407 COBISS.SR-ID 49270540 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ … · Страна 408 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010. тинираног злата,

Post on 31-Dec-2019

6 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

407

СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТСЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ

БРОЈ 26 Београд, 11. октобар 2010. ГОДИНА СХХIХ

279. На основу члана 66. став 2. Закона о Војсци Ср-

бије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09), а у вези са Правилником о врстама признања и неновчаним наградама и критеријумима за њихову доделу („Слу-жбени војни лист“, брoj 6/09), министар одбране до-носи

П Р А В И Л Н И К О ВОЈНИМ СПОМЕН-МЕДАЉАМА

И ВОЈНИМ СПОМЕНИЦАМА

I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ

Члан 1.

Овим правилником уређују се посебне врсте при-знања – војне спомен-медаље и војне споменице, кри-теријуми за њихову доделу и начин њиховог прибавља-ња и доделе у Министарству одбране и Војсци Србије.

Члан 2.

Војне спомен-медаље, у смислу овог правилника, подразумевају посебна војна признања која се доде-љују професионалним припадницима Војске Србије на дужности у Војсци Србије и Министарству одбране и другим државним органима и правним лицима, коман-дама, јединицама и установама Војске Србије и вој-ним јединицама и војним установама у којима се не оба-вљају послови из надлежности Министарства одбра-не, а које су функционално и организационо везане за Министарство одбране за остварене резултате у војној служби, успешно реализоване одређене активности вој-ног карактера и укупан допринос систему одбране Ре-публике Србије.

Војне споменице, у смислу овог правилника, под-разумевају посебна војна признања која се додељују приликом обележавања јубиларних годишњица Војске Србије, у складу са Одлуком о одређивању Дана Вој-ске Србије и осталих војних празника у Министарству одбране и Војсци Србије и за учешће на здруженим тактичким вежбама и сличним међународним активно-стима.

Члан 3.

Војне спомен-медаље, у смислу овог правилника, јесу:

1) Војна спомен-медаља за ревносну војну службу за: 10 година, 20 година и 30 година;

2) Војна спомен-медаља за рањавање у борбеним дејствима за: једно рањавање, два рањавања и три ра-њавања;

3) Војна спомен-медаља за учешће у борбеним деј-ствима на територији Социјалистичке Федеративне Ре-публике Југославије, на територији Савезне Републике Југославије и на територији Републике Србије;

4) Војна спомен-медаља за учешће у мултинаци-оналним операцијама на: општим, логистичким и ко-мандно-штабним дужностима;

5) Војна спомен-медаља за изузетне резултате у вој-ној служби за: официра, подофицира, професионалног војника, војног односно државног службеника и војног намештеника односно намештеника;

6) Војна спомен-медаља за достигнућа у спорту; 7) Војна спомен-медаља за допринос систему од-

бране Републике Србије; 8) Војна спомен-медаља за изузетан допринос си-

стему одбране Републике Србије. Војне споменице, у смислу овог правилника, јесу: 1) Војна споменица за обележавање јубиларних

годишњица Војске Србије; 2) Војна споменица за учешће на здруженим так-

тичким вежбама и сличним међународним активно-стима.

II. ИЗГЛЕД ВОЈНИХ СПОМЕН-МЕДАЉА И ВОЈНИХ СПОМЕНИЦА

Члан 4.

Војне спомен-медаље и војне споменице се састоје од: медаље, траке, врпце са апликацијом, кутије и уве-рења о признању.

Члан 5.

Медаља је израђена од легуре метала, техником прецизног ливења, финализацијом у боји патинираног сребра или патинираног злата, димензија 40 × 40 mm, у складу с идејним решењем.

Трака је израђена ткањем од свиленог конца, ди-мензија 35 × 50 mm, оивичена двема гредицама које су израђене од легуре метала, техником прецизног ливе-ња, финализацијом у боји патинираног сребра или па-

ISSN 1821-4088 COBISS.SR-ID 49270540

Страна 408 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

тинираног злата, димензија 40 × 3 mm, у складу с идеј-ним решењем. Доња гредица има алку за качење медаље.

Врпца је израђена ткањем од свиленог конца, у бојама траке, димензија 35 × 10 mm. На врпцу се по-стављају апликације, у складу с идејним решењем.

Апликације су израђене од легуре метала, техни-ком прецизног ливења, финализацијом у боји патини-раног сребра или патинираног злата, у складу с идеј-ним решењем.

Кутије за војне спомен-медаље и војне спомени-це су пластифициране са дуплом плишаном подло-гом, кобалтноплаве боје, димензија 170 × 190 mm. На поклопцу кутије је назив војне спомен-медаље или војне споменице.

Уверење о признању је димензија 165 × 185 mm са утиснутим сувим жигом. Име и презиме и одгова-рајући текст, у складу с идејним решењем, исписују се краснописом, ћириличким писмом. Уверење о призна-њу се налази у кутији испод војне спомен-медаље или војне споменице.

Члан 6.

Изглед војних спомен-медаља и војних споменица је дат у прилозима 1 до 14 и чине саставни део овог пра-вилника.

1. Војна спомен-медаља за ревносну војну службу

Члан 7.

Мотив на војној спомен-медаљи за ревносну вој-ну службу је стилизовани приказ српског војника Дра-гутина Матића са фотографије Андре Поповића.

Медаље су израђене у боји патинираног злата, оиви-чене стилизованим приказом ловоровог венца.

Трака је тамноплаве боје, оивичена пурпурном бо-јом са обе стране.

На врпце се поставља апликација – вертикална ли-нија у боји патинираног злата, зависно од категорије: за 10 година – једна линија, за 20 година – две линије и за 30 година – три линије.

Члан 8.

На аверсу војне спомен-медаље која се додељује за 10 година ревносне војне службе је стилизовани при-каз српског војника Драгутина Матића са фотографи-је Андре Поповића.

На реверсу медаље налази се натпис: „10 ГОДИНА РЕВНОСНЕ ВОЈНЕ СЛУЖБЕ.“

На врпци је постављена апликација – једна вер-тикална линија у боји патинираног злата.

Члан 9.

На аверсу војне спомен-медаље за 20 година рев-носне војне службе је стилизовани приказ српског вој-ника Драгутина Матића са фотографије Андре Попо-вића.

На реверсу медаље налази се натпис: „20 ГОДИНА РЕВНОСНЕ ВОЈНЕ СЛУЖБЕ.“

На врпци је постављена апликација – две верти-калне линије у боји патинираног злата.

Члан 10.

На аверсу медаље за 30 година ревносне војне слу-жбе је стилизовани приказ српског војника Драгутина Матића са фотографије Андре Поповића.

На реверсу медаље налази се натпис: „30 ГОДИНА РЕВНОСНЕ ВОЈНЕ СЛУЖБЕ.“

На врпци је постављена апликација – три верти-калне линије у боји патинираног злата.

2. Војна спомен-медаља за рањавање у борбеним дејствима

Члан 11.

Мотив на војној спомен-медаљи за рањавање у бор-беним дејствима су два укрштена мача, чији врхови и дршке прелазе ивицу медаље, а преко њих је штит у бојама Државне заставе.

Медаље су израђене у боји патинираног злата, оивичене стилизованим приказом храстовог венца.

На аверсу војне спомен-медаље за рањавање у бор-беним дејствима налазе се два укрштена мача, чији вр-хови и дршке прелазе ивицу медаље, а преко њих је штит у бојама Државне заставе.

