Top Banner
Yıl: 17 Sayı: 4208 08 Haziran 2016 Çarşamba 50 Krş. Işık Taban Yaşama Dair [email protected] İMAR UYGULAMASI GELİYORMUŞ! Sayfa 2’de Gürcan Koçak Fethiye sevgisi [email protected] ALMAN PARLAMENTOSU DEĞİL TİYATRO GRUBU… Sayfa 4’te R US P İLOT LARA REV VERİ LMED İ Orman yangınlarına müdahale eden helikopterlerde Rus pilotlara görev verilmedi. Orman Genel Mü- dürlüğü’nün hizmet satın aldığı şir- ket tarafından Türkiye-Rusya arasındaki kriz nedeniyle Rus pilot- lara görev verilmedi Sayfa:11’de Çevre haftası etkinlikleri başlıyor Doğa dostu Fethiye Beledi- yesi çevre haf ta etkinlikleri yarın tören ile başlıyor . Sayfa:2’de Kaplumbağa ve yavrusu için seferber oldular F ethiye’de girdiği bir yağmur gideri borusuna sıkışan kaplumbağa ve yav- rusunu, AKUT ve itfaiye ekipleri ba- şarılı bir operasyon sonrası kurtardı. 4’te F atih Vezneciler’de 11 kişi- nin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Bombalı saldırının ardından İs- tanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcı vekilleri Önder Yaman ve İrfan Fidan ile 4 cumhuriyet savcısı olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Saldırıya ilişkin başlatılan soruş- turmada, Terör ve Örgütlü Suç- lar Bürosu’ndan savcı Hasan Yılmaz görevlendirildi. Saldırıya ilişkin ilk incelemelerde, bombalı saldırıda patlatılan aracın kiralık olduğu tespit edildi. Aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı ve bombanın etkisinin arttırıl- ması için demir bilyeler kullanıl- dığı öğrenildi. Sayfa 11 Tarih İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı 8 Haziran 2016 Çarşamba 03:55 05:38 13:09 16:58 20:29 22:03 9 Haziran 2016 Perşembe 03:54 05:38 13:10 16:58 20:29 22:04 İMSAKİYE B odrum-Milas karayolu üze- rinde meydana gelen kazada, Rıza Yılmaz (54) ile eşi Gülhan Türkseven Yılmaz (56) yaşamını yitirdi. Sayfa:4’te BU ACININ TARİFİ YOK Trafik Kazası.2 Ölü Bölücü terör örgütü bu kez İstanbul’un Fatih İlçesi Vezneciler'de çevik kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenledi. Sivillerin ve turistlerin de en çok kullandığı caddeye yapılan hain saldırıda 7 polis şehit olurken, 5 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetti. Saldırıda 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı. Ül- kemizi yasa boğan bu saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, çok yönlü soruşturma başlatıldı
12

08 06 2016s

Aug 01, 2016

Download

Documents

Hülya Kulalı

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: 08 06 2016s

Yıl: 17 Sayı: 4208 08 Haziran 2016 Çarşamba 50 Krş.

Işık Taban

YaşamaDair

[email protected]

İMAR UYGULAMASIGELİYORMUŞ! Sayfa 2’de

Gürcan Koçak

Fethiyesevgisi

[email protected]

ALMAN PARLAMENTOSU DEĞİL TİYATRO GRUBU… Sayfa 4’te

RUS PİLOTLARA GÖREV VERİLMEDİOrman yangınlarına müdahaleeden helikopterlerde Rus pilotlaragörev verilmedi. Orman Genel Mü-dürlüğü’nün hizmet satın aldığı şir-ket tarafından Türkiye-Rusyaarasındaki kriz nedeniyle Rus pilot-lara görev verilmedi Sayfa:11’de

Çevre haftasıetkinlikleri başlıyorDoğa dostu Fethiye Beledi-yesi çevre haf ta etkinlikleriyarın tören ile başlıyor .

Sayfa:2’de

Kaplumbağa ve yavrusu için seferber oldular

Fethiye’de girdiği bir yağmur gideriborusuna sıkışan kaplumbağa ve yav-rusunu, AKUT ve itfaiye ekipleri ba-

şarılı bir operasyon sonrası kurtardı. 4’te

Fatih Vezneciler’de 11 kişi-nin hayatını kaybettiğibombalı saldırıya ilişkin,

İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıTerör ve Örgütlü Suçlar Bürosutarafından soruşturma başlatıldı.Bombalı saldırının ardından İs-tanbul Cumhuriyet BaşsavcısıHadi Salihoğlu, Başsavcı vekilleriÖnder Yaman ve İrfan Fidan ile4 cumhuriyet savcısı olay yerinegiderek incelemelerde bulundu.Saldırıya ilişkin başlatılan soruş-turmada, Terör ve Örgütlü Suç-lar Bürosu’ndan savcı HasanYılmaz görevlendirildi. Saldırıyailişkin ilk incelemelerde, bombalısaldırıda patlatılan aracın kiralıkolduğu tespit edildi. Aracınuzaktan kumandayla patlatıldığıve bombanın etkisinin arttırıl-ması için demir bilyeler kullanıl-dığı öğrenildi. Sayfa 11

Tarih İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı8 Haziran 2016 Çarşamba 03:55 05:38 13:09 16:58 20:29 22:039 Haziran 2016 Perşembe 03:54 05:38 13:10 16:58 20:29 22:04

İMSAKİYE

Bodrum-Milaskarayolu üze-rinde meydana

gelen kazada, RızaYılmaz (54) ile eşiGülhan TürksevenYılmaz (56) yaşamınıyitirdi. Sayfa:4’te

BU ACININ TARİFİ YOK

Trafik Kazası.2 Ölü

Bölücü terör örgütü bu kez İstanbul’un Fatih İlçesi Vezneciler'de çevik kuvvet aracının geçişi sırasındabombalı saldırı düzenledi. Sivillerin ve turistlerin de en çok kullandığı caddeye yapılan hain saldırıda 7polis şehit olurken, 5 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetti. Saldırıda 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı. Ül-kemizi yasa boğan bu saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, çok yönlü soruşturma başlatıldı

Page 2: 08 06 2016s

Sorumlu Yazı İşleri MdOrhan Okutan

Sayfa EditörüErol Kuşkonmaz

MuhabirlerHülya Kulalı

Zeynep TilkiciHarun Yıldırım

08 Haziran 2016 Çarşamba2 AkdenizBA

TI

08 Haziran 2016 Çarşamba

İlk Yayın Tarihi:

2 Kasım 1999Yerel Süreli Yayın

BaskıKesikkapı Mah. Çarşı Cad. 103 Sk. No: 3Fethiye Tel: 614 56 72O

fse

t

Adres: Kesikkapı Mah. Çarşı Cad. 103 Sk. No: 3 Fethiyewww.gazetefethiye.com, www.fethiyedenhaber.com

e-posta: [email protected] Telefaks: 614 56 72

Yıl: 17Sayı: 4208Günlük Siyasi

Kurucusu ve SahibiOsman Baykuş

YöneticiSevil Baykuş

Grafik-TasarımEfe Can Bozkurt

Bu gazete, Basın Ahlak Yasası’na uymayı ve ulusal çıkarlara ters haber yayınlamamayı taahhüt eder.

