Top Banner
1 2016. JANUÁR ‒ MÁJUS 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18. PUSKIN
16

2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

Jul 24, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

12016. JANUÁR ‒ MÁJUS1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

PUSKIN

Page 2: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

2

2016-BAN IS KLASSZ HELY A KUCKÓ!

Vannak olyan jó dolgok, melyekre mindig számíthatunk. Mi abban reménykedünk, hogy a Puskin Kuckó is ilyen biztos pont a családoknak: a hétköznapi nagy hajtás után ezek a szombatok és vasárnapok értékes, vidám kikapcsolódást nyújtanak – ahogy mondani szoktuk –, a legkisebbeknek, a kicsivel nagyobbaknak és persze a szülőknek és nagyszülőknek egyaránt. Hatalmas örömmel tölt el minket, hogy egyre többen fedezik fel a Kuckó programjait, melyek között klasszikus gyermekfilmeket éppúgy találhatnak, mint bábelőadásokat, zenés-verses színházat és remek koncerteket. Sőt, a visszajelzések alapján úgy tűnik, a fővárosi családoknak igazi kedvence lett a Puskin Kuckó, amire mi rettenően büszkék vagyunk.

Csakúgy, mint eddig, aktuális szezonunk második félévének kínálatát is úgy állítottuk össze, hogy a lehető legizgal-masabb választék várja a kuckósokat: természetesen folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítünk klasszikus mesefilmeket. Ismét vendégül láthatjuk az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátain-kat, mint például Gryllus Vilmos, a Kaláka vagy a Nefelejcs és Fabula bábszínház. De tavasszal két, a Kuckóban eddig még nem szerepelt társulatot is köszönthetünk: a Magyar Mesezenekar Ebengubák című műsorát hozza el hozzánk, az Aranyszamár Színház pedig Csukás István közkedvelt Pom Pom történeit meséli el.

Kezdjük együtt az új évet és köszöntsük együtt a tavaszt! Várunk minden új és visszajáró kuckóst nagy szeretettel!

Budapest Film Zrt.

MINDIG JÓ HELY!PUSKIN

Page 3: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

3

ZENE

GRYLLUS VILMOSMASZKABÁL

január 31., vasárnap 10.00, 12.00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig Gryllus Vilmost látjuk vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel.

Bál, bál, maszkabál!Minden jelmez készen áll,szól a nóta, messze száll:Áll a bál, áll a bál,áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!Tarka-barka sapka, sál,málnaszörp és szalmaszál:Áll a bál, áll a bál,áll a fényes maszkabál!

Bál, bál, maszkabál!Julcsi, Panka, Pista, Pálkarja, lába táncra áll:Áll a bál, áll a bál,áll a fényes maszkabál!

Előadó: Gryllus Vilmos

Fotó: Őry Dániel

Page 4: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

4

ZENE

KALÁKANÁLATOK LAKNAK-E ÁLLATOK? február 21., vasárnap 10.00

Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával: Nálatok laknak-e állatok? Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes ezt a régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.

Kányádi Sándor, Weöres Sán-dor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások ver-seiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megis-merhetik a Kaláka hangszereit is.

Zenészek:

Becze GáborGryllus DánielRadványi Balázs

Fotó: Raffay Zsófi

Page 5: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

5

ZENE

KOLOMPOSFURULYÁS PALKÓ

február 28., vasárnap 10.00

Dramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében. /A juhait elvesztő pásztor, vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása./

Barna György – hegedű, gitár Nagy Zoltán – tambura , mese Szántai Levente – harmonika, játék Timár Sándor – brácsa Végh Gábor – nagybőgő

Page 6: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

6

BUGAJAKAB ÉS MESEZENEKARA EBENGUBÁK március 13., vasárnap 10.00

ZENE Kik ezek az Ebengubák? Honnan jöttek? Hol élnek? Egy címzetes erdélyi kopó nyomoz az ügyben és a végén a magyar vizsla

lesz, ki kiszagolja, majd minden(ki)derül!

