Top Banner

of 338

091125 HTC HD2 Hungarian UM

Jul 11, 2015

Download

Documents

melegferi
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

HTC HD2 Felhasznli kziknyv

2

A folytats eltt olvassa el az albbiakatN GY KAPJA KZHEZ A KSZLKET, HOGY AZ AKKUMULTOR NINCS TELJESEN FELTLTVE. NE VEGYE KI AZ AKKUMULTORT A KSZLK TLTSE KZBEN. A JTLLS RVNYT VESZTI, HA SZTSZERELI VAGY MEGPRBLJA SZTSZERELNI A KSZLKET. ADATVDELMI KORLTOZSOK Egyes orszgokban maradktalanul hozzfrhetv kell tenni a rgztett telefonbeszlgetseket, s a jogszablyok ktelezv teszik a beszlgetpartner tjkoztatst arrl, hogy a beszlgets rgztsre kerl. A telefon rgztsi funkcijnak hasznlatakor mindig tartsa be az adott orszg vonatkoz jogszablyainak s egyb elrsainak rendelkezseit. SZELLEMI TULAJDONJOGRA VONATKOZ INFORMCI Copyright 2009 HTC Corporation. Minden jog fenntartva. A HTC, a HTC log, a HTC Innovation, a HTC Sense, a HTC Peep, a Footprints s a HTC Care a HTC Corporation vdjegye s/vagy szolgltatsneve. A Microsoft, Windows, Windows Mobile, Windows XP, Windows Vista, ActiveSync, Windows Mobile Device Center, Internet Explorer, MSN, Hotmail, Windows Live, Outlook, Excel, PowerPoint, Word, OneNote s a Windows Media a Microsoft Corporation vdjegyei vagy bejegyzett vdjegyei az Egyeslt llamokban s/vagy ms orszgban. A Bluetooth s a Bluetooth log a Bluetooth SIG Inc. vdjegyei. A Wi-Fi a Wireless Fidelity Alliance Inc. bejegyzett vdjegye. A Java, J2ME s ms Java-alap szolgltatsok a Sun Microsystems Inc. vdjegyei vagy bejegyzett vdjegyei az Egyeslt llamokban s ms orszgokban. Copyright 2009, Sun Microsystems, Inc. Minden jog fenntartva. Copyright 2009, Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. A microSD az SD Card Association vdjegye.

A Google, Google Maps s YouTube a Google Inc. vdjegyei az Egyeslt llamokban s ms orszgokban. Copyright 2009, Aplix Corporation. Minden jog fenntartva. Opera Mobile az Opera Software ASA-tl. Copyright 1995-2009 Opera Software ASA. Minden jog fenntartva. Copyright 2004-2009, Ilium Software Inc. Minden jog fenntartva. A Facebook Facebook Inc. vdjegye. A Twitter a Twitter Inc., vdjegye, licencengedllyel hasznlva. A Flickr a Yahoo! Inc. vdjegye. A QUALCOMM Incorporated licence alapjn, a kvetkez szabadalmaknak megfelelen: 4,901,307 5,506,865 5,267,261 5,600,754 5,490,165 5,109,390 5,544,196 5,414,796 5,056,109 5,511,073 5,267,262 5,657,420 5,504,773 5,228,054 5,568,483 5,416,797 5,101,501 5,535,239 5,337,338 5,778,338 5,710,784 5,659,569

Minden egyb itt megemltett ms vllalat-, termk- s szolgltatsnv a vonatkoz tulajdonos vdjegye, bejegyzett vdjegye vagy szolgltatsneve. A HTC nem vllal felelssget a jelen dokumentumban szerepl technikai s szerkesztsi hibkrt, hinyossgokrt, valamint a dokumentum hasznlatbl fakad, elre nem lthat vagy kvetkezmnyes krokrt. A dokumentumban szerepl informcik tadsa a jelenlegi formjukban trtnik, garanciavllals nlkl. Az informcik elzetes rtests nlkl mdosulhatnak. A HTC fenntartja magnak a jogot, hogy elzetes rtests nlkl brmikor fellvizsglhassa a dokumentum tartalmt. A HTC elzetes rsos engedlye nlkl sem rszlegesen, sem egszben nem fordthat le ms nyelvre, nem reproduklhat s nem tovbbthat, semmilyen formban s semmilyen eszkzzel, egyarnt idertve az elektronikus s a mechanikus eszkzket, tbbek kzt a fnymsolst, illetve az adatbzisban val rgztst s trolst.

Felelssget elhrt nyilatkozatokN MINDEN IDJRSI S TZSDEI INFORMCIT, ADATOT S DOKUMENTCIT A JELENLEGI FORMJBAN KAP MEG, EZEKRE A HTC SEMMILYEN GARANCIT VAGY TECHNIKAI TMOGATST NEM VLLAL. A HTC S BESZLLTI A VONATKOZ JOGSZABLYOK LTAL MEGENGEDETT MAXIMLIS MRTKIG elhrtanak minden olyan, a felhasznlval vagy harmadik fllel szembeni felelssgvllalst, amely tetszleges kzvetett, klnleges, kvetkezmnyes, balesetknt bekvetkez vagy jogi jelleg, a szerzds keretein bell vagy kvl bekvetkez krral kapcsolatos. Ebbe belertendk tbbek kztt, de nem kizrlagosan a srlsekkel, a bevtelkiesssel, a j hrnv elvesztsvel, az adatvesztssel s/vagy nyeresg elvesztsvel sszefgg krok, valamint a ktelezettsgek be nem tartsbl, az idjrsi s tzsdei informcik, adatok vagy dokumentci felhasznlsbl fakad krok, mg akkor is, ha ezek a krok elre lthatak voltak. Tovbb, a fentiek korltozsa nlkl, a HTC s partnerei nem tehetk felelss azrt, ha n helytelenl hasznlja fel az idjrsi s tzsdei informcikat, adatokat s/vagy a dokumentcit, valamint nem tehetk felelss az ilyen felhasznls kvetkezmnyeirt. A HTC s partnerei sem kifejezetten, sem hallgatlagosan nem lltjk, nem szavatoljk s nem garantljk, hogy az idjrs a jelentsekben, az eljelzsekben vagy az adatok s az informcik ltal jelzett, lert vagy szimbolizlt mdon alakult vagy fog alakulni, tovbb semmilyen szemly, egyb entits vagy egyttmkd vagy nem egyttmkd fl fel nem vllalnak felelssget vagy ktelezettsget az idjrsi informcik ellentmondsossgrt, pontatlansgrt vagy hinyossgrt, illetve az elre jelzett, lert vagy jelentett esemnyek mlt-, jelen- vagy jvbeli bekvetkezsrt. A FENTIEK LTALNOS RVNYNEK KORLTOZSA NLKL N TUDOMSUL VESZI, HOGY AZ IDJRSI S TZSDEI INFORMCIK, ADATOK S/VAGY A DOKUMENTCIK PONTATLANOK LEHETNEK, S NNEK KTELESSGE MINDEN A HTKZNAPOK SORN ELVRHAT VINTZKEDST MEGTENNI AZ IDJRSI INFORMCIK, A TZSDEI ADATOK, AZ EGYB ADATOK S A DOKUMENTCI FELHASZNLSA SORN.

A krokra vonatkoz korltozsokA HTC S BESZLLTI A VONATKOZ JOGSZABLYOK LTAL MEGENGEDETT MAXIMLIS MRTKIG ELHRTANAK MINDEN OLYAN, A FELHASZNLVAL VAGY HARMADIK FLLEL SZEMBENI FELELSSGVLLALST, AMELY TETSZLEGES KZVETETT, KLNLEGES, KVETKEZMNYES, BALESETKNT BEKVETKEZ VAGY JOGI JELLEG, SZERZDS KERETEIN BELL VAGY KVL BEKVETKEZ, A KTELEZETTSGEK BETARTSBL VAGY BE NEM TARTSBL, AZ IDJRSI INFORMCIK, AZ ADATOK VAGY A DOKUMENTCI FELHASZNLSBL FAKAD VAGY AMIATT BEKVETKEZ KRRAL KAPCSOLATOS, IDERTVE TBBEK KZTT, DE NEM KIZRLAGOSAN A SRLSEKKEL, A BEVTELKIESSSEL, A J HRNV ELVESZTSVEL, AZ ZLETI LEHETSGEK ELVESZTSVEL, AZ ADATVESZTSSEL S/VAGY A NYERESG ELVESZTSVEL SSZEFGG KROKAT, MG AKKOR IS, HA EZEK A KROK ELRE LTHATK VOLTAK.

Fontos egszsgvdelmi s biztonsgi vintzkedsekA termk hasznlata sorn az esetleges jogi vagy egyb jelleg krok elkerlse rdekben be kell tartani az albbi biztonsgi szablyokat. rizze meg s tartsa be a termkkel kapcsolatos sszes biztonsgi s hasznlati tmutatst. Gondosan tanulmnyozza a termkhez mellkelt hasznlati tmutatban szerepl sszes figyelmeztetst. A szemlyi srlsek, az ramts, a tzveszly s a kszlkeket rint krok kockzatnak cskkentse rdekben kvesse az albbi vintzkedseket. AZ ELEKTROMOSSGGAL KAPCSOLATOS VINTZKEDSEK A kszlk ramelltsra kizrlag hozz illeszked akkumultort s tpegysget szabad hasznlni. Minden egyb hasznlat veszlyes lehet, s semmiss teheti a termkre adott jvhagysokat.

A FLDELSSEL KAPCSOLATOS BIZTONSGI VINTZKEDSEK FIGYELEM: Ha nem megfelelen fldelt eszkzhz csatlakoztatja a kszlket, akkor elfordulhat, hogy a kszlket ramts ri. A kszlkhez USB-kbel tartozik, amellyel asztali vagy hordozhat szmtgphez csatlakoztathat. Mieltt csatlakoztatn ezt a kszlket a szmtgphez, gyzdjn meg arrl, hogy a szmtgp megfelel fldelssel van elltva. Az asztali vagy hordozhat szmtgp tpkbele tartalmaz egy fldelszlat, a kbel dugjn pedig tallhat egy fldelrintkez. A dugt hozz ill aljzatba kell csatlakoztatni, amely megfelelen van felszerelve, s el van ltva a helyi elrsoknak megfelel fldelssel. A TPEGYSGGEL KAPCSOLATOS BIZTONSGI VINTZKEDSEK A megfelel kls ramforrst hasznlja. A kszlk kizrlag az ramelltsi adatokat tartalmaz cmkn feltntetett tpus ramforrsrl mkdtethet. Ha nem biztos abban, hogy milyen tpus ramforrsra van szksge, akkor krje a mobilszolgltat vagy a helyi ramszolgltat segtsgt. Ha a kszlk akkumultorrl vagy egyb ramforrsrl is mkdtethet, akkor tanulmnyozza a mellkelt hasznlati tmutatt. Ez a termk csak a kvetkez ramforrssal mkdtethet. Hlzati tpegysg 1. HTC, Model TC P300 2. Phihong, Model PSAA05X-050 Elvigyzatosan kezelje az akkumultorokat. Ez a termk ltium-ion akkumultort tartalmaz. Az akkumultor helytelen kezelse tzet s gsi srlst okozhat. Ne prblja felnyitni vagy javtani az akkumultort. Ne szerelje szt, ne trje ssze, ne szrja fel, ne dobja tzbe van vzbe az akkumultort, ne zrja rvidre az rintkezit vagy az ramkrt, tovbb ne tegye ki az akkumultort 60C feletti hmrskletnek.

