KNIHÁČIK - ZŠ PUGAČEVOVA, HUMENNÉ · 2021. 6. 29. · Názov: Harry Potter a Dary smrti Autorka: J.K. Rowlingová. Mám rád fantasy literatúru, a preto si rád čítam knihu

Post on 18-Aug-2021

3 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

KNIHÁČIK Začítajte sa do marcového vydania nášho knižničného časopisu Kniháčik. Vybrať logo bolo naozaj veľmi ťažké. Naši Pugačevkári opäť preukázali svoj talent a šikovnosť. Do úzkeho výberu sa dostali logá Barborky Boberovej (5.A), Olívie Sotákovej (5.A) a Radka Kováča (5.B). Všetky logá budú ozdobou školskej knižnice a Barborkino víťazné logo bude na titulke Kniháčika.

Vitajte v našej ,,miniČITÁRNI“ Žiaci piateho ročníka skúšali vytvárať pre žiakov 1. stupňa plagáty. Ich úlohou bolo oboznámiť mladších splužiakov o pripravovaných aktivitách v miničitárni.

Lukáš Sabol (5.A)

Dominik Kremnický (5.B)

Terezka Hrubovská (5.A)

Barborka Beňová (5.B)

Barborka Boberová (5.A)

Výsledné práce našich piatakov

Naša Pugačevka sa taktiež zapojila do výzvy Kníhkupectva na Korze – Literárne vety. Nájdete to aj na ich FB stránke. Do výzvy sa zapojili naše šikovné žiačky piateho, siedmeho a ôsmeho ročníka. Ich úlohou si bolo vybrať krásnu myšlienku či krátku pasáž z obľúbenej knihy.

Literárne vety:

,,Harry – ty si veľký čarodejník, naozaj.“

,,Na teba nemám,“ povedal Harry, ktorý sa cítil veľmi zahanbený, a bol rád, keď ho konečne pustila.

,,Ja?!“ vykríkla Hermiona. ,,Čo tam po knižkách! A po jednotkách! Sú dôležitejšie veci – priateľstvo a odvaha...“

(J.K. Rowling: Harry Potter a Kameň mudrcov)

Bianka Sklenčárová (7.A)

,,Ozajstní hrdinovia nie sú tí, čo niečo robia, ale tí, ktorí si všímajú veci naokolo a venujú im pozornosť.“

(John Green: Na vine sú hviezdy)

Laura Jakubčová (8.B)

,,Máš ešte nejakú radu?“ opýtal sa chlapec. ,,Neurčuj svoju hodnotu podľa toho, ako sa k tebe správajú druhí,“ odvetil kôň.

(Charlie Mackesy: Chlapec, krtko, líška a kôň)

Olívia Sotáková (5.A)

Na hodinách slovenského jazyka sme sa započúvali do príbehu Chlapec, krtko, líška a kôň. Ktoré myšlienky sa žiakom zapáčili najviac?

Adam Suchý (7.A)

Nina Hužvárová (7.A)

Sára Marcinková (7.A)

Nina Drančáková (7.A)

Ďalšou aktivitou žiakov bolo odporučiť spolužiakom nejakú zaujímavú knihu. Najobľúbenejšou knihou medzi žiakmi bol jednoznačne Harry Potter. Pár tipov si môžete pozrieť.

Názov: Harry Potter a Fénixov rád Autorka: J.K. Rowlingová

Veľmi rada mám „fantasy“ príbehy. Preto som sa potešila, keď mi môj starší brat požičal všetky časti o mladom čarodejníkovi a jeho priateľoch. Najviac ma upútala časť Fénixov rád, lebo Harry musel zvládnuť ťažký súboj s Lordom Voldemortom.

Knihu by som odporučila všetkým čitateľom, ktorých zaujímajú vzrušujúce príbehy z čarodejníckeho prostredia.

Vzhľad knihy hneď upúta tajomnou ilustráciou. Je to Harry Potter, letiaci na okrídlenom Thestralovi ponad Rokfortskú strednú čarodejnícku školu.

Barbora Baníková (6.B)

Názov: Harry Potter a Dary smrti Autorka: J.K. Rowlingová

Mám rád fantasy literatúru, a preto si rád čítam knihu Harry Potter. Túto knihu s ostatnými dielmi mi daroval môj ujo.

Odporučil by som ju všetkým fanúšikom fantasy najmä kvôli tomu, že obsahuje veľa mágie, nezvyčajných predmetov a efektov.

Vzhľad knihy sa mi páči. Trošku by som zmenil kvalitu papiera a doplnil viac ilustrácií.

