Top Banner
GLOPPEN FRIIDRETTSLAG - GLOPPEN KOMMUNE - DESEMBER 2014 er generalsponsor for GFIL Foto: Jon Arne Pedersen Desemberstemning på Byrkjelo mot Eggenipa Dette biletet er frå kalenderen for 2014. Men kalenderen for 2015 er like fin og høver godt som julepresang. I dette nummeret har vi også ein stor biletkavalkade og mykje godt stoff elles. Gloppen-kalenderen INFORMASJON
16

2014 gloptimisten, desember

Apr 07, 2016

Download

Documents

Birgith Roset

Her kan du kose deg med friidrettsrelaterte saker frå Gloppen. Ynskjer alle ei god jul og eit godt nytt år!
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 2014 gloptimisten, desember

GLOPPEN FRIIDRETTSLAG - GLOPPEN KOMMUNE - DESEMBER 2014

er generalsponsor for GFIL

Foto: Jon Arne PedersenDesemberstemning på Byrkjelo mot Eggenipa

Dette biletet er frå kalenderen for 2014. Men kalenderen for 2015 er like fin og høver godt somjulepresang. I dette nummeret har vi også ein stor biletkavalkade og mykje godt stoff elles.

Gloppen-kalenderen

INFORMASJON

Page 2: 2014 gloptimisten, desember

Gloptimisten - DESEMBER 20142

Gloptimisten er lagsbladfor Gloppen Fri idrettslag(GFIL) skipa i 1990 avmoder laga STIL, Brodd,Fj/V, Hyen og BBIL.GFIL driv junior, seniorog veteran fri idrett iGloppen.

Bladet kjem ut til allehusstandar i ko mmunentre gonger i året.

Redaktør Dag Fosstvedt

Lagskontor i Øvrevegen 10Tlf. 57 86 67 75 e-post : [email protected]

Nettredaktør heimeside Nils Ove Roset www.gfil.no

Bankkonto:3710.07.06130

Leiarenhar ordet

Treningstider2014/2015Oppstart måndag 13.10.

MANDAG 17-19Kast+StyrkeLoggane/Rygg skuleIntervall i Bukta 19.30-21Frå 27.10 i barkeløypa i Åsen

TYSDAG 18-1930Løpsøkt sprint UteøktOppmøte ved Firdahallen

ONSDAG 1515-1630Langtur/Kortintervall Løping på vegane i Bukta

Oppmøte ved 17-19 FirdahallenKast i kastburet i Firdahallen + Styrke

TORSDAG 19-21 Stor fellestreninghopp/løp/kast for den somer født i 2002 og eldre

FREDAG 07-08 Basistrening Oppmøte FirdahallenKast+Styrke 17-19Loggane/Rygg skule

Presis oppmøte ! Godt kledde – lue og vottar er eit krav i dårlegver. Ha ete i god tid så einikkje stiller svolten på trening. Ha drikke og ein iten matabete i baggen tiletter treninga.

SandaneTelefon 57 88 46 00

Trivsel med friidrett!Det er svært oppløftande å vere friidrettsleiar!Sidan dette er frivilleg så er det naturlegvis einforutsetning at det er kjekt og motiverande. Elles hadde ein garantert ikkje orka så mykjearbeid. Vi som er leiarar og trenarar ynskjerdet aller beste for utøvarar, foreldre og klubben.

Gfil er ein solid klubb som har tatt friidretts -tradisjonane vidare i Gloppen. Gjennom snart25 år (februar 2015) har klubben stått for utallige friidrettsopplevingar og over 100 Nm-medaljer til Gloppen. Dette hadde vore uråd åfå til om ikkje vi hadde hatt den grunnleggandefriidrettsinteressa rundt om i moderlaga. Vi hari dag 5 fleiridrettslag rundt om i grendene. Einstyrke vil vi hevde!

Det er utruleg kjekt å vere leiar og trenar rundtpå stevner i sesongen. Om det er ungdoms -stevner eller jr/sen stevner så er vi ein samlatropp og har felleskapet. Alle ser at friidretts -familien i Gloppen må arbeide saman om viskal fortsette å ha slike trenings og konkur -ransetilbod som vi har i dag. Det gjer seg ikkjesjølv. Vi har alle eit ansvar for å lære opp ung-domen til å søke mot felleskapet og lære deiopp til å dra lasset ilag. Vi har ein fantastiskgjeng med ungdomar som no er i ferd med åbli ”vaksne” både i alder og idrett. Dei har lærtav dei etablerte og veit at det må gjerast dug-nad både med kalendarsalg og friidrettskule forat dei skal få muligheten til å utvikle seg bådepå treningsleirar og konkurransar.

Vi gledar oss til å ta fatt på nye sesongar medflotte friidrettsopplevingar.

God jul og godt nyttår!

B I L S E N T E R

www.gloppenfil.noGloppen Fil har hatt ny heimeside sidan midtsom-mars 2014. Ny løysing frå ny heimesideleverandørtil idretten har gjort nettsidene mykje kjekkare åarbeide med. Enkelt å bruke og god kvalitet påproduktet. Vi arbeider kontinuerleg med å leggeinn nyttig informasjon og nyhende. Under meister-skapa i sommar vart heimesida brukt flittig av media rundt om. Resultata og bilder var onlineumiddelbart etter at konkurransen var ferdig. Medmobilt breiband og nettbrett kunne GFIL vere eitgodt steg foran. Når ein i tillegg har Facebook sidesom direkte linka heimesida så vart nedslagsfeltetutruleg bra. Sponsorane so fornøgde !

Fellestrening i julaLaurdag 3 juledag(27 des) klokka1600 vert det fellestrening i Triv-selshallen. Ballspel – løp-hopp ogkast. Hans Jørgen Sande varteropp med grunntrening på sluttenav økta. Velkomne. Frå og med26 desember og over nyår vil tre-ningane gå nesten som vanleg.Viktig å følge ned på nettsida. Denvil vere oppdatert om der er for-andringar på treningstider.

Thomas Mardal, satsar på diskos-kravet til Jr.EM U20 i juli nestesommar. Kravet er 53,80m med1,75kg diskos. Med ein skadefritreningssesong håpar vi å ha hanmed i sitt første internasjonalemeisterskap. Em går i Eskilstuna

16-19 juli. Det blir spennande må-nader framover.

Jr.-EM U20 i Eskilstuna

God avtaleom trenings -tiderEtter gjennomgang avGfil sine behov for treningstider har vikjeme til ei god avtalemed Trivselshallen.

Klokka 1700 starta vi med opp-varming ute i området rundt Triv-selshallen. Fotocellemåling på12x60m , god kastøkt, høgdehoppog avslutta med 30 min basis. Storaktivitet i Trivselshallen ! Sværtgode resultat på sprinten . Som bil-da syner var det stor stemning iStilstova etter trening. Over 30 ak-tive, trenarar og foreldre var samlatil middag. Gloppen hotell hadde

laga kjempegod kjøtgryte. Godekaker til dessert lett krydra medfilm frå treningsleir, friidrettskuleog Loggane stadion. Jon Ravnestadhadde funne filmsnuttar frå nokreår tilbake då landslagsgutane varsmåguta. Kjekt ! Flott at så mangedeltok både på trening og med til-rettelegging. Kjempeinnsats på alleplan!

Svært vellukka samling

Fylkes -kommunalemidlar til toppidrettEr tildelt Hafstad Vgs, SogndalVgs og Stryn Vgs – det betyr eks-tra status for volleyball, fotball ogskiskyting. Her skulle Gloppen ogFirda Vgs vore inne med ekdtra-midlar til friidretten. Noko for poli-tikarane å ta fatt i?!

Page 3: 2014 gloptimisten, desember

Gloptimisten - DESEMBER 2014 3

Et vellykket samarbeid ellerhvordan bli en god sleggekasterI gamle dager var TIF Viking i Ber-gen en fryktet klubb. Nest etterGular, var det Viking som haddede fleste og beste seniorene i Ber-gen. Men Viking hadde flest kas-tere og disse hadde vi hørt drevmed vekttrening ! Og de så slik utogså ! Store og kraftige møtte videm rundt omkring på friidretts-stevner. Noen av de snakket kraftigsognamål og slengte enten kuleneller diskosen så langt avgårde atvi knapt nok turde bevege oss innpå indre bane ! Vi spjælinger prøv-de bare å komme oss rundt banenså fort som mulig og det var bareså vidt vi våget å bestige premie-pallen på indre bane, de få gang-ene vi slapp til der.

Og det er her Jørund Årdalkommer inn i bildet, for han var enav «de» !

Respekten var ikke blitt mindreetter som årene gikk og kraftkarendukket opp som trener for ungekastere, som imponerte oss byfolk.Selv holdt vi på ute på Laksevågsi-den og prøvde etter beste evne åskjønne hva som var foran og bakpå en slegge. Men vi byfolk er in-telligente personer og etter myegrubling skjønte vi det.

Og da sto vi der, med to ungelovende sleggekastere og lurte fæltpå hva vi nå skulle gjøre !

Under Bergenslekene på Fanastadion, september 2010, tar vimot til oss og lurer på om ikkekasttreneren kunne tenke seg åkomme med noen kommentarerom våre håpefulle ? «Jau da, berrekom med dei» var den umiddel-bare beskjeden. Noen stolte forel-dre skjøv de unge fortest mulig inni ringen og med stolte miner . bareventet på rosen ! Vel vel, det vartydelig at her måtte det likevel gjø-res en jobb med teknikken. Ogdermed var det gjort, første reisetil Loggane ble avtalt !

