Top Banner
“Mislite svojom glavom i nemojte iåi veå utabanim stazama.” Soiåiro Honda Va[ ovla[åeni diler Proizvo]a; zadržava pravo promene podataka uklju;ujuåi i promenu boja, sa ili bez obaveštenja, i u vremenu i obliku u kom odgovara proizvo]a;u. Izvršene promene mogu biti manje ili veåe. Svaka promena je napravljena da bi se osigurala ta;nost podataka u ovoj brošuri. Savetujemo klijentima da uvek provere detalje specifikacija sa dilerom. Omladinskih brigada 33a, 11070 Novi Beograd tel> 011 20 10 915, 20 10 900, 30 10 603 fax> 011 2178 036 www.deltaauto.co.yu delta.auto¤deltayu.com
52

11626 Accord Sedan Brochure 08 · performanse. Poveåanje dijametra usisnih ventila i optimizacija bregaste osovine i zazora ventila, uti;u na poboljšanu zapreminu pri usisu i izduvu.

Oct 21, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • “Mislite svojom glavom i nemojte iåiveå utabanim stazama.”Soiåiro Honda

    Va[ ovla[åeni diler

    Proizvo]a; zadržava pravo promene podataka uklju;ujuåi i promenu boja, sa ilibez obaveštenja, i u vremenu i obliku u kom odgovara proizvo]a;u.

    Izvršene promene mogu biti manje ili veåe.Svaka promena je napravljena da bi se osigurala ta;nost podataka u ovoj

    brošuri. Savetujemo klijentima da uvek provere detalje specifikacija sa dilerom.

    Omladinskih brigada 33a, 11070 Novi Beogradtel> 011 20 10 915, 20 10 900, 30 10 603

    fax> 011 2178 036www.deltaauto.co.yu

    delta.auto¤deltayu.com

  • Novi Accord

  • 0102 SADRŽAJ

    Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • SADRŽAJ03 DIZAJN EKSTERIJERA

    07 NAPREDNATEHNOLOGIJA

    09 PERFORMANSE

    09> > šasija i sistem vešanja

    11> > i-VTEC motor

    13> > i-DTEC motor

    15 DIZAJN ENTERIJERA

    15> > enterijer, voza;evo okruženje

    17> > enterijer, oprema

    19> > enterijer, komfor

    21 NAPREDNIBEZBEDNOSNI SISTEMI

    25 PREGLED MODELA

    31 EKSTERIJER, DETALJI

    33 ENTERIJER, DETALJI

    39 DODATNA OPREMA

    43 SPECIFIKACIJE

    47 PONUDA BOJA

    49 STRU:NI TERMINI

    51 SNAGA SNOVA

  • NNAAPPRREEDDAANN UU SSVVAAKKOOMMPPOOGGLLEEDDUU

    Da li je nešto napredno ili samotako izgleda, zavisi od ugla izkoga gledate. Upravo je to glavniprincip kojim su se inženjeriHonde rukovodili tokom procesadizajniranja novog Akorda. Tamogde mnogi vide širi, spuštenijiautomobil, naši inženjeri videpoboljšanu aerodinami;nost istabilnost. U svakoj prednostikoju donosi estetika ostvaruje sei bitan inženjerski cilj. Uzmimosamo skladne linije koje kreåuod prednjih svetala preko lukovaiznad to;kova, to jeaerodinami;na celina kojasmanjuje podizanje prednjegkraja Akorda što dalje doprinosipoboljšanju ravnoteže vozila. Inismo se zaustavili kodeksterijera. :im se na]ete zaupravlja;em, primetiåete kako jetiho u kabini, zahvaljujuåikombinaciji aerodinami;nihpoboljšanja i visoko kvalitetnihizolacionih materijala kojima jeobložena celokupna strukturavozila. I ta;no ta ravnoteža,ostvarena izme]u izgleda,performansi, tehnologije ibezbednosti, istinski omoguåavada u novom Akordu doživitenapredno iskustvo u vožnji.

    0304 DIZAJN EKSTERIJERA

  • Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • 0506 DIZAJN EKSTERIJERA

    Model prikazan na slici je 2.4 i-DTEC Executive

  • PPRRAAVVAA VVRREEDDNNOOSSTT IISSKKUUSSTTVVAA

    Iskustvo je kvalitet koji inženjeri idizajneri Honde utiskuju u svakiprojekat. Verujemo da znanje

    donosi iskustvo i više ga cenimood trenutne želje. Ova vrstavizije živi u filozofiji Honde i

    ogleda se u proizvodnjiautomobila koji predstavljaju

    daleko više od skupapojedina;no uklopljenih delova.

    Akord u sebi sadrži neke odnaših najnaprednijih

    automobilskih tehnologija, po;evod poboljšane šasije pa sve do

    snažnih novih motora,automatizovanih bezbednosnihsistema i rafiniranog sistema

    vešanja.

    Ipak, mi u Hondi verujemo dastvari najbolje funkcionišu tekkada su uklopljene i uskla]enezajedno. Pojedina;no, sve ove

    tehnologije su prava remek dela,ali samo kada su uskla]ene

    � ;ine da iskusite istinski oseåajnapredne vožnje.

  • 0708 NAPREDNA TEHNOLOGIJA

    Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • CCMMBBSS ((CCoolllliissiioonn MMiittiiggaattiioonn BBrraakkiinngg SSyysstteemm))

    Radi u tri faze>1. Upozorenje> Biper se oglašava a re; „BRAKE“(ko;enje) se pojavljuje na multiinformacionomdispleju i to u slu;aju da se razdaljina izme]u vašegi sledeåeg vozila smanji ispod prethodno podešenogminimalnog nivoa.

    2. Predostrožnost> U situaciji kada se razdaljinaizme]u vozila smanjuje, CMBS blago ko;i, dok sepojasevi za vezivanje lagano zatežu. Upozorenja ibiperi su i dalje aktivni.

    3. Akcija> Ukoliko je sudar neizbežan, zateza;ipojaseva za vezivanje åe biti aktivirani domaksimuma, ;ime åe voza;u i suvoza;u bitiobezbe]ena maksimalna zaštita, dok seistovremeno aktiviraju ko;nice, ;ime se smanjujebrzina u trenutku udara.

    VVII{{EE OO::IIJJUU BBOOLLJJEE VVIIDDII

    Novi Akord ima mnogo novih tehnologija koje služe da umanjezamor voza;a na dugim putovanjima. Sistem LKAS (LaneKeeping Assist System) je jedinstvena inovacija koja pomoåukamere postavljene u retrovizoru, prati horizontalne putneoznake. LKAS zatim prora;unava moment upravljanja koji åeosigurati stabilnost vozila na drumu, a u slu;aju moguånostieventualnog proklizavanja, zvu;ni signal åe vas upozoriti prenego što odlutate sa kursa.

    Sledeåa mera, koja za cilj ima da vaše iskustvo u vožnji budebezbedno i ugodno, je ACC sistem (Adaptive Cruise Control).Kompaktni radar, smešten u delu prednje maske, automatski åeusporiti ili zako;iti vašu Hondu kada vozilo ispred vas usporava.

    S druge strane, sistem åe ubrzati vozilo do prethodno podešenebrzine kretanja, ;im se za to stvore svi uslovi. Vama tako]eostaje moguånost da manuelno, preko komandi postavljenih naupravlja;u, podesite kolika sigurna razdaljina treba da bude.

    Vodiåemo ra;una o vama ;ak i ako posumnjamo da voza;ispred vas predstavlja potencijalnu opasnost. U tu svrhu stvorenje sistem CMBS (Collision Mitigation Braking System) koji åeodmah reagovati. Audio signali i vizuelne poruke sa instrumenttable upozoriåe vas na potencijalnu opasnost, dok åe brzinavozila biti smanjena kako bi eventualni udar bio izbegnut. Kao isve ostale Hondine inovacije, i ova funckioniše u interakciji savama. Postavili smo što više o;iju koje åe pratiti šta se svedešava na putu, a sve to da bi vaše putovanje bilo štobezbednije i ugodnije.

