Top Banner
Subsemnata,Sabangeanu Adina-Elena, domiciliata in Campina, Calea Doftanei nr.1, Bl.17H, ap. 33, invatatoare cu gradul I, la Scoala B.P.Hasdeu” Campina, cu o vechime de 31 ani in invatamant, dintre care 27 ani efectuati numai in aceasta unitate scolara, din anul 1981 cand am obtinut prin concurs postul de invatatoare, va rog sa dispuneti a mi se acorda in urmatorii ani scolari gradatia de merit pentru activitatea didactica, educativa si metodico-stiintifica din ultimii 4 ani. In prezent conduc colectivul de elevi al clasei a III-a B, iar in anii trecuti am condus colectivul clasei a VII-a B, o clasa foarte buna de elevi.In ciclul gimnazial fostii mei elevi au obtinut premii si mentiuni la Olimpiadele de limba romana,matematica ,biologie si religie organizate de Inspectoratul Scolar(Ionescu Andra,Codreanu Andreea,Ivanoiu Denisa,Dan Livia,Tache Anastasia).Intretin relatii bune de colaborare si cooperare atat cu elevii clasei, cat si cu parintii lor, tinand permanent o stransa legatura cu acestia. Conduc cu tact pedagogic procesul de invatamant si realizez un climat favorabil desfasurarii lectiilor. Evaluez cu responsabilitate si competenta nivelul de pregatire al elevilor prin toate metodele puse la dispozitie de procesul de invatamant.(atasez rezultatele testelor de evaluare date in ultimele doua luni si concluziile acestora.) Imi achit intotdeauna la timp si cu constiinciozitate sarcinile ce imi revin in
21

195265_raportdeautoevaluare

Jul 08, 2016

Download

Documents

MAP

Raport de Autoevaluare
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 195265_raportdeautoevaluare

Subsemnata,Sabangeanu Adina-Elena, domiciliata in Campina, Calea Doftanei nr.1, Bl.17H, ap. 33, invatatoare cu gradul I, la Scoala B.P.Hasdeu” Campina, cu o vechime de 31 ani in invatamant, dintre care 27 ani efectuati numai in aceasta unitate scolara, din anul 1981 cand am obtinut prin concurs postul de invatatoare, va rog sa dispuneti a mi se acorda in urmatorii ani scolari gradatia de merit pentru activitatea didactica, educativa si metodico-stiintifica din ultimii 4 ani.

In prezent conduc colectivul de elevi al clasei a III-a B, iar in anii trecuti am condus colectivul clasei a VII-a B, o clasa foarte buna de elevi.In ciclul gimnazial fostii mei elevi au obtinut premii si mentiuni la Olimpiadele de limba romana,matematica ,biologie si religie organizate de Inspectoratul Scolar(Ionescu Andra,Codreanu Andreea,Ivanoiu Denisa,Dan Livia,Tache Anastasia).Intretin relatii bune de colaborare si cooperare atat cu elevii clasei, cat si cu parintii lor, tinand permanent o stransa legatura cu acestia. Conduc cu tact pedagogic procesul de invatamant si realizez un climat favorabil desfasurarii lectiilor. Evaluez cu responsabilitate si competenta nivelul de pregatire al elevilor prin toate metodele puse la dispozitie de procesul de invatamant.(atasez rezultatele testelor de evaluare date in ultimele doua luni si concluziile acestora.)

Imi achit intotdeauna la timp si cu constiinciozitate sarcinile ce imi revin in activitatea didactica si metodologica (planificarea ariilor curriculare , serviciul pe scoala, sedinte si lectorate cu parintii, ore de pregatire suplimentara , multe activitati educative extrascolare si alte sarcini primite de la scoala).La sedintele cu parintii pun in discutie teme educative de actualitate pe care le discutam cu sinceritate si astfel imbunatatim relatiile dintre noi, si dintre ei si copii. Am tinut si cateva referate in cadrul unor lectorate cu parintii:”Modalitati de comunicare cu scoala” ,”Scoala si familia-factori de echilibru in dezvoltarea armonioasa a copilului”, “Ajutorul pe care poate sa-l ofere familia elevilor din clasele I-IV in pregatirea lectiilor”,”Parteneriatul educativ scoala-familie,un succes al procesului educational”.

Acord multa atentie elevilor cu dificultati la invatatura, am facut un grafic de pregatire suplimentara si acesti elevi raman de doua ori pe saptamana, dupa ore, sa se puna la punct cu problemele pe care le au la obiectele limba romana si matematica. (anexez programa de pregatire,obiectivele urmarite si progresul elevilor).