На реверсу медаље налази се натпис: „ЗА РАЊА-ВАЊЕ У БОРБЕНИМ ДЕЈСТВИМА.“

Трака је тамноцрвене боје, оивичена жутом бо-јом са обе стране и проткана вертикалним линијама црвене боје.

На врпце се поставља апликација – метални хра-стов лист у боји патинираног злата, зависно од кате-горије: за једно рањавање – један храстов лист, за два рањавања – два храстова листа и за три рањавања – три храстова листа.

3. Војна спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима

Члан 12.

Мотив на војној спомен-медаљи за учешће у бор-беним дејствима је стилизовани приказ статуе која представља персонификацију Србије, рад вајара Ђорђа Јовановића.

Медаље су израђене у боји патинираног злата, оивичене стилизованим приказом храстовог венца.

На аверсу војне спомен-медаље за учешће у бор-беним дејствима на територији Социјалистичке Феде-ративне Републике Југославије, на територији Саве-зне Републике Југославије и на територији Републике Србије налази се стилизовани приказ статуе која пред-ставља персонификацију Србије, рад вајара Ђорђа Јо-вановића, у виду девојке с венцем на глави која у де-сној руци држи високо подигнуту бакљу, а левом ру-ком придржава штит на којем је у плитком рељефу приказан српски грб (крст са оцилима). Поред девој-

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 409

ке, с десне стране, у полукругу је ловорова гранчица, у боји патинираног злата.

На реверсу медаље је стилизовани приказ једног пара укрштених мачева – за учешће у борбеним деј-ствима на територији Социјалистичке Федеративне Ре-публике Југославије, два пара укрштених мачева – за учешће у борбеним дејствима на територији Савезне Републике Југославије и три пара укрштених мачева у боји патинираног злата – за учешће у борбеним деј-ствима на територији Републике Србије, окружен с де-сне стране ловоровом гранчицом, а с леве стране хра-стовом гранчицом.

Трака је тамноцрвене боје, оивичена тамнопла-вом бојом са обе стране.

На врпце се поставља апликација – метална два укрштена мача у боји патинираног злата, зависно од категорије: један пар укрштених мачева – за учешће у борбеним дејствима на територији Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, два пара укр-штених мачева – за учешће у борбеним дејствима на територији Савезне Републике Југославије и три пара укрштених мачева – за учешће у борбеним дејствима на територији Републике Србије.

4. Војна спомен-медаља за учешће у мултинационалним операцијама

Члан 13.

Мотив на војној спомен-медаљи за учешће у мул-тинационалним операцијама је стилизовани приказ сим-бола мисије – општих, логистичких и командно-штаб-них дужности.

Медаље су израђене у боји патинираног сребра, оивичене стилизованим приказом маслиновог венца.

Трака је светлоплаве боје, оивичена зеленом, пла-вом и тамноцрвеном бојом са обе стране, зависно од категорије. За командно-штабне дужности, трака је по средини проткана вертикалном линијом зелене, плаве и тамноцрвене боје, зависно од категорије.

На врпце се постављају апликације – металне ма-слинове гранчице у боји патинираног сребра за оп-ште и логистичке дужности – једна до четири масли-нове гранчице које представљају број мисија, а апли-кација за пету мисију је метална маслинова гранчица у боји патинираног злата.

На врпце се постављају апликације – по једна вер-тикална линија зелене, плаве и тамноцрвене боје преко којих су металне маслинове гранчице у боји патини-раног сребра за командно-штабне дужности – једна до четири маслинове гранчице које представљају број мисија, а апликација за пету мисију је метална маслинова гранчица у боји патинираног злата.

Члан 14.

На аверсу медаље за учешће у мултинационалним операцијама које се додељују за опште дужности је стилизовани приказ Земљине кугле изнад које је го-луб мира са маслиновом гранчицом у кљуну.

На реверсу медаље налазе се назив мисије и го-дина учешћа.

Трака је светлоплаве боје, оивичена зеленом бо-јом, а за командно-штабне дужности по средини је проткана вертикалном линијом зелене боје.

Члан 15.

На аверсу медаље за учешће у мултинационал-ним операцијама које се додељују за логистичке ду-жности је стилизовани приказ мача и змије – војне ознаке санитетске службе.

На реверсу медаље налазе се назив мисије и го-дина учешћа.

Трака је светлоплаве боје, оивичена плавом бојом, а за командно-штабне дужности по средини је прот-кана вертикалном линијом плаве боје.

Члан 16.

На аверсу медаље за учешће у мултинационал-ним операцијама које се додељују за командно-штаб-не дужности је стилизовани приказ Земљине кугле преко које се налази крст са четири оцила.

На реверсу медаље налазе се назив мисије и го-дина учешћа.

Трака је светлоплаве боје, оивичена тамноцрвеном бојом, а за командно-штабне дужности по средини је проткана вертикалном линијом тамноцрвене боје.

5. Војна спомен-медаља за изузетне резултате у војној служби

Члан 17.

Мотив на војној спомен-медаљи за изузетне ре-зултате у војној служби за официра, подофицира, про-фесионалног војника и војног односно државног слу-жбеника и војног намештеника односно намештеника је стилизовани приказ ознаке припадности Војсци Ср-бије, у складу са Правилом о грбу Војске Србије, вој-ним заставама, војним ознакама и другим симболима и обележјима Војске Србије.

Медаље су израђене у боји патинираног злата, оивичене стилизованим приказом ловоровог венца.

На аверсу медаље за изузетне резултате у војној служби које се додељују официру, подофициру, про-фесионалном војнику и војном односно државном слу-жбенику и војном намештенику односно намештени-ку је стилизовани приказ ознаке припадности Војсци Србије. Поред ознаке припадности Војсци Србије, с десне стране, у полукругу је ловорова гранчица, а с ле-ве стране храстова гранчица, у боји патинираног злата.

На реверсу медаље налази се натпис: „ЗА ИЗУЗЕТ-НЕ РЕЗУЛТАТЕ У ВОЈНОЈ СЛУЖБИ.“

Трака је тамноплаве боје, оивичена црвеном бо-јом са обе стране и по средини проткана вертикалном линијом у боји патинираног злата – за официра, у бо-ји патинираног сребра – за подофицира и црвене боје – за професионалног војника.

Страна 410 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

Трака је тамноплаве боје, оивичена белом бојом са обе стране и по средини проткана вертикалном ли-нијом у боји патинираног злата – за војне и државне службенике и у боји патинираног сребра – за војне намештенике и намештенике.

На врпце се поставља апликација – вертикална линија у боји патинираног злата за официре и војне и државне службенике; у боји патинираног сребра за подофицире, војне намештенике и намештенике и цр-вене боје за професионалне војнике.

Ова војна спомен-медаља може се доделити нај-више три пута у једној категорији: једна вертикална линија – први пут додељена, две вертикалне линије – други пут и три вертикалне линије – трећи пут доде-љена.

6. Војна спомен-медаља за достигнућа у спорту

Члан 18.

Мотив на војној спомен-медаљи за достигнућа у спорту је стилизовани приказ олимпијске бакље и атлет-ске стазе.

Медаља је израђена у боји патинираног злата, оивичена стилизованим приказом ловоровог венца.

На аверсу војне спомен-медаље за достигнућа у спорту је стилизовани приказ олимпијске бакље и атлет-ске стазе. Поред олимпијске бакље, с десне стране, у полукругу је ловорова гранчица.

На реверсу медаље налази се натпис: „ЗА ДОСТИГ-НУЋА У СПОРТУ.“

Трака је црвене боје, оивичена са обе стране жу-том бојом.

На врпцу се поставља апликација – метална арапска бројка у боји патинираног злата, од један па надаље.