Yayınlanan siyasi yazıların fikri sorumluluğu yazarına aittir.

Dağıtım SorumlusuErkan Kaçmaz

Işık Taban

YaşamaDair

[email protected]

İMAR UYGULAMASI GELİYORMUŞ!

Fethiye Belediyesi yetkilileri yaptıkları toplantıda; YeniMahalle, Çatalarık, Karaçulha, Çamköy, Üzümlü, Çiftlik,Yanıklar ve İnlice Mahallelerinde bulunan 12 ayrı bölgede,1752 dönümlük alanda, 3194 Sayılı İmar Kanununun18.Maddesine göre yapacakları “ İmar Uygulaması” ile ilgiliolarak bilgilendirme toplantısı yapmışlar.

Geçtiğimiz günlerde; Muğla Büyükşehir Belediyesi; ol-ması gerektiği gibi 5216 Sayılı Kanunun 7.Maddesine göre“ Onama yetkisinin bulunduğu alanları kapsayacak şekilde”sürdürdüğü 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı çalışmasınıkesinleşme aşamasına getirmişti.

5216 Sayılı Büyükşehir Kanununun 7.Maddesi Büyükşe-hir Belediyelerinin yetki ve sorumluluklarını tanımladığı7.Maddesinde “ Nazım İmar Planının yürürlüğe girdiği ta-rihten itibaren bir yıl içinde uygulama imar planlarını veparselasyon planlarını yapmayan ilçe ve ilk kademe beledi-yelerinin uygulama imar planlarını yapmak veya yaptırmak”görevlerini sayıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı 1/25000 likNazım İmar Planının kesinleşmesinin ardından alt ölçekliimar planlarının yapılmasını gerektiren yasal süreçlerde Fet-hiye Belediyesi “ Bir yıl içinde” bir kısım uygulama imarplanı yaptırarak yetkisine sahip çıkıyor.

ANCAK; Fethiye Belediye Başkanı'nın sıkça tekrarladığıgibi “ Biz Fethiyelilerin haklarını savunma görevini aldık vesonuna kadar savunacağız” iddiasında; Savunulan Fethiyeİlçesi sınırları içinde yaşayan 147.703 kişinin tümünün hak-ları olmalıdır.

Sekiz Mahallede ve toplam 1752 dönüm de yapılacakimar uygulaması kapsamında hangi şirketlerin, gerçek kişi-lerin ya da ortaklıkların talebi var bilmiyorum.

Ama; 147.703 kişinin tümünü kapsayan bir ADİL UY-GULAMA olmadığı ortadadır.

1990-1994 Yılları arasında dönemin Belediye BaşkanıÖzer Olgun'un yaptırdığı ve Fethiyenin tümünü kapsayan60.000 dönüm de ki imar uygulaması çalışmalarında KE-RAMETİ KENDİNDEN MENKUL talep sahipleri ye-rine Fethiye de yaşayan her bir vatandaş uygulamakapsamına alınarak İMAR RANTI denilen zenginleşmedenhiç değilse ADİLE YAKIN faydalanması sağlanmıştı.

Kabul etmek gerekir ki; böyle bir uygulama İMARRANTI'NIN TEVZİİ BİÇİMİ OLAN TALEPCİ KERA-METİNİ ortadan kaldırır.

Tercih edilen TALEPCİLERLE SINIRLI imar uygula-ması yapmaksa kimse kimseyi kandırmasın bunun adıİMAR UYGULAMASI deği İMAR RANTI TEVZİİ olur.

Yirmi yıl önceki uygulamalarda üretilen yaklaşık 40.000dönüm imar parseline inşaat ve oturma ruhsatı veren, yineo dönem de üretilen ve kamuya bırakılan yaklaşık 20.000dönüm de ki yol, yeşil alan ve parkların düzenlemesiniyapan ya da yaptırarak gösterişli açılışlar düzenleyen FethiyeBelediyesi,mutlaka; Fethiye'nin mevcut arsa stokunun bitti-ğini, şehrin yeni gelişim alanlarının planlamasının yapılmasıgerektiğini de biliyordur.

Şimdi; Hazır Büyükşehir Belediyesi 1/25000 ölçekliNazım İmar Planını yapmışken,

Fethiye Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imarplanı yapma yetkisini Fethiye de yaşayan147.703 kişinin tü-münün ihtiyaçlarını gözeterek kullanması beklenir.

5393 Sayılı Yasa belediyeleri “ Belde sakinlerinin mahallive müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan kamutüzel kişisi” olarak tanımlıyor. MAHALLİ VE MÜŞTE-REK İHTİYAÇ SAHİBİ tanımından 1752 dönümün ma-likleri anlaşılıyorsa bu çalışmanın adı imar uygulaması değilİMAR RANTI'NIN BELLİ MÜŞTEREKLER ARA-SINDA TEVZİİ olur.

Bu iş ve işlemler Fethiye Belediyesinin karar organları-nın onayı ile yürütülüyor olsa da; 5393 Sayılı Yasa'nın 13.Maddesi....Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir.Hemşehrilerin belediye karar ve hizmetlerine katılma, bele-diye faaliyetleri hakkında bilgilenme hakları vardır. Diyor.

Yani; Her bir Fethiyeli'nin 1752 dönümlük imar uygula-ması dahil, Fethiye Belediyesinin icraatları ile ilgili olarakbilgilenmeye hakları vardır.

Menteşe Belediyesi veMuğla Çevre Geliş-tirme Derneği tara-

fından Türdü 100. Yılİlköğretim Okulu öğrencileri,Akbük Koyunu temizlediler.