Page 2: 195265_raportdeautoevaluare

In colectivul clasei mele exista o eleva cu probleme C.E.S.,ai carei parinti refuza sa recunoasca legal deficientele fiicei lor,N.A.M. Totusi, datorita faptului ca ea a vorbit dupa varsta de 5 ani i-au angajat la domiciliu logoped special.Acest copil nu se poate descurca singur pe strada,este insotit permanent de bunici in lipsa parintilor.D-na logoped din scoala noastra, Metea Stela si d-na consilier scolar, Corodeanu Ruxandra cunosc problemele acestui copil,i-au testat capacitatile si ii recunosc deficientele.Anexez la dosar caracterizarea facuta elevei de persoanele in cauza si un plan de interventie individualizata.

In procesul de invatamant aplic la clasa predarea unor lectii in sistemul AEL ,cu ajutorul d-lui profesor de informatica,ca urmare a absolvirii acestui curs si dandu-mi seama de importanta lui in zilele noastre.Majoritatea elevilor mei au cumparat de la editura EDU CD-uri cu lectii si exercitii aplicative pentru limba romana,matematica,cunoasterea mediului si limba engleza si utilizam aceste soft-uri educationale specifice claselor primare in masura timpului disponibil la scoala sau acasa.Cativa dintre ei s-au inscris la concursul” Care pe care” elaborat de Intuitext pentru clasa aIII-a.Inca cu doi ani in urma, ei s-au inscris la concursul pe calculator initiat de Editura Delta Cart Educational si au obtinut premii.Tot de la Editura Edu ,copiii mei folosesc pentru testarea cunostintelor pe calculator concursul Educrates,un concurs de cultura generala.

In mai-iunie 2007,in cadrul concursului”Micul Dexter”organizat de Editura Delta Cart Educational,elevele mele Aron Mihaela si Gogu Andreea au obtinut premii si carti drept recompensa.

Am obtinut rezultate bune si la concursurile scolare: in anul 2004, la concursul Kangourou de matematica , elevii Ionescu Andra si Serbanescu Antonio, au primit mentiuni , iar in anul 2005, tot acesti 2 elevi au luat mentiune la faza judeteana a concursului de educatie civica care s-a desfasurat la Ploiesti organizat de Inspectoratul scolar.(nu am pastrat diplomele lor,dar in arhiva ar trebui sa existe aceste rezultate).

In anul 2006, eleva Badiceanu Andreea a obtinut premiul al II-lea la concursul “ Campionii 2006” , organizat de editura Delta Cart Educational si eleva Dan Livia a obtinut mentiune in cadrul concursului “ Eurojunior”.(anexez diplomele doveditoare).

In anul scolar 2006-2007 am avut urmatoarele rezultate la concursurile scolare cu elevii mei:

-pe 17 noiembrie 2006 de ziua scolii B.P.Hasdeu , elevii Toma Gabriel si State Larisa au obtinut premiul al II-lea la concursul de atletism, iar elevul Ghiteanu Andrei a luat premiul al III-lea la concursul de desen;

Page 3: 195265_raportdeautoevaluare

-la concursul “Cuvant si Culoare-Anotimpuri” care s-a desfasurat la Ploiesti, elevii mei au obtinut urmatoarele locuri: in decembrie 2006 la tema “Toamna” elevii Toncu Catrinel, Batu Ana si Barbu Diana au luat premiul I, iar Badiceanu Costin a luat premiul al III-lea; in februarie la tema “Iarna” elevul Ghiteanu Andrei a obtinut premiul al III-lea; in martie 2007 la tema”Primavara” elevul Crintea Razvan a obtinut premiul I, Andreescu Cezar premiul al II-lea si Ghiteanu Andrei premiul al III-lea.

In noiembrie 2007,in cadrulConcursului Judetean “Orasul pe care il avem,orasul pe care il visam”organizat de Grupul scolar”Simion Stolnicu din Comarnic impreuna cu Inspectoratul Scolar Prahova,elevii mei au obtinut urmatoarele premii: -premiul I-Toncu Catrinel;

-premiul al II-lea-Crintea Razvan.In noiembrie 2008,elevii mei au participat la concursul “Olimpicii

Cunoasterii”concurs organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar si au obtinut urmatoarele premii:

-la faza judeteana:locul I, 4 elevi la Lb. Romana si 1 elev la matematica;-locul al II-lea:2 elevi la Lb.romana si 4 elevi la matematica;-locul al III-lea 1 elev la Lb.romana si 1 elev la matematica;-mentiuni-4 la matematica;

-la faza nationala:locul I,4 elevi la Lb.romana si locul al II-lea 2elevi,unul la Lb. Romana si unul la matematica.

