Top Banner
Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija 2007m. vasaris, Nr.5 Meilė – tai saulėtekis, vidurdienis, ilgasis ir kaitrus, ir vakaras, stebuklingas, tylus, o ją pagimdė ilgesys. Meilė – tai akimirka, švystelėjanti visų pasaulių ir žvaigždžių visatos spindėjimą. Meilė – tai grynojo aukso tiltas per gyvenimo upę, kuri skiria „gėrio ir blogio“ krantus. Meilė – tai stiprūs, balti sparnai. Meilė – tai senas pušų miškas kaitrią dieną, tai poilsis jame, miegui ošia pušys. Meilė – tai vieškelis į saulę, grįstas aštriais deimantais, kuriuo turi eiti basas. M. K. Čiurlionis Neringos Petrauskaitės (2g a ) piešinys
8

2007 vasaris

Feb 20, 2016

Download

Documents

2007 vasaris
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 2007 vasaris

Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija 2007m. vasaris, Nr.5

Meilė – tai saulėtekis, vidurdienis, ilgasis ir kaitrus, ir vakaras, stebuklingas, tylus, o ją pagimdė ilgesys.

Meilė – tai akimirka, švystelėjanti visų pasaulių ir žvaigždžių visatos spindėjimą.

Meilė – tai grynojo aukso tiltas per gyvenimo upę, kuri skiria „gėrio ir blogio“ krantus.

Meilė – tai stiprūs, balti sparnai.

Meilė – tai senas pušų miškas kaitrią dieną, tai poilsis jame, miegui ošia pušys.

Meilė – tai vieškelis į saulę, grįstas aštriais deimantais, kuriuo turi eiti basas.

M. K. Čiurlionis

Neringos Petrauskaitės (2ga) piešinys

Page 2: 2007 vasaris

2

Galvos skausmas

Kokie rūpesčiai, susiję su mokyklos kasdienybe, Jus nuolat kamuoja, neduoda Jums ramybės?

Mokyklos budėtoją B. Banelienę:

Rūpesčiai? Tokių didelių lyg ir nėra. Jaunimas yra jaunimas – daug energijos, entuziazmo. Ypač pasireiškia ruošiant įvairius renginius. O šiaip (kas susiję su galvos skausmu) tai mokinių bėgimas iš pamokų, žinoma, kai kurių mokinių. Na, ir labai skaudu matyti, kada laužomas, gadinamas mokyklos inventorius.

Žinoma, labai opi problema mokinių rūkymas, kada yra bejėgė mokyklos valdžia ką nors padaryti, sudrausminti. Bet čia aktuali problema visose mokyklose.

D. Lingaitytę, 2ga klasės

moksleivę:

Turbūt mano nuomonė sutaps su daugelio mokinių nuomone – nepatinka mokytojų subjektyvumas, jų nekvalifikacija ir nuotaikų kaita. Tai, manau, pagrindinė „galvos skausmų“ priežastis. Aš manau, kad kiekvienas turi dirbti pagal savo svajonių profesiją, tai kam gadinti sau ir kitiems nuotaiką kiekvieną dieną nenorom einant į mokyklą ir neva mokyti mokinius. Be to, tikrai ne visi gali tokį darbą dirbti, nes reikia labai daug kantrybės ir dar daugiau kvalifikacijos.

Nepatinka mokytojų „nusistatymai“: „Va, šis mokinys yra labai geras, o šis nieko nepasieks“. Jie visiškai nepažįsta mokinių, nesidomi jų poreikiais, o sprendžia tik iš to, kaip mokiniai elgiasi per pamokas. Mokiniai mėgsta nuolat vartoti žodžius: „Ji mane sodina“, nes iš tikrųjų mokytojai retai kada mokinį vertina objektyviai.

Mokyklose ne tik mokytojai yra „bėda“, pavyzdžiui, Lietuvoje mokiniams mokymosi krūvis yra

kone dvigubai didesnis nei Vakaruose, tai mokiniams nelieka laiko „savam“ gyvenimui, o ne vien namų darbų ruošimui. Be to, čia beveik išvis nėra praktikos, t.y. vien teorija, kuri, patikėkit, labai greit pamirštama.

Technologijų mokytoją G.

Klimašauską:

Nemažai daliai mokinių jaučiamas pagarbos, pagalbos, taikaus ir kultūringo bendradarbiavimo trūkumas. Taip pat didelis triukšmas pertraukų ir pamokų metu.