Christian Rossi (6.B)

Názov: Harry Potter a Kameň mudrcov Autorka: J.K. Rowlingová

Túto knihu som dostal od tety k meninám. Chcel som si ju prečítať zo zvedavosti. Mojím cieľom bolo porovnať knihu s filmom. Našiel som maličké rozdiely. Tie však nespôsobovali zásadné zmeny deja. Boli takmer nepatrné.

Odporučil by som ju všetkým čitateľom, ktorí radi čítajú fantazijné knihy a majú výbornú predstavivosť. Toto vydanie nie je ilustrované, avšak obal knihy sa mi veľmi páči.

Adam Suchý (7.A)

Názov: Adela ani to neskúšaj! Autor/ka: Peter Karpinský

Rada čítam najmä detektívky. Túto knihu som dostala ako darček na svoje dvanáste narodeniny. Odporučila by som ju všetkým čitateľom, ktorí majú radi záhady, detektívky, a riešenie problémov. Na obale knihy sú tri deti, ktoré sa stále hádajú.

Alexandra Hricová (7.A)

Názov : SEVERSKÁ MYTOLÓGIA Autor/ka : NEIL GAIMAN

Mám rád knihy týkajúce sa mytológie. Hneď ako som ju otvoril, vedel som, že ju musím mať. Túto knihu som si kúpil v kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave, keď som tam bol s rodinou na výlete. Knihu by som odporučil najmä čitateľom, ktorí majú radi mýty a celkovo sa zaujímajú o mytológiu. Kniha nemá ilustrácie, ale jej obal sa mi veľmi páči. Je na ňom znázornená zbraň bohov. Hodnotím ju na deväť bodov z desiatich.

Stanislav Homza (7.A)

Názov: Cinderella is dead Autor: Kalynn Bayron

Túto knihu som si vybrala, pretože sa mi páči, že je z obdobia 18. storočia. Knihu som si objednala z internetu. Tiež ma zaujala veľmi zaujímavým dejom.

Knihu by som odporučila skôr čitateľkám od veku 13 rokov, ktoré majú rady dobrodružné, romantické a trochu historické knihy.

Vzhľad knihy sa mi veľmi páči. Môžeme na ňom vidieť hlavnú hrdinku Sofiu, ktorá je v Popoluškiných šatách.

Nina Hužvárová (7.A)

Názov: Pippi Dlhá pančucha Autor: Astrid Lindgrenová

Túto knihu mám veľmi rada. Je zábavná, vtipná ako samotná hlavná hrdinka Pippi. Dostala som ju od mamky k narodeninám.

Knihu odporúčam všetkým deťom. Nikdy nebudú smutné, pretože ich rozosmeje Pippi, ktorá žije sama v domčeku. Spoločnosť jej robia nevšedné zvieratká – kôň a opica pán Nilsson. So všetkým si vždy poradí a vymyslí veselé dobrodružstvo.

Vzhľad knihy sa mi veľmi páči. Je na ňom Pippi a pán Nilsson.

Michaela Štefeková (6.B)

Názov: Záhada šepkajúcej múmie Autor: Robert Arthur

Rád čítam knihu o pátračkách a záhadách. Túto knihu som dostal od otca, ktorý ju čítal ako dieťa. Obal knihy sa mi veľmi páči.

Jakub Kiss (7.A)

Túto časť Kniháčika ukončíme milými slovami o tom, aký by mal byť učiteľ očami žiakov, keďže v tomto mesiaci bol aj Deň učiteľov.

Dovolím si, nás žiakov, prirovnať ku kvetom. Prečo? Ak vám kvety prestávajú kvitnúť, upravujete prostredie, v ktorom rastú. Nenaprávate kvety. Preto sme učiteľom vďační predovšetkým za to, že nemenia naše osobnosti, ale naopak, formujú ich a rozvíjajú. Nikdy to s nami nevzdávajú, čím sa pre nás stávajú šampiónmi. Podporujú nás a okrem vedomostí nám poskytujú pozornosť a lásku. Nie sú len našimi mentormi, ale aj priateľmi.

Laura Jakubčová

Učiteľ by mal mať rád deti. Mal by ich namotivovať tak, aby sa chceli učiť, a aby ich to bavilo. Mal by byť trpezlivý a priznať si chybu, ak to je potrebné. Mal by deti zaujať a vzbudiť v nich záujem o učenie. A samozrejme, vytvoriť v triede takú atmosféru, že deti budú do školy chodiť rady.

Majko Ocilka

Olívia Sotáková

top related