Up-to-date School€¦ · По први пут до сада наша школа узела је учешће у програму Еразмус+ и нашла се на листи

Post on 08-Oct-2020

3 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

Основна школа ''Јован Стерија Поповић'' Ул. Војвођанска 61, 11070 Нови Београд тел/факс: (011)22-77-130; 22-77-172; 318-96-01; 318-96-02; email:ossterija@vektor.net

Пројекат школе Up-to-date School

По први пут до сада наша школа узела је учешће у програму Еразмус+ и нашла се на листи образовних установа чији су пројекти одобрени за финансирање од стране Европске Уније. Пројекат Up-to-date School, између осталих активности, обухвата и одлазак на мобилност. Петоро чланова наше школе похађало је три курса у главном граду Шпаније, Мадриду. Теме курсева биле су: Управљање школом и иновације у области образовања, Пројектна настава и ИКТ алати. Сваки курс је трајао пет дана, током којих су полазницима представљени савремени портали, алати и методе, корисни и веома употребљиви у образовном процесу. Уз помоћ њих, полазници су правили електронске књиге, приче и презентације и добили упутства о томе како ове технологије користити у свакодневном раду. Такође, полазници су имали и активности и радионице у вези са радом на пројектима, како на нивоу одељења, тако и на нивоу целе школе.

Читав боравак у Мадриду оплемењен је познанствима са колегама из других европских земаља, који су, такође, присуствовали овим курсевима. Са некима од њих планирана је даља сарадња.

У склопу курсева, плазници су посетили и две школе, од којих је једна најстарија у Мадриду, а можда и у целој Шпанији, која је изнедрила шест нобеловаца и коју је завршио стари краљ Хуан Карлос. Током посета школама, полазници су имали прилике да се упознају са шпанским образовним системом.

Одлазак на мобилност на представља само учење, па је наша екипа користила сваки слободан тренутак за разгледање и упознавање са културом и знаменитостима овог дивног града.

top related