    LLKKAASS ssiisstteemm ((LLaannee KKeeeeppiinngg AAssssiisstt SSyysstteemm))

    Male kamere prate linije na putu i preko releja vršefina podešavanja elektro servo upravlja;a. Na tajna;in ostajete bezbedni unutar saobraåajne trake.

  • 09 10 PERFORMANSE

    ZZAAŠŠTTOO DDAA VVOOZZIITTEE KKAADD MMOOŽŽEETTEEDDAA KKLLIIZZIITTEE||

    Da bi ste stvorili jedinstvenoglatku vožnju, potrebno je dostarazmišljanja. Primicanjemrezervoara za gorivo i motoratežištu vozila smanjeno je bo;nozanošenje vozila prilikomskretanja i u krivini. Potpuno novaprednja viljuška, multilink vešanjei veåa rigidnost karoserije u zbirudaju veåu spremnost vozila daodgovori na voza;eve zahteve.Novi sistem prigušnika, pomažeregulaciju performansi koje seisporu;uju, a koje mogu da sekreåu od sportskih i dinami;nihdo luksuznih i blagih. VSA sistem(Vehicle Stability Control)prora;unava ta;nu koli;inusnage, ko;ione sile i prianjanjagume tako da se proklizavanjespre;i, a vama obezbedimaksimalna kontrola u svakomtrenutku.

    Sistemi TCS (Traction ControlSystem) i EBD (Electronic Brake-force Distribution) zajedno radesve što je potrebno da vašautomobil uvek ostane tamo gdetreba. Prema tome, bez obzira narazlike u kvalitetu podloge iliko;enja, kompenozovanje težinevozila prebacivanjem težišta naželjenu poziciju se vrši tako lakoda nije potrebno da u;inite ninajmanji napor. ;ak i ako vu;eteprikolicu ili šlepate drugo vozilo,možete se osloniti na TSA sistem(Trailer Stability Assist) koji služiza smanjenje nestabilnosti.

    Kona;no, sve ove sisteme zapoboljšanje performansikontrolišete vi i to preko“besprekornog“ elektro servoupravlja;a (EPS – Electric PowerSteering). Sve u svemu, Akordobezbe]uje iskustvo stabilne iprecizne vožnje koja li;i najedrenje po drumovima.

  • Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • 1112 PERFORMANSE

    Max Snaga>156PS\6,300rpm

    Max Momenat>192Nm\4,100rpm

    1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000

    180

    160

    140

    120

    100

    80

    60

    40

    20 120

    140

    160

    180

    200

    220

    240

    260

    2802.0 i-VTEC performanse i obrtni moment

    Mom

    ent (N

    m)

    Snag

    a (P

    S)

    NE(rpm)

    NE(rpm)

    Max Snaga:201PS/7,000rpm

    Max Momenat:234Nm/4,500rpm

    1000 3000 5000 7000

    220

    200

    180

    160

    140

    120

    100

    80

    60

    40

    140

    160

    180

    200

    220

    240

    260

    280

    300

    320

    340

    Snag

    a (P

    S)

    2.4 i-VTEC performanse i obrtni moment

    Mom

    ent (N

    m)

    i--VVTTEECC MMOOTTOORR.. MMOOTTOORR IILLII TTEEHHNNOOLLOOŠŠKKOO::UUDDOO||

    Godine posveåene razvoju i testiranju,kulminiraju najvonijom generacijom i-VTECmotora. Honda ne gleda na motore kao naiskljuçive pogonske agregate. Naši motoripredstavljaju primerke rafiniranih tehnologija idizajnirani su da isporu;e sve što je vamapotrebno za maksimalan užitak u vožnji – odpotpunog ubrzanja i savršenih performansi doniske emisije štetnih gasova.

    Možete praviti izbor izme]u dva benzinska i-VTEC agregata. Za vrhunski užitak i iskustvo uvožnji koje prate snaga i ekonomi;nost upotrošnji goriva, zaslužan je najnoviji i-VTECagregat od 2.4 litra zapremine. Motormaksimalne snage 200 KS, uz prose;nupotrošnju od 9,3 litra na 100 kilometara, odlikujufleksibilnost i uravnoteženost u potrošnji goriva ismanjena emisija štetnih gasova, ali i zavidneperformanse. Poveåanje dijametra usisnih ventilai optimizacija bregaste osovine i zazora ventila,uti;u na poboljšanu zapreminu pri usisu i izduvu.

    Na raspolaganju vam stoji i motor zapremine 2.0litra koji predstavlja najbolju ravnotežu snage iekonomi;nosti potrošnje goriva koja iznosi samo7,4 litra na 100 kilometara.

    Oba agregata su opremljena 6-stepenimmanuelnim prenosnim sistemom, redizajniranimtako da sadrži i indikator stepena prenosa koji åevas obavestiti o najpovoljnijem trenutku zapromenu brzine ;ime se dodatno uti;e nasmanjenje potrošnje goriva.

    Automatski 5-stepeni menja; služi da obezbedivožnju bez imalo stresa a sadrži i funkcijuopcionih polugica za menjanje stepena prenosa.Izaberite režim „S“ i dobiåete sportsku vožnju ukojoj poluge na upravlja;u u potpunostizamenjuju automatski menja;.

    Uvo]enjem novog „kick-down“ sistema kod 5-stepenog automatika, voza;u je obezbe]enododatno ubrzanje, samo ako to zaželi. Sva tasnaga dostupna je preko skladno postavljlenihkomandi koje se nalaze na upravlja;u ;ime sedodatno obezbe]uje optimalni balans ukombinaciji efikasnosti potrošnje goriva iperformansi.

  • Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • 1314 PERFORMANSE

    Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • EEKKOONNOOMMII::NNOOSSTT NNEE MMOORRAA DDAAZZNNAA::II KKOOMMPPRROOMMIISS

    Najnoviji proizvod našenapredne dizel tehnologije jei-DTEC motor. Ova verzijaagregata je jedna od prvih kojaåe ispuniti Euro 5 normeemisionih standarda. Svojimdizajnom on oslikava našuposveåenost traganju za ;istijimi naprednijim na;inima zapokretanje automobila.Aluminijumski motor zapremine2.2 litra je ;istiji, rafiniraniji i tiši usvom radu nego ikada pre. Ipak,on isporu;uje sjajnih 150 KS uzpoboljšani obrtni moment od350 Nm koji obezbe]uje pravosportsko iskustvo u vožnji.Potpuno novi višestepeni sistemubrizgavanja goriva omoguåavamotoru da se u potpunostiprilagodi svim novim zahtevimau vožnji tako što osloba]amanje koli;ine goriva uintervalima koji slede nakonglavnog poveåanja pritiska. Ovadodatna ubrizgavanja ;ine i-DTEC motor ravnomernijim itišim u pore]enju satradicionalnim dizelašima iobezbe]uju istinski užitak iiskustvo u vožnji.To je još jedan primer Hondineposveåenosti razvoju modernih iprakti;nih tehnologija kojima sepostiže znatno smanjenje nivoaemisije štetnih gasova.

    Mo

    men

    t (N

    m)

    Sna

    ga

    (PS

    )NE(rpm)

    2.2 i-DTEC performanse i obrtni moment

    Max Snaga>150PS\4,000rpm

    Max Momenat>350Nm\2,000rpm

    1000 2000 3000 4000 5000

    175

    150

    125

    100

    75

    50

    20 100

    200

    300

    400

    500

    600

    700

  • 1516 DIZAJN ENTERIJERA

    Enterijer prikazan na slici je za model 2.2 i-DTEC Executive

  • Još od vremena kada smonapravili naš prvi trka;kiautomobil, dizajn kokpita je biovo]en jednostavnim principom –poja;ati iskustvo u vožnji.Kožom obloženi upravlja; možese podesiti na više na;ina asadrži sve komande koje suvam potrebne – audio komande,tempomat, „bluetooth“ kao inapredni sistem zaprepoznavanje glasa koji možesjajno da funkcioniše ;ak i uzbuku u pozadini. „Bose“ audiosistem sadrži 10 zvu;nika išaržer za šest CD\DVD i

    predivno je uklopljen uatmosferu koja vlada u kabini.Što se ti;e komfora, stilskioblikovana sedišta presvu;enakožom ne samo da izgledajuprelepo, veå doprinose sjajnomoseåaju. Opustite se u sedištimakoja åe se prilagoditi vašem telui koja åe obezbediti maksimalnupodršku i komfor. Ovakombinacija potpunog komfora iergonomskog dizajnaomoguåava vam da se posvetitenajvažnijoj stvari – putovanju.

