Top Banner
1 VENTSPILIS www.ventspils.lv · www.visitventspils.com 2012 Nr. 2 ŠEIMAI IR POILSIUI TINKAMAS MIESTAS TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės nuo rugpjūčio 3 iki 5 d. Liepos 26–29 d. į renginį „Kite Party 2012“ Ventspilio paplūdimio ban- glenčių zonoje dar karta susiburs jėgos aitvarų gerbėjai paplūdimio danguje mokytis, varžytis ir džiugin- ti lankytojus spalvingomis burėmis. Liepos 14 d. Jūros šventės džiaugsmai Ventspilyje Liepos antrąjį sekmadienį, 14 d., Ventspilis švęs Jūros šventę – kaip ir priklauso tikram miestui prie jūros. Bus ir dainingų džiaugsmų uosto krantinės bare, vyks ir jau tradicija tapusios Gėlių valčių rungtynės. Netrūks ir šokių bei patyrusių jūros vilkų vertų užsiėmimų, o mažieji Ventspilio gyventojai su draugais galės linksmintis tematiniuose renginiuose ir prisidėti kuriant Sapnų laivą. „Kite Party 2012“ Ventspilio paplūdimyje WWW.TWITTER.COM/VISITVENTSPILS WWW.FACEBOOK.COM/VISITVENTSPILS Kiekvienais metais rugpjūčio pirmą savaitę Ventspilyje vyksta miesto šventė Nuo rugpjūčio 3 iki 5 d. miesto gyventojus ir svečius džiugina daugybė renginių skirtingiems skoniams – vyks tarptautinis Baltijos gėlių kilimų festivalis ir šventinės eitynės, Ventspilio miesto savivaldybės Didysis prizas ir apdovanojimai bei grupės „Prāta vētra“ koncertas! WWW.DRAUGIEM.LV/VENTSPILSLV Liepos 20–22 d. Ventspilyje jau 9-tą kartą susiburs Baltijos jūros regiono valstybių motociklininkų sąskrydžio „Kurland Bike Meet“ dalyviai. Kartu su puošniu motoci- klų paradu pirmą kartą Latvijoje vyks ir NORDIC STREETFIGHTER CHAMPIONSHIP 2012 arba rungty- nės miesto gatvėmis. Klausytojus džiugins grupė „Jumprava“. Puošnus geležinių žirgų paradas Ventspilio gatvėse DAR ŠIAME LEIDINYJE: Maža kelionė siauruku 2 p. Nauji vėjai istorinėse pilies patalpose 2 p. Prie gėlių ir fontanų... 3 p. Nepaprastai puošni banda Ventspilio miesto gatvėse 2 p. Jau milijonpirmasis kubas kalno viršūnėje 2 p.
4

Ventspilis · 2012. 7. 30. · 1 Ventspilis · 2012 Nr. 2 Šeimai ir poilsiui tinkamas miestas TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės

Mar 28, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Ventspilis · 2012. 7. 30. · 1 Ventspilis · 2012 Nr. 2 Šeimai ir poilsiui tinkamas miestas TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės

1

Ventspilis

www.ventspils.lv · www.visitventspils.com

2012Nr. 2

Š e i m a i i r p o i l s i u i t i n k a m a s m i e s ta s

TURIZMO LAIKRAŠTIS

Ventspils labiekārtošanas kombināts

Ventspilio miesto šventės nuo rugpjūčio 3 iki 5 d.

Liepos 26–29 d. į renginį „Kite Party 2012“ Ventspilio paplūdimio ban-glenčių zonoje dar karta susiburs jėgos aitvarų gerbėjai paplūdimio danguje mokytis, varžytis ir džiugin-ti lankytojus spalvingomis burėmis.

liepos 14 d. Jūros šventės džiaugsmai VentspilyjeLiepos antrąjį sekmadienį, 14 d., Ventspilis švęs Jūros šventę – kaip ir priklauso tikram miestui prie jūros. Bus ir dainingų džiaugsmų uosto krantinės bare, vyks ir jau tradicija tapusios Gėlių valčių rungtynės. Netrūks ir šokių bei patyrusių jūros vilkų vertų užsiėmimų, o mažieji Ventspilio gyventojai su draugais galės linksmintis tematiniuose renginiuose ir prisidėti kuriant Sapnų laivą.