Muğla’nın Menteşe ilçesi-nin denize sınırı bulunan tekkoy olan Akbük koyunda öğ-renciler çevre temizliği yaptı.Menteşe Belediyesi ve MuğlaÇevre Geliştirme Derneği iş-birliğinde gerçekleştirilen kıyıtemizliğinde öğrencilere çevrebilinci de aşılanıyor.

Menteşe Belediye BaşkanYardımcısı Mehmet Güven,“Çocuklarımız bizim geleceği-miz. Onları bu genç yaşlarında

çevreyle ilgili ne kadar bilin-çlendirirsek büyüdüklerindede çevreye o kadar duyarlıbirer birey olurlar. Bugün öğ-rencilerimizle birlikte Akbükkoyumuzu temizledik. Çocuk-larımız çevreyi olduğu gibi,denizlerimizi de temiz tutma-nın önemini kavradılar” diyekonuştu.

Etkinlikte Menteşe Beledi-yesi tarafından öğrencilere ti-şört ve şapka dağıtılırken,Menteşe Belediye Başkan Yar-dımcısı Mehmet Güven’de öğ-rencilerle birlikte plaj temizliğiyaptı. Plaj temizliği sonrası öğ-rencilere yemek ikramında bu-lunuldu.

Akbük Koyu’nda temizlik yaptılar

Seabourn Odyssey" isimliyolcu gemisiyle Bod-rum’a gelen 807 turist il-

çeye hareketlilik getirdi.

Sabah saatlerinde gemi ya-naşma iskelesine yanaşan Ba-hamalar bayraklı "SeabournOdyssey” yolcu gemisi 455

yolcusu ve 352 mürettebatıylaBodrum’a geldi. 198 metreuzunluğunda olduğu öğrenilenyolcu gemi ile çoğunluğu İngi-

liz ve ABD’li turist Bodrumsokaklarında gezdi. Gemindeninen turistler Paşatarlası,Kumbahçe gibi plajlarda de-

nize girerken bazı turistler iseilçeyi gezip alışveriş yaptı.Bodrum’un tarihi yerlerini degezen turistler özellikle, Bod-rum Kalesi, Bodrum Antik

Tiyatroya büyük ilgi gösterdi.Yolcu gemisinin akşam sa-

atlerinde Bodrum’dan ayrıla-rak, Yunanistan’ın Rodosadasına geçeceği öğrenildi.

Doğa dostu FethiyeBelediyesi çevre hafta etkinlikleri yarıntören ile başlıyor

9Haziran Perşembe günüBeşkaza Meydanı Ata-türk anıtı önünde sabah

saat 9.30’da çelenk sunumu ilebaşlayacak olan Fethiye Bele-diyesi Çevre Haftası etkinlik-leri Fethiye Belediyesi KültürMerkezinde devam edecek.Saat 10.00’da Fethiye Beledi-yesi Çevre Koruma KontrolMüdürlüğü tarafından “Çevre-sel Değerler” konulu bir

sunum gerçekleştirilecek. Su-numdan sonra atık pil veresim yarışmasında dereceyegiren öğrencilerin ödül törenigerçekleşecek. 10 HaziranCuma günü ise saat 9.00’daFethiye Belediyesi KültürMerkezinde çevre defilesi veödül töreni, saat 15.00’de Beş-

kaza meydanında uçurtmaşenliği ve saat 16.30’da da bi-siklet şenliği yapılacak. Beş-kaza meydanında başlayacakolan bisiklet şenliği Kafe Reisönünde sona erecek.

Etkinliklere tüm vatandaş-lar ve çevre dostları davetedildi.

Çevre haftası etkinlikleri

Seabourn Odyssey Bodrum’da

BAŞLIYORBAŞLIYOR

Page 3: 08 06 2016s

3AkdenizBA

TI

Page 4: 08 06 2016s

08 Haziran 2016 Çarşamba4 AkdenizBA

TI

Gürcan Koçak

Fethiyesevgisi

[email protected]

ALMAN PARLAMENTOSU DEĞİL TİYATRO GRUBU…

Almanya parlamentosu Alman kökenli ve maalesefTürk kökenli(6 kişi) ve Cem Özdemir isimli yalaka vekilleriile, hiçbir yetkileri ve hadleri olmadan 1915 Ermeni tehci-rini kaşıyıp, masum pozlarda, Osmanlı Soykırım yapmıştırkararı alıp, ayrıca utanmazlıklarını devam ettirip, Türkler1915 de soykırım yaptılar diye ders kitaplarına koyma kararıalarak da gelecek kuşaklarına TÜRK DÜŞMANLIĞI em-poze edeceklerdir.

Burada TÜRKİYE PARLAMENTOSUNA BÜYÜKGÖREV DÜŞÜYOR.

Bu düşüncesiz ALMANLARIN, YAHUDİLERE uygu-ladıkları NAZİ SOYKIRIMI‘nı tüm dünya bilirken,

NAZİ ALMANYASI döneminde, Adolf Hitler liderli-ğinde yaklaşık ON MİLYON Yahudi’yi işkence ile öldürenAlmanlar, 1992-1993 yıllarında ERMENİSTAN’ın DağlıkKarabağ dahil 7 Azerbaycan vilayetini işgal ederek 1 Mil-yon Azerbaycanlı insanı topraklarından sürüp, HOCALI’daaçıkça KATLİAM yaparken Alman Parlamentosu bu fa-ciaya bakmadı. Üstelik Ermenistan’ın Azeri topraklarındakisorunu çözecek MİNSK GRUBU üyelerinden biri de buALMANYA idi. Alman Dışişleri Bakanlığı hiçbir girişimdebulunmadığı gibi HIRİSTİYANLIĞI koruma adına yüz yılönce Süryaniler-Asuriler-Keldaniler gibi HIRİSTİYANazınlıkların da SOYKIRIM’a uğradığına karar verdiler.

İşte bu gerçek SOYKIRIM merkezi ALMANYA içinSOYKIRIM TOPLANTISI düzenleyip, İSRAİL’den dedavet edeceğimiz misafirlerimizin de bulunduğu bir celsedeALMAN SOYKIRIMINI OYLAYALIM, misafirlerimizİSRAİL ve AZERBAYCAN’lılarda Ermeniler gibi “Teşek-kürler Türkiye” flamaları açsınlar. Belki o zaman utanıp,akılları başlarına gelir ve tüm macera arayan ülkelere örnekolur.

