Top Banner

Click here to load reader

S5 - Tipare mentale pentru slăbit

Apr 08, 2017

ReportDownload

Healthcare

Obtine Greutatea Ideala Folosind Tiparele Mentale

Obtine Greutatea IdealaFolosind Tiparele Mentale11-12 Martie 2017

Recapitulare ignoranta & porculCe este de fapt ignoranta, mama tuturor adictiilor?

Sunt 2 obiecte in acelasi timp? Are cineva dreptate absoluta? Drepturile Cateilor - Este ceva iluzoriu, doar din MINTE? Putem schimba acum? Dar mai incolo? Este ceva FIX ca betonul? Daca da, cand, daca nu cand?

Furia, enervarea, credinta ca o mancare este vinovata de ingrasarea mea, sau ca gustul prost, pe care eu il percep ca pe un atribut al mancarii (de aratat postul meu de pe facebook) vine din chimicalele din moleculele acelei mancari. Si din gura porcului iese ura noastra fata de anumite alimente, sau ura fata de faptul ca desi imi place pizza nu o pot manca pentru ca ma ingrasa, si tendinta asta de a-ti displacea ceva in mod gresit nu duce deloc la un rezultat bun.

Este sigur acolo ceva ce face ca vinul sa fie relaxant! Sau cafeaua sa fie energizanta!Aceasta e radacina tuturor adictiilor din lumea asta. Am putea crede ca este ceva special in yoga care ne face sa fim flexibili sau sanatosi, nu? Sau in meditatie? Si ele sunt tot goale de continut, sunt un capsator foarte bun, dar gol, care nu are cum sa functioneze daca nu il incarcam cu capsele potrivite.

Cele 12 etape in care se dezvolta o adictie, o dependenta, reverse engineering

Cele 12 etape in care se dezvolta o adictie, o dependenta, reverse engineeringIgnoranta Karma imatura (neutra, rea si buna, dirty good karma) ConstiintaMintea si Corpul (name and form)Usile senzoriale, sau simturileContact

Cele 12 etape in care se dezvolta o adictie, o dependenta, reverse engineeringSimtaminte (senzatii si emotii)Tendinta de a acapara acel obiect, 8 - lacomie, foameTendinta decisiva de a detine obiectul, 9 - dorinta bolnavicioasa Karma se activeaza, devine o bomba cu ceas Karma ia nastere, intra in fiinta, incepeKarma imbatraneste si moare

Cercul Interior #2 - Karma

Karma pozitiva, cea care aduna merite, si karma negativa, care aduna non-virtutileUndeva la termnare, e un lama, care iti indica calea de diamant, acea linie serpuita alba

Taramul Oamenilor ora 2-3, link 2-3

50 50 sanse de eliberare, pentru ca percepem si suferinta dar si placere, daca scapam de ignoranta, sansele cresc vertiginos

Taramul Animalelor ora 8-9, link 8-9

Se poate purta aici o discutie despre modul cum percepe un catel un pix, il vede? Da. Il vede cum il vedem noi? Nu. Insa e interesant ca aceste 2 taramuri ocupa cumva acelasi spatiu fizic, practic sunt impreuna, aici la vedere. . Restul de taramuri nu se vad, asta inseamna ca ele nu exista? Sau inseamna ca acolo este un pix pe care eu nu am cum sa il percep pentru ca nu am tiparele mentale necesare pentru asta?

Taramul Zeilor ora 10-11-12, link 10-11-12

Sus de tot sunt cele 2 taramuri numite paradis temporar, al zeilor, al celor care au inca gelozie, si al celor care nu mai au gelozie, de aceea e o linie intre ele (ora 10-11-12).

Vedeti voi, in acest sistem, ce face diferenta intre viata si moarte, intre a fi un animal si a fi un om, este o simpla schimbare de perceptie, care pe scala a milioane de milioane de vieti posibile pe care le poti avea, ca si combinatii de tipare ce le-ai plantat deja, reprezinta ca si cum ai acorda fin o melodie la radio, schimbi frecventa si deodata nu mai esti aici, dar, deodata, in loc sa vezi o mana care tine un pix vezi o laba care vede un os de ros si incepi sa salivezi de placere

Taramul Spiritelor Flamande ora 4, link 4

Hungry Ghosts e de spus putin despre adictii, burta mare, gat lung si subtire, ce intra intra greu de tot, foame si sete mare, ce intra cu greu arde gatlejul..

Taramul Iadurilor ora 5-6-7, link 5-6-7

Cele 12 legaturiIgnoranta Karma imaturaConstiintaMintea si Corpul Usile senzorialeContactSenzatii / emotiiSete / Foame / LacomieAtasamentKarma activataKarma ia nastereImbatraneste si moare

Cine a tras la tinta? Cine a facut armata?

Unica solutie reala sa rupem cercul este la linkul numarul 1

Se face dupa percepctia in mod direct a vacuitatii, deci nu vorbim de o intelegere intelectuala aici.

Plato, Platon si Pestera

Orbul din primul link ne spune povestea echipamentului stricat pe care il avem in dotare, care ne forteaza sa nu vedem, sa nu intelegem ce ni se intampla, si atunci automat dam vina, dam responsabilitatea pe ciorba de potroace, pe mancarea de legume, pe ciorba de burta.

Daca am intelege cu adevarat acest lucru, acesta preconceptie pe care o avem despre lumea exterioara am intelege cu adevarat cum sa stopam orice adictie. Daca am intelege ca nu inghetata ma face sa ma simt fericit, ci propriile tipare mentale ma fac sa ma simt fericit, probabil m-as putea simti ca si cum as manca inghetata fara sa o mananc efectiv, as reduce din consumul de glucide, si as fi mai suplu.

