sloganları a9 vehükümete yönelik “Barra” dedi.

Meclis önünde yapılan konuşmaların ardından,ileri sürdükleri “muhalefe7eyken farklı ik5dardafarklı söylemlerde bulunan milletvekilleri”

sinevizyonla gösterildi.Meclis önünde Sendikal Pla4orm adına

konuşma yapan Kıbrıs Türk Orta Eği5mÖğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı TahirGökçebel, Meclis koltuklarında oturanlarınyasaları ve Devlet kaynaklarını kendilerininmişgibi kullandığını savundu.

Emekçilerin haklarının teker teker gaspedilmeye çalışıldığını söyleyen Gökçebel,ik5dardaki milletvekillerinin halktan aldıklarıiradeyi sadece kendileri için kullandıklarını, yanlıbasın organları vasıtasıyla da halkın beynininyıkanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

“Kamu görevlileri haksız kazanç elde ediyor, işeyaramıyor” denilerek 3 büyük şirket ve zengineayrıcalıklar sağlandığını savunan Gökçebel,kaynak sıkın6sı diye bir şey olmadığını, kaynakiçin siyasi par5lere aktarılan bütçeye, 3500’ünüzerinde şirkete, üçlü kararname atamalarına,ba6rılan bankalara ve KTHY’ye bakılmasınınyeterli olacağını ifade e8.

Eylemciler, Leymosun türküsünün sözlerinideğiş5rerek müzikle de eleş5rilerde bulundu.Parçayı aynı zamanda öğretmen olan FrekansGrubunun solis5 Çe5n Keskinel seslendirdi.

Bildiri şeklinde basına dağı(mıyapılan şarkı sözleri şöyle:

“Zengine vergi afları / Bu hayat çok pahalı /İşçiye zulüm gibi / Bu çalışma şartları

Dillere destan oldu, / Dönekliğiniz…Siyasiler hep ister, / Nerede verdiğin sözler /

Kalksın diye beklerim / GÖÇ YASASI / Hesap ver!

Dillere destan oldu, / Dönekliğiniz!Girer girmez Meclise, / Başladın yan çizmeye. /

Bütün Kıbrıs duysun ki / haklarımdanvazgeçmem.

Dillere destan oldu dönekliğiniz… Vay vay la la lala la la lay…”

Türkiye’nin para ve suyu kes'ğiniiddia edip bundan çok mutluolduğunu söyleyen KTÖS GenelSekreteri Elcil, hükümete sert çık(ve “Eskiden bu Meclis’in olduğuyerde sigara sarılırdı, şimdi de bizisarıyorlar” dedi

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 1950’liyıllardan bu yana Kıbrıs Türk insanının sahipolduğu topraklara tutunmak için direndiğini,onurlu ve kendi ayakları üzerinde duran birtoplum olmak için çalış6ğını söyledi.Elcil,

“Türkiye’nin para ve suyu kes5ğini” iddia edipbundan çok mutlu olduğunu söyledi vehüküme5n “parayı alan talima6 da alır”mentalitesiyle hareket e8ğini önesürdü.Hüküme5n “kaynak yok” bahanesinekarşı 23 maddelik öneri pake5ni sunduklarınıve kaynakların doğru yöne5lemediğini söyleyenElcil, “turizm duayeni” olarak nitelediği ZekaiAltan’ın dün kendini yakmak ister noktayageldiğini anımsa9.Elcil, “Dün, bizimle birlikteGöç Yasası’na karşı çıkanlar, şimdi sözleriniha6rlamıyor… Eskiden bu Meclisin olduğuyerde sigara sarılırdı, şimdi de bizi sarıyorlar”dedi.

“Türkiye’nin parayı kesmesinden çok mutluyum”

Eylemciler, Leymosun türküsününsözlerini değiş'rerek müzikle de

eleş'rilerde bulundu

Page 8: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i08 21 Kasım 2015 Cumartesi HABER

“Vanalarınkapatıldığı iddiasıgerçek dışı”TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı, su projesininişletme hususundaki anlaşmazlık sebebiyleAnamur’daki vanaların kapa.ldığıiddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığınıbildirdi

TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'den KKTC'ye suile/minin durdurulduğu iddiasına ilişkin, "İşletmehususundaki anlaşmazlık sebebiyle vanaların kapa0ldığıiddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu, ru/n olarakyapılan ve bütün test işlemleri tamamlanana kadar da zamanzaman yapılacak bir işlemdir" açıklamasını yap0.TC Orman veSu İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayınorganlarında işletme hususundaki anlaşmazlık sebebiyle"KKTC Su Temin Projesi'nde" vanaların kapa0larak Türkiye'denKKTC'ye su ile/minin durdurulduğu yönünde haberlere yerverildiği belir/ldi.Dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan"Askıda Borulu Deniz Geçiş Sistemi"ni de bünyesindebarındıran KKTC Su Temin Projesi'nin 17 Ekim'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tara�ndan hizmeteaçıldığının ha0rla0ldığı açıklamada, planlandığı gibi yıllık 75milyon metreküp suyun KKTC'de inşa edilen GeçitköyBarajı'na aktarılabilmesi yönünde hiçbir engelin bulunmadığıifade edildi.Barajda ya da sistemin genelinde herhangi birteknik sıkın0nın söz konusu olmadığı belir/len açıklamada,şunlar ifade edildi:"Ancak inşaa0 tamamlanarak su tutulmayabaşlanan her barajın işletmeye giriş aşamasında birtakımtestler yapılması gerekmektedir. Baraj gövdesinin güvenliğinitemin etmek maksadıyla yapılması gereken 'Gövde ve SuSızın0sı Testleri' sebebiyle Geçitköy Barajı'na suyun bir andaverilerek tam doluluğa ulaşılması teknik açıdan mümkündeğildir. Bu açıdan su peyderpey yüksel/lmektedir. Suyunyavaş yavaş yüksel/lmesi, yapılan testlerin gereğidir. Testlersürerken de Türkiye'den KKTC'ye su ile/lebilmektedir.İşletmehususundaki anlaşmazlık sebebiyle vanaların kapa0ldığıiddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu, ru/n olarakyapılan ve bütün test işlemleri tamamlanana kadar da zamanzaman yapılacak bir işlemdir."

TARIM, DOĞAL KAYNAKLAR VE GIDA BAKANLIĞI DAİDDİAALR YALAN DEDİ

KKTC Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı da, Geçitköybarajında, Su Temin Projesi’yle ilgili bazı testler yapıldığını vesuyun tahliyesinin de teknik bir çalışmadan ibaret olduğunubildirdi.Bakanlık, Su Temin Projesi konusunda basında çıkanhaberleri yalanladı.Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı,“Geçitköy Barajı’nda teknik bir çalışma maksadıyla tahliyekanallarının açılması sonrasında çıkan haberler nedeniylekamuoyunda ortaya çıkan kafa karışıklığını gidermekamacıyla” açıklama yayımladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada,TC Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün Su Temin Projesi’yle ilgiliGeçitköy Barajı’nda yürü1üğü teknik çalışmalar çerçevesindebazı testler yapıldığı belir/lerek, suyun tahliye edilmesiişleminin teknik bir çalışmadan ibaret olduğunun al0çizildi.TC’den KKTC’ye gelen suyun yöne/mi konusundaçalışmaların sürdüğü belir/len açıklamada, suyun yöne/mikonusundaki anlaşmazlık nedeniyle vanaların kapa0ldığıyönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifadeedildi.Bakanlık açıklamasında, çıkan haberlerin kamuoyundayanlış bir algı yara3ğına değinilerek, KKTC için büyük önemibulunan böylesi bir projenin speküla/f haberlere konuedilmemesi çağrısında bulunuldu.

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları:

“Polis, kalitesiniartırmalı”

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, bugüne kadar polisalımlarında seçici olunmadığını belirterek, polis aileleri yasalarauymazsa bunun nasıl olacağını sordu.

Polis teşkila0 mensuplarının kendi ehliyetlerini, eşleri veçocuklarının ehliyetlerini kontrol edip yenilemeleri gerek/ğiniifade eden Hamzaoğulları, “polisin kalitesini ar0rmasıgerek/ğini” söyledi.

Hamzaoğulları, polis kendi iç disiplinini sağladıktan sonraarkasının geleceğini kayde2.

80 bin öğrenci, toplum ve kayıtsızlar dikkate alındığında gecekimlik kontrolü yapılması gerek/ğini belirten Hamzaoğulları,toplu taşımacılığı denetlemede sını�a kalındığını düşündüğünüsöyledi.Hamzaoğulları, son polis sınavlarının doğru yapıldığınıbelir2.

TDP Milletvekili Angolemli,ülkenin çeteleşmeye gitmekteolduğunu, alacak verecekkonularının çetelerlehalledilmekte olduğunusöyledi

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, polisteşkila0na büyük önem verdiklerinibelirterek, huzurun önemine dikkat çek/.

Polisin iç huzuru, kamu görevlileri ve

toplumun huzurunun önemine dikkatçeken Angolemli, bunun nedeninin farklıuygulamalar olduğunu söyledi.

Polisin emekliye ayrılmasında 55 yaşıdoldurmak maaş almak için şart ikenGüvenlik Kuvvetlerinde ise emekliyeayrıldığı anda emekli maaşı alabilmekteolduğunu belirten Angolemli, polisingüvenlik kuvvetlerine bağlı olduğunuha0rlatarak, bu farklı uygulamanınolmaması gerek/ğini kayde2.

Ülkede öğrenci sayısının artmaktaolduğunu ifade ederek,

bu konu göz önüne alındığında polisin

yeterli olup olmadığını soran Angolemli,üniversitelerin ekonomi açısındanönemine de işaret e2.

Ülkenin “çeteleşmeye” gitmekteolduğunu, alacak verecek konularının“çetelerle” halledilmekte olduğunu ifadeeden Angolemli, polis teşkila0nın herbakımdan dona0lması gerek/ğini söyledi.

Angolemli, polisin ih/yaçlarınınkarşılanıp huzurlu olmasının sağlanmasıgerek/ğini vurgulayarak, ancak bu şekildepolisin ülkeye yararlı olabileceğini belir2.

“Ülke çeteleşmeye gidiyor”

Polis Genel MüdürüManavoğlu, Polisteki emekliyaşının 55 olduğunu, bukonuda yasal düzenlemeyapılması halinde 250 kişininemekliye ayrılacağını vebunun polis teşkila.na büyüketkisi olacağını vurguladı

Polis Genel Müdürlüğü Bütçesi, 211milyon 356 bin 600 TL olarak oybirliği ilekabul edildi.

Polis Genel Müdürü SüleymanManavoğlu, Polisteki emekli yaşının 55olduğunu, bu konuda yasal düzenlemeyapılması halinde 250 kişinin emekliyeayrılacağını, bunun polis teşkila0na büyüketkisi olacağını, konunun iyideğerlendirilmesi gerek/ğini kayde2.

Proje çerçevesinde polis performansı,devriyeler gibi konuları ele almaktaolduklarını söyleyen Manavoğlu,

milletvekillerinin aktardığı konularıntakipçisi olacaklarını söyledi.

Dene/mli serbestlik konusunun paketolarak ele alınıp bağlı yasalarla geçirilmesigerek/ğini,

narko/kle ilgili ayrı bir birim olduğunu

ancak personelin eksik olduğunukaydeden Manavoğlu,

iç örgütlenmeyi düzenlemeyeçalış0klarını ifade e2.

Manavoğlu, sorgulamada kayıt sisteminigeçirmeye hazır olduklarını da söyledi.

Bütçe Komite Başkanı Soyer,özel güvenlik olgusunu biryasaya oturtmanın şartolduğunu ve bu yasatasarısının üzerinde çalışıldığınısöyledi

Bütçe Komite Başkanı CTP milletvekiliFerdi Sabit Soyer, anayollarda devriyeuygulaması konusunda Polisikutladı.Soyer, büyük kentlerde araçlıpolis devriyesinin ru/n olması vepolisin birbirleriyle haberleşmesinisağlayacak cihazları olması gerek/ğini

vurguladı.Özel güvenlik olgusunu biryasaya oturtmanın şart olduğunukaydeden Soyer, bu yasa tasarısınınüzerinde çalışıldığını ve eksikleringiderilmesinin polise bırakıldığınısöyledi.Özel güvenliğe halkı yoklamave tutuklama hakkı verilemeyeceğinibelirten Soyer, özel güvenliğin polisçeeği/lmesi gerek/ğini ifade e2.Soyer,komitede bilişim suçlarıyla ilgilitasarının son aşamada olduğuna daişaret e2.Mobeseler ar0rılırkeninsanların özel haya0nı deşifreetmenin önüne geçilmesi gerek/ğinisöyleyen Soyer, polisin iç dene/minide iyi yapması gerek/ğini vurguladı.

“Özel güvenlik yasası için çalışılıyor”

Manavoğlu’ndanemeklilik uyarısı

SüleymanManavoğlu

Page 9: 21 kasım 2015

HABERH A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi 0099

T&T Şirke2’nin Ercan’daki ortağıTerminal Yapı, Ercan’da işletmeehliye2nin kendilerine aitolduğunu belir4 ve “KKTC Devle2,T&T şirke2ne hukuk sürecitamamlayıncaya kadara kayyumatamalı” dedi

Terminal Yapı LTD., Ercan Havalimanı’ndahavaalanı yapma ve işletme ehliye4ninkendisinde olduğunu iddia ederek,konsorsiyumun diğer şirke4 Taş Yapı şirke4hakkında bazı iddialarda bulundu.

Terminal Yapı Direktörlüğü adına Cenk Coşkuntara!ndan yapılan yazılı açıklamada, “türlügerekçelerle önce T&T yöne4minin adil olmayanve aykırı şekilde Taş Yapı’nın eline geç4ği vekonunun mahkemelik olduğu” ileri sürüldü.

Coşkun, “Gecikmeden, havaalanı yöne4mini

elinde tutan, ama bizim ehil şirket olarakdışlandığımız T&T şirke4ne KKTC Devle4 hukuksüreci tamamlayıncaya kadara kayyum atamalı”dedi.

Coşkun, “ihalenin en önemli halkası olanTerminal Yapı’nın devre dışı bırakıldığını, devletile gelir paylaşımı yapılmamakta olduğunu, tümkazanılan paranın T&T’ye kaldığını, devlete KDVödenmediğini” iddia e7.

T&T'nin üstlendiği sorumluluğun en önemliparçasının Terminal Yapı olduğunu savunanCoşkun, “T&T içerisinden dışlandıklarını, TaşYapı’nın ihale şartnamesinin sadece firmalarınavermiş olduğu sorumlukları yerine ge4rmeleriniengellemekte olduğunu” ileri sürdü.

Coşkun, “ ‘Terminal Yapı; ortaklığın yapımcı veişletmeci firmasıdır. Ancak Terminal Yapı yok,sadece Taş Yapı var. O’nun da havaalanı yapmave işletme yetkisi yok’ dememize rağmen,sözümüze ülkeyi yönetenler i4bar etmiyor. Bizde son çare olarak yargıya başvurduk” ifadelerinikullandı.

Kayyum atanmasının gerekçesini maddelerhalinde sorular yönelterek açıklayan Coşkun,ciddi bir suis4mal ile karşı karşıya olduklarınısavunarak, uluslararası standartlarda kabulgörecek bir ya5rım yapılana kadar ve ihaleşartnamesinde tarif edilen şirket yöne4mi vedenetlenebilir ortam oluşana kadar T&T’ninkayyum tara!ndan yöne4lmesi talebini yineledi.

T&T'nin önceliğinin havaalanı inşaa5nı yapmakolması gerek4ğini kaydeden Coşkun, inşaa5nçoktan başlamış ha6a bitmiş olması gerek4ğini,3 yıl içinde havaalanı yapımı adına tek adıma5lmadığını öne sürdü.

Coşkun, şirket ortağı olarak hesaplarıgöremediklerini, denetleyemediklerini ancak,havaalanında ciddi bir gelir elde edildiğini iddiae7.Coşkun, “Ercan’a yapılması gereken, pis4 veterminal binası ile sil baştan yeni modern birhavaalanıdır. Şu anda yapılmakta olan ise, yol vesu drenaj kanalıdır. Halbuki inşaa5 yapma veişletme yetkisi bizde olmasına rağmen, şu andaprojenin hiçbir aşamasında yokuz” dedi.

“Haziran2016’datünel hazır”T&T Şirke2 adına Projeninmimarı, Haziran 2016’da 530metre uzunluğundaki tünelitam teşekküllü olarak hayatageçirmeyi hedeflediklerini,yeni pis2n de3 bin 200 metreuzunluğu olacağını bildirdi

T&T Şirke4 adına Projenin mimariMüellifi Tunç Adanır, proje hakkında teknikbilgi verdi.Adanır, Ocak 2015’den i4barenarazi içinde altyapı çalışmalarına sağlıklı birşekilde başladıklarını ifade ederek, işinaşamalarının, dere depresesi, tünel ve yolinşaa5, yeni pist ve mevcut pis4nuza5lması, yeni apronun inşası ve yeniterminal binasının yollarıyla birliktetamamlanması şeklinde planlandığınıkayde7.İşin her aşamasında önlerineengeller çık5ğını, ÇED raporunun dabunlardan biri olduğunu ifade eden Adanır,yasal süreç içerisinde ÇED raporuyla ilgilihalka açık bilgilendirme toplan5larıyapıldığını, tüm yerleşkeyle ilgili ÇEDraporunun onaylandığını anla8.Adanır,dere depresesi dışında, yüzde 95oranından kamulaş5rmanıntamamlandığını, tünel projesinin kazısınıntamamlanarak betonarme kalıp demiraşamasına gelindiğini belir7. Adanır,Haziran 2016’da tüneli tam teşekküllüolarak hayata geçirmeyi hedeflediklerini,yılbaşından i4baren de yeni pist ile ilgili kazıişlemlerine devam edeceklerinisöyledi.Adanır, tünelin uzunluğunun 530metre, yüksekliğin 7.40 metre, genişliğinin28.5 metre, üç geliş, üç gidiş şeklindeplanladığını, yangın ve günlükhavalandırmayla ilgili tedbirler de alındığınıanla8.Mevcut pis4n E 4pi uçaklarıninmesine imkân vermediğini, yeniyapılacak olan pis4n 3 bin 200 metreuzunluğu olacağını ve büyük 4p uçaklarında terminalden yararlanacağını kaydedenAdanır, yaklaşık 160 bin metrekare olanterminalde 7 adet yolcu inme-binme tüneliolacağını, bunların 9 uçağın park edeceğişekilde planlandığını, iki adet paralel pistolacağını, mevcut piste de ilave yapılacağınısöyledi.Adanır, “Proje tam zamanlı nezaman bitecek?” şeklindeki soru üzerine,“Önümüzde herhangi bir sıkın5 yoksa,Sayın Bakanı’nın dediği gibi 20 ay bizim içinde geçerli süredir” dedi.

Projebitiminde500istihdam

Bir gazetecinin, “Proje bi7ği anda kaç kişiis4hdam edilecek, ekonomiye katkısı neolacak?” sorusuna ise Taş Yapı’nın sahibiEmrullah Turanlı yanıt verdi.Turanlı, projebi7ğinde işletmecinin 500 personelis4hdam edeceğini, diğer iş yerlerindeçalışacak olanlarla 2 bin kişiye iş imkanısağlanacağını, şu an 3.5 milyon olan yolcusayısının 5-5.5 milyona ulaşacağını tahmine7klerini söyledi.

“T&T şirketine kayyum atanmalı”

Ulaş3rma Bakanı TahsinErtuğruloğlu, Ercan Havalimanıprojesini bi2rmede kararlıolduklarını ve ya3rımcı firmanın20 aylık sürede projeyibi2receğine inandığını ifadeederek, “Biz kararlıyız, bu projebitecek, KKTC çağdaş birhavalimanına kavuşacak3r” dedi

Projeyi engelleyeme çalışanlarolduğunu kaydeden Ertuğruloğlu,“Karar vereceksiniz; ağaç mıis2yorsunuz, havalimanı mıis2yorsunuz” diye konuştu

Ercan Havalimanı’nın işletmecisi T&THavalimanı İşletmesi, İnşaat, Sanayi ve TicaretŞirke4 Ltd, yeni terminal ve pist inşaa5yla ilgilibugüne kadar yapılanlar hakkında, Ercan’dabilgilendirme toplan5sı düzenledi, kazı alanlarınıyerinde gösterdi.Firma yetkililerininbilgilendirmesinden önce konuşan Ulaş5rma

Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Geldiğimiz noktada,küçük bir kamulaş5rma sıkın5sı dışında,ya5rımın önünü engelleyecek hiçbir gerekçear5k kalmamış5r. Emrullah Bey ile yap5ğımız birtoplan5da bana demiş4 ki; ‘2-3 sene bir gecikmevar, ama siz önümü açın ben bu projeyi 20 aydada bi4ririm’. Eminin ki Emrullah Bey bu sözünütutmak için elinden gelen gayre4 gösterecek4r.Çünkü projenin bi4rilmesi hem ya5rımcı şirketiçin hem idare olarak KKTC tara! için son derecefaydalı bir ne4ce olacak5r. Bundan hepimizkazançlı çıkacağız” dedi.Projeyi engelleyemeçalışanlar olduğunu kaydeden Ertuğruloğlu,şöyle devam e7:

“Bu projeyi engelleme, tökezletme adına uğraşveren arkadaşların olduğunu da bilerekkonuşuyorum. Maalesef bu uğraş içerisinde olaninsanlarımız da var. Kendi özel çıkarları adınaKKTC için son derece önemli olan bu projenin,KKTC’yi haritaya koyacak olan bu projeninbaşarısızlığa uğraması için uğraş vereninsanlarımız olduğunu da üzülerek belirtmekisterim, ama o sıkın5ları aş5ğımıza inanıyorum.Bugün de bu nedenle buradayız. KKTC ErcanHavalimanı Projesi ar5k bugünden i4barensüratle devam edecek ve bu havalimanı tümüylene4celendirilecek4r. Bugün burada olmamızın

nedeni, bugüne kadar yapılanlar, bugünyapılmakta olanlar ve bugünden projeninbi4mine kadar yapılacak olanlar hakkındabilgilendirilmemizdir.”