Pasirodo, mokykloje reikia...

mokytis Nors, rodos, dar ne per seniausiai

pilni optimizmo ir entuziazmo pradėjome naujuosius mokslo metus, dažnas kartais jau paskaičiuoja, kiekgi mėnesių dar liko mokytis. Tai ypač paryškėjo tuomet, kai po paskutiniųjų triūso savaičių pagaliau užbaigėme PIRMĄJĮ PUSMETĮ (dar ne laikas džiaugtis)! Taigi kokius rezultatus pavyko „išspausti“ šįkart?

Iš 1–4 klasių daugiausia pirmūnų suskaičiuota 1a klasėje (jauniausieji pasiryžę labiausiai). Po 5 pirmūnus pasidalijo 1b, 3b ir 4b klasės. Iš 6–8 klasių pirmieji, daugiausia pirmūnų turintys – 6c klasė (7 pirmūnai). Nuo jų nedaug atsilieka 6 pirmūnus turinti 6a ir 5 pirmūnus turinti 8a

klasės. Sveikiname!

Pasirodo, jog toks skaudus dalykas kaip pavyzdinis pamokų lankymas skaudus toli gražu ne visiems. Štai pradinukai nepraleido NĖ VIENOS pamokos be pateisinimo (nesugadintas jaunimas). Iš jų geriausiai lankė 4b klasė. Taip pat tarp labiausiai nusipelniusių galima įvardyti ir 5c, 6a ir 6d klases.

Apie tai, ar pasikeitė bendr i mokinių rezultatai, direktoriaus pavaduotojos teigė, jog padėtis pradinėse klasėse žymiai nekito, tačiau tarp vyresniųjų atsirado daugiau pirmūnų ir netgi nepažangių mokinių.

Galime pradžiuginti 2gc (auklėtoja V. Staškevičienė) ir 8b (G. Lialienė) klases, kurios yra realios pretendentės į prizą už geriausią budėjimą – kelionę.

Susumavus visus rezultatus galima tvirtinti, jog pasidžiaugti tikrai yra kuo. Ir toliau džiuginkite save, artimuosius ir gimnaziją gerais pasiekimais ir aktyvumu!

O gal kai kam atrodo, jog labai gerai mokytis yra be galo sunku? Išklausykime vieno pirmūno nuomonės. Pakalbinome 6a klasės mokinį Deividą Kučinską:

–Ar lengva buvo išlaikyti gerus rezultatus?

–Na, šiaip tai nėra sunku, bet reikia per pamokas susikaupti, o tai nelengva (kam šiais laikais lengva...).

–Kas skatina gerai mokytis?

–Gerai mokytis skatina mama, kur i savo laiku buvo pirmūnė visas 12 klasių.

–Ar daug laisvalaikio tenka paaukoti mokslams?

–Laisvalaikio beveik neturiu, nes lankau muzikos mokyklą, į kurią tenka važinėti beveik kiekvieną dieną. Dažniausiai viską stengiuosi suprasti pamokoje, kartais namų darbus spėju atlikti per pamoką.

Atrodo taip paprasta... O jums?

Sėkmės visiems II pusmetį!

Puslapį parengė Ieva Bielinskytė, 2ga

Page 3: 2007 vasaris

3

1g–4g klasių

1ga I vieta Valius Fominas 3gc II v ieta Dovilė

Jurkevičiūtė 3gc II v ieta Raimonda

Baltrušaitytė 4gb III vieta Asta Mauzaitė

Beje, jau vyko ir Kauno raj.

meninio skaitymo konkursas,

kuriame ir Milda Vibrantytė, ir Valius Fominas laimėjo III vietą.

Kauno raj. Moksleivių žaidynių

šaškių varžybose iškovota I vieta.

Komanda:

S. Urba 4gb L. Vaštakas 4gb V. Rimkus 4gc

Ž. Butkutė 4gb

„Visažinio“ konkursas

Keletą „visažinių“ pavyko „pagauti“ mokyklos bibliotekoje

Dalyvaujam, varžomės, laimim!

Sausio mėnuo išties nepašykštėjo

įvairių konkursų, olimpiadų, varžybų, kur atsiskleidė kartais visai netikėti, o kartais „nuolatiniai“ talentai. Sveikiname nugalėtojus, linkime nenusiminti kitiems dalyviams – galbūt kitąmet čia puikuosis ir jūsų pavardės.

