Кадетський корпус

Post on 09-Aug-2015

99 Views

Category:

Education

8 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

Петровський Полтавський кадетський корпус – окраса

міста Полтава 

Мета проекту:

виховувати любов до рідного міста Полтави;

розвивати пізнавальну активність учнів.

Полтава – духовний центр України

У наш час археологічними дослідженнями доведено, що Полтаву було засновано 899 року

Святкування 800-річчя Полтави

Вулицями міста 1977

рік

Полтавська битва

Проголошення незалежності в України

Приїзд Гітлера

Петровський Полтавський кадетський корпус

Указ про заснування корпусу в Полтаві вийшов 1 лютого 1830 року. Згідно наступного наказу від 5-го січня 1836-го заклад мав отримав назву «Петровського» на честь Петра I та його перемоги у Полтавській битві.

Загальний вигляд Петровського Полтавського Кадетського Корпусу

Випускники Петровського Полтавського Кадетського Корпусу

Останнє шикування Полтавського вищого зенітного ракетного училища. Прощання з

Бойовим прапором.

Жалюгідний стан Петровського Полтавського Кадетського Корпусу

«Під час Великої Вітчизняної війни архітектурний ансамбль площі був практично зруйнований.  Після визволення Полтави група полтавських архітекторів під керівництвом Л. Вайнгорта і Д. Литвинцева у 1944 році подала  на республіканський конкурс науково обгрунтований проект відновлення ансамблю. Цей проект був реалізований протягом 1945-1963 років» - одного разу реставрація вже здійснилась, тож повторимо це вдруге!

Для відновлення стану корпусу необхідна негайна музейна реставрація, яка на даний час за нашими підрахунками буде коштувати декілька сотень мільйонів доларів.

Під час відновлення будівлі слід дотримуватись 3 основних принципів:

1) реставрація об'єкта спрямована до максимально близького відновлення його первісного вигляду;

2) об'єкт бажано зберегти в максимальній недоторканості (не вносити сучасні штучні додатки. Втручання в історичний матеріал пам'ятки визнається тільки при його максимальному збереженні);

3) вияв і узгодження історичних і художніх властивостей об'єкта. Задум автора пам'ятки повинен бути збереженим, не пошкодженим, не покращеним.

Були ідеї переробити будівлю на великий торговий центр; офісні приміщення; дитячий центр із гуртками; козацька організація «Микитинська січова кінна академія»  з Дніпропетровщини; футбольний клуб «Ворскла» планував облаштувати офіс клубу, готель для розміщення футболістів, магазин спортивної атрибутики; облаштувати полтавський мистецький арсенал; навчальні приміщення; спортивні школи; зали для спортивних тренувань або хореографії; книжковий магазин; органний зал (бо в приміщенні церкви, яка раніше була у корпусі, унікальна акустика); планетарій; дворову частину можна облаштувати як туристичний готель.

На нашу думку, для відновлення центральної частини міста разом із корпусами Петровського Полтавського Кадетського корпусу потрібно залучати меценатів, а саме, бізнесменів Полтавщини, України, та навіть, закордонних багатіїв; організовувати благодійні концерти, вистави, виставки та інші проекти.

На нашу думку відновлені та реставровані корпуси Петровського Полтавського Кадетського корпусу потрібно використовувати за своїм призначенням, тобто як кадетський корпус.

Кадети на відпочинку Кадетський корпус у м.

Суми

Дякуємо за увагу!

top related