Top Banner
CUPRINS 1. Expunere introductivă:......................................1 2. Analiza mediului de marketing...............................9 3. Analiza SWOT:.............................................. 28 4. Evaluări și ipoteze........................................32 5. Obiective de marketing....................................40 6. Strategii de marketing…………………………………………………………………………42 7. Bugetul de marketing.......................................50 8. Program de marketing pentru lansare........................52 9. Revizia si controlul planului de marketing........................................................ ........................56 Bibliografie.................................................. 63
100

Proiect Emirates Grand Hotel din Dubai

Nov 17, 2015

Download

Documents

Proiect complet despre Dubai si hotelul Emirates Grand Hotel
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Planul de Marketing pentru Lansarea Hotelului Concorde Lafayette din Paris

CUPRINS

1. Expunere introductiv:12. Analiza mediului de marketing93. Analiza SWOT:284. Evaluri i ipoteze325. Obiective de marketing40 6. Strategii de marketing427. Bugetul de marketing508. Program de marketing pentru lansare529. Revizia si controlul planului de marketing................................................................................56Bibliografie63

PLANUL DE MARKETING PENTRU LANSAREA HOTELULUI EMIRATES GRAND HOTEL DUBAIEXPUNERE INTRODUCTIV

Dubai este situat in sudul Golfului Persic din Peninsula Arabica, fiind atat un oras cat si un emirat din Emiratele Arabe Unite. Fiind amplasat strategic, acesta a fost un nod comercial important din cele mai vechi timpuri. Un lider in curs de dezvoltare in economia mondiala, Dubai are, de asemenea, multe de oferit turistilor si este o piata in plina expansiune imobiliara. Arhitectura impunatoare si cultura sofisticata fac Dubaiul unul dintre cele mai frumoase destinatii turistice din lume.

Dubaiul are un climat arid si extrem de cald, cu mercurul termometrelor ajungand la 50C. Precipitatiile medii anuale nu depasesc 140 ml pe metru patrat. Verile sunt predispuse furtunilor severe de nisip , cunoscute la nivel local sub numele de shamal, care pot dura zile in sir si reduc semnificativ vizibilitatea.

Cultura si vestimentatia in Dubai este mult mai diversa si liberala decat in alte emirate din EAU. Desi muzica, arta si alimentatia au o influenta araba si beduina distincta, marele aflux de straini care viziteaza si lucreaza in Dubai isi lasa puternic amprenta asupra locului, ceea ce este evident in cultura cosmopolita a societatii. In mod traditional, barbatii poarta o kandura, o roba lunga, alba, care ajunge pana la glezne si este fie de lana fie din bumbac. Femeile pot fi vazute purtand abaya, o haina neagra purtata peste haine.

Exista legi stricte de comportament, sarutatul si dansul in public fiind considerate ilegale. Restrictiile religioase musulmane trebuie sa fie respectate si de non-musulmani.

TRANSPORTUL

Dubaiul este renumit pentru metroul sau.Metroul din Dubai are renumele de a fi nu numai cel mai bine computerizata linie din lume, dar si cea mai eleganta. Acesta a costat in jur de 8 miliarde de dolari, iar intretinerea lui se aproximeaza la 1 miliard pe an. Transportul public este cel mai popular si ieftin mod de a calatori in Dubai, fiind preferat de clasa de jos. Cele mai rapide sunt: metrourile si autobuzele rapide (79 rute).

Taxiurile sunt o alta modalitate rapida de transport. In Dubai, exista mai multe tipuri de taxiuri: pentru femei, pentru familii si pentru persoane cu handicap. Cursele sunt ieftine si este recomandat sa faceti comanda prin telefon.

ATRACII TURISTICEDubai Marina

Dubai Marina este una din cele mai noi si populare zone din Dubaiul modern, cu o priveliste minunata, o plaja fascinanta, top hoteluri, un mall si 2 zone pietonale, Walk si Marina Walk, unde veti descoperi o multime de cafenele, restaurante si magazine.Burj al Arab

Singurul hotel din lume de 7 stele, cu o inaltime de 321m, ( locul 4 in lume ) pozitionat pe o insula artificiala la 280m distanta fata de plaja Jumeirah.

Burj Khalifa

Cunoscut ca Burj Dubai inaintea inaugurarii, este cea mai inalta cladire din lume, masurand 828 m ! Deschis oficial la inceputul anului 2013. Dubai Museum

Este principalul muzeu din Dubai, situat in fortul Al Fahidi, cea mai veche cladire existenta, construita in 1787. Va prezinta traditionalul mod de viata din Emirate.

Jumeirah MosqueJumeirah este o moschee construita in stil islamic si care poate fi vizitata de nemusulmani, Reda o idee generala despre Islam.Fantanile din Dubai

Cu o lungime de 270 m si cu un jet de apa aruncat la o inaltime de pana la 150m, fantanile dansatoare si iluminate din Dubai sunt cele mai mari din lume, totodata un spectacol must see in Dubai. Atlantis the PalmComplexul Atlantis este un resort situat pe Palm Jumeirah, contine 2 turnuri simetrice legate intre ele cu un maiestuos pod, cu un total de 1539 camere. Dispune de parc acvatic de distractii, un centru de conferinte, Dolphin Bay, centru de scufundari, etc. Lumea FerrariVa invitam sa descoperiti primul parc tematic Ferrari, totodata cel mai mare mare parc indoor din lume ! Aveti sansa de a afla povestea legendara a lui Ferrari ! Deschidere oficiala pe 27 octombrie 2013 !

Insulele PalmierInsulele Palmier sunt insule artificiale aflate dincolo de linia de coasta din Dubai. Aceasta dezvoltare urbana este o caracteristica pentru Emirate, avand in vedere ca aici se construieste in prezent inca un arhipelag artificial. Acum 20 de ani, cand Dubai a inceput sa-si reorganizeze coasta, crearea Insulelor Palmier era doar o parte a planului.

World Islandeste un arhipelag de 300 insule artificiale si este un punct de reper pentru viitoarele proiecte de eco-turism la nivel mondial. Insula poate fi vazuta din spatiu, iar pretul unei insulite se situeaza intre 25 30 milioane $.Sheikh Zayed Road este o sectiune din cea mai mare autostrada din Emiratele Arabe si gazduieste o parte din cele mai importante cladiri din Dubai.In Dubai exista 3 situri arheologice: Al Ghusais, Al Sufooh si Jumeirah. Primele 2 au o istorie veche de 2000 de ani, iar Jumeirah expune artefacte din secolele 7 15. Desi nu sunt deschise pentru a fi vizitate, turistii pot obtine permis de acces de la Muzeul Dubai.

Wonderland este un parc de distractii deschis in 1996. In fiecare an, parcul primeste peste 2 milioane de vizitatori. Cu o suprafata de 18 ha, parcul este impartit in 3 sectiuni: Water Mist, Theme Park si Splash Land. Parcul este deschis in fiecare zi, intre orele 10.00 22.00.Wild Wadi Waterpark este locul in care copiii se vor simti ca in paradis. Cu o multime de atractii pentru toate varstele, parcul are si cateva personaje din basmele arabe. Parcul este deschis in fiecare zi, intre orele 10.00 20.00, iar pretul unui bilet este de 68 $ (pentru adulti) si 52 $ (pentru tinerii pana in 18 ani). Copiii sub 2 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Gradina Zoologica se afla in Jumeirah si este o atractie populare pentru familiie cu copii. Desi nu este foarte mare, gradina zoologica are cateva specii arabe (lupul arabesc, pisica salbatica Gordon), pasari exotice si mamifere. Gradina Zoologica este deschisa zilnic, intre orele 10.00 18.00, iar pretul unui bilet este de 15$.

Festivaluri si sarbatori

Dubai World Cup este un eveniment anual foarte asteptat. In fiecare an, in luna martie, aici se intrec cei mai frumosi cai din lume, valoarea lor depasind 1 milion de dolari. Premiul cel mare este de 6 milioane $.

In lunile ianuarie februarie, in Dubai are loc Festivalul de Shopping. Anual, peste 2 milioane de vizitatori vin special pentru acest eveniment.Gold Souq este cea mai mare si cea mai vestita piata de aur, unde se gasesc peste 300 de magazine care vand bijuterii din aur. Gold Souq a fost infiintata in 1940 si este amplasata in cartierul comercial din Deira. Aici puteti gasi orice fel de bijuterii, accesibile tuturor vizitatorilor.CUMPRTURI

Dubai este considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Cu atat de multe centre comerciale si magazine elegante, Dubai este locul perfect pentru a gasi tot ce va trece prin cap, la preturi foarte mici. Negociatul face parte din distractia shopping-ului. Daca in buticuri, magazine cu electronice si supermarket-uri, preturile sunt fixe, in outlet-uri, negotul este un mod de viata.

Cele mai populare cadouri sunt: ceainicurile de cafea arabice, sabii si cutite din argint sau alama, matanii, figurine din fildes, casete pentru bijuterii, cufere decorate cu lapis lazuli si alte pietre semi-pretioase, cupe din marmura, bijuterii din argint si aur, miniaturi din lemn si argint, covoare persane, mobila din lemn de trandafir si nuc, articole vestimentare si accesorii.

Principalele centre comerciale sunt: City Centre Shopping Mall (cel mai mare si bine aprovizionat mall din Dubai), Lamcy Plaza, Wafi Shopping Mall, Burjuman Center, Al-Ain Shopping Centre, Al Ghurair City, Burjamen Centre etc. Emirates Grand Hotel Dubai reprezint din punctul nostru de vedere una dintre cele mai bune variante de cazare fie c lum n calcul raportul calitate/pre, proximitatea fa de principalele atracii turistice, aflndu-se n centrul Dubaiului lng Burj Khalifa, sau minunata privelite ce poate fi observat de la ferestrele acestuia. Dubaiulare cele mai renumite mall-uri din lume, turistii venind aici in mod regulat efectiv pentru a se bucura de Festivalul de Cumparaturi din Dubai.Dubai Malleste al saptelea mall ca marime din lume, iar orasul este numit Capitala Cumparaturilor din Orientul Mijlociu.Pe fiecare parte a Golfului Dubai se afla districte comerciale, cunoscute sub numele desouk. Aceste districte sunt in mod traditional renumite pentru schimbul de marfuri, aduse de catre navele de marfa arabe din Asia de Est, cunoscute sub numele dedhows.Dubai este renumit pentru piata de aur, Gold Souk avand peste 250 de magazine! Se spune ca unul din fiecare cinci persoane din Dubai cumpara cel putin cinci bijuterii anual.Misiunea:

Misiunea hotelului este de a servi industria ospitalitii prin oferirea unor servicii flexibile, responsabile, profesionale att pentru turismul de afaceri precum i pentru petrecerea vacanelor, prin creterea calitii operaiunilor i a performanei financiare a hotelului. Punerea n practic a strategiilor ine cont de balana ntre nevoile clienilor, angajailor, partenerilor i investitorilor, respectnd diversitatea lor.

El ofer clienilor si un sejur placut ntr-o atmosfer de confort i relaxare, avnd toate utilitile pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Dorete s fie gazda ideal n orice anotimp i cu orice ocazie att pentru turism ct i pentru afaceri. Reprezint un loc special, cald, intim, situat ntr-unul dintre cele mai frumoase orae ale lumii, a crui dorint este de a oferi o experien placut oaspeilor si.

Recunoaterea de care se bucur, se datoreaz efortului constant de mbuntire a bazei materiale i a serviciilor, precum i pasiunii, ncrederii i confidenialitii angajailor.

Obiectivul:

Principalul obiectiv al hotelului este atragerea clienilor noi i fidelizarea celor existeni prin oferirea unor servicii de cel mai nalt grad de calitate.