I Oktober 2010 tok vi lande-veien fatt og med NAF sin kartbokoppslått på fanget, følte vi oss tryg-ge. Ukjente landområder skulleinntas og overnatting var bestilt påGloppen camping. Sandane sen-trum ble funnet etter noen timer,men så var det stopp. Heldigvis vir-ket telefonen også i den kommu-

nen, og Jørund ble tilkalt. Han losetoss trygt frem til kastbanen og vikunne begynne !

Dette var starten på et samar-beid som vi Laksevåg setter storpris på. For både Beatrice og Joa-chim sin del, har det vært avgjø-rende for deres resultater så langt.Joachim har Gull, Sølv og Bronsefra UM og er tatt ut på rekrutt-landslaget. Beatrice med sine al-dersrekorder og utallige Gull fraUM og internasjonal deltakelse.Helt siden 2010 har vi reist medjevne mellomrom til Sandane, i til-legg til etterhvert samlinger også iOslo.

Alle, både trenere og utøvere,kjenner til at det går tungt av og tilmed trening og stevner. Motgang-en er absolutt tilstede og rådvillhe-ten er til å ta og føle på. Så stårman der som trener og ikke vethverken ut eller inn. Da er løsning-en nærliggende, en telefon til Jø-rund og neste tur til Loggane bliravtalt. Det er med forundring mani ettertid og litt på avstand kan re-gistrere forandringen hos (trenerog) utøverne. Skuldrene senkes oghumøret er plutselig på topp igjen.Allerede etter første kastet kom-mer høylytt beskjed fra Jørund,«Neida, ikkje noke gale med Be-atrice ! «. Smilet kommer fram oglatteren høres etter hvert litt forsik-tig fra byfolkene. Neste beskjed erklar :»No kjem Joachim i eit perse-kast» ! Utrolig nok, det er ofte detsom skjer !!

Etter hvert har vi på disse rei-sene også tatt med oss noen lø-pere. Pinsehelgen 2013 var førstegang vi var der flere dager, ogsåmed noen løpere. Flott vær lageten ramme rundt disse dagene, somble en opplevelse. Løpeturer påfjellet med Nils Ove, kasttrening,Sandvolleyball, grilling, bading ogsosialt samvær. Årets pinsetur varintet unntak. Selv Christian SteenOrbekk, var fornøyd med topptu-ren sin til 1200moh, der selv NilsOve måtte slite for å holde følge !

Basisøktene til Nils Ove er aller-ede blitt en legende. Når byguttaskal skremme noen med harde tre-ninger, blir basisøktene trekt frem.Med et smil om munnen er det

ikke måte på hvor harde disse øk-tene er. Når neste tur til Sandaneer avtalt, er likevel første spørsmål«Sant vi skal ha basisøkt med Nils

Ove? « En bedre attest kan velneppe gis.

Helt fra første tur er vi blitt in-kludert og blitt tatt svært godt

imot. De eneste gangene vi ikke fårkomme, er når Jørund er opptattmed Bridgespilling. Hos Jørund erdet åpent hus med en bevertningman kanskje kun får hos lensman-nen ! Marit (eller Jørund) diskeropp med grøt, kaker og det man el-lers måtte ha lyst på.

Nils Ove og Birgit er det ogsågod grunn til å nevne. Det er etterhvert blitt en (god ?) tradisjon at Jo-achim og Sondre tar en liten uke iAugust i Sandane, med innkvarte-ring hos dem. Mye trening, litt job-bing og et miljø som utøverne tri-ves veldig godt i.

Laksevåg ønsker å takke Glop-penmiljøet for velvilligheten oggjestfriheten. Det har vært av av-gjørende betyding både for trenerog utøvere.Vi vet at vi ikke villevært der vi er, uten dette samar-beidet !

Lykke til i neste sesong.

MvhLaksevåg - Friidrett

Lokalbefolkningen kom med høylytte kommentarer om byfolkenesom virret rundt på den karrigegrusbanen.

Jørund og Beatrice studerer detaljer før ny teknikk innlæres.

Jørund, Beatrice, Joachim og Torbjørn etter en god kastøkt.

Page 4: 2014 gloptimisten, desember

4 Gloptimisten - DESEMBER 2014

Arbeidet med Jr. NM på Byrkjelo14.-16. august er godt i gang ogdet meste av hovudkomiteen er påplass:Leiar – Rolf Kjetil EggeNestleiar – Jørund ÅrdalStemneleiar – Knut LundeSekretær – Narve HeggheimKasserar – Sissel Eide ReedSal/servering – Arve MyklebustYtre bane – Roger HjelleGloppen kommune – Jan Kjetil ØygardRepr. BBIL – Reidar MoldestadRepr. GFIL – Nils Ove RosetRepresentantar for BBIL og GFILhar ingen pålagde oppgåver, menhar møterett i HK om dette er øn-skjeleg.

I tillegg har vi følgjande funksjo-nar som er i arbeid:Sponsor – Knut FolkestadWeb – Vegar SårheimStemneregi – Sander Heggheim

Byggjer vidare på NM2011Med tanke på tal deltakarar erstorleiken på arrangementet pånivå med Hovud-NM. Det er ventakring 500 utøvarar fordelt på deito klassane Jr. 19 og Jr. 22. Sliksett er det eit stort stemne og logis-tikken på både indre og ytre banevert lagt opp etter same mal somunder NM i 2011. Dette gjeld også

matsal, det vert sett opp eige teltmed servering av ulike middags-rettar i tillegg til vanleg oppleggmed sveler og påsmurte baguettar.

PublikumPublikum vert det nok mindre avpå Jr. NM, men det er ofte fleireforeldre, søsken og lagleiarar somfølgjer utøvarane på eit Jr. NM,noko som bidreg positivt. I tilleggvert det gratis inngang og parke-ring, dette kombinert med mangesterke lokale utøvarar frå heileSogn og Fjordane, håpar vi vil bi-dra positivt med tanke på besøk påstadion.

Oppgradering av stadionDet er ikkje planlagt noko størreoppgradering av Byrkjelo stadion iforbindelse med Jr. NM. Det skal

støypast fast dekke kring kastring-ane, samt under høgdematta. Dettegjer underlaget stabilt, i tillegg til atdet vert reinare. Så er det planlagtei ny oppvarmingsløype på nedsi-da/baksida av stadion, som vil gåfrå stadionbygget, bak tribuna oginn mot elva. Dette arbeidet skulleetter planen vore oppstarta i haust,men vert truleg ikkje før på vårpar-ten.

Det må også investerast i nymatte til stavhopp, då denne erbåde utdatert og utslitt.

Heimeside og webTVI samarbeid med VegarSårheim/reedesign er det utarbei-da heimeside for Jr. NM, dennefinn ein på www.byrkjelo2015.no.Her vil vi oppdatere med informa-sjon framover, den blir spesielt vik-

tig når vi nærmar oss påmeldingog ikkje minst sjølve stemneda-gane. Under stemnet blir den brukttil resultatservice og ikkje minst di-rektesending frå stadion i 3 dagarpå eigenprodusert webTV. Jr. NMhar også eiga Facebookside for deisom ønskjer å følgje med på opp-dateringar og informasjon.

Jr. NM 2015Rolf Kjetil Egge

2015 går mot slutten og det er tidfor å sjå tilbake på friidretts- sesongen.

Det har, på mange områdervore ein svært god sesong. På an-dre områder har vi eit «stykkeveg» å gå, før vi kan vere nøgde.

Våren starta med stafettar i Ol-den og i Breim. På Oldenstafettengjorde både gute- og jentelaget detgodt, med 3 plass til begge laga.Særleg jentelaget har grunn til åvere godt nøgde her.

På Breimstafetten, som harlangt fleire og lengre etappar, had-de vi og målsetting om bra plasse-ringar. Jentelaget kom inn på einhederleg 6. plass. Gutelaget gjordeher sine saker framifrå, og vannheile stafetten. Det er første gongat BBIL har vunne Breimstafettensidan guteklassa vart oppretta. Einkjempeinnsats av heile laget, ogdet var store jubelsener både blantpublikum og utøvarar då TommyFlølo gjekk først over mål, etter einfantastisk siste etappe.

Det var faktisk enkelte som varredd for at ein svært engasjertleiar, ikkje tålte påkjenninga medsigeren (men det gjekk heldigvisbra. Red anm.)

BANESESONGENMange av vår utøvarar har deltekepå stemner rundt om i fylket, ognokre få på stemner utanfor kret-sen. På Sparebankleikane haddevi i år heile 16 utøvarar, medmange gode resultat.

Vi har mange utøvarar i deiyngste klassene, men heller få, nårdei kjem opp i 13-14 års alderen. Her har vi ein jobb å gjere, for å få

utøvarane til å vere med lenger.Vi merker oss også at Kjersti HjelleEide er tilbake på friidrettsbane,etter fleire år med skadeproblem.Ho deltok mellom anna på trestegpå UM i Haugesund. Sjølv om hoikkje nådde heilt til topps der, så ervi svært glade for at ho er medigjen. Ho er eit godt døme på at einikkje må gje opp, sjølv om det «but-tar imot»

Ein som har hatt ein nesteneventyrleg sesong er Robert AndreMoldestad, med medaljar og godeplasseringar på Veidekkeleikanepå Lillehammer, Framoleikane påFana stadion og Ørstaleikane, for ånemne nokre. Han har bestenote-ringar i Sogn og Fjordane på 60m,100m, 200m, lengde og tresteg, iG14 årsklassa. Tida 7,68 på 60m,plasserer han på 3. plass i Noreg isi klasse. Han er og på 6.plass ilands-samanheng på 200m.

