Top Banner
SCX Mérnöki és Humántanácsadó kft. 1116. Fehérvári út 108-112 www.scxkft.hu
14

referencia scx

Jun 06, 2015

Download

Documents

preacher
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Cgnk az SCX kft. azzal cllal alakult hogy magas szint mrnki s humn szolgltatsokat nyjtsunk Megrendelinknek. Valamennyi munkatrsunk hossz vek szakmai tapasztalatval rendelkezik s ezeket, a tapasztalatokat kvnjuk az nk hasznra fordtani.

Alapt tagok: Keller Rbert biztonsgtechnikai szakmrnk Kozma Zoltn biztonsgpolitikai elemz Lrincz Andrs humnerforrs menedzser Mrnki szolgltatsaink: szmtstechnikai hlzatok tervezse, Telefonhlzatok tervezse, Tzjelz hlzatok tervezse, engedlyeztetse Biztonsgtechnikai hlzatok tervezse Az ltalunk tervezett hlzatokat sajt erbl ill. minstett alvllalkozinkkal kivitelezzk.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Tzjelz hlzatok tervezse, engedlyeztetse

Nincs kt egyforma tzeset. A tz lefolysa s terjedsi sebessge fgg a kls krnyezeti felttelektl s a helysznen lv ghet anyagok tpustl. Mindezek hatrozzk meg az rzkels tpust: fst-, h- vagy gzrzkelsre van szksg.

Szablyszer, hogy minl gyorsabban rzkeljk a tzet, minl gyorsabban ellenrzsnk al vonjuk, annl gyorsabban lehet az embereket megvni s evakulni. A lehet leggyorsabb s legmegbzhatbb tzrzkels nlklzhetetlen, klnsen azokon a terleteken, ahol ptolhatatlan rtkeket kell megvdeni vagy ahol klnsen szlssges idjrsi krlmnyek vannak pl. hideg, fstgzok, por vagy nedvessg.

Az elektronika fejldse a tzjelz rendszerekben is vltozst hozott: elterjedtek az intelligens rendszerek s napjainkban egyre nagyobb teret hdtanak. Mg 5 vvel ezeltt fleg hagyomnyos rendszerek kerltek teleptsre 80-100 rzkel szmmal, ma mr csak igen kis, 8-10 rzkel szm esetn hasznljuk ezeket a rendszereket. Ez annak is ksznhet, hogy az intelligens rendszerek esetben a kezdeti magas rak 5 v alatt folyamatosan cskkentek, gy az rat nzve is versenykpes lett a hagyomnyos rendszerekkel szemben. Tovbb a kicsivel magasabb r nem is szembetn, ha figyelembe vesszk az intelligens rendszerek elnys tulajdonsgait: nagyobb megbzhatsg, kisebb tves riasztsi arny, alacsonyabb karbantartsi s teleptsi kltsg.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Biztonsgtechnikai hlzatok

Szemlyre

szabott

rendszereket

knlunk

magnembereknek,

cgeknek. Teljes kr megoldsokkal dolgozzuk ki, s hozzuk ltre a felmerl vdelmet, hogy minl magasabb fok biztonsgot rjnk el. Szakembereink a legkorszerbb eszkzkkel s folyamatosan bvl ismeretkkel elgtik ki a biztonsgtechnika minden terletn a felmerl vdelmt, biztonsgt. ignyeket. Partnereink egyttmkdsvel tovbbnveljk gyfeleink s rtkeik