Descriere:

Emirates Grand Hotel Dubai este aezat ntr-o poziie strategic fie pentru cei ce vor s viziteze Dubaiul, fie pentru turismul n scopuri profesionale: se afl la doar civa pai de staia de metrou DIFC i la 5 minute de mers pe jos de Burj Khalifa. Dubai Mall se gsete la numai 600 de metri.

Hotelul de 50 de etaje Emirates Grand ofer o piscin pe acoperi cu vedere panoramic la ora i Golful Arabic, un centru de fitness complet echipat i spaii de cazare luxoase, amenajate n stil oriental contemporan. Acesta are 409 camere.

Camerele exclusiviste de la Emirates Grand Hotel sunt amenajate cu gust i mobilate complet. Toate ofer acces Wi-Fi i DVD player.

Oaspeii au la dispoziie o sal de sport ultramodern, precum i un teren de tenis. De asemenea, este disponibil un centru de wellness care include o saun, o cad cu hidromasaj i o baie de aburi. Centrul spa Adam and Eve ofer o gam larg de tratamente corporale i faciale.

Restaurantul de talie mondial al hotelului ofer mese pe tot parcursul zilei, precum i micul dejun n fiecare diminea.Situat convenabil n centrul plin de via al cartierului de afaceri i comercial din Dubai, Emirates se afl la doar 15 minute de aeroport.

De asemenea, Centrul Internaional de Convenii i Expoziii i Dubai WTC se gsesc n apropiere.Toate camerele sunt dotate cu cheie de acces electronic, climatizare individual, birou, telefon direct, TV cu anten satelit, radio, conexiune rapid la internet, seif, frigider minibar, baie privat cu du sau cad, usctor de pr. Camerele duble superior sunt de asemenea dotate cu cad cu hidromasaj sau cu cabin de du cu dublu program emoional cu cromoterapie, ideale pentru momente de relaxare. Sunt prevzute cu servicii de: spltorie 24 ore, catering n camer, primire i trimitere de fax, xerox, rezervri restaurante i nchirieri auto.

Acestea sunt dotate cu o mic buctrie, o camer de zi cu o canapea, camera matrimonial sau dubl, o baie personal cu du sau cad i o teras extins. Pentru a garanta o sedere placut i relaxant, fiecare camer e dotat cu frigider, cuptor cu microunde (cteva cu chiuvet), telefon direct, tv cu anten satelit, radio, conexiune rapid la internet, climatizare, seif. Acest confortabil hotel este ideal pentru a organiza conferine, seminarii, cursuri de training i formare profesional. Emirates Grand Hotel dispune chiar de doua mari sli pentru ntalniri de 44 i de 99 de locuri, mobilate cu mici fotolii dispuse cu msut, videoproiectoare, table luminate i climatizare.

n pauzele dintre ntalniri, oaspeii hotelului vor putea profita pentru a vizita Dubaiul, deoarce hotelul se situeaz chiar n centrul acestuia.

Personalul Emirates Grand Hotel numr peste 200 de angajai ce-i desfoar activitatea n urmtoarele departamente: Camere i Servicii conexe, Restaurant, Vnzri i Marketing, Contabilitate, Tehnic i Resurse umane. Acetia sunt atent selectai, de ei depinznd n mare parte calitatea serviciilor oferite. Analiza mediului de marketingTurismul romnesc ncearc s-i dezvolte, odat cu integrarea n Uniunea European, criterii de recunoatere definitorii la nivel global, privind calitatea serviciilor oferite i a obiectivelor naturale sau culturale de care dispune n prezent. Aceast ncercare este determinat de faptul c Romnia a ncetat s mai fie o destinaie turistic atractiv din cauza concurenei, a ofertei limitate, infrastructurii i serviciilor necorespunztoare, potrivit strategiei de dezvoltare a turismului romnesc publicata de Autoritatea Naional pentru Turism (ANT).Potrivit strategiei, oferta turistic romneasc se confrunt cu mai multe probleme. Toate tipurile de programe oferite de Romnia ntmpina o concuren acerb pe pieele vest-europene, n timp ce destinaiile concurente ofer o gam variat de faciliti pentru toate categoriile de turiti. De asemenea, oferta romneasc este relativ limitat, restrns la cteva staiuni, iar n cadrul acestora doar la cteva hoteluri. Serviciile sunt inferioare celor de pe destinaii concurente precum Bulgaria, Turcia, Grecia sau Cipru, n timp ce agrementul nu se ridic la nivelul ofertei din alte ri. Din punct de vedere al raportului calitate-pre, Romnia a ncetat s mai fie o pia turistic atractiv.Piaa turismului din Romnia este estimat la aproximativ 800 milioane de euro, nregistrnd, n ultimii 3 ani o cretere anual de aproximativ 20%. Cu toate acestea, n 2012 creterea nu a mai fost att de spectaculoas, datorit crizei financiare. Oamenii vor cltori mereu, nu se poate pune problema unei stagnri, ns au existat anumite ncetiniri fa de perioadele precedente.

Specialitii afirm c pentru 2013 se va pune accentul mai mult pe destinaiile interne i cele apropiate Romniei, datorit creterii financiare. De asemenea, destinaiile ctre care se poate zbura ieftin cu ajutorul companiilor de zboruri low cost sunt un avantaj pentru destinaii precum Veneia, unde costul biletelor este mic. Se estimeaz scderea tarifelor, fa de 2012, datorit accenturii crizei i pentru atragerea a ct mai muli turiti. Compania Wizz Air a introdus recent o cursa low-cost directa catre Dubai, un bilet de avion costand aproximativ 200, iar compania nationala Tarom a scazut semnificativ tarifele pentru Dubai, costul unui bilet ajungand la suma de 250.Preferinele romnilor vor include pachetele all inclusive i circuitele turistice, datorit bugetelor mai reduse dect n ali ani.

n ceea ce privete concurena, exist 3 mari agenii de turism care operez pe pia: Happy Tour, liderul pietei, vizeaz anul acesta o cretere a afacerilor de 20%, pn la 56 mil. euro; cea de-a doua agentie de turism din Romania, Paralela 45, are n vedere afaceri de pn la 42 mil de euro; Eximtur estimeaz pentru ntreg anul o cifr de afaceri de 45 mil.euro.

n 2012, ponderea turismului n PIB fost de 3,5%, adic 4,5 miliarde de euro, oficialii estimnd ca , n urma investiiilor, s se ajung la pn 10% din PIB n 2015. Analiza PESTAnaliza P.E.S.T. reprezint o scanare a mediului macro n care opereaz firma i constituie n fapt evaluarea impactului generat de un sistem de factori:

Factori Politici: care includ reglementrile legislative i juridice ce guverneaz desfurarea activitii economico-financiare. Pot fi menionai: politica n domeniul taxelor i impozitelor, politica n domeniul forei de munc (inclusiv msurile de protecie social, etc.), reglementrile n materie de protecie a mediului nconjurtor, politica n domeniul schimburilor comerciale, etc.;

Factori Economici: care afecteaz puterea de cumprare a potenialilor cumprtori precum i costul capitalului: ritmul de cretere economic, nivelul ratei dobnzii, cursul de schimb al monedei naionale (locale) n raport cu principalele valute, rata inflaiei, s.a.;

Factori Sociali: grupeaz aspectele de ordin demografic i cultural. Aceast categorie de factori afecteaz direct necesitile consumatorilor precum i dimensiunea pieelor poteniale. Ca exemple pot fi mentionai: gradul de sntate, rata de cretere a populaiei (sporul natural), piramida vrstelor, nivelul de siguran, etc.;

Factori Tehnologici: ce pot influena n sensul diminurii barierelor la intrare, al reducerii pragului minim al rentabilitii produciei, precum i deciziile de externalizare: activitatea n domeniul cercetrii-dezvoltrii, stimulentele tehnologice, rata (ritmul) de nnoire tehnologic, etc.

FACTORI POLITICIConstituia Romniei se bazeaz pe modelul Constituiei celei de a cincea Republici Franceze, i a fost ratificat prin referendum naional la data de 8 decembrie, 1991. n anul 2003 a avut loc un plebiscit prin care Constituiei i-au fost aduse 79 de amendamente, devenind astfel conform cu legislaia Uniunii Europene. Conform Constituiei, Romnia este un stat naional, suveran i independent, unitar i indivizibil. Forma de guvernmnt a statului romn este republic semiprezidenial. Statul se organizeaz potrivit principiului separaiei i echilibrului puterilor legislativ, executiv i judectoreasc n cadrul unei democraii constituionale. Preedintele este ales prin vot universal, egal, direct, secret i liber exprimat. n urma amendamentelor din 2003, mandatul de preedinte a fost prelungit de la 4 la 5 ani. Preedintele numete primul-ministru, care la rndul su numete Guvernul. n timp ce eful statului i are reedina la Palatul Cotroceni, primul-ministru mpreun cu Guvernul i desfoar activitatea la Palatul Victoria.

Instabilitatea guvernamental din Romnia este o ameninare, ns, pentru c poate perturba i activitatea economic. Acest aspect poate duce chiar la retrageri de capitaluri din ar. n urma ordonanei de urgen din 2012, privind rectificarea bugetar, contribuabilii care desfoar preponderent activitile prevzute la alin.(4), cu excepia celor prevzui la art. 15 i la art.38, i la care impozitul pe profit este mai mic decat 0,5% din veniturile nregistrate, sunt obligai la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor nregistrate, dar nu mai puin de 6.500 lei anual. n sensul alin. (2), veniturile nregistrate sunt veniturile obinute din orice surs, din care se scad:a) veniturile din variaia stocurilor;

b) veniturile din producia de imobilizri corporale i necorporale;

c) veniturile din exploatare, reprezentnd cota-parte a subveniilor guvernamentale i a altor resurse pentru finanarea investiiilor;

d) veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, conform reglementrilor legale;

e) veniturile rezultate din anularea datoriilor i a majorrilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementrilor legale;

f) veniturile realizate din despgubiri de la societile de asigurare;

g) veniturile prevzute la art. 20 lit. d);

h) n perioada 1 ianuarie 2012 31 decembrie 2012 inclusiv, veniturile din tranzacionarea titlurilor de participare pe piata autorizat i supravegheat de Comisia Naional a Valorilor Mobiliare.

(4) Pentru aplicarea prevederilor alin.(2), activitile desfurate de contribuabili sunt urmtoarele:a) tranzacii imobiliare;

b) activiti de nchiriere i leasing;

c) activiti de investigaii i protecie;

d) comer cu ridicata i cu amnuntul, ntretnerea i repararea autovehiculelor i a motocicletelor;

e) comer cu ridicata, cu excepia comertului cu autovehicule i motociclete;

f) comer cu amnuntul, cu excepia autovehiculelor i motocicletelor;

g) hoteluri i alte faciliti de cazare;

h) restaurante i alte activiti de servicii de alimentaie;

i) activiti de servicii n tehnologia informaiei;

j) activiti de servicii informatice;

k) activiti juridice i de contabilitate;

l) industria alimentar;

m) fabricarea buturilor;

n) activiti ale direciilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activiti de management i de consultan n management;

o) activiti de arhitectur si inginerie; activiti de testri i analiz tehnic;

p) activiti ale ageniilor turistice i a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare i asisten turistic;

r) activiti de secretariat, servicii suport i alte activiti de servicii prestate n principal ntreprinderilor;

s) activiti sportive, recreative i distractive;

s) transporturi rutiere;

t) alte activiti de servicii.

Astfel, se poate trage concluzia c, n privina taxelor i impozitelor, legislaia n vigoare este una destul de permisiv.