FIGYELEM: A nem megfelel akkumultorcsere robbanshoz vezethet. A tzveszly s az gsi srlsek kockzatnak cskkentse rdekben ne szerelje szt, ne trje ssze, ne szrja fel s ne dobja tzbe vagy vzbe az akkumultort, ne zrja rvidre az rintkezit, valamint ne tegye ki az akkumultort 60 C feletti hmrskletnek. Kizrlag a megadott csereakkumultorokat hasznlja. A hasznlt akkumultorok jrahasznostst s hulladkkezelst a helyi szablyozsok vagy a termkhez mellkelt tmutat alapjn kell vgezni.

MEGJEGYZS: Ez a termk csak a kvetkez akkumultorral mkdtethet. HTC, Model BB81100 Tovbbi vintzkedsek A kszlket s az akkumultort tartsa szrazon, illetve tartsa tvol a vztl s az egyb folyadkoktl, mert ezek rvidzrat okozhatnak. Tartsa tvol a fmtrgyakat az akkumultortl s annak rintkezitl, mert rvidzrat okozhatnak. A telefont csak olyan termkekhez csatlakoztassa, melyeken megtallhat az USB-IF log vagy teljestettk az USB-IF megfelelsgi programot. Ne hasznljon olyan akkumultort, amely srlt, deformlt vagy elsznezdtt, amelynek rozsds a klseje, amely tlmelegedik vagy furcsa szagot bocst ki. Az akkumultort mindig tartsa tvol a csecsemktl s a kisgyermekektl, ezzel elkerlheti, hogy lenyeljk az akkumultort. Az akkumultor lenyelse esetn azonnal forduljon orvoshoz. Ha az akkumultor szivrog: gyeljen arra, hogy a kiszivrg folyadk ne kerljn brre vagy ruhra. Ha ez mgis megtrtnik, akkor azonnal bltse le az rintett terletet, s haladktalanul forduljon orvoshoz.

gyeljen arra, hogy a kiszivrg folyadk ne kerljn szembe. Ha ez mgis megtrtnik, a szemet NEM SZABAD drzslni; azonnal bltse ki tiszta vzzel, s haladktalanul forduljon orvoshoz. A szivrg akkumultort tartsa tvol a tztl, mert begyulladhat vagy felrobbanhat.

A KZVETLEN NAPSTSSEL KAPCSOLATOS BIZTONSGI VINTZKEDSEK vja a kszlket a nedvessgtl s a klnsen alacsony vagy magas hmrsklettl. Ne hagyja a kszlket vagy a hozz tartoz akkumultort gpkocsiban vagy olyan helyen, ahol a hmrsklet meghaladhatja a 60C-ot; pldul gpkocsi mszerfaln, ablakprknyon vagy olyan ablak mgtt, ahol kzvetlen napsts, illetve huzamosabb ideig ers ultraibolya sugrzs rheti. Ilyen krlmnyek kztt krosodhat a kszlk, tlmelegedhet az akkumultor, s a gpkocsi is veszlybe kerlhet. A HALLSKROSODS ELKERLSE FIGYELEM: Ha huzamosabb ideig nagy hangervel hasznlja a fejhallgatt vagy a flhallgatt, akkor tartsan krosodhat a hallsa. MEGJEGYZS: Franciaorszgban, a kszlkhez tartoz albbi fejhallgatk s flhallgatk a szksges tesztek sorn megfeleltek a vonatkoz NF EN 50332-1:2000 s/vagy NF EN 50332-2:2003 szabvny ltal meghatrozott, a hangnyomsra vonatkoz elrsoknak, ahogy azt az L. 5232-1 francia rendelkezs megkveteli. Flhallgat, gyrt: HTC, Model RC E160. REPLSBIZTONSG Elfordulhat, hogy a kszlk interferenciba lp a replgpek navigcis rendszervel s kommunikcis hlzatval, ezrt a legtbb orszgban a jogszablyok tiltjk a kszlk telefon funkcijnak hasznlatt a replgpek fedlzetn. Ha a kszlket replgp fedlzetn szeretn hasznlni, akkor Repls zemmdra vltva ne feledje el kikapcsolni a telefon funkcit.

A KRNYEZETTEL KAPCSOLATOS VINTZKEDSEK Ne hasznlja a kszlket zemanyagtlt llomson, zemanyagraktrban, vegyi zemben vagy robbantsi terleten, robbansveszlyes levegj helyen, pldul zemanyagtltsre vagy -trolsra hasznlt terleten, haj fedlkzben, zemanyag vagy vegyi anyag trolsra vagy szlltsra hasznlt ltestmnyben, tovbb olyan helyen, ahol a leveg vegyi anyagot vagy rszecskket, pldul gabonaport, fmport vagy egyb port tartalmaz. Az ilyen helyeken a szikrk robbanst vagy tzet okozhatnak, amely szemlyi srlshez vagy akr hallesethez is vezethet. ROBBANSVESZLYES LEVEGJ TERLETEK Ha robbansveszlyes levegj vagy gylkony anyagok trolsra hasznlt helyen tartzkodik, akkor kapcsolja ki a kszlket, s vegye figyelembe az adott helyen feltntetett jelzseket s utastsokat. Az ilyen helyeken a szikrk robbanst vagy tzet okozhatnak, amely szemlyi srlshez vagy akr hallesethez is vezethet. Lehetleg kerlje a kszlk hasznlatt azokon a helyeken, ahol zemanyag kezelse folyik, pldul a szervizekben s a benzinkutakon, tovbb vegye figyelembe, hogy az zemanyagraktrakban, a vegyi zemekben s a robbantsi terleteken milyen elrsok vonatkoznak a rdis kszlkek hasznlatra. A robbansveszlyes levegj helyeket a legtbbszr, de nem minden esetben, jellssel ltjk el. Ilyen helynek szmtanak pldul az zemanyagtlt llomsok, a hajk fedlkze, az zemanyagok vagy vegyi anyagok trolsra vagy szlltsra hasznlt ltestmnyek, illetve azok a helyek, ahol a leveg vegyi anyagokat vagy rszecskket, pldul gabonaport, fmport vagy egyb port tartalmaz. UTAZSI BIZTONSG Mozgsban lv jrm vezetje kzben tartott kszlkkel vszhelyzet kivtelvel nem vehet ignybe telefonos szolgltatst. Egyes orszgokban helyettest jelleggel engedlyezve van a kihangost eszkzk hasznlata. A RDIFREKVENCIS SUGRTERHELSSEL KAPCSOLATOS VINTZKEDSEK Lehetleg ne hasznlja a telefont fmbl kszlt szerkezet kzelben (pldul plet aclvza mellett). Lehetleg ne hasznlja a kszlket ers elektromgneses forrs kzelben, pldul mikrohullm st, hangszr, tv- vagy rdikszlk mellett.

10 Kizrlag eredeti, a gyrt ltal jvhagyott vagy fmet nem tartalmaz tartozkokat hasznljon. A gyrt ltal jv nem nagyobb tartozkok hasznlata a rdifrekvencis eredet sugrterhelsre vonatkoz szablyok megszegst okozhatja, ezrt az ilyen tartozkok hasznlatt kerlni kell.

INTERFERENCIA A GYGYSZATI KSZLKEKKEL A kszlk hibs mkdst idzhet el a gygyszati kszlkekben. A legtbb krhz s klinika terletn tilos a kszlk hasznlata. Ha egyb szemlyi gygyszati kszlket hasznl, akkor egyeztesse a gyrtval, hogy a kszlk megfelel rnykolssal rendelkezik-e a rdifrekvencis sugrzssal szemben. A kezelorvosa valsznleg segtsgre lehet a megfelel informcik beszerzsben. Az egszsggyi intzmnyek terletn, ha brmilyen mdon erre szltjk fel, KAPCSOLJA KI a telefont. A krhzak s az egyb egszsggyi intzmnyek a rdifrekvencis sugrzsra rzkeny kszlkeket is hasznlhatnak. HALLKSZLKEK A digitlis vezetk nlkli telefonok egy rsze interferl bizonyos hallkszlkekkel. Ha ilyen jelleg interferencit tapasztal, akkor a szolgltat vagy az gyflszolglat segtsgvel keressen ms megoldst. NEM IONIZL SUGRZS A kszlk bels antennval van elltva. A sugrzsi teljestmny s az interferencik elleni vdelem optimlis szinten tartsa rdekben a kszlket norml hasznlati helyzetben kell mkdtetni. Az egyb mobil rdis tviteli kszlkekhez hasonlan ebben az esetben is rvnyes, hogy a kszlk kielgt mkdse s a hasznl biztonsga rdekben gyelni kell arra, hogy a kszlk mkdtetse kzben az emberi test semelyik rsze ne kerljn tlsgosan kzel az antennhoz. Kizrlag a beptett antennt hasznlja. A nem engedlyezett vagy mdostott antennk hasznlata htrnyosan befolysolhatja a hvsminsget, krosthatja a telefont, ronthatja a teljestmnyt, az ajnlott rtkeket meghalad SARszint kialakulshoz vezethet, tovbb az adott orszgban rvnyes szablyok megszegst okozhatja.

11 A telefon optimlis teljestmnynek biztostsa, illetve a szemlyek rdifrekvencis sugrterhelsre vonatkozan a szabvnyokban meghatrozott elrsok betartsa rdekben mindig a norml hasznlati pozciban mkdtesse a kszlket. Az antennval val rintkezs a hvsminsg romlshoz vezethet, s a szksgesnl nagyobb teljestmny mkdsre knyszertheti a kszlket. A telefon HASZNLATA kzben kerlje az antenna krnykvel val rintkezst, ezzel az antenna optimlis mkdst s az akkumultoros zemid meghosszabbtst is elsegti.

Az antenna helye

ltalnos vrendszablyok Kerlje tlzott nyoms kifejtst a kszlkre Ne fejtsen ki tlzott nyomst a kpernyre s a kszlkre, mert ez krosthatja azokat, illetve vegye ki a kszlket a nadrgzsebbl, mieltt lelne. Ajnlott a kszlket vdtartban trolni, az rintkperny mkdtetshez pedig csak az rintceruzt vagy az ujjait clszer hasznlni. A nem megfelel kezels miatt megrepedt kpernyre nem terjed ki a garancia. A kszlk hossz hasznlat utn felmelegszik Amikor a kszlket hosszabb ideig hasznlja, pldul amikor telefonon beszl, az akkumultort tlti, vagy a webet bngszi, a kszlk felmelegedhet. A legtbb esetben, ez az llapot normlisnak mondhat s nem a kszlk hibjt jelzi.

12 Figyeljen a szervizjellsekre Kivve ahol a Mkdtetsi s karbantartsi kziknyv mshogy rendelkezik, ne szerelje egyedl a kszlket. A kszlk belsejben lv alkatrszek javtst erre felhatalmazott technikusnak vagy szakszerviznek kell vgeznie. Krosods esetn forduljon szervizhez Vlassza le a kszlket az elektromos aljzatrl, majd forduljon felhatalmazott technikushoz vagy szakszervizhez, ha a kvetkezk valamelyike trtnik: Folyadk kerlt vagy valamilyen trgy esett a kszlkbe. A kszlket es vagy vz rte. A kszlk leesett vagy megsrlt. Egyrtelmen tlmelegedsre utal jelek mutatkoznak. A hasznlati tmutats kvetse ellenre a kszlk nem a megszokott vagy elvrhat mdon mkdik.

