Top Banner
Volg het nieuws uit jouw gemeente ‘Likehet nieuws uit jouw gemeente Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt www.twitter.com/hetkontakt www.facebook.com/hetkontakt SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M App Store voor iPhone iOS Google Play voor Android Geen Reigermarkt, wel talent open podium en Koningsspelen nieuws Gewijzigde deadlines Vanwege Pasen zijn de dead- lines van Het Kontakt editie Vianen gewijzigd. Advertenties en redactio- nele bijdragen kunnen tot vrijdag 29 maart 13:00 uur gemaild worden naar respectievelijk advertentie.vianen@ hetkontakt.nl en redactie.vianen@ hetkontakt.nl. Sportnieuws kan tot maandag 1 april 9:00 uur aangeleverd worden via het redactie-mailadres. De krant wordt woensdag 3 april be- zorgd. Gemaal De Biezen te bezichtigen tijdens de Nationale Sleepbootdagen Albatros begint met Swimstar vv Vianen onder de voet gelopen Fort Everdingen komt te koop Nominatie voor het hertenkamp 43 3 39 Vierdeklasser FZO heeft Vianen op een flinke nederlaag getrakteerd: 1-5. De thuisclub, die het bijna een uur met tien spelers moest doen, hield stand tot halverwege de tweede helft, en werd daarna onder de voet gelopen. Toch begon het goed voor de tricolo- res. Vianen kwam nog wel op voor- sprong. Voor rust was het gelijk. Via- nen hield in de tweede helft nog even stand, maar vanaf de 25e minuut ging het snel. In de laatste twintig minuten vielen nog vier doelpunten. Het fort bij Everdingen komt te koop. Er wordt een koper gezocht met een ‘excellent plan voor behoud en her- stel, verbouw en nieuwbouw van de gebouwen en de ontwikkeling van de terreininrichting door een team van vakbekwame mensen met in de prak- tijk bewezen kwaliteiten.’ Het fort werd in 1840 aangelegd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het heeft al jarenlang zijn militaire functie verloren. De cultuurhistori- sche waarde is zeer groot. Stichting Hertenkamp Vianen dingt mee naar de nationale titel ‘beste buurtverbeteringsproject van 2012’. In december won de stichting ook al de Utrechtse voorronde (‘Kern met Pit’). De Stichting heeft een overeen- komst met de gemeente gesloten om een duurzame organisatie op te zetten met voldoende vrijwilligers om het hertenkamp te behouden. De organi- satie werkt zonder subsidie, maar kan wel rekenen op de steun van 400 tot 500 sympathisanten. OVV Rode Loper Dagen FOTO: ANSERUM ART PHOTOGRAPHY nieuws nieuws sport VIANEN DINSDAG 26 MAART 2013 JAARGANG 22 NO. 13 Kroos KroosROCK Rock www.facebook.com/kroosrock 5 april Krooshof Zijderveld Th. v.d. HURK & Zn. TUINCENTRUM 2e PAASDAG geopend zie pagina 12 voor de aanbiedingen Mooi leven BIJLAGE VOOR EN OVER DE 50PLUSSERS IN DE REGIO MET BIJLAGE
48

13 Editie Vianen 2013

Mar 30, 2016

Download

Documents

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 13 Editie Vianen 2013

Volg het nieuwsuit jouw gemeente

‘Like’ het nieuwsuit jouw gemeente

Het regionieuws opzak met de gratis appvan Het Kontakt

www.twitter.com/hetkontakt

www.facebook.com/hetkontakt

SCAN DE QR-CODE EN

JE HEBT ‘M

App Storevoor iPhone iOS

Google Playvoor Android

Geen Reigermarkt, wel talent open podium en Koningsspelen

nieuws

Gewijzigde deadlines

Vanwege Pasen zijn de dead-lines van Het Kontakt editie Vianen gewijzigd. Advertenties en redactio-nele bijdragen kunnen tot vrijdag 29 maart 13:00 uur gemaild worden naar respectievelijk [email protected] en [email protected]. Sportnieuws kan tot maandag 1 april 9:00 uur aangeleverd worden via het redactie-mailadres. De krant wordt woensdag 3 april be-zorgd.

Gemaal De Biezen te bezichtigen tijdens de Nationale Sleepbootdagen

Albatros begint met Swimstar

vv Vianen onder de voet gelopen

Fort Everdingen komt te koop

Nominatie voor het hertenkamp

43

3

39

Vierdeklasser FZO heeft Vianen op een fl inke nederlaag getrakteerd: 1-5. De thuisclub, die het bijna een uur met tien spelers moest doen, hield stand tot halverwege de tweede helft, en werd daarna onder de voet gelopen. Toch begon het goed voor de tricolo-res. Vianen kwam nog wel op voor-sprong. Voor rust was het gelijk. Via-nen hield in de tweede helft nog even stand, maar vanaf de 25e minuut ging het snel. In de laatste twintig minuten vielen nog vier doelpunten.

Het fort bij Everdingen komt te koop. Er wordt een koper gezocht met een ‘excellent plan voor behoud en her-stel, verbouw en nieuwbouw van de gebouwen en de ontwikkeling van de terreininrichting door een team van vakbekwame mensen met in de prak-tijk bewezen kwaliteiten.’ Het fort werd in 1840 aangelegd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het heeft al jarenlang zijn militaire functie verloren. De cultuurhistori-sche waarde is zeer groot.

Stichting Hertenkamp Vianen dingt mee naar de nationale titel ‘beste buurtverbeteringsproject van 2012’. In december won de stichting ook al de Utrechtse voorronde (‘Kern met Pit’). De Stichting heeft een overeen-komst met de gemeente gesloten om een duurzame organisatie op te zetten met voldoende vrijwilligers om het hertenkamp te behouden. De organi-satie werkt zonder subsidie, maar kan wel rekenen op de steun van 400 tot 500 sympathisanten.

OVV Rode Loper Dagen

FOTO: ANSERUM ART PHOTOGRAPHY

nieuws

nieuws

sport

VIANEN DINSDAG 26 MAART 2013 JAARGANG 22 NO. 13

Kroos

KroosROCK

Rockwww.facebook.com/kroosrock

5 aprilKrooshof Zijderveld

Th. v.d. HURK & Zn.TUINCENTRUM

2e PAASDAGgeopendzie pagina 12 voor de aanbiedingen

Mooileven

BIJLAGE VOOR EN OVER

DE 50PLUSSERS IN DE REGIO

MET BIJLAGE

Page 2: 13 Editie Vianen 2013

Samen sterker in De Vijfheerenlanden.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Virtueel dichtbijHet contact met onze leden en klanten verloopt tegenwoordig vaak virtueel. Zij regelen hun bankzaken vanuit huis, via de computer of telefoon. Of onderweg met hun mobiele telefoon.

Als coöperatieve bank vinden we het belangrijk om persoonlijk contact te houden met onze leden en klanten. Daarom krijgt u als u ons belt een medewerker uit

de buurt aan de lijn. Een team van lokale medewerkers beantwoordt elke werkdag van acht tot acht uw vragen. Ook de vragen die via onze website of e-mail worden gesteld. Dankzij deze Particulierendesk en Ondernemersdesk

zijn we ook virtueel dichtbij.

Heeft u al kennisgemaakt met onze virtuele diensten? Op onze website kunt u veel zaken op het gebied van betalen, sparen, verzekeren of hypotheken eenvoudig zelf regelen via de tool ‘direct online regelen’.

Corry Dulosteamleider Particulierendesk

Betalen zonder geld en pin? Dat kan bij Hockeyclub Leerdam!

Medaille voor boven het bed

Geen rammelende muntstukken meer in de zakken van Leerdamse hockeyers. Zij betalen hun drankje voortaan met een betaalsleutel. Hockeyclub Leer-dam is begin maart overgegaan op deze nieuwe manier van afrekenen: Cashless betalen.

Het mes snijdt aan twee kantenErnst Smilde, voorzitter van de club, noemt veilig-heid als belangrijkste reden om Cashless betalen te introduceren. “Minder geld in de kassa en in de zak-

Racen zoals in een echte wielerwedstrijd op TV. Dát maakt de Dikke Banden Race tot een succes. Daar zijn ook de initiatiefnemers in Meerkerk en Lexmond het mee eens. “Kinderen zijn enorm fanatiek tijdens de wedstrijd. Van ouders hoor ik dat de medaille maanden later nog steeds boven het bed hangt”, vertelt Marieke van der Veen. Zij organiseert vanuit Arno Wallaard Memorial de race in Meerkerk.

Fanatiekelingen langs de lijn“Steeds meer familie en vriendjes komen de jonge wielrenners aanmoedigen”, merkt Piet Bogaard van de Wielerronde Lexmond op. De betrokkenheid van het publiek wordt volgens hem steeds groter. “De aandacht die de hoofdsponsor Rabobank en de scholen aan het evenement geven, draagt daar na-tuurlijk aan bij.”

Alles voor de fietsliefhebbersDe Dikke Banden Race is een onderdeel van een groot wielerevenement in april. Bij het programma horen ook fietstochten door de omgeving, een Der-

“Samen oefenen helpt enorm”

Online bankzaken regelen is helemaal van deze tijd. Toch is niet iedereen er vaardig in. Daar kan Gerie van der Grijn over meepraten. Zij werkt bij Rabobank Vijfheerenlanden en ontmoet geregeld klanten die niet weten wat er online mogelijk is. “Een nieuwe pas aanvragen kan bijvoorbeeld ook via onze website.”

Workshops internetbankierenMet een compleet ingerichte desk in de kantoren en workshops internetbankieren helpt Gerie met haar collega’s klanten op weg. “Samen oefenen helpt enorm. Het geeft voldoening als klanten mij vertellen dat ze thuis enthousiast aan de slag zijn gegaan met internetbankieren.”

Bekijk de video via http://rabo.nl/i34PL en zie hoe Bram en de andere hockeyers mobiel beta-len. Meer informatie is te vinden op rabobank.nl/mobielbetalen. Heeft uw sportclub ook interesse in Cashless betalen? Neemt contact op met onze Ondernemersdesk via (0347) 35 77 44.

Geef u op voor de volgende workshop internet-bankieren op 30 mei. Bel voor meer informatie en aanmelden naar onze Particulierendesk via (0347) 35 78 00.

Sta jij aan de start?Ben je tussen 7 en 12 jaar? Tijdens de Dikke Ban-den Races op 12 april in Lexmond en 20 april in Meerkerk zien we je graag aan de start. Voor meer informatie ga je naar rabobank.nl/vijfheerenlanden. Bekijk de video van vorig jaar op http://rabo.nl/64klW.

www.rabobank.nl/vijfheerenlanden | @RaboVhl | Rabobank VijfheerenlandenKantoren in Vianen, Leerdam en Meerkerk | Particulieren (0347) 35 78 00 | Bedrijven (0347) 35 77 44

Drie aanvragen voor het Coöperatiefonds trokken tijdens de laatste vergadering de aandacht van onze ledenraadsleden. Zij adviseren onze bank elk kwartaal over welke projecten we moeten steunen. “Elke keer weer worden we verrast door nieuwe initiatieven vanuit de gemeenschap”, vertelt leden-raadslid Betske Kroon. “Dat kunnen ook bestaande projecten zijn die steeds weer met een andere aan-pak mensen bij elkaar weten te brengen.”

Steun aan drie projectenDit kwartaal gaat een bijdrage vanuit het Coöpera-tiefonds naar:

seum Vianen.

Een beschrijving van de projecten en meer informatie over het Coöperatiefonds vindt u op www.rabobank.nl/vijfheerenlanden.

Verrast door nieuwe initiatieven

ken van de leden maakt de club veiliger.” Ook de leden hebben er profijt van. Marc de Bock, vader van hockeyer Bram, vindt het een praktisch systeem. “Via de site kan ik in de gaten houden wat mijn zoon uitgeeft. En Bram kan zo leren omgaan met geld.”

Afrekenen met een sleutelhangerBij de introductie deelden medewerkers van de Ra-bobank polsbandjes, sleutelhangers en stickers voor op de mobiel uit. Deze betaalsleutels kunnen club-leden langs een scanner halen, waardoor het bedrag wordt afgeboekt van hun digitale portemonnee.

nyrace, toertochten en allerlei activiteiten in de buurt van het parcours.

Gerie (rechts) helpt mevrouw Stek (links) online haar bankzaken regelen.

Betske Kroon, ledenraadslid.

Hockeyer Bram leert mobiel betalen.

Jonge wielrenners aan de start.

Page 3: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Celstraf voor dieven De rechtbank Midden Ne-

derland in Utrecht heeft woensdag een 26-jarige Vianees veroordeeld tot 180 dagen cel waarvan 70 dagen voor-waardelijk wegens belediging van een agent, diefstal en vernieling. Een 30-jarige plaatsgenoot die mee had gedaan aan de diefstal van een televi-sie uit een woning aan de Vijfheeren-landen in Vianen kreeg een straf van 90 dagen cel waarvan 79 dagen voor-waardelijk. De rechtbank vond het be-langrijk dat deze verdachte aan zijn toekomst werkt. Daarom schrapte de rechtbank de werkstraf die de offi cier had geëist. Wel moet de Vianees die in een proeftijd liep, een andere werk-straf van 30 uur uitvoeren.

Fort bij Everdingen binnenkort te koophectare groot en bestaat uit de fort-gracht met aangrenzende gronden en het forteiland met daarop een aantal -grotendeels monumentale- gebou-wen.

RijksmonumentHet complex is een rijksmonument en inmiddels is de Nieuwe Hollandse Waterlinie als geheel op de Voorlopige Lijst van Unesco Werelderfgoed ge-plaatst.

Het fort is van grote cultuurhistori-sche, maar heeft ook natuurlijke en landschappelijke waarde. Ook de be-levingswaarde van het fort is groot.

Het heeft een mysterieuze, verborgen kwaliteit getekend door de tijd.

KwaliteitskaderDe nieuwe eigenaar mag niet zomaar zijn gang gaan. DLG heeft een zoge-naamde ruimtelijke kwaliteitskader gemaakt, waarin de vereisten heel exact zijn beschreven.

“De bijzondere architectuur, hoge na-tuurwaarden, de fraaie landschappe-lijke setting en unieke historische be-tekenis vragen om een ondernemer die de hoogste kwaliteit levert. Dit vraagt om een excellent plan voor be-houd en herstel, verbouw en nieuw-

bouw van de gebouwen en de ontwik-keling van de terreininrichting door een team van vakbekwame mensen met in de praktijk bewezen kwalitei-ten.” De kwaliteiten hebben onder an-der betrekking op de fortwal en de gracht, de infrastructuur en het terre-plein, de zichtlijnen, de koers van de gebouwen, het parkeren, de ruimte voor nieuwbouw en het karakter. Bo-vendien zal ook rekening moeten wor-den gehouden met de vleermuizen die elke winter in het fort overnachten.

Het ruimtelijk kwaliteitskader moet uiteindelijk worden vastgesteld door de gemeenteraad van Vianen.

Fort Everdingen komt binnenkort te koop. Belangrijke voor-waarde is wel dat de toekomstige ko-per het duurzame behoud van dit unieke erfgoed garandeert.

Het fort werd in 1840 aangelegd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het complex heeft al heel lang zijn militaire functie verloren. Het fortcomplex zal binnenkort door Defensie worden overgedragen aan de Dienst Landelijk Gebied (DLG), die het pand vervolgens te koop zal aan-bieden.

Het fortcomplex is ongeveer negen

De Vianense schrijver John Toxopeus heeft woensdagmiddag Boekspot geopend in Hof van Baten-stein te Vianen. Dat deed hij door zijn verhalenbundel ‘Desnoods met harde hand’ toe te voegen aan de collectie.

Eigenlijk is een boekspot een biblio-

theek, maar dan net een beetje an-ders. Want alle inwoners van Vianen kunnen in de boekspot gratis boeken lenen. Ze mogen maximaal twee boe-ken per keer meenemen, en bepalen zelf wanneer het boek weer terug gaat naar de boekspot. Een boek toevoegen aan de collectie kan ook. Wie een nog

in goede staat verkerend boek of tijd-schrift heeft, kan dat achterlaten in de aanwinstenmand. Het wordt dan on-derdeel van de boekspotcollectie.De collectie is samengesteld door le-den van Leeskring Read&Meet. Het re-sultaat noemt Toxopeus ‘het neusje van de zalm’. Nicci French, Esther Ver-

hoef, Saskia Noort, hun boeken liggen bijvoorbeeld in de boekspot. De volle-dige collectie bestaat uit romans, fi c-tie, non-fi ctie, kinderboeken, kook-boeken en informatieve boeken.

Boekspot is een initiatief van Biblio-theek Lek & IJssel en Leeskring Read&Meet, opgezet om leeservarin-gen te delen. Daarom worden de boe-ken binnenkort voorzien van een in-legvel waarop lezers kunnen schrijven wat ze van het boek vonden. “Ervarin-gen delen is echt iets van deze tijd. Al pratend kwamen we in de leeskring op het idee om goede boeken onderling uit te wisselen. Via Ria Timmerman van Bibliotheek Lek & IJssel ontdekten we boekspot en besloten zelf een boekspot op te zetten”, vertelt Ellen van Herk van Leeskring Read&Meet. Hof van Batenstein was snel enthousi-ast en stelde een ruimte in de hal ter beschikking. Van Herk: “Mensen kun-nen een boek mee naar huis nemen, maar ze kunnen ook in de boekspot of het grand-café van Hof van Batenstein lezen, met een vers kopje koffi e.”Ze hoopt dat Boekspot bijdraagt aan leesbevordering. “Mensen die geen geld hebben voor een lidmaatschap van de bibliotheek, kunnen via de boekspot toch mooie boeken lezen. En je zit niet vast aan een maximum uitleentermijn.”

Gratis boeken lenen bij Boekspot

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Molen krijgt ANBI-status

Stichting Herbouw Wipko-renmolen in Vianen heeft van de be-lastingdienst de ANBI-status ontvan-gen. De stichting staat daarmee op de lijst met goede doelen, waardoor mensen giften aan de stichting af kunnen trekken van de inkomstenbe-lasting. De stichting hoeft op haar beurt ook geen schenk- en erfbelas-ting te betalen over gisten. “Vanzelf-sprekend zijn we blij met deze toe-wijzing en wij hopen dat dit voor ie-dere particulier of bedrijf in de regio een reden is om ons project financi-eel te ondersteunen”, aldus Arti Enke-laar.Stichting Herbouw Wipkorenmolen wil de molen die ooit aan het einde van de Molenstraat stond herbou-wen volgens het oorspronkelijke bouwbestek uit 1691. De molen komt op een terp in de uiterwaard bij de Buitenstad te staan. Hier stond in de zeventiende eeuw ook een molen. De herbouw van de molen zal plaats-vinden in het kader van een leerpro-ject in samenwerking met de Stich-ting Bouwloods. Ook zal de molen worden geëxploiteerd in samenwer-king met een zorginstelling.Meer informatie of aanmelden als vriend van de molen kan via de site.

q WWW.WIPKORENMOLEN.NL

Kroonappels: door naar volgende ronde

De eetbare tuin van BOM en de AlleenOver-familiedag voor jonge weduwnaren met kinderen van Al-leenOver gaan door naar de volgende ronde van Kroonappels. Dat heeft het Oranje Fonds woensdag bekendge-maakt.De lokale winnaars stemmen van 20 tot en met 27 maart op elkaars initia-tieven. Ze brengen hun deskundige stem uit op medekandidaten in hun eigen categorie, maar in een andere regio.Op 28 maart maakt het Oranje Fonds de zestig landelijke fi nalisten bekend. Zij strijden op 18 april om de titel Oranje Fonds Kroonappel.

De zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels wordt gehouden ter ere van de aankomende inhuldiging van het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het fonds zoekt de drie mooi-ste sociale initiatieven van Nederland.

q WWW.KROONAPPELS.NL

Collecte voor ZOA Van 25 tot 30 maart is het

collectweek voor de ZOA. ZOA biedt hulp aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend confl ict. ZOA draagt bij aan een nieuw perspectief waarin mensen in waar-digheid en onderling vertrouwen sa-menwerken aan hun toekomst.

Lekstede Wonen houdt woensdag 3 april een informatie-bijeenkomst over de veranderingen in de Vianense wijk Hogeland. In de Wil-helminastraat en omgeving worden vijftig eengezinswoningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Tijdens de informatieavond worden het stedenbouwkundig plan, de fase-ring (planning), de nieuwe plattegron-den en woningenimpressies gepre-senteerd aan bewoners en omwonen-den.Lekstede Wonen wil vijftig woningen aan de Beatrixstraat, Irenestraat, Van Hallstraat en Wilhelminastraat slo-pen. Er komen circa vijftig huurwo-ningen en circa twintig koopwonin-gen voor terug. De gefaseerde nieuw-bouw bestaat uit hofjeswoningen, rijtjeswoningen, poortwoningen en appartementen. Huurders van de te slopen huizen hebben een terugkeer-garantie voor de nieuwbouw.De bewoners zijn vanaf 2009 nauw be-trokken bij de totstandkoming van de plannen. Zo is er een bewonerscom-missie opgericht, de uitkomsten van het bewonersonderzoek zijn meege-nomen in het ontwerp van de nieuwe woningen.Ook de gemeente Vianen is nauw be-trokken. De afgelopen twee jaar is veelvuldig overlegd, wat woensdag

heeft geleid tot de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.Beide partijen zijn van elkaar afhanke-lijk, omdat het stratenpatroon wordt aangepast, nieuwe parkeerplaatsen en groenvoorzieningen moeten worden aangelegd en er daardoor grond moet worden geruild. De gemeente verzorgt de herinrichting van het openbaar ter-rein, het afgeven van de urgenties voor bewoners, het toetsen van het bestem-mingsplan en de afgifte van de bouw-vergunning. Lekstede Wonen is ver-antwoordelijk voor de herhuisvesting van de bewoners en het slopen en bou-wen van de woningen.Lekstede Wonen pakt de wijk aan om-dat de technische kwaliteit en woon-kwaliteit van de huidige woningen uit de vijftiger jaren niet meer voldoen aan de maatstaven van deze tijd. Met de herstructurering moet de leefbaar-heid verbeteren en wil de woning-bouwcorporatie voldoen aan huidige eisen op gebied van energiezuinig-heid, veiligheid, binnenmilieu, woon-comfort, architectuur, en regelgeving voortvloeiend uit het bouwbesluit. Lekstede Wonen wil dat de buurt weer toekomstbestendig is waarbij reke-ning gehouden wordt met de diverse soorten huishoudens qua samenstel-ling en leeftijd.

q WWW.LEKSTEDEWONEN.NL

Lekstede Wonen pakt Hogeland aan Rabobank Vijfheerenlanden

is weer hoofdsponsor van de Natio-nale Sleepbootdagen in Vianen.

Donderdag zette Rabobank-directeur Bart van Rooden zijn handtekening onder het sponsorcontract. De bank sponsort het evenement voor de ne-gende keer op rij, waarvan de laatste jaren als hoofdsponsor.

Van Rooden: “De Sleepbootdagen zijn het festijn voor Vianen en omstreken. Het evenement is belangrijk voor de sociale samenhang. Mensen treffen elkaar en ook bedrijven ontmoeten el-kaar in een andere context dan nor-

maal tijdens de Sleepbootdagen. Het heeft een grote aantrekkingskracht op de regio en daar willen we als Rabo-bank aan bijdragen.” Dat doet de bank met een forse geldelijke bijdrage, maar ook met vrijwilligers. Twee me-dewerkers begeleiden de vaartocht voor genodigden en sponsoren.

De organisatie van de Sleepbootdagen heeft het programma bijna rond. On-der ander het Binnenvaartmuseum meert aan. Uniek, want het drijvende museum is niet eerder van zijn vaste stek in Dordrecht af geweest.

q WWW.NATIONALESLEEPBOOTDAGEN.NL

Rabo weer hoofdsponsor

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Dinsdag 26 maart 2013

3nieuws

Page 4: 13 Editie Vianen 2013

Dinsdag 26 maart 2013 Familieberichten 4

H a r v a s N a t u u r s t e e n B V

GEDENKTEKENSL E E R D A M

S H O W R O O M

Ni jverheidstraat 7 Leerdam

telefoon: 0345 61 40 37 e-mail: [email protected]

website: www.harvasnatuursteen.nl

uigebreide showroom

eigen ontwerp mogelijk

in natuursteen, glas, rvs

LBV Uitvaarten

UitvaartleidersBen de Weerd en Albert de Bruijn

Joke Geerse en Lenie Prinssen

Melden overlijden (0345) 619 833Rouwcentrum Rehoboth

Verzorging van een stijlvolle persoonlijke uitvaart.

