Top Banner
Serving food for change
8

U m> ? =) · Themadag 1 Casedag : Conceptontwikkeling =??QZ Themadag 2 & 3: Themaweekend?OQ)8 Themadag 4 Casedag: Prototyping = ) Reis 4^>) Caseavond : Presenteren Themadag 5 Slotdag

Sep 26, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
 • DE SFYN ACADEMIE

  Servingfood forchange

 • 25 jongeren,6 maanden,

  1 doel:

  HET VOEDSELSYSTEEM

  VERDUURZAMEN

  Ben jij nieuwsgierig naar oplossingen voorduurzamer en eerlijker voedsel? Durf jij kritischte zijn naar jezelf en anderen én sta je open voornieuwe ideeën? Wil jij bijdragen aan een betervoedselsysteem? Dan is de SFYN Academie ietsvoor jou! Het Slow Food Youth Network Nederland is een sterken groeiend jongerennetwerk dat zich inzet voorgoed, duurzaam en eerlijk voedsel. Om dezeverandering te versnellen, organiseren wij jaarlijks deSFYN Academie: een veelzijdig en interactieflesprogramma voor alle jonge mensen die actief ofbetrokken zijn in de voedselsector.

 • deacademie

  Onze klaslokalen en docenten? Van stal enakker tot start-up en fabriekshal, van teleren chef tot professor en directeur: devoedselketen zelf is onze leerschool.Gedurende een half jaar trekken we doorheel Nederland voor workshops, collegesen gesprekken met boeren, vissers,wetenschappers, marketeers,beleidsmakers en elkaar. Dat is soms spannend, vaak uitdagend, enaltijd leerzaam: door de combinatie vanverschillende achtergronden eninvalshoeken verbreed je je netwerk en jeblik. Daarnaast draag je bij aan het oplossenvan praktische voedselvraagstukken doorte werken aan een real-life case.

 • Onze deelnemers zijn net zo divers als ons programma.Jonge boeren en toekomstige regelgevers werkensamen aan oplossingen, chefs kijken hun karbonades inde ogen en ontwerpers en managers zien hoe hunontwerpen en keuzes het boerenland beïnvloeden – enandersom. Wat wij van jou vragen? Dat gaat niet omachtergrond of diploma’s; wél om een kritische enopen blik, een nieuwsgierige houding, en, hetbelangrijkste, een krachtige motivatie. Onzedeelnemers verschillen qua achtergrond, maar hebbenhetzelfde doel: het verbeteren van hetvoedselsysteem.

  degroep

  Onze deelnemers zijn net zo divers als ons programma.Jonge boeren en toekomstige regelgevers werkensamen aan oplossingen, chefs kijken hun karbonadesin de ogen en ontwerpers en managers zien hoe hunontwerpen en keuzes het boerenland beïnvloeden –en andersom. Wat wij van jou vragen? Dat gaat niet omachtergrond of diploma’s; wél om een kritische enopen blik, een nieuwsgierige houding, en, hetbelangrijkste, een krachtige motivatie. Onzedeelnemers verschillen qua achtergrond, maar hebbenhetzelfde doel: het verbeteren van hetvoedselsysteem. Ben jij tussen de 18 en de 35 jaar en begaan met onsvoedselsysteem? Schrijf je dan vóór 1 november12:00 uur in voor de komende SFYN Academie!

 • hetprogramma

  JANUARI

  OpeningsavondOpeningsweekend

  FEBRUARI

  Themadag 1Casedag :  Conceptontwikkeling

  MAART

  Themadag 2 & 3:Themaweekend

  APRIL

  Themadag 4Casedag: Prototyping

  MEI

  Reis

  JUNI

  Caseavond :  PresenterenThemadag 5Slotdag

  We know well what we need to do. The onlyquestion is: can we findenough people who are

  prepared to do it?—

  Sicco Mansholt

 • de case

  Naast veel leren gaan we ook ècht in de praktijk aan de slag door middelvan een case. Met een groep deelnemers werk je gedurende de academieaan een praktisch vraagstuk van een organisatie. Dit is dè manier om eenfysieke bijdrage te leveren aan een beter voedselsysteem! De tijdsbestedingvoor de case is ongeveer 2 dagen per maand naast de themadagen.

  hetnetwerk

  Deelname aan de Academie gaat verder dan het lesprogramma. Je wordtdeel van ons netwerk van oud-deelnemers, leden en betrokkenen. Heb jeeen vraag, wil je advies, een idee overleggen of gewoon eens koffiedrinken? Van boer tot bankier, ons netwerk staat tijdens en na deAcademie voor je klaar.

 • kosten

  Aan de SFYN Academie is voor individuele deelnemers een eigen bijdrage van€400 verbonden. Ben je in dienst bij een bedrijf met meer dan 25 werknemers,dan neem je namens je werkgever deel en is de bijdrage €1100. Deze bijdrage enborgregeling mogen geen reden zijn om je niet aan te melden! Als deze financiëlebijdragen een probleem voor je oplevert, bel of mail ons dan even.

 • Tekst: Marieke Creemers & Arjanne BodeVormgeving: Arjanne Bode

  Foto credits: Ruben de Ruijter, Liset van der Laan en Anne Harteman

  SFYN .NL/ACADEMIE

  ACADEMIE@SFYN .NL

  @SFYN_NL

  @SFYNNEDERLAND

  @SFYN_NL

  Slow Food Youth NetworkVleutenseweg 382

  3553 Utrecht