Kerlje a forr helyeket Ne tegye a kszlket hforrs, pldul fttest, ftnyls, klyha, illetve egyb olyan kszlk kzelbe, amely ht termel (ilyenek pldul az erstk). Kerlje a nedves helyeket Soha ne hasznlja a kszlket prs helyen. Kerlje a kszlk hasznlatt erteljes hmrskletvltozs utn Ha a korbbitl jelentsen eltr hmrsklet s/vagy pratartalm helyre viszi a kszlket, akkor elfordulhat, hogy pra csapdik le a kszlk belsejben. A kszlk srlsnek elkerlse rdekben a kszlk hasznlata eltt hagyjon elegend idt a nedvessg elprolgsra. MEGJEGYZS: Ha alacsony hmrsklet helyrl melegebb krnyezetbe, illetve meleg helyrl hidegre viszi a kszlket, akkor a bekapcsolsa eltt hagyjon idt arra, hogy a kszlk felvegye a krnyezet hmrsklett.

1 Ne nyomjon trgyakat a kszlkbe Soha ne nyomjon semmilyen trgyat a kszlk foglalataiba s egyb nylsaiba. A nylsok a kszlk szellzst segtik. A nylsokat nem szabad elfedni, illetve egyb mdon sem szabad akadlyozni a leveg mozgst. Rgzt tartozkok Ne hasznlja a kszlket instabil asztalon, kocsin, talapzaton, llvnyon vagy konzolon. A kszlk rgztst mindig a gyrt tmutatsa szerint, a gyrt ltal ajnlott rgztsi tartozkkal kell vgezni. Kerlje az instabil rgztst Ne tegye a kszlket instabil talpra. Csak a megfelel berendezssel hasznlja a termket A kszlket csak az erre megfelel szemlyi szmtgpekkel s tartozkokkal szabad hasznlni. lltsa be a hangert Fejhallgat vagy egyb hangeszkz hasznlata eltt cskkentse a hangert. Tisztts Hzza ki a fali aljzatbl a kszlket, mieltt megkezden a tiszttst. Ne hasznljon tiszttfolyadkot vagy hajtgzos tiszttszert. A tiszttsra nedves kendt alkalmazzon, de SOHA ne hasznljon vizet az LCD-kijelz tiszttsra.

1

1

Tartalomjegyzk1. fejezet Els lpsek1.1 A doboz tartalma .............................................................................................. 2 1.2 Ismerkeds a telefonnal ..................................................................................0 Ellnzet ...................................................................................................................... 30 Htulnzet....................................................................................................................32 Baloldali nzet ...........................................................................................................33 Alulnzet.......................................................................................................................33 1. Az akkumultor tltse s a telefon bekapcsolsa eltt .................. A hts fedlap eltvoltsa .............................................................................. 34 A vkony flia s az akkumultor eltvoltsa .......................................... 34 A SIM-krtya behelyezse....................................................................................35 Az akkumultor behelyezse .............................................................................35 A microSD-krtya behelyezse .........................................................................36 A hts fedlapvisszahelyezse .......................................................................36 1. Az akkumultor tltse ................................................................................... 1. Indts .................................................................................................................... Bekapcsols ................................................................................................................38 A telefon els belltsa ........................................................................................38 A kszlk tlltsa alv mdba .................................................................... 40 Kikapcsols ..................................................................................................................41 1. Kezdkperny ..................................................................................................2 1. llapotikonok...................................................................................................... 1. rtestsek ........................................................................................................... 1. Start Kperny ................................................................................................... Egy ikon thelyezse a Start kperny tetejre....................................... 46

1 1.10 Lezr kperny ................................................................................................ A telefon lezrsa.....................................................................................................47 A telefon feloldsa .................................................................................................. 48 rtestsek megtekintse lezrt telefonnal ................................................ 48 Hvsok fogadsa lezrt telefonnal ................................................................ 49 1.11 A hanger belltsa ........................................................................................0 Egyetlen hanger belltsa............................................................................... 50 A rendszer s a csengetsi hanger sztvlasztott belltsa ......... 50 A telefonbeszlgets hangerejnek belltsa ...........................................51 1.12 Ujjmozdulatok .................................................................................................... 1 Grgets ujjal ..............................................................................................................51 Psztzs ujjal ............................................................................................................52 Csp nagyts ...........................................................................................................52 1.1 A telefon csatlakoztatsa a szmtgphez ...........................................

2. fejezet Telefonhvsok2.1 Hvs kezdemnyezse ................................................................................... Hvs kezdemnyezse a Telefon kpernyrl ..........................................55 A hangposta felhvsa ...........................................................................................57 Hvs kezdemnyezse bejv zenetekbl s naptrbejegyzsekbl ...........................................................................................57 Seglyhvs kezdemnyezse ............................................................................58 Nemzetkzi hvsok kezdemnyezse ..........................................................58 Hazatrcszs ............................................................................................................58 2.2 Hvs fogadsa s befejezse.......................................................................0 Bejv hvs fogadsa vagy visszautastsa ............................................. 60 Hvs kzben ..............................................................................................................62 2. Az Elz hvsok lista hasznlata ............................................................... 2. Gyorstrcszs ................................................................................................... Gyorstrcszsi bejegyzs ltrehozsa ........................................................65

1 Hvskezdemnyezs a gyorstrcszsi funkcival ............................... 66 2. Konferenciahvs kezdemnyezse............................................................ Rsztvevk kivlasztsa s konferenciahvs kezdemnyezse .......67 Az els hvs kezdemnyezse s hvsok hozzadsa a konferencihoz ......................................................................................................... 69 A konferenciahvs kezelse .............................................................................. 70 Konferenciahvs kezdemnyezse egy e-mailbl ...................................71 2. A telefonkapcsolat be- s kikapcsolsa ................................................... 2

. fejezet A Kezdkperny hasznlata.1 A Kezdkperny.............................................................................................. .2 Vlts a Kezdkperny lapjai kztt ....................................................... . A Kezdkperny lapok testre szabsa ................................................... . Kezdlap ............................................................................................................... A httrkp mdostsa .......................................................................................76 Idjrsadatok frisstse .......................................................................................77 Ms helyszn kivlasztsa a Kezdlapon trtn megjelentshez ..77 A dtum s az id mdostsa ..........................................................................79 Az bresztra belltsa.....................................................................................79 Gyorshivatkozsok hozzadsa ....................................................................... 80 . Szemly.................................................................................................................. 1 . zenetek............................................................................................................... 2 . Levelezs .............................................................................................................. Internetes email fik hozzadsa .....................................................................83 Outlook munkafik hozzadsa ...................................................................... 84 Emailek ellenrzse s olvassa ...................................................................... 86 . Internet .................................................................................................................. Webkedvencek hozzadsa ..............................................................................87

1 . Naptr .................................................................................................................... Tallkoz ltrehozsa ............................................................................................ 88 Tallkozk megtekintse s kezelse ............................................................ 89 .10 Rszvnyek ........................................................................................................... 1 Rszvnyrfolyamok s tzsdeindexek felvtele ......................................91 Tzsdei adatok megtekintse ............................................................................92 .11 Fnykpek s videk ....................................................................................... ll nzet .....................................................................................................................93 Fekv nzet................................................................................................................ 94 .12 Zene........................................................................................................................ Zenelejtszs ll nzetben ................................................................................95 Zenelejtszs fekv nzetben ........................................................................... 96 Ismtlsi s vletlen sorrend lejtszs belltsa ...................................97 Albumok s msorszmok megkeresse a Msortrban.................... 98 Lejtszsi listk......................................................................................................... 98 .1 Idjrs ................................................................................................................100 Egy vros hozzadsa .......................................................................................... 101 Idjrs belltsok ................................................................................................. 101 .1 Twitter ................................................................................................................. 102 .1 Footprints .......................................................................................................... 10 .1 Belltsok .......................................................................................................... 10

. fejezet lljon kzel.1 Ez mind az emberekrl szl ........................................................................ 10 .2 Szemlyes adatai hozzadsa s megosztsa .................................... 10 Szemlyes adatok felvtele ...............................................................................106 Szemlyes adatok megosztsa ....................................................................... 107 . Nvjegyek hozzadsa a telefonhoz ....................................................... 10 j nvjegy ltrehozsa ........................................................................................108

1 . Munka a kedvenc partnerekkel ................................................................... 110 Kedvenc partner hozzadsa a Szemly lapon .......................................110 Kedvenc partnergyors felhvsa vagy zenetklds a partner szmra ..........................................................................................................................111 . Partnerek megtekintse s kezelse .........................................................112 Partnerek tallzsa s keresse ....................................................................... 113 . Nvjegyadatok megtekintse s kommunikci a partnerrel..........11 Telefonszm mdostsa az SMS s a multimdis zenetek szmra ........................................................................................................................ 116 . Kapcsolati csoportok .......................................................................................11 Kapcsolati csoport ltrehozsa .........................................................................117 SMS vagy multimdis zenet kldse egy csoport szmra ...........117 A nvjegylista szrse csoport alapjn ........................................................ 118 . Facebook frisstsek s esemnyek ...........................................................11 Facebook: be- s kijelentkezs ......................................................................... 118 Az sszes Facebook frissts s esemny ellenrzse ......................... 119 Partner Facebook frisstseinek s esemnyeinek ellenrzse .......120 Facebook-llapot frisstse ................................................................................ 121

. fejezet Szvegbevitel.1 A kpernys billentyzet hasznlata ........................................................12 Teljes QWERTY ....................................................................................................... 124 Kompakt QWERTY................................................................................................ 124 Telefon billentyzet ............................................................................................... 124 Kpernys navigcis pad................................................................................. 125 Szveg rsa .............................................................................................................. 125 .2 A prediktv md hasznlata .........................................................................12 . Szmok s szimblumok bevitele .............................................................12 . Szvegbeviteli belltsok ........................................................................... 10

20

. fejezet Informcik szinkronizlsa.1 Szinkronizlsi mdok ....................................................................................11 .2 A szmtgppel val szinkronizls eltt .............................................12 . A Windows Mobile-eszkzkzpont teleptse ......................................1 A szinkronizlsi belltsok megadsa a Windows Mobileeszkzkzpontban................................................................................................. 133 A Windows Mobile-eszkzkzpont hasznlata .......................................134 . Az ActiveSync teleptse Windows XP rendszerre .......................... 1 A szinkronizls belltsa az ActiveSync alkalmazsban ................. 136 . Szinkronizls a szmtgppel .................................................................1 Szinkronizls elindtsa s meglltsa ..................................................... 137 A szinkronizland adatok kivlasztsa ..................................................... 138 A szinkronizlsi hibk elhrtsa................................................................... 139 . Szinkronizls Bluetooth-szal .................................................................... 10 . Zene s vide szinkronizlsa ......................................................................11 . Szinkronizls a Microsoft My Phone szoftverrel ............................... 12 A My Phone fik belltsa ................................................................................ 142 Szinkronizcis belltsok mdostsa......................................................143 Szinkronizcis partnersg megszaktsa a My Phone Web fikkal ...........................................................................................................................143 A My Phone Web fik kezelse szmtgprl .......................................144

. fejezet zenetkezels.1 Szveges zenet kldse ............................................................................. 1 .2 Multimdis zenet kldse ........................................................................ 1 Diavetts ltrehozsa .......................................................................................... 147 . Honnan tudhatja, mikor rkezett j szveges s multimdis zenete................................................................................................................ 1