Begrafenisonderneming Leerdam

www.lbvleerdam.nl

Gregoriuslaan 2a - Lexmond

TE KOOP:DiverseGEBRUIKTEFIETSEN(0347) 342529

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

Maretta van Winkel Persoonlijke Uitvaartverzorging

Uw wensen staan bij ons centraal

Voor Vianen e.o. Agnes van Elteren en Yvonne Stensdag en nacht bereikbaar 030 6341408

Schrijnwerkersgilde 4, 3994 XM Houten

ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK,MAKKELIJK BESTELD

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige

familieberichten kunt u tot maandagmiddag 15.00 uur opgeven.

E-mail: advertentie.vianen@

hetkontakt.nl

Het Kontakt Edities bvPostbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Tel. 0183-583333Fax 0183-583308

Voorstraat 84 · 4132 AT Vianen

LATENIGHTV RDEEL

*Spelregels: M.u.v. actie- en folderartikelen, keukens, Velux dakramen en Zibro producten, tuinhuisjes/blokhutten, sierbestrating, dakkapellen, PostNL, zonne panelen, ATAG-apparatuur, autobanden en velgen, buiten zonwering, maakkosten van (vouw)gordijnen, reeds bestelde goederen.

Huis. Thuis. Formido.

Formido VianenHagenweg 55. Tel.: 0347-375314

www.formido.nl/vianen

Wij zijn 2e Paasdag geopend van 11.00-16.00 uur

25% KORTING*

OP AL UW AANKOPEN!

DONDERDAGAVOND

28 MAART TUSSEN

18.00 EN 21.00 UUR

UITKNIPBON

25% KORTING*

OP 1 ARTIKEL NAAR KEUZE

8711146011882

Alleen geldig op 2e Paasdag maandag 1 april 2013.

Het is nu tijd omVRUCHTBOMEN(ook hoogstam)

te planten

o.a. appels peren pruimen kersen bessen perziken abrikozen enz.

Haal ze bij:G. van DierenAchthoven 20

4128 LV LexmondTel. 0347-342133

06-25325954

Particuliere verkoop op zaterdag of na afspraak

Meerkerk - [email protected]

Dé Dames:

Tina, Cora, Cindy, Ina,

Heiltje, Pieta en Lianne

lief·de (de; v; meervoud: liefdes, liefden)warme genegenheid, oprechte en warme belangstelling, liefde hebben voor

Denk aan mij terugmaar niet in de dagen van pijn en verdriet.

Denk aan mij terug in de stralende zonhoe ik was toen ik alles nog kon.

Veel heeft zij voor ons betekend.Veel heeft zij voor ons gedaan.

Na een kortstondig ziekbed is zij van ons heengegaan.

Geertruida Hendrika Burggraaf - Florie

Utrecht, Lexmond,1 november 1938 21 maart 2013

Henny BurggraafJhon en Lilian Sheila, Damian, Taylor Fanny en Pieter

Ivan en Patricia Richelle in herinnering Brian Melissa

Nieuwe Rijksweg 1044128 BP Lexmond

De crematieplechtigheid heeft maandag 25 maart 2013 in besloten kring plaatsgevonden in crematorium Noorderveld te Nieuwegein.

Na een lang leven met zowel veel geluk als verdriet is, na een moedige strijd, rustig gestorven, onze moeder, schoonmoeder, zus, oma en overgrootmoeder

Corry Pel-van Domselaar

weduwe van Evan Pel

* 10 juli 1923 † 18 maart 2013

Haar karakteristieke persoonlijkheidzullen wij missen in onze familie.

Mauc PelThinca Timmerman Mascha en Wilfried Rick en Jette Roosmarijn en Gert-Jaap

Ivan Pel†Carla Pel-Jansen Bas en Berber Willemijn en Florian

Leida Frenay-van Domselaaren achterkleinkinderen

Correspondentieadres:M.M. PelKlaverkamp 954133 TV Vianen

De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Page 5: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie VianenOplage: 10.250 exemplaren

VerspreidingsgebiedVerschijnt gratis huis-aan-huis op dinsdag in de plaatsen Everdingen, Hagestein, Lexmond, Vianen, Zijderveld

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondisse-mentsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, GoudriaanFloor de Groot

Redactie- en advertentieafdelingHet Kontakt Edities bvVlietskant 16 | 4141 CL LeerdamTelefoon (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 [email protected]@hetkontakt.nl

HoofdredacteurRick den Besten

EindredactieMarijke [email protected]

RedactieDick Aanen (06) 10 38 04 [email protected] verslaggeving en sportredactie

Peter Verbeek (06) 20 91 39 [email protected] (0347) 37 48 87voetbalverslaggeving

AdvertentiesJolanda Nieuwenhuis (06) 13 08 88 [email protected]

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,52 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Leerdam, Lek en IJssel Oost en West, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

InzendtermijnAdvertenties tot maandag 15:00 uurRedactiekopij tot maandag 15:00 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg.Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen ad-vertenties of redactionele bijdragen gedepo-neerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200.

Verspreiding en bezorgklachtenVan de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55www.vandermeerverspreiding.nl

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

GEVONDEN

Parkieten - twee jonge parkieten, opaal blauw met zwart-wit ge-vlekte vleugels en op de borst, 1 met ring, 1 zonder ring; winkelcen-trum Monnikenhof Vianen/Vijfhee-renlanden, Vianen Poes - circa 1 jaar, rood, zwart en grijs gemêleerd; parkeerplaats win-kelcentrum Vianen

Kat - stevige cypers gemarmerde kater met een wit snoetje, witte kraag en bef en witte sokjes. Aimé Bonnastraat, Vianen (overleden)

Amivedi is een landelijke vrijwilligers-organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.www.amivedi.nl

Amivedi

Communiceren met puber op Oosterlicht

De ouderraad van het Oos-terlicht College hield donderdag-avond een thema-avond ‘communice-ren met je puber’. De aula raakte al snel gevuld met zeer veel ouders van leerlingen van zowel de vestiging in Nieuwegein als Vianen.De theatergroep Playback zag in de enorme opkomst van rond de 250 ou-ders een uitdaging. Deze theatergroep maakt interactief theater voor leerlin-gen en ouders in het hele land. Zij hebben met meer dan 100.000 jonge-ren gesproken in de afgelopen jaren over actuele en moeilijk bespreekbare thema’s. Acteurs van Playback speel-den een aantal scenes, waarin proble-men voorgesteld werden als “de pu-berdochter van 16 wil een feest orga-niseren, met bier!”, “moeder probeert puberzoon achter zijn computer van-daag te krijgen”, “dochter draagt ver-keerde kleding”, “bloot fi lmpje van dochter verschijnt op social media”, “je dochter heeft alcohol gedronken”, “je kind is dronken”. Daarna ging de woordvoerster van Playback in discussie met het publiek. Welke ouder deed het goed? Tenslotte werd het publiek gevraagd op het to-neel het beter te doen.

Els van Maurik en Lucienne Pennings zijn een ouderinitiatief ge-start om in Vianen een woonvorm op te zetten voor verstandelijk- en licha-melijk gehandicapte bewoners: De Iris.

De beide dames willen een woonvorm waarbinnen ‘beschermende muren veiligheid en huiselijkheid wordt ge-boden en waar ruimte is voor ont-plooiing, recreatie en ontspanning.’ Besloten beschermend, maar ook open en tussen de mensen van de buurt waarin de woning is geplaatst. De bewoners wonen er begeleid zelf-

standig. Els: “We willen een woning voor onze kinderen waar wij als ou-ders zelf de regie voeren over wonen en zorg. Kleinschalig, met grote be-trokkenheid van de ouders en ver-trouwde gezichten. We vinden het be-langrijk dat de bewoners hun eigen netwerk behouden en eventueel uit-breiden in Vianen.”

DochtersEls en Lucienne hebben beiden een dochter met het syndroom van Down. Louise (18) en Margot (16) zijn harts-vriendinnen en kennen elkaar al bijna hun leven lang. Louise volgt momen-

teel een horeca-opleiding bij Parc Spelderholt in Beekbergen, waar ze wordt opgeleid tot gastvrouw. Margot gaat over twee jaar dezelfde opleiding volgen. Els: “Louise en Margot hebben over een paar jaar allebei die opleiding afgerond en dan willen we eigenlijk dat ze zelfstandig begeleid kunnen wonen. En voor ons is de meest ideale situatie als dat in Vianen kan, in hun eigen vertrouwde omgeving.”

Lucienne: “Mensen met het syndroom van Down kunnen niet alleen wonen. Ze zullen altijd een vorm van hulp no-dig hebben. We zouden kunnen kie-

zen voor een bestaande instelling, maar wij willen juist de regie in han-den houden en de zorg zelf inkopen.”

MEEEls en Lucienne hebben al intensief contact gehad met de organisatie MEE in Utrecht, die grote kennis heeft op het gebied van wet- en regelgeving, fi -nanciering en het maken van project-plannen. Ook zijn de twee initiatief-neemsters al langs geweest bij wo-ningbouwcorporatie LekstedeWonen, die uiteindelijk een geschikt huur-pand beschikbaar moet hebben. De meest ideale grootte is een pand met ongeveer tien appartementen in com-binatie met een gezamenlijke ruimte. Vergelijkbaar met De Regenboog in wijk Blankenborgh. Belangrijk is ver-der dat het pand rolstoeltoegankelijk wordt. Lucienne en Els zijn hoopvol dat het gaat lukken. “We hopen stille-tjes in 2017 daadwerkelijk te kunnen starten.”

BelangstellendenEls: “Voor ons is nu belangrijk om te weten of er meer ouders zijn die be-langstelling hebben voor dit initiatief en een woonvorm zoeken voor hun zoon of dochter met een beperking. Als we straks concrete plannen gaan maken is het goed te weten hoeveel bewoners er eventueel zullen zijn. Het is overigens niet alleen een woon-groep voor jong volwassenen met het Syndroom van Down. We zoeken juist diversiteit. Op onze website staat een bewonersprofi el.”

Belangstellenden kunnen zich mel-den door een mail te sturen naar [email protected].

q WWW.STICHTINGDEIRIS.NL

De Iris: nieuw initiatief begeleid wonen

FOTO: AANGELEVERD

Politie meldt twee inbraken

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een wo-ning aan de Dominicushof in Vianen, meldt de politie via Twitter. Er is een ruit vernield en de woning is door-zocht. Vorige week, in de nacht van maandag op dinsdag, werd er inge-broken in de Aletta Jacobsdreef in Vi-anen. Mensen met informatie kunnen bellen naar 0900-8844.

VerkeerscontroleDe politie heeft donderdag een ver-keerscontrole gehouden in Vianen. Agenten controleerden negentig voer-tuigen, er waren geen overtredingen. “Dat stemt ons zeer tevreden. Alles veilig dus”, twittert de politie.

Dinsdag 26 maart 2013

5nieuws

Vianen – Ook wel eens rondgelopen in een speelgoedwinkel, op zoek naar een cadeautje voor kind, kleinkind, buurjongetje of –meisje, en maar niet kunnen kiezen? Met de introductie van de Profici(kr)at biedt Blokker Vianen vanaf nu uit-komst.

Ter gelegenheid van een ver-jaardags- of kinderfeestje vult het feestvarken, samen met zijn ouders, een kratje met geprijsde geschenken die het zélf leuk vindt en graag zou willen heb-

ben. Dat krat, voorzien van de naam en verjaardagsdatum van de jarige/feesteling, wordt in een speciale stelling gezet. Ou-ders, grootouders en anderen die het betreffende kind iets cadeau willen doen kunnen hun keuze maken, het geschenk bij de kassa afrekenen en fees-telijk in laten pakken, en zijn er in elk geval van verzekerd dat ze ergens mee aan komen dat in de smaak valt en niet geruild hoeft te worden.

Blokker Vianen heeft een groot as-sortiment aantrek-kelijk geprijsd speelgoed, voor jongens en meisjes van 0 tot ongeveer 12 jaar.

Profici(kr)at: handige cadeauhulp De Goeij introduceert groente en fruit

VIANEN – Traiteurslagerij De Goeij heeft de groente- en fruitafdeling uitgebreid in de winkel in de Voor-straat.

“We merkten dat steeds meer men-sen hun groenten en fruit buiten Via-nen gingen halen, dat hoeft nu niet meer. Wij hebben nu alles in huis om lekker te koken”, vertelt Esther de Goeij. De fruitafdeling heeft een ruim assortiment, aangevuld met ultrage-zonde zuidvruchten, terwijl De Goeij ook een groot aantal verse groenten en kruiden heeft, net zoals aardap-pels. De Goeij maakt tevens verse

rauwkost die de klant zelf kan schep-pen en heeft het assortiment aange-vuld met de conserven van Hak.

De klant kan alle fruit proeven in de winkel. Wat niet voorradig is, kan De Goeij bestellen. “Alle groente en fruit is klasse 1, dus echt kwaliteit. We zijn al specialist in het slagersvak en wil-len ons nu ook specialiseren op het gebied van groente en fruit. Daarom krijgen we veel begeleiding van onze leverancier.” Iedere week presenteert De Goeij aanbiedingen waarbij groente en vlees op elkaar zijn afge-stemd.

Advertorial

Page 6: 13 Editie Vianen 2013

ONDERNEEMT

Je vindt het in Vianen!Je vindt het in Vianen!

Kun je, als je muziek hoort, niet stil zitten?

Ben je dol op dansen?

20.00u tot 21.00u

Fysiotherapie gebouw

Nu: 15% korting bij direct inschrijven na een gratis proefles op 4 april ’13

Fysiotherapie gebouw, Kortenhoevenseweg 18, , 4128 CR, Lexmond

Onder begeleiding van: Anita Willemse.

Vragen mail naar [email protected] of bel 0645142464

www.dancing4all.nl

Lekkerhet is weerlente bij uw Gildeslager

De Gildeslager verrast je smaak ©

Lekkerhet is weerlente bij uw Gildeslager

De Gildeslager verrast je smaak ©

GROENTEN EN FRUITop onze vernieuwde afdeling

DEZE WEEK

WITLOFlekker met beenham

heel kilo

Hollandse AARDBEIENvoor bij de brunch

500 gram

DRUIVEN WIT of BLAUWnaar keuze

500 gram

Ei van Columbusuit eigen keuken

100 gramgeldig van 25-03-2013 tm 31-03-2013

Traiteurslagerijde GoeijVoorstraat 83-85, 4132AP Vianen0347-37 12 98www.degoeij.gildeslager.nl

Beenhammetjesheerlijk bij de witlof

in ovenschaal voor 4 personen

in ovenschaal voor 2 personen

per stuk

uit eigen keuken

150 gram

Beenhamuit eigen worstmakerij

100 gram

de nieuwe gildetrophy

100 gramgeldig van 25 maart t/m 31 maart

Voorstraat 83, 4132 AP Vianen0347-37 12 98www.degoeij.gildeslager.nl

Weekaanbieding!!!!!

€ 34,95

NIEUWFabs

Verkrijgbaar in diverse kleuren: taupe, blauw, groen, enz.

Voorstraat 102 Vianen,  tel 0347-370444Openingstijden: ma 13:00-18:00,

di woe do 09:30-18:00, vrij 09:30-21:00, za 09:30-17:00

LIJNBAAN 11 VIANEN | TEL. 0347-326125

Geef eens een OVV-cadeaubon

Ondernemersvereniging Vianen geeft ook cadeaubonnen in een prachtige cadeauverpakking uit.

Deze cadeau bonnen zijn op de Voorstraat verkrijgbaar bij Blokker, Bloks Mode, DA Drogisterij De Lekpoort,

Emiel Al Uw IJzerwaren,Deze cadeaubon is in te wissselen bij vrijwel elke winkelier in Vianen.

Mensen maken de winkel!

Albert Heijn Vianen

Lijnbaan 11 - Vianen - tel. 0347-326060

Wie wordt kampioen cupcake versieren?

woe 3 april kunnen kinderen cupcakes

komen versieren tussen 13.30 - 16.00 uur

kinderen t/m 12 jaar kunnen zich opgeven

bij de informatiebalie

Lijnbaan 11 - VianenTel. 0347-328070

Page 7: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

De Voorhof presenteert het resultaat van het ruimteproject voor alle belang-stellenden. De leerlingen gingen op ontdekkingsreis door de ruimte en bouwden planeten en raketten.

De Egbertusschool krijgt op Boomfeestdag een amberboom van de ge-meente, als cadeau voor het vernieuwde schoolplein. Dat is toegankelijk voor alle kinderen in het centrum.

Vmbo-leerlingen van het Oosterlicht College geven een theatervoorstelling op basis van zelf geschreven gedichten. Het thema: Ge-vaar! Een avontuur op zee.

Toneelvereniging Vol Moed uit Zijderveld speelt ‘Parels voor de haaien’ in Schoonrewoerd. De zaal zit vol en de spelers acteren goed. FOTO: GERRIT VENUS

Albert Heijn trakteert haar klanten tijdens de proeverij-avond op overheer-lijke gerechten in de winkel aan de Lijnbaan te Via-nen.

Tijdens de dag van de leerplicht wordt er op de Meester Vosschool in Hagestein een talentenjacht gehouden. De optre-dens variëren van presentaties tot dans en muziek.

140 leerlingen van de Eg-bertusschool starten in de Stadshof een wervelende show met het lied ‘Ik ga buiten spelen’. De kinderen hebben geld ingezameld voor het schoolplein.

Adrie en Niek Schermer en hun dochter Maaike geven een feest voor vaste klanten, omdat café ‘t Fust 30 jaar bestaat. Het perso-neel had Ted’s Road Show ingehuurd. FOTO: PETER VERBEEK

De jongste en oudste leerlingen van openbare Jenaplanschool De Wiekslag onthullen het bordje dat aangeeft dat de school nu het officiële Jenaplan certificaat heeft bemachtigd.

Steven Warmerdam wint met de paaseieren zoekactie één minuut gratis win-kelen bij Jumbo Vianen. Hij shopt 288,57 euro bij el-kaar. De paasactie gaat deze week nog verder.

Mika zet zich in voor een schoon Zijderveld en ruimt zwerfafval op. In de kou heeft deze bikkel het plein, de parkeerplaats en de speeltuin opgeruimd.

Sylvia’s Jazz start het nieuwe wedstrijdseizoen goed tijdens de Dance Ex-perience. ‘Slow me down’ wordt eerste, zilver is er voor ‘Beast’, ‘N*Joy en N*ergy.

DE WEEK IN BEELDuit het Dinsdag 26 maart 2013

7nieuws

Page 8: 13 Editie Vianen 2013

CONTACT MET DE GEMEENTE

StadhuisVoorstraat 30 - 4132 AS VianenPostbus 46 - 4130 EA VianenT: (0347) 369 911F: (0347) 374 688E: [email protected]: www.vianen.nl

Secretariaat burgemeester en wethoudersT: (0347) 369 485

PublieksbalieOp werkdagen geopend van 09.00 tot 12.30 uur en op woensdag ook van 14.00 tot 19.00 uur.Voor een afspraak buiten deze openings den kunt u bellen naar (0347) 369 911.

Telefonisch spreekuurOp werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via (0347) 369 911. Voor al uw algemene vragen.

Spreekuur uisves ng niet op vri dag.

Spreekuur Wmo op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur

StadswerfSportlaan 4 - 4131 NN VianenGeopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Storingsdienst buiten kantoor denVoor acute problemen met openbare riolering of openbaar plantsoen, direct bedreigend voor de openbare veiligheid. Bel op werkdagen van 16.15 tot 07.30 uur en in weekeinden en feestdagen 24 uur per dag.T: (0347) 327 555

Storing openbare erlich ngI: www.bureau-OVL.nlT: (0184) 630 708 ( dens kantoor-uren). Buiten kantooruren: storings-dienst gemeente (zie hierboven).

MilieuStankoverlast, geluidsoverlast en andere milieuproblemen meldt u bi Omgevingsdienst regio trecht. Buiten kantooruren kunt u inspreken op een antwoordapparaat. wordt dan zo snel mogeli k teruggebeld.T: (030) 6999500

BEKENDMAKINGEN/BESLUITEN

Tegen onderstaande besluiten kunt u schrifteli k bezwaar maken door een bezwaar-schrift in te dienen. Dit kan tot zes weken nadat het besluit verzonden is. Indien de verzenddatum ontbreekt, gaat de termi n van zes weken in op de dag na bekendma-king. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

its ti dig bezwaar is gemaakt, kan aan de voorzieningenrechter worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u op onze website www.vianen.nl onder Politiek & Organisa-ties/Bezwaar & Beroep.

Verzenddatum Omschri ing Locatie

18 maart 2013 Ontheffing op het verbod tot het zonder ver-gunning verstrekken van zwak alcoholhou-dende dranken van 26 tot en met 30 april 2013, artikel 35 van de Drank-en Horecawet

Tienho-venseweg Everdingen/Hagestein

18 maart 2013 Ontheffing op het verbod tot het zonder ver-gunning verstrekken van zwak alcoholhou-dende dranken van 9 tot en met 11 mei 2013, artikel 35 van de Drank-en Horecawet

Sluiseiland te Vianen

18 maart 2013 Ontheffing op het verbod tot het zonder ver-gunning verstrekken van zwak alcoholhou-dende dranken van 26 tot en met 30 april 2013, artikel 35 van de Drank-en Horecawet

Kasteeltuin Amaliastein te Vianen

18 maart 2013 Het vaststellen van nummeraanduidingen: - Voorstraat 109a- Voorstraat 109b- Voorstraat 109c- Voorstraat 109d

Voorstraat te Vianen

18 maart 2013 Het plaatsen van 15 driehoeksreclameborden van 13 tot en met 26 mei 2013 t.b.v. de agenda van het Fulco Theater, artikel 2:10 van de APV Vianen 2010

Gemeente Vianen

19 maart 2013 Het organiseren van het Internationaal Jeugd-toernooi van 18 tot en met 20 mei 2013, arti-kel 2:25 van de APV Vianen 2010

Sportpark Blankenstei n te Vianen

19 maart 2013 Het organiseren van “De Rode Loper Dag” op zondag 24 maart 2013, artikel 2:25 van de APV Vianen 2010

Voorstraat te Vianen

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING:

Voor : Het bouwen van een woning met garageLocatie : Dorpsweg tussen 2 en 4 te i derveldOntvangen : 15 maart 2013

Voor : Het plaatsen van een opbouw op de woningLocatie : Helsloitstraat 11 te VianenOntvangen : 18 maart 2013

Voor : Het plaatsen van een handelsnaam op het dakLocatie : Lange Dreef 7 te VianenOntvangen : 20 maart 2013

Voor : Het kappen van een naaldboom

26 maart 2013

Locatie : Louise-Christinestraat 15 te VianenOntvangen : 20 maart 2013

Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden ingediend. Deze aanvragen zi n uitsluitend op afspraak in te zien. Voor het maken van een afspraak kunt u tussen 09.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met afdeling Vergunning en Handhaving,T: (0347) 369 911.

Omge ings ergunnings ri e pro ecten waar oor een erklaring is afgege en:- Het plaatsen van een ledscherm op de reclamemast op het perceel tegenover

Clarissenhof 62 te Vianen;- Het slopen van een blokhut en het plaatsen van een nieuwe blokhut met luifel op

het perceel Krooshofstraat 14 te i derveld;- Het afbreken van een serre en het realiseren van een aanbouw op het perceel

Buizerdlaan 13 te Vianen

BEKENDMAKING REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE RAAD VAN DE GEMEENTE VIANEN 2013 Het college van burgemeester en wethouders van Vianen maakt bekend dat de raad van Vianen in zi n openbare vergadering van 12 maart 2013 heeft besloten tot het Reglement van Orde voor de raad van de gemeente Vianen 2013. Het reglement treedt in werking per 12 maart 2013. Met de inwerkingtreding van dit reglement wordt het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente, vastge-steld bi raadsbesluit van 14 maart 2002, ingetrokken.Het reglement ligt ti dens de openingsti den voor een ieder ter inzage bi de recep-tie in het Stadhuis. De termi n van terinzagelegging is 12 weken. Het inzien is koste-loos, voor kopie n zi n leges verschuldigd.

Het reglement kunt u raadplegen op de gemeenteli ke website www.vianen.nl.