ÇED RAPORU VE AĞAÇ KESİMİ KONUSUErtuğruloğlu, basında, ÇED raporunu eleş4ren

ve Ercan’da ağaç kesimiyle ilgili çıkan birhaberde, gerçekle alakası olmayan iddiaların yeraldığına da işaret ederek, “35 bin civarında ağaçkesildiği, bunun yerine bir şey ekilmediği, ÇEDraporunun olmadığı gibi gerçekle alakasıolamayan iddialar yer aldı” dedi.ÇED raporununolduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, konuşmasınışöyle sürdürdü:

“Mevcut çalışan bir havaalanında yapılacakyeni ya5rımlarla ilgili ÇED raporu istenmesi banagöre hiç gereği olmayan bir talep4r. Bunarağmen gereği yapıldı. Çalışan bir havaalanındanbahsediyoruz, uçaklar inip kalkıyor. Buhavaalanına yapılacak yeni bir ya5rımla ilgili ÇEDraporu istemenin ne anlamı var hâlâ dahabilmiyorum ama bu talep geldi diye bu dayapıldı. Ağaç kesimi; ağaç kesimi olmadan buprojenin hayata geçirilmesi mümkün değil. Sizhavalimanı mı is4yorsunuz, havalimanıistediğiniz için proje yap5nız, ihaleye çık5nız,ihaleyi ne4celendirdiniz, bunu bir şirket üstlendi,bu ağaçlar kesilecek. Karar vereceksiniz; ağaç mıis4yorsunuz, havalimanı mı is4yorsunuz. Kaldı kiaramızda bir protokol var, kesilen her ağacınkarşılığından üç fidan dikelecek, nereye?Devle4n göstereceği alanlara, şirket, protokolgereği her bir ağaç için üç fidan dikecek. Yaniböyle ucuz poli4kalara hala daha heveslenip,birileri, Ulaş5rma Bakanlığı’nı mı, TahsinErtuğruloğlu’nu mu, T&T şirke4ni mi, EmrullahTuranlı’yı mı, birilerini karalayacak diye böyleşeylere tevessül etmesini kesinlikleonaylamıyorum. Gerçekler ortadadır, iddiaedilen hiç bir şey doğru değildir. ÇED raporu davardır, ağaların kesileceği biliniyordu. Kaldı kiiddia edilen miktarda ağaç kesilmemiş4r, 35 bincivarında ağaç yoktur. Bu ağaçlar türleri i4barıylataşınabilen ağaçlar da değil. Bunun için protokolda imzaladık. Daha ne isteniyor anlamadım.Hedef başka ise, hedef suçlama, karalama iseprojeyi baltalamaksa buyursunlar devametsinler, biz kararlıyız, bu proje devam edecek,bu proje bitecek, KKTC çağdaş bir havalimanınakavuşacak5r.”

“Ağaç mı istiyorsunuz,havalimanı mı?”

Ertuğruloğlu, Ercan’daki kazı alanlarını yerinde inceledi

Page 10: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi1 0 HABER

Rumların, sık sık güneye giden Türkleredüşmanca davranması, içimizdeki Rum-emperyalist yandaşlarının yu6urmağa çalış5ğıgibi, münferit olaylar değildir. Kiliselerde,okullarda, askeri kışlalarda ,basında ve herortamda Türk düşmanlığınınkörüklenmesinindoğal sonucudur:

En son 16 Kasımda 4 Türk’e saldırılması, Rumeği4m Bakanının, okullara genelge gönderereköğrencilere, KKTC’yi kınama etkinliğiyap5rılmasınıistemesinden sonra olmuştur;

Kiliselerde, okullarda ve askeri kışlalardagençlere sürekli olarak Türk düşmanlığı aşılandığıbiliniyor;

Rum kesimindeki okullarda ve askeri kışlagirişlerinde, hala daha üzerinde Türk düşmanlığınıkörükleyen sloganlar yazılı panolar vardır;

Rum tara!ndaki medya ve siyasiler, koro halindeyöne4cilerimize sahte diyerek hakaret ediyor;

1958 ve 1963-74’de Türklere çek4rdikleriacılardan pişmanlık duymayan, ders almayan veözür dilemeyen Rumlar, sınır kapılarınınaçılmasından sonra da ayni düşmanca tutumlarınısürdürüyor;

2010’da İskelede bir Türk’ü bıçaklayarak ağıryaralayan Rumlarhakkında , 2014’de Larnakamahkemesi beraat kararı verdi;

Yakın geçmişte Rumlarla birleşmesavunucularından sayın Talat’a Leymosun’da linçgirişiminde bulunulmuştur;

Sinir kapılarının açılmasından sonra güneyegiden bir çok Türkün araçlarına zarar yapıldı ve birçok Türk dövüldü;

Güneydeki İngiliz okulunda, sırf Türklere karşıönyargısız davranılmasını istediği için müdürmuavini görevinden alındı;

Rumlar sık sıksınırdan bölgemizi taşlarlar. Kendiaralarında yap5kları futbol maçlarında bilebayrağımızı yakarlar;

Güneydeki İngiliz okulunda öğrenim gören Türkçocuklarının Rumlar tara!ndan dövüldüğüunutulmadı;

Leymosun’da ismi Fa4h Sultan olan Türkçocuğunun adının değiş4rilmesi istendi ve ailesikabul etmediği için çocuk, devlet koruması al5naalınarak vafdis edildi;

Bizim Karpaz’da Rumlar için okul açılmasına izinvermemize karşın, Rum yöne4mi Leymosun’dayaşayan Türkler için okul açılmasına izin vermiyor;

Bize karşı önyargılı ve düşmanca tutum içindeolan Avrupa Birliği bile,Rum yöne4mini güneydeyaşayan Romanlara ve Türklere kötü muameleyap5ğı için uyarmak zorunda kaldı.

Görüldüğü gibi geçmişten günümüze yaşanan acıolaylar, Rumların bizi düşman gördüğünü vehenüz ortaklığa hazır olmadığını gösterir.

Bu koşullarda da iki halkın zorla birleş4rilmesiveiki kesimliliğin sulandırılması, çok tehlikeliolup,1974’den beri hüküm süren barışınbozulmasına sebep olacak.

Son saldırıdan sonra, güneydeki Rum lidergöstericileri akılsızlıkla suçlaması, oldukçaanlamlıdır. Çünkü bu saldırganca eylemler, Rumtara!nın garantörlüğün ve iki kesimliliğin çağ dışıolduğu söylemlerinin, dayanıksız olduğunukanıtlamış5r.

Şimdiye kadar mağdur olan Türklerin zararlarınıntazmin edilmemesi ve suçluların da yakalanıpcezalandırılmaması, güneydeki yöne4min,yargıçların, polisin tutumunun bize karşı samimive dostça olmadığını gösterir.

Son üzücü olaylar, kalıcı barış için, Kıbrıs’ta ikibölgeliliğin ve anavatanın fiili korumasının bizimiçin ne kadar önemli olduğunu yeniden gözlerönüne ge4rmiş4r.

Doğanın SesiDr. Orhan AYDENİZ

Rumlar ortaklığahazır değildir

“Çözümsüz geçen her gün kayıp”BKP Başkanı İzzet İzcan,çözümsüz geçen her gününKıbrıslı Türk ve Rumların kaybıolduğunu vurguladı

Birleşik Kıbrıs Par4si (BKP) ile GüneyKıbrıs’ta faaliyet gösteren Emekçi Halkınİlerici Par4si (AKEL), Doğancı köyünü ziyarete7.Ziyaret önceki gün saat 19.30’dagerçekleş4rildi.Doğancı Spor Kulübü’nde yeralan halk toplan5sında, Kıbrıs sorunu ve

müzakere sürecinde gelinen son aşama, ikipar4nin çözüm konusundaki poli4kaları veortak mücadele konuları tar5şıldı.BKP GenelBaşkanı İzzet İzcan ve AKEL Genel SekreteriAndros Kiprianou’nun konuşma yap5ğıtoplan5da, konuşmaların ardından halktangelen sorular cevaplandı.Etkinlikte, Türkçe veYunanca simultane çeviri de yapıldı.BirleşikKıbrıs Par4si Genel Başkanı İzzet İzcankonuşmasında Kıbrıs sorununun kri4k biraşamadan geç4ğini, müzakere sürecinin deyoğun bir şekilde devam e7ğini belirterek,Kıbrıs sorununda nasıl bir çözüm

hedeflediklerini halkla tar5şmak, halkıngörüş ve önerilerini almak ve müzakeresürecine katkıda bulunmak istediklerinikayde7.İzcan, BKP ve AKEL olarakbaşla8kları halk ile buluşma toplan5larınaDoğancı köyünden başladıklarınısöyledi.Kıbrıs sorununda çözümsüz geçenher günün Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlarınkaybı olduğunu, çözüm zamanının ar5kgeldiğini ve olası çözümün tüm Kıbrıslılarınçıkarlarına hizmet edeceğini kaydeden İzcan,“Çözüm ülkemizi ve halkımızı yenidenbirleş4rmeli” dedi.

İngiltere, üslerinden vazgeçmiyorİngiltere Dışişleri BakanıHammond’un Kıbrıs ziyaretindeİngiltere’nin üslerini idameettirmek isteğinin ortaya çıktığıbelirtildi

Rum basını İngiltere Dışişleri Bakanı PhilipHammond’un önceki günkü Kıbrıstemaslarıyla ilgili haberlerine geniş yerverirken, temaslarından, “Londra’nınKıbrıs’ta gelecekteki bir garanti sisteminekatılmaya ilgi veya istek duymadığı, böyle birsisteme ancak kendisinden istenmesihalinde katılacağı” sonucu çıktığını savundu.

Fileleftheros “Garantilerden Çıkış Adımı...İngiltere Hiç İlgi Duymuyor, AncakKendisinden İstenirse Katılacak... HammondÇözümün Ekonomik Yönüyle İlgilendi”başlıklı manşet haberinde garantilerkonusunun Hammond’un bütüntemaslarında ele alındığına işaret etti.Gazete, garantilerin üsler meselesiyle hiçbirbağlantısı olmadığının ve İngiltere’ninAda’daki üslerini idame ettirmek isteğininortada olduğunu kaydetti.

Gazete Philip Hammond’un ziyaretininamacının, Ada’ya gelen (Almanya) veya

gelecek olan (Rus, Amerikan ve Çinli) diğerbütün denkleri gibi yürütülmekte olanmüzakerelere destek belirtmek olduğunaişaret etti.

Hammond’un bütün temaslarında,mülkiyet ve toprak başta olmak üzere Kıbrıssorununun çeşitli yönlerini ve özellikleçözümün ekonomik yönünü teferruatıylaöğrenmek istediği belirtilen haberdemüzakerelerdeki zorluğu teslim etmeklebirlikte prosedürün ilerleme güvencesiolduğuna inandığı kaydedildi.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak İngilizBakan’ın bütün temaslarında özellikledikkatli ve ölçülü olduğuna, çeşitli konulardagörüş belirtmesine karşın kritik konulardafikir veya görüş ortaya koymaktankaçındığına işaret etti.

Ortak basın toplantısında “Kıbrıs sorununuçözmeleri ve Ada’yı yeniden tek varlık olarakişletmeleri Kıbrıslı Türk ve Rum bütünKıbrıslıların çıkarına olacak” diyen HammondBM himayesindeki prosedüre güçlü destekverdiklerini ve önümüzdeki dönemde deaynı şekilde çalışacaklarını söyledi.

Hammond çözümün finanse edilmesikonusuna da değinirken “Mülkiyet, iki liderinşu anda üzerinde yoğunlaşmakta olduğu enzor konulardan biridir. Uluslararası unsur

açıkça, çözüme destek vermek için bir miktarekonomik destek vermek niyetindeolduğunu belirtti. Bir miktar da teknikyardım vermeliyiz” dedi.

İngiltere’nin garantilerle ilgili pozisyonusorulan Hammond “iki taraf nasıl ilerlemekistediğine karar verdiğinde, İngiltere heröneriyi inceleyecek. İlgimiz iki toplumarasında işleyebilir bir hal çaresi bulunmasıüzerine yoğunlaşıyor” ifadesini kullandı.

Kasulidis de Güney Kıbrıs ve İngilterearasındaki “stratejik ortaklığın gittikçebüyüdüğünü ve son yıllarda daha dagüçlenerek derinleştiğini” söyledi; GüneyKıbrıs’ın İngiltere ile kriz yönetimi, insanioperasyonlar ve artan asimetrik tehditleri eniyi şekilde göğüsleme yöntemlerininbulunması konusunda işbirliği yapmaktaodluğuna işaret etti.

Deniz yoluyla Ağrotur üssüne çıkanmülteciler konusuna da değinen Hammondbu kişilerden, suç sicilleri olmadığı vesığınma kriterlerine haiz olduklarıbelirlenenlerin Güney Kıbrıs’ta kalacağınaişaret etti “Net olarak söyleyebilirim ki bukişilerin Birleşik Krallığa girmelerininherhangi bir yolu yoktur. Egemen üsbölgeleri Birleşik Krallığa ilticanın arka kapısıdeğildir” dedi.

BKP ile AKEL heye&, Doğancı köyünü ziyaret e'

Page 11: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 CumartesiHABER 1 1

Rumlar ikili oynuyor. Bir taraftan siyasi çözüm konusundaolumlu mesajlar verilirken diğer yandan da gerçek yüzlerinigizleyemiyorlar. Yaptıklarıyla ve söyledikleriyle Kıbrıs’taki Türkvarlığını kabullenemediklerini gizleyemiyorlar.GeneldeRumların , Kıbrıs Türk halkına olan duygularını dilegetirmeleri , KKTC’de bazı kesimlere ibret olması bakımındaniyi geliyor….

15 Ağustos 2015’de Güney Lefkoşa’da 146’sı Kıbrıslı Türkolmak üzere 1100 öğrencinin öğrenim gördüğü İngilizOkulu’nun (The English School of Nicosia) Müdür YardımcısıAndonisAntoniou Yönetim Kurulu’nun kararı ile görevdenalınmıştı. Nedeni çok açık!... Okulda mevcut Kıbrıslı Türköğrencilere yakın olması ve Türk öğrencilerin, Rumöğrencilerle yakınlaşmalarına katkı sağlaması… Konu MüdürYardımcısı Antoniou’nun görevden alınmasına RumHükümetinin de göz yumduğu bilinmektedir….

Kaldı ki, 140 Türk öğrencinin tümü de iki toplumluetkinliklere katılıyor ve Kıbrıslı Rum okul arkadaşlarıyla dostolmak istiyorlar. Ancak Rum ulusal güçleri buna izin vermekistemiyor. Nedeni gayet açık!....Papadopulos’un dediği gibi“En iyi Türk Ölü Türk’tür”. Rum işte budur…. Kendi ifadeleriylesiyasi çözüm için şartların en uygun olduğu bir dönemde bileRumlar ‘Irkçı’ düşüncelerini ortaya koymaktan gerikalmıyorlar!...

Konu İngiliz Okulu’nun 11 kişilik Yönetim Kurulu’nda tek Türkolan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Diyalog’a yaptığıaçıklamada Antonious’ungörevden alındığına ilişkin haberleridoğrularken , Yönetim Kurulu Toplantısı’na 7 kişininkatıldığını, 5 kişinin oyu ile bu kararın alındığını söyledi. Benve diğer arkadaşım “hayır” dedik ama sonuca etki edemedikdedi. Kıbrıs müzakerelerinin ivme kazandığı bir ortamdaAndonisAntoniou’nun görevden alınmasının bir tesadüf müolduğu yönündeki soruya ise Elcil, “hayır, kesinlikle tesadüfdeğildir. Okul yönetimindeki fanatik unsurlar çözümü savunanbirini sudan bir sebeple bilerek görevden almıştır” dedi.Elcil,karar öncesinde Rum lideri Anastasiadis’e mektupgönderdiğini , ancak sonucun değişmediğini belirtti. Kaynak:www.diyalog.gazetesi.com/kibris/bunlarla -cozum-nasil-olacak-h31009.html

Kıbrıs Türk halkı olarak başımızı iki elimizin arasına koyupdüşünmek durumundayız. Federal/Birleşik Kıbrıs gibi siyasiçözümlerde bize hayat varmı diye!...

Acaba hiç düşündük mü, Güven Yaratıcı Önlemler olarakyapılan girişimler neden başarılı olamadı!...The English Schoolof Nicosia’da (Rum kesimindeki İngiliz Okulu) , olup bitenlersorunun yanıtını çok kolay verir…Söz konusu İngilizOkulu’ndan mezun olan pek çok Türk ve Rum’un bugünekadar Kıbrıs Türk ve Rum Yönetimlerinde görev aldığı dabilinmektedir.

Ancak gel gör ki; Kıbrıslı Türk ve Rum öğrencilerinyakınlaşması yanında iki toplumun da yakınlaşmasınınsavunucularından bir olarak bilinen konu İngiliz Okulu Müdüryardımcısı Andoniou, Yönetim Kurulu kararıyla MüdürYardımcısı görevinden alınıyor ve GKRY de buna sesçıkarmıyor ve/veya destek veriyor!...

Rum tarafındaki fanatikliğe bakınız bir de KKTC’dekihoşgörüye!…KKTC’de Karpaz bölgesinde açılan Rum okullarıvardır. Hiçbir kimse çıkıp da bu okullara KKTC’nin müdahalesiolduğunu söyleyemez….Rumlar , bu okullarında kendi dini vemilli günlerinde tatil yapma haklarına sahiptirler.

Ancak , Güney Kıbrıs’ta örneğin Limasol’da bir Türk İlkokuluaçılması üzerinde bir uzlaşmaya varılmasına rağmen ,aradan yıllar geçmesine rağmen bir İlkokul veya bir Anaokulubile açılamadı!... Rum buna imkan vermedi…. Türk’ün veRum’un farkı burada da kendini gösteriyor!.... Güney’deyaşayan kardeşlerimizin , Batı Trakya’da yaşayan Türkkardeşlerimizden bir farkı var mı ?

Sonuç olarak; Kıbrıs Türk ve Rum halkları yeniden birortaklığa adım atamaz. Güney Kıbrıs’taki Türk ailelerinyaşamları bize ibret olsun!...

Saf ve iyi niyetli olmayalım, bizi bekleyen tehlikeleri görelimve ona göre hareket edelim. İşte bundan dolayıdır ki,mülkiyet ve garantiler konusundaki hassasiyetlerimizi dekorkmadan ve çekinmeden her platforumda dile getirelim ,seslendirelim ; KKTC’ni yaşatmak azminde ve kararındaolduğumuzu yüksek sesle dillendirelim diyoruz…

Konu Andoniou ; iki halkın ve çocuklarının yakınlaşma yanlısıolan solcu bir öğretmen ve Müdür Muavini idi. Gerçek şu ki;Okulun yönetimi, “yakınlaşma yanlısı” bir “yönetici”istemedi!...

Sakın ola , Federal /Birleşik Kıbrıs ve/veya birlikte yaşamakistiyoruz demeyiniz!... İşte bizi bekleyen tehlikelerden sadecebiri….

Birlikte yaşamak mıMetin FAHRİOĞLU

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

“Yoğunlaşmışmüzakereler

sonuç veriyor”

Akıncı ve Anastasiadis’inKasım ayında programlananyoğun görüşmelerinitamamlamalarının ardındanyeni bir tur dahayoğunlaş*rılmış müzakeregerçekleş)recekleri belir)ldi

Rum Hükümet Sözcüsü NikosHristodulidis, Cumhurbaşkanı MustafaAkıncı ve Rum Yöne0mi Başkanı NikosAnastasiadis’in Kasım ayındaprogramlanan görüşmeleritamamlamalarının ardından yeni bir turdaha yoğunlaş1rılmış müzakeregerçekleş0receklerini açıkladı.

Alithia gazetesi; “Yeni Yoğunlaş1rılmışMüzakere Turu – Eide LiderlerinGörüşmelerinin Sonuç Ge0rmekteOlduğunu Açıkladı” başlıkları al1ndaverdiği haberinde, Rum Hükümet SözcüsüNikos Hristodulidis ve BM GenelSekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı EspenBarth Eide’nin dünkü liderlergörüşmesinin ardından yap1klarıaçıklamalara yer verdiler.

Gazete, Hristodulidis’in önceki gün BMGenel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel DanışmanıEide’nin Anastasiadis’le gerçekleş0rdiğigörüşme sonrasında yap1ğı açıklamada,liderlerin Kasım ayından sonra yeni turyoğunlaş1rılmış müzakerelerebaşlamalarının beklendiğini söylediğiniaktardı.

Habere göre Hristodulidis, Kasım ayında

gerçekleş0rilecek al1 görüşmeyle sürecintamamlanmadığı için yeni turgörüşmelerin yapılmasının beklenen birşey olduğunu, görüşmelerin tarihlerininise liderler arasında yapılacak songörüşmede belirlenmesinin beklendiğiniifade e2.