21 . zenetvltsok................................................................................................. 10 Egy partnerrel vltott zenetek megtekintse ........................................150 Vlasz a partnernek az zenetvltsban ..................................................... 151 Szveg msolsa s beillesztse a vlaszzenetbe .............................. 152 Multimdis zenet megtekintse ................................................................. 153 Egyedi zenetek s zenetszlak kezelse ............................................... 154 . Szveges s multimdis zenetek belltsa ......................................1 MMS-kiszolgl belltsok hozzadsa ..................................................... 158 . Hvskezdemnyezs szveges zenetbl.............................................1 . E-mail ................................................................................................................... 10 Outlook e-mailek szinkronizlsa a szmtgppel ..............................160 Internetes e-mail fik belltsa ....................................................................... 161 E-mail rsa s megvlaszolsa ........................................................................ 161 Alrs hozzadsa az elkldtt e-mailhez ............................................... 162 Egy teljes e-mail letltse .................................................................................. 163 Csatolt fjlok letltse ......................................................................................... 163 E-mail megtekintsekor ......................................................................................164 Hvskezdemnyezs e-mailbl ...................................................................... 165 E-mailek szinkronizlsa .....................................................................................166 A berkezett e-mailek szrse ........................................................................ 167 E-mail belltsok testreszabsa .................................................................... 167

. fejezet Vllalati e-mailek s rtekezlet- sszehvsok kezelse.1 Szinkronizls az Exchange Serverrel .......................................................11 Exchange kiszolglval ltestett kapcsolat belltsa ......................... 171 Szinkronizls elindtsa ...................................................................................... 171 .2 A vllalati e-mailek kezelse ........................................................................12 Automatikus szinkronizls a Direct Push szolgltats segtsgvel .............................................................................................................. 172 temezett szinkronizls ................................................................................... 173 Azonnali letlts a levelezs eltlts szolgltatssal ......................... 174

22 E-mail keresse az Exchange kiszolgln .................................................. 175 A hzon kvlisg automatikus jelzse ........................................................ 175 Az zenetek megjellse ................................................................................... 176 . Konferenciahvs kezdemnyezse egy e- mailbl..............................1 . rtekezlet-sszehvsok ................................................................................1 rtekezlet-sszehvs kldse ......................................................................... 179 Vlaszads egy rtekezlet sszehvsra .................................................... 181 . Hvs kezdemnyezse egy rtekezlet- sszehvsbl vagy emlkeztetbl .................................................................................................12 . Nvjegy keresse a vllalati cmtrban ...................................................1 Nvjegyek tallzsa, e-mail rsa vagy rtekezlet- sszehvs kzben ......................................................................................................................... 183 Fogadott Outlook e-mail zenet megtekintse kzben .....................184

. fejezet Internet s kzssgi hlzatok.1 Internetelrsi lehetsgek ........................................................................1 Wi-Fi ............................................................................................................................. 185 GPRS/3G .................................................................................................................... 188 Betrcszs kapcsolat ......................................................................................... 188 Adatkapcsolat indtsa ........................................................................................ 189 .2 Az Opera Mobile hasznlata ....................................................................... 10 A bngszkperny ...........................................................................................190 Weboldal megkeresse s a kedvencekhez val hozzadsa .......... 191 Mobil nzet ................................................................................................................ 192 Nagyts s navigls........................................................................................... 192 Az Opera Mobile men ....................................................................................... 193 . Az Internet Explorer Mobile hasznlata ................................................. 1 A bngszkperny ...........................................................................................194 Honlapcm megadsa s elmentse a kedvencek kz ...................... 195 Nagyts s navigls...........................................................................................196

2 . A YouTube hasznlata ....................................................................................1 A YouTube fkpernyje .................................................................................... 197 Videk keresse ......................................................................................................198 A Msorkalauz hasznlata .................................................................................198 Vide megtekintse ............................................................................................ 200 . Mdiafolyamok hasznlata ........................................................................200 . A Windows Live hasznlata ....................................................................... 202 A Windows Live kperny ................................................................................203 A Windows Live Messenger hasznlata .....................................................203 . Twitterels a telefonon................................................................................. 20 Bejelentkezs a Twitter-fikba .......................................................................205 Tweetek megtekintse ........................................................................................206 Tweet kldse .........................................................................................................207 Vlaszok s kzvetlen zenetek kldse ...................................................207 Kvetend Twitter felhasznlk keresse .................................................207 Fnykp megosztsa a Twitteren .................................................................208 Twitter belltsainak mdostsa.................................................................209 Kijelentkezs a Twitterbl .................................................................................209 . Fnykpek s videk megosztsa a Facebookon, Twitteren s a YouTube-on ....................................................................................................... 210 Bejelentkezs a kzssgi hlzatokra .......................................................210 Fnykpek feltltse a Facebookra ..............................................................210 Fnykpe feltltse a Twitterre ........................................................................ 211 Vide feltltse a YouTube-ra ........................................................................... 211 . Facebook hasznlata a telefonnal .............................................................212 .10 A telefon hasznlata modemknt (Internetmegoszts) .................. 21 Els lpsek .............................................................................................................. 214 A telefon belltsa USB-s modemknt ...................................................... 215 A telefon hasznlata Bluetooth modemknt ............................................ 215 Internetkapcsolat megszaktsa ..................................................................... 217

2 .11 A telefon hasznlata vezetk nlkli routerknt ..................................21 A telefon belltsa vezetk nlkli routerknt........................................ 218 Csatlakozs a szmtgppel a telefon Wi-Fi hlzathoz ............... 219 A telefon Wi-Fi hlzatnak kikapcsolsa ................................................220 A telefon Wi-Fi hlzatnak bekapcsolsa a Kommunikcikezelben ..................................................................................220

10. Fejezet Bluetooth10.1 Bluetooth zemmdok ..................................................................................221 A Bluetooth s a lthat md bekapcsolsa........................................... 222 10.2 Bluetooth-partnersg ....................................................................................22 Bluetooth-partnersg ltrehozsa................................................................ 223 Bluetooth-partnersg elfogadsa ................................................................. 224 10. Bluetooth kihangost vagy sztere headset csatlakoztatsa ......22 10. Informcik kldse s fogadsa Bluetooth- kapcsolaton keresztl..............................................................................................................22 Informci kldse a telefonrl a szmtgpre.................................... 227 Fjl kldse egy msik Bluetooth-kpes eszkzre ............................... 229 Adatok fogadsa msik Bluetooth-kpes eszkzrl............................ 229 A fogadott fjlok mappjnak mdostsa .............................................. 229 10. Nyomtats Bluetooth-szal .......................................................................... 20 Kp nyomtatsa .....................................................................................................230 10. Csatlakozs az auts kszletek telefonjaihoz .......................................21

11. fejezet Helysznek keresse s rgztse11.1 tmutats s elkszletek a GPS hasznlathoz .............................2 11.2 A mholdas adatok letltse a QuickGPS alkalmazssal ................2 Letltsi belltsok mdostsa ................................................................... 235 11. HTC Footprints ................................................................................................ 2

2 Mi az a lbnyom? ...................................................................................................236 Fnykp ksztse a helysznrl a lbnyomhoz ...................................... 237 Egy fnykp kivlasztsa s mentse lbnyomknt az Albumbl 239 Lbnyom szerkesztse .......................................................................................239 Lbnyomok tallzsa a megltogatott helyek megkeresshez.... 241 Lbnyomok exportlsa a memriakrtyra ........................................... 242 Lbnyomok importlsa a memriakrtyrl ......................................... 243 11. Google Maps (nem minden orszgban rhet el) ...........................2 Hely keresse ..........................................................................................................244 Az utcanzet md hasznlata ........................................................................246 Rtegek hasznlata .............................................................................................. 247 11. A telefon hasznlata irnytknt ............................................................. 20 Az irnyt hasznlata ........................................................................................... 251 Navigls .................................................................................................................... 251 11. A telefon hasznlata az autskszlettel .................................................22 A NaviPanel hasznlata ...................................................................................... 252 Automatikus csatlakozs Bluetooth autskszlethez vagy headsethez, ha auts csomag mdban van ............................................ 253

12. fejezet Fnykpezgp s multimdia12.1 Fnykpek s videk ksztse..................................................................2 Felvteli md mdostsa ................................................................................. 255 Nagyts .....................................................................................................................256 A vaku hasznlata ................................................................................................. 258 Fnykpek s videk rgztse ...................................................................... 258 Virtulis vezrlk ...................................................................................................260 Alapbelltsok ........................................................................................................ 261 Specilis belltsok ............................................................................................. 262 A Fnykpezgp alkalmazs bezrsa ....................................................265 12.2 Fnykpek s videk megtekintse az Album hasznlatval ........2 Fnykpek megtekintse ..................................................................................266

2 Facebook fnykpek megtekintse .............................................................268 Videk lejtszsa ...................................................................................................269 Fnykpek s videk megosztsa ................................................................269 Album bezrsa .....................................................................................................270 12. A Windows Media Player Mobile hasznlata .........................................21 Mdiafjl lejtszsa ................................................................................................ 271 Video- s audiofjlok szinkronizlsa ......................................................... 272 Lejtszsi lista ltrehozsa ............................................................................... 275 Hibaelhrts ............................................................................................................ 275 12. Az Audi Booster hasznlata .....................................................................2 12. Az FM-rdi hasznlata ................................................................................2 Elre belltott llomsok mentse .............................................................. 278 FM-rdi lekicsinytse vagy kikapcsolsa ............................................... 279 12. Az MP Trimmer hasznlata ...................................................................... 20

1. fejezet Egyb programok1.1 Szmolgp ......................................................................................................2 Alapvet szmolgp ......................................................................................... 283 Tudomnyos szmolgp .................................................................................284 1.2 Microsoft Office Mobile................................................................................ 2 1. RSS Hub ............................................................................................................. 2 Feliratkozs s bngszs a hrcsatornkon ...........................................286 Cmsorok megtekintse .....................................................................................288 Cmsorhivatkozs megosztsa .......................................................................289 1. SIM-kezel ....................................................................................................... 20 1. WorldCard Mobile ............................................................................................21 1. JBlend ................................................................................................................22 MIDletek/MIDlet csomagok teleptse s indtsa ................................ 292

2 1. JETCET PRINT ................................................................................................. 2 1. Windows Marketplace .................................................................................. 2 1. Programok Teleptse s Eltvoltsa..................................................... 2

1. fejezet A kszlk kezelse1.1 Fjlok msolsa s kezelse....................................................................... 2 1.2 Telefon belltsai............................................................................................ 01 Szemlyre szabs...................................................................................................301 Vezetk nlkli belltsok .................................................................................301 Hang s megjelents ..........................................................................................302 Adatszolgltatsok...............................................................................................302 Hely ..............................................................................................................................303 Biztonsg ..................................................................................................................303 Alkalmazs .............................................................................................................. 304 SD-krtya s telefonmemria ........................................................................ 304 Dtum s id .......................................................................................................... 304 Terlet s szveg .................................................................................................. 304 Frisstsek s visszajelzs .................................................................................305 Egyb ..........................................................................................................................305 A telefonrl.............................................................................................................. 306 1. Alapvet belltsok...................................................................................... 0 Hang s kijelz belltsai .................................................................................307 A telefon nevnek meghatrozsa ................................................................. 311 A telefonszolgltatsok belltsainak mdostsa ............................... 311 1. A Kommunikcikezel hasznlata...........................................................12 1. Kapcsolati bellts hasznlata .................................................................. 1 Msik mobilszolgltat vlasztsa .................................................................314 A Kapcsolati bellts adatbzisnak frisstse ....................................... 315 1. A Feladatkezel hasznlata .........................................................................1