In decembrie 2008,la concursul national de creatii literare”Zambet si speranta in suflet de copil”,concurs organizat de ISJ-PH impreuna cu Sc.B.P.Hasdeu-Campina,eleva mea Toncu Catrinel a obtinut premiul I,iar elevele mele Pascu Rebeca si Tudurache Stefania au luat mentiuni.

In noiembrie 2008 m-am inscris cu copiii mei la Concursul international de desen si fotografie”Eco-Sun”de la Ploiesti, concurs organizat de ISJ-PH,C.C.D.PH si Sc.N. Simache si in ianuarie 2009 am primit diplomele de participare si un premiu I,Toncu Catrinel,la sectiunea pictura.

La concursul “Smart” in anul 2007, elevii mei au obtinut urmatoarele premii:

*la matematica -premiul I Ghiteanu Andrei -premiul al II-lea Piperea Corina -premiul al III-lea Nuta Adriana

*Limba Romana-Premiul al II-lea Ghiteanu Andrei, Andreescu Cezar si Piperea Corina

-premiul al III-lea Pisicaru Ioana*Cultura Generala-premiul I Pascu Rebeca si Pisicaru Ioana

Page 4: 195265_raportdeautoevaluare

La concursul Kangourou de matematica din mai 2007 s-au obtinut urmatoarele rezultate: calificativul “Excelent” – Radu Eduard, Piperea Corina, Andreescu Cezar, Alexe Leonida, Ghiteanu Andrei, Badiceanu Costin, Pisicaru Ioana; calificativul “Foate Bine”- Toncu Catrinel si Martin Costin.

La concursul Kangourou de limba romana din mai 2007 s-au obtinut urmatoarele rezultate: calificativul “Excelent”- Radu Eduard, Piperea Corina, Andreescu Cezar, Alexe Leonida, Ghiteanu Andrei, Badiceanu Costin, Toncu Catrinel, Pisicaru Ioana si Martin Costin.( anexez copii de pe diplomele doveditoare)

In decembrie 2007 elevii mei au participat la toate cele 3 sectiuni ale concursului”Proeducatia”: Libria,Euclid si Exploratorii,unde eleva Pisicaru Raluca a obtinut mentiune cu 97 de puncte,primind ca premiu un rucsac,iar ceilalti elevi, desi nu au fost recompensati,au avut rezultate intre 73 si 97 de puncte.

Tot in semestrul I al anului scolar 2007-2008,la concursul ”Smart”,elevii mei au obtinut urmatoarele premii:

-Limba romana-premiul al III-lea:Piperea Corina si Ghiteanu Andrei;-Matematica-mentiune:Ivanovits Andrei si Andreescu Cezar;-Cultura generala-premiul I :Pisicaru Raluca si Badiceanu Costin;-

premiul al II-lea:Pascu Rebeca;-premiul al III-lea Ghiteanu Andrei;-mentiune Dumitrache Ioana.

In luna noiembrie 2008,tot la concursul Smart,copiii mei au obtinut urmatoarele premii:

-Limba romana:premiul I:Pisicaru Ioana,premiul al-II-lea:Ivanovits Andrei,premiul al-III-lea:Piperea Corina,mentiuni:Dumitrache Ioana,Badiceanu Costin,Martin Costin,Tudurache Stefania,Toncu Catrinel;Alexe Leonida;

-Cultura generala:premiul al-II-lea:Radu Eduard,Pisicaru Raluca,Badiceanu Costin,premiul al-III-lea:Andreescu Cezar,mentiune:Toncu Catrinel,Pascu Rebeca;

-Matematica:mentiune:Crintea Razvan,Ivanovits Andrei, PipereaCorina.

In ianuarie-februarie 2008,copiii din clasa mea au participat la concursul”Campionii stiintei”,organizat de Colegiul National “Nicolae Grigorescu” din Campina si au obtinut urmatoarele premii:

-Limba romana-premiul al II-lea:Ghiteanu Andrei;-mentiune:Pisicaru Ioana si Radu Eduard;

Page 5: 195265_raportdeautoevaluare

-Matematica-mentiune:Andreescu Cezar;-Stiinte-premiul al II-lea:Dumitrache Ioana;-premiul al III-lea Pisicaru

Ioana;-mentiune:Barbu Diana.In luna mai 2008,copiii mei au participat si la concursul “Olimpicii

cunoasterii”,unde au obtinut urmatoarele premii la faza judeteana:-Limba romana-premiul I :Andreescu Cezar;-premiul al III-

lea:Pisicaru Ioana,Badiceanu Costin si Ivanovits Andrei;-mentiune:Piperea Corina;

-Matematica-mentiune:Andreescu Cezar si Piperea Corina.Tot in anul scolar 2007-2008,elevul meu Crintea Razvan a participat

la Concursul de “Arta Plastica-etapa judeteana, unde a obtinut o data premiul al II-lea si alta data premiul al III-lea si a mai participat la Concursul judetean de Informatica-Paint,unde a obtinut premiul I.

