#8 Online & SMS Promotions Bulgarian Version

Post on 28-Nov-2014

1427 Views

Category:

Business

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

 

Transcript

Онлайн и SMS промоции

Съвети за директен маркетинг от Медиапост Хит Мейл

#8

По-бързо и евтино

Директният маркетинг не се изчерпва самос изпращането на тонове писма, вложки, големи пощенски пликове или каталози. Принципите му важат за всеки канал, койтопозволява директно общуване с клиентите.

Ако правите това онлайнили през мобилен телефон, то ще е много по-бързо, евтино и лесно (но, разбира се, не можете даразчитате на същитеотлични резултати като придиректна поща) .

Можете да се възползвате от своитеонлайн и SMS промоции, дори когаторезултатите не са толкова обещаващи.

Резултатите

Интернет промоции

Ако използвате Интернет, можете да ограничитериска и загубата на време и пари, ако направитерешения, основани НЕ на това каквопредполагате, а на това какво знаете.

Някои онлайн промоции

Промоционална игра в Интернет: съдържанието на играта есъобразено с промотирания продукт; не е необходимо закупуване напродукта, за да се играе.

Състезания/ томболи с награди: Участниците се регистриратавтоматично за събитието, ако закупят продукт/ регистрират баркод/ уникален код/ номер на касова бележка от закупен продукт вспециален промоционален сайт.

Вирусните елементи са силно препоръчителни, но е трудно дасработят винаги.

Важно: Винаги питайте участниците в своите Интернет промоции затехните данни – имена, адрес, имейл, телефонен номер. Всяка такаваинформация за клиента е важна за Вас.

На Вашия уебсайт...

Посетителите на Вашия уебсайтправят нещо – те посещават сайтаВи. Може да звучи глупаво, нотова е важно. Те вдигат ръка и Виказват, че присъстват на пазара. И нещо повече – те искат нещо. Това може да бъде новият Випродукт, услуга, информация илидори само участие в томболата, което сте им обещали.

Позволение

Ако имате онлайн промоция, където продажбите неса толкова много, но много хора са се регистрирали, това все още е добре за Вашия бизнес.

Когато имате позволение да общувате отново спотенциалните си клиенти, можете да изпозлватеданните им за следващи промоции. При товабезплатно. Не го пропускайте.

Това позволение вероятно е най-важното нещо, коетотрябва да получите от посетителите на Вашия сайт.

Какво ще предложите взамяна?

Хората не са особено щастливи, когато дават своитеданни, освен ако няма добра причина за това. Ето каквоможете да им предложите в замяна:

Електронни картички; Анкети; Възможност за консултация с експерт; Безплатен каталог; Последното Ви интересно изследване; Викторини; Безплатен доклад на интересна тема; Интернет състезания; Томбола с малки брандирани награди (хората ги обожават); Достъп само за регистрирани потребители; Бюлетин (Newsletter).

А относно SMS-ите?

Можете да организирате промоцияс награди от типа Изпрати-и-спечели, като използвате SMS катоканал, по който да получаватебаркодовете/ уникалните кодовеот закупените продукти. Лесно екакто за Вас, така и за клиентите.Те могат да изтеглят цифровосъдържание (напр. песни, игри, снимки и т.н.) на телефоните сикато стимул за участие.

SMS – какво още?

Ако имате телефонните номера на клиентите си, можетеда ги използвате за бързо и кратко информиране заВашите скорошни кампании.Отворили сте нов клон в провинцията? Информирайтеклиентите си, които живеят там. Или имате ново намаление в магазина? Насочете хората, живеещи наблизо към него, като им изпратите SMS известие.

Важно: Бъдете внимателни и не прекалено агресивни. Хората са по-консервативни по отношение на честотоSMS известяване.

Нашите 5 съвета:

1. Добавете стимули, за да окуражите клиентите да направятонова, което искате от тях;

2. Винаги искайте ионформация – телефонен номер, име, имейл ит.н. Ще можете да ги използвате по-късно, при това безплатно;

3. Изпратете повторна промоция на същата целева група. Клиентите обичат да имат “втори шанс“;

4. Направете механизма на промоцията възможно най-опростен ирегистрирането на клиентите лесно и забавно.

5. Помолете регистрираните да поканят свои приятели. В ДМ товасе нарича “клиент-кани-клиент” и няма да Ви струва нищо, акого направите.

ВажноПромоциите обикновено сазаконово регулирани.

Преди да започнете даорганизирате такива кампании, обърнете се към своята агенция икъм юристите си, за да секонсултирате с тях.

Пример за такава регулация в България е стойността нанаградата в промоция, обвързана с покупка. Наградата неможе да надхвърля 100 пъти цената на продукта или 15 пътиминималната работна заплата, като и двете условия трябва даса налице.

Предстои:

1. Why Do You Need Your Own Database?

2. How to Build a Database?

3. How to Manage Your Database?

4. How to Segment your Customers?

5. Tests - How to Run and Analyze Them?

6. The Deliverability Problem

7. Personalization

8. Online & SMS Promotions

9. Useful Direct Marketing Tips

10. How to Launch Your CRM Program?

11. The Advantages of Direct Marketing (Summary)

two more slides...

Контакти:

Медиапост Хит Мейл България ЕООДгр. София, п. к. 1421

ул. “Св. Седмочисленици” No. 9Тел.: (+359) 2 962 86 29 Факс: (+359) 2 962 86 29 Моб.: (+359) 885 360 715

E-mail: office@mediaposthitmail.bg

Web: www.MediapostHitMail.bg

Само още един...

Здравейте,

Това е осмата презентация от поредицата “Съвети за директенмаркетинг” и сме все по-близо до нейния край. Моля, незабравяйте да споделите мнението си за нея с нас, като ниизпратите имейл на

office@mediaposthitmail.bg,

или ни се обадите (+359 885 360 715). Когато го направите, ще Випредложим добър стимул: ще получите всички материали отпоредицата веднага щом те бъдат изготвени.

Благодаря!

Христо Радичев

Управител, Медиапост Хит Мейл

P.S. Не забравяйте – ако имате приятели или колеги, които споредВас ще проявят интерес да се възползват от нашите услуги, моля, изпратете ни и техните имейл адреси. Или защо просто не импрепратите този файл?

top related