Sandra Sårheim er ei jente som harvore med på ein del stemner, påbåde 100-200m. Sjølv om ho ikkjenådde heilt topp plasseringar, såsyner treningsinnsatsen hennar attpå fotballbana, der ho gjer sine sa-ker svært så bra. Et god døme påat friidrettstrening gjev god uttel-ling i andre idrettar.

PEABLEIKANEDette er eit stemne for dei bestegutane og jentene i 13-14 år klas-sane, frå Agder, Rogaland, Horda-land og Sogn og Fjordane. Herhadde Breimsbygda IL, medTommy Flølo G13, Robert AndreMoldestad og Leiv Arne Sårheim iG14.

Tommy fekk ein fin 4.plass på60 m, med tida 8.09, og solid pers.Han oppnådde også eit godt resul-tat i lengde med 4,70. Desse resul-

tata plasserer han på 2.plass i Sognog Fjordane statistikken. Resultatetpå 60m er det 11. beste i Norge iår. Dette syner at han har mykje ågå på for framtidig satsing på fri-idrett.

Leiv Arne Sårheim henta heim1. plass i kule med 12.92, somgjev han 1.plass i fylket og 4.plassi landet. Flott resultat, som synerat også han har mykje å hente,med litt meir trening.

Robert Andre oppnådde 2.plasspå 60m, 3pl. i lengde og 200m og5.pl i tresteg. Tommy og RobertAndre var også sterkt delaktige, tilgode passeringar, på stafettlaget tilSong og Fj. på både Tine- stafettenog 8x200 m.

SAMARBEID GFILSamarbeidet med GFIL går sværtbra. Det er utruleg kjekt å trene,

reise og konkurrere i lag, sjølv omvi i aldersbestemte stemner stillerfor «moderlaga». Det å kunne dranytte av trenarkompetansen tilNils Ove, Jørund, Jan Otto, Else ogOle Morten, er «gull verd» for alle.Ei kjempestor TAKK for all hjelpog støtte gjennom sesongen. Dei erblant dei aller beste i trenarane ilandet, og her er mange som kjemfrå andre klubbar, for å hauste avdeira kompetanse.

Til slutt vil eg seie at det ermoro å vere attende på friidretts -bana, og det er minst like kjekt somfor 30 år sidan.Vi har utruleg mykje flott ung-

dom, som fortener at vi legg forholdatil rette for dei.

BBIL friidrett v/Reidar Moldestad

Stafett-laget.Framme fråvenstre: Elias Natås,ØyvindFure, KristofferHjelle, Robert Andre Moldestad.Bak: Tommy Flølo, An-dreas Hetle,Elias HelleFelde, BjørnInge FløloKleppe.

Status frå arbeid med Jr. NM 2015

Breimsbygda IL

Friidrettssesongen 2014

Tommy, Leiv Arne og Robert Andrepå Peab leikane på Osterøy.

Page 5: 2014 gloptimisten, desember

5Gloptimisten - DESEMBER 2014

Pokalar for over1000 poeng

Stort idretts -stipeng til JonRolf Skamo Hope

Resultat over 1000p: Magnus, Jon Rolf og Ørjan

I over to år var det umogeleg å til-by aktivitetar i øvingane diskos ogslegge i Hyen.

På den gamle idrettsplassen vardet grus på fotballbana, men sidandet har vorte kunstgras på dennye, var det ikkje plass for nemndekastøvingar her.

Før ein starta rehabilitering avidrettsplassen, måtte vi ha på plassavtale om areal til nytt kastanlegg.Det vart gjort avtale med Arild ogTorleiv Straume om kjøp av areal iVikja, berre eit par hundre meterfrå idrettsplassen.

Ny reguleringsplan for områdetmåtte utarbeidast, og denne vartvedteken i kommunestyret i de-sember 2012.

Det tok nok lenger tid enn detbåde aktive og byggeleiing haddesett føre seg før anlegget kunne ta-kast i bruk. Tidleg i sommar haddevi som mål at vi skulle arrangerebåde diskos og slegge på det nasjo-nale stemnet 23.juli. Veka før sågdet «spøkje ut», men ein kjempein-spurt av både entreprenør og dug-nadsgjeng gjorde til at anleggsmas-kinene rulla ut av anlegget ein

snau halvtime før stemnet skullestarte.

Fleire gode resultat vart opp-nådde både på det nasjonalestemmnet, og stemner som harvore arrangert i ettertid. Området der kastanlegget er harfått eit løft. Det er lagt «plastring»både mot elveløpet og Hopsvatnet.

Dette vart gjort på grunn av at om-rådet måtte hevast ca. 1,5 meter.

Litt arbeid står att før det erheilt ferdig. Mellom anna er detikkje kobla straum til varmeka-blane som er lagt i begge ringane,det skal settast opp ein del lys, ogeit lite skur for oppbevaring avkastreiskap og nødvendig utstyr.

Vi vonar at kastanlegget i Hyenvil bidra til at det gode kastmiljøet iGloppen vil ha framgang i åra somkjem.

I 2013 var det tre idrettsungdomar som oppnådde 1000 poeng etterTyrvingtabellen. På idrettsbasaren i Hyen fekk dei pokalar for dei goderesultata:Ørjan Rygg Slegge 3 kg 38.47m 1114 pJon Rolf Skamo Hope 1500m hinder 4.30.41 1096 p

2000m 5.44.86 1090 p800m 1.59.42 1082 p1500m 4.17.23 1019 p

Magnus Storsletten Slegge 3 kg 38.92m 1019 p

Jon Rolf Skamo Hope fekk tildelteit stipend på 25000 kroner påbasaren til Hyen IL 9.nov 2014.Jon Rolf fekk denne tildelinga etterat han gjennom dei to siste åra harvore blant dei beste i landet i siårsklasse både i langrenn og fri-idrett (løp). Han har gullmedaljarbåde frå Hovudlandsrennet på skiog Ungdomsmeisterskapen i fri-idrett. Han har og sett fleire al-ders-krinsrekordar i løp frå 800mog oppover til 3000m. JonRolf,som no er 16 år, starta i haustpå skilinja på NTG på Geilo. Det erski han kjem til å satse mest på,men han har sikkert mange godeår framfor seg på friidrettsbana

også. Jon Rolf er ein verdig vinnarav dette idrettsstipendet, og detvert spennande å følgje han vidare.Det er OLAV HJORTESET somhar sett opp stipendet, og det skalgå til unge idrettsutøvarar fråHyen som satsar på å vere blantdei beste i ei eller fleire idrettsgrei-ner. Den aktuelle aldersgruppa er15 - 25 år, og stipendet kan delastut kvart år.

Olav Hjorteset er fødd og opp-vaksen i Hyen. Seinare flytta hantil Oslo og har her drive eige firma(saman med bror sin). Olav harhalde god kontakt med heimbygdasi, og han har vore interessert i detsom foregår der. Idrettslaget har

kunne nyte godt av kontakta medOlav tidlegare. Under Norway Cup- turneringar har han stilt kjellare-tasjen i huset sitt til disposisjon forlag frå Hyen. Han bur like vedEkebergsletta, så dette har voremidt i blinken.

Ei stifting har sett opp retnings-linjer for tildeling av dette Idretts-stipendet, og ei nemnd i Hyen ILplukkar ut vinnaren. Det er fyrste-året stipendet er utdelt.

Jon Rolf Skamo Hope og Arnfinn Brechan.

Nytt kastanlegg i Hyen er teke i bruk

Page 6: 2014 gloptimisten, desember

Gode bidragsytarar gjev friidrettenvilkår for ytterlegare framgang .

Gloppen Fil organiserer all seni-or/Junior og veteran-friidrett ikommunen vår. Moderklubbane ,STIL, Fj.V. Brodd. Hyen og BBILskipa laget i 1990 og eig Gloppenfriidrettslag. Då som ein etterfølgartil Breimsbygda Friidrettslag.BBFIL hadde sine siste leveårhand om nesten alle topputøva-rane i kommunen.

I 24 år har Gfil bidratt til topp-utøvarar på resultatlistene underdei ulike NM, EM, utallige Jr-EMog Jr-VM. Endå fleire på Nordisknivå. 104 Nm medaljer har Gfil bi-dratt med til Gloppen Kommunesidan 1990!

2014: Sterk sesong av GFIL: • 5 medaljar(2g-1s-2b) i NM seniorog 4(1-1-2) i NM junior. • 1 medalje i nordisk U23-meister-skap.• Opprykk for både dame-og her-relaget i lagserien. Damelaget erigjen i 1. div. og dermed mellomde 14 beste laga i landet. Herrela-get med opprykk til 2. divisjon.• 5 kastarar på landslag, 1 på elite-laget og 4 på junior/rekruttlaget.• Solid rekruttering: 14 medaljertil moderklubbane på UM i Hauge-sund: «Best ever»

Takk for støtta !Nils Ove Roset

Leiar

6 Gloptimisten - DESEMBER 2014

Dagfinn Nyhammer

Kanskje litt tidleg med god jul –men jammen ser det ut til at nokonstartar tidleg nok. Når julelys ogstjerner kjem i vindaugo frå mid-ten av november, må det verenoko som ikkje stemmer.

