Top Banner
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ; …στη «χώρα του ΔΕΝ» ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ; ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πολύ κακό για το ΤΙΠΟΤΑ… e-mail : [email protected] Μπορείτε να διαβάζετε όλες τις εκδόσεις της πρΟΤΑσης και άλλες ειδήσεις στο site:
7

πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

Mar 11, 2016

Download

Documents

Τεύχος 20/2009
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ; …στη «χώρα του ΔΕΝ» ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ; ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πολύ κακό για το ΤΙΠΟΤΑ…

e-mail : [email protected]

Μπορείτε να διαβάζετε όλες τις εκδόσεις της πρΟΤΑσης και άλλες ειδήσεις στο site: http :// protasiergazomenwn . blogspot . com

Page 2: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ;

Δυστυχώς ,δεν είχε απαρτία η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η οποία είχε μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου . Το καταστατικό του Συλλόγου είναι πολύ παλιό. Ψηφίσθηκε το 1977( έτος ίδρυσης του Συλλόγου) και έχει ξεπερασθεί από τις εξελίξεις και τα δεδομένα που ισχύουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι σημαντική για όλους μας η θεσμική κατοχύρωση του Συλλόγου . Χρειαζόμαστε ένα καταστατικό εναρμονισμένο με το καταστατικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ (στην οποία ανήκουμε ως πρωτοβάθμιο σωματείο ) και στο Νόμο 1264/82 (διατάξεις που διέπουν τη συνδικαλιστική νομοθεσία) .Βέβαια το πιο σημαντικό ,κατά την γνώμη μου , από τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο καταστατικό , είναι η δημιουργία του ΄΄ Ταμείου Αλληλοβοηθείας΄΄ με σκοπό την παροχή στους εργαζόμενους, οικονομικής βοήθειας για ιατρικούς λόγους – ασθένειες, εργατικά ατυχήματα , χειρουργικές επεμβάσεις. Ένα ΄΄ Ταμείο Αλληλοβοηθείας΄΄ με δικλίδες ασφαλείας ,γιατί θα χειριστεί χρήματα εργαζομένων.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που ένας εργαζόμενος έχει ανάγκη από βοήθεια, να δυσκολευόμαστε να τον βοηθήσουμε. Γι΄ αυτό ,πιστεύω ότι, όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την αποτυχία πραγματοποίησης της καταστατικής Γενικής συνέλευσης .Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτούργησαν μετά της 12.00 μ.μ. και θα έπρεπε όλοι μας να παραβρεθούμε στην Γενική Συνέλευση, διατυπώνοντας ,ο καθένας από μας τις απόψεις του πάνω στο προσχέδιο του καταστατικού. Θα πρέπει ν΄ αναλάβουμε τις ευθύνες μας , να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές μας διαφορές ή τα παράπονά μας και να εργαστούμε όλοι για τη θεσμική κατοχύρωση του Συλλόγου. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ,ότι ο Σύλλογος εργαζόμενων ,δεν είναι ένα άψυχο απρόσωπο σώμα , αλλά χρειάζεται την συμμετοχή μας στις διαδικασίες, ώστε να μετατραπεί σ΄ ένα ισχυρό όπλο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

ΑΚΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑ 2

Page 3: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

…στη «χώρα του ΔΕΝ»