„kite party 2012“ Ventspilio paplūdimyje

www.twitter.com/ViSitVeNtSPiLS

www.faceBooK.com/ViSitVeNtSPiLS

Kiekvienais metais rugpjūčio pirmą savaitę Ventspilyje vyksta miesto šventė Nuo rugpjūčio 3 iki 5 d. miesto gyventojus ir svečius džiugina daugybė renginių skirtingiems skoniams – vyks tarptautinis Baltijos gėlių kilimų festivalis ir šventinės eitynės, Ventspilio miesto savivaldybės Didysis prizas ir apdovanojimai bei grupės „Prāta vētra“ koncertas!

www.DrauGiem.LV/VeNtSPiLSLV

Liepos 20–22 d. Ventspilyje jau 9-tą kartą susiburs Baltijos jūros regiono valstybių motociklininkų sąskrydžio „Kurland Bike meet“ dalyviai. Kartu su puošniu motoci-klų paradu pirmą kartą Latvijoje vyks ir NorDic StreetfiGHter cHamPioNSHiP 2012 arba rungty-nės miesto gatvėmis. Klausytojus džiugins grupė „Jumprava“.

puošnus geležinių žirgų paradas Ventspilio gatvėse

DAR ŠIAMe LeIDInyje:

Maža kelionė siauruku

2 p.

nauji vėjai istorinėse pilies patalpose

2 p.

Prie gėlių ir fontanų...

3 p.

nepaprastai puošni banda Ventspilio miesto gatvėse

2 p.

jau milijonpirmasis kubas kalno viršūnėje

2 p.

Page 2: Ventspilis · 2012. 7. 30. · 1 Ventspilis · 2012 Nr. 2 Šeimai ir poilsiui tinkamas miestas TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės

2 – čia galima atsiskaityti ventais

Žmogiškas „greitis“ ir neskubaus gyvenimo pojūtis visada lydi siauruko 30 keleivius, va-žiuojančius nuo pajūrio buities muziejaus iki

nuotykių parko. Bet to, senovė čia šalia – sto-čių, stotelių ir depo pastatų replikose, kurias galima pamatyti keliaujant siauruku.

Žvaigždėtas dangus ir modernusis kinastaip, tai įmanoma Ventspilio kūrybos namų 27 planetariume ir observatorijoje. kada dar, jeigu ne vasarą, per teleskopą stebėti dangaus šviesulius, ir kur kitur, jei ne planetariume, grožėtis unikaliais žvaigždžių šou ir filmais di-džiuliame ekrane. tegul žvaigždės priartėja!

maiznieku iela 11; +371 63622805 www.jaunradesnams.lv

elnių sodas – akcijos „apkeliauk kuršą“ dalyviselnių sodo 33 lankytojai šį sezoną ypač lepi-nami, nes dabar čia galima atsiskaityti ir Vents-pilio pinigais ventais bei gauti nuolaidą, toliau kaupti ventus žaidime „keliauk su ventais“ gaunant akcijos lipduką už lankymą, taip pat gauti ypatingo antspaudo žymę akcijos „ap-keliauk kuršą“ dalyvio žemėlapyje ir dalyvauti loterijoje dėl vertingų prizų.

elnių sodo telefonas pasiteirauti: +371 29102584; papildoma informacija apie akciją „apkeliauk kuršą“: www.kurzeme.lv

nepaprastai puošni banda Ventspilio miesto gatvėse

http://cowparade.ventspils.lv

trumpa kelionė siauruku

Ventspilio ventus galima pelnyti ir kaupti atliekant įvairias užduotis Ventspilio virtualiojoje ambasado-

je www.visit ventspils.com, o vėliau su jais gauti nuolaidų net 58 skirtinguose Ventspi-lio poilsio, apžvalginėse ir pramogų vietose.

uždirbtus virtualus ventus į apčiuopiamus Ventspilio pinigus galima pakeisti turizmo informacijos centruose ir gauti visą informa-ciją apie ventų leidimo galimybes.kampanija „Ventspilio ventai“ Vii kūrybingo-jo meistriškumo festivalyje „aDwards 2012“

pelnė tautos simpatijas ir gavo Grand Prix, aukso ordiną integruotųjų kampanijų kate-gorijoje, o 13-ajame tarptautiniame rekla-mos festivalyje „Golden Hammer“ – auksinį plaktuką reklamos kampanijų kategorijoje ir sidabro plaktuką – pr kategorijoje.