Dün gerçekleş0rilen Eide-Anastasiadisgörüşmesine de değinen Hristodulidis,görüşmede durum değerlendirmesi vesonraki adımların ne olacağının elealındığını belir2.

Hristodulidis, al1 görüşmenin detamamlanmasıyla “bazı sonuçların ortayakonabileceğini” ifade ederek, “ancakmüzakerelerin çapraz yapılmaniteliğinden ötürü bu sonuçların var olupolamayacağını şimdidensöyleyemeyeceğini” vurguladı.

Yoğunlaştırılmış müzakerelerde ikinci tura doğru

“Daha kat edilmesigereken yol var”Liderler dün dört saatlikgörüşme yaptı. Görüşmedemülkiyet konusukonuşulmadı. Toplantısonrası açıklama yapan Rumlider Anastasiadis, ilerlemeolduğunu, ancak daha katedilmesi gereken yololduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve RumYönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in,Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde dünsabah gerçekleştirdikleri görüşme dörtsaat sürdü.

Dünkü görüşmenin ardından liderlerin23 ve 25 Kasım’da yeniden bir arayagelmesi planlanıyor.

Öte yandan Rum Yönetimi BaşkanıNikos Anastasiadis, dün gerçekleştirilen

liderler görüşmesinin uzun ve verimlibir görüşme olduğunu, ancak daha katedilmesi gereken yol olduğunu söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre,Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile düngerçekleştirdikleri liderler görüşmeninardından, Rum Başkanlık Sarayı’nadönüşünde gazetecilerin sorularınıyanıtlayan Anastasiadis, dün ele aldıklarıkonular arasında mülkiyet meselesininolup olmadığının kendisine sorulmasıüzerine, buna olumsuz yanıt verdi vegörüşmede bir dizi başka konunun elealındığını belirtti.

Dün gündemlerinde mülkiyetkonusunun bulunmadığını dile getirenAnastasiadis, “müzakere sürecininçapraz olacağını söylediklerini anımsattıve dün bunun gerçekleştiğini” ifade etti.

Dünkü liderler görüşmesinin neyeodaklandığına dair bir soruya karşılık iseAnastasiadis, “konuşması ve detaylaragirmesi gereken zaman geldiğinde, bunu

yapacağını” söyledi.Anastasiadis devamla “Şu an istişare

aşamasındayız, herhangi bir şeyüzerinde bütünlüklü olarak mutabakatavarılmadı. İlerleme kaydedildiğinisöylemem gerekir, ama daha katedilmesi gereken yol olduğunu dayineliyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, önümüzdeki Pazartesigünü gerçekleştirecekleri liderlergörüşmesinde, Aralık ayı içerisinde kaçgörüşme gerçekleşeceğinibelirleyeceklerini de dile getirenAnastasiadis, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yoğun bir programım var ve Noel degeliyor. Konuların tümünü en inceayrıntısına kadar tamamlamak, aynızamanda geriye ne kaldığını ve nasılilerleyeceğimizi görmek için bu yoğuntempoyu sürdüreceğiz. Arzu ettiğimizşey, hem halkı hem de kurumlarıbirleştirecek olan, kalıcı ve işlevsel birçözüme ulaşmaktır.”

Espen BarthEide

Eide vurguladı:

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide,

Anastasiadis’le gerçekleş)rdiği görüşmenin ardından yap*ğı açıklamada,

Akıncı ile Anastasiadis arasındaki yoğunlaş*rılmış müzakerelerin sonuç

vermekte olduğunu belir+.Eide, yoğunlaş*rılmış müzakerelerin faydalı

olduğunu ve şu anda yapıcı aşamada bulunduklarını belirterek, Akıncı ve

Anastasiadis ile gerçekleş)rdiği görüşmelerin yapıcı geç)ğini vurguladı.

Page 12: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi1 2 HABER

Daha önce “Kod Adı Venüs” filmininyönetmenliği, senarist ve yapımcılığınıüstlenen Tamer Garip, bu kez de toplumezarlara vurgu yapan “Dr. Dilara”filminin çekimleri için kolları sıvadı

Yakın Doğu Üniversitesi İle5şim Fakültesi projesi olan “Dr.Dilara” adlı sinema filminin çekimleri başlıyor.

Daha önce “Kod Adı Venüs” filminin yönetmenliği,senarist ve yapımcılığını üstlenen Tamer Garip, bu kez de“Dr. Dilara” filminin çekimleri için hazırlıkların tüm hızıyladevam e7ğini belir7. Garip, 21 Kasım’da çekimlere startverileceğini ve bunun için tüm hazırlıkların senaryo veçekim ekibi tara#ndan büyük bir 55zlilikle sürdüğünü ifadee7. “ Kod Adı Venüs’le başladığım Kıbrıs tarih sayfalarındanyaşananları göstermek için çık6ğım yola devam ediyorum”diyen Garip, “Kıbrıs tarihinin doğru bilinmemesi beniderinden üzüyor. Sadece kendi yazdıklarımı, kendisöylediklerimi, kendi mesajımı vermek için film yapıyorum.Bu sebeple, filmlerimde genel olarak toplumsal açıdansorunlu gördüğüm noktalara değiniyorum.” dedi.

Bunun yanında toplumda yapılan kadın tanımı vekadınların karar mekanizmalarında eşit olmamasının daal6nı çizen Garip, kadınlara yapılan haksızlıkların dakendisini etkilediğini ve bu konuların beyaz perdeyeaktarımının nasıl olacağını düşünerek, yine Kod AdıVenüs’de olduğu gibi Dr. Dilara filminde de bir kadına başrolverdiğini, bununla güçlü bir Kıbrıs kadını rol modeli çizmekistediğini belir5rken yine Kıbrıs’ta 1974-2015 arasındageçen tarihsel süreci konu eden bir film hazırladıklarınısöyledi. Filmlerinde özellikle “Kıbrıs” temalı hikayeleri konueden Garip, bu kez de “Kıbrıs”ı anlatmaktan vazgeçmiyor;filme gerilim, macera ve gizem unsurlarını da ekliyor.İçerisinde barındırdığı farklı hikayelerle, farklı izleyicigruplarına hitap eden “Dr. Dilara” filmi, Kıbrıs tarihi, kültürüve aksiyon seven herkesi kapsıyor.

Filmde değindiği önemli bir sorun olan Kıbrıs’ta bulunantoplu mezarlara vurgu yapan Tamer Garip, “Toplumezarlarda kadınlar çocuklarıyla birlikte gömüldüler. Dr.Dilara filminde, toplu mezarları araş6ran bir kadınakademisyenin, kocası in5har e7kten sonra 4 yaşındakikızıyla ayakta kalmaya çalışması, herkesin tabu olarakyaklaş6ğı toplu mezarları araş6rmaya karar vermesi ve buanlamda mücadelesini anla6yorum. Kısaca, Dr. Dilara ileKıbrıs şartlarında yaşayan ama dik duran, onurlu bir anneyiperdeye aktarıyorum”

Filmin senaristlerinden biri olan Emre Karahasan ise,“Senaryo hazırlık sürecimizin sonlarına yaklaş6k.Çalışmalarımız neredeyse her gün tüm yoğunluyla sürüyor.Film, tasarladığımız şekilde giderse Dr. Dilara filmiyle deCannes Film Fes5vali’ne ikinci kez ka6lmış olmayı ümitediyoruz” diyerek düşüncelerini belir7.

Filmin başrol oyuncusu olarak seçilen Ruhsan Ankay,İstanbul Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’ndenmezun genç bir oyuncu. Ayrıca halen İstanbul DevletTiyatroları’nda çalışıyor. Ankay daha önce “ElleriminArasındaki Hayat” adlı oyun, “Haziran” adlı kısa film ve yineKıbrıs yapımı, çekimleri geçen ay sona eren “Nezire” adlıkısa filmde oynadığını belir5rken; “Özellikle bu yılkoşuşturmalı bir haya6m var. İstanbul Devlet Tiyatroları’ndaolduğum için sürekli oyunlar, turneler devam ediyor. Tümbunlar devam ederken, “Dr. Dilara” film seçmelerindençıkan sonucu öğrendiğimde çok mutlu oldum. İlk defaprofesyonel bir yönetmen ve ekibiyle çalışacağım için çokmutluyum” ifadelerini kullandı.

İDDİALI FİLM EKİBİBaşrol oyuncusu dışında filmde 200 kişilik figüran ve

öğrencilerin de film yapım sürecinin her aşamasındaçalışacakları belir5liyor. Çekimlerine 20 Kasım’dabaşlanması beklenen filmin 60 günlük bir programınardından 20 Ocak’ta çekimlerin sona ermesi bekleniyor.

Dr. Dilara filmininçekimleri başlıyor

Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu BaşkanıSavaşan, günümüzde yaşanansavaşlardan, gelir adaletsizliğinden,yoksulluktan, salgın hastalıklardan enfazla çocukların zarar gördüğünedikkat çek,

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününedeniyle bir mesaj yayımlayan Kıbrıs SağlıkTurizmi Konseyi Kurucu Başkanı AhmetSavaşan, her çocuğun öncelikle sağlık, eği5mve diğer bütün imkanlardan yararlanma vebarış içinde bir Dünya’da haya6n bütüngüzelliklerini yaşama hakkına sahip olmasıgerek5ğini vurguladı.

Çocukların insanlığın ortak umudu, geleceğive en önemli hazinesi olduğunu belirtenSavaşan, Çocuk Hakları’nın Dünya’nın en çokülkesi tara#ndan onaylanan evrensel birbildiri ile güvence al6na alındığına vurgu

yap6. Bu günün, çocuk haklarınınbenimsenmesi, uygulanması ve yaşa6lmasıadına bütün insanlık için önemli bir #rsatteşkil e7ğine işaret eden Ahmet Savaşan,günümüzde yaşanan savaşlardan, geliradaletsizliğinden, yoksulluktan, salgınhastalıklardan en fazla çocuklarınetkilendiğine ve zarar gördüğüne dikkat çek5.Dünyanın bir bölgesinde çocuklar neşe içindeoynarken, başka bir coğrafyada çocuklarınsavaşın, açlığın, yoksulluğun pençesindekıvrandığına değinen Savaşan, başta eği5molmak üzere, sağlık ve barınma sorunuolmayan, her türlü is5smardan korunmuş,üreten, özgüveni yüksek olan, düşünen, kararveren, çevresi ile olumlu ile5şim kuran,kendini geliş5rmiş ve geleceğe ümitle bakançocuklar ye5ş5rmek için çaba gösterenmilletlerin, gelişmelerini sürdürerek geleceğegüvenle bakabileceklerini vurguladı. Dili, dini,ırkı, rengi ne olursa olsun bütün çocukların

huzurlu bir Dünya’da yaşayabilmesi içinbütün ülkelerin seferber olması gerek5ğinedeğinen Savaşan, Dünya’nın geleceğininçocuklar olduğunu vurguladı.

Evrensel barışın çocukların kalplerindekisevgi ve ümitlerin yeşermesine imkanverilmesi halinde tesis edilebileceğinibelirten Savaşan, geleceğin temina6 olançocukların özel bir duyarlılığa ve güvenilir birkorumaya ih5yacı olduğuna değindi.“Unutulmamalıdır ki sevgi, eği5m, yaşam,sağlık ve korunma hakkı çocukların en doğalhaklarıdır” diyen Ahmet Savaşan, çocuklarabu hakları sunmanın sosyal devle5n gereğiolduğunun da al6nı çizdi. Çocuklarıninsanlığın ortak umudu, geleceği ve enönemli hazinesi olduğunu belirten Savaşan,bütün çocukların gözlerinden öperek, sevgi,huzur ve barış dolu bir yaşam sürdürmelerinitemenni ederek, Dünya Çocuk HaklarıGünü’nü kutladı.

“Çocuklar, hayatın güzelliklerini yaşamalı”

İskele Belediyesi, “Paylaşarak büyüyor, paylaşarakmutlu oluyoruz” adlı oyuncak kumbaralar yerleş,rdi

İskele Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Şehit İlkerKarter İlkokulu’na, Bekir Paşa Lisesi’ne, Boğaz Parkı’na, Makenzi YürüyüşYolu’na ve İskele Ecevit Meydanı’na “Paylaşarak Büyüyor, Paylaşarak MutluOluyoruz” adlı oyuncak kumbaraları yerleş5rdi.

İskele Belediyesi demirci atölyesi tara#ndan, çocukların, oyuncaklarınıpaylaşmasını sağlamak amacı ile yapılan kumbaralarda biriken oyuncaklargünün sonunda ih5yaç sahibi çocuklarla paylaşılacak.

Oyuncak kumbaralarından ilki dün sabah saatlerinde Şehit İlker Karterİlkokulu’na yerleş5rildi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile MeclisÜyesi Sefa Kurukafa’nın da ka6ldığı etkinlikte ilk oyuncaklar ilkokulöğrencileri Ela Yıldız ve Adem Cevat Seven tara#ndan kumbaraya a6ldı.

Şehit İlker Karter İlkokulu’ndaki etkinlikte konuşan İskele Belediye BaşkanıHasan Sadıkoğlu, tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak,çocukların yalnızca KKTC’nin değil, tüm dünyanın umudu olduğunu söyledi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde İskeleBelediyesi’nin organizasyonu ile İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde,Hacivat&Karagöz ve illüzyon gösterimi de yapıldı.

İskele Belediyesi’nde örnek çalışma

Page 13: 21 kasım 2015

20.11.2015 tarihinde Hakk'ın rahme�ne kavuşmuştur.Cenazesi 22.11.2015 Pazar günü ikindi namazına

müteakip Yozgat Yerköy'de defnedilecek�r.

Pasha Grup Yönetim Kurulu BaşkanıVedat Erbaş'ın annesi

NEJLA ERBAŞ

ACI KAYIP

Page 14: 21 kasım 2015

Birleşmiş Milletler, NevYork, 20 Kasım (ROYTER) —Birleşmiş Milletler GenelSekreteri U'Thant dahafazla para sağlanamadığıtakdirde Birleşmiş MilletlerBarış Gücünün Kıbrıs'takalamayacağını söylemiş0r.Güvenlik Konseyinesunduğu raporda U-Thant,cari al1 aylık müdde0nAralık ayının 26'sında

biteceğini ve bu tarihtensonra da bu kuvve0nburada kalmasına lüzumolduğunu bildirmiş0r.

Bu rapora göre,hükümetlerin gönüllüolarak yap1kları yardımmali alanda saklanmış olanyegane destek0r.

Ve bu bile takriben 7milyon dolar eksik0r.Raporda ezcümle şöyle

denmektedir: "Yardımsağlamak için yap1ğımmüracaatlara aldığımcevaplara göre hükümvermesi icap ediyorsais0kbalde gönüllü olarakyapılacak yardımlarınih0yaçlarla taleplerarasındaki ciddi büyük açığıkapatması şöyle dursunesaslı şekilde bir tesir bilegösteremeyecek durumdaolduğuna inanıyorum.Hakikat şudur ki, şimdi bileçok ciddi bir açık mevcu2ur.

Bir buçuk sene evvel

Kıbrıs' ta Birleşmiş MilletlerBarış Gücü kurulalı beriAmerika 14 milyondolardan fazla yardımdabulunmuştur.

İngiltere'nin yardımı ise 7milyon dolardan fazla olupayni zamanda en çok ade2easkeri birlikle Barış Gücünede ka1lmış1r."

(21 Kasım 1965Halkın Sesi Gazetesi)

H A L K I N S E S i1 4 21 Kasım 2015 Cumartesi

Hazırlayan ve Derleyen: Altay SayılE-Mail: [email protected]

"32 senelik yarım yamalakda olsa bir yazar olarakyayın haya'na a'ldığımızilk günden bugüne kadaryalnız vicdanımızdan aldığı-mız direk&fe uyarak harekete(k. Bundan Böyle de yo-lumuzdan ayrılacak Hangişartlar içinde tamamen far-kındayız. Bunları bir kenaraiterek sen-ben davasına gi-rişmenin doğuracağı sonuç-larlıda akli bası yerindeherkesle birlikte takdiredenlerdeniz." (1973)

Eski Fotoğraflar Sayın okuyucumuz, yayımlanmasını istediğiniz eski fotoğraflarınızı bize gönderin, yayımlayalım.

Dr. Fazıl Küçük diyorki

1959-1960yıllarında KıbrısCumhuriyetikuruluşanlaşmalarısırasında görevalan bürokratlar.Fotoğrafta, KıbrısTürk halkınıtemsilen soldan1. Kıbrıslı Türkleritemsilen KıbrısCumhuriyetiCumhurbaşkanMuavini Dr. FazılKüçük, ortadaTürkiyeCumhuriyeti’nitemsilenBaşbakanı AdnanMenderes vesağdaYunanistan’ıtemsilenBaşbakanKonstantinKaramanlisgörülmektedir.

U-Thant "Para sağlanmadığıtakdirde Barış Gücü ada dakalmayacak"

Çek'lerle Kıbrısarasında antlaşmaimzalandı

Öğrenildiğine göre öncekigün Le�oşa'da Makarios'unDış işleri BakanlığındaÇekoslovakya ile Kıbrısarasında ilmi bir antlaşmaimzalanmış1r.

Rum idaresinin Ticaret veSanayi Bakanı Arauzos imzatöreninde yap1ğı birkonuşmada iki

ülke arasındaki işbirliğininde yanımdan duyduğumemnuniye0 belirtmiş,Çekoslovak elçisi Dr.Rezman ise, cevabikonuşmasındaÇekoslavakya'nın Kıbrıshalkının hakli mücadelesinidesteklemeye devamedeceğini söylemiş0r.

(15 Kasım 1965Halkın Sesi Gazetesi)

Çıkarma TatbikatıTürk haber kaynaklarının

bildirdiklerine göre,İskenderun ve Mersin'deüslenmiş bulunan Türkkuvve0 21 Kasım ile 26Kasım tarihleri arasında birçıkarma tatbika1yapacak1r. Buna bütünkuvve0n ka1lacağı haberdeilâve edilmektedir.

(18 Kasım 1965Halkın Sesi Gazetesi)

Page 15: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S iMAGAZİN 21 Kasım 2015 Cumartesi 1 5

Le�oşa’nın Hisarüstü bölgesinin eğlence mekanlarından Meyhanem’de,Kıbrıs mu-ağına özgü meze ve kebaplar eşliğinde kadehlere döküleniçkiler yudumlanırken, sohbetler gecenin ilerleyen saatlerine kadardevam ediyor. Meyhanem’in daimi fasıl grubu, mekana gelen konuklariçin Türk müziğinin en özel parçalarını seslendiriyor. Konuklardan gelentüm istek parçaları seslendiren sanatçılar, akşamcıların keyfine dee�arına da ortak oluyor. Gecede ayrıca Meyhanem direktörlerindenMürüde Beyitler’in de sürpriz bir doğum günü kutlaması gerçekleş..Gecede Mürüde’yi sevenleri yalnız bırakmadılar.

Akşamcıların keyfine diyecek yokHisarüstü

bölgesinin eğlencemekanlarından

Meyhanem’in fasıl grubu,

mekana gelen konuklar için en

özel parçalarını seslendirirken,

konuklar leziz mezelerle

içkilerini yudumlayarak

sohbe. koyulaş/rıyorFotoğraflar:

AhmetİKİDERELİ

Girne Akdeniz Lions Kulübü ve Merit Park Otelyetkilileri Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’neiki adet akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu.Girne Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Şerife Kutlu, bağışsırasında yap)ğı konuşmada Merit Park Otel’eteşekkürlerini sundu. Merit Park Otel Halkla İlişkilerMüdürü Devrim Me(n de sosyal sorumlulukanlamında her kurumun duyarlı olması gerek(ğinivurguladı. Me(n, “Merit Park olarak eğer engelli birarkadaşımızın haya)nı kolaylaş)rabiliyorsak bunu içinyardım da bulunmak bizim için gurur verici” dedi.Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği BaşkanıGünay Kibrit de teşekkürlerini sunarak şunlarıkayde*, “Girne Akdeniz Lions Kulübü Başkanı veelemanları ile Merit Park Otel Halkla İlişkilerSorumlusu Devrim Me(n’e teşekkürlerimisunuyorum. Ülkemizde engellilik konusu hep kanayanbir yara şeklinde devam etmekte. Dernek olarak tekbir misyonumuz var. Bütün engellilerimizin toplumlaiç içe kucak kucağa her noktasında üzüntüsündesevincinde birlikte olabilmek. Bun paylaşmak adınapaydaşlara ih(yacımız vardır.”

Anlamlı bağış

Page 16: 21 kasım 2015

1 6 21 Kasım 2015 CumartesiH A L K I N S E S i

MAGAZİN

Soner Olgun’la sabaha kadar eğlence

Merit Park Otel’in eğlence merkezi Letafet

Bar’da sahne alan Soner Olgun ve eşinin

muhteşem düetleri büyük beğeni topluyor

Soner Olgun, Merit Park Otelin eğlence merkezi

Letafet Bar’da her ha�a olduğu gibi cumartesi günü

sevenleriyle buluştu. Mekân Soner Olgun

müdavimleri ile doldu taş&. Soner Olgun’u

dinlemeye gelen misafirler yine sabahın ilk ışıklarına

kadar eğlendiler Yeni albümünden Yakarım

Yağmurları adlı şarkıyı seslendiren sanatçı büyük

beğeni topladı. Her zaman olduğu gibi geçmişten

bugüne dillerden düşmeyen eserleri seslendiren

Olgun geniş repertuarı ile dinleyenlere kimi zaman

duygu dolu anlar yaşa(. Kimi zamanda eğlencenin

doruklarına ulaş&rdı. Her anı birbirinden güzel

geçen konserde Soner Olgun ve eşinin muhteşem

düetleri eğlenceyi roman%zmin doruklarına taşıdı.