Treningssesongen er i alle fall ifull gang, og det skal den vere pådenne årstida. Dei eldste gutaneog jentene, dvs dei som er fødde i2002 og tidlegare, trenar medGFIL. Her finn vi Lisa og Malin,Steffen og Håkon, endå ei Malin,og kanskje enno nokre fleire.

Dei som er fødde 2003-2005går på friidrettstrening tirsdaganefrå 17 til 18. Her har vi samtre-ning med STIL og Brodd. Det vilseie; broddarane glimrar førebelsmed sitt fråver bortsett frå ei sprekjente frå Skjerdalen. Men likevelhar vi vore frå femten til tjuefemdeltakarar på treningane, og det ergledeleg at vi har 6-8 frå vårt lag.

Treningane består av ei oppvar-mingsøkt, og så deler ein gjengen itre, som sirkulerer til kast/styrke,løp, og enten høgde eller lengde.Det ser ut som ungane kosar segpå treninga, og vi merkar det ermykje betre konsentrasjon og min-dre uro på årets treningar, saman-likna med i fjor. Rett og slett moroå vere trenar (eller aktivitørar somvi kanskje heller burde kalle oss).Dei som har vore mest med somtrenarar er Cathrine Evensen Mar-dal, Olav Fuglestrand, Hans Sande,Birger Berge og Dagfinn Nyham-mer. Vi ville også vere takksameom andre melder seg på som tre-

narar, gjerne slike som kan nokofagleg på området.

Over nyttår deltek Birger ogunderteikna på Kompetansehelgafor Norsk Friidrett i Trondheim.Birger deltek på kurs/møte somomfattar Idrettsleikar, medan eg

som leiar i krinsens dommarutvaldeltek på det årlege dommarsemi-naret. Eg skal også vere med på eitdagsseminar om mosjonsarrange-ment.

Friidrettsgruppa i Fjellhug/Ve-reide vil takke dei som har teke eit

tak for friidretten dette året!Mange har vore med på arrange-menta vi har hatt, og det er alltidkjekt når folk seier ja til å hjelpe til.Som leiar i gruppa vil eg seie spesi-elt takk til Birger Berge, som oftegjer ein ekstra innsats, og som er

ekstra lett å be! Han er ei eldsjelbåde sommar og vinter!Då står det berre igjen å ønskje eigod jul, ein god treningsvinter, ogmykje god stå-på-vilje i 2015!

God jul frå Fjellhug/Vereide il

Takk for støttatil Gloppen -kalenderen

Page 7: 2014 gloptimisten, desember

7Gloptimisten - DESEMBER 2014

Hei og hopp! No er det på tidemed ei lita statusoppdatering fråoss kraftdamene i Oslo. Vi har detstort sett ganske bra, og vi gler ossVELDIG til å komme heim til jul.Ingenting er som ei god fellestre-ning med Gfil-gjengen!

MarteSkule: held på med det 3.året påodontologiutdanninga på univer-sitetet. Til jul er eg halvveis til å blitannlege! Det er veldig kjekt å en-delig ha begynt med den praktiskedelen av studiet, med borring,røntgen, undersøkingar og pasient-kontakt. Dette er verkelig det eghar lyst til å halde på med, både ut-fordrande og givande. Og til degsom les: bruk tanntråd!! �

Trening: fokuserar på det allerviktigaste: kasting og knebøy – og

når eg har tid blir det meir også.Kastinga går mykje betre no ennden gjorde på same tid i fjor, så detlovar godt for sesongen 2015!

MaritSkule: Eg går 3. og siste året på ba-chelor i fysioterapi. Heil utruleg ateg snart er ferdig utdanna fysiote-rapeut, tida har gått så fort! Eg tri-vest veldig godt med studie og ipraksis. Etter endt bachelor så erdet eit år i turnus, dette året har egbestemt meg for å utsette eit år forå satse på vektløfting mot EM Før-de i 2016. Ein lev berre ein gong,og om eg skal satse så er det no detgjelder!

Trening: Treninga mi går stortsett i løfting om dagen, noko sik-kert mange har fått med seg. Kas-tinga blir berre noko eg er med på

for moro på sumarstida. Det sistehalvåret har eg slite med skade ilåra og har måtte legge om tre-ninga og tenke annleis. Dette harvore utfordrande, spesielt for moti-vasjonen. No byrjer det å sjå lysareut og eg satsar på at alt går etterplanen, og at frammgangen fort-sett!

TrudeJobb: Har jobba på Ragna Ringdalsdagsenter i overkant av eitt år, ogtrivst veldig godt. Helde meg påherreavdelinga, der det er 7 flottekara med nedsett funksjonsevne.Her går det i fysisk trening (ja, deifår køyrt seg!), sansestimulering,ADL-trening og mykje tull og spe-takkel. Har også fått i oppgåve åheve det teiknspråklege nivået på

RRD, og det er ei rolle som egtrivst ganske godt i.

Trening: Terping på terping!Teknikken lyt bli betre, og det ver-kar for at det går rette vegen. Meddet flotte veret vi har hatt hittil, blirdet mykje kasting. Kroppen kjen-nes bra ut, har litt vondter her og

der (men kven har vel ikkje det?),men ingen store skader. Er inne ieit 12-vekers program, med målom å vere grisesterk i januar/fe-bruar. Etter ein frustrerande se-song er motivasjonen tilbake påtopp, og eg ser fram til ein ny se-song med laaaaaaange kast.

Dagfinn NyhammerEit innfall fører ofte til noko kon-kret. Og slik vart den første halv-maratonen i Gloppen til – som eitinnfall.

Etter å ha lufta det litt med po-tensielle kandidatar, vart vi samdeom at ein søndag med finever i ok-tober eller november var rett tids-punkt for dette historiske øyeblik-ket. Første søndagen med godevermeldingar vart forkasta, her varaltfor mykje anna som føregjekkseg på Sandane denne dagen. 26.oktober vart ny dato, og det måttebli denne eller ingen.

Dette er vel den søndagen i det-te året som har hatt dårlegaste ver-meldingane, og der meldingane slotil 100 prosent. Regn, vind, skod-de, og ca 8 grader – vi som arran-gørar rekna med at folk heldt segheime.

Men så kom det to karar frå Ol-den, og då var det berre å stille

funksjonærapparatet på plass(overkomeleg jobb, der 2-3 stykkeav oss ordna biffen). Når det i til-legg møtte fram tre lokale karar,vart dette ein heilt ok ettermiddag.Kort fortalt vart resultata gode;vinnaren Helge Hafsås fekk sinbeste halvmaraton i år, og våre lo-kale løparar var også stor-nøgde. Og som alle gode historier endar –alle var samde om at det var einfin tur, og dette gjer vi opp att tilvåren!Resultat:M jr Eirik Hellerud (f.1994)Brodd 1.30,51MV 40-44 Jan Erik Roset GFIL1.41,56Sindre Humberset GFIL1.52,49

MV 45-49 Helge HafsåsOlden 1.20,18MV 55-59 Einar StrandOlden 1.41,24

Halvmaratoni vind og blåst

Frå damene i by`n

Page 8: 2014 gloptimisten, desember

8 Gloptimisten - DESEMBER 2014

Bildet syner 3000m på Sparebankleikane. JonRolf har hatt god framgang på 3000 i år med8,50,30 min er han i landstoppen i sin klasse.

I starten av Juni. Grilling på Ryggjaøyra med Laksevåg IL.Jon og Magne i spissen for super kveld med god søje.

Ei av dei gode mellomdistanseøktene på Byrkjelo. Det nyttarå trene ilag. Slike skal vi ha fleire av. Berre å glede seg.

Ein fin gjeng samla på Bislettunder Norway Games.

Dei unge ser opp til dei eldre sterke karane.Gloppen friidrettskule. Aktivitet og trivsel!

Byrkjelo ein fin sommerdag.

Nm Jessheim.

Vanessa er ein sikker medalje-sanker i mesterskap. Her underårets JrNm.

To flotte idrettsgutar. VidarHatlem og Thomas Mardal.

To viktigeeldsjeler!

Kortspel!

Bronse til Steffen Fjellestadi slegge i debuten

Page 9: 2014 gloptimisten, desember

9Gloptimisten - DESEMBER 2014

UM i HaugesundResultat av GloppararJohan Lothe(15), Brodd:• 3. pl diskos(1) 38,90• 12 pl lengde 4,78

• Steffen Fjellestad(15), Fj/Vereide:• 2. pl slegge(4) 32,16

• Jon Rolf Skamo Hope(16), Hyen:• 2. pl 1500 m hinder 4.24,41• 3. pl 3000 m 8.50,30• Thomas Mardal(17), STIL:• 1.pl kule(5) 15,53• 1.pl slegge(5) 54,85• 1.pl diskos(1) 48,93• 1.pl. lengde 6,71• 1.pl spyd 53,33• 2.pl 100 m 11,03

Vidar Hatlem(17), GFIL:• 4. pl lengde 6,16• Fors. 100 m 11,98• Fors. 200 m 44,39•Marius Rygg(18), Hyen:• 4. pl tresteg 12,59 • 17.pl 400m 53,09• Hans Sande(18), Brodd:• 3. pl diskos 43,20• 4. pl kule(6) 12,86• 5. pl slegge 56,77• Evald Osnes Devik(19), Brodd:• 2. pl slegge(6) 59,51• 7. pl. kule(6) 10,55• Lisa Selsvik(15), Fj/Vereide:• 3. pl. Diskos(0,75) 32,67.• 6. pl slegge(3) 32,73• Malin Isane Førde(15), Fj/Vereide:• 5. pl slegge(3) 33,82• Ingrid Hjelle Roset(17), STIL:• 5.pl 400m 60,36. • 15. pl 800m 2.30,09

Kjersti Hjelle Eide(17), BBIL:• 12. pl tresteg 9,95

Jr.Nm Fredrikstad

Fin bukett på Loggane.

