ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ...gym-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/action/programmata/h... · 2012-07-05 · ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ

Post on 07-Jul-2020

5 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

ΠΡΟΤΥΠΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ

ΓΡΑΦΗ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Τέλη Νοεμβρίου, από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, νιώσαμε ότι μας συνδέει μια κοινή αγάπη: διαβάζουμε λογοτεχνία και συζητάμε με πάθος για τους αγαπημένους μας συγγραφείς, τα βιβλία και τους ήρωές τους.

Στόχοι μας : η απόλαυση της λογοτεχνίας η επέκταση των ενδιαφερόντων μας σε πολλά πεδία του λόγου και της τέχνης η γνωριμία με τους συγγραφείς και τα μυστικά της γραφής, το πείραμα : να γράψουμε και εμείς!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Το ξεκίνημά μας συνέπεσε με την έναρξη του Πρώτου Φεστιβάλ νέων δημιουργών που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Αρχές της νέας χρονιάς, στις 11 Ιανουαρίου, ο πρώτος συγγραφέας έκανε ποδαρικό στην Ευαγγελική: ο μαθηματικός Τεύκρος Μιχαηλίδης.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

1 και 2 Μαρτίου, η Άνοιξη μπήκε στο λογοτεχνικό εργαστήρι μας μέσα από το φωτεινό πρόσωπο της Ιωάννας Καρυστιάνη!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Μεγάλη Τρίτη και μεγάλη έκπληξη! Επισκεφτήκαμε την παλιά γνώριμη και φίλη του σχολείου μας, την κοσμαγάπητη συγγραφέα Άλκη Ζέη, στο διαμέρισμά της στη Λεωφόρο Αλέξάνδρας.

«Ερωτόκριτος» του Βιτσένζου Κορνάρου

και «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΔΩΡΑ ΜΕΝΤΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ : ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΜΕΛΗ : 12 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α1, Μαρίνα Αμοιραλή, Ειρήνη Ατζαράκη, Μελίνα Γεωργούλια, Άρης Γολεγός, Δάφνη Γεραλή, Αντώνης Δανιήλ, Θανάσης Ζούλας, Έλλη Ζωγράφου, Δήμητρα Καπλανέλλη, Αλεξάνδρα Καραγιώργη, Εύα Κιάφφα, Εμμανουέλλα Κόλλια 5 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β3, Άρτεμις Πουλακίδα, Αγγελική Σταρακοπούλου, Χλόη Τηλιακού. Παναγιώτης Τριπολιτσιώτης, Σίσσυ Τσαπάρα 2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 Βασίλης Φανίδης, Μελίνα Χαρμανή

ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΛΗ : Όλοι οι μαθητές της γ' γυμνασίου Στο μάθημα της λογοτεχνίας ( διδάσκουσα : Δώρα Μέντη )

top related