Η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι – κυρίως - κρίση του συστήματος, της οικονομίας της αγοράς (δηλαδή της κυριαρχίας των πολυεθνικών), είναι κοινωνική και πολιτική κρίση. Άλλωστε, οικονομική κρίση υπήρχε και θα υπάρχει, απλά εκδηλώνεται όσες φορές εμφανίζεται – συγχρόνως – ΚΑΙ χρηματοπιστωτική κρίση, ως αποτέλεσμα κακών και – πολλές φορές – «ελεγχόμενων» χειρισμών καταστάσεων. Οι πρόσφατες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανέδειξαν ως πρώτο κόμμα – και, επομένως, και κυβέρνηση – το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι ο λαός επέλεξε – μέσω της «εκλογικής παγίδευσης» - αλλαγή (αυτοδύναμης) κυβέρνησης και πρωθυπουργού, όχι όμως και αλλαγή πλεύσης και πολιτικής που είναι τα ζητούμενα. Είναι σαφές ότι, οι πολιτικοί υπόσχονται πάντα αυτά που θέλουν να ακούνε οι πολίτες. Τα – όποια – έργα τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξουσία την οποία ασκούν ή νομίζουν ότι ασκούν (οι ίδιοι) και τα οποία είναι έτοιμοι να υποσχεθούν ή, εν μέρει, να πραγματοποιήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανανέωση της εμπιστοσύνης και την αναπαραγωγή της εξουσίας τους… Δύο ψέματα κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Το ένα είναι ότι ο λαός έχει – κάθε φορά - τον ηγέτη που του αξίζει. Το άλλο είναι ότι ο – εκάστοτε – ηγέτης οφείλει να τιμάει και να σέβεται την εντολή που έχει λάβει από το λαό.Σε ένα δημόσιο βίο που είναι γεμάτος από «ελλείμματα» πάσης φύσεως, κυριαρχεί πλέον ΚΑΙ το αίσθημα του ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.Τα τελευταία 25 περίπου χρόνια μοιράζονται απλόχερα υποσχέσεις και ψέματα. Δημιουργούν στους πολίτες την ψευδαίσθηση ότι «ο λαός είναι στην εξουσία», ενώ στην πραγματικότητα «μπολιάζουν» τον κρατικό μηχανισμό με ψηφοφόρους και «κομματάρχες» συντηρώντας, έτσι, την κακοδιαχείριση, την υπολειτουργία, τη γραφειοκρατία και την αλαζονεία που δημιουργεί η εξουσία.Η σημερινή Ελλάδα είναι ένας τόπος όπου ΔΕΝ πληρώνουν «οι έχοντες και κατέχοντες», όπου ΔΕΝ «πολεμούνται οι νταβατζήδες», όπου ΔΕΝ γίνεται ΠΟΤΕ κάθαρση, όπου, τελικά, ουδείς «καρεκλοκένταυρος» λογαριάζει το κοινωνικό συμφέρον. Καλώς ήλθαμε λοιπόν στη χώρα του «ΔΕΝ» και της αυθαιρεσίας… Αν προχωρήσουν τουλάχιστον κάποιες από τις «αλλαγές» τις οποίες υπόσχονται οι νέοι κάτοικοι των κυβερνητικών εδράνων, τότε θα μπορούμε να

μιλάμε για «επανάσταση» στον τρόπο και την ποιότητα διακυβέρνησης αυτής της «έρημης» χώρας. Εμείς, ως πολίτες, οφείλουμε να περιμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής. Εκείνοι, με τη σειρά τους, οφείλουν να ξεφύγουν από τον στείρο λαϊκισμό που επιδεικνύουν όλα τα κόμματα εξουσίας και να κατανοήσουν – επιτέλους – ότι οι Έλληνες – που ΚΑΙ μνήμη ΚΑΙ κρίση διαθέτουν - δεν επιθυμούν ένα κράτος που τους καταπιέζει αλλά ένα ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ κράτος πρόνοιας και δικαιοσύνης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ;

