Top Banner
Un estiu ple de lletres: lectures per a joves inquiets
4

Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

Apr 01, 2016

Download

Documents

Guia de lectura de novel·la juvenil
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

Un estiu ple de lletres: lectures per a joves inquiets

Page 2: Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

A l’estiu els dies són més llargs, i tenim més estones per a fer més coses, com per exemple... llegir!Us hem seleccionat un conjunt de lectures variades per aquest estiu. Esperem que us agradin!!

ALLENDE, IsabelLa Ciudad de las bestias Montena, 2007. Signatura JN AllCol·lecció: Serie infinitaNovel·la d'aventures

“... Alexander Cold va a vivir una aventura que jamás olvidará: acompañar al Amazonas a su abuela Kate, que tiene que escribir un artículo para una revista sobre una extraña criatura, llamada la Bestia. Un nuevo mundo se abre ante sus: no solo una exuberante y desconocida selva con sus extraordinarios habitantes, sino también el del lado más oscuro del hombre ...”

BLUE JEANS¿Sabes que te quiero?Everest, 2010. Signatura JN BluNovel·la romàntica

“... Ha terminado el curso y las Sugus ya disfrutan de sus vacaciones. Es el primer fin de semana de libertad. Estos últimos tres meses no han sido sencillos para Paula. Ángel y Álex ya no están en su vida. Lo que pasó en Francia ha dejado una estela de dudas, sentimientos y sensaciones contrapuestos ...”

BURGAS, ÀngelNoel et buscaLa Galera, 2012. Signatura JN BurCol·lecció: Lluna rojaNovel·la policíaca

“... L'Enric es desperta a l'hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma conèixer-lo i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va... si no, perquè hi ha vigilància policial a la porta de l'habitació? Perquè el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Perquè li diuen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els incomprensibles records ques li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l'atrapi i l'engoleixi ...”

CANSINO, EliacerUna Habitación en BabelAnaya, 2009. Signatura JN CanVI Premio Anaya de Literatura infantil y juvenilNovel·la social

“... La Torre es el mayor edificio del pueblo, un bloque ácido e inhumano en el que viven tantas personas como en toda la urbanización de casitas adosadas que acaban de construir en las afueras. En ella viven Ángel y Gil, Nor y Berta, Rashid y Stéfano. Cada uno en su habitación de la Torre, hablando con su propio acento, pero obligados a entenderse cuando descubren que pertenecen a una misma historia ...”

GAIMAN, NeilEl Llibre del cementiriEstrella Polar, 2009Signatura JN GaiNovel·la de terror

“... Ningú Owens, ‘Ning’ per als amics, és un nen com qualsevol altre. Seria del tot normal si no visqués al cementiri, no fos educat per fantasmes i el seu tutor no fos un vigilant solitari que transita entre el món dels vius i dels morts. Però el perill més gran per a en ‘Ning’ no s’amaga al cementiri, es troba al món dels vius: és allà on viu un tal Jan, l’assassí de la seva família ...”

GALLEGO GARCÍA, LauraDonde los árboles cantanSM, 2011Signatura JN GalNovel·la d'aventures

“... Viana, la única hija del duque de Rocagrís, está prometida al joven Robian de Castelmar desde que ambos eran niños. Los dos se aman y se casarán en primavera. Sin embargo, durante los festejos del solsticio de invierno, un arisco montaraz advierte al rey de Nortia y sus caballeros de la amenaza de los bárbaros de las estepas ... y tanto Robian como el duque se ven obligados a marchar a la guerra …”

Page 3: Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

GIRIN, MichelLa Presonera del mag Baula, 2003Signatura JN GirGran Premi Unicef de Literatura JuvenilNovel·la social

“... Dé-Del no se'n sap avenir quan el senyor Hans Ackefors primer paga per ella i després, a costa de la seva pròpia vida, la salva de nou del mag del carrer que l'esclavitzava. Dé-Del pensa al principi que el vell Hans és un ogre que se la vol menjar, però les circumstàncies fan que canviï d'idea. A més, investiga amb ell qui són els traficants de nenes a les Filipines, si els descobreixen i la policia els atrapa, tots dos quedaran lliures de perseguidors assassins disposats a qualsevol maldat ...”