Si nu doar asta, in primul pas, pentru ca imi reglez relatiile, pentru ca incep sa am grija de oameni singuri, voi incepe sa deschid fara sa imi dau seama din ce in ce mai rar frigiderul, iar apoi, cand lucrurile chiar se regleaza, voi putea sa mananc inghetata, la fel de multa ca inainte, dar fara sa ma ingras.

Daca intelegi ca nu DOAR tortul este cel care iti cauzeaza ingrasarea, daca nu mai dai vina DOAR pe nutritionistul tau, sau DOAR pe dieta gresita pe care ai tinut-o pana acum, daca incepi sa realizezi ca SI (sau mai ales) propriile actiuni, vorbe si ganduri iti construiesc adictia dependenta, deja esti in locul care trebuie.

Iti faci un bagaj de tipare mentale potrivite, pe incredere, pe incurajare de slabit sanatos, pe incurajarea mancatului sanatos, pe incurajarea altora sa slabeasca, pe relatii perfecte, pe lipsa invidiei si asa mai departe, si apoi cand te duci la un nutritionist, sau la un grup de suport, ceea ce vei face va fi potrivit pentru tine, te va ajuta sa slabesti fara efort.

Care mai sunt tiparele mentale negative suplimentare pe care le plantez simultan in timp ce am o adictie

sunt dependent de amandine, de tort, ma duc la magazin sa iau prajituri

Care mai sunt tiparele mentale negative suplimentare pe care le plantez simultan in timp ce am o adictie

MODUL 1: Primesti ceea ce dai, modul direct (depinde de actiune 10 negativ)

Gandul ca tortul ma face fericit, condusul masinii pana la cofetarie, dialogul cu cofetarul, toate planteaza negativ urmatoarele seminte de ignoranta, de adictie. Primul nivel de a planta este la acest nivel, la nivel de actiune, cred ca tortul ma face fericit, si astfel plantez un punct de vedere gresit.

Floarea 1 ceea ce plantezi aia primesti = sunt dependent de amandine, de tort, ma duc la magazin sa iau prajituri

Care mai sunt tiparele mentale negative suplimentare pe care le plantez simultan in timp ce am o adictie

MODUL 2: Repetand devine obicei, Plantand devine obicei

Ce se intampla cand ajung acasa cu tortul si incep sa il mananc? Chiar ma simt fericit. Este din cauza lui, a moleculelor din tort? Nu. Este din felul cum am eu relatiile mele? Probabil. Ramane de dovedit asta. Insa, eu voi crede ca tortul ma face fericit, si atunci mai plantez ceva, anume un OBICEI, acel obicei care ma va ajuta sa persist in a merge la cofetarie de cate ori ma simt mizerabil pentru a ma simti bine.

Deci al doilea mod in care plantezi negativ este ca adictia, neintelegerea de unde vine fericirea, devine un OBICEI; e normal sa faci asta si a doua oara, si a treia oara. Asta devine in timp obicei, mananci din ce in ce mai mult, te ingrasi din ce in ce mai mult, si e vina a ceea ce mananci, a caloriilor din mancare, dar de fapt tu plantezi un obicei si el iti intareste felul gresit de a judeca si de a eticheta mancarea, tortul, e la fel si pe pozitiv, si pe negativ.

Care mai sunt tiparele mentale negative suplimentare pe care le plantez simultan in timp ce am o adictie

MODUL 3: Creezi lumea si fiintele din jur

Incepi sa iti creezi realitatea din jur, mancarea e din ce in ce mai responsabila de ingrasare, nutritionistul e din ce in ce mai prost, dieta pe care o tii e de vina, si astfel se creeaza in jur un fel de bula, in care tu traiesti si unde iti intaresti convingerea ca mancarea si ce contine ea te face sa te ingrasi. Acesta e al 3-lea mod, anume totul din jurul tau devine ceea ce simti tu, este mai dependent, mai vicios, mai constrans sa faca anumite lucruri. Vei observa in jur din ce in ce mai des oameni care au vicii, care au adictii, care au tendinte similare cu ale tale.

Care mai sunt tiparele mentale negative suplimentare pe care le plantez simultan in timp ce am o adictie

MODUL 4: Creezi lumea in care vei pasi, maine, in viitor

Al patrulea mod in care plantezi, in timp ce te duci sa cumperi acel tort de la cofetarie, sau de la supermarket, este ca si pe viitor sa ai parte de comportament adictiv, sa nu vezi ce e in jur, sa fii in continuare orb, si lumea in care vei pasi maine, va fi in continuare creata sa iti sustina un punct de vedere gresit, sa iti creeze motive ca sa iti pastrezi ideea gresita ca tortul e cel care iti aduce fericirea, sau alcoolul, sau tutunul, sau sexul etc.

Cele 4 FloriKarma Iubirii, p 123Problema 19

RecapitularePasul 1: Vreau sa slabesc 20 de kilogramePasul 2: Aleg pe cineva din anturajul meu care vrea sa slabeascaPasul 3: O ajut cu sfaturi de nutritie, asa cum ma pricep eu, o invit la acest curs, sau la alte cursuri de slabit, pot sa ii platesc eu biletulPasul 4: Coffee Meditation - seara pe perna, inainte de a adormi, ma gandesc la fapta buna facuta, la cum am ajutat-o sa slabeasca

RecapitularePasul 1: Vreau sa mananc intr-un fel care ma face sanatosPasul 2: Aleg o pesoana care vrea acelasi lucru, sa manance sanatosPasul 3: O ajut sa invete