2 1. A kszlk vdelme........................................................................................ 1 A SIM-krtya vdelme PIN-kddal................................................................. 316 A telefon vdelme jelszval............................................................................... 316 A memriakrtyn tallhat fjlok titkostsa ......................................... 318 1. A telefon alapllapotba lltsa ................................................................. 1 Szoftveres jraindts vgrehajtsa .............................................................. 319 Hardveres jraindts .........................................................................................320

FggelkA.1 Mszaki adatok ................................................................................................2 A.2 Jogszablyi nyilatkozatok............................................................................2

Trgymutat

1. fejezetEls lpsek1.1 A doboz tartalmaA kvetkezket tallja a dobozban: HTC HD2 telefon akkumultorral USB szinkronizl-kbel Hlzati tpegysg Csatlakozdug 3,5 mm-es sztere headset microSD-krtya Hordtska Els lpsek tmutat

0 1. fejezet Els lpsek

1.2

Ismerkeds a telefonnalEllnzetllapotjelz LED Hangszr

rintkperny

HVS/KLDS

VGE/ ZEMKAPCSOL VISSZA START

KEZDLAP

1. fejezet Els lpsek 1 Gomb llapotjelz LED Funkci Ez a LED: Zlden villog nem fogadott hvs esetn, vagy ha j SMS, e-mail vagy egyb rtests rkezett. Zlden vilgt, ha a telefon a hlzati tpegysgre vagy szmtgpre csatlakozik, s az akkumultor feltltdtt. Borostynsrgn vilgt, ha az akkumultor tltdik. Borostynsrgn villog, ha az akkumultor tltttsgi szintje nagyon alacsony. A telefonhvsok hangjt szlaltatja meg. A gomb segtsgvel felveheti a hvst vagy hvst kezdemnyezhet. Hvs kzben nyomja meg s tartsa nyomva, hogy kivagy bekapcsolja a kihangostt. A gomb megnyomsval, zenet olvassa kzben felhvhatja a kldt. Nyomja meg a Kezdkpernyhz trtn visszatrshez. Nyomja meg a Start kperny megnyitshoz. Nyomja meg ktszer a bezrshoz. Nyomja meg az elz kpernyhz val visszatrshez. Beszlgets kzben a gomb megnyomsval befejezheti a hvst. A gomb megnyomsval ki- s bekapcsolhatja a kijelzt. A gomb megnyomsval s lenyomva tartsval megjelentheti a Gyorslistt, s kivlaszthatja, hogy kikapcsolja vagy lezrja a telefont, tllthatja a rezg mdra, vagy megszakthatja az adatkapcsolatot.

Hangszr HVS/KLDS

KEZDLAP START VISSZA VGE/ ZEMKAPCSOL

2 1. fejezet Els lpsek

HtulnzetHangszr megapixeles fnykpezgp Kt LED-es vaku

Hts fedlap

1. fejezet Els lpsek

Baloldali nzet

HANGOSTS

A gomb segtsgvel hvs kzben felhangosthatja a flhallgatt vagy a hangszrt.

HALKTS

A gomb segtsgvel hvs kzben lehalkthatja a flhallgatt vagy a hangszrt.

Alulnzet, mm-es hangcsatlakozA kz nlkli beszlgetshez vagy zenehallgatshoz csatlakoztasson egy 3,5 mm-es vezetkes headsetet.

Mikrofon

Szinkronizlsi csatlakoz

Csatlakoztassa a hlzati tpegysget az akkumultor feltltshez. A telefon szmtgppel trtn szinkronizlshoz csatlakoztassa a mellkelt USB-kbelt.

1. fejezet Els lpsek

1.

Az akkumultor tltse s a telefon bekapcsolsa elttA telefon a dobozbl val kivtele s a hts fedlap eltvoltsa utn megtallja a telefonban lev akkumultort, az akkumultor s az akkumultorrekesz kztt egy vkony flia tallhat. El kell tvoltania ezt a flit s vissza kell helyeznie az akkumultort a tlts s a telefon bekapcsolsa eltt. Tovbb helyezze be a SIM-krtyt s a microSD-krtyt a telefon bekapcsolsa eltt.

A hts fedlap eltvoltsa

Tvoltsa el a hts fedlapot, hogy hozzfrjen az elemrekeszhez, a SIM-krtya s a memriakrtya foglalathoz. 1. Tartsa szorosan a telefont gy, hogy az eleje lefel nzzen. 2. Hvelyk- vagy mutatujjval nyissa fel a hts fedlapot a fedlap bal oldalnl.

A vkony flia s az akkumultor eltvoltsa

A hts fedlap eltvoltsa utn ltni fogja az akkumultor fels felt beburkol vkony flia fels flt. 1. A vkony flia fels flt hzza meg, hogy kiszabadtsa az akkumultort a telefonbl a flival egytt. 2. Tvoltsa el s dobja ki a flit.microS D

. Tvoltsa el az akkumultort.

1. fejezet Els lpsek

A SIM-krtya behelyezse

A SIM-krtya tartalmazza az n telefonszmt, a szolgltatssal kapcsolatos adatokat, valamint a krtyn tallhat a telefonknyv s az zenetek trolsra szolgl memria is. A telefon az 1,8 V-os s a 3 V-os SIM-krtykat egyarnt tmogatja.Megjegyzs Egyes rgebbi SIM-krtyk nem hasznlhatk a telefonnal. Lehetsges, hogy a SIM-krtya cserjt kell krnie a szolgltattl. Elfordulhat, hogy ez a szolgltats djfizets ellenben vehet ignybe.

SIM

CAR D

1. Helyezze be a SIM-krtyt gy, hogy az aranyszn rintkezi lefel nzzenek, a levgott sarka pedig kifele nzzen. 2. Cssztassa be a SIM-krtyt teljesen a nylsba.

micr oSD

Az akkumultor behelyezseFontos

A SIM-krtya behelyezse utn tegye vissza az akkumultort.Ha mg nem tvoltotta el az akkumultor s az akkumultorrekesz kz illesztett vkony flit, tvoltsa el azt az akkumultor visszahelyezse eltt. Lsd a A vkony flia s az akkumultor eltvoltsa cm szakaszt a tovbbi utastsokrt.

1. Illessze az akkumultor szemmel is lthat rzrintkezit az akkumultortart bels rszben lev rintkezkhz.micr oSD

2. Elszr az akkumultor rintkez oldalt helyezze be, majd finoman nyomja be az akkumultort a helyre.

1. fejezet Els lpsek

A microSD-krtya behelyezse

A memriakrtya foglalata a bal als rszen tallhat, ppen az akkumultorrekesz alatt. Illessze a microSD-krtyt a nylsba az aranyszn rintkez oldalval lefel, s nyomja befele, amg a helyre nem kattan.

SIMmicro SD

A hts fedlapvisszahelyezse

A vkony flia eltvoltsa, a SIM-krtya, akkumultor s a microSD- krtya behelyezse utn helyezze vissza a hts fedlapot. Elszr a hts fedlap jobb oldalt rgztse, s nyomja lefele a fedlapot a helyre.

micro

SD

1. fejezet Els lpsek

1.

Az akkumultor tltseAz akkumultor rszben feltlttt llapotban van. A telefon hasznlatba vtele eltt javasolt feltlteni az akkumultort. Az akkumultorok ltalban csak tbb teljes feltltsi-lemertsi ciklus utn rik el a maximlis teljestmnyket. 1. Csatlakoztassa a tpkbelt a hlzati tpegysghez. 2. Csatlakoztassa az USB szinkronizlkbel egyik vgt a telefon szinkronizl csatlakozjba. . Csatlakoztassa az USB-kbel msik vgt a hlzati tpegysg USB portjhoz. . Az akkumultor tltsnek megkezdshez dugja be a hlzati tpegysget egy konnektorba. Az akkumultor tltse kzben az rtest LED (a flhallgat bal oldaln) folyamatos borostynsrga sznben vilgt a tltsi folyamat befejezdsig. A fny zld szn lesz, ha a telefon teljesen fel van tltve. Az akkumultor a telefon bekapcsolt llapotban trtn tltsekor ltni fogja a cmsorban, a kperny fels rszn a tltst jelz ikont . Az akkumultor teljes feltltsekor a teljes tltttsget jelz ikon jelenik meg a cmsorban.Fontos Az akkumultor tltsre csak a telefonhoz mellkelt hlzati tpegysg s az USB-s szinkronizl kbel hasznlhat. Ne vegye ki az akkumultort a telefon hlzati vagy auts adapterrel vgzett tltse kzben. Biztonsgi okbl a tlts lell, mieltt az akkumultor tlmelegedne.

1. fejezet Els lpsek Figyelem! A tzveszly s az gsi srlsek kockzatnak cskkentse rdekben: Ne prblja felnyitni, sztszerelni vagy javtani az akkumultort. Ne trje ssze s ne szrja fel az akkumultort, ne zrja rvidre az rintkezit, valamint ne dobja tzbe vagy vzbe. Ne tegye ki az akkumultort 60oC (140oF) feletti hmrskletnek. Az akkumultort kizrlag ehhez a termkhez kszlt msik akkumultorra cserlje. A hasznlt akkumultorok jrahasznostsa s hulladkknt val kezelse sorn kvesse a lakhelyn rvnyes elrsokat.

1.

IndtsA SIM-krtya, az akkumultor s a microSD-krtya behelyezse s az akkumultor feltltse utn bekapcsolhatja s hasznlatba veheti a telefont.

Bekapcsols

Az rintkperny alatt lev legjobboldalibb gomb a VGE/ ZEMKAPCSOL gomb. Nyomja meg ezt a gombot a telefon bekapcsolsakor. Telefonhvs kzben nyomja meg ezt a gombot a hvs befejezshez. Tovbbi informcikat tall a hvsok kezdemnyezsrl s fogadsrl a 2. fejezetben.

A telefon els belltsa

A telefon els bekapcsolsakor a kszlk oktat- s segdanyagokat jelent meg, hogy belltsa az e-mail fikjait s kedvenc kzssgi hlzatait, pldul a Facebook-ot, a YouTube-ot s a Twitter- t. A belltsok elvgzshez kvetheti a kpernyn megjelen utastsokat. Lehetsg van ugyanakkor arra is, hogy a mveletet kihagyja, s ksbb vgezze el a belltsokat.

1. fejezet Els lpsek Megjegyzs Ha nem helyezte be a SIM-krtyjt, s elszr kapcsolta be a telefont, akkor a kijelzn egy oktatsi segdlet jelenik meg a SIM- krtya s az akkumultor behelyezsrl. Kapcsolja ki a telefont, helyezze be a SIM-krtyt, s helyezze be jra az akkumultort a telefon hasznlata eltt.

1. A telefon automatikusan belltja a GPRS/3G, az MMS s a WAP kapcsolatokat a SIM-krtya alapjn. Vrjon, amg a bellts befejezdik. 2. A telefon lpsrl-lpsre bemutatja, hogyan hasznlja a kpernys billentyzetet. Nzze vgig az tmutatt. . Ha vannak Wi-Fi hlzatok a hattvon bell, egy zenet krdez r arra, hogy szeretne-e csatlakozni egy Wi-Fi hlzathoz. rintse meg az OK gombot, majd a kvnt vezetk nlkli hlzatot, vagy rintse meg a Mgse gombot, ha ksbb szeretn belltani a Wi-Fi kapcsolatot. . Egyes telefonfunkcik, mint pldul a Weather (Idjrs) s a Footprints (Lbnyom), ignylik a Google helymeghatroz szolgltatst az n pozcijnak automatikus meghatrozshoz. A Google Location kpernyjn megadhatja, hogy hozzjrul-e ahhoz, hogy a Google helymeghatroz szolgltatsa adatokat gyjtsn az n tartzkodsi helyrl.Megjegyzs A szolgltats ignybe vtelekor a szolgltat adattviteli djat szmthat fel. Engedlyezheti s letilthatja ezt a szolgltatst ksbb a telefon pozci belltsainl.