Jaunųjų fizikų olimpiados I turo

rezultatai

1g kl. I vieta Jovilė Makutėnaitė

2g kl. I vieta Rūta Zinkevičiūtė 3g kl. I vieta Artūras Savickas II v ieta Edgaras Varanka 4g kl. I vieta Linas Vaštakas II v ieta Gediminas

Kabišius

Biologų olimpiados rezultatai

8c I vieta Justė Kuklerytė 8d II v ieta Julita Jukštaitė 8d III vieta Rytė Poškutė 1ga I vieta Vida

Venskūnaitė 1ga II v ieta Jovilė

Makutėnaitė 1gc III vieta Kristina

Margevičiūtė 2ga I vieta Inga

Baranauskaitė 2gc II v ieta Andrius

Andziulevičius 2gc III vieta Emilis Binokas 3gb I vieta Rasa Palaimaitė 3gc II v ieta Milda Varat iejūtė 3ga III vieta Eugenijus

Ulachovičius 4ga I vieta Aurelija Judita

Abraitytė 4ga II v ieta Ieva Šiaudikytė 4ga III vieta Eg lė Vaitkutė

Meninio skaitymo konkurso

nugalėtojai:

5–8 klasių

5a I vieta Milda Vibrantytė 5a II v ieta Daumantas

Pinkus 7a II v ieta Rūta Šlapikaitė 7c III vieta Lina Dapkutė 8d III vieta Justina

Tarvydaitė

Sausio 25-tą dieną 52 penktų–aštuntų klasių moksleiviai bandė išsiaiškinti, kas iš jų daugiausiai žino. Konkursas vyko per septintą pamoką, fizikos ir dailės kabinetuose. Visi mokiniai sprendė kryžiažodį, atsakinėjo į bendro išsilavinimo ir mokomųjų dalykų klausimus.

Į apdovanojimų ceremoniją (vasario 5d.) aktų salėje buvo pakviesti visi dalyviai. Deja, atėjo toli gražu ne visi. Vieni galbūt nusivylė savo rezultatais, kiti – konkursu, o kitiems galbūt buvo per sunku pasidžiaugti kitų sėkme. Nugalėtojais tapo šie moksleiviai:

5d klasė Motiejus Kamparavičius (I v ieta) 5c klasė Justina Viršilaitė (II vieta) 5a klasė Gustė Beržanskaitė (III vieta) 6a klasė Deiv idas Kučinskas (I v ieta) 6b klasė Austėja Putrimaitė (II vieta) 6b klasė Gabrielė Tamulytė (III vieta) 7d klasė Ignas Rimkus (I v ieta) 7c klasė Sig itas Mikutis (II vieta) 7b klasė Kristina Urmaitė (III vieta) 8b klasė Vaiva Lialytė (I v ieta) 8a klasė Jonas Žemaitait is (II vieta) 8d klasė Rytė Poškutė (III vieta)

Sveikiname! Jūs tikri šaunuoliai!

Renginio organizatoriai – mokinių laisvalaikio centras ir mokinių taryba. Užduotis vertino Andrius Žičkevičius, Simona Danikauskaitė, Rūta

Vladičkaitė ir Asta Butkutė. Vytenis Radžiūnas, 2ga

Ingos Basevičiūtės (2gb) nuotrauka

Page 4: 2007 vasaris

4

„Tikrai nedaryčiau to, kas man kelia baimę“

Ko gero, visoje Europoje gerai žinomas lenktynininkas Jonas GELŽINIS (4gb) mūsų gimnazijoje nėra jau toks garsus. Norėdami daugiau apie jį sužinoti, skaitykite interviu ir patys įsitikinsite.

–Kelerių metų pirmą kartą atsisėdai prie vairo?

–Mhmmm... Prie kartingo 7 metų, o prie mašinos truputį vėliau.

–Ar nebuvo baisu?

–Tikrai nedaryčiau to, kas man kelia baimę.

–Žinau, kad esi lenktynininkas. Kokio tipo?

–O kokie tipai būna???

(Na, kadangi aš tokioje veikloje neturiu nė menkiausios patirties (čia aišku kaip dieną), tai nežinau, ar teisingai pasakiau, klausdama „tipo“. Gal reikėjo sakyti rūšies ar dar ko nors? Aš tai žinau, kad yra žiedinės lenktynės (kuriose Tu dalyvauji), krosas, ralis, dragas, bulių kautynės, ralis-krosas).

–Ar Tavo gyvenime pirmąją vietą užima lenktyniavimas?

... (Matyt, užsisvajojo ir pamiršo atsakyti į šį klausimą).

–Kas dedasi Tavo galvoje, kai

stiprus priešininkas Tave aplenkia?

–Pradedu galvoti, kaip jį aplenkti.

–Žinovai teigia, kad sportininkai labai prietaringi. O tu ar esi prietaringas? Turi kokių nors ritualų, kuriuos atlieki prieš varžybas?

