Top Banner
SPEELWEKEN ZOMER 2014
9

Zomeren in aximax 2014!

Mar 23, 2016

Download

Documents

Leander Fonteyn

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Zomeren in aximax 2014!

SPEELWEKEN ZOMER 2014

Page 2: Zomeren in aximax 2014!

pa

sp

ar

toe De Paspartoe in Aximax

Je kan je Paspartoe ook aanvragen op de inschrijfdag op 26 april in Aximax vanaf 9.00 u. Wil je genieten van kortingen op de speelweken, heb je een ‘Paspartoe aan reductieprijs’ nodig!

Voordelen met je Paspartoe:

• Iedere keer dat je kind deelneemt aan een activiteit in Aximax kan je punten sparen. Je spaart een punt per dag en per speelweek door je Paspartoe te scannen aan de Paspartoe-paal in het centrum.

• Je kan je punten omruilen tegen mooie voordelen. Een overzicht vind je op de website van Paspartoe: www.paspartoebrussel.be/voordelen

• Bij de ‘Paspartoe aan reductieprijs’ krijg je een bonnenboekje met vouchers die je korting geven op de speelweken.

PASPARTOE

De Paspartoe is een spaar- en voordelenpas voor inwoners van het Brussels hoofdstedelijk gewest, vanaf 3 jaar. Je kan punten sparen via deelname aan vrijetijdsactiviteiten, o.a. bij Aximax. Deze punten kan je omruilen voor mooie voordelen.Vraag de Paspartoe aan met je identiteitskaart en Kids -ID bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie of bij Muntpunt:

• € 2 voor -26-jarigen

• € 5 vanaf 26 jaar

• GRATIS voor mensen met een beperkt inkomen. Met de ‘Paspartoe aan reductieprijs’ krijg je korting op het vrijetijdsaanbod. Neem bij je aanvraag een bewijs mee van je omniostatuut.

Meer informatie over de Paspartoe?Muntpunt, 02 278 11 [email protected]

Le ‘Paspartoe’ est une carte de fidélité qui offre des avantages aux habitants de la Région de Bruxelles-Capitale. Les personnes au revenu modeste peuvent obtenir le ‘Paspartoe aan reductieprijs’ gratuitement auprès de la VGC ou au Muntpunt. Emportez une preuve de votre statut Omnio. Le ‘Paspartoe aan reductieprijs’ vous permet de bénéficier de réductions sur l’offre d’activités de loisirs, par exemple à Aximax.

Page 3: Zomeren in aximax 2014!

Wat heb je nodig bij de inschrijving?

• gegevens van de school

• naam en telefoonnummer dokter

• bloedgroep kind(eren)

• voor de ‘Paspartoe aan reductieprijs’: het bewijs van je omniostatuut of een kleefvignet van je mutualiteit

• Je betaalt elektronisch op het einde van de inschrijving. In Aximax kan je enkel betalen met Bancontact.

ONLINE INSCHRIJVEN

Vanaf nu schrijf je vanuit je luie zetel of ter plekke in Aximax in voor de speelweken. De inschrijvingen starten op zaterdag 26 april 2014.

Wil je genieten van kortingen op de speelweken, dan ben je verplicht een ‘Paspartoe aan reductieprijs’ voor te leggen in Aximax! Je kan je Paspartoe aanvragen op de inschrijfdag!

Hoe schrijf je in? Er zijn twee mogelijkheden:

• online via www.jcaximax.be vanaf 10.00 u.

OF

• in Aximax van 10.00 u. tot 12.00 u. voor personen die hulp wensen bij het inschrijven en voor personen met een ‘Paspartoe aan reductieprijs’. Vanaf 9.00 u. delen we nummers uit die de volgorde van inschrijven bepalen en kan je de Paspartoe al aanvragen.