    KKAAKKOO KKOOMMPPLLEEKKSSNNOORRAAZZMMIIŠŠLLJJAANNJJEEPPOOJJEEDDNNOOSSTTAAVVLLJJUUJJEE VVOOŽŽNNJJUU||

  • 1718 DIZAJN ENTERIJERA

    Enterijer prikazan na slici je za model 2.2 i-DTEC Executive

  • PPRROONNAA}}II,, VVIIDDII,, KKOOMMUUNNIICCIIRRAAJJ

    Ugradnjom naprednog DVDSatelitskog Navigacionog ure]aja,obezbediåete sebi uvek najaktuelnijesaobraåajne informacije. Inovativnaglasovna komanda vam omoguåavada verbalizujete direkcione pravce ;aki uz buku u pozadini. Ova sposobnostprepoznavanja specifi;nih glasovnihšema omoguåava da vaš glas uvekbude prepoznat. Opcija „talkback“ åeomoguåiti da probna]ete pravu rutubez obzira gde se nalazili i bez obziragde želite da stignete. Dovoljan jepogled na multiinformacioni LCDekran, koji se nalazi ispod brzinomera,da bi ste bili informisani o svemu štose dešava u automobilu i van njega.

    Komande, veoma jednostavne zaupotrebu i postavljene na upravlja;u,omoguåavaju pregled informacijavezanih za pre]enu kilometražu,spoljnu temperaturu, ostatak puta doodredišta ;ak i podsetnik na terminsledeåeg servisnog intervala.

    „Bluetooth“ priprema za beži;netelefone omoguåava da bez podizanjaruku sa upravlja;a i uz pomoåmikrofona i nekoliko zvu;nikakomunicirate kad god to poželite. Da bipregled prilikom vožnje unazad iliparkiranja bio olakšan, postavili smomini kameru. Ukratko, ovo je samonekoliko karakteristika koje smodizajnirali da bi ste vi uvek imalipotpunu kontrolu.

  • 1920 DIZAJN ENTERIJERA

  • Zamislite sedište koje vasprepoznaje i koje vas se seåa.

    Koje pamti vašu omiljenupoziciju za sedenje. Na dodir

    dugmeta se postavlja u savršenpoložaj za po;etak putovanja.Okrenite se nazad i ugledaåete

    deljiva zadnja sedišta kojaomoguåavaju sjajnu fleksibilnostu stvaranju korisnog prostora.

    Buka u kabini je znatnosmanjena zahvaljujuåi„plutajuåoj“ strukturi ,

    izolacionim materijalima ioblogama, ;ime je vožnja tiša i

    udobnija. Za sve to vremenapredni dvozonski automatski

    klima ure]aj, u saradnji savašim sistemom Satelitske

    navigacije, uskla]ujetemperaturu u unutrašnjostiprema poziciji sunca – sve tosamo zbog vašeg komfora.

    IINNTTEELLIIGGEENNTTNNIIMM PPOOSSTTUUPPCCIIMMAADDOO SSAAVVRRŠŠEENNOOGG KKOOMMFFOORRAA

  • 2122 NAPREDNI BEZBEDNOSNI SISTEMI

    Model prikazan na slici je 2.2 i-DTEC Executive

  • KKAAKKOO SSMMOO DDOOŠŠLLII DDOO,,,,::VVRRSSTTIIHH““ RREEŠŠEENNJJAA||

    Da bi obezbedili vodeåu pozicijukada se radi o bezbednosnimtehnologijama, napravili smoprvo postrojenje za proverusistema zaštite od udara iz višepravaca. Rezultati rigoroznihtestiranja i analiza primenjeni suna novom Akordu. 42%celokupne strukture automobilasada je napravljeno po ACE(Advanced CompatibilityEngineering) sistemu primenevisoko otpornog ;elika koji možeda disperzuje velike koli;ineenergije i tako zaštitiunutrašnjost. Ova forma izrazitekrutosti stvara izuzetno jakuzonu zaštite prilikom sudara,štiteåi vas od sila koje tadanastaju.

  • 2324 NAPREDNI BEZBEDNOSNI SISTEMI

  • BBEEZZBBEEDDNNOOSSTT PPOODDKKOONNTTRROOLLOOMM

    Automobil sa tako impresivnimperformansama i takoupe;atljivog izgleda ima ijednako impresivnebezbednosne karakteristike.Prilikom neizbežnog udara,;itava serija bezbednosnihkarakteristika stupa na scenu dabi ste vi ostali zaštiåeni. Prednjei bo;ne vazdušne jastukekontroliše inteligentni SRSsistem (Suplemental RestraintSystem) koji prepoznaje kadatreba aktivirati koji jastuk.Zateza; pojaseva u tri ta;ke,ELR, pri;vršåuje telo za sedište itako smanjuje pomeranje. Uslu;aju udara od pozadi, tu su iaktivni nasloni za glavu koji se uodgovarajuåem trenutkupribližavaju glavi štiteåi je odposledica udara. Mislili smo i oputnicima na zadnjim sedištima.Aktivacija jastuka je prilago]enauzrastu dece koja sede nazadnjem sedištu, što dodatnoumiruje odrasle. Uz sve to,bezbedno sakrivena od dece,smeštena je brava koja, uslu;aju nužde, omoguåavapristup prtljažniku. Jednostavnoumetnite klju; i okrenite,prtljažnik åe se otvoriti.

  • Prikaz unutrašnjosti sa „Black Primio“ presvlakama i šestostepenim manuelnim menja;em(dostupan i kao petostepeni automatski menja; sa sekvencijalnom opcijom)

    Presvlake – Black Primio

    Boja prikazanog modela je Cobalt Blue PerlObratite se lokalnom prodavcu za sve dodatne informacije

    2.0 i-VTEC ComfortDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistem Prednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedište„Primio“ presvlake;eli;ni to;kovi od 16 in;a sapoklopcimaCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nim

    pokaziva;ima pravcaElektro podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanjePokaziva;i pravcaIndikator stepena prenosa (zamanuelne menja;e)AUX uti;nicaTSA sistemNaslon za rukeAudio komande na volanuNasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadiPrednja halogena svetla samoguånošåu elektri;nog podešavanjasnopa

    25 26 PREGLEDMODELA

  • Prikaz unutrašnjosti sa „Black Primio“ presvlakama i šestostepenim manuelnimmenja;em uz opcioni Satelitski Navigacioni sistem i šaržer za šest CD-a (dostupan ikao petostepeni automatski menja; sa sekvencijalnom opcijom).

    Presvlake – Black Primio

    2.0 i-VTEC EleganceDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistemPrednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedište„Primio“ presvlakeCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nimpokaziva;ima pravcaElektri;ni podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanje

    AUX uti;nicaTSA sistemNaslon za rukeAudio komande na volanuNasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadiPrednja halogena svetla samoguånošåu elektri;nog podešavanjasnopa

    Dodatna opremaAluminijumski „V-spoke“ to;kovi od 16in;a„Cruise“ kontrola (tempomat)Paket unutrašnjih\ambijent svetalaTrokraki kožni upravlja; i kožomobložena kugla menja;a

    Metalik obloga instrument table iPod adapterUSBPrednja svetla za magluSenzor za kišuAutomatska svetlaAutomatsko zatamnjivanje retrovizoraAutomatsko zatvaranje prozora

    Boja prikazanog modela je Polished Metal MetallicObratite se lokalnom prodavcu za sve dodatne informacije

  • Grey Emire leather

    Prikaz unutrašnjosti sa kožnim „Black Emire“ presvlakama i šestostepenimmanuelnim menja;em uz opcioni sistem za Satelitsku Navigaciju (dostupan i kaopetostepeni automatski menja; sa sekvencijalnom opcijom).