Ey ALMANYA ve benzeri ülkeler,Osmanlı asla soykırım yapmadı, Osmanlı İmparatorluğu

gerileme dönemi yaşarken yüzyıllarca Osmanlı’da rahat vehuzur içerisinde yaşayan Ermeniler hem ticaret ve hem desanatkarlık yaparak bölgenin en varlıklı insanları idi. Os-manlı Rus işgaline uğrayınca, Ermeniler hemen bizi içerdenvurup her türlü desteği Ruslara verdiler, arkamızdan han-çerlediler, Osmanlı idaresi Ermenileri harp bölgesindenayırma kararı alıp bu haklı kararı da uyguladı.

ALMAN PARLAMENTOSUNDA O DÜŞÜNCESİZKARARI ALANLARA SORUYORUM; aynı ihanet sizeyapılsa siz ne yapardınız? Düşünmek bile beni ürkütüyor,çünkü siz kadın, hasta, yaşlı demeden ölüm kamplarınızda,gaz odalarınızda, fırınlarınızda, tıbbi deneylerinizde kobayolarak ve takriben 40 bin tesis ağında Yahudi ve diğer kur-banları ızdırap ve işkence ile yok ettiniz.(1935 NÜRN-BERG YASALARI İLE)

Osmanlı’nın Alman sevgisini suistimal edip 1915 te 80adet Alman Subayını Osmanlıya gönderdiniz. O subayları-nız en yetenekli, zeki, ve bilinçli insanlardı ve tehcir olayınıda çok iyi biliyor ve destekliyorlardı. Mutlaka durumuAlman Hükümetine rapor ediyorlardı.

Bütün bu tarihi gerçekler ortada iken Alman Meclisinindeğerli bir üyesi ret oyu verip (CDU Milletvekili BayanBETTİNA KUDLA) ne diyor… “BAŞKA ÜLKELERDEMEYDANA GELEN TARİHİ OLAYLARI DEĞER-LENDİRMEK FEDERAL MECLİSİN GÖREVİ DE-ĞİLDİR.” Şeklinde gerçekçi ve akıl dolu haykırışını neCEM ÖZDEMİR efendi ne de diğerleri anlamak duymakistemediler.

TBMM’miz bu iddiası doğru ve yerinde olmayanALMAN PARLAMENTOSUNA unutamayacakları dersi 3partimizin müşterek oyları ile verip TARİHE GEÇECEK vetüm TÜRK HALKI da gurur duyacaktır. Hatta büyükelçimizde bu karardan sonra rahat rahat BERLİN’e dönebilir.

Seferber oldular

Fethiye’nin Ovacık Mahallesi’ndekibir tatil sitesinde girdiği yağmur gi-deri borusuna sıkışan kaplumba-

ğayı fark eden vatandaş, AKUT Fethiyeekibinden yardım istedi.

Kendilerine gelen ihbar üzerineAKUT ekibi operasyon hazırlıklarını ta-mamlayıp 8 gönüllüsüyle Ovacık Mahal-lesi’ne hareket ettiler. Kaplumbağanınsıkıştığı yağmur giderini inceleyen AKUTekipleri, kaplumbağayı olduğu yerden elleçıkarmanın mümkün olmadığını görerek,Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeDaire Başkanlığı Fethiye Grup Amirli-ği’nden yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri veAKUT ekipleri kaplumbağanın sıkıştığıboruya tazyikli su vermeden önce kap-lumbağanın üstünü bir bezle kapatarak

hayvanın tazyikli sudan zarar görmesiniengelledi. Yaklaşık 30 dakika süren ope-rasyon sonrası borunun diğer ucundançıkan kaplumbağa sevinç yarattı. Ancakçıkan kaplumbağanın kurtarılmaya çalışı-lan kaplumbağanın yavrusu olduğu anla-şılınca boruda sıkışıp kalan kaplumbağayıtekrar kurtarma operasyonu yapıldı. Yağ-mur giderine tekrar tazyikli su verilereksıkışan kaplumbağa da kurtarıldı.

AKUT ve itfaiye ekipleri kurtarılankaplumbağa ve yavrusunu daha sonra do-ğaya saldı.

AKUT ekip üyesi Birol Coştu, kap-lumbağaların sıkıştığı yağmur giderinetazyikli su vererek ve itfaiyenin yardımıylakurtarıp doğaya saldıklarını belirterek,operasyonu başarılı şekilde sonlandırdık-larını söyledi. HÜLYA KULALI

Bodrum-Milas karayoluüzerinde meydana gelenkazada, Rıza Yılmaz (54)

ile eşi Gülhan Türkseven Yıl-maz (56) yaşamını yitirdi.

Türk-Alman vatandaşlığınasahip Yılmaz ailesinin, Alman-

ya’dan tatil için Bodrum’a gel-diği öğrenildi.

Bodrum’dan Milas’a gel-mek için kiraladıkları 34 JH7217 plakalı araç ile yola çıkanYılmaz ailesi, Bodrum-Milaskarayolunun Kemikler mevki-

sinin 25. kilometresinde kazayaptı. 34 JH 7217 plakalı ara-cın sürücüsü Rıza Yılmaz,henüz bilinmeyen bir nedenlearacın hâkimiyetini yitirerekşarampole yuvarlandı. Araçsürücüsü Yılmaz, kaza anında

hayatını kaybederken eşi Gül-han Yılmaz kaldırıldığı Özelİzan Sağlık Hastanesi’nde ha-yatını kaybetti. Kaza yapanaraç, şarampolden çekiciyle çı-kartıldı. Kazayla ilgili incelemebaşlatıldı.

TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

Bodrum-Milas karayolunda meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti

Av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü bulundu

Muğla Milas’ta 67 yaşındakiHasan Çorapçı, sabah saatle-rinde evinin bahçesinde av tü-

feğiyle vurulmuş halde ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre; sabah saatle-

rinde annesiyle birlikte yaşadığı KışlaCaddesi’ndeki evden gelen silah sesiüzerine yakınları, 112 Acil Servis vepolis ekiplerine haber verdi. Aileyle bir-likte eve giren ekipler Çorapçı’nın olayyerinde hayatını kaybettiğini belirledi.Olay yerinde polisin yaptığı araştırmada

Çorapçı’nın kendine ait av tüfeğini, vü-cuduna bağladığı mekanizmayla tetiğeayarladığı ve başına doğru ateş ettiği be-lirlendi.

Acı haberi alan Çorapçı’nın yakınlarısinir krizi geçirdi. Bugün sabah saatle-rinde çeşitli rahatsızlıkları için İzmir’dekibir hastaneye gitmesi gerektiği öğrenilenÇorapçı’nın cesedi cumhuriyet savcısınınincelemesinin ardından Adli Tıp Ku-rumu Muğla Şubesine gönderildi. Olaylailgili soruşturma başlatıldı.

