Top Banner
DOMBÓVÁR 2012. augusztus 30., XXII/35. Tanszerekre gyűjt Wolf Kati Wolf Kati az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként a 1353-as adományvonal tárcsázására buzdítja az embereket, amelyen keresztül hívásonként 250 forinttal járulhatnak hozzá egy-egy nehéz körülmények között élő kisgyermek tanévkezdéséhez. 2. oldal Fotó: Höltzl Gergely A szabadság megízlelésének élménye 4. oldal
8

2012-35 dombovari szuperinfo

Mar 10, 2016

Download

Documents

2012-35 dombovari szuperinfo
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 2012-35 dombovari szuperinfo

D O M B Ó VÁ R 2012. augusztus 30., XXII/35.

KÖRNYEZETBARÁT JELZÉS

környezetbarát jelzés 36x6,5 mmszín: C:0 M:0 Y:0 K:100Myriad Pro, Black

Jelzés távolsága a léniától: 0,5 mmJelzés a logóhoz középre rendezve

36 mm

6,5

mm

Tanszerekre gyűjt Wolf KatiWolf Kati az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként a 1353-as adományvonal tárcsázására buzdítja az embereket, amelyen keresztül hívásonként 250 forint tal járulhatnak hozzá egy-egy nehéz körül mények között élő kisgyermek tanévkezdéséhez. 2. oldal

Fotó

: Höl

tzl G

erge

ly

A szabadság megízlelésének élménye 4. oldal

Page 2: 2012-35 dombovari szuperinfo

� 2012. augusztus 30.

Iskolai szerekre gyűjt Wolf KatiWolf Kati énekesnő is érintett idén az iskolakezdésben, hiszen nagyobbik lá­nya, Jan­ka idén kezdi meg az első osztá­lyt.

Még egy indok tehát, hogy az Ökumenikus Segélyszer-vezet önkénteseként a 1353-as adományvonal tárcsázá-sára buzdítsa az embereket, amelyen keresztül híváson-ként 250 forinttal járulhatnak hozzá egy-egy nehéz körül-mények között élő kisgyermek tanévkezdéséhez.

–  Miért  indult  ez  a kam-pány, és mi a célja?

– Az utóbbi hetekben, hó-napokban számos levelet ka-pott a segélyszervezet sok-gyermekes családoktól vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőktől, amelyekben kifejez-ték, mennyire tartanak az is-kolakezdéstől, mert úgy érzik, egyedül képtelenek biztosítani gyermekeik számára a tanu-láshoz szükséges eszközöket, akik így nehéz lélekkel és hát-rányos helyzetben kezdik meg

a tanévet. A szeptember 30-áig tartó gyűjtés során remé-nyeink szerint 1000 család is-kolakezdését tudjuk megköny-nyíteni.

–  Miért  fontos  számod-ra, hogy önkéntesként szerepet vállalj a kampányban?

– Biztosan tudom, hogy az emberek többsége segítőkész, csak a mindennapok rohaná-

sában nem jut el hozzájuk az üzenet, hogy hol van szük-ség a segítségükre. Én nagyon sok szeretetet kapok nap mint nap a közönségtől, és úgy ér-zem, azzal, hogy egy ilyen fon-tos ügyben közvetítői szerepet vállalok, vissza tudok adni va-lamennyit ebből. Aki egyszer felhívja a 1353-as számot, 250 forinttal segít, mely önmagá-

ban nem olyan nagy tétel, de 40 hívásból már egy komp-lett iskolatáskát lehet összeál-lítani.

–  Nagyobbik lányod, Janka idén kezdi az iskolát.

– Bizony. Nagy lelkesedés-sel készül rá, és várja a tanév-kezdést. A táskát már besze-reztük, és látom rajta is, meny-nyire fontos, hogy mindene

meglegyen, mire elkezdődik az iskola. A mai gyerekek számá-ra ez nagyon lényeges dolog, sőt, ahogy a környezetében lá-tom, az is, hogy ki milyen öl-tözékben jár, milyen tolltar-tója, füzete van. Ezek a körül-mények még inkább azt erősí-tik, hogy segíteni kell a felzár-kózásban a hátrányos helyzetű gyermekeket.

–  Neked  milyen  emléke-id  vannak  ezzel  kapcsolatban a gyerekkorodból?

– Nem emlékszem rá, hogy akkoriban is ilyen nagy anya-gi különbségek lettek volna a családok között, mint ami-lyenek most vannak, legalább-is mi gyerekfejjel nem érzékel-tük ezt. Én még köpenyben jártam iskolába, nem látszott, ki milyen ruhát visel alat-ta. Engem kiskoromtól kezd-ve úgy neveltek, hogy ha kap-tam egy narancsot, amely ak-kor még óriási dolog volt, csak akkor vihettem be az iskolába, ha megígértem, hogy megosz-tom a társaimmal.

Budai Klára

Az első táskát Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Wolf Kati, a segélyszervezet önkéntese tölti meg

Fotó

: Sáf

ár T

ibor

Mi is az a Helen Doron Early English?