Ова војна спомен-медаља може се доделити ви-ше пута.

7. Војна спомен-медаља за допринос систему одбране Републике Србије

Члан 19.

Мотив на војној спомен-медаљи за допринос си-стему одбране Републике Србије је стилизовани приказ војне ознаке Министарства одбране Републике Србије, у складу са Правилом о грбу Војске Србије, војним заставама, војним ознакама и другим симболима и обележјима Војске Србије.

Медаља за допринос систему одбране је израђена у боји патинираног сребра, димензија 50 mm (виси-на) и 40 mm (ширина), оивичена стилизованим при-казом ловоровог венца.

Трака је беле боје, оивичена са обе стране све-тлоплавом бојом и по средини проткана вертикалном линијом у црвеној боји, уз коју су са обе стране шире вертикалне линије у боји патинираног сребра.

На врпцу се не поставља апликација. Боје на врп-ци су распоређене као и на траци.

Члан 20.

Аверс медаље за допринос систему одбране Ре-публике Србије представља хералдичка композиција чију основу чини бели овални штит положен на лово-ров венац сребрне боје који је у доњем делу обавијен српском тробојком. Овални штит је оперважен там-ноплавим прстеном на чијем доњем делу је словима у боји патинираног сребра исписано: „МИНИСТАР-СТВО ОДБРАНЕ“, а у горњем делу – „РЕПУБЛИКА СРБИЈА.“ Композиција двоглавог белог (сребрног) орла и кринова је идентична композицији орла и кри-нова који се налазе на грбу Републике Србије и пози-ционирана је на белом пољу овалног штита.

На реверсу медаље налази се натпис: „ЗА ДОПРИ-НОС СИСТЕМУ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.“

8. Војна спомен-медаља за изузетан допринос систему одбране Републике Србије

Члан 21.

Мотив на војној спомен-медаљи за изузетан до-принос систему одбране Републике Србије је стили-зовани приказ војне ознаке Министарства одбране Ре-публике Србије, у складу са Правилом о грбу Војске Србије, војним заставама, војним ознакама и другим симболима и обележјима Војске Србије.

Медаља за изузетан допринос систему одбране је израђена у боји патинираног сребра, димензија 50 mm (висина) и 40 mm (ширина), оивичена стилизованим приказом ловоровог венца.

Трака је беле боје, оивичена са обе стране све-тлоплавом бојом и по средини проткана вертикалном линијом у црвеној боји, уз коју су са обе стране шире вертикалне линије у боји патинираног злата.

На врпцу се не поставља апликација. Боје на врп-ци су распоређене као и на траци.

Члан 22.

Аверс медаље за изузетан допринос систему од-бране Републике Србије представља хералдичка ком-позиција чију основу чини бели овални штит положен на ловоров венац сребрне боје који је у доњем делу обавијен српском тробојком. Овални штит је оперва-жен тамноплавим прстеном на чијем доњем делу је словима у боји патинираног сребра исписано: „МИ-НИСТАРСТВО ОДБРАНЕ“, а у горњем делу – „РЕПУ-БЛИКА СРБИЈА.“ Композиција двоглавог белог (сре-брног) орла и кринова је идентична композицији ор-ла и кринова који се налазе на грбу Републике Србије и позиционирана је на белом пољу овалног штита.

На реверсу медаље је натпис: „ЗА ИЗУЗЕТАН ДО-ПРИНОС СИСТЕМУ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.“

9. Војна споменица за обележавање јубиларних годишњица Војске Србије

Члан 23.

Мотив на војним споменицама за обележавање ју-биларних годишњица Војске Србије је стилизовани

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 411

приказ грба Војске Србије, у складу са Правилом о гр-бу Војске Србије, војним заставама, војним ознакама и другим симболима и обележјима Војске Србије.

Медаља је израђена у боји патинираног злата, оиви-чена стилизованим приказом ловоровог венца.

На аверсу медаље је стилизовани приказ грба Вој-ске Србије.

На реверсу медаље је натпис: „ЈУБИЛЕЈ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ.“

Трака је тамноплаве боје која је од средине оиви-чена са обе стране жутом и црвеном бојом.

На врпцу се поставља апликација – вертикална линија у боји патинираног злата.

Ова војна споменица може се доделити највише три пута: једна вертикална линија – први пут додеље-на, две вертикалне линије – други пут и три вертикал-не линије – трећи пут додељена.

Члан 24.

Ново идејно решење војне споменице за обеле-жавање јубиларних годишњица Војске Србије дефи-нише се сваке наредне десете године поводом обеле-жавања јубилеја Војске Србије.

10. Војне споменице за учешће на здруженим тактичким вежбама и сличним међународним

активностима

Члан 25.

Изглед војних споменица за учешће на здруженим тактичким вежбама и сличним међународним актив-ностима дефинише начелник Генералштаба Војске Ср-бије за сваку активност посебно, а на предлог органи-зационе јединице Генералштаба Војске Србије надле-жне за људске ресурсе.

III. ПОСЕБНИ КРИТЕРИЈУМИ ЗА ДОДЕЛУ ВОЈНИХ СПОМЕН-МЕДАЉА И ВОЈНИХ

СПОМЕНИЦА

Члан 26.

Посебни критеријуми за доделу војних спомен-медаља и војних споменица уређују се у складу са овим правилником и Правилником о врстама признања и неновчаним наградама и критеријумима за њихову доделу („Службени војни лист“, број 6/09), а приме-њују се на професионалне припаднике Војске Србије који су даном ступања на снагу Одлуке Народне скуп-штине Републике Србије о преузимању надлежности бивше државне заједнице Србија и Црна Гора, 5. јуна 2006. године, наставили војну службу на територији Републике Србије.

Члан 27.

Војне спомен-медаље и војне споменице могу се доделити професионалном припаднику Војске Срби-је, државном службенику и намештенику, организа-ционим јединицама Министарства одбране, Генерал-

штаба Војске Србије, командама, јединицама и уста-новама Војске Србије, правним и физичким лицима и другим субјектима из земље и иностранства, уколико испуњавају посебне критеријуме прописане овим пра-вилником.

Члан 28.

Војна спомен-медаља за ревносну војну службу за 10, 20 и 30 година службе може се доделити про-фесионалном припаднику Војске Србије, државном службенику и намештенику, уколико испуњава сле-деће критеријуме:

1) да је навршио 10, 20 и 30 година ефективне слу-жбе у Војсци Србије односно Министарству одбране;

2) да је у периоду од десет година просек њего-вих службених оцена најмање „врло добар“ или „ис-тиче се“ и да у истом периоду није оцењиван нижом оценом од „добар“;

3) да се против њега не води кривични поступак или поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности и да није осуђиван за таква дела.

Члан 29.

Војна спомен-медаља за рањавање у борбеним деј-ствима може се доделити професионалном припадни-ку Војске Србије, уколико је рањаван у борбеним деј-ствима.

Члан 30.

Војна спомен-медаља за учешће у борбеним деј-ствима на територији Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, Савезне Републике Југослави-је и Републике Србије може се доделити професио-налном припаднику Војске Србије, уколико испуња-ва следеће критеријуме:

1) да је учествовао у извођењу борбених дејстава у периоду од 26. јуна 1991. године до 19. маја 1992. године, од 23. марта 1998. године до 26. јуна 1999. године или у периоду од 23. марта 2001. године до 30. јуна 2001. године, што се доказује решењем над-лежног старешине о признавању стажа осигурања у увећаном трајању 12/24 у наведеном периоду или по-тврдом надлежног старешине на основу члана 141. Закона о Војсци Србије;

2) да против њега није вођен дисциплински по-ступак због теже повреде војне дисциплине или кри-вични поступак или поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности и да није осуђи-ван за таква дела пред надлежним судом у Републици Србији или другим међународним судом.