–Šiaip aš visada pirmiausiai aunuosi dešinįjį batą, nors tai ne visada padeda.

–Kurios firmos automobiliai Tau

labiausiai patinka?

–Tiksliai negalėčiau pasakyti, bet jei reikėtų rinktis važinėjimui gatvėse, tai rinkčiausi saugų ir taupų.

–Kokios svarbiausios varžybos Tavęs laukia artimiausiu metu?

–Ateinantis sezonas bus išties labai sunkus. Naujas, labai greitas „Porsche“ automobilis, naujos trasos bei stiprūs konkurentai, kurių bus tikrai daug. Visi lenktynininkai dalyvaus su identiškais „Porsche“

automobiliais, tad tikrai bus labai sunku!

–Kokie didžiausi Tavo laimėjimai?

–Jų labai daug, vieni iš paskutiniųjų ir svarbiausių yra šie: laimėta pernai I vieta 1003 km varžybose, taip pat „Volkswagen Castrol“ taurėje užimta II vieta. Jei iš kartingų, tai 10 vieta „Rok World Cup“.

–Kokiose šalyse esi buvęs?

–Beveik visoje Europoje. Praėjusį sezoną daugiausia laiko teko praleisti Lenkijoje, ateinantį – Švedijoje.

–Ką planuoji studijuoti?

–Dar tiksliai nežinau.

–O gal visą gyvenimą susiesi su automobiliais?

–Laikas parodys. –Ar mėgsti su draugais

„pabaliavoti“?

–Žinoma.

–Turi panelę?

–Ne, neturiu. –Palinkėk ko nors sau ir kitiems.

–Sėkmingų Kiaulės metų ir patys nebūkit kiaulės.

Ak, kaip įdomu apie naują

talentą viską sužinoti pirmai. Bet tokią galimybę suteiksiu ir Jums (specialiai panelėms). Atkreipkit dėmesį į priešpaskutinį klausimą. Nesnauskit – Jis vis dar vienišas!

Kristina Bartaškaitė, 2ga

Nuotraukos iš asmeninio albumo

Page 5: 2007 vasaris

5

Su Šv. Valentino diena norėčiau pasveikinti kelias mielas ir linksmas mergaites:

Karoliną Vilkevičiūtę (1gc), Editą Vilkevičiūtę (4gb), Dainorą (1gd), Brigitą Petraitytę (8d). Norėčiau palinkėti šią laimingą ir

pilną meilės dieną būti tokiomis mylinčiomis ir laimingomis, kokios esate dabar. Nesikeiskite, būkite tokios žavios ir patrakusios mergytės!

Šią laimingą meilės dienelę norėčiau pasveikinti visus šios mokyklos žmogučius .

Norėčiau palinkėti visiems neapsakomos laimės, didžiulės meilės ir neišblėstančios šilumos tą dieną.

Šią dienelę linkiu visiems būti ne vieniems, o su antra savo širdies pusele. O jei taip nėra, neliūdėkite... Šv. Valentino dieną neverta liūdėti, dar ne viskas prarasta.

SU ŠV. VALENTINU ♥

Sveikiname 2ga klasę su Šv. Valentino diena ir linkime įsimylėti.

Rūta ir Ieva, 2ga

Sveikinu Simoną Banaitytę iš 2ga. Slaptas gerbėjas

Sveikinu 2ga klasės mergaites su Šv. Valentino diena.

Audrius

Yra žmogus, kuris beprotiškai tave myli! Pabandyk atspėti, kas? Vaidotui, 4gc

Mylėkite vieni kitus ir būsite mylimi. Ieškokit savojo žmogaus, o jį atradę stipriai apkabinkite ir nepaleiskite.

Kristina, 2ga

Tik vieną kartą metuose yra ši diena – vasario 14 – VALENTINO DIENA!!! Todėl sveikinu pirmiausia visas mūsų mokyklos įsimylėjėlių poreles. Linkiu, kad tas jausmas, tas nuostabus jausmas meilė, jų širdyse išliktų ilgai ilgai. Taip pat sveikinu visus mokyklos mokinius ir linkiu, kad jei neatradote savo vienintelės (-io), kuo greičiau susirastumėte savo širdies antrąją puselę! Juk dviese linksmiau gyventi negu vienam. Mylėkite ir būkite mylimi!

Justina, 2ga

Su Šv. Valentino diena sveikinu brangiausius, geriausius ir fainiausius žmones, ypač Agnutę , taip pat Justą, Dovilę (2gb), Rūtą, Ievą, Karolį, Jorį, Dovilę (2ga), Povilą, Ievutę Pukelevičiūtę (2gc), Gerdą, Laimą iš 2gd. Linkiu jums, aišku, daug MEILĖS, mylėkite ir būkite mylimi!

