Top Banner
TF2041501,UTF2041501 One-Stop Tools Station EN Rotary Sander ROTARY SANDER
16

ROTARY SANDER

Nov 23, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
ocuri electrice, incendii i / sau vtmri grave. Salvai toate avertismentele i instruciunile pentru referine ulterioare.
V mulumim c ai achiziionat acest instrument de putere profesional TOTAL. Termenul "scul electric" din toate avertismentele enumerate mai jos se refer la ma ina dvs. electric acionat de la reea (cu cablu).
Instruciuni generale privind sigurana sculelor electrice
Protecia zonei de lucru
Zonele aglomerate i întunecate predispun accidente.
b) Nu folosii scule electrice în medii explozive, cum ar fi în prezena lichidelor inflamabile, a gazelor sau a prafului.
Sculele electrice creeaz scântei care ar putea aprinde praful sau fumul.
c) Pstrai copiii i trectorii la distanta în timpul funcionrii unei scule electrice.
Distragiile v pot cauza pierderea controlului.
Siguranta electrica a) Conectorii sculei electrice trebuie s se potriveasc cu priza. Nu modificai niciodat mufa în nici un fel. Nu utilizai niciun dop de adaptor cu unelte electrice împmântate (împmântate).
Conectorii nemodificai i prizele corespunztoare vor reduce riscul de electrocutare.
b) Evitai contactul corpului cu suprafee împmântate sau împmântate, cum ar fi conductele, radiatoarele, gamele i frigiderele.
Exist un risc crescut de electrocutare dac corpul dvs. este legat la pmânt sau la pmânt.
c) Nu expunei sculele electrice la ploi sau la condiii umede.
Apa care intr într-o scul electric va crete riscul de electrocutare.
d) Nu abuzai de cablu. Nu folosii niciodat cablul pentru a transporta, trage sau scoate din uz uneltele electrice. inei cablul departe de cldur, ulei, muchii ascuite sau componente în micare.
Cablurile deteriorate sau încurcate cresc riscul de electrocutare. e) Atunci când utilizai un instrument electric în exterior, utilizai un prelungitor adecvat pentru utilizare în exterior. Utilizarea unui cablu adecvat pentru utilizare în exterior reduce riscul de electrocutare.
Siguran personal
a) Stai vigilent, urmrii ceea ce facei i folosii bunul sim atunci când folosii unelte electrice. Nu utilizai unelte electrice în timp ce suntei obosii sau sub influena drogurilor, alcoolului sau medicamentelor. Un moment de neatenie în timpul funcionrii sculelor electrice poate duce la rniri grave.
b) Folosii echipament de siguran. Purtai întotdeauna protecie pentru ochi..
Echipamentele de siguran, cum ar fi masca de praf, înclmintea anti-alunecare, casca sau protecia auditiv folosit în condiii adecvate, vor reduce vtmrile corporale.
c) Evitai pornirea accidental. Asigurai-v c întreruptorul se afl în poziia oprit înainte de conectare. Conducerea sculelor electrice cu degetul pe comutatorul sau conectarea la uneltele electrice care au comutatorul pornete la accidente. d) Îndeprtai orice cheie de reglare înainte de a porni maina.
O cheie stânga ataat unei pri rotative a sculei electrice poate duce la vtmri corporale.
e) Nu exagerai. Pstrai legtura i echilibrul în orice moment.
Acest lucru permite un control mai bun al sculei electrice în situaii neateptate.
f) Imbracati-va corect. Nu purtai haine libere sau bijuterii. inei prul, îmbrcmintea i mnuile departe de componentele în micare. Hainele, bijuteriile sau prul lung pot fi prinse în prile în micare.
g) Dac exist dispozitive pentru conectarea instalaiilor de aspirare i colectare a prafului, asigurai-v c acestea sunt conectate i utilizate corespunztor. Utilizarea acestor dispozitive poate reduce pericolele legate de praf.
Utilizarea i îngrijirea sculelor electrice
a) Nu forai scula electric. Utilizai scula electric corect pentru aplicaia dvs. Instrumentul electric corect va face treaba mai bun i mai sigur la viteza pentru care a fost proiectat.
b) Nu utilizai scula electric dac întreruptorul nu îl pornet. Orice scula electrica care nu pot fi controlata este periculoasa i trebuie reparata.
