Top Banner
Segédletek, Segédletek, adatlapok adatlapok letölthető letölthető nyomtatványok nyomtatványok ww.kormanyhivatal.hu DOKUMENTUMOK ejér Megyei Kormányhivatal ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Példa tájékoztató (FMKH Oktatási Példa tájékoztató (FMKH Oktatási Főosztály) Főosztály)
25

Segédletek, adatlapok letölthető nyomtatványok

Jan 12, 2016

Download

Documents

chaz

www.kormanyhivatal.hu. DOKUMENTUMOK. Segédletek, adatlapok letölthető nyomtatványok. Fejér Megyei Kormányhivatal. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. Példa tájékoztató (FMKH Oktatási Főosztály). www.kormanyhivatal.hu. Fejér Megyei Kormányhivatal. Kapcsolódó anyagok. HÍREK. TAJEKOZTATO.zip. - PowerPoint PPT Presentation
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
 • Segdletek, adatlapok letlthet nyomtatvnyok

  www.kormanyhivatal.huDOKUMENTUMOKFejr Megyei KormnyhivatalLTALNOS INFORMCIKPlda tjkoztat (FMKH Oktatsi Fosztly)

 • Kapcsold anyagok

  www.kormanyhivatal.huFejr Megyei KormnyhivatalHREK TAJEKOZTATO.zip

 • Letlthet dokumentumokAlapt okirat minta (Krjk elektronikusan is bekldeni!)Krelem a nyilvntartsba vtelhez (mellkletek)Krelem mkdsi engedly irnt (mellkletek)Nyilatkozat illetkmentessgrl/illetkblyegFellebbezsi jogrl val lemondsPrezentcik

 • Andavlgyi Ferenc fosztlyvezet 22-526-919andavolgyi.ferenc@fejer.kdrkh.hu

  cs Adrienn 22-514-770acs.adrienn@fejer.kdrkh.hu

  Dombi Anna 22-514-773dombi.anna@fejer.kdrkh.hu

  Dubiczn Mile Katalin 22-514-773dubiczne.katalin@fejer.kdrkh.hu

  Gesztesi Jnosn 22-514-773gesztesi.janosne@fejer.kdrkh.hu

  Mercsek Tmea 22-514-781mercsek.timea@fejer.kdrkh.hu

  Szab Gabriella 22-514-770szabo.gabriella@fejer.kdrkh.hu

 • A nemzeti kznevelsrl szl 2011. vi CXC. trvny(Engedlyezs, finanszrozs)Magnintzmnyekre vonatkoz sajtos szablyokVltozsok

 • 4. 16. magnintzmny: nem llami, nem nkormnyzati s nem egyhzi fenntarts intzmny31. Sajtos szablyok32. Egyhzi fenntartk33. Kznevelsi szerzds34. Nyilvntarts, trvnyessgi ellenrzs (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 160. )68. (2) vezet megbzsa az oktatsrt felels miniszter egyetrtsvel

 • 77. (4) jogsrts gyanja esetn az oktatsrt felels miniszter tjkoztatja a kormnyhivatalt.67. (2) Nem lehet a kznevelsi intzmny vezetje a kznevelsi intzmny fenntartja, tovbb a kznevelsi intzmny fenntartjnl vezet lls munkavllal vagy vezeti megbzssal rendelkez kztisztvisel, kzalkalmazott. Az egyhzi s magn-intzmnyek esetben ez a korltozs nem vonatkozik a fenntarti jogot gyakorl testlet tagjaira. (2013. janur 1.)

 • 94. (4) j): Kormnyrendelet hatrozza meg:az egyhzi s magnintzmnyeket megillet llami hozzjrulsok megllaptsnak rendjt,az egyhzi s az orszgos nemzetisgi nkormnyzati fenntartt megillet kiegszt tmogats,a brmely jogcmen megllaptsra kerl kiegszt tmogats ignylsnek megllaptsnak rendjt,a kiegszt tmogats megllaptshoz szksges kormnyhivatal ltali adatszolgltatst.

 • SNI 1.Kznevelsi tv. 47. (7) Az enyhe rtelmi fogyatkos, beszdfogyatkos vagy pszichs fejldsi zavarral kzd sajtos nevelsi igny tanult kt gyermekknt, a mozgsszervi, rzkszervi, kzpslyos rtelmi fogyatkos, autizmus spektrum zavarral kzd vagy halmozottan fogyatkos gyermeket, tanult hrom gyermekknt kell figyelembe venni az vodai csoport, iskolai osztly, kollgiumi csoport ltszmnak szmtsnl, ha nevels-oktatsuk a tbbi gyermekkel, tanulval egytt trtnik.