A Helen Doron Early English a világ legnagyobb gyerek nyelviskola hálóza-ta. Egy zeneszobából indult el a ma már világszerte ismert és elismert oktatási mód-szer. Megalkotója Helen Doron brit nyelvész, aki 27 évvel ezelőtt egy angliai zeneszobában, lánya hegedűórája közben kezdett el azon gondolkodni, hogyan használhatná ki job-ban azt az időt, amit a gyermekei óvodában, bölcsődében töltenek. Nem csinált mást, csak módszeresen kihasználta a gyermekek azon természetes tanulási készségét, amely 6-7 éves korig mindenkinél megvan és elkezdte őket angolul tanítani. Máig a világ 33 országában több mint 1 millió kis-diák tanult angolul Helen Doron módszerrel. Magyarorszá-gon 9 éve működnek Helen Doron iskolák, jelenleg 150 he-lyen 8000 diák tanul. Bővebben: www.helendoron.hu

Page 3: 2012-35 dombovari szuperinfo

�2012. augusztus 30.

KÖNYVAJÁNLÓ

Feltárulnak a vadnyugat titkaiA vadnyugat törté­nete számos regény­írót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt­e minden, ahogyan azt könyv­ és film­élményeink alapján tudni véljük? Felmerülő kérdéseinkre választ kaphatunk Hahner Péter A vadnyugat – 20 hős, 20 talány című könyvéből, amelyben a szerző a mítoszok és legendák mögé néz.

Titkos álláskeresés a munkahelyenA munkahelyváltást tervezők többsége munkaidőben keres állást. Ehhez azért néhány óvintézkedés elengedhetetlen – írja a cvonline.

A munkahelyről történő tit­kos álláskeresés igen kellemet­

len követ­

kez­ményeket vonhat maga után. Ha kitudódik, a vez­ető ellenségessé válhat a munka­társsal sz­emben, és megmér­gez­heti az­ alkalmaz­ott min­dennapjait.

Vigyázz a céges maillel!– Egy kis elővigyáz­atosság­

gal a lebukás vesz­élye mini­málisra csökkenthető – vé­li Cservenyák Tamás karrier­tanácsadó. Elősz­ör is fontos, hogy a dolgoz­ó önéletrajz­át ne a céges e­mail címéről küldje el. Biz­onyos helyeken az­ infor­matikusok feladata köz­é tarto­z­ik a vállalati levelez­és nyomon követése, ráadásul az­ is előfor­dulhat, hogy a kíváncsi kollé­gák tekintenek bele.

Telefon a kollégái jelenlétében

Mi a teendő, amikor már egy lépéssel előrébb járunk, és ön­életrajz­unkra felfigyelt egy cég, s ráadásul munka köz­ben ke­resnek telefonon. Ekkor kérje meg a hívót, hogy tartsa egy fél percig, majd menjen el nyugal­mas helyre, ahol a munkatár­sak nem hallják a besz­élgetést. Itt z­avartalanul megvitathatja a rész­leteket.

Ha kitudódik, legyen őszinte

Ilyenkor érdemes megvár­ni, míg a főnök kez­deményez­i a helyz­et tisz­táz­ását, ne kez­d­jünk el magyaráz­kodni. Ha sor kerül a megbesz­élésre, ak­kor visz­ont tanácsos teljesen ősz­intén elmondani, mi moti­válta a dolgoz­ót a munkakere­sésre.

Nagyszerűen sikerült a kaposszekcsői napközis táborAugusztus 6-tól egy hétig az 1-2. osztályosok, 13-tól pedig szin-tén egy hétig a 3-4. osztályosok élvezhették a programokat.

Ismét nagysz­erűen sikerült Kapossz­ekcsőn a Köz­össégi Ház­ban rendez­ett napköz­is tábor!

A táborban rész­tvevő köz­el hatvan gyermeknek újra tar­talmas kikapcsolódást adott ez­ az­ egy hét, a sz­ülők válláról pedig erre az­ időre levette a gyermekelhelyez­és terhét. Az­ idén is mint eddig mindig, a kapossz­ekcsői gyermekek tábo­roz­tatásának költségeit átvállalta az­ önkormányz­at, a nem helybelieknek is csak önköltséget kellett fiz­etni, mert min­den segítő felnőtt sz­abadidejében, társadalmi munkában foglalkoz­ott az­ iskolásokkal.Kösz­önet illet meg mindenkit!

Bővebben képgalériával: www.infodombovar.hu

A Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete „Gyöngyko­szorú” kultúrcsoportjának tagjai, Molnár Gyuláné, Tóth Gáborné és Csiszár László nagy sikert arattak a Győrben 2012. 08. 23­24­én rendezett Nyugdíjas Dalosok XII. Országos Találkozóján.

Bővebben: www.infodombovar.hu

Page 4: 2012-35 dombovari szuperinfo

4 2012. augusztus 30.