c) Deconectai techerul de la sursa de alimentare înainte de a efectua reglaje, schimbai accesorii sau depozitai scule electrice. Astfel de msuri preventive de siguran reduc riscul de pornire accidental a sculei electrice. d) Nu depozitai sculele electrice în locuri la îndemâna copiilor i nu permitei persoanelor care nu cunosc instrumentele electrice sau aceste instruciuni s opereze scula electric. Sculele electrice sunt periculoase în mâinile utilizatorilor neinstruii. e) Meninei sculele electrice. Verificai nealinierea sau legarea pieselor în micare, ruperea pieselor i orice alt situaie care poate afecta funcionarea sculelor electrice. Dac este deteriorat, reparai maina înainte de utilizare. Multe accidente sunt cauzate de scule electrice necorespunztoare. f) inei uneltele de tiere ascuite i curate. Uneltele de tiere bine întreinute, cu muchii ascuite de tiere, sunt mai puin susceptibile de a se lega i sunt mai uor de controlat.
g) Folosii scula electric, accesoriile i sculele etc., în conformitate cu aceste instruciuni i în maniera specificat pentru tipul particular de scule electrice, luând în considerare condiiile de lucru i lucrrile care trebuie efectuate. Utilizarea sculei electrice pentru operaiuni diferite de la intenie poate duce la o situaie periculoas.
Service
I) Asigurai-v c uneltele electrice au fost întreinute numai de o persoan
calificat. Piese de schimb identice.
Îndeprtai servomotorul dvs. de la o persoan de reparaii calificat folosind
numai piese de schimb identice. Acest lucru va garanta meninerea siguranei sculei
electrice.
ATENTIE!
- Utilizai maina numai pentru lefuirea uscat. Nu utilizai niciodat acest mirghel pentru lefuirea umed sau pentru lustruirea lichidelor. Nerespectarea acestei reguli poate duce la riscul de electrocutare. Ptrunderea apei în main mrete riscul unui oc electric.
- Aplicai maina la piesa de prelucrat numai când este pornit i oprii maina numai dup ce a fost ridicat de piesa de prelucrat. Uneltele electrice se pot mica brusc.
- Nu atingei niciodat hârtia de lefuit în uz. Pericol de rnire.
- Asigurai-v c piesa de prelucrat este bine fixat pentru a preveni micarea.
- Maina dvs. de lefuit este o unealt de mân, nu v strângei lefuitorul de finisare.
- Nu oprii niciodat maina de lefuit prin aplicarea unei fore pe placa de baz.
- Folosii numai hârtia de lefuit în stare bun. Nu utilizai hârtie de lefuire sfâiat sau uzat. Nu folosii niciodat aparatul cu un cablu deteriorat. Nu atingei cablul deteriorat i tragei fia de alimentare atunci când cablul este deteriorat. în timp ce lucreaz. Cablurile deteriorate cresc riscul unui oc electric.
- Nu spalati materialul de magneziu datorita riscului de incendiu. - Nu împrtiai materialul care conine azbest datorit creterii sntii. - Nu folosii vopsea pe baz de plumb datorit creterii otrvirii cu plumb. - Nu mâncai i nu bei în zona de lucru a mainii de lefuit. - Nu lsai oamenii s intre în zona de lucru fr a purta o masc de praf.
Acolo unde este posibil, etanai zona de lucru pentru a conine praful pentru îndeprtarea ulterioar.
Purtati protectie pentru urechi!
Purtai întotdeauna ochelari de protecie atunci când utilizai aceast main de lefuit. Purtai protecie pentru respirare! Purtai întotdeauna o masc de praf atunci când utilizai aceast main de lefuit.
4
AVERTIZARE! Unele particule de praf create de lefuire, tiere, lefuire, gurire
i alte lucrri de construcie conin substane chimice cunoscute ca provoac cancer, defecte acongenitale sau alte daune asupra reproducerii. Câteva exemple de astfel de substane chimice sunt:
- Plumb din vopsele pe baz de plumb. - silice cristale din crmizi i ciment i alte produse din zidrie. - Arsenic i crom din lemn tratat chimic. Riscul dvs. din aceste expuneri variaz în funcie de cât de des facei acest tip deactivitate. Pentru a reduce expunerea la aceste produse chimice: - Lucrai într-o zon bine ventilat. - Lucrai cu echipament de siguran aprobat, cum ar fi mtile de praf care sunt special concepute pentru a filtra particulele microscopice i pentru a folosi sacul de praf în orice moment.
Izolatie dubla Instrumentul este dublu izolat. Aceasta înseamn c toate piesele metalice
externe sunt izolate electric de la sursa de alimentare. Acest lucru se face prin plasar
ea barierelor de izolaie între componentele electrice i mecanice, ceea ce face ca
acest lucru s nu fie necesar pentru împmântare.
Nota importanta
Asigurai-v c alimentarea este aceeai cu tensiunea indicat pe plcua cu caracteristici tehnice. Instrumentul este prevzut cu un cablu cu dou fire i cu techer.