BEKENDMAKING I IGING TARIEVENTABEL BI DE LEGESVERORDENING VIANEN 2013 Het college van burgemeester en wethouders van Vianen maakt bekend dat de ge-meenteraad van Vianen in zi n openbare vergadering van 12 maart 2013 heeft be-sloten tot de wi ziging van: Tarieventabel behorende bi de Legesverordening Vianen 2013 voor de behandeling van meldingen of aanvragen voor instemming of vergunning voor (graaf)werkzaamheden aan kabels en/of leidingen in openbare, door de gemeente beheerde gronden.De gewi zigde verordening treedt in werking per 1 april 2013. De gewi zigde veror-dening ligt ti dens de openingsti den voor een ieder ter inzage bi de receptie in het Stadhuis. De termi n van terinzagelegging is 12 weken. Het inzien is kosteloos, voor kopie n zi n leges verschuldigd.De verordening kunt u raadplegen via de zoekdienst van de website www.overheid.nl.

Commissie ruimteli ke kwaliteit De datum van de eerstvolgende vergadering van de commissie ruimteli ke kwaliteit (voorheen welstandscommissie) is op 4 april 2013 van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Stadhuis aan Voorstraat 30 te Vianen. De vergadering is openbaar.

Erfgoedcommissie De datum van de eerstvolgende vergadering van de Erfgoedcommissie is op 3 april 2013 van 09.00 uur tot 13.00 uur in het Stadhuis aan Voorstraat 30 te Vianen. De vergadering is openbaar. Het is raadzaam om vooraf telefonisch contact op te nemen met de heer B. Lam-mers tel.: 0347-369341 als u de zitting wilt bi wonen.

Vianen, 26 maart 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Vianen,de secretaris a.i., de burgemeester,

drs. J. (Hans) van der Noordt W.G. (Wim) Groeneweg

OPHALEN SNOEIHOUT

In de week van 2 april haalt de gemeente weer snoei-hout op. kunt zich hiervoor bi de Stadswerf aanmel-den vanaf maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, tussen 09.00 uur en 12.00 uur. hoort dan direct op welke dag het snoeihout opgehaald wordt. Na deze datum worden meldingen niet meer aange-nomen. Als u snoeihout aanbiedt moet het aan de volgende eisen voldoen:- hanteerbaar gebundeld met touw (niet gebundeld

wordt niet meegenomen)- niet langer dan 1,50 m.- niet dikker dan 18 cm.- aan de openbare weg (aanbiedplaats minicontainer)- niet meer dan 1,5 m³- geen stronken, wortels, biels, schutting, grond/zand,

stenen etc. (hiervoor dient een aparte afspraak ge-maakt te worden. Er worden dan voorri kosten van € 29,25 in rekening gebracht en per ¼ m³ wordt € 18,30 berekend)

Voor aanmeldingen: Stadswerf, tel. (0347) 369 911.

WETHOUDERSSPREEKUUR APRIL

Elke woensdag tussen 17.00 en 18.00 uur is er spreekuur in de publiekshal van het Stadhuis. hoeft zich niet vooraf aan te melden. Hieronder ziet u het rooster van april.

Datum Wethouder Portefeuille

3 april wethouder Stolk onderwi s, volkshuisvesting, beheer openbare ruimte, natuur, milieu en duurzame ontwikkeling, Masterplan Vi fheerenlanden, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Ruimte voor de Lek, di kversterking

10 april wethouder Wi nmaalen Financiën, economische zaken, gebouwde eigendommen, Gaasperwaard, revitalisering bedri venterrein

17 april wethouder Verwei sociale voorzieningen, maatschappeli ke dienstverlening, volksgezond-heid, sport, cultuur, recreatie en toerisme, invulling accommodaties voor sport, ongeren en cultuur, woonservicezones

24 april wethouder Landwehr ruimteli ke ordening, verkeer, vervoer en waterstaat

Page 9: 13 Editie Vianen 2013

Dinsdag 26 maart 2013 gemeente-info 9

TE KOOPAANGEBODEN

Kapotte fiets of scooter?

Ga dan naar

RijwielhalVAN DONGENW.C. de Hagen-Vianen

Vijfheerenlanden 544.a.Tel. 0347-351756

LANDHEKKEN & PAARDENBOXEN Diverse soorten en modellen uit

voorraad leverbaar!

Frank Treuren BV Meerkerk Burg. Sloblaan 36 tel. 0183-351889

Webwinkel met prijzen en info:

www.FrankTreuren.nl

Pagina 2

AANTAL WONINGINBRAKEN BLIJFT DALEN TEN OPZICHTE VAN 2012

In de laatste vier maanden van 2012 daalde het aantal woninginbraken met 46% ten opzichte van 2011. De da-ling zet zich voort. In de eerste 12 weken van dit jaar is het aantal met 40% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (van 40 naar 24 inbraken). Gemeente, politie en lekstedewonen blijven aandacht schenken aan preventie.

De wijken in, op zoek naar inbraakgevoelige woningenPolitie, Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren), buurtcontactpersonen en Waaks!deelnemers gaan van 2 tot 6 april samen de wijken in. Zij gaan het gesprek aan met bewoners van woningen waar sprake is van een inbraakgevoelige situatie en geven hen preventietips.

Verklein de kans op inbraakDonderdagvond 18 april organiseren lekstedewonen, politie Vianen en de gemeente een preventieavond te-gen woninginbraken.

Hoe goed beveiligd is uw huis? Tijdens deze avond laat ex-inbreker Evert Jansen u zien

wat een inbreker ziet als hij door een woonwijk loopt en hoe hij huizen ‘selecteert’ en slotenspecialist Emiel Al in-formeert u over het juiste hang- en sluitwerk.

Waaks! en BurgernetIn Vianen zijn al veel inwoners die zich aangemeld heb-ben bij Waaks! en Burgernet. Op deze avond vertelt de politie meer hierover.

Vooraf aanmeldenHeeft u belangstelling? Meld u dan aan via: [email protected]

Wanneer: Donderdag 18 april Waar: De Hoeksteen, Groenekade 7 te VianenHoe laat: Ontvangst 19.25 Aanvang 19.35 Einde 21.30

Graag tot ziens op 18 april!

LET OP: EERDERE OPHAALDAG GFT EN PLASTIC IN VERBAND MET GOEDE VRIJDAG

Op Goede Vrijdag haalt de gemeente geen plastic en GFT op. Voor enkele wijken halen we daarom het plastic en GFT donderdag 28 maart op. Dit geldt voor de wijken:

Ophaaldag 28 maart plastic De Hagen (wijk 1) entrum (wijk 3)

Zederik Hogeland (wijk 4)

Ophaaldag 28 maart GFT Molenbuurt (wijk 7) Amaliastein (wijk 8)

Zet u op tijd (7.30 uur) uw container en plastic bui-ten? Alvast bedankt voor uw medewerking!

INWONERS ZIJDERVELD BLIJ MET BUITEN GEWOON

Ook in de kern Zijderveld gaat de gemeente samen met de bewoners de buitenruimte anders inrichten en achterstallig onderhoud wegwerken. De twee bij-eenkomsten hierover zijn druk bezocht en verliepen in een zeer plezierige sfeer. Veel suggesties van de be-trokken bewoners gaat de gemeente opnemen in het definitieve inrichtingsplan.

Ongeveer 50 enthousiaste bewoners wisselden tijdens elke bijeenkomst van gedachten met de gemeente over de herinrichting en verbetering van hun woonom-geving. Sommige bewoners hadden al van te voren met elkaar overlegd en kwamen met goed doordachte suggesties en aanbevelingen.

Bewonersbijeenkomsten hebben resultaatDe gemeente is heel blij met de betrokkenheid van de bewoners en heeft veel afspraken gemaakt met de be-woners. Zoals

wegwerken achterstallig onderhoud verbeteren en vernieuwen riolering op meerdere plaatsen

veiliger maken kruispunten verplaatsen Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) naar voetbalveldje

aanleggen verkeersremmende maatregelen vervangen van enkele bomen door struiken.

Ook de meeste bewoners zijn blij. Blij met de verbete-ringen in hun woonomgeving en blij dat de gemeente serieus naar ze luistert en hun ideeën overneemt. Elke bewonersavond werd dan ook met applaus afgesloten.

Bewoners positief maar ook kritischEén van de bewoners die actief bezig is met Buiten Ge-woon is Jan Touw. Hij woont aan de Dorpsweg en sprak op de bewonersavonden mede namens 32 andere be-woners van die weg, waarmee hij van te voren had overlegd. “Ik ben hartstikke tevreden over de gang van zaken in Zijderveld”, vertelt Jan Touw, “De gemeente neemt onze opmerkingen heel serieus en verwerkt die goed op de tekeningen.” Touw heeft ook wel een kriti-sche kanttekening: “De tekeningen met de opmerkin-gen over de Dorpsweg uit de 1e bijeenkomst zouden we de 2e bijeenkomst weer bespreken. Maar tijdens de vergadering kwam de gemeente ook met een nieuw voorstel voor de inrichting van de Dorpsweg. Gelukkig hebben we wel tot half mei tijd gekregen voor aanvul-lingen hierop, maar die gang van zaken vond ik niet zo zorgvuldig.“ Touw vindt wel dat de Dorpsweg mooi gaat worden. “Het gaat de goede kant op met Zijder-veld. Je kunt het niet 800 mensen helemaal naar de zin maken, maar met een beetje schikken komen we een heel eind. Ik heb er alle vertrouwen in dat alles goed komt.”

Nieuwe inrichting Dorpsweg houdt gemoederen bezigOver de herinrichting van de Dorpsweg is veel discus-sie. De weg wordt ingericht als 30 km-zone. Voor de verkeersveiligheid komen er langs de weg rode fiets-stroken. Sommige bewoners vinden dat de Dorpsweg daarmee te stads wordt. De gemeente vindt de ver-keersveiligheid van fietsers zwaarder wegen, maar wil om de bewoners tegemoet te komen de stroken mat-rood maken in plaats van het gebruikelijke felrood. Het

laatste woord is hierover echter nog niet gezegd. Het-zelfde geldt voor de bomen langs de Dorpsweg. Over de laanstructuur is iedereen het eens, maar niet over het aantal bomen en de onderliggende afstand van die bomen. Daarom is daarover nog een extra overleg met de bewoners gepland.

Snippergroen te koop en te huurTijdens het project Buiten Gewoon hebben bewoners de mogelijkheid om stukjes groen, die grenzen aan de eigen tuin, van de gemeente te kopen. Dit kan alleen als er geen kabels en leidingen in dat stukje grond lo-pen. Is dat wel het geval, dan kan men niet kopen, wel huren. Er geldt tijdelijk een aanbiedingsprijs van € 45,- k.k. per m². Wanneer de uitvoering van het project in een wijk klaar is wordt de prijs weer € 85,- k.k. per m². Huren kan dus ook. Dat kost € 8,50 per m² per jaar.

kruising Zijderveldse laan/Dorpsweg

NL.DOET: ER IS VEEL VRIJWILLIGERSWERK

GEDAAN IN VIANEN!

Het afgelopen weekend (15 en 16 maart) vond de grote jaarlijkse actie NL.DOET plaats. Er is op minimaal 15 plaatsen in Vianen geklust en op evenveel plaatsen zijn organisaties en vrijwilligers bij elkaar gebracht. De actie werd ondersteund door het Oranjefonds en ge-sponsord door GAMMA en de MAKRO. De gemeente Vianen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Vianen be-danken alle organisaties en uiteraard de vrijwilligers voor hun inzet. Door de inzet van velen, is Vianen weer een stukje mooier geworden.

KlussenBij de Speelotheek zijn welkomstpakketjes ingepakt en is geschilderd, bij de bibliotheek zijn planken opgehan-gen, in het bos in Hagestein is gesnoeid en geruimd, bij Via Vrouw zijn computerlessen gegeven, bij stichting de Regenboog is gesnoeid en geschilderd, in de Hof van Batenstein is een high-tea georganiseerd, er is zwerfvuil opgeruimd en bij de Bewoners Organisatie Monnikenhof zijn groene speel- en ontmoetingsplaat-sen aangelegd. Ook zijn er stoelmassages gegeven aan de vrijwilligers van Stichting Welzijn Vianen. Om alvast in uw agenda te noteren: Volgend jaar zal NL.DOET plaatsvinden op 21 en 22 maart.

T.k. tuinhuis/berging i.g.s.; ra-cefiets Gazelle €100,-;hrnfiets €20,-; hh bui-deur€70,-; 4 hh ramen €20,- p.s.Tel. 0416-696157.

T.k. Twinnyload v. 2 fietsen€25,-; 2 zw deurdrangers€20,-; 2 colt schoorst.kappenv. elk rookkanaal €25,-. Tel.073-5991532. T.k. zonnehemel Hapro 12 l.

i.z.g.s. €450,-; koelkast m. 2vriesldn AEG H1.50B55D55€95,-. Tel. 0345-611021 na18.00 u.

T.k. omafiets zw i.g.s. €75,-;hometrainer z.g.a.n. €79,-;vouwladder alu 4x3 tr + plat-form i.g.s. €79,-; aan-hangwgn L140B75 res.bnd +toebeh. €80,-; kaptafel smee-dij. L50D21 + spiegel; lijstsmeedij. H46B30 €35,-. Tel.06-15556281.

T.k. wit lrn kuipstoelen + bu-reaust €25,-. Tel. 0418-673424.

T.k. sapcentrifuge v. div. fruit-soorten €5,50; Beatrix ser-vies incompl. maastricht so-ciete ceramique vr.pr. €200,-Tel. 0418-633660.

T.k. rugspuit 15L rvs €55,-;elek. grasmaaier 40cmB€30,-; waterpomp 220v zu-igsl + voetkl €50,-; steenkruiwgn €50,-; ktv 65cm €40,-; handpomp €20,-; box inhoogte verstelb. €20,-. Tel.0418-662143.

T.k. composiet gezoet keu-kenblad m. rvs spoelbakrond 38 veegplint 36,5x1086x10 127x10, achterw. bijspoelbak 180x50cm, ach-terw. onder afzuigkap 90x65,aanrechtblad m. spoelbak212x60cm, aanrechtbl. m. uit-sparing kookpl 243x60. Tel.0345-599677.

Page 10: 13 Editie Vianen 2013

Op de markt is uw €uro meer waard!VIANEN - De Volendammer kipspecialist Eric Sier staat sinds drie weken op de markt in Vianen. Hij verkoopt een grote diversiteit aan verse kip: van kipfilet tot ge-grilde kip en kant-en-klaar-gerechten.

Sier is een echte kipkenner. Zijn ouders hadden een kip-winkel in Amsterdam, die hij later heeft overgenomen. Na een periode kantoorwerk is hij sinds deze maand weer te-rug in de kippenbranche, en wel met zijn eigen markt-kraam. Hij reist wekelijks het hele land door om zijn kip-specialiteiten aan de man te brengen. “Ik doe dit met heel veel plezier. Het is altijd gezellig op de markt, zeker hier in Vianen. Het is ook leuk dat de klanten enthousiast zijn dat er weer een kippenboer op de markt staat.”

Alle producten in de kraam van Eric Sier zijn kakelvers, afkomstig uit Nederland en halal. Sier snijdt en bereidt de producten zelf, of het nu gaat om de kant-en-klare nassi en bami met kip of de gemarineerde kipfilet en kip-loempia’s. In de kraam heeft Sier een oven om de kippe-ling vers af te bakken en dankzij de grill waaiert de geur

van gegrilde kip over de Voorstraat. Wie een gegrilde kip wil, kan deze het beste ’s ochtends even bestellen bij Sier. “Dan houd ik er rekening mee, zodat ik niet te weinig kippen grill.” Hij levert in het seizoen ook wild, eveneens op bestelling. Dat alles voor een mooie prijs.

Scheveningse vishandelMartin Plugge

Uw visspecialist

500 gram kibbeling

met saus in combinatie met

4 haringen alleen deze week

€ 10,00

Paassalade 200 gram voor 2,99

lekker op toast of stokbrood.

Top kwaliteit verse zalm filet

van 1,99 100 gram

voor 1,75 100 gram .

Mooie lekkerbekken

2,75 per stuk, bij aankoop

van 3 voor 7,50

de vierde lekkerbek gratis.

VISHANDEL B.V.

Bram van Diermen - Snoekbaarsweg 21 - 3751 BK SpakenburgTelefoon 033 - 2985662 - Fax 033 - 2983455

VIS IS GEZOND

5 Saucijzenbroodjes € 3,50

Wij hebben een uitgebreid paasassortiment o.a.

10 RB paashazen € 6,50

Brood v/d week Tijgerbruin

€ 1,25

Blaasontsteking?Vaak of weinig urineren?

Dé oplossing:Cranberry-capsules (met vitamine C)

Deze week tegen inlevering van de advertentie:

60 capsulesVan € 16,25 voor € 13,95

180 capsulesVan € 39,95 voor € 34,95

Voor meer informatie: 06 26740337

Reform en kruidenmarkt Het juiste adres voor vitamines en voedingssupplementen, o.a. Vitalex,

Pharma Nord, Bional, Orthica. Alle merken kunnen wij bestellen! Uitgebreid assortiment van natuurvoeding, kruiden en thee.

Telefoon 0488-441684

de Groot Broekhofde Groot Broekhof

Paasaanbiedingen:2 bossen gele tulpen € 5,-4 bossen narcissen € 3,-Diverse paasboeketten en paasversieringen

Nieuw op de markt in VianenDe Volendammer Kipspecialist Eric Sier

Malse Kalkoenfilet500 gram 4,95Kip Rollades1 kg 8,90

Gemarineerde Kipfilet(Kipfilet stukjes in sate marinade)

250 gram 2,25

vouw- en rolgordijnen op maat gemaakt

GRATISINMETEN

Voor informatie 0345 - 501567

Van Bemmel’s kaas, kwaliteit & gezelligheid!

Tot ziens op de markt!!Koos & Greet

Van Bemmel’s kaas

Kom proeven en

keuren bij ons aan

de kraam!!!

Speciale paasaanbieding!!Bij aankoop van kaas…

10 Kakelverse scharreleieren voor maar € 1,-

Biologische kaas “KINDERDIJK” 500 gram voor € 4,95!!

Hollandse GATENKAAS 500 gram € 3,95!!

Verse Franse DROOMBRIE 100 gram 99 cent!!

Iets bijzonders.. “Heksenkaas” voor op stokbrood € 1,49 100 gram!!

Nieuw op de markt: kip van Eric Sier

Page 11: 13 Editie Vianen 2013

Mooileven

>> Mooi leven is een uitgave

van Het Kontakt Edities

bv Goudriaan. De bijlage is gericht

op de 50plussers in de streek en

bevat verhalen over onder meer

gezondheid, wonen en fit blijven.

BIJLAGE VOOR EN OVERDE 50PLUSSERS IN DE REGIO

Editie Leerdam _ Vianen

Page 12: 13 Editie Vianen 2013

8000 M2 KAMER- EN TUINPLEZIER! HET MEEST COMPLETE TUINCENTRUM IN DE REGIO

Honddijk 11 Culemborg Tel.: 0345 512136 Fax 0345 530366www.tuincentrumvandenhurk.nl

Th. v.d. HURK & Zn.Openingstijden: Maandag 10.00 tot 17.00 uur Dinsdag t/m donderdag 9.00 tot 18.00 uurVrijdag en zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

P Volop gratis parkeergelegenheid300 parkeerplaatsen

TUINCENTRUM

6,002 TRAYS VOOR

VANAF

4,99

2e Paasdag geopendvan 10:00 tot 17:00 uur

Barbecue en tuinmeubelshowZeer ruim

assortiment

Primula acaulisDiverse kleuren

Van € 0,99 voor € 0,59

ViolenKeuze uit diverse kleuren

per tray 18 stuks van € 7,99 voor € 3,99

Buxus bolø 35 cm

van 14,99 voor

9,99

Barbecue

demonstratie

zaterdag 30 maart

en maandag 1 april

van 10.00 tot 17.00 uur

10 VOOR

5,00

Orchideeënshow Phalaenopsis 2-tak

Exclusief sierpot

geef een kweekzak® met zaden om zélf te kweken

Geef eens een tuintje cadeau!

verkrijgbaar met: tomaat, komkommer, zonnebloemcourgette, pompoen of tropaeolum

baza.nl

verkrijgbaar met: tomaat, komkommer, zonnebloemcourgette, pompoen of tropaeolum9,99

Page 13: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 3

✓ Reparatie witgoed, tv en audioapparatuur

(ook voor inbouwapparaten)

✓ Plaatsen van schotels

✓ Erkend kabelinstallateur (kabel tv)

0345-615920 / 06-54993354

huiscollectie

Juwelier Reijersen van Buuren heeft een eigen collectie handgemaakte sieraden met diamant. Zoals de Switch Pendant een unieke hanger, die in een handomdraai gewisseld kan worden van een luxe sieraad in een trendy sieraad. De hanger bestaat uit verwisselbare ringen en hangers, zodat u voor iedere gelegenheid een passend sieraad heeft. De handgemaakte sieraden worden in 18 krt goud vervaardigd, geheel handwerk en naar wens gezet met diamant. De diamanten in de Switch Collectie zijn Top Wesselton en VS kwaliteit.

Oorknop 2x0,30ct

Ring 0,30ct

Sider 0,56ct Ring 0,50ct

Voorstraat 15 | 4132 AM Vianen | Tel. 0347 - 326 591 E-mail: [email protected]

eigen reparatie-atelier

Page 14: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 20134

Waalbandijk 74 | 4063 CC HeesseltTel (0344) 65 29 41Web www.kachelkopen.nl

Specialist inhaarden en schoorsteentechniek

ALLES IS MOGELIJK

Van een makelaar anno 2013 mag u verwachten dat deze flexibel, creatief en oprecht persoonlijk betrokken is. Alle beschikbare middelen inzet om toto de beste verkoop te komen. En niet zo snel de oren laten hangen als het even tegenzit. Misschien bent u toe aan zo’n makerlaar. Bel ons eens. Dat kan meteen al.

‘Stadswaag’, Kerkstraat 2,4132 BE Vianen, tel. 0347 - 325 025

www.ottosmit.nl

NVM

Page 15: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 5

CPO is al redelijk populair bij

starters op de woningmarkt.

Door gezamenlijk op te treden

als projectontwikkelaar bespa-

ren woningeigenaars in spe op de

kosten en kunnen ze zelf bepa-

len hoe hun huis eruit gaat zien.

Vooral dat laatste biedt ook voor

ouderen grote voordelen. Zij zijn

kritisch: ze hebben veel wooner-

varing waardoor ze precies weten

wat ze willen. En áls ze besluiten

te verhuizen, dan graag naar een

huis waar ze kunnen blijven als

ze later misschien een rollator of

tillift nodig hebben.

VernuftigGeeft het niet veel kopzorgen

om als particulier een huis te

laten bouwen dat ook nog eens

toekomstbestendig is? Dat hoeft

niet, zegt Marco de Zeeuw van

JongZeeuw Architecten uit Her-

wijnen. Het architectenbureau

heeft de laatste jaren diverse

kleinschalige plannen ontwor-

pen voor senioren die de krach-

ten hadden gebundeld. “Mensen

hoeven zelf niet uit te dokteren

hoe groot een badkamer moet

zijn om er met een rolstoel in te

kunnen. Daar zijn allemaal stan-

daards voor die wij bij zulke pro-

jecten automatisch toepassen.

Onze taak is om iets vernuftigs

te bedenken om alle wensen die

mensen hebben te combineren.”

KruisbestuivingIn Almere heeft JongZeeuw Ar-

chitecten op deze manier twaalf

seniorenwoningen ontworpen.

Door intensieve samenwerking

en een duidelijke markering van

verantwoordelijkheden ont-

stond een ontwerp waar iedere

bewoner binding mee had. De

Zeeuw is enthousiast over de

kruisbestuiving die hij bij CPO

ziet. “We beleggen meestal twee

plenaire sessies. Dan zie je men-

sen enthousiast worden. Ze wis-

selen ideeën uit voor de indeling

van hun woning of spreken af

om de tuinen gezamenlijk aan te

pakken.”

In stedelijke gebieden hebben

woonconsumenten op leeftijd

zich verenigd en signaleren ze

vroegtijdig wanneer ergens een

project wordt ontwikkeld dat

aantrekkelijk is voor een CPO-

project. In de Vijfheerenlanden

en de Betuwe ziet De Zeeuw nog

niet veel van dergelijke initiatie-

ven. Samen met andere organi-

saties wil JongZeeuw Architec-

ten deze vorm van particulier

opdrachtgeverschap onder de

aandacht brengen van vijftig-

plussers.

Het architectenbureau ontwerpt

ook zogenaamde ‘multigenera-

tiewoningen’. De indeling van

deze huizen is makkelijk aan te

passen aan de situatie van de

bewoners. De Zeeuw laat een

voorbeeldplattegrond zien: “Hier

wordt rekening gehouden met

Kritische woonconsumentneemt zelf het heft in handen

>> Senioren willen comfortabel wo-

nen, maar niet in een dertien-in-

een-dozijn-appartement. Collectief particu-

lier opdrachtgeverschap (CPO) kan uit-

komst bieden. Architect Marco de Zeeuw

heeft goede ervaringen met dit concept en

ziet ook in deze regio kansen.