A szabadság megízlelésének élményeHufgart Kata, a kapospulai Kata Lo vas ud var vezetőjének élet szem-lé le tét tükrözi az a régi arab mon-dás, mely szerint „A ló hátán van a földi mennyország”.

A lovaglás a szabadság megízlelésének élményét adja; segítségével egy új világot ismerhetünk meg, ahol harmóniába ke-rül egymással a ló és a lovas. Kölcsönös ragaszkodás alakul ki köztük. Ez azon-ban hosszú folyamat eredménye, e sport alapjait is mindenképp szakembertől ér-demes elsajátítani.

Kata 10 éve versenyez, először rajt-engedély vizsgát szerzett díjugratás-ból, majd futószáras- és lovassportokta-tó tanfolyamot végzett, emellett díjug-rató bíró is. 1999-ben alapította a lovas iskolát, mely 2011-től Kata Lovasudvar néven működik. A családi vállalkozásban hárman dolgoznak: Kata, a lánya és Ka-ta párja, Péter.

A kapun belépve családias környe-zet, barátságos légkör és sok-sok ál-lat fogadja az ide érkezőket. Gyűjtsük csokorba, miért is érdemes felkeresni a lovasudvart!

Lovasoktatás: A vállalkozó kedvű gye-rekek vagy felnőttek pónin, kis- illetve nagylovakon tanulnak meg lovagolni. A kezdők futószáron sajátítják el a lovag-lás alapjait.

Vizsgafelkészítés: A díjugratásban és díjlovaglásban versenyző lovakon, 20x40 méteres homokos pályán történik a fel-készítés.

Versenyeztetés: Kata tanítványai eredményesen szerepelnek díjlovas és

díjugrató versenyeken (legutóbbi ered-mények megtekinthetők a cikk végén). Több régiós bajnokkal büszkélkedhet a lovasudvar.

Lovastáborok: Nyáron és az őszi szü-netben heti turnusokban szerveznek napközis, illetve bentlakásos táborokat a gyerekeknek, melyek lovasbemutató-val érnek véget. A gyerekek teljes ellá-tást kapnak, naponta kétszer lovagolnak, a quadozást is kipróbálhatják, kézműves foglalkozáson vesznek részt, illetve elmé-leti oktatásban részesülnek. Lehetőségük van eredeti mongol jurtában aludni fel-ügyelettel.

Lovagoltatás: Különböző rendezvé-nyeken lehetőség van vezető száron ki-próbálni a lovaglás páratlan élményét. Ekkor általában több ló „van szol-gálatban”.

Fedeztetés: A 13 éves haflingi mén és a 15 éves shetlandi póni mén fedeztetési engedéllyel rendelkezik (mindkettő több-szörös díjnyertes ló.)

Lovak bértartása: 3x3 méteres ön-itatóval ellátott boxokban helyezik el a bértartott lovakat. Szalmát használnak alomnak. Takarmányozás: naponta két-szer szénát, zabot és lótápot kapnak. Napközben karámban vannak.

Számos szolgáltatást és szórakozá-si lehetőséget érdemes még kipróbál-ni, többek között a sétakocsikázást és a quadozást. Egy gyerek- és egy felnőtt quad áll a vendégek rendelkezésére. A lovasudvarban az ide látogatók a házi-állatokon kívül találkozhatnak lámával, emuval, melyeket az állatsimogatóban

megérinthetnek vagy megetethet-nek. Kisebb rendezvények (szü-

letésnap, névnap, céges ren-dezvény, stb.) lebonyolí-

tását vállalják az er-re a célra kialakított kerthelyiségben, le-

hetőség van ke-m e n céb e n

vagy

tárcsán sütni, bográcsozni. A legkiseb-bek számára a mini játszótér és a tram-bulin nyújt kikapcsolódást.

Szeptemberre elkészül egy védőháló-val felszerelt 50x25 méteres alapterületű paintball pálya, illetve tervben van még a régi falusi hangulatot idéző disznóvágá-sok szervezése a téli hónapokban hétvé-genként családok, kisebb csoportok ré-szére. Rendezvényeken (pl. falunap, ta-lálkozók, óvodás- illetve iskolás rendez-vények) lovasbemutatót vállalnak, ahol a lovasok különböző díjlovas és díjugratási elemekből adnak ízelítőt (látványelemek-kel fűszerezve). Díjugrató akadálypark bérelhető, illetve lovasfelszerelés beszer-zésében is tudnak segíteni.

Kata számára a legnagyobb öröm, ha valakit megtanít lovagolni. Adottságtól függ, hogy mindez mennyi ideig tart. Ki-tartó, lelkes felkészítő munkájának kö-szönhetően versenyző tanítványai a leg-rangosabb helyeket szerezték meg Cecén az Ifjú lovastalálkozón aug. 4-én.