    Koža „Black Emire“

    2.0 i-VTEC ExecutiveDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistemPrednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedišteCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nimpokaziva;ima pravcaElektro podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanjeIndikator stepena prenosa (zamanuelne menja;e)AUX uti;nicaTSA sistem

    Naslon za rukeAudio komande na volanuNasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadiAluminijumski „V-spoke“ to;kovi od 16in;a„Cruise“ kontrola (tempomat)Paket unutrašnjih\ambijent svetalaTrokraki kožni upravlja; i kožomobložena kugla menja;aiPod adapterUSB Prednja svetla za magluSenzor za kišuAutomatska svetla

    Dodatna oprema„Emire“ kožne presvlakeMemorisanje pozicije sedišta

    Greja;i prednjih sedišta“Dark Myrtle” aplikacija instrumenttableKsenonska (HID) svetla sapodešavanjem svetlosnog snopaPremium audio sistem sa desetzvu;nikaParking senzoriElektri;ni krovni prozorCD šaržer- 6 CDPranje prednjih farovaCentralni ventilacioni otvor za zadnjuklupu

    Boja prikazanog modela je Cristal Black PerlObratite se lokalnom prodavcu za sve dodatne informacije

    2728 PREGLEDMODELA

  • Prikaz unutrašnjosti sa kožnim „Black Emire“ presvlakama i šestostepenimmanuelnim menja;em uz opcioni sistem za Satelitsku Navigaciju (dostupan i kaopetostepeni automatski menja; sa sekvencijalnom opcijom)

    Koža „Black Emire“

    Koža „Grey Emire“

    2.4 i-VTEC ExecutiveDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistemPrednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedište„Emire“ kožne presvlakeCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nimpokaziva;ima pravcaElektro podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanjeIndikator stepena prenosa (zamanuelne menja;e)AUX uti;nicaTSA sistemNaslon za rukeAudio komande na volanu

    Nasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadi„Cruise“ kontrola (tempomat)Paket unutrašnjih\ambijent svetalaTrokraki kožni upravlja; i kožomobložena kugla menja;aiPod adapterUSBPrednja svetla za magluSenzor za kišuAutomatska svetlaAutomatsko zatamnjivanje retrovizoraAutomatsko zatvaranje prozoraMemorisanje pozicija sedištaGreja;i prednjih sedišta“Dark Myrtle” aplikacija instrumenttableKsenonska (HID) svetla sapodešavanjem svetlosnog snopaPremium audio sistem sa desetzvu;nikaParking senzoriElektri;ni krovni prozor

    CD šaržer- 6 CDPranje prednjih farovaCentralni ventilacioni otvor za zadnjuklupuDodatna opremaAlu to;kovi 17 in;a (’5-kraki’)Sportski sistem vešanjaKo;ioni sistem visokih performansiDvostruki izduv

    Prikazan je model sa 17-in;nim petokrakim aluminijumskim to;kovima

  • Presvlake „Black Primio“

    2.2 i-DTEC EleganceDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistemPrednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedište„Primio“ presvlakeCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nimpokaziva;ima pravcaElektro podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanje

    Indikator stepena prenosa (zamanuelne menja;e)AUX uti;nicaTSA sistemNaslon za rukeAudio komande na volanuNasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadiPrednja halogena svetla sapodešavanjem svetlosnog snopa

    Dodatna opremaAlu to;kovi 16 in;a (’V-spoke’)„Cruise“ kontrola (tempomat)Paket unutrašnjih\ambijent svetalaTrokraki kožni upravlja; i kožomobložena kugla menja;a

    „Metalik“ aplikacija instrument tableiPod adapterUSBPrednja svetla za magluSenzor za kišuAutomatska svetlaAutomatsko zatamnjivanje retrovizoraAutomatsko zatvaranje prozora

    Boja prikazanog modela je Milano RedObratite se lokalnom dileru za sve dodatne informacije

    Prikaz unutrašnjosti sa „Black Primio“ presvlakama i šestostepenim manuelnimmenja;em uz opcioni Satelitski Navigacioni sistem

    2930 PREGLEDMODELA

  • Prikaz unutrašnjosti sa kožnim „Black Emire“ presvlakama i šestostepenimmanuelnim menja;em uz opcioni sistem za Satelitsku Navigaciju

    Koža „Black Emire“

    2.2 i-DTEC ExecutiveDvozonska klimaMultiinformacioni displej sa putnimkompjuteromVSA sistemPrednji, bo;ni vazdušni jastuci ivazdušne zavese TCS sistemDeljivo zadnje sedišteCD plejer sa RDS sistemom imoguånošåu prilago]avanja zvukaprema brzini kretanjaSklopivi retrovizori sa greja;ima iintegrisanim LED bo;nimpokaziva;ima pravcaElektro podiza;i stakalaDaljinsko centralno zaklju;avanjeIndikator stepena prenosa (zamanuelne menja;e)AUX uti;nica

    TSA sistemNaslon za rukeAudio komande na volanuNasloni za glavu sa funkcijom zaštiteod udara od pozadiAlu to;kovi 16 in;a (’V-spoke’)„Cruise“ kontrola (tempomat)Paket unutrašnjih\ambijent svetalaTrokraki kožni upravlja; i kožomobložena kugla menja;aiPod adapterUSBPrednja svetla za magluSenzor za kišuAutomatska svetlaAutomatsko zatamnjivanje retrovizoraAutomatsko zatvaranje prozora

    Dodatna opremaMemorisanje pozicija za sedenje zavoza;aGreja;i sedišta“Dark Myrtle” aplikacija instrumenttableKsenonska (HID) svetla sapodešavanjem svetlosnog snopaPremium audio sistem sa desetzvu;nikaParking senzoriElektri;ni krovni prozorCD šaržer- 6 CDPranje prednjih farovaCentralni ventilacioni otvor za zadnjuklupu

    Boja prikazanog modela je Volcano Grey MetallicObratite se lokalnom dileru za sve dodatne informacije

  • 3132 EKSTERIJER, DETALJI

    1 2

    3 4

    5

    1. i 2. KAMERA ZA VOŽNJUUNAZADOmoguåava preglednost u zoni izavozila, 138˚ x 91˚ i postavljena je iznadregistarske tablice. Slika se prikazujepreko ekrana Satelitske Navigacije.

    3. PREDNJA SVETLA ZA MAGLUPoboljšavaju preglednost u uslovimaotežane vidljivosti.

    4. PREDNJI I ZADNJI PARKINGSENZORIPo� ;etiri senzora u prednjem i zadnjembraniku audio signalom upozoravaju nanailazak prepreke.

    5. PREDNJA MASKAStilizovan dizajn za prepoznatljiv izgled.

  • 6 7

    6. SKLOPIVI BO:NI RETROVIZORIRetrovizori su opremljenielektromotorom koji, u situacijama kadaje prostor sužen, reaguje i sklaparetrovizore. Ubacivanjem menja;a urikverc, retrovizori se otvaraju i prikazujuivi;njake.

    7. BO:NI RETROVIZORI SAINTEGRISANIM LEDINDIKATORIMADizajnirani tako da ostalim u;esnicima usaobraåaju jasno stave do znanja davaše vozilo treba da skrene ili promenitraku.

    8. SENZORI ZA KIŠUAutomatski uklju;uju brisa;e i prateintenzitet padavina kako bi vetrobranuvek bio ;ist.

    9. PRSKALICE ZA PRANJEPREDNJIH SVETALASnažne prskalice omoguåavaju pranjesvetala ;ime se poboljšava vidljivost.

    10. HID (HIGH INTENSITYDISCHARGE) PREDNJA SVETLAKsenonske sijalice su ja;e, efikasnije idugotrajnije. Noåu obezbe]uju boljupreglednost uz manju potrošnju energije.

    11. DUPLI IZDUV (2.4 MODEL)Trka;ka tehnologija za dodatnu notusportskog izgleda.

    8 9

    10 11

  • 3334 ENTERIJER DETALJI

  • PRAKTI:NA POZICIJA

    Stiåi do odredišta je u stvari samopolovina putovanja, ili se bar takokaže. Honda je uverena da svaki deoputovanja treba da bude ugodan izabavan. Prakti;na SatelitskaNavigacija je dokaz za ovo uverenje.Rotacioni prekida; omoguåava lakprolazak kroz mnogobrojne menije.Detalji i pravci, komande audioure]aja, podešavanja temperatureklima ure]aja, sve je to na jednommestu.