Scoatei techerul din priz înainte de a efectua orice ajustare sau întreinere.
Inspectai i îndeprtai întotdeauna toate unghiile i uruburile din lemn înainte de lefuire.
Atentie , pericol de incendiu!
Evitai supraînclzirea obiectului care este lefuit, precum i lefuitorul. Scoatei întotdeauna colectorul de praf înainte de a lua pauze. În condiii nefavorabile, atunci când scânteile emit de la lefuirea metalelor, se pot auto-aprinde, lefuirea resturilor în punga de praf, micro-filtru sau sac de hârtie (sau în sacul de filtru sau filtrul aspiratorului). În special atunci când este amestecat cu resturile de lac, etan poliur sau alte materiale chimice i când resturile de lefuit sunt fierbini dup perioade lungi de lucru.
inei unealta electric de ctre dispozitivul de prindere izolat, deoarece cureaua poate intra în contact cu propriul cablu de alimentare. Contactul cu un fir "viu" va face ca piesele metalice expuse ale sculei electrice s fie "vii" i s ocheze operatorul.
Declarm pe propria rspundere c produsul descris în seciunea "Date tehnice "este în conformitate cu urmtoarele standarde sau documente de standardizare: EN 60745.
Date tehnice
Tensiune nominal
Nivelul de putere sonor Lwa=100dB(A)
Lpa=89dB(A)
Lwa=100dB(A)
Nivelul vibraiilor aw=3.5m/s² aw=3.5m/s²
Maina este destinat lefuirii uscate a lemnului, a plasticului, a metalului, a umplerii i a suprafeelor acoperite. Mainile cu control electronic al vitezei sunt, de asemenea, potrivite pentru o lefuire fin.
6
Cunoatei produsul dvs.
Lista componentelor 1 Comutator pornit / oprit 2 Roat selector de vitez variabil 3 Comutai butonul de blocare 4 Buton de blocare a mânerului auxiliar 5 Mâner auxiliar 6 Baza de slefuire 7 Cutie de praf
Accesorii: 1 buc 150mm pad fixat pe main 1 buc hârtie de nisip de 150 mm 1 buc. Cutie de praf 1 set de perii de carbon
Oprii maina de lefuit i deconectai-o de la punctul de alimentare.
7
MONTAREA HÂRTIEI DE SLEFUIRE (A SE VEDEA DIA2)
Montai hârtia de lefuire deasupra bazei. Asigurai-v c hârtia de lefuit este chiar cu marginile i c gurile de colectare a prafului în baz i hârtia de lefuit sunt aliniate i c hârtia de lefuit este tensionat pe baz.
Cuita de slefuit (Vedei DIA3)
Maina dvs. de lefuit este echipat cu o cutie de praf. Pentru a ataa, introducei sacul de colectare a prafului în spatele lefuitorului în poziia corect.
Utilizarea comutatorului de pornire / oprire (vezi DIA4)
Apsai comutatorul de pornire / oprire pentru funcionare, eliberai comutatorul pentru a opri. Dac dorii s utilizai continuu maina de lefuit, butonul de blocare a comutatorului poate fi apsat dup ce butonul de pornire / oprire a fost apsat. Pentru a elibera butonul de blocare, apsai complet comutatorul pornit / oprit, butonul se va elibera automat.
8
DIA2
DIA3
Selector de control al vitezei variabile (vezi Dia5)
Viteza maxim poate fi modificat prin rotirea roii selectorului de vitez. Rotii în sensul
acelor de ceasornic pentru a crete i în sens antiorar pentru a micora viteza. Viteza
burghiului variaz în funcie de cantitatea de presiune aplicat comutatorului de pornire
oprire (declanator), adic o presiune mai mare pentru o vitez mai mare
Reglai manerul auxiliar (Vedei DIA6) Mânerul auxiliar are mai multe poziii de utilizare. Închidei / slbii butonul de blocare pentru a gsi cel mai bun. UTILIZAREA SLEFUITOAREI
Piesa de prelucrat care trebuie lefuit trebuie s fie asigurat. Dac este mic sau se poate mica în timpul lefuirii, trebuie s fie inut într-un viciu sau fixat corespunztor.
Asigurai-v c inei maina de lefuit ferm în timp ce este aprins i aplicai -o cu uurin la lucru, poate s "loveasc" la primul contact. inei maina de lefuit astfel încât s fie plat pe treab i s se mite încet, de preferin cu o micare circular neted. Verificai periodic starea hârtiei de lefuit i înlocuii-o când este utilizat pentru obinerea celor mai bune rezultate.