Члан 31.

Војна спомен-медаља за учешће у мултинационал-ним операцијама може се доделити професионалном припаднику Војске Србије, уколико испуњава следе-ће критеријуме:

Страна 412 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

1) да је учествовао у мултинационалној операцији на општим, логистичким или командно-штабним дуж-ностима;

2) да није враћен из мултинационалне операције због теже повреде војне дисциплине или учињеног кри-вичног дела.

Војна спомен-медаља из става 1. овог члана не може се доделити лицу за које је оценом надлежног органа мултинационалних снага или по оцени надле-жног органа Министарства одбране утврђено да је по-ступало противно прописима којима се уређује упо-треба Војске Србије и других снага одбране у мулти-националним операцијама ван граница Републике Ср-бије.

Члан 32.

Војна спомен-медаља за изузетне резултате у вој-ној служби може се доделити професионалном при-паднику Војске Србије, уколико испуњава један од следећих критеријумa:

1) да је у текућој години постигао одличне резулта-те у командовању јединицом (саставом) или установом којом руководи;

2) да је учинио дело од значаја за безбедност Вој-ске Србије;

3) да је оствареним резултатима допринео значај-ном остваривању надлежности Војске Србије;

4) да је оствареним резултатима значајно допри-нео изградњи оперативне способности Војске Србије;

5) да је постигао одличан успех у обуци; 6) да је постигао одличан успех у служби; 7) да је израдио пројекат или научни рад од зна-

чаја за Војску Србије и систем одбране у целини; 8) да је значајно допринео угледу јединице одно-

сно установе; 9) да је извршавајући додељене задатке и мисије

значајно допринео спасавању живота људи, војне имо-вине и имовине Републике Србије;

10) да је значајно допринео сарадњи са страним армијама и институцијама у земљи и иностранству и тиме повећао углед Војске Србије.

Члан 33.

Војна спомен-медаља за изузетне резултате у вој-ној служби може се доделити годишње највише за 1,5% професионалних припадника Војске Србије од фор-мацијског бројног стања састава Војске Србије и Ми-нистарства одбране.

Члан 34.

Војна спомен-медаља за достигнућа у спорту мо-же се доделити професионалном припаднику Војске Србије који је освојио једно од прва три места поје-диначно или екипно на европском и светском првенству или олимпијади односно на аналогном војном такми-чењу.

Члан 35.

Војна спомен-медаља за допринос систему одбра-не Републике Србије, Војна спомен-медаља за изузе-тан допринос систему одбране Републике Србије и Вој-на споменица за обележавање јубиларних годишњи-ца Војске Србије могу се доделити професионалном припаднику Војске Србије, командама, јединицама и установама Војске Србије и Министарства одбране, уколико су допринели развоју система одбране Репу-блике Србије и Војске Србије и успешној реализаци-ји одређених активности од значаја за Војску Србије и систем одбране Републике Србије.

Члан 36.

Војне спомен-медаље и војна споменица из члана 35. овог правилника могу се доделити и правним и физич-ким лицима и субјектима из земље и иностранства као знак признања за остварену успешну сарадњу.

Члан 37.

Војна спомен-медаља за ревносну војну службу може се доделити професионалном припаднику Вој-ске Србије једанпут за сваку категорију, што се при-казује апликацијом вертикалних линија на врпци: за 10 година – једна вертикална линија, за 20 година – две вертикалне линије и за 30 година – три вертикал-не линије.

Војна спомен-медаља за рањавање у борбеним деј-ствима може се доделити професионалном припадни-ку Војске Србије једанпут за сваку категорију, што се приказује апликацијом металног храстовог листа у бо-ји патинираног злата на врпци: за једно рањавање – је-дан храстов лист, за два рањавања – два храстова ли-ста и за три рањавања – три храстова листа.

Војна спомен-медаља за учешће у борбеним деј-ствима може се доделити професионалном припадни-ку Војске Србије једанпут за сваку категорију, што се приказује апликацијом металних укрштених мачева у боји патинираног злата на врпци: за борбена дејства на територији Социјалистичке Федеративне Републи-ке Југославије – један пар укрштених мачева, за бор-бена дејства на територији Савезне Републике Југо-славије – два пара укрштених мачева и за борбена дејства на територији Републике Србије – три пара укрштених мачева.

Војна спомен-медаља за учешће у мултинационал-ним операцијама на општим, логистичким и команд-но-штабним дужностима може се доделити професи-оналном припаднику Војске Србије више пута у јед-ној категорији, што се приказује апликацијом – једна до четири металне маслинове гранчице у боји пати-нираног сребра које представљају број мисија, а за пету мисију је метална маслинова гранчица у боји па-тинираног злата.

Војна спомен-медаља за изузетне резултате у вој-ној служби може се доделити професионалном при-паднику Војске Србије највише три пута у једној ка-тегорији, што се приказује апликацијом вертикалних

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 413

линија на врпци: једна вертикална линија – први пут додељена, две вертикалне линије – други пут и три вертикалне линије – трећи пут додељена.

Војна спомен-медаља за достигнућа у спорту мо-же се доделити више пута, што се приказује аплика-цијом металних арапских бројки од један па надаље.

Војна спомен-медаља за допринос систему одбра-не Републике Србије и Војна спомен-медаља за изу-зетан допринос у систему одбране Републике Србије могу се доделити једанпут.

Војна споменица за обележавање јубиларних го-дишњица Војске Србије може се доделити највише три пута: једна вертикална линија – први пут додеље-на, две вертикалне линије – други пут и три вертикал-не линије – трећи пут додељена.

Члан 38.

Војне споменице за учешће на здруженим тактич-ким вежбама и сличним међународним активностима могу се доделити професионалном припаднику Вој-ске Србије – учеснику наведених активности уколико је учествовао у припреми и реализацији вежбе и до-принео успешном току реализације активности.

Војне споменице за учешће на здруженим тактич-ким вежбама и сличним међународним активностима могу се доделити субјектима из земље и иностран-ства, уколико су допринели успешној реализацији ве-жбе или активности и као знак признања за остваре-ну успешну сарадњу.

IV. НАЧИН НОШЕЊА ВОЈНИХ СПОМЕН-МЕДАЉА И ВОЈНИХ СПОМЕНИЦА

Члан 39.

Начин ношења војних спомен-медаља и војних споменица уређује се правилом о униформама, осим ако овим правилником није другачије одређено.

Члан 40.

Војне спомен-медаље и војне споменице се могу носити на свечаној и службеној униформи, а у изу-зетним случајевима и на војничкој униформи.

Војне спомен-медаље и војне споменице се могу носити на зимској и летњој службеној униформи.

Војни односно државни службеници и војни на-мештеници односно намештеници војне спомен-ме-даље и војне споменице могу носити на прикладној цивилној одећи.

Члан 41.

На свечаној и службеној униформи војне спомен-медаље и војне споменице, као војна признања, носе се изнад поклопца левог грудног џепа, после односно испод врпци одликовања Републике Србије.

Члан 42.