Godt oppmøte på løpstrening

Sleggekarane med mange flotte re-sultat i 2014. I år var det Evaldsom debuterte på landskamp. I fjorfekk Hans prøve seg. Flott

Haugesund stadion

Bronse til Lisa Selsvik i DIskos i debuten.

Bronse til Johan Lothe i debuten i Diskos

Thomas i aksjon under UM-14. Tok gull i lengde.

Flott duo! Ingrid (t.v.)og Malin.

Page 10: 2014 gloptimisten, desember

10 Gloptimisten - DESEMBER 2014

10 på topp Noreg 11-19 år 201442 resultat er inn er inne på listene dette året, ein liten nedgang frå i fjor. 19 «pallplassar»er veldig sterkt, herav 6 førsteplassar. Lista syner tydeleg at rekrutteringa er best på gutesi-da, det er berre 7 jenteresultat som rekk til å komme med. Vi treng rett og slett fleire jentersom vil satse på friidrett!

Plass Namn, lag Øving Resultat Stad Dato1 Ørjan Rygg, Hyen Slegge(3) 54,20 Loggane 19.10.141 Magnus Storsletten, Hyen Slegge(4) 47,11 Byrkjelo 04.07.141 Thomas Mardal, STIL Kule(5) 15,53 Haugesund 05.09.141 Thomas Mardal, STIL Diskos(1,5) 54,16 Loggane 28.09.141 Thomas Mardal, STIL Slegge(5) 59,94 Byrkjelo 30.08.141 Evald Osnes Devik, Brodd Slegge(6) 63,34 Loggane 13.07.142 Arne Osnes Devik, Brodd Slegge(3) 48,35 Loggane 28.10.142 Steffen Fjellestad, Fj/Ver Slegge(4) 40,73 Fana 01.06.142 Jon Rolf Skamo Hope, Hyen 1500 m H 4,24,41 Haugesund 05.09.142 Thomas Mardal, STIL 60 m 7,24(+1,4) Fana 31.05.142 Thomas Mardal, STIL Lengde 6,71(+0,6) Haugesund 06.09.142 Thomas Mardal, STIL Spyd(700) 57,10 Lillehammer 21.06.143 Håvard Hetle, BBIL Kule(2) 9,93 Byrkjelo 05.07.143 Ørjan Rygg, Hyen Kule(3) 12,75 Byrkjelo 31.08.143 Ørjan Rygg, Hyen Diskos(0,75) 30,08 Loggane 25.05.143 Robert Andrè Moldestad, BBIL 60 m 7,68(+1,2) Osterøy 14.09.143 Jon Rolf Skamo Hope, Hyen 3000 m 8,50,30 Haugesund 07.09.143 Thomas Mardal, STIL 100 m 11,03(+1,5) Haugesund 05.09.143 Thomas Mardal, STIL 200 m 22,51(+1,4) Byrkjelo 04.07.144 Arne Osnes Devik, Brodd Diskos(0,75) 38,07 Byrkjelo 05.07.144 Even Nesgård, Fj/Ver 1000 m kappg 5,03,78 Osterøy 13.09.144 Leiv Arne Sårheim, BBIL Kule(4) 11,92 Osterøy 13.09.144 Håkon Hjelle Roset, STIL Slegge(4) 41,39 Loggane 19.10.144 Johan Lothe, Brodd Diskos(1) 38,90 Haugesund 05.09.144 Hans Sande, Brodd Diskos(1,75) 43,62 Fredrikstad 08.08.144 Hans Sande, Brodd Slegge(6) 59,96 Helsingborg 04.07.144 Vanessa Sunde Hoel, GFIL Kule(4) 11,86 Fredrikstad 08.08.144 Marius Rygg, Hyen Tresteg 12,59(-0,1) Haugesund 06.09.145 Håkon Hjelle Roset, STIL Diskos(1) 33,14 Osterøy 13.09.145 Vidar Hatlem, GFIL Lengde 6,16(+0,7) Haugesund 06.09.146 Håkon Hjelle Roset, STIL 1000 m kappg 5,27,51 Osterøy 13.09.146 Hans Sande, Brodd Kule(6) 12,86 Haugesund 06.09.146 Lisa Selsvik, Fj/Ver Slegge(3) 36,22 Loggane 14.09.146 Ingrid Hjelle Roset, STIL 400 m 59,58 Lillehammer 21.06.147 Jon Rolf Skamo Hope, Hyen 800 m 2,00,84 Lillehammer 22.06.147 Lisa Selsvik, Fj/Ver Diskos(0,75) 32,67 Haugesund 05.09.147 Malin Isane Førde, Fj/Ver Slegge(3) 35,98 Loggane 31.08.149 Håkon Fjellestad, Fj/Ver 1000 m kappg 5,52,12 Byrkjelo 30.08.149 Magnus Storsletten, Hyen Kule(4) 10,96 Loggane 20.08.149 Jon Rolf Skamo Hope, Hyen 400 m 53,92 Lillehammer 21.06.149 Ingrid Hjelle Roset, STIL 200 m 26,50(+1,8) Lillehammer 20.06.1410 Elin Mardal, STIL Spyd(400) 19,71 Lillehammer 20.06.14

10 på topp Noreg senior 2014 9 resultat rakk til å komme med på denne lista, 2 fleire enn i fjor! Gledeleg at vi igjen hargutar med. Som vanleg er lista dominert av kastarar, medan vår solide kappgjengar MereteHelgheim er einaste som har 1. plass. Neste år har vi nok Thomas Mardal også inn på lista,i alle fall i kule og diskos, kanskje i fleire øvingar.

Plass Øving Resultat Namn Stad Dato1 3000 m kappg. 14.17,95 Merete Helgheim Jessheim 22.082 Diskos 51,13 Elin Isane Jessheim 22.083 Slegge 63,05 Marte Rygg Årdal København 27.073 Kule 13,19 Elin Isane Jessheim 23.084 Slegge 62,16 Trude Raad Oslo 16.065 Diskos 48,62 Trude Raad Rygg 09.066 Slegge 54,00 Evald Osnes Devik Rygg 14.099 Diskos 43,10 Marit Årdalsbakke Fredrikstad 10.0810 Slegge 50,83 Hans Sande Florø 07.06

Opprykk for både dame- og herrelaget i NFFIF sine seriarSluttstillingen i serien syner at begge seniorlaga har rykka opp ein divisjon, damelaget til 1.og herrelaget til 2. Delakarane på det unge herrelaget har blitt eitt år eldre, det syner igjeni resultata. Målet for 2015 må vere å halde plassane, herrelaget vil etter kvart kunne kjem-pe om endå eit opprykk.

2. DIVISJON KVINNER 2014 TOTALTPl Lag (Res/delt) Poeng (2013) Krins1 Sandnes IL (25/11) 18 062 (12/1d) Rogaland2 Fredrikstad IF (25/14) 17 193 (13/1d) Østfold3 Gloppen FIL (25/11) 17 058 (5) Sogn og Fjordane4 IF Urædd (25/8) 16 994 (11/1d) Telemark5 Sørild FIK (25/8) 16 652 (2/3d) Aust Agder6 Moelven IL (25/9) 16 185 (1/3d) Hedmark7 Haugesund IL (25/15) 15 660 (6) Rogaland8 IF Sturla (24/10) 15 399 (4/3d) Buskerud9 Nittedal IL (24/10) 14 857 (14/1d) Akershus10 IL i BUL-Tromsø (25/12) 14 615 (10) Troms11 Dimna IL (23/8) 14 609 (7) Møre og Romsdal12 Moss IL (25/11) 14 594 (8) Østfold13 Lillehammer IF (24/9) 14 417 (9) Oppland14 FIK Orion (22/10) 14 232 (3/3d) Hedmark

3. DIVISJON MENN 2014 TOTALTPl Lag (Res/delt) Poeng (2013) Krins1 Selsbakk IF (20/9) 13 651 (12) Sør Trøndelag2 Gloppen FIL (20/7) 13 510 (7) Sogn og Fjordane3 IK Tjalve 3. lag (20/13) 13 411 (43) Oslo4 IL i BUL 2. lag (20/15) 13 212 (5) Oslo5 IL i BUL-Tromsø (20/10) 13 124 (12/2d) Troms6 Ask Friidrett (20/12) 13 053 (13) Hordaland7 Fredrikstad IF (20/11) 12 935 (6) Østfold8 Bækkelagets SK (20/9) 12 914 (10) Oslo9 Moss IL (20/9) 12 868 (13/2d) Østfold10 IL Tyrving 2. lag (20/13) 12 399 (20) Akershus11 Laksevåg T&IL (20/9) 12 291 (15) Hordaland12 Snøgg Friidrett (20/6) 12 130 (11) Telemark13 Larvik T&IF (20/10) 12 078 (16) Vestfold14 Ålesund FIK (20/5) 12 037 (14) Møre og Romsdal15 IK Hind (20/8) 11 775 (21) Troms16 Nittedal IL (19/6) 11 738 (25) Akershus17 FIL AKS-77 (20/10) 11 357 (48) Hordaland18 IL Gular 2. lag (17/11) 11 269 (14/2d) Hordaland19 Fagernes IL (19/7) 11 161 (55) Oppland20 Sørild FIK (18/9) 10 926 (36) Aust Agder