9
Dia4
Dia5
Sugestii de lucru pentru mainile de lefuit
1. Maina dvs. de lefuit este util pentru lucrul pe lemn, metal, suprafaa vopsit. Se va slefui suprafeele înainte de vopsire, chiar i atunci când materialele de umplere au fost folosite i lsate mândru. 2. Maina dvs. de lefuit este cea mai potrivit pentru zonele plate mari, cum ar fi uile, dar poate fi utilizat i pe panouri, ferestre etc., cu condiia ca acestea s fie accesibile. 3. Diferite tipuri de hârtie de lefuit vor permite lefuitorului s satisfac diferite nevoi. Diferite tipuri de hârtie de lefuit sunt disponibile, cu gradul mai înalt de calitate, cu atât mai bine este granulaia. Pentru lucrul dur, începei cu un grad de granulaie sczut (adic 60 grade) i trecei la un grad superior, mai fin (adic 100 sau 120) pentru finisare. Dac utilizai o calitate superioar pentru suprafeele aspre, se va înfunda în curând i va trebui s se schimbe. 4. În orice moment, permitei mainii de lefuit s lucreze - nu forai-o sau nu aplicai presiune excesiv asupra hârtiei de lefuit sau ar putea s se rstoarne sau s se rup. De preferat, utilizai o micare circular uoar. 5. Dac suprafaa indic o micare excesiv din micarea abraziv, este posibil s utilizai o granulaie prea grosier sau prea presant.
Întreinere
1. Uneltele electrice nu necesit lubrifiere sau întreinere suplimentar. Nu exist piese care s poat fi reparate de utilizator în maina dvs. electric. 2. Nu folosii niciodat ap sau substane chimice pentru curarea sculei electrice. tergei cu o cârp uscat. 3. Pstrai întotdeauna scula electric într-un loc uscat. 4. Pstrai fantele de ventilaie ale motorului curate. 5. Dac vedei nite scântei care clipeau în fantele de ventilaie, acest lucru este normal i nu v va deteriora scula electric. 6. Dac cablul de alimentare este deteriorat, acesta trebuie înlocuit cu un cablu special sau cu un ansamblu disponibil de la productor sau de agentul su de service.
10
DIA6
Depanare
1. Dac lefuitorul dvs. nu funcioneaz, verificai alimentarea la priza de curent. 2. Dac lefuitorul nu absoarbe suprafaa, verificai hârtia de lefuit. Dac hârtia de lefuit a fost uzat, înlocuii hârtia nou i încercai din nou. Hârtia trebuie inut într- un loc uscat, dac este lsat s se umezeasc, particulele abrazive îi vor pierde aderena la hârtia de suport i nu se vor terge. 3. Dac doza de lefuit nu se mic uor, Hârtia de lefuit poate fi slbit, deteriorat sau încreit. Înlocuii i încercai din nou. 4. Dac o defeciune nu poate fi rectificat, întoarcei maina de lefuit la un dealer autorizat pentru reparaii.
Curarea
1. Meninei orificiile de aerisire ale uneltei neclocate i curate în orice moment. 2. Îndeprtai praful i murdria în mod regulat. Curarea se face cel mai bine cu o perie moale sau o cârp. 3. Dac corpul mainii de lefuit are nevoie de curare, tergei-l cu o cârp moale umed. Un detergent uor poate fi utilizat, dar nu este vorba de alcool, benzin sau alt agent de curare. 4. Nu folosii niciodat ageni caustici pentru a cura prile din plastic.
AVERTIZARE!
ATENIE: apa nu trebuie s intre niciodat în contact cu acest instrument.
11
4 Creasta 1
11 Surub 1
14 Intreruptor principal 1
17 Flan 1
21 Caseta stânga 1
29 Rulment 1
30 Garnitur 1
35 Carcasa 1
www.blademotors.ro
CERTIFICAT DE CALITATE I GARANIE
1. Denumire produs: __SCULE SI ACCESORII TOTAL _________ 2. Tip-model: ___________________________________________________ 3. S/N: _______________________________________________________ 4. Cumprtor: _________________________________________________ 5. Adres, telefon: ______________________________________________ 6. Importator: RIVIERA BIKE SRL, TANASE BANCIU 12, POPESTI LEORDENI , ILFOV 7. Declaraie de Conformitate nr: ___________________________________ 8. Factura (bon) nr/data: _________________________________________
Prezentul certificat atest legal ca produsul facturat corespunde documentaiei de execuie a productorului, încadrându-se în parametrii de calitate funcionali i de durabilitate prevzui, conform Declaraiei de Conformitate emise. Produsul este comercializat cu respectarea prevederilor O.G. 21/1992 si Legii 449/2003. Prin prezentul certificat se garanteaz caracteristicile produsului, în situaia în care clientul respect prescripiile de montare, utilizare, depozitare, conservare i transport. Produsul nu este garantat împotriva utilizrii defectuoase.