Yozgat’ta üç kişinin canınamal olan otobüs kaza-sında hayatını kaybeden

Zerrin Taanyeri’nin geçtiğimizyıl üniversiteden mezun olduğuMuğla’nın Datça ilçesindebüyük üzüntü yaşanıyor.

Datça Kazım Yılmaz MeslekYüksek Okulu MuhasebeBölümünü 2014- 2015döneminde başarıylabitirerek mezun olanZerrin Tanyeri, Dat-ça’dan ayrılarak Mani-sa’daki ailesinin yanınadöndü. Tanyeri, Yozgatilinde bulunan bir bankayla işgörüşmesine gitmek için Pazargecesi Manisa’dan otobüse bine-rek Yozgat’a gitti ancak otobüsYozgat’a varamadan Yozgat-Sivas karayolunun Oluközü bel-

desi çıkışında kontrolden çıka-rak bariyerleri aşarak şarampoledevrildi. Kazada, otobüsteki yol-culardan Muhammet Fatih Yıl-dırım (22), Betül Kandemir veZerrin Tanyeri olay yerinde ha-yatını kaybetti.Kaza hayatınıkaybeden Zerrin Tanyeri’nden

gelen acı haber ailesininyanı sıra Datça’da bulu-

nan arkadaşları vekomşuları arasında dabüyük üzüntüyeneden oldu. Ailesinin

iki kız çocuğu olan Zer-rin Tanyeri’nin ablasının

da daha önce beyin kanamasıgeçirerek yaşamını yitirdiği öğre-nildi Tanyeri’nin profili ne yaz-dığı “Yarın güzel şeyler olsun”mesajının altına arkadaşları duy-gusal paylaşımlar yaptı.

Yozgat’taki kazanın ateşi Datça’yı da yaktı

Page 5: 08 06 2016s

08 Haziran 2016 Çarşamba 5AkdenizBA

TI

Page 6: 08 06 2016s

08 Haziran 2016 Çarşamba6 AkdenizBA

TI

Yeni Nesil EtütMerkezi’ninKatkılarıylaHazırlanmaktadır...

YUNUS NADİ İLKOKULU 1.SINIANASINIFI A ŞUBESİ 4. SINIF/ C ŞUBESİ

Atamert İleri, Esila Ada Kubilay, Ecrin Tarakçı, Kerem Burnazoğlu, AyşegülHasyücel, Sema Bulem Kara, Buse Nezahat Duman, Ekinsu Aras, BetülayKaşlı, Gürhan Başçi, Emirhan Bektaş, Aleksis Evcen, Toprak Yıldız, AleynaKoçyiğit, Mehmet Murat Ünal, Beren Özden, Sami Kaya Kurtar, RüyaErkan, Ali Göktan, Vera Keskin, Nisa Camuz, Egemen Tuna Karaca,Zeynep Kazan, Hüseyin Umut Ergün, Azra Güran

ÖGRENCİLER ÖĞRETMEN : : :ZAHİDE ÖZTÜRK

ANASINIFI B ŞUBESİ 1.SINIF, 2. SINIF VE 3. SINIF OTİSTİK HAFİFİ SINIFLARI

4. SINIF/ B ŞUBESİ

Rüya Karabaşak, Hülya Serpil Özdemir, PelinnazÖnel, Onur Bozkurt, Arda Gürsoy, Melisa Sırım,Algan Turab Arslan, Emirhan Ölecek, Şükran NazKapu, Sunay Kaşlı, Emre Çınar Fersiz, Kuzey Kur-tay, Asya Özoğul, Ahmet Utku Yılmaz, Duru Söker,Berkant Küçüktır, Batuhan Ege Uysal, SadettinUlaç Bozkurt, Alya Naz Bodur, Pelin Günay, ÇınarErol, Azra Alacapınar, Duru Deniz Keskin, AyşeYağmur Koyuncu, İbrahim Alp Yılmaz.

ÖGRENCİLER ÖĞRETMEN : GÜLAY KÜREKÇİ

Nehir Türk, Berkay Durak, Atakan Şermet, Burak Erden, MertMete, Cansın Beren Yılmaz, Azra Özbiltekin, Ömer Faruk İnan,Aslı Balkıs, Berkay Mustafa Uysal, Furkan Koca, Deniz Denizli,Hülya Gültekin, Hanife Elif Danacı, Sergen Ahmet Çevlik, TaylaJose Çevlik, Özgür Deniz Can, Miraç Şentürk, Hazel Ekin Metin,Fevzi Mert Sarıca, Yasemin Pazar, Rayhan Okulu, AlparsanTalha Gümüş

ÖĞRETMEN RAMAZAN BEKİR ÇATIKKAŞ

ÖGRENCİLER

Ramazan Ege Bircan, Ali RobertBulan, Muhammed Kazım Minez

ÖGRENCİLER ÖĞRETMENGÜLBAHAR DURAN,AYŞE KURT

ÖGRENCİLER

Defne Bingöl, Enez Kartal, Atınç Köktener, Kaan Ege Orakçı,Emirhan Cura, Sabahattin Çınar Beceriklier, Eminkan Göztaş, HalitEfe Tunay, Damla Petek Karaahmet, Furkan Alp aydın, Harun ÇağlarKocatepe, Zühre Nil Kuşku, Ceren Ülkü, Zeki Yiğit Kandevezli,Murat ayman Özbay, Zeynep Sönmez, Mehmet Altundal, BüşraÖzer, Muhammed Çiçek, Arda Bakırcı, Emre Sel, Arda DilwynBright, Beyza Taş

ÖĞRETMENAYŞE OZAN KARA

Taşyaka, Baha ŞıkmanCad. No:25, 48300Fethiye/Muğla

Telefon:(0252) 612 86 60

Page 7: 08 06 2016s

708 Haziran 2016 Çarşamba AkdenizBA

TI

İlk iftarda da yaklaşık 4 binvatandaş Ramazan çadırla-rına akın ederken, Fethiye

Belediye Başkanı Behçet Sa-atcı da vatandaşlarla birlikteRamazan ayının ilk orucunuşehir merkezindeki iftar çadı-rında açtı.