    Uz pomenuto, moguånostpovezivanja sa Bluetooth sistemomnudi potpunu lakoåu i fleksibilnost.Spojite vaše Bluetooth kompatibilnetelefone od samog starta. Telefonskikontakti se lako prenose u sistem imože im se pristupiti preko ekranaSatelitske Navigacije. Na ovaj na;inje uspostavljanje poziva i biranjebrojeva jednostavno i bezbedno.

    Prakti;ni ekran dijagonale 7 in;a „touch screen“. Prona]ite ta;nu lokaciju pomoåu veå integrisanihmapa Evrope i GPS sistema

    Po unosu lokacije dobijate precizna uputstva Razli;ite destinacije do kojih stižete najboljom trasom

    Jednostavne i pregledne opcije menija Koristite Bluetooth za bezbednije pozive

  • 3536 ENTERIJER, DETALJI

    1 2

    3 4

    5 6

    1. EKRAN SATELITSKENAVIGACIJEOdgovara na glasovne komande i biranajbolje trase.

    2. MULTI-INFORMACIJSKIDISPLEJMulti-informacijski LCD ekranomoguåava pristup razli;itim opcijama ipregled kilometraže, trajanja putovanja,prose;ne potrošnje, preostalog goriva,brzine kretanja i stanja pojaseva zavezivanje.

    3. VRHUNSKI AUDIO SISTEMKombinuje deset snažnih zvu;nika,uklju;ujuåi i niskotonce, kontrolupodešavanja ja;ine zvuka u skladu sabrzinom kretanja kao i dodatno poja;aloukupne snage 360W.

    4. GREJA:I SEDIŠTAVoza; i suvoza; mogu podešavatigreja;e na svojim sedištima i to u dvanivoa.

    5. MEMORISANJE POZICIJESEDIŠTAProgramiranjem podešavanja za dvavoza;a omoguåeno je postavljanjesedišta u omiljeni položaj, jednostavnimpritiskom na dugme.

    6. VSA SISTEM (VEHICLESTABILITY ASSIST)Ure]aj iz sistema aktivne bezbednostispre;ava pojavu proklizavanja vozila ideo je standardnog paketa opreme.

  • 7 8

    7. LKAS (LANE KEEPING ASSISTSYSTEM)Prakti;no postavljene komande naupravlja;u obezbe]uju da vaš Akorduvek ostane u pravoj traci.

    8. CMBS (COLLISION MITIGATIONBRAKING SYSTEM)Aktivirajte CMBS (sistem zaprevenciju\ublažavanje sudara)jednostavnim pritiskom na dugme.

    9. ADAPTER ZA iPODUti;nica za priklju;ivanje vašeg iPod-a jesmeštena unutar pretinca za rukavice.Priklju;ite MP3 ili USB i preko audiosistema u Akordu i uživajte u omiljenojmuzici.

    10. KLJU: NA PREKLOPUgodan i lagan na;in za nošenje klju;ana kojem se nalaze tri dugmeta zaotklju;avanje, zaklju;avanje i otvaranjeprtljažnika.

    11. PODESIVI UPRAVLJA:�Upravlja;� možete podesiti posopstvenim preferencama.

    12. BLUETOOTH™HFT sistem (Hands Free Telephone)omoguåava razgovore koji ne ometajuvožnju.

    9 10

    11 12

  • 3738 ENTERIJER, DETALJI

    1 2

    3 4

    5 6

    1. PREDNJI I ZADNJI DRŽA:I ZA:AŠEDodatni prostor za sitnice uklju;uje iduple drža;e koji odgovaraju razli;itimveli;inama ;asa.

    2. KUTIJA ZA NAO:ARE ZASUNCENeka vaše sun;ane nao;are budu nasigurnom i na dohvat ruke.

    3. DŽEP SA ZADNJE STRANEVOZA:EVOG SEDIŠTADžep za sitnice za putnike na zadnjemsedištu.

    4. PRTLJAŽNIKZapremina od 467 litara omoguåavaprevoz najrazli;itijih predmeta.Jednostavnim skidanjem kukica iobaranjem zadnjeg sedišta, poveåajteprtljažni prostor.

    5.ALUMINIJUMSKE PAPU:ICEDodirom na lake, osetljive papu;icedobijate najprecizniji odgovor.

    6. ZADNJI VENTILACIONI OTVORIAktivni ventilacioni sistem pruža dodatnikomfor propuštajuåi potrebnu koli;inusvežeg vazduha.

  • 7 8

    7. CENTRALNI NASLON ZA RUKEDeljivi, sklopivi poklopac naslonaomoguåi åe putniku sa jedne strane dakoristi prostor za sitnice, a da pri tomesusedni putnik i ne skine ruku sanaslona.

    8. RASHLADNA FIOKANapici mogu biti održavani topli ili hladniuz pomoå kontrole temperaturepovezane sa klima ure]ajem.

    9. ELEKTRI:NI KROVNI PROZORDonosi oseåaj veåeg prostora i ujednododatno osvetljava kabinu. Dovoljan jesamo dodir na odgovarajuåe dugme.

    10. RU:ICE NA UPRAVLJA:U(PADDLE SHIFT)Postavljene su na upravlja;u i voza;upružajiu oseåaj bolje kontrole prilikompromene brzine (dostupno u manuelnomrežimu).

    11. PREKIDA: ZA ISKLJU:IVANJESUVOZA:EVOG JASTUKAIsklju;ivanjem vazdušnog jastuka sasuvoza;eve strane obezbe]ujete veåusigurnost za dete u stolici na prednjemsedištu.

    12. POMO"NA UTI:NICA (AUX)Još jedan na;in da uvek slušate svojuomiljenu muziku.

    9 10

    11 12

  • SKROJITE SVOJE SNOVE!

    Neka vaš Akord bude prepoznatljiv ineka ima li;ni pe;at, koji åe doprinetida se bolje oseåate u njemu.Kompletan pregled dodatne oprememožete pogledati na internet adresiwww.honda-access.com

    SPORTSKI PAKET

    Trke su deo našeg nasle]a. Rezultatje vidljiv u posveåenosti našihdizajnera da u vozilo unesu što višesportskog duha. Prednji i zadnjisportski branici åe vašem Akordudati trka;ki izgled. Prikazani modelje sa 18-in;nim Deltaaluminijumskim to;kovima iprednjom sportskom maskom.

    3940 DODATNA OPREMA

  • Zadnji spojler pruža dodatnu zaštitu i doprinosi individualnosti (prikazani model je sazadnjim sportskim branikom i spojlerom na prtljažniku).

    Dodajte prednji sportski branik i dajte vašem Akordu sportski izgled (prikazani model je sa opcionom prednjom sportskom maskom).

  • 1 2

    3

    4 5

    1. NAVIGACIONI SISTEM HONDAKOMPAKTSadrži mape za celu Evropu na kojimasu prikazane benzinske pumpe, Hondinidileri i lokalne znamenitosti. Navigacionisistem se automatski napaja i ne stvaraodsjaj na ekranu ;ime se smanjujeefekat zaslepljivanja na vetrobranu.Sistem dolazi sa ugra]enom Bluetoothbeži;nom tehnologijom za „hands free“telefoniranje, i još sadrži paket u komesu MP3 plejer, JPEG viewer i audioplejer.

    2. KOŽOM OBLOŽENI SPORTSKIUPRAVLJA:�Originalni sportski kožni upravlja;�doprinosi luksuznosti i komforu.

    3. RES SISTEM (SISTEM ZAZABAVU U ZADNJEM DELUVOZILA)Zabavno je sedeti i na zadnjem sedištu.RES monitori veli;ine 7 in;a savršenose uklapaju u vašu Hondu*, a USBkompatibilni priklju;ak omoguåavaprikazivanje svih DVD,CD, audio i videofajlova. Dizajnirani su tako da budumaksimalno bezbedni, a mogu sekoristiti i van vozila.*Kontaktirajte vašeg Honda dilera okodostupnosti i kompatibilnosti ure]aja

    4 i 5. UNUTRAŠNJI PANELISvojim metaliziranim izgledomdoprinose sportskom oseåaju uunutrašnjosti vozila. Nalaze se naoblogama panela, prekida;ima navratima i kugli poluge menja;a.Dostupna je i opcija sa teksturom drvetakoja kabini daje luksuzniji izgled.