KLUBB: Gloppen FIL 2. pl. i 3. div KRINS:Sogn og Fjordane ÅR:2014OBLIGATORISKE ØVINGARØVING NAMN FØDD ÅR RESULTAT POENG STAD DATO100m Thomas Mardal 1997 11.03 834 Haugesund 05.09200m Thomas Mardal 1997 22.51 802 Byrkjelo 04.07400m Marius Rygg 1996 53.09 640 Haugesund 05.09800m Jon Rolf Skamo Hope 1998 2.00.84 671 Lillehammer 22.061500m Jon Rolf Skamo Hope 1998 4.22.61 576 Lillehammer 19.065000m Eigil Instebø 1983 16.14.41 617 Byrkjelo 31.08Lengde Thomas Mardal 1997 6.71 764 Haugesund 06.09Høgde Atle Rygg Årdal 1987 1,70 560 Trondheim 28.09Tresteg Marius Rygg 1996 12.59 625 Haugesund 06.09Kule Thomas Mardal 1997 12.72 647 Rygg 14.09Diskos Thomas Mardal 1997 44.36 763 Hyen 30.09Slegge Evald Osnes Devik 1995 54.00 804 Rygg 14.09

Antall noteringer: 12 Sum: 8 303

VALGFRIE ØVINGARSlegge Hans Sande 1996 50.83 763 Florø 07.063000m Jon Rolf Skamo Hope 1998 8.50.30 727 Haugesund 07.09100m Vidar Hatlem 1997 11.75 664 Hyen 04.06200m Vidar Hatlem 1997 24.02 645 Lillehammer 20.06Lengde Vidar Hatlem 1997 6.16 642 Haugesund 06.09400m Jon Rolf Skamo Hope 1998 53.92 607 Lillehammer 21.06100m Marius Rygg 1996 12.33 596 Nadderud 14.063000m Eigil Instebø 1983 9.26.31 594 Byrkjelo 06.07

Antal noteringar: 8 Sum: 5 238 Noteringar totalt: 20 Total sum: 13 541 Deltakarar: 7

KLUBB: Gloppen FIL 3. pl i 2. div KRINS: Sogn og Fjordane ÅR: 2014OBLIGATORISKE ØVINGAR

100m Ingrid Hjelle Roset 1997 13.56 578 Byrkjelo 30.08200m Ingrid Hjelle Roset 1997 26.50 687 Lillehammer 20.06400m Ingrid Hjelle Roset 1997 59.58 693 Lillehammer 21.06800m Ingrid Hjelle Roset 1997 2.21.11 654 Nadderud 14.063000m kappgang Merete Helgheim 1980 14.17.95 713 Jessheim 22.08Høyde Else Lundestad Bakkelid 1976 1.50 609 Byrkjelo 28.09Stav Ingeborg Raftevold 1998 2.00 427 Byrkjelo 30.08Lengde Kjersti Hjelle Eide 1997 4.64 540 Byrkjelo 28.09Tresteg Kjersti Hjelle Eide 1997 10.19 578 Byrkjelo 30.08Kule Elin Isane 1975 13.19 772 Jessheim 23.08Diskos Elin Isane 1975 51.13 877 Jessheim 22.08Slegge Marte Rygg Årdal 1992 63.05 960 København/DEN 27.07Spyd Else Lundestad Bakkelid 1976 31.39 569 Byrkjelo 28.09

Antal noteringar: 13 Sum: 8 657

VALFRIE ØVINGARSlegge Trude Raad 1990 62.16 950 Oslo/So 13.06Diskos Trude Raad 1990 48.62 843 Rygg 09.06Diskos Marit Årdalsbakke 1992 43.10 767 Fredrikstad 10.08Diskos Else Lundestad Bakkelid 1976 40.95 738 Rygg 31.0810000m kappgang Merete Helgheim 1980 50.50.74 726 Glostrup/DEN 13.09Kule Vanessa Sunde Hoel 1996 11.86 706 Fredrikstad 08.08Slegge Else Lundestad Bakkelid 1976 41.06 698 Rygg 11.05Kule Marte Rygg Årdal 1992 10.84 649 Rygg 19.10Kule Trude Raad 1990 10.74 642 Rygg 19.10Høgde Ingeborg Raftevold 1998 1.45 565 Byrkjelo 28.09Kule Else Lundestad Bakkelid 1976 9.61 562 Byrkjelo 28.09200 m Sandra Kleppenes Sårheim 1999 28.35 555 Lillehammer 20.06

Antall noteringer: 12 Sum: 8 401 Noteringer totalt: 12 Total sum: 17 058 Deltakarar: 11

Lagsserien

Page 11: 2014 gloptimisten, desember

11Gloptimisten - DESEMBER 2014

aagårdsko

TELEFON 57 86 58 60

S. J. Vereide BakeriTlf. 57 86 67 10

Firda Elektro A/SNordstrandsvegen 17. 6823 Sandane

Aut. Elektro og TeleinstallatørButikk, Elektro - Tele - Kvitevarer - Lamper

Eigen Kvitevareverkstad

VI STØTTAR IDRETTEN I GLOPPEN

Ditt byrå i bygdaVi hjelper deg også med:- Gravstein - Oppussing og tilføying av namn

Christina ogArne Jostein Gimmestad

Telefon 57 86 78 73

SANDANE - Telefon 57 86 52 45

pizzeriaMMOONNAA LLIISSAA

Alle rettigheterGod og billig matTar imot selskap

Fleire nye, velsmakande rettarOpe frå 12 til 23 kvar dag

Velkomen til vår restaurantGrandavegen 1, 6823 Sandane, tlf. 57 86 66 23

R I S T O R A N T E

Alle rettigheter. God og billig mat. Tar imot selskap.

Ope frå 12 til 23 kvar dagVelkomen til vår restaurant.Sandane tlf. 57 86 66 23

Sandane Senter - 6823 Sandane - Tlf. 57 86 52 66

Ser du godt nok?Bestill time no!57 86 52 66

RØRLEGGER,SNEKKER OG FLIS

KOMPLETT BAD

Telefon 57 86 53 80Mobil 905 65 802E-mail: bademiljø.no

Idrett gjev

glede og over-

skot

i kvardagen

Page 12: 2014 gloptimisten, desember

12 Gloptimisten - DESEMBER 2014

Veidekke Entreprenør ASDistrikt Sogn og FjordanePostboks 185 - 6821 SandaneTelefon 57 86 62 55 - Telefax 57 86 59 80

Entreprenørforretning - Ferdigbetong

6823 SANDANE - Tlf. 57 86 61 35Fax 57 86 62 33 - Mob. 909 82 646 - 957 64 170Sunnere inneklima, ventilasjon,sentralstøvsuger, rensing av ventilasjonBeslag/takrennerTak og fasadekledning,

reingjeringLiftutleige,betongsaging/kjerneboring,branntetning

ADVOKATANELOTHE, MARDAL & GJENGEDALMEDLEMMAR AV DEN NORSKE ADVOKATFORENING

Postboks 138, 6821 SANDANETelefon: 57 88 44 00 - Telefax: 57 88 44 01

www.lothemardal.noSTØTTAR GFIL

Vaskemaskin!med poleringsprogram

Hyen AutomatstasjonFyll tanken lokalt!

Tlf. Sandane 57 86 55 39 - beststasjon.no

Telefon 57 88 46 60

GLASSMESTERFORRETNING

GLASS - VINDUER - DØRER - FASADERPostboks 103 - 6821 SandaneTlf. 57 88 43 50 - Fax. 57 88 43 51

Arild Sæthre Jon Arne Myklebust97 71 69 00 90 06 56 50

E. E. RØNNEKLEIV6829 HYENGloppen

kommunelegg forholda

til rette for idretten

Anne Neteland AndenæsSandane

Telefon 57 86 57 97

Telefon 57 86 54 22Mobil 970 34 390

Alt i elektriske installasjonar og varmepumper

6823 Sandane

SANDANETelefon 57 86 70 10

OPNINGSTIDER:

Måndag-fredag

09.00-21.00

Laurdag

09.00-18.00Velkomen

til ein hyggeleg handel!

ELKJØP GLOPPEN ASNordstrandsv. 6 – 6823 SANDANE TLF. 57 86 59 87. FAX 57 86 53 18

ELKJØP MÅLØY ASPostboks 44 – 6701 MÅLØY

TLF. 57 85 10 88. FAX 57 85 03 55

COOP-VAREHUSET - TLF. 57 86 59 87

Besøk oss på Coop-varehuset på Sandane

sin butikkSandane - Tlf. 57 86 93 20 - Mobil 920 82 529

www.daiva.no

- Og etter handelen kan vi by på kaffi og kake!Har du sett garnkroken?

Vi har alpakka garn frå “Du store alpakka” og melkefiber-garn frå “Viking of Norway”.