A partir de maintenant, les inscriptions pour les semaines de jeux se feront à Aximax ou par voie électronique. La période d’inscription débutera par une journée d’inscription le samedi 26 avril 2014. Pour les personnes ayant le statut Omnio: si vous inscrivez votre enfants avec le ‘Paspartoe aan reductieprijs’, venez à Aximax. Demandez le Paspartoe d’avance ou lors de la journée d’inscription.

Comment s’inscrire?

• En ligne via www.jcaximax.be, à partir du samedi 26 avril à 10h00.

OU

• A Aximax le samedi 26 avril de 10h00 à 12h00. A partir de 9h00, nous distribuerons les numéros qui déterminent l’ordre d’inscription et vous pourrez demander le Paspartoe.

nie

uw

De quoi avez-vous besoin lors de votre inscription ?

• données de l’école

• nom et numéro de téléphone du docteur

• groupe sanguin de l’enfant

• pour le ‘Paspartoe aan reductieprijs’: la preuve de votre statut Omnio ou une vignette de votre mutualité

• vous payez par voie électronique à la fin de l’inscription. A Aximax, vous ne pouvez payer qu’avec Bancontact.

Page 4: Zomeren in aximax 2014!

Vivaldi’s notenboom30 juni - 4 juli4 - 6 jaar

De notenboom van Vivaldi verliest al zijn noten. Ze rollen weg, botsen tegen elkaar of stoten tegen een kei. Sommige noten maken dan de meest gekke geluiden. Een muzikale week rond improvisatie en de allergrootste meesters.

Atelier Amadeo14 - 18 juli2,5 - 4 jaar en 4 - 6 jaar

Kom je mee naar het land van Amadeo? Treed binnen en ontdek een onbekend land vol bijzondere voorwerpen en nieuwe klanken. Je maakt muziek op vreemde houten sculpturen en tovert de leukste personages tevoorschijn. Want in het land van Amadeo kan alles! Een wondermooie speelweek voor de allerkleinsten.

Circus Aximax22 - 25 juli4 - 6 jaar

Flip, de directeur van Circus Aximax, zit met een ei. Hij plant een spetterende circusshow op 25 juli, maar staat er helemaal alleen voor. Hij heeft al een tent, zotte muziek, grote en kleine ballen, éénwielers, diabolo’s, rode neuzen, …. Maar hij zoekt nog clowns en acrobaten! Helpen jullie hem uit de nood?

Klots golf water klets28 juli - 1 augustus4 - 6 jaar

Klots golf snater, wie kletst daar in het water? Spetter je me helemaal nat, dan ben je een echte waterrat! Kom met ons mee op een dol diepzee-avontuur boordevol water en getater!

Het leuke beestenbos4 - 8 augustus4 - 6 jaar

Deze week is groen onze lievelingskleur en zijn de dieren en de bomen in het bos onze beste vrienden! We luisteren naar hun verhalen, klimmen in hun takken, volgen vreemde sporen en vullen onze hongerige magen met het lekkerste wat de natuur ons te bieden heeft.

Kleutersport18 - 22 augustus3 - 6 jaar

Kom de benen van je lijf sporten in Aximax! We hollen, tuimelen, springen, klimmen en zwemmen de week door. Af en toe blazen we even uit tijdens een rustig spelletje of een mooi verhaal en laten we onze creativiteit de vrije loop bij het knutselen.

Onder de grond25 - 29 augustus4 - 6 jaar

Grijp een schop en volg de mol door zijn kronkelende tunnels. Op weg naar het middelpunt van de aarde ontmoeten we ook andere wezens. Hoe leven ze en wat eten ze als ontbijt? Ondergrondse moddercake of zandkoekjes? Deze meerdaagse workshop geeft je een kijkje in een boeiende ondergrondse wereld.

2,5

- 6

ja

ar

Page 5: Zomeren in aximax 2014!

Vivaldi’s notenboom30 juni - 4 juli6 - 12 jaar

Deze week staat volledig in het teken van de muzikale grootmeesters. Onder Vivaldi’s notenboom schuilt een magische wereld waar je de ene muzieknoot na de andere hoort zingen en dansen. Een muzikale week over improvisatie en compositie.

