Top Banner
WEBIT 2016 PROGRAMMET
6

WebIt programmet 2016

Aug 01, 2016

Download

Documents

Uffe Sorensen

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: WebIt programmet 2016

WEBIT 2016PROGRAMMET

Page 2: WebIt programmet 2016

PRAKTISKE INFORMATIONER

For ottende år i træk inviterer vi til konferencedagen WebIT.

En inspirationsdag hvor Skoletube- og Skoleblogsplatformene er omdrejningspunkterne, og hvor vi både praktisk og teoretisk kommer rundt i det it-didaktiske

landskab.

Det er en forrygende dag med masser af praksisnær inspiration, nye kreative ideer og summende begejstring,

som du kan tage med hjem og bruge direkte i undervisningen

VELKOMMEN

ADRESSE

Messe C Vestre Ringvej 101,

7000 Fredericia

Programmet starter fra scenen kl. 9:00,men allerede fra kl. 8:30 servere vi morgenmad.

Har du endnu ikke bestilt billet, så kan du gøre det her: www.laerit.dk/webit

Page 3: WebIt programmet 2016

De 2 grundlæggere af en af verdens mest populære uddannelsesapps Explain Everything, har taget turen til Danmark og webIT.

De fortæller om, hvad der venter i Explain Everything Collaborative Whiteboard appen, og hvorfor de er vilde med Danmark, Skoletube og jer!

(appen er frikøbt til alle Skoletubere og tilgængelig på Ipads, Android tablets, Chromebooks og Windows)

SKOLETUBE ANNO 2016

Skoletube anno 2016 har aldrig været bedre, men det bliver bare endnu bedre! Vi præsenterer blandt andet en ny HTML 5 videoeditor, nydesignet Skoletubeapp og premiere på vores nye Comic book creator.Derudover præsenteres nyeste integrationer og snitflader med andre skole- og læringsplatforme.

GUIDE OG MÅLSTYREDE INSPIRATIONSFORLØB

Da støvet lagde sig efter reform-stormen i 2013, lå det danske læringsland anderledes. Forenklede fællesmål, målstyring og læringsplatforme kom på dagsordenen. I kampens hede lod vi LærITs videoarkiv falde, og smedede i stedet en ny og langt stærkere medspiller for underviserne - den hedder Skoletubeguide. Skoletubeguide betyder lettere tilgængelige videovejledninger og nye inspirationsforløb, som tager udgangspunkt i forenklede fællesmål.

FINT BESØG FRA UDLANDET

9:00 - 10:20

10:20 - 10:45PAUSE

Page 4: WebIt programmet 2016

AFSLØRING: NY SKABELON I SKOLEBLOGS REVOLUTIONERER

AVISEN I UNDERVISNINGEN

Aslak Gottlieb og Uffe Sørensen stiller skarpt på arbejdet med journalistik og webaviser i undervisningen.

Med eksempler fra elevproducerede webaviser i Nyhedsugen peger oplægsholderne på didaktiske og journalistiske principper for arbejdet med webavis i undervisningen. Samme principper er udgangspunktet for Skoleblogs` spritnye webavis-skabelon, som bliver ’afsløret’ på WebIT. Oplægget perspektiverer brugen af webavis til tværfaglig organisering af undervisningen.

VISUALISER DIN UNDERVISING

“Alle kan tegne” lyder mantraet i Anders Schunks oplæg, hvor han introducerer en simpel men enormt effektiv måde at visualisere undervisning på.

Vi bør spille på flere modaliteter i undervisningen, og bevæbnet med nogle enkle fifs, tændstikmænd og Skoletubes fleksible værktøjer, gør Anders kunsten at tegne og visualisere til hver mands eje.

12:00 - 13:00FROKOST

10:45 - 12:00

Page 5: WebIt programmet 2016

VIDEOTYPOLOGIER OG LÆRINGSKONTEKSTER

Hvordan kan arbejdet med videoer og videomedierede undervisningsformer ud fra en stilladseringstanke, der samtidig har øje for funktion, anvendelse og endemål relateres til de værktøjer der stilles til rådighed i Skoletube?

Med udgangspunkt i deres bøger om Flipped Learning stiller Peter Holmboe og Roland Hachmann skarpt på, hvordan Skoletube kan ses ind i en sammenhæng, hvor arbejdet med forskellige videotypologier kan skærpe blikket på eleven som både modtagende, producerende og reflekterende.

15 nye interaktive værktøjer sætter underviseren i stand til at strukturere forløb, som aktiverer elever og studerende omkring undervisningens indhold.

Samtidig præsenteres en helt ny Cloud, som sætter dig i stand til at gemme, dele og kategorisere de moduler, du skaber med værktøjerne. Endelig så sættes både værktøjer og Cloud i spil, når Lis Skousen og Uffe Sørensen præsenterer et eksempel på, hvordan H5P-modulet “Interaktiv video”, skaber merværdi i danskundervisningen.

15 NYE VÆRKTØJER OG EN H5P CLOUD

13:00 - 14:15

14:15 - 14:45PAUSE

Page 6: WebIt programmet 2016

Man siger at historien gentager sig selv. Det gør den i hvert fald i WebIT-programmet, hvor der også i år er oplæg om aktuelle videns-, historie- og kulturprojekter.

Igen i år får vi besøg af en række gæster, der vil understrege hvordan Skoletube, nu mere end nogensinde, er omdrejningspunkt for en række unikke samarbejder, materialesamlinger og aktivitetstilbud.

Timen vil rumme følgende oplæg: • TrainLab - når formidlingen kører på skinner.• Kulturnyt på Skoletube• Breaking news om Danmarkshistorien• Se hele vejen rundt.

UNICEF OG SKOLETUBE ALLE BØRNS RET

UNICEFs Skolechef Anne-Mette Friis og Rikke Falkenberg fra Leg med IT præsenterer årets store undervisningsmateriale “Sofie i Myanmar” hvor Skoletube indgår målrettet for at give eleverne de bedst mulige betingelser for arbejdet med multimodale tekster.

Undervisningsmaterialet handler om arbejdet med FNs Børnekonvention og med fokus på arbejdet med at skaffe rent vand til børnene i Myanmar.

16:00TAK FOR I DAG

14:45 - 16:00

KULTURTIMEN