Sanatçı ve ekibinin bir an olsun düşmeyen enerjisi

ile yine bir Soner Olgun klasiği yaşandı ve konser

aralıksız sabah 03.00 e kadar devam e'.

Fotoğraflar: AhmetİKİDERELİ

Page 17: 21 kasım 2015

1 721 Kasım 2015 Cumartesi

H A L K I N S E S iMAGAZİN

Zil Zurna’dakeyifli eğlence

Girne Alsancak bölgesinin sevilen

mekanlarından Zil Zurna Taverna

ve Meyhane’de eğlenceye doyum

olmuyor. Her Çarşamba, Cuma,

Cumartesi akşamları mekanda

sahne alan Cumhur, Müjde,

Beyazıt, Selçuk, Eşref, Osman

Oymacı ve Ali Uslu, eğlence

severlere dopdolu bir gece

yaşa+rken konuklardan tam not

alıyor. Konukların bir yandan

enfes mezeleri ve yemekleri

ta,kları mekanda diğer yandan

ise müziğin keyfini çıkarmasıyla

geceler bitmek bilmiyor.

Alsancakbölgesinin kısa

sürede gözdesi haline

gelen Zil Zurna Taverna ve

Meyhane’de sahne alan

sanatçılar, konuklara

doyumsuz bir eğlencesunuyor

Page 18: 21 kasım 2015

Japon üre)cinin yeni konseptotomobili markanın yeni Dinamic xSolid tasarım dili ile tasarlanmış

Subaru, yeni Impreza Sedan konsep5nin üzerindekiörtüyü kaldırdı. Modelin gelecek jenerasyonunun öngösterimi niteliğindeki yeni konsept otomobil, Japonüre5cinin yeni Dynamic x Solid tasarım dilikullanılarak ortaya çıkarılmış. Daha agresif ve dahalüks bir tasarıma sahip olan yeni konsept otomobililk bakışta al6gen ızgarası, ve kartal gözüfarları ile dikkat çekiyor. Metalik YakutKırmızısı renge ve 19 inçlik alaşımjantlara sahip olan konsept otomobil,kaslı çamurlukları, güçlü karakterçizgileri ve metalik detayları ile bakışlarıüzerine topluyor. Otomobilin arkakısmında ise coupe’yi andıran tavan

çizgisi, kısa bagaj kapağı ve bagaj kapağınayerleş5rilmiş kanat yer alıyor.

Konsept otomobilin hangi kısımlarının seri üre5mversiyonunda yer alacağını tahmin etmek zor, ancaktamamen yeni bir modüler pla4orm üzerinde yeralacak olan gelecek jenerasyon Subaru Impreza’nınüre5mine 2016 yılının sonlarına doğru başlanacağıbiliniyor.

Mercedes-Benz yetkilileri GLC F-CELL’in 2017 Frankfurt OtomobilFuarı’da tanı*lmasının planlandığınıaçıkladı

Mercedes-Benz, crossover modeli GLC’nin yakıthücreli versiyonunun 2017 yılının ikinci yarısındatanı6lmasının planlandığını açıkladı. Markanın Ar-Gepatronu Thomas Weber Autocar’a yap6ğı açıklamadaüre5cinin planının yeni crossover’ın 2017 yılının Eylül

ayında düzenlenecek olan Frankfurt OtomobilFuarı’nda tanı6lmasının planlandığını söyledi. Yakıthücreli crossover’ın 2018 yılında sa6şa çıkmasınınhedeflendiğini bildiren Weber, aracın bir depohidrojen ile yaklaşık 600 km’lik menzile sahipolacağını ve depo dolumunun yaklaşık üç dakikasüreceğini de söyledi.

Muhtemelen “GLC F-CELL” adı ile anılacak olanyeni versiyonunun belirli pazarlarda sa6şaçıkacağını açıklayan Weber, aracın fiya6nın da 70.000euro civarında olacağı hakkında bilgi verdi.

18 H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi

Compact Sedan Concept, Bavyeralıüre)cinin yeni otomobilinin öngösterimi niteliğinde

BMW, 1 Serisi Sedan’ın nasıl görünebileceğini ortayakoyan yeni konsept otomobili Compact Sedan Concept’iGuangzhou Otomobil Fuarı’nda gösterdi. Işığınyansımasına göre açık veya koyu olarak görünebilen LikitMetal Bronz renkteki yeni konsept otomobil, çi" böbrek

ızgarası, LED farları ve özel olarak tasarlanan havagirişleri ile dikkat çeken spor5f bir ön tasarıma sahip.Spor5f ön tasarımının yanı sıra geniş çamurluklara ve şıktasarımlı 20 inçlik jantlara sahip olan otomobil ayrıcakendine has tavan çizgisi, Hofmeister kıvrımı vedokunulduğunda kapıların açılmasını sağlayan kapıkulpları ile dikkat çekiyor.

Konsept otomobilin iç mekanı tanıdık konsol düzeni vegösterge paneli ile BMW ürün gamının diğermodellerinin izinden gidiyor. Nappa deri döşemeli

koltuklar, heads-up display turuncu ambiyansaydınlatması, panoramik cam tavan ve 8.8 inçlik ekranasahip infotainment sistemi ise diğer dikkat çekendetaylar arasında yer alıyor. Konsept otomobilin teknikdetayları hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil, ancakotomobilin seri üre5m versiyonunun UKL pla4ormuüzerinde yer alacağı ve üç silindirli ile dört silindirlimotor seçeneklerine sahip olacağı biliniyor. Öndençekişli düzene sahip olacak olan 1 Serisi Sedan’da dörttekerlekten çekiş sistemi ise opsiyonel olarak sunulacak.

BMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyorBMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyorBMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyorBMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyorBMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyorBMW 1-serisi Sedan’ı hazırlıyor

OTOM

OBiL

Japon üre)cinin merakla beklenenyeni modeli benzinli turbo motorile birlikte tercih edilebiliyor

Honda, meraklıları tara ndan heyecanlabeklenen Civic Coupe modelinin üzerindekiörtüyü kaldırdı. ABD’de önümüzdeki Martayında sa6şa çıkacağı açıklanan yeni otomobilyeni, daha spor5f tasarımı ile dikkat çekiyor.Sedan gövdeli otomobile benzer bir buruntasarımına sahip olan yeni otomobilin Asütunlarından i5baren tamamı yenidengeliş5rilmiş. Daha dar açılı ön cama, dinamik birtavana ve C şeklinde LED stoplara sahip şık birarka tasarıma sahip olan otomobilin içmekanında ise daha yüksek kaliteli konsolmalzemesine ve koltuk döşemelerine yerverilmiş. Baz donanıma sahip otomobillerinotoma5k farlar ve otoma5k klima ile birliktegeleceği açıklanırken, LED farlar, yağmursensörü, ön koltuk ısıtması, dijital göstergepaneli ve Apple CarPlay ile Android Auto’yudestekleyen yedi inçlik dokunma5k ekranasahip Display Audio infotainment sistemi gibiteknolojilerin ise opsiyon listesinde yer alacağıaçıklanıyor.

Standart olarak 160 bg güç ve 186 Nm torküreten dört silindirli 2-litre hacimli benzinliatmosferik motor ile sunulacak olan yeniotomobil, ayrıca istek üzerine 175 bg güç ve220 Nm tork üreten yeni dört silindirli 1.5-litrehacimli benzinli turbo motor ile de sa6nalınabilecek.

Honda, Civic’in coupe görücüye çıktı

Mercedes-Benz GLC F-Cell 2017’de

Subaru, Impreza Sedan’ın örtüsü kalktı

Page 19: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi1 9 AJANDA

Olaylar1910 - Meksika devrimi başladı.1922 - Lozan Konferansı'nın açılış töreni yapıldı.1936 - İspanya İç Savaşı'nda faşist ayaklanmaya

karşı Cumhuriyetçiler sa&nda mücadele edenanarşist önderlerden Buenaventura Durru:öldürüldü.

1940 - Macaristan, Mihver Devletleri'ne ka;ldı.1945 - II. Dünya Savaşı'ndan sonra Nürnberg

duruşmaları başladı.1962 - Amerika Birleşik Devletleri Küba

ablukasına son verdi.1985 - Microso( Windows 1.0 piyasaya çık;.1989 - Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları

Sözleşmesi kabul edildi.1998 - İtalya 12 Kasım'da Roma havaalanında

yakalanan PKK lideri Abdullah Öcalan'ı serbestbırak;.

2003 - El-Kaide bağlan;lı eylemciler İstanbul,Levent'teki HSBC Bankası genel müdürlüğü veBeyoğlu'ndaki Birleşik Krallık Konsolosluğu'nabombalı saldırı düzenledi. 30 kişi öldü, 450'denfazla kişi yaralandı.

Doğumlar1858 - Selma Lagerlöf, İsveçli yazar. (ö. 1940)1889 - Edwin Hubble, ABD'li astronom (ö. 1953)1923 - Nadine Gordimer, Güney Afrika'lı yazar

(ö. 2014)1940 - Ediz Hun, Türk sinema oyuncusu ve

siyasetçi1956 - Bo Derek, ABD'li sinema oyuncusu

Ölümler1910 - Lev Nikolayeviç Tolstoy, Rus romancı (d.

9 Eylül 1829)1975 - Francisco Franco, İspanyol diktatör (d.

1892)1829 - Anton Grigoryeviç Rubinşteyn, piyanist,

besteci ve orkestra şefi (ö. 1894)1947 - Wolfgang Borchert, Alman yazar (d.

1921)2006 - Robert Altman, ABD' li yönetmen (d.

1925)

Lemar Cineplex Le'oşa Ortaköy (0392 2235395)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 11.15-13.45-16.15-18.30-21.00Salon 2: 007 James Bond (Altyazı)Seanslar: 18.00-20.50Salon 2: Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi (Türkçe Dublaj)Seanslar: 11.00-12.45-14.30-16.15

Lemar Cineplex AVM K.Kaymaklı (0392 2283925)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 12.00-14.30-17.00-19.30-22.00Salon 2: Açlık Oyunları: Alyacı Kuş Bölüm 2 (Altyazı)Seanslar: 11.15-14.15-17.15-20.30Salon 2: Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi (Türkçe Dublaj)Seanslar: 11.00-13.00-15.00-17.00-19.00Salon 3: Haya;n Kıyısında (Altyazı)Seanslar: 11.00-13.45-16.15-18.45-21.15

Mağusa Lemar Cineplex AVM (0392 3656387)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 11.15-13.45-16.15-18,30-21.00Salon 2: 007 James Bond (Altyazı)Seanslar: 11,00-14,00-17,00-20,30Salon 3: Açlık Oyunları: Alyacı Kuş Bölüm 2 (Altyazı)Seanslar: 11.15-14.15-17.15-20.30

Girne Lemar Cineplex (0392 8235595)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 11.15-13.45-16.15-18,30-21.00Salon 2: Gizemli Gerçek (Altyazı)Seanslar: 11.00-13.30-16,00-18,30-20,50

Güzelyurt Lemar Cineplex (0392 7146940)Salon 1: 007 James Bond (Altyazı)Seanslar: 11,00-14,00-17,00-20,30

Le'oşa Mısırlızade (0392 2289698)Salon 1: Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi (Türkçe Dublaj)Seanslar:10.00-12.00-14.00-16.00Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 18.00-20.30

Le'oşa AVENUE Cinemax (4442400)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 11.00-13.30-16.00-18,30-21.00-Cmrts 23.30Salon 2: Açlık Oyunları (Altyazı)Seanslar: 11.15-14.15-17.15-20.15--Cmrts 23.15Salon 3: 007 James Bond (Altyazı)Seanslar: 11.30-14,30-17.30-20.30-23.30

Mağusa Galeria (0392 3651270)Salon 1: Ali baba ve 7 cüceler (Türk Filmi)Seanslar: 11.00-13.30-16.00-18,30-21.00-Cmrts 23.30Salon 2: 007 James Bond (Altyazı)Seanslar: 17.45-20.45Salon 2: Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi (Türkçe Dublaj)Seanslar:10.00-12.00-14.00-16.00

KKTC SİNEMASALONLARI

YYIILLDD

IIZZIINN

IIZZ NN

EE DD

IIYYOO

RR ?? Koç 21 Mart - 20 Nisan

Merkür’ün de etkisiyle,ilerleme kaydetmek istediğinizkonular varsa, önümüzdeki üçha'a boyunca bunlarayoğunlaşabilirsiniz. Yeni planlaryapabilir ya da farklı alanlardaeği9mler alarak kendinizigeliş9rebilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Merkür’ün Yay burcundaolması sebebiyle, önümüzdeki üç ha'asüresince iş ilişkilerinizde dengeli biryaklaşım sergilemelisiniz. Özellikle işbirliği sağlamanız gereken konularvarsa, daha adil ve daha man:klıdavranmanızda fayda var. Başkalarınınfikirleri size anlamsız ya da uçuk gelsede kulaklarınızı :kamak yerinedinlemeyi tercih edin.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Yay burcundaki Merkür,ikili ilişkilerinizde ya da işortaklıklarınızda fikir ayrılıklarınasebep olabilir. Fakat bu farklılıklarsizi korkutmasın. Unutmayın kifarklı bakış açıları, ilerlemeyi vegelişimi de beraberinde ge9rir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Sıkı bir dinleyici ya dagüvenilir bir omuz arayanherkes soluğu sizin yanınızdaalabilir. Hazırlıklı olmanızdafayda var. Önümüzdeki üçha'a boyunca kapınız sık sıkçalınacak gibi görünüyor.

Aslan 24 Temmuz - 21 Ağustos

Önümüzdeki üç ha'aiçerisinde Merkür’ün sizin içinolumlu etkileri olabilir. Kendinizi vefikirlerinizi özgürce ifadeedebileceğiniz bir dönemegiriyorsunuz. İş ortamınızda görüşve önerilerinizi beğendirmektezorlanıyorsanız, daha etkili ve dahayara:cı yöntemler deneyebilirsiniz.

Başak 22 Ağustos - 23 Eylül

Kendinizi biraz baskı al:ndahissedebilirsiniz. Önümüzdeki üçha'a boyunca özellikle evinizi veailenizi ilgilendiren konularda görevve sorumluluklarınızın artmasıolası. Herkesi memnun etmeyeçalışmaktan vazgeçmelisiniz. Bumevcut durumunuzu daha dazorlaş:rabilir.

Terazi 24 Eylül -23 Ekim

Merkür üç ha'a boyunca,size tamamlayamadığınız işlerinizya da planlarınızla ilgili $rsatlarsunabilir. Ancak bu esnadaistemeden de olsa bazı kişilerinplan ve programlarınıbozabilirsiniz

Akrep 24 Ekim - 23 Kasım

Önümüzdeki üç ha'amaddi konulara kafa yormanızgerekebilir. Kazancınızı ve negibi harcamalar yap:ğınızısorgulamaya başlayabilirsiniz.Bütçenizi yeniden gözdengeçirmeniz yararlı olabilir.

Yay 24 Kasım - 22 Aralık

Merkür’ün etkisiyle,önümüzdeki üç ha'a sosyalilişkiler açısından olumlugelişmeler yaşanabilir. Daha çokkişiyle ile9şim kurabileceğiniz vedaha sağlıklı düşünmenizisağlayacak bir döneminiçerisindesiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Yay burcunda bulunanMerkür nedeniyle, bir takımgerginlikler söz konusu olabilir. Buara ağzınızdan çıkan her söze dikkatetmelisiniz. Zira yanlış anlaşılmalaraneden olabilirsiniz. Dolayısıyla,önümüzdeki üç ha'a boyuncaespri dahi yapmadan önce iki keredüşünmenizde yarar var.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Sevgili Kovalar,hedeflerinize ulaşmak için noktaa:şı yapmanın tam sırasıdırÖnümüzdeki üç ha'a boyunca,eskiye nazaran karşınızdaki kişilersizin iyi niye9nizi ya daplanlarınızın olumlu taraflarınıfark edebilirler.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Önümüzdeki üç ha'aboyunca Merkür, imajınızı,duruşunuzu ve bilinirliğinizi ön planataşıyor. Bu alanlarda oluşabilecek$rsatları ve olanaklarıdeğerlendirirken, gereğinden fazlaaçılmamalı ve seçimlerinizi elinizdekikaynaklara göre yapmalısınız.

LEFKOŞAKuzey Eczanesi: Rauf Denktaş Cad. No:35/5 Göçmenköy Le�oşa (Bülent Ecevit

Anadolu Lisesi Yolu) Tel: 223 1981Suzan Eczanesi: Şht. İbrahim Yusuf Sok.

No:15 C Arı Apt. Şht. Tuncer İlkokuluarkası köşlüçi�lik. Tel: 227 38 03

GAZİ MAĞUSAÖzay eczanesi: Altay sok. No: 2 Baykal

Magosa Tel: 3664836

GİRNEMehmet Kamiloğlu Eczanesi:Mustafa

Çağatay Cad.No:41Dr.Akçiçek Hast.YoluTel: 815 2150

GÜZELYURTGilanlı Eczanesi: Piyale Paşa Mahallesi

Sanayi Sitesi No:7 Tel: 7144790

.

NNööbbeettccii EEcczzaanneelleerr

TTaarriihhttee bbuuggüünn 2211 KKaassıımmGÜKAD etkinlikleriGüzelyurt Geliş9rme ve Kalkındırma Derneği Lokali’nde saat 19.00'da

yapılacak Kasım ve Aralık etkinlik programı şöyle:26 Kasım Perşembe, Prof Dr. Ata Atun "Mülkiyet, Su ve Müzakereler."

söyleşisi.10 Aralık Perşembe, Dr. İlksoy Aslım "Büyük Güçler ve Kıbrıslılar" söyleşisi.17 Aralık Perşembe Saat 19.00 Dr. Can Kara "Kentsel Gelişim" ve Evren

Demirbilek "Sayılarla Dün - Bugün Güzelyurt" söyleşileri.

Gönyeli Belediyesi ile K.T. Diye9syenler Birliği her ay farklı bir başlık al:nda‘sağlıklı beslenme’ seminerleri düzenlemeye devam ediyor.Menapozdöneminde beslenme Semineri yarın saat 18:00’de yapılacak.Diye9syenMürüde Musioğlu Gürkan, Gönyeli halkına Menapoz döneminde düzenli vesağlıklı beslenmeyi anlatacakDiye9syen Mürüde Musioğlu Gürkan’ınkonuşmacı olarak ka:lacağı seminerde Gönyeli halkına Menapoz dönemindedüzenli ve sağlıklı beslenmeyi anlatacak.Eği9m Programları her ay farklı birkonu ile Gönyeli halkına sunulacak.

Program24 ARALIK 2015: Obezitede beslenme21 OCAK 2016: Kalp damar hastalıklarında beslenme25 ŞUBAT 2016: Diyabe;e beslenme24 MART 2016: Okul çağındaki çocuklarda obezite ve beslenme21 NİSAN 2016: Adölesan çağı beslenmesi26 MAYIS 2016: Yaşlılıkta beslenme23 HAZİRAN 2016: Gebelik ve emziklilikte beslenme

Gönyeli’de sağlıklı beslenme seminerleri

Sergi� Mehmet Gökyiğit’in “10x10” isimli fotoğraf sergisi, Pazartesi günü Le%oşa

Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de açılacak.Gökyiğit’in 10 farklı kategorideki 100 fotoğra$ndan oluşan kişisel fotoğraf

sergisi, 28 Kasım Cumartesi güne kadar gezilebilecek.

� Gönyeli Sosyal Ak9viteler Merkezi’nde çocuklara yönelik seramikkurslarında çocuklar eserlerini sergiledi.Sergiyi ziyaret etmek isteyensanatseverler için çocukların emekleri 26 Kasım’a kadar saat 08.00-15.30 ve17.00-19.00 arasında Gönyeli Sosyal Ak9vite Merkezinde sergilenmeye devamedecek.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına düzenlenecek olan “HayatBazen Tatlıdır” konseri 24 Aralık’ta gerçekleşiyor.

Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Kıbrıs Türk OrtopedikÖzürlüler Derneği Korosu ile Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun birliktegerçekleş9receği konserin biletleri 10 TL’den sa:şa sunuldu. Biletlerden eldeedilecek gelir, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacak.

Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu Başkanı ve Koro Şefi ErsinTünay yöne9minde gerçekleş9rilecek konser, 24 Aralık Perşembe akşamı saat20.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yeralacak.

Posta Dairesi Müdürlüğü, “Geleneksel Üre9m- Badem Macunu” konuluanma pul serisini 23 Kasım Pazartesi günü sa:şa sunuyor.

Posta Dairesi Müdürü Yusuf Önderol’un açıklamasına göre, DevletBasımevi’nde basılan anma pul serisi 1 yıl süresince sa:şta olacak..

Pullarda, 4 fotoğraf karesiyle, Kıbrıs'a özgü kıyafetler giyen kadınların “BirBadem Macunu Hikayesi”ni yansı:yor.