Максималан број врпци војних признања на уни-форми у једном реду је три. Врпце војних спомен-ме-

даља и војних споменица се распоређују по следећем редоследу:

– Војна спомен-медаља за изузетан допринос си-стему одбране Републике Србије;

– Војна спомен-медаља за допринос систему од-бране Републике Србије;

– Војна спомен-медаља за рањавање у борбеним дејствима;

– Војна спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима;

– Војна спомен-медаља за изузетне резултате у војној служби;

– Војна спомен-медаља за достигнућа у спорту; – Војна спомен-медаља за учешће у мултинацио-

налним операцијама; – Војна спомен-медаља за ревносну војну службу; – Војна споменица за обележавање јубиларних го-

дишњица Војске Србије; – војне споменице за учешће на здруженим так-

тичким вежбама и сличним међународним активно-стима.

Члан 43.

Професионални припадник Војске Србије коме је додељено једно од војних признања више пута, у скла-ду са овим правилником, на униформи носи једино врпцу тог војног признања у највишој категорији, осим врпци војних спомен-медаља за рањавање у бор-беним дејствима, војних спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима и војних спомен-медаља за изу-зетне резултате у војној служби.

Члан 44.

Војне спомен-медаље и војне споменице на вој-ничкој униформи носе се изузетно приликом доделе у теренским условима на логорској просторији, на-кон успешног завршетка вежби у земљи и иностран-ству и сличним околностима у мултинационалним опе-рацијама.

Члан 45.

Професионални војници војне спомен-медаље и војне споменице могу носити на службеној унифор-ми, приликом прославе државних и војних празника.

V. ПРИБАВЉАЊЕ И ДОДЕЛА ВОЈНИХ СПОМЕН- -МЕДАЉА И ВОЈНИХ СПОМЕНИЦА

Члан 46.

Организациона јединица Генералштаба Војске Ср-бије надлежна за људске ресурсе прибавља војне спо-мен-медаље и војне споменице, у складу са условима, начином и поступком прибављања добара и услуга предвиђеним прописима о јавним набавкама.

Финансијска средства за набавку спомен-медаља и војних споменица планира организациона јединица Генералштаба Војске Србије надлежна за људске ре-сурсе.

Страна 414 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

Члан 47.

Војне спомен-медаље и војне споменице, по пра-вилу, додељују се два пута годишње, у фебруару по-водом прославе Дана државности Републике Србије и Дана Војске Србије и након завршетка одређених активности или повратка из мултинационалних опе-рација у којима су учествовали или за чију реализа-цију су заслужни професионални припадници Војске Србије и правна лица и субјекти из земље и иностран-ства којима се додељују војне спомен-медаље или војне споменице.

Члан 48.

Предлог за доделу војних спомен-медаља и војних споменица професионалним припадницима Војске Ср-бије подноси старешина на положају команданта ба-таљона, њему равном или вишем положају.

Предлог из става 1. овог члана дат је у Прилогу 15 овог правилника и чини његов саставни део.

Наредбу о додељивању војних спомен-медаља и војних споменица доноси министар одбране, на пред-лог лица из става 1. овог члана.

Члан 49.

Професионални припадник Војске Србије који је изгубио војну спомен-медаљу или војну споменицу, остао без ње без своје кривице или чија је војна спо-мен-медаља или војна споменица оштећена има пра-во да захтева и уз одговарајућу накнаду добије ду-пликат додељене војне спомен-медаље или војне спо-менице.

У случају губитка или оштећења уверења о доде-љеној војној спомен-медаљи или војној споменици, на захтев професионалног припадника Војске Србије, може се издати његов препис.

Члан 50.

Војне спомен-медаље и војне споменице уручују се на свечан начин.

Церемонија свечаног уручивања обухвата: 1) долазак званичника и гостију; 2) интонирање химне Републике Србије; 3) обраћање лица одређеног за носиоца организа-

ције церемоније; 4) јавно саопштавање наредбе о додељивању вој-

них спомен-медаља и војних споменица; 5) формално уручивање војних спомен-медаља и

војних споменица лицима којима су додељене; 6) обраћање лица које уручује војне спомен-ме-

даље и војне споменице. Свечано уручивање војних спомен-медаља и вој-

них споменица врши министар одбране или лице које он овласти.

Члан 51.

Свечано уручивање војних споменица за учешће на здруженим тактичким вежбама и сличним међуна-родним активностима врши начелник Генералштаба Војске Србије или лице које он овласти.

Члан 52.

Лицу коме је у смислу овог правилника додељена посебна врста признања, признање се може одузети уколико га користи на начин који би могао нарушити углед Војске Србије.

VI. ЕВИДЕНЦИЈА О ДОДЕЉЕНИМ ВОЈНИМ СПОМЕН-МЕДАЉАМА И ВОЈНИМ

СПОМЕНИЦАМА

Члан 53.

У Министарству одбране и Војсци Србије води се евиденција о додељеним војним спомен-медаљама и војним споменицима.

Евиденција садржи: име и презиме професионалног припадника Војске Србије односно другог лица или на-зив правног лица коме је додељена војна спомен-ме-даља или војна споменица, име оца, ЈМБГ, врсту војне спомен-медаље или војне споменице и број и датум акта о додели односно одузимању војног признања.

За потребе евиденције из става 1. овог члана о ли-цима којима се додељује признање у Војсци Србије, организациона јединица Генералштаба Војске Србије надлежна за људске ресурсе води посебну евиденци-ју, а о лицима из организационих јединица и установа Министарства одбране и субјектима из земље и ино-странства којима су додељене војне спомен-медаље и војне споменице, посебну евиденцију води организа-циона јединица Министарства одбране која води и је-динствену евиденцију.

У евиденцији из става 1. овог члана води се и по-себна евиденција о професионалним припадницима Вој-ске Србије којима је у складу са законом додељено признање у иностранству, на начин уређен овим пра-вилником.

VII. ЗАВРШНА ОДРЕДБА

Члан 54.

Овај правилник ступа на снагу осмог дана од да-на објављивања у „Службеном војном листу“.

Р.в.п. бр. 46 6. октобра 2010. године

Београд

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 24 – Страна 1

ПРИЛОЗИ

Страна 2 – Број 24 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 29. јун 2010.

СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 24 – Страна 3

ВОЈНЕ СПОМЕН-МЕДАЉЕ И ВОЈНЕ СПОМЕНИЦЕ

Страна 4 – Број 24 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 29. јун 2010.

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАРЕВНОСНУВОЈНУСЛУЖБУ

-

Прилог1

30година

30

ГОДИНА

РЕВНОСНЕ

ВОЈН

ЕСЛУЖБЕ

20година

20

ГОДИНА

РЕВНОСНЕ

ВОЈН

ЕСЛУЖБЕ

10

ГОДИНА

РЕВНОСНЕ

ВОЈН

ЕСЛУЖБЕ

10година

Прилог2

ВОЈНАСПОМЕН-МЕДАЉАЗАРАЊАВАЊЕУБОРБЕНИМДЕЈСТВИМА

дварањ

авањ

а

трирањ

авањ

а

једнорањ

авањ

е

ЗА

РАЊАВАЊЕ

УБОРБЕНИМ

ДЕЈСТВИМА

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАУЧЕШЋЕУБОРБЕНИМДЕЈСТВИМА

-

Прилог3

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАУЧЕШЋЕУМУЛТИНАЦИОНАЛНИМОПЕРАЦИЈАМА

НАОПШТИМИЛОГИСТИЧКИМДУЖНОСТИМА

-

Прилог4

једнамисија

двемисије

тримисије

четиримисије

пет

мисија

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАУЧЕШЋЕУМУЛТИНАЦИОНАЛНИМОПЕРАЦИЈАМА

