CASAL DE NADAL DE METHMATH Pinediques · Dia 23, 27 i 28 La Simetria. Experimentant amb els miralls i retallant, anirem entenent el concepte de la simetria. Aprofitarem per fer llufes

Post on 29-Aug-2019

217 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

CASALDENADALDEMETHMATH2016-2017

LesPinediquesIntroducció.QuèéselMETHMATH?

ElMETHMATHésunmètodeinnovadord’aprenentatgedelesmatemàtiquesperanensinenesd’infantiliprimària.L’objectiuésferestimarlesmatemàtiquesaprenent-lesd’unamaneradivertida.

Apartird’unspersonatgesfantàsticsiuntaulelldejoc,esvanresolentpetitesfitxesamblesoperacionsbàsiquesmatemàtiques(sumes,restes,multiplicacions,divisions,problemes...),itambéjocsd’enginyperdespertarlacuriositatdelsalumnes,iajudar-losadesenvoluparelpensamentmatemàtic.

Ésunmètodedetreballindividual,moltdinàmic,queestimulaelnenonenaenlasuperaciópersonal.Ésútiltantperresoldredificultatsiagafarseguretat,comperfomentaripotenciarlescapacitatsmatemàtiques.

ElMETHMATHs’ofereixperanensinenesde3a12anys,quecorresponal’edatd’escolaritzaciódesdeP3finsa6èdePrimària.LasessiódeMETHMATHimpartidacomaextraescolaralesescolesol’acadèmiaconsisteixenunasessiód’1horadedurada,habitualment1ò2copspersetmana.

PropostadeCASALDEMETHMATH

EspresentaaquestapropostadeCasaldeNadal,adaptatperoferir-lodurantelsdieshàbilsdelesVacancesdeNadal(2327,28,29,30deDesembrede2016,i2,3,4i5deGenerde2015),enhoraride9a13h,iespecialmentpensatperalsnensinenesd’EducacióInfantiliPrimària,finsa2n.

L’estructuradelCasalseràsemprelamateixa:

De9a10h:SessiódeMETHMATH

De10a11:TallerdeMETHMATH

De11a12:Esmorzarijuguemaprenent

De12a13:Gimcanaijocsal’aula

De9a10hSessiódeMETHMATH

PerP3iP4estreballalaidentificaciódelsnombresapartirdeljoc,iambl’ajudadelspersonantgesdelMETHMATH.Elnensempres’identificaambelpersonatgeapartird’unelementcaracterísticd’aquest.Perexemple,treballaambunapetitapilotadebàsquetdelpersonatgeUNAI;ambunoudetitellad’onsortiràunpetitpersonatgedeDOSPLI;ambunabrújuladelTREMEN;ambunaperrucadelaCUARIN,etc.)

PeralsalumnesdeP5i1r,estreballaambunsquadernsdecadascundelspersonatges,onescontinuaamblaidentificaciódelsnombres,lasevagrafia,lacadenanumèrica,ilasuma.

Peralsalumnesde2n,esfaràuntestdelasuma,persaberquinéselnivellqueesdomina,pertald’iniciarlasumaapartird’aquestpuntonl’alumnesesentcòmode,iapartird’aquestanaravançantprogressivament.

AtèsqueelformatdeCasalpermetquel’alumneparticipitotselsdies,obédiesperseparat,elMETHMATHestreballaràperintroduir-loalsalumnes,pertalqueconeguinlametodologiailamaneradefer,peròessentconscientsqueduranelCasalnohadetenirnecessàriamentcontinuïtat.

De10a11hTallerdeMETHMATH

Cadadiaestreballaràunaspecteconcretdelamatemàtica,enunformatdetaller,quepertant,seràmoltmanipulatiuipalpable,pertalqueelnenpuguiexperimentarelsdiferentsconceptesenprimerapersona.Elsdiferentstallersqueestreballaranseran:

Dia23,27i28LaSimetria.Experimentantambelsmirallsiretallant,anirementenentelconceptedelasimetria.AprofitaremperferllufesperSantsInnocents.

Dia29i30Lacadenanumèrica.Endavantiendarrere,segonslespossibilitatsdecadanen,fentuntren,creantunpuzlegegant,ijugantalbingo!

Dia2i3LaSumailaResta.Faremservirdiferentselementsalnostreabast,compotserl’àbac,agullesd’estendre,bolesdeporexpan,fruitesiverduresdejoguina,fullesipedretesdelpati,treballaremelsconceptesd’afegiritreure,ipertant,desumarirestar.

Dia4i5Lesfiguresgeomètriques.Observantelnostreentorn,identificaremlesdiferentsfiguresgeomètriquesidespréslestreballaremdemaneraqueobtindremobjectesbenbonics!Compotserunfanaletperanararebreels3ReisMags!

De11a12hEsmorzariJuguemaprenent

Dedicarem20-25minutsperquèelsnensinenesesmorzin,iseguidamentfaremdiferentsjocsd’esbarjo.

AbansdecomençarladarrerapartdelsCasal,esdestinaràunespaiperalsdiferentspersonatgesdelMETHMATH,onensexplicaranunconte,quealfinaltindràalgunapreguntaperalsalumnes.Obé,ensfaranendevinalles.Ifinsitot,ensensenyarancançons.

De12a13hGimcanaiJocsal’aula

Elsalumnescompetiranpergrups,demaneraquehauranderesoldrediferentsprovesqueconsistiranen:resoldreunTàngram,trobarlesdiferènciesentreduesimatges,resoldreunjeroglíficotrobarelcamíd’unlaberint.Sempreadaptantelgraudedificultatal’edatdelsdiferentsalumnes.

Obéfaranjocsdirigitsapartirdelsqualselsnenssensegairebéniadonar-se’ncontinuendesenvolupanthabilitatsperalesmatemàtiques.

Perexemple,elPIKTUREKAperalsméspetits,queajudaadesenvoluparl’atenció,aixícomel“Memory”.Eljocdecartesdel’UNO,eljocde“Caureal’aigua”ambparelles,oels“memories”ambjocsdecartesperpracticarlasuma.

L’espaidelspersonatges

top related