    4142 DODATNA OPREMA

  • 6 7

    6. ALUMINIJUMSKI TO:KOVIÆDELTAÆ OD 18 IN:A

    Kombinacija završne obrade „clear“ i„black pearl“ na naizmeni;nim žbicama.

    7. ALUMINIJUMSKI TOCKOVI„SPOKE 10 SIGMA“ OD 18 IN:AZavršna obrada #Chrome# na svimžbicama.

    8. ALUMINIJUMSKI TO:KOVIÆSPOKE 10 QUARTZÆ OD 17 IN:AKombinacija završne obrade #clear# i#black pearl# na naizmeni;nim žbicama.

    9. ELEGANTNE PODNE OBLOGEKvalitetne podne obloge sa metaliziranimamblemom Akord.

    10. UKRASNE LAJSNE NAPRAGOVIMAPlo;ice od brušenog metala na pragovimadaju dodatnu notu ekskluzivnosti.

    8 9

    10

  • 4344 SPECIFIKACIJE

    Motor

    Zapremina (cm3)

    Maksimalna snaga (kW\KS)

    Pri o\min

    Maksimalni obrtni moment

    Pri o\min

    Gorivo

    Performanse

    Maksimalna brzina (km\h)

    Ubrzanje od 0 do100km\h (sec)

    Potrošnja

    Gradska vožnja (l\100 km)

    Vožnja na otvorenom putu (l\100km)

    Kombinovana vožnja (l\100 km)

    Emisija CO2 (g\km)

    Zapremina rezervoara (litara)

    Zapremina prtljažnika (VDA metod-litara)

    Menja;

    6-stepeni manuelni

    5-stepeni automatski (sekvencijalni)

    Gume i to;kovi

    Dimenzija pneumatika

    Alu felne 16 in;a (’V-spoke’)

    Alu felne 17 in;a (’5-arm’)

    Pomoåni rezervni to;ak

    Bezbednost

    VSA sistem

    TSA sistem

    Elektro servo upravlja; (EPS)

    „Cruise“ kontrola

    Pet pojaseva u tri ta;ke vezivanja (ELR)

    Air bag za voza;a i suvoza;a

    Air bag bo;ni

    Vazdušne zavese (napred i pozadi)

    Podešavanje prednjih pojaseva po visini

    ISOFIX za de;je sedište

    ABS sistem

    EBD sistem

    Brake Assist sistem

    Vešanja

    Tip vešanja – napred

    Tip vešanja – pozadi

    Ko;nice

    Tip ko;nica – napred

    Tip ko;nica – nazad

    Tip ru;ne ko;nice

    Pre;nik diska - napred\pozadi (mm)

    2.0 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.4 i-VTEC 2.2 i-DTEC 2.2 i-DTECComfort Elegance Executive Elegance Executive

    1997 1997 2354 2199 2199

    115\156 115\156 148\201 110\150 110\150

    6300 6300 7000 4000 4000

    192 192 234 350 350

    4300 4300 4500 2000 2000

    benzin benzin benzin dizel dizel

    215 215 227\227 212 212

    9,3 9,3 7,8\9,5 9,6 9,6

    9,4 9,4 11,9\12,0 7,3 7,3

    5,9 5,9 7,0\5,6 4,6 4,6

    7,2 7,2 8,8\8,6 5,6 5,6

    170 170 209\204 148 148

    70 70 70 70 70

    460-467 460-467 460-467 460-467 460-467

    s s s s s- - s - -

    205\60 R16 225\50 R17 225\50 R17 225\50 R17 225\50 R17s - - - -- s s s s

    s s s s s

    s s s s ss s s s s

    s s s s s

    - s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    Dupla viljuška, spiralna opruga sa navojima, gasni amortizer, antirol bar

    Multilink, spiralna opruga sa navojima, gasni amortizer, antirol bar

    S amoven t i l i r a j u å i d i s k

    D i s k

    Mehan i ; k a

    296\282 296\282 320\305 296\282 296\282

    s standard o opcional - nije dostupno

  • Sigurnost

    Alarmni sistem sa daljinskim upravlja;em

    Plivajuåi kod ECU blokade motora

    Daljinsko otklju;avanje (uklj. prtljažnik)

    Eksterijer

    Elektri;no podizanje i otvaranje\zatvaranje krovnog prozora

    Retrovizori u boji karoserije

    Branici u boji karoserije

    Dupli hromirani izduv

    Hromirane ru;ice na vratima

    Hromirani ramovi vrata i prozora

    Prednja „Mesh“ maska

    Atermi;ka stakla

    Indikatori pravca integrisani u retrovizorima

    Prednja svetla za maglu

    Parking senzori (prednji i zadnji)

    Komfor

    Dvozonski klima ure]aj (levo, desno)

    Dvozonski klima ure]aj (napred,nazad)

    Polen filter

    Podešavanje stuba upravlja;a

    Multifunkcionalni kožni upravlja;

    Polugice menja;a na upravlja;u

    Elektro servo upravlja;

    Kožom obložena kugla poluge menja;a

    Standardna kugla poluge menja;a

    Elektri;no podesivi retrovizori sa integrisanim greja;ima

    Podešavanje visine farova

    HID ksenonska svetla

    Automatska paljenje prednjih svetala

    Pranje prednjih svetala

    Senzor za kišu

    Sklopivi naslon za ruke na zadnjem sedištu

    Drža; za ;aše na zadnjem sedištu

    Centralni naslon za glavu na zadnjem sedištu

    Automatsko zatamnjivanje retrovizora

    Sedišta

    Memorisanje pozicije sedišta

    Greja;i sedišta

    Podešavanje sedišta po visini

    Prednje sedište – elektri;no podešavanje

    Prednje sedište – grejanje u dva nivoa

    Prednje sedište – klizni naslon za ruku

    Prekida; za isklju;ivanje jastuka

    Sedište voza;a podesivo u lumbalnom delu

    Centralni naslon za glavu i pojas za vezivanje u tri ta;ke

    Sklopiva zadnja sedišta 60\40

    Sistem za zabavu

    Stereo CD tjuner sa RDS funkcijom

    - s s s s

    - - s - s

    s s s s s

    s s s s s

    - - s - -

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    - s s s s

    o o s o s

    s s s s s

    - - s - s

    s s s s s

    s s s s s

    - s s s s

    - - s - -

    s s s s s

    - s s s ss - - - -

    s s s s s

    s s - s -

    s standard o opcional - nije dostupno

    2.0 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.4 i-VTEC 2.2 i-DTEC 2.2 i-DTECComfort Elegance Executive Elegance Executive

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    - - s - s

    - s s s s

    - - s - s

    - s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    s s s s s

    - - s - s

    - - s - s

    s s s s s- - s - s

    - - s - s

    s s s s s

    s s s s s

  • 4546 SPECIFIKACIJE I BOJE

    Šaržer za 6 CD-a

    Premium audiosistem (360W)

    Prednji zvu;nici

    Zadnji zvu;nici

    Zvu;nici na polici

    Visokotonci

    Podešavanje ja;ine zvuka prema brzini kretanja

    Pan evropski DVD i Satelitska Navigacija

    Bluetooth HFT sistem

    2.0 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.4 i-VTEC 2.2 i-DTEC 2.2 i-DTECComfort Elegance Executive Elegance Executive

    *Potrošnja goriva, CO2 emisija i težina vozila se odre]uju prema direktivama koje važe u Evropskoj Uniji. U zavisnosti od na;ina vožnje, kvalitetaputeva, goriva i ostalih ;inilaca, dobijeni podaci se mogu razlikovati od zvani;nih podataka koji su objavnljeni. U slu;aju prikazanih težina (masa praznogvozila) podaci se odnose na modele sa standardnim paketom opreme. Opcinali koji se ugra]uju uti;u na poveåanje mase praznog vozila i smanjenje korisnenosivosti.