>> ‘Mensen hoeven zelf niet uit te dokteren hoe groot een badkamer moet zijn om er met

een rolstoel in te kunnen.’

een slaapkamer beneden. Zo-

lang dat niet nodig is, wordt deze

ruimte bij de keuken of woonka-

mer getrokken en heb je als gezin

lekker veel ruimte. Word je ouder

en blijf je alleen of samen achter,

dan kan er eenvoudig een wand

geplaatst worden.” Zo wordt in

het hele huis vanaf het begin

rekening gehouden met toegan-

kelijkheid voor mindervaliden,

zonder dat je daar als wooncon-

sument bij stil hoeft te staan.

Want of je nu jong of oud bent:

er zijn leukere dingen om je mee

bezig te houden.

Page 16: 13 Editie Vianen 2013

AcquoyPr. Christinaweg 13

AsperenMiddelweg 14A

AsperenMr Martinus Beekmanstraat 9

BeesdWilhelminastraat 57

DeilDorpsstoep 2

GorinchemDe Tuinen 49

HeukelumAfstrijker 1

LeerdamBastion 8

LeerdamMemel 38

LeerdamWestwal 56

GorinchemMelkpad 5

HeukelumEvert Noolstraat 7

LeerdamBergstraat 70

LeerdamOranjehof 53

NoordeloosNoordzijde 15-1

GorinchemTop Naeffstraat 12

KedichemLingedijk 4

LeerdamFonteinstraat 4D

LeerdamStadhouder Janstraat 1

RhenoyRhenoyseweg 6

GorinchemWarmoesstraat 25

KedichemMichiel van Loonstraat 4A

LeerdamKerkstraat 13-D

LeerdamVogelsangstraat 52

VianenRijsenborch 11

GorinchemWarmoesstraat 28

LeerbroekRaadhuisstraat 3

LeerdamMeent 16

LeerdamVogelsangstraat 72

VianenRijsenborch 57

‘EEN SELECTIE UIT ONZE 50 PLUS WONINGEN’

Kantoren in Heukelum, Meerkerk en Vianen

www.muttersmakelaardij.nl

Waarborg tot Betrokkenheid

Page 17: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 7

“Voor jongeren betekent comfort

vooral gemak”, weet Jan Vendrig.

“Maar hoe ouder je wordt, hoe

groter de kans op fysieke onge-

makken en hoe meer comfort een

noodzakelijkheid wordt in plaats

van een luxe. Veel huizen worden

aangeboden als seniorenwonin-

gen of als levensloopbestendige

woningen. Maar slechts weinig

woningen voldoen werkelijk aan

alle eisen.”

Zo lang mogelijk thuisSenioren denken vaak dat ze

naar een verzorgingshuis of een

aanleunwoning kunnen wanneer

ze fysieke problemen krijgen.

Dat is volgens Jan Vendrig een

misverstand. “De overheid ver-

mindert het aantal plaatsen in

deze instellingen, terwijl er de

komende jaren veel meer senio-

ren zullen zijn”, legt hij uit. “Het

beleid van de overheid is dat

mensen zo lang mogelijk thuis

blijven wonen. Th uiszorg is op

dit moment al tussen 6.000 en

16.000 euro per jaar goedkoper

dan opname in een verzorgings-

huis. Het is dus verstandig een

huis te bewonen waar het moge-

lijk is te blijven wonen bij fysieke

problemen.”

Arbowetgeving“Architecten, projectontwik-

kelaars, bouwondernemers en

makelaars blijken bijvoorbeeld

nauwelijks te weten in welke

badkamers de thuiszorg wel hulp

kan bieden en in welke badka-

mers dat vanwege de Arbowetge-

ving niet mag”, weet Jan Vendrig.

“Ze denken dat brede deuren en

een brede trap voldoende zijn.

Wat heb je aan een goede badka-

mer als je die met te veel bochten

vanuit de slaapkamer moet be-

reiken? Wat heb je aan een schit-

terend appartement als de galerij

veel lager ligt dan de vloer in de

gang? En wat heb je aan een en-

treedeur in de centrale hal die je

alleen open kan krijgen door er

met je volle gewicht tegenaan te

duwen?”

SlaapkamerNiet de schuur of de garage, maar

de slaapkamer is de ruimte waar

de meeste ongelukken in huis ge-

beuren, blijkt uit onderzoek van

de stichting Consument en Vei-

ligheid. Het beoordelen van een

woning op levensloopbestendig-

heid is een vak dat maar weinig

woonprofessionals beheersen.

Wie wil voorkomen dat hij zijn

geld steekt in een huis dat later

ongeschikt is, kan beter een ma-

kelaar inschakelen die zich in dit

onderwerp heeft gespecialiseerd.

Lang niet elke seniorenwoningis geschikt voor ouderen

>> Een huis met meer comfort kan

elke makelaar vinden. Maar wie

een huis zoekt om oud in te worden, is het

verstandig een gespecialiseerde makelaar

in te schakelen. VBO-makelaar Jan J. Ven-

drig van Mutters makelaardij heeft daar-

voor een speciale opleiding gevolgd en

mag zich nu Seniorkeurmakelaar noemen.

Hij kan iedere woning beoordelen op alle

aspecten die te maken hebben met ouder

worden in de eigen woning.

>> ‘Wat heb je aan een goede badkamer als je die met te veel bochten vanuit de slaapkamer

moet bereiken?’

Meer informatie:

www.seniorkeurmakelaar.nl.

Page 18: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 20138

De steun bij iedere uitvaart

Durft u het aan ?Uw uitvaartwensen te bespreken en vast te leggen in het Uitvaartwensenformulier.

Voor meer vragen over uitvaarten of een vrijblijvend gesprek

Neem telefonisch contact met ons op 0345-680225

Woonboerderij

met 30

senioren-

appartementen

KORTINGSBONT.W.V. € 250,-

HOE COMFORTABEL KIJKT U OP UW BEELDSCHERM?Met een multifocale bril of een leesbril neemt u al gauw een oncomfortabele houding aan achter uw computer. Nekklachten, vermoeide ogen en hoofdpijn kunnen hiervan het gevolg zijn. Daarom introduceren wij nu de beeldschermbril:Perfect zicht op uw beeldscherm, toetsenbord en (lees)werk, maar ook tot een afstand van wel 4 meter.Bijzonder praktisch voor op het werk, maar ook ideaal voor thuis. Ervaar nu het gemak van een beeldschermbril! Tot en met 20 april ontvangt u met deze bon, ter introductie, maar liefst €250 korting op een beeldschermbril!

Fonteinstraat 504141 CH [email protected]

van Steijn optiekwww.vansteijnoptiek.nl

T

HU

ISZO

RG

Present thuiszorg | Emma | Graafzicht | Hof van Ammers | Meesplein | Open Vensters

www.presentthuiszorg.nl

Presentlijn 088 - 40 80 500

24 uur per dag actief en bereikbaar in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Page 19: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 9

2e Paasdag geopend van 11.30 tot 16.00 uur

Paasaanbieding GEEN BTW op de arbeid

Paasaanbieding alleen geldig 2e Paasdag!

Afhuur schip incl. hapjes of buffetvoor uw varend feest v.a. 25 pers.!

Dagelijks, ook ’s avonds. Neem contact op voor een scherpe offerte

Varende paasbrunchop 31 maart en 1 april

Ook brunchvaarten met Moederdag en Pinksteren

vol = volvol = vol

www.rederijleerdam.nl Voor dagelijkse Rondvaarten zie online vaarkalender

Voor meer info 0345-651269

Avond Grill-Cruise op de Linge, 3u varen incl. uitgebreid BBQ buffet

Iedere vr/za/zo. Vanaf 2 pers.

D I A M O N D J E W E L L E R Y

S I N C E 1 9 4 7

Als het een geschenk met blijvende waarde mag zijn…

Bezoek nu ook onze webshop!

Page 20: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201310

Meent 50 | 4141 AD Leerdam

T 0345 72 49 05 E [email protected] W www.lapeausatin.nl

Afslanken: Power Slim | Power FitSlimLine POD nieuw in Nederland

Nieuw inLeerdam

Meent 50 | 4141 AD Leerdam

T 0345 72 49 05 E [email protected] W www.lapeausatin.nl

Een basisbehandeling in de SlimLine POD kost € 37,50.

Op vertoon van deze coupon kunt u een ontdekkings-behandeling in de SlimLine POD boeken voor slechts

€ 20,00Bel voor een afspraak 0345 72 49 05

PROEVEN, PROEVEN, PROEVEN… Bierproefavond: donderdag 4 april- thema “Hóp in het bier”- over bierbrouwen, biergrondstoffen en hop- proeven: zeven bieren uit diverse landen- tijd: van 20.00 tot ±22.30 uur- kosten: € 13,50 p.p. incl. koffie/thee en bier

Whiskyproeverij: donderdag 1w1 april- o.l.v. Jan Beek, whiskykenner en liefhebber- proeven: zes bijzondere malt-whisky’s- 10% korting op de whisky’s - tijd: van 20.00 tot ±22.30 uur- kosten: € 20,- p.p. incl. koffie/thee en whisky

Wijnproeverij: dinsdag 23 april- uitgebreide “lopende” proeverij- ±25 te proeven wijnen- keuze uit: wit/rosé/rood/zoet- proeverijkorting op de wijnen- tijd: tussen 20.00 en 22.00 uur- deelname is kostenloos

Vooraf aanmelden: www.slijterijdeprins.nl, 0345 681390, of in de winkel.

Lokatie: het proeflokaal in Slijterij de Prins op onderstaand adres.

Anton van BalverenVinoloog, liquorist, bierambassadeurDorpsstraat 52, 4152 ER Rhenoy0345-681390, www.slijterijdeprins.nl

HANDIGE PRODUCTEN

Vanaf heden is het assortiment van DA drogisterij & luxe

parfumerie De Lekpoort uitgebreid met Vitility producten.

Vitility biedt handige producten die uw leven een stukje

makkelijker maken. Van verlengde kammen en borstels

tot openers en bandages. Kom in onze winkel kijken voor

meer handige producten.

Drogisterij & Luxe parfumerie De Lekpoort

Op een artikel naar keuze ontvangt u

KORTING!

10%

Page 21: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201311

“Mensen worden ouder dan

vroeger en blijven ook vaak rela-

tief kwiek. Dan is het logisch dat

uiterlijke verzorging een steeds

belangrijker item wordt”, zegt

Willy van Loon, directeur van

La Peau Satin, de praktijk voor

huidverbetering en lichaamsver-

zorging die 5 april de deuren of-

fi cieel opent in Leerdam.

La Peau Satin: een zachte huid,

dat wil iedereen wel. Het insti-

tuut biedt naast ontspannende

sessies voor gezicht en decolleté

ook behandelingen gericht op

huidverbetering. Onderdeel van

dat tweede aspect is anti-aging.

“Deze behandeling vermindert

rimpels. Veel draait om het be-

vorderen van de veerkracht van

de huid. Die neemt namelijk af

als we ouder worden, met name

door een veranderende hor-

moonhuishouding”, legt Willy

uit. Hormonen kunnen ook

zorgen voor haargroei op plaat-

sen waar veel vrouwen dat niet

prettig vinden, zoals op kin of

bovenlip. La Peau Satin biedt

behandelingen om dat ongemak

defi nitief uit te bannen. “Maar

ook mannen komen hier voor

het defi nitief verwijderen van

haren”, benadrukt de eigenares

van La Peau Satin. “En ook van

alle andere behandelingen is een

male variant.”

Het instituut biedt hoogwaardige

producten voor huidverzorging.

“We werken met twee merken.

Dermalogica is gericht op huid-

verbetering en heeft lijnen voor

allehuidtypen. Het andere merk,

Guinot, hebben we gekozen van-

wege de hoogwaardige ingredi-

enten die ook worden gebruikt in

bijvoorbeeld brandwondencen-

tra.” Daarnaast levert Guinot ook

apparatuur om de producten in

de diepere huidlagen te kunnen

aanbrengen, bijvoorbeeld door

middel van warmte. Wel zijn alle

behandelingen bij La Peau Satin

puur verzorgend; er worden geen

correcties of operaties uitge-

voerd. Er moeten dan ook geen

wonderen verwacht worden van

de behandelingen. “Wij beloven

geen gouden bergen en staan

met beide benen op de grond,

maar we geloven natuurlijk wel

in onze producten. Per persoon

bekijken we wat haalbare doelen

zijn. Dat is niet zozeer om er jon-

ger uit te gaan zien, maar wél om

een verzorgd uiterlijk te hebben.”

Lekker in je vel zitten houdt niet

op bij huidverzorging. Een goed

fi guur hebben staat ook hoog

op het wensenlijstje van jong en

oud. Dat is de tweede tak van

sport waarmee La Peau Satin

zich bezighoudt. Afslanken kan

er via het PowerSlim eiwitdieet,

door het voedingspatroon aan

te passen en meer te bewegen of

met de SlimLine Pod die staat te

pronken in één van de behandel-

ruimtes. Laatstgenoemde optie

is ideaal voor mensen die niet

méér kunnen – of willen – bewe-

gen. Het is een cabine waar je al-

leen maar in hoeft te gaan liggen.

Droge, hete lucht met trilmas-

sage en eventueel een zuurstof-

masker stimuleren de stofwisse-

ling. Het apparaat zorgt dat het

lichaam een hormoon afscheidt

dat de eetlust remt. Mooi meege-

nomen is dat de huid verstevigt,

mede door de ledverlichting. Het

geheel werkt sterk ontgiftend.

De warmte en massage heeft

volgens de brochure van de Slim-

Line Pod ook een gunstig eff ect

op spier- en gewrichtsproblemen

zoals artritis, reuma en hernia.

“Mensen komen er als herboren

uit”, heeft Willy van Loon tot

haar voldoening gemerkt.

En toch: hoezeer de moderne

techniek ons ook helpt, veel blijft

afhankelijk van principes die al

heel lang bekend zijn. Willy: “Wij

geven altijd een lifestyle-advies,

of iemand nu komt voor huid-

verbetering of om af teslanken.

Als je mensen dan vraagt op te

sommen wat ze allemaal doen of

laten op het gebied van eten en

recreëren, is dat vaak al een eye-

opener.”

WAARTE VINDENLekker in je vel

>> Anti-rimpel-ABC Aminozuren Eiwit-

ten spelen een sleutelrol in bijna alle biologische proces-sen. Aminozuren zijn de bouwstenen van de eiwitten. Ze geven de cellen niet alleen structuur, maar zijn ook voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen van cru-ciaal belang. Aminozuren le-veren de huid, de haren en de nagels essentiële stoffen die van binnenuit voeden. Op deze manier wordt het bind-weefsel versterkt, de huid blijft zacht en elastisch, de nagels sterk en de haren ste-vig. Om die reden zijn amino-zuren een ingrediënt in veel anti-aging producten. (Bron: www.aminozuur.com)

>> BotoxEr kan nog zoveel

wetenschappelijk onderzoek aan te pas komen, rimpels smeer je niet weg met crè-mes. Dus wil je er echt vanaf, dan ontkom je niet aan een operatie. Rimpels worden dan opgevuld met bijvoor-beeld botox, een term die ie-dereen wel kent. Botox (botu-line toxine) is een stof die spieren verslapt. Het woord ‘botuline’ lijkt niet voor niets op ‘botulisme’, wat we ken-nen van warm stilstaand wa-ter in de zomer en waarbij verlamming het belangrijk-ste verschijnsel is: er komt dezelfde bacterie aan te pas. Het is dus oppassen geblazen met dit spulletje. Maar in de kleine hoeveelheden waar-mee het wordt gebruikt in de cosmetische chirurgie is het effect alleen maar dat rim-pels minder zichtbaar zijn.

>> CosmeticaToch maar een

smeerseltje in plaats van een operatie aan die paar kraai-enpootjes of lachrimpels? Ra-dar, het consumentenpro-gramma van Tros, gaf on-langs de volgende tips: Koop in ieder geval geen crème in een potje. De ingrediënten zouden in een potje niet goed geconserveerd worden. Een flesje met een pompje kan de ingrediënten in de crème wel goed conserveren. Denk er verder aan dat ingrediënten zoals alcohol en parfum niet goed zijn voor de huid. Dit zit in veel producten dus dat be-perkt de keuze al aanzienlijk. Daarbij is een zonnefactor belangrijk aangezien negen-tig procent van alle huidver-oudering, huidverslapping, pigmentvlekken en rimpels door de zon komt.

>> Op je zeventigste eruit zien alsof

je veertig bent, dat moet je niet

willen. Maar je huid goed (laten) behan-

delen helpt wel om er fris uit te zien. De

veerkracht van de huid bevorderen staat

daarbij op nummer één.

DROGIST BIEDT HULPJE IN HUISEen knoopje dichtmaken met

één hand of iets oprapen terwijl

je niet kunt bukken: altijd lastig.

DA De Lekpoort in Vianen ver-

koopt sindskort hulpmiddelen

van het merk Vitility.

Vitility-producten zijn ADL-

hulpmiddelen (Algemene Da-

gelijkse Levensverrichtingen),

ofwel producten die alledaagse

handelingen kunnen vergemak-

kelijken. Dat geldt voor mensen

met beperkingen of mensen die

tijdelijk wat hulp nodig hebben,

bijvoorbeeld bij het herstel van

een operatie. De producten zijn

makkelijk in het gebruik. DA De

Lekpoort heeft 57 verschillende

producten in het assortiment op-

genomen. “Er is bijvoorbeeld een

apparaatje waarmee je met één

hand een overhemd kunt dicht-

knopen, en hulpmiddelen bij het

douchen, slapen, eten of drinken

en het uitvoeren van hobby’s”,

somt Martijn Verkerk van DA De

Lekpoortop. Het grote voordeel

is natuurlijk dat mensen zelf-

standig blijven. Voor hen is het

prettig dat ze hun waardigheid

houden en voor hun omgeving is

het fi jn dat die niet steeds hoeft

bij te springen.

DiabeticiNaast de hulpmiddelen voor al-

gemene dagelijkse levensverrich-

tingen die tijdelijk of langdurig

moeilijker zijn, heeft DA De

Lekpoort het assortiment ook

uitgebreid met veertig reform-

producten van Bountiful, een

concept met de meest gevraag-

de reformproducten in een

frisse eigentijdse uitstraling. In

een tijd waarin het leven mak-

kelijk geleefd wordt, is voeding

vaak een bijkomstigheid ge-

worden en geen duidelijke le-

vensbehoefte meer. Hierdoor

kan het menselijk lichaam een

afkeer krijgen van het snelle

voedsel. Het lichaam reageert

door voedselintoleranties zoals

gluten- en lactose-allergieën of

diabetes.

>> ‘Je hoeft er niet jonger uit te zien, maar wel verzorgd’

Page 22: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201312

2e Paasdag geopend!Van 10.00 tot 16.00 uur, koffi e staat klaar.

Ook dealer van BATAVUS en GAZELLE

HENK van BRUGGEN Rhenoyseweg 48 - Rhenoy | Tel. 0345 - 681 281www.henkvanbruggen.nl

Profi teer van hoge kortingen

op onze overjarige modellen

RIJWIELHANDEL VAN DONGENW.C. de Hagen | Vijfheerenlanden 544a | Vianen Tel. 0347-351756

03-04-2013

E-Bikeopstapdag

De elektrische fietsen vanSparta bieden puurfietsgenot. Voor iedereenheeft Sparta wel eenpassende fiets! Ervaar hettijdens een proefrit en vindtde elektrische Sparta die bijjou past!

OPENINGSTIJDEN:ma.-do. 08.00 - 18.00 uurvr. 08.00 - 21.00 uurza. 08.00 - 17.00 uur

Bij aanschaf van een

Trek electrische fi ets

een jaar lang gratis pechhulp

van de ANWB

Dealer van:Batavus, Cortina, Sparta en Trek.

T 0347-376472Burg. J. Hoeufftlaan 1

Vianen

AUTOBEDRIJFRON DE RUITERAchterweg 11, 4181 AD Waardenburg Tel.: 0418-652815

www.ronderuiter.nl

Page 23: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 13

Kom nu kijken naar onze geheel vernieuwde Campingshop!

Het is voorjaar bij

Muslu Family Fit Medio september

opening!Medio september openen wij onze deuren van een geheel nieuw sportcentrum bij de rotonde van Karwei

Fitness

sociaal - schoon - eerlijk respect - betaalbaar

Boetiusstraat 174142 XK LeerdamT. 0345 633 063

Schaiksehof 4-64143 HC LeerdamT. 0345 633 063

www.sportacademymuslu.nl

per medio september

Haarweg 2b - 4212 KJ Spijk - T 0183-640837 - E [email protected] - www.josdegrootbuiten.nl

buitengewoonmooie

2e Paasdag geopend vanaf 10.00 uur!

De lente begint nu! Bent u op zoek naar iets anders

dan de standaard tuinsets, kom dan eens een keer

kijken bij ons in Spijk. Laat u inspireren en verrassen

door onze collecties. Een andere kijk op genieten van

uw terras of balkon.

Page 24: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201314

Altijdwind mee

>> Sporten saai, tijdro-

vend of duur? Het

kan ook anders. Lekker ravot-

ten met de kleinkinderen in

de speeltuin, bijvoorbeeld. In

Beesd is er zelfs een speciale

beweegtuin waar toestellen

staan die geschikt zijn voor

mensen van alle leeftijden.

Maar over dat initiatief zijn

de meningen verdeeld.

“Geweldig, wat fi etst dat mak-

kelijk!” Die reactie krijgt Pa-

trick Klein steevast na een

proefritje met een elektrische

fi ets. Soms moeten ze wel wen-

nen aan de trapondersteuning.

“Je hebt twee soorten: met een

bewegingssensor of een kracht-

sensor. Het tweede type sensor

meet hoe hard je op de pedalen

duwt. Dat geeft een vloeiender

ondersteuning dan bij de bewe-

gingssensor, die meet of de pe-

dalen bewegen”, legt Klein uit.

Verder is er verschil tussen fi et-

sen met een dichte en een open

vertelt hij. In de beweegtuin

ziet hij zelden iemand die in de

categorie ‘senior’ kan worden in-

gedeeld, wat toch de doelgroep

is. De tuin bij het nieuwe Kul-

turhus in Beesd is een initiatief

uit 2011 van WelzijnGeldermal-

sen, in samenwerking met ge-

kettingkast. Het tweede type

is het meest sportief. Ook be-

langrijk bij de keuze is de accu.

Sommige gaan maximaal vijftig

kilometer mee, andere geven

soms wel tweehonderd kilome-

ter lang het gevoel dat je wind

mee hebt.

Behalve bij Patrick Klein De

Fietsspecialist in Vianen zijn

fi etsen met trapondersteuning

in de regio onder meer te koop

bij Rijwielhal Van Dongen in

Vianen, Henk van Bruggen in

Rhenoy en Van Voorden Twee-

wielers in Beesd.

Met de kleinkinderen

Op de eerste zonnige dag van het

jaar is het stil in de beweegtuin.

Om niet te zeggen: doodstil. Wil-

ly Kroeze (77) heeft vanuit zijn

seniorenwoning aan de Groen-

zoom uitzicht op het naastgele-

gen trapveld. “Dat wordt wel in-

tensief gebruikt door kinderen”,

Page 25: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 15

meenteraadslid Hanneke Brosky.

Mede door financiële bijdragen

van Kleurrijk Wonen, Rabobank

West Betuwe, ‘t Nut Beesd,

Fonds Sluyterman Van Loo en de

gemeente Geldermalsen kon de

beweegtuin worden aangelegd.

De toevoeging ‘voor ouderen’

werd op verzoek van die oude-

ren weggelaten: te denigrerend.

Bovendien zijn de toestellen ge-

schikt voor álle leeftijden, waar-

door verschillende generaties er

samen gebruik van kunnen ma-

ken. De vier toestellen - voor het

trainen van arm- en beenspieren

en evenwicht - zijn wel in overleg

met ouderen uitgekozen.

Maar opa’s en oma’s gaan met

de kleintjes eerder naar de speel-

tuin, ziet Kroeze vanuit zijn zit-

hoek. Zelf is hij altijd sportief be-

zig geweest en nog steeds nauw

betrokken bij de voetbalclub in

Beesd. Of hij weleens oefeningen

doet in de beweegtuin? Hij moet

een beetje lachen om het idee.

“Dat heb ik nog nooit gedaan.

Misschien komende zomer.”