Az eredményekhez gratulálunk a gye-rekeknek és felkészítőjüknek:Futószáras kezdő: Szabotin Réka III. hely. Futószáras haladó: Németh Lilla II. hely, Dománszki Maja III. hely, Kienle Liána V. D1 kisló: Miklós Eszter I. hely, Gulyás Dorothi II. hely, Kanász Kitti III. hely. D1 ló: Mezei Petra I. hely, Gelencsér Dalma III. hely, Hetesi Helga III. hely. C1 kisló: Miklós Eszter I. hely, Gulyás Dorothi III. hely, Kanász Kitti IV. hely. C1 ló: Mezei Petra I. hely, Bódog Vanessza II. hely, Hetesi Helga III. hely, Gelencsér Dalma V. hely (Erdősné Fedeles Zita)Bővebb információ: www.katalovasudvar.hu

ból, majd futószáras- és lovassportokta-tó tanfolyamot végzett, emellett díjug-rató bíró is. 1999-ben alapította a lovas iskolát, mely 2011-től Kata Lovasudvar néven működik. A családi vállalkozásban hárman dolgoznak: Kata, a lánya és Ka-

A kapun belépve családias környe-zet, barátságos légkör és sok-sok ál-lat fogadja az ide érkezőket. Gyűjtsük csokorba, miért is érdemes felkeresni a

Lovasoktatás: A vállalkozó kedvű gye-rekek vagy felnőttek pónin, kis- illetve nagylovakon tanulnak meg lovagolni. A kezdők futószáron sajátítják el a lovag-

A díjugratásban és díjlovaglásban versenyző lovakon, 20x40 méteres homokos pályán történik a fel-

Kata tanítványai eredményesen szerepelnek díjlovas és

próbálni a lovaglás páratlan élményét. Ekkor általában több ló „van szol-gálatban”.

emuval, melyeket az állatsimogatóban megérinthetnek vagy megetethet-

nek. Kisebb rendezvények (szü-letésnap, névnap, céges ren-

dezvény, stb.) lebonyolí-tását vállalják az er-re a célra kialakított kerthelyiségben, le-

hetőség van ke-m e n céb e n

vagy

Page 5: 2012-35 dombovari szuperinfo

�2012. augusztus 30.

Sportdélutánok az Olimpiai KlubbanA tikkasztó forróság ellenére tizen­öten gyűltek össze augusztus 25­én, szombaton délután a Dom­bóvári Helytörténeti Gyűjtemény sporttörténeti kiállításának helyet adó Szepessy­szalonban.

Először a házigazda múzeumveze-tő köszöntötte a lelkes kisközösséget, egyúttal tisztelegve neve napján is a né-hai kiváló helytörténész, Beles Lajos emléke előtt. A köszöntés egyúttal szólt a távolról (s feleségével érkezett) szak-mai vendégnek, Ujhidy Tibornak is, aki a Kecskeméti Spartacus Sport Kör ügy-vezető elnöke és egy éve már tagja a Magyar Olimpiai Bizottság Sportegye-sületi Bizottságának is.

Ezt követően ifj. Kormos László sport- és rendezvény-menedzser, a „Fé-nyes érmek Dombóvárról. A múlt, a je-len és a jövő bajnokai” című, nagy siker-rel futó kiállítás kurátora vette át a szót. Először Tamás Szilárdot, a Dombóvá-ri Ultra Fanatic klub alapító szurkolóját

mutatta be s kérte fel - már évekkel ko-rábban szervezni kezdett - londoni útja élményeinek képes bemutatására.

Ezt követően Jászberényi Péter, a Dombóvári Vasutas Atlétikai Sport Egyesület (DOVASE) elnöke adott lát-ványos prezentációt a szintén családjá-val együtt élvezett londoni szép és sike-res napok hangulatáról, a magyarokkal oly nagyban szimpatizáló külhoni törő-désről, a „jó volt ismét és végre büsz-kének, magyarnak lenni külföldön is!” gondolatkör számos, megható, emberi pillanatokkal illusztrált történeteit fel-villantva.

Szöveg és fotók: dr. Kriston Vízi József

A sportbarátok augusztus 27­én is­mét találkozhattak a dombóvári Mú­zeumban, ahol a sorozatban hato­dik alkalommal tartott sport témájú, olimpiai élménybeszámolóra elfogad­ta a meghívást Vári Attila, korábbi vízilabdázó, akinek élsportolói karri­erje során nyert több érme között két olimpiai bajnoki arany is csillog.

Dr. Kemény Dénes szövetségi kapi-tány vízilabda-válogatottjának tagja-ként 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban is az olimpiai dobogó legma-gasabb fokára állhatott társaival. Az el-ső hely megszerzéséig, majd négy évvel később annak megvédéséig vezető út nehézségeit és szépségeit elevenítette fel kiselőadásában.

Vári Attila a sportolói pályafutása befe-

jezését követően sem távolodott el a sport világától, jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, örömteli házasság-ban két gyermek boldog édesapja.