A BÁBKONCERT produkció a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát, mely nagy sikert arat a gyermekek és szüleik körében. Magával ragadó előadásmódjukat átszövi az állandóan jelen lévő zenei és színpadi humor, mely egyúttal könnyen emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót.

Főszerepben a magyar kutyafajták, Bugajakab és Mesezenekara.

Page 7: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

7

RADVÁNYI BALÁZS ÉS VARRÓ DÁNIELAKINEK A KEDVE DALOS

április 3., vasárnap 10.00

Varró Dániel József Attila-díjas költő gyerekekkel való találkozásáról elmondható, hogy mesélőssé, játékossá, s a gyerekeket is bevonva, színházivá növi ki magát az, ahogyan verseit elmondja, felolvassa, vagy inkább azt mondhatnánk, átadja. Ehhez a Puskin mozi atmoszférája a nagyfüggönnyel, előtte a pódiummal, a 225 fős nézőtér ihletett környezetet teremt. Az előadás kellékei közt előkelő helyet foglalnak el a hangszerek. Varró Dániel „mozi-színházának” zenei partnere Radványi Balázs a Kaláka együttesből ismert Kossuth-díjas dalnok, aki a Varró-versek megzenésítései mellett, más mai költők, valamint klasszikusok gyermekeknek szóló verseiből nyújt zenei aláfestést, kiegészítést.

Előadók: Radványi Balázs Varró Dániel

ZENEVERS

Fotó: Szilágyi Nóra

Page 8: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

8

KOLOMPOS EGYSZER EGY KIRÁLYFI április 10., vasárnap 10.00

Az “Egyszer egy királyfi mit gondolt magában...” ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel /óvó nénik, tanító nénik, anyukák/, sok humorral és erkölcsi tanulsággal: a szeretet és a hűség többet ér, mint a pénz és a hatalom.

Barna György – hegedű, gitár Nagy Zoltán – tambura , mese Szántai Levente – harmonika, játék Timár Sándor – brácsa Végh Gábor – nagybőgő

ZENE

Page 9: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

9

ARANYSZAMÁR SZÍNHÁZPOM POM MESÉI

április 17., vasárnap 10.00 Csukás István – Csík Csaba – Bor Viktor

Óvodásokhoz, kisiskolásokhoz és felnőttekhez egyaránt szól Csukás István meséje, ezúttal bábokkal, élőszereplőkkel és sok-sok zenével 50 percben.

Ki ne ismerné Pom Pomot és barátait, Órarugógerincű Felpattanót, Festéktüsszentő Hapci Benőt, Madárvédő Golyókapkodót, Radírpókot, vagy épp a szeretetreméltó, kerekded Gombóc Artúrt! Azt viszont kevesen tudják, hogy egy kövér madár is lehet szerelmes, vagy, hogy milyen gonoszságokra vetemedhet egy megátalkodott Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél? Szerencsére Pom Pom mindig ott terem, ahol szükség van rá, és a problémák varázslatos módon megoldódnak körülötte. Humoros és tanulságos történet barátságról, önbecsülésről és arról, hogy igazából mindannyiunk-ban rejlik valamilyen egyedülálló képesség, ám boldogok csak akkor leszünk, ha megtanuljuk azt mások hasznára fordítani.

Szereplők:

Baranyai Anita: Festéktüsszentő Hapci Benő, Priszcilla, Órarugógerincű Felpattanó, Madárkereskedő

Krista Anita: Pom Pom, Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél

Érsek-Csanádi Gyöngyi:Gombóc Artúr, Madárvédő Golyókapkodó, Radírpók, Rendőr

SZÍN

HÁZ

Page 10: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

10

ZENE

GRYLLUS VILMOS BICIKLIZOS DALOK május 8., vasárnap 10.00, 12.00

Egy szép nyári reggelen biciklizni in dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta:

– Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott:

„Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…”

Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született. Arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes sze-der, és milyen a csípős csalán. Utunkat állta egy sorompó, eláztatott minket egy nyári zápor, énekelt nekünk a sárgarigó és a fülemüle.

Erre a kirándulásra hívok most mindenkit. Tartsatok velünk!