İftar çadırını ziyaret edenBaşkan Saatcı, vatandaşlarınRamazan-ı Şeriflerini kutladı.Ramazan ayının ilk orucunuKöprübaşı’nda kurulan iftarçadırında vatandaşlarla birlikteaçan Başkan Saatcı, “Köprü-başı'nda, Çatalarık'ta ve Men-teşeoğlu'nda sabit, onundışında da merkezin dışındakibütün mahallelerimizde degünlere tabi Allah izin verirseiftarlarımızı açacağız. Herakşam 4000 kişiye yemek ve-receğiz. İhtiyaç olursa çoğaltı-labiliyor da. Her şeyden önceAllah-ü Teala'ya Allah'a hamd-ü senalar ediyoruz. Ramazan'akavuşturdu bizi. Ramazanhoşgörü, paylaşmak, kucaklaş-

mak, günahlardan sıyrılma, fe-raha erme... Hepimizin her

şeyden önce dünyanın en acıve en tatlı tek organı olan dili-

mize dikkat etmeliyiz. Hoşgö-rüyü öne çıkarmalıyız. Milletolarak gerçekten çok sıkıntılıbir dönemden geçiyoruz. İçi-mizde 3,5 - 4 milyon Suriyelivar. Terör sıkıntısı var. Hergün şehitlerimiz geliyor. Buayda önceden savaşlar bile ya-pılmazmış, şimdi kan dök-meye doymuyor, namussuzlar,şerefsizler. İmanın en zayıfnoktasındayız. İmanın en zayıfnoktası dua etmek. Ramazanhoş geldi, sefa geldi, bereke-tiyle geldi” dedi.

EVLERE SICAKYEMEK

Belediye ekipleri Ramazanayı boyunca evinden çıkama-yan kimsesiz vatandaşlarınevine de sıcak yemek servisiyapmaya başladı. Fethiye’ninüç bölgesinde iftar çadırlarıkurulurken, Fethiye’ye bağla-nan tüm belde ve köylerde desırayla iftar yemeği verileceğiöğrenildi.

“Her akşam 4000 kişiye yemek vereceğiz”Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3’ü şehir merkezinde olmak üzere belde veköylerde günlere tabi olarak kurulacak iftar çadırları vatandaşlarla buluşacak.

Çalış Turizm ve Ta-nıtma Derneği yöne-tim kurulu üyesi ve

Çalış Plajının ilk restoranişletmecilerinden MehmetUlusoy, eşi Yıldız Ulusoy’ukaybetti.

Uzun süredir rahatsızlığınedeniyle tedavi gören Yıl-dız Ulusoy önceki akşamvefat etti. Merhume YıldızUlusoy, bu gün öğle nama-zından sonra FethiyeHuzur Evinin yanındakiFoça Mezarlığında son yol-culuğuna uğurlanacak.

Çalış-Der adına yönetimkurulu başkanı Mete Ay ya-yınlamış olduğu taziye me-sajında “Sevgili dostumuzMehmet Ulusoy’un eşi Yıl-dız Ulusoy’u kaybetmiş ol-manın derin üzüntüsünü

yaşıyoruz. Cenazesi bu günöğle namazından sonraFoça Mahallesi mezarlı-ğında defnedilecektir. Mer-humeye Allah’tan Rahmet,Mehmet Ağabeyimize, aile-sine ve yakınlarına başsağ-lığı dileriz. Mekanın cennetolsun Yıldız Abla”. Düngün boyun evinde taziyelerikabul eden Mehmet Ulusoyağabeyimizin acısını yürek-ten paylaşıyoruz. Gazete-miz olarak Yıldız ablayaYüce Allahtan sonsuz Rah-met, Mehmet ağabeyimizeve ailesine tüm yakınlarınabaşsağlığı dileriz. MekanınCennet olsun Yıldız abla.Çok sevdiğim büyüğümMehmet Ağabeyim; acınacımız, canın canımızdır…” ifadelerini kullandı.

“ULUSOY”UN ACI GÜNÜ

Page 8: 08 06 2016s

08 Haziran 2016 ÇarşambaAkdenizBA

TI8

Page 9: 08 06 2016s

908 Haziran 2016 Çarşamba

Page 10: 08 06 2016s

08 Haziran 2016 Çarşamba10 AkdenizBA

TI

Page 11: 08 06 2016s

11AkdenizBA

TI08 Haziran 2016 Çarşamba

T.C. FETHİYE 1. İCRA DAİRESİ

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de İlan Tarihi: 08.06.2016 Basın: 353495

2016/77 TLMT.TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANISatılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :1 NO'LU TAŞINMAZINÖzellikleri: Muğla ili Seydikemer ilçesi Döğer Mah. Küçük Hüyük mevkii 663 parselde 301 m2yüzölçümlü arsanın tamamı düz,tınlı-kumlu,toprak yapısına sahip mevcut hali ile tarımsal amaçlıolarak kullanılmaktadır .Parselin doğu sınırı yolu cepheli ,ancak yol kotundan yaklaşık 0,5 metredüşüktür.Parsel tel örgü ile çevrili durumdadır. Üzerinde 5 adet meyve ağacı bulunmaktadır .Parsel % 30 , iki kat imarlıdır .Yüzölçümü: 301 m2 Kıymeti: 25.000,00 TLKDV Oranı: %181. Satış Günü: 26/07/2016 günü 15:40 - 15:50 arası2. Satış Günü: 26/08/2016 günü 15:40 - 15:50 arasıSatış Yeri : Fethiye Adliyesi Ek Binasında bulunan 1. İcra Müdürlüğünde ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Satış şartları :1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tari-

hinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile-cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarıtoplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığıtakdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma günündenönceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahminedilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerinigeçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebidüşecektir.2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu mik-

tar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10)günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve

giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır;aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü

maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ileihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeliarasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesulolacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olu-nacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği

takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,

başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/77 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüzebaşvurmaları , tebligat yapılamama ihtimaline binaen iş bu ilan tüm alakadarlara tebliğmahiyetinde olduğu ilan olunur.02/06/2016Serdar ÖZÇELİKİcra Müdür Yardımcısı 32591

İstanbul Vezneciler'de yapılan ve 7'sipolis 12 kişinin hayatını kaybettiğibombalı saldırının ardından, İngiltere

ve Almanya dışişleri bakanlıkları İstan-bul'da bulunan vatandaşlarını uyardı.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Vezneci-ler'de yapılan bombalı saldırı sonrasında vatan-daşlarına, ''7 Haziran'da İstanbul Vezneciler'debomba patladı. Vezneciler metro istasyonu vebölgedeki yollar kapatıldı. Eğer o bölgedeyse-niz yerel otoritelerin tavsiyelerine uyun.'' uyarı-sında bulundu.