. A Fikok belltsa kpernyn vlassza ki a belltani kvnt e-mail fik tpust, majd kvesse a kpernyn megjelen utastsokat az e-mail bellts befejezshez. Egy fik belltsa utn vissza fog trni a Fikok belltsa kpernyre, ahol tovbbi e-mail fikokat llthat be. Ha befejezte az e-mail fikok belltst, rintse meg a Tovbb gombot.

0 1. fejezet Els lpsek

. A Kzssgi hlzatok belltsa kpernyn vlassza ki a kzssgi hlzat fikjnak tpust, pldul Facebook vagy YouTube, melyet el szeretne rni a telefonjrl. Kvesse a kpernyn megjelen utastsokat a kzssgi hlzati fikra val bejelentkezshez. Ha befejezte a fikok belltst, rintse meg a Tovbb gombot a Kzssgi hlzatok belltsa kpernyn. . Telefonja megprblja automatikusan megllaptani idznjt s a helyi idt. Ha az automatikus bellts sikertelen, rintse meg a Helyi id belltsai elemet a helyi id belltshoz. . A kvetkez kperny megjelenti azt a webcmet, ahonnan a szmtgpes szinkronizl szoftver letlthet. rja le a webcmet, hogy ksbb letlthesse s telepthesse a szinkronizl szoftvert a szmtgpre, majd rintse meg a Tovbb gombot. . Az utols kpernyn megnzheti, honnan tudhat meg tbbet a telefon hasznlatrl. rintse meg a Befejezs gombot.

A kszlk tlltsa alv mdba

Rviden nyomja meg az VGE/ZEMKAPCSOL gombot, hogy ideiglenesen kikapcsolja a kijelzt, s a telefont Alv zemmdra lltsa. Az alv md azt jelenti, hogy a telefon alacsony energiaigny llapotba vlt, amelyben az akkumultor tltsnek kmlse rdekben a kijelz ki van kapcsolva. Ha adott ideig nem hasznlja a telefont, akkor az automatikusan alv mdba vlt. A hvsokat s az zeneteket akkor is fogadhat, ha a telefon alv mdban van. A telefon automatikusan felbred, amikor egy bejv hvs rkezik.

1. fejezet Els lpsek 1

A telefon felbresztshez nyomja meg a VGE/ZEMKAPCSOL gombot. Ekkor ltni fogja, hogy a telefon zrolta a kpernyt. A kperny feloldsrl lsd a Kperny zrolsa cm rszt ebben a fejezetben.Tancs Bellthatja a kijelz lekapcsolsi idt. Az utastsokat lsd A httrvilgts s az alv md belltsainak mdostsa cm rszt a 14. fejezetben.

Kikapcsols

Ha nem akarja hasznlni a telefonjt, kikapcsolhatja azt, hogy kmlje az akkumultort. 1. Ha a kijelz nem mkdik, a kijelz visszakapcsolshoz nyomja meg a VGE/ZEMKAPCSOL gombot. 2. Ha a lezrsi kperny jelenik meg, oldja fel a kpernyt. Tovbbi rszletekrt olvassa el a Lezrsi kperny fejezetet. . Nyomja le s nhny msodpercig tartsa nyomva a VGE/ ZEMKAPCSOL gombot. . A Gyorslista kpernyn rintse meg a Kikapcsols gombot.

2 1. fejezet Els lpsek

1.

KezdkpernyA Kezdkpernyn tallhat az idjrsra, amely mutatja a tartzkodsi helynek megfelel idt s idjrst, s megjelenti a kvetkez tallkozt. rintse meg a megfelel elemet, ha szeretn mdostani az idjrsrt egy msik helysznre, frissteni szeretn az idjrsadatokat vagy el akarja rni a Naptr alkalmazst. Lnyegesek azok a funkcik, melyeket gyakran hasznl, pldul a Szemly, az zenet, a Levelezs, az Internet, s sok minden ms, ezek azonnal elrhetk a Kezdkpernyrl. A Kezdkperny aljn megjelen lapok klnbz telefonfunkcikat jellnek. Egyszeren nyomja meg s tartsa lenyomva az aktv lapot, majd cssztassa az ujjt jobbra vagy balra a hasznlni kvnt funkcira. Ezenkvl lehetsg van a lapok kzvetlen kivlasztsra is. Testre szabhatja a Kezdkpernyt animlt vagy kpes httrkppel (a Men > Kezdkperny httrkp megrintsvel), trendezheti a lapokat, valamint gyors hivatkozsokat helyezhet el azokra a szemlyekre, akik a legfontosabbak az n szmra, tovbb a kedvenc weboldalaira s alkalmazsaira. Ha tbbet szeretne megtudni a Kezdkperny hasznlatrl, olvassa el a 3. fejezetet.

1. fejezet Els lpsek

1.

llapotikonokAz llapotikonok a kperny fels rszn tallhat cmsorban jelennek meg. Az albbiakban a telefon ltal megjelentethet llapotjelz ikonok egy rsznek lersa tallhat.

Nem fogadott hvs Folyamatban van az akkumultor tltse Teli akkumultor Nagyon alacsony tltttsg akkumultor Hang: be Nma Rezgs Maximlis jelerssg A telefonkapcsolat ki van kapcsolva Folyamatban van a telefonszolgltats keresse Nem rhet el telefonszolgltats

j e-mail HSPA szolgltats elrhet A HSPA-kapcsolat ltrejtt WCDMA/UMTS-szolgltats elrhet A WCDMA/UMTS kapcsolat ltrejtt EDGE szolgltats elrhet Az EDGE kapcsolat ltrejtt GPRS-szolgltats elrhet A GPRS kapcsolat ltrejtt Wi-Fi bekapcsolva Vezetk nlkli hlzat(ok) rhet(k) el

1. fejezet Els lpsek Nincs jel Hanghvs van folyamatban Kihangosts be Tbb rtests breszts A vezetkes headset csatlakoztatva Bluetooth bekapcsolva Bluetooth lthat zemmd bekapcsolva Bluetooth sztere hang Bluetooth kz nlkli zemmd j Windows Live zenet j szveges vagy multimdis zenet rkezett A multimdis zenet elkldse sikeresen megtrtnt Csatlakoztatva a vezetk nlkli hlzathoz Fnykp vagy vide feltltse Fnykp vagy vide feltltse befejezdtt A kapcsolat aktv A kapcsolat inaktv Szinkronizls folyamatban Tartsban van egy hvs Engedlyezve van a hvsok tovbbtsa Barangols gy trtnik trcszs, hogy nincs SIM-krtya a kszlkben Nincs SIM-krtya a kszlkben Multimdis zenet kldse

1. fejezet Els lpsek

1.

rtestsekHa megrinti valamelyik llapotikont a cmsorban, az rtestsek kperny megnylik s megjelenti az akkumultor htralv zemidejt, a kimen hvsok idtartamt, tovbb a hlzati csatlakozs llapott, mint pl. Wi-Fi (ha a telefon Wi-Fi hlzathoz csatlakozik), az adatkapcsolat kihasznltsga (ha az adatkapcsolat be van kapcsolva) s egyb csatlakozsok. Ez a kperny jelenti meg az sszes fggben lv rtestst, mint pl. nem fogadott hvsok, j SMS/MMS zenetek s egyb. A kapcsold kperny megnyitshoz rintse meg valamelyik llapotikont vagy elemet az rtestsek kpernyn.

Az rtestsek kperny bezrshoz, rintse meg a Bezrs gombot, vagy nyomja meg a telefonon tallhat VISSZA gombot.

1. fejezet Els lpsek

1.

Start KpernyA Start kpernyn egy gombbal elrheti a telefon sszes programjt s belltst. A Start kperny megnyitshoz rintse meg a kperny bal fels sarkban tallhat Start ( ) szimblumot vagy nyomja meg a START gombot ( ). A Start kpernyn: A kpernyn trtn grgetshez cssztassa ujjt felfel vagy lefel. A Kezdkpernyre trtn visszalpshez rintse meg a Ma ikont. Tovbbi rszletek az 3. fejezet Kezdkperny cm szakaszban tallhatk. rintsen meg egy ikont, hogy megnyissa a megfelel alkalmazst, vagy a tovbbi alkalmazsokat tartalmaz mappt. A telefon belltsainak elrshez rintse meg a Belltsok ikont. A telefon lezrshoz rints meg a Start kperny bal als sarkban tallhat Zr gombot. Tovbbi rszletekrt olvassa el a Lezrsi kperny fejezetet. A Start kperny bezrshoz nyomja meg ktszer a START gombot.

Egy ikon thelyezse a Start kperny tetejre

A knnyebb hozzfrs rdekben a gyakran hasznlt ikonokat a Start kperny tetejre is thelyezheti. 1. rintse meg s tartsa lenyomva azt az ikont, melyet t kvn helyezni. 2. rintse meg az thelyezs fellre gombot. Ekkor az ikon felkerl a Start kperny tetejre.

1. fejezet Els lpsek

Az ikon eredeti helyre trtn visszalltshoz, rintse meg s tartsa lenyomva az ikont, majd rintse meg az thelyezs alulra gombot.

1.10 Lezr kpernyA Lezr kperny akkor jelenik meg, ha a telefon le van zrva. A lezrs segtsgvel megakadlyozhatja, hogy mikzben a telefon a zsebben vagy a tskjban van, vletlenl benyomdjon egy gomb.

A telefon lezrsa

A telefon automatikusan lezrul, ha a kvetkezk kzl valamelyik bekvetkezik: A kijelzje kikapcsol (automatikusan vagy ha megnyomja a VGE/ZEMKAPCSOL gombot) s a telefon alv mdra vlt. Tovbbi rszletekrt tekintse meg ezen fejezet korbbi rszn tallhat A kszlk tlltsa alv mdba cm rszt.

1. fejezet Els lpsek

A telefonja jelszval vdett, s lejrt a belltott id, miutn a kszlk jelszt kr. A telefonja lezrja magt s a feloldshoz a megfelel jelsz betsre van szksg. A jelsz s az resjrati id belltsval kapcsolatos tovbbi informcikrt olvassa el a 14. fejezetben tallhat A kszlk vdelme jelszval cm rszt. A telefont manulisan is lezrhatja. rintse meg a Start majd a Zr gombot a Start kperny bal fels sarkban.

A telefon feloldsaMegjegyzs

Ha a kijelzn a Lezrs kperny jelenik meg, a telefon feloldshoz cssztassa el jobbra vagy balra a Zr gombot ( ).Amennyiben egy jelszt lltott be telefonjhoz, a telefon feloldshoz be kell rnia a kdot. A jelsz belltsval kapcsolatos informcikrt olvassa el a A kszlk vdelme jelszval rszt a 14. fejezetben.

rtestsek megtekintse lezrt telefonnal

Annak ellenre, hogy a telefon le van zrva, meg fogja kapni az rtestseket a nem fogadott hvsokrl, j zenetekrl s a kzeled tallkozkrl. A Zr kperny a kzelg tallkozt mutatja, a Zr gomb pedig megjelenti az rtestsek szmt. rtestsek megjelentse 1. A Lezr kpernyn rintse meg a Zr gombot ( ). Az rtestsi gombok, melyek a klnfle fogadott informcikat kpviselnek, mint pl. nem fogadott hvsok, j e-mailek s j SMS- ek, a Zr gomb alatt jelennek meg. 2. A megfelel informci megjelentshez cssztassa balra vagy jobbra az rtests gombot. A Hvslista megjelentshez s a nem fogadott hvsok megtekintshez pldul hzza el a Nem fogadott hvsok gombot ( ).