Elevul meu,Badiceanu Costin,un elev foarte bun la invatatura,este membru al clubului Aiko de arte martiale din Campina si a obtinut nu mai putin de 15 diplome oferite de federatii nationale si internationale.

In septembrie 2008 am demarat editia I a concursului judetean de creatii literare “Zambet si speranta in suflet de copil”sub directa indrumare a ISJ-PH.Acesta isi propune sa descopere si sa valorifice creatii literare ale copiilor din clasele a-III-a si a-IV-a,compuse in proza si in versuri.Am popularizat acest concurs pe saitul electronic “Didactic.ro”si am avut placuta surpriza sa fim solicitati de mai multe cadre didactice din diferite colturi ale tarii care au vrut sa participe cu lucrarile copiilor lor si am transformat acest concurs judetean intr-unul national.Am primit peste 300 de lucrari din judet si din tara,am corectat creatiile literare impreuna cu colegele mele si in luna ianuarie 2009 l-am finalizat,urmand sa incercam publicarea celor mai bune lucrari in reviste de specialitate.

Eleva mea, Codreanau Beatrice, pregatita de mine si de doamnele profesoare de limba romana, a obtinut 3 ani la rand premiul I la sectiunea recitare, la concursul dintre scolile campinene, iar in anul 2006 , elevii mei indrumati de doamna profesoara de limba romana Gliga Rodica si de mine au obtinut premiul I la sectiunea teatru, tot la concursul interscolar cu piesa ”Dumbrava minunata”.(anexez fotografii din ziarul local).

In ianuarie 2009, scoala noastra a demarat organizarea unui Simpozion national cu titlul ,, Pledoarie pentru lectura intr-o lume informatizata”, care se va desfasura in luna mai a anului in curs, facand si eu parte dintre initiatorii si coordonatorii acestui proiect.Simpozionul se va desfasura pe ateliere de lucru , avand 6 sectiuni, la fiecare sectiune acordandu-se o atentie deosebita cultivarii la elevi a gustului pentru citit.

Page 6: 195265_raportdeautoevaluare

De ziua scolii noastre,sarbatorita pe 21 noiembrie 2008,am pregatit impreuna cu elevii mei sceneta ecologica “Ocrotind natura,ocrotim viata”,pe care am derulat-o in fata prescolarilor invitati la aceasta acrivitate.

Pentru aceasta zi omagiala,dar si cu ocazia altor sarbatori importante, pregatim in fiecare an in holul scolii o expozitie cu cele mai reusite lucrari ale copiilor.La aceste expozitii am participat si eu de fiecare data .Ba mai mult,in noiembrie 2008 am realizat impreuna cu o colega un panou ecologic si o expozitie cu lucrarile elevilor realizate la cercul de ecologie-avand amandoua proiecte ecologice in derulare si conducand clubul ecologic din scoala noastra.

Mentionez si alte activitati educative extrascolare pe care le-am desfasurat cu elevii mei:

-in fiecare an am organizat cu elevii clasei mele excursii documen- tare pe mai multe trasee turistice, in octombrie 2005 la Bucuresti, vizionand la teatrul Ion Creanga spectacolul “Cenusareasa”, vizitand si Casa Memoriala “Tudor Arghezi” de la Martisor si Columna si Tezaurul de la Muzeul de Istorie, iar in luna iunie 2006 am petrecut cu copiii 2 zile la Valea Neagra ,la Cabana “Setu”. (anexez CD-ul cu activitatile din acele zile)

-in luna mai 2007,am efectuat impreuna cu elevii clasei mele o excursie la Bucuresti,vizitand gradina zoologica de la Baneasa,muzeul “Grigore Antipa”,ne-am plimbat cu vaporasul in parcul Herastrau si am vizionat un spectacol la Circul Globus.

-tot in luna mai,dar 2008,am mers in excursie pe ruta:Campina, Targoviste,Campulung-Muscel si retur,vizitand toate obiectivele istorice si turistice din aceste zone(CD).

De la 1 octombrie 2007, am inceput cu inca trei scoli (doua din judetul nostru si una din judetul Dambovita) un proiect educational interjudetean cu tema: “Impreuna pentru mentinerea echilibrului ecologic al planetei”.In cadrul acestui proiect ne-am inceput activitatea la Ploiesti, unde am vizitat impreuna cu elevii mei, scoala “Nicolae Balcescu”. Acolo ne-am intalnit si cu copiii de la scoala “Simion Stolnicu “ din Comarnic si dupa ce s-au cunoscut copiii am vizionat cu totii spectacolul “Cai verzi pe pereti” de la Teatrul Ciufulici si Gradina Zoologica din parcul Bucov.(anexez CD-ul cu aceste actiuni si copia proiectului educational).