Saldırının ardından Almanya da Türkiye’ye

dönük seyahat uyarısını güncelledi. AlmanyaDışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeyer alan duyuruda, Vezneciler’de meydanagelen bombalı saldırı sebebiyle İstanbul’da olanve İstanbul’a seyahat etmeyi planlayan Al-manya vatandaşlarının çok dikkatli olmaları ge-rektiği ifade edildi.

Duyuruda, daha önceki uyarıların geçerli ol-duğu da belirtilirken, terör saldırı riskinin herzaman yüksek olması sebebiyle Almanya va-tandaşlarının başta İstanbul ve Ankara olmaküzere büyük şehirlerde dikkatli olması; kalaba-lık bölgelerden ve protestolardan uzak durmasıgerektiği kaydedildi.

KRiTiK UYARIVALİ AÇIKLADIİstanbul Valisi Vasip Şahin,

Fatih Vezneciler'de bombalısaldırının gerçekleştirildiğinoktada incelemelerde bu-lundu. İnceleme ardından birbasın açıklaması yapan ValiVasip Şahin, "Saat 08.40 sıra-larında Vezneciler semtimizdeyoldan geçen çevik kuvvet po-lisimizi taşıyan araçlara bom-balı araçla saldırı yapılmıştır.Bunun neticesinde 7 polis, 5vatandaşımız hayatını kaybet-miştir. 35 kişi yaralanmıştır.Bunlardan durumu ağır olan 3kişi. Konu ile ilgili incelemele-

rimiz devam ediyor. Daha de-taylı bilgileri vereceğiz. Baş-savcılığımız bir ekiple konuylailgili incelemelerine devamediyor" diye konuştu.

İSİMLERİ BELLİOLDUSaldırıda Emrah Pekdoğan,

Gökhan Topçu, Duha Beker,Ramazan Kırboğa, KadirCihan Karagözle ve YaşarÖzlem isimli polis memurları-nın şehit olduğu öğrenildi. Birşehit polisin kimlik tespit ça-lışmasının ise sürdüğü ifadeedildi. Saldırıyla ilgili 4 kişinin

gözaltına alındığı ifade edildi.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMAHaseki Eğitim ve Araş-

tırma Hastanesi'nde bombalısaldırıda yaralananları ziyareteden Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, "Bunun affe-dilir, bağışlanır yanı yoktur. Buteröristlere karşı mücadelemizisonuna kadar vereceğiz" dedi.

"Milletçe başımız sağolsun" diyerek sözlerine başla-yan Erdoğan, "Haseki Hasta-nesi'nde şu anda yoğunbakımda olan 2 hastamız var.

Şu anda onların ameliyatıdevam ediyor. Diğer hastaları-mızı ziyaret ettim. Maşallahgayet iyiler. Kendileri ile kısabir sohbetimiz oldu. Patlama-nın şiddetiyle ufak tefek bazızedelenmeleri var.

Onlar da kısa zamanda ta-burcu edilecekler. Şu andabaşsavcılığımız bölgede çalış-malarını yapıyor. Gerek 7şehit polisimiz, 4 sivil şehidi-miz ile alakalı da tüm adli iş-lemler devam ediyor. Bu adliişlemleri akabinde ailelerineteslim edilecekler. Onları daebedi aleme uğurlamış olaca-ğız" ifadelerini kullandı.

CAMİ VE İŞYERLERİZARAR GÖRDÜVezneciler'de çevik kuvvet

aracına yönelik düzenlenen

bombalı saldırı, çevredeki çoksayıda dükkanda hasara yolaçtı. Çevre dükkanlarda mey-dana gelen hasar patlamanınşiddetini gözler önüne serdi.

Patlama nedeniyle tarihiŞehzadebaşı Camisi'nde dehasar oluştu. Saldırının şidde-tiyle caminin camlarının kırıl-dığı ve alçıların düştüğügörüldü

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEZUN OLMUŞTürkiye’yi yasa boğan Vez-

necilerdeki bombalı araçla dü-zenlenen saldırılarda şehitolan 6 polisten biri olan YaşarÖzlem’in Muğla Sıtkı Koç-man Üniversitesi'nden mezunolduğu öğrenildi.

Şehit polislerden Yaşar Öz-

lem'in de Muğla Sıtkı KoçmanÜniversitesi'nde Türkoloji bö-lümünden mezun olduğu vesosyal medyada nöbet tutarkenpaylaştığı bir fotoğrafta patla-manın yaşandığı yere 200 metremesafede olması dikkat çekti.

MUŞ’TA 2 CANLIBOMBA YAKALANDIMuş Valiliği’nden yapılan

açıklamada, “Muş İl EmniyetMüdürlüğü görevlilerince ya-pılan operasyonel çalışmalarneticesinde; 4 Haziran 2016günü PKK/KCK terör örgü-tünün gençlik yapılanması(YDG-H) içerisinde faaliyet-lerde bulunmak amacıyla ili-mizde görevlendirildiği tespitedilen 2 terör örgütü men-subu yakalanmıştır” denildi.

RUS PİLOTLARA GÖREV VERİLMEDİ

BU ACININ TARİFİ YOK

Orman yangınlarına müdahale eden helikopterlerde Rus pilotlaragörev verilmedi. Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmet satın aldığışirket tarafından Türkiye-Rusya arasındaki kriz nedeniyle Rus pi-lotlara görev verilmedi

Muğla’da yaz sezonuboyunca orman yan-gınlarına müdahale

edecek 4 helikopterin pilotla-rının değiştiği, Türkiye-Rusyaarasındaki diplomatik kriz ne-deniyle Rus pilotlara görev ve-rilmediği ortaya çıktı.

Yüzde 68’i ormanlarlakaplı, orman yangınına enhassas illerin başında gelenMuğla’da hava sıcaklıklarınınartması ile Muğla OrmanBölge Müdürlüğü vatandaşlarıorman yangınına karşı dikkatçekti. Muğla Orman BölgeMüdürü Mehmet Çelik, milliservet olarak gördükleri or-manların korunmasında enönemli görevin ormancılarkadar vatandaşların da oldu-ğunu açıkladı.