În cazul depozitrii sau utilizrii necorespunztoare, a lovirii, deteriorrii prin alte mijloace sau a
interveniilor neautorizate produsul îi pierde garania. Perioada de garanie este de 24 luni de la data
cumprrii pentru defectele de fabricaie i de material, in cazul achiziionrii de ctre persoane fizice si
utilizrii pentru uz casnic.
Perioada de garanie este de 6 luni de la data cumprrii pentru defectele de fabricaie i de material, in
cazul achiziionrii de ctre persoane juridice si utilizarii in regim normal (exclus uz profesional). Durata
medie de utilizare a produsului este de 3 ani cu condiia respectrii instruciunilor de montaj si utilizare
ce
însoesc produsul. Pentru remedierea defectelor aparute în perioada de garanie sau înlocuirea
produsului, clienii se vor adresa unitaii vânztoare. Remedierea defectelor aprute se realizeaza în 15
zile calendaristice de la data prezentrii produsului.
Certificatul este valabil numai insoit de factura sau bonul fiscal emise de unitatea
vânzatoare.
Vânztor, Cumprtor, Semnatura si stampila Am primit indicaiile de utilizare, depozitare,
manipulare, conservare, si transport.
NU fac obiectul garaniei urmtoarele componente i accesorii, ale cror uzuri sunt considerate normale în urma utilizrii: 1. Pinion de antrenare lan (sprocket), in de ghidaj, sit moar/toctoare, filtru de ulei, filtru de
aer, componente din cauciuc (burduf cilindru, cot carburator, inele de cauciuc, furtune, simeringuri, curele, etc.) 2. Filtru combustibil, buon benzin, sit rezervor, sonde, rezervoare, plutitoare, robinet
combustibil, cui ponto, jicloare, duje, injectoare sau duze de injector, sisteme de reglaj sau pârghii, garnituri sau elemente de etanare ale carburatorului sau pri componente, ale cror uzuri se datoreaz utilizrii unui combustibil necorespunztor normelor în vigoare;
3. Ambielaj, cilindru, piston, segmeni, supape, când uzura se datoreaz lipsei filtrului de aer sau folosirii unuia necorespunztor, ori în cazul unor detonaii produse în urma folosirii unui carburant necorespunztor normelor în vigoare, ori când defeciunea survine din cauza nerespectrii regimului
de turaie ori în cazul motoarelor în 2T amestec necorespunztor benzin cu ulei (raport amestec 30ml ulei la 1 litru benzin, pentru uleiurile achiziionate de la distribuitorul S.C. RIVIERA BIKE SRL). 4. Becuri, ventilatoare, fulii, carcase plastic, mufe, stuturi, roi sau role din plastic ;
5. Aprinderile i relele (în cazul condensrii sau scurtcircuitului), bujie, cablu bujie, întreruptoare, cabluri electrice; 6. Amortizoare din cauciuc sau arc, cabluri (de ambreiaj, acceleraie, mas cosit, traciune, etc);
7. Saboi i plcue frân, ambreiaje, ferodouri, arc ambreiaj; 8. Componente electrice sau electronice, când defeciunile survin din cauza lipsei împmântrii, utilizarea sau expunerea în condiii de mediu improprii (umezeal excesiv, temperaturi
necorespunztoare, alimentare la tensiune necorespunztoare) sau tensiune fluctuant (în cazul generatoarelor de curent, când puterea consumatorilor este mai mare decât cea furnizat; 9. Presetup, turbin, carcas turbin (când defeciunea a survenit în urma impuritilor din pomp
sau a presiunii create în pomp de alte utilaje, maini, etc); 10. Elementele componente ale sistemului de tiere, ex: lan motofierstru, disc motocositoare, cuit mas cosit, cuit main gazon, cuit moar/toctoare, etc.;
11. Tambur demaror, nur starter, arc demaror, mâner starter; 12. Mas cosit, cuit mas cosit, pinteni, contracuite, dini, suport reglaj, suport nuc, nuc, bielet (întreg lanul cinematic al sistemului de tiere la motocositori), când nu sunt corect exploatate,
reglate sau curite. Reparatii efectuate in perioada de garantie.
1 2 3 Data intrarii Data intrarii Data intrarii
Data iesirii Data iesirii Data iesirii
Tehnician Tehnician Tehnician Service Service Service
Semnatura Semnatura Semnatura si stampila si stampila si stampila