    **Moguåa razdaljina se ra;una u skladu sa prose;nom potrošnjom. Rezultati se mogu razlikovati usled razli;itih uslova.

    ^Maksimalna vu;na težina zasnovana je.na snazi automobila i optereåenosti sa dva putnika od po 75 kg na usponu od 12% i niskoj nadmorskoj visini. Navisinama iznad 1500 metara, snaga motora može opasti i time uticati na manju vu;nu silu. Težina dodatnog prtljaga ili putnika mora se oduzeti od ukupne,maksimalne težine.

    Verzije i prikazani nivoi opreme se mogu razlikovati od zemlje do zemlje, jer nisu svi modeli dostupni u svim zemljama. Za najpreciznije informacije,kontakritajte lokalnog Honda dilera.

    Novi Akord je zaštiåen sa nekoliko vrsta garancija> 3 godine ili 100.000 km standardne garancije3 godine garancije na pojavu korozije boje5 godina garancije na izduvni sistem10 godina garancije na koroziju šasije12 godina garancije na strukturu karoserije

    Detaljne informacije su dostupne kod lokalnog Honda dilera

    s s s s s

    - s s s s

    s s s s s

    - - s - s

    s s s s s- - o - o

    - - s - s

    s standard o opcional - nije dostupno

    4726mm

    1840mm

    1440mm

    - - s - s

    - - s - s

  • PONUDA BOJAMi smo, baš u skladu sa vašim o;ekivanjem, posvetilimnogo vremena i truda stvaranju novog Akorda.Vama, sada na kraju, prepuštamo kona;an izbor bojekoja vam se najviše svi]a.

    VOLCANO GREY METALLIC

    BURAN SILVER METALLIC.

    ROYAL BLUE PEARL.

    CRYSTAL BLACK PEARL.

    MILANO RED.

    POLISHED METAL METALLIC

    COBALT BLUE PEARL.

  • 4748 STRU:NI TERMINI

    Anti-lock Braking System (ABS)ABS spre;ava blokiranje to;kova prilikom naglih isnažnih ko;enja, umanjujuåi time moguånostproklizavanja po mokrim, zale]enim ili rastresitimpovršinama, omoguåavajuåi voza;u da u potpunostizadrži kontrolu nad vozilom.

    Adaptive Cruise Control (ACC)ACC koristi informacije koje stižu iz preciznog radarapostavljenog unutar prednje maske i meri distancudo vozila koje je ispred, dok istovremeno prati brzinukretanja i ugao upravljanja. Pored održavanja veåpostojeåe brzine, ACC je u stanju da automatskireguliše brzinu vozila i distancu do sledeåeg vozila uistoj saobraåajnoj traci što umanjuje pritisak kojinastaje u vožnji autoputem i uti;e na manji zamor iveåu udobnost voz;a.

    ACC funckioniše ako su ispunjeni sledeåi uslovi>

    - brzina kretanja je u intervalu od 30 do 180 km\h- glavni prekida; je aktiviran

    Advanced Compatibility Engineering (ACE)Za novi Akord je dizajnirana posebna strukturnaforma koja ima zadatak da najveåi deo sila, kojenastaju u ;eonim sudarima, absorbuje i tako umanjiefekat koji stiže do putnika. Akordov ACE sistemumanjuje efekat sudara, poveåavajuåi disperziju postrukturi vozila.

    Aerodinami;nost Aerodinami;nost se odnosi nasposobnost vozila da savlada otpor koji nastajeprilikom kretanja karoserije kroz atmosferu. Nižikoeficijent otpora (Cd) obezbe]uje i manji otpor iveåu aerodinami;nost, što dalje za rezultat imasmanjenu potrošnju, tiše, bezbednije i stabilnijevozilo na drumu. Cd vrednost pomnožena sapovršinom popre;nog preseka vozila daje siluotpora vetra.

    Bluetooth® Bluetooth hands free (HFT) sistemomoguåava pozivanje i primanje poziva beži;nimputem i bez skidanja ruku sa upravlja;a. Sistemkoji se sastoji od mikrofona, zvu;nika i komandismeštenih na upravlja;u, omoguåavauspostavljanje telefonskih poziva tokom vožnje nabezbedan na;in.

    Brake Assist Ukoliko morate naglo da zako;ite,sistem detektuje naglo pritiskanje papu;ice ko;nice iautomatski poveåava pritisak i ko;ionu silu kako bizaustavni put bio skraåen.

    Collision Mitigation Braking System (CMBS)Sistem je specifi;no dizajniran tako da upozorivoza;a na potencijalnu opasnost od sudara ili, akoje sudar neizbežan, da umanji negativne efekteautomatskim ko;enjem ukoliko je sudar detektovan.„Oko“ sistema je radarski predajnik smešten izaprednje maske Akorda. Radarski signal se stalnoodašilje, a vraåeni eho se preispituje. Ukoliko sistemdetektuje vozilo ili prepreku ispred, procenjuje se

    udaljenost i brzina približavanja. Ukoliko je ta brzinaiznad praga tolerancije sistem automatskiobaveštava voza;a preko indikatora koji treperi nainstrument tabli i preko bipera koji se oglašava.Ukoliko voza; ne reaguje i ne smanji brzinu, sistemåe automatski pritegnuti voza;ev pojas i izvršitilagano ko;enje. U trenutku kada je frontalni sudarneizbežan, oba prednja pojasa åe biti pritegnuta, asnažno ko;enje åe automatski biti primenjeno. Ovaautomatska funkcija dizajnirana je da umanji negativniefekat sudara i smanji štete i eventualne povredeputnika.

    CO2 Ugljen dioksid je jedan od izduvnih gasova zakoje se smatra da su uzro;nici efekta staklenebašte. Što je emisija CO2 niža, prirodna sredina jezaštiåenija.

    Common rail Dizel motori sa ovim sistemom imajurezervoare napunjene gorivom pod visokim pritiskomblizu glava cilindara. Pored toga što se gorivoubrizgava pod neverovatno visokim pritiskom,„zavesa“ goriva je finija i ubrizgava se veoma brzo;ime se poveåava ekonomi;nost u potrošnji. Motorje ekonomi;niji, tiši, a dim i izduvni gasovi susmanjeni.

    Dupla prednja viljuška Ovaj sistem vešanjaobezbe]uje maksimalnu preciznost u definisanjupomeranja to;ka tokom vožnje. Rezultat je precizno ipredvidivo upravljanje automobilom kao i smanjenjezanošenja prilikom ko;enja ili skretanja. Ovakavsistem vešanja se koristi kod trka;kih automobila.

    Electronic Brake-force Distribution (EBD)Funkcioniše zajedno sa ABS sistemom tako štoanalizira distribuciju težine vozila i automatski jepodešava pojedina;nim i odmerenim ko;enjemodre]enih to;kova, ;ime se poboljšava direkcionaupravljivost.

    Electronic Throttle Control System (ETCS orDrive-by-wire) Mehani;ka veza koja spajapapu;icu gasa i motor sada je zamenjenasenzorom koji prati poziciju leptira gasa i napajanje idirektno komunicira sa elektronskim sistemomzaduženim za kontrolu motora. Na ovaj na;in seobezbe]uje trenutni i direktni odgovor na svezahteve koji stižu.

    Ergonomija Ergonomija je vrsta primenjene naukekoja se bavi dizajniranjem radnog okruženja, u ovomslu;aju putni;ke kabine, na na;in koji treba daobezbedi maksimalan komfor i bezbednost putnika.Jednostavnije re;eno, glavne komande supostavljene tako da su lake za rukovanje i veomapregledne. Primena se proširuje i na poziciju zasedenje koja treba da umanji umor voza;a ineugodnost.

  • Grade Logic Inteligentni sistem ugra]en u 5-stepeni automatski menja;. Kada je Akord upunom automatskom režimu rada, Grade Logicprepoznaje razli;ite stilove vožnje i uslove na putu,a zatim bira optimalni stepen prenosa da bi vožnjabila ravnomerna i besprekorna, posebno prekobrdovitih terena i u krivinama.