In decembrie 2007, tot in cadrul acestui proiect, am realizat cu elevii diferite rame din materiale din natura, ei si-au pus fotografia in ele si le-am trimis copiilor din cadrul parteneriatului la celelalte scoli din judet.Lunar am efectuat activitati ecologice in cadrul acestui proiect,activitati pe care le-am descris in cateva cuvinte si sunt atasate la sfarsitul proiectului.

Page 7: 195265_raportdeautoevaluare

In luna ianuarie 2008,am demarat un alt proiect educational,“Carnavalul veseliei”,care a avut doua parti,cealalta parte desfasurandu-se in luna iunie 2008,care a avut drept tinta dezvoltarea si diversificarea activitatilor extracurriculare in vederea imbunatatirii calitatii educatiei furnizate de scoala(anexez proiectul si CD-ul cu activitatile desfasurate).Am finalizat acest proiect in iunie 2008 cu mai multe dramatizari realizate de elevii mei,au fost foarte incantati de activitatile desfasurate,astfel ca in anul in curs vom face editia aIIa a acestui proiect-carnaval.

In luna martie 2008 am inceput cu elevii clasei un alt proiect-‘Lumea vie-Animalele”,dupa ce copiii au studiat la orele de cunoasterea mediului acest capitol si le-a placut foarte mult si am derulat acest proiect prin prisma inteligentelor multiple.Elevii au aratat interes pentru aceasta tema si au realizat portofolii cu abordare transdisciplinara foarte interesante si frumos elaborate ,deci anul trecut am finalizat si acest proiect educativ (anexez proiectul si cateva lucrari ale elevilor).

In octombrie 2008,am mers in excursie pe Valea Prahovei.La muzeul de la Posada ne-am intalnit cu copiii de la Comarnic,am vizitat muzeul si apoi am desfasurat impreuna o activitate ecologica.Dupa aceea,noi am mers mai departe si am vizitat Castelul Peles din Sinaia, casa memoriala Cezar Petrescu de la Busteni si manastirea Caraiman.(anexez CD-ul cu poze).

-Am vizitat cu elevii din fiecare serie principalele muzee din Campina:Casa Memoriala pictor Nicolae Grigorescu si Castelul Iuliei Hasdeu, in aceiasi zi participand si la “Ziua portilor deschise “ de la Scoala de Politie Vasile Lascar in martie 2006.

-Am participat la serbarile scolare cu mai multe puncte artistice. (anexez CD-ul)

-In fiecare an , cu ocazia zilei copilului, de ziua mamei, si de Craciun , am organizat serbari pe clasa cu participarea masiva a parintilor.(anexez CD-ul)

-Am sarbatorit cu elevii toate evenimentele istorice de pe parcursul anului scolar;

-La fiecare sfarsit de semestru am aniversat in colectiv ziua fiecarui copil al clasei, sarbatorire urmata de un carnaval. (anexez CD-ul cu aniversarea de la Casa Piticilor).

-Cel putin de 3,4 ori pe semestru am vizionat cu copiii cate un spectacol de teatru sau film.Numai cu acest colectiv de elevi din octombrie 2006 si pana in decembrie 2008 am vizionat urmatoarele spectacole: “Povestea lui Stan Patitul”, “Baba Dochia”, Circ-“Arena” Bucuresti, “Alba ca Zapada”, “Nalba si Rasura”,”Cele 3 fire de aur ale lui Scaraotchi”, Circ

Page 8: 195265_raportdeautoevaluare

Bucuresti “In tara lui Elfi”, “Cai verzi pe pereti”,de la Ciufulici,”Cenusareasa”,”Invatatorul cel intelept”,etc.’

-In vacantele scurte am organizat cu elevii clasei drumetii pe dealul Muscel sau pe Bulevardul orasului;

-Am obisnuit elevii ca saptamanal sa organizam concursuri foarte indragite de ei pe diferie teme: de ghicitori, pe teme de circulatie, de limba romana, de matematica distractiva, pe teme muzicale , sportive, etc.;

-De 3,4 ori pe semestru merg impreuna cu elevii la Biblioteca Oraseneasca, unde ei au fise si iau cu regularitate carti din lista de lecturi, pe care le discutam dupa ce le citesc si intocmesc fisele de lectura;

Am pregatit cu elevii mei cand erau clasa a IV-a in anul 2006 o sceneta de teatru de papusi intitulata “Intamplarile lui Guta-Covriguta” , am mers la gradinitele vecine si am realizat un schimb de experienta intre ei si prescolari.