Gerda, 2gb

Sveikinu Ingą B. iš 2gb klasės su

Šv. Valentino diena. Geriausia draugė

Meilės! Be galo daug meilės visiems, nes tik su ja gyvenimas gražus. Sveikinu visą 2gb klasę, ypač Gerdutę. Taip pat Eglę Kasnauskaitę iš 4gb ir visus kitus, kuriuos pažįstu – Ievą, Rūtą, Dovilę, Karolį, Jorį (2ga), Ievutę, Povilą (2gc), Lujaną ir Starelą (iš 2gd). Myliu, pa

Agnė, 2gb

Sveikinu gražuolę iš 1ga klasės.

Linkiu kiekvienam surasti savo

Valentiną. Nesudaužykit niekam širdžių!

Noriu pasveikinti savo pačią

geriausią draugę Gretutę su Šv. Valentino diena . Linkiu tau surasti savo svajonių Valentiną. Taip pat sveikinu visą 2gb klasę su šia gražia ir kupina meilės dienele.

Inga, 2gb

Sveikinu visus gimnazijos žmogeliukus su Šv. Valentino diena.

Sveikinu Mildutę iš 8a su Šv.

Valentino diena, linkiu MEILĖS, džiaugsmo tarp berniukų ir po bučkį nuo visų .

Taip pat sveikinu dvi mergaičiukes: Ievutėlę ir Indrutę (iš 2gc) su MEILĖS DIENA. Žinokite, panelės, kad MEILĖ aukso perlas, žinokite, kad MEILĖ paslaptis, žmogus be meilės aklas vergas, o ir gyvenimas tartum naktis.

Sveikinu 2gb klasę su Šv. Valentino diena MYLĖKIT kitus ir būsit mylimi.

Dovilė, 2gb

Page 6: 2007 vasaris

6

Ne vienam iš mūsų žodis „šventė“ reiškia nuo įvairiausių valgių lūžtantį stalą, gal dar šiek tiek muzikos ir ... plepėjimą apie šį bei tą. Tačiau 1ga klasės mokinės Ana, Erika, Radvilė ir Gerda, per technologijų pamokas (mokytoja L. Česnauskienė) pristačiusios įdomų projektą ir surengusios išties puikią gimtadienio šventę pradinukams, įrodė, kad švęsti – tai ne tik sėdėti prie spalvingo šventinio stalo. Technologijų kabinete tuomet skambėjo vaikiškas juokas, tvyrojo pakili nuotaika ir nė vienas nenuobodžiavo. Jei ir jūs norėtumėte surengti tokią nepakartojamą ir neužmirštamą šventę (juolab kad artėja širdutėmis išbučiuota Šv. Valentino diena), pasinaudokite merginų pasiūlymais.

Inga Baranauskaitė, 2ga Šventiniam vakarėliui

Vaišės

Salotos su laukiniais ryžiais

1 – 2 pomidorai, 1 avokadas, 1 apelsinas, 0,5 stiklinės virtų juodų ryžių. Padažui: 1 šaukštas tarkuoto obuolio, 1 šaukštas tarkuoto svogūno, 1 šaukštas majonezo, 1 šaukštas grietinėlės, 1 šaukštas obuolių acto, truputis druskos, pipirų, susmulkintų petražolių.

Nuluptą ir supjaustytą plonomis skiltelėmis apelsiną ir avokadą išdėliokite lėkštėje. Susmulkintą pomidorą ir virtus ryžius sumaišykite su paruoštu padažu ir sudėkite kalneliu lėkštės viduryje.

Sumuštiniai „Mozaika“

10 riekelių skrebučių duonos, 150 g rūkyto kumpio arba virtos dešros, 100 g fermentinio sūrio, 2 marinuoti agurkėliai, raudona paprika, 2 kiaušiniai, 75 g sviesto, kelios petražolių šakelės.

Duonos riekeles užtepkite sviestu. Kumpį ar dešrą, papriką, agurkus ir petražoles smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite. Kiaušinius išplakite plaktuvu, sumaišykite su kumpio, sūrio ir paprikos gabaliukais. Šia mase aptepkite sumuštinius ir šaukite į vidutinio karštumo orkaitę. Kepkite 10 min. Puoškite petražolių lapeliais ir skanaukite karštus.