    (HID) Ksenonska Svetla (High IntensityDischarge) Umesto sijalice, u zaptivenim HIDprednjim svetlima nalazi se gas – ksenon.Elektri;na varnica koja prolazi kroz gas proizvodiravnomerno belo svetlo ja;eg intenziteta odkonvencionalnih halogenih sijalica i tako poboljšavavidljivost.

    i-DTEC Hondin agregat – „i“ je oznaka za„inteligentni“ motor najnovije generacije direktnogubrizgavanja koji koristi najnoviji common railsistem i tehnologiju varijabilnih turbopunja;a.Rezultat je jasan – motor je tiši, ravnomernije radi,snažniji je i ekonomi;niji u potrošnji goriva odkonvencionalnih dizela.

    i-VTEC Kombinacija VTEC i VTC motorapoboljšanih performansi, ekonomi;nosti i nižeemisije gasova.

    Lane Keeping Assist System (LKAS)Identifikuje granice voza;eve trake obra]ujuåi slikesa C-Mos kamere postavljene iza vetrobrana.Procesor zatim prora;unava optimalni momentupravljanja kako bi vozilo ostalo u sredini trake.kontinuirani zvuk alarma åe, prilikom prelaskapreko linije, obavestiti voza;a o promeni.Sistem funkcioniše samo ako su ispunjeni svisledeåi uslovi>

    - na putevima sa levom i desnom oznakom,ako su oznake jasne i vidljive

    - na autoputu ili putevima sli;nog ranga

    - kada voza; ima kontrolu nad upravlja;em (akosistem ne registruje pomeranje upravlja;a od strane voza;a, automatski se isklju;uje).

    - ako pokaziva;i pravca nisu uklju;eni

    - ukoliko moment upravljanja ne navodi napromenu saobraåajne trake

    Satelitska navigacija i prepoznavanjeglasovnih komandi Povezan sa satelitom abaziran na DVD tehnologiji, Navigacioni sistempredo;ava mape i daje glasovne instrukcije ipravce sve do željenog odredišta. Na DVD-u suozna;ena i mesta od posebnog interesa,benzinske pumpe ukoliko vam zatrebaju unepoznatom predelu. Sistem prepoznaje više od550 glasovnih komandi, uklju;ujuåi i komande zapodešavanje klima ure]aja ili audio ure]aja. Voza;može da obavi sva ta podešavanja a da pri tome ine podigne ruku sa upravlja;a.

    Obrtni moment Predstavlja silu rotiranja iliuvijanja. Na primer, upotrebom klju;a za pritezanjezavrtnja, vi primenjujete obrtni moment da bipritegli zavrtanj. Ako klju; držite za kraj, obrtnimoment je viši. Nizak obrtni moment motora jesposobnost motora da snažno odgovori(rotaciona sila) i ubrza na niskom broju obrtaja imanjim brzinama. Kako se brzina poveåava,moment postaje manje važan od snage koja jepotrebna za održavanje brzine.

    TSA sistem (Trailer Stability Assist) Sistemfunkcioniše u saradnji sa VSA sistemom idizajniran je da obezbedi stabilnost prikolicezaka;ene za vozilo. Primenom senzora, obi;nopripisanih VSA sistemu, TSA inicira odgovarajuåeko;enje to;kovima, koji zatim stabilizuju i prikolicu iAkorda.

    VTC (Variable Timing Control) Varijabilnakontrola ventila koja je zadužena za promenu uglausisa unutar bloka motora u zavisnosti od brzinemotora i promena optereåenja. Na ovaj na;in secilindri pune optimiziranom smešom vazduha igoriva što za rezultat daje poboljšan moment iperformanse uz 90% obrtnog momentadostupnog veå na 3.000 obrtaja motora u minuti.

    VTEC Sistem kontroliše koli;inu podizanjaventila i trajanje otvorenosti ventila tokom procesausisa i to na svakom cilindru motora. Efekat jepoboljšano sagorevanje prilikom promena brzinamotora, što rezultira smanjenjem potrošnje gorivai emisije gasova, kao i poveåavnjem performansimotora.

    Varijabilni turbopunja; Koristi rotore zanabijanje pritiska vazduha koji se ubacuje ucilindre. Na ovaj na;in se poveåava koncentracijakiseonika, poboljšava sagorevanje, ;ime seproizvodi više snage. Turbopunja; ugra]en ui-DTEC motor ima varijabilne mlaznice kojeubacuju vazduh u zavisnosti od toga koliko jakopritiskate papu;icu gasa – što više pritiskateko;nicu, to se više vazduha ubacuje u sistem. Naovaj na;in se dolazi do trenutnog, ravnomernogubrzanja ;ime se spre;ava nastanak dobropoznatog sindroma „turbo lag“.

    VSA sistem (Vehicle Stability Assist)Pomaže da vaš Akord ostane na kursu prilikomoštrih skretanja tako što sistem detektuje i korigujepotencijalno pod ili preupravljanje. Sistemneprestano prati brzinu kretanja vozila, položajleptira gasa, brzinu svakog to;ka, ugaoupravljanja, lateralnu g-silu. Kada je potrebno, VSAsmanjuje snagu koja se iz motora distribuiraprema to;kovima i koristi ABS sistem radi ko;enjana pojedinim to;kovima da bi stabilizovao vozilo.Odgovor je tako brz da potencijalna nestabilnostnestaje pre nego što je voza; uopšte primeti.

  • POKRETANJE NARODAKao mladiå, Soiåiro Honda je sanjao da sesvim ljudima, bez obzira na pol, bogatstvo ilistatus, omoguåi da imaju motorno prevoznosredstvo. :ak i danas, u nekim zemljama re;za motocikl ne postoji, dovoljno je reåi„Honda“.

    TRKA:KI GENOsnivanjem kompanije Honda MotorCorporation, Soiåiro se posveti svojoj strastiprema trkama i u;io veoma brzo otkrivajuåida i poraz može da pospeši napredak.Ljubav prema savladavanju izazova postajesrž Honda filozofije.

    CRVENO HDo današnjeg dana, Honda je poznata kaosportski brend koji proizvodi vrhunske mašinekoje se koriste za trke F1, Moto GP, motorne;amce, ATV, ;ak i kosa;ica za travu. Bezizuzetka, u sve što stvaramo ugra]ujemosportski, trka;ki duh.

    Soiåiro Honda je jednom rekao> “Mislite svojom glavom i nemojte iåi veå utabanim stazama.”

    Zahvaljujuåi našem sportskom nasle]u, stvorili smo putni;ke automobile sa performansama i tehnologijama viših standarda bezbednosti.Da bi ostvarili ovo, sagradili smo najveåe svetsko postrojenje za testove sudara. Tu je stvoren i naš projekat vešta;ke inteligencije ASIMO,koji nam je pomogao da usavršimo radarsku tehnologiju koja se ugra]uje u automobile koje proizvodimo.

    4950 SNAGA SNOVA

  • SPOSOBNOST DA BUDEMODRUGA:IJIZašto da se zaustavimo na automobilima|Verujemo da motori treba da budu bolji zasve. Izazov i jeste da budu bolji za sve nas.Zbog toga smo i stvorili mlazne motore koji sepostavljaju iznad, umesto ispod krila naavionu, ;ime smanjujemo potrošnju goriva iemisiju štetnih gasova. :vrsto smo se odlu;ilina to da neåemo proizvoditi dvocilindri;nevanbrodske motore veå isklju;ivo lakše i ;istije;etvorocilindri;ne..

    NAPREDNA TEHNOLOGIJASvaki deliå tehnologije koji stvorimo imanamenu. :ak i kamere, laserski senzori imikroprocesori ugra]eni u našeghumanoidnog robota ASIMO-a, se koriste, isamim tim imaju uticaja na bezbednost našihautomobila.

    SVETLIJA BUDUÅNOSTProces razvoja automobila koji neåe ispuštatištetne gasove u atmosferu i izvora obnovljiveenergije vidimo kao prvi korak u buduånostprocesa dizajniranja vozila. Poenta je daprepreku pretvorimo u izazov. To je verovanjekoje smo nasledili od Soiåira Honde ali istvarnost koja åe ostvariti zna;ajan uticaj nageneracije koje dolaze.