Előadó: Gryllus Vilmos

Fotó: Őry Dániel

ÚÚ

Page 11: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

11

NEFELEJCS BÁBSZÍNHÁZ

FABULA BÁBSZÍNHÁZ

Rémusz bácsi meséi március 6., vasárnap 10.00

Marék Veronika – Erdélyi Erika

Kippkopp és a téli hónapok január 10., vasárnap 10.00

Kippkopp a hóban január 17., vasárnap 10.00

Kippkopp és Tipptopp február 14., vasárnap 10.00

Kippkopp és a tavaszi hónapok május 1., vasárnap 10.00

Kippkopp és a kipikopik május 15., vasárnap 10.00

Brumi és a téli álom február 7., vasárnap 10.00

Mazsola március 20., vasárnap 10.00

Mazsola és Tádé április 24., vasárnap 10.00

BÁBSZÍN

HÁZ

Page 12: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

12

LEGKISEBBEK MOZIJA

január 2., szombat 10.00 január 3., vasárnap 10.00Téli meseválogatás (0) színes, magyar rajzfilm- és bábfilmsorozat válogatás

január 9., vasárnap 10.00Bogyó és Babóca – 13 mese (0) színes, magyar rajzfilmsorozat, 2010

január 16., szombat 10:00 április 9., szombat 10:00Pom Pom meséi (0) színes, magyar rajzfilmsorozat, 1980

január 23., szombat 10:00 április 16., szombat 10:00 A tenger dala (6) színes, dán-belga-luxemburgi-francia-ír animációs film, 93 perc, 2014

január 24., vasárnap 10.00 május 14., szombat 10.00

Süsü, a sárkány kalandjai (0)színes, magyar bábfilmsorozat, 1977

FILM

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

Page 13: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

13

LEGKISEBBEK MOZIJA

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

LEGKISEBBEK MOZIJA

FIL

M

január 30., szombat 10.00 április 23., szombat 10.00 Mazsola és Tádé (0)színes, magyar bábfilmsorozat, 1972

február 6., szombat 10.00A palacsintás király (0) színes, magyar mesejáték, 103 perc, 1973

február 13., szombat 10.00Három szabó legények (0)színes, magyar mesejáték, 84 perc, 1982

február 20., szombat 10.00Az erdo kapitánya (0)színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1990

február 27., szombat 10.00 május 21., szombat 10.00

Süni és barátai (0) színes, magyar bábfilmsorozat, 60 perc, 1995

ÚÚ

Page 14: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

14

LEGKISEBBEK MOZIJA FIL

M

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

március 5., szombat 10.00

Tavaszi meseválogatás (0) színes, magyar rajzfilm- és bábfilmsorozat válogatás

március 12., szombat 10.00

Bogyó és Babóca – 13 új mese (0) színes, magyar rajzfilmsorozat, 2011

március 19., szombat 10.00

A csodálatos nyúlcipo (0)színes, magyar bábfilm, 41 perc, 1987

március 26., szombat 10.00 március 27., vasárnap 10.00

Húsvéti meseválogatás (0)színes, magyar rajzfilm- és bábfilmsorozat válogatás

április 30., szombat 10.00

Gréti – Egy kutya feljegyzései (0)magyar rajzfilm, 77 perc, 1986

ÚÚ

Page 15: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

15

FILM

(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

LEGKISEBBEK MOZIJA

május 7., szombat 10.00

Ágacska (0)

színes, magyar mesejáték, 90 perc, 1984

május 22., vasárnap 10.00

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak (0)

színes, magyar rajzfilmsorozat, 2014

május 28., szombat 10.00

Vackor az elso bében (0) színes, magyar rajzfilmsorozat, 1985

május 29., vasárnap 10.00

Nyári meseválogatás (0)

színes, magyar rajzfilm- és bábfilmsorozat válogatás

ÚÚ

Page 16: 2015/2016. II. félév Puskin Kuckó

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!(0) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) Hat éven aluliak számára nem ajánlott