MUĞLA YANGINLARAHAZIR

Muğla Orman Bölge Mü-dürü Çelik, temennisinin hiçorman yangını çıkmaması ol-duğunu belirterek, “Temenni-miz bu yönde, ancak ormanyangınını sıfıra düşürmekmümkün değil. Orman yan-gınlarına karşı kurum olarakyaz sezonu boyunca teyakkuz-dayız. Özellikle vatandaşları-mızdan beklentimiz, en küçükbir duman, kıvılcım gördükle-rinde 112 Acil Çağrı Mer-kezi’ni aramaları. Ne kadarkısa sürede müdahale edersekorman kaybını o kadar azaltı-rız. Vatandaşlarımız geçtiğimiz

yıllara oranla orman yangınıkonusunda daha bilinçli hare-ket ediyor. Yaz sezonundaMuğla çok sayıda yerli ve ya-bancı misafiri ağırlıyor. Araç-ları ile hareket halinde olansürücülerimiz sigara izmaritle-rini araçtan atmasın. Piknikçi-lerimiz yaktıkları ateşigiderken muhakkak söndür-sün” dedi.

BİN 400 İŞÇİ GÖREVALACAK

Muğla Orman Bölge Mü-dürlüğü sorumluluk alanı olanMuğla ve Aydın’da ormanyangınlarına karşı bin 400 işçi-nin görev alacağını açıklayanÇelik, “İşçi ve ekipman olarakyeterli sayımız mevcut. Bin400 işçinin yanında 250 teknikpersonel, 89 arazöz, 33 sutankı, 51 ilk müdahale aracı,168 motorlu (sincap) ekip, 12dozer ve 320 adet de değişikbölgelerde helikopterlerimizinyangın esnasında su alabile-cekleri su havuzlarımız mev-cut” dedi.

ÜÇ HELİKOPTERHAZIR

Muğla’da yaz sezonu bo-yunca olası orman yangınla-rında 4 helikopter ve 2amfibik uçağın görev alacağınıbelirten Çelik, “İlk yangınsöndürme helikopterimiz 1Mayıs tarihinde Marmaris’ekonuşlandı. 15 Mayıs Fet-hiye’ye, 1 Haziran tarihinde deMilas’ta göreve başladı.

Aydın’a da 12 Temmuz’da ge-lecek. Bunların yanında 2 am-fibik yangın söndürmeuçağımızdan ilki 15 Hazi-ran’da, ikincisi de 1 Tem-muz’da Milas-BodrumHavalimanında konuşlanacak”dedi.Muğla’da yaz sezonu bo-yunca orman yangınlarına mü-dahale edecek 4 helikopterinpilotlarının da değiştiği öğre-nildi. Daha önce orman yan-gın helikopterlerinin çoğundaRus ve Ukraynalı pilotlargörev alırken, bu sezon Tür-kiye-Rusya arasındaki diplo-matik kriz nedeniyle OrmanGenel Müdürlüğü’nün hizmetsatın aldığı Türk ve yabancıortaklı şirketin bu sezon Ruspilotlara görev vermediği or-taya çıktı. Rus pilotların yerineKazakistan, Ukrayna ve Azer-baycan pilotlarına görev veril-diği öğrenildi.

Page 12: 08 06 2016s

Muğla Milas'ta Rama-zan ayında İslamiyet’iseçen Hollandalı tu-rist, ihtida töreniyleMüslüman oldu.

Ramazan ayında İslami-yet’i seçen Hollandalıturist Laura Elgün, dü-

zenlenen ihtida töreniyle İsla-miyet’e geçti. MilasMüftülüğüne gelen 38 yaşın-daki Hollandalı Laura Elgün,gerçekleştirilen törenle Müslü-man oldu.

Elgün, Milas Müftüsü AliSaim Doğru'nun anlatımıylave yakınlarının şahitliğiyle İsla-miyet'i tercih etti. Elgün'e,Müftülük tarafından Kur'an-ıKerim hediye edildi.

Hollandalı Laura Elgün, İs-lamiyet'e geçmesiyleadını"Lara" olarak değiştirdi.

Elgün yaptığı açıklamadaşunları ifade ederek, “İslamdininin Hristiyanlığı da tasdikeden bir din olması, bu diniseçmemde önemli bir durumoldu” diye konuştu.

HOLLANDALI LAURAİSLAMİYET’İ SEÇTİ

Milas Müftülüğüne gelen 38 yaşındaki Hollandalı Laura Elgün,gerçekleştirilen törenle Müslüman oldu.

Şoförlere 'iş güvenliği' eğitimi verildiMilas Şoförler ve Otomobilciler

Esnaf Odası, üyelerine yönelik İşSağlığı ve Güvenliği Eğitimi dü-

zenledi. Düzenlenen eğitim seminerine,üyelerden ilgi oldukça yoğun oldu.

Milas Şoförler ve Otomobilciler EsnafOdası, 6331 sayılı İş Sağlığı Kanunu kapsa-mında 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olanyasa ile ilgili olarak, üyelerine ‘İş Sağlığı ve Gü-venliği’ eğitim semineri düzenledi.

Milas Şoförler ve Otomobilciler EsnafOdası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eği-tim seminerine, yaklaşık 400 oda üyesi katılımyaptı. Üyelere iş sağlığı ve güvenliği eğitiminiise BİRTEK İş Sağlığı ve Güvenliği firmasın-dan; İş Güvenliği Uzmanı Emre Katıksız veEyüp Uyan verdi.

Eğitim sırasında, 1 Temmuz 2016 ‘da yürür-lüğe girecek olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Gü-venliği yasasından doğan sorumluluklar şoför

esnafına anlatıldı.Kısa bir ön bilgilendirmenin ardından gün

boyunca süren eğitim sonunda, iş sağlığı semi-nerine katılan üyelere test yapıldı. Eğitim so-nunda, katılım yapan 400 kişi sertifika almayahak kazandı.

Verilen eğitim esnasında; çalışanlara genel işgüvenliği kuralları, kazalardan korunma, alına-cak tedbirler ve daha güvenli bir iş ortamındaçalışma gibi konuların yanında iş sağlığı ve gü-venliğinin tanımı, yasal mevzuat ve içerik, işsağlığı ve güvenliğinde yeni yaklaşımlar vetemel prensipler, iş sağlığı ve güvenliği organi-zasyonu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda dev-let, işveren ve işçilerin görev ve sorumlulukları,kaza nedenlerinin analizi, iş kazası ve meslekhastalıklarından doğan hukuki ve cezai sorum-luluklar, kişisel koruyucu donanımlar ve kişiselkoruyucu donanımların iş yerlerinde kullanıl-ması, fiziksel etmenler ve termal konfor şart-ları gibi konularda bilgi verildi.