nuolaidų jėga su Ventspilio pinigais – ventais

prisijunkite prie žaidimo „keliauk su ventais“papildyti uždirbtų ventų atsargas galima da-lyvaujant jaudinančiame žaidime – lankant vietas, kur galima atsiskaityti ventais, ir už tai

gaunant akcijos lipduką. už 5 lipdukus galima gauti 500, už 10 – 1000, o už 15 – 1500 ven-tų. Dalyvio anketą su akcijos lipdukais į tikrus

ventus galima išsikeisti turizmo informacijos centruose.

naujasis lielirbės baptistų bažnyčios gyvenimasneseniai atidaryti lielirbės baptistų maldų namai, Pajūrio buities muzie jaus 26 naujausias eksponatas, susido-mėjimą lankytojams kelia ne tik kaip tvarkinga ir autentiška praeito šimtmečio bažnyčia, bet ir kaip dvasinių renginių, pa-vyzdžiui, santuokų, vieta.

riņķa iela 2; +371 63624467 www.muzejs.ventspils.lv

nauji vėjai istorinėse pilies patalposeLivonijos ordino pilyje 25 kas žingsnį galima įsitikinti, kad istorija dar gyva. apie tai primena ir rekonstruotos 2-ojo aukšto patalpos, ir turtinga ekspozicija bei įvairūs istoriniai renginiai. apsi-lankymą pilyje galima įamžinti prie tam skirto rėmo Ventos pusėje.

Jāņa iela 17; +371 63622031www.muzejs.ventspils.lv

amatų meistrystės pa-mokos amatų namuoseBe to, miesto šventės metu amatų na-muose (amatu māja) 34 vyks antrasis tarptautinis amatininkystės forumas, skir-tas puodininkystei, bei latvijos amatinin-kystės centrų keramikos darbų paroda, bus galima dalyvauti keramikos eksperimen-tuose: minkyti molį, paruošti krosnį popie-riaus gamybai. iki susitikimo rugpjūtį!

skolas iela 3; +371 63620174www.muzejs.ventspils.lv

Jau vienuoliktąjį sezoną pradėjo Paplū-dimio vandens parkas 28 , lankytojams leidžiantis turiningai mėgautis grynu oru ir saule. aktyviam poilsiui čia siūlomi

baseinai, čiuožinėjimo kalniukai, įvairios atrakcijos mažyliams, sūkurinės vonios ir saunos. nuo rugpjūčio 15 d. duris atveria Vandens nuotykių parkas 29 .

poilsis prie vandens bet kuriuo metų laiku

Vandens nuotykių parkaslauku iela 5; +371 63623974www.udensparks.lv

Paplūdimio vandens parkasmedņu iela 19; +371 26429684www.pludmalesakvaparks.lv

Siaurukas ir Piejūros buities muziejusriņķa iela 2; +371 63624467papildama informacija: www.muzejs.ventspils.lv

Dvidešimt keturios ekstravagantiškos kar-vės iš stiklo pluošto jau puošia uostamies-čio gatves, parkus ir skverus. tai Ventspilio „karvių parado 2012“ dalyvės, savyje ne-šančios pasaulyje populiariausio meno ir remiamo projekto kūrybinę prigimtį.

protėviai (pirmoji karvė ir pirmasis veršis) 1 , karvė kolosas („Cowlosus“) 2 , turkis 3 , karaliaus karvė 4 , Vėjo karvė 5 , Verslinin-ko levitacija virš kuršo mėlynosios karvės vasa-ros saulėgrįžos naktį 6 , išmintingoji arijų karvė 7 , tvarka turi būti! 8 latvijos aukso karvė 9 , maisto grandinė 10 , Ventspilio žolės karvė 11 , aukso saules ir sidabro mė-

www.twitter.com/GoVJuParaDe

www.DrauGiem.LV/GoVJuParaDe

www.faceBooK.com/cowParaDe2012iNVeNtSPiLS

nulio karvė 12 , Vienuose vartuose 13 , pieno kelias 14 , pieno stiklinė 15 , atmosferinio fontano karvė 16 , Ventspilio trafaretas 17 , Šviesos karvė 18 , amžinai žalia karvė 19 , moteriškoji karvė 20 , tautos karvė 21 , Granatų karvė 22 , akmenų karvė 23 , prie veidrodžio 24 .