Įdaryti riestainiai

20 riestainėlių, 1 pakelis varškės, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis cinamono, 1 kiaušinis, 0,5 l pieno, šaldytų uogų (vyšnių, braškių).

Riestainėlius išmirkykite piene. Varškę sudėkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, cinamoną (galima įberti aguonų), viską gerai išmaišykite. Į skardą sudėkite išmirkytus riestainius, į jų vidų pridėkite paruoštos varškės. Kepkite orkaitėje 10-15 min. Iškepusius riestainius sudėkite į lėkštę, papuoškite šaldytomis uogomis.

Kokteilis „Skanutis“

1 stiklinė pieno, 1 stiklinė sulčių (vynuogių, obuolių, bananų), 100 g grietininių arba pieniškų ledų, 2 šaukštai tarkuoto šokolado.

Pieną išplakite su sultimis ir ledais. Išplaktą kokteilį supilkite į stiklinaites, jo paviršių apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Ledų ir vaisių desertas

200 g ledų, 2 bananai, vynuogių kekė, 3 mandarinai, 3 obuoliai, 2 šaukšteliai cukraus pudros, 100 g 35 % riebumo grietinėlės.

Į ledainę sudėkite ledus, supjaustytus vaisius, mikseriu išplakite su cukraus pudra, papuoškite vaisiais.

„Judantis“ tortas

2-3 pakeliai žėlė, 1 l grietinės, 1-2 pakeliai želatinos, 1 stiklinė cukraus ir sodos nugesinimui.

Visus žėlė pakelius išvirkite, supilkite į atskirus indus ir palikite, kol sustings. Jau sustingusią žėlė pjaustykite induose gabalėliais ir suberkite į bendrą, patartina didesnį, puodą. Želatiną užpilkite drungnu virintu vandeniu, galite truputį pakaitinti, kad ji išsilydytų.

Į puodą pilkite visą grietinę, sumaišykite su cukrumi ir nugesinta

soda. Tada į paruoštą grietinės užpilą pilkite ištirpintą želatiną, truputį pamaišykite ir visą šią masę pilkite ant jau supjaustytų žėlė gabaliukų. Užpilą paskirstykite, kad pasiektų dugną. Statykite tortuką į šaldytuvą ir palikite visai nakčiai sustingti. Tikrai nesunkiai paruošiamas ir labai skanus. Dar galima papuošti, tačiau jį savaime puošia įvairiaspalviai žėlė gabaliukai.

Žaidimai

Suvalgyk obuolį

Obuoliai sukabinami ant siūlų. Žaidėjai turi suvalgyti obuolius, nepaliesdami jų rankomis. Laimi tas, kuris suvalgo obuolį greičiausiai.

Muzikinės kėdės

Žaidėjai: 6–40 Priemonės: viena kėde mažiau nei

žaidėjų skaičius, muzika. Pasiruošimas: išrikiuokite kėdes,

kas antrą apsukite nugarėle į priekį. Šis žaidimas senas ir visiems

gerai žinomas, tačiau jis vis dar vienas geriausių pobūvių žaidimų. Be to, yra nuostabių „Muzikos kėdžių“ variantų. Pradėkime nuo pagrindinio žaidimo.

Kai pradeda groti muzika, visi žaidėjai vaikšto vorele aplink kėdes. Staiga muzika nutyla. Kyla grumtynės dėl kėdžių. Vienas žaidėjas lieka be kėdės ir iškrenta iš žaidimo. Jam iš paskos nunešama viena kėdė, todėl visą laiką žaidėjų yra daugiau nei kėdžių.

Vėl pradeda groti muzika. Žaidėjai vėl vaikšto ratu, kol nutyla muzika. Visi stengiasi atsisėsti.

Nukelta į 7 puslapį

Page 7: 2007 vasaris

7

Kuriame per pamoką

Lietuva

Narsiai nešė knygas Mūs kaimynai!

Jie įkvėpė mums viltį, Kad Lietuva dar gyvuos!

Mūsų kaimo žmonės – Tai tikri didvyriai,

Šauniai jie kariavo savo kalavijais. Atkakliai vis grūmės

Su Muravjovo būriais.

Buvo jie atkaklūs ir išdidūs, Nepabūgo caro, jo valdžios, Nes jie siekė vieno tikslo –

Laisvės Lietuvos!

Lina Kardaševičiūtė, 6d

.............................................

S. Daukantas

Štai Simonas Daukantas – Istorikas puikus,

Parašė jis Lietuvos metriką Ir knygelių šimtus.

Štai Simonas Daukantas Susirgo staiga, Išėjo iš darbo Ir į pensiją.