Romnia se afl pe locul 1 n ceea ce privete corupia n statele din UE, pe acelai loc aflndu-se i vecina Bulgaria, potrivit datelor furnizate de Transparency International.Domeniul forei de munc este reglementat de legislaia muncii i a relaiilor de munc, care cuprind, printre altele, codul muncii, contractual colectiv de munc,etc. Privind protecia social, Ministerul Muncii are n vedere urmtoarele programe:

Alocaia de stat pentru copii Alocaiile complementar i de susinere Asistena social Instituii i servicii publice la nivel central i local Profesii Strategii i Planuri n domeniul asistenei sociale Asociaii i fundaii Extrase financiare nregistrare i monitorizare Pateneriat public privat Reprezentane Subvenii Utilitate public Combaterea discriminrii Contestaii Cuantumuri de prestaii sociale Egalitatea de anse

Agenia Naional pentru Egalitate de anse ntre femei i brbai Comisia naional n domeniul egalitii de anse ntre femei i brbai (CONES) Incluziune social Inspecia n domeniul asistenei sociale

nclzirea locuinei Ajutoare pentru achiziia decentrale i arztoare Ajutoare pentru nclzirea locuinei Ap cald menajer Asociaii de proprietari Persoane cu handicap Autoritatea Naional pentru Persoanele cu Handicap Accesibilizarea mediului fizic i informaional Asistentul personal Cuantumuri Faciliti Finanare de proiecte Formarea de personal Handicap vizual HIV / SIDA ncadrarea ntr-ungrad de handicap Instituii deservicii sociale Obligaiile angajatorilor Persoane de etnie rom Agenia Naional pentru Romi Mediatorul sanitar Persoane nevztoare Persoane refugiate Oficiul Naional pentru Refugiai Persoane vrstnice Organisme reprezentative Cost de ntreinere n cmine i contribuia asistatului Faciliti detransport Instrumente standard de evaluare a nevoilor medico-sociale Politici n domeniul social

Prestaii sociale Programe Achiziionarea decalculatoare pentru elevi / studeni Bani de liceu Cornul i laptele Programe de interes naional Protecia copilului Autoritatea Naional pentru Protecia Drepturilor Copilului Comisia pentru protecia copilului Adopia Delincvena juvenil Licenierea i inspecia serviciilor sociale Planuri de servicii sociale Prevenirea i combaterea exploatrii copiilor prin munc Repatrierea copilului Servicii de prevenire a abandonului i separrii de familie Tichete cadou i Tichete de cre Trusou pentru Nou-Nscui Repartizarea biletelor de odihn Revoluionari din decembrie 1989 Faciliti Servicii Sociale Acreditarea furnizorilor deservicii sociale Contracte de acordare a serviciilor sociale Nomenclator i regulament de organizare a unitilor deasisten social Registrul electronic unic al serviciilor sociale Uniti de asisten medico-sociale Sprijin financiar la constituirea familiei Standarde de calitate Copii Persoane cu handicap Persoane vrstnice Violena n familie Susinerea familiei n vederea creterii copilului

Traficul de persoane Traficul i consumul ilicit de droguri Venitul minim garantat i alocaia pentru copiii nou-nscui Veterani de rzboi Faciliti iajutoare Violena n familie Agenia Naional pentru Protecia Familiei Protecia victimelor infraciunilor Servicii pentru prevenirea i combaterea violenei n familie Voluntariat n ceea ce privete politica de protecie a mediului nconjurtor, pentru protejarea i exploatarea echilibrat a resurselor mediului, Guvernul Romniei va aciona pe urmtoarele direcii: Integrarea politicii de mediu n elaborarea i aplicarea politicilor sectoriale i regionale

Evaluarea strii actuale a factorilor ecologici i fundamentarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung n domeniul mediului, al resurselor regenerabile i neregenerabile

ntrirea capacitii instituionale n domeniul mediului

Ameliorarea calitii factorilor de mediu n zonele urbane i rurale Extinderea reelei naionale de arii protejate i rezervaii naturale, reabilitarea infrastructurii costiere a litoralului romnesc, redimensionarea ecologic i economic a Deltei Dunrii ntrirea parteneriatului transfrontalier i internaional cu instituiile similare din alte tri n scopul monitorizrii stadiului de implementare a ntelegerilor internaionale Elaborarea strategiilor de protejare a cetenilor mpotriva calamitilor naturale, accidentelor ecologice i expunerii n zone cu risc ecologic ntrirea parteneriatului cu organizaiile neguvernamentale n procesul de elaborare i aplicare a politicilor publice n domeniuPolitica privind schimburile comerciale este legat de integrarea Romniei n UE, astfel c nu exist bariere comerciale care s mpiedice schimburile de orice fel ntre statele din Uniunea European. Politica comercial a Romniei este reglementat, ncepnd cu 1 ianuarie 2007, data aderrii la Uniunea European, de regulile europene. Ce nseamna exact acest lucru: Romnia se va retrage din toate acordurile n care este parte, n afara UE, i va trece la aplicarea cadrului juridic comunitar al relaiilor comerciale externe al UE.FACTORI ECONOMICIRitmul de cretere economic a Romniei va fi , pe parcursul anului 2013, de 1,6% , ns este normal s existe aceast situaie deloc bucurtoare, datorit crizei economice . PIB la nivelul anului 2012 a fost de 145 miliarde de euro, scznd cu 7,1% fa de anul precedent, lucru explicat, din nou, de ctre criza economic la nivel mondial. Rata dobnzii, pentru aprilie 2012, a fost anunat de BNR la 5,5 %, fa de 6 % n mai 2011, ceea ce reprezint o mbuntire a situaiei economice. Cursul de schimb RON-EURO a fost 4.4125, acesta fiind nc instabil.

Datoria public a Romniei va crete pn la 22,7 % din PIB, de la 18,2 % n 2012 i 13,6% n 2011, ceea ce reprezint un semn negativ pentru instituiile publice. Oportuniti :

calitatea serviciilor n Romnia este una destul de slab

raportul calitate este unul nesatisfctor n turismul romnesc

meninerea sau scderea rate inflaiei (de la 5,5 % n 2012 la aproximativ 3,5 % n 2013)Ameninri

investiiile guvernamentale n domeniul turismului

dezvoltarea agro-turismului, cu valorificarea tradiiilor populare

variaia cursului valutar RON-EUROComplexitatea mediului economic face dificil tragerea unei concluzii unilaterale, analiznd datele prezentate mai sus, ntruct, aa cum reiese din expunerea anterioar, exist factori cu influen favorabil, ns n acelai timp nu poate fi neglijat influena nefavorabil a unor factori cum ar fi situaia de recesiune ce a caracterizat economia Romniei, materializat prin scderi economice. Cu toate acestea , romnilor le place s caltoreasc, mai ales n destinaii de strintate, dac vor primi oferte avantajoase. FACTORI SOCIALILimba naional este romna, 86,8% din populaie, s-au declarat ortodoci, 1.028.401 s-au declarat romano-catolici (4,5% din populaie), 698.550 reformai (3,7%), 330.486 penticostali (1,5%), 195.481 greco-catolici (0,9%), 129.937 baptiti (0,6%) .a. n Dobrogea, exist o minoritate islamic (0,3%), compus majoritar din turci i ttari. Exist i un numr mic de atei (0,04%), agnostici, persoane care sunt non-religiose (0,06%) i persoane fr o religie declarat (0,05%).La aproximativ 19 milioane de locuitori Romnia are o mas mare de aduli (9,5 milioane), dar i muli pensionari (5 milioane) i puini copii (4 milioane de persoane sub 18 ani). Baza ngust arat c se nasc puini copii (aproximativ 220.000, fa de 350.000, care ar asigura nlocuirea populaiei). Piramida i include i pe cei peste 2 milioane de romni care se afl legal peste hotare, precum i pe cei care sunt plecai ilegal i al cror numr este necunoscut.

Varianta cea mai pesimist a demografilor indic scderea i mbtrnirea dramatic a populaiei. n condiiile n care fertilitatea se menine la nivelul de acum, n timp ce numrul vrstnicilor continu s creasc odat cu creterea speranei de via, populaia Romniei va ajunge la 16 milioane. Numrul adulilor activi va fi att de mic nct raportul de dependen (aduli care susin grupele de vrst vulnerabile: copii i vrstnici) va fi de 1 la 9.

Referitor la destinaiile de vacan referate de romni, n urma unui sondaj acetia s-a constatat c aproape 40% din romni i petrec concediul n Romnia. Dintre destinatiile exotice, Grecia continu sa fie pe primul loc n preferinele romnilor, fiind aleas de 14% dintre respondenti ca destinaie de vacant. Turcia, Bulgaria i Spania au aproximativ acelasi numar de turiti romni, 6-7% conform sondajului Bloombiz.ro, iar mai mult de 17% din respondenti au ales ca destinaie a concediului "Alt ar din Europa" (alta dect cele amintite anterior).

De asemenea, turitii romni sunt tentai mai mult de pachete all inclusive i de circuite turistice, prefernd s cltoreasc, dar la un buget mai restrns dect n ali ani.

FACTORI TEHNOLOGICIn ceea ce privete mediul tehnologic n domeniul turismului, romnii ncep abia acum s contientizeze importana acestui domeniu. Astfel, investiiile n turism ncep s capete proporii, ns este nc mult pn la atingerea unui nivel satisfctor. n primul rnd,este important s se ia n considerare serviciul de baz, i anume destinaiile turistice. n Romnia, dei ne bucurm de numeroase peisaje frumoase i locuri deosebite, acestea nu sunt suficient promovate i nici ntreinute. De asemenea, hotelurile, pensiunile din Romnia nu ofer servicii satisfctoare, iar cele oferite nu se apropie de un nivel satisfctr din punct de vedere al raportului calitate-pre. Pentru a ajunge, n primul rnd, la destinaiile turistice, este important ca reeaua de transport s fie bine pus la punct. n Romnia drumurile nu sunt nici mcar aproape de cele din strintate, iar sistemul de indicatoare este deficitar, n sensul c nu exist foarte multe indicii pentru cineva care vine din strintate. Se au n vedere investiii n acest sens, ns va dura foarte mult timp pn se vor observa schimbri clare.

Oportuniti

publicitatea agresiv a ageniilor de turism pentru promovarea obiectivelor din strintate crearea unei reele funcionale de transport internaional

promovarea unei politici de formare a personalului n turism

libera circulaie a persoanelor

infrastrustura precar n turismul romnesc

Ameninri disfuncii n corelarea activitii ageniilor de turism i a celor de transport

falimentul unor agenii mici de turism i transportSEGMENTAREA

Abordarea pe segmente const n mprirea pieei n subpiee omogene din punct de vedere al unor caracteristici relevante pentru oamenii de marketing. Ideea care st la baza segmentrii este aceea c persoanele asemntoare din punctul de vedere al unor caracteristici precum vrst, educaie, venit, personalitate, stil de via etc. vor avea nevoi i dorine asemntoare. Odat realizat segmentarea, pot fi alese unul sau mai multe segmente-int, pe care vor fi concentrate eforturile de marketing.