Vis dar tęsiasi pagrin-dinio parko gyventojo – kalno – aukštinimas. Šiuo metu jo aukštis yra 52 m, planuojama pasiekti 86 m, bet kol numaty-tas tikslas dar toli visi kviečiami laiką praleis-ti jėgos trasoje Katės takas, 32 čiuožti ka-mera ir linksmintis kituose atrakcionuose.

saules iela 141; +371 28611333www.piedzivojumuparks.lv

Jau milijon pirmasis kubas kalno viršūnėje

Jūros vartai – rankos atstumuekskursijų laivas Hercogs Jēkabs 31 , kaip ištiki-mas gidas, plukdo Ventspilio gyventojus ir mies-to svečius keletą kartų per dieną Ventos upės delta iki pat jūros vartų. kelionė trunka apie valandą ir jos metu galima pamatyti senamiestį, uostą bei vienintelį latvijoje pakeliamąjį tiltą.

telefonas pasiteirauti: +371 26353344

Page 3: Ventspilis · 2012. 7. 30. · 1 Ventspilis · 2012 Nr. 2 Šeimai ir poilsiui tinkamas miestas TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės

3

nors vietų pasivaikščioti Ventspilyje netrūks-ta, miesto gyventojai ir svečiai noriai pėdina į pietinio molo pasivaikščiojimo taką 68 , kad nugara prisiliestų prie žaliojo švyturio bei vienu metu pabūtų ir ant žemės, ir vandenyje. Čia yra ir apžvalgos bokštas 69 , apžiūrai eksponuotas žvejų laivas „azova“ 70 , krėslas iš grandinių 71 ir dryžuotoji draugė – Karvė jūrininkė 72 .

tarp inkarų ir vandens lelijųJaudinančiai ir džiaugsmingai galima pasi-vaikščioti Pajūrio parke 35 , kur šalia įvairių kliūčių Džiunglių take 36 galima sutikti ne-regėtų medinių žvėrių, o inkarų take 37 – įminti savąjį takelį šalia didžiulių ir sunkų in-karų.

kultūros kvartalas šalia rotušėsVentspilio senamiestį gyventojai visada laikė vieta, saugančia liudijimus apie mies-to praeities šimtmečius, bet jis nesustoja stebinti ir moderniąja savo architektūra. Čia yra Nikolajaus ev. liut. bažnyčia38 , Pagrindinė biblioteka 39 , Skaitmeninis centras 40 ir tarptautiniai rašytojų ir vertė-jų namai 41 . netoli stūkso ir Kultūros cen-tras 42 , kuriame gyvenimo ir kultūros teikia-mas malonumas niekada neišsenka.

tarptautiniai rašytojų ir vertėjų namaiannas iela 13; +371 63623595www.ventspilshouse.lv

Ventspilio pagrindinė bibliotekaakmeņu iela 2; +371 63623598www.biblioteka.ventspils.lv

Ventspilio skaitmeninis centrasakmeņu iela 3; +371 63607607www.digitalaiscentrs.lv

Ventspilio kultūros centraskuldīgas iela 18; +371 63624796www.v-kulturascentrs.lv

Įvairi renkio sodo aplinka

miestas vaikams – dideliems ir mažiems

ekstremalus sportas ir poilsisVentspilis rūpinasi ir ekstremalaus poilsio mėgėjais. Juos džiugina vienas rytų euro-poje moderniausių riedlenčių aikštelių 63 , skirtas ir treniruotis, ir įvairioms rungtynėms. patrauklu „uoga“ lankytojams – riedlenčių aikštele leidžiama naudotis nemokamai.

sporta iela 5 (olimpinio centro „Ventspils“ teritorijoje); +371 63622587

Parventos biblioteka 43 pelnytai vadinama miesto papuošalu. Ji traukia lankytojus ne tik dėl gražių patalpų ir turtingos literatūros ekspo-zicijos, bet ir kaip vieta, kur organizuojami kūry-bingi susitikimai, koncertai ir puikios parodos.

tārgales iela 4; +371 63680073www.biblioteka.ventspils.lv

parventos biblioteka arba Ventspilio „šviesos pilis“

Ventspilis yra miestas, kiekvienam čia bu-vusiam neįsivaizduojamas be gėlių. Jos – it miesto siela, matoma nesuskaičiuojamais gėlių vazonais, piramidėmis ir skulptūromis: ančių šeima 44 , Povandeninis pasaulis 45 , Kiškių šeima 46 , Boružės 47 , Bobslėjaus komanda 48 , gėlių lysvė Jūros akmenys ir Gėlių karvė 49 , Krepšinio kamuolys 50

ir Boružių šeima 51 . negalima pamiršti ir Gėlių laikrodžio 52 , tikslų laiką kas valandą skambinančio Didžiajame prospekte.Fontanų Ventspilyje yra aštuoni: Laivų stebė-tojas 53 , Saulės laiveliai 54 , Girnų akmuo 55 , Kopų pušis 56 , Lašai 57 , Vidumupytės fontanas 58 ir renkio sodo tvenkinio fon-tanas 59 .

prie gėlių ir fontanų...

