Top Banner
Reteta Sorin Bontea - Muschi de vita cu cartofi Anna, sos Choron si Creamy Spinach Timp de preparare 2h Dificultate avansat Bucatarie Franceza Ingrediente 150 gr spanac , 20 gr parmezan, 2 felii subtiri prosciutto, 60 ml smantana de gatit , 10 ml suc de lamaie, piper , sare de mare, 1 varf de lingurita pasta de tomate, galbenusurile de la 2 oua, rosii (o jumata gr ceapa, 30 gr usturoi , 100-150 gr unt , 250 gr carne de vita (muschi), 100 gr cartofi Metoda de prepare Creamy spinach Avem nevoie de spanac, unt, ceapa, usturoi, piper, smantana dulce gatit si parmezan. Spanacul se curata, se spala si se lasa la scur tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se ada frunzele de spanac intregi, piperul si smanatana, iar la final par Vita Muschiul de vita se da cu piper, apoi se imbraca in felii foarte s prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata (fara u unt), se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da l
7

Retete Master Chef 22.05.2012

Jul 22, 2015

Download

Documents

Sergiuu Don
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Reteta Sorin Bontea - Muschi de vita cu cartofi Anna, sos Choron si Creamy Spinach

Timp de preparare 2h Dificultate avansat Bucatarie Franceza Ingrediente 150 gr spanac , 20 gr parmezan, 2 felii subtiri prosciutto, 60 ml smantana de gatit, 10 ml suc de lamaie, piper, sare de mare, 1 varf de lingurita pasta de tomate, galbenusurile de la 2 oua, rosii (o jumatate),40 gr ceapa, 30 gr usturoi, 100-150 gr unt, 250 gr carne de vita (muschi), 100 gr cartofi Metoda de prepare Creamy spinach Avem nevoie de spanac, unt, ceapa, usturoi, piper, smantana dulce de gatit si parmezan. Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smanatana, iar la final parmezanul. Vita Muschiul de vita se da cu piper, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata (fara ulei sau unt), se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la

220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata. Cartofii Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc moale. Cand sunt gata, se asezoneaza cu sare si piper (dupa ce cartofii au fost taiati nu se spala, astfel au mai mult amidon si vor sta lipiti). Sos Galbenusurile de ou se bat spuma, se pun la bain-marie si se gatesc cam 2 minute, dupa care se adauga treptat untul clarifiat (60 de grade C), se da la o parte, se adauga pasta de tomate, rosia cuburi, sucul de lamaie si sarea. Plating Se aseaza spanacul in farfurie, se pune deasupra carnea, peste carne cartofii si apoi sosul. Sosul se poate pune in farfurie, dupa imaginatia fiecaruia, sau se poate servi separat

Reteta Florin Dumitrescu - Paste cu creveti si dovlecei

Timp de preparare 30 min Dificultate mediu Bucatarie Italiana Ingrediente 50 ml smantana pentru gatit, coniac, 1 ou, 100 gr faina , 30 gr unt, 100 gr dovlecei,150 gr creveti Metoda de prepare Se toaca dovlecelul in cubulete mici. Se pune tigaia la foc mic, se adauga in tigaie o lingura de unt. Se toaca crevetii si impreuna cu dovlecelul se pun in tigaia cu unt. Intre timp se pregateste aluatul de paste. Pentru o portie ai nevoie de 100gr de faina si un ou. Se framanta aluatul pana devine omogen. Se intinde coca si apoi se taie (puteti face spaghete, tagliatele sau maltagliati).

Cand crevetii incep sa se gateasca se sting cu coniac si se flambeaza. Cand focul s-a stins se pune smantana si sare si se lasa la redus pana se leaga sosul. Pastele taiate se fierb timp de maximum 2 minute, apoi se pun in tigaia cu creveti si se soteaza.

Reteta Catalin Scarlatescu - Cotlete de miel in crusta de alune si fistic

Timp de preparare 2h Dificultate avansat Bucatarie Internationala Ingrediente ficat de gasca, smantana pentru gatit, sare de mare, sfecla rosie, ardei gras, unt, ceapa,mazare, seminte de susan negru, nuca, fistic, alune de padure, carne de miel (cotlete) Metoda de prepare Cotletele de miel de pun pe gratar cat sa prinda fata, apoi de dau la cuptor. Pentru crusta alunele de padure, fisticul, nucile si semintele de susan se piseaza.

Piure de mazare mazarea se caleste in unt, cu ceapa, apoi se adauga putina apa. Cand e gata se paseaza pentru a obtine piureul, apoi se da prin sita. Coulis de ardei Ardeiul gras (chef Scarlatescu a folosit rosu) se coace pe plita, apoi se curata de coaja si seminte si se pune la blender. Si gata, ati obtinut coulis de ardei. Jeleu de sfecla rosie Bucatile de sfecla se fierb in apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoara printr-o sita, se ingroasa compozitia cu amidon. Cotletele de miel deja preparate se scufunda in compozitia de sfecla rosie, apoi se tavalesc prin compozitia pentru crusta. Spuma de foie gras Se pune smantana in cratita, se adauga ficatul, se lasa la foc mic pana cand ficatul se topeste, apoi compozitia se pune in blender, dupa care se strecoara si ajunge in sifon (puteti folosi unul pentru frisca). Pentru plating aveti liber la imaginatie. Eu am folosit o eprubeta pentru sosul de ardei, iar pentru decor sare de mare si cateva seminte, alune si fistic.

Reteta MasterChef - salata de crevetiReteta de la Petru Buiuca, concurent Masterchef

Timp de preparare < 30 min Dificultate usor BucatarieInternationala

Ingrediente masline fara samburi, sare de mare, chilli, alune crude,Seminte de floarea soarelui, ceapa verde, rosii cherry, salata verde , creveti, vin alb, demisec Metoda de prepare Inainte de toate iti trebuie un chef nebun de taiat si maruntit si de joaca! Apoi: salata verde (fara apa in ea, uscata pe pat de servetele), rosii cherry, ceapa verde, seminte de floarea soarelui si alune crude trase in tigaie cu chilli si sare de mare (fara sa se arda!), masline (fara samburi), si creveti trasi in vin cu sare (plus orice alt condiment iti trece prin cap si crezi ca tiar placea). Se amesteca totul si apoi se toarna dressing de lamaie si ulei (raport lamaie-ulei este 1 la 3, in orice cantitati credezi ca este nevoie).

Nu e scumpa reteta si e chiar buna! Se serveste cu paine prajita si e buna pentru toata lumea! Crevetii este de preferat sa fie cat mai mari - bugetul iti va spune cat de mari o sa ii cumperi :). Acestia se fac repede, intre 2 si 5 minute la foc mediu (in functie de marimea lor). Secretul e sa ramana zemosi.