Liga pasunkėjo, Ir jis mirė, deja. Jo ilgis lig šiolei

Visa Lietuva.

Lina Šernaitė, 6d

.............................................

...

Neša, neša knygnešiai knygas, Bet ne šiaip sau kokias.

Daraktoriai jas ima Ir vaikus mokina.

Žandaras ateina – Visi išeina,

Slepia knygeles, Atidaro dureles.

Darius Bagdonavičius, 6d

.............................................

...

Vakarėjo. Palengva į jūrą skendo raudona saulė.

Pametę namus, ieškodami kitų, klaidžiojo paukščiai. Nudažę kūnus

samanomis, negailestingai plėšė iš pailsusių sparnų žalias plunksnas. Jas pagavęs vėjas supo žemyn, niekada nedovanodamas žemei. Sparnuotieji guldė savas galvas puriuose debesyse, klojo širdis paskutine saulės atiduota šiluma.

Jūros purslai skandino jų gintaru virtusį prakaitą, vis gilėjanti tamsa gėrė ošimą desperatiškos vilties ir nerimastingo ilgesio. Pušys gracingai lenkėsi atsisveikinimo reveransu.

Lyg paskutiniai paukščių gyvybės syvai iš debesų krito pieno lašai, trupėdami į baltas smėlio dulkes. Pagautos sūkurio, jos šoko ratus banguojančiose kopose, nakčiai uždengdamos lieknus smilgų liemenis.

Svetimi horizonto takai tapo amžinais namais. Niekieno gyslomis nebepulsavo žalias kraujas.

Aušo. Vangiai kildama saulė tirpdė stingdančią vėsą.

Inga Kiškytė, 3gc

.............................................

Atkelta iš 6 puslapio

Šventiniam vakarėliui

Likęs be kėdės žaidėjas išeina iš žaidimo. Į šalį nunešama dar viena kėdė. Taip tęsiasi, kol lieka tik du žaidėjai, sukantys ratu aplink vienintelę kėdę. Artėja lemiamas momentas. Laimi žaidėjas, kuriam pavyksta atsisėsti, kai muzika nutyla.

„Užnuodytos“ pagalvėlės

Žaidėjai: 10–12 Priemonės: pagalvėlės. Pasiruošimas: sukraukite

pagalvėles maždaug 2 m spinduliu. Susiėmę rankomis žaidėjai stovi

ratu aplink pagalvėles. Žaidimo užduotis – nustumti ar nutempti kitus žaidėjus ant „užnuodytų“ pagalvėlių, o pačiam jų išvengti. Kai žaidėjas paliečia, užmina ar nukrenta ant „užnuodytų“ pagalvėlių, jis iškrenta iš žaidimo. Žaidėjų vis mažėja, todėl gali prireikti pakelti kelias pagalvėles ir sumažinti ratą.

Skelbimai

Gimnazijos administracija praneša, kad vasario mėn. vyks šie renginiai:

1d. – „Sumaniųjų išradingųjų

klubas“. Rajoninė pradinių klasių mokinių šventė, konkursas.

3d. – profesinės karjeros diena. Aukštųjų mokyklų mugė „Kur studijuoti?“

1-28d. – psichologinio saugumo jausmo tyrimas 3-8, 1g klasėse.

1-28d. – gimnazijos 5-6 klasių krepšinio varžybos.

1-28d. – prevenciniai smurto užsiėmimai 5-6 klasių mokiniams.

7d. – socialinių mokslų olimpiada.

9-28d. – tarpklasinės tinklinio varžybos.

9-28d. – tarpklasinės krepšinio varžybos

12d. – 1-2g klasių mokiniams paskaita „Administracinė atsakomybė“.

13d. – pradinių klasių mokinių išvyka į Kauno lėlių teatrą, spektaklis „Katės namai“.

13d. – Kauno statybininkų rengimo centro pristatymas 2g klasių mokiniams.

13d. – tarpklasinio keturkovio varžybos.

14d. – renginys pradinių klasių mokiniams, skirtas Lietuvos nepriklausomybės dienai „Lietuva – gintarinė mano ašara“.

14d. – Kauno vaikų mados teatro koncertas.

14d. – Valentino dienos šventė. 15d. – abiturientų šimtadienis. 16d. – gimnazijos bendruomenės

šventė, skirta Vasario 16-ajai. 16d. – rajono mokinių žaidynių

krepšinio pusfinalis. 19-28d. – paskaitos-pokalbiai su

3g klasių mokiniais profesijos pasirinkimo ir prekybos žmonėmis tema.