Ramen lappenEen paar huizen verder staat Ma-

rius de Leeuw (64) de ramen te

lappen. Zo komt hij wel aan een

gezonde portie beweging. Ook

hij heeft geen behoefte aan de

beweegtuin. “Op zich is het een

aardig idee, maar ik heb het idee

dat mensen zich schamen om er

gebruik van te maken. Ze willen

voor de buitenwereld niet weten

dat ze ouder worden. Binnen

sporten in de sportschool doen

de meesten wel.”

Dat geldt ook voor Geert van

Lent uit Beesd. Hij kijkt met

zijn vrouw Marijke hoe hun vier

kleinkinderen aan het ravotten

zijn in de speeltuin. Zelf duwt hij

de schommel, maar dat ziet hij

niet als sporten. “Sporten doe ik

binnen, onder begeleiding bij de

fysiotherapeut hier in Beesd. Nu

kom ik net uit mijn werk en is het

gewoon leuk om met de kleinkin-

deren even buiten te zijn.”

Goed bezigNa enig speurwerk blijkt er

toch minimaal één inwoner van

Beesd te zijn die de beweegtuin

gebruikt waar die voor bedoeld

is. Babs de Jong (54) moest na

een ingrijpende operatie fysio-

therapie-oefeningen doen. “De

toestellen in de beweegtuin zijn

daar geschikt voor, met name

voor balansoefeningen”, vertelt

De Jong. Ze gebruikt vooral de

brug, doet kniebuigingen en

maakt haar nek en schouders los

met ‘van die draaidingen’. “Bo-

vendien ben ik in beweging door-

dat ik erheen moet lopen. Ik pro-

beer iedere dag te gaan. Als ik het

niet doe, word ik stijf.” Ze beves-

tigt dat er verder weinig gebruik

wordt gemaakt van de toestellen.

“Sommige mensen verklaren me

voor gek. Misschien schamen

zij zich om zo in het openbaar

te sporten. Maar er zijn ook

mensen die in het voorbijgaan

roepen: ‘goed bezig hoor!’. Mijn

fysiotherapeut staat er ook he-

lemaal achter dat ik dit doe. Het

zou voor veel mensen goed zijn

om eens in de beweegtuin te ko-

men. Je bent ook nog eens lekker

in de buitenlucht.”

ACTIVITEITENIN DE REGIO

>> In alle kernen van de

gemeente Lingewaal

wordt één uur per week gym-

nastiekles gegeven door een

gediplomeerd docent. Meer in-

formatie: Stichting Welzijn Ou-

deren Lingewaal (0345-616610

of [email protected]).

>> Iedere tweede

woensdag van de

maand om 10:00 uur gaat een

groep wandelaars op eigen ini-

tiatief op pad. Vaak doen er

rond de vijftig mensen mee.

Behalve om te wandelen is het

ook een leuke manier om men-

sen te ontmoeten. Het start-

punt verschilt, de afstand is

ongeveer tien kilometer. Meer

informatie: Ineke Blom (06-

43915192), Ewout van der

Kuip (06-30260879), of Aart

Romeijn (0183-562673).

>> Laco sportcentrum

Leerdam biedt een

fitprogramma voor 65-plus-

sers, onder de noemer Laco Vi-

taal. In een ontspannen sfeer

werken de deelnemers in een

ochtend, middag of avond sa-

men met leeftijdsgenoten aan

hun conditie, individueel of in

een groep. Zowel fitness als

zwemmen maken deel uit van

het programma. Meer informa-

tie: www.laco.eu

>> Op donderdag van

10:45-11:30 is Zwem-

bad Helsdingen in Vianen het

domein voor ouderen. In het

water is de kans op blessures

miniem, terwijl de lichamelijke

conditie en de bewegingsmoge-

lijkheden in de gewrichten ver-

groot worden. Deelnemers hoe-

ven niet te kunnen zwemmen.

Meer informatie: www.vianen.

nl/helsdingen

>> Stichting Welzijn

Ouderen Vianen or-

ganiseert allerlei activiteiten

waarbij bewegen centraal staat

in ’t Trefpunt (Donjon). Op

woensdag- en donderdagoch-

tend is er gym, op maandag-

ochtend volksdans en op vrij-

dagochtend countryline. Meer

informatie: 0347-374787 of

www.welzijnvianen.nl. Ook de

fysiotherapeuten van Fysiothe-

rapie Hagestein bieden oude-

rengym. Meer informatie:

www.fysiotherapiehagestein.nl

>> Welzijn Geldermalsen

biedt badminton,

fietsen in clubverband, gym-

nastiek, volksdansen, een wan-

delclub en yoga voor ouderen.

Meer informatie: 0345-573688

of www.welzijngeldermalsen.nl.

de speeltuin in

“Mensen die stoppen met wer-

ken zoeken soms naar struc-

tuur in hun dag of week”, merkt

Meltem Muslu van Sportacade-

my Muslu in Leerdam. “Dan is

het lekker om te gaan sporten.

Doordat bij ons de drempel laag

is en er veel aandacht is voor

de sociale kant van sporten,

voelen ook oudere mensen zich

hier vaak snel op hun gemak.”

Sporten op hogere leeftijd

brengt wel het risico met zich

mee van een grotere blessure-

gevoeligheid. “Juist dan is het

belangrijk om krachttraining te

blijven doen. Je houdt dan de

spierkracht op peil. Dat heeft

weer het voordeel dat je andere

Sport biedt structuur

dingen ook kunt blijven doen,

zoals je eigen boodschappen.

Dat geeft onafhankelijkheid en

een goed gevoel: ik kan het nog

zelf. Ik zie regelmatig oudere

mensen die nog best prestatie-

gericht zijn en trots dat ze nog

conditie hebben. Ik zou blij zijn

als ik op die leeftijd nog zo fit

zou zijn.”

Sportacademy Muslu biedt al-

tijd begeleiding en overlegt

indien nodig met de fysiothe-

rapeut of huisarts. “Na een

revalidatie ben je niet klaar,

het is belangrijk om te blijven

oefenen. Therapeuten verwij-

zen mensen dan vaak naar ons

door.”

Page 26: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201316

Meld u nu aan 0345-630370 / 06-21500702

Afslanken… maar dan leuk.

4 weken / 19,90 euro per week

www.slim-belly.com

Parmentierstraat 36

4143 HA Leerdam

T 0345-630370

M 06-21500702

www.marijkesbodystyle.nl

1 keer GRATIS testen

Lokaal vet verbranden met de Airpressure Bodyforming methode. Gezond, verantwoord en snel.

De Slim Belly buikband stimuleert de doorbloeding door lichte massage op basis van luchtdruk en verbetert daardoor de afbraak van vet. Tot wel 8 cm minder omvang in 4 weken.

NIEUW: de gepatenteerde

Slim Belly buikband. Nu mobiel,

dus ook voor groepslessen.

Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief)

www.rivas.nl

Veilig en zelfstandig thuis wonen met Rivas ZorggroepVeilig en zelfstandig thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen! Gelukkig is dat met hulp van Rivas Zorggroep mogelijk. Bij Rivas vindt u een uitgebreid aanbod van zorg en services aan huis. Voor een klein beetje ondersteuning tot 24 uur per dag zorg.

ZorghulpmiddelenOm thuis te blijven wonen is uw zelfstandigheid belangrijk. Een rollator, aangepast bestek of hoog-laagbed kunnen daarbij helpen. Deze hulpmiddelen kunt u kopen, lenen of huren bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkel. Hierbij heeft u de keuze uit een ruim assortiment. U bestelt uw artikel ook gemakkelijk in onze webwinkel www.rivasgezondheidswinkel.nl.

Particuliere zorg/huishoudelijke hulpZelf uw zorg en ondersteuning bepalen? Dan kiest u voor particuliere zorg van Rivas. Daarmee bepaalt u zelf het aantal uur, de soort ondersteuning en de tijden en wijze waarop de zorg en ondersteuning geboden wordt. Om u hierbij te helpen, kunt u kiezen voor de gezinsservice of een van de zorgpakketten.

MaaltijdserviceHeeft u geen tijd of kunt u zelf niet koken? Dan biedt de maaltijdservice aan huis van Rivas uitkomst. Hiermee kunt u thuis op een heel eenvoudige manier toch van een gevarieerde warme maaltijd genieten: smakelijk en met verse ingrediënten. Bovendien kunt u iedere week kiezen uit een uitgebreid assortiment. Bestellen kan ook online via www.rivasmaaltijdservice.nl.

Gemaksdiensten aan huisEen ruim aanbod van gemaksdiensten zorgt ervoor dat u thuis gebruik kunt maken van diverse services. Denk bijvoorbeeld aan de kapper, pedicure, opticien en audicien. Maar ook de klusjesman of hovenier. Een compleet overzicht vindt u op onze website of vraagt u aan via Rivas Zorglijn.

AlarmeringenMet een alarmering schakelt u 24 uur per dag met één druk op de knop hulp van buitenaf in. Bij Rivas heeft u daarvoor de keuze uit personenalarmering en mobiele alarmering. Met mobiele alarmering kunt u ook buitens-huis hulp inschakelen. Dankzij de ingebouwde GPS weet de alarmcentrale waar u zich bevindt.

Korting met uw Rivas VoordeelpasMet de Rivas Voordeelpas profi teert u van aantrekkelijke kortingen, onder andere bij FietsNed, diverse sportscholen en zwembaden, maar ook bij restaurants en theater. Daarnaast krijgt u korting op uw aankopen bij Rituals, Topshelf en onze eigen Rivas Leef&-gezondheidswinkels. Voor meer informatie en aanvragen gaat u naar de pashouderpagina op www.rivas.nl of belt u met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief).

KORTINGSBONAan de slag met uw gezondheid? Dat kan nu extra voordelig! Op onderstaande artikelen ontvangt u bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkel 10% korting*. Bent u Rivas-pashouder, dan krijgt u tijdelijk 20% korting*.

- Bloeddrukmeter, type M6 Comfort- Weegschaal met vetmeting- Stappenteller

Deze korting is geldig tot 01-05-2013 tegen inlevering van deze kortingsbon. Voor adressen en openingstijden: www.rivas.nl

Page 27: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 17

GeldermalsenRijksstraatweg 2

Telefoon: 0345-570 675

[email protected]

LeerdamNieuwstraat 65

Telefoon: 0345-342 130

[email protected]

DordrechtVan Oldenbarneveltplein 66

Telefoon: 078-618 91 00

[email protected]

‘s-HertogenboschBoschdijkstraat 98

Telefoon: 073-612 64 48

[email protected]

Alleen met een hoortoestelbent u er nog niet

Complete hoorzorg in de regio

Omdat elk mens uniek is, verdient een hoorprobleem een maat-werk oplossing, met aandacht voor persoonlijke wensen.

Door de nauwe samenwerking met KNO artsen in de regio, krijgt u bij Struijk Audiciens een maatwerk hooroplossing die echt bij u past. Een hoortoestel is niet de oplossing, maar slechts een middel. Bij Struijk Audiciens gaat u zelf ervaren of een hooroplossing voldoet.

Aan de hand van een duidelijk stappenplan doorloopt u het traject. Uw persoonlijke, gediplomeerde audicien verzorgt de eerste hoortest tot en met de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Ook na de aanschaf blijft u welkom in één van de winkels voor nazorg of vragen.

Ervaar zelf het verschil en maak vandaag nog een afspraak of bezoek Struijk Audiciens in Geldermalsen, Leerdam of in één van de andere vestigingen.

Struijk AudiciensVoor elke generatie een oplossing

“Een hoortoestel is niet de oplossing, maar

slechts een middel”

Bezoek showroom op afspraak:Tel: 06-13482669E-mail: [email protected] www.glasfragmenten.nl

Kleurrijk in Glazen Grafmonumenten & Objecten

Volg ons op :

Heeft u nagedacht over uw wensen voor een gedenkteken? Glasfragmenten kan voor u een kleurrijk enuniek grafmonument of object verzorgen.

Page 28: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201318

Gezelligheid en sfeer vindt u bij Tuincentrum Huiting!

We hebben volop keus in:

Onze deskundige medewerkers

Lexmondsestraatweg 2 4133 LA Vianen 0347-373302 www.tuincentrumhuiting.nl

Mariette en Ria serveren High Tea’s in ons Tuincentrum

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 4.1 – 7.6; kms/liter: 24.39 – 13.16; CO2 gr/km 109 – 169.Er is al een Meriva vanaf € 18.995,-. Prijs incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Deze actie is geldig op particuliere klantenorders Meriva 1.4 turbo vanaf 1 januari t/m 31 maart 2013. Niet i.c.m. andere acties. Wijzigingen voorbehouden.

6 ZORGEN MINDER.De MERIVA

Comfortabel rijden zonder te schakelen.

FlexDoors, de hoge instap en het ruime zicht. Nu heeft de Meriva ook minder. 6 zorgen minder. Schakelen is namelijk verleden tijd nu ook de automaat beschikbaar is voor de Meriva. U krijgt nu 50% korting op een automaat bij aanschaf van een nieuwe Meriva 1.4 turbo.

AUTOMAAT MET 50% KORTING.

www.hofplein.nl

Page 29: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 19

BEST SHOESKerkstraat 50 - Leerdam - Tel. 0345-619224

DE LENTE AANJE VOETEN!

Van € 49,95 nu voor € 30,-Diverse modellen, heel veel kleuren

Grieks-Mediterraans restaurant

25% korting

Locatie: Grand AthinaAdres: het oude stationStationsweg 2, LeerdamTel: 0345 - 622 209

Ook adverteren in onze reguliere uitgaven of

thema-gerichte bijlagen?

Neem, uiteraard vrijblijvend, contact met ons op en vraag

naar de mogelijkheden.

Tel. 0183 - 583 200.

Page 30: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201320

Badkamer & Woonstyling

Zonnebank onder de doucheGeniet van infrarood én zonlicht in uw eigen badkamer. De Sunshower combi is een zonnebank met ingebouwde UV - en infrarood  lampen, die kan worden geïn-stalleerd in de bestaande douche. U ervaart aangename warmte en de positieve effecten van gedoseerd zonlicht. Met Sunshower verandert de badkamer in een mini welness-center.

tweede paasdag

zijn we geopend van

11.30 uur tot 16.00 uur

locaTIETOP

Wonen in De Plataan?Dit TOPappartement/penthouse bevindt zich op de bovenste etage van “De Plataan” te Vianen en heeft een oppervlakte van 110 m2. Oplevering april 2013.

Ruime en lichte woonkamer met open keuken.

Twee slaapkamers.

Badkamer met wastafelcombinatie, ligbad, douchehoek en tweede toilet.

Dakterras van ruim 50 m2 op het zuidwesten.

Vloerverwarming, elektrisch koken en videofooninstallatie.

Berging en gemeenschappelijke fi etsenstalling.

Huurprijs € 950,- en maandelijkse servicekosten € 50,- .

Voorwaarden en reageren? Maximaal twee personen vanaf 40 jaar.

Gezamenlijk belastbaar inkomen minimaal € 45.000 per jaar.

Kijk voor meer informatie, plattegrond en reageren op www.lekstedewonen.nl

Telefoonnummer: 0347 37 20 20

Tiendweg 41, 4142 EH Leerdam Tel.: 0345 - 63 22 66, www.decohomevandenberg.nl

Page 31: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 21

“Om een ruimtelijk eff ect te

creëren, is kleurgebruik belang-

rijk”, steekt Corine van den Berg

van DecoHome Van den Berg

(Leerdam) van wal. Lichte kleu-

ren ogen niet alleen ruim, maar

hebben ook een gunstig eff ect

op de stemming. Een andere tip

voor een ruim gevoel is de juiste

balans tussen verschillende ma-

terialen. Dus niet: plavuizen,

spachtelputz én rolgordijnen,

want dat maakt een ruimte kil.

“Combineer glad met structuur.

Een laminaat- of pvc-vloer is

praktisch en hygiënisch. Daar-

bij is een lekker ruim carpet

comfortabel.” Ook ideaal zijn in

between-gordijnen. Die geven

de gezelligheid van gordijnstof

maar ogen luchtiger dan gordij-

nen van dikke stof. Desgewenst

biedt DecoHome Van den Berg

elektrische bediening voor raam-

decoratie. Verschillende ramen

werken op één afstandsbedie-

ning. Ook populair is de trekrail.

In één beweging trek je de gordij-

nen open of dicht.

Corine merkt dat senioren en-

thousiast reageren op de come-

back van het behang. “Zij hebben

het tijdperk meegemaakt dat alle

wanden strak wit moesten. Be-

hang geeft toch meer karakter.

Of wat denk je van een fotowand?

Dat is echt niet alleen iets voor

jongeren. De oudere generatie is

tegenwoordig op woongebied net

zo hip”, lacht Corine. Wie met de

mode mee wil gaan, kiest op dit

moment niet voor zoet pastel of

heftig primair, maar voor frisse

kleuren precies daartussenin.

Met die fl eurige tinten kun je een

naturel basis prima aanvullen.

Met alle liefde geven Corine en

haar collega’s advies over mate-

rialen en combinaties. “Juist se-

nioren waarderen dat. Ze vinden

het vaak leuk om zelf dingen aan

te pakken, maar willen het wel

goed doen. Ze gaan voor kwali-

teit en duurzaamheid, omdat ze

uit ervaring weten hoe fi jn het

>> Zo lang mogelijk zelfstandig

wonen begint met een geschikte

woning. Dan komt stap twee: de

inrichting. Hoe houd je het ruimtelijk en

praktisch, en tegelijk warm en gezellig?

RUST GEEFT RUIMTEDoor de jaren heen vergaren de meeste mensen veel meubeltjes en spullen. Hoe breng je de rust terug in je interieur, vooral als je kleiner gaat wonen?

Natascha Mom van interieur-

winkel ‘Verliefd aan de Linge’ in

Leerdam krijgt die vraag vaak .

Haar antwoord: overbodige din-

gen weglaten en een klassieke

doch eigentijdse sfeer creëren

met mooie materialen en warme

tinten. “Op dit moment zijn wij

bijvoorbeeld een nieuw apparte-

ment aan het inrichten van een

oudere dame. Zij geeft alles aan

ons uit handen. Het voordeel is

dat wij een totaalplaatje kunnen

bieden. Zij wil alles licht en luch-

tig houden. Geen zware meube-

len meer, of drukke Perzische ta-

pijten, maar rijke lichte stoff en.

Er is tegenwoordig veel keuze

in dit soort materialen die toch

praktisch zijn in onderhoud.”

Alles uit handen geven betekent

niet dat Natascha alles beslist. Er

gaat heel wat tijd zitten in over-

leg en bezoek aan showrooms.

Daarbij merkt ze dat mensen

op leeftijd kritischer kijken naar

diepte en hoogte van zitbanken

en fauteuils en de hardheid van

de kussens. Met dat alles houdt

ze rekening.

‘Verliefd aan de Linge’ stopt niet

als de vloeren liggen, de gor-

dijnen hangen en de kasten op

maat zijn. Bij de aankleding is

hulp namelijk ook vaak welkom.

Een overvloed aan accessoires

maakt een interieur niet alleen

snel vol, het is ook veel werk om

alles schoon te houden. “Je kunt

bijvoorbeeld kiezen voor een

paar mooi opgemaakte potten en

stoer glaswerk met bloemetjes en

kaarsen.” Het team van ‘Verliefd

aan de Linge’ is recent versterkt

door twee ervaren stylisten, van

wie één - bekend van tv - gespeci-

aliseerd in tuin en terras. Pas als

alle details kloppen, trekken Na-

tascha en haar collega’s de deur

achter zich dicht.

is als iets lang meegaat.” Ander-

zijds zijn er steeds meer mensen

die de hele uitvoering aan Deco-

Home Van den Berg overlaten.

“Ze hebben dan één aanspreek-

punt, van de vloer tot het verf-

werk. En we nemen voor ieder-

een de tijd.”

Behangen mag weer

Page 32: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201322

Tuin- en Bloemencentrum

”HET WESTEN” Tel. 0345 - 61 29 33

Het is weer Lente; Volop vaste planten, (fruit)bomen, bloembollen, zomerbloeiers en nog veel meer

Buxus- bollen + 20 cm. doorsnee Slechts € 3,99

Potgrond 20 ltr. zakken

6 st. voor € 5,00*deze aanbieding is alleen 2e Paasdag geldig*deze aanbieding is geldig van 27 maart t/m 2e Paasdag

2 e paasdag Geopendvan 10 tot 17.00 uur

Page 33: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 23

www.peterbalsters.nl [email protected] 13b / 4141 CE Leerdam / Tel. 0345-619292

BoxspringSVENelektrisch verstelbaar

SET BESTAANDE UIT:2 elektrisch verstelbare boxsprings, 32 cm hoog 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen 1 splittopper

1 hoofdbord 10 cm dik8 alukleurige potenLeverbaar in stof of kunstleer

ELEKTRISCH VERSTELBAAR 160 x 200 cm van 2659,- voor 1999,- 180 x 200 cm van 2839 ,- voor 2139,- 180 x 210 cm van 3109,- voor 2339,-

1999,-

DE SCHERPSTE PRIJS VAN NEDERLAND!

ELEKTRISCH VERSTELBAAR!

Breedtematen: 160 en 180 cm Lengtematen: 190, 200, 210 en 220 cm Kleuren: grijs eiken en antraciet eiken Nachtkast voorzien van 1 deur Meerprijs nachtkast met 2 laden per set € 100,-

ledikant inclusief 2 nachtkasten met deur:160 x 200 cm van 1235,- voor 995,-180 x 200 cm van 1235,- voor 995,-

Slaapkamer VLIELAND

595,-Hollands vakmanschap

ledikant160 x 200 cm van 695,- voor 595,-180 x 200 cm van 695,- voor 595,-

Staat uw maat / prijs er niet bij, neem dan contact op met uw kastenspecialist.

* Exclusief inzetladenblok

379,-*

ELLIS 150 X 197 X 67 CM

549,- nu:

Zweefdeurkast

ELLIS

Drie hoogtematen 197, 223 en 235 cm 8 actuele kleuren Met of zonder spiegeldeuren (meerprijs) Met of zonder kranslijst (meerprijs) Met of zonder verlichting (meerprijs) Diverse accessoires leverbaar

197 cm hoog150 cm breed van 549,- voor 379,-180 cm breed van 608,- voor 429,-200 cm breed van 650,- voor 479,-225 cm breed van 715,- voor 529,-250 cm breed van 738,- voor 579,-280 cm breed van 750,- voor 629,-

Diversematen en uitvoeringenmogelijk!

22 cm hoogVoorzien van 7 comfortzonesVoorzien van comfortschuim afdeklaagVoorzien van Intense tijk tbv statische

ontlading van uw lichaamLeverbaar in soepel en/of stevig ligcomfort

Geneste pocketvering matras

CAMELIA 70 x 200 cm van 459,- voor 299,- 80 x 200 cm van 489,- voor 369,- 90 x 200 cm van 549,- voor 399,-140 x 200 cm van 849,- voor 609,-

CAMELIA70 X 200 CM

459,- nu:

299,-Vulling van 90% Europese ganzendons en

10% veertjes100% katoenen tijk voorzien van een opstaande

rand en een dubbele witte bies

Enkel dons dekbed

Alexia 140 x 200 cm van 145,- voor 99,- 140 x 220 cm van 179,- voor 129,- 200 x 200 cm van 245,- voor 169,- 240 x 200 cm van 285,- voor 189,- 240 x 220 cm van 315,- voor 219,-

140 x 200 cm van 140,- voor 99,- 140 x 220 cm van 170,- voor 129,-200 x 200 cm van 210,- voor 159,-240 x 200 cm van 255,- voor 189,-240 x 220 cm van 280,- voor 209,-

Gevuld met 100% synthetische Original Thermosoft

Anti-allergisch

Tijk van 100% luxe zachte microfibre met peachfinish

Gekoppeld d.m.v. ritsenWasbaar op 60°

4-seizoenen Thermosoft dekbed

Sering

ALEXIA140 X 200 CM

145,- nu:

99,-

SERING140 X 200 CM

140,- nu:

99,-

Hollands vakmanschap

Wij hebben al een matras vanaf € 119,-.

Ook leverbaar in 223 cm en 235 cm hoog

Page 34: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201324

Voor iedereen advies op maat.Professionals in personal coaching.

Fysiotherapiepraktijk Lexmond

YOGABegin de lente met Yoga!

wijsNu in Herwijnen en Lexmond

Voor gratis proefles bel of mail.Zie website voor locaties en tijden.

Muriel van Cappelleveen06 - 42 39 26 [email protected] / www.yoga-wijs.nl

Heerlijke Paasdagen met de smakelijkste groenten en het sappigste fruit.