Omnisport14 - 18 juli6 - 8 jaar en 9 - 12 jaar

Draaien je ouders helemaal dol wanneer je met de bal tegen je kamermuur trapt? Of heb je net met de basketbal een verse kom soep omvergekegeld...? Kom dan naar Aximax! Bij ons leef je je helemaal uit en ontdek je de leukste en vreemdste sporten.

Circus Aximax22 - 25 juli6 - 12 jaar

Stel je voor: kleurige sjaaltjes vliegen vrolijk in het rond, een clown rolt voorbij op een grote bal, een hoop lenige artiesten staan sierlijk op hun hoofd, diabolo’s tollen boven onze hoofden en intussen danst een acrobaat sierlijk over een flinterdun koord. Dat kan alleen maar in Circus Aximax! Én: dat kan alleen maar met jou erbij!

Aximax op rolletjes28 juli - 1 augustus6 - 8 jaar

Deze week loopt alles op rolletjes. Tikkertje op inlineskates, verstoppertje op een skateboard of misschien wel een uitstap per step. Eén ding staat vast: deze week loopt alles gesmeerd!

Fietsweek28 juli - 1 augustus9 - 12 jaar

Tijdens deze fietsweek ontdek je de coolste fietsroutes in Brussel en omgeving. Je leert veilig fietsen in groep, zelf je fiets onderhouden en je amuseert je rot op de mountainbike in het Zoniënwoud. Voor kinderen met sterke beenspieren en voldoende fietservaring. Je neemt je eigen fiets mee!

Wild in Brussel!4 - 8 augustus6 - 12 jaar

Wild in Brussel, kan dat? Natuurlijk! Tussen het beton en het asfalt ligt een onbekende wildernis vol dieren en planten. Kom met ons mee in bomen klimmen, over beken springen, kriebelbeestjes vangen en planten bestuderen.

De rode draad18 - 22 augustus6 - 12 jaar

Volg de rode draad door het jeugdcentrum! We maken een reusachtig wandtapijt, tenten, levensgrote poppen, knuffels, een zelfportret met wol, ... Ook tijdens spel- en snoepmomenten vind je voortdurend de rode draad terug.

Omnisport25 - 29 augustus6 - 8 jaar en 9 - 12 jaar

Draaien je ouders helemaal dol wanneer je met de bal tegen je kamermuur trapt? Of heb je net met de basketbal een verse kom soep omvergekegeld...? Kom dan naar Aximax! Bij ons leef je je helemaal uit en ontdek je de leukste en vreemdste sporten.

6 -

12 j

aa

r

Page 6: Zomeren in aximax 2014!

12 -

15 j

aa

rt

ien

er

s

Aximax kicks in!28 juli - 1 augustus12 - 15 jaar

Een outdoor week vol uitdagende sporten. Op het programma: touwenparcours, mountainbike, hindernissenparcours en duiken. Voor durvers die hun grenzen willen verleggen.

Tune the street4 - 6 augustus12 - 15 jaar

Maak van de straat je beste maat! Hoe? Gebruik hem als tentoonstellingsruimte! Haal je kritische geest boven, toon jouw originele ideeën op de openbare weg en confronteer de voorbijgangers met creatieve, tijdelijke street art technieken.

Page 7: Zomeren in aximax 2014!

SWING XL7 - 10 juli8 - 18 jaar

We ontdekken de leukste instrumenten. Op het keyboard spelen we een zacht slaapliedje en met de trommel maken we iedereen weer wakker! We leven ons uit in sport en spel en maken een dansje dat iedereen versteld doet staan. Een muzikale ontdekkingsreis, vol beweging en ontspanning!

Multisport11 - 14 augustus8 - 18 jaar

Kom je uitleven in Aximax! We leren allemaal leuke en nieuwe sporten kennen. Als we te moe zijn van al dat bewegen, gaan we iets rustiger aan de slag in ons ‘creatief atelier’. We maken mooie knutselwerkjes en als we honger krijgen, bakken we onze eigen cakejes.