Strukturlt hlzatok

A strukturlt kbelhlzat az informatikai rendszerek alapja: a rendszer sszes eszkze s szoftvereleme a kbelhlzaton keresztl lp kapcsolatba egymssal, teht j minsg kbelezs nlkl nem kpzelhet el megbzhat informatikai hlzat. Ugyanakkor a rendszerek sszetevi kzl a vezetkhlzatok vltoztatsa, fejlesztse a legkrlmnyesebb, ezrt klnsen fontos szempont a kbelezs idllsga. Az SCX kft. kulcsraksz megoldst szllt a strukturlt kbelezsi ajnlatkrsre. A szakkpzett konzulensek a tervezstl kezdve az rajnlatadson t a kivitelezs projektmenedzsmentjig ill. a dokumentci elksztsig bezrlag mindent kezelnek.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Szmtgp s strukturlthlzat kiptsi munkk SIEMENS RT. Alvllalkozjaknt: (CAT6 Siemens Future Com , Corning anyagokbl) COCA COLA Central European Division 55 vgpont Quelle Magyarorszg kzponti raktr 200 vgpont Konzumbank Budapest Vc ICON Clinicalli research BMW Magyarorszg Fortis Bank Budapest Okmnyirodkban vgzett hlzati bvtsek P&O hlzati bvts GLOBE III. irodahz Srvr Park Inn hotel Referencirt hvhat:Gazdag Andrs Siemens 471-29-23 LNX RT. Alvllalkozjaknt (CAT5 Avaya System anyagokbl) B.M. krhz, Vrosligeti fasor B plet hlzat bvts 62 vgpont B.M. krhz fogszat, Szv utca 7. j hlzat kipts 39 vgpont Electro World Soroksr strukturlt hlzat kipts 227 vgpont Elektro World Budakalsz strukturlt hlzat kipts 230 vgpont Beremendi cementmvek hlzat bvts Taurus RT. hlzat bvts Szolnok HM. Raiffeisen bankfikokban Mszertechnika Rendszerhz kft. Alvllalkozjaknt Kecskemti Kzigazgatsi hivatal Magyar Posta, hivatali bvtsek Referencirt hvhat:Raffai Mihly LNX Rt.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

A KD KFT. megrendelsei alapjn Cgnk vgezte a tovbbi Elektro World ruhzak hlzat kiptst: Pcs Debrecen Dunakeszi PRIMUSNET kft.: Primerate nyomda strukturlt hlzat feljts Dabas Idsek otthona gyengeram hlzat kipts GE Veresegyhz strukturlt hlzat bvts Kondorosi ti lakpark, struktrlt hlzati rendszer. SIEMENS Trafficom: alvllalkozknt rszt vettnk a budapesti Metr vonaln trtnt Nokia- Vodafone GSM sugrzk teleptsben. Referencirt hvhat:Gintl Gyrgy Siemens: 471 1000 SCHRACK Seconet kft.: Centrl Park Angyalfld lakpark tzjelz hlzat BBB irodahz tzjelz hlzat Vilati szerel kft.: Fusion tterem Vci utca 20 tlejeskt gyengeram kipts MILE Biztonsgtechnika kft.: Prologis csarnok tzjelz hlzat kipts I. II. tem Pnksdfrd lakpark tzjelz hlzat

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

2006.Mjusban kerl tadsra a Park Inn Hotel Srvr, a szlloda strukturlt hlzati s telefonhlzat kiptsben rszt a SIEMENS Zrt. Alvlalkozjaknt.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Mvszetek vgezte.

palotja:

A

Mvszetek

Palotja

biztonsgtechnikai

kamerarendszernek kiptst a Honeywell kft. fvllalkozsban szintn Cgnk

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

Humn szolgltatsaink Munkakrelemzs Munkakri lersok ksztse SWOT elemzsek ksztse Plyzat rs Kockzat elemzs zleti tancsads Rendezvny szervezs Munkakrelemzs A munkakr tartalmt vizsgl analitikus mdszer. A folyamat sorn az elemzk informcikat gyjtenek, elemeznek, rendszereznek az adott munkakrkkel kapcsolatban, mely kitr a munkakr cljra, a tevkenysg elemzsre, szintjeire, a munkakrrel sszefgg irnytsi feladatokra, hatskrre; a betltvel szemben tmasztott kommunikcis feladatokra, tuds/kompetencia kvetelmnyprofilra. A munkakrelemzs felhasznlsnak lehetsgei A termelshatkonysgnak nvelse A vllalat termelkenysgt sok tnyez befolysolja. Korszerbb gpek, jobb minsg nyersanyagok vsrlsval ez nvelhet. De termelkenysg nvekedst lehet elrni kisebb befektetssel is, mint pl.: munkaelemzs. A munkaelemzs hozzjrulhat, hogy jobb szervezssel, a munkaid jobb kihasznlsval fokozdjon a termels. A munkakrk osztlyba sorolsa, rtkelse; a fizets megllaptsa A munkakrk besorolsa (fizikai vagy szellemi): nehzsgi fok, dolgozra hrul felelssg, munka jelentsge, a munkakr elltshoz szksges formlis s informlis tanuls mennyisge alapjn. Ez alapjn kell kidolgozni egy olyan brezsi rendszert, hogy a fizetsek tkrzzk a felsorolt tnyezk fontossgt. A dolgozk rtkelse