BILUTLEIGETLF: 57 72 50 80

GLOPPEN AS

BoGrønt VereideHAGESENTEREllinor: 934 12 239Jan Erik: 414 12 512

elles ope kvar dag ut mai

� �

Blomster - Binderi - HageplantarTelefon 57 86 51 07

Blomster– til alle anledningar

Annonse Vereide Blomster_Annonse - Vereide Blomster 27.11.13 09.20 Side 1

Page 13: 2014 gloptimisten, desember

13Gloptimisten - DESEMBER 2014

RESULTATRAPPORT VETERANSERIEN 2014Klubbnavn : Gloppen FILDivisjon : 1 MennPr. dato : 31.10.2014Krets : Sogn og Fjordane

LØP 1 800 m Jon R. Hauge 1974 2.05.50 811 Ravnanger 21.06 400 m Jon R. Hauge 1974 54.36 776 Byrkjelo 28.09 200 m Jon R. Hauge 1974 24.89 717 Byrkjelo 31.08 100 m Jon R. Hauge 1974 12.51 653 Byrkjelo 30.08 SUM 2957

LØP 21500 m Dagfinn Nyhammer 1950 5.37.2 640 Hyen 28.10 1500 m Jon R. Hauge 1974 4.42.7 629 Hyen 28.10 3000 m Dagfinn Nyhammer 1950 11.45.64 626 Ravnanger 20.06 5000 m Eivind Rauset 1968 19.11.2 503 Hyen 28.10 SUM 2398

HOPPHøyde u.t. Per Andenæs 1950 1.33 848 Hyen 28.10 Lengde Per Kristian Lundby 1948 4.57 799 Abingdon, GBR 08.06 Tresteg Per Kristian Lundby 1948 9.64 798 Birmingham, GBR 28.05 Lengde u.t. Per Andenæs 1950 2.38 642 Hyen 28.10 SUM 3087

KAST Vektkast Jørund Årdal 1953 15.81 820 Hyen 28.10 Slegge Jørund Årdal 1953 44.08 804 Hyen 28.10 Slegge Jørgen M. Holme 1931 30.46 790 Byrkjelo 30.08 Kule Matias Hope 1947 10.35 733 Hyen 30.09 SUM 3147

VALGFRIEVektkast Jørgen M. Holme 1931 11.27 717 Hyen 30.09 Kule Jørgen M. Holme 1931 9.14 713 Haugesund 08.03 Spyd Per Kristian Lundby 1948 37.22 710 Abingdon, GBR 08.06 Diskos Per Andenæs 1950 38.78 689 Byrkjelo 31.08 SUM 2829

TOTALSUM : 14418Antall noteringer : 20Antall utøvere : 8

RESULTATRAPPORT VETERANSERIEN 2014Klubbnavn : Gloppen FILDivisjon : 2 MennPr. dato : 31.10.2014Krets : Sogn og Fjordane

LØP 1 800 m Vegard Vereide 1972 2.20.26 566 Ravnanger 21.06 200 m Magnar Holvik 1952 33.23 398 Byrkjelo 31.08 100 m Magnar Holvik 1952 16.35 347 Byrkjelo 30.08 SUM 1311

LØP 2 5000 m Olav Lyslo 1949 26.37.59 216 Byrkjelo 31.08 3000 m Olav Lyslo 1949 16.15.47 139 Hyen 23.07 SUM 355

HOPP Høyde Jakob Eirik Lothe 1953 1.23 464 Byrkjelo 30.08 SUM 464

KASTKule Jakob Eirik Lothe 1953 9.54 600 Skansemyren 18.10 Diskos Jakob Eirik Lothe 1953 32.03 544 Skansemyren 18.10 SUM 1144

VALGFRIE800 m Olav Lyslo 1949 3.33.90 163 Byrkjelo 30.08 200 m Olav Lyslo 1949 40.77 121 Byrkjelo 31.08 SUM 284

TOTALSUM : 3558Antall noteringer : 10Antall utøvere : 4

RESULTATRAPPORT VETERANSERIEN 2014Klubbnavn : Gloppen FILDivisjon : 3 KvinnerPr. dato : 31.10.2014Krets : Sogn og Fjordane

LØP 1 Ingen resultater

LØP 2 Ingen resultater

HOPP Høyde Else Lundestad Bakkelid 1976 1.50 701 Byrkjelo 28.09 SUM 701

KASTDiskos Elin Isane 1975 51.13 911 Jessheim 22.08 Slegge Else Lundestad Bakkelid 1976 41.06 820 Rygg 11.05 SUM 1731

VALGFRIE Kule Elin Isane 1975 13.19 772 Jessheim 23.08 Diskos Else Lundestad Bakkelid 1976 40.95 702 Rygg 31.08 SUM 1474

TOTALSUM : 3906Antall noteringer : 5Antall utøvere : 2

Page 14: 2014 gloptimisten, desember

14 Gloptimisten - DESEMBER 2014

Breim ServicesenterVELKOMEN TIL GOD

HANDEL

SOGN OGFJORDANE

REED - BYRKJELO

Byrkjelo

Bu i distriktet • Studer i distriktetBruk distriktet

Ting bøkene dine hos

Vi støttar lag som glimtar av gull!

6823 Sandane - Tlf. 57 86 52 55

Sandane Gullsmedforretning

LIDENSKAPFOR TALLVår lidenskap for tall vil gi deg bedre resultaterVis oss din lidenskap - få enda bedre resultater!

Sørstrandsvegen 6, tlf; 57 86 86 006823 SandaneAccountor.no

Sandane - Tlf. 57 86 86 00

VI STØTTAR IDRETTENI GLOPPEN

Tlf. 57 88 44 10 - [email protected]/eikenes

BDO AS, et norsk aksjeselskap, er deltaker i BDO International Limited, et engelsk selskap med begrenset ansvar i henhold til garanti, og er en del av det internasjonale nettverket BDO, som består av uavhengige selskaper i de enkelte land.

Tel: +47 57 86 85 92Fax: +47 57 86 52 72www.bdo.no

BDONordstrandvegen 13P.O. Box 536821 SandaneNO-989 127 098 MVA

BDO AS, et norsk aksjeselskap, er deltaker i BDO International Limited, et engelsk selskap med begrenset ansvar i henhold til garanti, og er en del av det internasjonale nettverket BDO, som består av uavhengige selskaper i de enkelte land.

Tel: +47 57 86 85 92Fax: +47 57 86 52 72www.bdo.no

BDONordstrandvegen 13P.O. Box 536821 SandaneNO-989 127 098 MVA

BDO AS, et norsk aksjeselskap, er deltaker i BDO International Limited, et engelsk selskap med begrenset ansvar i henhold til garanti, og er en del av det internasjonale nettverket BDO, som består av uavhengige selskaper i de enkelte land.

Tel: +47 57 86 85 92Fax: +47 57 86 52 72www.bdo.no

BDONordstrandvegen 13P.O. Box 536821 SandaneNO-989 127 098 MVA

000,-3 LITER SPANNALLE FARGER

PRIS

PRODUKTNAVN Laoreet duis feugiat eum sit facilisis tincidunt diam ex ullamcorper nulla in veniam sed sciurus, vel in eum qui odio duis tation euismod et. Exerci nulla in iriure.3 LITER SPANN

Tidligere butikknavn har nå blitt Kulør Butikknavn- Kulør er Norges nye farge - og interiørkjede med over 80 butikker og 200 male- og håndverksbedrifter.

Som du vil ha det

Kulørkupp til vårpussen!

Bindo-plast 7

Blankettv/15 348,-

2,5 LITERSPANNALLE FARGAR 198,-

2,5 LITERSPANNALLE FARGAR

Kulør ButikknavnGateadresse | Sted | Tlf: XX XX XX XX | Fax: XX XX XX XXwww.kulør.no

Eid FargehandelEidsgata 36, Nordfjordeidtlf. 57 86 05 68fax 57 86 13 11

Trebo-Hus a.sSandanetlf. 57 86 80 60fax 57 86 80 616823 Sandane - tlf. 57 86 80 60, fax 57 86 80 61, www.trebohus.no

Masse NYTT til oppussing

Nordsjø maling - Tarkett golvbelegg

Borge tapet

Royal solskjerming

Nye. flotte flisar

Vi støttar Friidretten i Gloppen

6823 Sandane tlf. 57 86 57 91 - Fax. 57 86 54 20Mardal Rør A/S

• Entreprenør• Fargehandel• Ovnar• Byggevarer• Kjøkken, bad og garderobe• Lampar og gardiner

Vi har det du treng tilfornying av huset -inne og ute!

Velkomen innom butikken vår i Jarbrugda!

ABP Bygdeservice AS

Tlf. 96 22 33 66

Page 15: 2014 gloptimisten, desember

Gloptimisten - DESEMBER 2014 15

J U L E N Ø T T T E R nr. 1 – 2014Her er nye varianter av ord som vi forbinder med vår kristne jul.Du må kjenne plasseringa til bokstavene i alfabetet. Og her er en herlig blanding avbokmål og nynorsk!

1 Guttenavn + stirre + 6 ..................................................................................

2 13 + 1 + anfall + 1 ..........................................................................................

3 14 + aksjeselskap + gutenamn + 20 ...............................................................

4 Brukte tennene + flire + svensk heim ............................................................

5 Heilag + andelslag + 12 .................................................................................

6 11 + gjetord + 2 + trygle ................................................................................