НАКОМАНДНО-ШТАБНИМДУЖНОСТИМА

-

Прилог5

једнамисија

двемисије

тримисије

четиримисије

пет

мисија

ВОЈН

СПОМЕНМЕДАЉ

ЗАИЗУЗЕТНЕРЕЗУЛТАТЕУВОЈНОЈСЛУЖБИ

ЗАОФИЦИРА

A-

A

Прилог6

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ВОЈН

СПОМЕНМЕДАЉ

ЗАИЗУЗЕТНЕРЕЗУЛТАТЕУВОЈНОЈСЛУЖБИ

ЗАПОДОФИЦИРА

A-

A

Прилог7

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАИЗУЗЕТНЕРЕЗУЛТАТЕУВОЈНОЈСЛУЖБИ

ЗАПРОФЕСИОНАЛНОГВОЈНИКА

-

Прилог8

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАИЗУЗЕТНЕРЕЗУЛТАТЕУВОЈНОЈСЛУЖБИ

ЗАВОЈНОГОДНОСНОДРЖАВНОГСЛУЖБЕНИКА

-

Прилог9

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАИЗУЗЕТНЕРЕЗУЛТАТЕУВОЈНОЈСЛУЖБИ

ЗАВОЈНОГНАМЕШТЕНИКАОДНОСНОНАМЕШТЕНИКА

-

Прилог10

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ЗА

ИЗУЗЕТНЕ

РЕЗУЛТАТЕ

УВОЈН

ОЈ

СЛУЖБИ

ВОЈНАСПОМЕН-МЕДАЉАЗАДОСТИГНУЋАУСПОРТУ

Прилог11

51

ЗАДОСТИГНУЋА

УСПОРТУ

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАДОПРИНОССИСТЕМУОДБРАНЕРЕПУБЛИКЕСРБИЈЕ

-

Прилог12

ЗА

ДОПРИНОС

СИСТЕМУ

ОДБРАНЕ

РЕПУБЛИКЕ

СРБИЈЕ

ВОЈНАСПОМЕНМЕДАЉАЗАИЗУЗЕТАНДОПРИНОССИСТЕМУОДБРАНЕРЕПУБЛИКЕСРБИЈЕ

-

Прилог13

ЗА

ИЗУЗЕТАН

ДОПРИНОС

СИСТЕМУ

ОДБРАНЕ

РЕПУБЛИКЕ

СРБИЈЕ

ВОЈНАСПОМЕНИЦАЗАОБЕЛЕЖАВАЊЕЈУБИЛАРНИХГОДИШЊИЦАВОЈСКЕСРБИЈЕ

Прилог14

ЈУБИЛЕЈ

ВОЈСКЕ

СРБИЈЕ

СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 24 – Страна 5 Прилог 15

П Р Е Д Л О Г ЗА ДОДЕЛУ ВОЈНИХ СПОМЕН-МЕДАЉА И ВОЈНИХ СПОМЕНИЦА

Име, име родитеља и презиме

ЈМБГ

Дан, месец и година рођења

Место, општина и држава рођења

Датум ступања у Војску Србије (ЈНА, ВЈ и ВСЦГ)

Број година ефективног радног стажа

Чин и род – служба или степен образовања

Јединица – установа у којој је лице на служби

Формацијско или радно место

Службена оцена и просек службених оцена у периоду од десет година

Врста и категорија војне спомен-медаље или војне споменице

Образложење предлога:

Претходно додељена војна признања (врста, категорија, број и датум наредбе):

Датум:______________ САГЛАСАН МИНИСТАР ОДБРАНЕ

(М.П.)

_____________________________

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 415

280. Н А Р Е Д Б А број 41-399 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског мајора капетани: ЈОВИЧИЋ Милоја ВОЈИН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЛАНОВИЋ Душана СЛОБОДАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора оклопних јединица капетан СТАНКОВИЋ Радована МИЛОМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин артиљеријског мајора капетани: ДРОБЊАК Љубисава ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Божидара ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Живка ДЕЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПУШОЊА Вука ЊЕГОШ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ТОЧИЛОВАЦ Добривоја РАДОИЦА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства капетани: ЛАЗОВИЋ Миленка ВЛАЈКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПЕТРОВИЋ Бранка ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора речних јединица поручници фрегате: КОЦИЋ Боривоја МИЛОВАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Будимира СРЂАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Мирослава МИЛАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин мајора јединица за електронска дејства капетани: МАРКОВИЋ Саве ПРЕДРАГ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СТЕФАНОВИЋ Радосава НЕНАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин мајора телекомуникација капетан ПРОТИЋ Живојина ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин мајора ваздушног осматрања и јављања капетан ЛАКЕТИЋ Анђелка ИВИЦА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора информатичке службе капетани: АНДРИЈАШЕВИЋ Милована МАРКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ВУЛИЋЕВИЋ Драгутина ДОБРИВОЈЕ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ГОРДАНИЋ Живорада ДАРКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ДИМИТРИЈЕВИЋ Ратка НЕНАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин мајора финансијске службе капетани: ЗЛОПОРУБОВИЋ Љубомира ЛУКА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; КОЛАРИЋ Душана МИЛЕНКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; КОСТИЋ Обрена РАДАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЈАИЛОВИЋ Љубомира ДЕЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НЕШЕВСКИ Славка АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора правне службе капетан СТОЈАНОВИЋ Витомира НЕНАД. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин мајора техничке службе капетани: БОГДАНОВ Ђурице ЈОВИЦА. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МАНОЈЛОВИЋ Милуна СТОЈАДИН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИКЛУЦ Лазе ДАВОРИН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЛЕНКОВ Александра МАРЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПАВЛОВИЋ Мирка РАДЕ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ХРИСТОВ Пенета НЕБОЈША. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин интендантског мајора капетани: БУГАРСКИ Станислава ДУШКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; БУРЊАКОВИЋ Предрага НЕНАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МИЈАИЛОВИЋ Драгослава ДАЛИБОР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; РАДОВИЋ Марка РАДОЈИЦА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин санитетског мајора капетани: ДИМИЋ Милуна АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

Страна 416 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

ДИНЧИЋ Мирослава МИОДРАГ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЈАДРАНИН Предрага ЖЕЉКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЈОВАНОВИЋ Миленка БОЈАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЈОРДАНОВ Ратка АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МАРИНКОВИЋ Велибора ВЛАДИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИТИЋ Стојана МАРКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; РАДОВИЋ Радојице СЛОБОДАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; РАДОИЧИЋ Кренислава ДРАГАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СТЕФАНОВИЋ Братислава ВЛАДИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ТАТИЋ Вујадина ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ХРИСТОВИЋ Владимира ДЕЈАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЧИКИРИЗ Слободана НИКОЛА. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин мајора саобраћајне службе капетани: ДИМИЋ Хранислава СРЂАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ПЕТРОВИЋ Гојка ИГОР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

281. Н А Р Е Д Б А број 41-400 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин капетана авијације поручник БУЈИШИЋ Драгана ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана речних јединица поручник корвете РАДИЋ Симе ВЛАДО. Унапређује се са даном 30. сеп-тембра 2010. године;