1. fejezet Els lpsek

Megjegyzs

Amennyiben egy jelszt lltott be telefonjhoz, az informcik megtekintse eltt be kell rnia a kdot. A jelsz belltsval kapcsolatos informcikrt olvassa el a A kszlk vdelme jelszval rszt a 14. fejezetben.

Hvsok fogadsa lezrt telefonnal

Hvsokat akkor is fogadhat, ha a telefonja le van zrva. A hvsok fogadsval kapcsolatos tovbbi informcikrt olvassa el a Hvs fogadsa s befejezse cm rszt a 2. fejezetben. A hvs befejezse utn a telefon zrva marad, s a Lezrs kperny jelenik meg a kijelzn. A telefon hasznlathoz fel kell oldania azt.

0 1. fejezet Els lpsek

1.11

A hanger belltsaA rendszerhez s a csenghanghoz bellthat egyetlen hangert, illetve ezeket kln is bellthatja. A telefon hangerejt hvs kzben is bellthatja.

Egyetlen hanger belltsa

Alaprtelmezs szerint a telefon egyetlen hanger belltst teszi lehetv a rendszerhez (rtestsek s hang-/videolejtszs), valamint a csenghanghoz. 1. A Hanger kperny megnyitshoz nyomja meg a telefon bal oldaln tallhat HANGOSTS/HALKTS gombot. 2. A hanger nvelshez vagy cskkentshez hzza az ujjt fel vagy le a hanger svon, vagy nyomja meg a HANGOSTS/HALKTS gombot. Tovbb: A kszlk elnmtshoz nyomja meg a Nma gombot. rintse meg a Rezg jelzs gombot a kszlk Rezg mdba vltshoz. . A Hanger kperny automatikusan bezrul. Megrintheti a Hanger kperny res terlett is a bezrshoz.

A rendszer s a csengetsi hanger sztvlasztott belltsa

Elszr ki kell kapcsolnia az Egyttes hanger belltst, hogy a telefon lehetv tegye a rendszerhangok s a csengetsi hang hangerejnek klnll belltst. A rszleteket lsd a A rendszer s a csengetsi hanger sztvlasztott belltsa cm rszt a 14. fejezetben.

1. fejezet Els lpsek 1

A telefonbeszlgets hangerejnek belltsa

Hvs kzben nyomja meg a telefon bal oldaln lev HANGOSTS/ HALKTS gombot a telefonbeszlgets hangerejnek belltshoz. Tovbbi informcikat tall a hvsok kezdemnyezsrl s fogadsrl a 2. fejezetben.

1.12

UjjmozdulatokA telefon rintkpernyje teljes mrtkben ujjal trtn rintshez kszlt. Hasznlja az ujjmozdulatokat a kperny grgetshez, psztzshoz, nagytshoz s kicsinytshez.

Grgets ujjal

Az ujjal vgzett grgets a klnfle weboldalak, dokumentumok s listk, pldul nvjegyek, fjlok, zenetek, naptri tallkozk stb. felfel s lefel val grdtsre is hasznlhat. Grgets felfel s lefel Lefel grgetshez hzza az ujjt felfel az rintkpernyn. Felfel grgetshez hzza az ujjt lefel az rintkpernyn. Automatikus grgetshez suhintson az ujjval felfel vagy lefel az rintkpernyn. rintse meg a kpernyt a grgets befejezshez. Grgets balra s jobbra Ha jobbra szeretne grgetni, hzza az ujjt balra. Ha balra szeretne grgetni, hzza az ujjt jobbra. Automatikus grgetshez suhintson az ujjval jobbra vagy balra az rintkpernyn. rintse meg a kpernyt a grgets befejezshez.

2 1. fejezet Els lpsek

Psztzs ujjal

Hasznlhatja az ujjal val psztzst is, hogy a kinagytott kp, weboldal, dokumentum vagy e-mail ms rszeit is megnzze. Ha psztzni szeretne, akkor helyezze az ujjt az rintkpernyre, hagyja rajta, majd hzza brmelyik irnyba.

Csp nagyts

Weboldalak bngszsekor, fnykpek, zenetek vagy dokumentumok megnzsekor szabadon nagythat s kicsinythet az ujjak egyszer sszehzsval. Hvelyk s mutatujja hasznlatval rintse meg az rintkpernyt, s trja szt az ujjait a nagytshoz. Hzza ssze az ujjait a kicsinytshez.

Nagyts

Kicsinyts

1. fejezet Els lpsek

Nhny kpernyn, amikor nhny kpernys vezrl vagy ikon tl kicsi s nehz megrinteni, hasznlhatja a csp nagytst a nagytshoz s kicsinytshez. A nagyts utn a kpernys vezrl vagy ikon nagyobb vlik, s knnyen megrintheti azt az ujjval. Ltni fog egy kis elnzeti ablakot, amely krl vgighzva az ujjt psztzhat a kinagytott kpernyn.

Norml kperny

Nagytott kperny

1. fejezet Els lpsek

1.1 A telefon csatlakoztatsa a szmtgphezAmikor a telefont az USB-kbellel szmtgphez csatlakoztatja, a Csatlakozs szmtgphez kperny jelenik meg, ahol ki kell vlasztania az USB-kapcsolat tpust: ActiveSync Vlassza ezt a mdot, ha a kvetkezket szeretn tenni: Outlook e-mailek, partnerek, naptrbejegyzse, fjlok s egyb adatok szinkronizlsa a telefon s a szmtgp kztt. A teljes telefonhoz olvassi s rsi hozzfrst szeretne. Az ActiveSync hasznlatrl a 6. fejezetben tudhat meg tbbet. Lemezmeghajt Ez a md csak akkor vlaszthat, ha microSD-krtyt helyezett a telefonba. Vlassza ezt a mdot, ha a memriakrtyt USBmeghajtknt szeretn hasznlni, s gyorsabban szeretne fjlokat msolni a telefon memriakrtyja s a szmtgp kztt. Ha a Lemezmeghajt md van bekapcsolva, amikor a telefon a szmtgphez csatlakozik: Nem lehet a telefonnal hozzfrni a memriakrtya fjljaihoz, illetve a memriakrtyra teleptett alkalmazsokat futtatni. A szmtgp csak a telefon memriakrtyjhoz csatlakozik. Ha szmtgprl ri el a telefont, csak annak memriakrtyjn lv tartalmat lthatja. Internetmegoszts Ha nem rendelkezik internet-hozzfrssel a szmtgpn, kivlaszthatja ezt az zemmdot, hogy a telefont modemknt hasznlja a szmtgpe. Ha tbbet szeretne megtudni az internetmegosztsrl, olvassa el A telefon hasznlata modemknt (Internetmegoszts) rszt a 9. fejezetben.

2. fejezetTelefonhvsok2.1 Hvs kezdemnyezseHvs kezdemnyezshez vagy trcszzon egy szmot, vagy vlassza ki a felhvni kvnt partnert. Egy fogadott zenet megtekintse kzben kzvetlenl felhvhatja az zenet kldjt, ha annak telefonszma megtallhat a kld telefonon trolt nvjegyben. Hvskezdemnyezs eltt vegyen fel partnereket a telefonon j nvjegyek ltrehozsval, vagy a nvjegyek telefonnal trtn szinkronizlsval. A partnerek hozzadsrl tbbet is megtudhat a 4. fejezet Partnerek hozzadsa a telefonhoz cm rszben.Megjegyzs A legtbb SIM-krtyhoz tartozik egy elre megadott PIN-kd (personal identification number, szemlyes azonost szm) amelyet a mobiltelefon-szolgltat hatroz meg. Felkrs esetn rja be a PIN-kdot, majd rintse meg az Enter gombot. Ha hromszor hibs PIN-kdot ad meg, a SIM-krtya zroldik. Ha ez trtnik, feloldhatja a PUK-kd (PIN Unblocking Key PIN felold kd) hasznlatval, amit a mobil szolgltatjtl kaphat meg.

Hvs kezdemnyezse a Telefon kpernyrl

A telefon Intelligens trcszs tulajdonsga meggyorstja s megknnyti a hvskezdemnyezst. Egyszeren csak kezdje el rni a telefonszmot vagy a hvni kvnt szemly nevt. Az Intelligens trcszs funkci automatikusan elkezdi keresni s szrni a nvjegyek listjt (a telefont s a SIM-krtyt egyarnt), valamint a hvselzmnyekben szerepl szmokat. A kiszrt listbl vlassza ki a trcszni kvnt telefonszmot vagy nevet.

2. fejezet Telefonhvsok

1. Nyomja meg a HVS/KLDS gombot a telefon trcsz kpernyjnek megnyitshoz. 2. Kezdje berni az els nhny szmjegyet vagy karaktert a Telefon billentyzet gombjai segtsgvel. Ahogy megadja a szmokat vagy betket, a Telefon kperny megjelenti az egyez tallatokat. Ha rossz szmot vagy karaktert rt be, rintse meg a gombot a soron kvetkez szmjegy vagy karakter trlshez. Ha a teljes bejegyzst trlni szeretn, akkor tartsa nyomva a gombot. . rintse meg a elemet, ha be szeretn zrni a telefon billentyzett, s ha ltni szeretn, hogy van-e megfelel szm vagy nvjegy. A szrt listn val bngszshez hzza gyorsan fel-le az ujjt a kpernyn, ha lassabban grgetn, simtson az ujjval fel-le.

2. fejezet Telefonhvsok

. Szm vagy partner felhvshoz tegye a kvetkezk valamelyikt: rintse meg a kvnt telefonszmot vagy nvjegyet a listn. A nvjegyhez trstott msik szm hvshoz vlassza ki a nvjegyet, majd rintse meg a partner nevtl jobbra a nvjegykrtya ikont. A nvjegy sszefoglal kpernyn rintse meg a hvni kvnt szmot.Tancsok Hvs kzben hasznlja a telefon oldaln tallhat HANGOSTS/ HALKTS gombot, hogy belltsa a telefon hangerejt. A telefonszm a nvjegyek kz trtn mentshez rintse meg a telefonszm jobb oldaln megjelen Elz hvsok gombot ( ), majd rintse meg a Men > Ments a szemlyekhez menpontot.

A hangposta felhvsa

ltalban az 1-es szmot tartjk fenn a hangposthoz. Tartsa lenyomva ezt a gombot a telefon billentyzetn, hogy felhvja a hangpostt s meghallgassa a hangzeneteket.

Hvs kezdemnyezse bejv zenetekbl s naptrbejegyzsekbl

SMS vagy e-mail olvassakor lehetsg van felhvni az zenet kldjt, amennyiben a felad telefonszma szerepel a telefonban. Ezenkvl fel lehet hvni olyan telefonszmot is, mely magban az zenetben szerepel. Ha szeretne tbbet megtudni a bejv SMS-ek olvassa kzben trtn hvskezdemnyezsrl, tekintse meg az zenetek cm rszt a 3. fejezetben s a Hvskezdemnyezs SMS-bl cm rszt a 7. fejezetben. Ha szeretne tbbet megtudni a bejv e-mailek olvassa kzben trtn hvskezdemnyezsrl, tekintse meg a Levelek cm rszt a 3. fejezetben s a Hvskezdemnyezs e- mailbl cm rszt a 7. fejezetben.