Segmentarea pieei turistice se poate realiza n funcie de urmtoarele criterii: Scopul cltoriei

Nevoile, motivaiile i beneficiile (avantajele) cutate de turiti

Comportamentul clienilor (turitilor)

Caracteristicile demografice, economice i geografice ale clienilor

Caracteristicile psihografice ale turitilor

Scopul calatoriei poate fi identificat rspunzand la urmtoarele dou ntrebri: unde vor s mearg oamenii n vacan? i ce vor sa fac acolo, care sunt activitile lor preferate?.Rspunsul la prima ntrebare poate fi n principal: la mare, la munte, la ar (turism rural i ecologic), ntr-un ora (turism urban), n strintate. n ceea ce privete a doua ntrebare, aici rspunsurile posibile sunt mai multe: plaj, sport, pescuit, drumeie, joac, vizitarea de muzee i expozitii, vizitarea de orae si centre istorice, tratament balnear, cumprturi, degustare de vinuri i multe altele.n ceea ce privete nevoile, motivaiile i beneficiile cutate de turiti, acestea difer n funcie de personalitate, venit, etc. Chiar i pe segmental business, unii oameni de afaceri pot avea pretenia s cltoreasc n condiii luxoase, beneficiind de servicii personalizate pe tot parcursul cltoriei, pentru alii rapiditatea este cea mai important, iar pentru alii, economia la costuri.Principalele avantaje utile pentru segmentarea pietei turistice sunt:

relaxarea;

sanatatea;

distractia;

libertatea;

aventura si riscul;

educatia;

soarele;

descoperirea;

compania altor persoane, construirea de relatii

n funcie de faza din procesul de cumprare, n care se afl turistul, pot fi ntlnite 4 momente care definesc comportamentul turitilor:

nainte de rezervare: experiena anterioar a turitilor (cei care au mai vizitat respectiva destinaie i cei care merg acolo pentru prima oar); frecvena utilizrii serviciilor ; sursele de informaii utilizate (mass-media, brouri i pliante, prieteni care au vizitat deja destinaia, agenii de turism etc.) n timpul rezervrii: turiti care solicit voiaje tout compris (inclusive tours), pentru care toate prestaiile sunt aranjate dinainte, sau turisti independeni, care cumpar numai biletele de transport, prefernd s-i fac singuri programul de la destinaie, dup propriile dorine; turiti care pltesc totul dintr-o dat i turiti care solicit credit; turiti care fac rezervarea prin agenie i turiti care prefer sa se adreseze direct prestatorului; pe parcursul voiajului (sejurului): preferina pentru una sau alta din facilitile de la destinatie de exemplu, turiti care se cazeaz la hotel, motel, pensiune, cas particular etc.; preferina pentru una sau alta din atraciile de la destinaie naturale, culturale, sportive etc. ; nivelul cheltuielilor turiti care cheltuiesc mult i turiti care cheltuiesc ct mai puin posibil; durata ederii la destinaie; loialitatea fa de o destinaie sau prestatar. Unii turiti prefer s viziteze n fiecare an aceeai destinaie, s stea la acelai hotel, s plece prin aceeai agenie de turism etc.; modalitatea de transport: cu trenul, autocarul, maina personal, avionul etc.; compoziia i mrimea grupurilor de turiti: cupluri, familii cu copii, grupuri de prieteni, clase de elevi de coal etc. dup ntoarcerea din cltorie: modul n care ei comunic impresiile de cltorie (pozitive sau negative) ctre rude, prieteni i cunotinte.Caracteristici demografice, sociale, economice i geografice

Principalele criterii demografice i economico-sociale utilizate n segmentarea pieei turistice sunt vrsta, ciclul de via al familiei, venitul, nivelul de educaie, naionalitatea,religia.

Segmentele de vrst interesante pentru marketingul turistic din punctul de vedere al comportamentului sunt: copilria (cnd accentul se pune pe jocuri de agrement i pe micare), adolescena (cnd sunt agreate excursiile ieftine, fr condiii de confort deosebite, drumeiile, jocurile educative i oferta de turism cultural), prima tineree (cnd preferinele se ndreapt spre acele oferte care asigur mplinirea personalitii), a doua tineree (cand se accentueaz nclinaia spre sedentarism i odihn) i btrneea (cnd apare adesea cererea de produse i servicii care in de turismul medical).n funcie de venituri putem vorbi de urmtoarele segmente de pia:

segmental inferior, care apeleaz rar la serviciile turistice. Ei sunt interesai nu att de confortul i de calitatea serviciilor, ci de preul lor; segmentul mediu, care formeaz majoritatea clientelei, mai preteniosi n raport cu condiiile de confort, mai dispui s cheltuiasc banii pe servicii diverse i mai deschii la nou; segmentul superior, cu venituri mari i foarte mari, foarte exigenti n ceea ce privete calitatea serviciilor, dar i dispui s plteasc pe masur.Nivelul de educaie este un criteriu important n special pentru unele categorii de turism, cum ar fi turismul cultural. Persoanele cu studii elementare sau medii fac turism motivai n special de dorina de a se odihni si de a se distra, n timp ce persoanele cu un nivel de educaie superior au adesea (i) motivaii legate de statut, prestigiu sau auto-mplinire.

Naionalitatea este important pentru segmentarea pieei turistice internaionale. Unii prestatori din industria turistic, n deosebi restaurantele, pot ine cont de naionalitatea clienilor.

Religia are importana,fiind criteriu de segmentare pentru operatorii care realizeaz o parte nsemnat a cifrei lor de afaceri pe seama pelerinajelor.

Caracteristicile psihografice i stilul de viaSpre deosebire de segmentarea demografic, unde se folosesc criterii fizice, msurabile sau identificabile, segmentarea psihografic se refer la caracteristici precum mentaliti, atitudini, credine, percepii.O variabil psihografic important pentru marketingul turistic este atitudinea fa de risc i nclinaia spre aventur, n funcie de care distingem:

alocentritii, ncreztori n propriile fore, impulsivi, ador aventura. Ei vor fi clienii parcurilor care propun distracii extreme, vor practica alpinismul, ntrecerile sportive (curse de cai, de automobile etc.), sporturile periculoase; psihocentritii, cei care preuiesc sigurana, fiind nelinitii i inhibai. Ei prefer s-i petreac vacana n staiuni linitite, pe care eventual le cunosc bine dinainte, unde lipsete orice risc i orice ameninare.Segmentarea dup stilul de via duce la identificarea urmtoarelor categorii de turiti: mpliniii. Este vorba de persoane educate, cu principii solide, care au o buna nelegere a societii n care triesc i sunt receptivi la nou. Sunt dispui s cheltuiasc, dar vor s li se ofere lucruri de valoare real n schimbul banilor lor;

ncreztorii. Sunt tot persoane cu educatie si principii, dar mai puin bogai dect mpliniii. Sunt mai rigizi n obiceiurile lor de cumprare;

realizatorii. Sunt persoane pentru care munca joac un rol foarte important n via. Prin produsele pe care le cumpra vor s demonstreze altora faptul c statutul lor social are o tendin mereu ascendent;

muncitorii. Prezint caracteristici asemntoare cu cele ale realizatorilor, dar nu au aceeai pregtire i aceleai venituri. inta lor este aceea de a-i ajunge pe cei care au mai mult dect ei;

experimentatorii. Sunt n general persoane tinere crora le place foarte mult s ncerce noi produse i servicii i s influeneze ntr-un fel sau un altul lumea nconjurtoare. Prefer activitile sociale i exerciiile fizice, sunt foarte interesai de mod;

creatorii. Sunt de asemenea persoane carora le place s influeneze mediul nconjurtor, dar sunt mai puin interesai de mod i mai mult de produsele utile, funcionale. Sunt orientai deopotriv spre familie, munc i comunitatea n care triesc;

exploratorii. Este vorba de persoane cu venituri mari i foarte mari, crora le place libertatea de a descoperi lucruri noi, de a explora mereu noi dimensiuni ale vieii;

lupttorii. Ei sunt opusul exploratorilor: beneficiaz de resurse reduse i nu le place prea mult noutatea, prefernd produsele i mrcile deja cunoscute i testate.

Sensibilitatea la preMulti turoperatori consider sensibilitatea la pre ca fiind o variabil-cheie n segmentarea pieei turistice, din cauza faptului c o mare parte din consumatorii de turism reactioneaz foarte mult la schimbrile de pret, renuntnd uor la serviciile care se scumpesc prea mult. Prin aceast segmentare se vor identifica i localiza grupurile de clienti care raspund favorabil la diferite nivele de pret. Ne putem lega i de nivelul veniturilor, ntruct n funcie de acestea se poate stabili i sensibilitatea la pre. Astfel, consumatorii cu venituri mici sunt cei mai sensibili la pre, orice modificare i poate face fie s ncerce o destinaie, fie s o refuse, devenindu-i inaccesibil, persoanele cu venituri medii sunt sensibile la pre, ns au o sensibilitate mai sczut, iar persoanele cu venituri mari nu sunt sensibile la pre, ntruct o schimbare nu i poate afecta foarte mult. n ceea ce privete segmentul business, se pot distinge urmtoarele activiti ca scop al vizitei:

congrese i conferine; reuniuni ale managerilor superiori; seminarii i cursuri de formare; trguri i expoziii; reuniuni ale forelor de vnzare sau ale distribuitorilor; voiaje de stimulare, organizate de ntreprinderi n scopul rspltirii celor mai merituoi dintre angajai; sesiuni i simpozioane tiinifice; adunri religioase etc.Principala caracteristica a acestor tipuri de evenimente este faptul c, pentru organizatorul de voiaje sau pentru prestatar, turistul i clientul nu sunt una i aceeai persoan: voiajele nu sunt pltite de ctre participani, ci de ctre firmele organizatoare. Tot aceste firme iau i decizia de a alege un prestatar sau altul, o destinaie sau alta. Criteriile de decizie cele mai importante sunt:

perioada din an n care are loc evenimentul;

accesibilitatea destinaiei;

prezena facilitilor necesare pentru organizarea evenimentului (audio, video, computere, sisteme de traducere simultan etc.);

atraciile destinatiei;

imaginea destinaiei;

calitatea serviciilor de cazare;

serviciile de alimentaie;

parcrile;

alte faciliti (telefon, taxi etc.)

posibilitatea de a organiza expoziii;

serviciu de rezervare rapid, simplu i eficient;

prioritate la utilizarea facilitilor;

personal eficient i politicos;

siguran;

facilitile la plat acordate pentru grupuri.

INTIREASegmentul de consumatori pe care Emirates Grand Hotel l intete este format att din persoane fizice, ct i persoane juridice. Astfel, pe piaa B2B, segmental vizat este format din companiile care au anumite legturi cu Dubaiul, sau poate filiale ale unei companii mai mari, care desfoar anumite afaceri cu clieni din EAU, etc. Aceste companii pot organiza seminarii, conferine, traininguri, reuniuni, congrese i conferine, voiaje de stimulare, putnd folosi dotrile hotelului pentru a realiza aceste activiti cu maxim de rezultate.

De obicei, aceste companii pot realiza aceste activiti mai mult toamna-primvara, destinaia este una accesibil, iar hotelul ofer posibiliti multiple de transport, exist faciliti necesare pentru organizarea evenimentelor, serviciile de cazare sunt de o calitate superioar, sunt oferite multiple faciliti, prinvind rezervrile, parcarea, alimentaia, plata, sigurana, iar personalul este unul eficient i politicos. Aceste atribute sunt cele cutate de ctre companii, n general. Este nevoie, desigur, de companii care s aib cifre de afaceri mari, companii de success care pot suporta nu att costurile de cazare, ct costurile de transport i alte resurse alocate acestui tip de eveniment. Dubaiul este preferat de segmentul de consumatori de turism cu venituri mari, si, intr i n topul preferinelor salariailor marilor corporaii. Media de vrst a acestora este ntre 35 i 45 de ani, iar veniturile sunt medii sau peste medie. Un alt segment sunt turitii interesai de vacane exotice, care dei nu au venituri mari, achiziioneaz pachetele n Dubai n perioadele n care acestea sunt n early booking" Aceti consumatori se informeaz att prin intermediul ageniilor, ct, mai ales prin intermediul canalelor media (TV, pres, outdoor, internet). Doresc s se cazeze la un hotel, care ofer anumite servicii suplimentare incluse n preul camerei.

Consumatorii care pot viza hotelul fac parte din prima sau a doua tineree, momente n care doresc relaxare, linite, dar i descoperirea de noi locuri, care s aib un aer futurist.

Hotelul ofer beneficii numeroase, ns situate pe o scar valoric, acesta are 4 stele. Cei cu venituri foarte mari vor fi atrai de hoteluri care s depeasc din punct de vedere calitativ 4 stele.

Clienii vor fi ndeosebi persoane cu studii superioare, care caut s descopere civilizatia, s cunoasc elemente ale dezvoltarii i s viziteze anumite locuri cu valoare impresionanta.