Ezt követően Dr. Berta Bálint, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázi-um ny. címzetes igazgatója elmond-ta észrevételeit a magyar sporto-lók idei olimpiai szerepléséről. A Ma-gyar Olimpiai Bizottság egykori tag-ja – aki 1990 és 1994 között töltött be tisztséget a MOB-ban – több kivá-ló sportolót, olimpikont személyesen is megismerhetett, így - többek kö-zött - Bene Ferencet, Zsivótzky Gyu-lát, Papp Lászlót, Novák Dezsőt, Szalai Miklóst, Schmitt Pált, Czibor Zoltánt, Buzánszky Jenőt, Rózsa Norbertet. Az egykori labdarúgómérkőzés-játékveze-tő több érdekes történetet is elmondott a jelenlévőknek. Az Aranycsapat, majd később a Barcelona balszélsőjével, az 1952-ben Helsinkiben aranyérmet

nyert nemzeti tizenegy 11-es számú já-tékosával, Czibor Zoltánnal interjút is készíthetett az akkori városi televízió-ban, ezenkívül Dombóváron egyszer még a háromszoros olimpiai bajnok (1948, London, 1952, Helsinki, 1956, Melbourne) Papp Lászlóval is közvetít-hetett diákverseny keretében rendezett ökölvívó-mérkőzést. Bene Ferenccel, az 1964-es tokiói olimpia gólkirályával és az akkor aranyérmet nyert magyar labdarúgó-válogatott középcsatárával pedig kaposvári diákként ismerték és tisztelték egymást.

A házigazdák a „Fürdőélet Dom-bóváron” című kötettel kedveskedtek „Dokinak”, a sportmedencék ismerőjé-nek, miközben Harangozó László, Pá-pai Lajos és Dr. Lehoczky Béla egy-egy örökzöld történettel is megajándékoz-ta a vendéget és a lelkes közönséget.

Berki Zsolt Bővebben: www.infodombovar.hu

Page 6: 2012-35 dombovari szuperinfo

6 2012. augusztus 30.

Döbröközön 70 m2-es, vegyes- és gáz-fűtésű, jó állapotú családi ház eladó. 06-30/493-9502.

Építési telkek 700.000 Ft-tól eladók. Cserkeszőlő külterületén aszfaltos út mel-lett, víz és áram bekötés lehetőségével. Tel.: 16 óra után 20/9-468-499.

KIADÓ

Újdombóvári családi ház vagy házrész bútorozottan vagy bútorozatlanul kiadó. 74/468-547, 30/771-5845.

Dombóváron, Teleki utcában háromszo-bás, távfűtéses, bútorozott lakás kiadó. Kaució szükséges. 70/408-3314.

Hőszigetelt, új ablakos, fűtésmérős lakás eladó vagy kiadó, diáklányok részére is. 06-70/265-5246.

Kétszobás, III. emeleti lakás hosszú távra kiadó. Érd.: 06-30/596-6796.

Dombóváron 2,5 szobás, bútorozatlan lakás kiadó. Érd.: 06-30/9473-657.

Dombóvár központjában távfűtéses, I. emeleti, kétszobás lakás hosszú távra kiadó. 34.000 Ft/hó. Kaució szükséges. 06-30/913-7472.

Liget lakótelepen kétszobás lakás kiadó. Érd.: 06-70/395-0917.

Hunyadi téri garázssoron garázs kiadó szeptember 1-től. 74/466-452, 30/411-1814.

Hunyadi téri garázssoron hosszabb távra garázs kiadó. Érd.. 06-30/743-3465.

ÜZLET

Dombóváron 14 m2-es helyiség üzletnek, irodának, kozmetikusnak kiadó, 15.000 Ft/hó. 06-30/292-3313.

SZOLGÁLTATÁS

Tetőszerkezetek javítása, felújítása, új tető készítése, cserépátrakás, lam-bériázás, fa burkolás, gipszkartono-zás, teraszok készítése, csatornázás. Anyagbeszerzéssel, ingyenes árajánlattal. 06-30/9933-297.

Lakások, vállalkozások nyári szabad-ság alatti, technikai és élőerős időszakos védelme 1.990 Ft/hó-tól (technikai kiépí-tettségtől függően). Dombóvár, Hunyadi tér 14. Gond-X Kft. 06-74/468-665, 06-209/578-636.

TV-javítás szállítással, Dombóváron és környékén. Érd.: 06-30/6627-813, 06-30/298-1697, 74/465-669, Molnár.

Riasztószerviz: szerelés, javítás, kivite-lezés, karbantartás, ingyenes árajánlat-tal. 24 órás távfelügyelet 1990 Ft/hó-tól. Dombóvár, Hunyadi tér 14. Gond-X Kft. 06-74/468-665, 06-209/578-636.

Tetőfedés, ácsmunkák, állványozás, napkollektorok és napelemek fel-szerelése, fa burkoló munkák. 06-30/346-9871, 06-74/461-284.

Ház körüli, mindenféle kisebb javító lakatosmunák, zárak javítása, cseréje, ajtó-ablakrács készítése. 06-30/3324-175.

INGATLAN DOMBÓVÁR

Mozgáskorlátozott lakónak részlegesen átalakított családi ház eladó Dombóvár, Kórház utcában. 06-20/9692-061.

