Top Banner
10

Mimari Portfolyo

Jul 21, 2016

Download

Documents

Enes Özel

Enes Ozel Mimari Portfolyo '15
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Mimari Portfolyo

MİMARİ PORTFOLYO

İÇİNDEKİLER

ENES ÖZEL

THE PEBBLES | KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

ARP KÖPRÜSÜ | YAYA ÜST GEÇİDİ

ODTÜ’NÜN ASMA BAHÇELERİ | HALK EĞİTİM MERKEZİ

C3 EVİ | HAFTASONU EVİ

KIRMIZI ŞERİT | PARK

KÖY MİSAFİRHANESİ

Page 2: Mimari Portfolyo

KİŞİSEL BİLGİLER

EĞİTİM

YETKİNLİKLER

TECRÜBE

İLGİ ALANLARI

İSİM : BEKİR ENES ÖZEL

2011 - halen ODTÜ / MİMARLIK FAKÜLTESİ / MİMARLIK BÖLÜMÜ / CGPA: 3.18

İNGİLİZCE

2011 - 2006 ANKARA ATATÜRK ANADOLU LİSESİ / FEN

ADRES BİLGİLERİ : TÜRKİYE / ANKARA / ÇANKAYA / ÇUKURAMBAR

E-MAİL : B.ENES.OZEL@GMAİL.COM

GSM : 0535 735 6628

DOĞUM TARİHİ / TARİHİ : 16.07.1993 / ANKARA

AutoCAD

REVIT

RHINOCEROS 3D

SKETCHUP

PHOTOSHOP

ILLUSTRATOR

LUMION

2014 ŞAHSUVAROĞLU İNŞAAT / SSANYANG PLAZA / STAJYER

MOTOSİKLET

FOTOĞRAFÇILIK

PATEN

2013 KAGİR VE AHŞAP YAPI ATÖLYESİ

2013 TARİHİ YAPIDA RÖLEVE ÇALIŞMASI / ANKARA-ULUS / STAJYER

LIGHTWAVE

Page 3: Mimari Portfolyo

ARP KÖPRÜSÜ | YAYA ÜST GEÇİDİ

Tasar

Projenin tasarımındaki temel odak oldukça yoğun ve kalabalık olan arazide olabildiğince hafif görünümlü aynı zamanda yanında bulunduğu Eminönü Vapur İskelesinin getirdiği estetiğe uygun bir taşıyıcı sistem tasarlamak olarak belirlenmiş, tasarım kararları bu yönde alınmıştır. Hafif görünümü ve alanın estetiğine uygunluğu sebebiyle geçit bir kemere asılacak şekilde tasarlamıştır.

Konsept Eskizleri Maket Fotoğrafları

Diğer Tasarımcılar: Sevilay Erk

Page 4: Mimari Portfolyo

THE PEBBLES | KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİİstanbul Eminönü’nde çok özel bir lokasyona sahip olan projenin tasarımındaki temel prensip lokasyonun getirdiği tarihi ve sosyal arkaplanı en iyi şekilde değerlendirerek, tarihi kent dokusunun bir parçası olabilecek ve fonksiyonel gereklilikleri yerine getirirken bölgenin sosyal yaşamına katkıda bulunabilcek bir yapı üretmek olarak belirlenmiştir. Bu prensibe uygun olarak 3 aşamalı bir entegrasyon planı benimsenmiştir.

1. Aşama: Silüet

Tek bir fotoğraf karesine Yeni Camii, Ayasofya, Süleymaniye gibi eserlerin sığabileceği zenginlikte bir silüete bir sahip alana sahip projenin tarihi silüet üzerinde etkisi minimize edilmiştir.

2. Aşama: Kent Dokusu

Alanın tarihi kent dokusunun organik yapısının tasarım alanında da devam etmesi hedeflenmiş, program 4 ayrı binaya bölünmüş ve bu yapılar arasında varolan yapıya benzer sokaklar oluşturulmuştur.

Tarihi dokuda sıkça görülen farklı yönlerden gelen sokakların kesişip ufak bir meydan oluşturması durumu tasarlanan 4 bina arasında tekrarlanmış, binarın birbirleriyle ilişkisi buna göre düzenlenmiştir. buna göre düzenlenmiştir. Bu sayede kaliteli açık alanlar oluşturmak hedeflenmiştir

Silüete zarar verecek ve etrafıyla yarışa giren formal yaklaşımlardan kaçılnılmıştır

Alanın denize bakan uzun tarafındaki cephe parçalanarak yapının masif görünmesi engellenmiş, silüetle uyum içinde olması sağlanmıştır.

Çevredeki yapıların tamamının kırma çatılı olması ve çatıların silüette baskın bir öğe oluşturması sebebiyle yapının çatısı kendine has eğimli bir çatı olarak tasarlanmıştır.