Deze stages zijn alleen toegankelijk voor kinderen met een matige tot ernstige beperking en/of ASS. Natuurlijk zijn kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking ook welkom op de andere activiteiten van Aximax. Op jouw vraag bekijken we hoe je kind er een plek kan vinden.

aa

ng

ep

as

t s

pe

len

Voor kinderen die het wat moeilijker hebben in

grote groep bouwen we het jeugdcentrum om tot

een aangepaste speelruimte, compleet met een

relaxruimte en snoezelkamer. Zo bieden we ook

deze kinderen voldoende comfort en kunnen ze

genieten van de allerleukste speelweken.

We werken zo veel mogelijk in kleine,

niveaugebonden groepjes.

Ook broers en zussen zijn welkom!

Page 8: Zomeren in aximax 2014!

BRUSSELBAZAAR.BE

Dé site voor de Brusselse jeugd!In de vakanties of tijdens het schooljaar: er is altijd wel iets tofs te doen. Ontdek de leukste activiteiten en de laatste nieuwtjes voor kinderen en jongeren in Brussel. Le site par excellence de la jeunesse bruxelloise!Découvrez les dernières actualités et l’offre néerlandophone d’activités de loisirs pour les enfants et les jeunes de Bruxelles.

Bijkomende informatie

• Je kind kan maximum drie weken deelnemen!

• De activiteiten starten stipt om 9.00 en eindigen om 16.00.

• Opvang wordt voorzien van 8.00 en tot 17.00.

• De boterhammen en een tussendoortje neem je zelf mee. Aximax zorgt steeds voor water.

• Prijs: € 40 per week. € 32 voor een vierdaagse en de driedaagse ‘Tune the Street’. € 5 korting voor je tweede kind in dezelfde week.

• De eerste week wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en kost € 60.

• PASPARTOEVOORDEEL: beschik je over een voucher uit het bonnenboekje, dan betaal je € 10 voor een speelweek.

• Kinderen die de 3de kleuterklas net achter de rug hebben, kunnen tijdens de zomervakantie alleen inschrijven voor speelweken voor kleuters. Ze gaan naar een speelweek voor kinderen van het moment dat ze effectief in het 1ste leerjaar zitten. Eventuele uitzonderingen worden op voorhand met Aximax besproken.

• Kinderen met een beperking en kinderen van de buurtscholen Ten Nude en Sint-Joost-aan-Zee kunnen al voor 26 april inschrijven. Maximum 50% van de beschikbare plaatsen wordt voorbehouden.

• Elke annulering, om wat voor reden ook, gebeurt schriftelijk (e-mail). Mondelinge annuleringen worden niet aanvaard. Annuleert u meer dan drie weken voor aanvang van de speelweek, dan betalen wij u het inschrijvingsgeld terug. Annuleert u minder dan drie weken voor de speelweek dan is terugbetaling enkel mogelijk op vertoon van een doktersattest.

• Bij inschrijving verklaar je je akkoord met onze afsprakennota, terug te vinden op www.jcaximax.be

Page 9: Zomeren in aximax 2014!

V.U. Eric Verrept, leidend ambtenaar, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel

Made in Josworld.org

Depotnummer D/2014/7025/03

Info Aximax

Jeugdcentrum AximaxJ.W. Wilsonstraat 191000 BrusselT: 02 280 45 56E: [email protected]: www.jcaximax.be

permanenties

• Elke woensdag tussen 9u30 en 18 u • Elke donderdag tussen 9u30 en 12 u• Op afspraak op maandag, dinsdag en

donderdagnamiddag

Openbaar vervoer

• Halte Madou; metrolijn 2 of 6• Halte Maalbeek of Schuman; metrolijn 1 of 5• Halte Gutenberg; bus 29, 63 of 59• Halte Ambiorix; bus 60 en 64