MORMENEKŞELİ KADINLAR BADEM MACUNU İKRAM EDECEKAyrıca Mormenekşe Kadınlar Kulübü üyeleri, pazartesi günü 09.00-10.00

saatleri arasında, Le%oşa Merkez Postanesi önünde, folklorik kıyafetleriylebadem macunu ikramında bulunup unutulan bu tadı tekrardan yaşatacak.

Badem Macunu konulu pul serisi çıkıyor

“Hayat Bazen Tatlıdır” konseri 24 Aralık’ta

Ben Hamitköy sakini Ayşe Mehmet ŞAH,İngiltere’de ikamet etmekte olan Gülsün

Güliz KOÇERO ile bundan böyle hiçbirbağım kalmadığını bildirir, her şeyimden

mağdur bırakacağımı ve evlatlıktanredde<ğimi kamuoyuna duyururum.

Ayşe Mehmet ŞAH

EVLATLIKTAN RET

Page 20: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi20 DÜNYA

Yemen'de saldırı:15 asker öldüYemen'in Hadramut vilaye+nde bir askeri noktayayapılan saldırıda 15 asker haya,nı kaybe.

Yemenli yerel yetkililerin açıklamalarına göre, saldırı El Kaidebağlan.lı olduğu tahmin edilen bir grup tara�ndan düzenlendi. Bircanlı bombanın kendini havaya uçurmasıyla başlayan baskına 30'ayakın saldırgan ka.ldı.

Şibam ken- yakınlarındaki askeri üsse düzenlenen baskında, 15askerle birlikte saldırganlardan 14'ü öldü, 20'den fazla asker deyaralandı. Saldırganların destek güçlerinin ça.şma yerine gelmesiüzerine geri çekildiği bildirildi.

Hadramut, Yemen'de El Kaide'nin etkili olduğu bölgelerin başındageliyor. Hadramut vilaye-nin başken- olan Mukalla, uzun süredir ElKaide'nin dene-mi al.nda bulunuyor. El Kaide militanları sık sık Yemenordusunu hedef alan saldırılar düzenliyor.

Başkent Husilerin dene-mindeYemen'de Şii Husi milisleri ile mü/efikleri, aylardır Devlet Başkanı

Abdurrabu Munsur El Hadi'ye bağlı birliklere karşı savaşıyor. ArapYarımadası'nın en yoksul ülkesi olan Yemen'de Husiler, Eylül 2014'tebaşlayan ayaklanma sonucu ülkenin geniş kesimlerinde kontrolü elegeçirmiş-. Sünni Körfez ülkelerinin askerleri, başkent Sana'yı İrantara�ndan desteklenen Husilerin elinden almaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Yemen'deki ça.şmalarda şimdiyekadar 2 bin 355 sivil haya.nı kaybe0. 5 binden fazla kişi yaralandı.Ça.şmalardan ötürü evini terk etmek zorunda kalanların sayısı 1,4milyonu buluyor.

Avrupa'da canlı bomba eylemigerçekleş+ren ilk kadın olan HasnaAit Boulahcen'ın küve-e selfieyap,ğı fotoğra� ortaya çık,. Gençkadını tanıyanlar, "Çok rahattavırları vardı. Alkol ve sigara dakullanırdı" diye anla/

Fransa'nın başken- Paris'te dündüzenlenen operasyonda kendini patlatankadın canlı bombanın kimliği belli oldu.Paris'te 129 kişinin katledildiği saldırılarınplanlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'iyakalamak için düzenlenen operasyonda, 2terörist öldürülürken 8 kişi de gözal.naalınmış..

Paris'in banliyösü Saint Denis'de 110

polisle 7 saat süren operasyon sırasındaAvrupa'da ilk kez bir kadın canlı bombaken-ni patlatmış.. Fransız medyası kadıncanlı bombanın, Paris saldırılarınınplanlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'un kuzeni26 yaşındaki Hasna Ait Boulahcen olduğunuyazdı. Hasna Ait Boulahcen'in operasyonsırasında "Yardım edin. Yardımm edin!" diyebağırarak güvenlik güçlerine seslendiği

ortaya çık.. Polis hücre evine girdiğinde isebeline sardığı bomba yüklü düzeneğipatla1.

Avrupa'nın ilk kadın canlı bombası olarakkayıtlara geçen Boulahcen'in kimliğinin belliolmasının ardından yeni detaylarda ortayaçıkmaya başladı. Daily Mail'de yer alanhaberde Boulahcen, küve/e selfie yaparkengörülüyor. Gazeteye konuşan canlıbombanın kardeşi, kız kardeşinin dinle pekalakasının olmadığını, Kur'an okumayıbilmediğini ve son birkaç ay içinde bu yöndebir eğilimi olduğunu söyledi.

Paris saldırısının beyni olan Abaaoud'unkuzeni olan Aitboulahcen'in büyük şapkalartakmayı sevmesinden dolayı 'cowgirl' takmaismiyle bilindiği belir-ldi.

Görgü tanıkları, canlı bombanınça.şmadan önce bölgedeki bir Fast Foodzincirinden alışveriş yap.ğını ve rahattavırlarıyla dikkat çek-ğini aktardı.

Bir komşusu, Ait boulahcen'i 'Erkek Fatma'olarak tanımladı, sürekli kot pantolon veeşofman giydiğini ifade e0.

'ALKOL DE KULLANIRDI'Ait Boulahcen'in kimseden korkmayan,

küçük bir asker gibi davrandığını, ayrıcahayat dolu ve dinamik olduğunu dasözlerine ekledi. Bir başka komşu ise,"İn-har bombacısına hiç benzemiyordu veAlkol de kullanırdı" diye konuştu.

Canlı bombadan çıplak selfie

Suriye'deki iç savaş ABD'lisilah şirketlerine yaradı

Dünyanın bir numaralı silahüre-cisi ABD’nin en büyük beşsilah ve savunma şirke-ninpiyasa değeri, Arap Baharı veSuriye savaşı süresince büyükar.ş gösterdi.

Silah ve savunma şirketlerineait hisselerin, Paris’te yaşananterör olaylarının ardından ciddideğer kazanması, bu firmalarınson yıllardaki borsaperformansını gündemege-rdi.

ABD savunma sanayisininönde gelen firmalarındanLockheed Mar-n ve NorthropGrumman'ın New YorkBorsası’nda işlem görenhisseleri, Arap Baharı'nınbaşladığı Aralık 2010'dan buyana sırasıyla yüzde 222 veyüzde 230’a yakın değerkazandı.

Verilere göre, Aralık 2010’dayaklaşık 69 dolardan işlemgören Lockheed Mar-nhisseleri, dün i-barıyla 222doları aşarak, tüm zamanlarınrekorunu kırdı. Şirke-n piyasadeğeri de hisselerin yüzde200'ü aşkın değerkazanmasına paralel olarak 24milyar 700 milyon dolardan 68milyar 180 milyon dolarayükseldi.

Benzer şekilde NorthropGrumman hisseleri, aynıdönemde 57 dolardan 188dolara kadar yükselirken,şirke-n piyasa değer de yüzde89,5 ar.şla 34 milyar dolaraulaş..

Page 21: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S iDÜNYA 21 Kasım 2015 Cumartesi 2 1

Mali'nin başkent Bamako'nun HamdallayeMahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişininkonakladığı Radisson Otel'e silahlı bir grup baskındüzenledi.

Kanlı otel baskınında en az 27 kişi yaşamınıyi-rdi. Ölenler arasında 2 güvenlik görevlisi debulunuyor. 20'ye yakın da yaralı var.

Radisson Blu yöne-cisi otelde 170 kişinin rehinalındığını belir-rken, silahlı saldırgan sayısının 10olduğu iddia edildi. Mali özel kuvvetleri, ABD veFransız özel kuvvetleriyle rehineleri kurtarmakiçin operasyon düzenledi. Mali Güvenlik Bakanı,Bamako'daki Radisson Oteli'nde şu anda rehinekalmadığını söyledi. Teröristlerden 2'sininöldürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

EL KAİDE BAĞLANTILI ÖRGÜT ÜSTLENDİSaldırıyı terör örgütü El Kaide bağlan.lı El

Murabitun örgüt üstlendi. Twi/er'dan yapılanaçıklamada, saldırının El Murabitun militanlarıtara�ndan gerçekleş-rildiği iddia edildi. Mali'ninkuzeyinde etkili olan El Murabitun örgütü Tuaregve Arap militanlardan oluşuyor.

ABD VE FRANSIZ ÖZEL KUVVETLERİAmerikan CNN televizyonu, ABD Özel

kuvvetlerinin de oteldeki rehinelerin kurtarılmasıçalışmalarına ka.ldığını duyurdu. ABD'ninMali'de özel kuvvetleri olduğu biliniyor. Oteldekikurtarma operasyonuna Fransız özel kuvvetleride ka.ldı. Fransa özel bir birliği de, Mali'yegönderdi.

"KUR'AN OKUYABİLENLER SERBEST BIRAKILDI"Malili bir yetkili, silahlı saldırganları oteldeki

rehinelere Kur'an-ı Kerim'den bölümler oku/uğu,Kuran okuyanların serbest bırakıldığı iddia edildi.

OTELDE 7 THY PERSONELİ VARDIOtelde rehin kalan THY personelinden 6'sının

uçuş amacıyla bu ülkede bulunduğu ve diğer Türkpersonelin Mali'de görevli olduğu açıklandı.

Rehin alınan 7 THY personelinin tamamınınserbest bırakıldığı açıklandı.

MALİ NEDEN ÖNEMLİ?Afrika ülkesi Mali Fransa için çok önemli bir

ülke. Türkiye'nin iki ka. büyüklüğünde olanMali'nin 16 milyon nüfusu bulunuyor. Afrika'nınen zengin al.n madenleri Mali'de bulunuyor.Mali'nin ihraca.nın yüzde 75'ini de al.noluşturuyor

Mali’de rehine krizi kanlı bitti: 27 ölü

Fransa, iki yılönce Mali'yeaskerimüdahaledebulunmuştu

2013'te Ensar-ud Din'in başkenteyürümesi üzerine Fransa, Mali'ye askerioperasyonlar düzenlemiş ve BM Barış Gücüaskerlerini bu ülkeye gönderilmiş-.Mali'deetkinliği artan dinci grupları yakından takipeden Fransa, Ocak 2013'te ülkedeki İslamcımilitanların ülkeyi ele geçirmesini önlemekiçin askeri müdahalede bulunmuştu.Fransa'nın askeri müdahalede bulunduğuradikal İslamcı Ensar-ud Din örgütüFransa'nın bu hamlesinin ardından Paris'itehdit etmiş, Reuters'a açıklamalardabulunan Ensar-ud Din örgütü sözcüsüSanda Ould Boumama, "Sadece Fransızrehineler için değil, Müslüman ülkelerindebulunan tüm Fransızlar için kötü sonuçlarıolacak.r" dedi.

Afrikaülkesi Mali'de

rehine krizi yaşandı. Lüks

bir oteli basan silahlı 10 kişi,

7’si Türk, 170 kişiyi rehin aldı.

Fransız özel kuvvetlerinin

operasyonu sonucu çıkan

ça1şmada27 kişi öldü

Page 22: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi TÜRKİYE22

Bodrum'da inşaat kazısındaantik mezarlar bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, birinşaa4n temel kazısı sırasındaHelenis3k dönemine ait iki mezarbulundu

Bodrum'un Yeniköy Mahallesi KarakayaSokak'ta bir vatandaş arsasına bina yap1rmak içinbölgede daha önce Bodrum Sual1 ArkeolojiMüzesi yetkililerine sondaj kazısı yap1rdı. Sondajkazılarında tarihi bulguya rastlanmayınca işmakineleriyle temel kazısına başlandı.Kazı

sırasında iş makinesinin kepçesi sert bir zeminetakıldı. Yapılan incelemede, bölgede iki mezaryapısı olduğu fark edildi. Aynı sokakta yaşayanrestorasyon uzmanı Hasan Sayın, çalışmalarındurmasını sağlayarak durumu müze görevlilerinebildirdi. Bölgeye gelen Bodrum Sual1 ArkeolojiMüzesi görevlileri, Helenis0k döneme ait olduğutahmin edilen iki mezar için kurtarma kazısıbaşla3. Arkeologlar, mezarda iskeletlere, gözyaşışişelerine ve ayna gibi eserlere rastladı. Yetkililer,kurtarma kazıları tamamlanana kadar inşaatkazılarının durdurulduğunu açıkladı.

Ka4ldığı ses yarışmasıyla adınıduyuran 19 yaşındaki MutluKaya, silahlı saldırıya ilişkin ilkkez ifade verdi. Kaya, kendisinivuran kişiyle korktuğu içingörüştüğünü söyledi

Televizyon kanalındaki ses yarışmasıylatanınan Mutlu Kaya, 6 ay önce Diyarbakır'ınErgani ilçesindeki evinde silahlayaralanmasına ilişkin dava kapsamındatedavi gördüğü hastanede ifade verdi.

Kaya, ifadesinde tutuklu sanık Veysi Ercan'ıbir yıldır tanıdığını, Ercan'ın kendisinibeğendiği için sürekli peşinden geldiğiniiddia e2.

Sanığa ilişkin, "Beni rahatsız ediyor, sürekli

anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunlakorktuğum için görüştüm" görüşünüpaylaşan Kaya, ifadesinde şunları kayde2:

"Veysi Ercan olay günü kapımıza gelerek,'Kaçalım' dedi. Kaçmayacağımı söylediğimdebir dakika düşünmeden silahı kafama doğrusık1. Silah ateş almadı. Kaçarken arkamdanbir daha sık1, değmedi, bir daha sık1.Dördüncü kurşun kapıyı kapa1rkencamından bana isabet e2. Her şeyiha1rlıyorum.

Beni rahatsız ediyor, sürekli anne vebabamla tehdit ediyordu. Onunlakorktuğum için görüştüm. Yarışmayaka1lmamdan dolayı sorun çıkardı. Buyüzden beni mahve2 ve öldürdü. Olay günügörüşmek istemediğimi belir2ğimde, 'Gelir,evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm' dedi."

Mutlu Kaya 6 ay sonra ifade verdi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özelkömür ocağında meydana gelenpatlamada madende mahsurkalan işçinin yaşamını yi3rdiğibelirlendi

Zonguldak'ın Gelik beldesindeki madendehenüz belirlenemeyen nedenle oluşan patlamasırasında ocak içerisinde mahsur kalan NaciÇi�çi'nin kurtarılması için Türkiye Taşkömürü

Kurumu tahlisiye ekibi çalışma yap1.Özelekipmanlarla madene giren kurtarma ekibi,Çi�çi'nin cesedine ulaş1. Kömür ocağındançıkarılan madencinin cesedi, Zonguldak AtatürkDevlet Hastanesi morguna kaldırıldı. GenelMaden İşçileri Sendikası Genel Başkanı AhmetDemirci, maden sahasına gelerek yetkililerdenbilgiler aldı.Patlamada, Naci Çi�çi'nin oğluŞaban Çi�i, yeğeni Bekir Çi�çi ile Murat Karakoçyaralanmış, kömür ocağından kendi çabalarıylaçık1ğı bildirilen yaralılar, Zonguldak AtatürkDevlet Hastanesine kaldırılmış1.

Zonguldak'ta kömür ocağındapatlama: Bir ölü

Hatay’da Suriyeli 16 yaşındaki ikiçocuk dövülerek öldürüldü.Çocukların yanında çalış4ğı hurdacı31 yaşındaki Habip Oral, cinayetleriişlediği iddiasıyla tutuklandı

Hatay’ın İskenderun İlçesi'nde Suriyeli 16yaşındaki Abdulhamit Taben ile aynı yaştakiakrabası Ahmet Taben öldürüldü. İki çocuğun dadövülerek öldürüldüğü saptanırken, çocuklarınyanında çalış1ğı hurdacı 31 yaşındaki Habip Oral,

cinayetleri işlediği iddiasıyla tutuklandı.Çarşamba günü akşam saatlerinde vatandaşlar

tara�ndan yerde hareketsiz yatarken bulunanAbdulhamit Taben, İskenderun DevletHastanesi'ne götürüldü. Burada yapılankontrollerde Taben'in öldüğü belirlendi. Yapılanilk incelemede Abdulhamit Taben'in dövülereköldürüldüğü saptandı.

İKİNCİ BİR İHBAR DAHA GELDİPolis olayla ilgili soruşturma başla1rken,

ilerleyen saatlerde Yıldırım Tepe Mahallesi’ndebir çocuk cesedi bulunduğu ihbarı geldi. Olay

yerine giden polis, cesedin Ahmet Taben'e aitolduğunu ve 1pkı hastaneye götürülenAbdulhamit gibi dövülerek öldürüldüğünübelirledi.

SOPAYLA DÖVÜP ÖLDÜRMÜŞBunun üzerine araş1rmasını derinleş0ren polis,

her iki çocuğun akraba olduğunu, birinin ailesininİstanbul'da, diğerinin ise Suriye'de yaşadığınıtespit e2. Araş1rmada çocukların hurdacılıkyapan Habip Oral için çöplerden hurda topladığı,Oral'ın zaman zaman çocukları sopayla dövdüğü

ortaya çık1.Olay gecesi yine Habip Oral'ın çocukları sopayla

dövdüğünün belirlenmesi üzerine harekete geçenpolis, evli 5 çocuk babası Habip Oral'ın daaralarında bulunduğu 4 kişiyi gözal1na aldı.

BİR KİŞİ TUTUKLANDISorgularının ardından dün akşam saatlerinde

adliyeye sevk edilen şüphelilerden Habip Oraltutuklanırken, diğer 3'ü serbest bırakıldı. Polis,her iki çocuğun ailesine ulaşmak için çalışmabaşla3.

Caniliğin böylesi!

Page 23: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi 23DÜNYA

Geç,ğimiz ha�a gözal-na alınarakyurtdışı çıkış yasağı konulan HDP eskiMilletvekili Sabahat Tuncel hakkında'terör örgütü propagandası' iddiasıyla 1yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyleiddianame hazırlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tara�ndan hazırlananiddianamede, Sabahat Tuncel'in 2013 yılı Nevruzundayap0ğı konuşmasından dolayı iki kişinin şikayetçi olduğuha0rla0ldı.

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tara�ndan2013 yılı Nevruzuna ilişkin rapor düzenlendiği, rapordaorganizasyonun legal bir etkinlik olarak başladığı,sonrasında ise yasa dışı sloganların a0ldığı, yasa dışıdöviz ve afişlerin taşındığı bir organizasyona dönüştüğübelir/ldi.

Aynı Nevruz etkinliğinde PKK/KCK terör örgütüyandaşları tara�ndan bu iki örgütün sözde bayraklarınınaçıldığı belir/len iddianamede, "Suç tarihindemilletvekili olan Sabahat Tuncel'in söz konusu etkinliğeka0ldığı ve terörist başı Abdullah Öcalan'ıngörüntüsünün yayınlandığı slayt gösterisinin önünde,PKK/KCK'nın sözde bayrağının açıldığı esnada kısa birkonuşma yap0ğı, bu konuşmaların on binlerce kişinin vebasın yayın organları önünde yapılması sebebiyle terörörgütü PKK/KCK ve onun lideri Abdullah Öcalan'ınpropagandasının yapıldığı, toplan0nın terör örgütününgövde gösterisine dönüştüğü tespit edilmiş/r" denildi.

Suç tarihinde milletvekili olan şüphelinin 7 Haziran2015 tarihinde yapılan seçimlerde milletvekiliseçilmediği, bu nedenle dokunulmazlığının kalk0ğıha0rla0lan iddianamede, şüpheli Sabahat Tuncel'in"Terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yılakadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.İddianamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır CezaMahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veyareddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Sebahat Tuncelhakkında 5 yılakadar hapis istemi

Aralarında HDP Van MilletvekiliLezgin Botan ile eski HDP VanMilletvekili Selami Özyaşar'ınbulunduğu 4 sanığa hapiscezası verildi

Van'da, "PKK/KCK terör örgütüne üyeolmak" suçundan yargılanan, aralarındaHDP VanMilletvekili Lezgin Botan ile eskiHDP Van Milletvekili Selami Özyaşar'ın daaralarında bulunduğu 6 sanıktan 4'üne 6 yıl3'er ay hapis cezası verildi, 2 sanık beraatetti.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki kararduruşmasına, tutuksuz sanıklar katılmazken,sanık avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada, sanıkların avukatlarından sonsavunmalarını alan mahkeme heyeti,"PKK/KCK terör örgütüne üye olmak"suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardanHDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski HDPVan Milletvekili Selami Özyaşar ile eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, HakanYaman 6 yıl 3'er ay hapis cezasınaçarptırılmasına karar verdi.

Sanıklardan, Müzahit Karakuş ve SinanGündüz ise beraat etti.

Van'da, 25 Haziran 2011'de İl EmniyetMüdürlüğü Terörle Mücadele Şubesiekiplerince KCK'ya yönelik düzenlenenoperasyonda, Botan ve Özyaşar'ın daaralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmışve haklarında "PKK/KCK terör örgütüne üyeolmak" suçundan dava açılmıştı.

HDP'li vekile 6 yıl 3 ay hapis cezası

Şırnak’ın İdil ilçesinde araçları durdurarak, kontakanahtarlarını alan terör örgütü yandaşları ilegüvenlik güçleri arasında ça-şma çık-

Şırnak’ın İdil ilçesinde araçları durdurarak, kontak anahtarlarını alan terörörgütü yandaşları ile güvenlik güçleri arasında ça0şma çık0.