Dviračiu per Ventspilį

Ventspilyje liko 6 meno ir remiamo projekto „karvių paradas 2002“ karvės: Latvijos juodoji 73 , Jūros karvė 74 , Karma 75 , ms. moo-Dunk 76 , Gyvenimas yra gražus 77 ir Nafta 78 . per čia praleistus 10 metų jos tapo neatskiriama miesto dalis ir origina-lūs miesto simboliai.

pirmojo karvių parado liudininkės

Ventspilyje ant dviračio gali sėstis ir dideli, ir maži, bei leistis į malonų poilsį dviračio ta-kais, kurie driekiasi per bene visą miestą – iš viso 34 km. Dviratininkų patogumui mieste yra net 624 originalios formų dviračių laiky-klos. Dviračių kelių schemos ieškokite žemėla-pyje 4 p.

Vieta, sukurta pasivaikščiojimams

mėlynosios vėliavos paplūdimio magijaVentspilio paplūdimys 66 kiekvieną vasarą traukia artimus ir tolimus poilsiautojus savo baltu smėliu, saulės voniomis kopose ir tvarkinga aplinka – pastovi kokybė ir laiko

patikrinta vertybė. Veikia specialiai įrengti banglentyninkų ir nudistų paplūdimiai, atitiktį tarptautiniams kokybės standartams įrodo mėlynosios vėliavos liudijimas.

Gamtos turizmas Ventspilio apylinkėseStaldzenė 64– numylėta Ventspilio gyvento-jų ir miesto svečių pasivaikščiojimų vieta, kur traukia ne vien miesto elegancija, bet ir ne-suvaldomos jūros vaizdai, pušynas ir rūkytų žuvų kvapas. tingaus poilsio mėgėjams pa-tiks gerai įrengta Būšnieku ežero maudykla 65 ir galimybė paplaukioti valtimi.

Būšnieku ežero valčių bazės tel. pasiteirauti: +371 22000509, 26181831

sportas gamtojeVentspilis nuo kitų miestų skiriasi ne tik nemokamomis automobilių stovėjimo aikštelėmis, bet ir galimybe nemokamai sportuoti. keletas vietų – renkio sode 67 , Pajūrio parke 35 , Parventos miško parke 79 , Nuotykių parke 32 , parventos centre prie bi-bliotekos 43 , Saulės spindulyje 80 arba skve-re tarp saules ir aizsaules gatvių – čia įrengti lauko lengvojo kultūrizmo treniruokliai.

Šiame žaliajame miesto kampelyje 67 gerai jausis kiekvienas gamtos poilsiautojas. Vaikiškos fantazijos įsikūnijo į nepaprastus objektus, vasarą didžiulių medžių šešėlyje

čia vyksta koncertai ir šokiai, o aktyviai ilsėtis sode pamėgo bėgikai, šiaurietiško ėjimo mėgėjai ir gimnastai.

kad vaikams Ventspilis liktų atmintyje kaip vieta, į kurią verta grįžti, būtina apsilankyti Vaikų miestelyje 60 ir Vaikų parke „fantā-zija“ 61 . Čia mažylius džiugins įvairūs žaidi-

mai, pasakų personažai ir linksmi renginiai kiekvieną sekmadienį visus metus. mažylius jau dabar kasdien džiugina žaidimų kampe-lis Didžiojoje aikštėje 62 .

Page 4: Ventspilis · 2012. 7. 30. · 1 Ventspilis · 2012 Nr. 2 Šeimai ir poilsiui tinkamas miestas TURIZMO LAIKRAŠTIS Ventspils labiekārtošanas kombināts Ventspilio miesto šventės

4

VieŠBuČiai3. Dzintarjūra *** – Ganību iela 26; tel. +371 63622719; www.dzintarjura.lv; 119 v.; 20–80 ls (n) 2. Jūras brīze – Vasarnīcu iela 34; tel.: +371 63622524; www.hoteljurasbrize.lv; 29 v.; 20–48 ls (n) olimpinio centro viešbutis „Ventspils“ *** – lielais prospekts 33; tel.: +371 63628032; www.hotelocventspils.lv; 154 v.; 21–50 ls (n)osta – Dzintaru iela 32; tel.: +371 63620080; [email protected]; 100+48 v.; 20–37 ls (n)1. raibie logi – lielais prospekts 61; tel.: +371 29142327; www.raibielogi.lv; 25+4 v.; 23–57 ls (n) Vilnis *** – talsu iela 5; tel.: +371 63668880; www.hotelvilnis.lv; 93 v.; 30–80 ls (n)