20d. – Užgavėnių šventė. 24d. – gimtosios kalbos

olimpiada.

Page 8: 2007 vasaris

8

Laikraštį leidžia Jaunųjų žurnalistų būrelis

KONKURSAS baigėsi – laukite naujo !

Šį kartą buvote truputį aktyvesni,

tad praėjusiame numeryje skelbto kryžiažodžio konkurso nugalėtojus lėmė burtai. Jais tapo

Ugnė Čingaitė, 5c

Ugnė Kardelyje, 4b Albinas Endziulis, 5c

Sveikiname ! Mes džiaugiamės Jūsų aktyvumu, o Jūs džiaukitės prizais.

P.S. Kryžiažodžio atsakymas – PASAULIS. O kitame numeryje vėl ieškokite konkurso.

Mūs pirštukai rašė,

rašė ...

S. Nėries eilėraštis „Per lūžtantį ledą“ moko nelipti ant ledo, nes gali į jį įlūžti.

Nors Jurga ir Girdvainis nuskendo, tačiau jų meilė niekada neištirps.

Rašytojas viską stebi šuns akimis.

Nes tik mirusieji viską supranta ir atleidžia.

Žmogus kaip medis: jis ir uosis, ir beržas, ir ąžuolas.

Lyrinis subjektas mums pasakoja, ką išdarinėja su Vilnium.

Jis (žiurkėnas) labai mėgsta atsitrenkti į narvelio groteles ir po to būna kaip prigėręs. Jei jį laikai rankose, tai neišsisuksi nuo reketo.

Mūsų klasė kartais būna kaip kisielius – juokiasi be reikalo.

Kartais įžeidimo nuospaudos išlieka.

Kai kurie žmonės ištisas dienas vaikšto pikti, susiraukę arba visai be reakcijos.

Maironis lietuvių narsumą, didvyriškumą, meilę tėvynei perteikia baisumu.

Reikia dirbti ir gyventi taip, kad mus supantys augalai, gyvūnai ir žmonės būtų patenkinti.

Mes esame ne vieninteliai gyviai šiame pasaulyje.

Kai dar nėjau į 7 klasę, jaučiausi mažesnio rango nei dabar.

Laikau save jau nebesubrendėle.

–Tu šiandien atrodai nuostabiai, – sako vaikinas.

–Tu tikriausiai visoms gražioms panelėms taip sakai, – atšauna mergina.

–Ne, gražioms panelėms aš sakau kitaip.

–Tu net matematiką myli labiau

negu mane, – suraukia nosį panelė. –Ne, kaip tu galėjai taip pagalvoti!

– ima gintis vaikinas. –Įrodyk! –Gerai, sakykim, kad A yra

mylimų objektų aibė…

Kalbasi du draugai. –Kodėl tu nedraugauji su

Andželika? –Jos prastas skonis. –Ir kaip tu tai supratai? –Na, ji pareiškė, kad aš ne jos

skonio.

–Mieloji, o ką tu labiau norėtum gauti Valentino dienos proga: SMS ar MMS?

Įsimylėti – tai tas pats, kas

prisisioti į kelnes – visi mato, bet tik tu vienas jauti tą šilumą.

Man taip patinka tavo plaukai. Netgi sriuboje.

Po vestuvių vyrai nustoja pirkti

gėles ir pradeda pirkti daržoves.

Idealų vyrą moterys įsivaizduoja skirtingai. Vienoms reikia milijardieriaus, o kitoms pakanka ir kuklaus milijonieriaus.

Ar nori su manim nuvykti į

Paryžių? Aš kaip tik po dešimties metų ruošiuosi ten važiuoti.

–Jūs labai blogai mokotės

matematikos,– sako mokytoja. –Manau, kad daugiau nei aštuoniasdešimt procentų jūsų neišspręs kontrolinio.

–Aštuoniasdešimt procentų?! Čia mūsų iš viso tiek nėra,– pasigirsta balsas iš klasės galo.

Skelbimas mokyklos skelbimų

lentoje: „Mokiniai, prašau savo visureigius prie mokyklos statyti glausčiau, nes mokytojai nebeturi kur pasistatyti dviračių. Direktorius.“

Ar žinote, kad...

•Akvilėjo mieste stovi paminklas Venerai su plikai nuskusta galva. Kai šį miestą ilgam apsupo romėnų armija, visos moterys nusikirpo plaukus, kad vyrai galėtų nusipinti temples lankams ir katapultoms.

•Žmogui šypsantis dirba 17 mimikos raumenų.

•Bučiuodamasis per vieną minutę žmogus sudegina 26 kalorijas.