Top Banner
NEWS k projektu Systém sdružených nákupů pro Statutární město Ostrava 2012/4 OSTRAVA s péčí řádného hospodáře Ostrava využívá centrální nákupy a e- aukce pět let, ušetřila 110 milionů Zdroj: Parlamentní listy Před pěti lety začala Ostrava jako první město v ČR s centralizovaným nákupem elektrické energie přes elektronické aukce. Letos Ostrava může slavit. Soutěžila totiž v e-aukci elektrickou energii pro své organizace už po páté. Podívejte se na graf - vývoj ceny elektřiny! Více ZDE. Aktuálně z tisku: Ostravský příklad jak lze výrazně šetřit ve státní správě Zdroj: Deník K nejaktivnějším městským obvodům, které využívají systém sdružených nákupů CENTRES patří Moravská Ostrava a Přívoz. Obvod vysoutěžil dodávky plynu a elektřiny, pak zvolil elektronické aukce také například pro nákup nafty či posypové soli. Jako vůbec první z ostravských obvodů se rozhodli zvolit e-aukce také pro projektové služby a stavební zakázky. Více ZDE. Jako první město v České republice začala před pěti lety Ostrava nakupovat elektrické energie systémem takzvaných elektronických aukcí. Nejnověji takto v těchto dnech nakoupila elektřinu a plyn pro rok 2013. Oproti cenám platným pro letošní rok město ušetřilo jedenáct milionů korun. Více ZDE. e- Aukce na plyn a elektřinu v Ostravě Aktuálně z tisku: Ostrava ušetřila další miliony Zdroj: Moravskoslezský deník Slavnostní sál ostravského magistrátu, kde se zpravidla schází městské zastupitelstvo, se stal hostitelem velmi důležité události. Ostrava už po páté soutěžila v elektronické aukci ceny elektřiny a plynu pro městské organizace. Ty už teď ví, za kolik budou nakupovat energie v roce 2013. A vědí, že ušetří. Před 5 lety začalo statutární město Ostrava jako první město v České republice s centralizovaným nákupem elektrické energie přes elektronickou aukci. Po vzoru Ostravy postupně začala používat tento způsob nakupování i další města, obce, i kraje. Dnes Ostrava jako jediné město v republice využívá celý systém sdruženého nákupu a elektronických aukcí i pro další zboží a služby. Veřejná zakázka na dodávku myčky nádobí a praní, čištění, žehlení prádla V současné době se připravují výběrová řízení veřejné zakázky malého rozsahu na dodávku myčky nádobí a praní, čištění, žehlení prádla pro mateřské a základní školy. Ti z Vás, kteří by měli zájem se k výběrovým řízením připojit, prosím neváhejte kontaktovat naše konzultanty: Jitka Ulrichová +420 555 131 635 [email protected] Jitka Fialová +420 555 131 687 [email protected] TV REPORTÁŽ ZDE
3

NEWS - CENTREs v Ostravě 1203

Mar 12, 2016

Download

Documents

Alice Mazurkova

Jak řeší veřejné zakázky v Ostravě? NEWS k projeku Systém sdružených nákupů CENTREs v Ostravě
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: NEWS - CENTREs v Ostravě 1203

NEWS k projektu Systém sdružených nákupů pro Statutární město Ostrava

2012/4

OSTRAVA

s péčí řádného hospodáře

Ostrava využívá centrální nákupy a e-

aukce pět let, ušetřila 110 milionů Zdroj: Parlamentní listy

Před pěti lety začala Ostrava jako první město v ČR s centralizovaným nákupem elektrické energie přes elektronické aukce. Letos Ostrava může slavit. Soutěžila totiž v e-aukci elektrickou energii pro své organizace už po páté. Podívejte se na graf - vývoj ceny elektřiny! Více ZDE.

Aktuálně z tisku: Ostravský příklad jak

lze výrazně šetřit ve státní správě Zdroj: Deník

K nejaktivnějším městským obvodům, které využívají systém sdružených nákupů CENTRES patří Moravská Ostrava a Přívoz. Obvod vysoutěžil dodávky plynu a elektřiny, pak zvolil elektronické aukce také například pro nákup nafty či posypové soli. Jako vůbec první z ostravských obvodů se rozhodli zvolit e-aukce také pro projektové služby a stavební zakázky. Více ZDE.

Jako první město v České republice začala před pěti lety Ostrava nakupovat elektrické energie systémem takzvaných elektronických aukcí. Nejnověji takto v těchto dnech nakoupila elektřinu a plyn pro rok 2013. Oproti cenám platným pro letošní rok město ušetřilo jedenáct milionů korun. Více ZDE.

e-Aukce na plyn a elektřinu v Ostravě

Aktuálně z tisku: Ostrava ušetřila další

miliony Zdroj: Moravskoslezský deník

Slavnostní sál ostravského magistrátu, kde se zpravidla schází městské zastupitelstvo, se stal hostitelem velmi důležité události. Ostrava už po páté soutěžila v elektronické aukci ceny elektřiny a plynu pro městské organizace. Ty už teď ví, za kolik budou nakupovat energie v roce 2013. A vědí, že ušetří.