Consumatorii care vor vizita hotelul i, implicit Dubaiul, sunt persoane care doresc s cunoasc, s aib contact cu modernitatea i cu acest ora nou, ns doresc i calitate n serviciile pe care le primesc, doresc s fie considerai atenia principal a angajailor hotelului.

POZIIONAREA Emirates Grand Hotel Dubai se poziioneaz pe pia ca un hotel care ofer un raport calitate-pre superior, ofer servicii de calitate, multiple mbuntiri serviciului de baz, dar i posibilitatea de a vizita Dubaiul, fiind cazat n condiii superioare. De asemenea, hotelul are numeroase resurse, pentru a mplini dorinele celor mai pretenioi consumatori: de la persoane singure, care doresc poate s aib acces la sala de fitness, la familii crora li se ofer toate dotrile i asistena necesare pentru a se simi ct mai confortabil posibil. Personalul atent i politicos ofer clienilor toate informaiile necesare i asistena dorit,att n vizitarea oraului, ct i ajutor la transport.

Hotelul se poziionez pe segmental mediu ca pre, ns condiiile oferite sunt peste medie, avnd extreme de multe servicii suplimentare incluse n preul de baz. Ceea ce atrage este faptul c se bucur de o poziie foarte bun,de posibiliti multiple de alegere ntre camere i faptul c hotelul ofer discounturi de pre i avantaje clienilor fideli. Calitatea serviciilor este ireproabil, personalul este amabil i serios, iar faptul c poate fi folosit i ca centru de ntlniri pentru companii nu i poate da dect un plus de elegan i rafinament.ANALIZA SWOT:Puncte Forte: cea mai bun locaie (centrul Dubaiului)

raportul calitate/ pre este unul avantajos;

preurile sunt mult mai mici dect ale concurenei;

calitatea ridicat a serviciilor prestate;

prezint oferte n care transportul este inclus n pre; proximitatea de staia de metrou DIFC i de importantele obiective turistice;

existena slilor de conferin;

nenumaratele dotri i servicii auxiliare;

numrul mare de angajai, atent selcionai i bine pregtii;

deschidere fa de comunitatea de afaceri local, national i internaional;

Puncte Slabe:

lipsa renumelui pe piaa romneasc; percepia ca fiind un hotel scump; oferta nu cuprinde micul dejun inclus n pre; sezonalitateOportuniti:

interesul tot mai mare al turitilor romni pentru Dubai;

nenumratele evenimente din Dubai intens mediatizate;

preurile atractive practicate de companiile de transport aerian pentru aceast rut;

creterea standardelor de calitate a serviciilor;

Posibilitati de intrare pe segmente de piata noi.

Ameninri:

politica agresiv a marilor hoteluri; schimbarea preferinelor clienilor cu privire la locaie sau la calitatea serviciilor oferite; diminuarea puterii de cumprare a clienilor; orientarea turitilor spre alte destinaii mai apropiate de ar, datorit crizei financiare; intrarea unui concurent puternic pe piata Romaniei.Pentru analiza Swot a hotelului Emirates Grand Hotel, se va utilize urmatoarea metoda de calcul: pentru fiecare punct forte si punct slab se acorda o nota pe o scala de la 1 la 10. Punctele forte 1 reprezinta un punct forte care actioneaza slab, iar punctele slabe 1 reprezinta un punct slab care actioneaza putin.Fiecare punct are un grad de importanta astfel incat suma importantei punctelor forte este egala cu 1, si suma importantei punctelor slabe este egala tot cu 1.Nr.crtPuncte forteNotaGrad de importantaProdus

1Cea mai bun locaie (centrul Dubaiului)100.050.5

2Raportul calitate/ pre este unul avantajos;90.050.45

3Preurile sunt mult mai mici dect ale concurenei;90.151.35

4Calitatea ridicat a serviciilor prestate;90.050.45

5Prezint oferte n care transportul este inclus n pre;80.10.8

6Proximitatea de staia de metrou DIFC i de importantele obiective turistice;80.10.8

7Existena slilor de conferin;80.151.2

8Nenumaratele dotri i servicii auxiliare;80.151.2

9Numrul mare de angajai, atent selcionai i bine pregtii;90.10.9

10Deschidere fa de comunitatea de afaceri local, national i internaional90.10.9

Total18.55

Pentru punctele forte, totalul este de 8.55.

Nr.crtPuncte slabeNotaGrade de importantaProdus

1Lipsa renumelui pe piaa romneasc;90.21.8

2Percepia ca fiind un hotel scump;80.10.8

3Oferta nu cuprinde micul dejun inclus n pre;90.21.8

4Sezonalitate70.53.5

Total17.9

Pentru punctele slabe totalul este de 7.9

Din analiza celor doua tabele se observa ca hotelul Emirates Grand Hotel va adopta o startegie de tip S (puncte forte). Nr.crtOportunitatiNotaGrade de importantaProdus

1Interesul tot mai mare al turitilor romni pentru Dubai;100.050.5

2Nenumratele evenimente din Dubai intens mediatizate;70.42.8

3Preurile atractive practicate de companiile de transport aerian pentru aceast rut;100.11

4Creterea standardelor de calitate a serviciilor;90.21.8

5Posibilitati de intrare pe segmente de piata noi80.252.0

Total18.1

Suma oportunitatilor este 8.1Nr.crtAmenintariNotaGrade de importantaProdus

1Politica agresiv a marilor hoteluri;100.050.5

2Schimbarea preferinelor clienilor cu privire la locaie sau la calitatea serviciilor oferite;90.252.25

3Diminuarea puterii de cumprare a clienilor;90.252.25

4Orientarea turitilor spre alte destinaii mai apropiate de ar, datorit crizei financiare;80.10.8

5Intrarea unui concurent puternic pe piata Romaniei.

70.352.45

Total18.25

Suma amenintarilor este 8.25Din analiza celor doua tabele, rezulta ca suma amenintarilor este mai mare decat suma oportunitatilor, deci hotelul Emirates Grand Hotel se va axa pe o strategie de tip T (amenintari).Din analiza punctelor slabe, a punctelor forte, a oportunitatilor si a amenintarilor, rezulta c hotelul Emirates Grand Hotel va opta pentru o strategie de tip ST (puncte forte - amenintari), prin care i va valorifica punctele forte, protejndu-se tot odat de ameninrile mediului extern.EVALURI I IPOTEZESITUAIA ACTUALn sensul actual, turismul a captat un coninut mult mai complex din punct de vedere economic, social i spiritual, fiind influenat de o serie de factori naturali (care rmn n general neschimbai) i factori economici, demografici, politici, psihologici (ce sunt caracterizai printr-o dinamic accentuat dar i cu posibiliti de dirijare n sensul dorit).Amploarea fenomenului turistic este ilustrat i de faptul c, anual, peste 1,5 miliarde de persoane, reprezentnd aproape o treime din populaia globului, efectueaz cltorii n scopuri turistice, cheltuind peste 2000 miliarde $ USA (din care peste 10% pentru cltorii turistice n strintate).

Turismul internaional reprezint 25-30% din comerul mondial de servicii. Principalele tri furnizoare de turiti sunt: SUA, Germania, Frana, Marea Britanie, Canada, Olanda, Italia, Suedia, Japonia, etc, iar dintre trile primitoare amintim: Spania, Frana, Grecia, Marea Britanie, Austria, Germania, Elveia,Italia.

n acest context internaional, Romnia tinde s devin o destinaie turistic atractiv, potenialul su turistic fiind dat de resursele naturale (varietatea reliefului, clima, reeaua hidrografic, flora i fauna) ct i de resursele antropologice (vestigii arheologice, monumente istorice i arhitectonice, muzee, case memoriale), precum i de conservarea tradiiilor n anumite zone, astfel nct dezvoltarea segmentului incoming ncepe s capete o mare amploare, captnd atenia multor agenii de turism naionale.

Dezvoltarea acestui segment este posibil datorita faptului c o mare parte a ofertei turistice pe care o prezint Romnia o constituie resursele turistice antropice. Vestigiile arheologice sunt legate de formarea i continuitatea poporului romn, de vechile ceti de pe litoralul Pontului Euxin, sau de ruinele de la Oratie.

Potenialul natural i relieful,caracterul carpato-danubiano-pontic al rii determin varietatea formelor de turism care pot fi practicate: turismul de litoral, turismul n Delta Dunrii, turismul montan, cultural, balnear, de aventur sau sportiv.

Conform Institutului Naional de Statistic INS, numrul de sosiri ale vizitatorilor strini nregistrai la punctele de control de la frontierele Romniei a nregistrat o scdere de 15,2% n 2012, respectiv 5.841,3 mii, n comparaie cu 2011.

Sosirile vizitatorilor strini provin n majoritate din ri situate n Europa 94,9%, ponderea cea mai mare aparinnd vizitatorilor din Ungaria 23,5% i Republica Moldova 13,8%.

Potrivit Euromonitor, dintre rile cu potenial turistic, Romnia se situeaz pe ultimul loc n Europa Central i de Est la ncasrile din turism.

Potrivit Ministerului Dezvoltrii Regionale i Turismului, n 2012, ponderea n PIB a turismului, contribuia directa, a fost de 3,5% adic 4,5 miliarde de euro.

Activitatea de servicii de pia, prestate populaiei n luna decembrie 2012, conform INS, a nregistrat o cifr de afaceri cu 8,6% mai mic, comparativ cu luna decembrie 2011. Dac ne referim la industria turistic, aici s-au nregistrat scderi la activiti ale ageniilor turistice i a tour-operatorilor de 40,1% i la hoteluri i restaurante de 18,7%.

Comparativ cu luna decembrie 2011, sosirile n structurile de primire turistic cu funciuni de cazare turistic n luna decembrie 2012 au nregistrat o scdere cu 12,8 %.

nnoptrile n structurile de primire turistic cu funciuni de cazare turistic au nregistrat o scdere n luna decembrie 2012 cu 17,9 % fa de luna decembrie 2011.

Indicele de utilizare net a locurilor de cazare a fost n luna decembrie 2012 de 18,1% pe total structuri de primire turistic cu funciuni de cazare turistic, n scdere cu 4,8 puncte procentuale fa de luna decembrie 2011. Cea mai ridicat valoare a nregistrat-o indicele de utilizare net la hoteluri, 20,5% i la hanuri, 20,3%. Pe zone turistice, cel mai mare indice a fost cel aferent zonei staiuni balneare, 25,5%.

Sosirile turitilor romni n structurile de primire turistic cu funciuni de cazare, n anul 2012, au reprezentat 79,2% din numrul total de sosiri, n timp ce turitii strini au reprezentat 20,8% din numrul total de sosiri. n anul 2012, sosirile n hoteluri dein o pondere de 74,1% din totalul sosirilor n structurile de primire turistic cu funciuni de cazare, n scdere cu 13,4% fa de anul 2011.

nnoptrile turitilor romni n structurile de primire turistic cu funciuni de cazare n anul 2012, au reprezentat 84,6% din numrul total de nnoptri, n timp ce nnoptrile turitilor strini au reprezentat 15,4%.

Capacitatea cazrii turistice din industria hotelier din Romnia este utilizat n funcie de localizare, sezonalitate, grad de confort, ntre 25 i 100%. Conform datelor remise de FPTR, n 2012 se constat o cretere cu 2,6% a capacitilor din structurile turistice cu funciuni de cazare (de la 295898 locuri la 303754 locuri), creterea cea mai important respectiv 4203 locuri, fiind n pensiuni. Acest fenomen poate fi explicat prin volumul mai redus al efortului financiar necesar invesiiilor n pensiuni turistice i creterii interesului pentru aceast form de turism. Principalele probleme ale industriei hoteliere romneti sunt persistena unor structuri de cazare sub-standard, mai ales n staiunile balneare i n cele de litoral/munte; lipsa unei coagulri a intereselor de afaceri; lipsa cronica a unor politici coerente aici este i vina angajatorilor privind strategii de formare, recrutare, promovare, motivare i fidelizare a resurselor umane, de unde i o calitate scazut a serviciilor; lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate autostrzi, osele moderne i sigure att pentru turismul automobilistic personal ct i pentru circuite.