Gezond & Lekker Anton’s Groente & Fruit 

De beste kwaliteit en altijd versVoorjaarsgroenten uit Nederlandse kassen:

Sla, Andijvie, Raapstelen, Kasbonen, Rabarber, Spinazie, Komkommer, Paprika, Asperges, en nog veel meer

Paasdiner niet compleet zonder:Asperges, de witte uit Nederland, Groene asperges uit Peru of Spanje.

Lekker fruit Nederlandse kas-Aardbeien, Rode bessen, Pruimen, Nectarines, Papaya en Druiven (blauw of pitloos groen) uit Afrika, Ananas, Mango, Meloenen en Blauwe bessen uit Zuid Amerika, Frambozen, Kiwi’s, Mandarijnen en Sinaasappels uit Europa.

Speciaal recept? Wanneer wij een speciale groente of fruit niet voorradig hebben dan bestellen

wij dat graag voor u. Wij wensen u Fijne Paasdagen en een smakelijk eten met onze, speciaal voor u,

geselecteerde producten.

Anton’s Groente en Fruit

Fitness School Hommes is anders ... onze leden weten waarom

Medisch TrainingscentrumRumpt

Onderdeel van het medisch trainingscentrum Rumpt Hier wordt niemand aan zijn lot overgelaten

Veilig en verantwoord bewegen

Fitness startcursus, Personal Fit of Free Fit

Fitness School Hommes in vogelvlucht:

FITNESS SCHOOL HOMMES

Optimaal trainingsresultaat durven te garanderen Geen resultaat na onze startcursus is geld terug

Een persoonlijk geschreven trainingsplan op maat

Sporten in groepsverband of geheel zelfstandig

Ervaar het zelf... Dorpsstraat 56

4128 BZ LexmondTel. 0347-341282

Page 35: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 25

In vroeger dagen ging ze zelfs het

water in, als het de nacht ervoor

had gevroren.“Maar dat doe ik

niet meer, hoor”, zegt ze gerust-

stellend. “Het water moet toch

wel warmer zijn dan tien graden.

Ik merk toch dat ik een stukje

ouder word.” Voor Nel is de

Spartaanse zwemroutine in het

buitenwater de normaalste zaak

van de wereld. Ze houdt niet van

dat softe gedoe. “Ik ga ook wel

eens naar het zwembad, maar

daar vind ik het water veel te

warm. Als ik na afl oop naar huis

fi ets, ben ik nog aan het trans-

pireren.” Nel is niet alleen een

fanatieke zwemster, maar ook

verzot op wandelen, hardlopen

en fi etsen. Ze liep diverse malen

de Nijmeegse en Apeldoornse

Vierdaagse en voltooide ook de

Elfstedentocht voor wandelaars,

in vijf etappes van bijna vijftig

kilometer. Regelmatig fi etst ze

een rondje Tiel, heen en terug

al gauw tachtig kilometer. Toen

ze nog wat jonger was volbracht

ze ook een kwarttriathlon. “Ge-

woon op een opoefi ets.”

KampioenVijftien jaar geleden liep Nel in

Rotterdam haar eerste mara-

thon. Daarna volgde er nog vijf.

Ze stopte na het plotselinge over-

lijden van haar man. Vier jaar ge-

leden werd Nel in Burg-Haamste-

de zelfs nog Europees kampioen

halve marathon in haar leeftijds-

klasse. “Ach ja, Europees kampi-

oen. Het zegt me niet zoveel. Ik

ben er helemaal niet trots op.

Het was vreselijk warm en ik

liep een ontzettend slechte tijd.”

Nel loopt de laatste tijd vooral

wedstrijden in de buurt. “In

Hoornaar heb ik in januari nog

meegedaan met de Dirk IV-loop,

samen met m’n dochter Nelleke

en m’n kleindochter Lisa. Dat

zijn mooie momenten voor een

oma. Daar ben ik heel trots op.”

Het wekelijkse hoogtepunt zijn

de hardlooptrainingen bij Typ-

hoon in Gorinchem.“Toen ik lid

werd, was ik daar zo’n beetje de

enige vrouw. Inmiddels zijn het

wel dertig. Sommigen zien mij

als een voorbeeld. Dat vind ik

leuk.” Er gaat geen dag voorbij

dat Nel niet actief bezig is. “Maar

>> Nel Maat is een bikkel. De 75-jarige inwoonster

van Meerkerk zwemt na de wintermaanden

dagelijks in het Kanaal. Minstens een paar honderd meter.

Ze doet dat al vanaf haar zevende: 68 jaar lang dus. ik merk wel dat m’n spieren

strammer worden, vooral als ik

dinsdag hard heb getraind en de

dag erna weer in de tuin ga wer-

ken. De laatste tijd neem ik dan

stiekem wel eens een rustdag.”

Vroeger liep ze de tien kilome-

ter onder het uur. Maar dat ni-

veau zit er helaas niet meer in.

“Ik ben al lang blij als ik 63 mi-

nuten loop. In de achterhoede

dus. Bij grote wedstrijden zijn

er nog heel veel jongere lopers

en loopsters achter mij. Ik hoop

niet dat het ooit zover komt dat

de organisatie een kwartier moet

wachten totdat ik ook nog eens

een keer over de streep kom. Dat

is misschien het moment om er-

mee te stoppen.”

>> ‘Ik ga ook wel eens naar het zwembad, maar daar vind ik

het water veel te warm.’

>> FOTO: Hans Verbeek (Runnersfoto.nl)

Nel Maat: een bikkel van 75

Page 36: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 26

GasterijPosthuys

het o

ude

HotelRestaurant

GasterijPosthuys

het o

ude

HotelRestaurant

(H)EERLIJK ETEN STIJLVOL FEESTEN LUXE OVERNACHTEN

Gasterij het oude Posthuys

De gehele maand april 4-gangen proeverij menu € 32,50 p.p.

Paasmenu 2013Amuse

***Zalm

***Lam

***Chocola

€ 29,50

Reserveer nu: 0345-618393Openingstijden vanaf:

Page 37: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 2013 27

heb je niet alles uit het leven gehaald.”“Als je bij leven niet over de dood hebt gesproken

Uitstekend maairesultaat met een betrouwbare

automower

www.automower-specialist.nl

Kooijman Vianen, Stuartweg 5, 0347-373245

www.kooijmanvianen.nl

Brandstofverbruik (EC/692/2008) 3,5l/100 km (28,6 km/l) tot 3,7l/100 km (27,0 km/l) en CO2 79 – 85 gr/km.

* Genoemde prijs is inclusief € 1.000,- inruilpremie en BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Actieperiode 01-02-2013 t/m 01-04-2013 (mits geregistreerd voor 01-07-2013). Afgebeeld: Yaris 1.5 Full Hybrid Dynamic € 20.860,-. Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op toyota.nl.

Contantprijs Aanbetaling Totaal kredietbedrag Jaarlijks kostenpercentage Debetrentevoet Looptijd in maanden Termijnbedrag Totaal te betalen bedrag

€ 12.430,- € 3.930,- € 8.500,- 0,0% 0,0% 36 € 236,- € 8.500,-

Nu € 1.000,- extra inruilwaarde en 3 jaar 0% financiering!Aygo vanaf € 7.490,-* of een Toyota Yaris vanaf € 11.430,-*

Page 38: 13 Editie Vianen 2013

Mooi leven maart 201328

ALL-IN-SERVICEEN 5 JAAR TOTAAL GARANTIE

Bosch wasautomaat WAS28391NL

Whirlpool warmtepompdroger Green740

AEG wasautomaat L70678L

Whirlpool wasautomaat AWO5576Bosch condensdroger WTE84306NL

Afternetprijs

€ 799,-

Afternetprijs

€ 599,-

Afternetprijs

€ 649,-

Afternetprijs

€ 399,-

Afternetprijs

€ 379,-

Page 39: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Cennah wil winnen met Nemo-spel

De 12-jarige Cennah Kor-tenoever uit Vianen scoort hoge ogen tijdens de zoektocht naar het leukste Disney spel van Nederland. Ze zit bij de veertig beste kandidaten en heeft nu zoveel mogelijk online stemmen nodig om een ronde verder te komen.Cennah heeft het spel ‘Nemo op reis’ bedacht en gemaakt. Nemo is ver-dwaald op een eiland en heeft daar geen lucht dus moet worden gered. Wie het snelst bij het eilandje van Nemo is én voldoende koraal heeft verdiend om hem te kunnen bevrij-den, wint. Op de dobbelsteen van het spel staan cijfers en kruisjes. Bij een kruisje moet de speler een kaartje pakken met een opdracht, of goed of slecht nieuws. Disney kiest uiteinde-lijk drie winnaars. Hun spelidee wordt geproduceerd en komt in de winkel te liggen. Op 9 juli worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de première van de nieuwe Monster fi lm. Vanaf ok-tober liggen de drie winnende spellen in de winkel. Stemmen op Cennah’s spel kan via onderstaande website.

q WWW.LEUKSTESPELVANNEDERLAND.NL/COM-

PONENT/TOPLIST/SPELIDEE/21?P=16

Stichting Hertenkamp Via-nen dingt als vertegenwoordiger van de provincie Utrecht mee naar de nati-onale titel ‘beste buurtverbeterings-project van 2012’.

De stichting won de provinciale voor-ronde van deze wedstrijd, genaamd Kern met Pit, in december vorig jaar. Commissaris van de Koningin Rob-bertsen onderstreepte bij de uitrei-king het belang van buurtinitiatieven voor de leefbaarheid en sociale cohe-sie. De prijs bestond uit een geldbe-drag van 2500 euro. Dat geld wordt be-steed aan het opknappen van de stal en het plaatsen van een informatie-bord. Op 6 april wordt de winnaar bekend-gemaakt van de landelijke wedstrijd. Tot 31 maart is het mogelijk te stem-men. De winnaar krijgt 3000 euro.

BezuinigingenVijftig jaar lang gingen (groot)ouders met hun kinderen naar het herten-kamp, gelegen aan het Zwanegat te Vianen, om herten, geiten en andere dieren te voeren. Door bezuinigingen wilde de gemeente Vianen het herten-kamp te sluiten. Hierdoor zou een van de laatste stukjes groene grond in het centrum van Vianen verdwijnen. De bevolking van Vianen was hier op te-gen en kwam massaal in actie, met als resultaat de oprichting van de Stich-ting Hertenkamp Vianen. VrijwilligersHet is de stichting gelukt een be-heerovereenkomst voor 25 jaar te slui-ten met de gemeente, en een duur-

zame organisatie op te zetten met vol-doende vrijwilligers om het Hertenkamp te behouden.

Achterstallig onderhoudOok is het achterstallig onderhoud weggewerkt door 400 meter aan hek-werk te vervangen en de stal op te knappen. Ook bij deze klus hoefde geen subsidie te worden aangevraagd.

“De nominatie is een geweldige opste-ker voor al die vrijwilligers die elke

dag bezig zijn om het hertenkamp te onderhouden en de dieren te verzor-gen”, zegt bestuurslid Wim Hermans.

”We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een professionele organi-satie op te zetten. We zijn blij dat het initiatief zo breed wordt gedragen in de Vianense gemeenschap. Er zijn nu al 400 tot 500 sympathisanten. Dat is echt uniek.”

Dat het hertenkamp leeft, blijkt ook

uit het fi lmpje dat te zien is op de site van hHertenkamp Vianen. Daar spre-ken passanten en moeders met kinde-ren hun grote waardering uit voor het initiatief.

Wie het hertenkamp wil steunen kan via de stemknop op onderstaande website naar de wedstrijdpagina. Hier kan men tot 31 maart een stem uit-brengen.

q WWW.HERTENKAMPVIANEN.NL

Landelijke nominatie voor hertenkamp

FOTO: EIGEN FOTO

Van Kooten start Foute Muziek Radio

Hans van Kooten uit Vianen start op 1 april een nieuw online radio station: Foute Muziek Radio 24x7.Het radiostation draait non-stop 24 uur per dag vrolijke muziek, zeg maar: foute muziek. Om het leven mee op te vrolijken. Om meteen lekker fout te beginnen start Van Kooten met de Foute 88, samengesteld door de luis-teraars. Maandag 1 april om 13:00 uur start de eerste Foute 88. Daarna 24 uur per dag 7 dagen per week non-stop online Foute Muziek. Te beluiste-ren via internet en op mobiele tele-foons via de online te downloaden app.

q WWW.FOUTEMUZIEKRADIO24X7.NL

Kring-apotheek Monniken-hof en Kring-apotheek Vianen beho-ren tot de beste apotheken van Neder-land. Dat blijkt uit onderzoek van on-derzoeksbureau AMP.

Het bureau heeft de kwaliteit van de farmaceutische dienstverlening in 759 apotheken onder de loep geno-men. Ze keken naar het advies aan de balie, het telefonisch advies en de be-reikbaarheid. Mystery guests bezoch-ten alle apotheken zes keren en deden zich voor als alledaagse cliënt. Per on-derzoek registreerde de mystery guest de prestatie van de apotheken op circa veertig items in de categorieën bejege-

ning, probleemanalyse en voorlich-ting, advisering en verstrekking. De waarnemingen van de mystery guests zijn getoetst aan de voor apotheken geldende vakinhoudelijke beroeps-normen en -standaarden. De norme-ring is vastgesteld door een panel van onafhankelijke deskundigen, waarin apothekers uit het werkveld en verte-genwoordigers van beroepsorganisa-tie KNMP en de Faculteit Farmaceuti-sche Wetenschappen van de Universi-teit Utrecht zitting hebben. Kringapotheek Monnikenhof scoorde zeer goed in de test en behaalde lande-lijk de zesde plaats. Kringapotheek Vi-anen eindigde ook in de top 50, name-

lijk op de 45e plaats. Deelname aan het onderzoek van AMP gebeurt op vrijwillige basis. Het onderzoek wordt al sinds 1994 gehouden en is een ma-nier voor apotheken om hun eigen prestaties te vergelijken met die van anderen. De apotheken betalen hun deelname aan het onderzoek zelf.

De Kring-apotheken in Vianen zijn ook door zorgverzekering Achmea on-derworpen aan een test. Op ruim vijf-tig punten is de kwaliteit bekeken. Vi-anen haalde de hoogst haalbare score van vier sterren. Bij beide apotheken hangt nu een bordje met daarop de vier sterren.

Vianense apotheken horen bij de top

De 12-jarige Anne Buiten, leerlinge van cbs De Voorhof uit Via-nen, heeft donderdag de regiofi nale van de Nationale Voorleesdagen ge-wonnen. Ze gaat nu door naar de pro-vinciale fi nale.

Aan de door Bibliotheek Lek & IJssel

georganiseerde wedstrijd deden 33 scholen mee. Tijdens fi nales per woonplaats werden de beste lezers van groep 7 en 8 geselecteerd voor de regiofi nale. Hieraan deden leerlingen uit Vianen, IJsselstein, Houten en Lo-pik mee. Anne Buiten mocht als beste voorlezer van Vianen meedoen.

De jury bestond uit Johan Zonnenberg (schrijver), Ed Booms (clustermanager Stichting Robijn) en Lucie Janssen (bi-bliotheekmanager Bibliotheek Lek & IJssel). Zij hadden een moeilijke taak om tussen deze voorleeskanjers de winnaar te bepalen. Na een lang be-raad was de naam van de winnaar be-kend: Anne Buiten (12 jaar), van de CBS De Voorhof, uit Vianen.

UitstekendAnne heeft uitstekend voorgelezen, de jury was onder de indruk van haar goede inleiding en vond onder andere dat ze op een rustige en prettige ma-nier vertelde. Ze had gekozen voor het boek ‘Hoe overleef ik de brugklas?’, van Francine Oomen.Anne gaat door naar de provinciale fi -nale op 9 april in theater De Kom in Nieuwegein. De kampioenen van alle provincies treffen elkaar in de lande-lijke fi nale op 29 mei in muziekcen-trum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject voor leerlin-gen uit groep 7 en 8.

q WWW.DENATIONALEVOORLEESWEDSTRIJD.NL

Anne Buiten wint voorleeswedstrijd

Dinsdag 26 maart 2013

39accent

eigen bijdrage ouderen

Voor 1 januari was de bijdrage voor verzorgings- en verpleeghui-zen gebaseerd op uw belastbare in-komen. De bijdrage kan tegen-woordig hoger zijn omdat u voor de berekening van de zorgbijdrage 8% van de ‘grondslag sparen en beleggen’ zoals opgegeven per 1 januari 2011 moet meetellen. Dat gaat dus twee jaar terug. Die grondslag is het meerdere boven het heffingsvrije vermogen (voor alleenstaanden € 20.758,- en fiscale partners € 41.516,-). Bij het verzamelinkomen wordt al reke-ning gehouden met 4% van de grondslag ‘sparen en beleggen’, maar daarnaast wordt voor het be-palen van het bijdrageplichtige in-komen 8% van de grondslag ‘spa-ren en beleggen’ meegeteld.

Er zijn verschillende manieren om het belastbaar vermogen te verklei-nen:

- Dat kan door het schenken op papier. Bij de notaris tekent u een akte waarin u aan de (klein)kin-deren een bedrag schuldig erkent. Over de schuldig erkende bedra-gen betaalt u jaarlijks ten minste 6% rente aan de kinderen. De schuldig erkende bedragen kunt u in mindering brengen op uw box 3 vermogen;

- Door het schenken aan (klein)kinderen. Uitbetalen kan natuur-lijk ook, het geld verdwijnt van uw rekening en daarmee wordt uw vermogen verkleind. Aan ieder kind kunt u jaarlijks € 5141,- uitbetalen en aan klein-kinderen ieder € 2.057,- (cijfers 2013), zonder dat hierover schenkbelasting verschuldigd is;

- Door het uitbetalen van erfdelen. Als u de langstlevende bent en uw echtgeno(o)t(e) is eerder over-leden, hebben de kinderen wel-licht een vordering op u. Die vor-deringen komen zo lang u langst-levende bent, niet in mindering op uw box 3 vermogen. Als u de erfdelen eventueel met rente uitbetaalt, wordt uw vermogen wel verkleind.

Uit de praktijk van notaris Geertje Dantuma

Meer informatie? Raadpleeg onze website of maak een afspraak:

Jan Blankenweg 4 4131 ZA Vianen

T: 0347-323050 Postbus 189

4130 ED [email protected]

Page 40: 13 Editie Vianen 2013

Dinsdag 26 maart 2013 publicaties 40

Op woensdagmiddag 27 maart

slaan enkele kinderen samen met

wethouder Marcel Verweij de eerste

o ci le heipaal de grond in oor het

nieuwe sportcentrum an Vianen

it ieren wij graag met alle inwoners

an Vianen ent dus an

harte uitgenodigd!

Programma uur nloop kinderen uur eipaal eschilderen uur nloop gasten uur O ci le start en orrel

LocatieBouwterrein nieuwe sportcentrum

oor de ouwwerk aamheden raden wij u aan om o eel mogelijk lopend etsend o met het open aar er oer naar de locatie te komen

r is slechts eperkte parkeergelegenheid

Laat een ballon op en win een A-diploma of een 20-banenkaart!Hoe? Kijk dan op www.vianen.nl

Sportcentrum

Piet Versteegt de tuinmeubel specialist

maandag 9.00 tot 18.00 uur

dinsdag 9.00 tot 18.00 uur

woensdag 9.00 tot 18.00 uur

donderdag 9.00 tot 18.00 uur

vrijdag 9.00 tot 21.00 uur

zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

2e PAASDAG GEOPENDMEER DAN 120 VERSCHILLENDE TUINSETS

MEER DAN 80 VERSCHILLENDE BARBECUES EN BUITENKEUKENS

Parkweg 43 - Beesd

van 9.00 tot 17.00 uur

Comfortio loungeset 4-delig incl. kussens

€ 1399,00 € 999.-

Lloyd loungeset 4-delig incl. kussens

€ 1999,00 € 1499.-

4 Basic plus verstelbaar + Lofttafel 160x95 cm

€ 799.-€ 905,00

Page 41: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

woensdag27 maart

zaterdag30 maart

zaterdag30 maart

Paasknutselen in Stedelijk Museum

Het verloren klooster van Hagestein

Nieuw Leven geeft wensconcert

De oranjevereniging or-ganiseert een spook-tocht voor iedereen vanaf 12 jaar. Inschrijven bij het dorpshuis tussen 19:00 en 21:00 voor 2,50 euro per team.(foto: Frits van der Gronde)

Eieren kleuren, mandjes maken en versieringen voor een paastak. Voor kinderen van 6-12 jaar. Kosten 2,00 euro per per-soon. Aanmelden bij de balie van het museum of via 0347-355510.

Donateurs, leden van het orkest Nieuw Leven en be-langstellenden konden zelf muziek aanvragen voor dit concert via wenskaarten. Daaruit is een veelzij-dig programma samengesteld met onder meer Songs of the Wizz, A Tribute to Lionel Hampton enThe Lost Labyrint: kortom een programma van mars tot funk. Aanvang 20:00 in De Stadshof. Entree: 7,00 euro. Zie ook: www.nieuwlevenvianen.nl

Wil je nog naar de cabaret-voorstelling Fire in the Hole van Eric Koller op zaterdag 20 april in het Stadshoftheater? Doe dan mee met de prijsvraag en win vrijkaarten.

Fire in the hole, vijf voor twaalf! Ter-men die dat moment aanduiden waarop je nog maar één ding kunt doen: je schrap zetten. Een drama-tisch moment dat verandert in co-medy als Koller laat zien dat niets menselijks ons vreemd is en wij toch proberen in paniek het tij te keren. De altijd klungelige, slunge-lige, stuntelige Koller stopt de show vol met humorvolle, fysieke, ener-gieke miniatuurtjes. Hij maakt de onvolkomenheden van de mens met een Toon Hermans-achtige eenvoud

Win kaarten voor Eric Koller

FOTO: RA-DESIGN/GIJS HAAK

pri

jsvr

aag De prijsvragen:

1. Wat is de naam van de theater-workshop die Koller ontwikkelde? 2. Welk festival won Eric Koller met de voorstelling ‘Lullig’?

Mensen die beide vragen goed heb-ben maken kans op twee vrijkaarten inclusief consumptiebonnen. Deel-nemers die één vraag goed hebben, dingen mee naar twee vrijkaarten zonder consumptiebonnen. Ant-woorden kunnen met vermelding van adres tot en met zaterdag 2 april gemaild worden naar [email protected]. De winnaars krijgen de kaarten thuis gestuurd en Het Kontakt publiceert de namen.

Wmo (Wet Maatschappe-lijke Ondersteuning).

Hekserij bij NBvP19:45, Lexmond, dorpshuis Het Bosch. Tatjana between Sisters gaat bij NBvP Lex-mond in op het onderwerp ‘Hekserij’.

DONDERDAG 28 MAART

Pasen op Oosterlichthele dag, Vianen, Oosterlicht College. Brugklassers schrij-ven spijtbriefjes die ze later in een vuurkorf op het voor-plein verbranden, en ze ont-vangen een bloempotje met aarde en een zaadje om de nieuwe start die Pasen biedt meer vorm te geven. Daarna gaan zij met De Zonne-bloem een fleurig plantje voorzien van paasgroet uit-delen aan oude en zieke in-

WOENSDAG 27 MAART

Elastische kousen14:00-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Rian Timmer en Christl de Wit, van Rivas thuiszorg, organiseren een workshop over elastische therapeutische kousen. Zij laten foefjes zien om kousen aan en uit te trekken met behulp van verschillende zorghulpmiddelen. Er is ook informatie over vergoedin-gen. Deze middag zijn de koffie en de thee gratis.

Voorlezen in de bieb15:00-15:30, Vianen, biblio-theek, Spekdam 2. Kinderen van vier tot en met zes jaar kunnen luisteren naar verha-len uit het boek ‘Kom uit het ei, kleintje’ van Shen Roddie. Moeder Hen legt een ei, maar ze weet niet hoe ze het

moet uitbroeden. Ze be-denkt vijf manieren, waaron-der spaghetti geven, een warm jasje breien, zachtjes schommelen en zelfs in de grond planten. Zonder re-sultaat. Teleurgesteld en moe gaat ze slapen - bo-venop het ei. Na drie dagen slapen wacht haar een ver-rassing. Na afloop krijgen de kinderen een kleurplaat over het thema mee naar huis. www.bibliotheeklekijssel.nl

Wmo-spreekuur18:00-18:45, Vianen, ge-meentehuis. Inloopspreek-uur waar vragen en opmer-kingen inzake de Wmo aan leden van het Wmo-Beraad gesteld kunnen worden. Het Wmo-Beraad adviseert de gemeente gevraagd en on-gevraagd op allerlei gebie-den met betrekking tot de

woners in Vianen. Tweede-klassers schrijven paaswen-sen op wensballonnen. Als het weer het toelaat, wor-den de ballonnen opgelaten. Leerlingen van de boven-bouw gaan cupcakes maken voor de Voedselbank.