2. fejezet Telefonhvsok

Tovbb megteheti, hogy tallkozt sszehv e-mailbl vagy naptrbejegyzsbl is kezdemnyezzen hvst. Ehhez tekintse meg a Hvskezdemnyezs tallkozt sszehv e-mailbl vagy naptrbejegyzsbl cm rszt a 8. fejezetben.

Seglyhvs kezdemnyezseTancs

A telefon trcsz kpernyjn rja be a nemzetkzi seglyhv szmot, majd nyomja meg a HVS/KLDS gombot a telefonon.Lehetsges, hogy a SIM-krtyn tovbbi seglyhv szmok is szerepelnek. Rszletes informcit mobilszolgltatjtl kaphat.

Nemzetkzi hvsok kezdemnyezse

Nemzetkzi hvs kezdemnyezshez elszr tartsa lenyomva a 0 gombot a telefon trcsz kpernyjn addig, amg egy plusz (+) karakter meg nem jelenik. A plusz (+) karakter a nemzetkzi elvlaszt szm helyett jelenik meg. A plusz (+) karakter utn rja be a teljes telefonszmot az orszghvval, a krzetszmmal (bevezet nullk nlkl), majd a telefonszmot. rintse meg a kpernyn a Hvs gombot, vagy nyomja meg a telefon HVS/KLDS gombjt a szm trcszshoz.

Hazatrcszs

A hazatrcszs funkci segtsgvel knnyen trcszhat egy otthoni telefonszmot nemzetkzi barangols kzben. Hvs kezdemnyezse hazatrcszssal A telefon a SIM-krtya alapjn meg tudja llaptani orszga adatait, s automatikusan hozzfzi az orszghv kdot a telefonszmhoz, ha a hazjba telefonl barangols kzben. 1. Egyszeren rja be az otthoni telefonszmot a plusz (+) karakter s a bevezet nullk nlkl, majd rintse meg a Hvs gombot.

2. fejezet Telefonhvsok Megjegyzs Ha bevezet nullt r be, az automatikusan trldik. Ha egy plusz (+) karaktert r be a telefonszm el, a telefon a megszokott mdon, a plusz kdos trcszs szerint fogja a hvst kezdemnyezni.

2. Megjelenik a Hazatrcszs kperny, s megjelenti a telefonszmot a hozzfztt otthoni orszghvval egytt. rintse meg az Igen, hasznlja a fenti szmot gombot a megjelentett szm hvshoz. A hozzfztt orszghv msik orszghvra val cserlshez rintse meg az orszgkivlaszt mezt, s vlassza ki a kvnt orszgot. A megjelentett szm megvltozik, s a kivlasztott orszg orszghvja lesz hozzfzve. rintse meg az Igen, hasznlja a fenti szmot gombot a megjelentett szm hvshoz. Hazatrcszs kikapcsolsa Ha inkbb a kzvetlen trcszst (amikor kzzel rja be s hvja a teljes telefonszmot) szeretn hasznlni s nem a hazatrcszst, akkor kikapcsolhatja a hazatrcszs funkcit. 1. Nyomja meg a KEZDLAP gombot a Kezdkpernyre val visszatrshez. 2. A Kezdkpernyn cssztassa az ujjt a Belltsok flre, majd rintse meg a Men > Minden bellts elemet. . rintse meg a Szemlyes > Telefon menpontot. . A kperny aljn grgessen jobbra, amg meg nem ltja a Specilis lapot. . rintse meg a Specilis lapot, majd trlje ezt a jellmezt: Nemzetkzi barangolskor adja hozz az otthoni orszg orszghvjt a telefonszmokhoz. . rintse meg az OK gombot.

0 2. fejezet Telefonhvsok

2.2 Hvs fogadsa s befejezseHvs fogadsakor a Bejv videohvs kperny jelenik meg, ahol fogadhatja vagy elutasthatja a hvst.

Bejv hvs fogadsa vagy visszautastsaHvs fogadsa Nyomja meg a HVS/KLDS gombot, vagy cssztassa el balra a Fogads/Mellzs csszkt.

A hvs elutastsa Nyomja meg a VGE/ZEMKAPCSOL gombot, vagy cssztassa el jobbra a Fogads/Mellzs csszkt.

Telefoncsngs lenmtsa a bejv hvs elutastsa nlkl rintse meg a Csenghang nmtsa gombot vagy nyomja meg a HALKTS gombot. Ha telefonja cseng, s kijelzvel lefel helyezi le, automatikusan elnmtja a csenghangot.Megjegyzs Ha a telefon mr kijelzvel lefele van letve, akkor tovbbra is csengeni fog a ksbb bejv hvsok esetn.

2. fejezet Telefonhvsok 1

Hvs elutastsa s szveges zenet kldse Ha ppen el van foglalva, s nem tudja fogadni a bejv hvst, kldhet egy szveges zenetet a hvnak, s elutasthatja a bejv hanghvst. rintse meg a SMS kldse gombot egy bejv hvs kzben, hasznlja a sablon zenetet vagy rjon be sajt zenetet, majd rintse meg a Klds gombot. Ha szeretn mdostani a hvsok elutastshoz elre belltott szveges zenetet, nyissa meg a telefon trcsz kpernyjt, rintse meg a Men > Belltsok menpontot, grgesse lefele a telefonbelltsok kpernyt, rintse meg a Hvs elutastsa zenettel lehetsget, majd rja be az j zenetet a megjelen mezbe. Csenghang automatikus halktsa a telefon felemelsekor Bellthatja a telefont gy, hogy automatikusan cskkentse a csenghang hangerejt, amikor felemeli a telefont, hogy megvlaszolja a hvst. 1. Nyomja meg a KEZDLAP gombot a Kezdkpernyre val visszatrshez. 2. A Kezdkpernyn cssztassa az ujjt a Belltsok lapra, majd rintse meg a Hang s kijelz menpontot. . Grgesse lefele a kpernyt, majd rintse meg a Csengets halktsa felemelskor belltst a funkci bekapcsolshoz. . rintse meg a Vissza gombot, hogy visszatrjen a Kezdkperny Belltsok lapjra.

2 2. fejezet Telefonhvsok

Csenghang automatikus hangostsa, ha a telefon a zsebben van A bejv hvsok elszalasztsnak elkerlse rdekben, ha a telefonja a zsebben vagy a tskjban van, bellthatja a telefont gy, hogy fokozatosan nvelje a csengs hangerejt s vibrljon bejv hvs esetn. Ha a telefon nem a zsebben vagy a tskjban van, a telefon a belltott, norml hangervel fog csengeni. 1. Nyomja meg a KEZDLAP gombot a Kezdkpernyre val visszatrshez. 2. A Kezdkpernyn cssztassa az ujjt a Belltsok lapra, majd rintse meg a Hang s kijelz menpontot. . Grgessen lefele a kpernyn, majd rintse meg a Zseb md belltst a funkci bekapcsolshoz. . rintse meg a Vissza gombot, hogy visszatrjen a Kezdkperny Belltsok flre.

Hvs kzben

Hvs kzben egy rol fedi el a telefon virtulis gombjait, hogy elkerlje a vletlen megrintst. Csak a Billentyzet s a Hvs befejezse gombok aktvak. A virtulis gombok elrshez hzza ujjt vgig fgglegesen fntrl le a rol tetejtl. Hasznlja ezeket a virtulis gombokat a hvs tartsba helyezshez, msik partnerrel val konferenciahvs ltrehozshoz, a beszlgetsrl trtn feljegyzsek ksztshez stb. A hvs kzben bngszheti a szveges, multimdis s e-mail zeneteket, valamint a partner szemlyes adatait a kperny aljn lev lapok megrintsvel.

2. fejezet Telefonhvsok

Partner adatai Szveges s multimdis zenetek E-mail Facebook adatok (ha a partner rendelkezik Facebook fikkal) Elz hvsokEzek a lapok ugyanazokat az adatokat mutatjk, mint a Szemly lap. Tovbbi rszleteket a 4. fejezetben tall.

A kihangost hasznlata Helyezze a telefont ellapjval lefel a kihangost automatikus bekapcsolshoz. A kihangost kikapcsolshoz helyezze le a telefont ellapjval felfel. Tovbb a virtulis Hangszr be gomb ( ) megrintsvel, s a HVS/KLDS gomb megnyomsval is be-, illetve kikapcsolhatja a kihangostt. A kihangost bekapcsolsakor a kihangost ikonja ( a cmsorban.Figyelem!

) megjelenik

A hallskrosods lehetsgnek cskkentse rdekben ne tartsa a telefont a flhez, ha a kihangost be van kapcsolva.

A mikrofon elnmtsa hvs kzben A mikrofon ki- vagy bekapcsolshoz rintse meg a Elnmts gombot ( ). Ha a mikrofon ki van kapcsolva, a nmts ikon ( megjelenik a kijelzn.

)

2. fejezet Telefonhvsok

Kt hvs fogadsa, s vltogats kzttk 1. A msodik bejv hvs fogadshoz nyomja meg a HVS/ KLDS gombot, vagy rintse meg a Hozzads gombot ( ) egy msodik hvs kezdemnyezshez. Az els hvs tartsba kerl, amikor elfogadja vagy felhvja a msodik rsztvevt. 2. Kt hvs kzti vltshoz rintse meg a Csere gombot ( ), vagy rintse meg a Tarts felirat kiemelt rszt a kpernyn. Hvs befejezse Az aktulis hvs befejezshez rintse meg a Hvs befejezse gombot, vagy nyomja meg a VGE/ZEMKAPCSOL gombot. Ha kt kimen hvsa van, rintse meg a Men > Minden hvs befejezse gombot mindkt hvs befejezshez.

2. Az Elz hvsok lista hasznlataHa nem fogadott legalbb egy hvst, a kijelz cmsorban az ( ) ikon jelenik meg. Hasznlja az Elz hvsok listt, hogy lthassa, ki kereste, illetve megnzhesse az sszes trcszott szmot s fogadott hvst.

Nem fogadott hvs Fogadott hvs

Trcszott szm

2. fejezet Telefonhvsok

Elrheti az Elz hvsok listt a Szemly s az rtestsek kpernyrl, valamint a telefon trcszjnak menjbl: A Kezdkperny cssztassa az ujjt a Szemly lapra, rintse meg a Minden szemly elemet, majd rintse meg az Elz hvsok lapot (a legjobboldalibb lap). Ha a cmsorban ltja a nem fogadotthvs ikonjt ( ), rintse meg a cmsort az rtestsek kperny megnyitshoz, majd rintse meg a Nem fogadott lehetsget. Nyomja meg a HVS/KLDS gombot a telefon trcszjnak megnyitshoz, majd rintse meg a Men > Elz hvsok menpontot. Ha az Elz hvsok lista hossz, rintse meg a Men > Szr menpontot, majd vlassza ki a megjelentend hvs tpust. Egy bizonyos partnerrel folytatott hvsok megtekintshez rintse meg a partner jobb oldaln megjelen Nvjegykrtya gombot ( ).

2. GyorstrcszsA Gyorstrcszs funkcival egyetlen rintssel trcszhatja a gyakrabban hvott szmokat. Pldul, ha egy nevet a 2. helyhez rendelt a Gyorshvsok kztt, akkor tartsa lenyomva a 2-es szmot a telefon trcszjnak billentyzetn a partner telefonszmnak felhvshoz.

Gyorstrcszsi bejegyzs ltrehozsa

A 0 s az 1 gomb foglalt gombok, s nem hasznlhatk gyorstrcsz gombknt. Az 1-es szm a hangposta szmra van fenntartva. Gyorstrcszshoz a 2 s 99 kztti szmokat