Aproape 40% din romni ii petrec concediul n Romnia. Dintre destinaiile exotice, Grecia continu s fie pe primul loc n preferinele romnilor, fiind aleas de 14% dintre respondeni ca destinaie de vacan pentru vara lui 2012. Turcia, Bulgaria,Italia i Spania au aproximativ acelai numr de turiti romni, 6-7% conform sondajului Bloombiz.ro, iar mai mult de 17% din respondeni au ales ca destinaie a concediului "Alt aa din Europa" (alta dect cele amintite anterior).

Plecrile vizitatorilor romni n strintate au fost n scdere cu 11,7%, comparativ cu luna decembrie 2011. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romni pentru plecrile n strintate, 77,4% din numrul total de plecri.COMPORTAMENTUL TURISTULUI ROMAN56% dintre romni merg n vacan pe cont propriu, fr a apela la o agenie de turism. Reprezentanii FPTR consider c acest procent ridicat este determinat i de faptul c majoritatea romnilor care pleac n afara Romniei n vacan merg n Italia i Spania, unde stau la rude sau prieteni. Cei mai multi turiti romni se bazeaz pe recomandrile cunoscuilor i prietenilor atunci cnd trebuie s aleag o vacan, ponderea acestora fiind de 27%. Urmatoarea surs de informare este Internetul, de unde se informeaz 13% dintre turiti. Urmeaz presa cu 8% i contactul direct cu reprezentanii ageniei de turism, 5%. Dintre cele 2.000 de persoane intervievate, 41% nu au raspuns la aceast ntrebare.Turitii aleg structurile de cazare inand cont de venituri, stil de via, motivaii, etc. Nu exist ,,formate predefinite pentru diversele tipuri de consumatori de servicii de cazare.

Comportamentul turitilor romni s-a schimbat: ii planific vacana din timp pentru a beneficia de discounturi, urmresc promoiile i se documenteaza pe Internet cu privire la destinaia unde vor s mearg, se arat n studiul realizat de agenia de turism Eximtur.

Potrivit unui sondaj comandat de Ministerul Turismuluiiprezentat de Federaia Patronatelor din Turismul Romnesc, 65% dintre turitii romni au cheltuit n vacana din 2012 sub 1.000 lei. 28% dintre acetia au cheltuit sub 500 lei pe membru de familie, iar 37% ntre 500i1.000 lei. Peste 4.000 lei pe membru de familie au cheltuit doar 2% dintre romni. 82% dintre romnii care pleac n vacan prefer Romnia, 11% aleg strintatea, iar 8% pleac i n Romnia i n afar. Cei care pleac n afara rii n vacan consider c serviciile oferite sunt de calitate mai bun, iar preurile mai convenabile.

SITUAIA PREVIZIONATIndustria hotelier a fost grav afectat de criza economic, ncepnd cu gradul de ocupare, tariful mediu, dislocarea personalului, turismul fiind barometrul celorlalte ramuri economice i chiar a vieii sociale ori politice.Relansarea deabia a nceput n arile cu turism dezvoltat i instituii serioase.

2013 a nceput slab pentru turismul romnesc, ns juctorii de pe pia ii pun sperana n semnalele pozitive pe care le-au primit n cadrul programelor speciale, cum ar fi cel de rezervri timpurii, vacane la ar sau o sptmn la munte. Totui, lunile urmtoare ar putea nrui speranele de revenire. Juctorii de pe piaadeturism s-au pregtit pentru un 2013 greu nc de anul trecut, dar sper ca business-urile vor ncepe s-irevin.

Totui, "anul revenirii", 2013, este foarte posibil s devin anul n care acest sector va atinge fundul prpastiei. Preurile pachetelor turistice scad, numrul omerilor crete, firmele dau mai puine prime sau bonusuri de vacan iar turitii romni au nceput s fie mai prudeni i mai ateni la ce cumpr.Patronatele din domeniu i-au unit forele i i-au corelat programele, astfel nct turitii s poat beneficia tot timpul anului de oferte cu preuri mai mici.Totui, comportamentul turistului romn s-a schimbat n ultimele luni i a fost vizibil prudena de care acesta a nceput s dea dovad. n perioada Revelionului, pentru prima oar n ultimii ani, pe Valea Prahovei nu a fost un grad de ocupare de 100%. De asemenea, muli dintre turitii care n mod tradiional plecau n vacan n strintate de Revelion au preferat s ii amne plecarea pentru ianuarie, cnd preurile au mai sczut.

n contextul crizei, muli angajai nu au mai beneficiat de tichetele de vacane sau primele de vacan, aa c va exista i n acest an, cel mai probabil, o contractare a pieei. In opinia unor jucatori de pe piata agentiilor de turism, 2013 va fi chiar un an critic i se estimeaz c abia n 2015 lucrurile vor intra n normal.Conform unui studiu realizat de 360 insights, unul din doi romni ii propune s plece n vacan n acest an, n timp ce 7% au rspuns c intenioneaz s ii cumpere o locuin n 2013, 8% un automobil i 15% electrocasnice sau mobil.

n rndul celor care intenioneaz s mearg n vacan, cinci din zece s-au hotrt s apeleze la turismul local, trei din zece afirm c se vor orienta spre destinatii din afara granielor, iar restul de doi din zece doresc s-i petreac att o vacan n Romnia, ct i una n strintate. Cei care ii doresc o vacan sunt n special persoane cu nivel nalt de educaie i venit, care i permit luxul unei pauze de relaxare, pe cnd cei cu venituri mici declar mai degrab c vor renuna anul acesta la aceast cheltuial.Indiferent ns de venit, cei care nu concep s ii amne vacana sunt tinerii pn n 24 ani.

Studiul este reprezenativ la nivel urban, a fost realizat n februarie 2013, pe un eantion de 800 de persoane, femei i brbai, ntre 16 i 64 de ani.O provocare pentru piaa din turism din 2013 este segmentul corporate. Competiia ntre juctori se va muta i pe aceast ni. Vor ctiga cei care tiu s negocieze cel mai bine tarifele cu furnizorii, cei care vor oferi servicii de calitate, cei care au disponibilitate 24 h/24 pentru clienii lor. Este un segment care merit toat atenia ageniilor de turism deoarece volumul cererii este mare, deoarece ntotdeauna vor fi companii care nregistreaz creteri ce se reflect i n volumul cltoriilor ntreprinse, deoarece este un segment care aduce ctig independent de variabile sezoniere.

n acelai timp i companiile au tot interesul s contracteze o agenie de turism pentru serviciile de business travel: tarife negociate mult mai mici, disponibilitate 24 h/24 (juctorii de pe piaa de turism care i-au dezvoltat servicii de call center vor avea de ctigat pe nia corporate), consultan pentru serviciile de travel.

n concluzie, n anul 2012 piaa de turism din Romnia s-a maturizat. Juctorii slabi au pierit, lsnd loc ageniilor care au supravieuit crizei i care s-au adaptat noilor cerine ale pieei.

Anul2005 20062007200820092010201120122013

Volumul Vanzarilor (Mil euro)10.68.912.611.216.513.29.710.511.8

Sa se previzioneze evolutia vanzarilor hotelului Emirates Grand Hotel, 2014- 2015, folosind modelul liniar al metodei celor mai mici patrate.

Yi = a + b*XiYi = valoarea variabilei previzionate in perioada i

Xi = perioada de referinta i

a, b parametrii modelului

n = numarul de ani ai perioadei luate in calcul n=10 b = {xi*yi [(xi) *(yi)]/n}/xi2 [(xi)2]/na = yi b* xiPerioadaVanzarile (Yi)XiXi* YiXi2

200510.6000

20068.918.91

200712.6225.24

200811.2333.69

200916.546616

201013.256625

20119.7658.236

201210.5773.549

201311.8894.464

Total10536425.8204

Parametrul b se va determina aplicand formula de mai sus: b =[ 425.8 (36*105)/9]/204 1296/9 = 0,09611.8 = a + 0.096 * 8 rezulta a =11,2

Pentru determinarea vanzarilor in anii 2014 si 2015 se va utilize X10=9 si X11=10 cua variabile pentru perioade.

In consecinta, vanzarile aferente anilor 2014 si 2015 vor fi:

pentru anul 2014: Y11 = 11.2 + 0.096 *9 = 12.06 mil euro

pentru anul 2015: Y12 = 11.2 + 0.096 *10 = 12.16 mil euro

In concluzie vanzarile hotelului vor fi pentru anul 2014 de 12,06 milioane de euro, iar pentru 2015, vor fi de 12,16 milioane euro.In perioada 2005 2013, numarul turistilor care au ales ca destinatie turistica Dubaiul si s-au cazat la hotelul Emirates Grand Hotel a evoluat astfel:

Anul2005 20062007200820092010201120122013

Numar turisti

Mii turisti550580670655700650705610630

Sa se previzioneze evolutia turistilor hotelului Emirates Grand Hotel in perioada 2014-2015, folosind modelul liniar al metodei celor mai mici patrate.PerioadaVanzarile (Yi)XiXi* YiXi2

2005550000

200658015801

2007670213404

2008655319659

20097004280016

20106505325025

20117056423036

20126107427049

20136308504064

Total57503623475204

Parametrul b se va determina aplicand formula de mai sus:

b =[ 23475 (36*5750)/9]/204 1296/9 = 0,75630 = a + 0.75 * 8 rezulta a =624Pentru determinarea numarului de turisti in anii 2014 si 2015 se va utilize X10=9 si X11=10 cua variabile pentru perioade.

In consecinta, numarul turistilor aferenti anilor 2014 si 2015 vor fi:

pentru anul 2014: Y11 = 624 + 0.75 *9 = 630 de mii de turisti pentru anul 2015: Y12 = 624 + 0.75 *10 = 632 de mii de turistiIn concluzie numarul turistilor hotelului vor fi pentru anul 2014 de 630 de mii de turisti, iar pentru 2015, vor fi de 632 de mii de turisti.OBIECTIVE DE MARKETING

Obiectivele de natura calitativa, in primul an de la lansarea serviciilor hotelului Emirates Grand Hotel pe piata din Romania, urmaresc:

1. Crearea unei imagini cat mai pozitive a hotelului Emirates Grand Hotel Dubai, atat in randul romanilor ce cauta un loc pentru petrecerea vacantei, cat si in randul companiilor din Romania ce doresc organizarea de evenimente in afara granitelor tarii.

2. Asigurarea si mentinerea unor standarde de calitate ale serviciului turistic cat mai inalte.

3. Fidelizarea clientilor deja castigati prin intermediul programului de lansare a serviciilor turistice oferite de catre hotel.

4. Crearea unei imagini cat mai favorabile a orasului Dubai, ca si destinatie turistica, atat in randul turistilor romani, cat si al companiilor din Romania.

5. Pozitionarea hotelului Emirates Grand Hotel intre primele 5 unitati de cazare din Dubai, in randul turistilor romani ( persoane fizice ).

6. Situarea Emirates Grand Hotel intre primele 10 hoteluri alese de catre companiile din Romania, in vederea organizarii de evenimente in afara tarii.

7. Situarea unitatii hoteliere intre primele 20 de hoteluri din Asia alese atat de turistii romani, cat si de companii.

Realizarea acestor obiective sunt conditionate de actiunile ce vor fi desfasurate de catre hotel , la lansarea pe piata din Romania a serviciilor sale turistice. Din acest punct de vedere, se poate considera ca toate activitatile promotionale ce vor fi desfasurate vor duce la indeplinirea acestor obiective de natura calitativa.Obiectivele de natura cantitativ ce vor fi urmrite, sunt urmtoarele:

1. Obinerea unui grad de notorietate de 20% n rndul turitilor romni persoane fizice, precum i a unui grad de notorietate de 30% n rndul companiilor.