 • SNI 2.13. kiemelt figyelmet ignyl gyermek, tanul:a) klnleges bnsmdot ignyl gyermek, tanul:aa) sajtos nevelsi igny gyermek, tanul,ab) beilleszkedsi, tanulsi, magatartsi nehzsggel kzd gyermek, tanul,ac) kiemelten tehetsges gyermek, tanul

 • SNI 2.

  25. sajtos nevelsi igny gyermek, tanul: az a klnleges bnsmdot ignyl gyermek, tanul, aki a szakrti bizottsg szakrti vlemnye alapjn mozgsszervi, rzkszervi, rtelmi vagy beszdfogyatkos, tbb fogyatkossg egyttes elfordulsa esetn halmozottan fogyatkos, autizmus spektrum zavarral vagy egyb pszichs fejldsi zavarral (slyos tanulsi, figyelem- vagy magatartsszablyozsi zavarral) kzd

 • BTM(8) Ha a gyermek, a tanul beilleszkedsi, tanulsi, magatartsi nehzsggel kzd, fejleszt foglalkoztatsra jogosult. A fejleszt foglalkoztats a nevelsi tancsads, az vodai nevels, az iskolai nevels s oktats, a kollgiumi nevels s oktats keretben valsthat meg.

 • tmeneti rendelkezsek 1.(11) -(12) Ha a nevelsi, oktatsi intzmny alapt okiratban, mkdsi engedlyben, nyilvntartsba vteli hatrozatban az intzmny alaptevkenysgei kztt(12) Ha a sajtos nevelsi igny gyermek, tanul szakrti vlemnyben a sajtos nevelsi ignyt

 • tmeneti rendelkezsek 2.a) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejldsnek organikus okra visszavezethet tarts s slyos rendellenessgvel kzd gyermekek, tanulk elltsa szerepel, azon a megismer funkcik vagy a viselkeds fejldsnek tarts s slyos rendellenessgvel kzd gyermekek, tanulk elltst,b) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejldsnek organikus okra vissza nem vezethet tarts s slyos rendellenessgvel kzd gyermekek, tanulk elltsa szerepel, azon a megismer funkcik vagy a viselkeds fejldsnek slyos rendellenessgvel kzd gyermekek, tanulk elltst is rteni kell.

 • tmeneti rendelkezsek 3.Nkt. 96. (8) Ha a nevelsi-oktatsi intzmny alapt okiratban, mkdsi engedlyben, nyilvntartsba vteli hatrozatban az intzmny alaptevkenysgei kztta) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejldsnek organikus okra visszavezethet, vagy vissza nem vezethet tarts s slyos rendellenessgvel kzd gyermekek, tanulk elltsa,b) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejld-snek tarts s slyos, vagy slyos rendelle-nessgvel kzd gyermekek, tanulk elltsaszerepel, azon 2013. janur 1-ig az egyb pszichs fejldsi zavarral (slyos tanulsi, figyelem- vagy magatartsszablyozsi zavarral) kzd gyermekek, tanulk elltst is rteni kell.

 • tmeneti rendelkezsek 4.(9) Ha a sajtos nevelsi igny gyermek, tanul szakrti vlemnyben a sajtos nevelsi ignyta) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejld-snek organikus okra visszavezethet, vagy vissza nem vezethet tarts s slyos rendellenessge,b) a megismer funkcik vagy a viselkeds fejld-snek tarts s slyos, vagy slyos rendellenessgealapozza meg, azon a gyermek, a tanul kvetkez fellvizsglatig, de legksbb 2015. szeptember 1-ig az egyb pszichs fejldsi zavart (slyos tanulsi, figyelem- vagy magatartsszablyozsi zavart) is rteni kell.

 • TRVNYESSGI ELLENRZS 1.Nkt. 34. (2) A kormnyhivatal legalbb ktvente vgzi az egyhzi s ms nem llami, nem teleplsi nkormnyzati fenntarts kznevelsi intzmny fenntarti tevkenysgnek trvnyessgi ellen-rzst, amelynek eredmnyrl rtesti a kltsg-vetsi hozzjrulst folyst szervet. A kormny-hivatal a trvnyessgi ellenrzs keretben vizsglja, hogy a fenntart a nevelsi-oktatsi intzmnyt az alapt okiratban s a mkdshez szksges engedlyben meghatrozottak szerint mkdteti-e.(3) A kormnyhivatal a trvnyessgi ellenrzs krben - megfelel hatrid biztostsval - felhvja a fenntartt a trvnysrts megszntetsre. Ha a fenntart a megadott hatridn bell nem intzkedett, a kormnyhivatal a kznevelsi intzmnyt trli a nyilvntartsbl.