у чин капетана телекомуникација поручници: БАЈЧЕТИЋ Боривоја ЈОВАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; КОСТАДИНОВИЋ-ДИШОВИЋ Миливоја МИЛОВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана ваздушног осматрања и јављања поручници: ПЕТОШЕВИЋ Радета ВЛАДИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПЕТРОВИЋ Зорана АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана информатичке службе поручници: ДОМАЗЕТОВИЋ Николе НЕМАЊА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПОКИМИЦА Милутина ЗОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана геодетске службе поручници: БОГДАНОВИЋ Сотира АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; КОЗИЋ Светислава НИКОЛА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана финансијске службе поручник МИЛОЈЕВИЋ Мирослава ИВАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана правне службе поручници: ДЕДАЈИЋ Војислава САВА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЛУНИЋ Лазара СИНИША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СТОЈАНОВИЋ Бранка ВЕЛИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана техничке службе поручници: ЈАНКОВИЋ Драгована ДАРКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; КРСТИЋ Боже БРАНИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског капетана поручник СИМИЋ Милана САША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског капетана поручник ЈЕЛИЋ Јездимира НЕНАД. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин капетана саобраћајне службе поручник ЏАМИЋ Зорана МИЛАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 417

282. Н А Р Е Д Б А број 41-401 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског поручника потпоручници: ИГИЋ Радише ИГОР. Унапређује се са даном 30. сеп-тембра 2010. године; МИЛИВОЈЕВИЋ Радише ДЕЈАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЦРНОБРЊА Јована ДУШАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин поручника ваздушног осматрања и јављања потпоручник ЂАЧИЋ Милована БЛАГОЈЕ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин поручника правне службе потпоручници: КРСТИЋ Миливоја МИТАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЛИЋ Милана НЕМАЊА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЦВЕТКОВИЋ Живка АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског поручника потпоручници: ДАШИЋ Љубише МИЛОШ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ТОМИЋ Душка НЕМАЊА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин поручника саобраћајне службе потпоручник КОСТИЋ Бобана МИЛОШ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

283. Н А Р Е Д Б А број 41-402 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског заставника старији водници прве класе: БУБАЛО Светозара ИГОР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

МИЛОЈЕВИЋ Србољуба ДРАГИША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин пешадијског старијег водника прве класе старији водник ПРЕЛИЋ Андрије ЈОВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника прве класе оклопних јединица заставник ГУЖВИЋ Веселина БОРО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин старијег водника прве класе оклопних јединица старији водник КОСТИЋ Слободана ГОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин артиљеријског заставника старији водник прве класе АНТИЋ Србољуба МИРОСЛАВ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника авијације старији водник прве класе САВИЋ Сретена ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин старијег водника прве класе речних јединица старији водник МИХАИЛОВИЋ Драгана ИГОР. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника јединица за електронска дејства старији водник прве класе МАКСИЋ Данила ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника прве класе телекомуникација заставници: СТАНКОВИЋ Маринка ДРАГАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СТАНКОВИЋ Рајка ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника телекомуникација старији водници прве класе: МАРКОВИЋ Будимира ЈОВИША. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МИЛИВОЈЕВИЋ Мике ГОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; РАНЂЕЛОВИЋ Драгана ЗОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника ваздушног осматрања и јављања старији водник прве класе РИСТИЋ Мирјане ДЕЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

Страна 418 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

у чин старијег водника прве класе ваздушног осматрања и јављања старији водник НИШАВИЋ Мирослава ДАНИЛО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника прве класе техничке службе заставници: ВУКОВИЋ Слободана МИЛАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ДИВНИЋ Живорада ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СИМОВИЋ Миливоја ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника техничке службе старији водници прве класе: АЛФИРЕВИЋ Ђуре НЕНАД. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; РАТКОВАЦ Славка САША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин старијег водника прве класе техничке службе старији водници: ЈОВАНОВИЋ Ратка МОМЧИЛО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СТОЈАНОВ Стојана ДУШКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СТОЈИЋ Драгана ИВИЦА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЦВЕТКОВИЋ Ивице ДРАГАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског заставника прве класе заставници: ЗАРИЋ Миладина МИРОСЛАВ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СРЕДОЈЕВИЋ Крсмана МИРКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског заставника старији водник прве класе ПРОМИЦАЋ Драгољуба МИЛОРАД. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског старијег водника прве класе старији водници: ЖИВКОВИЋ Драгана МИЛАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МАКАРИЋ Слободана БОЈАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ПЕШИЋ Момчила ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског заставника прве класе заставници: ГАВРИЛОВИЋ Живојина ГОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МИЛИЋЕВИЋ Јована АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског заставника старији водници прве класе: КОМАЗЕЦ Обрада ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ТОНИЋ Косте ДУШАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског старијег водника прве класе старији водници: БОЈОВИЋ Миодрага ВОЈИСЛАВ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ВУКАЈЛОВИЋ Борисава СРЂАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МАРКОВИЋ Душана ДРАГАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског старијег водника водници: БУРГИЋ Драгана ДАЛИБОР. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ВАСИЉ Јожета ВЛАДИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЂОКИЋ Саве МИЛОШ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЖИВКОВИЋ Драгана ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЗЛАТАНОВИЋ Љубише АЛЕКСАНДАР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЈОВАНОВИЋ Драгише БОБАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; КАЛИЧАНИН Душана БОБАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; КОСТИЋ Предрага САША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПЕРОВИЋ Ведрана НИКОЛА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; РАДОСАВЉЕВИЋ Радивоја БРАНКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СТАНКОВИЋ Србе МИЛЕНТИЈЕ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин заставника саобраћајне службе старији водник прве класе ЈЕЛИЧИЋ Владана НЕМАЊА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин старијег водника саобраћајне службе водник КРМПОТИЋ Томислава ДАРКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

284. Н А Р Е Д Б А број 41-403 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тач. 6. и 7. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 419

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског пуковника потпуковници: ОБРАДОВИЋ Завише ЖЕЉКО. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; РАДОВАНОВИЋ Крсте МИЛАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; РАШЕТА Радета ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СТОЈКОВИЋ Радомира ЗОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин пуковника оклопних јединица потпуковници: АЛМАЖАН Небојша САША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЗЕКИЋ Петра ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СРЕЋКОВИЋ Здравка РОБЕРТ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин артиљеријског пуковника потпуковници: ГАЛИЋ Ратомира ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ЖУЛОВИЋ Лазара НИКОЛА. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МАЛИЋ Милоша ДАРИО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПАЈОВИЋ Градимира МИЛИВОЈЕ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин инжињеријског пуковника потпуковник ЂОКИЋ Слободана МИЛОРАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин пуковника артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства потпуковници: ЗОРИЋ Гојка БОШКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЛЕНКОВИЋ Радивоја САВА. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ПОПОВИЋ Радовина МИЛАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин пуковника авијације потпуковници: ЂУРЂЕВИЋ Вида ЉУБОМИР. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МАЈКИЋ Реље МИЛАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МИЛОШЕВИЋ Радојице ГОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; СТОЈИЉКОВИЋ Слободана ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин пуковника речних јединица капетан фрегате ПЕТРОВИЋ Милана ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин пуковника телекомуникација потпуковници: ГАЈИЋ Алексе БУДИМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ДАВИДОВИЋ Драге ГОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МАРКОВИЋ Војислава НЕНАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; МИЛАДИНОВИЋ Драгољуба МИЋА. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПАВЛОВИЋ Предрага ГОРАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ПАЈИЋ Милоја ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин пуковника техничке службе потпуковник ЈАНКОВИЋ Микаила ДЕСПОТ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године;

у чин интендантског пуковника потпуковник МИЛИЋ Ђоке СТАНКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског пуковника потпуковник ЛАЗИЋ Александра СРЂАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин ветеринарског пуковника потпуковник ЂУРЂЕВИЋ Јована ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин пуковника саобраћајне службе потпуковник ДУПОР Илије ЧЕДОМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