SVeČiŲ Namai13 enkuri – loču iela 12; tel.: +371 27055587; [email protected]; 16 v.; 4 ls (p)Dzirkaļi – k. Valdemāra iela 31; tel.: +371 26727243; www.dzirkali.tk; 27 v.; 5 ls (p)Karlīnes nams – karlīnes iela 28; tel.: +371 29277050; www.karlinesnams.viss.lv; 19+12 v.; 25–44 ls (n) Klosteris – strādnieku iela 5; tel.: +371 29467889; www.klosteris.viss.lv; 10 v.; nuo 12 ls (n)2. Kupfernams – kārļa iela 5; tel.: +371 63626999; [email protected]; 14 v.; 26–37 ls (n) maija – latgales iela 3; tel.: +371 29414308; [email protected]; 7 v.; 13–25 ls (n) mazais – mazā puķu iela 4/6; tel.: +371 28338720; www.mazais.ventspils.lv; 15 v.; 35–55 ls (n)muiža – sarkanmuižas dambis 26; tel.: +371 63624792; www.dzjura.lv; 38 v.; 20–49 ls (n)oranžais nams – Znotiņu iela 6; tel.: +371 29119473; www.oranzaisnams.viss.lv; 14 v.; ls 20-25 (n)1. ostmala – peldu iela 3; tel.: +371 63625802; www.ostmala.lv; 15 v.; 24–100 ls (n) Pie Kapteiņa – kapteiņu iela 8; tel.: +371 29264832; piekapteina.weebly.com; 14 v.; 5–10 ls (p) Portoss – medņu iela 4; tel.: +371 29272220; www.portoss.lv; 21 v.; 25–40 ls (n)Pulkvedis – pulkveža iela 27; tel.: +371 29250369; [email protected]; 20 v.; 6–10 ls (p)3. rubīni – tārgales iela 34; tel.: +371 29218300; www.rubini.viss.lv; 12+2 v.; 20–40 ls (n)

Saknes – inženieru iela 40; tel.: +371 29255294; www.hotelsaknes.times.lv; 24 v.; nuo 6 ls (p)martas nams – riņķa iela 10; tel.: +371 29324686; [email protected]; 23 v.; 20–80 ls (n) Veldzes nams – saules iela 83; tel.: +371 29262431; www.veldzesnams.lv; 40 v.;12–33 ls (n), 4–7 ls (p)

PoiLSio Namaiarina nams – kuldīgas iela 54; tel.: +371 26778054; [email protected]; 5+1 v.; 30–40 ls (m) avotaka – k. Valdemāra iela 15; tel.: +371 26188713; [email protected]; 12 v.; 7 ls (p)ceriņi – liepājas iela 17–1; tel.: +371 29597012; [email protected]; 5 v.; 6–8 ls (p)2. Jasmīni – muitas iela 35; tel.: +371 29114595; [email protected]; 10 v.; 20–35 ls (n) Jūra – Jūrmalas iela 4; tel.: +371 22492206; [email protected]; 19 v.; 20–40 ls (n) 3. mazie Brocēni – Brocēnu iela 11; tel.: +371 29524080; [email protected]; 5+1 v.; 25–35 ls (m) mičela – riņķa iela 65a; tel.: +371 26575664; [email protected]; 6+2 v.; 10 ls (p) 1. Namelis – piltenes iela 28; tel.: +371 29150063; www.namelis.lv; 10 v.; 10–15 ls (p)Pie rūķa – pils iela 58; tel.: +371 22009290; [email protected]; 8 v.; nuo 45 ls (n) Prinči – karlīnes iela 11; tel.: +371 26647147; [email protected]; 6 v.; 30 ls (m)Valdemāri – k. Valdemāra iela 11a; tel.: +371 29239759; [email protected]; 4 v.; 25 ls (m)

NaKVYNĖ PriVaČiuoSe NamuoSeannas – pils iela 70; tel.: +371 27162395; [email protected]; 21 v.; 10–30 ls (n)anniņas – Zlēku iela 5; tel.: +371 29635473; [email protected]; 23 v.; 6–35 ls (n)aristokrāts – tārgales iela 34; tel.: +371 27088331; [email protected]; 11 v.; 6–10 ls (p) ir 15–25 ls (n)azaida – Brocēnu iela 22; tel.: +371 27053619; [email protected]; 9 v.; 6–7 ls (p), 15–25 ls (n)Bērzi – Bērzu iela 1; tel.: +371 29459691; [email protected]; 6 v.; 20–50 ls (n)Dzintari – meža iela 41; tel.: +371 29873679; [email protected]; 20 v.; 10–30 ls (n), 6–10 ls (p)