7 Karakter + flytype + dobbelt flatemål ...........................................................

8 Mark + straum .............................................................................................

9 Heilag + 10 + eksisterer + fase ......................................................................

10 2 + 100 kvadratmeter + fase + 20 ..................................................................

11 Spasere + 22 + notid av å vere ......................................................................

12 10 + 5 + vindlyd ............................................................................................

Løysing til GFIL, boks 120, 6821 Sandane ......................................FRIST: 1. februar

J U L E N Ø T T E R nr. 2 - 2014I desse setningane har vi plassert diverse idrettsøvingar. Av og til må du innom toord for å finne løysinga.

1 Du er en kløpper ! ........................................................................................

2 Jentene shopper mest. .................................................................................

3 Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allè - .......................................................

4 Han fant kjerringa med staven. ....................................................................

5 Ørsta-fett er godt. ........................................................................................

6 Damene er kule. ...........................................................................................

7 Nils legger seg sent. ......................................................................................

8 En Lofotball smaker godt. .............................................................................

9 Vi dro på en lang turnè. ................................................................................

10 Vi reiste til Gol frå Geilo. ..............................................................................

11 Holger danske er hans navn. ........................................................................

12 Alle bør sky ting som dreper. ........................................................................

Løysing til GFIL, boks 120, 6821 Sandane. FRIST: 1. februar

H A U S T J A K T 2014 LØYSINGAR1 Forkorta lege + fiskDRUER2 Ikkje tungt drikkeLETTØL/LETTMJØLK3 Nr 2 + ekstaseBRUS4 Nr 16 + drikk + stirrePØLSE5 Nr 19 + Nr 13 + forvirraSMØR6 Nr 13 + kraftMEL7 Til brødbakst + nr 11MJØLK8 Nr 6 + frose vatn + nr 11FISK9 Stønn + eksistererSUKKER

10 Nr 19 + heile greiaSALT11 Kva + nr 6 + buskapKAFFE12 Nr 2 + forkorta leikar + flireBOLLE13 o o Her hadde vi tenkt K-AV-RINGER, men vi godkjenner også:

erter-taco-egg- smultringar-chips- 2 gull-1 sølv-2 bronse (GFIL i hovud-NM !)

Alle fortente premie, men vi trekte ut desse: Maria Sælen, Sandane Else Tystad, Sandane, Monica Eikenes, Hestenesøyra

Julaften!Julaften med julelys i vinduene,bugnende juletrær i storstuene,julesang ut gjennom dørsprekkene!

Jeg vanket alene i gateneog lyttet til barnesangene.Jeg satte meg ned på trappeneog tenkte på min døde mor.Og jeg gikk ut på markene -ut – blant stjernene.Min skygge gled hen over skyggeneav dødningearmede trær.

Jeg fant et lik mellom sneglimtene,snejulelysene,et lik som ennu bevrede,en stakkars frostdød spurv.

Og jeg gikk hjem til mitt takkammerog satte lyset i min flaske.Jeg satte lyset i min flaskeog la bibelen på min kiste.Jeg knelte ned ved min kisteog blåste støvet av min bibel.Jeg foldet hender over min bibel

og gråt.

Ikkje alle har det godt i jula!Dette diktet av Sigbjørn Obstfelderer like aktuelt i dag.

Page 16: 2014 gloptimisten, desember

KryssordVASSRETT

1 Til å sope med5 Populær snekkar til jul

11 Stor norsk diktar14 Utanriksdepartementet15 12 dusin18 Husdyr20 Like vokalar 22 -ene Russisk øygruppe i

aust (omv.)23 Berre25 Nr 22-18-5-19-227 Sterkt kort29 Gammal hest31 Tar tak i33 Tilsyn og ansiktsuttrykk34 I- Vinterplage på bøen 35 Teppe36 Drikk37 Yngvar Nilsen38 Går det -- ?39 Like konsonantar41 Like vokalar 44 Personleg pronomen 45 Gripe47 Lauvtre48 - Kristus50 Gammal plog52 Gutenamn53 Svarord55 Er utdanna i realfag56 Personleg pronomen57 Like vokalar

LODDRETT2 Elv i Sibir3 – r Er Magnus Carlsen4 Smelte5 Flyplass og ferjeleie6 Tidlegare norsk parti7 Toalett8 -vakt Godt å ha i nøden9 Herja i Lærdal

10 Vesen av nytt slag12 Knudrete13 Himmellekamar16 Ingrediens i graut17 Purke19 like vokalar21 Preposisjon24 Tek ikkje parti26 Ikkje edru28 Kaste opp30 Lekamsdel32 I vinden (engelsk)38 Like vokalar40 -r Slagsted Palmesøndag 101642 Ein av dei 12 små profetar43 Frose mark46 Ørn og gutenamn48 Svarord og gutenamn49 Reiskap51 Den gang --54 Like vokalar

Solglimt Trykkeri AS - 57 86 87 80

MYKJE SKI FOR PENGANE!JAKKE BUKSE

MYKMYKMYKMYKJE SKIKIKI FOOR PENNGANANANE!MYKMYKMYKMYKJE SKIKI FO999

OR PE999999999-999999-

NGANANANE!

999,-,-99999999888989

999999999999,-999999-9991499999999449114

7 99 5ansport. od fukttror ga med mesh forF

vvisande mikrannaort. Vindtett og vomfkchpanel som pustar og getofiber og strMikr

SE TIL DAKKE OG BUKLANGSRENNSJ

9,-,-99999997997 5

9,-9

9955ansport.

. ofibervvisande mikrod v gjechpanel som pustar og g

AME OG HERRESE TIL D

99,-,-999999959595599

Touring Auto Classic Sort Bulk binding og Tecnopro Classic Ultra Pro skisko.v ei stødig ski som er lett å fjespenn g

el og stødig smørjefri turski, som er lett å gEnkJEFRI SKIPCTIVE 6 NIS SMØRCNOPRO ATE

Pakka inneheld Rottefella Exercise Classic Bulk binding og Fischer Rc3 . yperløor sporty mosjonistar til tureningsski fKlassisk tr

AKKEFISCHER CR SKIPFISCHER CR SKIPAKKE

å med. T

or sporty mosjonistar til tur

Touring Auto Classic Sort Bulk binding og Tecnopro Classic Ultra Pro skisko.Pakka inneheld Rottefella este med. å fv ei stødig ski som er lett å f

ekjerna med mjuktrel og stødig smørjefri turski, som er lett å gAKKEJEFRI SKIP

å med. T

999,-99988989

Pakka inneheld Rottefella Exercise Classic Bulk binding og Fischer Rc3 yrteøening i oppkar og tror sporty mosjonistar til tur

1999199919991999,-19991999Pakka inneheld Rottefella Exercise Classic Bulk binding og Fischer Rc3

Pakka inneheldHead Sx 4,5 Ac Solid alpinbinding og Head Edge J1 alpinstøvel.acing-design rTøft på. ski e yrøkå måte sin

eski med sTøff barne og junior bakkAKKEHEAD SUPERSHAPE TEAM ALPINP

Pakka inneheldHead Sx 4,5 Ac Solid alpinbinding og Head Edge J1 alpinstøvel.alpinistare ungor fv aktiattrskia jer gacing-design

ving tilpassa barns og innsvært mjuk flekeski med sAKKE

499999999444949111414

1999199919991999-1999 1T TREDEMØLLEALL INFINITY 1,SAC

99999999Pakka inneheldHead Sx 4,5 Ac Solid alpinbinding og Head Edge J1 alpinstøvel.. alpinistar

9,-,-99

- 1T TREDEMØLLE

999999999999,-99999999

inneheld Rottefella Bc Auto binding og Alfa Quest Core fjellskistøvel.ende slik at skia flyt gep og mjuk tupp og bakantgrk

oss har 3/4 stålk. Ve sporeiareitt i brsom også glir grvudsak er egna fving, som i hoEin BC-ski med inns

AKKEJELLSKIPS FS FJELLSKIPSOSHUS VMAD

Classic skisko.

or bruk utanfvudsak er egna f

inneheld Rottefella Bc Auto binding og Alfa Quest Core fjellskistøvel.Pakkaodt på laussnø. ende slik at skia flyt g

ertv sikkjeant som goss har 3/4 stålk, menyperor løvudsak er egna for bruk utanf

2 999,-,-9999999922292922222n.g-sport.no Opningstidendest@he. po7 88 46 00Tlf 5

G-SPORT Se. Til nollerontrett å kart. Lv fvært las

ort seski. Kyrt og morsom bakkøettkLAKKEHEAD SHAPE MX ALPINPHEAD SHAPE MX ALPINPAKKE

18, laur 09-e 09-r: man-frn.g-sport.no OpningstideANEANDG-SPORT S

omne.ekar og lett vidarybegynnare. Til nåvingar frs. Sadius og mjuk flekvingrort s

1999199919991999,-19991999

1518, laur 09-ANE

gangog krstandar

e har den flott design, men har også ein høg kje berrdiotraror lett kedemølle fekt trerfP

1T TREDEMØLLEALL INFINITY 1,SAC

dspesifikasjon. Den er utstyrt med ein sterk aftig motor på 2 hk som ge eller lett springing.

,-e har den flott design, men har også ein høg

-ening heime. Ikdiotr1T TREDEMØLLE

asjon. Den er utstyrt med ein sterk

Løysing til GFIL, Boks 120, 6821 Sandane . FRIST: 1. februar 2015Siste kryssordvinnarar: Tordis Sande, Sandane – Bjørg Aaland, Byrkjelo