I. 2. Legkisebbek mozija Téli meseválogatás (0) mesefilm

I. 3. Legkisebbek mozija Téli meseválogatás (0) mesefilm

I. 9. Legkisebbek mozija Bogyó és Babóca 13 mese (0) rajzfilmsorozat

I. 10. Nefelejcs Bábszínház Kippkopp és a téli hónapok bábszínház

I. 16. Legkisebbek mozija Pom pom meséi (0) rajzfilmsorozat

I. 17. Nefelejcs Bábszínház Kippkopp a hóban bábszínház

I. 23. Legkisebbek mozija A tenger dala (6) animációs film

I. 24. Legkisebbek mozija Süsü, a sárkány kalandjai (0) bábfilmsorozat

I. 30. Legkisebbek mozija Mazsola és Tádé (0) bábfilmsorozat

I. 31. Gryllus Vilmos Maszkabál koncert

II. 6. Legkisebbek mozija A palacsintás király (0) mesejáték

II. 7. Fabula Bábszínház Brumi és a téli álom bábszínház

II. 13. Legkisebbek mozija Három szabó legények (0) mesejáték

II. 14. Nefelejcs Bábszínház Kippkopp és Tipptopp bábszínház

II. 20. Legkisebbek mozija Az erdő kapitánya (0) rajzfilm

II. 21. Kaláka Nálatok laknak-e állatok? koncert

II. 27. Legkisebbek mozija Süni és barátai (0) bábfilmsorozat

II. 28. Kolompos Furulyás Palkó koncert

III. 5. Legkisebbek mozija Tavaszi meseválogatás (0) mesefilm

III. 6. Nefelejcs Bábszínház Rémusz bácsi meséi bábszínház

III. 12. Legkisebbek mozija Bogyó és Babóca13 új mese (0) rajzfilmsorozat

III. 13. Bugajakab és Mesezenekara Ebengubák bábkoncert

BUD

AVÁR

I Ö

NK

OR

MÁN

YZAT

EMBE

RI E

RŐFO

RR

ÁSO

K

MIN

ISZ

TÉR

IUM

ABU

DAV

ÁRI

ÖN

KO

RM

ÁNYZ

ATEM

BER

I ERŐ

FOR

RÁS

OK

M

INIS

ZT

ÉRIU

MA

III. 19. Legkisebbek mozija A csodálatos nyúlcipő (0) bábfilm

III. 20. Fabula Bábszínház Mazsola bábszínház

III. 26. Legkisebbek mozija Húsvéti válogatás (0) mesefilm

III. 27. Legkisebbek mozija Húsvéti válogatás (0) mesefilm

IV. 2. Legkisebbek mozija Süni és barátai (0) bábfilmsorozat

IV. 3. Radványi Balázs és Varró Dániel Akinek a kedve dalos verses koncert

IV. 9. Legkisebbek mozija Pom pom meséi (0) rajzfilmsorozat

IV. 10. Kolompos Egyszer egy királyfi koncert

IV. 16. Legkisebbek mozija A tenger dala (6) animációs film

IV. 17. Aranyszamár Színház Pom pom meséi rajzfilmsorozat

IV. 23. Legkisebbek mozija Mazsola és Tádé (0) bábfilmsorozat

IV. 24. Fabula Bábszínház Mazsola és Tádé bábszínház

IV. 30. Legkisebbek mozija Gréti Egy kutya feljegyzései (0) rajzfilm

V. 1. Nefelejcs Bábszínház Kippkopp és a tavaszi hónapok bábszínház

V. 7. Legkisebbek mozija Ágacska (0) mesejáték

V. 8. Gryllus Vilmos Biciklizős dalok koncert

V. 14. Legkisebbek mozija Süsü, a sárkány kalandjai (0) bábfilmsorozat

V. 15. Nefelejcs Bábszínház Kippkopp és a kipikopik bábszínház

V. 21. Legkisebbek mozija Süni és barátai (0) bábfilmsorozat

V. 22. Legkisebbek mozija Bogyó és Babóca 3. Játszótársak (0) rajzfilmsorozat

V. 28. Legkisebbek mozija Vackor az első bében (0) rajzfilmsorozat

V. 29. Legkisebbek mozija Nyári meseválogatás (0) mesefilm