Kaķīši – miera iela 5; tel.: +371 29403849; [email protected]; 6 v.; 5–7 ls (p)Laucis – medņu iela 10; tel.: +371 29232253; [email protected]; 12 v.; 20–30 ls (n)Liepas – liepājas iela 8; tel.: +371 29617407; [email protected]; 6 v.; 8–10 ls (p)Loči – loču iela 16; tel.: +371 29634669; [email protected]; 13 v.; 5–8 ls (p)2. mazā magnolija – ugāles iela 7; tel.: +371 29286735; www.mazamagnolija.lv; 15 v.; 25–45 ls (n) 1. mazais namiņš – k. Valdemāra iela 29; tel.: +371 29677730; [email protected]; 10 v.; 7 ls (p) Naktsmītnes Saules ielā – saules iela 72; tel.: +371 29723171; [email protected]; 2 v.; 30 ls (n) rafaels un draugi – Vasarnīcu iela 8; tel.: +371 29436798; [email protected]; 4+3 v.; 25 ls (n)rita – katoļu iela 89; tel.: +371 27041998; 4 v.; 4–7 ls (p)3. Venta – liepājas iela 3; tel.: +371 26172142; [email protected]; 9 v.; 8–10 (p) ls, 20–40 ls (n) Viesu māja meža ielā – meža iela 13; tel.: +371 29422407; 9 v.; 8–10 ls (p)Villa Leonardo – Vasarnīcu iela 48; tel.: +371 26573140; www.villaventspils.lv; 14 v.; nuo 55 ls (n)

JauNimo Namai / BeNDraBuČiai2. Panda-nams – kuldīgas iela 19; tel.: +371 26322040; www.panda-nams.lv; 30 v.; 20–30 ls (n), 10 ls (p) Pie Saules laiviņām – Ganību iela 18; tel.: +371 63625101; 15 v.; 6-10 ls (p)Strādnieku viesnīca – siguldas iela 19; tel.: +371 63661966; [email protected]; 70 v.; 3,5–5 ls (p)1. Ventspilio aukštosios mokyklos turistų viešbutis – inženieru iela 101; tel.: +371 63629202; [email protected]; 317 v.; 10–30 ls (n) 3. Šiaurės Kuršo profesinio mokymo centro Ventspilio profesinės vidurinės mokyklos jaunimo namai „centras“ – kuldīgas iela 49; tel.: +371 63624468; [email protected]; 57 v.; veikia V–Viii; 4–6 ls (p)

KemPiNGaiPiejūras kempings *** – Vasarnīcu iela 56; tel.: +371 63627925; www.camping.ventspils.lv; 172 v.; 22–52 ls (m)

nAKVynė VenTSPILyje v. – vietų skaičius; (n) – numeris / kambarys; (m) – namelis; (p) – lovos vieta asmeniui;

– čia galima atsiskaityti ventais; 1. 2. 3. – vieta konkurse „Geriausia apgyvendinimo įmonė Ventspilyje 2011 m.“

KUR SKAnIAI PAVALgyTI VISIeMS nAUDIngA InfORMAcIjAkonkurso „Geriausia Ventspilio maitinimo įstaiga 2011 m.“ laureatai 1. Kavinė „Skroderkrogs“ – skroderu iela 6; +371 63627634 2. rūmų baras „melnais sivēns“ – Jāņa iela 17; +371 63622396 2. restoranas „tex-mex“ – Ganību iela 14; +371 63607567

1. Kavinė „ukraina“ – Ganību iela 95a; +371 63622677 2. Kavinė „Kupfernams“ – kārļa iela 5; +371 63626999 2. Kavinė „Jūras brīze“ – Vasarnīcu iela 34; +371 63623773

1. Kavinė „a10“ – sarkanmuižas dambis 25c; +371 26482797 2. uaB bistro „Latta“ – kuldīgas iela 5; +371 63624535 2. Kavinė „mūsmājas“ – puķu iela 33; +371 29152961

1. 2. – vieta restoranų grupėje; 1. 2. – vieta kavinių grupėje;1. 2. – vieta greitojo maisto įmonių grupėje.