285. Н А Р Е Д Б А број 41-404 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

в а н р е д н о с е у н а п р е ђ у ј е

у чин санитетског потпуковника мајор ЂОРЂЕВИЋ Саве БОБАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

Страна 420 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

286. Н А Р Е Д Б А број 41-410 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског потпуковника мајори: ВЕЛИЧКОВИЋ Братислава МИЉАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; МРАОВИЋ Ранка МИЛОРАД. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ФЕТА Рамадана ЕЛИФАТ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин артиљеријског потпуковника мајори: КРУПЕЖ Станише ЗОРАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; КУРТОВ Винка ДЕЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Владимира НЕБОЈША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Пантелије ДУШАН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; УСКОКОВИЋ Љубомира НЕНАД. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин инжињеријског потпуковника мајори: ИЛИЋ Славољуба ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СИМИЋ Аврама ЖЕЉКО. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин потпуковника артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства мајор ЖИВКОВИЋ Здравка МИЛАДИН. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин потпуковника авијације мајори: СВЈЕТЛИЦА Бранка НЕБОЈША. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ЧЕЛИКОВИЋ Ратомира МИЛЕ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; у чин потпуковника речних јединица капетани корвете: БАРИШИЋ Илије ИГОР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; НИКОЛИЋ Милана САША. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; у чин потпуковника телекомуникација мајор ИГИЋ Недељка ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин потпуковника атомско-биолошко-хемијске службе мајори: МРШИЋ Душана ДРАГАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ПЕШТЕРАЦ Милана ДЕЈАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин потпуковника геодетске службе мајори: ТАДИЋ Радосава ВЛАДАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ШИКОРА Васиља ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин потпуковника правне службе мајор ГАЛИЋ Марка ДАМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин потпуковника техничке службе мајори: ОПАЛИЋ Маринка МИРОСЛАВ. Унапређује се са да-ном 30. септембра 2010. године; ПЕРИЋ Радована СРЕТЕН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин санитетског потпуковника мајори: КОЦИЋ Радомира ТИХОМИР. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; ОБРАДОВИЋ Душана СЛОБОДАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године; СТОЈКОВИЋ Станише ИВАН. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године;

у чин ветеринарског потпуковника мајор МАСЛОВАРИЋ Милована ПРЕДРАГ. Унапређује се са даном 30. септембра 2010. године.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

287. Н А Р Е Д Б А број 41-405 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

ПРЕСТАЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈНА СЛУЖБА

санитетском потпуковнику КОВИНИЋ Михајла МАРКУ.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

11. октобар 2010. СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ Број 26 – Страна 421

288. Н А Р Е Д Б А број 41-408 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 24. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 7. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

ПРЕСТАЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈНА СЛУЖБА

потпуковнику авијације ВЛАИСАВЉЕВИЋ Драгана ПРЕДРАГУ.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

289. Н А Р Е Д Б А број 41-415 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 29. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

ПРЕСТАЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈНА СЛУЖБА

пуковнику правне службе РАДМАНОВИЋ Јаиша УСЕНУ.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

290. Н А Р Е Д Б А број 41-416 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 29. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 6. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

ПРЕСТАЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈНА СЛУЖБА

потпуковнику техничке службе МАЛИНОВИЋ Јове ИЛИЈИ.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

291. Н А Р Е Д Б А број 41-417 МИНИСТРА ОДБРАНЕ

ОД 29. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу члана 18. став 1. тачка 7. Закона о Вој-сци Србије („Службени гласник РС“, бр. 116/07 и 88/09)

ПРЕСТАЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈНА СЛУЖБА

пешадијском пуковнику ЈОВАНОВИЋ Светислава ЗОРАНУ.

Министар одбране Драган Шутановац, с. р.

292. Н А Р Е Д Б А број 590-10

НАЧЕЛНИКА УПРАВЕ ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ОД 15. СЕПТЕМБРА 2010. ГОДИНЕ

На основу тачке 2. алинеја 6. Одлуке о преношењу овлашћења за решавање о односима у служби у Вој-сци Србије („Службени војни лист“, број 39/09)

у н а п р е ђ у ј у с е

у чин пешадијског заставника старији водници прве класе: ИНЂИЋ Ратка ПЕТАР, ЈАНКОВИЋ Драгољуба МИРОСЛАВ, ЛУКИЋ Милорада ЗОРАН, МИРКОВИЋ Илије ТОДЕ, МЛАДЕНОВИЋ Србобрана ЈОВИЦА, НИКОЛИЋ Нова ДЕЈАН; у чин пешадијског старијег водника прве класе старији водници: ВЛАИСАВЉЕВИЋ Предрага НИКОЛА, МАНОЈЛОВИЋ Граде ПРЕДРАГ, СРЕДОЈЕВИЋ Милоша НЕБОЈША, ТИЈАНИЋ Мијата ЗОРАН; у чин пешадијског старијег водника водници: БРДАР Милоша НИКОЛА, МИЈИЋ Милана НЕМАЊА; у чин артиљеријског заставника старији водник прве класе ЋУИЋ Рада НИКОЛА; у чин заставника телекомуникација старији водник прве класе БРАЦОВИЋ Миливоја ЗОРАН; у чин заставника техничке службе старији водници прве класе: КОРОЛИЈА Бранка ЂУРО, РАШОВИЋ Јагоша САША; у чин старијег водника прве класе техничке службе старији водник МРАОВИЋ Срећка ЖАРКО; у чин интендантског старијег водника прве класе старији водник РЕНОВЧЕВИЋ Златомира ЖИВАН; у чин старијег водника прве класе саобраћајне службе старији водници: ЂУКИЋ Радослава ВУКОТА, РИСТИЋ Угљеше РАДОИЦА.

Н а ч е л н и к бригадни генерал Ђуро Ћелић, с. р.

Страна 422 – Број 26 СЛУЖБЕНИ ВОЈНИ ЛИСТ 11. октобар 2010.

С А Д Р Ж А Ј

Страна

279. Правилник о војним спомен-медаљама и вој-ним споменицама ............................................ 407

280. Наредба бр. 41-399 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 415

281. Наредба бр. 41-400 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 416

282. Наредба бр. 41-401 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 417

283. Наредба бр. 41-402 министра одбране о уна-пређењу подофицира ...................................... 417

284. Наредба бр. 41-403 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 418

285. Наредба бр. 41-404 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 419

Страна

286. Наредба бр. 41-410 министра одбране о уна-пређењу официра ............................................ 420

287. Наредба бр. 41-405 министра одбране о пре-станку професионалне војне службе официру . 420

288. Наредба бр. 41-408 министра одбране о пре-станку професионалне војне службе официру . 421

289. Наредба бр. 41-415 министра одбране о пре-станку професионалне војне службе официру . 421

290. Наредба бр. 41-416 министра одбране о пре-станку професионалне војне слуђбе официру .. 421

291. Наредба бр. 41-417 министра одбране о пре-станку професионалне војне службе официру . 421

292. Наредба бр. 510-10 начелника Управе Војне полиције Генералштаба Војске Србије о уна-пређењу подофицира ...................................... 421

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

„Службени војни лист“, 11000 Београд, Бирчанинова 5 Главни и одговорни уредник Нада Сибинчић, проф.

Телефони: 011/3201–979 (23–979) и 011/3203–369 (32–369) Телефон/факс: 011/3000–200

Штампа: Војна штампарија „Београд“, Београд, Ресавска 40б

top related