Dombóváron, az Allende utcában 54 m2-es, felújított, egyedi fűtéses (gáz-köz-ponti fűtés), erkélyes lakás eladó. Azonnal beköltözhető. Tel.: 30/489-7722.

Víztorony mögött háromszobás, étke-zős, hőmennyiségmérős téglalakás eladó. Érd.: 06-20/411-4049.

Újdombóváron, közművesített utcában (Dőry Hugó) családi ház építésére alkal-mas terület eladó. 06-70/561-8356.

Dombóvár, Táncsics 15. alatti 100 m2-es, kétszoba, nappalis családi ház azon-nal beköltözhetően, nagy melléképülettel, garázzsal eladó. Irányár: 6.500.000.-. 06-20/213-8868, 06-30/421-1699.

Dombóváron, Rákóczi utcában családi ház eladó külön kertváros felőli bejárattal is. 06-30/458-7717.

Hunyadi tér 34/a (víztorony mögött) I. emeleti, 74 m2-es, 3 szobás lakás eladó vagy kiadó. 06-30/9899-010.

Kétszoba, konyhás, zuhanyzós, cse-répkályhás házrész sürgősen, áron alul eladó. Irányár: 2.500.000.-. Érd.: 06-20/394-5911, Dombóvár, Széchenyi u. 3.

Dombóvár központjában, a rendőr-ség mögött 49 m2-es, magasföldszinti, 1 szoba, étkezős, felújításra szoruló távfűtéses lakás eladó. Irányár: 4,8 M Ft. Tel: 06-30/7019-518, vagy 06-30/6079-253.

Eladó téglaépületben háromszobás, alacsony rezsijű, klimatizált lakás. Érd.: 06-30/934-8272.

Ady utcában I. emeleti lakás eladó. Érd.: 06-20/2257-830.

Dombóvár-Szőlőhegyen, horgásztótól 100 méterre 1.000 m2 szőlő, présház padlástérrel eladó. Tel.: 74/463-220, 06-30/557-5267.

Fűtött garázs eladó a városközpont-ban, Hörmann ajtóval szerelve. Irányár: 2.650.000.-. Érd.: 06-30/259-7755.

Dombóvár-Kertvárosban, Tulipán utcában 3 szoba +nappalis családi ház reális áron eladó. Érd.: 74/462-392, 06-70/298-1771.

100 m2-es, kétszintes, gázfűtéses családi ház nagy telekkel eladó. 30/319-6631.

Dombóvár, Népköztársaság útja 14. szám alatt, hőszigetelt társasházban földszinti, kétszobás, 54 m2-es, felújí-tott, tehermentes lakás eladó. Irányár: 6.000.000.-. Tel.: 74/466-296.

Bartók Béla utcában eladó 82 m2-es, jó állapotú családi ház 700 m2-es telken, udvar alatti pincével. Irányár: 7.900.000.-. +36-70/940-5713.

Dombóváron, Allende utcában II. eme-leti, kétszobás, gáz egyedi fűtéses lakás eladó. Ugyanitt garázs is eladó. 06-30/204-4229, 06-30/520-6401.

INGATLAN VIDÉK

Kaposszekcsőn háromszobás, felújítás-ra szoruló családi ház 1045 m2 telekkel eladó. Érd.: 74/676-761, 30/6179-120.

Döbrököz Kurbasában, szép környe-zetben présház fiatal szőlővel, kerttel, gyümölcsössel eladó. Villany, forrásvíz van. Tel.: 74/464-108.

Nagy ház telekkel, bútorozottan eladó. Érd.: esti órákban 74/435-053.

Kurdon eladó művelésre alkalmas 1158 m2 beépítetlen belterületi ingatlan. 06-20/2633-455

Mindszentgodisán kétszobás paraszt-ház gazdasági épületekkel eladó. Ár meg-egyezés szerint. 06-20/228-9156.

Állásbörze

Álláshirdetéseinket legkorábban, már a nyomtatott megjelenés előtt 1 nappal olvashatja az interneten:

http://dombovar.szuperinfo.huwww.infodombovar.hu/olvasosarok

vagy lájkolja a Dombóvári Szuperinfó Facebook oldalát.

Hegesztőket, lakatosokat, fémipari szak-munkásokat keresek hosszú távú munká-ra. Érd.: 16 órától 06-30/246-4988.

Dombóvári, döbröközi munkanélkülie-ket keresek erdőápolási, területtakarítási munkára. Érd.: 06-30/771-5845, 06-30/723-7674.

Nyugdíjas hölgy munkát keres. Tel.: 06-70/365-9043.

Gyakorlattal rendelkező CO-hegesztőt, esztergályost felveszünk Dombóvár és környékéről. Érd.: 06-30/641-5334.

Kozmetikai termékek forgalmazásához jelentkezőket keresek, ingyenes regiszt-rációval. Hívj! 30/552-1009.

Pénzügyi területre minimum érettségi-zett munkatársakat keresünk. Tel.: 06-30/331-6657.