Acest obiectiv se poate realiza, avnd n vedere eforturile de promovare a hotelului pe cele dou segmente vizate: persoane fizice i companii. Se poate considera c receptivitatea companiilor va fi mai mare comparativ cu cea a clienilor individuali, aadar ne vom atepta la o notorietate mai mare a hotelului n rndul acestora.

2. Obinerea unei cote de pia, n primul an, de 1.5% pe segmentul turitilor n cutarea unei destinaii de vacan, respectiv a unei cote de pia de 2% pe segmentul companiilor ce doresc organizarea de evenimente.

3. Atragerea, pe parcursul primului an de la lansarea serviciilor oferite de ctre Emirates Grand Hotel, a unui numr de 2600 turiti romni. Pentru formularea acestui obiectiv s-a avut n vedere faptul c, din cele 409 de camere disponibile ale hoteluilui, 80 de camere duble vor fi destinate rezervrilor venite dinspre ageniile de turism din Romnia cu care colaboreaz hotelul, precum i durata medie de edere a turitilor romni la Emirates Grand Hotel (7 zile).

4. Atragerea, pe parcursul primului an a aproximativ 130 de companii romne, n vederea organizrii de evenimente n una dintre cele dou sli de conferin de care dispune hotelul.

Acest obiectiv se bazeaz pe ipoteza conform creia durata medie a unei conferine este de 2 zile, iar hotelul dispunde de dou sali de conferina. Se anticipeaz ca hotelul va primi clieni romani o dat la 14 zile.

5. Realizarea unei cifre de afaceri, in primul an de la lansare, in valoare de 390 000 Euro, pe segmentul turistilor romani, la care se va mai adauga un venit de 195 000 Euro din inchirierea salilor de conferinta companiilor romane, in vederea organizarii de evenimente.

Pentru formularea acestui obiectiv s-a anticipat un pre mediu pe camer (110 Euro) i un tarif mediu zilnic pentru nchirierea unei sli de conferin (450 Euro). De asemenea, s-au luat in considerare i obiectivele numerele 3. i 4.STRATEGII DE MARKETINGPRODUSHotelHotelul Emirates Grand Hotel e aezat ntr-o poziie strategic fie pentru cei ce vor s viziteze Dubaiul, fie pentru turismul n scopuri profesionale.Acest confortabil hotel dipune de un restaurant i un centru de spa i fitness, cu un jacuzzi i are diferite tipuri de camere i numeroase apartamente mobilate i echipate pentru a satisface i cele mai rafinate gusturi. POZIIEHotelul Emirates Grand Hotel este aezat ntr-o poziie strategic fie pentru cei ce vor s viziteze Dubaiul, fie pentru turismul n scopuri profesionale: se afl la doar civa pai de staia de metrou DIFC i la 5 minute de mers pe jos de Burj Khalifa. Mall Dubai se gsete la numai 600 de metri.CAMERECamerele hotelului Emirates Grand Hotel au un decor elegant i bi de marmur cu halate de baie i papuci i aparin unor diverse tipologii: hotelul dispune de camere pentru o singur persoan, duble clasice, superior, executiv, de lux i mari junior suite.

Toate camerele sunt dotate cu cheie de acces electronic, climatizare individual, birou, telefon direct, TV cu anten satelit, radio, conexiune rapid la internet, seif, frigider minibar, baie privat cu du sau cad, usctor de pr. Camerele duble superior sunt de asemenea dotate cu cad cu hidromasaj sau cu cabin de du cu dublu program emoional cu cromoterapie, ideale pentru momente de relaxare.

APARTAMENTEHotelul Emirates Grand Hotel pune la dispoziia oaspeilor si peste 70 de apartamente: cu o singur camer sau dou izolate fonic (ntre 35 i 55 de metri ptrai), dotate cu tot confortul i proiectate pentru a satisface orice exigen.

Apartamentele sunt dotate cu o mic buctrie, o camer de zi cu o canapea, camer matrimonial sau dubl, o baie personal cu du sau cad i o teras extins.

Pentru a garanta o edere plcut i relaxant, fiecare camer e dotat cu frigider, cuptor cu microunde (cteva cu chiuvet), telefon direct, tv cu anten satelit, radio, conexiune rapid la internet, climatizare, seif.CENTRU DE NTLNIRIAcest confortabil hotel din Dubai e ideal pentru a organiza conferine, seminarii, cursuri de training i formare profesional. Elite dispune chiar de dou mari sli pentru ntlniri de 44 i de 99 de locuri, mobilate cu mici fotolii dispuse cu msu, videoproiectoare, table luminate i climatizare.

n pauzele dintre ntlniri, oaspeii hotelului vor putea profita pentru a vizita Dubaiul, deoarce hotelul se situeaz chiar n centrul acestuia.Hotelul Emirates Grand Hotel st la dispoziia clienilor pentru a le satisface orice exigen n ceea ce privete amenajarea, echipamentul i personalul, furniznd, spre exemplu servicii de hostess i traducere. OPORTUNITI

Hotelul Emirates Grand Hotel se adreseaz consumatorilor persoane fizice cu venituri medii i peste medii, dar i segmentului business, aici putndu-se ine conferine, seminarii, avnd toate dotrile necesare. Astfel cei care viziteaz hotelul se pot bucura de condiii excelente, la preuri accesibile. Hotelul este unul de 4 stele, ceea ce l poziioneaz pe segmentul mediu, n privina calitii i a preului. Cu toate acestea, fa de alte hoteluri de acelai gen, acest hotel ofer mult mai multe servicii inluse n preul de baz, iar calitatea acestora este superioar chiar i celor suplimentare oferite de alte hoteluri. Ceea ce acest hotel ofer n plus fa de alte locaii de acest gen este multitudinea de servicii de baz, incluse n preul camerei, care aduc un plus de confort clienilor. De asemenea, ofer numeroase avantaje, cum ar fi existena slii de fitness, gratis pentru clieni, oferirea intrrii gratuite la cazinourile de lng hotel, poziionarea deosebit (este aproape att de mijloacele de transport, inclusive avion, dar i de ora), serviciu de transfer pentru persoanele care au beneficiat de o croazier i doresc s se relaxeze n Dubai. PREPreul reprezint o variabil important a mixului de marketing, prin intermediul creia pot fi realizate anumite obiective strategice ale ntreprinderii. Preul are un rol de o deosebit importan n formarea i manifestarea comportamentului de consum, fiind n acelai timp, un instrument complex aflat la dispoziia decidenilor, a managementului ntreprinderii.

Strategia de pret este unul din elementele politicii globale de marketing. Ea vizeaz manevrarea pretului, pe un anumit interval de timp, n vederea atingerii obiectivelor strategice.

n cazul Hotelului Emirates Grand Hotel, potilica de pre vizeaz att segmental medium ct i cel peste mediu. Astfel, preul variaz n funcie de perioada de timp, de sezon, dar i de tipul de camer pe care l prefer clienii. Camerele pot fi rezervate online, unde poate fi, de asemenea, verificat disponibilitatea, pri intermediului unui program pe site-ul hotelului. Preurile variaz n funcie de tipul camerei i de perioada de timp (dac este fcut din timp rezervarea). Astfel, pentru o singur persoan, pentru o rezervare n ultimul moment(i pentru edere de o zi) camera cu un pat ajunge , ntre 100 i 400 de euro (n funcie de dotri), camer cu pat dublu, ntre 110 i 130 de euro, camer dubl classic, ntre 120 i 145 de euro, un junior suite, ntre 150 i 175 de euro, dubl superior, ntre 200 i 400 euro. innd cont de faptul c hotelul se adreseaz segmentului mediu, este atractiv pentru acetia practicarea unor discounturi, care s-i ajute s aleag mai uor hotelul din multitudinea de oferte existente pe pia. Politica hotelului este destul de avantajoas, n ceea ce privete rezervrile n avans. Astfel, pentru rezervri cu cel puin 30 de zile n avans, se acord o reducere de pre de 20 % pentru fiecare noapte petrecut n hotel. Acest lucru nu poate dect s atrag turitii care doresc s i planifice vacana din timp, astfel putnd s fac i economii. O alt ofert a hotelului include clienii care sosesc sau urmeaz s se mbarce ntr-o croazier i doresc s petreac o noapte n Dubai. Datorit apropierii hotelului de mare, acesta este ideal pentru a oferi cazare pentru o noapte pentru cei care vin/pleac ntr-o croazier. Hotelul ofer, de asemenea, o reducere de 10% pentru astfel de clieni ( pentru clienii care aleg s se cazeze la hotel pentru cel puin 2 zile). Preul camerelor include mic dejun, intrare la cazinou, un suvenir din partea hotelului i parcare gratuit. De asemenea, pentru turitii care doresc s vin cu familia n vacan, pentru grupuri de peste 4 persoane se acord o reducere de 20% pentru camere/apartament (acest lucru fiind valabil pentru rezervrile anticipate cu peste 30 de zile; astfel se cumuleaz oferta anterioar de 20%).

Avnd n vedere faptul grupul int al hotelului include i segmental business, n vederea organizrii unor conferine sau seminarii, hotel va nchiria gratuit slile de ntlniri, ct timp cazarea participanilor se va realiza n hotel i va dura minim 3 zile. De asemenea, pentru evenimentele de peste 5 zile, se va aplica un discount de 10% pentru fiecare camer. Astfel se va ncuraja i participarea persoanelor implicate n mediul de afaceri.

PROMOVAREPromovarea hotelului se va face n Romnia, pentru publicul romn, care dorete s-i petreac vacanele n strintate. De asemenea, hotelul va fi promovat i n rndul companiilor care doresc s organizeze evenimente n afara rii. Promovarea joac un rol esenial n plasarea produsului pe pia. Astfel, dei putem avea un produs foarte bun (n cazul acesta hotelul), acesta ar putea fi ignorat pe o anumit pia datorit lipsei de promovare. Promovarea este principala prghie care leag consumatorii de produs. Prin promovare consumatorii ajung s cunoasc produsul i pot fi ncurajai s-l ncerce. Mai mult, unele companii ar putea fi percepute ntr-un mod negativ de consumatori dac nu sunt promovate. Se poate considera c acea companie nu este suficient de puternic, ceea ce ar nsemna c nu are produse(n acest caz servicii) suficient de competitive pentru piaa respectiv.Astfel, n primul rnd se va ncheia un parteneriat cu dou companii de turism. Vom alege Eximtur, pentru c oferta acesteia este destul de diversificat (din punct de vedere al rilor), astfel c exist anse mari ca unii consumatori care, dei caut o alt destinaie, s fie atrai de Dubai, prin urmare i de hotelul nostru. De altfel, agenia nu are oferte n Dubai, astfel c am fi primii care ar oferi servicii n acest ora. O a doua agenie de turism este Marshal Turism, care ofer pachete n destinaii de toate tipurile, astfel c ,prin aceast agenie putem avea acces i la segmentul de consumatori cu venituri peste medii. Vom fi inclui pe site-ul companiei, deoarece ei momentan nu au oferte pentru Dubai, astfel c vom negocia pentru a fi primii care s ofere astfel de servicii. Consider, c vom putea colabora cu aceste agenii, n schimbul unul comision de 20% pentru fiecare client adus, mai mult cu ct suntem activi i pe piaa B2B, prin oferirea slilor de ntlniri. Prin parteneriatul cu aceste agenii, vom avea parte de promovare mai mult de tipul word-of-mouth, ntruct specialitii din agenii pot recomanda clienilor hotelul Emirates Grand Hotel. Lansarea n Romnia a serviciilor Hotelului Emirates Grand Hotel va avea loc pe data de 1 februarie; considerm c este momentul potrivit, este perioada n care ncepe sezonul cald, de asemenea le d clienilor timp s fac rezervri (pentru a profita de ofertele promoionale) cu peste 30 de zile nainte, pentru sezonul de var. Lansarea nu se va face prin intermediul unei conferine de pres, ns la acea dat vor aprea pe diferitele canale de promovare mesajele hotelului, totodat de la acea dat vor fi active i parteneriatele cu ageniile de turism.