Ca activitate metodica din ultimii ani mentionez ca am tinut in anul 2005 cu colectivul de elevi al clasei (actuala clasa a VII-a B),in cadrul comisiei metodice o lectie de limba si literatura romana cu tema “Amintiri din copilarie” si in octombrie 2006, tot in cadrul comisiei metodice invatatori , am sustinut referatul “Particularitati ale formarii deprinderilor de ortografie si punctuatie la elevii din clasele I-IV”.In noiembrie 2005, la schimbul de experienta cu directorii de scoli, am sustinut doua referate : “Siguranta alimentara in viata noastra cotidiana” si “Sprijinirea copilului in procesul de invatamant, eficientizarea tehniciilor de invatare eficienta”. Tot pentru aceasta activitate am realizat doua planse: una cu un process tehnologic al unei lucrari si cealalta cu lucrari realizate de elevi in orele de educatie tehnologica. (anexez referatele)

Am participat in ianuarie 2006 la o activitate metodica organizata de Dl prof. Ion Dumitru si Dl Inspector Gheorghe Matei cu ocazia prezentarii noii metodici de limba si literatura romana pentru prescolari si elevii claselor I-IV( anexez copie doveditoare). In octombrie 2005, am organizat o activitate literara cu ocazia vizitarii Casei Memoriale Tudor Arghezi de la Martisor, impreuna cu colega mea, Dna institutoare Ileana Vioreanau, pe care am intitulat-o “Pe urmele scriitorilor cunoscuti”.In noiembrie 2007, am tinut o lectie in cadrul cercului pedagogic intitulata “In lumea povestilor lui Creanga si ale Fratilor Grimm”.(anexez proiectul didactic si CD-ul cu activitatea desfasurata).

In mai 2008,in cadrul comisiei metodice am sustinut un referat”Impreuna pentru mentinerea echilibrului ecologic al planetei”si am pregatit cu elevii mei o sceneta pe teme ecologice,intitulata”Judecata animalelor”.

Page 9: 195265_raportdeautoevaluare

Permanent, elevii clasei mele au participat cu articole si desene la revista scolii “Copilaria”, iar eleva Codreanu Beatrice Andreea, a trimis desene si la revista “Lumea Copiilor’’ din Bucuresti , care au aparut ulterior in paginile acestei reviste.(anexez copie)

In noiembrie 2007 de ziua Scolii “B.P.Hasdeu” a aparut un alt numar al revistei scolii “ Copilaria”.La acest numar omagial al revistei am facut parte din colectivul redactional si totodata am participat cu un articol – un interviu dat de elevii de la program prelungit.In numerele urmatoare,respective in martie,iunie si noiembrie 2008,am facut parte din colectivul de redactie al revistei”Copilaria”si am participat cu articole atat eu,cat si elevii mei.(anexez articolele in copie xerox).

Intre anii 2001- 2003 am participat din doua in doua saptamani la cursurile de perfectionare organizate de Inspectoratul Scolar obtinand calificativul “foarte bine”. In anul 2007am urmat cursul de formare profesionala AEL,cu durata de 20 ore.

Din februarie pana in aprilie 2008 am participat la C.C.D.-Ploiesti la cursurile de formare continua”Strategii de invatare activa pentru dezvoltarea gandirii critice la invatamantul primar” cu durata de 100 ore ,dobandind 30 credite.In urma intocmirii portofoliului de evaluare a cursului am intocmit referatul cu titlul “Valorificarea inteligentelor multiple in invatamantul primar”,pe care l-am prezentat apoi si comisiei metodice din scoala noastra.

Din decembrie 2008 si pana pe 16 ianuarie 2009 cand am avut evaluarea, am luat parte la cursul “Dezvoltarea competentelor pentru predarea centrata pe elev”, un curs organizat de C.C.D. Ploiesti,predat de d-na Mariana Paliev si acreditat de MECT-DFDRU.

In septembrie 2007, pentru perfectionare si pentru continuarea studiilor de specialitate m-am inscris la facultatea “Spiru Haret “ din Ploiesti, la sectiunea Sociologie-Psihologie, deci sunt studenta anul II.(anexez copia dupa contract si fisele cu notele obtinute la examene.)

De asemenea, in februarie 2006, in numerele 4,5,6 ale revistei “ Calauza pentru dascali si discipoli”(revista cu ISSN-1584-3858 ) din Ploiesti mi-a aparut articolul “ Excursie pe Valea Doftanei” la pagina 68.(anexez copie).

De fiecare data cand vine in orasul nostru Opera Comica pentru copii,particip cu elevii mei la aceste spectacole care au loc la Casa Stiintei din localitate si le place foarte mult.(anexez copie dupa adeverintele doveditoare).