Ingatlanközvetítő munkatársat keres fő- illetve mellékállásban (alapbér + jutalék). 06-70/7736-577.

Állatgondozói munkalehetőségek dáni-ai tehenészetekben, sertéshizlaldákban, angol nyelvtudással. 06(29)769-015 [email protected]; www.andreasagro.hu

Minősített hegesztőket keresünk dom-bóvári munkahelyre, Start-kártyások előnyben. Érdeklődni az alábbi számon: 06-20/457-2294.

Nemzetközi gépjárművezetőket kere-sünk "E" kat. jogosítvánnyal. Pályakezdők jelentkezését is várjuk, nyelvtudás nem szükséges. Tel:36-30/7222-900.

USA-ba keresünk szállodai taka-rítókat. Havi 400.000 Ft kereset. www.tengerentul.5mp.eu

Pultost keresünk azonnali kezdéssel. Érd.: 06-20/586-3190.

Balatonon egész évben nyitva tartó éjszakai night club konzumhölgyeket keres. Érd.: 06-30/3313-997.

Gyakorlattal rendelkező pultost keresek. Jelentkezni lehet a 06-30/636-8980-as telefonszámon.

Mágocsi Sport Sörözőbe pultost keresünk. Jelentkezni személyesen: Egyházaskozár, Borostyán Vendéglőben. Tel.: 06-30/7300-874.

Page 7: 2012-35 dombovari szuperinfo

72012. augusztus 30.

Ford Escort 1.3 95-ös, alufelnivel eladó. Irányár: 200.000.-. Érd.: 06-30/9933-297.

MTZ50, 550/552, 80/82-es traktorokat keresek kp.fizetéssel, elszállítással 1MFt-ig. 06-30/336-0433.

TÁRSKERESÉS

33 éves fiatalember keresi élete párját. Válaszokat sms-ben: 06-20/2115-135.

ÁLLAT

Választási malacok és hízó eladó. Érd.: 06-30/261-2512, Attala.

Rajzos németjuhász kiskutyák oltva, féregtelenítve eladók, 2 kan, 1 szuka. Ár: 13.000 Ft. Tel.: 06-30/8698-039.

26 hetes vörös tojójércék és pecsenye kacsák kaphatók. Ingyenes szállítás.Tel.:06-30/265-8809.

2 hónapos bikaborjú és 1 éves bika eladó. Érd.: 06-70/227-4188.

Választási malacok eladók Sásdon. Tel.: 06-20/803-7915

Kislibák eladók. Érd.: 06-30/468-4645.

Vemhes törpekocák, törpemalacok, húsgalambok, röpgalambok, kacsák, libák, nagy hízók és malacok eladók. 06-30/473-7081.

7 hetes keverék kan kiskutyák és 1 éves házőrző kutya ingyen elvihető. 06-20/929-2177.

2 db kecskegida eladó vagy elcserélhető más haszonállatra. Érd.: 06-20/330-8008.

Malacok eladók. Érd.: 06-30/367-4775.

Csüngőhasú anyakoca és kan eladó. Érd.: 06-30/4181-377.

Hízók eladók. Érd.: 06-70/335-0757.

9 hetes Shar-pei kölykök eladók vilá-gosbarna színben, oltva, féregtelenítve. 06-30/600-2523.

Vörös tollas tojótyúk 600.-, ugyanitt usz-kár kutya eladó. 74/200-128, 20/271-3129.

3 darab hasas birka eladó. Érdeklődni: 70/703-7428.

Több éve takarítással foglalkozó, megbíz-ható nő munkát vállal. 06-30/591-7118.

Sírkövek felújítása 15.000 Ft-tól. Érd.: 06-20/2115-135.

Gipszkarton szerelés. Ingyenes helyszíni felmérés, árajánlat készítés. 06-20/330-8008.

Érintés-, tűz- és villámvédelmi mérési jegyzőkönyvek, villanyszerelés. Blázsovics Ferenc, 06-20/248-2353.

Angol, német nyelvtanítás magántanár-nál. 30/575-2298.

Kedvezményes tűzifa! Ömlesztett erdei köbméterben (1,00x1,00x1,70m): cser, tölgy 16.000 Ft/erdei m3, akác 18.000 Ft/erdei m3. 74/484-044.

TANFOLYAM

Boltvezető, bolti eladó, vendéglős, szakács, cukrász, pincér tanfolyam indul. Tel.: 06-70/637-4750. www.minervakft.hu

JÁRMŰ

Kymco Super 8 nagytestű robogó eladó, 2010-es évjáratú, megkímélt állapotban. 06-30/3785-271.

Készpénzért autóját, teherautóját meg-vásároljuk, állapottól függetlenül. Házhoz megyünk! Tel.: +36-30/729-61-12.

Négyütemű Wartburg utánfutóval, műszakival eladó. Tel.: 30/328-9787.

Simson SN 51 kis műszaki hibával eladó. Ár: 42.000 Ft. Érd.: 06-20/484-1819.

Malacok, süldők eladók. 06-20/228-0949.