İdil’in merkez Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’nda biraraya gelen kitle, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağınıprotesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş devam ederkenkitlenin içerisinden çıkan yüzleri maskeli bir grup, İpekyolu üzerindengeçen araçları durdurarak, kontak anahtarlarına el koydu. Bunun üzerineolay yerine gelen polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale e1.Müdahalenin üzerine grup ara sokaklara kaç0. Polis de göstericileriyakalamak için ara sokaklara girdi. Sokaklarda polis ile göstericiler arasındaça0şma çık0. Yer yer silah seslerinin yükseldiği ilçede gerginlik sürüyor.

Şırnak’ta gergin saatler

Bizimkiler dizisinde canlandırdığı 'Cemil'karakteriyle 90'lı yıllara damgasını vuran 71yaşındaki oyuncu Uğurtan Sayıner, alkolbağımlılığından kurtulmak için İzmir'detedavi görüyor Türkiye'de bir dönemedamgasını vuran 'Bizimkiler' dizisinde'Cemil' karakterini canlandıran vepencereden 'Sevim koşşş' repliğiyle şöhre/hala devam eden Uğurtan Sayıner, alkolbağımlılığından kurtulmak için İzmir'detedavi al0na alındı. Atatürk eği/m veAraş0rma Hastanesi'ndeki AMATEM'detedavi gören usta oyuncunun 12 Kasım'dahastaneye ya2ğı ve yoğun bakımdakitedavisinin sürdüğü öğrenildi. Sevilenoyuncunun zihinsel yönden bazısıkın0larının olduğu ve bazı organlarının dazarar gördüğü belir/lirken, kimseylegörüşmediği ifade edildi.

Usta oyuncudan kötü haber!

Page 24: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i24 21 Kasım 2015 Cumartesi

550 Stg’den başlayan fiyatlarla18 değişik renkte doğal mermerden

türbeler Granit, ve Porsanel resimler.Le�oşa Mezarlığı’nda dolgu, bakım ,tamir, sulama ünitemizde “O”na olan

kalıcı sevginizi ebedileş�rebilirsiniz

HASAN KAHVECİ VE OĞULLARI

Tel: 0542 856 22 66 - 0542 884 22 660542 884 47 77 - 0542 857 37 77

Page 25: 21 kasım 2015

BULMACAH A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi 25

Proje müdürüTuris/n biri evcil

hayvan dükkanınagirer ve hayvanlarabakmaya başlar. Buarada içeri diğer birmüşteri girer vetezgahtara birAutoCAD maymunuistediğini söyler.Tezgahtar hay hay derve kafeslerden birinegiderek bir maymunçıkarır. Maymununtasmasını takarakmüşteriye verir ve5,000 $ der. Müşteriparayı öder vemaymununu alarakoradan çıkar.

Şaşırmış olan turisttezgahtara giderek"Çok pahalı birmaymunmuş. Bunlarınçoğu bir kaç yüz dolariken o neden o kadarpahalı?" diye sorar.Tezgâhtar, "Oh, omaymun AutoCAD'içok hızlı kullanır, hiçbir hata yapmaz,değerli birmaymundur" diyecevap verir.

Turist diğer birkafesteki maymunabakar, " Vay bu dahada pahalıymış. O neyapıyor?" diyesorar."Ha, o bir dizaynmaymunudur. sistemdizayn edebilir,yerleşim projeleriyapar, çizimler yapar,spesifikasyonlar yazar,ha0a bazıhesaplamaları dahiyapar. Hepsi degerçekten faydalışeylerdir" dertezgahtar.

Turist etrafa birazdaha göz gezdirir vetek başına bir kafestebir maymun görür.Boynundaki e/ke0e50,000$ yazmaktadır.Soluk soluğatezgahtara gider. "Yaşu ne yapıyor?" diyesorar. Tezgâhtar cevapverir "Ha, onugerçekte bir şeyyaparken görmedimama proje müdürüolduğunu söylüyor".

FIKRA KÖŞESİ

Page 26: 21 kasım 2015

KİRALIK SATILIK*Le�oşa, Marmara bölgesinde

kiralık 3+1 daire Tel: 0548 863 18 16*Metropol yolunda devren kiralık

dükkan. Tel: 0542-854-0301*Lapta Oray Sitesinde 1+1 kiralık

daire. Tel:05338823383*Kermiya Lemara yakın üç yatak

odalı, eşyalı daire kiralık3r.Tel:05338618267

*Kermiya'da sahibinden kiralıkdaire Tel:05338638806

*Küçük Kaymaklı Bölgesi'nde 3.kat 3+1 eşyasız daire aileye kiralık-3r. Tel:05338700111

*Balıkesirde 3+1 ev kiralık5r.Tel:05338610672

*Le�oşa Yenikent Miraj Restorankarşısında eşyalı daire kiralık3r.Tel:05338634852

*Metropol yanı üç yatak odalızemin kat daire kiralık5rTel:05338643552

*Mağusa Salamis Yolunda 2 ev ki-ralık3r. Tel:2271651

*1+1 200 Stg 2+1 300 Stg 3+1 330Stg Eşyalı klimalı daireler kiralık5r.Tel:05338812010

*2+1 700 Tl ye eşyalı kiralık daire-ler. Tel:05338812010

*Le oşa Çağlayan'da 3 yatak odalı3 tuvaletli geniş salon - geniş teraslı350m2 villa aileye kiralık5r.

Tel:05428522929*Gönyeli Yenikent'te 2 + 1 esyasiz

daire kiralık3r 220 stgTel:05488416004

*Le oşa Yenikent'te Miraj Resto-ran karşısında eşyalı daire kiralık5r.Tel:05338634852

*Kermiya Le�osa'da Kiralık daireTel: 0533-05428533826

*Ortaköy'de cadde üzeri sahibin-den sendeli 80 metre kare kiralıkdükkan 450 Stg. Tel: 05338463679 -05338627274

*Yenikent’te ful eşyalı klima vekombili lux daire kiralık3r.Tel:05488893009

*Köşklüçiflik Bölgesinde 3+1 ev ki-ralık5r. 400 Stg. Tel:05488733333

*Küçük Kaymaklı'da çok iyi du-rumda kiralık ofis 650 TlTel:5338600029

*Kermiya'da 3+1 kiralık eşyalı daireTel:05338701963

*Girne Lemar (eski Astro) yanı sa-hibinden kiralık iyi durumda 1+1 ve1+2 daireler. Tel 05338366548 -05428512369

*Küçük Kaymaklı Dumlupınar böl-gesinde 3+1 140 m2 daire aileye ki-ralık5r. Tel:05338629694

*Sağlık nedeniyle Le�oşa’da işlekcaddede devren kiralık cafe&resto-ran. Tel: 0533 840 96 63

*Mağusa Salamis Yolu DumlupınarSpor Kulübü’nün yanında 2. Katdaire kiralık5r. Tel:2272903

*Küçük Kaymaklı’da Reis Marketarkasında 1+1 bodrum ka3 kiralık

eşyasız daire Tel:05338258848*Balıkesir'de üç yatak odalı kiralık

ev Tel:05338610672*K. Kaymaklı'da iyi durumda 2+1

daire bayan öğrenciye kiralık5r.Tel:05338597776

*Ortaköy Cumhuriyet Parkı ya-nında, 3 katlı aile apartmanının 3.ka3nda, 3+2 full eşyalı, klimalı kira-lık daire. 400 £. Tel: 05338414300

*Ortaköy Le oşa'da 2+1 eşyalı ki-ralık daire Tel:05338689990

*Alayköy'de 1+1 kiralık ev.Tel:05338660227

*Gönyeli'de aileye 3+2 daire.Tel:8642617 Le oşa'da terminalyanı öğrencilere 1+1 dubleks ev.Tel:05338892759

*Mağusa'da öğrenciye DAÜ ya-nında ful eşyalı kiralıkdaire.Tel:05488664604

*Küçük Kaymaklı Sosyal Konutlarda3+1 eşyalı ev. Karpaz Üniversitesiyanı. Tel:2274560.

*Taşkınköy Bölgesi, Sosyal KonutApartmanlarında 3+1 2. kat full eş-yalı apartman dairesi, 1000 TL’yekiralık3r. Tel:05488400055

*Ortaköy Le oşa 2+1 eşyalı kiralıkdaire Tel:05338689990

*Ankara, Anı4epe'de 2+1 eşyalıdaire kiralık3r. Tel: 03922276803Cep:05428568954

*Gönyeli Yenikent’te 2 + 1 eşyasızdaire kiralık5r. 220 stg Tel:05338696933

*Gönyeli Yenikent'te 2+1 kısmi eş-yalı kiralık daire 240 stgTel:05338696933

*Gönyeli Yenikent'te 2+1 eşyasızkiralık daire 220 stgTel:05338696933

*Marmara Bölgesi Le�oşa'da3+1 full esyalı kiralık daire Tel:05338612493

*Küçük Kaymaklı'da aile veya ofiskullanımına uygun zemin kat kiralıkdaire 950 TL Tel:05338628835

*Bulut İnşaat 3+1 kiralık daireTel:05428568374

*Kızılbaş’ta eşyasız apartman dai-resi kiralık5r. 900 Tl.Tel:05338602929

*Le�oşa'da Reis Market arka-sında full eşyalı klimalı kiralık daire.Tel:05338684095

*Ortaköy Le oşa’da 2+1 eşyalı ki-ralık daire Tel:05338689990

*Boğaz Oral Sitesi’nde 3+1 eşyalıkkiralık daire 800 TL Tel:05428821333

*Gönyeli’de 3+1 Full eşyalı kiralıkdaireler. Tel:05338720045

*Gönyeli'de 3+1 eşyalı daire. Yıllıkpeşirı 12000 TL. Tel:05428858626

*Le�oşa Marmara'da aileye 3+1eşyalı daire. Te1:2274840

*Dereboyu'nda aileye 2+1 full eş-yalı daire 330 Stg. Tel:05338860213

*Gönyeli'de aileye 3+1 daire 250

Stg. Tel:8708387*Le oşa'da 2+1 full eşyalı daire.

Tel:05338249181*Gönyeli'de 2+1 eşyalı daire, sahi-

binden 250 Stg. 6 ay peşin.Tel:05428843794

*K. Kaymaklı'da eşyalı, 3 yatakodalı 2. kat daire. 1000 TL.Tel:05428802694-3234022

*K. Kaymaklı'da bayan öğrenciye2+1 full eşyalı daire 350 Stg.Tel:05338746962

*Gönyeli'de aileye 3+1 eşyandaire. Tel:05338759966

*Kermiya'da Lemar'a yakın eşyalı,asansörlü 3+1 daire, öğrenciye.Tel:05338701963

*Ortaköy'de 3+1 full eşyalı, inter-netli daire. Tel:05338249181

*Le oşa Genel Hastanesi yakı-nında full eşyalı 3+1 zemin kat daire350 Stg. Yıllık peşin.Tel:05338338406-05488222901

*Balıkesir'de 3+1, eşyalı, bahçeliev. Tel:05488315848

*Yenikent'te 3+1 full eşyan daireTel:05488790191

*Le�oşa Terminal yanı 1+1 evTel:05338892159

*Gönyeli'de anayol üzeri eşyalı 1+1daire. Tel:05338747381

*Gönyeli baraj yakınında 3+1 ev700 TL. Tel:05338488151

*Ortaköy Kermiya'da 3+1 full eş-yalı, klimalı lüks daire.Tel:05488893009-05488711307

*Yenikent'te öğrencilere 3+1daire. Tel:05338709442

*Ortaköy Lemar bölgesinde 3+1daire. Tel Le oşa'da 1. kat 4+1daire. Tel:05338417610

*Kumsal'da 3+1, klimalı, full eşyalıdaire. Tel:05338691102

*Gönyeli'de 3+1 daire kiralık5r.Tel:05338319681

*Le�oşa'da bayan öğrenciye 1+1eşyalı daire. Tel:05338629994

*Le oşa KTHY yanı 3+2 full eşyalıdaire Tel:05488907709

*K. Kaymaklı'da öğrenciye 3+1daire, sahibinden. Tel:05338630088

*Haspolat'ta okul karşısı 2+1 eşyalıdaire. Tel:05428609178

*Le�oşa'da lüks daire.Tel:05488786204

*K. Kaymaklı'da 3+1 müstakil ev.Tel:05338541142*Dikmen'de 3+1 ev 600 TL.

Tel.05338661277*Dereboyu'nda bayan öğrenciye

full eşyalı 3+1 daire.Tel:05428840555

*Marmara'da 3+1 full eşyalı daire.Tel:05338610760

*Gönyeli'de 3+1 villa 300 Stg.Tel:05338666049

*Le�oşa kızılbaş bolgesinde 7000 ayakbüyüklügünde apartman yapmaya müsait acil sa3lıkarsa 65.000 stg Tel: 05338614870

*Tepabaşı Köyünde, Güzelyurt - Girne anayolunda Türk koçanlıarsa nitelikli 9 dönümlük tarla 100,000 Stg'ne sa5lık5r.Tel:05338608860*Ozanköy'de sa3lık Türk Malı Arsa, içerisinde eski sarı taş evde mevcu4ur. Toplam 500 m2 Tel:05338600029*Metehan Bölgesinde Türk Malı sahibinden sa5lık tarlaTel:0533 846 33 57*Dikmen'de Düğün Parkının yanında 3 dönüm 3 evlek arazisa3lık3r. 60,000 stg. Tel:05338608860*Vadili Akdoğan arası benzin istasyonunun yanında elek4rik,yol ve su sorunu olmayan ev veya site yapımına uygun 17dönüm tarla sa5lık5r Tel:05338527522*Lefkoşa Cumhuriyet Parkına bitişik Türk Koçanlı 7000 ay2arsa satılıktır. 95,000 Stg. Tel:05338602929*Lapta'da (Deniz tarafinda), denizden 400 metre mesafede,site yapımına uygun arazi. Tel:05338734672*Girne beyaz bölgede, 5700 Ay2., Apartmanlık arsa.Tel:05338734672*Karsiyaka'da denize 150 metre mesafede 2,5 dönüm, imarlıarazi. Tel:05338734672

ARAZİ

*Sa3lık Isızu elf van motoru. 28.at-1500.TL 24.at-1000.TLTel:05338608860

*Sa5lık su tankeri 4 tonluk , galvanize sac, kamyon şasesi5.000TL Tel:0533.8608860

*Renault 9 brodway 1998 model çok temiz sa3lık3r. Tel.05338637617

*2005 model ısuzu çı" kabin full sa5lık5r �yat 3500 stgTel:0533 886 2767

*Sa3lık Dikmen Düğün Parkı Yanında 3 Dönüm 3 Evlek arsa75.000.stg. Tel: 05338608860

*Sa5lık Isızu Elf Van Motoru. 28.At-1500.TL 24.At-1000.tl Tel:05338608860

*Sa3lık, tepebaşı köyünde, Güzelyurt-Girne ana yolunda,Türk koçanlı, arsa nitelikli 9 dönüm tarla. 100,000.stg. Tel:0533 8608860

*Sa5lık Gönyelide yarım insaat 3+1 apartman dairesi 2.Kat Tel: 05338620916

*Ortaköy’de sa3lık daire 125m2, 3+1, Ebeveyn Banyolu,Otoparklı, Site içinde 235,000TL

Tel: 0548 843 16 05*Ortaköy Devlet Hastanesi karşısında acil sa4lik Türk malı 110

m2 2+1 2.kat kredi ye uygun daire Tel:05338519243 -05338806755

*Tatlısu Mağusa'da 3 yatak odalı, özel havuzlu villa sa3lık3r.95,000 stg. Tel:05338845131

*Çatalköy'de eşdeğer koçanlı, 3+1 full esyalı, 150 m2 2 katlıvilla sa5lık5r. Tel:05338414300

*Değirmenlik'ta 4 yatak odalı, salon, mu2ak, banyo, tuva-let, garajlı 2 saa4e bir her yöne ulaşım olan ev sa3lık3r.Tel:05338723422-8160081

*İskele Bölgesinde içinde açık - kapalı havuzu, saunası, sporsalonu, tenis kortu, çocuk havuzu ve parkı bulunan lux sitede1+1 eşyalı lux daire sahibinden sa5lık5r. Tel:05338463357

*Çatalköy'de arkasında 1+1 yardımcı odası bulunan 3+1 evsahibinden sa3lık3r.

TEL: 05338463357*Çatalköy'de eşdeğer koçanlı, 3+1 full esyalı, 150 m2, 2 katlı

sa5lık villa. Tel: 05338414300*Le�oşa Metropol Bölgesinde 3+1 Dubleks ev sa3lık3r.

Tel:05428635766*Zey4nlik girişi Levent Sitesinde 3+1 zemin kat bahçeli daire

Sahibinden Sa5lık 50,000 Stg Tel:05428689913*Köşklüçi lik Bölgesinde 3 yatak odalı Türk Koçanlı daire,

sa3lık3r 45,000 stg. Tel:05338225955*Le oşa Güzelyurt Anayolu üzerinde Türk Koçanlı Market Sa-

5lık5r 300 bin Stg. Tel:05338608860*Gönyeli Yenikent’te 150 m2 eşyalı veya eşyasız sa3lık dub-

leks ev. Tel: 0533 840 9663*Kermiyada Bayraktar Kolejinin yanında Haci Ali 3 sitesinde

3+1 Türk Kocanlı daire sa5lık5r . Tel:05338734256*Girne merkezde 1+1, 2+1 ve 3+1 sa3lık daireler 38.000

stg.den baslayan fiyatlarla Tel:05338651063*Hamitköyde sa4lik 1+1 Türk Malı apartman dairesi 30,000

stg Tel:05338243108*Girne Jasmine Hotel karşısı sahibinden sa3lık 3+1

daire Tel: 2274481*Mağusa Gülseren'de 3+1, 145m2 ful eşyalı sa5lık daire.

45,900 stg Tel:05338886688*Pınarbaşı’nda 3 katlı (2 daire,1 dükkan) Türk koçanlı bina

sa3lık3r. Tel:05384542764 Ev:02523827067

26 İlanını yaz

4333’eGÖNDERSERi iLANLAR

21 Kasım 2015 Cumartesikiralıkkiralık

SatılıkSatılık

İş İlanlarıİş İlanları

OtoOtoAraziArazi

AranıyorAranıyorÇeşitli İlanlar

Çeşitli İlanlar

1 SMS 6.5 TL’dir( Turkcell Hatları için geçerlidir)

Page 27: 21 kasım 2015

OTOMOBİL İŞ İLANLARI

ARANIYOR

*Gilera 125cc Motorsiklet, 2008 modelTel: 05338600137

*Honda fit, 2007 model, salon arac, 6000sterlin. Tel: 05338700104

*Satılık İsızu Elf Van motoru. 28.at-1500.tl 24.at-1000. Tel 05338608860

*99 model fiat siena evraklar tamamtemiz bayandan acil satilikTel:05338519243

*Satılık Isuzu Elf Van Motoru 28.at.1500TL . 24 at 1000 TL. Tel:05338608860

*Satılık Nissan Juke 2012 model - takassız12,000 stg Tel:05338856215

*Mercedes Benz 91 model 200E ilk kayıt124 kasa, son derece temiz, 145 bin mil.Fiyat: 4000 Stg. Pazarlık yapılır. Tel: 0533840 64 61

*Satılık Honda Aria 2007 model otomatikvites 7800 Stg.Tel:05338233332

*105.000 km'de 2009 model, BMW 3.20Cabrio, İlk sahibinden satılıktır. 87.000 Tl.Tel:05338600168

*Toyota Corolla XE 94 model, 1500cc,otomatik, klima, merkezi kilit vs. 9000 TLTel:05338606297

*1995 model tempra. Kaporta boyamakina cok iyi. Evraklar tamdir. Yurtdisinagidis nedeni ile 3500 TL acilen satılıktır.Tel:05338450238

*2006 model çok temiz Mazda Demiosatılıktır. Tel:05488763977

*Bala, sano ve su tankerine uygun Trak-tör Römörkü satılıktır. Tel:05338643051

*Toyota Vitz rs 2005 model acilensahibinden satılık Tel:05338653130

*Clayson 1540 Biçerdöver (Kombay)

Clayson 8070 biçerdöver (Kombay)Massey Ferguson Traktör satılıktır.Tel:05428826662

*1 Adet 24 at 1.000. Tl. 1 Adet 28 at1.500.Tl Isuzu Elf Van Motoru.Tel:05338608860

*Satılık 2000 model mercedes vito 2500stg Tel:05338555304

*Satılık kasa içinde yeni 2004 modelYamaha V6 gemi motoru 30,000 TLTel:05338365329

*Satılık Mitsibusi L. 200 2006 model tekel tek şahıs 9.000.stg Tel:05338608860

*Isuzu Ele 28. at 1,500 24 at 1,000 TlMotorlar satılktır Tel:05338608860

*2003 model E 220 CDİ Mercedes satılık-tır. Tel:05338757773

*2009 model çok temiz Mercedes E 250Gri 2009 satılıktır. Tel:05338639344

*Vauxwall Tigra 1999 model iki kapılı1598 cc motor manuel vites, elektriklicamlar motoru temiz Fiyat:8500 TL Tel05428864221 - 05488747530

*Citroen C4 2005 model 1.4 Motor,Klimalı, Çelik jant. Fiyat: 4500 STGTel:05488754722 - 05488205546

*2006 mod. 1.18i BMW. Otomatik. Full.13000 stg. Tel:05488888861

*Nissan note metalik gri 2008 model 35km sahibinden satlik 0533 863 30 73

*2007 Model Suziki Swift 1.5 Full 7000Stg. Tel:05338641976

*Mazda Demio, 2002 model otomatikvites. 14000 Tl. Tel:05338464333

*Satılık 2001 Mercedes model A1404500 stg Tel:05338474000

*Satılık Tempra 1999 model 2600 tlTel:05338555304

*95 model Tipo satılıktır.Tel:05338473352

*97 model düz vites, benzin toyota kor-rolla salon araç,sahibinden satılıktır.Tel:05338628835

*1998 Model E39 kasa BMW. Japonaraçla Takas düşünülür. 5500 StgTel:0533880 11 55

*Ferrari bahçe traktörü belden kırma4x4 3 piston hidrolik dümen hava sogut-malı aletleriyle birlikte satılıktırTel:05338527522

*2004 model otomatik Ford Fiesta satılık-tır. Tel:05488608713

*2005 model Hyundai Matrix 8700 Stg.TeL 2009 model Volkswagen Tiguan, tekşahıs. Tel:05488308757

*Ford Transit kapalı van satılıktır.Tel:05338622161

*2002 model Toyota Runnx satılıktır.Tel:05338622161

*96 model Ford Escort 4000 TL. Takasolur. Tel:05488757192

*Volkswagen Polo Classic 98 model, düzvites 8500 TL. Tel:05338559972

*Tahsilat işleri ve dağıtım yapabilecekeleman aranıyor. Tel: 0548 844 8899

*Demir Atölyesinde çalışmak üzere kay-nakcı aranmaktadır. Na-Ka Metal - Haspo-lat Tel: 05338304411

*Genç, dinamik, esnek çalışma saatler-ine uyum sağlayabilecek erkek şöföraranmaktadır. Tel:05338639344

*Karpaz’da bir işyerinde yatılı temizlikçive bulaşıkçı aranıyor.