 • TRVNYESSGI ELLENRZS 2.Nkt. 21. : nyilvntartsbl val trlsslyos jogszablysrts szakmai jogszablysrts

 • TRVNYESSGI ELLENRZS 3.(10) E alkalmazsban slyos jogszablysrts, haa) a kznevelsi intzmny kztartozsa meghaladja az intzmny ves kltsgvetsnek felt s azt a fenntart egy hnapon bell nem fizeti ki, vagy rszletfizets krse esetn nem fizets miatt a fennll tartozs egy sszegben esedkess vlik,b) a kznevelsi intzmnynek hat hnapot meghalad lejrt tartozsa van s a fenntart nem tett intzkedseket ennek rendezse rdekben,c) a kznevelsi intzmny a hatsgi ellenrzs keretben meg-llaptott jogszablysrtst az els felszltst, majd ugyanazon jog-szablysrts miatt kiszabott felgyeleti brsg kiszabst kvet-en sem sznteti meg a hatrozatban megllaptott hatridn bell,d) a kznevelsi intzmnyben foly nevel s oktat munka a kzbiztonsgot, a kzrendet, a kzegszsggyet, a kzer-klcst srti, vagy msok jogai, szabadsgjogai ellen irnyul, tovbb, ha a nevelsi-oktatsi intzmny a feladatainak elltshoz szksges felttelekkel nem rendelkezik.

 • TRVNYESSGI ELLENRZS 4.(11) Szakmai jogszablysrts ha az intzmny mkdse a(z)vodai nevels orszgos alapprogramjaNatkerettantervrettsgi vizsgaszablyzatkollgiumi nevels orszgos alapprogramjanemzetisg vodai nevelsnek/iskolai oktatsnak irnyelvekt tantsi nyelv iskolai oktats irnyelvesajtos nevelsi igny gyermekek vodai nevelsnek/ tanulk iskolai oktatsnak irnyelvealapfok mvszetoktats kvetelmnyei s tantervi programja rendelkezseit srti.

 • EGYEZTETSEK 1.Nkt. 83. (3) A fenntarta) a kznevelsi intzmny megszntetsvel,b) tszervezsvel, (Alapt okirat)c) feladatnak megvltoztatsval,d) nevnek megllaptsval,e) vezetjnek megbzsval s megbzsnak visszavonsval sszefgg dntse vagy vlemnynek kialaktsa eltt beszerzi a (4) bekezdsben foglaltak vlemnyt.

 • EGYEZTETSEK 2.Nkt. 83. (4) A fenntart (3) bekezdsben foglalt dntse eltt ki kell krni:a) az intzmny alkalmazotti kzssge,b) az vodaszk, az iskolaszk,c) a szli szervezet,d) az iskolai diknkormnyzat,e) a nemzetisgi nevels-oktatsban rszt vev intzmny esetn - ha nem rendelkezik egyetrtsi joggal - a teleplsi nemzetisgi nkormnyzat, ennek hinyban az rintett orszgos nemzetisgi nkormnyzat,f) szakkzpiskola s szakiskola esetn a fvrosi, megyei gazdasgi kamara,g) az llami fenntarts szakkpz iskola esetn a szakkpzsrt s felnttkpzsrt felels miniszter,h) a mkdtet nkormnyzat vlemnyt.

 • EGYEZTETSEK 3.31. (2) d) a fenntart plyztats s tovbbi eljrs nlkl is adhat intzmnyvezeti megbzst, nem kell alkalmazni a 67. (7) (plyzat) bekezdsben s a 83. (3) bekezds e) (vlemnyeztets) pontjban foglaltakat.Kt.!

 • TEOR-SZAKFELADAT?A Magyar llamkincstr llsfoglalsa:Alapfeladatok: Nkt. 4. 1. (alapt okirat, nyilvntarts, mkdsi engedly)Szakfeladatok: 56/2011. (XII. 31.) NGM rendelet (mkdsei engedly, NAKINTOR)

 • Fggetlen vizsga229/2012. (VIII. 28.) Kormnyrendelet

  33. (1) bh) Trtsmentesen biztostott kznevelsi kzfeladat a tanulmnyok alatti vizsga, kivve a fggetlen vizsgt,