Nu ne vom limita ns la promovarea prin intermediul ageniilor , ci vom aciona prin propriile fore, pentru promovarea pe piaa romneasc. Astfel, vom aciona pe dou direcii diferite, pentru piaa B2B, dar i pentru piaa consumatorilor finali. Astfel, pentru piaa consumatorilor finali, vom alege promovarea prin intermediul pliantelor, outdoor, preas, internet i TV. Astfel, prin intermediul unei agenii de publicitate local (vom alege o agenie mai mic, dar care s cunoasc bine piaa. Vom alege Papaya Advertising, datorit faptului c majoritatea spoturilor realizate sunt pentru companii romneti, iar modul n care comunicm trebuie s aib orientare romneasc, s aduc Dubaiul mai aproape de sufletul romnilor. Agenia de publicitate va realiza, pentru nceput, un spot TV, pentru ca pe viitor, n urma rezultatelor obinute, s continum cu noi campanii. De asemenea, vom realiza un print pentru pres , un mesaj pentru publicitatea outdoor i pliante pentru distribuirea pe strad i n centrele comerciale. Pentru a atrage atenia consumatorilor i prin intermediul internetului, vom achiziiona spaiu publicitar pentru anumite site-uri, cum ar fi site-uri ale revistelor pentru femei ( de genul Eva.ro, petocuri.ro), dar i site-uri legate de lumea afacerilor (mediafax, zf.ro), pentru a atinge att consumatorii finali, ct i companiile. n ceea ce privete publicitatea TV, vom difuza spoturile noatre pe posturi precum Euforia TV, AcasaTV, Antena2. Publicitatea n pres va fi realizat prin intermediul ziarelor (Adevrul, Ziarul financiar), dar i revistelor (Cosmopolitan, Sptmna financiar, Ce se ntmpl, doctore?, Unica). Pliantele vor fi mprite pentru nceput n Bucureti, n apropierea i n marile centre comerciale, urmnd ca la aproximativ o lun s se nceap distribuirea lor i n marile orae ale rii. Sloganul campaniei va fi i cel al hotelului, i anume our passion, your dreams, care va pune accentul pe devotamentul angajailor hotelului (i al managerului) pentru mbuntirea constant a serviciilor oferite, dar i pentru transpunerea n realitate a ct mai multor dorine ale clienilor. Se dorete a promova ideea de calitate, de destinaie ideal, care este poate un vis al tuturor consumatorilor. n ceea ce privete folosirea tehnicilor promoionale, pe lng ofertele care includ reducerile de pre, sunt incluse i anumite oferte nefinanciare, precum:

pentru minim 2 nopi petrecute la hotel, clienii vor primi mic dejun, harta oraului i un suvenir din partea hotelului incluse n preul camerei

internet wireless gratuit n camere

pachetul familial (sau pentru cei care aleg apartamentul), pentru familii cu copii de pn la 6 ani: cadouri pentru copii, ptu, scaun nalt i msu pentru copii, crucior, babysitting (la un pre mic), gustare de dup amiaz pentru copii, catering n camer, scaun de masaj i sal de fitness reducere de 20 % pentru primii 50 de clieni, indiferent de perioada de cazare (dac se va rezerva pentru peste 30 de zile se vor cumula discounturile)

tur al Dubaiului, la un pre modic, pentru primele 3 luni de la lansare

carduri cadou pentru clienii fideli, pe care se pot acumula puncte care pot fi folosite ulterior pentru discounturiPrin intermediul campaniei de comunicare, nu se va promova numai hotelul, ci i destinaia, Dubaiul, care este pentru multe persoane un vis, o destinaie pe care doresc s o viziteze de foarte mult timp, datorit ideii de inovatie, de viitor, de pasiune. mbinat cu pasiunea EAU i cu toate trsturile specifice acestei ri, promovarea Dubaiului va fi una reuit, iar Hotelul Emirates Grand Hotel va fi purttorul mesajului i implicit calea spre a ajunge acolo. n ceea ce privete promovarea pe segmentul B2B, va fi folosit internetul, prin achiziionarea spaiului publicitar, pentru atragerea ateniei companiilor, dar i prin trimiterea de mailuri care s cuprind oferta companiei, mpreun cu motivaia pentru a alege o astfel de destinaie pentru organizarea unor evenimente. Se va miza pe ideea de prospeime, de spirit italian, dar i de motivarea angajailor, care vor aprecia vizita ntr-un ora din strintate, mai ales Dubai. De asemenea, pentru a crea un model paralel cu distribuirea de pliante, vor fi create oferte speciale pentru piaa B2B, care vor fi expediate prin pot companiilor, pentru a le atrage atenia i a le prezenta oferta hotelului. Acestea vor fi principalele modaliti prin care hotelul va fi promovat pe piaa B2B. n situaia unui succes pe piaa consumatorilor finali, vom apela i la angajarea forelor de vnzare, care s prezinte oferta hotelului ntr-un mod mai personal (acesta fiind principalul mod de promovare pe piaa B2B ). DISTRIBUIENe putem referi la distribuie, n ceea ce privete modul n care oamenii au acces la hotel, la principalele mijloace prin care clienii pot ajunge la hotel, prin intermediul serviciilor acestuia.

Astfel, dei exist posiblitatea ca unii consumatori s folosesc mijloacele proprii de transport, alii vor prefera folosirea avionului.

Hotelul este situate la doar civa km de aeroportul internaional, astfel c este posibil ca hotelul s ofere transport de la i ctre aeroport, gratuit. Astfel, se faciliteaz accesul la hotel, iar accentul se va pune pe satisfacia clientului i pe mbuntirea serviciilor oferite.

Pentru asigurarea unor reduceri pentru cei care aleg hotelul i aleg s cltoreasc cu avionul din Romnia, mreun cu ageniile de turism, se vor gsi cele mai avantajoase oferte, cu bilete de avion ncepnd cu 200 euro, pentru ca fi siguri c destinaia aleas va fi Dubaiul.

Acestea sunt principalele metode de distribuie, prin care putem fi siguri c nevoile clienilor hotelului vor fi satisfcute, iar accesul la hotel va fi facilitat de opiunile multiple prin care clienii sunt transportai. CI DE EXTINDEREPentru nceput, avnd n vedere faptul c acest hotel nu este unul renumit n Romnia i foarte des vizitat, vom avea n vedere cile de extindere extensive, care vizeaz aducerea de noi clieni. Practic, se ine cont de segmentele de pia inte i se urmrete promovarea hotelului astfel nct alegerea acestuia s fie o certitudine. Exist numeroase hoteluri i pensiuni n Dubai, iar modul n care hotelul este promova poate face diferena n alegerea clienilor. n urma ctigrii unei clientele, se vor oferi servicii de calitate, clienii vor fi tratai cu seriozitate, cu respect, iar clienii fideli vor fi recompensai, prin oferirea unor carduri speciale(pe care se vor acumula puncte pentru viiitoare reduceri), astfel c se va avea n vedere i extinderea pe cale intensiv. ns nu va fi abandonat nici dorina de a aduce noi clieni, care s doreasc s viziteze Dubaiul, astfel c cea mai bun soluie pe termen lung este extinderea pe care mixt, pentru a mbunti att serviciile oferite de hotel, ct i politicile de promovare, pre, distribuie. BUGETUL DE MARKETING

Pentru lansarea pe piata din Romania a serviciilor turistice oferite de hotelul Emirates Grand Hotel va fi nevoie de atragerea unor resurse financiare si distribuirea lor conform strategiei de marketing adoptate. Bugetul estimativ al programului include urmatoarele cheltuieli:1. Cheltuieli legate de negocierea parteneriatului cu agentiile de turism alese de catre Emirates Grand Hotel in vederea lansarii serviciilor sale pe piata din Romania:

Cheltuieli legate de transport: 1000 Euro ( incluzand transportul pana in Romania a unui angajat al hotelului in vederea negocierii contractului cu reprezentantii agentiilor Eximtur si Marshal Turism)

Cheltuieli legate de cazare si masa ( incluzand doua zile de cazare in Bucuresti, la un hotel de 4 stele si mesele principale ale zilei ) : 1000 Euro

Total cheltuieli negociere: 2000 Euro2. Bugetul aferent politicii de promovare - Campania de promovare se va desfasura cu o saptamana inainte de lansare si va continua inca trei saptamani dupa aceasta.Astfel, cheltuielile se impart in:

Cheltuieli aferente cercetarii in prealabil a preferintelor publicului roman, ce includ cheltuieli cu planificarea campaniei, crearea campaniei, pretestare si cheltuieli cu cercetarea privind impactul campaniei.

Total cheltuieli cercetare: 3000 Euro Cheltuieli aferente publicitatii TV, ce includ cheltuielile de creare a spotului publicitar, precum si cele de difuzare a acestuia in cadrul mai multor posturi TV:

- Euforia TV: aproximativ 7000 Euro

- Acasa TV: aproximativ 9 000 Euro

- Antena3: aproximativ 10 000 Euro

- Cheltuieli aferente realizarii spotului publicitar: aproximativ 5 000 Euro

Total cheltuieli publicitate TV: 29 000 Euro Cheltuieli aferente publicitatii in presa, ce includ costurile aferentei printului de presa precum si publicarea acestuia in ziarele Adevarul si Ziarul Financiar si in revistele Cosmopolitan, Saptamana financiara, Ce se intampla doctore?, Unica.

Total cheltuieli publicitate in presa: aproximativ 2000 Euro

Cheltuieli aferente publicitatii outdoor, ce includ costurile realizarii mesajului publicitar, precum si costurile aferente expunerii mesajului in cadrul panourilor publicitare.

Total cheltuieli publicitate outdoor: 4000 Euro

Cheltuieli aferente publicitatii pe internet, ce includ costurile realizarii mesajului publicitar, precum si costurile inchirierii de spatiu publicitar pe urmatoarele site-uri: Eva.ro, petocuri.ro, Mediafax.ro, zf.ro.

Total cheltuieli publicitate pe internet: 1000 Euro

Cheltuieli legate de crearea si distribuirea pliantelor, atat pe strada, pentru segmentul format din consumatori finali, cat si prin intermediul Postei Romane, pentru segmentul business.

Total cheltuieli creare si distribuire pliante: 1000 Euro

Total cheltuieli aferente politicii de promovare: 37 000 Euro

BUGET TOTAL: 39 000 EUROPROGRAM DE MARKETING PENTRU LANSAREProgramul de marketing este necesar, deoarece el contribuie la identificarea i soluionarea unor probleme legate de organizarea raional a firmei n vederea satisfacerii nevoilor pieei.

n acelai timp, acesta are rolul de a formaliza, structura i coordona aciunile componente ale activitii de marketing, conturndu-se ca mijloc menit s contribuie la valorificarea condiiilor de mediu i la mobilizarea forelor sinergetice ale fiecrei uniti economice n vederea realizrii obiectivelor propuse.

Acest program ofer, deci, cadrul strategic care cuprinde coordonat toate activitile ce urmeaz s se efectueze, etapele ce trebuie parcurse, precum i cele mai importante momente de decizie care intervin n anumite etape ale complexului de activiti desfurate.

Deci, n cadrul programului de marketing sunt cuprinse i cele mai importante activiti desfurate pentru promovarea produsului firmei corelate cu bugetele necesare acestora i perioada de timp n care se vor ncadra.

Una dintre problemele majore cu care se confrunt turismul catre destinatiile exotice este pretul destul de ridicat pe care un turist trebuie sa il plateasca pentru a ajunge acolo. Dubaiul este momentan considerat o destinatie de lux.

n vederea atingerii obiectivului principal, acela de cretere a numarului de turisti r