Tel: 0542 854 2988 - 0533 864 10 51*Oto galeride çalışmak üzere oto yıka-

macısı aranıyor. Tel:0533 861 62 25*Lefkoşa Dereboyunda Cafe'de çalışa-

bilecek eleman aranıyor, çalışma izni, sig-orta yapılır, kalacak yer verilir. Tel:0533866 81 96

*Güzellik salonunda çalışacak güzellikuzmanı aranıyor. Manikür, Pedikür, Kaş,Ağda ve kalıcı oje alanında tecrübeliolması gerekmektedir.

Tel: 0533 832 10 03*Kreş öğretmenliği yapmış tecrübeli

çocuk bakıcısı ve KKTC vatandaşıyım, kreşöğretmenliği yaptım kendi evimde çocukbakmaktayım Tel:05338661537

*Çatalköy'de bulunan Işılay Marketteçalıştırılmak üzere deneyimli kasiyeraranıyor. TEL:05338618117-05488232204

*Küçük Kaymaklı'daki evimizde öğledensonra 14:00-18:00 saatleri arası ev iş-lerinde yardımcı olacak bayan elemanaihtiyac vardır. Tel:05338597776

*Lefkoşa Dereboyunda Cafe'de çalışa-bilecek eleman aranıyor, çalışma izni,sigorta yapılır, kalacak yer verilir.Tel:05338668196

*Oto Kaporta ve Boyacı Ustası AranıyorTel: 0533 835 36 13 - 0533 822 39 33*An5ka dak5lo, saat, gramofon, 5lt ma-kinesi, G boks müzik makinesi aranıyorTel: 05428651707*An7ka cam eşyalar (Gülümdanlık,Vazo,Lamba ve Gümüş sepet, Buhurdanlık) ara-nıyor. Tel: 05428651707*Lapta'da bayan ev arkadaşı aranıyorTel:05338562534*1974 öncesi imzalı Yağlı boya Resimleraranıyor. (1000 -9000 TL)Tel:05338254846*Osmanlı Dönemi Ressamlarının EserleriAranıyor Tel:05338254846

*Sesine güvenen yepyeni bestelerle se-

sini duyurmak ve cd, kaset yapmak iste-

yen bayan sanatçılar aranıyor.

Tel:05338614680-05428524680

*An5ka SANDIK ve 1974 öncesi Resim-

ler aranıyor. Tel: 05428651707

*Mağusa'da yoğun talep Üzerine sa8lık

daire veya mustakil ev araniyor

Tel.05338521100

*Mağusa'da yoğun talep üzerine kiralik

daire aranıyor Tel:05338521100

*1974 öncesi Yağlı boya tablo, An7ka

Sandık, Ayna ve Cam eşyalar aranıyor.

Tel: 0542 865 17 07

*Satılık market rafları ve Masası.Tel:05338608860

*Ayda 3000 Tl kazanmak İstermisiniz? Cilt-teki akne, sivilce, yara, yanık, amaliyat,doğum izleri kırışıklıkları yok eden alanındatek Patentli ürün.Tel:05338450238

*Taze mısır sapı 2500 adet satılıkTel:05338643051

*5 kat, 80 cm genişliğinde profilaleminyum market rafları satılıktır.Tel:05338608860

*Evlere davar gübresi ve kırmızı topraktaşınır bahçe düzenlemesi yapılır.Tel:05338655316

*Sosyal medyada arkadaslarını da davetederek reklam izleme beğeni ve paylaşımyaparak çalışıp 1,000 Tl kazanma imkanıTel:05338450238

*Satılık doğrulmuş kuzulu koyunlarTel:05338320066

*Seni cok seviyorum nefesim... asla senisevmekten vazgecmiyecemTel:05338599993

*Brother marka bir endüstriyel düz dikiş birde beş iplikli overlok makinesi çok makulfiyat Tel:05338406461

*Satılık Market Rafları 100.m. Uzun-luğunda 80-80 cm. Sağlı sollu 160.mgenişliğinde hepsi 10,000 Tl yeTel:05338608860

*Çok uygun fiyata 30 KWA gücünde acilensatlık jenaratör Tel:05428513292

*Peter su motoru sa6lık6r. Her türlüyedek parcası bulunur Tel:05338643051

*Sa8lık Ofis Odası Malzemeleri (DönerMasa, Döner Sandalyeler, Kitaplık, Dos-yalık, VS...) 5.000.TL. Tel:O5338608860

*Türksat üzerinden değişen uydularagünceleme yapılır (selko-sat) Tel:05338359004

*Girne'de kendi evimde bebek bakarım.Tel:05338610360

*100 m uzunluk, 80 m genişlik'te olanmarket rafları. 8.000 Tl. Tel:05338608860

*Uygun fiyata çekyat ve iki koltuk. 180TL. Tel:05338525957

*Turksat'ta değişen uydu frkansları gün-cellenir ayar yapılır Selko - SatTel:05338359004

*Matema5k dersi verilir.Tel:05338434581

*Kıbrıs'tan Hatay’da diş yap8rmak şimdidaha kolay bize danışın tüm organizasyonubiz yapalım siz rahat edin Tel:05338635910Serra

*Güzelyurt ve Bölgesinde her seviyeyeve uygun fiyata İngilizce veya Türkçe Ma-tema5k dersi verilir. Tel:05338311181

*2014 takvim ve duvar saatleri kres veokullara özel fiyat Selko TasarimTel:5338359004

*İngilizce dersi verilir. Tel:05338649309

*Evlere torbalarda kırmızı toprak, eski

davar gübresi taşınır ve bahçe düzenlemesi

yapılır. Tel:05338655316- 7257571*Şohben servisi yapılır. Tel:05428592637*Her düzeyde öğrenciye matema7k, geo-

metri dersi verilir. Tel:05338623945*2. el kıyafet alınır (bay, bayan, çocuk).

Tel:8496930*Ada genelinde nakliye işi yapılır.

Tel:05338368300*Karaoğlanoğlu'nda kendi evimde bebek

bakarım. Tel:05338633884*Girne'de boya, badana, alçıpan, asma

kat ça6, seramik, fayans, izolasyon işleriyapılır. Tel:05338550330

*Mağusa'da evimde bebek bakarım.Tel:05488415513

*Le#oşa'da kendi evimde yaşlı kadınabakarım. Tel:05338718342

*Bahçe düzenlemesi, çit budama, çimekme, makine ile çapalama işleri yapılır. TelGirne bölgesinde boya, seramik, fayans vetamirat işleri yapılır. Tel:05428893750

*Ortaköy'de kendi evimde çocuk ba-karım. Tel:05338605965

*Le$oşa'da çalışan bayanlara ev yemek-leri yapılır. Te1:05338726126

*Çocuk gelişimi uzmanlyım. Yenikent'tekendi evimde 3-5 yaş arası çocuk bakarım.Tel:05488375404

ÇEŞİTLİ İLANLAR

27 İlanını yaz

4333’eGÖNDERSERi iLANLAR

21 Kasım 2015 Cumartesikiralıkkiralık

SatılıkSatılık

İş İlanlarıİş İlanları

OtoOtoAraziArazi

AranıyorAranıyorÇeşitli İlanlar

Çeşitli İlanlar

1 SMS 6.5 TL’dir( Turkcell Hatları için geçerlidir)

Page 28: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi SPOR28

BugünU16 Gelişim Ligi-13:00 - FB TvFenerbahçe - Eyüpspor

13:30 - Rusya Premier Lig - TivibuSporCSKA Moskova - Krylya Sovetov

PTT 1. Lig - 13:30-TRT AvazElazığspor - 1461 Trabzon

Spor Toto Süper Lig-13:30 - Lig TvAkhisar Bld. - Bursaspor

U21 Süper Ligi - 13:30 - GSTVGalatasaray - Antalyaspor

PTT 1. Lig - 14:45 - TRT SporGiresunspor - Karşıyaka

İngiltere Premier Lig - 15:30 - Lig Tv3Wa;ord - Manchester United

Rusya Premier Lig-16:00 - Tivibu SporZenit - Ural

PTT 1. Lig - 16:30 - TRT SporAdanaspor - Boluspor

Almanya Bundesliga - 17:00 -Eurospor2Wolfsburg - Werder Bremen

Spor Toto Süper Lig -17:00 - Lig TvMersin İY - Fenerbahçe

İngiltere Premier Lig - 17:00 - Lig Tv3WBA - Arsenal

İngiltere Premier Lig - 18:00 - İdmanTvChelsea - Norwich

Rusya Premier Lig-18:00 - Tivibu SporLokomo<v Moskova - Anzhi

Fransa Ligue 1 - 18:30 - Lig Tv3Lorient - PSG

PTT 1. Lig - 19:00 - TRT SporKarabükspor - Gaziantep BB

Spor Toto Süper Lig - 19:15 - Lig Tv2Kayserispor - Kasımpaşa

İspanya La Liga - 19:30 - Lig Tv3Real Madrid - Barcelona

İngiltere Premier Lig - 19:30 - Lig Tv4Manchester City - Liverpool

Almanya Bundesliga - 20:15 -Eurosport2Schalke 04 - Bayern Münih

Spor Toto Süper Lig - 20:45-Lig TvGalatasaray - Antalyaspor

Hollanda Eredivisie - 21:30 TivibuSporAjax - Cambuur

İspanya La Liga - 21:45 - İdman TvEspanyol - Malaga

Hollanda Eredivisie - 21:45 - TivibuSpor2Willem II - PSV

İtalya Serie A - 23:05 - Lig Tv3Juventus - Milan

İspanya La Liga-23:05 - Lig Tv2Depor<vo - Celta Vigo

Hangi maçlarhangi kanalda?

Cüneyt Çakır, KazakistanKupası Finali'nde düdükçalacak

FIFA kokartlı hakemlerimizdenCüneyt Çakır, Kazakistan FutbolFederasyonu'ndan gelen talepüzerine 21 Kasım 2015 Cumartesigünü Astana ile Kairat takımlarıarasında Kazakistan'da oynanacakolan Kazakistan Kupası Finali'niyönetecek.

Kupa finalinde, Çakır'ınyardımcılıklarını Baha?n Duran ileTarık Ongun yapacak. Cüneyt Çakırdaha önce 2007 yılında GürcistanKupası Finali'ni yönetmiş<.

Çakır, Kazakistan'a transfer oldu

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga)12. ha"asında Real Madrid, liderBarcelona ile bugün karşılaşacak

El Clasico'da yeni bir sayfa açılıyor. Milyonlarınsabırsızlıkla beklediği karşılaşmada Real Madrid,21 Kasım Cumartesi günü Bernabeustadyumunda Barcelona'yı ağırlayacak. Böylece1929 yılında başlayan ezeli rekabe>e, taraflar171'inci randevusuna çıkmış olacak.

Geride kalan maçlardaysa başkent ekibininüstünlüğü göze çarpıyor. Real Madrid, 71 kezsahadan galip ayrılırken Katalan ekibinin 67galibiye< bulunuyor. 86 yıllık rekabe>e ağlar tam546 kez sarsıldı. Her iki takım şu ana kadar kendievinde 99 gol atarak ilginç bir ista<s<ğe imza a@.

NAVAS VE BENZEMA OYNAYACAK MI?Karşılaşma öncesi sakat futbolcular her iki

takımın hocasını da düşündürüyor. RealMadrid'de sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçındaforma giyemeyen kaleci Keylor Navas bu maçaye<şecek. Şantaj skandalıyla adın anılan ve birbuçuk aydır sahalardan uzak kalan Benzema'nında maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

MESSİ'NİN DURUMUHerkesin cevabını merak e?ği soruysa, El

Clasico'nun en golcü ismi Arjan<nli yıldız LionelMessi'nin zorlu 90 dakikada forma giyipgiyemeyeceği. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık ikiaydır forma giyemeyen Messi takımla çalışmalarabaşladı. Luis Enrique'nin şans vermesi halindeArjan<nli yıldız sahada olacak.

GÜVENLİK HAT SAFHADAParis'teki terör saldırısının ardından El

Clasico'da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. 83 binkişi kapasiteli San<ago Bernabeu Stadyumu veçevresinde 2 bin 400 güvenlik görevlisi görevyapacak. Yetkililer maç öncesinde uzun kuyruklaroluşmaması için tara(arları mümkün olduğuncaerken stada gelmeleri konusunda uyardı.İspanyol hüküme<, ülke genelinde olası bir terörsaldırısına karşı güvenlik alarmının en yüksekdüzey olan 5'e çıkar=labileceğini duyurdu.

Karşılaşma öncesi kameraların karşısına çıkanAndres İniesta'nın gündeminde de alınan bugüvenlik önlemleri vardı. Şu ana kadar 31 ElClasico maçında oynayan İspanyol futbolcu"umarım karşılaşmanın ardından alınan güvenlikönlemleri değil, güzel futbol konuşulur"ifadelerini kullandı.

Gözler El Clasico’daGözler El Clasico’daGözler El Clasico’daGözler El Clasico’daGözler El Clasico’daGözler El Clasico’da

B.Dortmund'un Alman futbolcusuMarco Reus şampiyonlukyaşamayı hedefliyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga)takımlarından Borussia Dortmund'un Almanfutbolcusu Marco Reus, takımı ile UEFAŞampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamayıhedeflediğini söyledi.

Reus, UEFA'nın internet sitesine yap=ğıaçıklamada, takımı ve 2013'te Bayern Münih'ekarşı kaybe?kleri UEFA Şampiyonlar Ligi finalihakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu sezon takımda bazı değişikliklerinolduğunu belirten 26 yaşındaki oyuncu,"Önceki yıllara göre, farklı bir sistemleoynuyoruz. Daha fazla koşan ve topla oynayanbir takım haline geldik. Topu kaybe?ğimizanlarda rakibe yoğun baskı kuruyoruz. İyibaşladığımız ligde 3-4 ha(a puan kayıplarıyaşasak da kendimizi toparladık ve doğru yoldailerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Wembley Stadı'nda 25 Mayıs 2013'te BayernMünih'e 2-1 yenildikleri UEFA Şampiyonlar Ligifinalini kötü bir anı olarak nitelendiren Reus,"Özellikle ilk devre oldukça iyi oynadık fakatikinci yarı tempomuz düştü. Son dakika golüylekaybetmemiz üzüntü vericiydi. Tabii ki finaloynamak sevindirici ama aynı zamandakazansaydık her şey bizim için daha güzelolurdu" şeklinde değerlendirme yap=.

Ligde ve Avrupa'da her maça kazanmak içinçık=ğını söyleyen Reus, "Devler Ligi"ndeyeniden final oynamak ve bu seferşampiyonluk yaşamak istediğini sözlerineekledi.

Bu sezon Bundesliga'da çık=ğı 9 karşılaşmada7 gol kaydeden kanat oyuncusu, UEFA AvrupaLigi'nde mücadele e?ği 6 karşılaşmada, 5 kezfileleri havalandırdı.

Reus'un hedefişampiyonluk

Antalyaspor yöne<mi yıldız oyuncuları kadrosunakatmakta ısrarını sürdürmeye devam ederken, Pirlove Ronaldinho ile görüşmelerini sürdüren kırmızı-beyazlılarda radara giren bir başka yıldız oyuncu iseRus futbolcu Andrei Arshavin oldu. Sezon başındaZenit’ten ayrıldıktan sonra Antalyaspor’un dagündeminde yer alan yıldız oyuncu, Rusya PremierLig takımlarından Kuban Krasnodar ile 1 yıllıksözleşme imzalamış=. Sezon içerisinde yaşadığı

sakatlık nedeniyle çok fazla faydalı olmayan 34yaşındaki deneyimli oyuncu kulübüyle de ciddimaaş sıkın=sı yaşıyor. Antalyaspor yöne<mi oyuncuile temas kurarken, anlaşmanın da yakın olduğuöğrenildi.

PİRLO VE RONALDİNHOANTALYASPOR’A GELMEYE HAZIRAntalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Pirlo

ve Ronaldinho’nun Antalyaspor’a gelmeye hazırolduklarını ifade ederek, “Pirlo ile görüşmeleriyap=k. Menajeri ile de görüştük. Kendisi Antalya’yagelmeye hazır. Gelmemesi için hiçbir sebep yok.Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho ile degörüşmelerimiz devam ediyor. Ronaldinho daAntalyaspor’a gelmeye hazır. Maddi destek gelmesihalinde iki futbolcu da devre arasındaAntalyaspor’da yer alacak. Anlaşma yapıldı, sadecemaddi destek gerekiyor” dedi.

Antalyaspor'da Arshavin sesleri

Page 29: 21 kasım 2015

Spor Toto Süper Lig12. Hafta maçları

Bugün13.30 Akhisar Belediyespor-Bursaspor: Sarper Barış Saka17.00 Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe: Alper Ulusoy19.00 Kayserispor-Kasımpaşa: Suat Arslanboğa20.15 Galatasaray-Antalyaspor: Ali Palabıyık

22 Kasım Pazar:14.00 Torku Konyaspor-Eskişehirspor: Onur Karabaş14.00 Osmanlıspor-Çaykur Rizespor: Özgür Yankaya16.30 Trabzonspor-Gençlerbirliği: Halis Özkahya19.00 Beşiktaş-Medicana Sivasspor: Hüseyin Göçek

23 Kasım Pazartesi:20.00 Gaziantepspor-Medipol Başakşehir: Yaşar Kemal Uğurlu

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi 29SPOR

Beşiktaş'aChelsea'den stoperStoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş'ta,Papy Djilobodji ismi öne çıkıyor

Spor Toto Süper Lig'de liderliğini sürdüren Beşiktaş, bir yandanda devre arasında kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara devamediyor. Siyah-beyazlıların daha önce stoper adayları arasında ismigeçen Papy Djilobodji için temasa geç6ği öğrenildi.

Sezon başında Nantes kulübünden Chelsea'ye transfer olan ancakbir türlü forma şansı bulamayan Senegalli stoper için teknikdirektör Şenol Güneş'in de onay verdiği gelen bilgiler arasında

Uzun boyu ve a9ğı sürpriz gollerle dikkat çeken PapyDjilobodji'nin menajeriyle masaya oturan siyah-beyazlılarıngörüşmelerden olumlu sonuç aldığı öğrenildi.

Demba Ba transferi sayesinde Chelsea ile iyi ilişkiler kuranBeşiktaş yöne6mi, Senegalli oyuncu için İngilizlerle görüşmeyehazırlanıyor. Maddi sıkın7lardan dolayı bonservis bedeli ödemekistemeyen siyah-beyazlıların Papy Djilobodji'yi 1 buçuk yıllığınakiralamak istediği öğrenildi.

Hamza Hamzaoğlu ile yolları ayıranGalatasaray, yeni teknik direktörünü arıyor

Hamza Hamzaoğlu ile beklenmedik anda yolları ayıranGalatasaray, yeni teknik direktörünü arıyor. Toplanmasıbeklenen sarı-kırmızılı yöne6m, teknik direktör konusundadurum değerlendirmesi yapacak. Gündemdeki ilk isim dahaönce görüşme yapılan Mustafa Denizli.

Tecrübeli teknik adamın Türkiye'yi ve Galatasaray'ı iyitanıması ilk tercih olmasında etkili. Özellikle FenerbahçeTeknik Direktörü Vitor Pererira'nın Türkiye'ye henüzalışmamış olmasını örnek gösteren bazı yöne6ciler ve başkanDursun Özbek, Mustafa Denizli'de ısrarcı.

Mustafa Denizli'nin alterna6fi ise İsviçreli teknik adamLucien Favre. Herta Berlin ve Borussia Mönchengladbachtakımlarını çalış7ran Favre oyna9ğı pozi6f futbolla dikkatçekiyordu.