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

A dolgozk rtkelst csupn munkjuk alapos ismerete alapjn vgezhetjk pontosan s igazsgosan. Ellptetst, jutalmazst ezek ismeretben s jogossgban adhatunk. A munkakr elemzs feltrhatja a vllalt viszonyban az estelegesen kiemelked szemlyi munkavgzseket vagy htrltatkat. A munkakri lersok ksztse A munkakri ktelessgek vilgos elhatrolsa, felosztsa az eredmnyes munkavgzs felttele. A munkakri lersok hozzjrulhatnak a feladatok optimlis elosztshoz, a ktrtelmsgek megszntetshez. Tisztzza az al- s flrendeltsgi viszonyokat. A balesetek okainak vizsglata, megelzse A balestek oka rszben a dolgozk alkalmatlansgban, figyelmetlensgben, rszben munkaszervezsi, mszaki tnyezkben keresend. Magt a munkatevkenysget is elemezni kell a balestek megelzsnek rdekben. A normk megllaptsa A normk nem helyes megllaptsa frusztrcihoz, balestekhez vezethetnek, a tl laza normk esetleg a csoport szndkos teljestmny visszatart viselkedsvel lehetnek kapcsolatosak. A munkaelemzs kimutatja, hogy milyen mrtkben relisak az alkalmazott normk Fradsgvizsglat, a dolgozk egszsgnek megrzse A fradsgvizsglat fontos a sznetek meghatrozsnl, ugyanis fradsg hatsra dolgozk figyelmetlenek pontatlanok lesznek, balestet is okozhatnak. A munkaelemzs idrl idre biztosthatja, hogy a dolgozk ne vgezzenek olyan tevkenysget, mely szervezetkre kros, vagy a munkatevkenysget krosan befolysolja. Szocilpszicholgiai vizsglatok A munkacsoportok munkaelemzse klnsen ott fontos, ahol az egyttmkds pontossga, teme, gyorsasga meghatroz jelleg. Betants, tovbbkpzs Minden ilyen eltt fel kell mrni, hogy szksg van-e kpzsre? Kinek van szksge kpzsre? Milyen kpzsre van szksge? Minden oktatsi folyamatnak pontosan meghatrozott cl rdekben kell trtnnie. Az oktatsi folyamat cljait a szervezet cljai hatrozzk meg. Hatkonyabb munkaeszkzk, berendezsek kialaktsa A munkaeszkzk hatkonysga nem csupn mszaki problma. Fontos, hogy megteremtdjn az ergonmiai (ember-gp) sszhang a munkavgzsben.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu

A vezets munkjnak segtse A munkaelemzs feltrhatja a szervezetben rejl hinyossgokat, eredmnyesebb teheti a vllalat vezetst.

SWOT elemzs A SWOT elemzs tblzatos formban megjelentett gyorsfnykp, amely egy pillanat alatt tlthatan jelenti meg a vizsglt szervezet aktulis llapott. Ha szervezetet, szervezeti egysget vizsglunk, akkor szksg van arra, hogy meghatrozzuk, lerjuk, bemutassuk annak krnyezett. A SWOT kifejezs az eszkz nevben a ngy szempont angol nevnek kezdbetjbl alkotott mozaiksz. A SWOT elemzs eredmnyt egy ngy rszre osztott tblzatban foglaljuk ssze, melynek fels sorban az erssgek (Strengths) s a gyengesgek (Weaknesses), als sorban a lehetsgek (Opportunities) s a veszlyek (Treths) tallhat. A fels sorban szerepl szempontok, az erssgek s gyengesgek a vizsglt szervezetre vonatkoz bels ismrveket tartalmazzk, mg az als sorokban jelennek meg a lehetsgek s veszlyek, mint kls tnyezk.

Ingatlan kzvetts Kollgink hossz vek tapasztalataival felvrtezve vgzik el az nk ltal megjellt ingatlan rtkbecslst, megvtelnek eladsnak teljes kr gyintzst.

SCX Mrnki s Humntancsad kft.

1116. Fehrvri t 108-112

www.scxkft.hu