Page 5: Mimari Portfolyo

THE PEBBLES | KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

3. Aşama: Sokak Seviyesi

Alanda yüzyıllardır var olan ticari faaliyete yapının da dahil olması için binaların aralarında kalan sokaklar kamulaştırılmış, binaların zemin seviyelerine cafeler ve dükkanlar yerleştirilmiştir. Programın gerektirdiği mahremiyeti sağlamak içinse kamusal sokağın üstünde özel kullanıma ait ikinci bir sokak kotu oluşturulmuştur.

Program Gereksinimleri

İkinci Sokak Kotu

Cafeler ve Dükkanlar

Üst sokak üzerinde arasında çeşitli yırtıklar ile alt sokağın ışık alması ve üst sokağın zemin seviyesiyle etkileşim kurması sağlanmıştır.t

ype 3

type 4

type 4

type 4

type1

type1

type2

type2

type1

type1 type 2 type 4type 3

KONFERANS SALONU

ARAŞTIRMA VE

KONAKLAMA

MÜZE

ÇOK AMAÇLI SALON

+5,00 PLAN

0,00 PLAN

VAZİYET PLANI

+10,00 PLAN

KESIT B-B’RAGIP GÜMÜŞPALA CADDESI GÖRÜNÜMÜ

YALI KÖŞKÜ SOKAK GÖRÜNÜMÜ SECTION A-A’

Page 6: Mimari Portfolyo

ODTÜ’NÜN ASMA BAHÇELERİ | ODTÜ HALK EĞİTİM MERKEZİ

Ankara Kızılay’da, Selanik Caddesi ve Yüksel Caddesi’nin kesişiminde yer alan proje, çevre dostu bir bina olarak tasarlanmıştır. Mekanların tamamı güneye yönlendirilmiş bu sayede güneşten maksimum kazanım hedeflenmiştir. Her katta bulunan yeşil teraslar ise hem kullanıcılara kaliteli mekanlar sunmakta hem de binanın çevreci yanını vurgulamaktadır. binanın çevreci yanını vurgulamaktadır.

Çevreci Stratejiler Vaziyet Planı

Planlar

Selanik Caddesi

Yüksel Caddesi

Page 7: Mimari Portfolyo

C3 EVİ | HAFTASONU EVİ

Bahçe Planı

Daire Planı

BB Kesiti

Yapı, Ankara’nın yaklaşık 100km dışındaki Mahkemeağcin Köyü’nde, 3 kişilik bir ailenin haftasonları ve tatillerde kullanacağı bir senaryoya göre tasarlanmıştır. Program; ortak alanlar, özel alanlar ve misafir evi olarak 3 uniteye ayrılmış ve bu üniteler tanımlı dış mekanlar ve bu dış mekanlarla kolayca iletişim kurabilecek iç mekanlar oluşturabilecek şekilde yerleştirilmiştir. Şehirden doğaya kaçış amacıyla kullanılacak olan konutta yapının doğayı domine etmemesi için tek katlı ve olabildiğince sade bir tasarım tercih edilmiştir.

Page 8: Mimari Portfolyo

KIRMIZI ŞERİT | PARKAnkara Çankaya’da, Portakal Çiçeği Rezidans’ın hemen karşısında bulunan arazi için hazırlanan projede temel tasarım öğesi olarak kırmızı bir şerit seçilmiştir. Araziye hem dinamik bir kimlik kazandıracak hem de parkın fonksiyonel gereksinimlerini yüklenecek olan şerit, farklı durumlara göre fraklı olanaklar sunacak şekilde tasarlanmıştır. Arazinin çeperlerine yerleştirilen yoğun ağaçlar ise parkı kalabalık şehirden izole etmektedir.

Diğer Tasarımcılar: Bahri Aksoy, Furkan Gökgündüz, Eren Güney, Emre Karaçengel, Kong Moon

Page 9: Mimari Portfolyo

KÖY MİSAFİRHANESİ

Hava Dolaşımı - Gündüz

Gölge Analizi

Hava Dolaşımı - Gece

Bir köy misafirhanesi olan yapının tasarımındaki temel amaç güneş ısısından maksimum fayda sağlamak olarak belirlenmiştir. Bu amaç için yapı doğu-batı ekseninde 3 şerit halinde tasarlanmış, güneye bakan şerit güneş ısısını kullanarak binayı ısıtcak olan sera, ortadaki şerit yaşama alanları, kuzeye bakan şerit ise servis alanları olarak kullanılmıştır. şeritlerin doğu-batı ekseninde kullanılmıştır. şeritlerin doğu-batı ekseninde kaydırılmasıyla tasarımda hareketlilik sağlanmıştır.

Page 10: Mimari Portfolyo

2015