Favre, Almanya'da Jurgen Klopp'tan sonra en keyif verenfutbolu oynatan teknik adam olarak biliniyor. İsviçreliçalış7rıcının, gi8ği takımlarda kadro yapılanmasına gitmekistemesi ise yöne6cileri düşündürüyor.

Galatasaray'da ilk hedef Denizli!

UEFA'dan bir şok da Trabzonspor'aTrabzonspor, UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP)kuralları kapsamında inceleme başla*ğını vegelirlerinin dondurulduğunu bildirdi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), inceleme başla9ğıTrabzonspor Kulubü'nün, Avrupa Kupası gelirlerini geçici olarakdondurdu.Trabzonspor Spor6f Ya7rım ve Futbol İşletmeciliği TicaretA.Ş'den, Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu AydınlatmaPla5ormu'nda da yer alan açıklamada, "UEFA Kulüp Finansal KontrolKurulu tara#ndan kulübümüze yapılan bildirimle, Finansal Fair PlayBaşa Baş (Break Even) kuralıyla ilgili olarak şirke6miz hakkında birinceleme başla7ldığı, inceleme sonuçlanıncaya kadar UEFAgelirlerimizin tedbir amaçlı geçici olarak dondurulmuş olduğutara#mıza bildirilmiş6r" denildi.Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü içinde aynı kural nedeniyle inceleme başlatan UEFA, sarı-lacivertlikulübün gelirlerini de geçici olarak dondurmuştu.

F.Bahçe'nin UEFAgelirleri donduruldu

Fenerbahçe'den UEFAFinansal Fair-Playkriterleriyle ilgili açıklamageldi. Fenerbahçe Kulübü,yap)ğı açıklamadaUEFA'nın gelirlerinidurdurduğunu borsayabildirdi

UEFA, inceleme başla9ğı FenerbahçeKulübü'nün Avrupa kupası gelirlerini geçiciolarak dondurdu.UEFA, Finansal Fair-Playkapsamında gelir-gider tablolarındadüzensizlik tespit e8ği gerekçesiyle sarı-lacivertli ekibii görüşmeye çağırmış7.

Konuya ilişkin Fenerbahçe Futbol AŞtara#ndan Borsa İstanbul'a gönderilen veKamuyu Aydınlatma Pla5ormu'nda (KAP)da yer alan açıklamada, şöyle denildi:

"UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulutara#ndan Finansal Fair Play kurallarındanBaşa Baş (Break Even) kuralınauyumsuzluk nedeni ile şirke6mizle ilgiliinceleme başla7ldığı öğrenilmiş olup,konuyla ilgili olarak 4 Aralık günü UEFAmerkezinde bir görüşme yapılacak7r.

Öte yandan, inceleme sonuçlanıncayakadar bu aşamada UEFA gelirlerimiz geçiciolarak dondurulmuştur."

Page 30: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i30 21 Kasım 2015 Cumartesi SPOR

Boksörlerimiz, İstanbul’da kapışıyorBoks Federasyonu yıldız milli, hakem ve

antrenörlerinden oluşan kafile, TürkiyeBoks Federasyonu tara%ndan düzenlenenmüsabakalara ka8lıyor. Yarın tamamlanacakolan İstanbul'daki müsabakalar içinTürkiye’ye giden kafilenin sorumluluğunuBoks Federasyonu As başkanı Hasan

Karacalı yapıyor. Hasan Karacalı turnuva ileilgili olarak yap8ğı açıklamada;sporcularımızın ve hakemlerimizin dahafazla tecrübe ve bilgilenmeleri açışındançok önemli bir turnuvaya ka8lansporcularımız, KKTC nin başarısı için elindengelenin fazlasını yapıyorlar; dedi.

Bahçeli, halı sahaya kavuşacakBahçeli, halı sahaya kavuşacakBahçeli, halı sahaya kavuşacakBahçeli, halı sahaya kavuşacakBahçeli, halı sahaya kavuşacakBahçeli, halı sahaya kavuşacak

KKTCELL sahne alıyorTürkiye Garan7 Tekerlekli Sandalye Basketbol

Süper Lig’inde mücadele eden takımımız KuzeyKıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye BasketbolTakımımız ilk maçını bugün Atatürk Spor Salonu’ndaoynayacak. Elig Avukatlık Engelli Yıldızlar TekerlekliSandalye Basketbol Takımı ile karşılaşacak olanKKTCELL Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızınmaçı saat 11:30’da başlayacak.

Şampiyona, HazineAvcılığı ile son bulacakKıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’ninorganize e2ği KTKOD 2015 Klasik OtomobilRalli Şampiyonası, yarın yapılacak olanHazine Avcılığı ile tamamlanıyor

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin organizee9ği 2015 Klasik Otomobil Şampiyonası’nda 2015sezonunun son etkinliği, yapılacak olan HazineAvcılığında olacak.

22 Kasım 2015 Pazar sabahı 10:00’da AutosatPetrol istasyonundan başlayacak olan etkinlikteyarışmacılara verilecek ipuçları ve fotoğraflarlayollarını bulmaya çalışacaklar ve ulaş8kları hernokta da yeni bir ipucu bularak finişe ulaşmayaçalışacaklar.

Geç7ğimiz yıllarda Pazar sabahları yapılan HazineAvcılığı etkinliği son yollarda yaz aylarında akşamsaatlerinde yapılıyordu. Uzun bir aradan sonra Pazarsabahı yapılacak olan Hazine avcılığı bu sezon ikincikez yapılmış olacak.

Kalecik’te bulunan Alpet Dolum Tesisleri’ndeverilecek olan kokteyl ile finişi yapılacak olan etkinlikKıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği 2015şampiyonasına da 8 puan verecek.

Kaynak: damalibayrak.net

Futboltenisindebayanlarda finalekaldık

Romanya’nın Targovişte şehrinde gerçekleş7rilenFutboltenisi Avrupa Şampiyonası 19 KasımPerşembe günü Bayanlar ve Genç ErkeklerKategorileri ile başladı. Bayanlarda seri başı olarakka8ldığımız müsabakaların hepsini kazanarakRomanya ile finallere ka8ldık. Genç Erkeklerde isezor kuralar ne7cesinde gençlerimiz tecrübekazanarak ancak al8ncı ve yedincilik maçlarınaçıkabilecek. Bayanlarımız tüm maçlarını 2-0 galipgelerek finallerde Dünya ve Avrupa şampiyonuRomanya ile karşılaşacak.

Boks turnuvasınınbirincileri belirlendi

Boks Federasyonu’nun düzenlediğiCumhuriyet Kupası Ferdi BoksMüsabakaları, Başaran Spor Salonu’ndayapıldı.

Cumhuriyet müsabaka sonuçları şöyle:Yıldızlar Kategorisinde 1’incilik Alan

Sporcularımız ;- HAKAN ÇİL ( 52 Kg )- HALİL ÖZTÜRK ( 68 Kg )- NİHAT BOLCANLI ( 61 Kg )- AHMET ŞANVERDİ ( 65 Kg )Gençler Kategorisinde 1’incilik Alan

Sporcu ;-Berk Alisinanoğlu ( 60 Kg )Büyükler Kategorisi’nde dereceye

girenler;1-) Fa7h Dastan (75 Kg)2-)David Oshungbohun ( 72 Kg)1-) İbrahim Demirel ( 80 Kg )2-) Burak Özergün ( 76 Kg )1-) Vedat Dumrul ( 88 Kg )2-) Hızır Küçük ( 87 Kg)

Esentepe Belediyesi tara ndan Bahçeli

köyünde yapılan halı sahanın büyük

bölümü tamamlanırken, 15 gün içinde

hizmete girmesi bekleniyor

Aras ÖVGÜN

Esentepe’ye bağlı Bahçeli köyünde yapımı

devam eden halı sahada çalışmalar tüm hızıyla

devam ediyor. Halı sahanın büyük bölümünün

tamamlandığı ve 15 güne kadar hizmet vermeye

başlayacağı bildirildi. Esentepe Belediye Başkanı

Cemal Erdoğan, hizmete girecek halı sahanın

Bahçeli ve bölge halkı için çok iyi bir %rsat

olduğunu ve bölgede sporun, spor salonunun da

bi7miyle daha da gelişip çocuklar tara%ndan

daha fazla sevileceğini söyledi. Cemal Erdoğan

“Böylelikle başarıların geleceğini tahmin

edebiliyoruz” şeklinde görüş belir7rken, halı

sahanın finansmanını karşılayan Türkiye

Cumhuriye7 Yardım Heye7’ne ve Carrington

Proper7es Groupları’na da teşekkürlerini ile9.

KTSYD Genel Merkezi’ndegerçekleş1rilen “Spor Gazeteciliği veHaber Yazımı” konulu seminerekonuşmacı olarak UKÜ öğre1m üyesiNurten Avtürk Koldaş üyeleribilgilendirdi

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD)tara%ndan düzenlenen eği7m seminerlerinedevam edildi. Daha önce düzenlenen “SosyalMedya Kullanımı, Bilgi Çağına Ayak Uydurma,İnternet” ve “Spor Fotoğrafçılığı” seminerlerinin

ardından geç7ğimiz gün KTSYD GenelMerkezi’nde “Spor Gazeteciliği ve HaberYazımı” konulu seminer gerçekleş7rdi.Seminere konuşmacı olarak Uluslararası KıbrısÜniversitesi (UKÜ) öğre7m üyesi Öğr. Gör.Nurten Avtürk Koldaş ka8larak üyeleribilgilendirdi.

KOLDAŞ: “SPOR MEDYAYI,MEDYA SPORU ETKİLİYOR”Spor yazarlığının Amerikan müfreda8na

bakıldığında ders olarak verildiğini belirtenKoldaş, kamuoyunun spor alanındaki

ih7yaçlarına yönelik olarak spor yazarlığınıngeliş7ğini söyledi. Spor medyasının kitleleriyönlendirme görevinin söz konusu olduğunudile ge7ren Koldaş “Geçmişten günümüze hemsporun medyayı, hem de medyanın sporuetkilediği görülmektedir” dedi.

Koldaş, spor gazetecisi tanımı ve nitelikleri,branşlara göre haber yazımı, haber yazımındayapılan hatalar gibi konu başlıkları ileka8lımcıları bilgilendirdi. Seminerin sonundaKTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, Nurten AvtürkKoldaş’a sunumundan dolayı bir teşekkürplake7 takdim e9.

“Spor medyayı, medya da sporu etkiliyor”

Page 31: 21 kasım 2015

H A L K I N S E S i21 Kasım 2015 Cumartesi 3 1SPOR

“Gönyeli küllerinden doğacak”

Sanlı Çoban başkanlığındakiGönyeli yöne3m kurulu,yap4ğı basın toplan4sındaileriye dönük projelerinipaylaşarak, takımın yeni teknikpatronu Ali Volkan’ı da tanı5

Soydan SAKALLI

Tarihinin en zor günlerinden geç7ğidönemde kulübe sahip çıkan Sanlı Çobanbaşkanlığındaki Gönyeli yöne7m kurulu,dün düzenlediği basın toplan8sı ile takımınbaşına ge7rdikleri teknik direktör AliVolkan’ı tanı:.

Basın toplan8sında konuşan başkan SanlıÇoban, zor dönemde taşın al8na ellerinikoyduklarını açıklarken, Gönyeli camiasını

toparlamak için harekete geç7klerini vedestek görmeye başladıklarını açıkladı.

GÖNYELİ BELEDİYESİ VEBEŞİKTAŞ’A ZİYARET14 Aralık’ta Türkiye’ye giderek Beşiktaş

kulüp başkanı Fikret Orman ile degörüşeceklerini açıklayan Sanlı Çoban,gelecek ha%a içerisinde de GönyeliBelediyesi başkanı Ahmet Yalçın Benli’yiziyaret ederek, hem destek isteyeceklerinihem de Ahmet Yalçın Benli’ye 10 numaralıGönyeli formasını hediye edeceklerinibelir9.

YILDIZLAR FUTBOL OKULU PROJESİMustafa Tuncel yöne7minde çalışan

Gönyeli alt yapısı ile Gönyeli eski futbolcusuMehmet Aşık’ın direktörlüğünü veantrenörlüğünü yap8ğı Yıldızlar FutbolOkulu’nu birleş7rme projesi hazırladıklarını

açıklayan Sanlı Çoban, bu görüşmelerin deolumlu sonuçlanacağına inandığını belir9.

TESİS ATAĞITesisleşme yönünde de atağa kalk8klarını

söyleyen Sanlı Çoban, kötü durumda olanGönyeli Stadı’nın zemininin iş adamı AhmetBaştaş’ın girişimleri ile 8rmıklanacağınısözlerine ekledi.

Gönyeli Belediyesi ve Spor Dairesiişbirliğinde Gönyeli Stadı’nın alt kısmınaantrenman sahası yapmak için hareketegeç7klerini açıklayan Sanlı Çoban,tesisleşmeye hız vereceklerini de vurguladı.

KÜÇÜKUNCULAR: ÇOBAN’INBİR TELEFONU İLE GÖREVE KOŞTUMBasın toplan8sında konuşan Erdinç

Küçükuncular ise Sanlı Çoban’ın birtelefonu ile göreve koştuğunu söyledi.

Bu ülkeden kazanan bir iş adamı olarakspora özellikle de Gönyeli Spor Kulübü’nekatkı koymaya özen gösterdiğini söyleyenErdinç Küçükuncular, Gönyeli SporKulübü’nü zor dönemden çıkaracaklarını dasözlerine ekledi.

VOLKAN: HİÇ DÜŞÜNMEDENKABUL ETTİMBasın toplan8sında konuşan teknik

direktör Ali Volkan ise kendisi için önemtaşıyan 3 kulüpten biri olan Gönyeli’dençağrı geldiğinde hiç düşünmeden bunukabul e9ğini söyledi.

Takımın bulunduğu konumun iyiolmadığını söyleyen Ali Volkan, devrearasına kadar maksimum puanları toplayıpikinci devrede daha farklı bir Gönyeliizle9receklerini sözlerine ekledi.

Esentepe kampa girdiK-PET Birinci Lig’de geç7ğimiz ha%a ilk galibiye7ni alan

Esentepe, bire bir rakiplerinden Gönyeli ile deplasmandaoynayacağı karşılaşma öncesinde, cezalı ve sakatfutbolcularından dolayı kadro sıkın8sı yaşıyor.Alt yapıdantakviyeli kadrosu ile Gönyeli karşısına çıkacak olanEsentepe’de Cemal Erdoğan başkanlığındaki yöne7m kurulu,takımı Lapta’da kampa aldı. Gönyeli – Esentepe maçını TimurErcan Bodi yönetecek.

K-Pet Süper Lig21 KASIM CUMARTESİDeğirmenlik-B.Bağcıl (İhsan Payas)Mağusa Türk Gücü – Le$e (Kerem Eran)Türk Ocağı – K.Kaymaklı(Osman Özpaşa)GAÜ Çe7nkaya – Doğan Türk Birliği (Fehim Dayı)22 KASIM PAZARBinatlı-Cihangir (Serkan Durmaz)Mormenekşe – Yenicami (Serkan Şimşek)Gençler Birliği – Y.Boğaziçi (Mehmet Malek)

K-Pet 1. Lig21 KASIM CUMARTESİ:Görneç- Baf Ülkü Yurdu (Hüseyyin Eyyüpler)Gönyeli – Esentepe (Timur Ercan Bodi)Düzkaya – Denizli (Serdar Bilgimer)Yalova – Lapta (Hasan Eriş)22 KASIM PAZARGirne Halk Evi – Gençlik Gücü (Mehmet Sezener)Göçmenköy – Dumlupınar (Irmak Emin)Karşıyaka – Hamitköy (Hakan Muhtaroğlu)

K-Pet 2. Lig21 KASIM CUMARTESİ:

Türkmenköy – Vadili (Mustafa Öztuğay)Geçitkale – Ozanköy (Utku Hamamcıoğlu)İskele Trabzon-Doğancı (Emre Öztaşlı)22 KASIM PAZARMaraş- Alsacak Yeşilova (Ali Özer)Ortaköy – Çanakkale (Ozan Kel)Tatlısu – Boğaziçi (Evren Karademir)

Karşıyaka’da Tufankadro dışı

Tarihinde ilk kez mücadele e9ği K-PET Birinci Lig’de geriyekalan 8 ha%ada inişli – çıkışlı bir grafik çizen Karşıyaka’da,Yusuf Gagari başkanlığındaki yöne7m kurulu, kadro dışı cezasıkararı aldı.Sezon başında transfer edilen Tufan Gençay, takımarkadaşları ile tar8ş8ğı için Karşıyaka yöne7m kurulutara#ndan kadro dışı bırakıldı.Karşıyaka yarın kendi evindeHakan Muhtaroğlu’nun yöneteceği maçta Hamitköy ilekarşılaşacak.

LTB, borcundan dolayı Gençlik Gücü kulüp lokalinin kapısını mühürlediGençlik Gücü’nde, Suma

Zafer başkanlığındaki yöne7mkurulunun başarılıçalışmalarına rağmengeçmişten kalan sorunlar,kulübün başını ağrıtmayadevam ediyor.Le$oşa TürkBelediyesi, Gençlik Gücü kulüplokalinin kapısını mühürleyipkapa:. Gençlik Gücü kulüplokalinin, Le$oşa TürkBelediyesi’ne olan borcundandolayı kapıya kilit vurulurken,sadece soyunma odası açıktutuldu.Le$oşa TürkBelediyesi’nin, Gençlik Gücükulüp lokalinin kapısınımühürleyeceği konusundakihaber, aylar önce gazetemizdeyayınlanmış8.Gençlik Gücütakımı yarın lig lideri GirneHalk Evi ile Girne’de çok zorlubir maça çıkacak.

GG’ye kilit vuruldu

Küçükuncular:Futbolcularımızasürprizlerimiz olacak

Gönyeli’de Sanlı Çoban başkanlığındaki yöne7m kurulundaasbaşkan olarak görev alan Erdinç Küçükuncular, bugünküEsentepe maçı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.ErdinçKüçükuncular’ın açıklamaları şöyle: “Göreve geldikten sonraoynadığımız ilk maçı kazanmak hem bizleri hem defutbolcularımızı oldukça sevindirip mo7ve e9.Bugünoynayacağımız Esentepe maçına da takımımız, teknikdirektörümüz Ali Volkan yöne7minde iyi hazırlandı.Futbolcularımıza da o kazanma inancı geldi. Esentepe maçınıkazandığımız takdirde futbolcularımıza özel sürprizlerimizolacak. Ameliyat olacak olan Zeka ve Veli’nin olmayacağımaçta Ulaş’ın durumu da maç saa7nde belli olacak8r.”

K-Pet Futbol Ligleri 9 haftamaç programı ve hakemleri

Page 32: 21 kasım 2015

Sayfa31’de

Kurucusu : Dr. Fazıl KÜÇÜKSahibi : Halkın Sesi Ltd.

Yayın Yönetmeni : Ali FAHRİOĞLUHaber Müdürü : İbrahim DALOĞLU

Görsel Yönetmen : Ayşe PEHLİVAN

Adres: 172 Girne Cad. Lefkoþa. Tel: 228 56 45 - 227 31 41. Faks: 227 26 12. PK: 339. Tel: 233 55 71E.Posta: [email protected] reklam için: [email protected] Halkýn Sesi ihbar hattý: 0533 827 11 11

www.halkspor.com UEFA, inceleme başla,ğıFenerbahçe Kulübü'nünAvrupa kupası gelirlerinigeçici olarak dondurdu.UEFA, Finansal Fair-Playkapsamında gelir-gidertablolarında düzensizliktespit e+ği gerekçesiylesarı-lacivertli ekibigörüşmeye çağırmış*. Buarada UEFA, incelemebaşla,ğı TrabzonsporKulübü'nün de, Avrupakupası gelirlerini geçiciolarak dondurdu

K-PET Süper Lig’de zorgünlerden geçen Cihangir’de,sakat futbolculara bir yenisinindaha eklenmesi moralleribozdu.

Yarın Serkan Durmaz’ınyöneteceği maçta GüzelyurtZafer Stadı’nda lider Binatlı’yakonuk olacak olan Cihangir’de,sakat olan Seyhan ileYannick’e, golcü Amadou’nunda sakatlığı eklendi.Amadou’nun, Binatlı maçındaoynayıp oynamayacağı maçsaa)ndeki durumuna görebelli olacak.

Bu arada Seyhan veYannick’in, iki ha�a sonraoynayacak duruma gelmesibeklenirken, kadro sıkın*sınında azalması bekleniyor.

Cihangir’deAmadou şoku

Başkan Sanlı Çoban, zordönemde taşın al%naellerini koyduklarınıaçıklarken, Gönyelicamiasını toparlamak içinharekete geç$klerini vedestek görmeyebaşladıklarını açıklayarak“Gönyeli küllerindendoğacak” dedi

Gönyeli yöne$mi olarakfinansal destek için BeşiktaşKulüp Başkanı Orman ileGöneli Belediye BaşkanıBenli ile görüşeceklerinisöyleyen Çoban, alt yapıyıcanlandırarak, tesisleşmeyehız vereceklerini vurguladı

“GONYELiKULLERiNDENDOGACAK”

LTB,borcundan

dolayı Gençlik

Gücü kulüp

lokalinin kapısını

mühürledi

GG’ye kilit vuruldu

UEFA’dan şok karar

Sanlı Çoban başkanlığındakiGönyeli yöne$m kurulu, yap%ğı

basın toplan%sında ileriyedönük projelerini paylaşarak,

takımın yeni teknik patronu AliVolkan’ı da tanı&

31>>

29>>