Fiatal rottweiler vagy kuvasz szuka kutyát vásárolnék. Sms: 06-30/411-3917.

3,5 éves magyartarka tehén 8 hónapos vemhesen és 6 hónapos bikaborjú eladó. 06-30/4845-629.

KERESEK

Keresem Erzsikét, aki júliusban Dombóváron, a Molnár György utcai buszmegállóban segített leszállni a busz-ról (nálam eperrel teli vödör volt). Kérem, jelentkezzen "István" jeligére a Szuperinfó Reklámirodában. Köszönettel: István.

VEGYES

Ócskavasat, színesfémet és fémforgá-csot veszek magas áron, házhoz megyek. 06-20-529-1078

Iskolakezdés = USA Sport. SPAR Üzletház.

Cégét a legkedvezőbb áron megvásárol-juk, pályázatképes cégeket kínálunk. Tel.: 00-36-30/400-1900.

Kapálógéphez utánfutó eladó. Érd.: 06-30/916-7742.

600 és 120 literes szüretelőkád, daráló, prés, betonkerítés, beton vályú eladó. 74/485-794.

Kukoricaszárat bálázva vagy anélkül felvásárolunk, több ezer hektár érdekel. 06-20/625-2913.

Vörös borszőlő eladó. 100 Ft/kg. Érd.: 06-30/322-0152.

Eladó 40-es kazán garanciával, besze-reléssel. Szállítás ingyenes. 06-30/381-5687.

Kapálógéphez való gyári pótkocsi újszerű állapotban eladó. Tel.: 06-30/557-5267.

Figyelem! Tűzifa tölgy és akác erdei m-ben 12-14000 Ft szállítva.Tel.:06-30/315-2136.

PC 202-es parkettacsiszoló-gép 220 W-os eladó. Ár: 50.000 Ft. Érd.: 06-20/484-1819.

Jó állapotú használt cserép eladó. Érd.: 06-30/9933-297.

Kapospulai szőlőhegyen oportó és zweigelt, valamint fehér borszőlő eladó. Érd.: 74/461-795.

50 literes üvegballonok kosárral, borszű-rő és szivattyú, valamint kétütemű olasz rotakapa eladó. Érd.: 06-30/9471-609.

Vegyes fehér szőlő Dombóvár-Szőlőhegyen, szombati (szept. 1.) szüret-tel eladó. Érd.: 06-30/9471-609.

Ergoline 50 csöves szolárium (csőcse-rét igényel) 70.000 Ft, műkörmös asztal 10.000 Ft, szürke gurulós szék 3.000 Ft-ért eladó. Érd.: 30/418-0247 vagy 30/559-7732 .

Árpa eladó Dombóváron és környékén házhoz szállítva. Érd.: 70/429-1353.

Dombóváron, a Szumma Autósbolt mel-letti Bizományi Áruházban bővítettem árukészletemet. Mindenféle bútorok, ház-tartási cikkek. 06-30/901-9938.

Beépíthető komplett portál vas ablakke-ret duplaszárnyú ajtóval, dupla üvegezés-sel eladó. Érd.: 30/871-8355.

Fatüzelésű bojler, ipari tűzhely, auto-mata mosógép, női kerékpár eladó. 06-20/2543-543.

Szárított kukorica eladó. Érd.: 06-30/396-3889.

RÉGISÉG

Magas áron vásárolok régi bútorokat, festményeket, faliórákat, porcelánokat, hagyatékot. 74/435-209.

Készpénzért vásárolok mindenféle régi-séget, hagyatékot, órákat, festménye-ket, porcelánokat, dunnákat, párnákat. Helyszínen fizetek készpénzzel. A becsér-ték, kiszállás ingyenes. 06-20/593-1575.

KINCSESBÁNYA

Használt szőlőprés jó állapotban eladó. Érd.: 06-20/558-9868.

Használt állólámpa, gyermekágy, asztali sparhelt, mosógép és centrifuga (újszerű állapotban), 2 db éjjeliszekrény, szekrény, kétszemélyes keményfa ágy eladó. Árak megegyezés szerint. Tel.: 74/679-505.

Használt kétrészes mosogató 3.000.-, fehér íróasztal 5.000.-, vajszínű szétnyit-ható ülőgarnitúra 2 puffal 40.000.-. 06-30/248-7300.

600 literes, jó állapotú tölgyfa szüretelő-kád eladó. Érd.: 30/503-1820.

Page 8: 2012-35 dombovari szuperinfo

� 2012. augusztus 30.

Felismeri ezt a döbröközi férfit? Még mindig keresik!

Több rendbeli betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözését és

elfogását rendelte el a Dombóvári Rendőrkapitányság a képen látható Szijártó Zoltán döbröközi lakosnak.

Kérjük, hogy amennyi-ben Szijártó Zoltán tar-tózkodási helyével kap-csolatban információ-val rendelkezik, hívja a 74/566-070 vagy 107

telefonszámot!Segítségét köszöni

a Dombóvári Rendőrkapitányság.