GUNN, CarlaMi familia y otras especies en extinciónNoguer, 2013Signatura JN GunNovel·la d’humor

“... Phineas William Walsh siempre tiene razón. Es algo repelente; pero siempre tiene razón. Además, tiene un saber enciclopédico sobre el mundo animal. Pero lo que no sabe es por qué su abuelo tuvo que morir; o por qué Lyle, el abusón de su clase, siempre se mete con él; o por qué sus padres ya no viven juntos si. Quizá la culpa sea suya por no interponerse entre su padre y su madre el primer día que se pelearon, como hacen los bebés gorilas para calmar a dos gorilas adultos que se enfrentan ...”

HENNIG VON LANGE, AlexaTengo suerteLóguez, 2009Signatura JN HenPremi Alemany al Llibre JuvenilNovel·la social

“… El padre de Lele es incapaz de transmitir sus sentimientos a sus dos hijas, Lele y Cotsch, y a su mujer, que vive angustiada la conflictiva adolescencia de ambas, viéndose todos ellos desbordados por situaciones que Lele va describiendo con acidez y ternura. Ella misma, anoréxica, se siente desamparada y busca la protección y el amor de Arthur, el chico vecino que ha perdido a sus padres y del que Lele piensa que "vende su cuerpo" …”

HINTON, S. E.El Noi de la motoEstrella Polar, 2009. Signatura JN HinNovel·la d’aventures

“... Rusty-James, que es refia més dels punys que del cervell, té fama de ser el més dur dels nois de l’institut que volten pel bar d’en Benny. Però la societat encara és més dura. Rusty-James voldria assemblar-se al seu germà gran, el Noi de la Moto, que és un autèntic mite entre els nois del barri. Enmig de les lluites entre bandes rivals, Rusty-James se’n surt sempre gràcies al Noi de la Moto. Però una cadena d’esdeveniments canviarà radicalment el curs de les coses ..”

JANER MANILA, GabrielHe jugat amb els llops Barcelona : La Galera, 2010. Signatura JN JanPremi Joaquim Ruyra de Narrativa 2009Novel·la d’aventures

“... Quan en Marcos només tenia 7 anys el seu pare el va vendre a un terratinent perquè es cuidés d'un ramat de cabres, tot sol, enmig de les muntanyes, a la terra dels llops. Marcos hi va viure més de 10 anys, en una comunió perfecta amb la natura, que el va ajudar a sobreviure a la solitud de l'abandonament i a la manca d'afecte i amor. He jugat amb els llops és una història duríssima, basada en una història real d'una sensibilitat extrema i bellament escrita que captiva i emociona ...”

LARREULA, EnricEls arbres passaven ran de finestraCruïlla, 2005. Signatura JN LarPremi Gran Angular 1994Novel·la social

“... Icram és una noia marroquinoberber que fa anys que viu a Catalunya i que, en el seu desig d’integrar-se, viu els problemes del canvi de costums d'un lloc al altre. Per una banda topa amb les pressions perquè no abandoni els seus orígens, i per l’altra viu el problema de racisme i tots els problemes que arriben a tenir la gent que vol deixar Àfrica per arribar a la vida Europea ...”

Page 4: Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

L'HOMME, ErikLa Pálida luz de las tinieblasEdelvives, 2012. Col·lecció: La AsociaciónSignatura JN LHoNovel·la fantàstica

“... Jasper vive en París, va al instituto y toca la gaita. Le gustan mil chicas, pero todas lo ignoran. Sus padres son millonarios, pero jamás los ve, siempre están ocupados. Nadie sabe que frecuenta la Asociación. Ha sido reclutado como agente en prácticas y tiene una misión: desmantelar una red de vampiros narcotraficantes. Irá armado de su habilidad extraordinaria con los conjuros, un spray de gas de ajo y un repertorio interminable de chistes malos ...”