Před 5 lety začalo statutární město Ostrava jako první město v České republice s centralizovaným nákupem elektrické energie přes elektronickou aukci. Po vzoru Ostravy postupně začala používat tento způsob nakupování i další města, obce, i kraje. Dnes Ostrava jako jediné město v republice využívá celý systém sdruženého nákupu a elektronických aukcí i pro další zboží a služby.

Veřejná zakázka na dodávku myčky nádobí a praní, čištění, žehlení prádla

V současné době se připravují výběrová řízení veřejné zakázky malého rozsahu na dodávku myčky nádobí a praní, čištění, žehlení prádla pro mateřské a základní školy. Ti z Vás, kteří by měli zájem se k výběrovým řízením připojit, prosím neváhejte kontaktovat naše konzultanty: Jitka Ulrichová +420 555 131 635 [email protected] Jitka Fialová +420 555 131 687 [email protected]

TV REPORTÁŽ ZDE

Page 2: NEWS - CENTREs v Ostravě 1203

NEWS k projektu Systém sdružených nákupů pro Statutární město Ostrava

2012/4

OSTRAVA

s péčí řádného hospodáře

Největší projekt na elektronické nákupy v rámci ČR má Ostrava ...Ostrava se jako první v ČR rozhodla zveřejnit, kdo šetří a kdo ne!

...Ostrava jako první v ČR zavedla unikátní elektronický nákupní systém na všechny komodity! Evidují již všechny organizace své nákupy přes Nákupní portál Ostrava? Nakupují organizace za vysoutěžené a dodržené ceny? Dodržují organizace Pravidla projektu SSN a šetří?

Všechny organizace mohou zjistit nejen své aktuální výsledky v rámci projektu, ale porovnat se i s ostatními

organizacemi statutárního města Ostrava. Pravidelně aktualizovaný controllingový výstup naleznete

na odkaze: ŽEBŘÍČKY ORGANIZACÍ.

Vítězslav Grygar v pořadu

HOST DNE v regionální televizi

Polar

Fenoménem dnešní doby je elektronické

zadávání veřejných zakázek, které je

transparentní a městům a obcím šetří

nemalé peníze. Hostem dne je odborník na

elektronizaci veřejných zakázek a

elektronické aukce a ředitel společnosti

eCENTRE Vítězslav Grygar.

TV REPORTÁŽ ZDE

Page 3: NEWS - CENTREs v Ostravě 1203

NEWS k projektu Systém sdružených nákupů pro Statutární město Ostrava

2012/4

OSTRAVA

s péčí řádného hospodáře

PŘEDSTAVUJEME VÁM …

SLUŽBA PRO OBJEDNATELE Více informací ZDE.

Domov pro seniory Sluníčko v Ostravě Domov pro seniory + Domov se zvláštním režimem Kapacita 186 osob Ředitelka: Ing. Hana Ježková

Za rok 2011 ušetřili celkem 899 202 Kč,

které mohli využít tam, kde potřebovali. Domov pro seniory Sluníčko využívá Systém sdružených nákupů,

které město pro své organizace zavedlo v roce 2010.

Janáčkova filharmonie: audit odhalil

škodu za 6 milionů Zdroj: Parlamentní listy

Škodu minimálně za šest milionů korun odhalil v Janáčkově filharmonii Ostrava (JFO) audit, který město ve své příspěvkové organizaci nechalo udělat po loňské výměně vedení.

Město podalo státnímu zastupitelství podnět k prošetření celé události, řekl novinářům primátor Ostravy Petr Kajnar (ČSSD). Kontroly u dalších organizací město zatím nechystá. Sleduje však jejich hospodaření. Více ZDE.

Ceny elektřiny? Někdo už má lepší ceny

než před Fukušimou Zdroj: Deník

Po havárii ve Fukušimě se cena za elektřinu vyšplhala na nejvyšší hodnoty od srpna 2009 a stoupla oproti stavu před živelní pohromou skoro o třetinu. Prodejní cena silové elektřiny s odběrem v letech 2012 a 2013 zvýšila asi o 10 %. A jaká je situace dnes? Rok po havárii ceny mírně klesly a pro státní úřady obce a města je nejvyšší čas-řešit-ceny-na-rok-2013. Více ZDE.

Moravská Ostrava a Přívoz naposledy

vysoutěžila výtahy o milion levnější Zdroj: Parlamentní listy

Jak postupují města, obce či kraje v oblasti veřejných zakázek? Mohou si vůbec dovolit postupovat jinak než formou-elektronických-aukcí?

Více ZDE.