Вулиця 1 Травня

Post on 19-Jul-2015

495 Views

Category:

Documents

10 Downloads

Preview:

Click to see full reader

Transcript

Васильків очима юних журналістів

Історія однієї вулиці

Мета проекту:

Розширити знання учнів про історію рідного краю.

Провести історичні дослідження, навчити добувати нову інформацію та використовувати її; обробляти та систематизувати отримані дані.

Використовувати в роботі різні джерела інформації.

Отже: Історія однієї вулиціБагатьох завжди цікавила історія походження вулиці, на якій

проживають. Чимало вулиць, чимало окремих історій, що пов’язані з ними. Сьогодні ми познайомимо Вас із історією вулиці міста Василькова – Першого травня. На честь свята Дня солідарності, що відзначається і в наш час, була названа ця вулиця. Це була перша назва, яка зберегла своє ймення й до сьогодні. Вона була заснована простими людьми, щоб увінчати пам’ять про працю.

Зануримося в далекі часи…1929 рік - по вулиці Першого травня на базі кооперативних об’єднань, створено завод “Транспортер”, що випускав дрібний сільськогосподарський інвентар.

У повоєнні часи на цій вулиці проходили жорстокі бої з фашистськими загарбниками.

У 1954 році завод “Транспортер” перетворено на завод холодильників. 1962 рік випущено 61200 холодильників. Робітники та інженерно – технічні працівники долають серйозні труднощі і виконують план на 101%.

Сьогодні заводу вже не існує, а на його місці “виросла” 16 – ти поверхівка, де починають оселятися люди. На вільній площадці розміщено ігровий майданчик для дітей.

1955 рік. Тільки десять років минуло після закінчення Великої Вітчизняної війни, а по вулиці Першого Травня № 25 нашого вічно молодого міста відкривалась нова будівля – школа.

Ім’я школи – Васильківська загальноосвітня школа № 7.

Сьогодні тут, у світлих,просторих 23 класах, навчається 521 учень.

В школі зібрані матеріали, присвячені двічі Герою Радянського Союзу Семену Васильовичу Хохрякову, командиру батальону прославленої 54 – ї Гвардійської бригади, яка визволяла наше місто від фашистськиї загарбників.

У цій школі навчалися молодший сержант Семенець Микола Григорович, рядовий Дармостук Анатолій Володимирович, молодший сержант Березанський Павло Миколайович, які загинули під час виконання свого інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан. За мужність і героїзм, проявлений під час бойових завдань, нагороджено: молодшого сержанта Семенця М.Г. орденом Червоної Зірки, рядового Дармостука А.В. орденом Червоного Прапора (посмертно). На їх честь відкрита меморіальна дошка.

Подарунком школі до першого вересня стала заасфальтована центральна алея.

Варто зауважити, що по цій вулиці частково знаходиться “Васильківський ринок”, де споживач може обрати для себе різні текстильні, харчові, технічні вироби. Як відомо, цей ринок найстаріший у місті. Ще наші прабабусі та прадідусі скуповували та продавали на цьому ринку товари. Слід згадати, що по вулиці Першого травня знаходиться сільськогосподарський виробничий кооператив “лісова ягода ”

Спірним залишається питання: котрий із будинків по вулиці Першого травня є найстарішим, враховуючи те, що більшість перебудовані, колишні мешканці змінили своє місце проживання. Тому це питання і досі залишається невирішеним.

Але, найголовнішими питаннями вулиці є: забезпечення окремих районів вулиці контейнерами для сміття, очищення території; невирішена проблема й ям на дорогах.

Найважливішим недоліком даної вулиці є освітлення, майже всі ліхтарі не працюють.

Для вирішення цих питань нам вже зараз слід звернутися до міської адміністрації.

Надія на розвиток і прославлення нашого міста належить молоді. Молодий мешканець згодом стане лікарем, видатним кандидатом медичних наук; архітектором, що прославиться проектами за межами Василькова; водієм, перукарем, тощо.

Ми покладаємо на Вас, молодь, надії!.

Розквітай наше вічно молоде місто Васильків! Утопай в зелені ще більше! Будь завжди таким квітучим, як ти єсть і надалі!

Роботу виконала:учениця 10 класуВасильківської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7 Київської областіДерев’янко Оксана Анатоліївна

Дата народження: 03.01.1997 р.Домашня адреса: м. Васильків,вул. Луначарського 32/2

Керівник: Жинжа Ольга Станіславівна

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

Роботу виконала:учениця 10 класуВасильківської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7 Київської областіДерев’янко Оксана Анатоліївна

Дата народження: 03.01.1997 р.Домашня адреса: м. Васильків,вул. Луначарського 32/2

Керівник: Жинжа Ольга Станіславівна

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

top related