MAANDAG 1 APRIL

Paaszangdienst9:30, Hagestein, kerk. Geor-ganiseerd door de plaatse-lijke jeugdvereniging. Veel samenzang van psalmen en andere liederen in het teken van de opstanding. Er is voor het eerst ook een lied speci-aal voor de kinderen geko-zen. Predikant M. van Dam houdt een meditatie. Het thema van de dienst is: Pa-sen, een nieuw begin!?

Paasjeugddienst9:30, Lexmond, hervormde kerk. Rob Hondsmerk van Generatio spreekt over het thema ‘Kwestie van leven en dood’. Voor de allerkleinsten is er oppas.

Paaszangdienst 9:30, Everdingen, Her-

vormde Kerk. De Werk-groep Gemeenteopbouw houdt een paaszangdienst, met medewerking van een gelegenheidskoor van de oudste groep van de zon-dagsschool, begeleid door Mendy Kool (piano) en Do-rieke van Eck (gitaar). Bo-vendien zingen de solisten Dorieke en Mariët van Eck en Mendy en Femke Kool enkele liederen. Arie van Eck (orgel) en Wilke de Groot (dwarsfluit) begelei-den de samenzang. Verdere medewerking van Rebecca Stigter (schriftlezing), An-neke Verveer (gedicht) en ds. T. de Ridder (meditatie). Entree: gratis, collecte voor het evangelisatiewerk.

Expositie Eikonikon16:00, Vianen, Stedelijk Mu-seum. In de schuilkerk van het Stedelijk Museum start de expositie ‘Ikonen van Ei-konikon’. Voor het eerst in de geschiedenis van tijd-schrift Eikonikon exposeren lezers hun zelfgeschilderde ikonen. Ruim tweehonderd traditioneel vervaardigde ikonen zijn in het museum

te zien. Op de begane grond is een atelier inge-richt waar de ikoonschilder-techniek wordt toegelicht en waar geregeld demon-straties en workshops gege-ven zullen worden. Er is ook een film te zien over de li-turgische context van iko-nen. Ook de museumtuin staat geheel in het teken van deze expositie. Een le-zingencyclus maakt even-eens deel uit van deze ten-toonstelling. Er vinden zes lezingen plaats door ver-schillende gastsprekers op evenzoveel zondagmidda-gen, telkens van 13:30-14:30 uur. De eerste is op 14 april met drs. Wim van Loon, over het thema Iko-nen op Athos.stedelijkmuseumvianen.nl

WOENSDAG 3 APRIL

Yvonne Keuls leest voor19:30-21:45, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn, bibliotheek Lek en IJssel en de Bruna hebben Yvonne Keuls uitgenodigd. Zij leest voor uit haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’.

Ook drie andere gasten le-zen voor. Na de voorstel-ling zijn boeken van Yvonne Keuls te koop in de kraam van de Bruna. Na-tuurlijk zal Yvonne Keuls signeren. Entree: 4,00 euro inclusief koffie/thee en een drankje. Kaartjes zijn ver-krijgbaar bij Ria de Reus in het kantoor van Stichting Welzijn Vianen.

Bingo20:30-22:15, Everdingen, dorpshuis ‘t Knooppunt. Bingoavond voor volwasse-nen georganiseerd door de Oranjevereniging. Valt het supergetal dan kan men een prachtige geldprijs winnen. Prijzen: half boekje 6,00 euro, heel boekje 10,00 euro. Er worden tien rondes gespeeld.

ZATERDAG 6 APRIL

Rapalje in Stadshof20:15, Vianen, Stadshofthea-ter. Rapalje met het concert Hearts of Steel. Entree: 18,50 euro. Reserveren: 0347-320604 of de site: www.stadshoftheater.nl

EVERDINGENH.H. Petrus en Paulus Parochie 15.00 uur Kruisweg (Goede Vrij-dag). 10.00 uur Eucharistieviering. Herv. Gem. 19.30 uur ds. T. de Ridder, Bed. H.A. (Goede vrijdag). 09.30 uur ds. T. de Ridder, 18.30 uur ds. A.J. Sonneveld.

HAGESTEINHerv. Gem. 19.30 uur ds. M. van Dam (Goede Vrijdag). 09.30 uur ds. M. van Dam, 18.30 uur ds. P. van den Heuvel. 09.30 uur ds. M. van Dam (2e Paasdag maandag 1 april).

LEXMONDHerv. Gem. 09.30 en 19.30 uur ds. P. de Jager (Goede Vrijdag). 09.30 uur ds. P. de Jager, 18.30 uur kand. A. de Wit. 09.30 uur ds. Rob Honds-merk, Appéldienst (2e Paasdag maandag 1 april). Prot. Gem. Lux Mundi 19.30 uur ds. J. Visser (Witte Donderdag). 19.30 uur ds. J. Visser (Goede Vrijdag). 22.00 uur ds. J. Visser, Paaswake (Stille Zaterdag). 09.30 uur ds. J. Visser. VIANENChr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. M.C. Tanis. 10.00 uur ds. A.A. Egas (2e Paasdag). Herst. Herv. Gem. Eben Haëzer 09.30 uur ds. J. Koppelaar, 19.30 uur kand. K. van Olst (Goede Vrijdag). 09.30 uur ds. C. Oorschot, 15.30 uur ds. H. van der Ziel. 09.30 uur ds. T.J. Kamerbeek (2e Paasdag maandag

1 april). Ned. Herv. Comit? 10.00 uur ds. J.J. Roodsant (2e Paasdag). Prot. Gem. - De Hoeksteen 19.30 uur ds. R.M. den Hertog (vrijdag 29 maart). 22.30 uur ds. R.M. den Hertog (zaterdag 30 maart). Prot. Gem. - Grote Kerk 19.15 uur ds. A. van Bergen (woensdag 27 maart). 19.30 uur ds. R.M. den Hertog, H.A. (Witte Donderdag). 10.00 uur ds. R.M. den Hertog. R.K Parochie Maria ten Hemelopneming 19.00 uur Eucharistieviering (Witte Don-derdag). 15.00 uur Kruisweg, 19.00 uur Herdenking (Goede Vrijdag). 22.00 uur Eucharistieviering, Hei-lige Paasnacht (zaterdag 30 maart). 10.00 uur Eucharistieviering. 10.00 uur Eucharistieviering (maandag 1 april).

ZIJDERVELDHerv. Gem. 19.30 uur ds. D. Verkuil (Goede Vrijdag vrijdag 29 maart). 09.30 uur ds. D. Verkuil, 18.30 uur ds. J.A.W. Verhoeven.

Kerkdiensten Vianen

HUISARTSENVianen - Lexmond - De huisartsen-post is gevestigd in het Antonius Ziekenhuis: 0900-4201420 (op werkdagen van 17.00 tot 08.00 en in het weekend van vr. 17.00 tot ma. 08.00 uur). Receptenlijn: 24 uur per dag doorbellen, herhaalre-cepten via receptenlijn: tel. 0347-355995. Zijderveld - Informatie over weekenddiensten via ant-woordapparaat.

APOTHEKENApotheek Vianen, Hof van Baten-stein 2, Vianen, tel. 0347-372311. Ma t/m vr. 08.00-17.30 uur. Za. 10.00-12.00 uur. Apotheek Monni-kenhof, Rietkamp 62, Vianen, tel. 0347-372521. Ma. t/m vr. 08.00-12.30 uur en 13.30-17.30 uur. Geza-menlijke dienstapotheek: SANEO (tel. 088-3207350) in het Anthonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1, Nieu-wegein.

Medische diensten Vianen

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Dinsdag 26 maart 2013

41vrije tijd

Page 42: 13 Editie Vianen 2013

ARRIVA.NL/ZUID-HOLLAND

Mogen wij uwpaasverrassing zijn?Pasen wordt nog vrolijker met gratis busreizen bijArriva. Deze actie geldt voor alle reguliere bussenin de regio Drecht steden, Alblasserwaard enVijfheerenlanden. Bovendien geniet u van 10%korting bij ‘nJoy Chocolate. Meer weten? Ga naarwww.arriva.nl/zuid-holland. Goede reis!

GRATISREIZENTIJDENS PASEN

In samenwerking met’nJoy Chocolate

van

derGUN

Speciale dank voor Baanbrekend Nieuwegein Tuincentrum van der Hurk, MAKRO Nieuwegein, Blömer accountants en adviseurs, Staalbankiers Utrecht, de leerlingen van de Montessorischool Houten en het Oosterlicht college. Ook onze eigen vrijwilligers en nieuwe vrijwilligers willen we heel hartelijk bedanken!

BedanktZorgspectrum bedankt alle vrij-willigers ‘NL Doet’ voor hun werk!

www.zorgspectrum.nl

W O N E N | S L A P E N | K E U K E N S

2ePAASDAG

GRATISWINKELEN

Breda elke zondag open!

*de wooncheque is te besteden op woondecoratie en beddengoed.

Voor de volledige actievoorwaarden raadpleegt u onze site www.vdvliet.nl

Van der Vliet Wonen Arkel

Vlietskade 7003 4241 WR Arkel

Telefoon: 0183 563122

www.vdvliet.nl

Email: [email protected]

Van der Vliet Wonen Breda

Woonboulevard XXL Breda

Kruisvoort 48 4814 RZ Breda

Telefoon: 076 5231200

Email: [email protected]

2de Paasdag

OPENvan 11.00 - 17.00 uur

U krijgt 10% van het aankoopbedragBij aankoop van €500 = €50* gratis winkelen

€1000 = €100* €1500 = €150* €2000 = €200* €3000 = €300*

enz, enz, enz

Oproeping voor de vergadering Afdelingsraad van de afdeling Vianen e.o. van het Nederlandse Rode Kruis.

Hierbij nodigen wij de leden van het Rode Kruis, afdeling Vianen e.o. van het Nederlandse Rode Kruis uit tot het bijwonen van de Voorjaarsvergadering van de Afdelingsraad. Deze zal worden gehouden op maandag 15 april 2013 in de Stadshof, Hazelaarplein te Vianen. De aanvangstijd is 19.30 uur.

Agenda:

1. Opening2. Vaststelling van de notulen van de najaarsvergadering van

de Afdelingsraad d.d. 22 oktober 20123. Jaarverslag 2012 van de secretaris4. Financiële jaarrapportage 2012 van de penningmeester5. Verslag van de verificatiecommissie over de jaarstukken

20126. Benoeming van de verificatiecommissie inzake de

jaarstukken 20137. Screening “huisbezoek”: een kernactiviteit van het

Rode Kruis? 8. Voortgang van de overige activiteiten.9. Wat verder ter tafel komt en Rondvraag10. Sluiting

De op deze vergadering betrekking hebbende stukken liggen van 8 t/m 12 april 2013 ter inzage op het adres van de secretaris: Magnoliastraat 10 te Vianen.

Vianen, 2 april 2013namens het bestuur,Th. M. Schaafsma, voorzitterF.J.M. Wessels, secretaris

Page 43: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

de wedstrijden

0-1 Jeffrey Veerkamp; 0-2 en 0-3 Ke-vin Valkenburg

Het duel was pas twee minuten oud toen Brederodes het verschil al had gemaakt: 0-1. Ofschoon het spel zich vooral afspeelde op de Veenendaalse helft mankeerde het bij de gasten aan scherpte om de wedstrijd voortijdig te beslissen. In de eerste minuut van de tweede helft bracht Kevin Valken-burg de tussenstand op 0-2, en daar-mee was de wedstrijd gelopen. De topschutter nam ook de 0-3 voor zijn rekening. Veenendaal kwam er en-kele keren goed uit, maar keeper Niek van den Berg stond zijn manne-tje. Het bericht dat naaste concurrent VSC met 0-1 van Oranje Wit had ver-loren, waardoor Brederodes koplo-per is, verhoogde de stemming.

1-0 Kevin Kroeze; 2-0 Robin Stroo; 3-0 Tommy van Leijenhorst

In de eerste helft werd vooral op het middenveld gevoetbald waar balver-lies bij beide elftallen aan de orde van de dag was. De enige geslaagde aan-val van Brederodes, waarin Tasos Iltsi-dis en Rick van Leijenhorst een groot aandeel hadden, leverde kort voor rust de openingstreffer op: 1-0. In de tweede helft maakte de thuisclub het verschil door zijn inzet en beleving. Met een prachtige kopbal, uit een vrije trap van Tommy van Leijenhorst, pikte Robin Stroo zijn doelpunt mee: 2-0. Een tijdje later besliste de aange-ver het duel met een prachtig en on-houdbaar wegdraaiend schot: 3-0. Kort voor tijd redde Vriendenschaar de spreekwoordelijke eer: 3-1.

1-1 en 1-2 Sander Bergshoeff

Het veel hoger geklasseerde WNC domineerde in de openingsfase en dwong enkele kansjes af. De gasten voetbalden nerveus en rommelig, en leden te veel balverlies. Na bijna een half uur kon een WNC’er de bal onge-hinderd aannemen, drie verdedigers passeren en van afstand afdrukken: 1-0. Kort voor rust volgde een prima aanval van de gasten, en met een schot in de verre hoek maakte Sander Bergshoeff gelijk: 1-1. Dezelfde speler pikte de bal kort na rust op en met zijn favoriete linkerbeen vond hij de kruising: 1-2. In de tiende minuut kwam WNC langszij. Beide elftallen kregen kansen op de winnende tref-fer, maar gescoord werd er niet meer.

Veenendaal 0Brederodes (zat) 3

Brederodes (zon) 3Vriendenschaar 1

WNC 2Everstein 2

Dames Servia winnen van Protos

De volleybaldames van Ser-via hebben de belangrijke thuiswed-strijd tegen Protos 6 met 3-2 gewon-nen: 20-25, 11-25, 28-26, 25-21 en 18-16. Winst was belangrijk om in de top mee te kunnen blijvn draaien. Protos startte sterk en wist Servia direct uit haar concentratie te halen. De thuis-ploeg speelde erg gespannen. Zowel de verdediging als de aanval lieten het afweten. Protos wist de set daarom ook terecht te winnen. Servia liet Pro-tos de tweede set vrijuit spelen en gaf weinig tegengas. Ondanks het goede spel van spelverdeelster Sanne van Eijndthoven werd deze set ook dik ge-wonnen door de uitploeg. Stap voor stap werd het spel in de derde set be-ter. Door sterk verdedigend werk van Jessica Beijen pakte Servia haar rust. Protos begon ook meer fouten te ma-ken. Chantal Beckmann had een sterke servicebeurt en Servia pakte een voorsprong. Stefanie van Vliet (dames 2) viel goed in en zorgde met sterk spel aan het net voor de set-winst. De vijfde set was een nek-aan-nekrace. De twee partijen zorgden voor een spannend slot. Servia wist pas bij 18-16 de set en daarmee ook de wedstrijd naar zich toe te trekken.

FZO, niet echt een hoogvlie-ger in de vierde klasse E, heeft Vianen op een fl inke nederlaag getrakteerd: 1-5. De thuisclub, die het bijna een uur met tien spelers moest doen, hield stand tot halverwege de tweede helft, en werd daarna onder de voet gelopen.

Toch begon het goed voor de tricolo-res. Na amper een minuut opende Adil Ahabbad de score met een schuiver van een meter of twintig: 1-0. Lang heeft het Vianense elftal niet van die voorsprong genoten. Na knullig bal-verlies van Arthur Milillo kwam het leer uiteindelijk bij Danny ten Hoeve, die FZO uit een lastige hoek langszij schoot: 1-1.

HandenbinderDe bezoekers waren potiger, hadden meer lengte en vertoonden meer sa-menhang dan de gastheren. De spit-sen maakten het verschil. Vianen had er slechts één: Ahabbad. Een behen-dige voetballer, maar met weinig oog voor zijn medespelers. Hij voerde zijn solistische acties steeds te ver door waardoor zijn rendement bedroevend laag was. FZO had twee spitsen. Lu-cien Brouwer is een creatieve speler terwijl Ten Hoeve een handenbinder is met killersinstinct. Het tweetal had al wat ballen over de lat geschoten toen Ahabbad, na ruim een half uur, twee gele kaarten binnen een minuut pakte, en kon vertrekken. Ten Hoeve antwoordde met een vrije trap die kee-

per Rick Meijer op een geweldige ma-nier onschadelijk maakte. Nadat een doelpunt van Ten Hoeve wegens bui-tenspel was afgekeurd mikte Danny Stoffelen de bal bij een uitval op de paal.Na de pauze voetbalde Vianen dusda-nig dat er verder van het eigen doel kon worden verdedigd. Door balver-

lies op het middenveld ging dat vaak verkeerd. Het leverde FZO in de der-tiende minuut een vrije kans op die niet besteed was aan Roan Snellaars. In de 25ste minuut was het wél raak. Bij een uitval negeerde de arbiter het vlagsignaal van zijn assistent, en wie anders dan Ten Hoeve zorgde voor 1-2. Binnen vijf minuten volgden nóg twee

counters, en beide keren was Ten Hoeve een dodelijk effectieve afma-ker: 1-4. Vianen gaf de moed niet op, maar ontbeerde kwaliteit om iets af te dwingen. Na een overtreding van Mel-vin Breuer scoorde Ten Hoeve vanaf de stip zijn vijfde doelpunt: 1-5.

Peter Verbeek

Vianen kan het na rust niet bijbenen

FOTO: PETER VERBEEK

In de strijd tegen degradatie was de ontmoeting tussen De Reigers en Hercules voor beide ploegen van eminent belang. De Utrechters won-nen met 4-6, en bezegelden daarmee het lot van de thuisclub.

Ten opzichte van het vorige seizoen leverde De Reigers zo veel kwaliteit in dat vooraf al duidelijk was dat de ploeg het zwaar zou krijgen in de topklasse A. Ook al omdat vier teams moesten degraderen. De Vianense ploeg kwam in de derde minuut aan de leiding door een treffer van Ilias Errachidi: 1-0. Op het kwartier kwamen de be-zoekers uit een counter op gelijke

hoogte. In dezelfde minuut maakte Thomas Derksen er echter 2-1 van. Vlak voor rust kwam Hercules voor de tweede keer langszij: 2-2.

Rollen omgekeerdIn de tweede helft waren de rollen om-gekeerd. De gasten namen nu de lei-ding, waarna Duminda Menting voor 3-3 zorgde. Nadat het 3-4 was gewor-den slaagde de thuisclub er niet meer in de balans te herstellen. Na een kwartier werd het 3-5, en het duurde te lang voordat De Reigers, via Menting, aansluiting kreeg: 4-5. In de laatste minuut bracht Hercules de eindstand op 4-6.

Tweede degradatie op rij voor De Reigers Na twee verliespartijen op rij

kon Servia tegen de nummer 11 op de ranglijst Bourgondië weer wat aan het zelfvertrouwen doen. Het krachtsver-schil tussen de twee ploegen bleek al snel overduidelijk, waardoor Servia een vrij eenvoudig middagje had en vijf punten pakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd mocht mini van de week Ellemijn Stevens een ‘eerste’ service verrichten en liet zij in de daaropvolgende rally haar talent zien door elke aanvalsbal van Bour-gondië netjes naar spelverdeler Mar-tin Zwaan te passen.Servia zette aan het begin van de eer-ste set direct druk op Bourgondië door diverse sterke servicereeksen. Bour-gondië had zichtbaar moeite met het

in stelling brengen van de aanvallers, waardoor Servia de boventoon voerde in de rally’s. Binnen korte tijd stond een ruime voorsprong van acht pun-ten op het scorebord en kon vrijuit ge-speeld worden. Servia pakte via onder andere passer-lopers Michiel de Haan en Bart de Groot veel punten en wint de eerste set met duidelijke cijfers, 25-17. Ook daarna kreeg Bourgondië de servicepass nauwelijks bij de spelver-deler, waardoor veel aanvallen door Servia waren te verdedigen. Aan Vi-aanse kant werd in het aanvalsspel veel gevarieerd, waardoor de blokke-ring van Bourgondië regelmatig te laat kwam. De concentratie was aan het begin van de derde set bij Servia ver-dwenen. Met name de servicepass kwam niet goed aan bij spelverdeler

Martin Zwaan. Bourgondië pakte een ruime voorsprong van vijf punten, waarna coach Max Smidt zijn Viaanse heren middels een time-out naar de kant haalde. De time-out leek te wer-ken, want Servia startte direct de in-haalrace en bij 17-16 is voor het eerst in de set sprake van een voorsprong. Servia speelde vervolgens geconcen-treerd de set uit en is zeker van de overwinning, 25-21 In de vierde set oogde Servia slordig en leek in eerste instantie geen aanspraak te willen ma-ken op de winst in deze set. Met name de vele servicefouten aan Viaanse kant zorgden ervoor dat Bourgondië lange tijd kon bijblijven. Pas halverwege de set zag Servia kans om aanvallend door te drukken en een voorsprong op te bouwen: 25-17.

Servia heeft geen kind aan Bourgondië

Het is de Vianense korfbal-lers van Viko niet gelukt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. In een beslissende wedstrijd won Nova verdiend met 13-11.

De beide ploegen speelden in de hal van OVVO in Maarssen. Viko en Nova hadden in de reguliere competitie net het kampioenschap gemist en moch-ten in een extra wedstrijd uitmaken welke ploeg er volgend seizoen in de 2e klasse zou mogen uitkomen.

Dramatisch Het begin van de wedstrijd was van de kant van Viko dramatisch. Misschien verlamd door de zenuwen werd er door de jonge Viko-ploeg heel slap en met weinig tempo gespeeld. Vrijwel elk duel werd verloren van de scherp spelende Bilthovense tegenstanders waardoor er een eenzijdig duel ont-stond waarin Viko onder grote druk werd gezet. Het enorme veldoverwicht werd door NOVA ook in de score tot uitdrukking gebracht: na 13 minuten spelen keek Viko tegen een 5-0 achter-stand aan. Uit de eerste redelijk aanval van Viko was het Vincent Boer die de eerste bal voor Viko door de korf gooide (5-1). Viko kreeg langzaam wat

meer grip op de wedstrijd en de scherpte leek een beetje uit het spel van NOVA te verdwijnen. Hierdoor lukte het Viko om de achterstand te-rug te brengen tot 5-4. Net voor de rust was het NOVA dat de ruststand op 6-4 bepaalde.

In de tweede helft zorgde een kort schot van Raymond Soerjo ervoor dat de spanning in de wedstrijd bleef (6-5). NOVA behield de rust en scoorde, via een aantal lange aanvallen, twee keer op rij. Na een afstandstreffer van Rules Buitelaar lukte het NOVA om de marge van drie opnieuw te herstellen. De overwinning voor NOVA kwam nooit echt in gevaar. De wedstrijd ein-digde in een verdiende 13-11 overwin-ning voor Nova.Hiermee is er een, voor VIKO, teleur-stellend einde gekomen aan een suc-cesvol zaalseizoen. Trainer/coach Dirk-Jan Drost werd dit seizoen ge-plaagd door zware blessures van An-nelies Visser en Zoe Vlaanderen, maar toch lukte het hem om Viko gevari-eerd en attractief korfbal te laten spe-len. De jonge Viko ploeg liet het dit seizoen op een aantal beslissende mo-menten waardoor het volgend seizoen opnieuw uitkomt in de 3e klasse.

Geen promotie voor Viko

Dinsdag 26 maart 2013

43sport

Zet je eigen nieuws opwww.hetkontakt.nl

Pen je rot

Page 44: 13 Editie Vianen 2013

Dinsdag 26 maart 2013 Vacatures 44

TE KOOPAANGEBODEN

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesVianen

Van Soest Belastingadviseurs b.v.Killesteijnstraat 3, Postbus 11,4128 CW Lexmond 4128 ZV Lexmond

Telefoon 0347 - 34 16 04 Fax 0347 - 34 18 54E-mailadres: [email protected]

Ambachtsweg 4, 4128 LC Lexmond

Pen je rotZet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

www.denbesten-woninginrichting

Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan 10/B

In verband met een zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een

verkoopstervoor onze woninginrichting, waar klantvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Wij vragen: goede communicatieve vaardigheden en klantvriendelijke houding zelfstandig kunnen werken affiniteit met woninginrichting is een pre

Wij bieden: een afwisselende functie van ongeveer 34 uur per week, met ruimte voor eigen ideeën prettige werksfeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Spreekt deze advertentie u aan? Richt dan uw sollicitatie, met cv, binnen twee weken aan:Den Besten Woninginrichting t.a.v. Martien den BestenBurg. Jonkheer Hoeufftlaan 10b 4132 EB Vianen UTTelefoon 0347-372391 [email protected]

Sterk Door Combinatie

Kom naar de talentenselectiedagen

van SteDoCo!Heb je voetbaltalent en zin om op een hoog niveau te voetballen? Kom dan naar de Talentendagen van SteDoCo!