Παραδώσαμε με την ανάπτυξη των μηχανών- την εξέλιξη της τεχνολογίας, τη σκέψη μας, παραδώσαμε τις αισθήσεις μας, την ελευθερία μας την αξιοπρέπεια μας και, το χειρότερο όλων, παραδώσαμε τον εαυτό μας(Σ.Γ. ΛΕΤΣ: «ο άνθρωπος έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι στις μηχανές, μπορεί να πουλήσει τον εαυτό του!». Αυτή η κοινωνία δεν έχει φτιαχτεί για ανθρώπους σαν εμένα και ίσως και για πολλούς άλλους σαν εμένα. Πρέπει να κάνεις ό,τι η πλειοψηφία, δηλαδή να ξεπουλάς λίγο- λίγο την αξιοπρέπειά σου στο βωμό του χρήματος, της απληστίας ,βλέποντας το άδικο, το κακό , το λανθασμένο και να σιωπάς, να μένεις αμέτοχος. Μένουμε όλοι στις συζητήσεις, στα παχιά λόγια, στην πράξη ελάχιστοι κάνουν κάτι αληθινό, ανθρώπινο. Ψεύτικα χαμόγελα και υποκρισία και όταν έρχεται η ώρα να μας αδικήσουν, τότε αντί να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, χαμηλώνουμε το κεφάλι και προσκυνάμε. Όταν ένας άνθρωπος μιλάει για αξιοπρέπεια, χωρίς να έχει καμία επίγνωση ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι το «εγώ» του και οι πράξεις προσωπικού συμφέροντος, τότε έχει δημιουργήσει μια προσωπική αυταπάτη, ένα μικρόκοσμο που στο μυαλό του τα «εγώ» του θεωρούνται καλό, δίκαιο. Η διεφθαρμένη κοινωνία είναι ο καθρέφτης μας; Είμαστε οι πράξεις μας, όχι οι θεωρίες μας, ούτε και οι δικαιολογίες μας για να μην πράξουμε το ηθικό; Άρα τι είναι ηθικό στις μέρες μας; Θέλω να πιστεύω ότι ο Γκάντι δεν είπε τυχαία την φράση: «Αν θέλεις να αλλάξεις την κοινωνία άρχισε από τον εαυτό σου».

Page 4: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η βασική αιτία των δεινών μας είναι ο ύπνος μέσα στον οποίο ζούμε(πρώτα θα επαναστατήσω εσωτερικά ενάντια στον ίδιο μου τον εαυτό και αργότερα και στον βαθμό που μπορώ θα επαναστατήσω εξωτερικά ενάντια στο διεφθαρμένο κατεστημένο που είμαι και εγώ μέρος του). Οι περισσότεροι άνθρωποι τα «κουτσοβολεύουμε» και συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο φαύλο κύκλο μας. Πέφτουμε, σηκωνόμαστε, ξαναπέφτουμε ενώ η ζωή μάς σέρνει μέχρι την άβυσσο, εκεί που νομοτελειακά «τα νερά του ποταμού χύνονται στον μεγάλο ωκεανό». Για να γίνει αυτό πρέπει να νιώσουμε αυτό το τσίμπημα στην καρδιά που θα μας ξυπνήσει να αντιληφθούμε ότι κοιμόμαστε και θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε τον τρόπο να ελευθερωθούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο. Προσπαθώ να ξυπνήσω, ίσως τα καταφέρω, ίσως και όχι, αρκεί που θα προσπαθήσω…

ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αναδρομικά από 4 Οκτωβρίου (ημέρα διεξαγωγής των εκλογών) παγώνουν όλες οι προσλήψεις σε Δημόσιο (υπουργεία, Οργανισμούς και ΟΤΑ), καθώς και η έκδοση νέων προκηρύξεων από φορείς ή ΑΣΕΠ. Στόχος, μέσα στον Νοέμβριο να καταρτιστεί ένας νέος νόμος που θα διέπει συνολικά τις προσλήψεις.

Οι βασικές αλλαγές, που φαίνονται να προωθούνται για τις προσλήψεις είναι:

- Κατάργηση της προφορικής συνέντευξης στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Προφορική συνέντευξη θα γίνεται μόνον σε ειδικές περιπτώσεις που αφορούν επιστημονικό προσωπικό ειδικών κατηγοριών και θα διενεργείται από το ΑΣΕΠ.