In luna aprilie 2007, in publicatia Sindicatului Invatamant “Scoala Prahovei” am avut articolul de al pagina 23 “ Scoala B.P.Hasdeu din

Page 10: 195265_raportdeautoevaluare

Campina,, iar in decembrie 2007 , in ziarul “Dialog Info-Sind” mi-a fost publicat articolul “Scoala B.P.Hasdeu din Campina,o scoala cu program prelungit”,program la care particip si eu de cativa ani.Tot in luna decembrie, in revista “Scoala Prahovei” mi-a aparut articolul”Zilele scolii B.P.Hasdeu-Campina”.De asemenea,mentionez ca in Buletinul electronic al sindicatului Scoala Prahovei revista cu ISSN-1844-1785,in numerele 4 si 9,am avut articole de specialitate-despre proiectul ecologic in derulare si un alt proiect elaborat impreuna cu elevii mei si finalizat,”Lumea vie-Animalele”.Iar in saptamana 3-7 noiembrie 2008, tot in Buletinul electronic numarul 15 a fost publicat articolul meu-“Impreuna pentru mentinerea echilibrului ecologic al planetei”-referat realizat pentru comisia metodica din scoala,in saptamana 9-15 decembrie 2008 mi- a aparut proiectul realizat impreuna cu Politia Campina “Micii pietoni responsabili”in aceiasi publicatie,iar in saptamana 5-9 ianuarie 2009 in nr. 21 al Buletinului electronic mi-a aparut un articol despre Congresul invatatorilor.(revista electronica cu ISSN-1884-1785).

De la 1 octombrie 2007 am fost desemnata de un grup de colegi care au trecut in cadrul aceleiasi Federatii Sindicale, de la Campina la Ploiesti, la domnul Giurumescu Gheorghe, pentru a le reprezenta interesele, deci am devenit lider sindical.De la 1decembrie 2008 au mai aderat si alti membrii din scoala noastra,numarul lor ajungand la 20.(anexez copie)

In noiembrie 2005, in mai 2006, in mai si noiembrie 2007, in mai si noiembrie 2008 am participat la organizarea concursurilor “Universul Cunostintelor”,”Proeducatia” si respectiv “Eurojunior”, drept pentru care am obtinut diplome de organizator si supraveghetor.De asemenea,in ianuarie-februarie 2008 am participat la organizarea si supravegherea concursului “Campionii stiintei”,iar in mai 2008 am participat la organizarea si supravegherea concursului “Olimpicii cunoasterii”.In noiembrie 2008 am organizat in scoala noastra concursul “Proeducatia”. (anexez copiile dupa adeverintele primite).

Din anul 2006 si pana in prezent,in 2009, am incheiat contract- Parteneriat de Activitate Extrascolara-Concursurile Proeducatia cu Editura de la Bucuresti,contract ce se finalizeaza semestrial.Ambele parti am fost multumite de colaborarea noastra,benefica si pentru elevi, de aceea innoim contractul de parteneriat in fiecare semestru.

Incepand din 2008,am incheiat contracte de colaborare si cu Asociatia Media Kinder pentru organizarea concursului avand ca partener Inspectoratul Scolar, care urmareste stimularea interesului copiilor pentru cunoasterea valorilor traditionale si universale.Tot atunci am intrat in colaborare cu Asociatia”Olimpicii Cunoasterii” si sunt partener la organizarea si desfasurarea acestui proiect.

Page 11: 195265_raportdeautoevaluare

In octombrie 2007 m-am inscris la Simpozionul interjudetean cu tema “Activitatea Extracurriculara in sprijinul educatiei”, organizat la Campina la scoala Ion Campineanu sub directa indrumare a Dl profesor universitar Emil Stan de la UPG Ploiesti si a Domnilor Inspectori de specialitate.In cartea editata de Editura U.P.G-Ploiesti cuISBN 978-973-719-222-6,am avut si eu materialul trimis la simpozion.Am participat la activitatile desfasurate in cadrul simpozionului in ziua de 20 martie 2008 .

In luna aprilie 2008 m-am inscris la simpozionul national “Natura,prietena mea”,care a avut loc la Turceni,judetul Gorj in zilele de 30-31 mai.Am trimis proiectul meu ecologic si cateva lucrari despre natura ale copiilor mei,care au obtinut premii:-Premiul I-Toncu Catrinel;-Premiul al II-lea-Dumitrache Ioana,Andreescu Cezar si Crintea Razvan.(anexez copii).

In zilele de 6-7 septembrie 2008,am participat la alXXIX-lea Congres al Invatatorilor din Romania si al Invatatorilor romani de peste hotare,care a avut loc la Bucuresti,la Palatul Parlamentului.