De talentendagen voor de E, D en C leeftijd, zullen plaatsvinden op drie vrijdagen: 5,

12 en 19 april 2013. Elke leeftijdscategorie komt op alle drie de dagen naar SteDoCo,het zijn dus drie avonden totaal. De aanvang van de talentendagen is 18.30 uur en zijn

rond 20.00 uur afgelopen. De talentendagen worden georganiseerd met medewerking

van spelers van Heren 1. De deelname is gratis!De talentendagen zijn bedoeld voor spelers (en hun ouders) die zich aangetrokken

voelen tot de ambitie van SteDoCo om uiteindelijk met alle selectieteams op Hoofdklasse

niveau uit te komen. De selectieteams trainen drie keer per week onder deskundigebegeleiding van gediplomeerde trainers. Daarnaast organiseert SteDoCo goede

faciliteiten.

Aanmelden voor de talentendagen Je kunt je tot uiterlijk 26 maart a.s. aanmelden via [email protected] of via de SteDoCo website. www.stedoco.nl door de banner in de rechter bovenhoek aan te klikken. We hebben dan de volgende gegevens nodig: naam, adres, woonplaats,

telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, huidige vereniging en favoriete positie.

Daarnaast horen we graag of je links of rechtsbenig bent. Meer informatie ontvang je zodra je jezelf hebt opgegeven. Vragen kunnen gesteld worden via het bovenstaande

e-mailadres. SteDoCo heeft alle regio clubs geïnformeerd over deze talentendagen. We

vragen dan ook de spelers (en hun ouders) die zich opgeven voor de talentendagen dit tijdig bij hun huidige vereniging te melden. Voor meer informatie:Bestuurslid Voetbalzaken Jan den Hartog T 06-50414358

SteDoCo is op zoek naar gediplomeerde jeugdtrainersVoor de trainingen op de trainingsavonden en het coachen tijdens de wedstrijden van de selectieteams. Wil je meer weten over het niveau, werktijden en vergoedingen, of wil

je direct belangstelling tonen of solliciteren. Neem dan contact op met Jan den Hartog bestuurslid voetbalzaken [email protected] of bel met 0650414358

Voor inlichtingen en sollicitaties:Bestuurslid Voetbalzaken Jan den Hartog | T 06-50414358 | E [email protected]

Voor meer informatie: Opgeven:Bestuurslid Voetbalzaken Jan den Hartog T 06-50414358 [email protected]

Adres: Techniekweg 22, 4143 HV Leerdam, T: 0345 - 612 722, www.woonmallleerdam.nl

GEOPEND:Di. - Wo. - Do. 10.00 - 17.30 uurVrij. 10.00 - 18.00 uurZa. 10.00 - 17.00 uur

*Let op de stickers in de winkel

2e Paasdag OPEN van 10.00 TOT 17.00 uur!LEEGVERKOOP van 15.000 stuks

zitmeubelen tegen HALVE PRIJZEN

1 Meubelstuk 10%2e Meubelstuk 20%3e Meubelstuk 30%4e Meubelstuk 40%5e Meubelstuk 50%

STAPEL KORTINGEN

T.k. hrnfiets €25,-; msjsfiets6-8 jr €50,- 8-10 jr €25,- 10-12 jr €25,-. Tel. 06-37422959.

T.k. konijnenhok 120x50x65m. nachthok €30,-. Tel. 0418-518038.

T.k. 2-dlg trouwjurk, ivoorwit,lijfje bew. m. kraaltjes, m. klsleep + sluier mt 38 €150,-.Tel. 06-23780377.

T.k. 2 rieten kuipst + tafel€25,-; droogmolen €10,-; 2xfietsdakdragers z.g.a.n. €35,-; 700 getr. stenen €100,-; 4nwe opdekdeuren3x131,5x93, 1x 231.5x73€25,- p.s. Tel. 06-51839599noz

T.k. 2 wildebras looppoppeni. org. verpakking €100,- p.s.smn €150,-. Tel. 0183-401451.

T.k. ± 100 jr Royal typema-chine, €50,-; schoenenleest€25,-; schaatsen onderbin-ders €10,-. Tel. 06-23624901

T.k. 2 dmsfietsen GazelleSwing a.nw, 3 versn., naaf-dyn. €225,- p.s. Tel. 0162-402716.

T.k. jngnsfiets 20" i.g.s. €65,-. Tel. 06-51003833.

T.k. lrn paardrijlaarzenz.g.a.n. mt 42 €100,-; Todsdms schoenen mt 39,5 €99,-; boxberry trenchcoat XXL€150,-. Tel. 0183-630471.

T.k. Peugeot 107, 5-drs, air-co, radio, half jr oud. Tel. 06-83020502.

T.k. ingeb. de gouden wiekv.d. engelbewaarder 66 jrg 1okt. 1954 t/m juli 1955 €6,-.Tel. 0418-633660.

T.k. lange zw dmsjas m.bontkraag mt 42 i.z.g.s. €30,-; laptop tas zw €4,-; lrnhrnjas 3/4 br i.g.s. €75,-; hrncostuum mt 46 d.bl m str F.Molenaar €30,-. Tel. 0418-633660.

T.k. kunstst tuinbank wit 1,5B i.g.s. €35,-. Tel. 0345-651551.

T.k. 15 lantaarn pln 7 m L€25,- p.s.; vogelnet zw25x40 €150,-; bascule €25,-.Tel. 0418-661616.

T.k. hist. oorlogskaarten v.d.crossroute's v.d. den Biesch-bosch. Tel. 0416-692144.

T.k. oldtimer gerest. tractorfahr type d88e 140-pk 2 cil.bj. 1957, div. onderd. vern,gn hef, 2 nwe achterbndn€2250,-. Tel. 0184-417286.

T.k. Yamaha scooter neos40takt bj 1-2011, zwart 6200km z.g.a.n. + helm €1300,-.Tel. 0345-611447 na 18.00 u.

T.k. postoel €60,-; Batavusdmsfiets €100,-; rolstoel€200,-. Tel. 06-49220791.

Page 45: 13 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Vianen maakt einde aan negatieve reeks

Vorig jaar november won het libreteam van Vianen de uitwedstrijd tegen Padoc 4 met 2-4. Na een lange reeks van nederlagen bleef het Via-nense trio eindelijk weer aan de goede kant van de score, en opnieuw was Pa-doc 4 de tegenstander: 4-2. In een par-tij die ook korter had kunnen duren dan vijftien beurten maakte Cok Flo-rie zeven series tussen 10 en 31 ca-ramboles. Rob van den Broek (135) vervulde in het stuk niet meer dan een bijrol, en hij kreeg een royale neder-laag aan zijn broek (150-52): 2-0. Jhon Burggraaf wisselde zwakke momen-ten af met beurten van 31 en 33 ca-ramboles, en na elf beurten stond hij er goed voor: 93-45. Robert Maijen-burg werkte zijn achterstand echter weg en leidde na zeventien beurten met 109-121. Het eindschot van Burg-graaf, met series van 25, 13 en 15 ca-ramboles, was hem echter te machtig (168-139 in 22 beurten): 4-0.

Tot en met de zeventiende beurt hiel-den Joop Florie (86) en Gert Hensber-gen (86) elkaar in evenwicht: 59-61. De Woerdenaar scoorde vervolgens iets beter dan Florie, en harkte de partij in 31 beurten naar zich toe (75-86): 4-2.

Scherpte breekt Albatrosdames op

De waterpolodames van De Albatros verloren zaterdag in het ei-gen water van Helsdingen met 1-2 van Stichtse Vecht uit Breukelen. De be-zoekers kwamen al snel op 0 -1, maar gezien het spelbeeld hadden de Via-nense dames het gevoel dat het wel goed zou komen. De Albatrosdames kregen kansen, maar de keepster van Stichtse Vecht hield haar doel schoon.In de tweede periode werd er vreemd genoeg helemaal niet gescoord, en in de derde verdubbelden de gasten de voorsprong.Het vertrouwen van de thuisploeg bleef. In het laatste kwart scoorde En-nia Raatgever al snel de aansluitings-treffer. Vervolgens werden er vele kan-sen gecreëerd, waarbij de verdediging van de gasten werd fl ink onder druk gezet. Het houtwerk stond wederom enkele malen hinderlijk in de weg. Toch wer-den er ook tal van honderd procent kansen werden gemist. De Albatros had alle kans om de punten in eigen huis te houden, maar dat bleek uitein-delijk toch ijdele hoop.

Doelpunten ZV De Albatros: Ennia Raatgever - 1.

Handbaljeugd Omega pakt kampioenschapkansen, maar Omega kon toch de nul vasthouden. De spanning was tot op het laatst om te snijden. De spanning steeg nog meer, toen in de laatste se-conde de gelijkmaker viel. De opluch-ting was groot toen direct daarna het eindsignaal klonk.

DamesBij de dames C was de situatie iets an-ders. Het team stond gedeeld eerste met HVBS. Degene die de overwinning wist te pakken, zou zich kampioen mogen noemen. Beide teams begon-nen strijdlustig, maar ondanks de

vechtlust van Omega was HVBS in de eerste helft sterker. De Vianezen gigen de rust in met een voor hun redelijk veilige tussenstand van 2-6. In het eer-ste gedeelte van de tweede helft kwam Omega sterk terug tot een stand van 6-7 en met nog vier minuten te gaan was ook hier de spanning in het veld en langs de kant tot een hoogtepunt gestegen. HVBS zag het gevaar komen en sterkte zich in de laatste minuten om de titel veilig te stellen. Met een slotoffensief van nog vier doelpunten was de strijd gestreden en werd de eindstand bepaald op 6-11.

Ook het herenteam speelde zondag zijn laatste wedstrijd van het zaalsei-zoen. Er stond weinig meer op het spel. Omega kwam in de thuiswed-strijd tegen ASC op een 13-10 voor-sprong bij rust. In de tweede helft was de tegenstander heel wat trefzekerder. Bijna kwam het zelfs nog tot een ge-lijkmaker. Een scherpe Zahirovic on-derschepte de bal uit een aanval van Amersfoorters en scoorde met nog 20 seconden te gaan: 20-18.Scores: Zahirovic - 7, Van Vegchel - 6, Van Bekkum - 3, Michael van Zanten - 2, Marcel van Maanen - 1, Raymond Smits - 1.

Het D-jeugdteam van hand-balclub Omega is dit weekend kampi-oen geworden. De dames C-jeugd ver-loor de beslissingswedstrijd tegen HVBS en werd tweede.

De D-jeugd (het jongste team van Omega) voerde de ranglijst aan en moest het in de laatste wedstrijd op-nemen tegen Leidsche Rijn. Een ge-lijkspel was al voldoende. Het werd een bloedstollend spannende wed-strijd. Het eerste doelpunt viel pas aan het slot van de eerste helft (strafworp). Na rust waren er voor beide teams veel

Handbalvereniging Omega in Vianen won de thuiswedstrijd tegen ASC. Op de foto wordt het schot van René Ottevanger gekeerd door het houtwerk.

FOTO: PETER VERBEEK

Jorn Steehouder (jongens tot 18 jaar), Casper Manuputty (jongens tot 12 jaar) en Natalja Sluijs (meisjes tot 12 jaar) behaalden vrijdag de titel bij de jeugdkampioenschappen van Badmintonclub Vianen.

Bij de jongens tot 18 jaar stonden Nick

Rütze en Jorn Steehouder tegenover elkaar in de fi nale. Nick won eerder in de kruisfi nale van Terrence Tinggal en Jorn van Joram Pater. De fi nale tussen Nick en Jorn eindigde in een 15-9/16-14 overwinning voor Jorn. Bij de jon-gens tot 12 jaar won Tycho Sluijs in de kruisfi nale van Jelle Eikelenboom, en

Casper Manuputty in de andere kruis-fi nale van Ruben Dreischor. De fi nale tussen Casper en Tycho was erg span-nend, maar Casper wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken: 15-10/15-13. Bij de meisjes tot 12 jaar was er maar één poule. Daar ging de strijd tussen Niomi Grollée en Natalja Sluijs. Natalja werd eerste door Niomi te ver-slaan met 15-10/15-9.

Eerste teamHet eerste team van BCL versloeg za-terdag in Nieuwegein het team BC ’t Gein 1: 2-6. Laurens Harkema en Jai-mey de Roos bezorgden Vianen het eerste winstpunt door hun herendub-bel met 10-21/11-21 te winnen. Ook de singles van de heren werden door Via-nen gewonnen. Laurens versloeg zijn tegenstander gemakkelijk met 5-21/8-21. Jaimey zegevierde ook relatief makkelijk met 15-21/11-21. Liesbeth Harkema zorgde voor nog een winst-punt: 16-21/11-21. Ook in de mixpartij van Laurens en Liesbeth kwam ’t Gein er niet aan te pas: 4-21/10-21. Miranda Overbeek kampte met een opspelende scheenbeenblessure en verloor. De da-mesdubbel en de mix werden wel in het voordeel van BC Vianen beslist.

BC Vianen verdeelt jeugdtitels

FOTO: BCL

Vita verliest nipt van Uttc 7

Het is de tafeltennissers van Vita 1 niet gelukt om koploper Uttc 7 in eigen huis te verslaan. In een span-nende wedstrijd gaven de Vianezen een 4-1 voorsprong uit handen en ver-loren alsnog met 6-4 van de Utrech-ters. Rick Meijer won twee keer, Erik Bonthuis één keer. Invaller Hans Boekhout verloor alle drie zijn par-tijen. De dubbel was wel voor de Via-nense tafeltennisers. Voor de vol-gende wedstrijd moeten de tafeltenni-sers afreizen naar Woerden.

Vijf turnsters door naar NK

Vijf turnsters van gym-nastiekvereniging DOS Vianen heb-ben zich in Nederweert gekwalifi-ceerd voor het NK (derde divisie). Bij de pupillen 2, niveau 7 wisten Chloé Gielen en Ivy van Bruggen met een respectievelijk 4e en 8e notering een finaleplaats te bemachtigen. Isis Velt-man wist bij de pupillen 1, niveau 8 de goede prestaties van haar teamge-nootjes te evenaren. Door vrij stabiel te turnen werd zij achtste in het deel-nemersveld en daarmee de laatst aangewezen finalist in haar categorie. Bij de jeugd, niveau 6 had de Viaanse turnvereniging met Margot de Boer en Myrha Mook nog eens twee troe-ven in handen. De start van De Boer was niet optimaal maar dat maakte ze goed op de toestellen balk en vloer. Haar vierde plaats met 44,934 punten bracht ook haar naar de fi-nale. Voor Myrha Mook viel het doek.

Ook werd nog een zilveren medaille in de wacht gesleept door Linsey Godschalk bij de senioren, niveau 4.

Medailleoogst voor Sport & Bewegen

Sport & Bewegen nam zon-dag in Odijk met 24 judoka’s deel aan een groot toernooi voor judoka’s on-der de 18 jaar. Liam Gomez, Mats Lui-ten, Romée den Hartog en Tijs van den Dool wisten al hun partijen te winnen en mochten het goud mee naar huis nemen.Een tweede plaats was er voor Sam Florie, Welsey Kwint, Jeffrey Haversen Sten Luiten.Nikki Los, Melle Florie, Quido Smits en Pa-trick van der Sluiszen mochten een verdiende derde prijs ophalen.

Dinsdag 26 maart 2013

45sport

Page 46: 13 Editie Vianen 2013

Dinsdag 26 maart 2013 auto`s 46

TE KOOPAANGEBODEN

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl

Tel. 0347-341201info@autobedrijfwolterman.nlwww.autobedrijfwolterman.nl

WOLTERMAN

A U T O V E R H U U R

Auto huren, onderhouden, repareren of kopen?Autobedrijf Wolterman Lexmond B.V.

Vrijdag29 maart

9.00 - 18.00 uur

Zaterdag30 maart

9.00 - 17.00 uur

Paasmaandag1 april

10.00 - 17.00 uur

75 speciaal geselecteerde Volvo’s tijdens onze PAASSHOW met

kortingen tot wel € 2.500,-

HENK SCHOLTEN VOLVO CULEMBORGPLANTIJNWEG 31CULEMBORG TELEFOON 0345 -516 613WWW.HENKSCHOLTEN.NL

Informatie/online solliciteren: www.werkenbijrivas.nl

Dagelijks kiezen duizenden cliënten voor Rivas Zorggroep. Meer dan 6.000 gemotiveerde professionals en vrijwilligers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor hen klaar. Samen verbeteren we de zorg en helpen we mensen om gezond te blijven; vernieuwend, professioneel en dichtbij. Of het nu gaat om thuiszorg, zorg in het Beatrixziekenhuis of in een van onze woonvormen. Zo bouwt Rivas ook in de gemeenten Giessenlanden, Vianen en Zederik aan zorg. Dat doen we onder andere met thuiszorg en verpleeghuis Laakse Hof. Samen zorgen we voor een aange- naam en veilig thuis: bij de cliënt of op onze woonlocatie. Voel jij je thuis bij zorg waarbij de cliënt centraal staat? Dan vind je bij Rivas mooi werk als:

Verpleegkundige/Verzorgende IG in de functie van Zorgverlener plus Zederik - thuiszorg - vacaturenummer 13.075 - op oproepbasis (0-uren)

Verzorgende IG in de functie van Zorgverlener op oproepbasis (0-uren)

op oproepbasis (0-uren) 12 uur per week of op oproepbasis (0-uren) op oproepbasis (0-uren)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Mooi werk bij Rivas

Meer informatie?Neem contact op met Louwerenske Klop of

Bea Bikker. Bel 0345 - 61 42 41.

Interesse?Solliciteer vóór 15 april. Esther Bavelaar: Eiland 1,

4143 EN Leerdam of [email protected]

Voor de maanden juli, augustus en september 2013 zoeken wij:

Vakantiewerkers (m/v)OmschrijvingHuishoudelijke zorg leveren bij onze cliënten thuis,

in de regio’s Leerdam, Zaltbommel, Buren, Vianen.

Ben jij... › 18 jaar of ouder en in het bezit van een rijbewijs

(bij voorkeur de beschikking over een auto).

› Herintreders kunnen ook reageren.

Vakantiewerkers zorg (m/v)Je volgt een opleiding › Verzorgende niveau 3 of verpleegkunde

niveau 4 of 5. Je hebt minimaal het onderdeel

‘medicatie delen’ afgerond.

Ook gediplomeerd helpenden, verzorgenden

AG/IG en verpleegkundigen kunnen reageren

op deze vacature.

MEER VACATURES?WWW.HUISTERLEEDE.NL

T.k. Bomann elek. grill opstand. 2000w a.nw €20,-;Fabro dakdragers univ. incl.set fietsendr. i.pr.s. €27,50.Tel. 0183-401748.

T.k. 9 watervalschalen. Tel.0416-661627.

T.k. 6 bloempotten m.d.hand gem. 2x 32, 23, 17 H,zandkl. gem.; 120 bierglazenverschillend. Tel. 06-12203806.

T.k. elek. scooter Owic emo-to 87, beige, z.g.a.n. 80km v.11-2009 €850,-. Tel. 0653-432632 na 16.30 u.

T.k. 3 camping stoelen,kunstst. hoge rug, 3 standeni.z.g.s. €15,-. Tel. 06-53231312.

T.k. afzuigkap Pelgrim 4 jroud €15,-; gashaard i.g.s. 4jr, wheel Tel. 06-18465568.

T.k. zw stereo cass.deck jvctd-x502 €50,-; dig. cameracanon powershot 185 €50,-.Tel. 0345-614865.

T.k. 30 Arendsoog bkn €30,-.Tel. 06-10403417.

T.k. grasmaaier Honda €75,-; waterpomp 220v nw €75,-;aanhanger 150x100cm €75,-; Black en decker hakselaar35mw €40,-; Union hrnfiets€40,-; rugspuit 16l nw €25,-.Tel. 06-20997135.

T.k. doorloopmelkwgn 2x3verh. + weidetank + vacu-ump. aftakas aangedr. Tel.06-52126115.

T.k. ant. borduurlap in lijst uit1898 m. bijbelse voorstellingm. initialen. Tel. 0183-352258.

Page 47: 13 Editie Vianen 2013

Eendrachtsweg 6 | 0347 - 344400

PAASSHOW

Voor al uw binnen- en buitenzonwering

ZONWERINGPLAZA VIANEN

2e PaasdagOpen van 10:00 - 16:00

VRIJDAG, ZATERDAG& 2e PAASDAG

tot wel

35% KORTING

Page 48: 13 Editie Vianen 2013

Modetrends

‘Schoenen mogen opvallen deze zomer’VIANEN – Wat zijn de komende zomer dé trends op schoenengebied? Rutger Leeuwis, eigenaar van Panterhuis in Vianen, Driebergen en Leusden kan het weten. Hij is on-der andere bij de beurzen in Milaan en Parijs geweest en heeft daar de nieuwste schoenentrends gespot. Wat vooral opvalt het komende seizoen: heel veel kleur.

Dat springt meteen in het oog bij binnenkomst in Panterhuis. Het blok voorin de winkel aan de Voorstraat staat vol met gympen in alle soorten en maten, en vooral: kleuren. Bij-voorbeeld felgroene Allstars of roze Vans met een panter-printje. “Schoenen mogen opvallen deze zomer”, vindt Rut-ger. “Vooral linnen zie je veel, met een kleurtje, print of lin-nen dat verwassen is. Zo hebben we bijvoorbeeld half hoge Vans, dat is een heel nieuwe lijn.” Neonkleuren zoals felroze en felgeel komen niet alleen terug in de gympen, maar ook de pumps van het Panterhuis. “Het is misschien wat gedurfd, maar in de zomer met een zonnetje kunnen die kleuren heel goed.”

Voor sportieve types heeft het Panterhuis dit seizoen voor het eerst running Shoes van New Balance. Rutger: “Het heet running, maar is gewoon bedoeld als ‘normale’ schoen. Heel modieus en het loopt als een running schoen.”

StudsNiet alleen kleur valt op in de winkel aan de Voorstraat, ook heel veel diversiteit. Voor dames zijn er behalve de sneakers ook halfhoge laarsjes in vooral aardetinten te koop, of bij-voorbeeld pumps met versieringen en studs erop, en slee-hakken van Hilfiger of Esprit. Maar ook een uitgebreide col-lecties van Gabor en Rieker zijn te koop.

Voor de kinderschoenen achterin de winkel zijn dezelfde trends te ontdekken: heel veel kleurtjes. “We hebben weer de bekende merken, zoals Vans, Niks, Allstars en Giga. In veel gympen zit een handige rits. Ook de sandaaltjes en van Crocs en Teva zijn nog steeds verkrijgbaar. Daarmee kunnen kinde-ren gewoon in het water spelen, heel handig.”

Blauw is deze zomer de modekleur voor herenschoenen. En dan in allerlei soorten: licht, donker en kobaltblauw. Alle ekende merken zijn vertegenwoordigd: New Balance, Hub en Blackstone. Bij de schoenen van Rehab en Floris van Bommel zijn zefls bijpassende riemen verkrijgbaar.

SjaaltjesDe accessoires van het Panterhuis maken het plaatje com-pleet. Sjaals van het merk POM of tassen zijn al te krijgen vanaf 29,95 euro. Rutger: “Nieuw dit jaar zijn de sjaaltjes, die aan de tassen vastzitten.”

In combinatie met alles op het gebied van onderhoud, dat ook bij het Panterhuis te krijgen is, kan iedereen in de winkel terecht om hip de zomer in te gaan.

TI SENTOMILANO

SILVER JEWELLERY

PORTOFINOTHE 10 YEAR ANNIVERSARY COLLECTION

www.juwelierrvb.nl

maandag gesloten, vrijdagavond koopavondRON BLOKS MODE

| VOORSTRAAT 59 | 4132 AN VIANEN | TEL 0347 371223 |

SPECIALE AANBIEDINGUMANO | Pullover + Shirt

Van € 149,95Nu

€ 119,95

www.panterhuis.nlfacebook.com/panterhuis

MAAK JE MOVE!CHECK ONZE NIEUWE ZOMERCOLLECTIE

Info

rmee

rt u

bij o

ns n

aar d

e vo

orw

aard

en

Gediplomeerd opticiens, optometristen, contactlensspecialisten Varkensmarkt 15 4101CK Culemborg tel.: 0345-520000 Prijssestraat 1 4101CM Culemborg tel.: 0345-517378 Voorstraat 98 4132 AT Vianen tel.: 0347-373500