LIENAS, GemmaEl Gran llibre de la CarlotaEmpúries, 2005. Signatura JN LieNovel·la d’iniciació

“... Entre el primer amor, les picabaralles amb el seu germà petit, els consells de la seva tia Octàvia, les converses interminables amb la seva millor amiga, la Mireia, i la dolorosa separació dels seus pares, la carlota va creixent i aprenent que la vida no és tan fàcil com es pensava. Però això no li fa perdre l’optimisme ni l’energia: amb el seu diari lila i el seu diari vermell, la Carlota vol contribuir a fer el nostre món una mica més just ...”

LORMAN, JosepL'Aventura de SaïdCruïlla, 2005. Signatura JN LorNovel·la social

“... Saïd, un jove marroquí, deixa el seu poble, la seva família, els seus amics i Jamila, la noia que estima, per llançar-se a l'aventura d'obrir-se camí a Barcelona. Ben aviat, però, comprova que les coses no són fàcils per als qui fugen de la misèria i que l'odi i la violència són moneda corrent a la vida ...”

MALLORQUÍ, CésarLes Llàgrimes de ShivaEdebé, 2006Signatura JN MalPremi Edebé de Literatura JuvenilNovel·la de misteri

“...Una vegada vaig veure un fantasma. Un espectre, una aparició, un esperit. Va ocórrer el mateix any que l’home va arribar a la Lluna; i, tot i que va haver-hi moments en què vaig passar por, aquesta història no és el que se sol denominar una novel·la de terror. Tot va començar amb un enigma: el misteri d’un objecte molt valuós que va estar perdut durant set dècades ...”

PEDROLO, Manuel deMecanoscrit del segon origen Edicions 62, 2012Signatura JN PedNovel·la fantàstica

“... Dos nois molt joves, l'Alba i en Dídac, són els únics supervivents en un planeta pràcticament destruït. En ells dos s'acaba un món i en comença un de nou, en què hauran de lluitar per preservar el coneixement que els ha deixat el passat i establir les pautes per construir un futur en el qual la humanitat no sigui una amenaça per a si mateixa ...”

SANTOS, CareBel : amor més enllà de la mortCruïlla, 2009. Signatura JN SanNovel·la de terror

“... La Bel ja no reconeix el que formava el seu món. Totes les persones que estimava sembla que s’han convertit en estranys. No sap què passa, però està disposada a descobrir-ho, encara que hagi de suportar les conseqüències de saber-ho tot. Si no, podria perdre l’Isma, l’amor de la seva vida, per sempre ...”

SIERRA I FABRA, JordiParco Anaya, 2013. Signatura JN SieX Premio Anaya de Literatura Infantil y JuvenilNovel·la social

“... Historia que arranca en un reformatorio, con un joven asesino, un misterio y un camino por recorrer. Por el camino: el miedo, la angustia, unas circunstancias desesperadas, una búsqueda sin recompensa. Huir, salir, defenderse, luchar, y al final ...”

TOWNSEND, SueEl Diari secret d'Adrian MoleEstrella Polar, 2009Signatura JN TowNovel·la d’humor

“... A l’Adriann les coses no li van gaire bé: la seva mare no està per ell, el seu pare no l’entén, els amics s’aprofiten de la seva bona fe i, er acabar-ho d’arreglar, no té sort amb les noies. Potser és per això que cada dia escriu, en un diari secret, tot el que li passa ...”

Page 5: Un estiu ple de lletres : lectures per a joves inquiets

BIBLIOTECA TRINITAT VELLABIBLIOTECA TRINITAT VELLAGalícia, 16 - 08033 Barcelona

93 676 29 68

[email protected]

www.bcn.cat/bibtrinitatvella

HORARI:HORARI:

Matins: dimarts, dimecres, dijous i dissabtes de 10 a 14h.Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30 h.

TROBA’NS AL FACEBOOKTROBA’NS AL FACEBOOK

La cultura al teu abast amb www.mesbiblioteques.com