- Καταργείται άμεσα η πριμοδότηση του 50% στην προϋπηρεσία των υποψηφίων (συνήθως συμβασιούχων ή κατόχων stage). Η προϋπηρεσία του υποψηφίου θα μοριοδοτείται στο καινούριο σύστημα και θα είναι ισότιμη είτε αποκτήθηκε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

- Καταργούνται όλες οι συμβάσεις έργου. Γενικότερα η σύμβαση έργου με φυσικά πρόσωπα καταργείται ως μορφή εργασίας

από το Δημόσιο. Οι συμβάσεις αυτές, όπου υπάρχει ανάγκη εποχικού ή άλλου μη μόνιμου προσωπικού, αντικαθίστανται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που δεν θα υπερβαίνουν συνήθως τους οκτώ μήνες. - Καταργείται η ποσόστωση για ορισμένες ειδικές κατηγορίες υποψηφίων όπως οι πολύτεκνοι και οι παλιννοστούντες. Οι πολύτεκνοι εκπροσωπούσαν το 20% σε κάθε διαγωνισμό, οι τρίτεκνοι το 10% και οι παλλινοστούντες το 5%. Οι υποψήφιοι αυτοί θα πριμοδοτούνται στους διαγωνισμούς με μόρια, αλλά δεν θα συγκροτούν ειδική κατηγορία με ποσόστωση στους πίνακες επιτυχόντων.

- Αυξημένη μοριοδότηση θα έχουν οι κάτοχοι τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.τ.λ.). Στόχος της νέας μοριοδότησης, είναι να «φέρει» στο Δημόσιο επιστήμονες κύρους και αυξημένων προσόντων ώστε να αλλάξει έτσι και το πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης.

- Οι προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ) θα γίνονται κάτω από το ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα από τη μορφή της σύμβασης και τον χρόνο εργασίας (μόνιμο προσωπικό, εποχικό, μερικώς απασχολούμενο).

Πιστεύω ότι κανείς δε διαφωνεί να μπουν ίσοι όροι και προϋποθέσεις για όσους επιθυμούν μια θέση στο Δημόσιο άλλα θα πρέπει για τους συμβασιούχους όπου εργάζονται στο Δημόσιο από δύο έτη και πάνω και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΛΙΝΟΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα, με απόψεις κατά του πολιτικού συστήματος έτσι όπως το εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα. Άρθρα τα οποία, με γενικεύσεις, αναφέρονται σε διεφθαρμένους πολιτικούς, βολεμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑ 3

Page 5: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

Ενημέρωσης που κατευθύνουν τους πολίτες, υλισμός παντού, κοινωνία χωρίς αξίες. Γνωρίζω, όπως γνωρίζουμε όλοι, ότι τα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας είναι μεγάλα. Όμως οι γενικεύσεις και η προώθηση απόψεων ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύσεις, νομίζω ότι είναι λανθασμένες. Φυσικά σ΄ αυτές τις απόψεις δεν έχω διαβάσει για λύσεις, μόνο καταγραφή προβλημάτων. Απάντηση στο καίριο ερώτημα πως θα βγούμε από το αδιέξοδο, ΚΑΜΙΑ. Ωραία τα θεωρητικά όμως η Χώρα και η Ελληνική κοινωνία χρειάζονται αποφάσεις. Αποφάσεις οι οποίες θα μειώσουν το τεράστιο δημόσιο έλλειμμα, θα μειώσουν την ανεργία ( δημιουργώντας πραγματικά νέες θέσεις εργασίας, όχι με επιδοτούμενα stage ), θα δώσει ποιότητα ζωής στον Ελληνικό λαό, αυξάνοντας τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό . Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, που με τις κατάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές και τις τομές θα οδηγήσει σε εξυγίανση της οικονομίας (με ότι ΘΕΤΙΚΟ συνεπάγεται για τους πολίτες). Θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, θα καταπολεμήσει την διαφθορά . Η Άποψή μου είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι τόσο ανώριμος, όσο παρουσιάζεται, ώστε να μπορεί να καθοδηγείται και να εκλέγει διεφθαρμένες ηγεσίες. Σίγουρα μπορεί να δέχεται πολλά ερεθίσματα (λογικό αφού ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας), όμως έχει ένστικτο και κρίση. Βιώνει τα προβλήματα, έχει γνώση και εμπειρία. Μπορεί να κρίνει, να συγκρίνει και τελικά ν΄ αποφασίσει. Όλοι αναζητούμε και παλεύουμε για μια Δίκαιη κοινωνία. Για ένα κράτος πρόνοιας που θα εξισορροπεί τις κοινωνικές αδικίες, για μια κοινωνία αξιών με στροφή στην οικολογία και επίκεντρο τον άνθρωπο. Χρειαζόμαστε αποφάσεις, ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία και κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και θα δώσει ουσία στο πολιτικό σύστημα .

ΑΚΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

Πολύ κακό για το ΤΙΠΟΤΑ…

Ήταν μια φορά κι’ έναν καιρό ο κος Χ. Καθηγητής στο επάγγελμα, κλήθηκε να βγάλει τη χώρα από το διοικητικό – και όχι μόνο – χάος. Συγκέντρωσε στα χέρια του ΟΛΕΣ τις εξουσίες, μαζεύοντας σιγά-σιγά τα χαρτοφυλάκια των σημαντικότερων υπουργείων. Απολογισμός έργου στα χρόνια της θητείας του:Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα «Έργα και Ημέραι» του καθηγητή Χ.;

Τα δεκάδες εκατομμύρια που χάθηκαν από το Ταμείο Συνοχής και τον κίνδυνο επιβολής τσουχτερών προστίμων στην Ελλάδα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές που λειτουργούν; Τα μπλοκαρισμένα έργα για δημιουργία ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα; την εισβολή νέων – επιπλέον – εργολάβων και υπερεργολάβων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα; Την απαξίωση και αποδιοργάνωση της ελληνικής αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και – συγχρόνως – το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών; Το Π.Δ. 164/2004 που διαχώρισε τους εργαζόμενους σε υπαλλήλους Α’ και Β’ Κατηγορίας; Τις «ευρεσιτεχνικές» συμβάσεις stage, δηλαδή τον εμπαιγμό χιλιάδων υποψηφίων εργαζομένων και των οικογενειών τους; Τις οφειλές του δημοσίου – μέχρι το 2004 – προς τους Ο.Τ.Α. ύψους 1.711.000.000 ευρώ (σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ) – ενώ από το 2004 μέχρι και σήμερα υπάρχουν και άλλα «παρακρατηθέντα» χρήματα; Τη μη εξασφάλιση καμιάς οικονομικής, θεσμικής και υλικοτεχνικής αυτοτέλειας στους Ο.Τ.Α. παρά μόνο την απόδοση αρμοδιοτήτων και ευθυνών; Ακόμη, ο κος Χ. έχει να επιδείξει: Προγράμματα απασχόλησης 20.000 ανέργων στους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά τους Πρόσωπα που βρίσκονται «στον αέρα». Τα προγράμματα αυτά ΘΑ υλοποιούσαν η ΚΕΔΚΕ και ο ΟΑΕΔ. «Περιμέναμε», λέει, «το Α’ Θερινό (για ποιο καλοκαίρι μιλάμε άραγε;) Τμήμα της Βουλής για τη ρύθμιση»… Επίσης, αναξιοποίητη παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της η ακίνητη περιουσία των Δήμων και του δημοσίου (μιλάμε για σχολεία, νεκροταφεία, κοινόχρηστους χώρους, δημαρχεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, ρέματα κ.λπ.), αφού, σύμφωνα με μελέτη των ΚΕΔΚΕ και ΕΕΤΑΑ, μόνο στο 21% των Δήμων υπάρχουν περισσότερα από 37.530 ακίνητα που καλύπτουν έκταση 2.156 στρεμμάτων, συνολικής αξίας πάνω από 4 δισ. ευρώ! Είμαι σίγουρος ότι πολλά μου διαφεύγουν από το πλούσιο και επιβλητικό βιογραφικό σημείωμα του κου Χ. Σημασία όμως έχει το ερώτημα που, φαντάζομαι ότι, έχουν όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες: πώς ο απόλυτος «συλλέκτης» εξουσιών ΚΑΤΑΦΕΡΕ να κάνει αισθητή την…απουσία του από τα θεσμικά, κοινωνικά, πολιτικά και γενικά ΟΛΑ τα δρώμενα του τόπου μας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑ 4

Page 6: πρΟΤΑση_Τεύχος 20_2009

ΓΚΟΓΚΟΣ ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΛΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