VeNtSPiLio autoBuSŲ StotiS kuldīgas iela 5; tel.: +371 63622789KeLtai Ventspilis–nineshamnas (Švedija), Ventspilis–Travemiundė (Vokietija)informacija ir bilietų užsakymas www.scandlines.lv ir Scandlines biure Ventspilyje – Dārzu ielā 6, Ventspilio keltų terminale; +371 63620782, 63620783; [email protected], [email protected]–Liubekas (Vokietija), Ventspilis–Sankt Peterburgas (rusija)informacija ir bilietų užsakymas www.finnlines.com ir Finnlines biure sarkanmuižas dambī 25c; +371 22471387; [email protected]

VeNtSPiLio turizmo iNformaciJoS ceNtraSadresas: Dārzu iela 6, Ventspilis, lV 3601tel.: +371 63622263, 29232226, faksas: +371 [email protected]; www.visitventspils.com

Leidėjas – Ventspilio miesto savivaldybė; www.ventspils.lvParengė – Ventspilio turizmo informacijos centras; www.visitventspils.comDizainas, kartografija – uaB „karšu izdevniecība Jāņa sēta“; www.kartes.lv Vertimas: sia „synergium“; www.synergium.euSpausdino – uaB „eveko“; www.eveko.lv

PieJūroS KemPiNGaSadresas: Vasarnīcu iela 56, Ventspilistel. +371 63627925Faksas: +371 [email protected]

aukščiausio lygio kempingas latvijoje 200 m nuo mėlynosios vėliavos paplūdimio.

VeNtSPiLio auKŠtoSioS moKYKLoS turiStŲ VieŠButiS adresas: inženieru iela 101, Ventspilistel.: +371 63629202, 26565230Faksas: +371 [email protected]: 10–30 ls už numerį

teatro Namai „JūraS Vārti“teatro namai „Jūras vārti“ savo lanky-tojams siūlo įvairių žanrų profesionalų meną – teatro, operos ir baleto pasta-

tymus, klasikinės, populiariosios, eksperimentinės, tautinės ir kitų žanrų muzikos koncertus bei vizuali-nės ir naujųjų medijų meno parodas.

karlīnes iela 40, Ventspilis; +371 [email protected]

Išvyksta Atvyksta Maršrutas Dienos Kaina (Ls)reisai į rygos tarptautinę autobusų stotį 4:30 7:30 Ventspilis–ryga 1 5,30 5:30 8:30 Ventspilis–ryga 123456 5,30 06:00 09:00 Ventspilis–ryga 5 5,30 06:30 09:40 Ventspilis–ryga kasdien 5,30 7:20 10:20 Ventspilis–ryga kasdien 5,30 9:50 14:05 Ventspilis–talsai–tukumas–ryga 234567 5,5510:00 13:00 Ventspilis–ryga kasdien 5,3010:40 13:30 Ventspilis–ryga 5 5,3012:30 15:30 Ventspilis–ryga 15 5,3014:00 17:00 Ventspilis–ryga 123457 5,3015:00 18:10 Ventspilis–ryga kasdien 5,3015:40 18:30 Ventspilis–ryga 7 5,3016:25 19:25 Ventspilis–ryga kasdien 5,3017:10 20:05 Ventspilis–ryga 5 5,30reisai iš rygos tarptautinės autobusų stoties 08:20 11:20 ryga–Ventspilis 123457 5,3010:40 13:40 ryga–Ventspilis 123456 5,3011:20 14:20 ryga–Ventspilis 23457 5,3013:10 16:10 ryga–Ventspilis 15 5,3015:00 17:55 ryga–Ventspilis kasdien 5,3016:00 19:00 ryga–Ventspilis 123457 5,3017:00 20:00 ryga–Ventspilis 123457 5,3017:40 20:30 ryga–Ventspilis 56 5,3018:10 22:02 ryga–tukumas–talsai–Ventspilis kasdien 5,5518:30 21:30 ryga–Ventspilis 5 5,3019:00 21:55 ryga–Ventspilis kasdien 5,3019:30 22:25 ryga–Ventspilis 7 5,3020:20 23:20 ryga–Ventspilis kasdien 5,3021:10 23:59 ryga–Ventspilis 5 5,30

tarPmieStiNiŲ autoBuSŲ marŠruto VeNStPiLiS–rYGa–VeNtSPiLiS tVarKaraŠtiS

„VeNtSPiLS reiSS“ robežu iela 7, Ventspilis, +371 [email protected], www.ventspilsreiss.lv