Despre lucrarile acestui Congres am scris un articol care a aparut in revista scolii ‘Copilaria”, in luna noiembrie 2008 si in Buletinul electronic nr.20 al Sindicatului Valea Prahovei.

Pe 14 noiembrie 2008 am participat la simpozionul organizat de Sindicatul Scoala Prahovei la Ploiesti intitulat’Impactul trecerii de la ciclul primar la cel gimnazial”,unde am pregatit materialul:”Modelul traditional si modelul modern in sistemul metodelor de invatamant”si am luat parte la lucrarile pe ateliere care au fost extrem de interesante.

Pentru ca proiectul meu educational “Impreuna pentru mantinerea echilibrului ecologic al planetei”era despre protejarea si ingrijirea mediului inconjurator, am fost invitata pe 11 octombrie 2008,cu clasa mea, de catre Primaria orasului Campina, pentru a desfasura impreuna o activitate de cateva ore intitulata “O Campina mai curata”.Copiii au primit tricouri speciale,manusi si saci de gunoi si au curatat toata strada M. Kogalniceanu.La sfarsit au fost recompensati de reprezentantul Primariei cu premii si diplome.

Tot pe saitul electronic “Didactic.ro”am trimis proiectele mele:”Carnavalul veseliei”si “Lumea vie-Animalele”care au fost publicate incepand cu data de 16 din luna noiembrie 2008, sub numele de Adaka..

In octombrie 2008 am infiintat in scoala noastra Cercul de educatie ecologica,educatie pentru viata,intitulat “Ocrotind natura,ocrotim viata”,la care participa elevii ciclului primar ai claselor aIIa, aIIIa si aIVa,iubitori ai naturii.Protejarea mediului este o necesitate imperioasa generata de certitudinea ca oamenii sunt parte integranta din natura si nicidecum

Page 12: 195265_raportdeautoevaluare

superiorii acesteia.Problemele educationale ridicate de mediu ne-a facut sa optam pentru un cerc de ecologie si in scoala noastra.In decembrie 2008,tot pe saitul electronic Didactic.ro am trimis materialele cercului ecologic sub numele de Lexuss.

Tot in octombrie 2008,impreuna cu Politia-Campina si Automobil Club Roman am inceput un alt proiect educational numit “Micii pietoni responsabili”,pentru ca zi de zi, peste tot in lume,oamenii sunt expusi unui risc extrem din cauza accidentelor de circulatie.Prin acest proiect urmarim constientizarea de catre copii a pericolelor la care se expun atunci cand ignora regulile de circulatie,precum si cunoasterea acestora.

In iulie- august 2008,cand eram in tabara “Strand” Satu-Mare cu un grup de copii din clasa mea, am fost rugata de conducerea taberei sa inchei un contract de colaborare cu Consiliul local Satu-Mare,Agentia Nationala Antidrog si Autoritatea Nationala de Tineret. Pe parcursul sederii noastre acolo,reprezentantii lor au venit aproape zilnic si am desfasurat activitati si jocuri recreative cu copiii, care au fost recompensati cu premii: diplome si dulciuri.

Incepand cu anul scolar 2003-2004 Scoala B.P.Hasdeu a initiat un program de invatamant prelungit,inscris in conceptul”scoala dupa scoala”,care a avut menirea de a veni in sprijinul familiilor care se confrunta cu lipsa de timp si deci, cu imposibilitatea supravegherii copiilor dupa programul scolar.Din anul 2006 particip si eu la acest program care s-a dovedit benefic si atractiv atat pentru parinti si pentru elevi,cat si pentru scoala.Unitatea scolara si-a imbunatatit in ultimii ani baza materiala si a modernizat-o pe cea existenta si cu ajutorul unor sponsori-parinti direct cointeresati,calitatea rezultatelor scolare ale elevilor incadrati in acest program a crescut spre satisfactia parintilor si a dascalilor din scoala noastra.

Avand in clasa copilul patronilor firmei”Geamila”,o firma de transport auto,am beneficiat tot timpul de sponsorizarea transportului elevilor atunci cand am mers in excursii si tot dumnealor ne-au usurat munca la clasa oferindu-ne un xerox.

De asemenea,as vrea sa spun ca prin comitetul de parinti al clasei am reusit sa obtin sponsorizarea mai multor lucruri necesare infrumusetarii salii de clasa si utile noua,tuturor.

Mentionez ca toate aceste activitati sunt concret realizate cu elevii mei, ele putand fi dovedite si prin copiile xerox si CD-urile atasate acestui dosar.Prin acest raport de autoevaluare ma consider indreptatita sa solicit gradatia de merit, incadrandu-ma in criteriile stabilite de Inspectoratul Scolar.

Invatator gradul I,SABANGEANU ADINA-ELENA